Sink er definitivt nødvendig av kroppen for sin normale funksjon. Det tar del i syntese av enzymer som er involvert i produksjon av hormoner, samt syntese av nukleinsyrer og proteiner.

Dette elementet er en kraftig antioksidant som senker aldringsprosessen og regenererer huden. Han deltar også i utviklingen av prostaglandiner, som er ansvarlige for reguleringen av utskillelsesfunksjonen i huden.

Zink begynte å brukes til å ta vare på ansiktets hud i gamle tider. For fem tusen år siden klarte egypterne å produsere en effektiv sink salve. I dag blir sink i økende grad brukt i kosmetologi som det viktigste aktive elementet, men etter tusen år har sammensetningen av preparater endret seg betydelig og forbedret.

Sink effekt

Kosmetikk basert på sink, fremfor alt, har antifungale, antiseptiske og regenererende egenskaper. Imidlertid er spekteret av applikasjonen mye bredere.

Legemidler som inneholder sink har høye beskyttende egenskaper, de brukes til å opprettholde en sunn hud og forhindre aldring. Dette gjelder kroppens interne prosesser og miljøets skadelige virkninger. Sink legges til forskjellige masker, kremer, skrubber og lotioner.

Slike kosmetiske produkter er i stand til å regulere arbeidet til talgkjertlene, rense porene og gjenopprette glatt og sunt utseende av huden. Dessuten påvirker zinkioner strukturen i huden din. Som en aktiv ingrediens regulerer sink styrken av hormoner på huden, og dette er spesielt viktig i behandlingen av akne. Sink brukes ofte i salver som behandler komplekse hudlesjoner, da det har evnen til å helbrede sår.

Sinkbasert kosmetikk brukes når huden er skadet av ultrafiolette stråler, fordi det hjelper celleregenerering. Det er også brukt i anti-aging kosmetikk, som sink er i stand til å stimulere produksjonen av kollagen, samt å bekjempe de skadelige effektene av frie radikaler. På grunn av disse mulighetene kan sink, kosmetikk, som det er inkludert, glatte rynker og forhindre fremveksten av nye, samt gjenopprette elastisiteten og fastheten i huden din.

Typer av forbindelser

Effektiviteten av sinkforbindelser er mest avhengig av deres form. I sammenligning med uoppløselige forbindelser virker oppløselig mer intensivt, men kan forårsake irritasjon. Med deres hjelp blir alvorlige hudsykdommer behandlet, noe som krever en lang og gradvis frigjøring av sink.

I ansiktspleie kosmetikk, sink bruker sink i en biotilgjengelig ionisk form, og er injisert i stoffet i form av et biologisk aktivt kompleks i en av følgende former:

• sinkoksid (ZnO). Dette er den vanligste formen for sink, som har beskyttende, anti-aging, beroligende og astringerende egenskaper. Også denne forbindelsen virker som et naturlig UV-filter.

• sinkkarbonat (ZnCO 3). Denne forbindelsen har meget sterke beskyttende egenskaper.

• sinksulfat (ZnSO 4). Denne forbindelsen har en anti-inflammatorisk effekt.

• sink undecylenat og pyrithion har antifungal effekt.

Tegn på sinkmangel i kroppen

• Sår ikke helbrede godt.

• Betennelser forekommer på huden.

• Kjedelig hudfarge.

• For tidlige rynker vises.

Se en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Når skal du bruke en sink salve for ansiktet ditt?

Oppskrifter, kontraindikasjoner, forebygging

Hei, kjære venner! Zinksalve er et billig farmakologisk legemiddel, hvis hovedvirkning er eliminering av ulike hudlidelser: akne, dermatitt, eksem og irritasjon.

Aktivt stoff, som angitt i navnet, er sink (Zn) og bensinatum i et forhold på 1:10. Den er lett tilgjengelig og selges i alle apotek, du kan kjøpe den til 20-30 rubler. Derfor, folk som har ulike ufullkommenheter på huden, lurer ofte på om de kan smøre ansiktet med sink salve og hvor effektivt det er.

Denne kjemikalien er inkludert i listen over viktige sporstoffer som menneskekroppen trenger. Hovedegenskapen til sink er normal drift og aktivitet av enzymer, det vil si katalysatorer.

Organets generelle velvære avhenger av enzymetes arbeid, fra cellulær nivå. Tross alt, selv i en celle, oppstår de enkleste kjemiske reaksjonene, begynner hele komplekse prosessen med organers og systemers aktivitet med dem.

Sink regulerer produksjonen av om lag to hundre enzymer, hvorav et fjerdedel har direkte påvirkning på huden. Basert på dette har sink salve funnet sin bruk i kampen mot akne og omsorg for problematisk og sensitiv hud.

Når den brukes topisk, har den følgende effekter:

 1. reduserer hyperfunksjonen i talgkjertlene, noe som resulterer i en reduksjon i talgproduksjonen. På grunn av det overskytende, oppstår blokkering av porene, forekommer kjertelkanaler, det tjener som et utmerket næringsmedium for bakteriens vitale aktivitet;
 2. desinfiserer, dreper patogener;
 3. tørker huden
 4. fjerner eller reduserer irritasjoner av ulike etiologier;
 5. eliminerer eller reduserer inflammatorisk prosess;
 6. har en sårhelende effekt, aktiverer celleregenerering;
 7. øker hudtone og elastisitet.

På grunn av sine regenerative egenskaper er sink ofte tilstede i barns kremer. Forresten, det kan forstås at innholdet er utilstrekkelig i henhold til graden av helbredelse av sår og kutt, hvis prosessen er forsinket i uker, er det ganske mulig å anta at det er mangel på Zn i kroppen.

Søknadsmetoder

Det er mange variasjoner av sink salve. Det enkleste er å påføre et tynt lag på et renset ansikt. Du kan gjenta opptil seks ganger i måneden, men du kan ikke bli involvert. Salve er ikke ment som grunnlag for dekorative kosmetikk, det er bedre å bruke det om natten.

For akne

For over hundre år siden utviklet og dermatologen O. Lassar den tyske dermatologen O. Lassar en salve basert på sinkoksid, vaselin og salisylsyre med stivelse. Salicyl-sink salve eller Lassar pasta er et utmerket middel for akne.

Det har ikke bare en antiseptisk og bakteriedrepende, men også en astringent effekt. Metoden for bruk er enkel - smør det friske utslett, og det vil raskt forsvinne.

Men mange får ikke den ønskede effekten, hvorfor? Fordi hvis årsaken til akne er misbruk av kosmetikk, blir alle resultatene negre.

Med andre ord, smør huden med salve, og etter å ha påført et lag med kosmetikk, tillater du ikke huden din å få oksygen, og alle de fordelaktige egenskapene til salven er maktløse. Pass på å vurdere dette faktum.

Fra rynker

Zinksalve har blitt brukt som et middel for rynker relativt nylig. I større grad ble det spredt som en anti-acne salve.

Imidlertid har egenskapene til regenerering, beskyttelse mot ultrafiolett stråling og stimulering av dannelsen av kollagen og protein vist seg i kampen mot rynker. Til denne listen over fordeler blir det lagt til aktiv bevaring av fuktighet med petroleumjell, ellers ville sinket for mye tørke huden eller til og med bli spist.

Kontraindikasjon for bruk er overdreven tørr hud, med tørkeeffekt, kan salven skade denne typen hud.

