For hudsykdommer kan salisylsyre syre brukes. Hva er indikasjonene på bruk av dette legemidlet, og kan det brukes til barn?

Salicyl-sinkpasta - beskrivelse av stoffet og form for frigjøring

Salicyl-sinkpasta er et stoff, hovedsakelig salicylsyre.

Terapi med denne medisinen er rettet mot å eliminere problemene forårsaket av hudsykdommer. Registreringsnummer pasta - 67/554/176. I utseende er det hvitt med en gulaktig eller grå fargetone, jevn og tykk. Det er viktig å merke seg at i noen tilfeller kan pastaen trenge gjennom blodet gjennom huden.

Hovedbestanddelene i det er:

 • salisylsyre (2%);
 • sinkoksyd (25%);
 • maisstivelse (25%);
 • medisinsk petrolatum (48%).

Pastaen har følgende effekter på pasientens hud:

Til salgs kommer dette verktøyet:

 • i rør kan volumet være 25 eller 50 g;
 • i banker produsert i 25, 50 eller 100g;
 • i 50 eller 100 gram polymerflasker.

Alle legemidler selges i kartonger. En resept fra legen for deres kjøp er ikke nødvendig. Les instruksjonene for bruk av salicylsalve her.

Ofte i nærvær av apotek er det salicylsyksyre i rør med et volum på 25g. Denne mengden av stoffet er vanligvis nok til å eliminere sykdommen på grunn av den effektive virkning av komponentene. Mange kjøpere bemerker at flere prosedyrer med salicyl-sinkpasta er tilstrekkelig til å redusere alvorlighetsgraden av de generelle symptomene.

Egenskaper, handlingsprinsipp

I farmakodynamikken er dette stoffet en kombinasjon som inneholder sinkoksid, salisylsyre og hjelpestoffer. Denne pastaen er kun beregnet for aktuell bruk på huden i problemområdet.

Under behandling gir salisylsyre en anti-inflammatorisk, antiseptisk og tørkende effekt. Takket være antiinflammatorisk er mange hudproblemer eliminert.

De antiinflammatoriske effektene av salicylat-sinkpasta indikerer at den kan brukes på sår av enhver type.

Antiseptiske egenskaper bidrar til desinfeksjon av den skadede overflaten.

Den keratolytiske effekten blir også produsert, på grunn av hvilken huden myker, er hornordene utsatt for anti-parasittisk og eksfolierende virkning. Den endelige (tørking) effekten er produsert av sinkoksid.

Salisylsyre og sinkoksyd akselererer også helingsprosessen av hudssår og andre problemer forbundet med inflammatoriske prosesser. Med riktig dosering av legemidlet og overholdelse av bruksanvisning, oppnås den terapeutiske effekten så snart som mulig. Om sårheling vi skrev her.

Dens sammensetning omfatter ikke additiver som fremkaller negative reaksjoner. På grunn av alle disse handlingene tilhører stoffet et antall kombinert.

Indikasjoner for bruk

Hovedindikasjonene for bruk inkluderer behandling av hudsykdommer av forskjellig opprinnelse. Salicyl-sinkpasta ble anbefalt som et utmerket middel for subakutt eksem av enhver type genese.

Også, hjelper pastaen å raskt bli kvitt hyperhidrose av føttene. Men i motsetning til salisylsalve, er det ikke effektivt som et middel for korn eller vekst. Grunnkoden for ICD-10 er L.20 - L.30 (dermatitt, eksem) og L 08.0 (pyoderma).

Instruksjoner for bruk

Dosering og administrasjonsmetode avhenger av individets individualitet. I de fleste terapi er bruk av pasta 1-2 ganger om dagen. Ikke gni det påføres med et tynt lag på problemområdet av huden.

Om nødvendig, påfør en steril dressing eller gasbind, erstatning utføres etter behov.

Under utskifting av bandasjen blir huden renset av død hud og omhyggelig behandlet med antiseptiske midler.

For mer detaljert informasjon om bruksanvisningen for salicylat-sinkpasta, kontakt legen din. Det er ingen frister for å bli kvitt hudproblemer, fordi varigheten av limterapi er ukjent.

Doseringen av salicyl-sinkpasta til behandling av hudsykdommer hos ungdom er forskjellig fra dosen for en voksen. Dette skyldes det faktum at stoffets komponenter har en mer uttalt effekt på barnas kropp. For å eliminere uønskede reaksjoner bestemmer barnelege eller justerer doseringen for en tenåring basert på det generelle kliniske bildet av sykdommen.

Bruk pasta med lignende sammensetning

Er terapi med salicyl-sinkpasta mulig med andre legemidler? Det er mulig, men bare hvis effekten av dette middelet ikke ligner denne limen. Det er heller ikke tilrådelig å bruke et stoff med lignende sammensetning. Dette bør vurderes for å forhindre forsterkende effekt og økt konsentrasjon av visse elementer i pasientens kropp.

I tillegg øker risikoen for overdosering eller allergisk reaksjon betydelig. Pasienten bør huske på at ikke alle komponenter i ulike legemidler samhandler bra med hverandre.

Bruk av pasta under graviditet

Under graviditeten er immunsystemets funksjon betydelig redusert hos en kvinne. Dette bidrar til sårbarheten til organismen, og som et resultat en raskere forekomst enn en ikke-gravid kvinne. Dermatologer utelukker ikke muligheten for å behandle hudsykdommer med salicyl-sinkpasta under graviditet. Under amming kan den imidlertid ikke påføres huden i brystkjertelen. Dette skyldes at enkelte komponenter kan trenge inn i morsmelk, og deretter - i barnas kropp, hvis reaksjon er vanskelig å forutsi. Det er derfor ikke anbefalt å forhindre negative effekter fra utvalg av midler.

