Den kombinerte hudtypen er den vanligste. Men ikke alle vet hvordan man skal ordne omsorg for slik hud, hvilke ingredienser som skal være oppmerksom på først og fremst og når å introdusere anti-aging rettsmidler i et skjønnhetsdiet. Første ting først.

 • Funksjoner av kombinasjonshud
 • Stages of care
 • Egnede ingredienser for kombinasjonshud
 • Ta vare på ulike tider på året
 • Ta vare på ulike aldre
 • Oversikt over midler

Funksjoner av kombinasjonshud

Pleie av kombinasjonshud, per definisjon, er litt mer komplisert enn tørr eller fet. Med denne typen oppfører ulike ansiktsområder seg annerledes: En økt sebumsekresjon er karakteristisk for T-sonen, og huden på kinnene er derimot utsatt for tørrhet.

Nøkkelegenskaper ved kombinasjonshud:

intens sekresjon av talg i pannen, nesen og haken;

forstørrede porer i T-sonen;

hyppig betennelse, svarte flekker;

tetthet, tørrhet og flak på kinnene og periferien av ansiktet.

Det er veldig viktig å ikke forveksle tørr og dehydrert hud.

En funksjon av epidermis av tørr hud er at den mangler sin egen fett og mister fuktighet uten å beskytte den. Derfor er tørr hud en permanent hudtype.

Dehydrering er en midlertidig og reversibel tilstand forårsaket av mangel på fuktighet i cellene. Dehydrert kan være tørr og oljeaktig og kombinasjonshud.

Kombinasjonshud - oljeaktig på T-sonen og tørk på kinnene © iStock

Hvordan skiller du dem? Her er tre tips.

Tørr hud porer er ikke synlige, og i dehydrert hud kan de være ganske store.

Tørr hud lider nesten ikke av betennelse, mens for fet og dehydrert er det en vanlig historie.

Dehydrering er mest uttalt om vinteren, mens tørrhet er permanent.

Stages of care

Selv den mest kompetente omsorgen vil ikke utføre et mirakel og vil ikke gjøre kombinasjonshuden til normal. Men for å nøytralisere noen av problemene under hans makt.

Make up remover

Fete områder er ofte utsatt for betennelse. Å advare dem, gjør det til en regel å fjerne sminke før du går i seng, uansett hvor sliten du er for dagen. Micellar vann og hydrofil olje vil komme til redning, hovedbetingelsen for bruk er ikke å gni eller strekke huden.

vasking

Ikke bruk aggressive rensemidler, de forårsaker dehydrering, noe som bare forverrer problemene:

fete områder produserer enda mer sebum;

tørr - begynn å skrelle av.

toning

Tonic - kanskje den mest underrated kosmetiske. Det forsømmes i 8 tilfeller ut av 10, og det er forgjeves:

toning bidrar til å gjenopprette pH-nivået etter vasking;

vitaminer og planteekstrakter i sammensetningen av tonic nærer huden med nyttige stoffer.

peeling

Eksfoliering er nødvendig for enhver type hud, først og fremst - med en tendens til tilstopping av porer og betennelser. Bruk delikate skrubber eller syrebaserte produkter for å fjerne døde hudceller fra overflaten av epidermis. Dette vil bidra til å regulere sebum sekresjon og forhindre akne.

fuktet

Fuktighetsgivende er nødvendig for både tørr og fet hud. Den eneste forskjellen er i teksturene til verktøyene:

For tørre områder, velg klassiske fuktighetskremer som inneholder oljer;

for fett sone - lys geler og væsker.

Når det gjelder kombinasjonshud, vil følgende fuktighetsgivende skjema være egnet: Påfør geltekstur på hele overflaten av ansiktet, og på toppen av det på områder som er tørre, en mer tett krem.

Dyp rensing

Leirebaserte rensemasker reduserer talgproduksjonen og forhindrer bakterier i å vokse i porene. Påfør disse masker utelukkende på fete områder (panne, nese, hake) og ikke la dem tørke: når det er frosset, forårsaker leiret tetthet og ubehag.

mat

Intensiv fuktighetsgivende krem ​​om vinteren vil spare kombinasjonshuden mot dehydrering, og oljebaserte serum vil bidra til å forhindre fuktighetstap på tørre områder. Så vær så snill å bruke en ernæringsmessig formel på toppen av en fuktighetskrem.

Egnede ingredienser for kombinasjonshud

Når det gjelder kombinasjonshud, vil det være nødvendig å lese etiketter med dobbel oppmerksomhet for å tilfredsstille behovene til både fete og tørre områder på ansiktet.

Ta vare på kombinasjonshud.

Glyserin og hyaluronsyre er hygroskopiske midler som skaper en fuktighetsholdende barriere på huden.

Antioksidanter, som vitamin C og E, reduserer oksidative prosesser, beskytter celler mot de negative effektene av frie radikaler og forlenger ungdommen i huden.

Lipid-supplerende komponenter (faste oljer og essenser) tillater ikke fuktighet å fordampe fra huden, noe som er spesielt viktig for områder som er tørre.

Leire og sink absorberer sebum og har en bakteriedrepende effekt, så de er ofte inkludert i sammensetningen av rensende masker for ansiktet.

Retinoider og syrer (glykolsyre, melkesyre, salicylsyre) stimulerer hudfornyelse, eksfolierer døde celler. Regelmessig eksfoliering forhindrer utseendet på både rynker og hudormer.

Panthenol har en beroligende effekt, og i tillegg er det en god hydraulisk fikseringsenhet.

Ta vare på ulike tider på året

Blant de faktorene som påvirker funksjonene til omsorg for kombinasjonshud, er blant annet sesongmessig.

Om sommeren

I den varme årstiden reduserer huden produksjonen av talg og taper aktivt fuktighet. For å forhindre denne prosessen, bør det selvfølgelig være intensivt fuktet og velge lette teksturer. For eksempel, erstatt den klassiske krem ​​med en gel eller væske som ikke tetter porene og ikke provoserer betennelse.

Om vinteren reduserer kombinasjonshuden fettinnhold i T-sonen © iStock

Om vinteren

Temperatur ekstremer, tørr luft, frost og vind har en ødeleggende effekt på hudens lipidmantel. Som et resultat blir huden tørr, utsatt for irritasjon og peeling. For å unngå en slik situasjon, må du bruke intensiv beskyttende krem ​​på ansiktet før du går ut i gaten, og bruk fuktighetsgivende masker hjemme.

Ta vare på ulike aldre

Tydeligvis påvirker tiden kroppen - med utbrudd av modenhet, blir huden tørrere og dens behov endres. Kort sagt, en krem ​​som du likte da du var 20, ved 40, kunne ikke klare oppgaven sin.

Opptil 25 år

Den kombinerte huden er fortsatt tilstrekkelig fuktighetsgivende og ikke-aggressiv rensing av høy kvalitet. Men på grunn av sine egenskaper, kan det være utsatt for akne. Forhindre og redusere kviser ganske realistisk, bruk kosmetikk med syrer og rensende masker.

Etter 25 år

I løpet av denne perioden gjør det ikke vondt for å legge til antioksidanter i behandlingsprosedyren for å beskytte mot aggressive faktorer og forhindre aldring. Vær særlig oppmerksom på fuktighet - se etter formler med hyaluronsyre.

Etter 35 år

De første tegn på aldring vises som er forbundet med en reduksjon i kroppens egen hyaluronsyreproduksjon. For å holde denne prosessen uten konsekvenser, inkludere en intens fuktighetskrem i omsorgen, og ikke bare om vinteren.

