Sporelementet Zn er ekstremt viktig for menneskekroppen, fordi den har mange gunstige egenskaper. Dette tillater bruk av sink fra akne i ansiktet og for å eliminere ulike dermatologiske problemer. Det er egnet både til inntak og brukes eksternt, derfor er sink på grunn av slik universalitet aktivt med i sammensetningene av ulike medisinske og kosmetiske produkter. Hvordan du skal bruke et kjemisk element på riktig måte eller hvilke legemidler som ligger til grunn for å gi preferanse, bør avklares med den spesialiserte legen - en hudlege.

Nyttige egenskaper

Ved behandling av akne begynte sink å bli brukt av en grunn. Mikroelementet har fått popularitet i kosmetikk på grunn av følgende evner:

 • Eliminerer foci av betennelse. Ved å forbruke det kjemiske elementet i store mengder, vil det være mulig å raskt stoppe den inflammatoriske prosessen og forhindre hevelse av rød akne.
 • Det transporterer vitamin A. Retinol reduserer aktiviteten til de ytre sekresjonskjertlene, og sink transporterer i sin tur vitaminet fra blodet til dermisreseptorene.
 • Fremskynder helbredelse. Sprengende tuberkler på huden under påvirkning av sink helbringer raskere, som et resultat, blir det totale antall lesjoner betydelig redusert.
 • Ødelegger patogener. Etter at sink har penetrert porene i huden, dreper det bakteriene som forårsaker akne.
 • Forhindrer oksydasjon av sebum. Sebum er en av årsakene til akne, og oksydert, det øker kun produksjonen av inflammatoriske mediatorer. Sink, som faller på huden, viser antioxidantaktivitet.

Zink perfekt fuktiggjør huden, regenererer og ikke bare akselererer bortskaffelsen av akne, akne, men forhindrer også at de oppstår, og forbedrer tilstanden til dermis betydelig.

effektivitet

Ved vanlig og riktig bruk av sink kan du oppnå følgende positive effekter:

 • frigjøringen av subkutan fett fra sebaceous kjertlene vil redusere;
 • inflammatoriske foci vil bli tørket og redusert;
 • irritasjon av dermis vil passere;
 • regenerering prosesser vil intensivere og sprekke akne vil helbrede raskt.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Sinkpreparater

Akne, akne er et hyppig problem for mange mennesker, men tenåringer lider ofte av dem under hormonell justering. Sterkt effektive stoffer kommer til redning, den viktigste komponenten er sink. Og en av disse er sink salve, som virker mot akne og hjelper med akne. Etter å ha påført det på huden, trer komponentene raskt inn i dermis dypeste ord, hvor de har en utprøvd antiseptisk, tørking og antipruritisk effekt. I tillegg fukter et terapeutisk middel huden og reduserer risikoen for arrdannelse etter akne.

Et annet hudvennlig middel er Antioxiaxes-komplekset av vitaminer med sink for akne. Han hjalp mange mennesker til å styrke negler, hår og rydde ansiktets dermis. Spesielt nyttig vitamin stoff for underernæring, økt fysisk anstrengelse og psykisk stress.

Når den eksterne behandlingen av problemområdene i dermis ikke gir det ønskede resultatet, er det nødvendig å inkludere oral medisinering i den komplekse behandlingen som vil bidra til å løse problemer med huden fra innsiden. Og for dette formålet, er Zincteral sink tabletter for akne ofte foreskrevet. Det er viktig å bruke dem med mangel på sporelementet Zn, som følge av hvilke somatiske sykdommer, alopecia, pustler, akne og akne har utviklet seg. Den orale medisinen har følgende effekter:

Bruk av sink inne bidrar til å lindre betennelse, noe som fører til at huden blir frisk.

 • øker lokal immunitet
 • stimulerer regenereringsprosesser;
 • hemmer aktiviteten til talgkjertlene;
 • lindrer betennelse;
 • akselererer prosessen med avvisning av døde celler.

Etter å ha tatt Zincteral, er tilstanden til huden betydelig forbedret, det tar et sunt utseende og frigjøres fra kviser, som produsenten av medisinen hevder.

Hvordan søke?

Drikkepiller for akne "Zincteral" bør være 1-2 tabletter. per dag basert på pasientens alder og akne lesjoner i huden. Det er ekstremt viktig i løpet av behandlingen med denne medisinen for å gi opp alkohol helt. Sammen med et muntlig inntak, anbefales det å behandle utslettene ekstremt med zinksalve opp til 6 ganger daglig, og påfør et tynt lag på et renset ansikt. Etter behandling av dermis med sinkbasert salve, kan ikke pulver og fundament brukes.

Hva forbedrer effekten?

For å bli kvitt akne forårsaket av mangel på sporelementet Zn i kroppen så raskt som mulig, anbefales det å supplere den terapeutiske ordningen med sinktilskudd, og en av disse er sinkoksid. For å forbedre terapeutisk effekt må du mette dietten med produkter som inneholder Zn. Det er bedre å nekte mat der kobber råder, siden dette kjemiske elementet blokkerer sinkaktivitet.

Ulemper med bruk

Sammen med høy effekt av sinkholdige stoffer, kan de også ha en negativ innvirkning på menneskers helse. Spesielt hvis du misbruker sporelementet, ignorerer anbefalingene fra leger. Så, langsiktig behandling vil føre til mangel på kobber i kroppen eller forverre skjoldbruskkjertelen og provosere en brennende smerte i spiserøret, kvalme, smaken av metall i munnen, unormale avføring og hodepine.

Akne Zink

Akne sink er et antiseptisk stoff som har en tørkeeffekt som bidrar til å behandle akne og kroppsakne. Faktorer som bidrar til akne er forbundet med sinkmangel (Zn) i kroppen. Bruk av narkotika på grunnlag av sink vil takle høy fet hud.

Salve med sink fra akne inneholder aktive ingredienser som påvirker bakterier i olje-hårsekkene, og derved reduserer fettet i huden. Populariteten til dette verktøyet på grunn av det faktum at det reduserer betennelse i huden, lindrer irritasjonen, effektivt bekjemper akne og akne. Salven gir en rask tørking av den eksisterende betennelsen.

Avhengig av alvorlighetsgraden av hudsykdommen, brukes salven på ren hud 3-5 ganger om dagen. Den nøyaktige doseringen kan bestemmes av en hudlege som foreskriver dette legemidlet. Regelmessig bruk av salven kan redusere forekomsten av inflammatoriske prosesser på hudoverflaten, forbedre elasticiteten.