Bruk til barn

Er det mulig å bruke salisyl-sinkpasta til barn:

 1. Babyer kan ikke. Under amming er agenten forbudt for både spedbarn og lakterende kvinner. Dette skyldes den umodne kroppen til babyen.
 2. Barn under 12 år. Begrensningen gjelder for denne kategorien på grunn av at barnet kan oppleve komplikasjoner avhengig av evnen til å oppleve kjemikalier og barnets generelle helse.
 3. Barn over 12 år. Disse personene er ikke begrenset. Den eneste kontraindikasjonen for dem kan bare være individuell intoleranse mot komponentene (i noen tilfeller kan det oppstå en sterk allergisk reaksjon). Doseringen for barn fra 12 år og for voksne er noe annerledes: Barnelærer prøver å foreskrive en mindre mengde salve.

Kontra

Som allerede nevnt, er dette verktøyet helt kontraindisert:

 • kvinner i brystkjertelområdet under amming og gravide;
 • spedbarn;
 • barn under 12 år
 • allergikere;
 • personer med overfølsomhet i huden;
 • med lavt blodpropp
 • med hemorragisk diatese;
 • med anemi
 • i tilfelle av mage- eller duodenal sår;
 • med nedsatt nyrefunksjon
 • for overdreven tørr hud
 • for svært fuktige hudområder.

Bivirkninger, overdose

Bivirkninger av salicyl-sinkpasta:

 • smerte i applikasjonsområdet;
 • brennende følelse;
 • kløe.

Vanligvis blir allergiske symptomer eliminert umiddelbart etter at du har fjernet pastaen fra huden, vasker hendene og behandlet huden med en fettete krem. Men i noen tilfeller går symptomene ikke bort i lang tid. Deretter er det nødvendig å konsultere dermatologen eller allergikeren.

Sjelden øker kroppstemperaturen, noe som er en mer alvorlig bivirkning.

Deretter kreves symptomatisk terapi. Salicyl-sinkpasta vil ikke forårsake alvorlige helseproblemer hos en voksen, men i alle fall bør du konsultere lege dersom noen bivirkninger oppstår.

Når det gjelder overdose, skjer det enten med engangsbruk av legemidler som er identiske i farmakodynamikk eller sammensetning, eller når en overdreven mengde pasta brukes på et bestemt hudområde.

En overdose salicyl-sinkpasta er uttrykt i følgende symptomer:

 • rikelig svette;
 • tinnitus;
 • redusert høreskarphet;
 • svimmelhet.

I vanskeligere situasjoner risikerer pasienten:

 • å oppleve kramper;
 • bli syk med hemorragisk diatese;
 • føler forstyrret funksjon av luftveiene;
 • gjennomgå forstyrrelser av nyrer og lever.

Hvis du opplever slike symptomer, er det nødvendig å kontakte en medisinsk institusjon. Symptomatisk terapi utføres etter fjerning av resterende salve fra huden.

Det er verdt å merke seg at noen uønskede tegn oppstår når feil lagring eller manglende overholdelse av holdbarheten til legemidlet. Det anbefales å lagre pastaen kun ved romtemperatur, uten at denne tilstanden overholdes, fører til tap av medisinske egenskaper.

anmeldelser

Til tross for et så bredt spekter av restriksjoner, dømmer de mange vurderinger, mange anbefaler salicylic sinkpasta. Noen noterer effekten i å bekjempe akne, andre - med akne og andre - med alvorlige hudsykdommer.

Som et eksempel på anbefalinger, er det flere vurderinger:

 • Den første er å bekjempe problemhud. Brukeren noterte 2 åpenbare fordeler - dette er pris og effektivitet, og 2 ulemper - vanskeligheten med å vaske av med vann og tørkeeffekten på huden i tilfelle den er rikelig med pasta. Jenta har problemhud siden ungdomsårene, og denne salven har blitt en gave for henne, som har vært brukt i over 10 år. Det har en svak lukt, som er lett å vant til.

For en betydelig reduksjon i størrelsen på en pimple, er en applikasjon om natten nok, og om morgenen - vask den av med micellært vann eller lotion. På høsten, på grunn av å ta orale prevensiver, utviklet mange smertefulle akne på ryggen, og om vinteren begynte jentens hud på hendene å knekke på grunn av alvorlig hypotermi. Både i første og i andre tilfeller bidro limen. Det generelle inntrykket er positivt, derfor anbefaler det.

 • Den andre vurderingen handler om å bli kvitt sår raskt. Fordeler - prisen, tilstedeværelsen i mange apotek, nesten ingen lukt, ulempen - det er vanskelig å vaske av. En jente med hud har et problem - Overfølsomhet (ikke til salvekomponentene), det er derfor å gå til skjønnhetspleieren, fører til forekomst av sår på huden og rødme i ansiktet.

Etter neste økt spurte jenta spesialisten hvordan han raskt kunne bli kvitt disse symptomene, og han anbefalte salicylisk sinkpasta. Det ble påført over natten på problemområder av huden, og i noen dager var det ingen tegn på sår.

Det var umulig å vaske av pastaen med vann fra springen, jeg måtte bruke gel for vask og lotion for å rense huden. Behandlingen for jenta viste seg å være effektiv, og derfor anbefaler hun det.

funn

Til slutt er det verdt å merke seg at:

 • Lim kan ikke brukes av gravide kvinner, sykepleiere og barn under 12 år.
 • ikke anbefalt for personer med allergi og visse sykdommer;
 • i noen tilfeller forårsaker pastaen uønskede reaksjoner.

Salicylisk sinkpasta

Beskrivelse fra og med 21. april 2015

 • Latinsk navn: Pasta Zinci salicylata
 • ATC-kode: D02AF
 • Aktiv ingrediens: Salisylsyre + sinkoksyd (salisylsyre + sinkoksyd)
 • Produsent: Moscow Pharmaceutical Factory, Pharmstandard OJSC, Sintez OJSC (Russland)

struktur

Preparatet inneholder aktive ingredienser: sinkoksid og salisylsyre.

Ekstra ingredienser: potetstivelse, petroleumjell.

Utgivelsesskjema

Legemidlet er produsert i form av en lysfargende pasta beregnet for ekstern bruk, pakket i bokser med 25 g hver.

