Arbutin i kosmetologi er et stoff som kan oppnås som følge av mange kjemiske prosesser fra planter som mulberry, lingonberry, bergenia og bearberry. Som en type molekyl er arbutin et glykosid, dets organiske forbindelse er kjent for mange som vanlig eter.

Arbutin i sammensetningen av kosmetikk utvinnes oftest fra bladene av buskbærbær. I fremtiden er det kombinert med syrer, fuktighetskrem og vitaminer, å få en krem ​​som i komplekset utfører hudbleking (reduserer pigmentering).

Ren hydrokinon, som nylig har vært populær i blekemidler, har blitt anerkjent som kreftfremkallende og giftig, og i dag er bruken forbudt i nesten alle siviliserte land rundt om i verden.

Skadelige og nyttige egenskaper av arbutin

Arbutin i sammensetningen av kosmetikk er designet for å utføre følgende oppgave - redusere melaninsyntese under hyperpigmentering, derfor er det først og fremst krem ​​med arbutin som anbefales for de som har problemer med hyperpigmentering (alder flekker, mørke flekker, fregner og solflekker, ulike former melasma og flekker forårsaket av skade).

I kosmetologi anses en krem ​​med arbutin fra aldersplassene ikke bare mindre farlig, men også i stand til å forårsake irritasjon på huden, sammenlignet med hydrokinon under bruk i identiske konsentrasjoner. Det reduserer risikoen for overfølsomhet i huden.

Sannheten er kontraindisert med arbutin, så for eksempel personer som er preget av tilstedeværelse av hud med overfølsomhet, er det best å foretrekke seg til andre lynstoffer, som kojinsyre eller lakridsrotekstrakt.

Arbutin, hvis kontraindikasjoner er minimal, forbeholder seg fortsatt en rekke spørsmål for hans sikkerhet. Hovedsakelig er de relatert til det faktum at det er en type hydrokinon som, som det allerede er bevist, kan forårsake dannelse av ondartede svulster.

I tillegg har studier vist at ofte en økt dose hydrokinon kan forårsake kronos (blå-svart pigmentering), spesielt for de som har mørk og mørk hud. Samtidig, blant mange kosmetologer fra hele verden, anses arbutin fra pigmentplater som sikre (om enn mindre effektive sammenlignet med hydrokinon).

Skal jeg være forsiktig med midler med Arbutin?

I dag er arbutin i kosmetikk veldig populær. En ansiktsmaske med arbutin gjør at du kan hvite huden din og rive den av alder flekker, men er det trygt?

I følge egenskapene, dette stoffet ligner hydrokinon, men det inneholder ikke toksiner, derfor er arbutin ikke forbudt i kosmetologi. Men samtidig er det umulig å utelukke muligheten for helsehelse. Det anbefales heller ikke å bruke kremer som inneholder denne komponenten ofte.

Å anerkjenne arbutin fra pigmentflekker i sminke er ganske vanskelig. I noen situasjoner sier produsentene ikke at stoffet de produserer, har dette stoffet. Men det er et lite triks: arbutin er hentet fra arnica-ekstrakt og rismel. Hvis de er oppført i listen over ingredienser for hudbleking, er det bedre å finne en annen krem.

De japanske seg selv var de første til å nekte slike midler, men i mange land er det fortsatt ikke noe forbud mot kojinsyre. Derfor, før du kjøper krem, les nøye gjennom listen over ingredienser i sammensetningen.

Det samme kan sies om arbutin i kosmetikk om produkter som har kojinsyre i deres sammensetning. De begynte å bruke den på Japans territorium, hvor den hvite huden alltid har vært verdsatt, med tiden begynte den å bli brukt over hele verden, men dette betyr ikke sin absolutte sikkerhet. Kojic syre, samt arbutin i kosmetikk, bør brukes ekstremt nøye.

Det viste seg at denne syre ikke bare er meget giftig, men det kan også føre til cellemutasjoner. Derfor mister kojinsyre og arbutin fra pigmentplater gradvis sin popularitet.

Kosmetikk med arbutin for hudbleking

Arbutin fra pigmentflekker brukes i en rekke kosmetikk rettet spesielt mot bekjempelse av hyperpigmentering. En av de mest populære og effektive måtene har blitt en maske med arbutin. Denne ingrediensen er også inneholdt i forskjellige rensemidler, serum, lotioner - opp til såpe.

I de fleste tilfeller er nesten ukjente asiatiske selskaper engasjert i produksjon av kosmetikk med arbutin. I kosmetikk kan arbutin også kombineres med planteekstrakter, vitamin C, hyaluronsyre, ananas og papaya-enzymer, og det kan også kombineres med andre stoffer for å lette huden for å oppnå maksimal effekt.

Som en effektiv komponent av hydrokinon i dag, har Arbutin også et sertifikat for bruk i hårfarger. Det er sant at pakken med maling skal ha en obligatorisk advarsel "inneholder hydrokinon" (ikke mer enn 0,3%): hvis du husker alle de ovennevnte egenskapene, er denne applikasjonen fullt berettiget. På grunn av innholdet av hydrokinon kan arbutin endre egenskapene til melanin.

Arbutin - nyttige egenskaper

Arbutin er et glykosid av kompleks sammensetning som kan forvandle seg til et ganske nyttig element i kroppen. Man kan ikke syntetisere seg selv, og dette stoffet kommer bare fra maten vi spiser. Molekylformelen er som følger: C12H16O7.

Nyttige egenskaper

Arbutin finnes i bjørnebærblader, pærer av enkelte varianter og i blåbærblader av et bestemt utvalg. Egenskapen til elementet er at under syntesen blir det hydrokinon. Dette stoffet har gode antimikrobielle egenskaper og har en direkte effekt på urinveisystemet. Hydrokinon forårsaker en vanndrivende effekt og renser systemet fra bakterier og bakterier.

Hovedformålet med elementet er å bruke antiseptiske egenskaper. Blæreforstyrrelser blir ofte behandlet med dette urteelementet. Dette stoffet kan imidlertid ha en negativ effekt på kroppen, så før du begynner å ta det, er det nødvendig å konsultere legen din om muligheten for slik behandling.

Kjemiske og fysiske egenskaper av glykosid

Når det inntas, brytes glykosidet ned i hydrokinon og glukose. Den har en bitter smak og løses godt i vann. En kraftig naturlig antiseptisk kan finnes i følgende planter:

Arbutin er inneholdt i bladene av de ovennevnte plantene, men for å oppnå konsentrert ekstrakter brukes bare unge blader med maksimalt innhold.

