Mange mennesker har forskjellige hudfeil. Årsaken til denne operasjonen, akne, som etterlater mislykket helbrede arr, keloider, akne arr. I tillegg øker aldringsprosessen ikke til hudens jevnhet: dype rynker og bretter vises. Det er klart at håndteringen av disse hjemmemedisinene er ekstremt vanskelig. Det er en effektiv metode som bare kan forandre ansikt og kropp.

Hva er det dermabrasion: teknologi og typer

Dermabrasion er en moderne metode for mekanisk peeling, som er basert på dyp lag-for-lag hud resurfacing. Prosedyren er ganske effektiv, men tøff. Men fra de fleste feilene kan det spare for alltid.

Kosmetologen utfører det ved å bruke et apparat med slitemunnstykker, som er i nær kontakt med pasientens hud. Effektdybden er justerbar. Hvis disse er lette spor av akne, så vil effekten være relativt liten og grunne, men hvis dette er et imponerende arr, fungerer enheten intensivt.

Med hjelp av ansiktsdermabrasjon kan du ikke bare jevne ut huden effektivt, delvis eller helt takle det estetiske problemet, men også gjenopplive regenereringsprosessene. Forbedret kollagenproduksjon returnerer turgor, karakteristisk for ung og sunn hud. Det blir glatt, elastisk, naturlig farge, og sporene av feil forsvinner.

Aktivering av hyaluronsyresyntese gjør at huden kan forynge seg selv, og denne prosessen vil fortsette lenge etter prosedyren på ansiktet.

I dag tilbyr kosmetologi flere typer ansiktsdermabrasjon. Hver av dem varierer i dybden av påvirkning og utstyret som brukes, og følgelig brukes til å løse problemene med "forskjellig alvorlighetsgrad."

 1. Laser dermabrasion - epidermis påvirkes av laserstrålen, som på grunn av sin konsentrert varme påvirker de dypeste lagene i huden. Laseren hjelper effektivt med akne merker, noen (ikke veldig dype) rynker og små arr. Laserbehandling er mild, gjenopprettingsperioden er ikke lengst. Overflaten av huden etter laser resurfacing vil være glatt, og selve huden vil bli stram.
 1. Diamant dermabrasjon som teknologi betyr at kosmetologen bruker den mekaniske virkningen av diamantpartiklene for å normalisere huden. Dette solide og kraftige materialet brukes i kosmetikk i form av mikropartikler, praktisk talt støv. Huden er selvsagt skadet, men bare en slik størrelse på krystallene kompenserer for slitevirkningen. "Diamond støv" lykkes med å håndtere akne og deres spor, arr, rynker og ubehagelig pigmentering (etter graviditet eller bare fra en nasjonal disposisjon).
 2. Mekanisk sliping (dyp dermabrasjon) er den dypeste og mest traumatiske prosedyren. I det mekaniske apparatet brukes en spesiell slipekutter, som bokstavelig talt "fjerner" det skadede hudlaget. De gjenopprettes etter det i lang tid, det er umulig å gjøre uten analgetika og lokale antiinflammatoriske stoffer. Men effekten kan ganske enkelt riste fantasien: keloider er flatt, veldig dype rynker og pigmentflater forsvinner. Etter fullstendig helbredelse av ansiktet vil personen fra speilet se det samme, bare 15 år yngre og med ren, jevn hud.
 3. Microdermabrasion av ansiktet - "lett" peeling av overflaten, som behandles med en strøm av mikrokrystaller. Enheten virker forsiktig, klare med overdreven greasiness av huden, små arr og groper. Etter en uke kan du glemme prosedyren.

Prosedyrsteknologi

Etter at alle tester er sendt og midlertidig slutte å røyke og drikke alkohol, kan du gå til prosedyren. Det er viktig å huske at dermabrasjon utføres på hud som ikke er i stadium av aktiv betennelse. Videre vil prosedyren være som følger:

 • legen vil rengjøre og markere huden med en markør, markere de ønskede områdene;
 • Beautician vil bedøve ansiktsområdene og deretter plassere isbeholdere på dem - dette vil gjøre huden mer tett;
 • Den valgte dysen blir polert;
 • totalt sett vil en frysespray påføres overflaten av huden, slik at det eksfolierte, døde laget kan rengjøres av;
 • Etter rengjøring påføres et bandasje for å stoppe blødningen (hvis dyp polering er utført) og beskytte huden.

Gjenopprettingsperioden varer fra en uke til en måned. Under det er det kategorisk kontraindisert å solbade og irritere huden. Sårhelbredende stoffer og smertestillende midler brukes lokalt og internt.

Kontraindikasjoner til dermabrasjon

Hvis indikasjonene er mer eller mindre klare (strekkmerker, akne merker, tatoveringer, alder flekker, rynker), så langt fra alle vet om kontraindikasjoner. De er:

 • betennelse i huden, suppuration;
 • predisposisjon til dannelsen av hypertrofiske og keloidære arr;
 • epilepsi og kompliserte somatiske sykdommer;
 • influensa, kaldt med feber;
 • hjertesykdom, lever, nyre, tuberkulose, onkologi;
 • blødningsforstyrrelser, hemofili.

Bilde før og etter dermabrasjonsøkt

Dermabrasion: typer, formål og egenskaper

Mange har oppnådd eller medfødt hudfeil. Noen ganger er det tegn på post-akne, eller akne eller keloid arr, eller bare den innfødte strukturen i huden, som manifesteres i sin ujevnhet. Over årene taper ansiktet glatthet og elastisitet, noe som også bidrar til dannelsen av uregelmessigheter, rynker og dips i ansiktet. Eliminer alle de ovennevnte defekter er ikke helt lett, men i vår tid er en effektiv metode som lar deg gjøre dette.

Hva er dermabrasion?

Dermabrasion er en metode for mekanisk peeling, som består i å skrape huden, hvor post-akne arr, rynker, pigment flekker, keloid arr og andre hudfeil er konsentrert. Med andre ord, er det defekte øverste laget av huden fjernet ved bruk av et spesielt apparat, så lenge hudens overflate er homogen og glatt. Dermabrasjon utført minste abrasive partikler som løsner topplaget av epidermis. På samme måte eksfolierer vi hver dag huden ved sengetid med en delikat skrubbe, men graden av eksponering for skrubbe hjemme er mye mindre enn med apparatdermabrasjon. Teknikken med prosedyren er å fjerne et overflatesjikt hud, og avdekker et bunnlag med små celler, som er i stand til å regenerere og oppdatere vev.