Farmakologisk aktivitet

Lim har antimikrobielle og tørkeeffekt.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Dette eksterne verktøyet brukes til å desinfisere hudflaten. Alle handlinger av pastaen bestemmer dens bestanddeler: sinkoksid og salisylsyre.

Salisylsyre er preget av egenskaper som hjelper lindrende betennelse, oppløses og eksfolierer døde hudflak, og antiseptisk effekt manifesteres.

Sinkoksid - Tørker godt av hudskader.

Som regel er bruk av salicyl-sinkpasta foreskrevet under utviklingen av inflammatoriske prosesser i huden, ledsaget av fuktighet. Legemidlet kan brukes både i mono og i kombinationsbehandling.

Indikasjoner for salicylsinkpasta

De viktigste indikasjonene på bruken av dette eksterne stoffet er behandlingen:

Kontra

Det er fastslått at pasta Lassar er kontraindisert i:

 • graviditet;
 • nedsatt nyrefunksjon
 • redusert blodpropp
 • hemorragisk diatese;
 • anemi,
 • magesår og 12 duodenalsår.

Verktøyet er heller ikke anbefalt for bruk på gråt eller overdreven tørr hud.

Bivirkninger

Når Lassarpasta brukes på store områder av huden i lang tid, er det mulig at utseendet på: tinnitus, svimmelhet, hørselstap, svette.

Instruksjoner for pasta Lassar (metode og dosering)

Ifølge instruksjonen om salicylisk sinkpasta, blir midlet påført 1-2 ganger daglig på hudoverflater. Varigheten av bruken bestemmes av den behandlende legen.

overdose

I tilfelle overdose med dette eksterne legemidlet, er det mulig å øke alvorlighetsgraden av bivirkninger. Mer alvorlige tilfeller: Krampetilstand, hemorragisk diatese, abnormaliteter i lever og nyrer, respirasjonsdepresjon.

Behandlingen utføres avhengig av symptomene.

interaksjon

Narkotikainteraksjon med andre legemidler er ikke installert.

Salgsbetingelser

Apotek Salicylo-sinkpasta selges uten resept.

Lagringsforhold

De mest egnede forholdene for lagring av midler: Et mørkt, kjølig sted, beskyttet mot barn.

Holdbarhet

analoger

Hovedanalogen er stoffet Galmanin.

Anmeldelser av Salicylic Zinc Paste

I de fleste tilfeller finnes vurderinger av Lassar pasta i diskusjoner relatert til behandling av akne. Vanligvis rapporterer brukerne at dette verktøyet hjelper dem raskt å bli kvitt akne og andre irritasjoner på ansiktets hud. Imidlertid er noen av dem overrasket over at et så enkelt stoff er så sterkt effektivt. Som regel brukes Lassara salve på flekk på renset hud over natten. I morgen, mange noterer eliminering av rødhet, irritasjon og antall akne.

Ofte er det meldinger når behandlingen med dette verktøyet utføres med samtidig bruk av tjære såpe. Dette gjør at du kan tørke betennelsen godt, bli kvitt akne raskere og forbedre hudtilstanden.

Men ikke alle brukere likte å bruke Salicylic Zinc Paste. Noen er ikke fornøyd med den overdrevent fete basen av stoffet, hvorav ifølge pasientene blir huden enda fatter. Andre bemerker at hvis stoffet kommer på den upåvirkede huden, begynner den å skrelle seg sterkt.

Når det gjelder spesialister, husker de igjen at dette middelet ikke er en kosmetisk krem. Selv om det er svært effektivt og hjelper til med å bli kvitt akne, men den bør bare brukes som instruert av en spesialist. Spesielt fordi med et sterkt akneutslett, bør du først finne årsaken til forekomsten, og først etter det utføre behandling.

Salicylic-zinc paste pris, hvor å kjøpe

Prisen på Lassarpasta i russiske apotek varierer mellom 20-45 rubler.

Salicyl-sinkpasta. Instruksjoner for bruk til eksem, betennelse i moles, akne, alder flekker, svarte flekker, armhule svette

Ubehagelige hudsykdommer kan forekomme i alle aldre. Det enkleste og mest effektive middelet for mange av dem er salicyl-sinkpasta, dets andre navn er Lassar-pasta. Omfanget av stoffet er omfattende.

Narkotikabeskrivelse

Salicyl-sinkpasta er tilgjengelig og enkel å bruke. Legemidlet er et kombinert antiseptisk middel, har antimikrobiell, astringent, antiinflammatorisk og tørking.

Effektivt brukt til behandling av hudlesjoner, pyoderma, purulent foci på huden, sår (der gråtende prosesser dominerer). Vel, stoffet har bevist seg i kampen mot akne og svarte flekker, bidrar til å takle overdreven svette.

Verktøyet har oppnådd popularitet for sine positive resultater og lave kostnader.

Farmakologisk gruppe

Antiseptisk legemiddel. Legemidlet inneholder medisinske stoffer som hemmer utviklingen av mikroorganismer på huden, inkludert slimhinner. Pastaen er kun til ekstern bruk.

Denne gruppen har antimikrobielle egenskaper, som gir en bakteriedrepende effekt. Sammensetningen av stoffet inneholder stoffer av andre farmakologiske grupper, som også har antimikrobielle virkninger: antibiotika, sulfanilamid, nitrofuran og organisk syre.

Aktive ingredienser pasta

Hoved- og hjelpestoffene i salicyl-sinkpasta er:

 • Salisylsyre, som har antiinflammatoriske, keratolytiske og antiseptiske virkninger. Egenskapene til denne komponenten kan redusere uttalt betennelse, redusere tykkelsen på de kåte lagene i huden på det berørte området, ødelegge patogene og betinget patogene mikroorganismer (forhindrer reproduksjon av bakterier, sopp, virus, protozoer med en-celle mikroorganismer);
 • Sinkoksid har antiinflammatorisk, astringent og absorberende effekt;
 • Som hjelpestoffer benyttes hvete eller potetstivelse i prepareringselementene av vaselin.

Hudpåvirkning

I kontakt med huden absorberes pastaen i vevet og absorberes praktisk talt ikke av den systemiske sirkulasjonen.