Omsorg for alder kombinasjon hud involverer tilsetning av anti-aldring kosmetikk © iStock

Etter 40 år

Rynker blant holdere av kombinasjonshud er vanligvis sent gjester, men etter 40 års jubileum er det en trussel om ptosis, spesielt med overvekt. Utsette utseendet på dette problemet vil hjelpe prosedyren på kontoret til en kosmetolog, inkludert ansiktsmassasje, som kan gjøres med kurs fra 30 år.

Etter 45 år

En rettidig konsultasjon med en gynekolog før utbruddet av overgangsalderen vil ikke bare forlenge ungdommens hud, men også lindre de ubehagelige opplevelsene som er forbundet med denne vanskelige perioden.

Når det gjelder omsorg, trenger du "tungt artilleri" i møte med kraftige anti-aging ingredienser som retinol. Dens derivater - retinoider - akselerere prosessen med cellefornyelse, noe som gjør det mulig å redusere rynkets dybde betydelig, og returnere tonen og det friske utseendet til ansiktet.

Oversikt over midler

Nedenfor finner du alt du trenger for en kombinasjonshud.

rensing

Rengjøringsprodukter.

Rengjøring hud toner med akne og alder-relatert blemish Age, SkinCeuticals. Dette produktet er ideelt for moden kombinasjonshud som er utsatt for betennelse. Et kompleks av salicylsyre og glykolsyre vil gi en mild peeling som er relevant for daglig pleie.

Micellar makeup remover Normaderm, Vichy. Den myke formelen tørker ikke huden, og sink i sammensetningen har en seboregulativ effekt. Lotionen fjerner jevn sminke og er egnet for sensitiv hud.

Rosaliac Micellar Gel, La Roche-Posay. Myk gel med fuktighetsgivende ingredienser renser forsiktig og beroliger huden. Den kan brukes som et første eller et annet vaske trinn, egnet for sensitiv hud.

Eksfoliering og dyp rensing

Produkter for peeling og dyp rensing.

Korrigerende middel Effaclar A. I., La Roche-Posay. Kombinasjonen av syrer og niacinamid på kort tid eliminerer betennelse, tørker dem og hemmer bakteriell aktivitet i porene. Anbefales for lokal bruk.

Mask for øyeblikkelig glans hud Gurkemeie Cranberry Seed, Kiehl's. Gurkemeie og tranebærfrø kremer huden, noe som gjør den til en ideell "rask respons" maske til bruk før en viktig begivenhet.

Maske "Magi av leire. Eksfoliering og sammentrekning av porene ", L'Oréal Paris. På grunn av innholdet av tre typer leire og tang ekstrakt på en gang, renser masken ikke bare porene, men gjenoppretter også mineralbalansen i huden.

Fuktighetsgivende og ernæring

Produkter for hydrering og ernæring.

Beroligende fuktighetskrem til fet hud, Garnier. Lett tekstur tetter ikke porer, et kompleks av planteekstrakter i blandingen danner fuktig huden.

Midnight Recovery Night Recovery Konsentrat, Kiehl. Kombinasjonen av squalane og vegetabilske oljer av villrose, rosemary og rosmarin gjenoppretter intensivt den vannbevarende barrieren, som forhindrer fordamping av vann fra hudceller.

Krem med en lett tekstur "Luksuskraft", L'Oréal Paris. Verdifulle oljer, kalsium og jasmin ekstrakt hjelper huden å opprettholde sin lipidbalanse og stimulere gjenoppbyggingen av den cellulære strukturen.

Kombinasjonshud

Kombinert hud er den vanligste typen som kombinerer fet hud (T-son, hake, panne, nese) og normal eller tørr kinnhud. Kombinert hud er frisk i utseende, den har en jevn struktur, og fete områder er vanligvis konsentrert i T-sonen. Svært ofte, etter moden alder, lider kombinasjonshuden forandringer og kan få status som "normal" alene eller ved hjelp av riktig pleie.

Kombinasjonshuden er særegne at de forskjellige delene trenger spesiell omsorg, bare slik at den kan oppnå sin ideelle tilstand. Feil omsorg kan provosere utviklingen av kosmetiske feil, som manifesteres av akne, komedoner, tørrhet, peeling.

Årsaker til kombinasjonshud

Årsakene til at huden blir kombinert kan være en rekke faktorer:

 • større aktivitet av talgkjertlene i nesen, pannen, haken enn i andre deler av ansiktet, som forklares av den store mengden testosteron i kroppen;
 • En annen viktig årsak er kosmetikk, som brukes til hudpleie. Hvis du bruker kosmetikk basert på ingredienser som irriterer huden i lang tid, kan du provosere økt produksjon av talg i sone T og tørk normal hud på kinnene dine;
 • arvelig faktor;
 • usunt kosthold;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • hyppig bruk av fundament og pulver;
 • bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet.

Kjennetegn på kombinasjonshuden

Symptomer på kombinasjonshud vil være:

 • Oljeskinn og utslett i pannen, haken, nesen;
 • forstørrede porer i T-sonen;
 • tørr eller normal hud i den tidlige regionen og på kinnene;
 • blek av huden, noen ganger med gråaktig fargetone.

Kombinert hud har iboende egenskaper av forskjellige typer, noe som påvirker utseendet og egenskapene til pleie. T-sonen har ofte en oljeaktig glans, forstørret porer, ål, komedoner, betente områder. En vanlig hud på kinnene ser jevn, sunn og har en jevn farge. I tilfelle at huden på kinnområdene er tørr, blir den påvirket av aldersrelaterte endringer, rynker vises raskt på den, det skreller ofte og kan bli betent.

På grunn av det faktum at ansiktsområder med forskjellige hudtyper er alternative, kan hele overflaten av ansiktet se ut unaturlig, ujevn, og strukturen er ganske heterogen. Om sommeren kan huden på nesen og pannen lide av økt produksjon av fett, og huden på kinnene om vinteren bærer ofte og blir følsom.

Egenskaper av omsorg for kombinasjonshud

Pass på kombinasjonshud er ikke en enkel oppgave. Feil bruk av kosmetikk eller feil bruk kan bare forverre situasjonen. Derfor er det svært viktig for hvert nettsted med forskjellig hud å velge en bestemt kosmetikk og bruke den riktig. Svært ofte i dette tilfellet, er hudpleie bedre å betro til en skjønnhetspleie som forstår funksjonene og vanskelighetsgraden av omsorg.

Den kombinerte hudtypen mesteparten av all annen hud trenger profesjonell og høykvalitetspleie. Dette er den eneste måten å oppnå den effekten at du vil se på deg selv i speilet uten å angre.

Rengjøringskombinasjonshud

Kombinert hud trenger daglig pleie. Det er veldig viktig å rengjøre huden regelmessig om morgenen og om kvelden.

Om morgenen anbefales det å vaske med skum eller gel, som er spesielt utviklet for kombinasjonshud eller for normal hud. Men i dette tilfellet, når du vasker produktet fra T-sonen, er det bedre å bruke en spesiell svamp eller svamp, noe som vil skape en ekstra effekt av peeling. Det er ikke tilrådelig å bruke varmt vann, det aktiverer sebaceouskjertlene enda mer, og tørker tørr hud enda mer ut. Så kaldt vann eller romvann er mest egnet for dette formålet.

Etter vask kan du tørke ansiktet med en matte tonic for blandet eller normal hud. For kvinner over 35 år kan renseprosedyren startes med eksfolierende midler, exfoliants som inneholder alfagidrokisloti.

Hvordan bryr seg om kombinasjonshud er best foreslått av en kosmetolog. Mange års erfaring og akkumulert kunnskap vil da være et viktig grunnlag for å jobbe med denne typen hud og hjemme også.

