Carbuncle - purulent betennelse i huden. Infeksjonen er smittsom, er oftest overført gjennom hverdagen gjennom personlig hygiene elementer, undertøy, etc. For å behandle carbuncles er forskjellige måter:.. Konservativ (behandling med salver, antiseptiske midler, antibiotika), kirurgi (kirurgisk åpning av carbuncle, og fjerning av puss), også gjelder fysioterapi, tradisjonell medisin.

Innholdet

Carbuncle er en akutt betennelse i huden, sebaceous kjertler, hårsekk og subkutant vev med purulent innhold. Eksternt ser carbunklet ut som flere formasjoner smeltet sammen. Ulike bakterier kan forårsake hudinfeksjon, men oftest er de forårsakende midlene epidermal og Staphylococcus aureus.

Uten rettidig behandling kan hudsykdom utvikle seg til sepsis, lymfadenitt, abscess eller meningitt.

Interessant! I medisin ble karbunken tidligere kalt Ognevik.

Det har vist seg at menn blir sykere med karbunkulose oftere.

Hvordan behandles?

For få år siden ble carbuncles kun behandlet kirurgisk. Ofte og nå blir pasienter med sykdommen sendt til sykehuset. Men når et karbunkul vises i et enkeltprøve, er kirurgisk behandling svært sjelden foreskrevet.

Det er viktig! Når karbunkulet modnes, er det i de fleste tilfeller nødvendig med medisinsk hjelp, siden smerten kan følge pasienten i mer enn to uker, og i fravær av riktig behandling kan betennelsen spre seg til andre deler av kroppen.

Carbuncles kan dukke opp på alle deler av kroppen, i sjeldne tilfeller er senteret for betennelse på ansiktet.

Konservativ behandling

Når et purulent karbuncle dukker opp, kan legen foreskrive et behandlingsprogram for antibiotika (sulfonamider, streptomycin, penicillin, etc.). Pasienter får intramuskulære bredspektret medisiner (Cefazolin, Gentamicin, etc.).

Forbindelsesmaterialet påføres en oppløsning av strålende grønn eller spesiell salve ("Levomekol") for kjemisk rehabilitering av karbunkulen. Ved forandring av dressingen vaskes såret med et antiseptisk middel (klorhexidin, hydrogenperoksid) og det døde vevet fjernes fra det betente området av huden. Hvis pasienten har forgiftning, blir en ekstra isotonisk oppløsning av natriumklorid og 5% glukoseoppløsning administrert intravenøst.

For å gjøre skadet hud helbredet raskere, bruk Actovegin, Solcoseryl sårhelende salver, etc. I kombinasjon med medisiner foreskrives pasienter vitaminer, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler.

Faktum! Tidligere ble karbunken behandlet med salisylsyre. I moderne medisin er dette stoffet ikke brukt.

Ved diagnostisering av en sykdom, bør legen utelukke muligheten for utseendet av parasittisk sycosis, scrofuloderma, miltbrennkarbunkel

Kirurgisk behandling

Åpning av karbunklet kirurgisk i noen tilfeller er bare nødvendig. Under kirurgisk behandling:

 1. Et åpent sår er sanitert.
 2. Utskåret dødt vev.
 3. Behandle fokuset på betennelse med et antiseptisk middel.
 4. Smertestillende.
 5. Åpne karbunken med et tverrsnitt.
 6. Avløp settes inn i sårhulen.
 7. Fjern purulent, nekrotisk masse og kjerneformasjon.
 8. Anti-inflammatoriske salver påføres på dressingmaterialet.

Ifølge medisinsk statistikk er de fleste ofte utsatt for utseende av karbunkler, som må fjernes omgående, personer med sykdommer i det endokrine systemet

fysioterapi

Fysioterapi prosedyrer er foreskrevet i forbindelse med hovedbehandlingen. Denne hjelpemetoden for terapi er meget effektiv - vevsmikrocirkulasjon forbedrer, ødem, betennelse forsvinner, smertestillende syndrom stoppes. For behandling av karbunkulose foreskrevet laserterapi, magnetisk terapi, UHF.

Behandling av carbuncle hjemme

Self-cure carbuncle kan bare være tilfelle hvis den inflammatoriske prosessen ikke har ført til utseende av komplikasjoner. Men selv med en liten hudinfeksjon, anbefaler leger at de søker medisinsk hjelp, da det er en sannsynlighet for at inflammasjon sprer seg til andre deler av kroppen og vevet.

Tips! Det er bedre å behandle carbuncles hjemme med alternative medisinmetoder etter samråd med en spesialist.

Laser terapi er en effektiv metode for å bekjempe karbunn. Prosedyrene utføres i kosmetikkkontorer, klinikker, medisinske sentre.

 1. Hvis karbunkulet forfaller, gjelder komprimerer fra urter og planter til det berørte området. Effektivt bekjemper hvitløkbetennelse, plantainblader. De gjør gruel ut av planter og fikse det til å måle gjennom infeksjon med gasbind. Det er nødvendig å endre komprimeringen flere ganger om dagen.
 2. På et hvilket som helst stadium av utviklingen av karbunken påføres et bandasje av gasbind som er gjennomvåt i saltvann. Ta en spiseskje salt på en liter kokt vann.
 3. Effektivt bekjemper sykdommen, lindrer betennelse og smerte salve fra calendula. Det kan kjøpes på apoteket, og kan gjøres hjemme. Blomstene i planten er blandet med Smaltz (en del av Smaltz tar fire deler av råmaterialet).
 4. Tidligere ble karbunken behandlet med tygget rugbrød med salt. Ifølge populære oppskrifter bidrar bruken av en brødkrumm til den raske åpningen av formasjonen, frigjøringen av pus og sårheling.
 5. Infusjon av kløver for intern bruk. To spiseskjeer av medisinske råvarer helles 0,5 liter kokende vann. Medisin insisterer 30 minutter under et lukket lokk. Ta infusjonen to ganger om dagen for et glass.

Åpen carbuncle selv er strengt forbudt.

Forhindre utseende av karbunkul

Du kan redusere sjansen for infeksjon ved å følge enkle regler:

 • bruk engangs barbermaskiner;
 • ta et bad med såpe, medisinske urter;
 • unngå kontakt med andres vaskeri-, håndkle- og personlig hygieneprodukter;
 • Bruk klær fra naturlige stoffer med fritt kutt osv.

