Sink salve er et desinfiserende (antiseptisk), astringent og tørking medisin som brukes i ulike typer hud patologier og sykdommer.

Det blir brukt lokalt (eksternt). Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er sinkoksid, som er preget av evnen til å ha en uttalt tørkeeffekt, noe som forhindrer forekomsten og utviklingen av macerasjonsfenomener på huden.

I denne artikkelen vil vi vurdere hvorfor leger foreskriver sink salve, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. Reelle vurderinger av personer som allerede har benyttet Zinc salve kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

På grunn av sin enkle sammensetning har sink salve minst mulig begrensninger og brukes til å løse et svært stort antall hudproblemer. Dens bruk er egnet i nesten alle situasjoner: det er bleieutslett på delikat spedbarns hud eller blekingsfregner.

 • Aktiv ingrediens: 1 g salve inneholder sinkoksid 0,1 g. Hjelpestoff: myk hvit paraffin.

Formutgivelse: Zinksalve 10% ved 20 g i banker i rør.

Sink salve - fra hva hjelper?

Bruk av sink salve er indisert for voksne og barn. Dette er uten tvil et rimelig verktøy som ikke vil være overflødig i et hjemmets førstehjelpsutstyr. Positiv dynamikk med bruk av stoffet kan ses ved diagnose:

 • Den første fasen av stikkende varme, ikke forverret av komplisert viral vevskader;
 • overfladiske sår av sjokk-mekanisk natur;
 • herpes simplex;
 • streptoderma;
 • eksem (eller tilbakefall)
 • alle slags ulcerative foci (perifer degenerasjon av huden);
 • nedsatt vevsintegritet på grunn av kroppens fysiologiske struktur;
 • trykksår;
 • dermatitt og deres derivater.

Med andre ord, sink salve (vurderinger indikerer ekstremt lav toksisitet av ingrediensene, noe som eliminerer muligheten for overdose) - dette er et effektivt antiviralt og antiinflammatorisk middel med utprøvde sårheling egenskaper.

Handlingsmekanisme

Når det brukes på ansiktets hud, begynner stoffet å takle flere viktige oppgaver:

 1. Direkte eksponering for sink aktiverer enzymer som fornyer epidermis;
 2. Det stimulerer også enzymer som koordinerer de viktigste biologiske prosessene i kroppen, direkte relatert til stoffskiftet;
 3. Takket være bruken av salven holdes det øvre lag av dermis i god stand, porene åpnes og fettproduksjonen kontrolleres, noe som forhindrer utseendet av rynker og fettete skinner.

Ved behandling av akne er den viktigste effekten av salven å redusere sekresjonen av talgkirtler og å tørke betennelsen, slik at akne helbreder raskere. Og på grunn av stimulering av regenereringsprosesser og blekningsvirkning av legemidlet, vil selv flekker etter akne passere på kort tid. Med akne og dype subkutane pimples salve klare på grunn av en trekkverk. Samtidig akselererer sinkoksid prosessen med modning av det inflammatoriske fokuset, hvorefter det viser innholdet.

Instruksjoner for bruk

For de som bruker sink salve, forteller brukerveiledningen deg raskt og effektivt å håndtere akne med denne salven, må du følge følgende regler:

 1. Før du bruker stoffet, må du rengjøre huden fra sminke og ikke bruke grunnkrem og pulver umiddelbart etter behandling. Ved samtidig bruk av sinksalve og kosmetikk kan prosessen med dannelse av subkutan akne bare forverres.
 2. Påfør produktet skal være et tynt lag ikke mer enn fem ganger om dagen, mens du kan bruke en prikksalve - direkte på hvert betennelsessted.
 3. Det anbefales regelmessig å bruke sinksalve for akne, og det er bedre å nekte produkter som reduserer effekten av sinkoksid (for eksempel soya protein).
 4. Under behandling vil hvetekli, sesam, basilikum, spinat, bønner og linser - produkter som inneholder sink, være nyttige.
 5. Du kan ikke bruke verktøyet på øyet og slimhinnene i munnen og nesen, ved uhell kontakt - vask straks av med vann.

