Rosacea er en kronisk hudsykdom forårsaket av sebaceous kjertler, hårsekk og små kapillærer. I motsetning til ungdomsutslett forekommer denne patologen hos mennesker 35-50 år og har et progressivt kurs. De viktigste symptomene på sykdommen er rødhet av huden etter å ha vært i kulde, solen, mens du spiser alkoholholdige drikker og krydret mat. Erytem vedvarer lenge, selv etter eliminering av uønskede faktorer.

På grunn av forstyrrelser i sebaceous kjertlene oppstår overdreven fettproduksjon. Akne er plassert på ansiktet i kinnene, nesen, pannen og haken, i begynnelsen ser de ut som betent papler eller knuter, og blir deretter til pustler. Et karakteristisk trekk er fraværet av komedoner.

Funksjoner og utvikling

Rosacea er preget av utvidelse av små blodkar som forårsaker rødhet i huden. Gradvis mister kapillærene deres evne til å begrense, i det berørte området er det røde årer - telangiektasi.

Hos halvparten av pasientene som lider av rosa akne, oppstår øyeskader (keratitt). Hornhinnen tørker ut, rødmer, lacrimation øker, purulent conjunctivitis vises, blepharitis. Patologi fører til forverring av syn, i alvorlige tilfeller utvikler blindhet. Oftest forekommer keratitt etter utslett eller samtidig med dannelsen av akne i ansiktet.

Etter hvert som patologien utvikler seg, vokser huden grov, epitelet desquamation forstyrres, porene ekspanderer, dype arr gjenstår. Kapillærene får en blåaktig tint. En av komplikasjoner av rosacea er rhinofyma - nederlaget i nesen, det øker i størrelse, blir kupert og får en rødblå farge.

Kliniske former for sykdommen

Det finnes flere typer rosacea:

1. Pustulær form ledsages av utslett av rosa, betent ål dekket med skalaer. De er lokalisert på nesen, nasolabial trekant, og senere sprekker utslettene til pannen og haken. Akne er betent, purulente masser dannes inne. Det berørte området blir rødt og hovent.

2. I tilfelle av en fibrøs type patologi, ser knuter og plakk på ansiktet, slår utslaget sammen, overflaten blir dekket med skorper, sel, abscesser dannes.

3. Erimatøs form av rosacea er preget av vedvarende rødhet, som ikke går over flere dager. Flere telangiektasier og rød akne opptrer på huden. Først får kapillærene i skarlagen farge, senere en blåaktig tint.

Sykdommens form er tatt i betraktning når man foreskriver behandling.

Årsaker til rosacea

Rosacea er diagnostisert i begge kjønn, men oftest forekommer sykdommen hos kvinner i overgangsalderen. Dette skyldes hormonelle forandringer i kroppen. Blonde kvinner med klar hud som er utsatt for rødhet og fotofobi, er mer utsatt for dannelsen av rosa akne.

Menn lider av fibrous form av patologi, som er preget av omfattende utslett på ansiktet, hyperplasi av talgkjertlene, komprimering av dermis.

Hovedårsakene er:

 • allergisk dermatitt;
 • neuroendokrine sykdommer;
 • rosacea;
 • alvorlig stress;
 • svekket immunitet;
 • hudinfeksjoner;
 • kronisk alkoholisme;
 • hormonelle stoffer;
 • leversykdom;
 • effekter av kjemiske peeling;
 • beriberi;
 • kroniske sykdommer i fordøyelsessystemet.

Demodikose (hudmide) øker symptomene, men er ikke årsaken.

Rosacea kan ikke helbredes helt, da det er en kronisk sykdom. Perioder med forverring erstattes av remisjon, sykdommen utvikler seg gradvis og går inn i et infiltrerende stadium, karakterisert ved fortykkelse av ansiktets hud, puffiness, blåaktig tinge. Prescribes terapi dermatologist basert på årsakene til patologi. Det er nødvendig å eliminere de provokerende faktorene: unngå hypotermi og overoppheting, ikke bruk irriterende, astringent kosmetikk (skrubber, peeling).

Hvis hudinfeksjon har oppstått med feber, har purulent akne dannet, og antibiotikabehandling er foreskrevet. I tillegg tar pasienter vitaminkompleks og legemidler for å styrke immunforsvaret. Et godt resultat i de alvorlige stadiene gir laserterapi. I nærvær av fistler og subkutan betente noder utføres kirurgisk drenering av abscesser.

Det er nødvendig å behandle eksterne manifestasjoner med salver på grunnlag av Metronidazol. Effektiv bruk av Invermectin, Azelaic acid, subkutane injeksjoner av nikotinsyre. Disse midlene har en antibakteriell, anti-inflammatorisk effekt.

Etter fjerning av de akutte symptomene på rosacea, fortsetter de til terapi av blodkar. Photocoagulation, cryo og ozon terapi bidrar til å kvitte seg med rutenettet av små kapillærer på ansiktet av pasienten. Pasienter anbefales å gjennomgå et støttende kurs for å redusere antall tilbakefall, redusere sykdomsprogresjonen og forhindre utseendet av ny akne. Behandlingsregimet velges individuelt for hver person, og tar hensyn til årsak og form for sykdommen. Det kan hende du må konsultere en endokrinolog, en nevropatolog, en gastroenterolog.

Anbefalt tilslutning til en diett som ekskluderer krydret, fett, stekt mat, alkohol. Pasienter som lider av gastrointestinale sykdommer, lever, er det nyttig å bruke ferske grønnsaker, frukt, fettfattige meieriprodukter.

Hjem Acne Behandling

I kombinasjon med tradisjonelle terapier kan du behandle dem ved hjelp av folkelige oppskrifter. Fjern rødhet og betennelse i avkok av urter. For deres forberedelse bruker apotek kamille, salvie, rosehip, St. John's wort, eller calendula blomster. Planter blir brygget med kokende vann og infundert i 8 timer, deretter filtrert. Fuk i et avkjølt verktøy et stykke gassbind og legg det på ansiktet.

Du kan ikke selvklemme akne, infeksjon kan oppstå, noe som vil føre til økt betennelse og hevelse. Det er også kontraindisert for å vaske med varmt vann, varme fremmer aktiv reproduksjon av bakterier. Eteriske oljer er ikke egnede, de forlater en fettfilm i ansiktet, som tetter opp leddene i sebaceous kjertlene og fører til utvikling av purulente prosesser. Det er forbudt å behandle rosacea med jod, det vil føre til dannelse av subkutane abscesser.