Zinkens rolle i hudsykdommer

Zink er et sporelement som er avgjørende for mennesker, noe som styrker immunsystemet, påvirker utviklingen av beinvev, og stimulerer også veksten. Det er mye inneholdt i blodceller, nyrer, netthinnen. Zink påvirker direkte proteinsyntese i kroppen, normaliserer hormoner. Ofte er hormonfeil årsaken til hudutslett som kan oppstå på ansiktet, kroppen.

Det bør bemerkes at dette nyttige elementet regulerer stoffskiftet av fett, påvirker nivået av tilgjengelig sukker i blodet. Det påvirker direkte dannelse av lymfocytter, utvikling av beskyttende antistoffer.

Det er flere grunner mangel på sink i kroppen. Det viktigste er brudd på fordøyelseskanalen på grunn av feil diett. På grunn av dette reduseres prosessen med absorpsjon av fordelaktige sporstoffer i tarmene kvalitativt. Også stress, bruk av dårlig kvalitet kosmetikk og dårlige vaner er blant faktorene som påvirker utseendet på akne, akne i ansiktet.

En person med problem hud, akne utslett bør bytte til protein mat. Som regel er dette stoffet ganske mye inneholdt i kokt fjærfe kjøtt, hvit fisk og meieriprodukter. Parallelt er det verdt å bruke en salve med sink fra akne. Før du bruker sink salve, må du grundig rense huden med en spesiell lotion eller tonic.

Vi lister de viktigste manifestasjonene når det er mangel på Zn i kroppen:

 • Redusert immunitet;
 • Forverringen av huden, som manifesterer seg i tap av akne;
 • Fragilitet (tap) av hår;
 • Neglene blir sprø, begynner å smuldre.

Med disse manifestasjonene er det beste alternativet å kontakte de aktuelle spesialistene, som skal diagnostisere sinkmangel i kroppen. Hvis testresultatene bekrefter dette, må pasienten bytte til et sunt kosthold. Kampen mot hudutslett kan løses ved å bruke en spesiell salve som er basert på sink.

På grunn av den bakterieaktive virkningen av sink salve, er det mulig å undertrykke den smittsomme prosessen som forårsaket akne i huden. Salve bidrar til å forbedre den terapeutiske effekten, og som følge av det er en reduksjon i varigheten av hudbehandling.

På denne bakgrunn er det viktig å styrke immunforsvaret, dvs. i parallell med sunne matvarer rik på protein, forbruker vitaminer og mineraler. Men før dette er bedre å konsultere en lege. Eksperter anbefaler ikke under behandling av sinksalve å kombinere med andre legemidler som er rettet mot akne.

Fordeler med akne sink behandling

Zink påvirker reguleringen av metabolske prosesser i kroppen. Først av alt er det en karbohydratmetabolismen. Overtredelse av denne utvekslingen fører til akne, purulente hudskader. Eksperter anbefaler å begrense i deres daglige kostholdsinnhold karbohydrater, som er mest inneholdt i melprodukter, karbonat drikkevarer og fruktjuicer, søtsaker.

Zinksalve vil bare bidra til vedlikehold av vitamin A i blodet, gir den nødvendige terapeutiske effekten i nærvær av inflammatoriske prosesser på huden, akne. Alle sinkbaserte stoffer kan ødelegge skadelige bakterier, noe som bidrar til akne.

Sink akne kan takle følgende problemer:

 1. Øk hudens elastisitet;
 2. Normaliser sebaceous kjertlene;
 3. Fjern betennelse i huden, rødhet.

En sinkbasert salve er velegnet til å bekjempe akne. Så, etter det foreskrevne behandlingsforløpet, er forbedring av huden bemerket. En effektiv metode for behandling av akne er personlig hygiene, opprettholder en sunn livsstil. Søtsaker og røkt kjøtt bør utelukkes fra ditt daglige kosthold.

Brukt sinkoksid i sammensetningen av spesielle salver mot akne har anti-inflammatorisk effekt. Etter å ha gjennomgått en behandling med sinksalve, er en generell gjenoppretting av funksjonen til talgkjertlene notert. Det er verdt å merke seg de regenererende egenskapene til sink salve. Ikke for ingenting er sporelementet Zn inkludert i sammensetningen av en rekke barnekrem.

Salve bidrar til rask undertrykkelse av betennelse som oppstår på huden. Så det vil bli en rask resorpsjon av pustulære subkutane formasjoner. Oljeskinnet vil tørke det sinkbaserte produktet, som et resultat vil ansiktet bli glatt, porene vil bli redusert i størrelse.

I tillegg til sink salve finnes sinkpasta på det farmasøytiske markedet. Det er det samme antiseptiske, har antiinflammatorisk effekt. Som regel brukes den i nærvær av dermatitt, akne, kviser, stikkende varme. Limen påføres med et tynt lag på problemområdene i huden. Når det gjelder periodiciteten, er denne indikatoren direkte avhengig av graden av skade.

Således, med mangel på sink i kroppen, aktiverer den talgkjertlene, noe som fører til akne. Elementets sink er funnet i alle vev i menneskekroppen, med sin mangel på mennesker, forekommer en forverring av gastrointestinale, hudsykdommer. Som et resultat vises akne, pustulære formasjoner på kroppen. Også, med mangel på Zn, øker nivået av kolesterol i blodet.

Zincteral for akne: handlingsprinsipp, fordeler og ulemper

Akne, akne - et fenomen kjent for absolutt hver person. Når vi ikke snakker om pubertetsalder, hvor forekomsten av akne er snarere en regel enn et unntak og er forbundet med dannelsen av hormonell bakgrunn, anses årsakene til utseendet til svarte flekker og komedoner på huden å være svært forskjellige. Inkludert en mangel i kroppen av sink - et sporelement som spiller en viktig rolle i den generelle stoffskiftet.

I dette tilfellet blir medisinering som er rettet mot å gjenopprette ubalansen, den beste måten å løse problemet på. Behandlingen består av et kurs som tar stoffet Zincteral, som i praksis har vist seg å være svært effektivt for å bekjempe akne, purulent og pustulær akne.

Igjen er årsakene til hudutslett multifaktoriske. Så før du begynner å drikke Zincteral piller, må du sørge for at det er mangel på sink, og ikke noen annen faktor, som førte til utviklingen av akne.

Tegn på sinkmangel

Sink er en del av enzymsystemene som regulerer de viktigste metabolske prosessene i kroppen, inkludert karbohydratmetabolisme og proteinsyntese. Det er nødvendig for normal funksjon av mer enn 200 metalloenzymer, opprettholde strukturen av proteiner, nukleinsyrer, cellemembraner.