Salven har ingen egenskaper absorbert i huden, så vi anbefaler deg å forsiktig fjerne overflødig etter bruk. Dosen og hyppigheten av bruk avhenger av indikasjonene og doseringsformen av legemidlet:

 1. Ved diatese brukes midlet 5-6 ganger daglig. Om natten vaskes huden med en kamilleoppløsning, og hvis det begynner å skrelle, brukes babykrem.
 2. Når herpesmedisin kombineres med Gerpevir. På den første dagen av virusets utseende, blir de vekslende brukt hver time, og etter - hver 4. time.
 3. I tilfelle av å frata legemidlet i kombinasjon med behandlingen foreskrevet av en spesialist. Legemidlet påføres daglig 5-6 ganger.
 4. Når vannkopper bidrar til å lindre kløe. Det skal brukes 4 ganger om dagen.
 5. I tillegg skal du bruke sink salve til rynker. Det bidrar til å jevne ut ansiktsskyggen og bli kvitt akne. For dette verktøyet brukes før sengetid 1 gang.

Zinksalve for akne blir brukt opptil 6 ganger per dag. På behandlingstidspunktet er det forbudt bruk av kosmetikk, inkludert sminkebaser eller tonale ressurser, da de gjør verktøyet ineffektivt. Vurderinger viser at for å oppnå et positivt resultat, bør legemidlet brukes regelmessig.

Funnet sverget fiende MUSHROOM spiker! Neglene blir rengjort om 3 dager! Ta det.

Sink salve, fra hva hjelper? Instruksjoner for bruk og dosering

For å bedre forstå hvordan og fra hvilken sink salve hjelper, bør du vurdere hva som er hovedkomponenten - sink, og hvilken rolle som er tildelt den i kroppen.

Sink er en av de essensielle mineralene i menneskekroppen. Egenskapene skyldes deltakelse i mange prosesser - celledeling, vevsregenerasjonsprosesser, forbedrer hjerneutviklingsprosessene og bidrar til normal funksjon av reproduktive funksjoner. Inkludert i fordøyelsesenzymer, gir insulinutskillelse og dannelse av strukturelle blodceller.

Eksternt kan sinkmangel i kroppen manifestere seg:

 • kronisk dermatitt;
 • sakte helbredende sår;
 • progressiv alopecia (alopecia);
 • visuelle dysfunksjoner;
 • anemi og psykose;
 • forsinket utvikling og brudd på fordøyelsesfunksjoner.

På gravide reflekteres sinkmangel ved utvikling av intrauterin føtale deformiteter. Ikke overraskende er sinkbaserte legemidler brukt i medisin ved behandling av ulike patologiske forhold. Det mest populære og velkjente stoffet er sink salve. Dens viktigste aktive ingrediens er elementet av sink, presentert i form av amfotert oksid. Substratmiddel er petrolatum i et forhold på 1:10.

Ulike produsenter kan inkludere i sammensetningen av de forskjellige ingrediensene - dufter i form av mentol, komponenter som myker huden, i form av lanolin eller dimetikon, vitamintilskudd og konserveringsmidler. Et kombinert preparat med tilsetning av salicylsyre er også tilgjengelig - "Zinc Salicylic Salve"

Raskt overgang på siden

Farmakologiske egenskaper

salvefrigivelsesform, foto

Egenskapene til den viktigste ingrediensen av sink salve - sink amfotert oksid grunnet:

1) Antiseptisk effekt - en desinfiserende egenskap som kan ødelegge et stort spekter av forskjellige mikroorganismer fra overflaten av huden og slimhinnen. Dens desinfiserende effekt skyldes evnen til ioniske oksid-stoffer til å skade den patologiske cellestrukturen av patogenet, forårsaker dets død.