Et effektivt middel for akne er en vandig løsning av propolis, den vil bli kjøpt på apotek eller utarbeidet av deg selv. Det brukes til å tørke ansiktet før sengetid, om morgenen må du vaske med såpe og vann. Nyttig av et slikt produkt og å styrke immunforsvaret når det brukes innvendig.

Hjemmebehandling utføres med ansiktsmaske. Gjør det fra naturlig honning og aloe vera juice. Massen er plassert på bomullsklut og påføres på de berørte områdene i 20 minutter, deretter vasket med kaldt vann. Folkemedisin reduserer betennelse, irritasjon, ål raskt modnes, og vev helbreder. Masken skal gjøres 1 gang om 2 dager, det kan hende du trenger 10-20 økter totalt. Prosedyren er kontraindisert for personer som er allergiske mot bieprodukter.

Rosacea behandler ferskpresset tranebærjuice, den brukes til kalde kremer. Bær inneholder vitaminer fra gruppe B, C, nikotinsyre og nyttige sporstoffer. Påfør en komprimering i ansiktet hver dag til fjerning av akutte symptomer, da kan det settes på en dag og gradvis øke intervaller for å normalisere hudtilstanden. Den unike sammensetningen av tranebær bær bidrar til å normalisere pH i epidermis, metabolske prosesser, bli kvitt akne, styrke kapillærene og lokal immunitet.

Rosacea Forebygging

For å redusere antall tilbakefall og forhindre utslett, bør følgende regler følges:

 • bruk krem ​​med UV-beskyttelse;
 • unngå langvarig hypotermi
 • utelukke aktiv sport
 • Påfør kosmetikk som ikke irriterer huden;
 • lag en balansert meny;
 • rettidig behandling av samtidige sykdommer;
 • Beskytt ansiktet mot direkte eksponering mot sollys;
 • du kan ikke gå til badstuen, solarium, ta for varmt badekar;
 • gi opp dårlige vaner, føre en sunn livsstil.

Overholdelse av forebyggende tiltak reduserer risikoen for eksacerbasjoner og utseendet av akne betydelig. Tegn på sykdommen synes mindre uttalt, det er ingen purulent betennelse, arrdannelse av vev. Overholde anbefalingene bør være pasienter diagnostisert med sykdommen og de som er i fare.

Rosacea er en alvorlig sykdom preget av lesjoner i ansiktets hud, utseendet av betent akne. Patologi har et progressivt kurs, symptomene øker gradvis, komplikasjoner utvikles. Behandling foreskrevet av en hudlege ved å ta hensyn til årsakene til sykdommen. For å få det beste resultatet, er det nyttig å kombinere tradisjonelle terapier og tradisjonelle metoder.

Kan Pink Acne Cure?

Vanlig akne i ansiktet kan forårsake mye problemer.

Men selv de ødelegger ikke utseendet så mye som rosa akne.

I tillegg er det ikke så lett å kurere fortiden.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

De er ikke mottagelige for kjente metoder, og du bør ikke prøve å bli kvitt dem selv.

Slike utslett krever en helt annen tilnærming.

Hva er det

Rosacea er en annen medisin i medisin kalt rosacea.

Denne sykdommen er av kronisk natur, som ikke bare dekker sebaceous kjertler, men også hårsekk og små fartøy.

 • Det påvirker hovedsakelig ansiktets hud (kinn, nese, hake og panne).
 • Men i sjeldne tilfeller manifesterer sykdommen seg på brystet, skuldrene, tilbake.

Hvordan ser de ut

Rosacea manifesteres på en helt annen måte enn akne vulgaris.

 • Først vises rødhet i ansiktet. Huden får en lys rosa nyanse, svulmer. Fettinnholdet i epidermis øker, noe som er forbundet med økt sekresjon av talgkjertlene.
 • Da, mot denne bakgrunnen, opptrer små kuppelformede pimples, som deretter omdannes til purulent.
 • Med videre utvikling av situasjonen på huden, vises tette infiltreringsområder, som kan bli mer og mer.
 • Det vaskulære retikulum blir merkbart, spesielt i nesområdet. Separate knuter kan vises på overflaten (i legerspråk kalles dette rhinofyma).
 • De samme forandringene som er forbundet med komprimering av hudlaget, kan oppstå på øyelokkets hud.

ICD-kode - 10

Rosacea inngår i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer under koderne:

 • L70 - akne;
 • L71 - rosacea (L8 - andre typer rosacea, L71.9 - uspesifisert rosacea).

Årsaker til rosacea

Utviklingen av rosacea kan utløses av en rekke årsaker:

 • neurovegetative forstyrrelser;
 • emosjonelt stress;
 • eksponering for høye eller omvendt lave temperaturer på ansiktets hud;
 • UV-eksponering under naturlige forhold eller i et solarium;
 • bruk av eksterne kortikosteroid medisiner i lang tid;
 • feil hudpleie, misbruk av sterke handlinger (scrubs, peels);
 • alkoholmisbruk, krydret mat;
 • allergiske hudreaksjoner;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet.

Leger utelukker ikke den komplekse påvirkning av faktorer på sykdommen.

Disse faktorene kan ikke bare provosere sykdommen, men kompliserer også kurset dersom sykdommen allerede eksisterer.

For forbindelsen av rosacea med nervesykdommer, forteller utbredelsen av utslett i området av trigeminusnerven.

Tidligere ble det antatt at utseendet på rosa akne kan provosere demodikose.

Men nå er leger tilbøyelig til å tro at Demodex tipplesjonen er sekundær, den utvikler seg mot bakgrunnen av økt sebumsekresjon.

Risikogruppe

Lysskinnede og rettferdige mennesker er i fare for rosaceas sykdom.

Risikoen for sykdom øker:

 • tilhenger av dårlige vaner;
 • folk som misbruker solbrenthet;
 • hvis arbeid er forbundet med konstant stress;
 • hvis du bruker aggressive metoder for hudpleie hjemme
 • elskere av varm, krydret, krydret mat;
 • hos gastriske pasienter (leger finner i økende grad en korrespondanse mellom sykdommen og tilstedeværelsen av Helicobacter pylori i magen).

Video: Rosacea eller Rosacea

epidemiologi

 • Sykdommen kan manifestere seg i ethvert løp, men det er hovedsakelig folk av keltisk opprinnelse (irsk, walisisk) som lider av det.
 • Kvinner etter 30 år er mer utsatt for ham enn menn. Ofte manifesterer sykdommen seg i aldersgruppen fra 40 til 50 år.