Såper og produkter basert på det bør ikke brukes i dette tilfellet. Hvis det er mulig, er vannet for vask på forhånd bedre å myke.

Kvelden rensing inkluderer sminkefjerning og bare deretter utføres en fullverdig vask. Seksjoner med fet hud skal behandles nøye. Det er nyttig å tørke slike områder med tonics og lotions fra comedones, spesielt designet for å ta vare på problemhud. I deres sammensetning er det spesielle tilsetningsstoffer som løser opp fettpropper i porene. Etter denne lotionen trenger du en annen vask, og deretter påføres en nattkrem. Samtidig påføres et tykkere lag på kinnområdet, og er veldig tynt i pannen, haken og nesen. I en ung alder er det helt akseptabelt å ikke bruke krem ​​på fete områder, men bare for å mate tørre.

Fuktighetsgivende og beskyttelse

Fuktighetsgivende prosedyrer involverer å bruke krem ​​to ganger om dagen. I sommersesongen er bruk av solkremkrem spesielt viktig.

Krem kan være fuktighetsgivende eller tonic - avhengig av helling av huden din. Hvis det er mer utsatt for tørrhet på kinnene, så vil det bli fuktighetskrem, hvis det ikke er noe slikt, så er det hensiktsmessig å bruke tonic.

I løpet av dagen kan du bruke spesielle kluter for T-sonen, og om sommeren kjøler og oppfrisker termisk vann veldig bra. Hvis akne er tilstede, kan kamille- eller salisylsyrebaserte antiseptika brukes. Hvis du ikke forestiller deg livet ditt uten dekorative kosmetikk, så er det bedre å bruke toning mousses og kremaktig rødme i stedet for pulver og pulverblush. Ved sengetid må kosmetikk fjernes fra ansiktet.

Masker og peeling for kombinasjonshud

Spesiell omsorg for kombinasjonshud er like viktig som daglig behandling. Med intervaller på en eller to ganger i uken må du lage peeling og masker. Selvfølgelig kan både peeling og maske tilberedes hjemme, men de vil aldri erstatte salongprosedyrer: komplekse, multifunksjonelle og profesjonelle.

En liste over moderne kvalifiserte kosmetologisentre er utarbeidet på vår nettside, og har blitt et høyt servicenivå og høy kvalitet på omsorg for din kombinert hudtype, noe som er så vanskelig å gjøre hjemme.

For kombinert hud er alle typer av peeling, rensing, dyp fuktighetsgivende og regulering av sebaceous kjertler, maskinvare kosmetologi egnet.

Kosmetikk maskinvare

Bruken av maskinvarekosmetologi i dag har blitt en uunnværlig del av salongprosedyrene for å ta vare på ulike hudtyper. Og dette gjelder spesielt for kombinasjonen, som en spesiell, spesiell tilnærming er nødvendig for.

Blant fordelene med maskinvare kosmetologi er dens allsidighet, kompatibilitet med enhver form for omsorg. Blant dem er:

 • darsonvalisering: effekten av strøm på noen kosmetiske problemer for å eliminere dem;
 • Kryoterapi: Bruk av kalde faktorer som gir effekt av peeling, forbedrer hudtone og elastisitet;
 • vakuum lymfatisk drenering: reduserer stagnasjon, helbreder fading hud;
 • Apparat peeling: dyp hud rensing prosedyre, effekten som varer lenge;
 • Apparatmassasje: Vanligvis brukes til å korrigere overdreven sebumsekresjon;
 • maskinvareheving: foryngelse og stramming.

Hele komplekset av kosmetiske prosedyrer er tilgjengelig i dag i spesialiserte sentre. Med deres hjelp kan du enkelt oppnå effekten av velpleid, sunn, vakker og strålende hud.

Hudpleie bør være systematisk og regelmessig. For å redusere mengden av separert fett kan det være nødvendig å følge prosedyrer, men i fremtiden vil det være nok bare for å opprettholde effekten på riktig nivå ved hjelp av spesiell omsorg hjemme eller i en skjønnhetssalong.

Kombinasjonshud

Kombinasjonshud er en blandet hudtype som kombinerer fet hud i T-sonen og tørr eller normal i kinnområdet. Kombinasjon hud er ikke-ensartet og ikke-ensartet struktur og fargestoffer: i tørre områder som er utsatt for avflaking og avskalling tidlige rynker og fettholdige deler - utseendet av forstørrede porer, komedoner, betennelser, akne. Det er nødvendig å skille omsorg for kombinasjonshud, ved hjelp av forskjellige sett med kosmetikk for oljeaktig og for tørr / normal hud. I tillegg til daglig hjemmebehandling trenger kombinasjonshuden profesjonelle kosmetologiprosedyrer.

Kombinasjonshud

Kombinert (blandet) hud er preget av alternerende områder av fet hud (på pannen, nesen og haken) og tørr eller normal hud i templene og kinnene. Det antas at kombinasjonshud er den vanligste hudtyperen, som forekommer hos 80% av ungdommene, 40% av ungdom under 25 år og 15% av voksne i eldre alder. I de fleste tilfeller har kombinasjonshuden i løpet av årene kjøpt egenskapene til normal. For å forstå hva din hudtype (tørr, fet, normal, kombinasjon), for å utføre en enkel test er nok: 2-3 timer etter vask er nødvendig å fukte ansiktet med et papirhåndkle. Hvis det er et fettete merke på serviet fra den T-formede sonen, og serviet er tørt i kinnsonen, så har du blandet hud.

Årsaker til kombinasjonshud

I løpet av livet forandres tilstanden og hudtype. Vanligvis oppstår problematisk hud først under pubertet. Som en person som vokser opp i de fleste tilfeller, huden blir tørrere: det minsker eller forsvinner skinne, kviser, men det er tegn på aldring - rynker, sagging, rosacea, pigmentflekker og så videre.

Den kombinerte hudtypen skyldes oftest arvelige faktorer. I det T-formede området av ansiktet er konsentrert det største antallet sebaceous kjertler, det aktive arbeidet er ledsaget av frigjøring av overskytende talg, danner en fettfilm. En slags "boost" for å forbedre huden sekresjon er perioder med hormonelle justering kroppen (pubertet, graviditet), stress, ubalansert ernæring med utbredelsen i dietten av fett og karbohydrat mat-nedbrytende GI, dårlige vaner. Problemer med kombinasjonshud blir forverret med feil valg av kosmetikk, feil hudpleie i ansiktet, bruk av dårlig kosmetikk.

Kjennetegn på kombinasjonshuden

Kombinert hud har egenskapene til forskjellige hudtyper. I T-sonen har huden derfor en oljeaktig glans, forstørret porer, komedoner, områder av betennelse og akne. Normal hud i templer, kinn og nakke er preget av et sunt utseende, ensartet farge og en jevn struktur. I så fall, hvis huden i disse områdene er tørr, er den utsatt for flaking, irritasjon, tidlig utseende av mimic rynker rundt øynene og nær leppene. I dette tilfellet vises overfladiske vaskulære plexuser, edderkopper, gjennom den tynne epidermis. På grunn av veksling av områder med forskjellig aktivitet i talgkjertlene og kosmetiske defekter i ansiktet, kan hudtonen være ujevn, strukturen er ujevn.

I sommermånedene ser kombinasjonshuden seg ut som vanlig, og om vinteren er det mer utsatt for irritasjon og flaking. PH i blandet hud varierer fra 3 i tørre områder til 6 i oljeaktige områder. Ved ca. 35 år nærmer kombinasjonshuden seg oftest den normale typen.