Med riktig behandling av karbunkul er prognosen gunstig. Men med forsinket eller ineffektiv behandling kan en hudinfeksjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Carbuncle - årsaker, symptomer, foto og behandling av carbuncle

Carbuncle er en akutt inflammatorisk purulent-nekrotisk prosess i huden, som involverer flere hårsekker, talgkjertler og det omkringliggende subkutane vevet, karakterisert ved dannelsen av omfattende sår.

Navnet på sykdommen kommer fra det latinske ordet "Carbunculus", som betyr "ember".

Blant de andre elementene i karbunklet kan identifiseres - ognevik, Ulivik.

Den vanligste årsaken til et karbunkul er infeksjon av hudfolliklene med en stafylokokkinfeksjon (bakterier), som, mot bakgrunnen av svekket immunitet, forårsaker en rekke hudsykdommer - follikulitt, koker, karbunkler og andre.

De viktigste stedene for carbuncle lokalisering er ansiktet, baksiden av nakken, ryggen og baken.

Ifølge statistikk er karbunklet hos menn mye mer vanlig enn hos kvinner. I tillegg skjer omtrent halvparten av alle tilfeller av denne purulent-nekrotiske dannelsen i sommersesongen.

Carbuncle utvikling

Carbuncle stadium 1 (8-12 dag). Det er preget av tre eller flere tette knuter under hudlaget, som i løpet av noen få dager fusjonerer til ett segl (infiltrere), som kan være 4-6 cm i diameter. Denne tetningen er smertefull, i utseende - en halvkulehøyde med en liten blåhet i midten, langs kantene - rødhet.

Carbuncle stadium 2 (13-20 dager). Det preges av dannelsen av flere pustler i det infiltrerte området, overflaten som begynner å åpne, og gjennom dem kommer de purulente og nekrotiske formasjonene av gulgrønn farge ut, ofte med en blanding av en liten mengde blod. Den generelle oppfatning av karbunkelen ligner en sikt av pustler.

Carbuncle stadium 3 (20-32 dag). Det er preget av nekrose av pustler og vev som omgir pustulene, etter avvisning av hvilke et omfattende og dypt, opp til det muskulære vevet, blir såret dannet. Videre er såret fylt med granuleringer, hvoretter dyp og grov arr vanligvis dannes.

Et karakteristisk trekk ved karbunken er den raske utviklingen. Ovennevnte vilkår er tatt i gjennomsnitt, slik at alle tre stadier av "Uglevik" kan flyve dobbelt så fort, for eksempel med samtidig smittsomme sykdommer med ulike uønskede faktorer.

En annen egenskap ved karbunkul er at dets dannelse først begynner i hårfollikel og sebaceous kjertel, dvs. For utseendet av en abscess, er det behov for en lomme der infeksjonen kan slå seg ned for videre reproduksjon.

Carbuncle - ICD

ICD-10: L02;
ICD-9: 680.9.

Carbuncle - årsaker

Hovedgrunnen til blackleg - føring pyogenic bakterier, særlig - Staphylococcus aureus og andre arter, Streptococcus, E. coli, nonclostridial anaerober, Proteus og andre under det øverste laget av huden.

Følgende faktorer kan bidra til infeksjon under huden:

 • Eksogen - brudd på hudens integritet (friksjon av klær, sår, slitasje, kutt, riper, klemmer av akne), økt miljøforurensning, manglende overholdelse av regler for personlig hygiene;
 • Endogene indre infeksjoner, økt sebumsekresjon, økt fet hud.

I tillegg spiller en lokal eller generell svekkelse av kroppen også en viktig rolle i utviklingen av karbunkulen.

Grunnen til å redusere kroppens beskyttende funksjoner kan være:

 • Hypotermi i kroppen;
 • Fysisk utmattelse av kroppen;
 • Konstant stress;
 • Vitamin- og sporelementmangel i kroppen (hypovitaminose, avitaminose);
 • Ulike sykdommer som svekker immunforsvaret - akutt respiratorisk infeksjon, diabetes, HIV-infeksjon, metabolske forstyrrelser, fedme, ondartede sykdommer;
 • Sykdommer i lever, nyrer og fordøyelsesorganer;
 • Alkoholmisbruk, røyking, ukontrollert inntak av visse medisiner.

Symptomer på karbunkul

Lokale symptomer på karbunkul

Subkutan smertefull tetning er på hudoverflaten har en sfærisk høyde, med cyanotic og rødhet rundt midten av det, med noen få pustler som så modning og åpning utskiller puss og nekrotisk formasjon gulaktig grønn farge med blod. Et dyp sår vises på stedet for vevsdød, som deretter fylles med granulasjonsvev og cikatrized.

Vanlige symptomer på karbunkul

 • Høy og høy kroppstemperatur - opp til 40 ° C;
 • Generell ubehag, svakhet, ømhet, kulderystelser;
 • Økning i regionale lymfeknuter
 • hodepine;
 • Økt hjerterytme (takykardi);
 • Tap av appetitt, kvalme, mulig oppkast.

Komplikasjoner av karbunklet

Komplikasjoner av karbunklet kan være:

Typer av karbunkul

Klassifiseringen av karbunken er som følger:

I følge skjemaet:

Enkel karbunkul - er en klassisk representasjon av karbunklet, som er grunnen til stafylokokker og andre pyogene mikrober.

Pestkarbuncle - årsaken til sykdommen er infeksjon med pestbacillus (lat. Yersinia pestis), som fører til pest sykdom.

Den miltbrunkarbuncle (karbuncle anthracicus) - årsaken til sykdommen er miltbrannpatogenet, Bacillus Anthracis (Bacillus anthracis). Miltbrann bakteriemi er karakterisert ved fravær av smerte på stedet av infiltrasjon, alvorlig kløe, hevelse av den røde forseglingen, hvoretter huden er dannet av sort nekrotisk sentrum med de omgivende utslett, så vel som mangelen på henfallsprosessene. Etter å ha åpnet absessen, vises en mørk rød scab på sitt sted.

Emphysematous carbuncle (lat. Gangraena emphysematosa) finnes bare hos dyr, hovedsakelig storfe, bøffel, sau og geiter. En person er ikke utsatt for denne sykdomsformen. Sykdommen som forårsaker sykdommen er - bakterien Clostridium chauvoei. Den er preget av rask utvikling (opptil 72 timer) og nesten alltid død av et dyr. Ledsaget av dyrets avslag på mat, svakhet, karakteristisk hevelse, økt kroppstemperatur, og også først å berøre og smertefull infiltrering, som da blir smertefri og kald.