Foto: epidemiologi og årsaker til sykdommen

patogenesen

I avanserte stadier av rosacea kan observeres:

 • subkutan infiltrering;
 • en økning i størrelsen på sebaceous kjertlene med aktivering av deres funksjoner;
 • skarp utvidelse av fartøyene som fôrer dermis.

sykelig anatomi

I tilfelle av rosa akne forekommer subkutane patologiske forandringer med hensyn til strukturen av huden og karene som trer inn i den:

 • med utvidelse av blodkar rundt dem, bindevev vokser, forårsaker et brudd på blodstrømmen, som et resultat dermis vev blir edematous;
 • kollagenfibrene mister sin styrke, blir løs;
 • hårsekkene er blokkert med trafikkork og delvis atrophied;
 • i påfølgende stadier, blir den inflammatoriske prosessen forbundet med infiltreringens spredning;
 • Det er spredning (cellevekst), noe som fører til en fortykning av dermis.

Alle disse endringene manifesterer seg visuelt, de blir en merkbar kosmetisk defekt på huden.

Foto: patologiske endringer i huden under sykdom

Men den patologiske prosessen, som vi allerede har forstått, fører til alvorlige endringer i strukturen i huden, noe som er vanskelig å gjenopprette etter dem.

Og senere stadium av sykdommen har allerede utviklet seg, jo vanskeligere, og noen ganger umulig, å returnere huden et sunt utseende.

histogenesis

Histologiske studier av skadet hudcelle rosacea viste alvorlige svekkelser av cellulær immunitet.

Spesifikke celler ble isolert for å bekrefte dette.

Hvilke rettsmidler for akne i ansiktet passer en tenåring? Finn ut her.

Derfor er forskere tilbøyelige til å tro at årsaken til sykdommen er mer sannsynlig å være:

 • nervøse lidelser;
 • vegetodistonii;
 • arvelighet.

Kliniske manifestasjoner

Hva er symptomene på rosacea?

 • I begynnelsen av sykdomsutviklingen oppdager mange mennesker bare en følelse av et rush av blod til ansiktets hud etter ubetydelige fakta for de fleste: varm drikking, alkohol, endring i omgivelsestemperatur, en følelsesmessig utbrudd. Men allerede på dette stadiet kan man tenke på noen patologi, siden rødmen på kinnene har en klar kant med resten av huden (lik flammene, flekkene).
 • Etter å ha tatt alkohol på ansiktet i lang tid manifestert det vaskulære nettverket, som også er ukarakteristisk for en sunn person.
 • I den første fasen av rosacea, uten noen provoserende faktorer, oppstår vedvarende rødhet i ansiktet. Det er ledsaget av økt fet hud. Hvis en person bruker tørkeskjønnhet, går ikke overdreven greasiness bort, som man ville forvente, men i tillegg er det også desquamation av epidermis.
 • I neste fase er ekspansjonen av blodårer (edderkopper eller asterisker) permanent festet til rødheten, og små papiller og pustler vises.

Foto: første manifestasjoner av sykdommen

 • Så øker rødmen av huden, edderkoppene vender veldig sterkt ut, spesielt i vingenes nes, hake og akne. Infiltreringssteder kan begynne å danne seg.
 • I det siste stadiet er hele ansiktets hud, inkludert øyelokkene, tykkere og oppsvulmet. En bakteriell infeksjon kan bli med, og den subkutane myten, Demodex, er nesten alltid aktivert.

Sykdommen oppstår i bølger.

Perioder med eksacerbasjoner erstattes av remisjon, som med hver ny forverring blir kortere i tide til det forsvinner i det hele tatt.

stadium

Sykdommen utvikler seg i etapper, og passerer flere stadier i sin utvikling:

 • prodromal - kliniske symptomer er ennå ikke åpenbare, men forekomsten av blits kan allerede mistenkes for rosacea;
 • Første stadium - vedvarende rødhet i huden med et merkbart vaskulært nettverk vises;
 • den andre - utseendet på papler og pustler legges til symptomene i første fase;
 • den tredje er preget av dannelsen av noder og infiltreringsfoci.

diagnostikk

Foto: sykdommen diagnostiseres ved visuell inspeksjon av pasienten.

Rosa akne er diagnostisert på grunnlag av en visuell undersøkelse av en spesialist.

 • For eksempel, hvis akne er på kroppen og det klør, da kan diagnosen rosacea bli avvist. Slike manifestasjoner signaliserer mer om en allergisk reaksjon, mens kløe ikke er karakteristisk for rosa akne.
 • En annen viktig diagnostisk faktor er fraværet av komedoner i ansiktet.
 • Spesielle studier utføres for det meste å skille med lignende sykdommer: perioral dermatitt, lupus erythematosus, vanlig akne, rosacea-lignende tuberkulid, sarkoid.
 • Bakteriell såing og mikroskopisk undersøkelse brukes til dette.
 • En analyse er også laget av demodikose, som ofte kompliserer rosacea.

Rosa akne behandling

Så, hvis du har rosacea (bildet på ansiktet deres vil bidra til å få en visuell representasjon av denne sykdommen), hvordan å behandle dem?

Anvendt systemisk og lokal terapi.

medisinering

Rosacea behandles med ekstern og intern medisinering.

system

Systemiske medisiner bidrar til å raskt fjerne symptomene på sykdommen og returnere huden til et sunt utseende.

Foto: Narkotika til internt bruk vil bidra til rask tilbakelevering av huden.

For dette stoffet brukes:

 • styrke karvevegen;
 • redusere nervøsitet (beroligende midler);
 • antibakteriell (med kraftig purulent utslett for å eliminere den smittsomme årsaken til rosacea - Roxithromycin, Doxycycline);
 • retinoider (eliminere overskytende talg, normaliser prosesser med naturlig eksfoliering av epidermale celler, har antiinflammatoriske egenskaper);
 • immunmodulerende legemidler.

lokal

Systemisk eksponering må kombineres med lokal terapi:

Foto: å lindre betennelse ved bruk av medisiner med antibakterielle komponenter

 • Subkutan administrering av nikotinsyre - styrker veggene i blodkarene;
 • geler med antibakterielle komponenter og metronidazol (Rosex, Rosamet, Metrogil-gel) - lar deg raskt eliminere betennelse;
 • salve med kortikosteroider - hvis rosacea ikke forekommer på bakgrunn av deres langsiktige bruk, bidrar de til å raskt eliminere lommer av infiltrering og betennelse;
 • Narkotika med azelainsyre (Skinoren) - hjelper huden å raskt komme seg fra betennelse.

Hvordan behandle rosacea, til tross for tilbakemelding fra de som har overvunnet forverrelsen av denne sykdommen, bør legen foreskrive.

Foto: Bare en lege kan finne riktig behandling.

Bare han vil velge den nødvendige kombinasjonen av lokale og systemiske medisiner.

På behandling av demodikose, kompliserende rosacea, er det et tvetydig syn.

Nylige studier har vist at bruk av medisiner som er rettet mot å eliminere dette problemet, forverrer tilstanden til huden og reduserer behandlingen av rosa akne.

Mens, etter normalisering av sebumsekresjon, reduserer krysset seg drastisk sin aktivitet.

Etter å ha fjernet de viktigste symptomene på rosa akne, er det truffet tiltak for å eliminere utvidede kar.

For å gjøre dette, bruk elektrokoagulasjon, foto- og laserkoagulasjon, overskytende fartøy er forseglet og forsvinner forsiktig.

Folkemidlene

Home rosacea behandling gir en god kosmetisk effekt, men det bør ikke bli den eneste metoden for terapi.

Fra folkemedisiner har positive effekter på hudtilstanden lotioner fra avkok og tinkturer av medisinske urter.

Foto: hjemme vil lette tilstanden til lotion og tørke urter med urte avkok

Hovedbetingelsen - løsningen for kremer bør være kult.

Følgende oppskrifter hjelper best:

 • flaske farmasøytisk tinktur av calendula rør i et glass vann, fukte gasbind i det og gjelder ansikt i 3 timer. Denne prosedyren utføres daglig i 1 gang;
 • tørkede blomster av farmasøytisk kamille eller serie insisterer på kokende vann i forholdet 1:20. I infusjonen fuktes en klut og påføres på de berørte områdene i en halv time;
 • Vel hjelper infusjon av hestkastanje frukt. 2 kastanjer skal hakkes, kokes i en termo og kokes i 2 timer. Etter det blir det brukt som infusjoner av kamille og arv.

Betydelig lettelse er brakt av masker av havregryn og kefir på de røde områder av rosacea:

Foto: Maske med havremel vil bidra til å lindre tilstanden

 • 2 ss. l. grind rullet havre, hell ½ kopp varmt vann, la avkjøles og påfør ansiktet. Hold i 30-40 minutter;
 • klut serviett fuktet i yoghurt og legge på ansiktet i 10 minutter.

Disse masker utfører hver dag.

komplikasjoner

Komplikasjoner av rosacea inkluderer:

 • i tidlige stadier - skader på øynene, som uttrykkes i tørrhet, "sand", smerte når du blinker;
 • senere lakrimation;
 • Den farligste komplikasjonen er skade på hornhinnen, på hvilken sel og sår vises, dette kan føre til fullstendig blindhet.

Foto: Corneal lesjon i tilfelle sykdom

Risikoen for komplikasjoner snakker nok en gang om hvor farlig det er å selvmedisinere. Et rettidig besøk til legen reduserer det mange ganger.

forebygging

Noen spesifikke forebygging av rosa akne eksisterer ikke.

Det bør være basert på de faktorene som kan provosere denne sykdommen, og prøve å minimere deres innflytelse:

 • unngå overdreven isolasjon, beskytt ansiktets hud med spesielle kremer;
 • Beskytt huden mot hypotermi og frostskader om vinteren.
 • vær oppmerksom på mat - krydret og krydret mat bør ikke ofte være til stede i kostholdet;

Foto: Fra kostholdet skal fjernes krydret mat

 • gastrit og ulcerative lesjoner i magen bør behandles så snart som mulig etter gjenkjenning;
 • Ikke å tillate uavhengig bruk av hormonelle salver til behandling av eventuelle mangler eller sykdommer i huden;
 • i nærvær av couperose på ansiktets hud (vaskulære grener), alkohol, bad, masker med oppvarmingseffekt (med kropp og kanel) er kontraindisert.

Spørsmål og svar

Er det mulig å kvitte seg for alltid

Hvorvidt rosacea er herdbart er et naturlig spørsmål som oppstår for alle som har det.

Det blir nødt til å skuffe de syke.

Fullstendig bli kvitt rosacea er umulig.

Oppgaven av alle metodene som brukes er å oppnå stabil remisjon.

Hvilken lege å kontakte

Rosacea behandles av en hudlege.

Men du kan kontakte kosmetologen. Hvis han mistenker rosa akne, og ikke noe annet problem, vil han anbefale deg å konsultere en hudlege.

Selv om rosacea er en betinget sikker sykdom, er det risiko for komplikasjoner.

Ja, og kosmetisk feil fra en slik sykdom kan ikke bli forklart.

Hva en kur for akne markerer er best. Finn ut her.

Hvordan bli kvitt liten akne på pannen? Les videre.

Hvordan kurere rosacea

Rosacea (rosacea) er en kronisk type dermatose forbundet med abnormiteter i talgkjertlene og kapillærnettverket, som er ansvarlig for å føle huden på ansiktet. Det er også en blokkering av hårsekkene.

Sykdommen er mest typisk for mennesker 30-50 år, så vel som for rettferdige kvinner i alle aldre med den første eller andre typen lysfølsomhet.

Generelle egenskaper

Under utviklingen av sykdommen hos mennesker er observert:

 1. unormalt sterk rødhet av huden, provosert av utvidelsen av kapillærene (kan være vedvarende);
 2. Utseendet til edderkopper eller stjerner (spesielt i nesområdet);
 3. dannelsen av røde knuter (rhinophyma), som er mer vanlig hos menn og senere kan transformeres til pustler;
 4. fortykkelse av huden (inkludert i øyelokkene), på grunn av hvilke ulike kosmetiske feil oppstår.

Blant de faktorene som bidrar til utseendet av rosacea, bør det bemerkes:

 1. angiopati (ødeleggelse av de vaskulære veggene og manglende evne til arteriene, venene og kapillærene til å fungere fullt ut);
 2. neuroendokrine sykdommer;
 3. kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen.

Predisposisjon til rosa akne bestemmes av hudtype og rase (refererer til walisiske, irske, nordlige folk).

årsaker

Utviklingen av kronisk dermatose er forbundet med følgende årsaker:

 1. intens eksponering for huden for lave eller høye temperaturer;
 2. påvirkning av ultrafiolett stråling (for eksempel når du besøker en solarium);
 3. alvorlig stress;
 4. langvarig bruk av lokale glukokortikosteroidmedikamenter;
 5. bruk av aggressive kosmetiske produkter for hudpleie;
 6. overdreven bruk av alkohol, kullsyreholdige og varme drikker og krydret mat;
 7. allergier;
 8. røyke.

Disse faktorene kan ikke bare provosere forekomsten av sykdommen, men bidrar også til videre utvikling.

En økning i symptomatiske manifestasjoner kan observeres i nærvær av Demodex-myter (men denne faktoren er ikke blant årsakene til rosacea).

Video: Nyttig informasjon

Kliniske manifestasjoner

Selv før sykdommen begynner, har en person en flush til ansiktshuden som skjer under påvirkning av ubetydelige faktorer. Synes samtidig som rødheten skiller seg i lyse farger og har en klart definert ramme.

Senere vil rødheten fortsette uansett tilstedeværelsen av ytre påvirkninger, blir ansiktets hud også blitt mer fet og samtidig tørt, og edderkopper og garn vil dukke opp.

Når patologiformen er startet, vil dannelsen av papiller (gulvformede fremspring som stikker ut over huden) og små pustler (abdominal elementer av utslett dannet som et resultat av den purulente prosessen) begynne.

Med fremdriften av sykdommen vil rødmen bli sterkere, kapillærnettene vil bli tykkere, og i den sentrale delen av ansiktet blir det dannet noder og tette infiltrater.

Sykdommen oppstår i bølger. Det kan være forverringer og tilbakemeldinger, som gradvis blir kortere. Som et resultat slutter rosacea å forsvinne enda en stund, og ansiktets hud tykner, blir betent og svulmer.

Rosacea på ansiktet: bilde før og etter

Hvis du sammenligner bilder av huden før og etter dermatose, kan du finne utseendet på følgende endringer:

 1. hevelse av dermis (dette skyldes utvidelse av blodkar og spredning av bindevev i områdene ved siden av dem);
 2. løshet av huden (forårsaket av en reduksjon i styrken av kollagenfibre);
 3. Overlapping av hårsekkene med stopper (i tillegg til dette, er de delvis atrofi);
 4. øker tykkelsen av dermis på grunn av aktiv cellevekst.

Alle disse tegnene er veldig enkle å legge merke til, og de betraktes som en betydelig kosmetisk defekt.

Diagnose av rosacea

En hudlege kan diagnostisere rosacea basert på resultatene av en visuell undersøkelse (en profesjonell skjønnhetspleie er også i stand til å oppdage sykdommen). Imidlertid trekker han oppmerksomheten på fraværet av svarte prikker og komedoner.

For differensialdiagnosen kan det være nødvendig med flere forskningsdata:

 1. bakteriologisk (inkludert avlinger);
 2. mikroskopisk.

Basert på informasjonen mottas strukturen til et terapeutisk kurs for å bli kvitt rosacea.

Typer av akne på ansiktet. Les mer her.

behandling

Den mest effektive behandlingen av rosacea i begynnelsen, når sykdommen har vist seg lite, og alle mangler kan skjules ved hjelp av kosmetikk.

For å gjøre dette, bruk flere typer stoffer:

 1. anti-inflammatorisk;
 2. bidrar til å styrke veggene i blodårene;
 3. har en beroligende effekt (reduserer graden av nervøs excitabilitet);
 4. kompensere for mangelen på essensielle vitaminer og sporstoffer;
 5. antibakteriell effekt (disse legemidlene er foreskrevet i nærvær av rikelig purulent utslett);
 6. eliminere en overdreven mengde sebum og gjenopprette prosessen med peeling av døde celler i epidermis (retinoider).

Når du skal behandle, må du bruke vitaminer og salver

Ved andre og tredje faser av utviklingen av dermatose, brukes geler og salver som inneholder metronidazol og antibiotika. Disse rettsmidler bidrar til å lindre betennelse og kule berørte områder. For å stimulere den regenerative prosessen, anvendes preparater inneholdende azelainsyre.

I tillegg injiseres nikotinsyre subkutant inn i pasienten, noe som bidrar til å styrke karveveggene. Hvis utseendet av rosacea ikke er assosiert med bruk av kortikosteroid medisiner, kan pasienten bli foreskrevet salver som inneholder denne komponenten. De tillater å eliminere infiltrasjon foci og redusere betennelse.

Etter å ha stoppet den inflammatoriske prosessen, er det mulig å bytte til elektro-, foto- og laserkoagulasjon, som er i stand til å trombasere ekstra kapillærer og sørge for at de forsvinner for å redusere det forgrenede vaskulære nettverket.

Listen over legemidler som kan brukes til å kvitte seg med rosacea, kan bare bestemmes av legen din. Han bestemmer også hvor ofte å bruke dem og i hvilke kombinasjoner.

Fullstendig bli kvitt sykdommen vil ikke fungere, men du kan oppnå en stabil remisjon. Men for de som ikke umiddelbart begynte behandling, kan arr og arr av mindre størrelse forbli i ansiktet.

Hvordan bli kvitt folkemidlene

Det finnes flere populære oppskrifter som kan brukes til å behandle kronisk dermatose:

 1. Narkotisk tinktur av kalendula (hel flaske) fortynnet med vann (250 ml). I denne løsningen, våt gassbindet, og deretter påfør det på ansiktets hud. Ikke skyt i tre timer. Du må gjenta prosedyren hver dag (1 gang per dag).
 2. Narkotikakamomill eller en serie (i begge tilfeller brukes tørkede blomster av planter) hell kokende vann. Forholdet mellom komponenter: 1 til 20. Etter at infusjonen er klar, er det nødvendig å fukte et stykke klut og feste det på de berørte områdene i 30 minutter.
 3. Frukt av hestekastanje (2 stk) legges i en termo, hell kokende vann og la det brygge i to timer. Bruk deretter verktøyet som i de to første oppskrifter.
 4. Hakket havremel (2 ss) hell varmt vann (150 ml). Vent til Hercules parse, og deretter kult. Den resulterende vasselen blir påført ansiktet som en maske og forlatt i 30-40 minutter. Gjenta prosedyren daglig.

Mulige komplikasjoner

I mangel av nødvendig behandling kan kronisk dermatose føre til følgende komplikasjoner:

 1. tørre øyne;
 2. forekomsten av smerte når du blinker;
 3. kontinuerlig tåre;
 4. dannelse av sel og sår på hornhinnen.
Det siste bruddet kan føre til fullstendig blindhet, som igjen viser hvor farlig det er i slike tilfeller å selvmedisinere.

forebygging

Det finnes ingen spesielle metoder for å forebygge rosacea.

For å unngå denne sykdommen eller ikke forverre, bør den:

 1. begrense effekten av sollys på huden (for dette kan du bruke spesielle kremer);
 2. unngå overoppheting og overkjøling;
 3. overgi bruk av krydret og krydret mat;
 4. rettidig behandle gastrit og sår i fordøyelseskanalen;
 5. ikke bruk hormonelle salver til behandling av hudsykdommer eller mangler uten resept;
 6. nekte bad, varme opp masker og alkohol i nærvær av rosacea i ansiktets hud.

rosacea

Akne rosacea er en kronisk dermatose, basert på en lesjon av talgkjertlene, hårsekkene og kapillærene i ansiktets hud. Forløpet av sykdommen er ledsaget av vedvarende erytem hud, utseendet på telangiectasias, røde knuter, transformere til pustler. Fortykning av huden kan føre til utvikling av rhinofyma, blepharophyma, gnatophyma og andre kosmetiske feil. Diagnose inkluderer konsultasjon av en hudlege, bakteriologisk sådd av innholdet i pustler, studien er ikke demodikose. Behandling av rosacea innebærer implementering av en omfattende lokal (lotion, antibakteriell kremer) og generell behandling (antibiotika, vitaminbehandling, immunmodulatorer).

rosacea

Rosacea (rosacea) er en kronisk patologi av talgkjertlene, i patogenesen som angiopati, ulike nevroendokrine patologier og kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen tar et viktig sted. Av kvinnene som søkte på dermatologen og dermotokosmetologu. i aldersgruppen fra 30 til 50 år, i ca 5% av tilfellene, er rosacea av ulike former og grader av alvorlighetsgrad diagnostisert.

I patogenesen av rosacea er hudtype og rase viktig. Således er folk av keltisk opprinnelse, irsk og representanter for de nordlige folk mest utsatt for sykdommen. Ifølge offisielle data, forekommer forekomsten av rosa akne blant denne betingelsen 40% av den totale befolkningen. Mens representanter for Negroid-rase og asiater praktisk talt ikke lider av rosa akne, til tross for overdreven isolasjon. Blonde kvinner med lysfølsomhet I og II lider nesten alltid av noen form for rosacea.

Årsaker til rosacea

Utviklingen av rosa akne provoserer overdreven overoppheting og overkjøling av huden, isolasjon, inkludert eksponering for ultraviolett stråling i solarium, stressfulle situasjoner, langvarig lokal bruk av glukokortikosteroider. Feil hudpleie ved bruk av harde skrubber og aggressive kjemikalier, som for eksempel kjemisk peeling hjemme, fører til en vedvarende utvidelse av det vaskulære nettverket, som i seg selv er et kosmetisk problem og i fremtiden nesten alltid ender med rosa akne.

Mishandling av alkohol, varme drikker, krydret og krydret mat, røyking og drikking av koselige matvarer, fremkaller rosacea, og med en fast diagnose kompliserer de sykdomsforløpet. En historie med allergiske reaksjoner med hud manifestasjoner (allergisk kontaktdermatitt) er ikke den siste i rosaceas patogenes.

Tilstedeværelsen av demodexmider i folliklene forsterker symptomene på rosacea, men demodeksmider er ikke årsaken, som tidligere antatt, som følge av hvilken feil behandling ble foreskrevet, noe som bare kompliserte sykdomsforløpet. Hovedårsaken til rosacea og uttalt patogenese i utviklingen er ikke, men kombinasjonen av flere predisponerende faktorer øker sannsynligheten for deres forekomst. I patogenesen av rosacea er patogen mikroflora ikke en provokerende faktor, selv om sykdommen noen ganger er komplisert av gram-negativ pyoderma.

Kliniske manifestasjoner av rosacea

Den prodromale perioden for utvikling av sykdommen er preget av skarpe og plutselige spyler til ansiktets hud med en følelse av varme. Tides oppstår som svar på stimuli som er ubetydelige for flertallet av mennesker; små doser alkohol forårsaker vedvarende utvidelse av det vaskulære nettverket på ansiktet. Samtidig er rødmen i begynnelsen av rosacea ofte lys og har en klar grense med sunn hud, noen ganger ser en slik rødme ut som flammer eller rosenblad.

I første fase observeres vedvarende erytem i ansiktets hud, som allerede oppstår uten provoserende faktorer og telangiektasi, blir huden oljeaktig, og på grunn av bruk av aggressive kosmetiske produkter som er rettet mot å redusere fettet, blir vekslet forstyrret, seborrhea knytter seg, og mot bakgrunnen av dehydrert flaky hud er det et overskudd sebum fjerning. I den andre fasen av utviklingen av rosacea observeres papler og små pustler i tillegg til vedvarende rødhet og telangiektasi.

I tredje fase er rosacea klinisk manifestert i form av en uttalt mettet erytem, ​​et tett nettverk av telangiectasier, spesielt i nesens vinger og i hagen, papulene og pustene. Avhengig av hudtype kan knuter og omfattende tette infiltrater i den sentrale delen av ansiktet danne seg.

Forløpet av sykdommen er bølgende, det er perioder med ettergivelse og perioder med forverring, men over tid reduseres varigheten av remisjonene, og forverrelser av rosacea blir hyppigere, og hvert tilbakefall overgår den forrige i sitt kliniske bilde. Og som følge av tilbakekallelser, blir det ikke lenger observert, patogen mikroflora går sammen, eller det infiltrative stadium av rosacea kommer inn når hele ansiktets hud er tykkere, hovent og betent.

Diagnose av rosacea

Diagnosen er laget av en hudlege på grunnlag av en visuell undersøkelse, en viktig diagnostisk funksjon er fraværet av komedoner og svarte flekker på ansiktet. Ytterligere studier er tildelt for differensial diagnose; såing og bakteriologisk undersøkelse av innholdet i pustler eliminerer staph infeksjon og annen pyoderma.

Mikroskopisk undersøkelse av demodeks lar deg justere taktikken for behandling av rosacea, komplisert av demodekose.

Akne behandling

De første stadiene av rosacea forblir ubemerket, da kosmetiske defekter enkelt maskeres av dekorative kosmetikk, men behandlingen på dette stadiet er mest effektiv. Narkotika som styrker vaskemuren foreskrives, beroligende terapi med urtepreparater reduserer pasientens nervøse excitabilitet og reduserer adrenalinhastigheten til blodet, og det vaskulære nettverket utvides ikke og symptomene på rosacea reduseres. Å ta vitamin B, A, C, subkutane injeksjoner av nikotinsyre styrker også veggene i blodårene og stabiliserer det autonome nervesystemet.

Vasking med kamille og hestkastanjeinfusjon gir en god lokal beroligende effekt på rosa akne. Tilstedeværelsen av demodeksmider i disse stadiene av rosacea er ikke en indikasjon på behandling av demodikose, tvert imot, slik behandling forverrer tilstanden til pasientene. Demodecosis passerer etter at folliklene begynner å virke i naturlig modus og utløpet av talg reduseres.

Den andre og tredje fasen av rosacea krever lokal applikasjon av geler med antibiotika og metronidazol, de har en anti-inflammatorisk effekt og avkjøler huden som er berørt av rosacea. Hvis rosacea ikke oppstår på grunn av langvarig bruk av glukokortikosteroid salver, lindrer kortvarig lokal behandling med topisk kortikosteroid salver raskt de infiltrative og inflammatoriske manifestasjonene av rosacea. Etter at den inflammatoriske prosessen er arrestert, er det nødvendig å eliminere hovedårsaken til rosacea - et utvidet og forgrenet karet. Elektrokoagulasjon, fotokoagulering og laserkoagulasjon løser dette problemet, for store karter stumper seg og forsvinner gradvis.

Full utvinning fra rosacea er umulig å oppnå, men med rettidig kombinasjonsterapi kan nesten alle pasienter oppnå stabil remisjon. Videre, hvis behandling startes i de første stadiene av sykdommen, så er det ingen forandring på huden; Komplisert rosacea kan etterlate små arr og arr.

Forebygging av rosa akne

Personer som faller inn i risikogruppen for forekomst av rosacea, bør unngå isolasjon, overoppheting og overkjøling av kroppen, være mer forsiktig med arbeids- og hvilevernet. Slike idretter som fjellski, løp bør utelukkes eller begrenses. Et rasjonelt kosthold der melkeprodukter og plantefôr er til stede, bidrar til å forbedre tarmens funksjon, og dermed redusere risikoen for rosacea. Riktig omsorg for ansiktets hud og bruk av kremer med høy UV-beskyttelsesfaktor kan hjelpe både de som har oppnådd varig remisjon og de som er i fare for forekomsten av rosa akne.

Rosacea (rosacea)

27. oktober 2012

Rosacea er en kronisk sykdom som påvirker huden til en person, som også kalles rosa akne. Hovedsymptomet på denne sykdommen er rødhet i huden og dannelse av utslett på ansiktets hud. Det kan være støt, pustler. Sykdommen utvikler seg i visse stadier, som gradvis beveger seg fra den ene til den andre. Sykdommen er oftest sett hos kvinner som har slått 30 år, men i noen tilfeller kan det være enda tidligere. Oftest utvikler seg hos mennesker med rettferdig hud og rødt hår. Ifølge forskningseksperter påvirker denne sykdommen omtrent en tiendedel av mennesker.

Sykdommen kalles også ofte termen "rosacea". På et visst stadium av utviklingen ligner sykdommen på noen måter akne, så det er viktig at diagnosen utføres av en spesialisert hudlege. Tross alt, fra hvor tilstrekkelig behandlingen av rosacea vil være, avhenger av gjenoppretting av pasienten.

Årsaker til rosacea

Utgangspunktet for sykdommen er den patologiske reaksjonen av karene, som et resultat av hvilken betennelse utvikler seg. Slike fenomener er typiske for de som har høy reaktivitet i hudkarmer, så vel som for personer med høy følsomhet i huden til solstråling og andre egenskaper ved plasseringen av fartøy i huden.

Men til i dag er det ingen informasjon om de eksakte årsakene som fremkaller utviklingen av denne sykdommen. Hos personer som lider av rosacea, ekspanderer hudens overflatearterier som et svar på effekten av de irriterende stoffene som ikke forårsaker slike effekter hos friske mennesker.

Med tiden ble infeksjon med en mikroskopisk myte, Demodex, ansett som årsaken til denne sykdommen. Den lever i sebaceous kjertlene i hårsekkene på huden av en persons ansikt. Imidlertid sier moderne eksperter at denne mikroskopiske myten er til og med hos friske mennesker, og har ingen innledende innflytelse på utviklingen av rosacea.

Ifølge en annen teori oppstår sykdommen mot bakgrunnen av gastritt under påvirkning av bakterier, noe som provoserer utviklingen. I tillegg har bruk av visse medisiner, inkludert kortikosteroidsalver, en viss effekt.

Dermed skal blant de faktorene som påvirker utviklingen av rosacea, gastrointestinale sykdommer, endokrine forstyrrelser og funksjonsfeil i immunsystemet noteres. En forverring av sykdommen er mulig når en person forblir i rom med for varme eller kalde lufttemperaturer, og også som et resultat av følelsesmessige sjokk og overspenninger.

Rosacea Symptomer

Rosacea manifesteres av en rekke spesifikke symptomer. Først av alt har pasienten de viktigste symptomene på rosacea - en betydelig rødhet i ansiktet, som hovedsakelig strekker seg til ansiktets midtpunkt, panne, hake, kinn, hake, nese. Noen ganger påvirker rødhet også kinnene og haken. På bakgrunn av rødt hud, forekommer noen ganger utslett på ansiktet i form av rosa papiller. Etter en tid blir de modifisert, og blir til sår. Noen ganger ser det seg i rødverdens sel, som er mer karakteristiske for den siste fasen av sykdommen. Et annet karakteristisk trekk er dilaterte kar og tilstedeværelsen av et vaskulært nettverk på huden. Omtrent halvparten av pasientene har også øyeskader, hvor pasienten er bekymret for tørrhet, smerte, fremmedlegemfølelse i øynene.

Fornemmelse av kløe, brenning, stramming av huden er mulig. Rosacea behandling er foreskrevet avhengig av stadium og manifestasjoner av sykdommen. Noen ganger anbefaler legen også parallell praksis for folkemidlene som en hjelpemetode.

Stadier av rosacea

I den første fasen av sykdommen har en person periodiske flusher av blod til ansiktet i det øyeblikket han bruker veldig varm mat, samt alkohol, sitrusfrukter, krydder med lyse smaker og aroma. Utviklingen av denne fasen av sykdommen krever at du følger noen viktige anbefalinger: du trenger bare å spise varm mat, du bør ikke misbruke alkohol, krydret mat. Den første fasen av sykdommen krever forlatelse av badstuen, badet, solingen i et solarium og eksponering for sollys. Hudpleie er også nødvendig med større forsiktighet: Spesielt er det verdt å velge en myk rengjøringsmiddel som passer for en bestemt hudtype. Bruken av nærende kremer som har en sterk konsistens er ikke egnet på dette stadiet. Du kan stoppe tidevannet ved hjelp av termisk vann, vasking som effektivt stopper patologisk patologisk reaksjon.

Ved den andre fasen av sykdommen på pasientens ansikt er det allerede vedvarende rødhet. Og noen ganger ser du også edderkopper. På dette stadiet er det nødvendig å følge et strengere diett, for å unngå å besøke badet eller badstuen, for å skjule seg fra solen. Ikke mindre viktig er en dyp, full søvn, du kan også ta beroligende stoffer (Valerian, Motherwort, Novo-Passit). Vi bør ikke glemme hudpleie.

I tredje fase av sykdommen vises utslett på huden som ser ut som pustler og små knuter. I dette tilfellet gjør en person ofte en feil i å gjennomføre de behandlingsmetoder som praktiseres i akne. Som et resultat oppstår forbedringen ikke, og noen prosedyrer kan til og med provosere noen forverring. Derfor er det viktig å etablere diagnosen riktig, hvoretter legen foreskriver riktig kompleks terapi.

Det fjerde siste stadiet av sykdommen utvikler ofte hos mannlige pasienter. I dette tilfellet finner hyperplasi av bindevev og sebaceous kjertler sted (et fenomen kalles rhinophyma). I fjerde etappe øker størrelsen på nesen, den oppnår en asymmetrisk form. Samtidig vises blåaktig flekker på huden, og edderkoppene er forstørret. Eliminere den fjerde fasen av sykdommen kan bare være ved kirurgisk inngrep.

Diagnose av rosacea

I de fleste tilfeller kan legen diagnostisere sykdommen etter en ekstern undersøkelse av pasienten. Men i noen tilfeller, praktiserer forskning mikroflora av ansiktets hud, og den generelle tilstanden til fartøyene. For å avgjøre hvilken type hudsykdom som skjer, utføres laboratorieblodprøver.

Hvis legen finner demodexmitt på ansiktet, er denne diagnosen ennå ikke grunnlaget for å avgjøre om pasienten har rosa akne eller demodikose.

Rosacea Behandling

På grunn av muligheten for at sykdommen går til mer alvorlige stadier, som er svært vanskelig å behandle senere, er det nødvendig å diagnostisere sykdommen i tide og ta tiltak for å eliminere den. Men til i dag finnes det ingen stoffer eller metoder som helt og fullt kan redde pasienten fra denne sykdommen.

Terapi begynner med eliminering av de faktorene som provoserer utviklingen av sykdommen. Pasienten anbefales å følge en diett der alle produkter er helt utelukket, noe som resulterer i rødhet utvikler seg. For personer med denne sykdommen, skadelig kaffe, bevaring, eddik. Noen frukter bør ikke konsumeres: leger anbefaler ikke å spise pærer, druer, mandariner. Samtidig er magert kjøtt og fisk, grønnsaker, greener, belgfrukter, meieriprodukter nyttig. Soling bør også utelukkes for behandlingsperioden.

Generell behandling av sykdommen utføres på en komplisert måte, og terapeutens og endokrinologens inngrep er nødvendig. Til behandling oftest brukte stoffer av imidazolgruppen (trichopol, metronidazol). Slike rusmidler øker både beskyttende og regenerative egenskaper i tarmslimhinnen og magen. Hvis en pasient utvikler pustler under utviklingen av sykdommen, kan legen foreskrive antibiotika. I dette tilfellet praktiseres behandling med meticyklin, metacyklin, oksacillin, etc. Hvis pasienten har vedvarende papulær roseakne, anses ftivazid som en effektiv medisin.

I tillegg, i kompleks behandling er aktivt brukt vitaminer. Vitaminkompleksene som brukes til å behandle slike pasienter, må inkludere riboflavin, nikotinsyre, vitamin B6, askorutin. Hvis sykdommen kombineres med en rekke allergiske reaksjoner, er desensibiliseringsbehandling foreskrevet: antihistaminmedisin, natriumtiosulfat. Hvis det oppstår skade i løpet av sykdomsutviklingen, er pasienten i dette tilfellet nødvendigvis undersøkt av en øyespesialist. Pasienten er foreskrevet behandling med antihistaminer, ta internt prednison, innsetting av hydrokortisondråper i øynene.

I nærvær av en akutt inflammatorisk reaksjon praktiseres bruk av kjøle-lotioner fra en oppløsning av resorcinol eller borsyre. Til dette formål kan avkok av noen medisinske urter også brukes. I tillegg benyttes bor-naftalkrem som har antiinflammatoriske effekter i behandlingsprosessen. Etter avslutningen av slik behandling er bruk av anti-parasittiske midler med svovel og tjære foreskrevet. Som et påfølgende trinn er fysioterapi foreskrevet. Den vanligste praksisen er kryomassasje. I sistnevnte stadier av sykdommen blir det noen ganger brukt elektrokoagulering, laserbehandling og strålebehandling. Hvis alle de beskrevne metodene er ineffektive, er det mulig å operere. Påfør også visse former for peeling.

Hver pasient bør forstå at denne sykdommen er kronisk, så selv med kompleks behandling vil symptomene på sykdommen ikke forsvinne umiddelbart. Det tar minst flere uker å redusere dem.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Noen populære oppskrifter kan brukes til behandling av denne sykdommen. Så lenge i dette formålet bruker de tranebærjuice, som er egnet for kremer i ansiktet. Det er nødvendig å fukte kluten i saften og hold en slik lotion på ansiktet i 40 minutter. Etter det må du vaske og tørke huden med et håndkle. Prosedyren utføres en gang om dagen. Hvis en allergisk reaksjon manifesteres, fortynnes saften med varmt kokt vann. Gradvis, etter reduksjon av intensiteten av den røde lotionen kan gjøres sjeldnere - en gang i noen få dager.

Et annet effektivt middel for tradisjonell medisin er propolis. Om natten trenger du bare å tørke ansiktet med en vattpinne, grundig dyppet i en 5% tinktur av propolis. Om morgenen vil det vises en film på ansiktet, som vaskes forsiktig med en bomullspinne fuktet i vodka. Slike prosedyrer må gjøres innen en måned. Etter at denne tiden er gått, utføres prosedyren ved hjelp av en 10% propolis-tinktur i en måned.

Du kan også lage avkok, som brukes som te for en halv kopp flere ganger om dagen. Den består av nese, hestetail, stilkene til en ung burdock plante.

Periodisk med rosa akne, kan du lage ansiktsbehandlinger. Effektivt påvirker masken av frisk aloe juice, halvt fortynnet med vann. Gaze dyppet i denne løsningen bør holdes på ansiktet i ca 20 minutter. På samme måte kan du lage en maske med fortynnet halv fersk juice fra kål. Slike masker kan gjøres en gang hver annen dag i en og en halv time.

Rosacea Forebygging

For å forebygge sykdomsutviklingen, bør du følge alle regler for personlig hygiene nøye, vær sikker på at du umiddelbart behandler alle relaterte sykdommer. Du kan ikke tillate overflod i dietten, misbruker krydret, krydret mat, alkohol. På varme solfylte dager, vær sikker på å bruke solkrem av høy kvalitet til huden. Bør ikke tillate hypotermi, hudirritasjon substandard kosmetikk.

Flere Artikler Om Typer Acne