Egenskaper av omsorg for kombinasjonshud

Forskjellige områder av kombinasjonshud bør få spesiell omsorg i henhold til deres spesielle behov. I ferd med å ta vare på blandet hud, er det viktig å eliminere overdreven sebaceous utskillelse og samtidig unngå tørrhet i huden. Holdere av kombinasjonshud bør ikke misbruke for fet, krydret, stekt mat, koffein, etc. Det anbefales å berike dietten med friske grønnsaker og frukt, drikke nok rent vann. Når du velger sminke for blandet hud, bør du gi preferanse til vannbasert concealer, kremaktig rødme, tørrpulver og øyenskygge.

For daglig pleie av forskjellige hudområder kan du bruke separate kosmetikk laget for fet og tørr eller normal hud. Det er imidlertid ganske plagsom og ikke alltid praktisk. Derfor tilbyr det moderne markedet en spesiell linje med kosmetikk, tilpasset for kombinasjonshud. Daglig ansiktspleie bør omfatte trinnene for rensing, toning og fuktighet.

For vask om morgenen og om kvelden anbefales det å bruke skum eller geler. Hovedkravet for rengjøringsmidler for kombinert hud -. Nekomedogennost, det vil si i deres sammensetning må ikke inneholde komponenter som kokos, mandel eller ferskenkjerneolje, isostearylalkohol eller oleylalkohol, butylstearat, lanolin, etc. Imidlertid, i fond formler til. vaske urteekstrakter og fruktsyrer er velkomne. Produktet påføres ansiktet med et tynt lag og spre seg over huden med massasjebevegelser. Skyll rensegelen med kaldt vann. Vasking med varmt vann og toalettsåpe er sterkt kontraindisert, da dette kan føre til overdreven aktivitet av sebaceous kjertler i fete områder og overdreven tørrhet i sensitive områder. En gang i uken bør det være en dyp rensing av kombinasjonshud med skrubbe. Rensende filmmasker og peeling med fruktsyrer kan bare brukes på fet hud.

Etter rensing kommer huden til toning, for hvilke spesielle lotioner og tonics for kombinasjonshud brukes. De lar deg jevne ut strukturen i huden, redusere porene, justere aktiviteten til talgkjertlene, normalisere pH i huden. Hud toneren bør ikke inneholde alkohol; Det er foretrukket at den besto av anti-inflammatoriske ingredienser: bisabolol, pantenol, etc. For kombinasjonen hudhydrering hydrogeler finne anvendelse tekstur og lean kremer med planteekstrakter, vegetabilske oljer, ceramider, hyaluronsyre.. Kontraktive komprimerer av decoctions av urter har en god effekt på tilstanden til kombinasjonshuden. På sommeren om dagen anbefales det å bruke en spray med termisk vann for å fukte huden. Næringsmasker bør gjøres på områder med tørr hud en eller to ganger i uken, og rensing på T-sonen.

I profesjonell omsorg trenger kombinasjonshud 1-2 ganger i måneden. Vanligvis ved en dermatokosmetologes første opptak utføres en maskinvarediagnostisering av hudtilstanden: Graden av dens fuktighet bestemmes, pH-metry, sekumetri, dermatoskopi (for å vurdere tilstanden til porene, rynker, vaskulære defekter, pigmentflekker). Omfattende omsorg for kombinasjonshud inkluderer vanligvis sminkefjerning, toning, peeling, ansiktsmassasje med aktivt serum, kosmetisk maske, krem.

Enzyme peelings, deincrustation, borsse er mye brukt til å rense kombinasjonshuden. Innenfor rammen av profesjonelle omsorgsprogrammer har atraumatisk og kombinert ansiktsrensing, manuell og mekanisk rensing av T-sonen vist seg. Ultrafonophorese, biorevitalisering, mesoterapi er nyttig for fuktighetsgivende og nærende kombinasjonshuden. Salongpleie for kombinasjonshud vil være ufullstendig uten bruk av ulike kosmetiske masker (kremaktig, flytende, urte, plastisering, leire, paraffin, etc.). Ved riktig selvbetjening og vanlig salongbehandling vises tegn på aldersrelaterte endringer i kombinasjonshuden senere enn på tørr hud.

Kombinasjonshud

Ansikts hudpleie. Rensing, fuktighetsgivende, masker, toning av huden

Kombinert eller blandet, huden kombinerer to typer - det kan være fet hud (oftest i T-sonen: panne, nese, hake) og tørr eller normal hud i kinnområdet. Denne typen hud kan kalles den vanligste: Den har ca 80% av ungdommene, 40% av personer under 22 år og 10-15% av personer over 25 år.

Kombinert hud har et sunt utseende, glatt struktur og fete områder med store porer i T-sonen. Fete og tørre områder på huden kan alternere i en hvilken som helst rekkefølge, men problemer med T-sonen er vanligvis fortsatt relevante for eiere av slik hud. Det er en oppfatning at kombinasjonshuden etter endring kan endre seg og bli normal. Det skjer egentlig.

Et karakteristisk trekk i kombinasjonshuden er den økte aktiviteten til talgkjertlene i T-sonen, mens i andre deler av huden er talgkjertlene mindre aktive og forårsaker nesten ingen problemer. Kombinert hud krever omhyggelig omsorg for hvert hudområde separat. Som regel vises komedier (svarte flekker) hos personer med kombinert hudtype på grunn av økte sebaceøse sekresjoner i T-sonen, og tørrhet og flak blir observert i andre områder av ansiktet. Kombinere hudpleie vil bidra til å takle disse problemene.

Generelle anbefalinger for pleie av kombinasjonshud

På ulike tidspunkter av året krever kombinasjonshuden en annen holdning og omsorg. Om sommeren bør kombinasjonshuden behandles som fet: det er nødvendig å bruke geler til vask, skrubbe en gang i uken, lyse (ikke-fettete) kremer eller geler med antiinflammatoriske komponenter. Om vinteren må du behandle den som tørr: rengjør forsiktig med melk, bruk skrubbe ikke mer enn en gang annenhver uke, beskyttende kremer (tykt, fettfattig, basert på animalsk fett, voks eller tykke vegetabilske oljer) i minst 20-30 minutter før du går ut. Om nødvendig, hvis huden forblir tørr om kvelden, bruk en fuktighetskrem om natten. Ofte fører feil hudpleie i ansiktet seg til tørrheten i kinnområdet eller til tettingen i T-sonen. Det første skrittet mot sunn hud bør være dens rensing.

Hudrensing

Rensing av kombinasjonshud bør være delikat, da det ikke bare er nødvendig å fjerne overflødig sekret fra sekret, men ikke å overdrive tørr hud. Rengjør den kombinerte huden om morgenen og kvelden med spesielle produkter for denne typen hud. Disse kan være geler, skum og melk. Produktet påføres i et tynt lag, hvoretter huden masseres med fingertuppene i 2-3 minutter, og vaskes deretter av med kaldt vann ved hjelp av svamp eller bomullsboll - denne metoden er den mest delikate og hygieniske. Det er ønskelig at det på kosmetikk er oppgitt at de er ikke-camedogene, men hvis det ikke foreligger spesielle instruksjoner, bør det tas i betraktning at følgende ingredienser er gumming: mandelolje, ferskenfrøolje, kokosnøttolje, oljesyre, isostearisk alkohol, isopropylmyristat, acetylert lanolin, isopropylisostearat, butylstearat. Husk at med kombinasjonshud er det uønsket å vaske med såpe og varmt vann, da dette kan provosere en økning i sebaceous kjertler.

toning

Etter rensing tørkes huden med en alkoholfri tonic eller lotion for kombinasjonshud. Dens oppgave er å normalisere surheten i huden og funksjonen til talgkjertlene, for å begrense porene og forhindre inflammatoriske prosesser. Når du velger tonic kosmetikk, vær oppmerksom på sammensetningen: Anti-inflammatoriske og fuktighetsgivende ingredienser bør inkluderes der. Som regel er det panthenol, bisabolol og forskjellige urteekstrakter. Også perfekt tonic med salisylsyre.