Den aktive forbindelsen har en høy antiseptisk effekt på urinsystemet. Det er dette ekstraktet av arbutin som ofte brukes i urologi, og bruken av stoffet reduserer antall skadelige bakterier i kroppen. Faktum er at bakterier i blæren er blant de mest motstandsdyktige mot effektene av ulike legemidler, og naturlige antiseptiske midler takler renholdets rolle best.

Kontraindikasjoner og bruk

Arbutin brukes kun etter å ha konsultert en lege, fordi et overflødig element i kroppen kan føre til overdreven irritasjon av blæren. Dagpengene beregnes nøye av pasientens vekt. Den negative effekten av hydrokinon studeres fortsatt, men det antas at det kan være kreftfremkallende.

Arbutin brukes ofte til å lage kosmetikk. På grunn av samme hydrokinon kan det påvirke den indre huden. Resultatet er ren og opplyst hud uten pigmentflekker og fregner.

Mottaket bør utføres svært nøye og ikke overstige forbrukshastigheten. Samtidig er det ganske vanskelig å få naturlig arbutin fra te og bær, men du kan alltid bruke ferdige ekstrakter som gjør det mulig å fullføre hele behandlingsforløpet med minimal komplikasjoner.

Arbutin: hva er det og hva er det brukt til

Arbutin er et stoff oppnådd gjennom en rekke kjemiske reaksjoner fra lingonberries, mulberries, bearberry og bergenia.

I de fleste tilfeller, for kosmetiske formål, er dette stoffet ekstrahert fra bladene av bjørnebær. Den kombinerer deretter med vitaminer, fuktighetskremer og ulike typer syrer. Resultatet er en kvalitativ komposisjon som gjør at du kan bli kvitt aldersplassene.

Tidligere ble rent hydrokinon brukt til dette formålet. Det ble imidlertid anerkjent som giftig og kreftfremkallende, og i dag er bruken av dette forbudt i et stort antall land.

Fordelene og skadene til arbutin i kosmetikk

I kosmetiske preparater utfører arbutin følgende oppgaver:

 • reduserer melanin produksjon;
 • eliminerer fregner og solflekker;
 • forbedrer hudens generelle tilstand.

Det anbefales å bruke krem ​​med tillegg til personer som har tegn på hyperpigmentering.

Slike preparater anses å være mye mindre farlige sammenlignet med hydrokinonpreparater. Som regel forårsaker de ikke irritasjon. Arbutin-legemidler reduserer risikoen for overfølsomhet i huden.

Imidlertid har denne kjemiske forbindelsen noen kontraindikasjoner. For eksempel er det bedre å ikke bruke det til personer med sensitiv hud. I dette tilfellet er det bedre å bruke lakrisrotekstrakt eller kojinsyre.

Samtidig er kontraindikasjoner for bruken minimale, men fortsatt la noen spørsmål om uskadeligheten til kroppen. Først og fremst fører dette til at arbutin er en av hydrokinon-typer, og dette stoffet, som eksperter har funnet ut, kan tjene som en faktor i utviklingen av ondartede svulster.

I tillegg viser resultatene av mange studier at noen ganger forårsaker overdosering av hydrokinon såkalt okklusjon, hvor pigmenteringen blir svært mørk. Dette problemet er spesielt vanlig blant eiere av mørk og mørk hud.

Er det verdt å være redd

For tiden er arbutin i kosmetikkfeltet veldig populært. Masken med tilsetning av dette stoffet bidrar til å bleke huden og fjerne alder flekker. Men er det trygt for kroppen?

Egenskapene til arbutin og hydrokinon er svært liknende, men det første stoffet i sammensetningen har ingen toksiner, fordi det ofte brukes i kosmetikk. Det er imidlertid vanskelig å garantere den absolutte sikkerheten ved bruk. Derfor er det fortsatt uønsket å regelmessig påføre kremet med denne komponenten.

Identifisere arbutin i sammensetningen av det kosmetiske produktet er ganske vanskelig. Ofte foretrekker produsenter ikke å spesifisere det i sammensetningen. Det er imidlertid ett triks: stoffet er hentet fra rismel og arnica-ekstrakt. Hvis de er til stede i listen over de bestanddelene av blekemiddelet, anbefales det å velge en annen krem.

Det samme kan sies om kosmetikk, som inneholder kojinsyre - det bør også brukes svært nøye.

Eksperter har funnet ut at denne typen syre ikke bare er meget giftig, men kan også forårsake mutasjon av hudceller. Derfor, arbutin og kojic syre er nå raskt å miste sin popularitet.

Arbutin Kosmetikk

Dette stoffet blir lagt til mange stoffer som er utformet for å eliminere hyperpigmentering. De mest populære masker med tillegg av arbutin. I tillegg er denne komponenten til stede på andre måter:

 • i lotioner;
 • i serum;
 • i såpe og så videre

Nå produksjonen av arbutinovoy kosmetikk hovedsakelig engasjert i lite kjente asiatiske firmaer. I dem kan stoffet kombineres med vitamin C, planteekstrakter, papaya og ananas enzymer, hyaluronsyre, etc. I tillegg kan det suppleres med andre stoffer som hjelper til med å lette huden og øke effekten. Denne komponenten brukes også til fremstilling av preparater for hårfarging.

Eksperter mener at dette stoffet, i tillegg til bleking, også minimerer de skadelige effektene av UV-stråling, styrker immunforsvaret, har smertestillende og antiinflammatoriske effekter på huden.

Bruken av kremer basert på arbutin krever betydelig tålmodighet. Det kan ta flere uker eller måneder for å se en positiv effekt. Imidlertid bør disse kremer brukes om kvelden og morgenen.

I dag anses arbutin for å være et sikkert stoff, forutsatt at det vil bli brukt i henhold til instruksjonene - ikke mer enn 2-4 prosent av kremet.

arbutin

Arbutin (Arbutozid eller Ericolin) - Glykolid, fenoltype, sammensetning C12H16O7 • ½ H2O, (beta-D-glukopyranosid), tilhører gruppen av aryl-beta-glykosider (et derivat av hydrokinon). Molekylvekt 272,251

IUPAC-nomenklaturnavn: (2R, 3S, 4S, 5R, 6S) -2-hydroksymetyl-6- (4-hydroksyfenoksy) oksan-3,4,5-triol

 • Andre navn: arbutozid, vaksine, hydrokinon-β-D-glukopyranosid

Innholdet

Naturlige kilder

Arbutin finnes i bladene av bjørnebær (Arctostaphylos uva-ursi), en Pyrhena umbellata-type pærer, som nylig ble funnet i blader av en av vacciniumtyperne - Kaukasisk blåbær (Vaccinium arctostaphylos), som erstattet te (S. A. Przhibtek). Vaccinin er identisk med arbutin, en bitter substans som først trekkes ut av lingonbærbladene.

mottak

For å få arbutin [1], blir lingonbær, bergia eller bjørnebær bløt med vann, tanniner utfelles fra løsningen ved hjelp av blyacetat, og deretter blir blyet fjernet med hydrogensulfid. Arbutin krystaller skiller seg ut når man står en avstivet løsning. Til slutt blir det renset ved krystallisering fra vann etter behandling med aktivert karbon.

egenskaper

Fysiske egenskaper

Arbutin er et bittert stoff, lett løselig i varmt vann. Den krystalliserer i form av lange, silkeaktige nåler.