Ved hjelp av dermabrasjon kan du ikke bare løse problemene av estetisk natur, men også starte prosessene for å gjenopprette og forny huden, i form av forbedret aktivering av kollagen og elastinsyntese, som gir huden tilbake til ungdommen, noe som gjør den elastisk og elastisk.

Denne metoden for maskinvare kosmetologi kan permanent fjerne huden av uønskede effekter og aldersrelaterte hudfeil. Det bør bemerkes at dermabrasjon er ganske tøff og smertefull prosedyre. Graden av apparatets effekt på huden er regulert av en spesialist. Alle slags problemer krever en viss eksponering. For eksempel, hvis du trenger å fjerne lette akne arr, vil intensiteten av effekten være grunne. Hvis det er nødvendig å fjerne keloid arr, blir effekten dypere og mer intens.

Typer av dermabrasjon

Moderne kosmetologi tilbyr flere typer dermabrasion:

 • laser dermabrasion;
 • diamant dermabrasjon;
 • mekanisk dermabrasjon.

Laser dermabrasion er i stand til å eliminere arr, arr, rynker, samt aktivere fibroblaster og stimulere prosesser av neokollagenese. På grunn av regenererende egenskaper ved laser dermabrasion, vil huden selv reparere.

Fordelene ved denne typen dermabrasjon:

 • arr og arr er effektivt fjernet eller deres maksimale reduksjon oppstår;
 • fibroblaster aktiveres og syntesen av kollagen, elastin og hyaluronsyre stimuleres.

Ulemper av denne typen:

 • prosedyren utføres under lokalbedøvelse og kun permanent i spesialiserte institusjoner;
 • En lang rehabiliteringsperiode på minst tre måneder, på samme tid, er det nødvendig å bruke solkrem med høy SPF-beskyttelsesfaktor på minst 50 (siden pigmentplettene kan danne).
 • sensitiv hud reagerer på dermabrasjon med irritasjon og rødhet, som forblir på huden i lang tid;
 • Det er noen kontraindikasjoner for prosedyren.

Diamant eller mikrokrystallinsk dermabrasjon utføres ved bruk av slipende diamantpartikler. Diamantpartikler har en mikroskopisk størrelse og en svært hard konsistens, men det er deres superhårdhet som forårsaker slitende effekt. Diamantmikropartikler eliminerer vellykkede alder flekker, akne merker og hudormer, rynker og uregelmessigheter i huden. Spesialister velger ofte denne typen dermabrasjon, fordi den er universell og har en rekke alvorlige fordeler.

Fordeler med diamond microbrasion:

 • huden er mindre skadet, men samtidig er den bedre polert;
 • bedøvelse er ikke nødvendig
 • hudirritasjon og rødhet varer ikke mer enn en dag, i motsetning til andre typer dermabrasjon;
 • metoden er rimelig for forbrukernes masser;
 • fjerner arr, arr og fjerner samtidig døde celler, aktiverer fibroblaster og stimulerer kollagen, elastin og hyaluronsyre;
 • prosedyren har en god anti-aldring effekt, som det brukes som en anti-aldring prosedyre for alle aldre og hudtyper;
 • muligheten for å utføre prosedyren hjemme
 • forårsaker ikke tørrhet og dehydrering av huden på grunn av innholdet av fuktighetsgivende ingredienser;
 • Diamantflis eller nesten diamantstøv er impregnert med terapeutiske aktive stoffer, på grunn av hvilken epidermis fornyes og gjenopprettes.

Ulemper med denne typen dermabrasion:

 • eliminerer ikke dype arr og arr;
 • kontraindikasjon til prosedyren er intoleransen til noen av ingrediensene som er en del av et kosmetisk preparat for dermabrasjon.

Mekanisk dermabrasjon er den dypeste og mest smertefulle prosedyren. Denne typen dermabrasjon utføres ved hjelp av et spesielt apparat med en roterende slipekutter, som omhyggelig behandler hvert hudområde, og fjerner det øverste laget av epidermis. Denne typen dermabrasjon har en lang rehabiliteringsperiode, og i dette tilfellet er det umulig å gjøre uten alvorlig anestesi og lokale antiinflammatoriske stoffer. Men effekten av mekanisk dermabrasjon kan skape fantasien.

 • eliminerer arr og arr av noe dybde;
 • fjerner små og jevn store rynker;
 • Keloid arr;
 • effektivt eliminerer alder flekker og det er ingen risiko for utseende etter prosedyren;
 • Ansiktshuden blir effektivt forynget, etter en prosedyre vil en person som har kastet seg 15 år se på deg fra et speil;
 • effektivt virker hudtekstur;
 • bidrar til å forbedre hudfarge
 • rimelig pris.
 • prosedyren er svært traumatisk;
 • en lang periode med hudrehabilitering, der det ikke anbefales å bruke konvensjonelle pleieprodukter, men bare de som er foreskrevet av en kosmetolog;
 • prosedyren har en lang rekke prosedyrer og må utføres med tre måneders intervall, i motsetning til andre typer dermabrasjon;
 • På følsom hud kan irritasjon, skade og rødhet vare opptil to måneder.
 • huden blir utsatt for tørrhet og dehydrering;
 • Valget av typen dermabrasjon forblir alltid ikke så mye for pasienten som for lege-kosmetolog. Bare han kan nøyaktig bestemme tilstanden til huden din og bestemme hvordan man skal behandle og eliminere eksisterende mangler. I mangel av dype arr, arr og skader på huden, vil en spesialist anbefale en sparing diamant dermabrasjon, siden den er mindre traumatisk og i dette tilfellet mer effektiv.

Hvordan utføre prosedyren

Prosedyren utføres i flere faser:

 1. Først av alt, utfør rensing og sminkefjerner.
 2. Deretter behandles ansiktet med et spesielt antiseptisk middel.
 3. Det neste trinnet er å gjennomføre anestesi, da prosedyren er ganske smertefull.
 4. En varmtvannsflaske eller en isflaske påføres det behandlede området for å gjøre huden tettere.
 5. Deretter kommer scenen i prosedyren selv: spesialisten behandler gradvis ansiktet ved hjelp av en spesiell enhet som genererer laserstråler av lys.
 6. Deretter påføres en frysespray for å fjerne døde, kåte skalaer, en antiseptisk påføres igjen for å hindre hudinfeksjon, og deretter påføres en beroligende og kjølig hud.
 7. På slutten av prosedyren blir det brukt en spesiell solkrem, selv om det ikke er sol ute.
 8. En bandasje dressing er nødvendig for å stoppe blødningen (hvis dyp dermabrasjon har blitt utført).

Prosedyren utføres 2-6 ganger for et bærekraftig resultat.

Rehabiliteringsperioden varer fra en uke til en måned, i tilfelle av sensitiv hud, gjenopprettingsperioden er utvidet til to måneder. I løpet av denne perioden bør du bare bruke helbredende og regenererende preparater foreskrevet av en kosmetolog. Pass på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor.

Indikasjoner for prosedyren

Dermabrasjonsprosedyren behandler effektivt følgende hudproblemer:

 • arr og arr av ulike etiologier (etter akne, strekkmerker, brannsår, postoperative);
 • forekomsten av hyperpigmentering på ansiktets hud
 • tatovering fjerning;
 • tilstedeværelsen av edderkopper;
 • små og dype rynker;
 • forstørrede porer;
 • fading og aldrende hud.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Kontraindikasjoner til prosedyren er:

 • hudsykdommer;
 • autoimmune og onkologiske sykdommer;
 • smittsomme og kroniske sykdommer i akutt stadium;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • sensitiv og problem hud;
 • blodproppssykdommer;
 • følsomhet for dannelsen av keloid arr;
 • sykdommer i leveren, nyrene, tuberkulose.

Mulige komplikasjoner og bivirkninger

Siden dermabrasjon har en dyp effekt på huden, er bivirkninger og komplikasjoner mulige. De viktigste komplikasjonene etter denne prosedyren er hevelse, betennelse i behandlede områder og hudfølsomhet. Hvis hevelse og irritasjon ikke overlater seg, er det nødvendig med spesiell behandling. For å forhindre dette, bør du følge anbefalingene fra legen, rengjør og gjenopprettholder huden, bruk spesielle antibakterielle legemidler. Det er nødvendig å ta hensyn til tiden på året når dermabrasjon utføres. Hudutvinning skjer bedre i høst - vinterperioden. Om sommeren og venen anbefales ikke å utføre prosedyren, da det er fare for solbrenthet.

Når dermabrasjon utføres hos pasienter med mørk hud, kan deformerte sentre av bleket hud dannes.

Dermabrasion hjemme

Mange kosmetologer har en negativ holdning til å gjennomføre en dermabrasjonsprosedyre hjemme, da det er fare for forbrenning og dyp hudskade. Denne prosedyren utføres best i estetiske salonger under veiledning av en erfaren kosmetolog. Men hvis du fortsatt bestemmer deg for å utføre prosedyren for dermabrasjon hjemme, bør du alltid konsultere en lege for råd. Det bør huskes at i tilfelle irritert, sensitiv og problem hud, er selv sparsom dermabrasjon kontraindisert. Bare fraværet av ovennevnte kontraindikasjoner tillater dermabrasjon hjemme.

I hjemmet utføres kun mikrokrystallinsk (diamant) dermabrasjon, da det er den minste traumatiske prosedyren. Før prosedyren skal huden undersøkes for utvikling av en allergisk reaksjon. Og dagen før prosedyren bør bli forlatt kosmetikk som inneholder retinoider, glykolsyre eller salisylsyre. For prosedyren er det spesielle preparater for dermabrasjon, som du vil bli individuelt valgt av en kosmetolog. Det er ikke nødvendig å gjennomføre prosedyren med tvilsom narkotika bare fordi de kom opp for kjæresten din. Disse punktene må vurderes for å unngå komplikasjoner.

Dermabrasjonsprosedyren tar flere minutter. Huden masseres forsiktig med spesialmidler i 5-7 minutter. Sesjoner holdes to ganger i uken i 2 til 3 uker.

Den første uken etter dermabrasjon må du bruke en rik, nærende krem ​​for å eliminere tørrhet. Det anbefales ikke å bruke dekorative kosmetikk, gå til badstuen, solbat, svømme i bassenget. Når du går utenfor, må du bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor, selv når det ikke er sol.

Dermabrasion er en moderne metode for hudpolering, en måte å bli kvitt mange estetiske feil.

Dermabrasion er en metode for mekanisk rensing av ansikt og kropp, designet for å eliminere overflate og dype hudproblemer. Effektiv, men traumatisk, bare brukt hvis angitt.

La oss se hvilke typer polering av ansiktets og kroppens hud er, og hva er forskjellene mellom mekanisk, diamant og laser dermabrasion, se bildet før og etter prosedyren og les om pasientene vurderinger.

Om problemet

Folk har ofte ulike hudfeil på ansiktet, noe som kan være et resultat av operasjoner, ungdomsakne og skader. Arr og arr skiller betydelig utseendet på en person, og prosessen med aldring legger ikke til skjønnhet.

Elastisitet er tapt, etterligner rynker og dype folder vises. Det er umulig å rette opp denne situasjonen alene, hjemmehjelpemidler som kan gjenopprette huden til et ungt og sunt utseende, eksisterer bare ikke. Kosmetologi er kjent for bare en effektiv måte å transformere ansiktet på.

Hva er det og hva er det for?

Dermabrasion er en moderne metode for mekanisk rengjøring, som er basert på lag-for-lag sliping. Metoden er like effektiv som den er aggressiv. Men han kan bli kvitt mange problemer på bare noen få økter og for alltid.

Under prosedyren bruker skjønnhetsmedisinen enheten med dyser dekket med slipemiddel, de kommer i kontakt med huden, og eksponeringsdybden reguleres av en spesialist. Alt avhenger av hvor dypt feilen er og hvor lenge den har dukket opp i en person.

Kollagen begynner å bli strenuously produsert, ansiktskonturen blir stram. Huden får sunn farge, glatthet og elastisitet. Accelerasjon av hyaluronsyresyntese bidrar til foryngelse av dermis dype lag.

Beauticians kan tilby sine kunder flere grunnleggende dermabrasion teknikker. Hver av dem er forskjellige verktøy og eksponeringsdybde. Derfor blir de brukt avhengig av alvorlighetsgraden av problemet mot spesialisten.

Ved laserpolering påvirkes dermis av en rettet stråle, hvor den konsentrerte varmen trenger inn i de dypeste dermale lagene. Laseren er effektiv i å håndtere akne merker, grunne rynker og små arr.

Laserbehandling kan kalles forsiktig, etter at prosedyren ikke krever en lang gjenopprettingstid. Etter laserrensing blir huden jevn, og ansiktets konturer blir tydeligere.

Vi tilbyr å se videoen av laser resurfacing prosedyren for arr:

Diamant dermabrasjon gjør at skjønnhetspleiepersonen kan bruke mineralstøv som rengjøringsmiddel.
Materialet er ekstra sterk og hard, derfor er dysen dekket med det tynneste, nesten umerkelige diamantlaget. Med en slik innvirkning er det øvre lag av dermis litt skadet, men samtidig sporer spor av akne, arr, rynker og pigmentflater ut.

I den følgende videoen vil du se prosedyren for diamant dermabrasion:

Under begrepet dyp sliping betyr mekanisk sliping. Dette er den mest traumatiske, men også den dypeste virkemåten. Under prosedyren installeres en kutter på apparatet for mekanisk dermabrasjon, dekket med et ganske stort slipemiddel, som til og med kan takle alvorlige arr.

Den store ulempen ved denne metoden er en svært lang rehabiliteringsperiode, hvor en person må bruke analgetika, antipyretika og lokale antiinflammatoriske legemidler.

Men effektiviteten av prosedyren er ganske høy: arrene er utjevnet, selv de dypeste rynker blir eliminert, pigmentflettene forsvinner. Etter fullstendig helbredelse vil ansiktet bli forynget i 5-10 år.

Se bilder før og etter mekanisk dermabrasjon av ansiktet:

Microdermabrasion kalles en lettversjon av peeling, når en skjønnhetspleie bruker en retningsstrøm av mikrokrystaller for rengjøring. Det virker veldig forsiktig, eliminerer overdreven greasiness av huden, små arr og groper fra akne. Men effekten av slik peeling forsvinner i en uke.

Apparat for gjennomføring

Tidligere arbeidet slipemaskinerne på et annet prinsipp: dysen gjorde bare sirkulære bevegelser, gni kremet med partikler av slipemiddel på overflaten. Krystallstøv skrubbet døde celler fra overflatelaget. Med hjelp av dyser for sliping massasje beauticianen ansiktet og åpnet porene.
Nå kan effektnivået justeres av spesialisten som utfører prosedyren.

Samtidig, ved hjelp av et vakuum, et keratinisert og eksfoliert lag av celler, blir sedimenterte krystaller og bare smuss tatt fra hudoverflaten.

Aluminiumoksid i hardheten er på andre plass etter diamanter. Sliping er så effektiv på grunn av at alle krystaller har en annen form. Stoffet er inert, så aluminiumoksyd kan brukes til å behandle steder med sensitiv hud, og det er ikke kreftfremkallende.

Men i skjønnhetssalonger foretrekker stadig flere enheter med diamanttips. Diamant, som vi vet, er mye vanskeligere enn noe annet materiale som er kjent for vitenskapen.

Ved hjelp av diamantstøv er området rundt lepper og øyne lett behandlet, fordi risikoen for å få krystaller i øynene minimeres. Som for de andre parametrene til arbeidet, er diamantapparatet lik mikrokrystallinsk.

Inkludert i diamantapparatet er en rekke størrelser og grusdyser, som bidrar til å tilpasse seg personens behov, bruker dem til ulike deler av kroppen og til rengjøring på forskjellige dybder. Spissene er belagt med naturlig diamantbelegg designet for sliping og fjerning av lag av døde celler.

Etter rengjøring fjernes det døde laget av vakuum fra overflaten av det behandlede området. Slike enheter er lettere for mesterene å klare seg.

fordeler

Løs effektivt problemet med gamle og dype feil og kan sammenlignes med plastikkirurgi, men mindre traumatisk og med kortere rehabiliteringstid.

Den største fordelen med denne metoden er at før skjønnsmaskinen ikke trenger å forberede pasientens hud for en mekanisk effekt i lang tid og nøye.

Indikasjoner og kontraindikasjoner, kan allergier og graviditet

Liste over indikasjoner på dermabrasjonsprosedyren:

 • fine rynker;
 • hyperkeratose;
 • rosacea;
 • effekter av akne og kylling pox;
 • strekkmerker (strekkmerker);
 • alder flekker og fregner;
 • arr og overfladisk arr etter skader, brannsår og operasjoner;
 • områder av herdet hud;
 • fjerning av tatoveringer.

Rensing brukes som et middel for å bekjempe strekninger, akne markeringer, effekten av tatovering, pigmentering og rynker.

Men det er en rekke kontraindikasjoner der dermabrasjon er strengt forbudt:

 • Det er fokier av betennelse eller purulente sår på overflaten av huden;
 • pasientens hud er genetisk predisponert for hypertrofisk arrdannelse;
 • epileptisk syndrom, komplekse somatiske sykdommer;
 • SARS, forhøyet kroppstemperatur;
 • hjerte-, nyre- og leverfeil, tuberkulose;
 • svulster;
 • forstyrrelser av bloddannelse og koagulerbarhet, hemofil syndrom.
 • graviditet når som helst
 • økt følsomhet i huden og en tendens til manifestasjon av allergiske reaksjoner.

Forberedelse og fremgang av prosedyren

I forberedelsesfasen skal klienten passere de generelle testene som er etablert ved prosedyren, samt besøke en hudlege som vil bekrefte fraværet av alvorlige patologier.

I tillegg, noen uker før den foreskrevne prosedyren, bør en person helt slutte å røyke og drikke alkohol. Det kan bare rengjøres hvis det ikke er noen inflammatorisk foci på ansiktet.

Dermabrasjon i seg selv er som følger:

 1. Kosmetologen skal rengjøre huden grundig og markere markørene og markere arbeidsområdet.
 2. Da blir disse områdene bedøvet og beholdere med ischips vil bli plassert på toppen. Dermed blir huden tettere.
 3. Et slipingstrinn følger ved hjelp av en dyse valgt av en spesialist.
 4. Overflaten på ansiktet behandles med en frysespray, hvorpå det døde, eksfolierte lag av celler forsiktig skrapes av.
 5. Hvis rengjøringen var invasiv, så bruk en steril dressing for å forhindre blødning og beskytte huden mot infeksjoner.

Avhengig av hvilken rengjøringsmetode som er valgt, kan gjenopprettingsperioden varer fra en uke til en måned. I løpet av rehabilitering må alle beauticianens forskrifter følges. Det er strengt forbudt å sole seg eller traumatisere huden med peeling hjemmefra. Påfør sårhelende legemidler av lokal handling er bare mulig for det tiltenkte formål.