Ved lokalisering:

 • På ansiktet, spesielt på nasolabialfold og kinn;
 • På nakken (hovedsakelig på baksiden);
 • På baksiden;
 • På baksiden;
 • På lemmer;
 • På baken.

Diagnose av karbunkulen

Diagnose av karbunken inkluderer:

Carbuncle - behandling

Hvordan behandle carbuncle? Behandling av karbuncle avhenger av utviklingsstadiet. Dessuten, jo raskere du starter behandlingen, jo mer sannsynlig blir det lettere.

1. Behandling av karbuncle i første fase (modningstrinn)

Så snart en tett infiltrering vises på huden, inkluderer terapi:

1.1. Bruken av ultrafiolett stråling på stedet for betennelse;

1.2. Chipping rundt omkretsen av infiltratet (komprimering) med antibakterielle stoffer med tilsetning av novokain. Antibakteriell blokkering vil forhindre utbrudd av infeksjon utover ilden i sedimentasjonen og betennelsessystemet "lommen", og Novocain vil lindre smertefulle opplevelser.

1.3. Hjemmesiden til betennelse behandles med antiseptiske løsninger (for eksempel alkohol), hvorpå en dressing basert på syntomycin (Liniment sintomycin), streptomycin eller ichthyol salve påføres det. Syntomycin - ødelegger infeksjonen, lindrer den inflammatoriske prosessen, lindrer smerte og øker utvinningen.

1.4. For å lindre smerte, brukes smertestillende midler - "Paracetamol", "Nurofen", "Diclofenac", "Nimesil", "Ketanov".

1.5. Med redusert immunitet vises det å ta antibiotika inni. Vanligvis foreskriver legen antibakteriell medisin ampicillin ("Ampicillin"), aminoglykosid ("Gentamicin", "Amikatsin") -serien.

Tidsmessige tiltakene nevnt ovenfor bidrar til omvendt utvikling av inflammatorisk prosess, resorpsjon av infiltrering og fravær av synlige spor fra karbunklet.

2. Behandling av karbuncle i nærvær av purulent innhold

2.1. Antibakteriell blokkering med tilsetning av novokain.

2.2. For raskere modning, og også for åpning av karbunkulet å skje uavhengig, påvirkes det av varme.

2.3. I nærvær av reduserte immunitet brukte antibiotika og antimikrobielle midler - Amoxicillin ( "Amoxicillin"), cefalosporiner ( "Cephalexin" "ceftriaxone" "cefepim"), sulfonamider ( "Streptocide", "Sulfazin"), penicillin ( "dicloxacillin") makrolider ( "Azithromycin", "Erythromycin" "Klaritromycin"), tetracykliner ( "Minocycline"), linkosamider ( "clindamycin"), fluorkinoloner ( "Ciprofloxacin") og andre.

Valget av antibiotika er fremstilt hovedsakelig på grunnlag av resistansen av stoffets aktive substans i forhold til karbondiets årsaksmiddel, samt tilstedeværelsen av kontraindikasjoner.

2.4. Daglig påføring av dressinger på grunnlag av ulike salver med antiseptisk, antiinflammatorisk, analgetisk aktivitet - syntomycin, streptomycin, methyluracil, Vishnevsky til inflammet hud behandlet med 70% etylalkohol.

2.5. Ved spontan åpning av karbunkulatet blir sementet betenndrevet med hydrogenperoksid (3% løsning) eller alkoholløsning og dressinger basert på syntomycinsalve, Levomekol.

3. Behandling av et karbunkel i nærvær av nekrotiske formasjoner (kirurgi)

Indikasjoner for kirurgisk behandling (åpning av carbuncle) er:

 • tilstedeværelsen av en nekrotisk lesjon;
 • alvorlig forgiftning av pasienten;
 • carbuncle lokalisering på ansiktet;
 • stor karbonstørrelse.

Prosedyren for kirurgisk behandling og ytterligere prosedyrer:

3.1. Under lokalbedøvelse, gjør den et snitt av karbuncle og fjerning av alt nekrotisk vev og purulent innhold fra den.

3.2. Det åpne hulrommet vaskes med hydrogenperoksid (3% løsning), hvorpå en drenering er installert i den - en tampong mettet med en hypertonisk løsning av natriumklorid og proteolytiske enzymer.

3.3. Daglig, før helbredelse, blir karbunclehulen rengjort to ganger med antiseptiske preparater eller etylalkohol (70%) og forandring av dressinger. "Levomekol", "Vishnevsky salve", syntomycin emulsjon har en god sårhelende egenskap.

3.4. Samtidig med kirurgisk behandling, brukes konservativ terapi, inkludert intern bruk av antibiotika.

4. Andre metoder for behandling av karbunkul

Fysioterapi prosedyrer - brukes på modningstrinnet og etter kirurgisk behandling. Formålet med vevregenerering og rask gjenoppretting av pasienten. Av metodene for fysioterapi kan man skille mellom UVR, UHF-terapi, og for å øke kroppens forsvar brukte UVR blod og VLO blod (intravenøs laserbestråling).

For å unngå allergiske reaksjoner på bruk av antibiotika, brukes antihistaminer: "Dimedrol", "Pipolfen", "Suprastin".

Vitaminterapi - bidrar til å styrke immunforsvaret og hjelpe til i kampen mot sykdommen. Ta spesielt hensyn til ekstra inntak av følgende vitaminer og mineraler - C, A, B1, B2, B12, E, jern, fosfor.

Kosthold - under behandling, gi opp krydret, stekt og fet mat slik at kroppen bruker sin styrke ikke på å behandle mat, men på å bekjempe den inflammatoriske prosessen.

5. Hva kan ikke gjøres med karbunkel?

 • Klem karbunken, spesielt under modningen;
 • Massasje infiltrasjon (komprimering);
 • Drikk alkohol under behandlingen.

Kompliserte karbonmer, samt tilstedeværelsen av tilknyttede alvorlige sykdommer (diabetes og andre) behandles bare på sykehuset.

Behandling av carbuncle hjemme

Behandling av carbuncle folkemidlene er kun anbefalt i nærvær av en mild form for sykdommen.

Johannesurt. For lokal bruk, ta en mush fra Hypericum perforatum og påfør den på skadestedet som en komprimering, fest den med en gazebånd. Til intern bruk, hell 1 ss. skje av tørre råvarer, hell et glass kokende vann, fyll i 30 minutter, belast og drikk i 2 doser, 30 minutter før måltider.