Tpl. 170 ° C (ifølge andre kilder 199,5)

Kjemiske egenskaper

 • Jernklorid gir en blå farge;
 • fortynnet svovelsyre hydrolyserer for å danne sukker og hydrokinon.

søknad

Planter som inneholder arbutin, og preparater av dem, brukes i medisin for sykdommer i blæren som et antiseptisk middel.

Potensiell fare for preparater som inneholder arbutin

Arbutin, som glykosylert hydrokinon, [2] kan være en kilde til økt kreftfremkallende risiko, [3] selv om det også hevdes at arbutin reduserer risikoen for kreft. [4] Det tyske institutt for matforskning (Potsdam) fant i det tyske instituttet at tarmmikrofloraen er i stand til å metabolisere arbutin til hydrokinon, noe som er en faktor i karsinogenese av indre organer. Det har blitt fastslått at 64-75% arbutin utskilles med urin, og arbutin, omdannet til hydrokinon, gir en antimikrobiell effekt i urinveiene (som forklarer effektiviteten av lingonberry i tradisjonell medisin (lingonberry leaf), men så langt finnes det ikke bevist data om den reelle risikoen for kreft fra å bruke arbutinpreparater.

notater

 1. ↑ m. M. Katsnelson Fremstilling av syntetiske kjemiske og farmasøytiske preparater. - M.: State Technical Publishing House, 1923. - s. 291.
 2. ↑ O'Donoghue, J L (september 2006). "Hydrokinon og dermatologi - et risiko-fordel synspunkt." Journal of Cosmetic Dermatology5 (3): 196-203. DOI: 10.1111 / j.1473-2165.2006.00253.x. PMID 17177740.
 3. Mar smartskincare.com Behandling av hyperpigmenteringsproblemer / hudbelysning
 4. ↑ Bowman, Lee. 25. juli 2005. Scripps Howard News Service. Høy yuck faktor

referanser

 • Arbutin // Brockhaus og Efron Encyclopedic Dictionary: I 86 volumer (82 tonn og 4 ekstramateriale). - SPb., 1890-1907.

Wikimedia Foundation. 2010.

Se hva "Arbutin" i andre ordbøker:

arbutin - substantiv, antall synonymer: 2 • glykosid (78) • glukosid (24) ASIS Synonym Dictionary. VN Trishin. 2013... Synonymer Dictionary

ARBUTIN - ARBUTIN, se bearberry... Flott medisinsk leksikon

Arbutin er et glykosid (se Glycosides), hvor splittelsen produserer glukose og hydrokinon. Inneholdt i betydelig mengder i bjørnebærbuskblader (Se Bearberry). Bøtter av bjørnebærholdige buljonger og tinkturer som inneholder A. brukes...... Den store sovjetiske ensidien

Arbutin er en glukosid av sammensetning C12H16O7 + ½ H2O, funnet i bladene av bjørnebær Arbutus uva ursi, Pyrusa umbellata wintergreens, nylig også i en av te-surrogatene blader av Vaccinium arctostaphylos (S. Przybitek). Vaccinin er en bitter substans av lingonberry...... FA Encyclopedic Dictionary Brockhaus og I.A. Efron

Arbutin - Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin, Arbutin (Kilde: "A. Zaliznyaks Full Accented Paradigm")... Formularer

arbutin - arbut i, og... russisk staveordbok

arbutin - y, h. Glykozid, med rozschennen yakogo glukose og gіdrohnon er etablert... Ukrainsk ordbok av ord

Arbutin - 1. Braunite Tribune Turbine 2. Tribune Turbine... En Omfattende Anagram Dictionary

Vaccinin - Arbutin Struktur Arbutin Struktur Arbutin General Arbutin (Arbutoside, eller Ericoline) glykosid... Wikipedia

Medisinplanter - I Medisinplanter er en kilde til medisinske råvarer. Tørket, mindre ofte nyopphøstede deler (blader, gress, blomster, frukt, frø, bark, rhizome, røtter) av medisinske planter brukes som medisinske råvarer....... Medisinsk leksikon

Arbutin - hva er det og hva brukes det til?

I dag er hovedoppgaven til farmasøytiske og kosmetologilaboratorier utvikling og syntese av de mest effektive og effektive stoffene som kan brukes til å skape effektive verktøy for å løse aktuelle problemer. Et av disse stoffene, som er aktivt, men fortsatt forsiktig, pleide å forberede de mest varierte medisinske og kosmetologiske midler, er arbutin. For øyeblikket er stoffet omgitt av nøye oppmerksomhet, siden forsøkene, tester og kvalitetstest bare utføres, resultatene av disse er ennå ikke helt kjent.

Nyttige egenskaper til arbutin

Arbutin er en naturlig komponent som produseres ved å utføre en rekke kjemiske reaksjoner med planter (bjørnebær, lingonberry, mulberry eller bergenia). Ifølge molekylets struktur er et glykosid, en enkel eter. Denne komponenten brukes aktivt i produkter som er beregnet på hudbelysning, som det mest trygge og forsiktig virkende produktet. Arbutin er ikke kreftfremkallende og ikke giftig.

Komponenten har mange nyttige egenskaper, inkludert:

 • reduksjon av melaninsyntese i tilfelle av hudpigmenteringsproblemer;
 • når det frigjøres til et alkalisk miljø, har arbutin en bindende og antiseptisk effekt som omdannes til hydrokinon;
 • beroliger og myker slimhinner
 • eliminerer væskeretensjon i kroppen.

Gitt egenskapene og effekten på stoffets kropp, er det ikke overraskende at planter med innhold er brukt til bruk ved behandling av sykdommer i fordøyelsessystemet og ekskresjonssystemet.

Bruk av stoffer i kosmetikk

Arbutin i kosmetikk brukes som erstatning for ren hydrokinon på grunn av at den ikke inneholder giftige komponenter. Hovedformålet er å redusere hudpigmentering. Mekanismen til komponenten er som følger: den trenger inn i kroppen og delvis undertrykker produksjonen av enzymet, som er ansvarlig for syntesen av melanin. Dermed reduseres produksjonsnivået til sistnevnte, og pigmentflettene, fregner og andre endringer i hudfargen lyser merkbart.

Det er finesser i bruk av denne komponenten i kremer, som om dosen overskrides, er den i stand til å provosere motsatt effekt - for å stimulere hyperpigmentering. Nøyaktige data om den nyttige doseringen er ennå ikke oppnådd, derfor er arbutin tilsatt i små mengder (vanligvis fra 2 til 4% av det totale antall komponenter), noe som fører til at det ikke er en uttalt effekt, men det kan ikke nekte å oppdage resultatene. Ofte i sammensetningen av hudpleieprodukter, kan den finnes i kombinasjon med forskjellige planteekstrakter, hyaluronsyre og vitamin C. Stoffet kan også effektivt brukes i hårfarger, som er tillatt i dag.

I tillegg til blekingeffekten, kan arbutin også beskytte huden mot skadelig ultrafiolett stråling, øke nivået av lokal immunitet, ha en anti-inflammatorisk effekt og redusere intensiteten av smertefulle opplevelser. Krem som produseres med denne komponenten blir vanligvis brukt to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Også i sammensetningen av kosmetikk kan man finne et derivat av dette stoffet - alfa-arbutin, som har mer aktive egenskaper og er mye brukt hovedsakelig i japanske kosmetiske produkter.

Hva brukes i medisin

I medisinske sirkler utføres det kontinuerlig forskning for å finne de mest sikre komponentene for mennesker til fremstilling av medisiner. Studien er utført og angående virkningen av Arbutin og dets hensiktsmessighet. Den vanligste hensikten med å bruke denne komponenten er å oppnå en vanndrivende effekt. Fordelene med stoffet er at, i motsetning til andre diuretika, har den en liste over ekstra fordelaktige effekter, nemlig antiinflammatorisk, antimikrobiell og antioksidant karakter.

Hvor er arbutin: kilder

Som allerede nevnt er arbutin en plante substans, det er hentet fra bladene av slike planter:

 • bearberry;
 • vinter;
 • Blanke blåbær;
 • fra bladene av lingonberry avgir en analog av stoffet - vaksine.

Skader og kontraindikasjoner til bruk

Hovedkontraindikasjonen for bruk av narkotika med arbutin er tilstedeværelsen av individuell intoleranse, hvor sannsynligheten for disse er for alle bestanddeler av vegetabilsk opprinnelse og for mørk hud. Ifølge forskning, når det brukes en komponent på for mørk hud, er sannsynligheten for en omvendt reaksjon av dannelsen av svart pigmentering høy.

Til tross for at kontraindikasjoner for bruk av agenter med arbutin er minimal, beholder stoffet fortsatt en rekke spørsmål angående sikkerheten, da det fremdeles er en av hydrokinontyper.

Direkte skade fra bruk av midler med en slik komponent kan bare skje hvis dosen overskrides betydelig. Det antas at komponenten under visse forhold kan til og med provosere utseendet på ondartede svulster.

Gjennomgang av Arbutin Cosmetics

Til dags dato er det et stort antall forskjellige kremer, serum, lotioner og andre kosmetikk, som en del av det er arbutin. Samtidig, avhengig av mengden av stoffet i preparatet, er det mulig å bedømme ikke bare kvaliteten og effektiviteten, men også sikkerheten, da overgang av normer for inntak av arbutin til et kosmetisk produkt fører til negative konsekvenser. Av denne grunn er nedenfor en liste over de mest høykvalitets, naturlige, effektive og sikre produktene som finnes på hjemmemarkedet og kjøpt i et hvilket som helst apotek i landet.

Roland Face Cream med Arbutin og Placenta

Den beskrevne krem ​​er et kvalitetsprodukt som brukes til å ta vare på alle typer ansiktshud. De viktigste aktive ingrediensene som finnes i kremen er arbutin og placenta ekstrakt. Midler er til salgs i en liten krukke med rosa farge med et volum på 180 gram. Det bør bemerkes at kremens sammensetning absorberes raskt og helt i huden uten å etterlate et ubehagelig oljeaktig lag og en følelse av film på ansiktet. Den japanske produsenten hevder at produktet inneholder alle de nødvendige egenskapene til melk, krem ​​og lotion, som gir en effektiv og forsiktig hudpleie. Samtidig er det kosmetiske produktet rikt på flerumettede fettsyrer, vitaminer og andre stoffer som er nødvendige for dermis.

Hana Brightening Anti-pigment Lotion

Dette produktet er en effektiv fuktighetsgivende og lysende krem ​​lotion laget i Japan. Laget et verktøy basert på arbutin og hyaluronsyre og implementeres i en liten flaske med en kapasitet på 10 milliliter. I dette tilfellet er midlene tilstrekkelig for lang brukstid, når sammensetningen påføres huden to ganger om dagen. Det kosmetiske produktet har et bredt spekter av handlinger, slik at du ikke bare kan tynne hudtonen, men også effektivt mette huden med alle nødvendige vitaminer og mikrokomponenter. Komplekset av kosmetiske elementer er optimal for daglig bruk uavhengig av tilstand og hudtype.

Anti-Melasma Serum

Anti-Melasma kosmetisk produkt er et serum som brukes til pleie og korreksjon av problematisk og sensitiv hud. Legemidlet er bra for både kvinner og menn som vil bli kvitt de inflammatoriske prosessene i ansiktet. En av de viktigste elementene i serum er arbutin, på grunn av hvilken hudfargen kommer ut og blir mer jevn etter flere bruksområder av sammensetningen. Verktøyet har en lett tekstur og absorberes godt i integumentet, og gir ingen spor eller ubehag.

Whitening Cream Himalaya Herbals

Det beskrevne kosmetiske produktet er en hvitkrem som kan brukes til alle hudtyper, uansett alder. Produktets særegenhet er at den bare inneholder naturlige komponenter og ekstrakter, inkludert rosenolje, valnøtt, mandarin, aloe, etc. Konsistensen av produktet er lett, ikke fet, absorberes lett inn i huden, har ikke en ubehagelig lukt. Verktøyet lyfter effektivt huden, tilpasser fargen, mens den ikke har negativ innvirkning på kroppen.

Hva er arbutin

Moderne kvinner nærmer seg nøye kosmetikkvalget: de studerer vurderinger og komposisjoner av interessene for å sikre at kremet som er valgt, er effektivt og trygt. Men det er vanskelig å huske lister over akseptable og uønskede komponenter. For eksempel er ofte tvil forårsaket av arbutin. Om arbutin hjelper fra aldersplassene og om det er aggressivt for helse, vil vi fortelle i vår artikkel.

Hva er arbutin?

Arbutin er en sammensetning som er avledet fra bladene av planter. For eksempel, lingonberry, bjørnebær, blåbær. For å få arbutin må du gjøre mye arbeid. Det første trinnet koker bladene i vann. Den andre er tilsetningen av bly til buljongen, på grunn av hvilken tanniner som frigjøres fra plantene, legger seg til bunnen. Det er i dette sedimentet og inneholder arbutin.

I tredje trinn brukes hydrogensulfid til å skille arbutinkrystaller fra bly og andre unødvendige stoffer. I det siste fjerde trinnet for å oppnå arbutin, utføres den endelige rensingen ved hjelp av aktivert karbon og vann. Som et resultat har ansatte i kosmetiske selskaper krystaller med lange og tynne pigger, som løses perfekt i varme væsker.

Arbutin produksjon er etablert i forskjellige land i verden. Mest av alt er det produsert i Kina. Men det er en europeisk, så vel som russisk arbutin.

Hva er arbutin nyttig for ansiktet?

Å komme på huden, blokkerer arbutin delvis produksjonen av melaninpigment, slik at huden fargen forblir nesten uendret under påvirkning av sollys. Solbrenthet, oppkjøpt når du bruker produkter med arbutin, er ikke for intens og ser naturlig ut. Muligheten for solbrenthet er kraftig redusert. Disse egenskapene har hjulpet arbutin komme inn i sammensetningen av noen solkrem.

Den mest brukte arbutin i kampen mot pigment flekker. Det legges til blekingskremet. Midler med arbutin glatter ut eksisterende pigmentering og senker dannelsen av nye pigmentflettene.

Arbutin er effektiv mot flere typer pigmentplater:

 • alder;
 • oppnådd på grunn av langvarig eksponering for solen;
 • medfødt (fregner);
 • inflammatorisk (spor av akne, små sår, etc.).

En annen fin funksjon av Arbutin er en mild anti-inflammatorisk effekt. Det tørker ikke huden, men fungerer som en naturlig antiseptisk og reduserer sannsynligheten for utslett.

Hva er kontraindikasjoner av arbutin?

Noen forskere mener at arbutin kan bidra til kreft. Imidlertid viser andre tester at opptil 75% av arbutin forlater kroppen når den urineres, og resten er utilstrekkelig til å forårsake kreftfremkallende effekt.

Det antas at stoffet i små doser helbreder urinsystemet, beskytter det mot infeksjoner.

For å eliminere sannsynligheten for forekomsten av farlige effekter ved bruk av produkter som inneholder arbutin, begrenser ansvarlige kosmetiske selskaper vanligvis konsentrasjonen til 4% av det totale produktet. I slike mengder anses arbutin å være helt trygt.

Hvilke verktøy med arbutin å velge - topp 5 beste

I dag i kosmetikkmarkedet er det et tilstrekkelig valg av omsorg med arbutin. For å bidra til å lette kjøpet har vi samlet topp 5 effektive anti-pigmenteringsprodukter som inneholder denne forbindelsen.

Holy Land Whitening Cream

Kremet fra det israelske merkevaren har fått anerkjennelse av både forbrukere og kosmetologer. Han går ofte inn i hjemmet pigmentering behandling for kvinner fagfolk. Verktøyet inneholder mange naturlige ekstrakter (druer, Baikal skullcap, mulberry, etc.) og aktiverer cellulær metabolisme. Som et resultat passerer ubehagelige flekker raskere, og ansiktet begynner å se friskere og yngre.

Kostnad - fra 2500 til 3000 rubler

Serum Idealia Pro fra Vichy

Gir nesten øyeblikkelig effekt av hudbelysning på grunn av kombinasjonen av arbutin med andre blekekomponenter (titandioxid, capryloylsalicylsyre og sitronsyrer, etc.). Vitamin C innhold gjør huden strålende og full av energi. Men det klare ikke alle typer pigmentering og kan forårsake tørr hud, så sørg for å bruke den sammen med en fuktighetskrem!

Kostnad - ca 1800 rubler

Arbutin Dermo Active Complex fra BeautyMed

Serum, kremmaske og dermoaktiv krem ​​med en bleking effekt produseres i serien. Disse er sterke stoffer, konsentrasjonen av arbutin i dem når 5%, noe som gjør det mulig å kjempe selv med sterkt uttalt pigmentering. Det er også hyaluronsyre, som fukter huden helt.

Kostnad - ca 300 rubler

Melascreen Anti-taches brunes SPF15 lyskrem fra Ducray

Den kombinerer egenskapene til dagtid og solkrem, men SPF er ikke så høy, så det er bedre å bruke det om vinteren, og for sommeren får du en krem ​​med en SPF-faktor på 25. Best egnet til eiere av fet eller kombinasjonshud. Det vil være et utmerket grunnlag for sminke. Det er mange positive vurderinger om denne fløten, produktet smitter faktisk ansiktet godt.

Kostnad - ca 1500 rubler

Olivenolje Lysekrem fra Aphrodite

Verktøyet er designet for tørr og kjedelig hud, beriket med oliven og jojobaoljer, inneholder hyaluronsyre, aloe og rosmarinekstrakter. Normal hudkrem liker også, gir ikke oljeaktig glans, forlater ikke hvite flekker, som fra andre solkrem.

Kostnad - ca 700 rubler

Hvor og for hvor mye å kjøpe kosmetikk med arbutin?

Mange bruker arbutin i hjemmelagde kremer, så spørsmålet er hvor å kjøpe arbutin. Men i sin rene form selges den bare i nettbutikker, for eksempel vil 5 g ekstrakt koste deg 600 rubler.

Klar-laget kosmetikk med arbutin er forskjellig i prispolitikken. Så, BeautyMed kosmetikk vil koste minst 3 tusen rubler for en krukke. Holyland krem ​​er lettere å kjøpe, som det selges i mange store detaljhandelskjeder, samt i kosmetiske klinikker og kontorer, men kostnaden er også høy - fra 3 tusen rubler..

Del "Hjelper Arbutin med fregner og alder pigmentering?"

Arbutin som et effektivt middel for alder flekker

Noen ganger blir pigmentflater dannet på menneskekroppen. Disse er hudområder som avviger fra hovedoverflaten i mørkere farger. De oppstår av ulike årsaker, men oftest vises i åpne områder utsatt for sollys.

Fra et estetisk synspunkt forårsaker slike steder betydelige ubehag for eieren. Derfor forsøker de å bli kvitt dem så snart som mulig, spesielt hvis flekker opptrer i ansiktet. Til dette formål kan du bruke verktøy som bleking masker, en spesiell lotion for ansikt eller kosmetiske prosedyrer.

Det er tradisjonelle metoder som tillater å bleke mørk hud. I så fall bør du vurdere effekten av et stoff som arbutin.

Stoffegenskaper

Arbutin er en løselig substans, hvis krystaller har en avlang, nålaktig form, bitter i smak, som har en blokkerende effekt på tyrosinase, i noen tilfeller brukes den som antiseptisk. Tyrosinase er igjen et enzym som katalyserer ulike prosesser, inkludert syntese av pigmenter i kroppen. Arbutin, som undertrykker aktiviteten av tyrosinase, forhindrer således produksjon av melanin, som er ansvarlig for hudpigmentering. Dette prinsippet er basert på effekten av stoffet arbutin fra pigmentspots.

Arbutinkrystaller syntetiseres fra medisinske planter. Til dette formål brukes vanlige planter som:

Rent stoff brukes til fremstilling av ulike kosmetiske og legemidler. Arbutin kan være en del av krem, lotion, serum, etc. Avhengig av anbefalingene for bruk av et stoff, kan det brukes på små områder av huden eller på hele overflaten. Ofte blir slike verktøy brukt i kosmetologi under hudbelysningsrutiner.

For eksempel, for å redusere pigmenteringen av visse hudområder på skuldrene eller i decolleteområdet, kan serum med arbutin brukes. Den påføres lokalt, bare på det mørkede overflaten. For ansikt er det bedre å bruke lotion eller krem. Under bruk av produkter basert på arbutin, har de påvist effektivitet og sikkerhet, så mange foretrekker å blanke alder flekker med deres hjelp.

Det skal bemerkes at arbutin også har antiinflammatoriske effekter. Det antas at dette stoffet i krem ​​for ansiktet, ikke bare kan blemme flekker, men også redusere hudbetennelse. Noen produkter kan stimulere produksjonen av kollagen, regenereringsprosesser, vaskulær styrking. Moderne utviklinger tillater å kombinere disse stoffene med konvensjonelle kosmetiske kremer og lotioner.

Council. Før du fortsetter med bleking av pigmentplater ved bruk av arbutinbaserte preparater, er det nødvendig å etablere årsaken til dannelsen. Hvis de er en ekstern manifestasjon av eventuelle interne dysfunksjoner og sykdommer, er det først og fremst å behandle årsaken, og deretter arbeide for å eliminere den kosmetiske feilen.

Hvordan velge et stoff?

Dette stoffet kan være en del av ulike kosmetikk. Oftest basert på det er produsert:

 • krem (for ansikt, décolleté, kropp);
 • fuktighetskrem;
 • maske;
 • såpe;
 • tonic;
 • Serum.

Ledere i produksjonen av dette produktet er Thailand, Japan, Hellas, Frankrike. De mest populære av disse stoffene er blant personer med mørkere hudfarger, med en aktiv reaksjon på ultrafiolett stråling, så vel som hos eldre mennesker, som er preget av utseendet av pigmentplettene.

Arbutin-baserte kosmetikk anbefales ikke for personer med sensitiv hud.

I tillegg kan det ikke argumenteres for at spørsmålet om absolutt sikkerhet for dette stoffet er lukket og utmattet. På grunn av det faktum at arbutin er et derivat av hydrokinon, som det bare er ganske mange påstander, antas det at det kan ha toksisitet, om enn i mindre grad. Misbruk av arbutin kan forårsake hud overfølsomhet.

De mest effektive skjemaene

Den mest populære av ovennevnte midler er kremer med arbutin (Dr. Rimpler, Roland, BeautyMed "Arbutin Dermo Active Cream").

De har ikke bare en bleking effekt, men også solbeskyttelsesegenskaper, samt berik huden med vitaminer og fukter det. Å velge et middel for aldersplassene, må du vite at alle sammen, inkludert krem ​​med arbutin, er ment for ulike aldersgrupper. For den beste effekten, bør du velge et stoff som tilsvarer en viss alder.

I tillegg skal eventuelle produkter som inneholder arbutin, brukes under tilsyn av en lege. Spesialisten velger det optimale komplekset med hensyn til alle pasientens individuelle egenskaper, anbefaler hyppigheten og varigheten av bruken av disse midlene, kontrollerer driften og noterer seg overholdelsen av det oppnådde resultatet med de opprinnelige forventningene. Ofte er en krem ​​med arbutin fra pigmentflater en del av en omfattende behandling og brukes samtidig med andre legemidler som foreskrives av en lege.

Et annet veldig populært middel er lotion, som i tillegg til arbutin også inkluderer placenta (for eksempel Cosmetex Roland Placenta Acid Face Lotion). På grunn av denne sammensetningen har dette verktøyet følgende tiltak:

 • senker syntesen av melanin;
 • lyser huden
 • strammer porene;
 • fukter;
 • myker.

I tillegg har lotion en antiseptisk effekt. I bruk er det veldig enkelt, påført, som en vanlig lotion, med en bomullspute eller bare med hendene. Det anbefales å rengjøre huden før bruk. Sammensetningen av dette verktøyet inkluderer andre nyttige komponenter, særlig vitaminer fra gruppe B og E.

Sikkerhets forholdsregler

Til tross for sine mange fordeler og vegetabilsk opprinnelse, fortsetter dette stoffet å forårsake mye kontrovers med hensyn til sikkerheten. De fleste eksperter er enige om at de ikke bør bli misbrukt. I noen land er det forbudt for bruk i kosmetikk, i vårt land er det begrenset inntak av konsentrasjon i stoffets sammensetning. Maksimalt tillatt innhold er 4%.

Hva er årsaken til en slik forholdsregel? Det antas at arbutin, som er et derivat av hydrokinon, selv om det er mindre giftig enn det, kan provosere utviklingen av hudkreft. Produsenter av produkter med innhold av dette stoffet nekter denne muligheten, og insisterer på full sikkerhet, men leger anbefaler å bruke det med forsiktighet. Ofte når det gjelder kosmetikk som inneholder dette stoffet, kan slike formuleringer som "sikrere enn..." eller "mindre giftige" bli funnet, noe som langt fra svarer til definisjonen av "helt trygt".

Gitt den tvetydige holdningen mot arbutin, indikerer produsentene noen ganger i sammensetningen av sine produkter ikke selve stoffet, men anlegget som det ble oppnådd for eksempel, bjørnebær eller mulberry. Hvis bruk av arbutin av en eller annen grunn er uønsket, er det nødvendig å unngå produkter som inneholder de ovennevnte plantene. Som et alternativ kan stoffer som lakrisrotekstrakt brukes til å bleke huden.

Arbutin i kosmetikk - trygt bleking?

Til tross for at blek ikke lenger er betraktet som et tegn på edel aristokratisk skjønnhet, er blekingskrem fortsatt i stor grad blant kvinner.

Selvfølgelig blir problemet med bleking mer kjent for kvinner med alderspigmenter og andre konsekvenser av påvirkning av ultrafiolett, egentlig virkelig ønsker å bli eliminert.

Blant de mange bleking ingrediensene, er en av de mest populære Arbutin. La oss prøve å finne ut hvor trygt og hvordan det fungerer.

Hva er arbutin?

Arbutin eller hydrokinon-beta-D-glukosid er et stoff som oppnås ved en rekke kjemiske prosesser fra slike planter som bjørnebær, bærbær, lingonbær, mulberry.

Arbutin som en type molekyl er et glykosid, dets organiske forbindelse er kjent som en eter. Det er oftest hentet fra bladene på bjørnenes bjørk. Da, når det kombineres med vitaminer, fuktighetskremer, syrer, oppnås en krem, som i komplekset hvitner huden (reduserer pigmentering).

Ren hydrokinon, som tidligere var så populær i blekeprodukter, ble funnet å være toksisk og kreftfremkallende, og for øyeblikket er bruken forbudt i nesten alle siviliserte land.

Arbutin anses som et svakere, men sikrere alternativ til hydrokinon.

Mekanismen for hudbleking kremer med arbutin

Arbutin oppnår hudbleking på omtrent samme måte som hydrokinon. Dette betyr at arbutin er kraftig nok til å lette mørke flekker, fregner forårsaket av aldring, ubeskyttet eksponering for solen og hormonelle ubalanser.

For å bleke huden, forårsaker arbutin en reduksjon i produksjonen av melanin (et pigment som bestemmer fargen på huden og håret) gjennom hemming av enzymet som er ansvarlig for dets syntese.

Det faktum at arbutin er hentet fra planter, gjør det til den foretrukne aktive ingrediensen i hudblekingsprodukter fra mange kosmetiske selskaper som ønsker å holde seg unna sterke kjemikalier.

Generelt sier eksperter at arbutin, i tillegg til bleking, også forhindrer ultrafiolett stråling, øker immuniteten, har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på huden.

Mange skjønnhetseksperter advarer om at bruk av arbutin krem ​​krever tålmodighet - det kan ta flere uker eller måneder til å se resultater. Siden arbutin er mindre kraftig enn sine aggressive bleking fettere.

Som regel anbefales arbutin kremer til bruk om morgenen og om natten.

Mange kremer, spesielt de som kommer fra planter, kan forårsake allergiske reaksjoner (allergiske mot bestemte stoffer i planten). Hvis dette er tilfelle, bør du slutte å bruke krem ​​og konsultere en hudlege.

Helsefare og problemer

Mange bekymrer seg for sikkerheten ved bruk av arbutinholdige kremer på grunn av det nære forholdet til hydrokinon. Glukosemolekylet som gjør arbutin og hydrokinon forskjellig, er imidlertid viktig når det gjelder å redusere helserisoen.

Ifølge tysk føderalt institutt for risikovurdering kan arbutin faktisk omdannes til hydrokinon, et kjemikalie som er godt kjent for helserisiko og har blitt utestengt i EU.

Men for øyeblikket er det ikke noe bevis på dette ennå, og forskning er bare i forkant.

For tiden er arbutin ansett som trygt for hudbleking, forutsatt at det brukes i henhold til instruksjonene - ikke mer enn 2-4% arbutin i en krem.

Ansiktskrem med arbutin

Produsent: Thailand

Pris: 100 rubler

Naturkrem basert på planteekstrakter av ingefær, gurkemeie, tanaka, med tilsetning av bivoks, squalen og arbutin.

Det er multifunksjonelt - det hjelper med å bekjempe akne på grunn av sin antibakterielle effekt, beskytter mot ultrafiolett stråling og lyser huden. Det nærer det og gjør det mer elastisk. Anstendig sammensetning til en fornuftig pris.

Aphrodite -Olive oil Brightening cream

Produsent: Hellas

Pris: 200 rubler

Kremet er basert på arbutin, hyaluronsyre, økologisk olivenolje, bjørnebær ekstrakt og rosmarin, aloe vera og jojoba olje. Inneholder ikke parabener og dufter. Det fukter og toner huden.

Men hovedfunksjonen er selvfølgelig lettelsen av alder og fregner. Beskytter mot UV-lys og passer for alle hudtyper.

BeautyMed - Arbutin Dermo Active Cream

Produsent: Frankrike

Pris: 1600 rubler

Produsenter av naturlige franske kosmetikk BeautyMed sikrer at det ikke finnes parfymer, konserveringsmidler og fargestoffer i sammensetningen. En blekingskrem med arbutin skyller bokstavelig talt huden med sin delikate tekstur, fuktighet, gir ut fargen og reduserer pigmenteringen.

Blant de aktive ingrediensene er hyaluronsyre, arbutin, talkum, squalen og sitronsyre.

Det er viktig! Kvinner i posisjon bør velge blekekrem meget nøye og unngå de med askorbinsyre, da det kan forårsake genmutasjoner i fosteret og abort.

Ord arbutin

Ordet arbutin i engelske bokstaver (transliteration) - arbutin

Ordet arbutin består av 7 bokstaver: a b og n r t y

 • Bokstavet a forekommer 1 gang. Ord med 1 bokstav a
 • Bokstaven b er funnet 1 gang. Ord med 1 bokstav b
 • Brevet og oppstår 1 gang. Ord med 1 bokstav og
 • Bokstaven n er funnet 1 gang. Ord med 1 bokstav n
 • Bokstaven p er funnet 1 gang. Ord med 1 bokstav s
 • Bokstaven T er funnet 1 gang. Ord med 1 T
 • Brevet du oppstår 1 gang. Ord med 1 bokstav

Betydningen av ordet arbutin. Hva er arbutin?

Arbutin (arbutozid eller erikolin) er en fenoltype glykosid, sammensetningen er C12H16O7 • ½ H2O, (beta-D-glukopyranosid), tilhører aryl-beta-glykosidgruppen (et derivat av hydrokinon).

Arbutin er en glukosid av sammensetning C 12H 16O 7 + ½ H 2O, funnet i bjørnebærblad - Arbutus uva ursi, vintergrønt - Pyrola umbellata, nylig også i en av te-surrogatene - Vaccinium arctostaphylos forlater (S. Przybitek).

Encyclopedic ordbok av FA Brockhaus og I.A. Efron. - 1890-1907

Arbutin, et glykosid, som dekomponerer som produserer glukose og hydrokinon. Inneholdt i en betydelig mengde i bladene av buskbærbær. Inneholder A.

Arbutin i kosmetikk

Arbutin - en komponent i sammensetningen av kosmetikk for å bekjempe pigmentflekker.

Arbutin er en plante ingrediens i bleking kosmetikk som er mindre effektiv enn de mer kjente komponentene (for eksempel hydrokinon), men samtidig er det ikke giftig eller kreftfremkallende.

På pakker med kosmetikk krypteres denne ingrediensen under forskjellige navn: Arbutin, Glucosylatedhydroquinon, α-Arbutin, Alpha-Arbutin, Beta-Arbutin, samt under dekke av forskjellige planteekstrakter (tranebær, mulber, pærer, bjørnebær, etc.). På grunn av problemene knyttet til patentlovgivning, viser de fleste produsenter av hudpleieprodukter i beskrivelsen nøyaktig planteekstrakter som inneholder arbutin (for eksempel bjørnebær, pære, blåbær) og ikke bare "arbutin".

Virkningen av arbutin i kosmetikk

Arbutin-molekylet er en kombinasjon av hydrokinon og glukose, men hydrokinon har blitt forbudt fra kosmetiske blekemidler i noen tid, mens arbutin anses å være en ufarlig substans. I sammensetningen av blekekosmetikken hemmer arbutin tyrosinase og hemmer aktiviteten til celler som syntetiserer melanin-melanosomer. Bruken av denne komponenten i høye doser er imidlertid kontraproduktiv, siden den kan ha motsatt effekt, det vil si fremme dannelsen av hyperpigmentering. Hittil har forskere ikke blitt enige om den optimale effektive og sikre dosen av denne ingrediensen - det er ikke kjent hvor mye arbutin er nødvendig i sammensetningen av ett eller annet middel, slik at det viser effekten av å lette huden, og ikke omvendt. Å komme inn i huden med kosmetikk, der arbutin oppløses der i hydrokinon, det vil si at den faktisk kan erstatte denne forbudte komponenten. Arbutin er imidlertid fortsatt ikke så effektivt mot pigmentflekker som hydrokinon.

Mange selskaper som produserer kosmetikk, produserer separat planteekstrakter som inneholder arbutin, slik som bearbærekstrakt og mulberryblader, men igjen, for deres bruk er det bare begrensede studier, hovedsakelig utført på dyr eller in vitro. Mange eksperimenter har vist at arbutin, inkludert i urteekstrakter, når det brukes i hudpleieprodukter, har ingen effekt på pigmentplettene. Uansett er arbutin i små mengder ufarlig for huden. I tillegg vil noen planteekstrakter med arbutin være nyttig for andre kosmetiske problemer. Spesielt har bearbærekstrakt (Arctostaphylos uva-ursi) utvetydig bevist antibakterielle og antioksidantegenskaper i studier, og et lite antall studier har vist at det kan lette huden.

Avledet plante arbutin, a-arbutin, har en sterkere effekt på syntesen av melanin på grunn av inhiberingen av tyrosinaseaktivitet. Siden 2002 har α-arbutin blitt mye brukt til produksjon av kosmetikk av produsenter over hele verden, inkludert Japan.

Hvem er vist arbutin

Kosmetikk med arbutin utfører bare en oppgave - det reduserer syntesen av melanin under hyperpigmentering, derfor er det primært vist for personer med hyperpigmenteringsproblemer (mørke flekker, alder flekker, solflekker og fregner, flekker forårsaket av skader og ulike former for melanoderma).

Arbutin anses ikke bare mindre farlig, men også en mindre irriterende komponent i kosmetikk enn hydrokinon når den brukes i lignende konsentrasjoner, og har lavere risiko for å utvikle hudoverfølsomhet. Men folk med sensitiv hud anbefales å bruke andre lysende midler, som lakrisrotekstrakt eller kojinsyre.

Hvem er kontraindisert arbutin

Det er mange spørsmål om sikkerheten til denne ingrediensen. De er hovedsakelig knyttet til det faktum at det er en form for hydrokinon, som, som det har vist seg, kan provosere utviklingen av ondartede svulster. I tillegg har studier vist høye doser hydrokinon ofte forårsaket ogronose (blå-svart pigmentering), spesielt hos personer med mørk hud. Likevel, blant spesialister i det dermatologiske samfunnet, anses arbutin som et sikkert (men ikke effektivt nok) alternativ til hydrokinon.

Kosmetikk som inneholder arbutin

Arbutin brukes i ulike kosmetikk, hvor hovedoppgaven er å bekjempe hyperpigmentering. Det er klart at det innføres i sammensetningen av langtidsvirkende formler - kremer og masker for å bekjempe hyperpigmentering. Også inneholder denne ingrediensen mange kremer, serum og renseprodukter - opp til såpe. Som regel distribuerer kosmetikk med arbutin lite kjente asiatiske merker. I kosmetikk er arbutin kombinert med ingredienser som hyaluronsyre, vitamin C, planteekstrakter, papaya og ananas-enzymer, og også kombinert med andre brighteners for høyere effektivitet.

Som en effektiv komponent av hydrokinon er for tiden arbutin også sertifisert for bruk i hårfarger med en obligatorisk advarsel "inneholder hydrokinon" (maks 0,3%): hvis du husker ovennevnte egenskaper, er denne applikasjonen logisk - på grunn av innholdet av hydrokinon kan arbutin endre seg melanininhiberende egenskaper.

Kilder til Arbutin

Siden arbutin tilhører naturlige ingredienser, er det hovedsakelig hentet fra planter, og kildene er florerende. Dette hydrokinonderivatet ekstraheres fra bladene av bjørnebærbusk, madder, bær (mulberry, tranebær, blåbær), noen sopp og de fleste typer pærer. I våre breddegrader er det mange kilder til arbutin, spesielt tre typer mulberry alene - Morus bombycis, Morus alba og Broussonetia papyrifera.

Arbutin-derivat - a-arbutin (alfa-arbutin) - er en ny patentert (eier-sveitsisk selskap DSM Nutritional Products) type hydrokinon-glukosid. Det produseres ved hjelp av et originalt transglykosylerende enzym utviklet i laboratoriet.

Flere Artikler Om Typer Acne