2) Den astringente egenskapen, som manifesterer seg i form av ødeleggelse av proteincellestrukturen av mikroorganismer (protein denaturering) med dannelsen av en beskyttende film på overflaten av skadede vev.

3) anti-inflammatorisk virkning Det skyldes to tidligere egenskaper - ødeleggelsen av patogener og opprettelsen av en slags dressing i form av en film som beskytter det indre sårlaget mot skade og irritasjon.

4) Vaselinbasen supplerer agenten med en mykningseffekt som beskytter såroverflaten og det tilstøtende vevet fra spenning og tørking, samtidig som den langvarige stabiliteten til filmen som er dannet på overflaten opprettholdes. Som et resultat av tettheten av vaselinbasen av salven trenger den sakte og kontinuerlig inn i cellene. Derfor er det bedre å påføre dressinger med salve for natten. Den maksimale helbredende effekten er notert på huden hvor den er dekket av skorpe og peeling.

Den mest kjente egenskapen til sink salve er evnen til å absorbere ultrafiolett stråling, noe som fører til for tidlig hud aldring og er en risikofaktor for utvikling av kreftpatologier.

Det bør understrekes at sinksalve ikke har en uttalt bakteriedrepende effekt og ikke klarer å stoppe smittsomme prosesser. Derfor vil behandling med sinksalve av smittsomme sår og erosjonsbetingelser ikke gi resultater.

Oppsummering, kan vi si at effekten av sinkholdig salve er rettet mot tørking, eliminerer rødhet og irritasjon i huden. I følge instruksjonene om bruk av sink salve reduserer det godt ekssudasjonsprosessene, og forhindrer dannelsen av gråtende, betent hudområder.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper sink salve? Av medisinske årsaker er bruk av sinksalve foreskrevet for ulike patologiske prosesser som vises på huden:

 • under eksacerbasjon av dermatitt og eksem
 • utviklingen av bleie dermatitt;
 • med dystrofiske forandringer forårsaket av trykksår;
 • mindre kutt og riper, brannskader;
 • for lindring av akne, rødhet og liten purulent utslett.

Salven har en dobbel effekt - den undertrykker og forhindrer ytterligere spredning av infeksjon på huden og har den særegne helbredelse av problemområder i huden. Bruken av sink salve indikasjoner er:

 • purulente hudpatologier (streptoderma);
 • hemorroide formasjoner;
 • vaginale inflammatoriske prosesser i form av kolpitt og vulvovaginitt;
 • utslett utløst av chicken pox;
 • utvikling av trofasår.

Spesielt håp for en fullstendig kur av slike forhold, er det bare ikke bruk av sinkholdig salve. Men for å lindre tilstanden, redusere hudbetennelse og tørk sårflatene på stoffet. For eksempel skal sår, hemorroider og herpesinfeksjoner behandles ved hjelp av en kombinationsbehandling.

Instruksjoner for bruk sink salve

Effektiviteten av sink salve acne er observert med små utslett. Legemidlet vil rense og helbrede huden. Men med omfattende utslett er handlingen begrenset til bare å forbedre den generelle tilstanden til huden, men eliminerer ikke problemet.

I tillegg er effektiviteten av behandlingsprosessen helt avhengig av årsakssammenhengen. Ved utslett forårsaket av prosesser som ikke er relatert til infeksjon (skader, bleputslett, trykksår, etc.), vil sinkpreparatet raskt gjenopprette hudens normale tilstand.

Hvis inflammatoriske hudsykdommer er forbundet med en smittsom lesjon, vil verken ekstern påvirkning eller intern administrasjon av sinkpreparater bidra til å takle infeksjonen. Verktøyet vil gjenopprette huden, men kan ikke beskytte mot påfølgende utslett. Som i disse tilfellene skyldes sykdommens opprinnelse patologier av intern natur, ledsaget av toksiners påvirkning.

Tenk på mer sink salve, fra hva det kan hjelpe?