Hvitløk. Lag en hvitløk (hvitløk kan påføres) og fest den til stedet for betennelse som en applikasjon. Topp med en gauze bandasje. Løsningen er også effektiv mot koker.

Calendula. Kombiner i et forhold på 1: 4 blomster av calendula og vaselineolje, bland godt og bruk som en salve. Hvis det er mulig, kan du også klemme juice fra frisk kalendula og påfør en serviett fuktet i juice til betennelsen, fest den med gasbind på toppen.

Søt kløver. For den raskeste modningen av koker og karboneller, bruk oljebaserte kompresser fra kløveren. Det er også nyttig å motta infusjon fra denne planten, for fremstilling av hvilken 1 ss er nødvendig en skje med medisinsk urter av kløver helle et glass kokende vann, dekke og sett til side i 30 minutter for å insistere. Drikk 2 ganger.

Banan. Vask og hugge opp noen store plantainblader til en vassel. Fest brystet til lesionsstedet og fest det med et bandasje. Bytt dressingen hver 2-3 timer til karbunken åpnes.

Kamille og honning. Lag en blanding av 1 ss. skjeer av naturlig honning, 1 ss. skjeer med rugmel og 1 ts dampet kamilleapotek. Knead produktet godt og fest som en applikasjon, fest "kaken" med et bandasje.

Forebygging av karbunkul

Forebygging av karbunken inkluderer:

 • Overholdelse av regler for personlig hygiene, inkl. ikke bruk andres omsorgsprodukter;
 • I tilfelle av hudtrauma, behandle det med antiseptika - etylalkohol, hydrogenperoksid, klorhexidin og andre;
 • Ikke børst huden din med en insektbit eller allergi;
 • Unngå stress;
 • Unngå hypotermi;
 • I mat, gi preferanse til mat som er beriket med vitaminer og mineraler;
 • Ikke la ulike sykdommer, særlig av smittsom natur, gå i drift.

Carbuncle - årsaker og behandling

Et karbunkel er en akutt betennelse i flere nærliggende hårfollikler. Navnet kommer fra den latinske karbunculus, som oversatt betyr ember. Det er preget av omfattende hudnekrose. Videre strekker den inflammatoriske prosessen til og med til det subkutane vevet.

Inflammasjon er ledsaget av purulente sekresjoner av en ubehagelig grønn-grå farge. Huden over fokuset på betennelse svulmer og blir blåaktig-lilla. Sykdommen går på bakgrunn av konstant økende smerte i det berørte området. Kvalme, oppkast, samt økt kroppstemperatur (opptil 40 grader) og til og med en overgang til en bevisstløs tilstand kan forekomme.

Det vil si at karbunken er en ganske komplisert betennelse.

Hva er et karbunkel

På grunn av betennelse av det store antall av hårfollikler og talgkjertler, noe som øker den inflammatoriske infiltrat er ikke bare på grunn av perifer bre, men også på grunn av vevskade i dybden (går av de berørte muskler, fascia, knokler).

Abscess i carbuncle er alltid ledsaget av dannelsen av et stort nekrotisk fokus. Etter å ha åpnet karbunken og utslipp av purulent-nekrotisk innhold, blir et dyp sår utsatt, i de fleste tilfeller når musklene.

Progresjonen av den inflammatoriske prosessen i karbuncle er også ledsaget av utseendet av flere blodpropper i karene nær kilden til den smittsomme prosessen. På grunn av dette fører carbunklet til en markert nedsatt blodsirkulasjon i inflammasjonsområdet og blir ofte ledsaget av en massiv nekrotisk skade av myke vev.

Kode carbuncle MKB10 - L02.

Carbuncle - årsaker

Det viktigste årsaksmedlet for karbunkul er stafylokokker aureus. Mindre vanlig kan sykdommen forårsake:

 • blandet bakteriell flora;
 • streptokokker flora;
 • E. coli;
 • ikke-clostridial anaerob flora;
 • Proteus;
 • enterokokker.

Årsak til miltbrann karbunkel er en infeksjon av pasienten miltbrann under slakting infiserte dyr, currying, etter inntak av forurensede kjøttprodukter (vanligvis beef).

Emphysematøs karbunkul forårsaket av Clostridiumchauvoei, forekommer bare i store, mindre ofte hos små drøvtyggere. Personen er immun mot patogenet.

Risikofaktorene for pasientens karbunkul er:

 • endokrine sykdommer (diabetes);
 • vektig;
 • immunodefekt tilstand;
 • alvorlig uttømming av kroppen, avitaminose;
 • ondartede neoplasmer, leukemi;
 • konstant hudkontaminering forårsaket av yrkesfaktorer (kontakt med kullstøv, harpiks, oljer, etc.);
 • manglende overholdelse av hygieniske og hygieniske standarder;
 • alkoholmisbruk, tar narkotika;
 • langsiktig behandling med immunsuppressive midler, glukokortikosteroider eller cytotoksiske stoffer.

Klassifisering av karbunkler

Carbuncles er vanligvis single. Flere carbuncles er ekstremt sjeldne.

Ifølge lokaliseringen avgir carbuncles:

 • ansikter (lepper, munnhjørne, kinn);
 • baksiden av nakken (halskarbid er en av de vanligste former for sykdommen);
 • nedre rygg;
 • interscapular og scapular områder;
 • tilbake;
 • rumpe.

Carbuncles av annen lokalisering er sjeldne.

Patogenese av karbunkulutvikling

Utviklingen av karbuncle er ledsaget av dannelsen av en massiv inflammatorisk infiltrat. De største infiltratene utvikler seg i karbidene i den gluteale regionen, på grunn av involvering av et stort antall subkutan fett i den smittsomme prosessen.

I motsetning til koker, hvor betennelse dekker bare en hårfollikkel, med karbonkler, er et stort antall inflammerte hårfollikler (et koker konglomerat) og talgkjertler inkludert i infiltratet.

Dannelsen av nekrose bidrar til videre sammensmelting av et konglomerat som kokes inn i en enkelt død infiltrasjon. En purulent-nekrotisk inflammatorisk prosess kan spre seg til muskler, fascia, periosteum og bein (med alvorlig).

Bulk purulent infiltrater danner rundt nekrotisk foci. Videre opptrer purulent fusjon av de berørte vev og deres gradvise avvisning.

Utløpet av pus forekommer gjennom flere hull på overflaten av infiltraten. Etter fullstendig utslipp av nekrotiske stenger og purulent innhold eksponeres et dyp sår, som er ytterligere fylt med granulasjonsvev.

