Mantoux-reaksjonen (Mantoux-testen) brukes under tuberkulin-diagnose. Tuberkulindiagnose er den viktigste metoden for å oppdage infisert med tuberkelbaciller, personer med økt risiko for sykdom og barn med tuberkulose. For disse formål er Mantoux-testen brukt (Mantoux-reaksjon). Dens størrelse gjør det mulig å bedømme tilstedeværelsen av tuberkelbaciller i barnets kropp.

Intensiteten av tuberkulin-reaksjonen er forskjellig. Mantoux-reaksjonen er registrert som normalt, negativt, positivt, hyperergisk og tvilsomt. Mantoux-reaksjonen vil fortelle legen om barnet er syk med tuberkulose eller ikke, hvor høy grad av infeksjon med tuberkelbaciller er, om det er nødvendig eller ikke å gi barnet forebyggende behandling eller å vaksinere mot tuberkulose. Det er kontraindikasjoner til Mantoux-reaksjonen, som oppdages av medisinske arbeidere på tærskelen til tuberkulin-diagnose.

Mycobacterium infeksjon med tuberkulose er inngrep av et patogen i et barns kropp uten å utvikle kliniske symptomer på sykdommen. Tuberkuloseutvikling er hindret av immunitet.

Med tuberkuloseinfeksjonen er menneskekroppen oftest funnet i barndommen og etterlater aldri dette møtet uten å skade seg selv. Tuberkelbacillus, en gang i menneskekroppen, forlater aldri den. Det er skjult i organene i retikuloendotelialsystemet (RES) og i fremtiden kan det være syndens skyldige. Interaksjonen mellom tuberkelbacillus og barnets kropp er ganske kompleks. Tuberkulose er spesielt farlig for barn fra 1 til 3 år. Infeksjon med tuberkelbacillus hos barn i det første år av livet slutter alltid med sykdommen.

Fig. 1. I bildet mycobacterium tuberculosis (elektron diffraksjonsmønster, negativ kontrast).

Identifisering av smittede og tuberkuloseinfiserte barn er ARS oppgave.

Tuberkulin diagnose

Tuberkulin-diagnose (Mantoux-test) utføres på en masse og individuell basis for alle barn som er vaksinert mot tuberkulose fra 1. år av livet. Hvis barnet av en eller annen grunn ikke ble vaksinert mot tuberkulose i barselshospitalet, blir Mantoux-testen utført hvert halvår til vaksinasjon.

Mål for tuberkulin diagnose

 • Tidlig deteksjon av infisert med tuberkelbaciller, personer med økt risiko for sykdom og barn med tuberkulose.
 • Utvelgelse av barn til vaksinering og revaksinering (vaksinasjoner mot tuberkulose).
 • Ifølge resultatene av tuberkulindiagnose kan man dømme om epidemisituasjonen for tuberkulose i en bestemt region.

Tuberkulin diagnose er en viktig metode for screening for tuberkulose hos barn og unge rundt om i verden.

Hva er tuberkulin?

Tuberkulin er et komplekst legemiddel som er laget av kulturer av tubercle bacillus filtrat eller fra patogenene selv. Å være et ufullstendig antigen (hapten), forårsaker en spesiell immunologisk reaksjon, som manifesterer seg etter 24 - 72 timer.

Hvordan utføres tuberkulin-diagnose?

 • Tuberkulin-diagnose utføres av en spesialutdannet sykepleier, i et eget rom, med spesielle tuberkulin-sprøyter.
 • Tuberkulin injiseres intrakutant i midten av underarmen.
 • På injeksjonsstedet skal en papule formes, som utgjør en "sitronskall" ikke mer enn 9 mm i diameter hvitaktig. Papula forsvinner veldig fort.
 • Responsen er estimert etter 72 timer, dataene som er registrert i spesielle dokumenter - vaksinasjonskortet, det medisinske kartet og historien til barnets utvikling.
 • Måling av papiller eller hyperemi utføres med en gjennomsiktig linjal, som ligger vinkelrett på underarmens akse.

Fig. 2. Tuberkulin injiseres intradermalt.

Fig. 3. På tuberkulininjeksjonsstedet skal det dannes en papule som utgjør en "sitronskall" som ikke er mer enn 9 mm i diameter av en hvitaktig farge.

Fig. 4. Gjennomføring av massetuberkulin-diagnose i skolen.

Reaksjoner på innføring av tuberkulin

Barnets kropp reagerer på innføring av tuberkulin med lokale og generelle manifestasjoner:

Dannelsen skjer på tuberkulininjeksjonen, der papiller eller rødhet av forskjellige størrelser kan danne, kan vesikler (bobler), nekrose og lymphangitt forekomme. Det er den lokale reaksjonen som har viktig diagnostisk verdi. Mantoux-reaksjonen kan være negativ, tvilsom, positiv og hyperergisk.

Den generelle reaksjonen er sjelden og preges av forverring av generell trivsel hos noen barn, økning i kroppstemperatur, hodepine og ledsmerter.

Føler med sykdommen av tuberkulose i fokus av tuberkuloseinfeksjon.

Mantoux test brukes til å utføre tuberkulin diagnose.
(Mantoux test) med 2. tuberculin enheter (2TE).

Fig. 5. På bildet er tuberkulin et komplekst legemiddel som brukes til å utføre tuberkulin-diagnose.

Kontraindikasjoner for tuberkulindiagnose

Kontraindikasjoner for å utføre tuberkulindiagnose er:

 • hudsykdommer
 • smittsomme sykdommer i perioden av forverring,
 • somatiske sykdommer i perioden med eksacerbasjon (inkludert epilepsi),
 • tuberkulinprøver utføres ikke i barns grupper som er utsatt for karantene for en smittsom sykdom,
 • Mantoux test er ikke satt i den første måneden etter de andre forebyggende vaksinasjonene.

Tuberkulin-diagnose kan utføres en måned etter fjerning av karantene eller forsvinning av de kliniske symptomene på en somatisk eller smittsom sykdom.

Før du gjennomfører tuberkulin-diagnose, blir alle barn intervjuet og undersøkt av en lege eller sykepleier, er medisinsk journal nøye studert.

Evaluering av resultatene av tuberkulin diagnose

 • Evaluering av resultatene av Mantoux-reaksjonen utføres etter 72 timer.
 • Før måling av resultatet utføres palpasjon av tuberkulininjeksjonsstedet for å bestemme tilstedeværelsen eller fraværet av papiller.
 • I nærvær av papiller og hyperemi måles bare papiller.
 • Måling av papiller eller hyperemi utføres med en gjennomsiktig linjal, som ligger vinkelrett på underarmens akse.

Fig. 6. På bildet vurderer en medisinsk faglig resultatene av tuberkulindiagnose. Måling av papiller eller hyperemi utføres med en gjennomsiktig linjal, som ligger vinkelrett på underarmens akse.

Fig. 7. Måling av papiller eller hyperemi utføres med en gjennomsiktig linjal.

Mantoux reaksjon er negativ

Mantoux-reaksjonen er negativ hvis papulen og hypermien er fraværende eller på tuberkulins injeksjonssted kun en injeksjonsreaksjon på ikke mer enn 0,1 mm i størrelse kan bli lagt merke til. Hun sier at barnet ikke er smittet med tuberkelbaciller, eller at biologisk selvhelbredelse fra tuberkulose har skjedd.

Mantoux-reaksjonen kan være negativ for følgende sykdommer:

 • i tilfelle sykdom hos et barn med alvorlig tuberkulose,
 • i lymfogranulomatose, sarkoidose og en rekke akutte smittsomme sykdommer - meslinger, rubella, mononukleose, skarlagensfeber, tyfus og neoplasmer,
 • med avitaminose og utmattelse.

Fig. 8. På bildet er Mantoux-reaksjonen negativ. På tuberkulininjektionsstedet er injeksjonene ikke større enn 0,1 mm.

Mantoux-reaksjonen tvilsom

Reaksjonen på introduksjonen av tuberkulin anses å være tvilsom hvis papirstørrelsen er mellom 2 og 4 mm, eller rødhet av en hvilken som helst størrelse registreres, men uten infiltrering.