Det anbefalte antall økter og hva som kan kombineres

Det er ingen fast tidsramme for effekten etter dermabrasjon. Alt avhenger av hvilken type hud og pasientens vitale aktivitet. I noen tilfeller, for eksempel når du fjerner arr etter akne eller hudpolering fra strekkmerker, er effekten forlenget i tide og gjenstår for livet.

Men ansiktsrynker vil dukke opp igjen om et år, siden det ikke er mulig å helt immobilisere ansiktsmusklene.

En enkelt økt vil ikke gi merkbare resultater, med mindre dette er en prosedyre for dyp mekanisk påvirkning, som ikke anbefales å bli gjentatt mer enn en gang i året på grunn av økt traumer. De som forventer et mirakel fra dermabrasjon for å kvitte seg med dype rynker eller store keloid arr vil bli skuffet.

Laser dermabrasjon tar vanligvis et kurs på 10 til 15 prosedyrer, det er mulig å utføre bare én økt per uke.

For å øke effekten, kan skjønnhetspleister kombinere dermabrasjon og kjemisk peeling.

Mulige komplikasjoner

Som alle kosmetiske prosedyrer har dermabrasjon en viss risiko for kundens helse:

  Huden kan bli rød, og i ansiktet vises noen ganger puffiness. Dette er en helt naturlig følge av den dype mekaniske virkningen. Etter 7-10 dager begynner følsomheten å komme seg, men huden kommer til å skaffe sin naturlige nyanse ikke tidligere enn i en måned.

 • Hvis det er fartøy i området som skal behandles som ligger svært nær overflaten, er det stor sannsynlighet for blødning. Men alt er veldig individuelt, og hvis du bruker lokale antiseptika, stopper alt raskt.
 • Forstørrede porer vil smale umiddelbart etter at hevelse faller fra ansiktet.
 • Personer med mørk hud etter dermabrasjon kan oppleve litt flekker. I gjenopprettingsprosessen vil denne feilen forsvinne.
 • Infeksjon og betennelse. Hvis hygieniske normer ble krenket i løpet av prosedyren eller under gjenopprettingsperioden, kunne en ekstern infeksjon komme inn i sårene: en bakterie, et virus eller en sopp.
 • Hvor er de estimerte prisene

  Omtrentlige priser for tjenesten, avhengig av type behandlet område og type dermabrasion:

  • Polering av ansiktets hud: fra 4.500 til 16.000 rubler;
  • fjerning av arr på ansiktet: fra 1700 til 6000 rubler / cm2;
  • fjerning av arr på kroppen: fra 1500 til 5000 rubler / cm2.

  Dermabrasion har blitt brukt som hovedrensingsmetode i flere tiår. Nylig er denne teknikken referert til plastikkirurgiområdet, siden spesialistene som utfører denne prosedyren, burde ha ikke bare en sekundær spesialitetskosolog, men også ha et diplom på høyere medisinsk utdanning.

  anmeldelser

  "For noen år siden ønsket jeg å fjerne små arr fra ansiktet mitt. Mest av alt, metoden for mekanisk sliping nærmet meg. Jeg valgte det ved følgende parametere: billig, effektiv, rask.

  Mine arr var friske, så det tok 15 minutter. Hun opplevde ikke smerte, men det var litt ubehagelig. Slitasje dannet på skadestedet etter dermis. I prinsippet så det ikke forferdelig ut. De må smøres med Bepanten i en uke.

  Krustene gikk i ca 10 dager, hvorpå det fortsatt var rødhet. En økt var nok for meg, nå er sårene nesten umerkelig. Jeg anbefaler det til de som fortsatt er friske og mindre skader. "

  "Jeg har to arr på beinet mitt. En 6 cm lang, den andre ca 3 cm. Jeg gikk med dem i 10 år.

  De helbredet naturlig, derfor, i deres sted dannet normotroficheskie arr. I år bestemte jeg meg for å lage en laserpolering.

  Hele prosedyren tok 10 minutter. Etter det er det poeng. Det var litt smertefullt, som jeg gjorde uten bedøvelse. Etter det er det nødvendig å behandle dem med krem ​​Bepanten.

  Helbredte sår i flere måneder. Helt ærlig er forskjellen før og etter ikke særlig merkbar. Kanskje jeg trenger et helt kurs. "

  "Jeg ble enige om kosmetisk dermabrasion på råd fra en skjønnhetspleie. Jeg må si at huden min er praktisk talt problemfri. Jeg ønsket å oppdatere det, bli kvitt døde celler. Følelser under økten er ikke det hyggeligste, men du kan lide.

  Det varte omtrent en time, så ble jeg satt på en beroligende maske. Jeg likte prosedyren, huden begynte å se mye bedre, det ble glatt og silkeaktig "

  Hvordan gjøre dermabrasion hjemme?

  Selv den mest effektive mekaniske rensingen av ansiktet gir ikke alltid det ønskede resultatet. Det vil bidra til å bli kvitt akne og komedoner, men bare sliping eller dermabrasjon kan fjerne døde celler og arr.

  Hva er dermabrasion ansikt

  Dermabrasion er en av metodene for hudpolering, der ikke bare ansiktet, men også kroppen (magen, lårene og brystene) kan behandles. Det finnes forskjellige typer denne prosedyren. De er klassifisert i henhold til slipingsteknikkene som brukes.

  Slipende ansikt eller dermabrasjon

  Eksperter identifiserer typer dermabrasion:

  • Diamond. Det utføres ved hjelp av dyser med diamantbelegg. Denne teknikken kalles også mikrodermabrasjon. Den mest smertefri av alle typer slik sliping. Det brukes til å rense ansiktet til døde celler og fjerne små rynker;
  • Laser. Ved hjelp av en laserstråle påvirker enheten dypt huden, og renser de øvre og midtre lagene. Det eliminerer arr og strekkmerker og er minimalt traumatisk. Selv om det anbefales å motstå en viss rehabiliteringsperiode,
  • Mekanisk dermabrasjon - dyp hudoppfylling, som utføres i flere trinn med ulike kuttere. Under holdingen børsten bare børste det øverste laget av huden, noe som bidrar til aktiveringen av regenereringsprosessen. På grunn av dette er det en fullstendig fornyelse av huden. På denne måten kan du bli kvitt arr for brann, gamle strekkmerker, keloid arr og til og med tatoveringer.

  Vurder hver type prosedyre mer detaljert.

  Diamond dermabrasion

  Prosedyren med diamant dermabrasion er rensing av huden med diamantpartikler. Det utføres ved hjelp av et spesielt apparat hvor dyser av en bestemt form er installert (for nese, panne eller kropp).