Symptomer på karbunkul

Også, som ved koker, oppstår det i begynnelsen av dannelsen av karbunklet tett inflammatorisk nodul, som raskt øker i størrelse. Ved den fjerde sykdomsdagen kan infiltreringsstørrelsen være opptil fem til ti centimeter.

Dannelsen av pustler (abscess) begynner på slutten av den første dagen og følger med utseendet av skarp smerte i infiltreringsområdet. Smerter er bankende, tåre og konstant. Forsterkende smerte oppstår med karbunkul palpasjon.

Huden i infiltrasjonen oppnår en lilla-blåaktig fargetone. Også det er en uttalt hevelse og rim av hyperemi.

Lesjonen blir aspid-svart (på grunn av dyp nekrose). I tillegg til pus fra hullene, kan blodproppene slippes ut.

Etter dette dannes et dyp sår med tøffe kanter og en ujevn bunn. Sårheling kan ta opptil fire uker.

Utviklingen av karbuncle er alltid ledsaget av en kraftig forverring i pasientens helsetilstand. Det er en økning i kroppstemperatur til førti grader, feber, myalgi og artralgi, kvalme, tap av matlyst, takykardi. Også preget av utvikling av lymphangitt og lymfadenitt, utvikler ofte tromboflebitt.

Uten rettidig behandling utvikler sepsis.

Malignt miltbrannkarbid

Anthrax (miltbrann) er en spesielt akutt akutt infeksjonssykdom, som oppstår som en godartet hudlesjon eller i den mest alvorlige, generaliserte form.

Sykdommen som forårsaker sykdommen er miltbakterien (Bacillus anthraxis). Det naturlige reservoaret til det forårsakende middelet er jorda (det kan forårsake at det forårsaker forårsaket det i lang tid).

Kilden til infeksjon for mennesker er kyr, okser, sau, etc. I sjeldne tilfeller kan miltbranninfeksjon være forbundet med harer, rev, etc.

Det er også mulig forurensning ved innånding av infiserte støvpartikler mens du spiser smittet kjøtt. En sjelden infeksjonsmekanisme er overførbar overføring assosiert med stikkene til gadflies eller fly-flyer.

Den miltbrunkarbuncle er oftest funnet hos veterinærer, landbruksarbeidere, mennesker som er involvert i husdyrhold eller dressing huder.

Når et generalisert kurs vises:

 • septikemi,
 • sepsis,
 • smittsomt toksisk sjokk,
 • trombohemoragisk syndrom,
 • flere organsvikt.

Med lokalisert hudform, etter slutten av inkubasjonsperioden (fra to til fjorten dager), vises et rødaktig-blå flekk som ligner en insektbit på stedet for introduksjonen av miltbrandbacillene.

Innen 1-2 timer dannes en rød-kobberpapul som i løpet av en dag blir til et hetteglass fylt med hemorragisk-serøs væske. Pasienter på dette stadiet av sykdommen er bekymret for brenning og kløe.

Senere, etter å ha åpnet boblene, oppstår ulcerative erosive overflater, dekket med svarte skorper. Nye scabs danner seg rundt scabs. Etter dette oppstår dannelsen av det klassiske miltbrannkarbonet.

Et utprøvd gelé-lignende ødem utvikler seg, blancherer huden rundt infiltreringen, reduserer smertefølsomhet på stedet for betennelse, på grunn av skade på nerveenden. En økning i regionale lymfeknuter og utvikling av lymphangitt er også notert.

Etter boblens brudd dannes omfattende nekrotiske områder. Full avvisning av scabs kan ta fra ti til tretti dager.

Helse til pasientene er forstyrret. Det er høy kroppstemperatur, feber, hodepine, svakhet, etc.

Uten rettidig behandling når dødeligheten 20 prosent. Med tidlig initiert antibiotikabehandling er dødeligheten 2-3%.

For behandling av miltbrusk carbuncle brukte legemidler:

 • ampicillin,
 • doksycyklin,
 • rifampicin,
 • ciprofloxacin,
 • gentamicin,
 • amikacin,
 • ofloksacin,
 • pefloxacin,
 • penicillin.

Carbuncle - diagnose

Diagnosen er laget på grunnlag av et spesifikt klinisk bilde av sykdommen (påvisning av et konglomerat av koke, feber, symptomer på forgiftning).

Generelt viste analysen av blod i karbunket en kraftig økning i ESR (erytrocyt sedimenteringshastighet), en økning i leukocytter og et skifte av leukoformuly venstre.

Differensiell diagnose av sykdommen er utført med miltbrannkarboner og vanlig koker.

I tillegg utføres bestemmelse av kausjonsmiddelets følsomhet overfor antibakterielle legemidler.

Carbuncle - behandling

Hvordan behandle et karbuncle avhenger av scenen av den inflammatoriske prosessen, lokaliseringen av den, og om pasienten har tilknyttede patologier (diabetes, immunforsvarets patologi etc.).

På grunn av den høye risikoen for å utvikle livstruende komplikasjoner, anbefales behandlingen å bli utført på et sykehus.

Med karbonhals nakke og ansikt viser strenge sengestil. Foreskrevet også en diett beriket med vitaminer. Drikker alkohol, tung og skadelig mat er utelukket. Med et karbunkul-ansikt er pasienter forbudt å tygge og snakke. All mat skal være flytende, men høyt kaloriinnhold.

Konservativ terapi er utnevnelse av parenterale antibiotika (intravenøs eller intramuskulær administrasjon), avgiftningsbehandling, utnevnelse av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (smertelindring og reduksjon av alvorlighetsgraden av vevsødem). Disaggreganter er også foreskrevet for å forhindre massiv vaskulær trombose i området med den inflammatoriske prosessen.

Inflammatorisk infiltrasjon er hakket av med antibiotika, novocaino-antibakteriell blokkering kan også utføres. Med en rettidig implementering av blokkaden kan det være resorpsjon av det meste av infiltraten.

I tillegg foreskrevet dressings med Vishnevsky salve, syntomycin, dimexid. Huden rundt karbunkelen og infiltreringen selv behandles med salisylsyre, alkohol, grønn maling etc.

I tillegg kan det anbefales av UHF.

På ansiktet brukes en kryssformet snitt svært sjelden. Som regel, med slike lokaliseringer, drenering av eksponerte foci og, ifølge indikasjoner, utføres små kutt for å forhindre spredning av inflammatorisk prosess.

Ytterligere anbefalte dressinger med antibiotika (kloramfenikol) og enzymatiske midler (chymotrypsin).