Søknad: En liten mengde prikket påføres nasolabialfoldsområdet mellom øyenbrynene, det vil si hvor rynker har dannet seg. Injiserende, tappende bevegelser sprer det over overflaten av ansiktet.

I området under øynene for å påføre sink er strengt forbudt, men en liten mengde kan påføres på ytre hjørner av øynene. Det er mulig å bruke både om morgenen og om kvelden på tidligere rengjort ansikt.

For vanlig eller kombinert type er det beste alternativet å smøre bare rynker. For fett typen med et stort antall rynker, er det akseptabelt å søke på hele ansiktet. Dessuten vil det ikke være overflødig å fange nakken.

Bruksperioden er opptil tre uker, ikke mer. Deretter må du ta en pause i en to uker.

Fra frynser (alder flekker)

Zinksalve har en blekende effekt og er i stand til å lette av uønsket pigmentering. Metode for bruk:

 1. Rengjør ansiktet eller områdene der pigmentering er tilstede.
 2. Hver dag opptil tre ganger om dagen, bruk salve;
 3. Varighet til du får den nødvendige avklaringen.

Hvis du har tørr hud, kan du legge smeltet smør eller babykrem til salven og bruke på huden.

Under graviditet

Gravide kvinner før bruk, er det tilrådelig å konsultere en lege. Det er allment antatt at sink salve er den sikreste og mest milde middel i denne posisjonen.

Gravide kvinner kan oppleve følgende bivirkninger:

Hovedanbefalinger vil være streng overholdelse av regler for antiseptika og anvendelse bare til skadede områder. Før bruk, bruk en liten mengde på baksiden av hånden og følg reaksjonen. Gjentar ikke mer enn tre ganger om dagen.

Etter barbering

Hvis etter barbering begynte alvorlig kløe, ble huden rød og dekket med små kviser, så vil sink salve hjelpe. For å gjøre dette, bruk en liten mengde salve med lys massasjebevegelser. Ikke bruk mer enn seks ganger om dagen.

For mer informasjon om hvordan du fjerner irritasjon etter barbering, kan du i vår artikkel.

Konsolidering av resultatet

Til tross for salvens effektivitet, bør du følge noen anbefalinger for å få et positivt resultat og beholde det.

 1. Lag en ordning som du systematisk vil bruke den på. Dette gjelder spesielt for avanserte og alvorlige former for akne;
 2. Kobber og soya protein nøytraliserer effekten av sink, så begrense maten med innholdet i det daglige kostholdet;
 3. I motsetning til andre ledd, konsumere mer mat rik på sink - bønner, egg og lever, nøtter;
 4. Hvis ditt valg falt på sink salve, må du ikke blande det med andre midler for behandling av akne. Deres kombinasjon kan forårsake en uønsket allergisk reaksjon.

Kontra

Det er ingen strenge kontraindikasjoner for bruk av sinksalve. Tvert imot blir nesten alle hudens skader behandlet med hennes deltakelse. For å oppnå ønsket resultat og ikke overdrype huden, er det bare nødvendig å observere antall behandlinger og handle i henhold til instruksjonene.

Det er en rekke begrensninger der bruken av det er uønsket og til og med strengt forbudt:

 1. avansert og progressiv hudbetennelse;
 2. dype og omfattende sår;
 3. komponentallergi;

Tegn på sinkforgiftning:

 1. svette;
 2. forekomsten av hoste;
 3. føler seg uvel, svakhet;
 4. smerter i ledd og muskler;
 5. hodepine og kulderystelser.

Så, sink salve kan, og noen ganger du trenger, å smøre ansiktet. Dens positive egenskaper langt oppveier noen av bivirkningene av kløe eller rødhet. Ikke overgå doser og driftstid, og deretter løse du problemene uten alvorlige økonomiske utgifter og få gode resultater.

Sink for ansiktshud

Sink og dens effekter på huden.
Zinkens rolle er veldig bra for hudens helse. Den viktigste funksjonen av sink er å opprettholde en normal hudtilstand. I tillegg til å regulere hudens generelle tilstand, har sink andre fordeler, for eksempel det kan brukes til å behandle akne, det kan være effektivt for helbredende sår, her virker det som et bindemiddel. Hva er spesielt bemerkelsesverdig sink, se nedenfor.

Sink og sår effekter.
En av funksjonene til sink for huden er evnen til å helbrede sår. Sink er en del av kosttilskudd, vanligvis tatt med vanlige måltider. Sinkbehandling vil bidra til å helbrede sår, hudsår, kald hudskade, kirurgiske inngrep, brannskader og andre hudirritasjoner. Zink hjelper kroppen vår til å syntetisere kollagen, et viktig element for helbredelse av hudssår.

Sink og healing rate.
Sink er ganske kjent som et bindemiddel for å helbrede huden. Det som om strekker kroppsvev, og derved akselererer deres økning. Zinkoksid har astringerende egenskaper, fungerer som et middel for å tørke hud og hår, kjent som et antiinflammatorisk middel. Zinkoksid hjelper også med å lindre kløende hud, utslett og hudsykdommer forårsaket av eksterne midler.

Sink og dermatitt.
Dermatitt er i de fleste tilfeller en kronisk hudsykdom. Det preges av kløe og hudutslett, i tillegg til en ganske ubehagelig brennende eller prikkende følelse. Det har blitt foreslått at utilstrekkelig inntak av sink i mat kan initiere en så alvorlig sykdom.

Sink og akne.
Zinkkrem og salver brukes til å behandle og forebygge akne. Sink sulfat er ofte brukt til å redusere betennelser som forårsaker akne, samt redusere andre hormonelle effekter på huden, noe som også bidrar til utseendet av akne. Zink, med andre ord, bidrar til å regulere aktivitetene i hudkjertlene.

Sink og flassbehandling.
En annen funksjon av sink er evnen til å redusere eller helt stoppe utviklingen av flass.
Sinkforbindelser finnes ofte i flasssjampoer, som er i stand til å hjelpe godt med hudproblemer. Sinkforbindelser brukes også til å forhindre utseende av flass, men du trenger fortsatt å konsultere eksperter.

Sink er en naturlig solkrem (sinkoksyd blokkerer effektivt ultrafiolett stråling fra solen).
Zink viser seg også positivt i behandlingen av blærer, tannkjøttsykdom, samt for å stimulere transporten av vitamin A fra leveren til huden.
Noen vitenskapelige studier har vist at sinksulfat kan være en effektiv behandling for kontaktdermatitt.
Ytterligere studier pågår for å bekrefte eller nekte disse innledende funnene.

Sink - eliksir av ungdom

Sink er en av de viktigste sporelementene som er viktig for helsen vår og selvfølgelig for huden. Mange cellulære prosesser av metabolisme, regenerering og gjenoppretting uten det er umulig, siden et stort antall forskjellige enzymer og hormoner ikke kan fungere normalt med en mangel på Zn.

Den største mengden er i leukocytter og røde blodlegemer, i sæd hos menn. Sporelementet har følgende effekter på kroppen: det stimulerer vevsreparasjon, har antiinflammatorisk virkning og aktiverer kroppens forsvar, bidrar til overføring av genetisk informasjon.

Som du kan se, uten Zn, kan kroppen vår ikke fullt ut fungere, selv om den trenger svært lite og nok inntekt med slike matvarer som kjøtt, nøtter og frø, bokhvete, havremel, bønner og andre.