  Enheten er et vakuumsugesystem, på arbeidsflaten hvor spesialdyser er installert, dekket med et tynt lag med diamantstøv. Under behandlingen blir huden absorbert i dysen, og diamantstøvpartikler renser sebum og smuss fra porene.

  Fordelene med diamantrengjøring:

  • Diamantpartikler forårsaker ikke allergiske reaksjoner, i motsetning til salter, metaller og syrer. De er helt naturlige og ufarlige absorberende. Når den kommer inn i porene, absorberer de alt søppel og sammen med det kommer det inn i epidermisene;
  • Microdermabrasion er kjent for sin smertefrihet. Føles av personlig erfaring, kan du si, men det er bedre enn peeling kaffegalleri. Umiddelbart etter økten føles hun myk og jevn hud, og denne følelsen fortsetter i flere dager;
  • Mikrokrystallinsk diamant dermabrasjon er egnet for jenter med hvilken som helst hudtype. Det kan utføres midt på arbeidsdagen, siden etter økten vil det ikke være rødhet og andre problemer forbundet med klassiske metoder for polering.

  Naturligvis har det sine ulemper. Først kan microdermabrasion ikke klare dype rynker og arr. For det andre er det ganske dyrt. På grunn av det faktum at det ikke gjør vondt, er prisen flere ganger høyere enn mekanisk eller laser.

  Mekanisk dermabrasjon

  Mekanisk dermabrasjon av ansiktet utføres ved hjelp av et elektronisk apparat og kuttere belagt med mineral sprøyting. Tykkelsen på støtedysene varierer fra hundre og tiende millimeter. Dette er veldig viktig, fordi hvis du umiddelbart fjerner et stort lag av hud, kan du forårsake ekstra komplikasjoner, inkludert konsolidering av rynker eller arr.

  Under behandlingen fjernes huden opp til det øvre hudlaget. Det skal bemerkes at dette er veldig smertefullt og vanskelig, derfor er flerkursbehandling brukt til å bekjempe arr eller strekkmerker av leger. I gjennomsnitt tar det fra 3 til 5 prosedyrer for å fjerne dype rynker og opptil 10 for å bli kvitt keloid arr.

  Mellom hver økt er det nødvendig å tåle en viss tid for gjenoppretting. Denne rehabiliteringsperioden er også veldig ubehagelig. Under restaureringen av huden, er en prosess som ligner på helbredelsen av huden etter tatoveringen påført. For det første dannes en skorpe over epidermis, etter 5 dager skiller den av og en ny hud erstatter den.

  Fordeler med mekanisk dermabrasjon:

  • Høy effektivitet i kampen mot strekkmerker på kroppen, arr, post-akne, aknemerker og betennelser. På bildet før og etter kan det ses at mekanisk dermabrasjon er blitt en ekte frelse i mange bruksområder;
  • Varigheten av effekten. Hvis dermabrasjonen er fullført, vil ikke neste sliping være nødvendig i flere år. For å konsolidere effekten, kan du gjenta prosedyren en gang i året, men dette er et ikke-overbevisende krav;
  • Tilgjengelighet. På grunn av den store smerte- og problemgjenopprettingstiden er mekanisk sliping en av de mest rimelige.

  Av manglene trenger å markere høy smerte. Til tross for at hudlaget er fjernet, av forholdet, tynnere enn håret, er det utrolig ubehagelig. I noen tilfeller brukes lokalbedøvelse, men oftere utføres prosedyren "live".

  Laser dermabrasion

  Anmeldelser hevder at laser dermabrasion er en fin måte å kvitte seg med små arr, pigmentering og etterligne rynker. I virkeligheten ligner prosedyren meget på mekanisk sliping, men her utføres virkningen ved hjelp av et laserapparat.

  Enheten fungerer med forskjellige dyser. Det oppvarmer huden til en tilstand der døde celler brenner, og "arbeiderne", under påvirkning av varme, aktiveres. Dette gjør at du kan øke hastigheten på metabolske prosesser og sikre effektiv gjenoppretting av epidermis.

  Fordeler med laser dermabrasion:

  • Prosedyren brukes til å kvitte seg med de første formene av cellulitt (for baken, selv om det er en spesiell dyse). Under varmeeksponering fortynnes fettavsetninger og fjernes fra kroppen ved hjelp av lymfe. Selvfølgelig er denne metoden ikke egnet for behandling av cellulitt mer enn 3. grad, men for 1 og 2 - vil være veldig nyttig;
  • Det kan gjøres hjemme. Hvis du kjøper en laser enhet for dermabrasion, for eksempel, Gezatone eller Mary Key, så kan økten enkelt holdes hjemme;
  • For smerte er laserpolering ikke veldig forskjellig fra diamant. Under prosedyren føles det noe varme, men det gjør ikke vondt. Snarere kan det føre til ubehag.

  Blant manglene vil vi si om lav effektivitet i kampen mot gamle keloid arr og dype strekkmerker.

  Hvordan gjøre dermabrasion hjemme

  Den enkleste prosedyren du kan gjøre for deg selv er diamantsliping. For implementeringen vil det være nødvendig å kjøpe en spesiell maskin. Det selges både i spesialforretninger og i nettverket, for eksempel Faberlik eller Mary Kay.

  Video: PMD - Microdermabrasion hjemme

  og
  Mary Kay Microdermabrasion

  Steg-for-trinns beskrivelse av hvordan du skal gjennomføre diamant dermabrasjon hjemme:

  1. Du må klargjøre enheten og hente en dyse som passer for den valgte sonen. I gjennomsnitt er det inkludert 5 til 10 forskjellige dyser i settet: for ansikt, kropp, følsomme områder, øyeområder, etc. Det er også en prøveversjon, men den brukes ikke i rengjøringsprosessen;
  2. Huden bør rengjøres av kosmetikk, ideelt sett lage en maske som utvider porene - dette vil forbedre effekten betydelig. Det er også viktig å beskytte epidermis med en lotion; Slipemønster over renseskum
  3. De fleste enhetene er samlet i henhold til en enkelt skjema. På stengelen, som tjener som grunnlag for dysen, sett en pakning. Det er en membran som tjener til å samle skadede celler. En dyse av ønsket form og diameter sitter på toppen. Deretter er modusen konfigurert;
  4. Du må kjøre dysen langs massasjelinjer, uten for mye hastverk. Men for lang tid å være på et tidspunkt er det også umulig. I gjennomsnitt bør hver bevegelse ta 1 sekund. For bedre effekt kan huden bli litt strukket, spesielt på kinnene. Chin massasje linjer behandling

  Gjenta økt kan ikke være mer enn 1 gang per uke. En synlig effekt vil oppstå etter 3-6 uker.