Dens medisinske egenskaper er som følger:

 • Antibakteriell. Reaksjonen av proteinet med en sinkkomponent bidrar til dannelsen av en bestemt film i det betente fokuset. Utseendet til en naturlig barriere skaper et hinder for penetrasjon av patogene bakterier og infeksjoner. Komponentene i pastaen fremmer bindingen av vannmolekyler, frarøver næringsmediet av mikroorganismer, dette fører til akselerasjon av gjenvinningsprosesser;
 • Tørker. Regelmessig bruk av salven forbedrer signifikant tilstanden til huden med atopisk dermatitt, purulent utslett og akne. Hudfarge er merkbart forbedret, sebaceous glands arbeid er redusert;
 • Bleking. Påføring av et tynt lag terapeutisk middel ved sengetid vil kvitte seg med alder flekker på huden;
 • Regenererende. Sink er en aktiv deltaker i prosessen med celledeling, noe som fører til akselerasjon av kollagen syntese. Pasta helbreder helt riper og slitasje.

Fordeler betyr

Salicyl-sinkpasta har en rekke fordeler, hvis bruk er viktig for behandling av et bredt spekter av sykdommer forbundet med hudlidelser:

 • Det har ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse;
 • kompatibel med hvilken som helst hudtype;
 • tilsynelatende effektivitet;
 • antiseptisk effekt;
 • kan brukes uten avtale.

En stor fordel er prisen: et budsjettmedisin er ikke verre enn sine dyre kolleger, det viser sine helbredende egenskaper.

Ulemper med stoffet

Det store omfanget av stoffet har sine ulemper:

 • uforenlighet med kosmetikk;
 • ikke kombinert med en rekke stoffer;
 • oljeaktig konsistens;
 • har en rekke kontraindikasjoner.

Indikasjoner for bruk pasta

Lassara pasta er foreskrevet for behandling av:

 • dermatitt;
 • eksem;
 • brannsår;
 • trophic ulcers;
 • trykksår;
 • psoriasis;
 • acne;
 • hudpigmentering;
 • hyperhidrose av føttene og armhulen.

Kontra

Har helbredende egenskaper, har pastaen kontraindikasjoner:

 • graviditet og amming
 • unormal leverfunksjon
 • nyresvikt
 • overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet;
 • tendens til allergiske reaksjoner;
 • brudd på hudens funksjoner (neoplasmer, kreftbelastninger).

Bivirkninger

Bivirkninger ved behandlingen av legemidlet:

 • allergisk reaksjon (kan oppstå som en brennende følelse, kløe og smerte i applikasjonsområdet for legemidlet);
 • feber,
 • kvalme, svimmelhet.

Regler for anvendelse

Pastaen er enkel å bruke, det er viktig å observere hovedregelen - påfør huden på rengjort overflate og kontroller tilstanden. Hvis du opplever noen ubehagelige opplevelser, må du fjerne huden. Påfør et tynt lag.

Diagrammet viser de viktigste tilfellene ved bruk av salicylat sinkpasta

Ordningen med bruk av salicyl-sinkpasta avhenger av slike faktorer:

 • alder;
 • grad av utvikling av sykdommen;
 • størrelsen på det berørte området.

Råd for voksne:

 • Legemidlet anbefales å brukes på huden ikke mer enn 2-4 ganger om dagen. Legemidlet er igjen på huden. Etter 30 minutter absorberes stoffet, og komponentene begynner å fungere, gjenoppretter huden;
 • Varigheten av søknaden vil avhenge av oppnåelse av et positivt resultat: en reduksjon i utseendet av tegn på hudlidelser. Den sikre sammensetningen av stoffet lar deg bruke lang tid, men i de fleste tilfeller er verktøyet ikke brukt mer enn 2 uker;
 • Ved behandling av aknepasta må påføres punkt: med en bomullspinne for hver rødhet. Etter å ha tørket de betente områdene, tillater ikke pastaen at sykdommen sprer seg til et stort område av huden.

Behandlingen er foreskrevet til ungdom i løpet av akneperioden, økt svette forbundet med hormonelle forandringer. Behandlingstimen er lik.

Vilkår for bruk av stoffet til barn:

 • Påfør pastaen ikke være mer enn 2 ganger om dagen;
 • maksimal behandlingstid er 1,5 uker;
 • bruk av stoffet for nyfødte bør være etter samråd med barnelege, da immunforsvaret ikke har styrket seg ennå.

Bruke Pasta for akne

Salicyl-sinkpasta, dets bruk i akne anses som et effektivt verktøy som raskt gir synlige resultater. Regelmessig bruk av stoffet vil gi huden en tåke, redusere utslett og hindre at de oppstår igjen.

Sink, som er en del av stoffet, undertrykker overdreven aktivitet av talgkjertlene, og dermed forblir huden ikke gunstige betingelser for reproduksjon av bakterier. Inflammerte områder er merkbart redusert i størrelse, hudens elastisitet øker, og arr etter akne er mindre synlige.

Akne kan behandles på alle deler av kroppen, bortsett fra slimhinner.

Bruk av pasta krever en viss sekvens:

 1. før du bruker stoffet, blir huden fjernet av forurensning og kosmetikk;
 2. dot smears lim brukes på problemområder ved hjelp av en bomullspinne.

Hvis problemområder opptar et stort område av skade, må du bruke et tynt lag av pasta. Legemidlet har en tykk og oljeaktig konsistens, og leger anbefaler ikke å bruke det på hele overflaten av ansiktet. Terapeutiske tiltak anbefales ved sengetid.

Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt, avhengig av alvorlighetsgrad av sykdommen, vanligvis er kurset en måned.

Bruk av pasta til psoriasis

Bruk av stoffet for psoriasis er kun mulig etter rådgivning til en lege. Zinkoksid, som er en del av pastaen, kan brukes på de berørte overflatene: der det er merkbar sprekking av plakkene og ekssudiv væske frigjøres.