Mat rik på Zn (ca. Mengde i 100g):

Dermed konkluderer vi at sink, som kommer inn i kroppen vår, virker som et middel for foryngelse og helbredelse av hele organismen, som ikke bare kan påvirke ungdommen i huden vår. Her er regelen: Den indre tilstanden til kroppen reflekteres i ansiktet vårt.

Hvordan virker sinkoksid på huden?

Naturligvis er det i sin rene form ikke brukt sink. Som en del av de fleste medisinske og kosmetiske produkter til huden, finner du forskjellige av dets forbindelser, og oftest er det sinkoksid. Dette stoffet brukes i tannlegen, legger det til fyllinger og slipende pastaer. På grunnlag er det opprettet medisinske salver. I kosmetikk er oksid inkludert i hudbeskyttelsesprodukter fra solstråling, i babypulver, kremer og geler.

Zinksalve (pasta) er opprettet som et lokalt eksponeringsmiddel for dermato-tread. Det har en adsorberende, antiseptisk, astringent og tørkende effekt, derfor er den mye brukt for å forebygge bleie dermatitt hos nyfødte, lindre irritasjon og myke barns hud. Dette betyr også at sinkoksid er helt ufarlig. Et annet pluss av dette verktøyet for huden.

Zn oksid kan ikke oppløses i vann, og derfor, når du fremstiller sink salve eller pasta, blir petrolatum tatt i et forhold på 1:10, kan potetstivelse også fungere som et hjelpestoff. Alle disse stoffene på en eller annen måte har en gunstig effekt på huden vår, for eksempel, vi vet hvordan stivelse hjelper til med å fjerne rynker, og petroleums gelé beholder fuktighet godt. Sinkoksid sammen med petrolatum skaper en beskyttende barriere på hudoverflaten, beskytter den mot penetrasjon av skadelige stoffer og utøver terapeutisk effekt ved mindre brennskader, riper og kutt.

Kan sink salve forynge?

Tenk på effekten av Zn oksid direkte på ansiktets hud for å se om det er noen anti-aging effekt av dette farmasøytiske produktet.
1. Når du påfører salven direkte på ansiktets hud, aktiverer sink, sammen med andre sporstoffer, enzymer som bidrar til å forny cellene i epidermisene.

2. Som det er kjent, vises rynker og flaskhet i huden når sebaceous kjertlene bryter ned, og dette skjer på grunn av et brudd på enzymatisk aktivitet. Med en reduksjon i aktivitet og mangel på enzymer, blir sebum utskilt for mye, og huden blir for mye oljeaktig og uklar. Hvis aktiviteten til enzymer økes, blir sebaceous kjertlene blokkert, huden tørker ut og blir rynket. Zinkoksid, kommer inn i huden, kontrollerer enzymetes arbeid og bidrar til normalisering av sebumproduksjon. Huden blir mykere og mindre utsatt for rynker.

3. Vi vet at huden aldres raskt under påvirkning av sollys. Kosmetiske produkter som beskytter huden mot ultrafiolett stråling, inneholder oftest sinkoksid, noe som bidrar til å skape en beskyttende barriere mot hudskadelige stråler. Derfor kan sinkpastaen selv brukes til samme formål, og påføres det med et tynt lag på ansiktet, hvis det ikke finnes andre beskyttelsesmidler mot overdreven pigmentering.

Dermed ser vi at det er en viss fordel ved å bruke sinksalve mot ansiktsrynker. Men i større grad bør det brukes til å forhindre synlig aldring av huden: beskyttelse mot solen, opprettholde fuktighet, regulere fettmetabolismen i celler og vev. I noen tilfeller vil bruken av dette bidra til å glatte ut rynker og riller i ansiktet, men andre effektive midler og kosmetiske prosedyrer vil bli krevd for å kvitte seg med dypere folder.

Hva du trenger å vite når du bruker sink salve til ansiktet

Hva er sink bra for huden?

Mykt sink er funnet i friske grønnsaker, hvis du spiser frisk greener hver dag, vil huden din bli ren og glatt.

Mye sink er funnet i sjømat.

Sink er også funnet i leveren (svinekjøtt, biff, kalv, kylling).

Og også sink har en gunstig effekt på sirkulasjonssystemet, helbreder sår.

Sink kan behandle brannskader, akne, sår på huden, støtter immunsystemet.

Folk som sitter på et vegetarisk kosthold, er mangelfull i sink, men kosttilskudd løser ikke problemet.

Derfor bør mat forbrukes der sink vil trekke seg tilbake og huden din blir ung, glatt, vakker og ren.

Sporelementet sink aktiverer gjenoppretting av menneskelig hud, fremmer sårheling. Dette viktige for menneskers helse sporelement finnes i mange enzymer, inkludert kollagen. Derfor er fordelene med sink for å gjenopprette og oppfriske ansiktets hud, samt å forbedre hudens turgor (elastisitet) åpenbar. Kilden til sink er brygger gjær, kelp, eggeplomme, fisk, bønner, bønner, lever, sopp, sjømat. I anleggsverdenen er sink rik på melkdistrikt, mullein, nese, persille, alfalfa, burdock, pepper, wild rose, wild yam.

Zink bidrar til rask helbredelse av sår, reduserer forekomsten av allergiske reaksjoner, behandler dermatitt, akne, det hjelper det å forny huden, danner de såkalte kollagenfibrene. Det regulerer også fettkammeret i huden, derfor er sink injisert i mange kosmetikk og medisiner.

Sink er et svært viktig sporelement for menneskekroppen. I tillegg til mange andre funksjoner som den utfører i kroppen, er sink nødvendig for regenerering av huden, hår og negler.

Zink har antiinflammatoriske samt antiseptiske effekter. Derfor er det en del av salver (for eksempel salicylsy-sink), som anbefales for å helbrede sår og hudsprekk.

Zink fremmer helbredelse av hudbetennelser. Spesiell sink salve er produsert, som brukes til akne, et veldig effektivt legemiddel, tørker eksisterende kviser og forhindrer utseendet til nye.

egenskaper

Sink er en av de viktigste mineraler for mennesker. Han deltar i så mange viktige prosesser som vi selv ikke mistenker for det. Ekstern skjønnhet, skinn av hår og hud er alt arbeid av sink.

Ulempen med slike kremer er at de ikke kan brukes som en base for kosmetikk. Det er best å bruke dem om natten.

Bruk i kosmetikk

Dette er en fin jord for utseendet på irritasjoner, akne, akne. Alle disse sykdommene forårsaker grov dekning og til og med forlate arr. Avser at de skadede områdene må være svært forsiktige.

Det finnes flere typer kremer med sinkoksid. De har alle sine egne egenskaper og oppdrag.

arter

For fet hud

Zinkbaserte kremer er det beste valget. De tørker og strammer porene. Bakterieformede egenskaper av krem ​​sliter med nye inflammatoriske prosesser.

Løfteeffekt

Uten sink vil kollagen ikke bli produsert. Hvis det er nok sink i kroppen, blir aldringsprosessen ikke bare tregere, men stopper nesten.

Solbeskyttelse

Tones

Sinkoksidfundament kombinerer evnen til dekorative og omsorgsfulle kosmetikk.

terapeutisk

Mangel på sink i kroppen regnes som et problem, noe som medfører mange konsekvenser. Når hud og hår påvirkes, er det ikke noe spørsmål om noen form for helse.

Toppkarakterer

Sinkoksid er inkludert i dette kosmetiske. Intensiv krem ​​for beskyttelse og tidlig helbredelse. Passer for sensitiv og irritert hud.

Denne beskyttende krem ​​forhindrer utviklingen av inflammatoriske prosesser, akselererer regenerering, fuktighet.

Sinkoliven

Passer til tørr hud.

Vitaminer for hudens skjønnhet

Det er viktig for oss alle å være unge og vakre så lenge en sterk kropp og egen attraktivitet gir selvtillit, øker vitalitet, bidrar til vår suksess i livet. En vellykket person i dag oppfyller de høyeste kravene. Stråler for utvikling, vekst, har vidtrekkende planer, overvåker helse og utseende.

Den kvinnelige kroppen reagerer raskt på mangel på vitaminer og mineraler. Raskere enn alle disse symptomene oppstår utenfor. Det er kjent at kvinners hud er tynnere og følsom enn menn, og derfor mer utsatt for skadelige påvirkninger. Tørrhet og irritasjon, peeling og rødhet, kviser, svarte flekker og rynker - alle disse problemene med ansiktets hud er manifestasjoner av negative indre og eksterne effekter.

Mange unge jenter betaler ikke nok oppmerksomhet til huden deres og bryr seg om det uansett. Det er mange jenter som er lat selv å vaske av kosmetikk om kvelden eller bruke tvilsomme midler med en utløpt holdbarhet!

Dette er uakseptabelt - ung hud tolererer slike ting i lang tid, men en fin dag vil du legge merke til hvordan ingenting er igjen av den tidligere friskheten...

Huden som et speil reflekterer kroppens indre tilstand, så det anbefales å opprettholde det fra innsiden. Hun trenger tydeligvis omsorg og mer engstelig holdning.

De vanligste årsakene til forverring av huden:

 • Feil omsorg
 • Problemer i fordøyelsessystemet (kronisk gastritt, tarmdysbiose)
 • Overlegenhet i dietten av raffinerte matvarer, høy-carb matvarer, strenge dietter
 • Helminthic invasjoner
 • Røyker, drikker alkohol
 • Hormonal ubalanse (dysfunksjon av eggstokkene, skjoldbrusk, noen antibiotika)
 • Stress, mangel på arbeid og hvile
 • Dårlig økologi

Alle de ovennevnte faktorene har en indirekte effekt på helsen til dermis, da de fører til en generell uttømming.

For å beskrive effekten av sink på huden, er det nødvendig å referere til dens struktur.

Huden er det største menneskelige organet når det gjelder området. Den består av tre lag: epidermis, dermis og subkutan fett. Det er i mellomlaget - derma - at fibrene er plassert som sikrer elasticitet, styrke og ungdom.

Sink er involvert i syntese av kollagenfibre, som er en av de viktigste byggeblokkene i dermis og er ansvarlige for dets elastisitet, akselererer prosessen med cellulær regenerering. Så, gjenoppretting og oppdatering er akselerert.

Zn spiller en viktig rolle i forsvarssystemet (i immunitet). En av funksjonene i huden er også beskyttelse. Derfor anbefales sinkpreparater til alle kvinner. Sink for problem hud i sammensetningen av ulike kosmetikk eller vitaminer er mye brukt for behandling og forebygging av hudirritasjoner.

Nå er det mange, fordi egenskapene til sink for ansiktet er godt studert, og det er ingen tvil om fordelene. Sporelementet er i komplekse kosttilskudd, og i produkter som bare inneholder Zn.

Avhengig av hudtype, fastslå hvilke vitaminer for huden som trengs.
Det finnes 4 typer hud: normal, fet, tørr, kombinert (blandet). Hvilken type er din? Hvis du er i tvil, kontakt din skjønnhetspleie og fortsett å bruke bare de produktene som indikerer hudtype.

Fordelene med sink for normal hud

Ikke så ofte funnet denne typen. Det er egentlig ikke utsatt for irritasjon og sprekker, karakteriseres av god elastisitet og holder fuktighet i lang tid. Dette betyr imidlertid ikke at folk med denne typen skal glemme seg selv og ignorere ansiktspleie. Normal hud trenger omsorg, ernæring.

Slik holder du huden ungdommelig

Det er flere hovedaspekter ved å ta vare på utseendet ditt.

 1. Prøv å observere regimet av arbeid og hvile (sove minst 8 timer i døgnet, stressmotstand, alternativ mental og fysisk aktivitet på jobb).
 2. Aerobic fysisk utdanning minst 3 ganger i uken.
 3. Berik dietten med mineraler og vitaminer for huden (rik på sink, belgfrukter, kjøtt, gresskarfrø og solsikkefrø, sjømat, sjokolade).
 4. Ta piller med sink for huden din (zinkitt).
 5. Ikke glem å rense ansiktet ditt fra sminke om kvelden, bruk beroligende pleieprodukter, bruk masker.
 6. Bruk kosmetikkene som er designet spesielt for din type.
 7. Ikke glem positive følelser: blant den tette arbeidsplanen på kontoret, og i oppdrag av familieansvar, må du finne deg selv en liten stund, favorittaktiviteter. Motstand mot stress og overbelastning vil øke, sannsynligheten for ulike infeksjoner vil redusere, fordi våre forsvar vil stige.

En av de mest moderne og rimelige er sink. Den inneholder 10 mg mineral, som er ca 2/3 av den daglige normen, som dekker underskuddet med redusert inntak fra mat.

Et viktig aspekt ved Zincit er det praktiske å ta det en gang om dagen.

Brennbare tabletter oppløses raskt i vann og absorberes i mage-tarmkanalen.

Effekten av sink på huden tar ikke lang tid. Tilskuddskurset er vanligvis 1 måned, hvoretter du begynner å se resultatet. Ansiktet blir jevnere, irritasjonen vil redusere, små overfladiske sår vil bli strammet. Tilnærmet til akne forsvinner også. Styrke hår og negler, redusere tørrhet og brittleness.

Sinksalve i kosmetikk

Beauticians bruker sink salve for å fjerne stygge pigment flekker fra pasientens hud. Lysebrun eller rødbrun lokal mørkgjøring dannes hos kvinner etter 40 år. Men ofte oppstår disse kosmetiske feilene under graviditet eller langvarig eksponering for solen. Legemidlet for spotbehandling raskt og effektivt whitens epidermis. Beauticians anbefaler at du bruker det til hudpleie, hvis det ofte ser ut på det:

Zinksalve brukes med forsiktighet på huden. Hvis du ikke følger anbefalingene fra kosmetologer, kan det være veldig tørt. Tap av nødvendige fuktighetsceller vil føre til dannelse av rynker, alvorlig irritasjon av dermis.

Nyttige egenskaper

Den terapeutiske effekten av stoffet er basert på innholdet av en stor mengde sink. Dette sporelementet er en del av mange kosmetiske produkter for fet hud. Produsenter legger det til kremer, tonics, masker, geler beregnet til behandling av akne. Sink regulerer talgkjertlene, forhindrer økt sekresjon. Eksternt middel danner en sterk film på overflaten av epidermis som hindrer penetrering av patogene bakterier i porene. Hva er mer gunstig for huden Zinksalve:

 • Beskytter dermis mot eksponering mot sollys, forhindrer overdreven produksjon av melatonin;
 • holder cellene i cellene de trenger fuktighet, tillater ikke vannmolekyler å fordampe fra overflaten av huden;
 • sanitizes patologiske foci, fjerner slagg og giftige forbindelser.

Korrekt bruk av stoffet bidrar til gradvis, moderat eksfoliering av det øvre laget av epidermis. Nye, unge vev dannes på stedet av fallne av keratiniserte skalaer. Hudavlastning er utjevnet, frisk fargeutbytte, fettete glans forsvinner. Spesielt viktig er bruken av legemidlet i form av en foryngende maske.

Meninger av kosmetologer og leger

Dermatologer tror sink salve er en effektiv behandling for dermatitt av ulike etiologier.

I fravær av en smittsom inflammatorisk prosess, klipper stoffet raskt med riper, sprekker, sår. Ved å hemme suppuration, akselererer det helbredelsen av skadede vev. Men dermatologer og kosmetologer anbefaler ikke bruk av sinksalve for å bekjempe rynker av følgende årsaker:

 • etter 25 år reduseres kollagenproduksjonen gradvis. Dette fører til dannelsen av "tomrom" i det intercellulære rommet. Huden blir mer uklar, begynner å sagke. Sinkoksid kan ikke stimulere kollagenbiosyntese;
 • stoffet har ikke fuktighetsgivende egenskaper, men inneholder bare vannmolekyler. For å forhindre dannelse av rynker er nødvendige midler som metter dermis med ekstra fuktighet.

Det er farlig å bruke sinksalve for huden rundt øynene. Denne fornyelsesmetoden vekker ikke bare dannelsen av for tidlig rynker, men også konjunktivitt.

Narkotikabeskrivelse

Sink salve er en homogen substans av hvit farge med en bestemt lukt av vaselin. Noen produsenter forbedrer sammensetningen ved å legge til flere ingredienser. Når du kjøper bør du være oppmerksom på apoteket, at det er nødvendig salve. Den terapeutiske linjen inkluderer også sinkpasta. Det er veldig tykt, tøft og brukes kun til behandling av gråtende eksem og sår.

Hvis kvinnen fortsatt bestemte seg for å bruke stoffet for foryngelse, må du følge forholdsregler. Zinksalve er best tilsatt i et minimum i en balsam eller krem. Dermatologer forbyder bruken av det for å eliminere rynker under øynene.

Farmakologisk aktivitet

Den aktive ingrediensen i legemidlet er sinkoksid. Etter å ha påført salven på huden eller sårflatene, begynner proteiner å denaturere. De resulterende albuminatene fjernes fra vevene og fremmer regenerering. Legemidlet reduserer eksistensens intensitet, undertrykker inflammatoriske prosesser. I kosmetikk brukes sink salve på grunn av sin antiseptiske og bleking effekt. Hva hjelper det med:

 • alder flekker av ulike lokalisering, form og farge;
 • akne og dens konsekvenser - arr, arr, groper;
 • reduksjon i den funksjonelle aktiviteten til talgkjertlene.

Sinkoksid er et kraftig adsorbent. Den kjemiske forbindelsen tiltrekker slag og giftstoffer til overflaten. Det bidrar til å raskt fjerne fra huden porene mikroorganismer og deres metabolske produkter.

Frigi form og sammensetning

Innenlandske produsenter produserer stoffet i flasker med mørke glass eller aluminiumrør. Den primære pakken kan inneholde 20,0 eller 30,0 g sink salve. Rør og flasker er vedlagt i pappkasser sammen med bruksanvisning. Sammensetningen av det eksterne middel inkluderer slike bestanddeler:

 • sink oksid;
 • medisinsk petrolatum.

Noen ganger bruker produsentene andre hjelpekomponenter til å danne salven. Dette kan være lanolin, hvit paraffin, eller en kombinasjon av dem med petroleumjell. Sink rynke salve vil fungere bedre hvis den inneholder propylenglykol. Denne forbindelsen tillater penetrering av ingrediensen i de dypeste lagene av epidermis. Det skaper et pH-nivå som tilsvarer surheten i menneskets hud.

Legemidlet bør oppbevares ved romtemperatur på et sted som er beskyttet mot sollys. Holdbarhet - 4 år. Etter å ha åpnet hetteglasset eller åpnet aluminiumsrøret, reduseres det til 2-3 måneder. Legemidlet kan ikke brukes til separasjon, misfarging eller lukt. Dens kostnad på apotek - fra 20 rubler.

Instruksjoner for bruk til ansiktet

Instruksjonene for bruk av sink salve angir ikke bruken av rynker. Derfor bør prosedyrene følge alle anbefalinger fra kosmetologer. Ikke bruk stoffet til ubehandlet hud. Hvor mye å holde på ansiktsgel eller fløte med sinksalve:

 • Eiere av normal hud - 1-1,5 timer;
 • For personer med problem og oljeaktig dermis, er det tilrådelig å forlate produktet i 4-5 timer.

Etter prosedyren er det nødvendig å påføre en fuktighetskrem på ansiktet.

Under behandlingen kan man ikke bruke skrubbe med store slipemiddelpartikler.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Zinksalve er et effektivt middel for behandling av termisk og solbrenthet på 1 grad. I dermatologisk praksis brukes den også til behandling av følgende sykdommer:

 • dermatitt;
 • bleieutslett;
 • mikrotraumas - sprekker, riper, kutt;
 • gråtende eksem.

Ifølge nyere kliniske studier har stoffet svakt antiviral aktivitet. Derfor er det brukt til å behandle en herpesinfeksjon under åpningen av smertefulle blister. I kosmetikk, sink salve brukes til acne, acne, rynker, post acne. Det er kun egnet for personer med normal og kombinasjonshud. Et eksternt middel tørker porene, normaliserer produksjonen av sebaceøse sekresjoner. Tørr hud er en av kontraindikasjoner for bruk. Sinksalve er heller ikke foreskrevet for pasienter med overfølsomhet overfor komponentene. Det er kontraindisert i patologier som forekommer i bakgrunnen av en smittsom-inflammatorisk prosess.

Dosering og administrasjon

Du må først vaske ansiktet ditt med ethvert hygienisk produkt og bløt ansiktet med et håndkle. For å øke terapeutisk effekt, er det nødvendig å "åpne porene". Du kan feste en klut fuktet med varmt vann til huden din, eller tørk det med kamille, salvie ekstrakt. Det er flere måter å bruke sink salve på ansiktet ditt på:

 • tilsett 10 g av stoffet i 100 ml krem;
 • Påfør et tynt lag på hele ansiktet i 30-40 minutter.

Ren sink salve skal ikke stå på nattens overflate. Det er nok å utføre anti-aging prosedyren en gang om dagen i en måned. Etter en 2-3 ukers pause kan behandlingen fortsette.

Graviditet og amming

De terapeutiske egenskapene til stoffet tillater det å bli brukt på ansiktet under graviditet og amming. Men om muligheten for medisinske prosedyrer, bør du konsultere legen din.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Bruken av sink anti-rynke salve kan forårsake en lokal allergisk reaksjon. Det manifesterer seg som utslett, rødhet og hevelse av dermis. Legemidlet trer ikke inn i blodet, forårsaker ikke systemiske bivirkninger.

Hos kvinner med tørr hud vil bruken av en ekstern agent føre til en økning i dybden av eksisterende rynker. Årsaken til en slik negativ effekt er dens evne til å exfoliere det øvre laget av epidermis. Det blir tynnere og taper elastisitet.

analoger

For å bekjempe rynker praktisert bruken av andre farmasøytiske preparater. Disse er retinoisk salve, Aevit, Radevit, Hyaluronsyre, kosmetiske oljer av jojoba, mandel, fersken.

Kilder til sink

Hvordan være slik at skjønnheten i vår hud avhenger ikke bare av om vi brukte salver eller pasta i tide? For dette trenger du riktig diett. God ernæring er en garanti for at alt i kroppen er balansert. Hvis du har funnet ut at det mangler det nødvendige elementet, så er det på tide å inkludere slike matvarer som:

 • kylling kjøtt, lever, fårekjøtt, svinekjøtt;
 • sjømat - østers, hummer, krabbekjøtt;
 • melk, cheddarost og mozzarella;
 • belgfrukter - grønne erter og bønner;
 • nøtter - peanøtter, cashewnøtter, mandler;
 • sesam og gresskarfrø.

Sink er utsatt for varmebehandling. Derfor bør de oppførte produktene spises rå, behandles i en dobbel kjele eller slokkes uten vann og salt.

Man kan håpe at alle problemer med ansiktets hud vil bli løst med en salve eller en pasta med sink. Imidlertid vil bare et balansert kosthold positivt påvirke huden og håret, og løse problemet med hyppig akne. Det kan være at ved å endre din spiseadferd, vil du spare deg for å bruke slike stoffer som salver, tabletter, pastaer. Effekten av mineral på alle indre organer er vanskelig å overvurdere på grunn av følgende fakta.

 • Sink forbedrer hjernens aktivitet (opprettholde det nødvendige nivået av sink i kroppen er en av måtene å forebygge Alzheimers sykdom).
 • Normal funksjon av reproduktive systemer av menn og kvinner er ikke mulig uten dette mineral.
 • Statusen for immunitet og arbeidet i det kardiovaskulære systemet er direkte avhengig av tilstrekkigheten av sink i kroppen.
 • Sink normaliserer hormoner, på grunn av dette eliminerte ufullkommenhetene i ansiktets hud i form av akne, betennelse.

Kan jeg kvitte seg med rynker med sinksalve?

Zinksalve for rynker brukes ganske ofte. Mange anser det som et trygt og rimelig middel for å forynge huden. Men hvis du ser nærmere på informasjonen, vil du se at holdningen til dette apoteket er tvetydig. Noen anser det som et paradis for problemene med hudalder, mens andre ikke ser noen fordel i bruken.

Hva er den fordelaktige effekten på hudens sinkpasta (salve)? Har det virkelig en foryngende effekt, eller er det bare en falskhet av lykkelige kvinner? La oss prøve å forstå dette problemet med deg.

Sink - eliksir av ungdom

Sink er en av de viktigste sporelementene som er viktig for helsen vår og selvfølgelig for huden. Mange cellulære prosesser av metabolisme, regenerering og gjenoppretting uten det er umulig, siden et stort antall forskjellige enzymer og hormoner ikke kan fungere normalt med en mangel på Zn.

Den største mengden er i leukocytter og røde blodlegemer, i sæd hos menn. Sporelementet har følgende effekter på kroppen: det stimulerer vevsreparasjon, har antiinflammatorisk virkning og aktiverer kroppens forsvar, bidrar til overføring av genetisk informasjon.

Som du kan se, uten Zn, kan kroppen vår ikke fullt ut fungere, selv om den trenger svært lite og nok inntekt med slike matvarer som kjøtt, nøtter og frø, bokhvete, havremel, bønner og andre.

Mat rik på Zn (ca. Mengde i 100g):

Dermed konkluderer vi at sink, som kommer inn i kroppen vår, virker som et middel for foryngelse og helbredelse av hele organismen, som ikke bare kan påvirke ungdommen i huden vår. Her er regelen: Den indre tilstanden til kroppen reflekteres i ansiktet vårt.

Hvordan virker sinkoksid på huden?

Naturligvis er det i sin rene form ikke brukt sink. Som en del av de fleste medisinske og kosmetiske produkter til huden, finner du forskjellige av dets forbindelser, og oftest er det sinkoksid. Dette stoffet brukes i tannlegen, legger det til fyllinger og slipende pastaer. På grunnlag er det opprettet medisinske salver. I kosmetikk er oksid inkludert i hudbeskyttelsesprodukter fra solstråling, i babypulver, kremer og geler.

Zinksalve (pasta) er opprettet som et lokalt eksponeringsmiddel for dermato-tread. Det har en adsorberende, antiseptisk, astringent og tørkende effekt, derfor er den mye brukt for å forebygge bleie dermatitt hos nyfødte, lindre irritasjon og myke barns hud. Dette betyr også at sinkoksid er helt ufarlig. Et annet pluss av dette verktøyet for huden.

Zn oksid kan ikke oppløses i vann, og derfor, når du fremstiller sink salve eller pasta, blir petrolatum tatt i et forhold på 1:10, kan potetstivelse også fungere som et hjelpestoff. Alle disse stoffene på en eller annen måte har en gunstig effekt på huden vår, for eksempel, vi vet hvordan stivelse hjelper til med å fjerne rynker, og petroleums gelé beholder fuktighet godt. Sinkoksid sammen med petrolatum skaper en beskyttende barriere på hudoverflaten, beskytter den mot penetrasjon av skadelige stoffer og utøver terapeutisk effekt ved mindre brennskader, riper og kutt.

Kan sink salve forynge?

Tenk på effekten av Zn oksid direkte på ansiktets hud for å se om det er noen anti-aging effekt av dette farmasøytiske produktet.
1. Når du påfører salven direkte på ansiktets hud, aktiverer sink, sammen med andre sporstoffer, enzymer som bidrar til å forny cellene i epidermisene.

2. Som det er kjent, vises rynker og flaskhet i huden når sebaceous kjertlene bryter ned, og dette skjer på grunn av et brudd på enzymatisk aktivitet. Med en reduksjon i aktivitet og mangel på enzymer, blir sebum utskilt for mye, og huden blir for mye oljeaktig og uklar. Hvis aktiviteten til enzymer økes, blir sebaceous kjertlene blokkert, huden tørker ut og blir rynket. Zinkoksid, kommer inn i huden, kontrollerer enzymetes arbeid og bidrar til normalisering av sebumproduksjon. Huden blir mykere og mindre utsatt for rynker.

3. Vi vet at huden aldres raskt under påvirkning av sollys. Kosmetiske produkter som beskytter huden mot ultrafiolett stråling, inneholder oftest sinkoksid, noe som bidrar til å skape en beskyttende barriere mot hudskadelige stråler. Derfor kan sinkpastaen selv brukes til samme formål, og påføres det med et tynt lag på ansiktet, hvis det ikke finnes andre beskyttelsesmidler mot overdreven pigmentering.

Dermed ser vi at det er en viss fordel ved å bruke sinksalve mot ansiktsrynker. Men i større grad bør det brukes til å forhindre synlig aldring av huden: beskyttelse mot solen, opprettholde fuktighet, regulere fettmetabolismen i celler og vev. I noen tilfeller vil bruken av dette bidra til å glatte ut rynker og riller i ansiktet, men andre effektive midler og kosmetiske prosedyrer vil bli krevd for å kvitte seg med dypere folder.

Hva du trenger å vite når du bruker sink salve til ansiktet

Salve eller pasta med sink tørker huden, og derfor bør dette vurderes ved utførelse av prosedyrer.

 • Påfør salven på huden med et veldig tynt lag for ikke å overdrive epidermis og i stedet for foryngelse, ikke forårsake motsatt effekt. Etter å ha påført et tynt lag, trenger det ikke å vaskes av.
 • Salven kan påføres ansikts-, nakke- og décolleté-området etter sminkefjerning og helst om kvelden, da petroleumsjelly skaper en oljeaktig glans og ikke umiddelbart absorberes.
 • Hvis huden er normal eller tørr, tilsettes en liten mengde næringsrik krem, lanolin, spermaceti krem, kosmetikk eller smør umiddelbart til bruk.
 • Ved tilberedning og bruk av hjemmelagde kremer med sinkoksid, er det nødvendig å observere tiltaket og ikke bruke dem oftere 2-3 ganger i uken.
 • Gitt at huden rundt øynene er veldig tynn og avfettet, bør sinkoksyd ikke påføres dette området for ikke å tørke ut helt. Noen ganger kan du kjøre en liten salve i de ytre hjørnene - "kråkefotene".
 • Sinkpasta brukes ikke som sminkebase, da det kan forårsake rødhet og utslett.

Anti-aging masker og kremer med sink salve

Se videoen om effekten av sinkoksid på ansiktets hud:

Trenger du vår informasjon? Ikke glem å dele den på sosiale nettverk!

ZINC for ansiktshud: bruk og bruk

I de senere årene har ofte tilsatt sinktilskudd for behandling av akne. I denne artikkelen vil vi prøve å finne ut alle fordeler og ulemper ved slik behandling.

Hvordan hjelper sink til huden og hvordan eliminerer det aknebetennelse

I de senere årene har ofte tilsatt sinktilskudd for behandling av akne. I denne artikkelen vil vi prøve å demontere alle fordeler og ulemper med slik behandling, og viktigst, hvordan er sink bra for huden?

Zink er et utmerket mineral for behandling av akne, spesielt hvis det ikke er nok i kroppen. Det påvirker hovedsakelig immunforsvaret, og reduserer manifestasjonen av kronisk betennelse.

Hvilke resultater kan man forvente fra sinkbehandling? Alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen: Hvis begynnelsen av akne skyldes immunitet, så vil du se de reelle fordelene med sink.

Imidlertid lider nesten alle aknepasienter i noen grad av kronisk betennelse, så når man behandler akne med sink, vil alle se minst den minste forbedringen i huden.

Forskere observere i gjennomsnitt 50% reduksjon i akne med sinkbehandling, og noen ser en forbedring i huden på mer enn 65%.

Hvis du er heldig, kan sink godt sette en stopper for behandling av akne.

Sinkmangel forårsaker akne utsatt hud


Mangel på sink i kroppen - et veldig vanlig fenomen. Det er anslått at mer enn to milliarder mennesker over hele verden har et underskudd, og derfor forbruker ikke minst minimumsdosen på 15 mg per dag.

Symptomer på sinkmangel inkluderer dårlig sårheling, akne, depresjon og hårtap.

Mange har aldri spurt spørsmål som: hva er sink? Hva er hans daglige inntak? Hvilke matvarer er rike på sink? Hvis du ikke kan svare på disse spørsmålene, er det veldig sannsynlig at du også lider av mangelen.

Akne er en av de vanligste symptomene. På Internett kan du finne mange positive anmeldelser og en rekke historier om hvordan folk ble kvitt akne ved hjelp av sinktilskudd eller sinksalve.

Blant de spesielt spennende historiene:

 • Fullstendig eliminering av liten akne innen en uke;
 • Fullstendig eliminering av hvite ål om tre dager;
 • Normalisert hudtekstur, ikke lenger tørr og ikke fettete;
 • Postacne forsvinner raskt innen få dager.


Mineral er så effektiv at det har blitt en kjent aknebehandling i alle aldre.

Er sink effektiv mot akne?


Du lurer sikkert på om det finnes bevis fra vitenskapen om sinkvirkning fra akne? Et par studier har allerede blitt gjennomført, og de viser virkelig positive resultater.

1) I en tyrkisk studie samler forskere 87 personer, hvorav 47 hadde akne, og resten hadde klar hud. De delt dem i separate grupper basert på deres hudtilstand.

Forskere har funnet ut at i gruppen pasienter med akne hadde 54,1% av mennesker en sinkmangel, mens personer med ren hud bare hadde 10%. De la også merke til at i gjennomsnitt var sink i blodet av pasienter med akne langt mindre enn gjennomsnittet.

2) I den andre studien var det 54 pasienter som tok enten sinktilskudd eller placebo. Etter behandling etter 6 uker, ble mengden akne hos pasienter som tok sink redusert med 33%.

3) I denne store studien ble 332 personer med akne samlet. De ble gitt 30 mg sinkglukonat, som er to ganger anbefalt daglig inntak.

Etter tre måneder hos alle pasienter, ble det totale antall akne redusert med 49,8%! Samtidig ble det også bemerket at 31,2% av deltakerne reduserte akne med to tredjedeler eller mer.

Zinkglukonat er ikke den mest effektive formen av sinktilskudd. Det finnes andre former: sinkoksid, acetat, sulfat, glycinat og så videre. Sinkpikolinat anses som den mest effektive. Picolinsyre bidrar til den raskeste fordøyeligheten av sink i tarmen.

Hvordan stopper sink akne?


I lang tid var årsakene til hvorfor sink så effektivt håndtere akne ikke kjent.

Folk visste at vitamin A reduserer talgproduksjonen, men de hadde ingen anelse om hvordan sink er bra for huden. Mange trodde at det var nødvendig for dannelsen av celler i hud, hår og negler.

Nye bevis tyder på at fordelene med sink er mye dypere, fordi dette mineralet påvirker immunsystemet, nemlig:

1. Kontrollerer betennelse


Hvis kronisk betennelse er tilstede i kroppen, med proinflammatoriske cytokiner som produseres i massiv skala, kan bruk av mer sink raskt lindre dette problemet.

Sink er nært knyttet til immunforsvaret og styrer noen av sine funksjoner. Dette betyr at den inflammatoriske reaksjonen mot aknebakterier ikke vil være så stor, og rød akne vil ikke svulme massivt.

Zink kontrollerer aknebetennelse ved å redusere nivået av NF-kB, som er en messenger før utgivelsen av mange pro-inflammatoriske cytokiner i kroppen vår.

Sink reduserer aktivt inflammatorisk respons på bakterier. Når bakterier invaderer blokkerte porer, kan de forårsake alvorlig irritasjon i dette området, da blir akne rød og svært smertefull.

Akne utsatt hud reagerer mye sterkere på bakterier enn vanlig, sunn hud. Zink bidrar til å myke den inflammatoriske responsen og redusere effekten av bakterier på huden.

2. Transport av vitamin A


Vitamin A - reduserer direkte aktiviteten til talgkjertlene, og sink er avgjørende for effektiv transport og bruk av dette vitaminet.

Sink er en nøkkelkomponent i retinolbindende protein som transporterer vitamin A fra blodet til reseptorene på huden, der det allerede utfører sine funksjoner ytterligere.

3. Rask sårheling


Dette er en annen effekt av sink på hele kroppen og på huden selv. Det hjelper post-acne å helbrede raskere, og dermed redusere det totale antall akne.

4. Antioxidantvirkning


Antioksidanter fordeler huden ved å hindre oksydasjon av talg (en annen årsak til akne).

I tillegg til tilstedeværelsen av antioksidanter i frukt og grønnsaker, er kroppen vår i stand til å produsere noen av sine egne: superoksiddismutase og glutation. Som kjent, har pasienter med akne en mangel på disse enzymer.

Sink er en nøkkelkomponent av glutation. Øker nivået i kroppen, vi øker den generelle antioksidantaktiviteten.

5. Dræper bakterier


Test i prøverør viser at sink dræper bakterier som forårsaker akne. Selvfølgelig, ikke så effektivt som antibiotika gjør, men det fungerer fortsatt.

Bakterier kan ikke forårsake motstand mot sink, så det er også effektivt for personer med antibiotikaresistente bakterier på huden.

6. Reduserer keratinocytaktivering


Keratinocytter er celler som produserer keratin, som i store mengder forstyrrer celleseparasjon og fører til dannelsen av blokkerte porer, noe som også forårsaker akne. Ved å redusere keratinproduksjonen, hjelper sink huden porene å forbli åpne.

7. Blokkerer DHT (dihydrotestosteron)


Sink fra akne er nyttig selv i tilfelle blokkering av DHT, noe som betyr at det reduserer effekten av hormoner på huden.

Det er kjent at andre DHT-blokkere reduserer mengden av sebum som produserer tilstoppede hudporer.

Dessverre blokkerer sink ikke DHT for mye, men det er alt et stort pluss.

Hva annet er nyttig for sinkhud?


Sinkmangel er svært vanlig blant pasienter med akne.

Det hjelper ikke bare med alvorlige betennelser på huden, men bidrar også til rask helbredelse av sår, styrker hår og negler

En av de viktigste risikofaktorene for sinkmangel er et dårlig kosthold basert på korn.

Du tror sikkert at brød, pasta og lignende matvarer inneholder store mengder sink.

Kanskje det, men med disse produktene inneholder fytinsyre, som ikke tillater kroppen å ordentlig absorbere sink, jern, kalium, magnesium og kalsium.

Ikke bli fristet ofte av disse kornprodukter. De er absolutt nyttige, men vanlige kosthold på korn vil ikke være til nytte for kroppen. Og selv om du bruker nok sink, vil kroppen ikke kunne absorbere den i blodet.

Hvis du ikke er mangelfull i sink, bør du likevel vurdere å få mer av det. Dette vil gi deg flere fordeler fra akne, for eksempel akselerert sårheling.

Hvordan øke sinknivåene?


Det første trinnet i denne retningen er åpenbart - det er flere matvarer rik på sink.

Igjen er frokostblandinger en nesten ubrukelig kilde til sink, til tross for at de inneholder det ganske mye. I stedet må du spise mer kjøtt, grønnsaker og sjømat.

Den beste kilden til sink i verden er østers, som inneholder store doser på ca 90 mg per 100 gram.

Dette er ca 600% av anbefalt daglig inntak, slik at du kan spise østers minst en gang i uken. Østers er også fulle av andre fordelaktige næringsstoffer, som magnesium og selen.

Andre gode kilder til sink inkluderer ubearbeidet kjøtt, som biff, svinekjøtt og kylling. Noen nøtter inneholder store mengder sink, men biotilgjengeligheten er lav.

Hvis du ikke finner en diettkombinasjon du liker å smake, ta bare vitamintilskudd med sink med en dose på 15 - 30 mg per dag.

15 mg er daglig daglig tilførsel, men sink kan trygt ta opptil 60 mg daglig uten åpenbare giftige tegn.

Det er best å ta en standarddose på 30 mg sink hver dag og kombinere den med god ernæring. Dette vil fremskynde helbredelsen av betennelser i ansiktet.

I tillegg øker sink økningen av vitamin A (gode nyheter for de som behandler akne med retinoider).

Vær oppmerksom på at sink er sikkert nyttig for huden, men det er ikke et paradis for behandling av akne, så kontakt alltid en hudlege fordi sinktoksisitet ikke er en vits. Den vanligste bivirkningen ved å ta store doser sink er kobbermangel.

Typer av sinktilskudd


Det finnes et bredt utvalg av sinktilskudd tilgjengelig for aknepasienter. Sink kommer i forskjellige former, og noen er mye mer biotilgjengelige enn andre.

Det er veldig viktig å velge riktig alternativ, fordi du kan kaste bort pengene dine på et tilsetningsstoff som ikke hjelper deg.

Sink oksid er den vanligste typen sink supplement. Brukes i de fleste matvarer. Den har svært dårlig biotilgjengelighet, så det er best å ikke bruke penger på det.

Zinkglukonat er ikke det beste sinktilskuddet, det er ikke den mest biotilgjengelige, men til en viss grad virker det. I studien beskrevet ovenfor ble sinkglukonat brukt, så det kan brukes til å behandle huden.

Sinksulfat absorberes godt i henhold til enkelte studier. Ikke den beste form for sink, men ikke det verste.

Sinkglycinat er en annen god form, absorberer bedre enn sinksulfat. Sammenlignet med sinksulfat, absorberes glykinat 16% mer effektivt.

Zink Orotate anses vanligvis som et av de beste sinktilskuddene, men dette har ikke blitt bevist. Dette skjemaet konkurrerer med sinkpikolinat.

Sinkpikolinat - anerkjent som kongen blant alle sinktilskudd. I dag er picolinate den mest biotilgjengelige formen. I denne studien ble pikolinat sammenlignet med citrat og sinkglukonat, hvoretter det ble funnet at pikolinat absorberes best av kroppen.

Sinkcitrat absorberes ganske godt, men er dårligere enn pikolinat.

Zink-1-metionin er en annen svært biotilgjengelig form for sink, det hjelper godt for akne, og er derfor også betraktet som effektivt.

Hvis du ser "sink chelat" på etiketten, vet du at dette ikke er en bestemt type sink, men heller en bestemt klasse. Chelatsink er et form som binder seg til et organisk molekyl for å øke absorpsjonen i kroppen.

Zinkcitrat, sinkpikolinat og sink-1-metionin er alle chelaterte tilsetningsstoffer. En mer nøyaktig form bør angis et sted under etiketten.

Kan gravide bruke sink for akne?


Sannsynligvis ja. Franskmenn har to studier om sikkerhet og suksess ved bruk av sink i behandling av akne. Det har vist seg trygt og effektivt for gravide og ammende mødre.

Husk at behandlingen din bør diskuteres med barnelege for å sikre at den er trygg for deg og barnet ditt.

Farer ved bruk av tilsetningsstoffer


Sink kan interagere med visse stoffer, inkludert noen stoffer for behandling av akne, som tetracyklin antibiotika.

Å ta høye doser øker risikoen for å utvikle prostatakreft, reduserer immunrespons og nivået av "godt" kolesterol.

Sink tolereres godt, men hvis du overskrider dosen, kan bivirkninger forekomme, som fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast.

Det er bedre å ikke risikere og ikke overskride det anbefalte daglige inntaket på ca. 30 mg per dag. Du kan spise litt mer, men ikke overstige 60 mg, fordi du risikerer helsen din.

Zink, som alle andre mineraler og vitamin, er gunstig, bare hvis riktig dose blir observert. Overdosering vil ikke føre til noe bra. publisert av econet.ru.

Hvis du har spørsmål, spør dem her.

Flere Artikler Om Typer Acne