Fig. 9. På bildet er Mantoux-reaksjonen tvilsom. Hyperemi uten papiller.

Mantoux reaksjon er positiv

En test for tuberkulose anses å være positiv, hvis en papul er 5 eller flere millimeter, kan det være vesikler (bobler med væske), eller det kan være en ekstra formasjon av papler rundt hovedpapiret dannet på injeksjonsstedet.

Mantoux-reaksjonen er positivt tolket som:

 • svakt positiv - papule fra 5 til 9 mm,
 • positiv mediumintensitet - papule fra 10 til 14 mm,
 • uttalt - papule fra 15 til 16 mm,
 • Hyperergisk - papule 17 mm eller mer, dannelsen av vesikler med en nekrotisk komponent, tilstedeværelsen av lymfokitt og foci av screening rundt papulen.

Fig. 10. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv.

Fig. 11. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv hyperergisk. Hyperkemien av den store størrelsen og papulen er mer enn 17 mm.

Fig. 12. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv hyperergisk. Synlige store vesikler på bakgrunn av hyperemi.

Mantoux-reaksjonen er hyperergisk

Hyppigst forekommes hypertensjonstester for tuberkulose hos barn med tuberkulose. Penicillin og streptomycin påvirker manifestasjonen. Hyperergisk reaksjon registreres under allergier og allergiske dermatoser. Kroniske inflammatoriske sykdommer bidrar til forekomsten. Barn med hyperergiske reaksjoner sendes for konsultasjon med en phthisiatrician doctor.

Fig. 13. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv hyperergisk. Papule med en vesikkel.

Fig. 14. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv hyper. Papule med en vesikkel.

Fig. 15. På bildet er Mantoux-reaksjonen positiv hyperergisk. Et papir er mer enn 17 mm.

Virage tuberkulinprøver

Øyeblikket for den første infeksjonen er indikert ved en positiv Mantoux-test som har oppstått for første gang i livet, med mindre denne tilstanden er forbundet med vaksinering eller revaksinering. Barn med tuberkulinbøyninger er den mest truede tuberkulose gruppen. Virage tuberculin tester - den første indikasjonen til retningen til legen phthisiologist.

Styrkelse av tuberkulinfølsomhet

Tuberkulin følsomhet øker med helminthic invasjon, matallergi og akutt respiratoriske sykdommer, infeksjon med tubercle baciller, hypothyroidism, allergier, viral hepatitt, fedme etc.
Omtrent 70% av pasientene med barn med tuberkulose oppdages med økt tuberkulinfølsomhet. Slike barn skal behandles innen 3 måneder.

Hvis økt tuberkulinfølsomhet er registrert som en hyper-Mantoux-reaksjon (papule 17 mm eller mer), anses det at risikoen for tuberkulose hos et barn er ekstremt høy.

Fig. 16. Formuleringen av Mantoux-reaksjonen under en virusinfeksjon kan gi opphav til tuberkulinfølsomhet.

Monoton tuberkulinfølsomhet

Ifølge statistikk hos barn med samme Mantoux testresultater over 3 år, ble tuberkulose oppdaget i 36% tilfeller.

Studiet av Mantoux tester i dynamikk

Studier av Mantoux-testen over tid (etter år) avslører følgende grupper av barn og ungdom som følge av massetuberkulindiagnose:

 • barn og ungdom med negativ Mantoux-reaksjon (uinfiserte barn) og har allergier etter vaksinasjon;
 • barn og ungdom smittet med mycobacterium tuberculosis.

Allergi mot innføring av tuberkulin

Allergi mot innføring av tuberkulin kan forårsake fenol, som i et minimum er en del av tuberkulin. Deal med en uvanlig reaksjon for å hjelpe legen.

Vaksineallergi

Den positive Mantoux-reaksjonen etter introduksjonen av tuberkulin med 2 TE hos personer som ble vaksinert mot tuberkulose i det foregående år kalles etter vaksinasjonsallergi. En TB-lege har all kunnskap for å skille mellom vaksinasjonsallergi fra primær infeksjon.

Mantoux avslag

Avslag på å utføre tuberkulin-diagnose er for øyeblikket ikke uvanlig. Foreldre i den moderne verden blir angrepet av mye informasjon, inkludert negativ informasjon om testing av Mantoux og anti-tuberkulose-vaksinasjoner.

Barn blir smittet med tuberkulose fra voksne. Russland er blant landene med høy forekomst av tuberkulose. Derfor bør foreldrene ikke nekte å utføre tuberkulin-diagnose.

Massetuberkulindiagnose er den eneste metoden for diagnose av tuberkulose, noe som tillater på kort tid og bare undersøker nesten hele barnas befolkning.

Fig. 17. Foreldres avslag på å gjøre en Mantoux-reaksjon frarøver barnet retten til helse.

Hyperemi manta reaksjon

Manthoux hyperemi er ikke en farlig diagnose

Før utseendet på et barn, går mange foreldre ikke helt inn i detaljer om Mantoux-testen - hvor ofte foregår det, hva viser reaksjonen til Mantou? Men når unge mødre og dads må håndtere Mantoux-analyse hvert år på rad, er det bare nødvendig å vite alt om ham og de mulige resultatene.

Hva er Mantoux testen?

En Mantoux-test eller en tuberkulinprøve er ikke en vaksine. Dette er en teknikk for å studere intensiteten av immunitet mot Mycobacterium tuberculosis (en allergisk reaksjon av en forsinket type).

For å studere immunrespons hos et barn, injiseres tuberkulin intradermalt (indre overflate av midten av underarmen). Tuberkulin er en slags ekstrakt fra bakterier som er de forårsakende agenter av tuberkulose som tidligere er inaktivert ved spesielle metoder.

Når det tas inn, forårsaker tuberkulin utvikling av allergi med forsinket type, hvis kroppen tidligere var kjent med mycobacterium tuberculosis (BCG vaksinasjon eller infeksjon med tuberkulose). På injeksjonsstedet utvikler en reaksjon i form av rødhet eller papiller.

Mantoux-test utføres hvert år fra 1 til 14 år, hvis Mantoux-reaksjonen er negativ, blir tuberkulin-diagnosen utført 2 ganger i året, og hvis det er en pasient med tuberkulose i familien, så 3-4 ganger i året.

Formålet med tuberkulin diagnose:

 • påvisning av primær infeksjon med mycobacterium tuberculosis
 • studie av forekomsten av tuberkuloseinfeksjon blant befolkningen
 • utvalg av barn som trenger revaksinering av BCG
 • identifisering av barn med økt risiko for utvikling av tuberkulose

Evaluering av resultatene fra Mantoux-testen

Evaluer resultatene av Mantoux testen etter 72 timer etter produksjonen. Alle målinger gjør en gjennomsiktig linjal vinkelrett på aksen til overbenet.

Avhengig av papirstørrelsen er det 4 typer Mantoux-reaksjoner:

 • Negative. Diameteren på papullen når 0-1 mm, eller forsegling og hyperemi helt utenom. Dette resultatet betyr at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis, eller den beskyttende vaksineimmuniteten har allerede mistet sin styrke. I alle fall er Mantus negativ en indikasjon på re-introduksjon av BCG vaksine.
 • Tvilsomt. Det er bare hyperemi eller papulær opptil 2-4 mm. I slike tilfeller kan det ikke argumenteres for at kroppen er beskyttet mot sykdommen gjennom utvikling av immunisering etter vaksinering. Og det er mulig at patogenet penetrerte barnets kropp og forårsaket den primære infeksjonen. Tvilsom prøve er en indikasjon på repetisjon og videre undersøkelse for å utelukke infeksjon med tuberkulose.
 • Positiv. Papula når 5-16 mm i diameter. Dette betyr at kroppen er beskyttet av immunisering etter immunisering fra mykobakterier. Veibeskrivelse til TB-spesialisten for undersøkelse er ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å kontrollere Mantoux i dynamikken, unntaket er tuberkulinprøven.
 • Hyperergic. Papule når en diameter på 17 mm eller mer eller utvikler en infiltrering med nærvær av vesikler, pustler, nekrose. I dette tilfellet trenger barnet nødvendigvis konsultasjon med en fisiolog, spesielt det er nødvendig å være forsiktig etter foreløpige negative eller tvilsomme resultater.