Dette sporelementet stimulerer veksten og utviklingen av cellulære strukturer, sikrer stabil drift av immunsystemet og riktig immunrespons. Det avhenger av den korrekte funksjonaliteten til synets organer, samt reseptorer som er ansvarlige for oppfatningen av smak og lukt.

Sink bidrar til å opprettholde et tilstrekkelig nivå av rutin (vitamin A) i blodet, gir en profylaktisk og terapeutisk effekt i ulike inflammatoriske prosesser på huden. I tillegg forbedrer sink absorpsjonen og akkumuleringen av hormoninsulinet i kroppen, og forlenger dess gyldighet.

Faktorer som bidrar til utseendet av akne på huden kan være forbundet med hyperfunksjon av svette- og sebaceous kjertler, keratose av epiteliale vev i hårsekkene, infeksjon og betennelse i epidermis. Delvis lignende fenomen er forbundet med sinkmangel. Utad dette manifesteres dette av følgende funksjoner:

 • Signifikant forverring av huden.
 • Utviklingen av akne, utseendet på utslett, akne.
 • Reduksjon av lokal immunitet, uttrykt i en økning i perioden som er nødvendig for helbredelse av hudskader.
 • Forringelsen av hårets tilstand, deres aktive tap, vekstretthet, livløshet, brittlenhet, sløvhet.
 • Endringer i strukturen på negleplattene, utseendet på hvite flekker på neglene, langsgående spor.

Når slike symptomer oppdages, er det nødvendig med medisinsk bevis på sinkmangel i kroppen. Hvis undersøkelsen viser at mistankene er bekreftet, og legen gir tillatelse til å motta Zincteral fra akne, kan behandlingen påbegynnes.

Prinsippet om operasjon av Zincteral

Grunnlaget for legemidlet er sinksulfatmonohydrat. Zincteral er foreskrevet for somatiske sykdommer forårsaket av sinkmangel, ulike former for alopecia, akne, purulent, pustulær akne på huden.

Etter å ha slått de aktive komponentene i Zincteral i mage-tarmkanalen, absorberes de fleste av dem i tarmveggene, derfra trenger den inn i sirkulasjonssystemet, hvor den "fanges" av røde og hvite blodceller. Videre, med blodstrømmen, er de spredt over alle organer og systemer, som et resultat av hvilket nivået av sink i vevet gradvis stiger og vender tilbake til det normale. Overskuddet av hoved- og hjelpestoffene i legemidlet utskilles naturlig ved termoregulering, fordøyelses- og urinprosesser (gjennom svette, avføring, urin).

Effekten av Zincteral ved behandling av dermatologiske problemer er som følger:

 • Stimulering av regenereringsprosesser, normalisering av huden på mobilnivå.
 • Forbedre prosessen med assimilering av vitamin A av hudceller.
 • Forbedre lokal immunitet.
 • Undertrykkelse av talgkirtelfunksjon, reduksjon av talgproduksjon.
 • Accelerasjon av prosessen med avvisning av døde, cornified celler på de indre overflatene av huden porene.
 • Undertrykkelsesfenomenene comedogennogo effekt.
 • Fjernelse av betennelse.

Således, etter at Zincteral inntaket går, endres hudtilstanden til det bedre, og akne og akne forsvinner. På samme tid, takket være normaliseringen av sinknivå, er utseendet på hår og negler forbedret.

Zincteral Acne Treatment Rules

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å nøye studere instruksjonene for det terapeutiske legemidlet. Zincteral er et tablettpreparat som ikke skal deles, knuses, tygges. En tablett inneholder 124 mg sinksulfatmonohydrat, samt stoffer som fremmer absorpsjonen av hovedaktiv ingrediens: potetstivelse, magnesiumstearat, povidon, talkum, laktosemonohydrat.

Legemidlet er godkjent for bruk hos voksne og barn over 4 år. Siden maten forstyrrer sinkabsorbsjonsprosessen, anbefales det å drikke Zincteral enten en time før måltider eller 2 timer senere.

Doser og administrasjonsmåte av legemidlet ved behandling av akne, pustulær og purulent akne:

 1. Voksne - 1-2 tabletter per dag.
 2. Tenåringer - 1 tablett per dag.

For andre forhold som skyldes sinkmangel, tar voksne pasienter Zincteral tre ganger daglig, 1 tablett etter måltid. Hvis symptomer på irritasjon i mage-tarmkanalen blir observert, kan legemidlet tas med mat. Når du reduserer smertefulle symptomer, reduseres dosen av legemidlet til 1 tablett per dag.

En forutsetning for riktig bruk av Zincteral er en fullstendig avvisning av alkohol i behandlingsperioden. Ellers er det ingen strenge restriksjoner. Terapi har ingen bivirkninger, påvirker ikke reaksjonshastigheten og forårsaker ikke avhengighet. Varigheten av det enkelte behandlingsforløpet avhenger av alvorlighetsgraden av sinkmangel, samt det oppnådde resultat.

Hva slags Boro Plus hjelper akne best?

Når kamferalkohol vil hjelpe i denne artikkelen.

Fordeler og ulemper ved behandling av akne Zincteral

Med all populariteten til Zincteral i behandlingen av akne, har stoffet en rekke negative egenskaper. Derfor er det ikke nødvendig å ta det som en panacea og ta det uten resept.

Faktisk fordelene med denne metoden for å håndtere akne er mange. Vi viser de viktigste:

 • Høy effekt av terapi.
 • Enkelhet og brukervennlighet.
 • Fraværet av uønskede hendelser.
 • Samtidig forbedring av negler og hår.
 • Forbedre kroppens immunrespons på ulike typer infeksjoner, virale bakterie sykdommer.
 • Styrke beskyttelsesmekanismer som fremskynder helingsprosessen av skade på huden (mekanisk, termisk, kjemisk).
 • Kompatibilitet med andre medisinske og kosmetologiske midler som forbedrer hudens funksjon.
 • Relativt lav pris.

Når det gjelder mangler ved behandling med Acne Zincteral, er de mye mindre. Det er imidlertid umulig å ikke ta hensyn til mulige negative poeng.

Så, med langvarig bruk av sinkmedikamenter i kroppen, kan det være mangel på et annet viktig sporelement - kobber. Som et resultat er det risiko for å utvikle sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Feil bruk av Zinctera kan negativt påvirke skjoldbruskkjertelen, så vel som påvirke immunsystemets tilstand.