Carbuncle (carbunculosis): foto, årsaker og behandling

Menneskelig hud er en slags barriere mellom kropp og ytre miljø, beskytter organer mot infeksjoner og skade. Hun har en kompleks enhet og mange funksjoner.

Men samtidig er huden svært sårbar og utsatt for ulike sykdommer. En av dem er karbunkulose.

Hva er det, hvorfor oppstår det og hvordan behandles det?

Carbunculosis - hva er det?

Carbuncle kalles en akutt betennelse av en purulent karakter som oppstår rundt hårsekkene og sebaceous kjertler. Det utvikler seg i epidermis og trenger inn i det subkutane vevet.

Carbuncles har eiendommen til rask vekst, utdanning kan nå opp til 10 cm i diameter. De er oftest flere, utgjør en klynge av tilstøtende abscesser.

Det berørte området er gjenstand for vevnekrose. Den raske utviklingen av purulent nekrotisk prosess - en grunn til å søke hjelp fra en hudlege.

Ifølge den internasjonale klassifiseringen av sykdommer har hver sykdom egen ICD-10-kode. Carbuncle sammen med hud abscess og furuncle er betegnet som L02.

Ansiktkarbonet har koden L02.0, nakke - L02.1, torso - L02.2 og så videre.

årsaker til

Patogener av den patologiske inflammatoriske prosessen er patogene mikroorganismer som kommer inn i skadet hud og forårsaker utvikling av infeksjon.

Ofte er årsaken til karbunkulose stafylokokker, mindre ofte - streptokokker. Enterokokker, anaerobe bakterier og en pyocyanisk pinne kan også utløse sykdommen.

Slovenske og skumle mennesker som forsømmer hygienevilkårene, er mye mer sannsynlig å bli syk. Ikke bare umenneskelig sanitær er farlig.

Skadelige arbeidsforhold bidrar også til utvikling av patologi - hyppig kontakt med petroleumsprodukter, maskinoljer, støv, kull, sement, kalk.

Hvilke andre faktorer fremkaller karbunkulose:

 • redusert immunitet på grunn av alvorlige sykdommer;
 • kroniske sykdommer i indre organer;
 • anemi, vitaminmangel;
 • diabetes og andre metabolske forstyrrelser;
 • økt sekresjon av talgkjertlene;
 • hud mikrotrauma, koke, skrape på steder insektbiter;
 • alvorlig fysisk og psykologisk utmattelse.

lokalisering

De "favoritt" stedene for carbuncle lokalisering er den maksillofaciale regionen og den bakre overflaten av nakken.

Patologi utvikler også:

 • på baksiden, mellom skulderbladene;
 • på baken;
 • under armen;
 • på nedre rygg.

Oftere forekommer karbunceller i de kroppsdeler hvor fettvev er mer utviklet og har en mer løs struktur.

Bakterier fra dette området gjennom blodbanen og gjennom lymfatiske kar kan trenge inn i venene inne i skallen og dermed forårsake betennelse i hjernen og skade på nerverbuksene.

Dannelsen av karbonkler på brystet og på ekstremiteter er mulig, selv om sår ser ganske sjelden ut på armen eller på beinet.

Carbunculosis i lysken hos kvinner kan utvikle seg på grunn av feil behandling av koker, som en komplisert form av denne patologien.

Derfor bør sår på kjønnsleppene behandles i tide, med henvisning til en erfaren lege.

Purulente betennelser kan også påvirke indre organer. Nylig har legene notert en økning i antall tilfeller av nyretarbunkel, en nekrotisk lesjon, hvor et infiltrat danner i kortikalsubstansen.

Hvis du er interessert i hva som er riktig behandling av seborrheic dermatitt i hodebunnen, les publikasjonen vår.

Årsakene, karakteristiske symptomer og behandling av herpes zoster er beskrevet i detalj i denne artikkelen.

Symptomer og tegn på sykdommen

Carbunculosis, som andre sykdommer, har generelle og lokale symptomer. Det er viktig å merke seg i tide tegnene som er iboende i denne patologien og søke medisinsk hjelp.

Manifestasjoner av generelle symptomer er som følger:

 • kroppstemperaturen stiger raskt til 39 - 40 ° C;
 • tap av appetitt;
 • bekymret kvalme, emetisk trang;
 • hodepine oppstår;
 • det er generell svakhet, økt hjertefrekvens;
 • hvis ubehandlet kan sepsis utvikle seg.

Hvordan bestemte symptomer manifesterer seg:

 • en liten knute vises på huden, som vokser raskt, blir ganske smertefullt;
 • huden rundt infiltreringen er betent, strukket, lilla eller blå;
 • det berørte området er dekket med små flere hull, hvorfra det er renholdig innhold frigjort;
 • hevelse av vev øker, hot spots å røre, enhver bevegelse forårsaker et angrep av smerte, ofte jerking;
 • Etter å ha åpnet karbuncle-pus, strømmer det fra det, det ser ut som et dypt sår med ujevne svarte kanter;
 • helbredelsen av det berørte området er sakte, på grunn av vevnekrose, blir arr dannet.

Hvordan virker carbuncle (foto)

Hva er forskjellig fra kokker

Hovedforskjellen mellom karbunken og kjelen er at kjelen kun påvirker en hårfollikkel eller den fettete kanalen, og karbunken påvirker flere follikler.

Hva er forskjellen mellom disse patologiene:

 • carbuncles ledsages av penetrasjon av den inflammatoriske prosessen dypt inn i huden - inn i dermis og hypodermis. Når furunkulose er ikke observert slike lesjoner;
 • et sted av nekrotisk hud med karbunkulose kan skaffe seg en svart farge, og dette er ikke karakteristisk for koiler;
 • lokalisering av boils er mer omfattende - noen del av kroppen, bortsett fra såler og palmer. Plasseringen av furuncles er begrenset - patologi velger spesielle områder, ofte ansiktet, oksepitalområdet og magesårene på paven, i perineum, på ryggen;
 • inflammatorisk reaksjon med furunkulose er svakere enn med karbunkulose. Følgelig er den generelle tilstanden forskjellig: i det første tilfellet er helsetilstanden relativt vanlig, og karbonkyler ledsages av et alvorlig klinisk bilde;
 • purulent-nekrotisk stang med karbuncle dannes lenger enn med en furuncle - i 2-3 uker;
 • pus fra området som er berørt av karbunken, går gjennom flere åpninger, og med furunkulose gjennom en;
 • karbunken er fulle av dannelsen av en merkbar arr, etter en slik kjele finnes det ikke slike spor.