Når man vurderer resultatene av Mantoux, bør legen huske om mulige falsk-positive og falske negative prøver, fordi det er viktig å gi barnets informasjon og helse så mye som mulig til spesialisten.

Diagnose av Mantoux testhyperemi

Som regel, i det første år av livet, vil barnet ha en voldsom reaksjon, som forklares av intensiteten av immunitet, siden nylig (i barselssykehuset) ble en BCG-vaksinasjon utført. I det første året er prosentandelen av svært positive Mantoux-reaksjoner derfor høy.

I det andre året og videre møter foreldrene vanligvis et slikt begrep som Mantou's hyperemi, som er skrevet inn på barnekortet i kolonnen - diagnose.

En kompetent ekspert vil forklare deg at en slik diagnose ikke er en grunn til å vurdere at barnet blir smittet med viruset.

Det viser seg at en allergisk reaksjon av kroppen til legemidlet utløses, noe som manifesteres av en rødhet av tuberkulininjeksjonen. I de fleste tilfeller betyr dette at immunforsvaret etter vaksinasjon fremdeles beskytter barnet mot sykdommen.

Frykt bør ha en slik diagnose som tuberkulinprøven. Dette er når det er en økning i Mantoux-reaksjonen sammenlignet med den forrige. Det er en tur som kan indikere at et barn er infisert med tuberkulose og krever henvisning til en TB dispensary for å klargjøre diagnosen.

Men i slike tilfeller er det mange faktorer som kan forvride resultatene av Mantoux og gi falske positive reaksjoner. For eksempel, en tidligere virusinfeksjon før eller en allergisk reaksjon av et barn.

Derfor, hvis barnet ditt ble diagnostisert med hyperemi i henhold til resultatene fra Mantoux-testen, er dette ikke en setning. Mest sannsynlig - dette er en normal reaksjon, som gjenspeiler tilstedeværelsen hos et barn med immunitet mot tuberkulose.

Mantus Hyperemia - hva er det hvis det ikke er papiller, men det er rødhet

Mantoux hyperemi er en av manifestasjonene i kroppens arbeid, hvor vi i intet tilfelle bør anta at barnet er smittet med tuberkulose. Vanligvis oppstår denne reaksjonen på grunn av manifestasjonen av visse forhold som forårsaker rødhet i huden.

Med hjelp av stoffet Mantoux etablerer legene kroppens motstand mot tuberkulose. Denne testen bidrar til å studere intensiteten til immunsystemet til mykobakteriet som har penetrert inn i kroppen. Noen leger kaller tuberkulose-vaksinen en allergisk manifestasjon av langsom handling.

Essence Mantoux

Mantoux-vaksinen inneholder tuberkulosepatogener i svekket form. Det injiseres intrakutant i innsiden av underarmen. Ved hjelp av denne testen vil legen kunne skaffe seg nødvendig informasjon om tilstanden til immunitet hos barnet, og ta om nødvendig tiltak for å styrke den.

Tuberkulinmedisinet Mantoux er kunstig produsert fra tidligere nøytraliserte tuberkulosepatogener.

Takket være moderne teknologi har det blitt mer akseptabelt og trygt å skaffe et slikt stoff.

Å vise effekten av tuberkulin på kroppen kan være gjennom introduksjonen. De svekkede mykobakterier i den fører til utvikling av en allergisk reaksjon, som har egenskapen til langsom manifestasjon. En slik manifestasjon observeres ved en tidlig bekjentskap av immunsystemet med tuberkuløse mykobakterier. Vanligvis er injeksjonsstedet med tuberkulin litt rødt, eller det vises en papule på den.

Legene vaksinerer Mantoux regelmessig, i henhold til vaksineringsplanen. Denne vaksinasjonen påvirker barn fra det første år av livet til de fyller 14 år. I tilfelle et negativt resultat på den angitte prøven, er re-diagnose utpekt tuberkulinmedisin. Når en person som er smittet med lungetuberkulose bor nær barn, er en slik prøve foreskrevet minst tre ganger i året. Bare på denne måten kan du identifisere tidlig skade på kroppen av denne patologien.

Tidlig tuberkulin diagnose hjelper:

 1. Identifiser barn som har økt risiko for lungetuberkulose.
 2. Velg barn som trenger BCG-administrasjon.
 3. Undersøk antall personer som er rammet av tuberkulose.
 4. Identifiser primær infeksjon med tuberkulose mikrober.

Egenskaper av hyperemi

Med introduksjonen av stoffet med svekket tuberkulosepatogener opplever barnet i det første år av livet i de fleste tilfeller en voldelig reaksjon. Årsaken til dette er den økte intensiteten av immunsystemet på grunn av den nylig introduserte BCG. Basert på dette kom mange leger til den konklusjonen at testen i det første år av livet ofte gir et positivt resultat. Det er derfor mange leger vurderer denne vaksinen ubrukelig i det første år av livet.

På to år kan barnet oppleve en manifestasjon av Mantoux-hyperemi. En slik diagnose er ofte skrevet av barneleger for små pasienter. Selvfølgelig fører dette mange foreldre til panikk, på grunnlag av hvilke de begynner å vurdere at barnet deres er smittet med TB. Faktisk er alt ikke så ille, og denne panikken er unødvendig her.

Hyperemi er preget av utseendet av stor rødhet på stedet av vaksinen.

Denne rødheten oppstår på grunn av manifestasjon av en allergisk reaksjon på tuberkuløse mykobakterier injisert i kroppen. Dette er hovedgrunnen til å endre administrasjonsstedet for legemidlet i kroppen. På medisinsk språk betyr dette fenomenet tilstedeværelsen i kroppen av en baby etter immunisering, som beskytter mot utviklingen av denne patologien.

Mer farlig for barnets kropp er "sving av tuberkulinvaksinasjon." Denne diagnosen manifesteres hos noen barn hvis immunitet ennå ikke er dannet eller er svært svak. Med "bend av tuberkulinprøven" observeres en økt Mantoux, i motsetning til det tidligere resultatet. Denne diagnosen signalerer direkte til legen om smitte i barnets kropp med tuberkulosepatogener. Resultatet som har manifestert seg, må vises til en lege som vil foreskrive en spesiell behandling for et slikt barn. Vanligvis blir unge pasienter henvist til en TB dispensary, der ved hjelp av ekstra teknikker kan den mest nøyaktige diagnosen bli utført.

Ofte gir Mantoux-reaksjonen et feilresultat på barnets immunitet. Årsaken til dette er tilstedeværelsen i kroppen av spesielle faktorer som forvrenger de sanne resultatene. Derfor, i slike pasienter, er falsk positiv reaksjon ofte manifestert.

I rollen som faktorer som forvrenger, kan Mantoux-resultatet være:

 • allergisk;
 • virussykdom.

Når en baby har en hyperemi, bør du ikke behandle denne diagnosen dårlig, fordi det i virkeligheten ikke er noen grunn til bekymring. Mest sannsynlig er dette en manifestasjon av en normal reaksjon som gjenspeiler nærværet av en utviklet immunitet mot tuberkulosepatogener.

Mangel på papiller

Ofte, etter introduksjonen av tuberkulose-vaksinen, dannes et lite rødt punkt på injeksjonsstedet sammen med papulen. Hvis en slik utdannelse dukket opp uten papiller, bør du ikke bekymre deg for dette, siden det ikke skjedde noe alvorlig og forferdelig.

Hyperemi nær papulene forårsaker ekstern påvirkning på injeksjonsstedet. Dette skjer ofte i hverdagen, spesielt med barn. Det anbefales ikke å påvirke dette området når det ikke er papuler.

Foreldre bør nøye overvåke administreringsstedet til vaksinen på barnets hud. Enhver ekstern påvirkning kan føre til en sterk forvrengning av resultatene, som senere kan spille en grusom vits.