I tillegg, i løpet av perioden med sinksulfatbehandling, kan det oppstå bivirkninger fra gastrointestinale, hematopoietiske, lymfatiske, nervøse immunsystem i tilfelle brudd på dosering og tidsplan for å ta tablettene. Dette manifesteres av slike ubehagelige symptomer:

 • Utseendet til metallisk smak i munnen.
 • Kvalme, oppkast.
 • Halsbrann.
 • Dyspepsi.
 • Magesmerter.
 • Forverring av gastritt.
 • Diaré.
 • Sår hals.
 • Økt kroppstemperatur.
 • Frysninger.
 • Utseendet av sår på munnslimhinnen, halsen.
 • Føler seg svak, sliten.
 • Hodepine.
 • Overfølsomhetsreaksjoner på stoffets komponenter.

Kontraindikasjoner for bruk av sinkdroger er få. Begrensninger påvirker gravide og ammende kvinner, barn under 4 år og personer med galaktoseintoleranse. Det anbefales ikke å ta Zincteral til personer på en diett som består av produkter som inneholder en stor mengde fosfater, fibriner, fytinater, siden disse stoffene reduserer mengden av sink absorbert av kroppen.

anmeldelser

 • Elena Demidova, 29 år gammel, Serpukhov.

Fra ungdomsårene sliter med akne. Bare hormonelle stoffer hjalp, så snart jeg ble ferdig med å ta pillene, begynte akne å vises i større antall, pluss økte vekten. Legen rådde meg til å drikke Zincteral. Tok innen 2 måneder. Resultatet ble overrasket! Akne er borte, og vanlige skrubber bidrar til å bli kvitt akne. I tillegg begynte hår og negler å se mye bedre ut. Jeg er veldig fornøyd med Zincteral og anbefaler det til alle!

 • Veronika Smirnitskaya, 19 år gammel, Moskva.

Jeg hørte rikelig med råd fra kjærester og så Zincteral 2 uker uten legenes resept. Som et resultat ble huden faktisk renere og tørrere. Men det var bivirkninger - kvalme, metallisk smak i munnen. Og så dukket opp en smertefull øm i munnen, som ikke helbredet lenge. Så jeg bestemte meg for å slutte å drikke piller og be om hjelp (nå i løsningen av flere problemer) til en spesialist. Jeg anbefaler alle å ikke gå på "min rake", ikke å lytte til venner, og umiddelbart gå til legene med mitt problem.

 • Svetlana Krotova, 23, Kazan.

Jeg var blant de uheldige menneskene, som den annonserte Zincteral ikke hjalp med å håndtere akne. Dessuten skadet han meg. For det første har akne blitt mye mer. For det andre oppstod inflammet purulent akne under huden. Som dermatologen, som jeg snudde for hjelp, sa, er dette kroppens reaksjon på en kraftig økning i sinknivå. Fra en enkel måte å bekjempe akne måtte bli forlatt. Nå behandles jeg bare med naturlige forberedelser av lokal handling.

Fordeler og ulemper med å bruke sinksalve og aknepasta

Sink er regnet som den viktigste deltakeren i stoffskiftet i huden og i hele kroppen. Uten dette sporelementet er forstyrrelsen av vitamin A, som er viktig for behandling av akne, forstyrret. Med hensyn til ekstern bruk av sinksalve for akne, bidrar dette verktøyet til å redusere betennelse og rødhet. Vi vil forklare hvordan stoffet fungerer, hvordan du bruker det effektivt.

Komplett "dossier" for akne sink salve

struktur

Aktiv ingrediens - sinkoksid - hvitt pulver, uoppløselig i vann. Den blandes med petroleumsglass i et forhold på 1:10 og får en tykk suspensjon av hvitt. Har sinksalve for akne hjelp, hvor effektivt er stoffet? Leger foreskriver dette middelet for dermatitt, bleputslett og stikkende varme. Zinkoksid binder proteiner fra epidermis, helbreder skade, men absorberes ikke i blodet.

Den viktigste ulempen er funnet når du først bruker sink salve for akne. På huden danner olje gelé en vann- og lufttett film. Vaselinbasen i salvenes sammensetning - 90%. Det er et produkt av oljedestillasjon, et fettstoff med høyt innhold av mineralolje og paraffiner.

Vaselin fra dermatologiske og kosmetiske produkter blir gradvis erstattet av dyrere silikon. På grunn av den høye prisen er ikke polyorganosiloxan geler tilgjengelig for alle. Den berømte kosmetologen Anna Margolina skrev i en av artiklene hennes at det var for tidlig å skrive av petroleumjell. Så, salver med syre, salisylsyre, bjørk tjære, svovel vil være etterspurt i lang tid for å bekjempe akne, arr og hud flekker.

anmeldelser

Den aktive ingrediensen og petrolatumbasen har liten effekt på bakterier og sopp i olje-hårsekkene. Dette er en av hovedgrunnene til at legene ikke anser salve som et svært effektivt middel for akne. Imidlertid inkluderer sinkoksyd dermatologer i oppskriftene av de såkalte talkers-suspensjonene fra akne.

Tallrike vurderinger av sink akne salve liste de viktigste fordelaktige egenskaper:

 • tørker altfor fet hud;
 • reduserer betennelse
 • reduserer irritasjon
 • fjerner rødhet;
 • desinfiserer;
 • eliminerer kløe.

Salve med samme aktive ingrediens. pris

Sinkoksid er en del av sinkpastaen for akne. Dette stoffet er forskjellig fra salven i nærvær av stivelse, sinkoksid står for 25% og petrolatum 50%. Navnet på andre legemidler med samme aktive ingrediens: "Desitin", "Diaderm", "Tsindol".

I salven "Desitin" sinkoksyd 40%, de resterende ingrediensene er hvit petrolatum, vannfri lanolin, torskeleverolje, talkum.

Prisen på alle tilgjengelige midler:

 • Sinksalve - 34-47 rubler.
 • Sinkpasta - 42 rubler.
 • Desitin krem ​​- 240 rubler.

Fordelene med sink salve og lim inn for å bekjempe akne

Legene bemerker at bruken av sinkoksid mot akne er begrunnet av sin anti-toksiske effekt, antiinflammatorisk og astringerende effekt. Akne oppstår når sebaceous kjertlene er svekket, og de kåte skalaene av epidermis eksfolieres for fort. Slike endringer skjer som følge av hormonelle prosesser i ungdomsårene, under graviditet og premenstruelt syndrom. Mikrober som er blokkert i sebaceous kjertel begynner å formere kraftig, og en lokal inflammatorisk reaksjon manifesteres som respons på akkumulering av toksiner.

Nesten umiddelbart etter påføring, reduserer sink salve eller pasta rødhet, kløe og annet ubehag. Disse virkemidlene beskytter sunt hudvev fra irriterende ekssudat. I tillegg hjelper sinkoksid og bensinatum fra flekker etter akne. Salve beskytter epitelet mot ultrafiolett stråling, smuss, fuktighet.