Carbunculosis er mer alvorlig, beruselse med det er sterkere, sykdommen krever mer alvorlig behandling, ofte på sykehuset.

Klassifisering: typer og stadier

I utviklingen går carbuncle gjennom tre hovedtrinn:

 1. Infiltrering - dannelsen av faste tette knuter som fusjonerer til et enkelt betent område (infiltrasjon). Huden på dette stedet blir rød, og oppnår deretter en blåaktig tint. Smerten øker med økende ødem. På infiltreringsstadiet kan det berørte området nå opptil 10 cm eller mer.
 2. Suppuration - modning av carbuncles ledsages av åpning og frigjøring av pus, noen ganger med ichor. I løpet av denne perioden, ligner huden en sil-purulent innhold med nekrotiske masse strømmer gjennom flere hull. Denne prosessen varer fra 2 til 3 uker. Det er ledsaget av generell forgiftning av kroppen.
 3. Nekrose og avvisning - på dette stadiet stopper den purulente prosessen, de berørte vevene dør av og til. Et sår er dannet, som er fylt med granulering - et nytt ungt vev, da er et stort arr sveiset til huden. Dette stadiet tar opptil 3 uker.

Klassifiseringen av carbuncles inkluderer 3 hovedtyper:

anthrax

Denne typen karbunkul utvikler seg ved anthraxpatogeninntrengning i huden.

I utgangspunktet dannes en liten pimple, hvor en pustule med gjørmete innhold snart opptrer.

Etter å ha åpnet boblen på dette stedet, oppstår en scab, som raskt får en mørk, nesten sort farge.

De spesifikke tegnene til miltbrannkarbunklet er:

 • ingen smerte;
 • nummenhet i det berørte området;
 • formasjonen rundt scab av flere små vesikler med serøst og blodig innhold;
 • mangel på suppuration.

emphysematous

Denne typen karbunkulose hos mennesker er praktisk talt ikke diagnostisert.

Krusete muskeltumorer, feber, feber er karakteristiske for sykdommen. Toppen av infeksjon skjer i sommer og høst måneder.

purulent

Av alle typer karbuncle er den vanligste purulent, forårsaket i de fleste tilfeller av Staphylococcus aureus.

Andre patogener er mindre sannsynlig å provosere sykdommen.

Sykdommen er utviklingen av purulente lesjoner av epidermis og subkutant vev rundt sebaceous kjertlene og hårsekkene.

Enkeltformasjoner slås sammen i et stort område med ødeleggelse - infiltrering.

Pasienter med purulent karbunkul er ofte sendt til sykehuset, da de i mange tilfeller trenger kirurgisk behandling.

diagnostikk

Selv om diagnosen av karbunkulose ikke er vanskelig, er selvdeteksjon i sykdommen farlig for helsen.

Foreta en korrekt diagnose bør være en spesialist. Den er ikke bare basert på den eksterne undersøkelsen og samlingen av historien.

Noen ganger er det nødvendig med laboratorietester:

 • blodprøve - vanlig for å vurdere nivået av betennelse i kroppen, for sukker - for å finne ut om pasienten lider av diabetes, mikrobiologisk - for å avgjøre om det ikke er septisk infeksjon;
 • bakteriologisk analyse av ekssudater fra karbuncle - for å identifisere sykdommens årsaksmiddel, dens følsomhet overfor antibakterielle legemidler og differensialdiagnostikk av miltbrand (miltbrannkarbid).

Carbuncle skal differensieres fra andre hudsykdommer:

 • hydradenitt (med bilde og behandling finnes her);
 • cellulitt (mer detaljert om denne sykdommen - her);
 • koke.

Carbuncle behandlingsmetoder

Legenes avgjørelse om valg av poliklinisk eller ambulant behandling avhenger av stadium og type karbunkulose, tilstanden til pasientens immunsystem og sykdomsstedet.

Fjerning av sår i ansiktet, på nakken, på hodet, under armhulen, utføres nødvendigvis i kirurgisk avdeling.

På sykehuset trenger pasienten hviler på senga, hvis karbuncles er lokalisert i ansiktet, er det forbudt å snakke og spise fast mat for ikke å forverre pasientens alvorlige tilstand.

medisinsk

Medikamentterapi er tillatt dersom karbuncleens størrelse er liten og ikke ligger i ansiktsområdet, men på lemmer, på baken, nedre rygg. Det er også viktig at utviklingen av patologien ikke ledsages av komplikasjoner.

For å behandle karbunkulose bør være ved bruk av antibakterielle legemidler. Behandlingsforløpet med antibiotika tar fra 7 til 10 dager.

Medisiner er vanligvis foreskrevet i store doser - i form av tabletter og injeksjoner:

 • penicillin;
 • biomitsin;
 • streptomycin;
 • gentamicin;
 • ceftriaxone;
 • cefazolin;
 • Cephalexin;
 • azitromycin;
 • Amoxicillin-clavulanate.

Spesielt nøye med valget av antibiotika og dosering bør nærmer seg ved behandling av karbuncler hos barn.

I den komplekse terapien av karbuncler brukes ulike legemidler:

 • smertestillende midler - Solpadein, Ketanov, Nise, Ketonal;
 • Preparater for regulering av hjerteaktivitet
 • antiinflammatorisk - Paracetamol, Ibuprofen;
 • sulfonamider (antimikrobielle midler) - Norsulfazol, Streptotsid, Ftalazol;
 • legemidler for fjerning av stafylokoktoksiner - Duphalac, Polysorb;
 • infusjonsterapi (administrasjon av natriumklorid og glukoseoppløsninger) for symptomer på forgiftning.

Åpnede sår krever forsiktig antiseptisk behandling. Sårene selv og huden rundt skal desinfiseres:

 • grønn maling, jod;
 • Furatsilinovym løsning;
 • hydrogenperoksid;
 • Salisylalkohol;
 • fukortsinom;
 • Methylenblå.

Etter frigjøring av purulent-nekrotisk innhold av såret behandles med antibakterielle salver - Methyluratsilovoy, Lincomycin, Tetracyclin, Levomycetinum, Bactroban, Levomikol, Futsikort.

Når lesionsområdet helbreder og danner et arr, er det lurt å bruke salver og geler som glatter arrvevet:

 • Kontraktubeks;
 • Dermatiks;
 • Zeraderm;
 • Kelofibrazu;
 • silikonplaster.