Det er best å forklare barna på forhånd om viktigheten av vaksine som injiseres i kroppen for egen helse og informasjonsinnholdet til legen.

Ifølge diagnosen av leger utføres en Mantoux negativ reaksjon i fravær av papiller og hyperemi. Vanligvis i slike tilfeller bestemmes injeksjonsstedet for en tuberkulinsubstans bare ved en injeksjonsreaksjon, hvis størrelse ikke overstiger 0,1 millimeter. Denne diagnosen er utarbeidet av legen under undersøkelsen av barna etter tre dager fra øyeblikket for subkutan administrering av tuberkulin.

Den negative negativ reaksjonen Mantoux indikerer fraværet av antall tuberkelbaciller i barnas kropp. Dermed er tuberkuløs lungebetennelse hos disse barna ikke.

Foreldre bør nøye overvåke stedet for introduksjon av Mantoux barn, da dette området skal vedlikeholdes, forsøker å forhindre inntrengning av vann eller andre flytende forbindelser. Dannelsen av hyperemi i dette området er også et signal for ytterligere behandling i en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen.

Red Mantoux reaksjon - norm eller patologi?

I vårt land i dag er spørsmålet om vaksinasjoner og diagnostiske tester uvanlig akutt, fordi antall tilfeller av smittsomme sykdommer som overføres fra person til person, avtar noe. Antallet komplikasjoner forårsaket av feil manipulasjonsteknikker eller kvaliteten på medisiner, tvert imot øker. For foreldre til barn i alle aldre blir Mantoux-reaksjonen, norm eller mangel derav et stort problem hvert år - uten resultat av en slik diagnose kan barn forhindres i å gå til barneinstitusjoner, og problemet med spredning av tuberkulose i det moderne samfunn er svært alvorlig.

Mantoux reaksjon - hva er det

Mantoux-reaksjonen, hvis hastighet kan variere over et ganske bredt område, er en intradermal diagnostisk test, hvor partikler av mikrobielle celler av mycobacterium tuberculosis blir introdusert i kroppen.

Når Kochs pinner kommer inn i kroppen, blir begge svekket, med en dose av BCG, og når de smittes med tuberkulose, begynner immunsystemet å syntetisere antistoffer som bør stoppe spredning av infeksjon. Følgelig er Mantoux-reaksjonen, hvis normer ikke er avhengig av pasientens alder, hjelper disse antistoffene å avsløre at en bestemt inflammatorisk reaksjon utvikler seg i huden under administrering av stoffer, i løpet av livet, aktivitet av tuberkulose produsert av mykobakterier. Det er som et resultat av dette at en "knapp" dannes på underarmens hud først, og deretter rødhet, hvor størrelsen er tatt i betraktning som et resultat av en diagnostisk test.

Hva skal være Mantoux-reaksjonen

Det må huskes at menneskets første kontakt med de menneskelige mykobakteriene i henhold til helsedepartementets instrukser skjer 2-4 dager i livet - før utslipp fra et barnehospital til et nyfødt barn, gis BCG vaksinasjon. Etter det begynner kroppen syntese av antistoffer utviklet for å beskytte kroppens eier fra angrepet av aktive mykobakterier som kan forårsake en aktiv infeksjon.

Problemet er at frekvensen av Mantoux-reaksjon i et barn ikke er fravær av rødhet på injeksjonsstedet i det hele tatt (som de fleste foreldre tror), men rødhet, begrenset i området. Hvis det første barnet er gitt et barn i en alder av ett år, har denne diagnostiske testen ikke forekommet, og hudhyperemi forekommer ikke på injeksjonsstedet, og det konkluderes med at vaksinen ble utført feil og det var ingen immunitet mot Koch-pinnene.

Hvert år blir denne kontrollen gjentatt, og Mantoux-reaksjonen, normen er en papule, hvis størrelse ikke bør overstige 2-4 mm (resultatet blir betraktet som tvilsomt). I prinsippet er det i pulmonologi og fisiologi ikke selve testresultatet som er viktig, men øyeblikket for å identifisere den såkalte tuberkulinprøven. Dette begrepet betyr at Mycobacterium tuberculosis i løpet av tiden som har gått siden den forrige Mantoux-reaksjonen, kom inn i pasientens kropp, og en spesiell inflammatorisk prosess begynte i den.

Hvem utfører testen Mantu

Hvert år, på samme tid av året (forskjellen mellom de to testene bør ikke overstige 13 måneder), må hvert barn i alderen 1 år og opp til 17 år ha en Mantoux-reaksjon. Normen oppnådd når man tar hensyn til resultatene etter 72 timer, gjør det mulig å identifisere kandidater for gjentatt revaksinering av BCG ved 7 og 14 år. Når det oppdages tuberkulinsving, skal prøver av barnet sendes til lege-TB-spesialisten for konsultasjon, som må utpeke en grundig undersøkelse av en liten pasient.

Men hver forelder til et mindre barn har rett til å nekte å utføre en test med tuberkulin i tilfelle pasienten hadde smittsomme sykdommer 2 uker før planlagt dato, inkludert akutte luftveisinfeksjoner, forverring av kroniske patologiske prosesser og allergiske reaksjoner. Selve prøven skal utføres av en lege eller en spesialutdannet sykepleier, som bør fortelle barnets familie om Mantoux-testen og om reglene for hudpleie på injeksjonsstedet.

Papule manta

Hvert år i skolene gjennomfører studentene reaksjoner Mantoux. Det er en diagnostisk test som bidrar til å oppdage tilstedeværelse av tuberkuloseinfeksjon eller kvaliteten på vaksinasjon mot denne sykdommen.

Metodikken i

I prosessen med å utføre injeksjonen injiseres en dose tuberkulin intradermalt, som bør starte prosessen med kroppens immunrespons. Resultatet av denne reaksjonen blir en papule etter Mantoux med en liten rødhet rundt knutepunktet.

Etter 72 timer vil legene evaluere testresultatene. Papirstørrelsen under Mantoux-testen i et barn er hovedkriteriet, hvor du kan finne ut om det er behov for å gå til en tubdispanser. Faktum er at et positivt resultat av en slik diagnose ikke betyr at barnet er syk. Mantoux-testen er en ganske kontroversiell måte å bestemme tilstedeværelsen av en sykdom på. Det medisinske samfunnet tenker stadig på å erstatte det med et mer pålitelig alternativ.

Tolkning av resultater

Hovedideen forfølges av denne diagnostiske testen er måling av verdien av den resulterende papulen. De mer infiserte cellene i kroppen, jo sterkere knuter økningen.

Det er et spesielt bord som vil hjelpe mer detaljert til å forstå prosessen i prosessen:

Legene bruker det til å bestemme alvorlighetsgraden av kroppens respons på tuberkulinet injisert.

Papula Mantoux. Norm hos barn og patologi

Hvordan måle Papula Mantu? Prosessen med å bestemme nodulens størrelse bør utføres med en gjennomsiktig linjal etter 3 dager fra injeksjons øyeblikk. Bare diameteren på selve seglet er tatt i betraktning. Rødhet rundt hudelementet kan måles bare i fravær av papulen selv.

I henhold til standardregler vurderes reaksjonen avhengig av nodulens størrelse:

1. Negativ. Dette skjer hvis det etter Mantoux-testen ikke er papuler, men det er rødhet eller et prikket spor (opptil 1 mm) fra injeksjonen.

2. Tvilsomt. En slik reaksjon vurderes når nodulens størrelse er 4 mm.

3. Positive. En lignende konklusjon er gitt når en 5 mm papule vises etter en Mantoux-test. Hva betyr dette for et barn? Er han syk? Dette er spørsmålene som plager foreldrene. Men denne situasjonen er 100% betyr ikke at barnet lider av tuberkulose. For utelukkelse eller bekreftelse er det nødvendig med ytterligere konsultasjon med en fisioterapeut. Det er viktig å vite at denne typen respons også er delt inn i:

 • Svakt positivt. Papiller varierer i størrelse fra 5 til 9 mm.
 • Moderat uttalt. Papir 10 mm Mantoux og opptil 14 mm.
 • Sterkt uttalt. Størrelse opptil 16 mm.

4. Hyperergisk. Når knuten overstiger 17 mm hos barn og 21 mm hos voksne, sier de at intensiteten av reaksjonen er for sterk.

I følge denne klassifiseringen vurderes en normal situasjon når det etter en Mantoux-test er rødhet uten papiller, er det eneste tegn på injeksjon gitt. I alle andre situasjoner er behovet for konsultasjon med en fisiolog ikke utelukket.

Når skal du gå til legen?

Hovedformålet med forskningen etter diagnosen forblir papule Mantoux. Satsens størrelse er ikke alltid bevart, men dette betyr ikke at alle barn eller voksne som har en positiv reaksjon, er syke med tuberkulose. I de fleste tilfeller kan dette betraktes som bevis på forekomsten av mykobakterier i kroppen. Men under en normal immunforsvars tilstand, kan de ikke utvikle seg til en fullverdig sykdom.

Farlige aspekter er:

 • Den konstante økningen i følsomhet overfor Mantoux-reaksjonen fra år til år.
 • En kraftig økning i papules med mer enn 6 mm, sammenlignet med året før.
 • Friskt opphold i en ugunstig sone med høy risiko for infeksjon med tuberkulose.
 • Tilstedeværelse i pasientens familie eller kontakt med en pasient med åpen tuberkuloseform.

I alle disse tilfellene må du være ekstremt forsiktig og ikke nøl med en konsultasjon med en phthisiatrician. Ideelt sett viste Mantoux-testen hyperemi uten papiller, men hvis dette ikke skjedde, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose av patologi.

Stock Foto Papule Mantoux

For visuell memorisering kan du ta med flere bilder.

Etter Mantoux-testen oppstod rødhet uten papiller her, som fortsatt er en variant av normen.

Dette bildet av papule etter Mantoux tilsvarer en positiv reaksjon.

Dette bildet viser en sterk reaksjon på tuberkulin. Dimensjonering er ikke helt sant, fordi den bruker en ugjennomsiktig linjal.

Hva er en papule med Diaskintest?

En av analogene til tradisjonell tuberkulin er Diaskintest. Han gjentar nesten helt den vanlige måten, men har litt høyere følsomhet på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av spesielle antigener. Takket være dem er det mulig å skille en pasient med en BCG-vaksinasjon i historien og en smittet person. Diagnostiske feil forekommer ofte med tuberkulin.

Mange er interessert i hvilken papule er på Diaskintest. Foto eller utseende av injeksjonen etter diagnosen er nesten den samme som den vanlige Mantoux-reaksjonen. Det burde være slik. Et nytt stoff laget for å øke sensitiviteten til studien. Som med vanlig tuberkulin-diagnose, vises en papule etter Diaskintest.

Bildet nedenfor viser situasjonen når den vanlige Mantoux-reaksjonen reagerte på BCG-vaksinasjonen som ble utført tidligere, mens det nye stoffet forblir inaktivt.

Til tross for disse fordelene har Diaskintest ennå ikke blitt for utbredt.

Dermatologen er engasjert i behandlingen av hudsykdommer. Ønsker du å finne den beste hudlege i byen din? Bruk rangering av leger, som er basert på tilbakemeldinger fra pasientene.

Mantus hyperemi - hva er det?

Mantoux hyperemi er en av manifestasjonene i kroppens arbeid, hvor vi i intet tilfelle bør anta at barnet er smittet med tuberkulose. Vanligvis oppstår denne reaksjonen på grunn av manifestasjonen av visse forhold som forårsaker rødhet i huden.

Med hjelp av stoffet Mantoux etablerer legene kroppens motstand mot tuberkulose. Denne testen bidrar til å studere intensiteten til immunsystemet til mykobakteriet som har penetrert inn i kroppen. Noen leger kaller tuberkulose-vaksinen en allergisk manifestasjon av langsom handling.

Essence Mantoux

Mantoux-vaksinen inneholder tuberkulosepatogener i svekket form. Det injiseres intrakutant i innsiden av underarmen. Ved hjelp av denne testen vil legen kunne skaffe seg nødvendig informasjon om tilstanden til immunitet hos barnet, og ta om nødvendig tiltak for å styrke den.

Tuberkulinmedisinet Mantoux er kunstig produsert fra tidligere nøytraliserte tuberkulosepatogener.

Takket være moderne teknologi har det blitt mer akseptabelt og trygt å skaffe et slikt stoff.

Å vise effekten av tuberkulin på kroppen kan være gjennom introduksjonen. De svekkede mykobakterier i den fører til utvikling av en allergisk reaksjon, som har egenskapen til langsom manifestasjon. En slik manifestasjon observeres ved en tidlig bekjentskap av immunsystemet med tuberkuløse mykobakterier. Vanligvis er injeksjonsstedet med tuberkulin litt rødt, eller det vises en papule på den.

Legene vaksinerer Mantoux regelmessig, i henhold til vaksineringsplanen. Denne vaksinasjonen påvirker barn fra det første år av livet til de fyller 14 år. I tilfelle et negativt resultat på den angitte prøven, er re-diagnose utpekt tuberkulinmedisin. Når en person som er smittet med lungetuberkulose bor nær barn, er en slik prøve foreskrevet minst tre ganger i året. Bare på denne måten kan du identifisere tidlig skade på kroppen av denne patologien.

Tidlig tuberkulin diagnose hjelper:

 1. Identifiser barn som har økt risiko for lungetuberkulose.
 2. Velg barn som trenger BCG-administrasjon.
 3. Undersøk antall personer som er rammet av tuberkulose.
 4. Identifiser primær infeksjon med tuberkulose mikrober.

Egenskaper av hyperemi

Med introduksjonen av stoffet med svekket tuberkulosepatogener opplever barnet i det første år av livet i de fleste tilfeller en voldelig reaksjon. Årsaken til dette er den økte intensiteten av immunsystemet på grunn av den nylig introduserte BCG. Basert på dette kom mange leger til den konklusjonen at testen i det første år av livet ofte gir et positivt resultat. Det er derfor mange leger vurderer denne vaksinen ubrukelig i det første år av livet.

På to år kan barnet oppleve en manifestasjon av Mantoux-hyperemi. En slik diagnose er ofte skrevet av barneleger for små pasienter. Selvfølgelig fører dette mange foreldre til panikk, på grunnlag av hvilke de begynner å vurdere at barnet deres er smittet med TB. Faktisk er alt ikke så ille, og denne panikken er unødvendig her.

Denne rødheten oppstår på grunn av manifestasjon av en allergisk reaksjon på tuberkuløse mykobakterier injisert i kroppen. Dette er hovedgrunnen til å endre administrasjonsstedet for legemidlet i kroppen. På medisinsk språk betyr dette fenomenet tilstedeværelsen i kroppen av en baby etter immunisering, som beskytter mot utviklingen av denne patologien.

Mer farlig for barnets kropp er "sving av tuberkulinvaksinasjon." Denne diagnosen manifesteres hos noen barn hvis immunitet ennå ikke er dannet eller er svært svak. Med "bend av tuberkulinprøven" observeres en økt Mantoux, i motsetning til det tidligere resultatet. Denne diagnosen signalerer direkte til legen om smitte i barnets kropp med tuberkulosepatogener. Resultatet som har manifestert seg, må vises til en lege som vil foreskrive en spesiell behandling for et slikt barn. Vanligvis blir unge pasienter henvist til en TB dispensary, der ved hjelp av ekstra teknikker kan den mest nøyaktige diagnosen bli utført.

Ofte gir Mantoux-reaksjonen et feilresultat på barnets immunitet. Årsaken til dette er tilstedeværelsen i kroppen av spesielle faktorer som forvrenger de sanne resultatene. Derfor, i slike pasienter, er falsk positiv reaksjon ofte manifestert.

I rollen som faktorer som forvrenger, kan Mantoux-resultatet være:

 • allergisk;
 • virussykdom.

Når en baby har en hyperemi, bør du ikke behandle denne diagnosen dårlig, fordi det i virkeligheten ikke er noen grunn til bekymring. Mest sannsynlig er dette en manifestasjon av en normal reaksjon som gjenspeiler nærværet av en utviklet immunitet mot tuberkulosepatogener.