Måter å bruke sink salve og acne pasta

Hvordan bruke medisiner med sinkoksid? Anbefalinger er i instruksjonene for sink salve, pasta og kremer, de går etter beskrivelsen av farmakologiske egenskaper. I avsnittet "Indikasjoner" er det ingen slik sykdom som akne vulgaris. Imidlertid kan de positive effektene av aknebehandling oppnås.

Instruksjoner for bruk fra akne sink salve:

 • Umiddelbart før påføring behandles det berørte området med en antiseptisk løsning av klorhexidin eller en antibakteriell lotion.
 • Smør med et hudområde eller bruk bare på akne (flekker) 2-3 ganger om dagen.
 • Å sette sminke på salven anbefales ikke for ikke å blande kosmetikk med petroleumjell.
 • Etter 20 minutter eller 2-3 timer etter påføring, fjern overskudd / rester av produktet med et stykke bomull eller en disk. På kvelden, vask huden med varmt vann.

Bruken av sinkpasta fra akne er ikke forskjellig fra salve. Påfør produktet for å rense, tørr hud fra 2 til 4 ganger om dagen. Hvis akne er purulent, behandles det berørte området først med en antiseptisk løsning. Du kan legge en pasta eller salve om natten, om morgenen, skyll med vann.

Video om bruk av sink salve for akne

Verdien av sink for kroppen

Mangelen på sporstoffer manifesterer seg i svekkelsen av beskyttende krefter, forstyrrelser i metabolisme, svekket absorpsjon av vitaminene A, E og C. Huden reagerer på sinkmangel ved overdreven aktivitet av talgkjertlene, overdreven keratinisering og desquamation. Derfor, med mangel på sporstoffer ta tabletter eller kosttilskudd med det, berik dietten med mat som inneholder sink.

Gjennomsnittlig voksenbehov er 20 mg elemental sink per dag. Under aknebehandling, arbeidsbelastning på jobb, økes den daglige dosen til 30 mg. På anbefaling av en lege kan du kompensere for mangel på sporstoffer ved å ta Zincteral tabletter for akne.

Et annet middel - brygger gjær med sink for akne er et kosttilskudd. Ved å foreskrive eller anbefale disse legemidlene til oral administrasjon, advare eksperter sjelden at sinksulfat og sinkoksid i deres sammensetning har lav biotilgjengelighet. Det er bedre å velge kosttilskudd med pikolinat, metionin eller sinkglukonat.

I tillegg, i løpet av behandlingen bør konsumeres mindre salt og søt. Menyen anbefales å berike med matvarer rik på sink, karoten, vitamin A (retinol). Denne kategorien inkluderer egg, nøtter, bønner, noen varianter av elvefisk, østers, kylling, kanin, bifflever.

Hvordan er sink bra for huden og hvordan eliminerer det akne betennelse?

I de senere årene har ofte tilsatt sinktilskudd for behandling av akne. I denne artikkelen vil vi prøve å demontere alle fordeler og ulemper med slik behandling, og viktigst, hvordan er sink bra for huden?

Zink er et utmerket mineral for behandling av akne, spesielt hvis det ikke er nok i kroppen. Det påvirker hovedsakelig immunforsvaret, og reduserer manifestasjonen av kronisk betennelse.

Hvilke resultater kan man forvente fra sinkbehandling? Alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen: Hvis begynnelsen av akne skyldes immunitet, så vil du se de reelle fordelene med sink.

Imidlertid lider nesten alle aknepasienter i noen grad av kronisk betennelse, så når man behandler akne med sink, vil alle se minst den minste forbedringen i huden.

Forskere observere i gjennomsnitt 50% reduksjon i akne med sinkbehandling, og noen ser en forbedring i huden på mer enn 65%.

Hvis du er heldig, kan sink godt sette en stopper for behandling av akne.

Fra denne artikkelen vil du lære:

Sinkmangel forårsaker akne utsatt hud

Mangel på sink i kroppen - et veldig vanlig fenomen. Det er anslått at mer enn to milliarder mennesker over hele verden har et underskudd, og derfor forbruker ikke minst minimumsdosen på 15 mg per dag.

Symptomer på sinkmangel inkluderer dårlig sårheling, akne, depresjon og hårtap.

Mange har aldri spurt spørsmål som: hva er sink? Hva er hans daglige inntak? Hvilke matvarer er rike på sink? Hvis du ikke kan svare på disse spørsmålene, er det veldig sannsynlig at du også lider av mangelen.

Akne er en av de vanligste symptomene. På Internett kan du finne mange positive anmeldelser og en rekke historier om hvordan folk ble kvitt akne ved hjelp av sinktilskudd eller sinksalve.

Blant de spesielt spennende historiene:

 • Fullstendig eliminering av liten akne innen en uke;
 • Fullstendig eliminering av hvite ål om tre dager;
 • Normalisert hudtekstur, ikke lenger tørr og ikke fettete;
 • Postacne forsvinner raskt innen få dager.

Mineral er så effektiv at det har blitt en kjent aknebehandling i alle aldre.

Er sink effektiv mot akne?

Du lurer sikkert på om det finnes bevis fra vitenskapen om sinkvirkning fra akne? Et par studier har allerede blitt gjennomført, og de viser virkelig positive resultater.

1) I en tyrkisk studie samler forskere 87 personer, hvorav 47 hadde akne, og resten hadde klar hud. De delt dem i separate grupper basert på deres hudtilstand.

Forskere har funnet ut at i gruppen pasienter med akne hadde 54,1% av mennesker en sinkmangel, mens personer med ren hud bare hadde 10%. De la også merke til at i gjennomsnitt var sink i blodet av pasienter med akne langt mindre enn gjennomsnittet.

2) I den andre studien var det 54 pasienter som tok enten sinktilskudd eller placebo. Etter behandling etter 6 uker, ble mengden akne hos pasienter som tok sink redusert med 33%.

3) I denne store studien ble 332 personer med akne samlet. De ble gitt 30 mg sinkglukonat, som er to ganger anbefalt daglig inntak.

Etter tre måneder hos alle pasienter, ble det totale antall akne redusert med 49,8%! Samtidig ble det også bemerket at 31,2% av deltakerne reduserte akne med to tredjedeler eller mer.

Zinkglukonat er ikke den mest effektive formen av sinktilskudd. Det finnes andre former: sinkoksid, acetat, sulfat, glycinat og så videre. Sinkpikolinat anses som den mest effektive. Picolinsyre bidrar til den raskeste fordøyeligheten av sink i tarmen.

Hvordan stopper sink akne?

I lang tid var årsakene til hvorfor sink så effektivt håndtere akne ikke kjent.

Folk visste at vitamin A reduserer talgproduksjonen, men de hadde ingen anelse om hvordan sink er bra for huden. Mange trodde at det var nødvendig for dannelsen av celler i hud, hår og negler.

Nye bevis tyder på at fordelene med sink er mye dypere, fordi dette mineralet påvirker immunsystemet, nemlig:

Kontrollerer betennelse.

Hvis kronisk betennelse er tilstede i kroppen, med proinflammatoriske cytokiner som produseres i massiv skala, kan bruk av mer sink raskt lindre dette problemet.

Sink er nært knyttet til immunforsvaret og styrer noen av sine funksjoner. Dette betyr at den inflammatoriske reaksjonen mot aknebakterier ikke vil være så stor, og rød akne vil ikke svulme massivt.

Zink kontrollerer aknebetennelse ved å redusere nivået av NF-kB, som er en messenger før utgivelsen av mange pro-inflammatoriske cytokiner i kroppen vår.

Sink reduserer aktivt inflammatorisk respons på bakterier. Når bakterier invaderer blokkerte porer, kan de forårsake alvorlig irritasjon i dette området, da blir akne rød og svært smertefull.

Akne utsatt hud reagerer mye sterkere på bakterier enn vanlig, sunn hud. Zink bidrar til å myke den inflammatoriske responsen og redusere effekten av bakterier på huden.

Transport av vitamin A.

Vitamin A - reduserer direkte aktiviteten til talgkjertlene, og sink er avgjørende for effektiv transport og bruk av dette vitaminet.

Sink er en nøkkelkomponent i retinolbindende protein som transporterer vitamin A fra blodet til reseptorene på huden, der det allerede utfører sine funksjoner ytterligere.

Rask sårheling.

Dette er en annen effekt av sink på hele kroppen og på huden selv. Det hjelper post-acne å helbrede raskere, og dermed redusere det totale antall akne.

Antioksidantvirkning.

Antioksidanter fordeler huden ved å hindre oksydasjon av talg (en annen årsak til akne).

I tillegg til tilstedeværelsen av antioksidanter i frukt og grønnsaker, er kroppen vår i stand til å produsere noen av sine egne: superoksiddismutase og glutation. Som kjent, har pasienter med akne en mangel på disse enzymer.

Sink er en nøkkelkomponent av glutation. Øker nivået i kroppen, vi øker den generelle antioksidantaktiviteten.

Dræper bakterier.

Test i prøverør viser at sink dræper bakterier som forårsaker akne. Selvfølgelig, ikke så effektivt som antibiotika gjør, men det fungerer fortsatt. Bakterier kan ikke forårsake motstand mot sink, så det er også effektivt for personer med antibiotikaresistente bakterier på huden.

Reduserer aktiveringen av keratinocytter.

Keratinocytter er celler som produserer keratin, som i store mengder forstyrrer celleseparasjon og fører til dannelsen av blokkerte porer, noe som også forårsaker akne. Ved å redusere keratinproduksjonen, hjelper sink huden porene å forbli åpne.

Blokkerer DHT (dihydrotestosteron).

Sink fra akne er nyttig selv i tilfelle blokkering av DHT, noe som betyr at det reduserer effekten av hormoner på huden. Det er kjent at andre DHT-blokkere reduserer mengden av sebum som produserer tilstoppede hudporer. Dessverre blokkerer sink ikke DHT for mye, men det er alt et stort pluss.

Hva annet er nyttig for sinkhud?

Sinkmangel er svært vanlig blant pasienter med akne.

Det hjelper ikke bare med alvorlige betennelser på huden, men bidrar også til rask helbredelse av sår, styrker hår og negler

En av de viktigste risikofaktorene for sinkmangel er et dårlig kosthold basert på korn. Du tror sikkert at brød, pasta og lignende matvarer inneholder store mengder sink. Kanskje det, men med disse produktene inneholder fytinsyre, som ikke tillater kroppen å ordentlig absorbere sink, jern, kalium, magnesium og kalsium.

Ikke bli fristet ofte av disse kornprodukter. De er absolutt nyttige, men vanlige kosthold på korn vil ikke være til nytte for kroppen. Og selv om du bruker nok sink, vil kroppen ikke kunne absorbere den i blodet.

Hvis du ikke er mangelfull i sink, bør du likevel vurdere å få mer av det. Dette vil gi deg flere fordeler fra akne, for eksempel akselerert sårheling.

Hvordan øke sinknivåene?

Det første trinnet i denne retningen er åpenbart - det er flere matvarer rik på sink.

Igjen er frokostblandinger en nesten ubrukelig kilde til sink, til tross for at de inneholder det ganske mye. I stedet må du spise mer kjøtt, grønnsaker og sjømat.

Den beste kilden til sink i verden er østers, som inneholder store doser på ca 90 mg per 100 gram.

Dette er ca 600% av anbefalt daglig inntak, slik at du kan spise østers minst en gang i uken. Østers er også fulle av andre fordelaktige næringsstoffer, som magnesium og selen.

Andre gode kilder til sink inkluderer ubearbeidet kjøtt, som biff, svinekjøtt og kylling. Noen nøtter inneholder store mengder sink, men biotilgjengeligheten er lav.

Hvis du ikke finner en diettkombinasjon du liker å smake, ta bare vitamintilskudd med sink med en dose på 15 - 30 mg per dag.

15 mg er daglig daglig tilførsel, men sink kan trygt ta opptil 60 mg daglig uten åpenbare giftige tegn.

Det er best å ta en standarddose på 30 mg sink hver dag og kombinere den med god ernæring. Dette vil fremskynde helbredelsen av betennelser i ansiktet. I tillegg øker sink økningen av vitamin A (gode nyheter for de som behandler akne med retinoider).

Vær oppmerksom på at sink er sikkert nyttig for huden, men det er ikke et paradis for behandling av akne, så kontakt alltid en hudlege fordi sinktoksisitet ikke er en vits. Den vanligste bivirkningen ved å ta store doser sink er kobbermangel.

Typer av sinktilskudd

Det finnes et bredt utvalg av sinktilskudd tilgjengelig for aknepasienter. Sink kommer i forskjellige former, og noen er mye mer biotilgjengelige enn andre.

Det er veldig viktig å velge riktig alternativ, fordi du kan kaste bort pengene dine på et tilsetningsstoff som ikke hjelper deg.

Sink oksid er den vanligste typen sink supplement. Brukes i de fleste matvarer. Den har svært dårlig biotilgjengelighet, så det er best å ikke bruke penger på det.

Zinkglukonat er ikke det beste sinktilskuddet, det er ikke den mest biotilgjengelige, men til en viss grad virker det. I studien beskrevet ovenfor ble sinkglukonat brukt, så det kan brukes til å behandle huden.

Sinksulfat absorberes godt i henhold til enkelte studier. Ikke den beste form for sink, men ikke det verste.

Sinkglycinat er en annen god form, absorberer bedre enn sinksulfat. Sammenlignet med sinksulfat, absorberes glykinat 16% mer effektivt.

Zink Orotate anses vanligvis som et av de beste sinktilskuddene, men dette har ikke blitt bevist. Dette skjemaet konkurrerer med sinkpikolinat.

Sinkpikolinat - anerkjent som kongen blant alle sinktilskudd. I dag er picolinate den mest biotilgjengelige formen. I denne studien ble pikolinat sammenlignet med citrat og sinkglukonat, hvoretter det ble funnet at pikolinat absorberes best av kroppen.

Sinkcitrat absorberes ganske godt, men er dårligere enn pikolinat.

Zink-1-metionin er en annen svært biotilgjengelig form for sink, det hjelper godt for akne, og er derfor også betraktet som effektivt.

Hvis du ser "sink chelat" på etiketten, vet du at dette ikke er en bestemt type sink, men heller en bestemt klasse. Chelatsink er et form som binder seg til et organisk molekyl for å øke absorpsjonen i kroppen.

Zinkcitrat, sinkpikolinat og sink-1-metionin er alle chelaterte tilsetningsstoffer. En mer nøyaktig form bør angis et sted under etiketten.

Kan gravide bruke sink for akne?

Sannsynligvis ja. Franskmenn har to studier om sikkerhet og suksess ved bruk av sink i behandling av akne. Det har vist seg trygt og effektivt for gravide og ammende mødre.

Husk at behandlingen din bør diskuteres med barnelege for å sikre at den er trygg for deg og barnet ditt.

Farer ved bruk av tilsetningsstoffer

Sink kan interagere med visse stoffer, inkludert noen stoffer for behandling av akne, som tetracyklin antibiotika.

Å ta høye doser øker risikoen for å utvikle prostatakreft, reduserer immunrespons og nivået av "godt" kolesterol.

Sink tolereres godt, men hvis du overskrider dosen, kan bivirkninger forekomme, som fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast.

Det er bedre å ikke risikere og ikke overskride det anbefalte daglige inntaket på ca. 30 mg per dag. Du kan spise litt mer, men ikke overstige 60 mg, fordi du risikerer helsen din.

Zink, som alle andre mineraler og vitamin, er gunstig, bare hvis riktig dose blir observert. Overdosering vil ikke føre til noe bra.

Hva vi behandler: Zener. Sink og antibiotika mot akne og akne

Gjør et populært middel mot hudutslett

Hvorvidt fettkrem påvirkes av utseendet av akne, hvem bør være redd for utslett, først og fremst menn eller kvinner, og om personer med akne bør nekte kosmetikk, sier Indicator.Ru.

Notatet er viet til det populære stoffet for hudutbrudd Zener. Men før vi starter historien selv om dens effektivitet og forskning relatert til dette stoffet, vil vi også fortelle deg hva akne er og hva som kan få det til å virke. Hvis du allerede vet alt dette, kan du bla til delen "Fra hva, fra hva."

Offensive imperfections: er gener skylden?

I vitenskapelig henseende kalles akne og akne, eller akne, "akne". Dette ordet kommer fra den greske roten, som betyr "spyd", "blomstrende" eller "høy". Akne dannes når huden er fet, når hårsekkene blir tilstoppet med keratiniserte celler og sebum og blir betent. Årsakene til slike problemer er dessverre oftest genetiske (britiske dermatologer påpeker i sitt arbeid): Hvis nærmeste slektninger til en person lider av lignende problemer i deres ungdom, er det lite sannsynlig at de kan unngå dette. Endringer i kroppen og økt produksjon av hormoner under puberteten kan forårsake overdreven sebumsekresjon og føre til akne og hudormer.

Røde utslett og betennelser (papiller), pustler (pustler), svarte og hvite ål (comedoner) er veldig frustrerende for mange tenåringer og unge. I spesielt alvorlige tilfeller samler knutene sammen og danner skremmende abscesser som må åpnes. Selvfølgelig, i slike tilfeller kan du ikke uten hjelp av en lege, og denne legen vil ikke nødvendigvis være en hudlege. Akne og mange akne og akne kan være et eksternt tegn på noe mer farlig lidelse, for eksempel hormonforstyrrelser forårsaket av skade på eggstokkene, binyrene eller andre kjertler.

Akne kan være forbundet med overproduksjon av visse mannlige hormoner (for eksempel testosteron), noe som øker talgproduksjonen. Det truer ikke bare menn, fordi selv en sunn kropp av en kvinne produserer konstant mannlige hormoner (og omvendt), bare i mindre mengder. I slike tilfeller er det nødvendig med hjelp av en endokrinolog, som må foreskrive visse medisiner (som påstått av forskere fra USA og Nigeria, noen ganger kvinner blir hjulpet av p-piller) eller sendt til videre behandling.

Ofte er slike utslag i puberteten ikke forbundet med en trussel mot liv og helse. De fleste opplever akne og hudormer som en alvorlig kosmetisk defekt, fordi selv etter helbredelse av utslett på huden, forblir merker som spor av kopper ofte igjen.

Fra infeksjoner til melk

Det er kjent at slike ubehagelige konsekvenser kan forårsake stress. Samtidig kan alvorlige utslett, som ifølge pasientene gjør dem stygge og frarøser seg attraktivitet, selv kan føre til depresjon (forskere fra University of Nottingham skrive om dette) og andre psykologiske problemer. Det viser seg nesten en ond sirkel: Stress fremkaller utslett, og utslett igjen gjør pasientene nervøse. Til slutt, i noen mennesker, går ikke akne bort med alderen. Og forskere er langt fra alltid i stand til å svare på hvorfor dette skjer i hvert enkelt tilfelle.

Bakterier gir et betydelig bidrag til de inflammatoriske prosessene på huden, og derfor er antibiotika lagt til i mange aknebehandlinger, og i moderat til alvorlig akne er det fornuftig å ikke bruke dem på huden, men å ta oralt (som anbefalt av leger fra Fort Belvoir, Virginia, USA ). En av de viktigste kandidatene til rollen som årsakssammenheng for akne, anses å være bakterien Propionibacterium acnes, som kan forårsake akne hvis den begynner å formere seg for aktivt på huden. Forskere har funnet ut at det er i stand til å samhandle med TLR-proteiner (fra de engelske tolllignende reseptorene - tolllignende reseptorer, ordet toll kommer fra det tyske ordet "fantastisk") forbundet med immunsystemet. Disse proteinene er på overflaten av celler, og deres aktivering stimulerer inflammatoriske prosesser i kroppen. Propionibacterium acnes øker også produksjonen av stoffer som fremkaller dannelsen av komedoner. Sannt, disse effektene ble oppnådd på celler av menneskelig hud utenfor kroppen, slik at muligheten for at alt i kroppen virker på en annen måte, forblir.

Det er ikke klart om risikoen for å få akne er forbundet med raser og etniske grupper, men noen arter kan faktisk være mer vanlig i negroid enn i kaukasiere, og vice versa. Røyking øker også risikoen og intensiteten av manifestasjoner av slike utslett. Kosmetisk misbruk kan føre til tilstopping av hudporer og mulig opphopning av døde hudceller og talg: Tykke lag av "gips" vil selvfølgelig gjemme utslett først, men dette vil føre til dannelse av nye fokaliteter av betennelse.

Forbindelsen mellom akne og diett er tvetydig, men forskere har bevis på at noen matvarer kan forverre dannelsen av akne, for eksempel tung krem ​​eller "raske" karbohydrater (raffinert sukker, som lett absorberes av menneskekroppen). Andre studier flytte skylden på sukker og "rettferdiggjøre" meieriprodukter, noe som indikerer at begrensningen ikke hjelper pasientene siste forbruk.

Fra hva, fra hva

Folk med akne vil bli hjulpet litt av kunnskapen om at meieriproduktet feil i dette problemet er tvilsomt. De ønsker å forbedre tilstanden og utseendet på huden. Vil stoffet Zener hjelpe? La oss se hva handlingen er basert på.

Sammensetningen av dette legemidlet består av to hovedaktive ingredienser: antibiotikum erytromycin og sinkacetat. Separat, begge disse komponentene fungerer ofte som basis for anti-akne produkter, men vanligvis forekommer ikke sammen.

Erytromycin er et billig og populært antibiotika oppdaget i midten av forrige århundre. Han (som mange andre antibiotika) ble isolert fra jordprøver der bakterien Saccharopolyspora erythraea som produserte den, var tilstede. Nå er erytromycin i listen over de viktigste stoffene i henhold til Verdens helseorganisasjon. Vanligvis er dette antibiotika brukt til å behandle bakterielle hudinfeksjoner og sykdommer i øvre luftveier. Det forhindrer bakterier i å syntetisere proteiner, lukker en viktig del av "maskinen" for montering av disse stoffene, ribosomet. Uten dette kan bakteriekolonier ikke vokse. Vitenskapsmenn har bevis, om enn på prøver av ikke så stor størrelse (for eksempel 86 pasienter), at erytromycin i form av en gel er ikke mindre effektivt i bekjempelse av akne enn andre antibiotika.

Antibiotika har imidlertid en uheldig ulempe: bakterier blir til slutt resistente mot dem. Derfor bestemte skaperne av Zinerit å kombinere erytromycin med sink: For det første er sink så ofte brukt i akneprodukter, og for det andre tror forskere at det tørker huden og akne oppstår, som vi husker, bare fra overflødig hud fett. Men sink ikke alltid vise gode resultater i kliniske studier: I en liten studie, University of Texas, der deltar 30 pasienter, sink salve avvek ikke fra Dummy salve. Imidlertid er det kanskje avhengig av formen av sink: i form av sulfat i sammensetningen av geler og salver, er det vanligvis ineffektivt, men når det administreres samme sink, kan sulfat fungere bedre, men bare på akne av medium og høy alvorlighetsgrad. I dette tilfellet forårsaker sinksulfat ved oral administrering bivirkninger: kvalme og oppkast.

Andre sinksalter, i henhold til forutsetningene for indiske dermatologer, kan være mer nyttige. Mekanismen for deres handling er ikke helt klar. I tillegg til den allerede nevnte tørkingen av huden, kan de enten redusere betennelse eller forbedre absorpsjonen av antibiotika eller hemme veksten av vår venn - bakteriene Propionibacterium acnes (eller kanskje alt på en gang).

To i ett

Ved oppretting av zineritom sinkacetat og erytromycin ble kombinert i et enkelt preparat, i tilfelle fanget bakterie som er resistente mot antibiotika. En slik kombinasjon, som vist ved in vitro-studier og i de første pasientene, kan takle resistente (resistente) stammer av bakterien (selv om slike studier hovedsakelig finansieres av Zinerite-produsenter, som kan forårsake en interessekonflikt). Det er merkelig at det er bevis for at sink acetate, erytromycin forsinket effekt i begynnelsen av behandlingen, men andre forskningsartikler argumentere for at i de tidlige dagene han er mest aktive sinkacetat.

En annen vitenskapelig studie sammenlignet to mellomstore og milde akneprodukter: Zenerit og Duac (som inkluderer antibiotika clindamycin og benzenperoksid). 148 pasienter deltok i studien i 12 uker. "Blinding" i dette tilfellet var ensidig, og det oppstod bare ved å evaluere resultatene fra forskere. Forfatterne, sponset av et farmasøytisk selskap som produserer Duac, anerkjente begge produktene like effektive, men bemerket at Duac begynner å handle tidligere.

Slike arbeider kan bare kalles piloter, fordi i henhold til normene for bevisbasert medisin må randomiserte, dobbeltblindede kontrollerte forsøk passere stoffene før de blir introdusert i generell praksis.

En av de få engelskstudiene av dette designet som er tilgjengelig i databasen, viser at kombinasjonen av erytromycin og sink reduserer talgproduksjonen mer enn bare erytromycin. Sant det ble utført på bare 14 pasienter, og kontrollen var selve erytromycin uten tilsetning av sink. Hvor bra det fungerer bedre enn placebo og andre antibiotika som brukes mot akne, er ikke klart fra denne studien. Men forfatterne satte ikke mål for å finne ut.

Sink: å være eller ikke å være

Men dette målet ble fastsatt av forfattere til en dobbeltblind, placebokontrollert studie, hvor resultatene ble publisert i 1984. De målte endringer i antall bakterier Propionibacterium acnes i vasker fra deltakerens hud (denne gangen var det 22 pasienter). 10 personer fikk en "tom" løsning, 12 - en løsning med erytromycin og sink. Som et resultat av dette, reduserte antall bakterier i vaskene til den andre gruppen med 98% etter 10 uker, mens i gruppen av den "tomme" løsningen - med 43%.

Flere Artikler Om Typer Acne