Innholdet av salisylsyre i preparatet har en antiseptisk effekt i tilfelle sykdom med dannelse av gråtfoci. I dette tilfellet er huden beskyttet mot infeksjoner og utvikling av inflammatoriske prosesser.

Lim er kontraindisert for purulente og åpne sår. Med manifestasjon av allergiske reaksjoner og andre bivirkninger, bør behandlingen stoppes.

Før du bruker pastaen, anbefales huden å dampe, noe som gjør at stoffet umiddelbart kan trenge inn i de dype lagene og starte den terapeutiske effekten. Forutsetningen er behandling med et antiseptisk middel. Alvorlig berørte lesjoner skal dekkes med en myk klut.

Påfør de berørte områdene 3-4 ganger om dagen. Langsiktig behandling med dette legemidlet anbefales ikke, fordi det er en betydelig risiko for kjemisk brenning. Bruken av salicyl-sinkpasta bør alternere med intervaller på minst 2 uker.

Bruke herpes for herpes

Legemidlet er ikke ment for behandling av virusinfeksjoner, men kan i stor grad lette sykdomsforløpet. Salicyl-sinkpasta reduserer utseendet av herpes.

For full behandling av viruset krever bruk av rusmidler fra en rekke antibiotika med målrettet virkning. Lim bør påføres det berørte området 3-4 ganger om dagen. For å øke effekten, plasseres neste del av midlet på forrige lag, vaskes av en gang om 2-3 dager.

Bruk av svettepasta

De viktigste komponentene i pastaen håndterer effektivt problemet med overdreven svette: Salisylsyre er i stand til å hemme arbeidet med sebaceous og svettekjertler, sinkoksid tørker, har en antibakteriell effekt, stivelsesinnholdet lar deg absorbere fuktighet.

Verktøyet vil redusere svette og tørke huden i armhulen. Bruk av pasta fører til ødeleggelse av brombakterier og difteroid, som mate og multiplisere i kanalene i sebaceous kjertlene, forårsaker ubehagelige lukt.

Før du bruker stoffet, er det nødvendig å vaske underarmområdet grundig, fjern håret. Påfør et tynt lag av pasta til den tørkede huden, ikke gni den. Etter 5-10 minutter legger du på bomullsklær. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen, i løpet av måneden.

Hvis sykdommen har et alvorlig kurs, er det nødvendig å øke den daglige doseringen opptil 6 ganger.

Bruk av pasta fra alder flekker

Sinkoksid gir stoffet en bleking effekt, salicylsyre, eksfolierende døde celler, akselererer regenerering i de øvre lagene i huden. Takket være petrolatum og paraffin dannes en beskyttende film på huden.

Før du legger på limet, må ansiktet rengjøres og deretter dekkes med problemområder. Prosedyren utføres 5-6 ganger om dagen. Denne metoden brukes uten begrensning til det ønskede resultatet oppnås.

Bruk av pasta fra korn og korn

For å kvitte seg med korn og korn, først og fremst må du eliminere den faktoren som bidro til dannelsen. Når det blir utsatt for salicylsyre, myker problemområdet og får anti-inflammatorisk effekt, noe som bidrar til å bekjempe problemet.

Før du legger på limeplassen med herdet hud, må det dampes ut. Rundt kornstaven lim tape, unntatt inngang av midler på en sunn hud. Påfør produktet til ønsket område i 7-8 timer.

Skyll etterpå med varmt vann og prosess med pimpsten, fjern de myke døde lagene i epidermisene. Det vil være nok 4 prosedyrer. For ikke å skade huden, etter 2 behandlinger, bør det foretas et intervall på minst 13 timer.

Bruk av pasta til betennelse i moles

Pasta Lassara skal ikke brukes på moles, fødselsmerker. Det er bare tillatt å smøre huden rundt med et tynt lag for å lindre betennelse. Langvarig bruk anbefales ikke, det er nødvendig å konsultere en kvalifisert spesialist.

Bruk av pasta til eksem

De berørte hudområdene blir behandlet med antiseptisk stoff, smurt med pasta og påfør et bandasjeforband. Prosedyren utføres om kvelden, kompressen blir over natten.

På morgenen, skyll godt med såpe og re-behandle med antiseptisk. Anbefalt kompleks behandling av eksem, kombinere kompresser med retningsmessige medisiner.

Allergitest

Sammensetningen av pastaen er en kjemisk forbindelse, så før den første applikasjonen er det nødvendig å teste for følsomhet for legemidlet.

For å gjøre dette bør en liten mengde lim settes på hudområdet. Hvis det ikke er noen endring på huden etter en halv time, kan stoffet brukes til det tiltenkte formål.

Hvis det var en rødhet på applikasjonsstedet, eller rundt, er det noen prikking eller brenner, må blandingen fjernes umiddelbart fra hudvevet, og såpevask del antiseptisk prosess.

overdose

Ved behandling med Lassar-pasta er det rapportert overdose tilfeller når en stor del av legemidlet dekker et stort hudområde.

I sjeldne tilfeller er det:

 • tinnitus;
 • svimmelhet;
 • hørselstap
 • overdreven svette.

I alvorlige tilfeller:

 • deprimert respirasjon
 • brudd på nyrer og lever;
 • diatese;
 • kramper.

Hvis du opplever disse symptomene, må du straks fjerne pastaen fra huden og informere legen.

Bruk under graviditet og amming

Salicyl-sinkpasta og bruk under graviditet, samt i fôringsperioden er ikke utelukket. For å unngå negative konsekvenser er det uønsket å anvende midlet på brystkjertlene for å forhindre inntak av legemidlet med melk inn i det nyfødte legemet.

Eventuell medisinering under graviditet og amming bør kun tas under spesialtilsyn av en lege. De tre første månedene av svangerskapet er den farligste perioden, da det er en betydelig risiko for å utvikle patologi og abort.

En barnelege med gynekolog bør tegne en linje mellom den tilsiktede bruken av en gravid kvinne og den mulige negative effekten på fosteret.

Søknad til barn

I pediatri brukes Lassara pasta med begrensninger:

 • bruk for spedbarn er uakseptabelt: spedbarn har en svak kropp;
 • små barn er ikke anbefalt opp til 12 år som babyens hud i denne perioden er følsom for medikamentforbindelser: Huden kan være for tørt og kan bli etterfulgt av en reaksjon i form av rødhet, avskalling og kløe;
 • For barn over 12 år er grensen bare individuell intoleranse.

Forholdsregler ved bruk av salve

Før bruk må du være oppmerksom på forholdsregler:

 • må teste for en allergisk reaksjon;
 • pasta bør ikke påføres slimhinnen;
 • stoffet kan noe påvirke strukturen i sentralnervesystemet, reaksjonshastighet og oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • Barns alder opptil 12 år tjener som en begrensning for bruk av midler;
 • medisin som påføres huden bør ikke bli utsatt for ultrafiolett stråling;
 • bruk under graviditet og amming er diskutert med legen.

Det er nødvendig å nøye studere instruksjonene som er vedlagt preparatet.

Interaksjon med andre legemidler

Siden pastaen har en kompleks kjemisk forbindelse, bør samtidig bruk av medisiner unngås:

 • med benzoyl, svovel og resorcinol - fører til alvorlig irritasjon av huden;
 • i sammensetning med fenacetin - danner en eutektisk blanding;
 • med antibiotika i penicillin gruppen - aktiviteten går tapt under dekomponering;
 • med legemidler av lignende virkning - en manifestasjon av overdose.

Kun en kvalifisert spesialist vil kunne velge riktig behandlingsmetode og en sikker kombinasjon av legemidler.

Lagringsregler og holdbarhet for pasta

 1. Legemidlet skal lagres på et sted som er beskyttet mot lys, med relativ fuktighet.
 2. Temperaturen bør ikke overstige 25C.
 3. Oppbevares utilgjengelig for barn.
 4. Ikke lagre mer enn 4 år.

Rådgivning av leger om pasta

Lassara pasta er et vanlig stoff i dermatologi. Den kjemper effektivt mot hudsykdommer, har en liten liste over kontraindikasjoner, er tilgjengelig for et bredt spekter av befolkningen.

Leksjonsuttalelse om dette temaet er som følger:

 • Ethvert legemiddel bør kun brukes etter undersøkelse av en lege, men ufarlig kan det virke. I de fleste tilfeller, med riktig avtale og riktig dosering, viser pastaen positive resultater;
 • Pasta Lassara er et effektivt middel for å løse problemer hos ungdom med akne, overdreven svette. Det viser gode resultater i kampen mot psoriasis, soppsykdommer;
 • Legemidlet har vist seg å være et godt antiseptisk middel, med gode resultater innen hudssykdommer.

Legemidler av lignende virkning

Salicyl-sinkpasta har analoger som ligner i sammensetningen eller brukes til å behandle slike sykdommer.

Russisk produksjon:

import:

 • Atserbin;
 • Belosalik;
 • Belosalik Lotion;
 • Betaderm A;
 • Betasal.

Pris tabellen

Sammenlignende priser på salicylat sinkpasta og de mest populære lignende stoffene er presentert i følgende tabell:

Salicylisk sinkpasta: bruksanvisning

Salicyl-sinkpasta er et preparat for ekstern bruk, som har antimikrobielle og tørkeeffekt. Den brukes til behandling av ulike patologier i huden.

Sammensetning og utgivelsesform

Salicyl-sinkpasta har en moderat viskositet og hvit farge med en gråaktig eller grågul nyanse. Den består av 2 viktigste aktive ingredienser, innholdet i 1 g pasta er:

 • Sinkoksid - 250 mg.
 • Salisylsyre - 20 mg.

Hjelpestoffer av legemidlet er potetstivelse og petrolatum. Salicyl-sinkpasta finnes i en mørk glasspotte i mengden 25 g. Kartongpakningen i preparatet inneholder en krukke pasta og bruksanvisning.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Salisylsyre, som er en del av pastaen har anti-inflammatorisk (redusere alvorlighetsgraden av inflammasjon), keratolytisk (minske tykkelsen av stratum corneum i området av patologisk prosess) og et antiseptisk (ødelegger forskjellige patogene og betinget patogene mikroorganismer, inkludert bakterier, sopp, virus, protozoer) effekt. Zinkoksid, som er den andre aktive ingrediensen i legemidlet, har en tørkeeffekt.

Etter bruk av Salicylic-Zinc-pasta på huden absorberes de aktive ingrediensene i vevet og absorberes praktisk talt ikke i systemisk sirkulasjon.

Indikasjoner for bruk

De medisinske indikasjonene for bruk av salicylisk sinkpasta er subakutt eksem (inflammatorisk patologi med ikke-smittsom opprinnelse med utseende av gråtutbrudd) og hyperhidrose av fothuden (en patologisk tilstand med en signifikant økning i svettekjertelens funksjonelle aktivitet).

Kontra

De absolutte medisinske kontraindikasjoner for bruk av salicyl-sinkpasta inkluderer barnets alder til pasienten i opptil 12 år, samt den enkelte intoleransen mot salicylsyre, sinkoksid eller vaselin som er en del av legemidlet. Før du begynner å bruke pastaen, er det viktig å sikre at det ikke er kontraindikasjoner.

Dosering og administrasjon

Salicyl-sinkpasta er beregnet for ekstern bruk. Det påføres med et tynt lag på den berørte huden i gjennomsnitt 1-2 ganger om dagen. Varigheten av løpet av medikamentterapien bestemmes av nedgangen i alvorlighetsgraden av manifestasjoner av den patologiske prosessen. Behandlingsmåten og varigheten av behandlingsforløpet med salicyl-sinkpasta kan også bestemmes av legen individuelt.

Bivirkninger

Generelt er salisylisk sinkpasta godt tolerert. Noen ganger, mot bakgrunnen av bruken, kan lokale allergiske reaksjoner utvikle seg, karakterisert ved utslett på huden, kløe og brenning. Ved uttalt negative patologiske reaksjoner, bør bruken av pastaen avbrytes og konsultere en medisinsk spesialist som bestemmer spørsmålet om videre bruk.

Spesielle instruksjoner

Før du bruker salicylisk sinkpasta, er det viktig å lese instruksjonene nøye. Det noterer seg flere spesifikke indikasjoner angående bruk av stoffet, som må behandles:

 • Legemidlet gjelder ikke for barn under 12 år.
 • Muligheten for å bruke pasta til gravide og ammende kvinner bestemmes av legen individuelt i henhold til strenge medisinske indikasjoner.
 • Data om samspillet mellom de viktigste aktive ingrediensene i salicyl-sinkpasta med medisiner fra andre farmakologiske grupper til dags dato er ikke tilgjengelige. Ved felles bruk av andre legemidler, bør dette advarsel til den behandlende legen.
 • Lim kan ikke påføres slimhinnene.
 • Legemidlet har ikke direkte innvirkning på tilstanden til strukturen i sentralnervesystemet, hastigheten på psykomotoriske reaksjoner og konsentrasjonsevne.

På apotek er Salicylic-Zinc pasta tilgjengelig uten resept. Fremveksten av tvil om indikasjonene på bruk av stoffet, reglene for bruk er grunnen til å besøke en medisinsk spesialist.

overdose

Ved bruk av salicyl-sinkpasta til store hudområder, er det mulig å absorbere stoffets komponenter i blodet med utvikling av tegn på systemisk påvirkning. Disse inkluderer kvalme, tinnitus, økt svette og hørselshemmede. Med en betydelig absorpsjon av legemidlet inn i systemisk sirkulasjon, utviklingen av anfall, leversvikt, hemorragisk diatese (utseendet av flere blødninger av forskjellig lokalisering), undertrykkelse av respiratorisk funksjon. Behandling av overdose er symptomatisk, da det ikke foreligger noen spesifikk antidot.

analoger

For salicyl-sinkpasta, er Galmanin-preparater, salisylsyre med sinkoksid lik i sammensetning og terapeutisk effekt.

Vilkår for lagring

Holdbarheten til salicylisk sinkpasta er 4 år fra fremstillingsdatoen. Legemidlet bør oppbevares i originalemballasjen, på et mørkt, tørt sted ved lufttemperaturer ikke høyere enn + 25 ° C. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Salicylic sinkpasta pris

Den gjennomsnittlige kostnaden for pakking av salicylisk sinkpasta i apotek i Moskva varierer fra 29-37 rubler.

Salicyl-sinkpasta - bruksanvisning. Hva hjelper sinkpasta?

Det faktum at det er en slik magisk og billig salve, som salicyl-sinkpasta, har blitt hørt av mange mennesker som har slitt hele livet med hudutslett på ansiktene sine. Det fjerner effektivt blemmer, akne og andre problemer, men dessverre er det i dag praktisk talt ikke brukt på grunn av tilstedeværelsen på det farmasøytiske markedet av et stort antall medikamenter av tilsvarende effekt. I denne artikkelen vil vi snakke om fordelene med denne medisinen, og beskriv også i detalj hvordan du bruker salicyl-sinkpasta.

Salisylisk sinkpasta-sammensetning

For rundt 100 år siden, en av de ledende tyske dermatologene, fant Lassar salicyl-sinkpasta. Nesten umiddelbart etter oppdagelsen fikk legen et patent på dette stoffet. Derfor, i moderne apoteker salve kan bli funnet under navnet "Pasta Lassara."

Det er viktig å ikke forveksle sinksalve med salicyl-sinkpasta, selv om dette er svært vanlig, fordi begge disse legemidlene brukes til å behandle sykdommer som ligner på symptomer. Imidlertid er disse stoffene litt forskjellige i sammensetningen.

Det er ganske vanskelig å svare på spørsmålet om sinkpasta eller salicylsink er bedre, fordi hver av disse stoffene er svært effektiv. Den eneste forskjellen mellom dem er at sinkpasta, som regel, behandler bare utslett best, mens salicylat-sink:

 • Desinfiserer huden
 • Regenererer henne
 • tørker
 • Reduserer talgproduksjonen
 • Avlaster irritasjon
 • Øker elastisiteten

Et så bredt spekter av virkninger av stoffet på grunn av dets sammensetning. Salicyl-sinkpasta består av:

 • Sinkoksyder som er luktfrie og ikke oppløses i væsker
 • Salisylsyre
 • vaselin
 • Potetstivelse

Denne kombinasjonen av medisinprodusenter brukes ofte som grunnleggende for andre stoffer - salver, babypulver og kremer. Dette antyder at salicyl-sinkpasta ikke har noen bivirkninger, bortsett fra allergier i sjeldne tilfeller hos individer som har en individuell intoleranse overfor enkelte elementer av legemidlet.

Salicylisk sinkpasta: bruksanvisning

For å oppnå ønsket resultat ved bruk av salicylat-sinkpasta, må det brukes riktig. Først av alt er det nødvendig å ta hensyn til at medisinen kun kan påvirke "friske" betente områder av huden.

Slik søker du det:

 • Klar hud ved hjelp av kosmetisk tonic ved hjelp av dekorative kosmetikk. Ellers hjelper salicyl-sinkpasta ganske enkelt ikke.
 • Dekk det betente området av huden med et tynt lag av salve og vask det ikke av. Påfør salven forsiktig slik at den ikke kommer på andre friske hudområder eller slimhinner.

Det er nødvendig å gjøre denne prosedyren til fullstendig gjenoppretting flere ganger om dagen (ikke mer enn 6), og opprettholde samme tid etter hver bruk.

Hva hjelper salicyl-sinkpasta?

Ifølge mange positive vurderinger bidrar salicylat-sinkpasta til å bli kvitt ulike problemer:

 1. Først av alt hjelper det salicylov-sinkpasta fra akne. Hvis du står overfor alle slags utslett, må du:
 • Påfør salicyl-sinkpasta på ansiktet eller på en annen del av kroppen hvor utslett dukket opp (du kan bruke ørepinner til å smette ut acne med et punkt).
 • Det er best å bruke legemidlet ved sengetid, da salicylic-sinkpasta absorberes veldig sakte.
 • Det er nødvendig å forlate andre medikamenter med lignende innvirkning, for ikke å overdrive huden og ikke tette porene.
 • Pass på å slutte å bruke dekorative kosmetikk til problemet er løst.
 1. Du kan bli kvitt svette ved hjelp av salicylov-sinkpasta. Dermatologer anbefaler at du bruker et tynt lag av denne salven hver dag i to uker etter kontrastdusjen i armhulene. Legemidlet vil redusere svette og eliminere ubehagelige lukt.
 2. Ofte foreskrevet som et salicylsyksepasta fra alder fra alder. Faktum er at sinkoksid hvitrer huden og gir ut sin tone. For å oppnå denne effekten må du bruke salven flere ganger om dagen. Forresten, kan du bruke salicylic-sinkpasta fra flekker, som dannes etter informasjon om akne eller akne, samt fregner.
 3. Hvis du fortynner salicyl-sink salve med fuktighetskrem, får du et utmerket verktøy for å forebygge hudforbrenninger, som vi ofte kommer under den brennende sommersolen.
 1. Behandler også salicyl-zinkpasta nagelsvamp på hender og føtter. Før du bruker salven på overflaten av de berørte negleplatene, så vel som etter denne prosedyren, anbefaler leger at du gjør bad med en løsning av kaliumpermanganat eller brus. I 5 dager med slik behandling kan du helt kvitte seg med problemet, og gi fysisk ubehag.
 2. Bruk ofte salicyl-sinkpasta til psoriasis. For å gjøre dette blir de berørte hudområdene rengjort med peroksid, og smurt deretter med et tynt lag av salve. Det anbefales at du utfører en slik medisinsk prosedyre minst tre ganger om dagen. Som praksis viser, i tre uker med å bruke denne medisinen, kan du lindre symptomene på psoriasis eller helbrede den.
 3. Du kan bli kvitt herpes på lepper ved hjelp av salicylov-sinkpasta. Bare bruk salven må være veldig forsiktig, fordi leppene er veldig tynn hud som medisinen kan spise, noe som resulterer i sår hvorved salicylin-sinkpasta absorberes av blod og forårsaker bivirkninger (oftest manifesterer seg seg i form av allergi).
 1. Ofte bruker folk salicyl-sinkpasta til dermatitt, ledsaget av alvorlig kløe, fordi komponentene som utgjør stoffet, lindrer betennelse, eliminerer rødhet, eliminerer derfor ubehagelige symptomer raskt og så effektivt som mulig.
 2. Du kan også bruke salicyl-sinkpasta fra lav. For behandling av denne sykdommen, brukes salven på samme måte som for psoriasis.
 3. Barneleger foreskriver salicyl-sinkpasta til barn for behandling av bleieutslett, som ofte dannes under bleiene. Det kan også brukes som et forebyggende tiltak mot utbrudd av utslett hos spedbarn.

Salicyl-sinkpasta: før og etter

Salicyl-sinkpasta er et universelt middel som bør være i førstehjelpsutstyret for alle. Det er attraktivt ikke bare fordi det bidrar til å kvitte seg med mange plager og samtidig ikke forårsake noen bivirkninger, men også på grunn av den lave kostnaden.

Hvordan bruke salicylisk sinkpasta fra sopp?

Lim inn Lassara, eller salicyl-sinkpasta - et universalt middel som bidrar til å kvitte seg med mange problemer som påvirker hud og negleplater, blant annet for å eliminere spiker sopp.

Frigi form og sammensetning

Legemidlet er tilgjengelig i form av hvit pasta, i mengden 25, 50 og 100 g i bokser, rør og polymerflasker. 1 g inneholder 2 aktive ingredienser - 20 mg salicylsyre og 250 mg sinkoksid. Blant hjelpestoffene er petrolatum og hvetestivelse.

Lim inn Lassara, eller salicyl-sink - et universalt middel som bidrar til å kvitte seg med mange problemer som påvirker hud og negleplate.

Farmakologiske egenskaper

farmakodynamikk

Kombinert verktøy for ekstern bruk. Salisylsyre har antiinflammatoriske, antiseptiske og keratolytiske effekter. Zink tørker. Samtidig handling av komponentene bidrar til å raskt helbrede sår og eliminere mange problemer i huden, samt normalisere arbeidet i svettekjertlene.

Samtidig handling av komponentene bidrar til å raskt helbrede sår og eliminere mange problemer i huden.

farmakokinetikk

Salicyl-sinkpasta brukes til å behandle sår av noe slag. Det hjelper ikke bare å håndtere problemet, men desinfiserer også den berørte huden, ødelegger bakterier.

Den kan brukes som frittstående verktøy eller i kombinasjon med andre legemidler.

Hva hjelper?

Salicyl-sinkpasta brukes til å bekjempe ulike problemer:

 1. Spiker sopp på hender og føtter.
 2. Psoriasis. Før du bruker stoffet, blir de berørte områdene av huden rengjort med peroksid. Prosedyren utføres minst 3 ganger om dagen.
 3. Herpes. Ved påføring bør du være forsiktig så du ikke danner sår på leppene. Gjennom dem kan stoffet komme inn i blodet og forårsake en allergisk reaksjon.
 4. Dermatitt. Det aktive stoffet i sammensetningen lindrer kløe, stopper betennelse, fjerner rødhet på huden.
 5. Pink lichen. Før bruk behandles problemområder med hydrogenperoksid.
 6. Bleieutslett hos nyfødte etter at du har hatt bleier. I tillegg brukes den til forebygging av utslett hos spedbarn.
 7. Med akne og andre typer utslett. Det hjelper også å bli kvitt arrene etter dem.
 8. Pigmenterte flekker, siden sinkoksid, brukes på problemområder flere ganger om dagen, kan hvite huden og til og med uttonen sin. Verktøyet hjelper til med å kvitte seg med svarte flekker og flekker igjen etter akne.

Flere Artikler Om Typer Acne