Mangel på papiller

Ofte, etter introduksjonen av tuberkulose-vaksinen, dannes et lite rødt punkt på injeksjonsstedet sammen med papulen. Hvis en slik utdannelse dukket opp uten papiller, bør du ikke bekymre deg for dette, siden det ikke skjedde noe alvorlig og forferdelig.

Hyperemi nær papulene forårsaker ekstern påvirkning på injeksjonsstedet. Dette skjer ofte i hverdagen, spesielt med barn. Det anbefales ikke å påvirke dette området når det ikke er papuler.

Det er best å forklare barna på forhånd om viktigheten av vaksine som injiseres i kroppen for egen helse og informasjonsinnholdet til legen.

Ifølge diagnosen av leger utføres en Mantoux negativ reaksjon i fravær av papiller og hyperemi. Vanligvis i slike tilfeller bestemmes injeksjonsstedet for en tuberkulinsubstans bare ved en injeksjonsreaksjon, hvis størrelse ikke overstiger 0,1 millimeter. Denne diagnosen er utarbeidet av legen under undersøkelsen av barna etter tre dager fra øyeblikket for subkutan administrering av tuberkulin.

Den negative negativ reaksjonen Mantoux indikerer fraværet av antall tuberkelbaciller i barnas kropp. Dermed er tuberkuløs lungebetennelse hos disse barna ikke.

Foreldre bør nøye overvåke stedet for introduksjon av Mantoux barn, da dette området skal vedlikeholdes, forsøker å forhindre inntrengning av vann eller andre flytende forbindelser. Dannelsen av hyperemi i dette området er også et signal for ytterligere behandling i en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen.

Manthoux hyperemi er ikke en farlig diagnose

Før utseendet på et barn, går mange foreldre ikke helt inn i detaljer om Mantoux-testen - hvor ofte foregår det, hva viser reaksjonen til Mantou? Men når unge mødre og dads må håndtere Mantoux-analyse hvert år på rad, er det bare nødvendig å vite alt om ham og de mulige resultatene.

Hva er Mantoux testen?

En Mantoux-test eller en tuberkulinprøve er ikke en vaksine. Dette er en teknikk for å studere intensiteten av immunitet mot Mycobacterium tuberculosis (en allergisk reaksjon av en forsinket type).

For å studere immunrespons hos et barn, injiseres tuberkulin intradermalt (indre overflate av midten av underarmen). Tuberkulin er en slags ekstrakt fra bakterier som er de forårsakende agenter av tuberkulose som tidligere er inaktivert ved spesielle metoder.

Når det tas inn, forårsaker tuberkulin utvikling av allergi med forsinket type, hvis kroppen tidligere var kjent med mycobacterium tuberculosis (BCG vaksinasjon eller infeksjon med tuberkulose). På injeksjonsstedet utvikler en reaksjon i form av rødhet eller papiller.

Mantoux-test utføres hvert år fra 1 til 14 år, hvis Mantoux-reaksjonen er negativ, blir tuberkulin-diagnosen utført 2 ganger i året, og hvis det er en pasient med tuberkulose i familien, så 3-4 ganger i året.

Formålet med tuberkulin diagnose:

 • påvisning av primær infeksjon med mycobacterium tuberculosis
 • studie av forekomsten av tuberkuloseinfeksjon blant befolkningen
 • utvalg av barn som trenger revaksinering av BCG
 • identifisering av barn med økt risiko for utvikling av tuberkulose

Evaluering av resultatene fra Mantoux-testen

Evaluer resultatene av Mantoux testen etter 72 timer etter produksjonen. Alle målinger gjør en gjennomsiktig linjal vinkelrett på aksen til overbenet.

Avhengig av papirstørrelsen er det 4 typer Mantoux-reaksjoner:

 • Negative. Diameteren på papullen når 0-1 mm, eller forsegling og hyperemi helt utenom. Dette resultatet betyr at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis, eller den beskyttende vaksineimmuniteten har allerede mistet sin styrke. I alle fall er Mantus negativ en indikasjon på re-introduksjon av BCG vaksine.
 • Tvilsomt. Det er bare hyperemi eller papulær opptil 2-4 mm. I slike tilfeller kan det ikke argumenteres for at kroppen er beskyttet mot sykdommen gjennom utvikling av immunisering etter vaksinering. Og det er mulig at patogenet penetrerte barnets kropp og forårsaket den primære infeksjonen. Tvilsom prøve er en indikasjon på repetisjon og videre undersøkelse for å utelukke infeksjon med tuberkulose.
 • Positiv. Papula når 5-16 mm i diameter. Dette betyr at kroppen er beskyttet av immunisering etter immunisering fra mykobakterier. Veibeskrivelse til TB-spesialisten for undersøkelse er ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å kontrollere Mantoux i dynamikken, unntaket er tuberkulinprøven.
 • Hyperergic. Papule når en diameter på 17 mm eller mer eller utvikler en infiltrering med nærvær av vesikler, pustler, nekrose. I dette tilfellet trenger barnet nødvendigvis konsultasjon med en fisiolog, spesielt det er nødvendig å være forsiktig etter foreløpige negative eller tvilsomme resultater.

Når man vurderer resultatene av Mantoux, bør legen huske om mulige falsk-positive og falske negative prøver, fordi det er viktig å gi barnets informasjon og helse så mye som mulig til spesialisten.

Diagnose av Mantoux testhyperemi

Som regel, i det første år av livet, vil barnet ha en voldsom reaksjon, som forklares av intensiteten av immunitet, siden nylig (i barselssykehuset) ble en BCG-vaksinasjon utført. I det første året er prosentandelen av svært positive Mantoux-reaksjoner derfor høy.

I det andre året og videre møter foreldrene vanligvis et slikt begrep som Mantou's hyperemi, som er skrevet inn på barnekortet i kolonnen - diagnose.

En kompetent ekspert vil forklare deg at en slik diagnose ikke er en grunn til å vurdere at barnet blir smittet med viruset.

Det viser seg at en allergisk reaksjon av kroppen til legemidlet utløses, noe som manifesteres av en rødhet av tuberkulininjeksjonen. I de fleste tilfeller betyr dette at immunforsvaret etter vaksinasjon fremdeles beskytter barnet mot sykdommen.

Frykt bør ha en slik diagnose som tuberkulinprøven. Dette er når det er en økning i Mantoux-reaksjonen sammenlignet med den forrige. Det er en tur som kan indikere at et barn er infisert med tuberkulose og krever henvisning til en TB dispensary for å klargjøre diagnosen.

Men i slike tilfeller er det mange faktorer som kan forvride resultatene av Mantoux og gi falske positive reaksjoner. For eksempel, en tidligere virusinfeksjon før eller en allergisk reaksjon av et barn.

Derfor, hvis barnet ditt ble diagnostisert med hyperemi i henhold til resultatene fra Mantoux-testen, er dette ikke en setning. Mest sannsynlig - dette er en normal reaksjon, som gjenspeiler tilstedeværelsen hos et barn med immunitet mot tuberkulose.

Papule hva er det med manta

Manthoux hyperemi er ikke en farlig diagnose

Før utseendet på et barn, går mange foreldre ikke helt inn i detaljer om Mantoux-testen - hvor ofte foregår det, hva viser reaksjonen til Mantou? Men når unge mødre og dads må håndtere Mantoux-analyse hvert år på rad, er det bare nødvendig å vite alt om ham og de mulige resultatene.

Hva er Mantoux testen?

En Mantoux-test eller en tuberkulinprøve er ikke en vaksine. Dette er en teknikk for å studere intensiteten av immunitet mot Mycobacterium tuberculosis (en allergisk reaksjon av en forsinket type).

For å studere immunrespons hos et barn, injiseres tuberkulin intradermalt (indre overflate av midten av underarmen). Tuberkulin er en slags ekstrakt fra bakterier som er de forårsakende agenter av tuberkulose som tidligere er inaktivert ved spesielle metoder.

Når det tas inn, forårsaker tuberkulin utvikling av allergi med forsinket type, hvis kroppen tidligere var kjent med mycobacterium tuberculosis (BCG vaksinasjon eller infeksjon med tuberkulose). På injeksjonsstedet utvikler en reaksjon i form av rødhet eller papiller.

Mantoux-test utføres hvert år fra 1 til 14 år, hvis Mantoux-reaksjonen er negativ, blir tuberkulin-diagnosen utført 2 ganger i året, og hvis det er en pasient med tuberkulose i familien, så 3-4 ganger i året.

Formålet med tuberkulin diagnose:

 • påvisning av primær infeksjon med mycobacterium tuberculosis
 • studie av forekomsten av tuberkuloseinfeksjon blant befolkningen
 • utvalg av barn som trenger revaksinering av BCG
 • identifisering av barn med økt risiko for utvikling av tuberkulose

Evaluering av resultatene fra Mantoux-testen

Evaluer resultatene av Mantoux testen etter 72 timer etter produksjonen. Alle målinger gjør en gjennomsiktig linjal vinkelrett på aksen til overbenet.

Avhengig av papirstørrelsen er det 4 typer Mantoux-reaksjoner:

 • Negative. Diameteren på papullen når 0-1 mm, eller forsegling og hyperemi helt utenom. Dette resultatet betyr at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis, eller den beskyttende vaksineimmuniteten har allerede mistet sin styrke. I alle fall er Mantus negativ en indikasjon på re-introduksjon av BCG vaksine.
 • Tvilsomt. Det er bare hyperemi eller papulær opptil 2-4 mm. I slike tilfeller kan det ikke argumenteres for at kroppen er beskyttet mot sykdommen gjennom utvikling av immunisering etter vaksinering. Og det er mulig at patogenet penetrerte barnets kropp og forårsaket den primære infeksjonen. Tvilsom prøve er en indikasjon på repetisjon og videre undersøkelse for å utelukke infeksjon med tuberkulose.
 • Positiv. Papula når 5-16 mm i diameter. Dette betyr at kroppen er beskyttet av immunisering etter immunisering fra mykobakterier. Veibeskrivelse til TB-spesialisten for undersøkelse er ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å kontrollere Mantoux i dynamikken, unntaket er tuberkulinprøven.
 • Hyperergic. Papule når en diameter på 17 mm eller mer eller utvikler en infiltrering med nærvær av vesikler, pustler, nekrose. I dette tilfellet trenger barnet nødvendigvis konsultasjon med en fisiolog, spesielt det er nødvendig å være forsiktig etter foreløpige negative eller tvilsomme resultater.

Når man vurderer resultatene av Mantoux, bør legen huske om mulige falsk-positive og falske negative prøver, fordi det er viktig å gi barnets informasjon og helse så mye som mulig til spesialisten.

Diagnose av Mantoux testhyperemi

Som regel, i det første år av livet, vil barnet ha en voldsom reaksjon, som forklares av intensiteten av immunitet, siden nylig (i barselssykehuset) ble en BCG-vaksinasjon utført. I det første året er prosentandelen av svært positive Mantoux-reaksjoner derfor høy.

I det andre året og videre møter foreldrene vanligvis et slikt begrep som Mantou's hyperemi, som er skrevet inn på barnekortet i kolonnen - diagnose.

En kompetent ekspert vil forklare deg at en slik diagnose ikke er en grunn til å vurdere at barnet blir smittet med viruset.

Det viser seg at en allergisk reaksjon av kroppen til legemidlet utløses, noe som manifesteres av en rødhet av tuberkulininjeksjonen. I de fleste tilfeller betyr dette at immunforsvaret etter vaksinasjon fremdeles beskytter barnet mot sykdommen.

Frykt bør ha en slik diagnose som tuberkulinprøven. Dette er når det er en økning i Mantoux-reaksjonen sammenlignet med den forrige. Det er en tur som kan indikere at et barn er infisert med tuberkulose og krever henvisning til en TB dispensary for å klargjøre diagnosen.

Men i slike tilfeller er det mange faktorer som kan forvride resultatene av Mantoux og gi falske positive reaksjoner. For eksempel, en tidligere virusinfeksjon før eller en allergisk reaksjon av et barn.

Derfor, hvis barnet ditt ble diagnostisert med hyperemi i henhold til resultatene fra Mantoux-testen, er dette ikke en setning. Mest sannsynlig - dette er en normal reaksjon, som gjenspeiler tilstedeværelsen hos et barn med immunitet mot tuberkulose.

Hva å gjøre med papules under Mantoux-reaksjonen

 • Hva skal være den "vanlige" papulen
 • Positivt testresultat
 • Kontraindikasjoner for testing

Papiret i Mantoux-reaksjonen er en vanlig forekomst som følger med testen for tuberkulose. Intrakutan administrering av tuberkulin gjør det mulig å identifisere graden av disposisjon av menneskekroppen til oppfatningen av smittefremkallende middel (Koch-pinner). Ifølge WHO er Mantoux-reaksjonen det eneste målet for tuberkulosekontroll. Det er mye lettere å hindre sykdommen enn å kurere det.

Hva skal være den "vanlige" papulen

Moderne tuberkulin - en løsning av Mycobacterium tuberculosis ekstrakt, renset fra rester av mediet som brukes til dyrking. Andelen tuberkulin i seg selv er 2 tuberkulin-enheter (TE) per 0,1 ml. Legemidlet injiseres intrakutant inn i underarmens overkant. "Knapp", hevelse umiddelbart etter introduksjonen, forsvinner helt etter 20-40 minutter. Fra nærliggende hudblodkar blir T-lymfocytter "festet" til partikler av mykobakterier, som allerede har "kompromittert" seg selv ved "bekjentskap" med Kochs stokk. Testresultatet er vurdert av intensiteten til spesifikk betennelse:

 • negativt testresultat - ingen rødhet, sel (ingen papiller);
 • tvilsomt resultat - opp til 5 mm tetningsdiameter;
 • Et positivt testresultat er en tetningsstørrelse på 6-16 mm.

Dannelsen av en betent segl med en størrelse på 16 mm eller mer indikerer den hyperallergiske formen av Mantoux-reaksjonen. Kun komprimering i seg selv måles, området for papulødhet er ikke tatt i betraktning, og dets størrelse anses ikke som bevis for tuberkuloseinfeksjon.

Et positivt testresultat kan være en bekreftelse på forekomsten av Koch-pinner i kroppen, men ikke en bekreftelse på forekomsten av sykdommen. Et positivt resultat kan være en konsekvens av BCG, som er gjort på sykehuset til alle babyer. Legen foreskriver mikrobiologisk sputumkultur, fluorografi og andre diagnostiske tester. I tillegg kan en rekke grunner provosere dannelsen av et segl av betydelig størrelse.

En vanlig årsak som forvrenger testresultatene er en vanlig allergi - kontakt, mat, legemiddel. Det er også en rekke andre faktorer som påvirker tuberkulinprøver:

 • Tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, infeksjoner, parasitter;
 • "Booster effect" - testing Mantoux mindre enn 12 måneder etter forrige test;
 • Barnets alder er mindre enn et år - perioden med dannelsen av babyens immunsystem;
 • bruk av lav kvalitet stoff;
 • hud følsomhet;
 • brudd på kostholdet;
 • ugunstig økologisk situasjon.

Testresultatet kan bli forvrengt av betennelse på grunn av feil behandling av injeksjonsstedet.

Målet med legenes advarsel "ikke å våte" er å forhindre infeksjoner i å komme inn i såret når du vasker med svamper, vaskekluter, gni med et håndkle. Det er mulig og nødvendig å vaske skitne babyhender, det er nok å kontrollere prosessen og bruk myke servietter til tørking. Prøven trenger ikke å bli behandlet med jod, briljantgrønne, antiseptiske løsninger, smøre med salver. Det er ikke nødvendig å forsegle "knappen" med et lim, gipsbånd, oppvarming eller påføring av is, gni, riper. Med økt følsomhet i huden, forårsaker slike tiltak lokal betennelse.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Positivt testresultat

I dette tilfellet utpekes flere laboratorie- og instrumentstudier for å utelukke alle påvirkningsfaktorer - nylig infeksjonssykdommer, parasittinfeksjoner, ulike vaksinasjoner, og muligheten for en allergisk reaksjon på komponenter i en tuberkulinløsning. Undersøkelsen holdes av baby og familiemedlemmer.

Barn og ungdom i tilfelle primær deteksjon av infeksjon er i fare for å utvikle klinisk signifikante former for tuberkulose. Ifølge medisinsk statistikk har nesten 10% av dem utviklet primær tuberkulose. I løpet av året observeres barnet i tuberkulose-dispensaren, der han gjennomgår isoniazid-kjemoprofilakse. Med forbehold om medisinske anbefalinger, er prognosen gunstig. Barnet "infisert for mer enn ett år" blir da observert hos distriktets barnelege. Etter et år i fravær av hyperergiske reaksjoner, samt symptomer på økt sensitivitet for tuberkulinprøven, blir den fjernet fra registeret. Barnelege overvåker nøye resultatene av årlig testing. Mantoux-reaksjonen på 6 mm i disse tilfellene kan indikere en mulig aktivering av tuberkulose.

Når man observerer hyperergiske reaksjoner på tuberkulin med en økning i responsen på mer enn 6 mm "infisert i mer enn ett år", fortsetter barn å observeres i en tuberkulose dispensar. Ved positive reaksjonsresultater i to år eller mer, observeres de som "infisert med en uspesifisert grenseforskrift". Testing kan omfordeles etter seks måneder. Resultatene avgjør behovet for kjemoprofylakse og videre observasjon i en tubal dispensary.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Kontraindikasjoner for testing

Derma-Wiki

Papule manta

Hvert år i skolene gjennomfører studentene reaksjoner Mantoux. Det er en diagnostisk test som bidrar til å oppdage tilstedeværelse av tuberkuloseinfeksjon eller kvaliteten på vaksinasjon mot denne sykdommen.

Metodikken i

I prosessen med å utføre injeksjonen injiseres en dose tuberkulin intradermalt, som bør starte prosessen med kroppens immunrespons. Resultatet av denne reaksjonen blir en papule etter Mantoux med en liten rødhet rundt knutepunktet.

Etter 72 timer vil legene evaluere testresultatene. Papirstørrelsen under Mantoux-testen i et barn er hovedkriteriet, hvor du kan finne ut om det er behov for å gå til en tubdispanser. Faktum er at et positivt resultat av en slik diagnose ikke betyr at barnet er syk. Mantoux-testen er en ganske kontroversiell måte å bestemme tilstedeværelsen av en sykdom på. Det medisinske samfunnet tenker stadig på å erstatte det med et mer pålitelig alternativ.

Tolkning av resultater

Hovedideen forfølges av denne diagnostiske testen er måling av verdien av den resulterende papulen. De mer infiserte cellene i kroppen, jo sterkere knuter økningen.

Det er et spesielt bord som vil hjelpe mer detaljert til å forstå prosessen i prosessen:

Legene bruker det til å bestemme alvorlighetsgraden av kroppens respons på tuberkulinet injisert.

Papula Mantoux. Norm hos barn og patologi

Hvordan måle Papula Mantu? Prosessen med å bestemme nodulens størrelse bør utføres med en gjennomsiktig linjal etter 3 dager fra injeksjons øyeblikk. Bare diameteren på selve seglet er tatt i betraktning. Rødhet rundt hudelementet kan måles bare i fravær av papulen selv.

I henhold til standardregler vurderes reaksjonen avhengig av nodulens størrelse:

1. Negativ. Dette skjer hvis det etter Mantoux-testen ikke er papuler, men det er rødhet eller et prikket spor (opptil 1 mm) fra injeksjonen.

2. Tvilsomt. En slik reaksjon vurderes når nodulens størrelse er 4 mm.

3. Positive. En lignende konklusjon er gitt når en 5 mm papule vises etter en Mantoux-test. Hva betyr dette for et barn? Er han syk? Dette er spørsmålene som plager foreldrene. Men denne situasjonen er 100% betyr ikke at barnet lider av tuberkulose. For utelukkelse eller bekreftelse er det nødvendig med ytterligere konsultasjon med en fisioterapeut. Det er viktig å vite at denne typen respons også er delt inn i:

 • Svakt positivt. Papiller varierer i størrelse fra 5 til 9 mm.
 • Moderat uttalt. Papir 10 mm Mantoux og opptil 14 mm.
 • Sterkt uttalt. Størrelse opptil 16 mm.

4. Hyperergisk. Når knuten overstiger 17 mm hos barn og 21 mm hos voksne, sier de at intensiteten av reaksjonen er for sterk.

I følge denne klassifiseringen vurderes en normal situasjon når det etter en Mantoux-test er rødhet uten papiller, er det eneste tegn på injeksjon gitt. I alle andre situasjoner er behovet for konsultasjon med en fisiolog ikke utelukket.

Når skal du gå til legen?

Hovedformålet med forskningen etter diagnosen forblir papule Mantoux. Satsens størrelse er ikke alltid bevart, men dette betyr ikke at alle barn eller voksne som har en positiv reaksjon, er syke med tuberkulose. I de fleste tilfeller kan dette betraktes som bevis på forekomsten av mykobakterier i kroppen. Men under en normal immunforsvars tilstand, kan de ikke utvikle seg til en fullverdig sykdom.

Farlige aspekter er:

 • Den konstante økningen i følsomhet overfor Mantoux-reaksjonen fra år til år.
 • En kraftig økning i papules med mer enn 6 mm, sammenlignet med året før.
 • Friskt opphold i en ugunstig sone med høy risiko for infeksjon med tuberkulose.
 • Tilstedeværelse i pasientens familie eller kontakt med en pasient med åpen tuberkuloseform.

I alle disse tilfellene må du være ekstremt forsiktig og ikke nøl med en konsultasjon med en phthisiatrician. Ideelt sett viste Mantoux-testen hyperemi uten papiller, men hvis dette ikke skjedde, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose av patologi.

Stock Foto Papule Mantoux

For visuell memorisering kan du ta med flere bilder.

Etter Mantoux-testen oppstod rødhet uten papiller her, som fortsatt er en variant av normen.

Dette bildet av papule etter Mantoux tilsvarer en positiv reaksjon.

Dette bildet viser en sterk reaksjon på tuberkulin. Dimensjonering er ikke helt sant, fordi den bruker en ugjennomsiktig linjal.

Hva er en papule med Diaskintest?

En av analogene til tradisjonell tuberkulin er Diaskintest. Han gjentar nesten helt den vanlige måten, men har litt høyere følsomhet på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av spesielle antigener. Takket være dem er det mulig å skille en pasient med en BCG-vaksinasjon i historien og en smittet person. Diagnostiske feil forekommer ofte med tuberkulin.

Mange er interessert i hvilken papule er på Diaskintest. Foto eller utseende av injeksjonen etter diagnosen er nesten den samme som den vanlige Mantoux-reaksjonen. Det burde være slik. Et nytt stoff laget for å øke sensitiviteten til studien. Som med vanlig tuberkulin-diagnose, vises en papule etter Diaskintest.

Bildet nedenfor viser situasjonen når den vanlige Mantoux-reaksjonen reagerte på BCG-vaksinasjonen som ble utført tidligere, mens det nye stoffet forblir inaktivt.

Til tross for disse fordelene har Diaskintest ennå ikke blitt for utbredt.

Dermatologen er engasjert i behandlingen av hudsykdommer. Vil du finne den beste hudlege i byen din?
Bruk rangering av leger, som er basert på tilbakemeldinger fra pasientene.
Velg din bostedsby.

 • Papler. Foto og behandling
 • Nodler på huden og under huden
 • Papules etter biorevitalisering
 • Pearlescent Papules
 • Plaques på hånden
 • Plakk på øyelokkene
 • Plakk på huden
 • Pustule. Forskjell fra papiller, foto, behandling
 • Plaques på hodet
 • Hvite plaketter

Flere Artikler Om Typer Acne