Kremapplikasjon

Forutsetning: kombinasjon hudkrem bør ikke være fet! Det bør inneholde antiinflammatoriske stoffer (kamille, salvie, plantain og andre): dette forhindrer forekomsten av inflammatoriske prosesser. Prøv å kjøpe kremer bare med naturlige oljer, for eksempel macadameolje, engkjerne, sheasmør, sesamolje, fordi mineraloljer fører til tilstoppede porer og tilstoppet hud.

Dagkrem til omsorg for kombinasjonshud bør ha antiinflammatorisk, matting - eliminere hudens oljeaktig glans - og fuktighetsgivende effekt. Nattkrem til omsorg for kombinasjonshud bør være noe fetere enn dagen. Kremets fett bestemmes av konsistensen, i tillegg på en krukke med krem ​​er det en indikasjon: "dag" eller "natt". Det anbefales også å bruke som en dag i løpet av den kalde årstiden. Hovedfunksjonene til nattkremet - gjenoppretter huden, ernæring og hydrering. Men som regel er det behov for bruk av det hos kvinner etter 30 år.

Dyp rensing av kombinasjonshud

En rensemaske utføres en gang i uken. For disse formål, bruk av scrubs / peels med faste partikler (selvfølgelig, hvis det ikke er noen inflammatoriske prosesser). Skrubbingen bør omfatte polymerer eller polerte (knuste) bein (upolerte steiner traumatiserer huden). Masker for å ta vare på kombinasjonshuden må være kremete (de bør ikke tørke ut på huden) og uten innhold av fruktsyrer, ellers vil det forekomme overdrevenhet i områder med tørr hudtype. Filmmasker (når de tørker på huden, dannes en film) kan påføres oljeområdet. I tillegg kan du en gang om uken bruke en nærende maske, men bare på områder med tørr hud!

Masker for kombinasjonshud

Rensemaske 1 ss. en skje med havremel blandet med melk for å oppnå slurry. I fravær av melk kan den erstattes med kefir eller avkok av kamille og plantain urter. Påfør blandingen med et tynt lag på ansiktet, unngå området rundt øynene.

Gjenopprettingsmasken. 1 ss. en skje full av fettaktig hytteost blandet med melk til en homogen konsistens. Påfør blandingen med et tynt lag på ansiktet, unngå området rundt øynene. Whitening mask. Dens essens ligger i lagring av yoghurt innen 25 minutter. Kefir bør påføres med et tynt lag på ansiktet, og unngår området rundt øynene. Så snart kefir tørker, er det nødvendig å bruke neste lag, og så - under hele anbefalt tid.

Nærende maske. Potetmos blandet med melk. Påfør blandingen med et tynt lag på ansiktet, unngå området rundt øynene.

Masker må holdes i ansiktet i 15-20 minutter, skylles deretter med vann ved romtemperatur med en svamp. Fullfører prosedyren for å påføre krem ​​på huden. Vær oppmerksom på: Hjemmelagde masker hjemme er bare brukt på sunn hud!

"Svarte prikker". Ofte prøver kvinner å presse ut de dannede komedonene. Dette bør ikke gjøres, siden mekanisk fjerning provoserer fremveksten av nye "sorte prikker". I tillegg kan klemme på utilstrekkelig renset hud fremkalle inflammatoriske hudlesjoner.

Utvilsomt er omsorg for kombinasjonshud veldig viktig. Men i kampen for en sunn, matt og vakker hud er livsstilen og overholdelse av reglene for rasjonell ernæring, som er rettet mot å stabilisere mikroflora og tarmfunksjoner, like viktig. Med andre ord tar omsorg for kombinasjonshud lang tid, men med riktig omhu vil slik hud ikke bli gammel i lang tid.

Kombinasjonshud

Kombinert (det kalles også "blandet") hudtype er faktisk en av de vanligste: Det forekommer hos ungdom (80% av dem), hos unge under 25 år (i 40%), hos unge 25-35 år (ved 15%). Årsaken til fet hud er i de fleste tilfeller overdreven produksjon av hormonet testosteron i kroppen, som normaliserer med alderen. Derfor, nær voksenalderen (etter alder 35) blir kombinasjonshuden ofte den vanlige typen.

Ta vare på blandet hud krever mer innsats enn andre hudtyper. Derfor, for at ansiktets hud skal se seg frisk og godt preparert, for hver type som er inkludert i blandingen av blandet hud, er det nødvendig å bruke separate kosmetikk og omsorgsmetoder.

Egenskaper av den kombinert (blandet) hudtype

Siden kinnets kombinert hud er huden rundt øynene, nakken og templene tørr eller normal, og huden på nesen, pannen og haken (i den såkalte T-sonen) er fet, og med feilaktig kosmetiske feil oppstår: i T- Ubehagelige sorte flekker kan vises i området, og kinnets hud kan begynne å avta. For behandling av akne på oljeaktige områder av blandet hud, kan salicylsyrebaserte antiseptika brukes.

Kombinasjon hudpleie

For pleie av blandet hud er det nødvendig med en differensiert tilnærming, siden fet hud er gunstig for vasking, og denne prosedyren overdriver tørr hud.

Ta vare på blandet hud etter årstider

Om sommeren

Om vinteren

Vår og høstpleie

Viktige trekk ved blandet hudpleie

Vask med vann ved romtemperatur

Det er nødvendig å nekte toalettsåpe

Bruke tonics

Det riktige valget av kosmetikk

Bruk våtservietter til å tørke ansiktet ditt

Påføring av masker

Bruke fundament i stedet for pulver

Rengjøringskombinasjonshud

Siden i søvn fortsetter huden å utskille talg, det akkumulerer og danner en film. Derfor kan vask om morgenen gjøres med en spesiell børste til ansiktet. Gelen som påføres den myke børsten av en slik børste skummer bedre og penetrerer dypere inn i porene, fjerner fett mer effektivt. En slik daglig prosedyre vil bidra til å unngå tilstopping av porene, dannelsen av svarte flekker og komedoner.

Hvis det er tid, så om morgenen etter vask kan du utføre en annen renseprosedyre: Påfør en liten mengde kefir eller serum på ansiktshuden, med en bomullspinne, som skal vaskes grundig etter noen minutter med rennende vann. Etter en slik renseprosedyre vil følelsen av fet hud forsvinne, det blir jevnt og silkeaktig.

Etter at huden tørker, kan du tørke den med lotion for kombinasjonshud. Oppdraget med en lotion eller tonic er å normalisere surheten i huden, forhindre betennelse og smale porer i fete områder. Til disse formål, egnede lotioner med panthenol, bisabolol og urteekstrakter.

Også, for blandet hudvask med en infusjon av urter vil være nyttig. Denne prosedyren gjøres best om kvelden før du går i seng. For å gjøre dette, ca 1 time før vask, trenger du å helle en liter kokende vann 2 klype kalk. Etter en time, påfør infusjonen og vask ansiktet og nakken etter hovedrensingen. For å forhindre dehydrering av huden i denne infusjonen til vask, kan du legge til litt aloe juice. Samme prosedyre kan utføres infusjon av kamille.

Etter vasking på den forhånds-tørkede huden, skal det brukes henholdsvis dag eller nattkrem.

Bruken av skrubbe for blandet hudtype

Påfør scrubs for denne typen hud kan ikke være mer enn 3 ganger i uken. Skrubbe for en kombinasjon av hudtype bør ikke inneholde grove slipemidler, alkalier eller alkohol, noe som stimulerer produksjonen av talg og tørker ut huden.

Det er best å lage en skrubbe selv:

Svart brød og kefir skrubbe

Orange Peel og Yoghurt Scrub

Masker for kombinasjon (blandet) hud

Masker for huden er rensende, regenererende og nærende.

Rengjøringsmasker

Havregryn og melkemask

Hvit leire og sitronmaske

Reparasjonsmasker

Mask av agurk, egg og olivenolje

Maske av gresskar, olivenolje og poteter

Nærende masker

Mask av ostemasse og melk

Mask av melon og kefir

Linfrømaske

Gjærmaske

Hudpleie Kosmetikk

For blandet hudpleie trenger du:

 • dagkrem til ansiktet;
 • natt ansiktskrem;
 • kosmetisk melk;
 • tonic for fet hud og tonic for tørr hud;
 • mynte eller termisk vann;
 • rensing, nærende og gjenoppretting av masker (merket "for kombinasjonshud");
 • myk skrubbe;
 • matting kluter.

En krem ​​beregnet på blandet hud bør ha spesielle egenskaper. Det er ønskelig at det inneholdt antiinflammatoriske komponenter, som ekstrakter av kamille, calendula, plantain eller salvie. Krem til omsorg for blandet hud bør ikke være fet: For blandet hud, velg en krem ​​med naturlige oljer av shea eller macadamia. Om vinteren, med en negativ lufttemperatur, kan du bruke en mer tett natkrem som en dagkrem for ekstra beskyttelse av huden.

For at effekten av hudpleie av blandet hud skal være så effektiv som mulig, bør oljeaktig hud behandles med en spesielt utviklet tonic for slik hud, takket være at huden på kinnene, pannen og nesen ikke vil skinne. Samtidig trenger den tørre huden på kinnene og nakken ikke å bli utsatt for ytterligere tørking, derfor er det bedre å tørke disse områdene med en lett tonic for tørr hud.

For å rense huden av en blandet type, er kosmetisk melk best egnet, det eliminerer oljeaktig skinn og renser forsiktig tørr hud. Mynt og termisk vann vil være nyttig for fet hud, og vil ikke skade tørr hud.

Masker for blandet hud, så vel som skrubbe, kan forberedes av deg selv: På denne måten kan du spare penger, og du vil være sikker på at ingen unaturlige stoffer vil skade huden din.

Spesielt fete områder med blandet hud kan fuktes med mattservietter om dagen, noe som effektivt absorberer overflødig fett fra ansiktet når det ikke er anledning til å oppdatere huden med tonic eller å rengjøre den grundig.

video

Forebygging av for tidlig aldersrelaterte endringer

For at huden skal være ung, smidig og stram, må du ta vare på den daglig (morgen og kveld) ved hjelp av kosmetikk og prosedyrer. I tillegg bør man ikke misbruke alkohol, slutte å røyke, begrense inntak av saltet mat (for å unngå vannretensjon i kroppen) og søtsaker (overdreven forbruk av søtsaker provoserer akne), drikk minst to liter vann om dagen (for å unngå dehydrering).

I en alder av 35 år kan anti-age og anti-rides kremer kobles til hovedbehandlinger, noe som reduserer dannelsen av rynker og strammer huden. Rensing av huden i voksen alder er bedre å begynne med eksfolierende midler som inneholder alfa-hydroksy syrer - frukt syrer, som er langt de mest effektive anti-aging rettsmidler.

Hva er kombinasjonshud og hvordan å bry seg om det

Kombinert eller blandet hud er den vanligste. Denne typen hud i ansiktet hos 80% av ungdommene. Hos unge under 25 år forekommer det i 40%. Fra 25 til 35 år allerede ved 15%.

Hvorfor er huden på pannen, nesen, haken, i T-sonen fet? Dette skyldes overskuddet som produseres av testosteron. Ved 35 år, blir hans utslipp normalisert og den kombinerte huden blir normal.

Pleieregler

Den kombinerte huden i ansiktet bør regelmessig tas vare på, slik at det ikke er noen svarte flekker i T-sonen som kan bli betent og akne vil oppstå. Vurder omsorgsregler:

 1. I sommer, ta vare på denne typen hud, som for fet. 2 ganger om dagen kan du vaske med gel. 2 ganger om 7 dager, bruk skrubbe. Hver dag trenger vi kremer (geler) som tørker huden i T-sonen og lindrer betennelse.
 2. Om vinteren, bruk tvert imot fuktighetskrem med geler. Hud renser spesiell melk. Scrubs bruker 2 ganger i måneden. Gommazh mer foretrukket. Påfør beskyttende krem ​​i 30 minutter. før du forlater huset. La det være fett av animalsk opprinnelse, voks og oljer. På kvelden, bruk en krem ​​(fuktighetskrem).
 3. Skrubbe brukes bare i T-sonen. Det er økt utslipp av fett. Dette er pannen med nesen og haken. Gjør dette ikke mer enn 1 eller 2 ganger i uka. Hvis du ikke vil bruke 2 forskjellige metoder for peeling, velg en universell, der det er komponenter for å ta vare på normal og fet hud.
 4. Hver dag må du bruke et verktøy som toner, virker som en anti-inflammatorisk og fuktighetsgivende.
 5. Produktet du bruker, bør ikke ha en fettete tekstur.
 6. Les komposisjonen. Vel, hvis det er urter som reduserer betennelse: plantain med salvie og kamille, etc. Kremet vil bidra til å redusere betennelse i T-sonen. Vel, hvis det finnes oljer på naturlig basis: eng kjerne, shea, macadamia med sesam. Mineraloljer er ikke nødvendig, de er mer sannsynlig å tette porene i problemområder. Ekskluder dem.
 7. Når du kjøper en krem ​​eller en maske, tonic med lotion, se, for hvilken alder er det beregnet? Spesielt hvis du er over 40. Deretter trenger du krem ​​til å fungere på huden med anti-aging-komponenter.
 8. Prøv å følge anbefalingene. Det er ikke nødvendig å besøke dyre salonger og bruke kosmetikk av kjente merkevarer. Hjemme kan du ta godt vare på huden din.

Rengjøringskombinasjonshud

Et spesielt skum eller gel er egnet for å vaske ansiktet om morgenen. Se på komposisjonen, det bør ikke være alkohol, noe som er skadelig for fet og spesielt tørr hud. Mange forbereder sine egne dekoder av urter og endrer ofte sammensetningen, proporsjoner. Så blandet hud har ikke tid til å bli brukt og effekten av prosedyrene er alltid utmerket. Hver kjøttkraft vil være sammensetningen av sporstoffer med vitaminer og en positiv effekt på huden.

For kombinasjonshud trenger du å lage en syrebarriere. Ta om morgenen kefir med høyt fettinnhold, suge en tampong i den og bruk en slik maske. La det være på ansiktet i 5 til 10 minutter. Skyll deretter med varmt vann eller mineralvann som ikke inneholder gass. Berør huden, det er behagelig, det føles ikke tett.

I tillegg til kefir, bruk valle. Hvis disse produktene ikke er, surgjør bare mineralvann uten gass eller kokt med eddik. På 1 liter væske 6% eddik 1 ts. og vaske ansiktet ditt.

Bra for vasking av limeavkok. Krever 1 ss. l. lime blomster. Sett urter i potten og hell 1 liter kokende vann. La 1 time insistere. Stamme og vask. Huden vil se frisk og ren ut.

Bra og komprimere med avkok. Påfør den i 10 til 15 minutter. Det vil bidra til å fjerne den blå farge under øynene og puffiness med posene vil gå vekk.

Om vinteren, og så på våren ta vare på dette: gjør avkok med aloe juice og kamille. Krever 2 ss. l. kamille helles 1 liter kokende vann og la det stå i 1 time. Når det er avkjølt, legg til 3 ts. aloe juice Vask en fantastisk infusjon. Fuktighetsgivende vil være perfekt. Huden på kinnene vil stoppe flak, og i T-sonen blir mindre fet.

Få en pensel med myke børster. Du vil bruke en rensemiddel og kombinasjonshuden blir forsiktig massert. 1 min panne med nese og hake. Forebygging av svarte flekker med komedoner.

peeling

Scrubs effektivt peeling på ansiktet 1 eller 2 ganger i uken. Cellene dør av og de må fjernes forsiktig. Fett på huden blir mindre skiller seg ut. Huden på kinnene behandles i 1 min. men i T-sonen lenger (3 min.). Etter prosedyren, minst 2 timer. Ikke gå utenfor. Peeling forårsaker mikrotrauma og kombinasjonshud er sårbar for bakterier. På gata kan en infeksjon komme på henne, og det vil oppstå betennelse.

Svartbrød eller havremelkrubb

Vel hjelper til med å rengjøre problemkrummen med sort brød eller kli havremel. Normal hud på kinnene blir fuktig, smidig og myk.

 1. Flakes "Hercules" 1 kopp, eller ta crumb, som er litt tørket.
 2. Det tar 1 ts. brus eller borax.
 3. Fint salt 1 ts.
 4. 1 ss. l. sur melk.
 1. Hakkelbrød eller havregryn hakk. Oppbevares i en glassburk eller porselenrett.
 2. Tilsett salt og brus til blandingen og bland alt. Blandingen er nok i 2 måneder.
 1. Ved 1 ss. Jeg må ta 1 ss. l. sur melk. Rør.
 2. Vetting av ansiktet før prosedyren er nødvendig. Sett elendighet.
 3. Tørk med en blanding av hud. Spesielt i pannen, på nesen og haken.
 4. Gruel allerede uten hindringer som beveger seg i ansiktet? Skyll med varmt vann.
 5. Skyll ansiktet med litt saltet væske. La det være kult.

Orange peeling scrub

Han vil sette pris på de økonomiske husmødrene som elsker å beholde aksjer. Ikke kast bort appelsinskallet. Tørk og koker skrubbe:

 1. Grind appelsinskallet i en kaffekvern eller blender til det blir mel.
 2. Ta 1 ss. l. og inngå det 2 ss. l. naturlig (uten frukttilsetninger) yoghurt. Rør. Påfør ansiktsskrubb.
 3. Masser huden med sirkulære bevegelser i 2 til 3 minutter. og skyll med vann (varm). En slik myk skrubbe exfoliates huden av kinnene perfekt.

Hesteskog

Om vinteren trenger kombinasjonshud ernæring. Egnet ostemasse skrubbe. Det vil rengjøre porene av fett og på huden dannes film. Dette er en effektiv beskyttelse mot vind og skitten luft i byene.

 1. Slip i en kaffekvern, forvasket og tørket ris for å lage mel.
 2. 1 ss. l. melblanding med 1 ts. solsikke eller olivenolje.
 3. Legg til blandingen 1 ts. sukker (sand).
 4. Pluss 1 ss. l. hytteost med høyt fettinnhold. Bland godt.
 5. Fuktighet av ansiktet og påføring av sammensetningen er nødvendig. 1 eller 2 min. Masser forsiktig og skyll alt med vann (varmt).

masker

Hytteost

 1. Bland 1 ss. l. lavmett hytteost med melk (hvor mye kommer det inn slik at en tykk blanding kommer ut).
 2. På 15 min. lage en ansiktsmaske med et tynt lag. Rundt øynene er ikke nødvendig.
 3. Vann for spyling skal kokes eller filtreres.

Denne masken er god om sommeren når du er i solen mye. Det vil fukte huden og beskytte dem mot brannskader. Regenererende.

potet

 1. Kok poteter og mos.
 2. Legg til nok melk slik at blandingen ikke strømmer ned i ansiktet ditt.
 3. Søk om i 15 minutter.
 4. Skyll med kokt, kald eller filtrert væske.

Du kan lage en kremaktig eller kamille tonic. Grønn eller bærkrem. Oppskrifter vil bli bedt om av venner, eller du vil finne gjennom Internett.

Svarte punkter kan ikke ekstruderes. Det er nødvendig å dampe ut ansiktet, dekket med et håndkle, over et avkok av urter. Deretter klemme dem ut med rene hender med bomullspinner.

Prøv å spise et balansert kosthold. Mindre fett, stekt, røkt, saltet. Ikke røyk. Gå til sengs på 22-23 timer. Og sove minst 6-7 timer. Og snart blir den kombinerte huden normal.

Kombinert ansiktshud: hjemmebehandling

Den kombinerte huden i ansiktet går til mange jenter / kvinner, hvis det er kort beskrevet, er dette "is og brann". To typer hud sameksisterer i ansiktet - fet og normalt, og den første typen hud "velger" den T-formede sonen som ligger ved nesenes vinger, griper stripen over overleppen og haken. Den vurderte hudtypen er et problem, fordi du må lære å ordentlig ta vare på det, og det er ikke så lett, siden du må ta hensyn til fet hud og til normal. For å lære å ordne omsorgsprosedyrene riktig, er det verdt å undersøke informasjonen om det, og vår artikkel vil hjelpe til med dette.

Funksjoner av kombinasjonshud

I ansiktets T-formede område er det mange sebaceous kjertler, det er de som provoserer en overdreven sekresjon, noe som fører til for mye fett. På kinnbenet, kinnene og pannen blir huden normal - jevn farge, ingen utslett og hudormer, ingen glans. Sjelden, men det er jenter som har en tørr hudtype på kinnene, pannen og kinnbenet - i dette tilfellet vil det bli preget av peeling, betennelse og periodisk rødhet. Forresten, hvis huden i ansiktet utenfor den T-formede sonen er tørr, så vil damen merke seg utseendet på tidlige rynker - dette er en av egenskapene til denne typen hud.

Det er bemerkelsesverdig at i sommeren og våren ser huden på ansiktet av den kombinerte typen ut fettere enn vanlig, men i den kalde årstiden er det tilbøyelig til å flakke selv i den T-formede sonen. En slik variasjon av hudtype krever spesiell oppmerksomhet og velutførte prosedyrer for pleie.

Vær oppmerksom på! I regelen blir kvinner i alderen 35 år normal, og alle problemene som er beskrevet ovenfor, forsvinner av seg selv.

Daglig pleie for kombinasjonshud

Det er nødvendig å ta hensyn til en spesiell type ansiktshud og bruke spesielle kosmetiske produkter til omsorg - dette er en uunnværlig tilstand for å opprettholde en sunn hud og bevare skjønnhet.

rensing

Morgenrengjøring av kombinasjonshud bør utføres ved hjelp av en ansiktsvask, som er laget for normal eller kombinasjonshud. Det tas i små mengder på fingertrådene, spredes deretter over ansiktet og skylles med kaldt vann. Å rense fet deler av ansiktet er det tilrådelig å bruke en svamp - en spesiell kosmetisk enhet som på grunn av sin struktur, simulerer lett peeling. Vær spesielt oppmerksom på temperaturen i vannet - det skal være bare kult, som varme og varmt peeling og øke produksjonen av sebum.

Etter at vaskeprosessen er over, bør ansiktet behandles med tonic eller lotion, som er utformet spesielt for den aktuelle hudtypen.

Vennligst merk: Hvis en kvinne med en kombinert hudtype er i en alder av 35 år, må hun for å unngå konsekvensene av aldersrelaterte endringer starte dagen med bruk av spesielle kremer som kan eksfoliere flakene.

Fuktighetsgivende hud

Hvis det er utslett på ansiktet, kan de fjernes på noen måte som inneholder salisylsyre. På resten av ansiktet er brukt på en vanlig fuktighetskrem, og her er det ikke nødvendig å skaffe midler for kombinert hud - passer alle.

Hvis huden på en kvinnes ansikt allerede er i aldersrelaterte endringer, bør du etterpå bruke vaskemidler i ansiktet, inkludert enten hyaluronsyre eller retinol. Typisk er slike komponenter tilstede i kosmetiske serumer.

beskyttelse

Før du går ut med en kombinert type ansiktshud anbefales det å bruke spesielle dagtidskrem med UV-beskyttelse.

Først etter alle angitte stadier av omsorg for ansiktets kombinerte hud kan du bruke sminke. Men om kvelden trenger du bare å rengjøre ansiktet med en spesiell tonic (det er bedre å ikke utføre prosedyren med såpe) og påfør en rik krem ​​på tørre / normale områder av ansiktet, men på T-formet område - tørking.

Ja, prosessen med daglig pleie for kombinasjonshud er ganske tidkrevende, men bare på denne måten vil det ikke bare være mulig å oppnå et godt utseende, men også for å støtte huden, nærme den med vitaminer og forhindre den negative påvirkning av eksterne faktorer.

Masker for kombinasjonshud

Ansikts ansett hudtype, ikke bare med daglig pleie, krever omhyggelig oppmerksomhet - masker bør også velges under hensyntagen til hudtyper.

For den T-formede sonen

Denne sonen er alltid fett, så du kan og bør bruke masker laget av honning og andre komponenter for å ta vare på det:

 1. Ta to spiseskjeer sterke teblader, legg til honning (ikke mer enn en spiseskje) og 5 dråper sitronsaft. Alle rist og ved hjelp av gasbind / plate eller kosmetisk svamp masse påføres på vingene av nesen, haken og strimmelen av huden over overleppen. Den skal brukes i flere lag, etter at den forrige er helt tørr.
 2. Bland en spiseskje honning og en egghvide, legg deretter en spiseskje havregryn knust med en blender. Denne masken beskytter ikke bare huden og smelter porene, men renser den også aktivt fra smuss, noe som automatisk reduserer antall utbrudd og akne i den T-formede sonen.
 3. To spiseskjeer av honning skal blandes med samme mengde hacked havregryn. Denne enkleste sammensetningen renser oljeaktig hud fra urenheter, bidrar til tørking av huden.
 4. Bland i like store mengder juice av fersk agurk og honning, bland alt grundig. Ta deretter gasen, brett i 2-4 lag og fukt den i ferdigproduktet. Gassduk skal settes på T-formet område, lett presset til huden og la det stå i 15-20 minutter.
 5. En annen oppskrift på komprimering er å blande en spiseskje honning, et halvt glass varmt vann og en spiseskje aloe juice. I det ferdige produktet, fukt en gazet klut, sett på T-formet område av ansiktet og dekke med et skjerf eller topp. Komprimeringstiden er 10 minutter.
 6. Bland honning, havregrynsmel og melkvalle i slike proporsjoner, slik at "utgangen" er en tykk, pastaaktig masse. Den resulterende massen renser rent oljeskinn, strammer porene og bidrar til å redusere nivået av sekresjon av talgkjertlene.

Husk at huden må rengjøres grundig før du påfører masken på ansiktets T-formede område. Etter at masken er vasket av med varmt vann, må du tørke ansiktet (ikke gni det med et håndkle!) Og påfør den krem ​​som ble valgt for å ta vare på den kombinerte typen hud. Hyppigheten av bruk av ovennevnte masker bør ikke være mer enn 3 ganger i uken.

For hele ansiktet

 1. Bland 1 ss havregryn med melk, slik at du får tykk grøt uten klumper. Påfør det ferdige produktet på den tidligere rensede huden i ansiktet og bløt i 1-15 minutter, skyll med kaldt vann. Skjønnhetseksperter anbefale for denne masken for å bruke et avkok av kamille medikament - det kan brukes i stedet for melk ved fremstilling av anvendelige maske, eller som et middel for å skylle ansiktet. Denne masken er rensende og bidrar til å redusere mengden utslett på ansiktet.
 2. Fettfri cottage cheese skal blandes med melk, resultatet bør være en monotont masse medietetthet (du kan bruke en blender til blanding). Det ferdige produktet blir påført ansiktets hud og i alderen i 10-20 minutter, deretter vasket av med varmt vann. Høstost med melk nærer huden, gjenoppretter den og forhindrer utseendet av betennelsesprosesser på overflaten.
 3. Kok semolina i den klassiske oppskriften på vannet. Grøten skal være ganske tykk. Du må vente til grøten blir knapt varm, velg 2 ss retter fra retter og legg til 1 eggeplomme, 1 ss honning og 1 ss druesaft til dem. Denne masken, etter en 20 minutters eksponering på ansiktet, toner perfekt ansiktets hud, eliminerer tegn på aldersrelaterte endringer og tørker huden, noe som overhodet ikke er overflødig i den T-formede sonen.
 4. Om sommeren kan du bruke friske bær - du må blande bringebær og jordbær i like mengder i en blender, bruk den resulterende frukten "mousse" til ansiktets hud. Maskens oppholdstid er 20 minutter, den vaskes av med varmt vann, og huden er smurt med fuktighetskrem.
 5. Det er også en vegetabilsk maske, som du må ta knust masse av poteter, agurk eller tomat. Merk: Du kan ikke blande disse grønnsakene, du må bruke en av de foreslåtte. Kjøttet av grønnsaker kan påføres i en "ren form" på tidligere renset hud i ansiktet, eller du kan legge til litt havremel på den, "binde" kjøttet av grønnsaker og gjøre det tettere. Varigheten på masken på ansiktet er 20 minutter, så blir alt vasket av med varmt vann.

Vær oppmerksom på noen funksjoner av masker for ansiktet med en kombinert hudtype:

 • du kan ikke forandre dem for ofte - det er bedre å velge en ting og gjøre et kurs av masker;
 • 1-2 prosedyrer vil ikke ha noen effekt, men 10-12 prosedyrer vil allerede vise hvor riktig maskeoppskriften ble valgt;
 • hvis grønnsaker eller frukt / bær er til stede i oppskriften på den kombinerte typen hud, må du sørge for at du ikke er allergisk mot dem;
 • masker brukes bare på et rent ansikt, det vil si uten kosmetikk og støvfjerning fra støvets hud med tonic eller lotion;
 • Du kan ikke bruke ovennevnte midler for å ta vare på kombinasjonshud mer enn 3 ganger i uken.

Det beste alternativet vil selvsagt være en appell til en skjønnhetspleie - en spesialist vil kunne nøyaktig avgjøre hvilken type hud i ansiktet og gi anbefalinger for å ta vare på henne. Men oppskrifter av masker i dette materialet vil være nyttige, de utgjør ingen fare for kvinnens helse.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

5,069 totalt antall visninger, 9 visninger i dag

Flere Artikler Om Typer Acne