Denne videoen beskriver metodene for behandling av karbunkul på sykehuset og hjemme:

Operativ inngrep

Kirurgisk behandling er nødvendig i tilfelle av alvorlig karbunkulose, dannelse av fokus på nekrose, vanskeligheter med utslipp av purulent innhold og en skarp forringelse i pasientens tilstand.

Operasjonen utføres ved bruk av lokal eller generell anestesi avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen:

 1. Området for infiltrasjon er dissekert for å fjerne døde vev og pus.
 2. Såret vaskes med antiseptika og legger drenering for utstrømning av infisert innhold.
 3. Det behandlede såret behandles med antiinflammatoriske og helbredende salver.

På stadium av postoperativ gjenoppretting foreskrives antibiotika (ved lavere dose enn ved behandlingens begynnelse), restorative preparater og fysioterapi.

Til dags dato er det en effektiv og forholdsvis mild metode for å fjerne karboner ved hjelp av radiobølger. Hele prosedyren tar omtrent en halv time, den gjøres under lokalbedøvelse.

Fysioterapi prosedyrer

Fysioterapi er en ganske effektiv ytterligere metode for behandling av karbuncle:

 • strålebehandling brukes i begynnelsen av betennelse, antall prosedyrer bestemmes av legen;
 • UHF-terapi (eksponering for ultrahøyfrekvente elektromagnetiske felt);
 • UV-terapi (ultrafiolett stråling);
 • laser og magnetisk terapi.

Disse prosedyrene bidrar til å intensivere blodstrømmen i inflammasjonsområdet, redusere antall nekrotiske vev og fremskynde deres avvisning, forhindre spredning av infeksjon på sunn hud.

Folk oppskrifter

Noen folkemedisiner kan ikke kurere karbunkul. "Bestemor" oppskrifter er gode som et tillegg til medisinering, og da, bare i begynnelsen - infiltrering.

Når det gjelder bruk av noen folkeslag, bør du kontakte en hudlege. Hvilke tidstestede behandlingsmetoder hjelper til med behandling av karbunkulose hjemme:

 • Calendula blomster salve - En del av råmaterialet er malt og blandet med 4 deler lerd, holdt i 5-7 timer. De mottatte midler impregnerer et serviett og bruker det til det betente stedet;
 • plantain knust til en konsistens av vassdrag og pålegge karbunken, lukke toppen med et bandasje. Hold minst en halv time, i løpet av dagen du trenger å gjøre fra 5 til 6 slike komprimerer;
 • St. John's wort kan brukes til komprimering og som infusjon for oral administrasjon. I det første tilfellet knuses friske blad, pakkes i gasbind og påføres karbunken. I løpet av dagen, etterfulgt av flere slike kompresser. Infusjon for drikking er utarbeidet fra 1 ss urter infundert i en halv time i en liter kokende vann. Ta medisinen 3 ganger om dagen;
 • For å øke frigjøringen av pus fra såret, blir en blanding av rugmasse og kamillebuljong innpakket i gasbind påført på det berørte området;
 • en komprimering fra medisinens kløver bidrar til å akselerere modningen av abscessen. Blomstene av planten (2 ss) om dagen insisterer på vegetabilsk olje (nok 1 spiseskje);
 • flere hvitløksklær knuses, plasseres i gasbind, brettet i flere lag, påføres sårpunktet;
 • redusere inflammatorisk prosess med komprimerer fra mel (1 spiseskje er nødvendig) og samme mengde naturlig honning. Bland ingrediensene i en flat kake, pakk den inn i osteklær og søk på området betennelse før sengetid. Om morgenen, fjern komprimeringen.

På behandling av carbuncles ved folkemetoder, vil diett og fysioterapi fortelle videoen:

Komplikasjoner og konsekvenser

Komplikasjoner av karbunkulose oppstår hvis en stiftinfeksjon penetrerer dypt inn i vev og organer, så vel som i meningene.

Provokative faktorer betraktes som mangel på rettidig kvalifisert medisinsk behandling, en betydelig reduksjon i immunitet, en svekket tilstand av kroppen som følge av kroniske sykdommer.

Med karbunkulose er det fare for negative konsekvenser:

 • lymfadenitt og lymphangitt som et resultat av involvering av lymfeknuter og blodkar i den inflammatoriske prosessen;
 • erysipelas av huden;
 • purulent hjernehinnebetennelse - hvis carbuncles er lokalisert i ansikts- og livmorhalsområdet;
 • cellulitt mykt vev;
 • tromboflebitt og årebetennelse (flebitt);
 • vaskulær blødning;
 • osteomyelitt som følge av penetrering av infeksjon i beinvevet;
 • sepsis, truer med døden - på grunn av en generell blodinfeksjon.

Det er strengt forbudt å presse de resulterende kokene, spesielt på ansiktet.

Suppuration i dette tilfellet strekker seg til nærliggende områder og penetrerer dypt inn i vevet, og forårsaker livstruende komplikasjoner.

Men med rettidig tilstrekkelig behandling vil prognosen være gunstig selv med komplisert karbunkulose.

Om hva er behandling av herpes på intime steder, kan du lære av dette materialet.

Hovedårsakene og metodene for behandling av køyer i hjørnene av munnen er omtalt i denne artikkelen.

Sykdomsforebygging

Dannelse av karbunkler er lettere å hindre enn å behandle koker lenge og vedvarende.

Forebyggende tiltak reduseres hovedsakelig for å styrke immunitet og personlig hygiene:

 • spiser nok vitaminer, sporstoffer, friske grønnsaker og frukt;
 • forhindre overarbeid, overdreven stress, stress, nervøse opplevelser;
 • Vanlige vannprosedyrer - Sjelen (du kan til og med uten gel eller såpe), tørke huden med et vått håndkle, bad med kamilleavkok, tog, eikbark, salvie, calendula;
 • behandling av huden med antiseptiske løsninger for biter, slitasje, riper, kutt;
 • Bruk kun personlige hygieneartikler - vaskekluter, barbermaskiner, håndklær;
 • valg av klær laget av naturlige pustende stoffer, unntatt syntetiske tettsittende ting;
 • rettidig behandling av forkjølelse og andre sykdommer;
 • veksling av masse og god hvile;
 • gi opp dårlige vaner.

Carbuncles gir mye ulempe - de er smertefulle, ubehagelige ut fra et estetisk synspunkt, og viktigst av alt, farlig ved utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Ikke utfør eksperimenter på deg selv, engasjert i selvbehandling. Stol på ekspertene å velge passende metoder for å bekjempe sykdommen.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne