Zink salve er en billig sinkoksidbasert medisin for behandling av hudsykdommer. Salve gjør jobben sin til tross for at den er billig. Derfor, selv når det er mange moderne produkter for behandling av dermatologiske problemer, fortsetter det å være populært.

Utgivelsesskjema

Finnes i rør og krukker i form av salve til ekstern bruk. Hovedstoffet er sinkoksid 1h, petrolatum 9h. Når innkjøp skal festes til sink salve instruksjonene for bruk.

Farmakologiske egenskaper

Salven består av sinkoksid og medisinsk vaselin. På grunn av vaselin blir salven lett påført huden og skaper en beskyttende film som hjelper usunn vev til å bli oppdatert raskere.

Sinkoksid har følgende egenskaper:

 • utfører rollen som et antiseptisk middel;
 • godt myker og tørker
 • astringent handling;
 • anti-inflammatorisk effekt;
 • gjenopprettingseffekten;
 • reduserer utskillelsesprosessen av en blanding av lymf og pus fra skadet vev.

Indikasjoner for bruk av sink salve

Du bør være kjent med før du bruker sink salve, som hjelper dette stoffet. Når du kjøper en boks med sink salve, bør du følge instruksjonene. I denne håndboken kan du lese hvilke indikasjoner på bruk og hva som er kontraindikasjoner.

Salven behandler effektivt følgende dermatologiske problemer:

 1. Mekanisk skade på huden - brenning, slitasje, sår, irritasjon.
 2. Mye brukt til å behandle bleieutslett.
 3. Eksembehandling.
 4. Den positive effekten av sinkherpes salve på leppene.
 5. "Bleie" dermatitt hos små barn.
 6. The bedsores
 7. Streptoderma, stikkende varme, trophic ulcers.
 8. Vel hjelper sink salve fra akne.

Kontra

Med høy følsomhet for sink salve, er det ikke anbefalt å bruke det.

Metoden for bruk av sink salve for ulike hudsykdommer

For hver dermatologisk sykdom, metode for å bruke din egen salve.

 • For mindre slitasje, kutt og sår, er det nødvendig å bruke salve 5-6 ganger om dagen. Huden må forrenses og smøres med et tynt lag av sår. Salve krever ikke gnidning.
 • Hvis huden er sterkt påvirket av brannskader, er det nødvendig å lage dressinger med sink salve. Et tykt lag skal fylle såret og dekke med en steril bandasje eller gasbind, brettet i flere lag.
 • Ved behandling av ikke-smittsomme hudsykdommer blir salven påført 3 ganger om dagen til området som er påvirket av blærer, purulente utslett eller sår og rundt det. Det er viktig å fullføre et fullstendig behandlingsløp, som varer 30 dager. Selv om videoen lindrer symptomer, er det nødvendig å fortsette behandlingen.

Sinksalve for nyfødte er et ganske populært middel for behandling av bleieutslett. Salven er trygg for spedbarn og brukes effektivt til behandling av ikke bare bleieutslett, men også dermatitt.

Det kan brukes både til behandling og for å forebygge hudutslett. Salve absorberer fuktighet godt, tørker og desinfiserer. Hud må vaskes og tørkes. Spred deretter utslett eller bleieutslett med en liten mengde salve.

Siden stoffet ikke har en negativ effekt på barnets hud, kan den brukes ofte - med hver forandring av bleen.

Hevdet at sink salve er bra for akne. Hvis porene i huden er tilbøyelige til å tette seg, er et stort antall komedoner på ansiktet, så salven skal påføres med forsiktighet. Vaselin, som er en del av salven, kan forverre situasjonen med tilstopping.

Før behandling er bedre å teste. Innen få dager må du bruke salve på et lite hudområde. Hvis resultatet er positivt, er verktøyet egnet. Akne behandling med sink salve er en effektiv metode for å håndtere hud ufullkommenhet.

For å bli kvitt akne er det nødvendig å bruke stoffet to ganger om dagen til det tidligere rengjorte berørte området. Svarte prikker bør fjernes først. Behandlingsforløpet er 14 dager. Neste er en pause i 6-7 dager, etter at kurset kan gjentas.

Salven er effektiv for overdreven hudpigmentering og melasma. For behandling av pigmentplater, er det nødvendig å gni en liten mengde salve i huden daglig.

Det anbefales ikke å bruke salven i mer enn to måneder med pigmentspots.

For å bli kvitt bedsores må du følge følgende algoritme:

 1. Vasket hud med såpe bør behandles med en antiseptisk eller alkoholløsning.
 2. Påfør et fettete lag på det berørte området.
 3. Sett gasbind eller steril bandasje på toppen.
 4. Bytt bandasjen hver 3-4 timer.

Ved vanlig bruk, sårer sår ganske raskt.

Bivirkninger

Salven kan forårsake irritasjon og allergiske reaksjoner. Brann og rødhet i huden kan oppstå. Bivirkninger kan skyldes innholdet av sinkoksid i preparatet. I dette tilfellet kan huden bli en blek nyanse. Bruk av sinksalve for ansiktet i nærvær av allergiske reaksjoner må stoppes.

Zinksalve brukes ikke til behandling av sopp-, virale og bakterielle hudsykdommer. Salve er kontraindisert ved purulente infeksjoner i akutt form og sykdommer i det subkutane vevet.

Bruk zinksalve for barn under 2 år bør være forsiktig.

Undersøkelser om sikkerheten til sinksalve under graviditet er ikke utført.

Hva hjelper Zinc salve: instruksjoner og vurderinger

Sink salve er et desinfiserende (antiseptisk), astringent og tørking medisin som brukes i ulike typer hud patologier og sykdommer.

Det blir brukt lokalt (eksternt). Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er sinkoksid, som er preget av evnen til å ha en uttalt tørkeeffekt, noe som forhindrer forekomsten og utviklingen av macerasjonsfenomener på huden.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor leger foreskriver sink salve, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. Reelle vurderinger av personer som allerede har benyttet Zinc salve kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

På grunn av sin enkle sammensetning har sink salve minst mulig begrensninger og brukes til å løse et svært stort antall hudproblemer. Dens bruk er egnet i nesten alle situasjoner: det er bleieutslett på delikat spedbarns hud eller blekingsfregner.

 • Aktiv ingrediens: 1 g salve inneholder sinkoksid 0,1 g. Hjelpestoff: myk hvit paraffin.

Formutgivelse: Zinksalve 10% ved 20 g i banker i rør.

Sink salve - fra hva hjelper?

Bruk av sink salve er indisert for voksne og barn. Dette er uten tvil et rimelig verktøy som ikke vil være overflødig i et hjemmets førstehjelpsutstyr. Positiv dynamikk med bruk av stoffet kan ses ved diagnose:

 • Den første fasen av stikkende varme, ikke forverret av komplisert viral vevskader;
 • overfladiske sår av sjokk-mekanisk natur;
 • herpes simplex;
 • streptoderma;
 • eksem (eller tilbakefall)
 • alle slags ulcerative foci (perifer degenerasjon av huden);
 • nedsatt vevsintegritet på grunn av kroppens fysiologiske struktur;
 • trykksår;
 • dermatitt og deres derivater.

Med andre ord, sink salve (vurderinger indikerer ekstremt lav toksisitet av ingrediensene, noe som eliminerer muligheten for overdose) - dette er et effektivt antiviralt og antiinflammatorisk middel med utprøvde sårheling egenskaper.

Handlingsmekanisme

Når det brukes på ansiktets hud, begynner stoffet å takle flere viktige oppgaver:

 1. Direkte eksponering for sink aktiverer enzymer som fornyer epidermis;
 2. Det stimulerer også enzymer som koordinerer de viktigste biologiske prosessene i kroppen, direkte relatert til stoffskiftet;
 3. Takket være bruken av salven holdes det øvre lag av dermis i god stand, porene åpnes og fettproduksjonen kontrolleres, noe som forhindrer utseendet av rynker og fettete skinner.

Ved behandling av akne er den viktigste effekten av salven å redusere sekresjonen av talgkirtler og å tørke betennelsen, slik at akne helbreder raskere. Og på grunn av stimulering av regenereringsprosesser og blekningsvirkning av legemidlet, vil selv flekker etter akne passere på kort tid. Med akne og dype subkutane pimples salve klare på grunn av en trekkverk. Samtidig akselererer sinkoksid prosessen med modning av det inflammatoriske fokuset, hvorefter det viser innholdet.

Instruksjoner for bruk

For de som bruker sink salve, forteller brukerveiledningen deg raskt og effektivt å håndtere akne med denne salven, må du følge følgende regler:

 1. Før du bruker stoffet, må du rengjøre huden fra sminke og ikke bruke grunnkrem og pulver umiddelbart etter behandling. Ved samtidig bruk av sinksalve og kosmetikk kan prosessen med dannelse av subkutan akne bare forverres.
 2. Påfør produktet skal være et tynt lag ikke mer enn fem ganger om dagen, mens du kan bruke en prikksalve - direkte på hvert betennelsessted.
 3. Det anbefales regelmessig å bruke sinksalve for akne, og det er bedre å nekte produkter som reduserer effekten av sinkoksid (for eksempel soya protein).
 4. Under behandling vil hvetekli, sesam, basilikum, spinat, bønner og linser - produkter som inneholder sink, være nyttige.
 5. Du kan ikke bruke verktøyet på øyet og slimhinnene i munnen og nesen, ved uhell kontakt - vask straks av med vann.

Salven har ingen egenskaper absorbert i huden, så vi anbefaler deg å forsiktig fjerne overflødig etter bruk. Dosen og hyppigheten av bruk avhenger av indikasjonene og doseringsformen av legemidlet:

 1. Ved diatese brukes midlet 5-6 ganger daglig. Om natten vaskes huden med en kamilleoppløsning, og hvis det begynner å skrelle, brukes babykrem.
 2. Når herpesmedisin kombineres med Gerpevir. På den første dagen av virusets utseende, blir de vekslende brukt hver time, og etter - hver 4. time.
 3. I tilfelle av å frata legemidlet i kombinasjon med behandlingen foreskrevet av en spesialist. Legemidlet påføres daglig 5-6 ganger.
 4. Når vannkopper bidrar til å lindre kløe. Det skal brukes 4 ganger om dagen.
 5. I tillegg skal du bruke sink salve til rynker. Det bidrar til å jevne ut ansiktsskyggen og bli kvitt akne. For dette verktøyet brukes før sengetid 1 gang.

Zinksalve for akne blir brukt opptil 6 ganger per dag. På behandlingstidspunktet er det forbudt bruk av kosmetikk, inkludert sminkebaser eller tonale ressurser, da de gjør verktøyet ineffektivt. Vurderinger viser at for å oppnå et positivt resultat, bør legemidlet brukes regelmessig.

Funnet sverget fiende MUSHROOM spiker! Neglene blir rengjort om 3 dager! Ta det.

Hva hjelper Zinksalve og dets bruk for behandling av ulike sykdommer

Sink salve er mye brukt i medisin på grunn av sin unike, ufarlige sammensetning og effektivitet av eksponering.

Det er mange hud og andre sykdommer som hjelper sink salve.

Narkotikabeskrivelse

Zinksalve har et internasjonalt navn - sinkoksid og påføres eksternt.

Zinksalve er et eksternt stoff og er tilgjengelig uten resept.

Legemidlet er tilgjengelig i spesielle banker eller rør og i utseende er en tett masse av en homogen struktur, fra hvitt til gulaktig.

Oppbevar salve i det tørre, beskyttet fra solplassen ved en temperatur fra 0 ° C til 25 ° C. Med forbehold om lagringsregler, holdbarhet er 2-4 år. Etter utløpet av denne perioden kan du ikke bruke sinksalve.

Sammensetning og farmakologiske egenskaper

Den aktive ingrediensen i sink salve er sinkoksid, det er 10 gram, de resterende 90 gram er petrolatum.

Zinksalve lindrer betennelse, har en tørkeeffekt, bidrar til å lindre irritasjon, reduserer sebaceous kjertelaktivitet, noe som resulterer i redusert fet hud, og salven bidrar til å øke hudens regenerative funksjoner.

Indikasjoner og metode for bruk av salven i medisin er varierte.

Oftest brukes den i nærvær av følgende patologier:

 • hudutslett;
 • 1. grad brannsår;
 • baby bleie utslett;
 • herpes;
 • akne og akne;
 • eksem og dermatitt;
 • kylling pox;
 • psoriasis;
 • diatese;
 • hemorroider;
 • prostatitt.

Salven er helt ufarlig, og det kan derfor ikke bare brukes til nyfødte, men også til gravide, samt under amming, etter samråd med lege.

I tillegg er sink en immunmodulator, den deltar i modningen av lymfocytter og immunitetsreaksjoner på mobilnivå. I denne forbindelse anbefales sink å være aktivt brukt i den kalde årstiden, når virusinfeksjoner spres aktivt. Zink er i stand til å stoppe utviklingen av viral infeksjon, frata virus av deres evne til å reprodusere, er et effektivt verktøy i tilfelle av noen øye sykdommer, spesielt xerophthalmia.

Bruken av sink salve til behandling av prostatitt

Zinkbehandling for prostatitt er svært effektiv og gir et positivt resultat for enhver form og kompleksitet av sykdommen.

Forskere har fastslått at sink er et uunnværlig stoff for det mannlige reproduktive systemet, det spiller en viktig rolle for å opprettholde integriteten til celler, forbedrer libido og immunsystem som helhet.

Den maksimale konsentrasjonen er inneholdt i sæd. Effektiviteten av sink i behandlingen av prostatitt er at den reduserer størrelsen på prostata, lindrer betennelse, forbedrer regenerative funksjoner, og reduserer også alvorlighetsgraden av prostata adenom.

Et stort antall pasienter som tok sink i behandlingen av prostatitt, selv kroniske former, gir positiv tilbakemelding. Sink kan brukes i form av tilsetningsstoffer, salver eller ved å bruke produkter som er rike på innholdet.

Det finnes en rekke produkter med høyt sinkinnhold, som anbefales å bruke som en omfattende behandling av prostatitt. Disse er solsikkefrø, nøtter, bryggergær, linser, hvetekli, bønner.

Zink brukes også i form av salver, suppositorier og tabletter. En av de sikreste anbefalte produktene er Prostatilen-Zink, som er svært effektiv i behandlingen av kronisk prostatitt, da den har en komplisert effekt på forbindelsene i den patologiske prosessen. Dette legemidlet er tilgjengelig i form av rektal suppositorier, som er mest effektive i behandlingen av prostatitt, siden stoffet ikke absorberes i det generelle blodstrømssystemet.

Et annet like effektivt verktøy er sink salve som inneholder 10% sink. Det brukes i prosessen med prostata massasje, gni inn i rektumets vegger. Zinksalve fjerner smerte og forbedrer vevregenerering.

Hva hjelper Zinc salve innen kosmetikk

Det har blitt fastslått at sink salve er et trygt middel for huden, som et resultat av hvilken det har vært mye brukt i kosmetikk.

Til tross for forekomsten av bruk av sink salve til medisinske formål, vet mange ikke hvorfor og hvordan man bruker salven i kosmetikk.

Zinksalve fikk sin popularitet i kosmetikk på grunn av tilstedeværelsen av mange positive egenskaper som påvirker huden:

 • Sink salve gir nesten ingen allergi og bivirkninger, det finnes i svært sjeldne tilfeller.
 • Salven tetter ikke porer og brukes aktivt til behandling av akne og akne. Sink reduserer den økte funksjonaliteten til sebaceous kjertlene, reduserer inflammatorisk prosess, øker regenerative funksjoner i huden, fjerner giftstoffer.
 • Sink salve er en av de få stoffene som er offisielt tillatt og anbefales å bruke som solkrem. Salven absorberer de aggressive effektene av ultrafiolett stråling og bidrar til å redusere rødhet og hudirritasjon etter langvarig soling. Dessuten har eksperter bevist at sink salve er effektiv for å bekjempe for tidlig aldring og reduserer risikoen for hudkreft betydelig.
 • På grunn av de sikre egenskapene til sinkolje, brukes det ofte til å avlaste bleieutslett hos babyer, lindre betennelse og rødhet i huden.
 • Sinksalve lindrer signifikant symptomene på dermatitt.
 • Også salven brukes til å behandle mindre riper og brannsår.

For behandling av akne, akne og bleieutslett hos barn, er det ikke nødvendig å få en lege resept; sink salve kan brukes uavhengig. Før du bruker salven, må huden rengjøres grundig, deretter påfør et tynt lag av salve og la det absorberes i huden. Mask av sink salve blir fortrinnsvis påført over natten. I tillegg, hvis tetracyklin salver brukes sammen med sink salve, er effektiviteten av behandlingen sterkt forbedret.

Siden sink salve ofte tørker huden og forårsaker en liten peeling, anbefales det å bruke det, kombinert med ekstra fuktighetskrem.

På hvordan riktig bruk av sink salve avhenger av effektiviteten og resultatet av behandlingen:

 • Umiddelbart før du bruker salven til de berørte områdene, bør huden rengjøres grundig med såpe eller antibakteriell lotion.
 • Sirkulære bevegelser av salven skal påføres huden med et tynt lag, ikke gni, hvis salven påføres skade på kroppen, anbefales det å påføre et gazebånd fra oven, da salven er fet og kan absorberes i klær.
 • Gi salven suge inn i huden. I tilfelle at salven påføres ansiktets hud, er det forbudt å bruke dekorative kosmetikk etter bruk. I denne forbindelse anbefales det å bruke det over natten, eller bare på den berørte huden med en prikkmetode, ved behandling av akne.
 • Hvis salven brukes til å eliminere bleieutslett hos små barn, så blir det brukt på de områdene som kommer i kontakt med bleier eller bleier. Det er nødvendig å bruke salven 3 ganger om dagen i ferd med å bytte bleier.
 • For behandling av dermatitt, så vel som i nærvær av sår og kutt, blir salven brukt 3 ganger om dagen og, om nødvendig, er bandasje med et ikke tett bandasje.
 • Når du bruker salven til gynekologiske formål, må den påføres eksternt, slik at du ikke kommer i kontakt med slimhinnene i kjønnsorganene.

Kontra

Zinksalve er trygt og har ingen kontraindikasjoner. Hovedkontraindikasjonen er økt individuell følsomhet for sinkoksid eller andre komponenter i salven. Dette fenomenet er imidlertid ekstremt sjeldent. Imidlertid, hvis peeling, utslett og kløe begynte på applikasjonsstedet for salven, bør bruken avbrytes.

Zinksalve med forsiktighet og under oppsyn av en lege bør brukes i nærvær av slike patologier som:

 • seborrhea;
 • virale og bakterielle sykdommer i huden;
 • neoplasmer av huden;
 • kylling pox;
 • hud tuberkulose;
 • herpes;
 • pyoderma;
 • syfilis av huden.

I tillegg er sinksalve kontraindisert for bruk i nærvær av trykksår og dype sår, så vel som i purulente sykdommer i det subkutane vev.

Under svangerskapet bør sink salve brukes med forsiktighet, etter å ha konsultert en lege.

Bivirkninger ved bruk av sink salve er ekstremt sjeldne og har en individuell karakter. De viktigste bivirkningene indikerer individuell intoleranse mot noen av komponentene i salven og manifestet som utslett, kløe og rødhet i huden. Oftest forekommer bivirkninger et par timer etter den første applikasjonen av salven. Ved bivirkninger, må du slutte å bruke salven og konsultere legen din om valg av lignende midler.

Ikke bruk sink salve etter utløpsdatoen, da dette kan forårsake bivirkninger, selv om det ikke er noen individuell intoleranse overfor komponentene.

analoger

En av de vanligste analogene av sink salve er Desitin, som har en identisk sammensetning. Desitin er produsert av legemiddelfirmaet Pfizer, og har en høyere kostnad. Gjennomsnittlig pris på stoffet i apotek i landet er ca 300 rubler, mens gjennomsnittskostnaden for sinkpasta er opptil 20 rubler.

Desitin har imidlertid en sterkere effekt på grunn av at den inneholder 40% sinkoksid. I sammensetningen av sink salve er konsentrasjonen av dette stoffet 10%. Også den økte effekten av legemidlet Desitin skyldes tilstedeværelsen i sammensetningen av talkum, som forbedrer tørkeeffekten og torskeleverolje, som gir den nødvendige fuktighet.

En annen kjent og effektiv analog av sink salve er Zindol suspensjon. Dette verktøyet er litt dyrere enn sink salve, men betydelig billigere enn Desitin, gjennomsnittlig pris er rundt 100 rubler. Tsindol har en flytende form, som noen ganger kalles "mash", og er en solid stoffpartikler som er i væsken og ikke løses i den. Før bruk må preparatet rystes forsiktig.

Sammensetningen av Zindol er litt forskjellig fra sinksalve. Konsentrasjonen av sinkoksid i sammensetningen av dette legemidlet er 12,5%. Den terapeutiske effekten forsterkes av det faktum at blandingen inneholder medisinsk talkum og stivelse. Den flytende delen av legemidlet Zindol består av medisinsk alkohol, destillert vann og glyserin. Indikasjoner for bruk av stoffet er de samme som for sink salve.

Også, sammen med sink salve, brukes ofte sinkpasta, som har en tettere konsistens og en identisk sammensetning. Imidlertid er sinkoksyd i det 25%, i forbindelse med hvilket det overgår Zinksalve i effektivitet. Koster i gjennomsnitt opptil 50 rubler.

En annen effektiv analog av sink salve er Lassara pasta, eller som den kalles: Zink-salicylic pasta. Dette preparatet inneholder 25% sinkoksid, 25% stivelse, 48% petrolatum og 2% salisylsyre. I tillegg til de samme indikasjonene som sink salve, brukes dette verktøyet for sår og sår med nærvær av en gråtprosess. Prisen på Lassarpasta i gjennomsnitt er fra 30 til 50 rubler.

Zink salve - bruksanvisning

Merknad til stoffet Zinksalve - bruksanvisninger - beskriver mulighetene for å bruke verktøyet for å eliminere utslett, behandle diatese hos barn og helbrede kutt og brenner. Legemidlet fremmer sårheling, men kan brukes til å eliminere de første tegn på aldring og kvitte seg med akne. Begynn å bruke produktet, finn ut reaksjonen av kroppen til den og sørg for at det ikke er allergier.

Sink salve

Menneskekroppen inneholder vanligvis opptil 3 g sink. Sporelementet er en viktig komponent av enzymer, og er involvert i mekanismen for vevregenerering. Sinkmangel kan føre til brudd på de grunnleggende vitale prosessene, noe som gjenspeiles i forverring av hudtilstanden, anoreksi og redusert pubertet. Moderne kosmetologi bruker sink som hoved- eller hjelpekomponent som er en del av solkrems-kosmetikk, anti-rynke og aknebehandlinger.

struktur

Ifølge instruksjonene har sink salve en tykk pasty konsistens, som er utstyrt med en vaselin base. Den viktigste aktive ingrediensen til agensen, som bestemmer navnet på salven, er sink. Sinkoksid brukes til farmasøytisk industri. Den klassiske versjonen av sink salve indikerer tilstedeværelsen av bare to hovedkomponenter i forholdet 1 til 10 (1 del sink og 10 deler vaselin).

Produsenter kan legge til andre tilleggselementer for å gi anlegget visse egenskaper, informasjon om hvilke finnes i bruksanvisningen:

Vann uoppløselig hvitt pulver, anti-inflammatorisk, tørking, astringent effekt

En blanding av mineralolje og parafinvoks har derma beskyttelsesegenskaper

Organisk materiale, har en svak lokalbedøvelse og antiseptisk effekt

Animal voks har sårheling egenskaper.

Dyrefett fremmer raskere penetrering av stoffer gjennom cellemembraner.

Estere har antiseptiske og fungicide egenskaper.

Polymethylsiloxanpolyhydrat danner en beskyttende film på overflaten av huden, og forhindrer penetrasjon av infeksjon

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Når den påføres på den berørte hudoverflaten, deksinerer sinkoksid aktivt proteiner, noe som resulterer i dannelse av albuminater (protein-denatureringsprodukter). Formålet med denne prosessen er eliminering av ekssudasjon (frigjøring av inflammatorisk væske), fjerning av vevbetennelse. Farmakologiske virkninger av sammensetningen på grunn av de medisinske egenskapene til sink og, ifølge instruksjonene, er å:

 • vevregenerering;
 • dannelsen av dermato-beskyttende film;
 • mykgjørende irritert hud;
 • ødeleggelse av patogener i sår.

Hva er sink salve for?

Den terapeutiske effekten av legemidlet er helbredelsen av eksisterende hudbetennelse, sår og forebygging av spredning av infeksjon i strid med integriteten til huden. Salve med sink til ansiktet brukes til å behandle akne og ungdommelig akne, for å eliminere små ansiktsrynker. Sinkholdig agent kan effektivt tørke huden og lindre irritasjon. I følge instruksjonene er indikasjoner på bruk av stoffet:

 • allergisk dermatitt (lindrer kløe og hevelse);
 • mekanisk skade på huden;
 • bleieutslett (bleie dermatitt);
 • brenne behandling;
 • bløtvev nekrose (bedsores);
 • eksem (lindrer rødhet, forhindrer spredning av infeksjon).

Sammen med ekstern bruk av sinkpasta, er det nødvendig å bruke andre spesialiserte midler under følgende forhold:

 • trofasår;
 • De første stadiene av hemorroider (for behandling av hemorroider, en integrert tilnærming bør benyttes);
 • hudinfeksjoner som skyldes virussykdommer (vannkopper, rubella);
 • herpes (behandling av herpes involverer å ta antivirale legemidler sammen med eksterne midler);
 • streptoderma.

Dosering og administrasjon

Som angitt i merknad til sink salve - eller bruksanvisning - er verktøyet beregnet for ekstern bruk. Doseringen og bruksmetoden er avhengig av tilstanden, hvis symptomer må elimineres ved hjelp av sinkblanding:

Dosering, metode for påføring

Fra 3 til 4 ganger om dagen for å påføres med et tynt lag, for bruk sammen med en barnekrem

Den første dagen etter utseendet av utslett gjelder hver time, deretter hver 4. time

Barn diatese

Påfør 5-6 ganger om dagen, vask hver natt de berørte områdene med kamilledekok

Produktet påføres hver 3. time for å eliminere kløe og betennelse.

Påfør en prikk på hver kvise flere ganger om dagen

Påfør før sengetid til renset hud. For tørr og sensitiv type deksel kan du blande produktet med en nærende krem

Lokal hudirritasjon, hudutslett

Bruk en gasbind bandasje, som skal brukes en liten mengde midler og feste til det skadede området over natten

For behandling av interne støt anbringes midler på en bomullspinne, som settes inn i endetarmen. Utvendige knuter bør smøres med et tynt lag 2-3 ganger om dagen.

Spesielle instruksjoner

Zinksalve er kun til bruk utendørs. Det er umulig å tillate å treffe midler på slimhinner i øyne eller munn. Ifølge instruksjonene anbefales ikke bruk av stoffet på purulent akne og sår for å unngå reproduksjon av skadelige bakterier, siden den dannede filmen forhindrer inntrengning av oksygen i vevet, som tjener som et gunstig miljø for patogene mikroorganismer. Når det brukes til behandling av psoriasis, bør man huske på at kroppen raskt blir vant til effekten av sink, så varigheten av behandlingen bør ikke overstige 1 måned.

Sinksalve under svangerskapet

På grunn av den utprøvde antiseptiske effekten og den sikre sammensetningen, kan sinkbasert salve, som angitt i instruksjonene, brukes av kvinner gjennom hele graviditetsperioden. Behovet for bruk oppstår når akne oppstår, hudirritasjon i kontaktstedene til kroppsdeler (lyskeområde, armhulen). Bruk av narkotika under graviditet krever forhåndsforhandling med lege. Før du bruker sammensetningen, sørg for at det ikke er noen allergisk reaksjon på komponentene.

I barndommen

Bruk av sink salve til barn anbefales når de første tegnene på allergi, irritasjon, betennelse i huden vises. Legemidlet er egnet for behandling av barns dermatitt i alle aldre. I følge instruksjonene påføres verktøyet før du legger deg på en ren, tørr hudoverflate. Salven lindrer slike forstyrrende symptomer på barnet som kløe, brennende, tetthet. Sinkholdig middel tolereres godt av barnets kropp og forårsaker sjelden bivirkninger.

For nyfødte

Når du bruker bleier og bleier, blir nyfødte ofte irritert av kontakt med den sarte hud av babyen med våte materialer. Zinksalve, ifølge instruksjonene, forhindrer utseende av bleieutslett på grunn av absorpsjon av overflødig fuktighet og dannelse av en beskyttende film som forhindrer vekst av bakterier i et fuktig miljø. For å eliminere bleieutslett, bør agensen brukes under hver bytte av bleier eller bleier.

Drug interaksjon

Bruksanvisningene inneholder ikke informasjon om hvordan sinkoksid interagerer med andre medisinske stoffer, siden det ikke foreligger noen signifikante data om resultatene av laboratorieforsøk. Samtidig inntak av antibiotika eller behandling av de berørte overflatene med en oppløsning av antibakterielle stoffer øker den terapeutiske effekten av bruken av sinkblanding.

Bivirkninger

Sink er godt akseptert av kroppen og fører sjelden til uønskede effekter. Det viktigste virkestoffet kan forårsake bivirkninger ved langvarig bruk av verktøyet. Instruksene for bruk beskriver følgende tegn for hvilken behandling skal stoppes:

 • hudirritasjon;
 • hyperemi (økt blodgass til området behandlet med salven);
 • utseendet av utslett;
 • allergier;
 • kløe og brennende.

Hva er sink salve brukt til og hvordan du bruker det?

Sink salve har vist seg som et stoff i behandlingen av mange hudproblemer på grunn av sin effektivitet og rimelige priser. Instruksjonene for bruk av sinksalve beskriver betingelsene for lagring og bruk av stoffet, indikasjoner og kontraindikasjoner.

Men sinkliniment er et farmasøytisk produkt, derfor, før du starter behandling med dette legemidlet, er det nødvendig å besøke en hudlege for å nøyaktig diagnostisere sykdommen og konsultere behandling med sinksalve.

Sammensetning og utgivelsesform

Informasjon om hva stoffet består av, hvilke stoffer det behandler og i hvilken form det kan kjøpes er nøkkelen til en ansvarlig holdning til helsen din, og hjelper deg å forstå hva effekten av behandlingen vil bli og hvor lenge den varer.

Hovedkomponenten i sink salve er sinkoksid. Det er en hvit eller sandfarget kjemikalie. Motta det med komplekse kjemiske reaksjoner med sink. Sinkoksid brukes i ulike industrisektorer, men er mest brukt innen medisin og farmasøytisk industri.

Den kjemiske egenskapen til sinkoksid for å ødelegge protein forklarer at det er vellykket å behandle dermatologiske sykdommer.

Relaterte effekter av dette pulveret:

 • antiseptisk, bakteriedrepende - hjelper til med å rense huden på patogener, gjør dette stedet nesten sterilt;
 • anti-inflammatorisk - lokalt virker på den berørte huden, reduserer betennelse, rødhet og hevelse av vev;
 • adsorberende - absorberer de patologiske nedbrytningsprodukter, toksiner dannet på hudoverflaten;
 • astringent - skaper en usynlig film på behandlingsstedet, reduserer hudpermeabiliteten til skadelige stoffer, styrker strukturen.

For enkel bruk og fastsetting av de nyttige egenskapene til pulveret av sinkoksid, gi formen av liniment. Dette oppnås ved å blande stoffet med hvit parafin, og få en behagelig kremaktig struktur.

De produserer sink i bokser og rør, alle kan velge en praktisk form for seg selv.

Beholderen inneholder 20-30 gram 10% salve - det vil si 2-3 gram sinkoksidpulver er til stede i pakken.

Metode for bruk

Rådet fra E. Malysheva.

For å vorte og papillomer forsvinne fra roten - trenger ikke piller! Skriv en enkel, men effektiv oppskrift som vil bidra til å kvitte seg med en så ubehagelig diagnose en gang for alle. Du trenger bare å gni om morgenen normal.

Salve blir brukt 2-6 ganger om dagen, avhengig av sykdommen, på renset hud.

Med stor skade, er sinklinjen jevnt fordelt over hele sone med et tynt lag, uten å gni.

Etter bruk av salven er det også kontraindisert å bruke flere stoffer (kosmetikk, andre legemidler) til disse områdene i huden - dette nøytraliserer effekten av stoffet.

Hvis problemene er punktlignende, er det bare mulig å bruke medisinen på disse hudområdene, i små mengder, ved hjelp av en bomullspinne.

Behandlingsvarigheten bestemmes av den behandlende legen. Kurset tar sjelden mindre enn 3 dager og varer sjelden lengre enn 3 uker.

Indikasjoner for bruk

Den myke, omfattende effekten av bruk av sink salve gir deg muligheten til å bruke den til en rekke dermatologiske og kosmetiske problemer.

Dermatologer bruker mye stoffet for:

 • bleieutslett på babyer og eldre mennesker;
 • pyoderma (purulente hudlesjoner);
 • bedsores (et vanlig problem hos sengetidspasienter);
 • eksem;
 • forbrenninger.

Ganske gode resultater observeres når man behandler herpesår med liniment - såret tørkes, dimensjonen av boblen reduseres.

I noen typer vorter har sink salve fungert bra.

Det har ikke antivirale egenskaper, men effektene av helbredelse, antiseptika og innhylling gir et godt resultat i kampen mot vorter.

Et uunnværlig legemiddel er for vanlige skader på vorter - når det barberes - det forhindrer deling av dårlige mikroorganismer, beskytter huden.

For tenåringer med akne og akne, vil sink salve være en ekte frelse.

Fra de første behandlingsdagene mister utslett rødhet, reduserer størrelsen, og reguleringen av talg forhindrer fremveksten av nye problemområder.

Etter 5 år ble jeg endelig kvitt de hatede papillomaene. Allerede en måned på kroppen min ingen anheng! I lang tid gikk jeg til legene, testet dem, fjernet dem med en laser og en celandine, men de dukket opp igjen og igjen. Jeg vet ikke hvordan kroppen min ville se ut hvis jeg ikke hadde snublet over denne artikkelen. Alle som er bekymret for papillomer og vorter er en må-les!

Kontra

Hovedkontraindikasjonen for bruk av sinkliniment er en allergi mot en av komponentene i legemidlet: sinkoksid eller paraffin. Før behandling, er det nødvendig å ta en test for eliminering av allergiske reaksjoner - påfør et tynt lag av stoffet på innsiden av underarmen i området 1x1cm og vent 15 minutter.

Hvis det ikke er kløe, brenner på huden, er det ingen rødhet i dette området, da er det ingen allergi mot sink salve.

Bivirkninger

Zink liniment virker forsiktig, forårsaker sjelden uønskede effekter. Bivirkninger kan være forbundet med brudd på regler for bruk av narkotika og legens forskrifter.

Hvis det er en allergi mot salvets komponenter, dersom det ikke er utført en individuell sensitivitetstest, kan det forekomme kløe på små utslett på behandlingsstedene - urticaria, svak hevelse.

Hvis du behandler problemområdene mer enn 6 ganger om dagen eller forsinker behandlingen, kan det oppstå lokal rødhet, tørr hud, kløe og brenning.

Lagringsforhold

For riktig behandling, for å oppnå ønsket effekt og forhindre uønskede reaksjoner, bør farmasøytiske preparater lagres i temperatur og lysforhold som er strikt spesifisert av produsenten, og forhindrer bruk av et utløpt stoff.

Zinksalve lagres i sin egen emballasje, som beskytter mot overdreven lys som påvirker komponentene negativt.

Lagringstemperaturen skal ligge i området 12-25 o Celsius. Lagring av stoffet ved lavere temperaturer gjør det vanskelig å påføre huden - stoffet blir tykt, og overskrider temperaturgrensene som ødelegger sinkoksid, endrer egenskapene.

På den originale emballasjen bør sinklinimentet være datoen for fremstilling av stoffet. Farmakologer hevder at hvis alle lagringsregler overholdes, mister salven ikke sine egenskaper til 8 år fra utstedelsesdatoen, men det anbefales ikke å lagre det i mer enn 4 år.

Holdbarhet kan variere, avhengig av produsenten. På forskjellige pakker kan du se anbefalingene fra lagringsstoffet fra 2 til 5 år. Til sammenligning, holdbarheten til oksolinsalve (har en kraftig antiviral effekt, brukes til behandling av vorter og i forebygging av SARS) - strengt fastsatt - 3 år fra utstedelsesdatoen ved oppbevaring i kjøleskapet - temperaturen bør ikke overstige 10 o.

Sinksalve under svangerskapet

Legemidlet på grunnlag av sink inneholder ikke virkestoffer absorbert i blodet gjennom huden. Zink er et uunnværlig sporelement for mennesker.

Kombinasjonen av disse faktorene gjør at sink salve tillatt for behandling av gravide og ammende kvinner, faren for fosteret er utelukket.

Zink liniment er en av de få mulighetene for å redde en gravid kvinne fra vorter, akne eller andre dermatologiske og kosmetiske hudproblemer.

Den eneste viktige betingelsen for muligheten for å foreskrive stoffet til en kvinne er at hun ikke har en allergisk reaksjon.

Zinksalve for barn

Småbarn støter ofte på problemer på huden: bleieutslett fra bleier, stikkende varme i hudfoldene. Barnets ømme hud er svært følsom for sollys - barn får ofte solbrenthet. Nesten hvert barn har tid til å bli syk med kyllingkopper - han er bekymret for kløen på boblene og før moren får valget av et stoff for å behandle hennes babys hud.

Terapeutiske effekter av stoffet kan hjelpe mor og barn fra de fleste av barnets hudproblemer.

Hva hjelper sink salve

Nærmer seg ferdigstillelsen av artikkelen, er det nødvendig å igjen understreke hvilke hudproblemer salven basert på sinkoksid med god behandling.

Listen over hudsykdommer er lang, og i mange tilfeller vil et stoff som sink salve være et godt valg.

All mindre skade på huden med brudd på integriteten, vil bli raskere hvis du bruker sinksalve: teenage akne, eksem, dermatitt, mindre brannsår, bleputslett, trykksår. Bobler forårsaket av herpes vil tørke ut, redusere og stoppe ubehag etter hudbehandling med salve.

Zinksalve kan ikke påvirke årsaken - det humane papillomaviruset, men kan kurere dets manifestasjoner på huden - vorter.

Ødeleggelsen av proteinstrukturen i veksten, beskyttelsen av huden fra ytre faktorer fører til at vorter raskt forsvinner, og behandlingen av skadede svulster med stoffet vil ikke tillate dem å skaffe seg en ondartet form.

analoger

Sinksalve har ikke lignende stoffer i sin kjemiske sammensetning.

Ved terapeutiske effekter viser lignende resultater følgende stoffer:

 • Sinoflana salve;
 • Tsinokap;
 • undecynyl;
 • Zinovit krem;
 • mikospor;
 • Redningsmann cryo-gel.

Disse stoffene kan delvis merke effekten av sinksalve, men de har egne bivirkninger, kontraindikasjoner, aldersbegrensninger, så før du bruker dem eller bytter sink salve, bør du konsultere en kompetent spesialist.

Sink salve er et veldig billig stoff som noen har råd til. Dette er et klart pluss til dagens priser for narkotika.

Prisene varierer avhengig av byen, produsenten og apoteket, hvor sink salve er kjøpt.

Hvis papillomene begynte å vokse, nekter du først og fremst.

Zinksalve - ekstern antiseptisk for behandling av dermatitt og bleieutslett

Sinksalve - et farmasøytisk preparat for tørking av senger. Instruksjonen regulerer bruken av salve som eksternt antiseptisk middel. Hva hjelper sink salve? Og hvordan å bruke den fra dermatitt, betennelse, bleieutslett?

Sinkoksyd

Den viktigste aktive ingrediens er sinkoksid. At den har antiinflammatorisk og tørkende effekt. For tjue år siden forbereder de reseptfrie avdelingene forskjellige talere, og sink ble inkludert i sammensetningen av noen salve til behandling av dermatitt. Og i dag inneholder mange babypulver, solkrem sink i sammensetningen.

Bruken av et element for å behandle huden har en dyp historie. I traktater fra de gamle helbreder ble sink inkludert i mange formuleringer av hudbetennelse. I det gamle Kina gnidd kvinnene sine ansikter med knust perlemor (som også inneholdt sink). Lagt den i en skygge, pulver, leppestift.

Hva gir dette elementet, og hvorfor er det så etterspurt i ulike kremer for hudpleie?

Sink for hudens helse

Sink - et sporelement som er 99% konsentrert i kroppens celler, og den største konsentrasjonen i hjernen. Med mangel på sink, bufferorganer (negler, hår) og hud, påvirkes primært. For å gjenopprette det, bruk sinkholdige forbindelser (kremer og salver). Zinksalve er en av de mest rimelige alternativene for å gi huden et viktig sporelement.

Interessant: det er en enkel test som lar deg vite om sink er nok i huden din. Hvis sårene dine setter sakte - betyr det at du ikke har nok sink.

Sammensetningen av sink salve

Grunnlaget for sink salve er vaselin. Mengden sinkoksid og petroleumsgel er relatert til 1:10. Ulike produsenter legger til grunnkomponenten ytterligere komponenter - mentol, fiskeolje, parabener, lanolin, mineraloljer, voks. Dette bestemmer ytterligere egenskaper og pris på salven.

Den rimeligste prisen er for en enkel forbindelse (sinkoksid + bensinatum). Dyrere - salve med mineraloljer og parabener. Noen komponenter (salisylsyre, svovel) forsterker salvenes effekt.

Sink og salisylsyre

Sammensetningen med salisylsyre kalles salicylisk sink salve eller Lassar pasta. Sammensetningen ble oppfunnet for mer enn 100 år siden av en hudlege. Det behandler effektivt akne og hudbetennelse, har en merkbar bleking effekt.

Salisylkomponenten i sammensetningen er keratolytisk, den forbedrer pastas antiseptiske egenskaper. De keratolytiske egenskapene til salicyl tillater bruk av en salve for å myke korn.

Salisylsyre forårsaker ofte hudirritasjon og en allergisk reaksjon. Derfor er det ikke brukt under graviditet og i pediatrisk behandling (ikke behandle barn under 12 år).

Svovel og sink

Sammensetningen med tilsetning av svovel fikk navnet på svovel-sink salve. Når det påføres huden, danner svovelkomponenten sulfider, noe som forbedrer den anti-inflammatoriske effekten. I tillegg er svovel et adsorbent. Kombinasjonen av svovel og sink gir fungicid og anti-parasitiske egenskaper til salven. Det gjør at du kan bruke sammensetningen for gråtende sår, purulent eksem, soppsykdommer, scabies.

Sink salve: indikasjoner for bruk

Den antiseptiske effekten av sinkoksid er relativt svak. Derfor brukes den til hudirritasjoner og brukes ikke til purulente sår, infeksjoner.

Hva gjør salven:

 • Tørker (brukes til "våte" sår).
 • Lindrer betennelse (fra røde områder av irritert hud).
 • Reduserer puffiness (på grunn av reduksjon av betennelse).
 • Fremskynder epitelisering av huden, regenerering og dannelse av nye hudceller, sårheling.
 • Beskytter mot irriterende stoffer. På grunn av dette blir sinkoksid innført i sammensetningen av solkrem (beskyttelse mot solbrenthet).

Hva gjør sink salve beskytte huden mot:

 • Fra ultrafiolett.
 • Fra overdreven sterk sekresjon av talg (reduserer aktiviteten til talgkjertlene).
 • Fra bakterier (desinfeksjonsmiddel).

Zink kalles en sikker ingrediens og legges til krem ​​for gravide og nyfødte barn.

Sinksalve: bruksanvisning

Farmasøytisk salve er tilgjengelig i banker og rør. Instruksjoner for bruk av sink salve regulerer bruken av det for ikke-purulent hudbetennelse. Sink sammensatt smøre dermatitt, bleieutslett, sengetøy. Det legges vekt på at sink behandler de inflammatoriske prosessene som ledsages av frigjøring av ekssudat (væske).

Bruken av sink salve er ekstern. Den antibakterielle effekten av sink er svak. Salven behandler ikke sopp- eller virusinfeksjoner. Det tørker bare og lar deg raskt fjerne irritasjon, betennelse. Instruksjoner til salven regulerer bruken av dermatitt, bleputslett, streptoderma, akne, samt behandling av grunne sår, mindre kutt.

Bruk av sinksalve for barn er tillatt fra de første dagene av livet. Hun advarer og behandler bleputslett som forekommer hos babyer etter våte bleier. Det lindrer også irritasjonen som gjenstår på huden etter avføring (ofte med diaré og dysbiose - huden irriterer, gjør vondt).

Tillatte også bruk av sinksalve under svangerskapet. I svangerskapet bruker kvinner en sinkforbindelse for bleking av kosmetiske defekter (for eksempel pigmentering).

Sinkoksid bør ikke svelges, og sinkgasser må ikke innåndes. Å komme inn i dette elementet forårsaker forgiftning. Derfor anbefales det ikke å bruke sinksalve for sprekker i brystvorten til en sykepleier. Kontakt med sink i barnets matkanal er fulle av giftig forgiftning. Ekstern bruk av salven fører ikke til inntrengning av sink inn i blodet, forårsaker ikke toksisitet.

Og nå vurdere hva som er behandlet med sink salve. I tillegg til dermatitt og bleputslett, hvor ellers er sinkforbindelsen gunstig?

Zink pinworm salve

For behandling av pinworms, er anus av et barn smurt med salve for natten. Så gjør det i 3-4 uker. Hver natt kryper ormene gjennom anuset for å legge egg i foldene av anusen. Imidlertid frigjør de stoffer som forårsaker alvorlig kløe. Skrape rumpa, barnet legger eggark under neglene. Etter - tar hendene i munnen og blir smittet igjen.

Påføring av sink salve reduserer irritabilitet og fjerner kløe. Barnet klør ikke og blir ikke smittet med ormer.

Sink salve for dermatitt (diatese, eksem)

Diatese eller dermatitt er en allergisk reaksjon som ofte manifesterer seg i barndommen til den ufordelte matkomponenten. Dette er forskjellige navn for samme inflammatoriske prosess. Folk langt fra medisin kaller det diatese. Leger refererer til dermatitt, eksem eller hudbetennelse.

Merk: Dermatitt er bokstavelig talt betennelse, og eksem er et resultat av betennelse (skorper, skalaer).

Diatesbetennelse på huden kan være fuktig og tørr. Zinkforbindelse er spesielt effektiv for våt diatese-dermatitt. Zinksalve for eksem med frigjøring av flytende ekssudat er det beste middel for tørking og forebygging av bakterielle infeksjoner. Zinksalve for tørr crusted diatese er også en effektiv behandling.

Zinksalve for akne og svette

Bruken av sinksalve for svarte flekker har sine egne egenskaper. Hvis det er svarte prikker, blir de først fjernet, og deretter påføres zinkpasta. Det vil si at sink salve brukes etter kosmetisk rensing av ansiktet (damping, fjerning av hudormer og påfølgende tørking). Salve fra svarte flekker (ifølge vurderinger) bremser utseendet til et nytt akneutslett.

Zinkforbindelse eliminerer effektivt lukten av svette. Hvis du ofte svetter og ikke bruker svetteblokkere, får du en sinksalve. Etter morgendusjen tørk armhulen godt og påfør en sinkforbindelse. Lukt vil ikke være hele dagen.

Sinksalve i kosmetikk

Sink er ikke for ingenting kalt mineral av skjønnhet. Sinkoksid er inkludert i ulike kosmetiske og farmasøytiske salver og pastaer for kropp og ansikt. Sinksalve for huden er en viktig del av helse og visuell appell.

Hva gjør sink for ansiktets hud:

 • Støtter helsen til hudceller (som er spesielt nødvendig for daglig bruk av dekorative kosmetikk, nattkrem med sinkholdig komponent lindrer betennelse, som dannes under daglig kosmetisk innredning).
 • Whitens brunfarge - effekten av lightening påvirker fargen på alder flekker og fregner.
 • Behandler akne.

Sinksalve for ansiktet påføres oljeaktig hud (tilbakekall tørkeeffekten). For tørr hudtype sammensetning er ikke brukt. Mask av sink salve for tørr hud er laget av sinkoksid, petroleumjell og kosmetisk nærende olje, baby krem ​​(for eksempel sammensetningen av Johnson Baby). Du kan også myke effekten av sinkpasta med smør (det legges til sammensetningen i stedet for krem). Dette bevarer den anti-inflammatoriske effekten uten å tørke huden.

Merk: Zinksalve brukes ikke som en base for sminke. Det kan være en nattkrem, og kan ikke være dagtid, tonal.

Salve for sengetøy og bleieutslett

Utseendet av trykksår, bleputslett er typisk for sengetepper. Dette skyldes langvarig hudkontakt med urin, avføring. Derfor er den beste måten å forhindre forekomsten på, å ha en fuktighetsabsorberende bleie. Det tillater ikke at huden blir våt i rygg og lår.

Hvis hudirritasjon allerede har oppstått, bruk deretter sink salve. Det lindrer irritasjon, behandler hudbetennelse.

Viktig: Før påføring av sammensetningen, vaskes huden og tørkes tørk. Og bare etter - smøre salve. Det vil forhindre hudkontakt med irritasjon.

Hvor sink salve er ineffektiv

Siden sinkoksid er et mediumvirkende antiseptisk middel, er det ikke alltid i stand til å behandle hudbetennelser. Når det er ineffektivt:

 • Zinksalve for berøvelse har ingen terapeutisk effekt. Det kan tørke lavplaster, men kan ikke begrense spredningen, for å forhindre utseende av nye flekker. Zinksalve fra soppen (patogen berøver) hjelper ikke, så vel som fra viruset eller fra pyogene bakterier.
 • Zinksalve for herpes er ineffektiv. Det kan bare tørke eksisterende bobler, men påvirker ikke deres antall og omfanget av spredningen drastisk.
 • På samme måte brukes sinksalve for vannkopper i helbredende fase. Når viruset tas under kontroll og nye utslett har sluttet å vises. I løpet av denne perioden behandles utslettet med et antiseptisk hud. Anvendelse av salven i det akutte stadium, når utslett bare vises, reduserer kløe.

Bruken av sink salve: hvordan og hvor

Zinksalve påføres intakt hud. Derfor begynner behandling med sinksalve så snart irritasjon og rødhet oppstår, før dannelsen av sterke sår (trykksår, skorper).

Hvordan smøre sink salve? Sammensetningen påføres i et tynt lag. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen.

Er det mulig å smøre hår med sink salve? Ja, sinkholdige pastaer brukes til fet hår. De blir brukt i hodebunnen og forlatt det i 40-60 minutter. Hvis håret er veldig fett - er sink salve igjen på hodet for natten (iført polyetylen og en hette - for ikke å pudse jorden). Om morgenen - vask av. Denne prosedyren kan kurere fet seboré.

Resultatet av å bruke sink salve er ikke alltid merkbar. Utseendet avhenger av hvor sterk irritasjonen var. Zinkforbindelse behandler små betennelser. Bildene nedenfor viser hvordan sinkoksid hjelper til med å behandle dermatitt.

analoger

Sink er en antiseptisk middelvirkning. Det kan lindre irritasjon, men er ikke alltid i stand til å kurere betennelse. Alvorlige inflammatoriske prosesser og hudinfeksjoner behandles med lignende stoffer med en mer uttalt effekt (Levomekol salve, Panthenol krem).

Når du bestemmer deg for hva som er best - sinksalve eller panthenol, bør du vurdere årsaken til betennelse i huden. Hvis det er en patogen bakterie eller en virusinfeksjon, vil sinkforbindelsen ikke hjelpe deg.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Sink er nesten ikke absorbert gjennom huden i blodet og har ingen systemisk effekt på andre organer. Derfor har sink salve minst kontraindikasjoner.

Den eneste viktige faktoren mot bruk av salven er dens individuelle intoleranse (overfølsomhet eller allergi). Tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon er diagnostisert ved kløe, rødhet, ødem, som oppstår etter bruk av salven.

Hva annet er viktig å vurdere? Salve skal ikke påføres skadet hud (steder med kutt, sår). Ikke kom i øynene. Dessuten er sinkpreparat kontraindisert for behandling av akutte purulente prosesser.

Det er få bivirkninger av sink salve: mørkere på huden på applikasjonsstedet er mulig.

anmeldelser

Salve tørker acne og reduserer betennelse. Og det er billig.

Og salven hjalp meg ikke mye før jeg renset tarmene mine. Det er mye informasjon om rengjøring med enterosorbenter. Så etter rengjøring begynte salven å hjelpe godt.

Hvem vet hva seborrheisk dermatitt er - han vil forstå. De kjørte meg til forskjellige leger, foreskrevne medisiner dyrt. Resultatet er ujevnt. Bestemor nabo sa - kjøp sink salve. Hjalp - nesten borte.

Jeg hadde diates i barndommen. Fra hode til tå var hun dekket av skumle flekker. Smurt alle sink salver. Alt gikk uten spor.

Og jeg har smurt ansiktet mitt i en uke nå. Akne er fortsatt der, men huden har blitt jevnere.

Bedre ennå, legg til sink salve - Erytromycin. Effekten blir sterkere og mer merkbar. Sink i seg selv er svak.

Salicylo-sinkpasta - alt bruk akne, og jeg behandler korn. På sommeren betyr penn for å peke på en pedikyr.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Flere Artikler Om Typer Acne