  Indikasjoner og kontraindikasjoner

  Dermabrasion er en ganske traumatisk prosedyre for huden. Dette er selvfølgelig ikke renseri, men polering gir også alvorlig skade. Derfor, før du bruker denne metoden for å bli kvitt ulike problemer, anbefaler vi at du gjør deg kjent med listen over indikasjoner og kontraindikasjoner.

  Hvem er vist dermabrasjon:

  • Eiere av ujevn hudfarge, pigmentflekker og andre problemer forbundet med ernæring og blodsirkulasjon i epidermis;
  • Jenter diagnostisert med striae, rynker, cellulitt, keloid arr;
  • Prosedyren bidrar til å bekjempe ikke bare konsekvensen av hudproblemer, men også deres årsaker. Spesielt vil det hjelpe unge med forstørrede porer eller problemhud, fjerne betennelse og kan fungere som et supplement til profesjonelle rengjøringsmasker.

  Når dermabrasjon er kontraindisert:

  • For sykdommer i blodårene, utskillelsessystemet eller stoffskiftet;
  • Det anbefales ikke å utføre mekanisk sliping under menstruasjon og graviditet. I løpet av disse periodene kan kroppen ikke regenerere celler normalt, og gjenopprettingsprosessen kan ta flere uker;
  • Med forverring av kroniske hudsykdommer, så vel som med soppsykdommer. Spesielt gjelder det lav.

  Det bør forstås at visse komplikasjoner etter grov mekanisk eller laser dermabrasjon kan oppstå. Disse er blemishes, ekstra arr eller hudinfeksjon. Alle er et symptom på feil omsorg etter en økt.

  Tips for å unngå komplikasjoner etter dermabrasjon:

  • For å vaske er det strengt nødvendig med et mykt skum uten såpe. Bruken av alkoholbaserte lotioner og tonics er ikke tillatt;
  • Det er strengt forbudt scrubs og peeling i prosessen med hudhelbredelse;
  • Slipingsøkter holdes bare i løpet av den kalde årstiden. Ellers vil hyperpigmentering oppstå;
  • I de første dagene etter økten kan du ikke sette kosmetikk, ta en varm dusj. Besøk badet. Unngå å gå på en blåsig gate og under ingen omstendigheter berøre ansiktet med skitne hender.

  Ansiktsforyngelse med dermabrasjon

  Argued at arr lirer menn. Men ikke alle liker slike "dekorasjoner". Ofte representanter for den sterke, og enda mer, det rette kjønn har en tendens til å kvitte seg med mangler og relaterte komplekser. En av de mulige metodene er dermabrasjon av huden.

  Hva er dermabrasion?

  Ordet dermabrasion er komplisert, består av to røtter - gresk: "derma" (hud) og fransk "abrazio" (skrape). Den bokstavelige oversettelsen av "hudpolering" gjenspeiler kjernen i operasjonen. Under dermabrasjon er ansiktet polert - det første laget av huden fjernes sammen med ufullkommenhet. Til tross for denne forferdelige beskrivelsen er prosedyren svært populær på grunn av effektiviteten.

  Dermabrasion er en smertefull prosess som krever langsiktig rehabilitering. For å beskytte deg mot uønskede konsekvenser, kontakt bare fagfolk som har bevist seg i dette feltet. Før prosedyren, vurder kontraindikasjonene og gå gjennom en konsultasjon med en spesialist - dette vil hjelpe deg med å velge den optimale typen operasjon, samt det nødvendige antall økter.

  Ikke forveksle dermabrasjon og microdermabrasion. Sistnevnte er en atraumatisk prosedyre utført av kosmetologer med det formål å forynge.

  Selve prosessen er en kamming av det øvre lag av huden med en rulle av slipemiddel. Sårhet av følelser vil bidra til å redusere lokalbedøvelse (oftest søknad). Noen ganger etter pasientens manipulasjoner kan smertefulle opplevelser plage.

  Fordeler og ulemper ved prosedyren

  Vanligvis er dermabrasjon foreskrevet av en lege og forfølger rent estetiske mål, derfor er den endelige beslutningen fortsatt for pasienten. Før du velger, må du gjøre deg kjent med fordelene og ulempene ved prosedyren.

  proffene:

  • Effekt påvist av de fleste pasienter;
  • merkbar hudforyngelse;
  • effekten fades ikke over tid;
  • Ved grunne mekaniske skader er kumulativ effekt frivillig, noe som gjør det mulig å passe inn i en prosedyre.

  ulemper:

  • smerte;
  • en lang periode med rehabilitering, hvor rødhet, peeling og andre ubehagelige konsekvenser er mulige;
  • prosedyren er ikke billig;
  • i løpet av hele utvinningsperioden må du beskytte huden mot eksponering for ultrafiolett stråling;
  • risiko for infeksjon etter dårlig prosedyre.

  Følgende typer dermabrasjon utmerker seg:

  1. diamant,
  2. laser;
  3. mekanisk;
  4. mikrokrystallinsk.

  La oss sortere hver av dem separat.

  Diamant-diamantpartikler brukes som et slipemiddel. Diamant er ikke bare en verdifull stein, men også et tungt materiale. Kombinasjonen av hardhet og styrke tyder på høy effektivitet av prosedyren. Indikasjonene for denne typen prosedyren er:

  • postacne;
  • dype ansiktsrynker;
  • brudd på pigmentering.

  Diamantsliping er den mest populære typen prosedyre, siden den er universell og har en rekke alvorlige fordeler, nemlig:

  • sparing effekt på huden - av alle typer dermabrasion, diamant er minst traumatisk;
  • utført uten anestesi, noe som reduserer risikoen for allergiske reaksjoner;
  • krever ikke langsiktig rehabilitering;
  • har en vedvarende "anti-age" effekt: øker tettheten av huden og kjemper rynker;
  • fjerner døde hudceller i epidermis;
  • Slipemiddel er impregnert med medisinske forbindelser, som gunstig påvirker ansiktets hud.

  I tillegg til diamanten ved hjelp av denne slipemidlet, utføres også mikrodermabrasjon. Som nevnt tidligere er det vanskelig å sammenligne det med den klassiske prosedyren. Mikrokrystallinsk polering er en kosmetologisk, ikke en medisinsk prosedyre, så det er nesten ingen kontraindikasjoner. Men hvis du har alvorlige problemer, bør du ikke forvente mirakler fra prosedyren.

  Laser - utført ved hjelp av en laserstråle. Laseren har en stimulerende effekt på regenereringsprosessen, slik at epidermis gjenopprettes raskere.

  I tillegg aktiverer denne typen sliping fibroblaster og stimulerer den naturlige prosessen med dannelsen av subkutant kollagen.

  Fordeler med laser dermabrasion:

  • effektivt i å fjerne arr og arr (imidlertid flere prosedyrer kan kreves for fullstendig forsvinning av dype ufullkommenheter);
  • aktiverer de naturlige prosessene for løft og foryngelse.

  ulemper:

  • høy pris;
  • Det er ganske vanskelig å finne en god spesialist: polering utføres under forholdene på et sykehus og består av et helt kompleks av tiltak;
  • rehabiliteringstid varer opptil seks måneder: på dette tidspunktet kan ansiktets hud ha et uæstetisk utseende;
  • langsiktig postoperativ behandling med bruk av dyre produkter med høy SPF (fra 50);
  • Prosedyren er ikke universell og har en bred liste over kontraindikasjoner.

  Mekanisk dermabrasjon utføres i unntakstilfeller. Av alle typer sliping er det den mest traumatiske og smertefulle. Slibeskytter fjerner bokstavelig talt øverste lag av epidermis, sammen med alle uregelmessigheter. I tillegg til den store faren for denne metoden er en trussel mot familiens budsjett, fordi det vil koste pasienten en rund sum. Man kan ty til en slik kardinal løsning bare hvis det er alvorlige problemer: dype arr, post-akne, som forstyrrer livet, utvikler komplekser i en person. Sammen med stresset som pasienten opplever under operasjonen, mange noterer at effekten av prosedyren er utrolig. Etter en lang rehabilitering, inkludert administrering av smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler, ser huden perfekt ut, og er dessuten 10-15 år yngre.

  Indikasjoner og kontraindikasjoner

  Indikasjonene for sliping av hud er mekaniske ufullkommenheter. Dermabrasion hjelper ikke med å overvinne hudsykdommer som akne og dermatitt - det bekjemper bare konsekvensene av patologier som allerede har opplevd:

  Med hjelp av laser resurfacing, er det mulig å fjerne uønskede tatoveringer i flere økter, for å takle pigment flekker og fregner. Den mikrokrystallinske og diamantmetoden vil takle tegn på aldring. Indikasjonene for mekanisk sliping er alvorlige hudlidelser.

  Liste over kontraindikasjoner:

  • individuell intoleranse mot bedøvelse;
  • Tilstedeværelsen av en betennelsessykdom i ansiktets hud;
  • genetisk predisposisjon til hypertrofisk arrdannelse;
  • godartede og ondartede neoplasmer;
  • kroppstemperatur over 37 ° C;
  • katarralsykdommer;
  • inflammatoriske sykdommer i indre organer;
  • patologi av urinsystemet.

  Listen over kontraindikasjoner til dermabrasjon inkluderer ikke bare patologi, men også normale fysiologiske tilstander. Dermed anbefales ikke prosedyren under menstruasjon og i hele graviditetsperioden.

  Bilde før og etter

  Mulige komplikasjoner og konsekvenser

  Unnlatelse av å følge prosedyrens regler, pasientens individuelle egenskaper, lavt kvalifikasjonsnivå for legen - alt dette kan føre til katastrofale konsekvenser. Noen av bivirkningene av lavkvalitets sliping er ikke bare ikke estetisk tiltalende, men også livstruende. Listen over mulige komplikasjoner inkluderer:

  • rødhet og peeling;
  • arrdannelse;
  • hevelse;
  • ubehag mens du er i solen;
  • forverring av akne og dannelse av nye alder flekker;
  • smittsomme sykdommer av varierende alvorlighetsgrad.

  De første fire bivirkningene regnes som normale og observeres i de fleste tilfeller. Ved implementering av ekspertanbefalinger forsvinner alle kosmetiske defekter innen 5-10 uker (avhengig av hudtype og andre individuelle faktorer). De to sistnevnte er farlige og krever umiddelbar konsultasjon med legen din. For behandling kan det kreves antibiotika og andre legemidler.

  Hudpleie etter prosedyren

  For å oppnå maksimal effektivitet i prosedyren, må du gjøre en innsats. Komplekset av tiltak for å gjenopprette det øvre laget av epidermis krever overholdelse i hele rehabiliteringsperioden. Hvis legen har foreskrevet flere økter, utføres behandlingstiltakene i hvert trinn mellom øktene. Vanligvis inkluderer lege anbefalinger:

  1. Forbudet mot bruk av dekorative kosmetikk (spesielt for foundation kremer, tett pulver, bronzer, rødme og highlighter);
  2. Bruken av kremer med høy SPF ved hver kontakt med solens stråler;
  3. Tabu på bruk av syrebasert kosmetikk de første 10 dagene etter prosedyren;
  4. Abstaining fra naturlig og kunstig brunfarge.

  Under rehabiliteringstiden av epidermis, prøv å unngå svetting. Yrking av aktiv sport på den tiden må bli forlatt.

  Hele listen over restriksjoner er ikke et forsiktighetsmål eller et innfall av en kosmetolog. Sliping er en veldig traumatisk prosess, hvorav resultatet er tap av huden av dets beskyttende egenskaper. Å gjenopprette slike egenskaper, samt akselerere regenereringen og trenger sparingstiltak. Fuktighetsgivende serum og fettete kremer vil også være en god hjelpemiddel for huden.

  Hvis du fortsatt tviler på muligheten for denne prosedyren, se en video fra en av de mest kjente legene i vår tid - Elena Malysheva

  Kostnaden for prosedyren er ikke løst og avhenger av mange faktorer: området på den behandlede overflaten, typen av sliping, alvorlighetsgraden av feilene som skal elimineres. I gjennomsnitt varierer prisen fra 1500 til 7000 rubler.

  Som du kan se er dermabrasjon en ubehagelig, men effektiv prosedyre. Hvis noe gir ubehag og gjør det vanskelig å helbrede et fullt liv, bli kvitt det, ikke sparing betyr. Og for å unngå negative konsekvenser vil det hjelpe en god spesialist, streng implementering av alle anbefalinger og selvfølgelig en positiv holdning.

  Flere Artikler Om Typer Acne