Zinksalve for behandling av hemorroider

Håpet på de pasientene som hører på "alle kunnskapsrike kamerater" og tror at sinkholdig salve kan kurere dem av hemorroider, er urealiserbar. Leger nekter ikke at effekten av stoffet kan ha en effektiv effekt i nærvær av en ekstern form for hemorroider. Siden verktøyet har en tørking, antiseptisk og anti-inflammatorisk egenskaper.

Men med denne behandlingen vil lindring bare være midlertidig, da en salve, i behandlingen av denne sykdommen, ikke er nok. Den kan brukes som profylakse eller i behandling av patologier med milde symptomer. I det medisinske arsenalet i dag finnes det effektive stoffer med retningsvirkning, designet spesielt for behandling av hemorrhoidpatologier.

Det bør bemerkes at med utilstrekkelig behandling, ved første øyekast "ufarlig sår" - hemorroider, kan være komplisert ved hemorragiske prosesser eller paraproktitt, som til slutt fører til kirurgisk inngrep.

Brenn behandling

Salve på grunnlag av sinkoksid brukes med hell i behandling av milde brannsår, inkludert sol. Den terapeutiske egenskapen skyldes opprettelsen på brennoverflaten av en slags beskyttende film, noe som bidrar til rask regenerering av epitellaget.

Slike behandlinger brukes kun til 1. grad av brannsår, når symptomene på hudlesjoner uttrykkes ved rødhet, hevelse, brennende og ømhet.

Hvis det oppstår bobler fylt med ekssudat på hudflaten, er dette allerede en moderat form for brenning og krever medisinsk hjelp. Den kvalifiserte behandlingen av en brennoverflate og hensikten med den tilsvarende behandlingen.

En uavhengig åpning av boblene er uakseptabel, siden det vil skape alle betingelsene for fri infeksjon av infeksjonen.

herpes

Den "enorme effektiviteten" av sink salve i behandlingen av herpes skyldes rosene "på Internett" av de "heldige" som klarte å bli kvitt herpesvirusvirusene ved hjelp av sinksalve.

Jeg skynder meg å skuffe alle de som "falt for" entusiastiske kommentarer. Sinkbaserte salver er ikke et antiviralt middel og påvirkes ikke på noen måte av herpesvirioner.

Det eneste som denne salven er i stand til, er i denne situasjonen å fjerne den inflammatoriske prosessen, tørke huden og bidra til tidlig gjenoppretting av dermis i steder med erosjon, dannet ved å åpne herpesvesiklene. Men for å stoppe herpesutslett, er stoffet ikke i stand.

For å oppnå en positiv effekt, bør ekstern behandling utføres i forbindelse med antiviral terapi.

Bruk under graviditet

Bruk av sinkholdig salve i barneperioden er tillatt i noen trimester av svangerskapet, da agensen ikke forårsaker bivirkninger (unntak er svært sjeldne). Under graviditeten er behovet for å bruke sinkholdig salve skyldes den forbedrede manifestasjonen av akne, gni bena, hud i armhulen og lysken.

 • Hvis det ikke finnes smittsomme prosesser, er salven lett å takle hudpatologi.

Utslett i fremtidige mødre blir ofte en konsekvens av sviktet i fordøyelsessystemet - dårlig ytelse i mage-tarmkanalen, på grunn av kroppens dårlige evne til å absorbere mat. Derfor bør den terapeutiske prosessen kombineres med etableringen av fordøyelsesfunksjoner.

Sink salve i behandlingen av psoriasis

Ved behandling av psoriasis har salve med inntak av salicylsyre (fenolsyre) vist seg godt. Denne sammensetningen øker i stor grad egenskapene til salven med inkluderingen av sink alene, og er mest effektiv i atrofiske hudprosesser ledsaget av uttalt betennelsesreaksjoner, manifestasjonen av en bestemt utslett og epithelial keratiniseringsprosesser.

En ekstra komponent av sinksalve i form av salisylsyre, gir antiinflammatorisk, antimikrobiell og keratolytisk virkning (forhindrer skumformasjoner på huden), forbedrer prosessene for rask utryddelse av patologiske prosesser.

Drogbehandling er utvalgt av en lege og avhenger av aktivitetsgraden av den patologiske prosessen. Noen ganger behandles behandlingen med hormoner og mer effektiv antiinflammatorisk behandling.

Det må huskes at en sykdom som psoriasis er en patologisk refleksjon av tilstanden til hele organismen forårsaket av feil i immunsystemet. Og enhver ekstern behandling bør kombineres med utførelsen av komplisert terapi under tilsyn av en hudlege.

Søknad i kosmetikk

Kvinners hudsykdommer danner hovedsakelig problemer forårsaket av ubalansert ernæring, påvirkning av giftstoffer og kosmetikk av tvilsom kvalitet. Inflammet hud og akneutslett samtidig, blir uunnværlige "følgesvenner" av våre "skjønnheter". Det er derfor, uendret komponent i mange kosmetikk - er sink.

Den er inkludert i ulike ansiktssalver - sink og med forskjellige tilsetningsstoffer, det finnes i lotioner, kremer og geler som brukes i kosmetikk. Sinkholdige stoffer har en utmerket effekt i beskyttelse og restaurering av hud, lemmer, dekket sone, ansikt og hud i nakkeområdet.

Slike verktøy oppfrisker huden perfekt, gir elastisitet, hjelper jevne ut rynker og fjerner stygge akne.

Imponerende betyr for en natts søvn, effekten oppnås:

 • full utjevning av overfladiske rynker;
 • tetthet av overflate laget av huden;
 • tanning justering;
 • fullstendig eliminering av solbrenthet rødhet og pigment flekker forårsaket av det;
 • hudbleking og uklare fregner.

Hyppig bruk av salve med sink gir ikke skade på dermis, men det er ikke verdt å bruke det som sminkebase. Det bør også være oppmerksom på at sinkholdige midler ikke brukes på purulente og infiserte sår, dette kan skape et utmerket miljø for reproduksjon av anaerob flora.

Er det noen kontraindikasjoner?

Som regel blir det ikke observert komplikasjoner ved bruk av sinksalve. Mindre unntak skyldes de individuelle egenskapene hos pasientene, forårsaket av økt følsomhet i kroppen.

Dette kan manifesteres av de vanlige allergiske symptomene, som er resultatet av ikke-oppfatning, de ekstra komponentene som er inkludert i salven.

Hva hjelper Zinksalve og dets bruk for behandling av ulike sykdommer

Sink salve er mye brukt i medisin på grunn av sin unike, ufarlige sammensetning og effektivitet av eksponering.

Det er mange hud og andre sykdommer som hjelper sink salve.

Narkotikabeskrivelse

Zinksalve har et internasjonalt navn - sinkoksid og påføres eksternt.

Zinksalve er et eksternt stoff og er tilgjengelig uten resept.

Legemidlet er tilgjengelig i spesielle banker eller rør og i utseende er en tett masse av en homogen struktur, fra hvitt til gulaktig.

Oppbevar salve i det tørre, beskyttet fra solplassen ved en temperatur fra 0 ° C til 25 ° C. Med forbehold om lagringsregler, holdbarhet er 2-4 år. Etter utløpet av denne perioden kan du ikke bruke sinksalve.

Sammensetning og farmakologiske egenskaper

Den aktive ingrediensen i sink salve er sinkoksid, det er 10 gram, de resterende 90 gram er petrolatum.

Zinksalve lindrer betennelse, har en tørkeeffekt, bidrar til å lindre irritasjon, reduserer sebaceous kjertelaktivitet, noe som resulterer i redusert fet hud, og salven bidrar til å øke hudens regenerative funksjoner.

Indikasjoner og metode for bruk av salven i medisin er varierte.

Oftest brukes den i nærvær av følgende patologier:

 • hudutslett;
 • 1. grad brannsår;
 • baby bleie utslett;
 • herpes;
 • akne og akne;
 • eksem og dermatitt;
 • kylling pox;
 • psoriasis;
 • diatese;
 • hemorroider;
 • prostatitt.

Salven er helt ufarlig, og det kan derfor ikke bare brukes til nyfødte, men også til gravide, samt under amming, etter samråd med lege.

I tillegg er sink en immunmodulator, den deltar i modningen av lymfocytter og immunitetsreaksjoner på mobilnivå. I denne forbindelse anbefales sink å være aktivt brukt i den kalde årstiden, når virusinfeksjoner spres aktivt. Zink er i stand til å stoppe utviklingen av viral infeksjon, frata virus av deres evne til å reprodusere, er et effektivt verktøy i tilfelle av noen øye sykdommer, spesielt xerophthalmia.

Bruken av sink salve til behandling av prostatitt

Zinkbehandling for prostatitt er svært effektiv og gir et positivt resultat for enhver form og kompleksitet av sykdommen.

Forskere har fastslått at sink er et uunnværlig stoff for det mannlige reproduktive systemet, det spiller en viktig rolle for å opprettholde integriteten til celler, forbedrer libido og immunsystem som helhet.

Den maksimale konsentrasjonen er inneholdt i sæd. Effektiviteten av sink i behandlingen av prostatitt er at den reduserer størrelsen på prostata, lindrer betennelse, forbedrer regenerative funksjoner, og reduserer også alvorlighetsgraden av prostata adenom.

Et stort antall pasienter som tok sink i behandlingen av prostatitt, selv kroniske former, gir positiv tilbakemelding. Sink kan brukes i form av tilsetningsstoffer, salver eller ved å bruke produkter som er rike på innholdet.

Det finnes en rekke produkter med høyt sinkinnhold, som anbefales å bruke som en omfattende behandling av prostatitt. Disse er solsikkefrø, nøtter, bryggergær, linser, hvetekli, bønner.

Zink brukes også i form av salver, suppositorier og tabletter. En av de sikreste anbefalte produktene er Prostatilen-Zink, som er svært effektiv i behandlingen av kronisk prostatitt, da den har en komplisert effekt på forbindelsene i den patologiske prosessen. Dette legemidlet er tilgjengelig i form av rektal suppositorier, som er mest effektive i behandlingen av prostatitt, siden stoffet ikke absorberes i det generelle blodstrømssystemet.

Et annet like effektivt verktøy er sink salve som inneholder 10% sink. Det brukes i prosessen med prostata massasje, gni inn i rektumets vegger. Zinksalve fjerner smerte og forbedrer vevregenerering.

Hva hjelper Zinc salve innen kosmetikk

Det har blitt fastslått at sink salve er et trygt middel for huden, som et resultat av hvilken det har vært mye brukt i kosmetikk.

Til tross for forekomsten av bruk av sink salve til medisinske formål, vet mange ikke hvorfor og hvordan man bruker salven i kosmetikk.

Zinksalve fikk sin popularitet i kosmetikk på grunn av tilstedeværelsen av mange positive egenskaper som påvirker huden:

 • Sink salve gir nesten ingen allergi og bivirkninger, det finnes i svært sjeldne tilfeller.
 • Salven tetter ikke porer og brukes aktivt til behandling av akne og akne. Sink reduserer den økte funksjonaliteten til sebaceous kjertlene, reduserer inflammatorisk prosess, øker regenerative funksjoner i huden, fjerner giftstoffer.
 • Sink salve er en av de få stoffene som er offisielt tillatt og anbefales å bruke som solkrem. Salven absorberer de aggressive effektene av ultrafiolett stråling og bidrar til å redusere rødhet og hudirritasjon etter langvarig soling. Dessuten har eksperter bevist at sink salve er effektiv for å bekjempe for tidlig aldring og reduserer risikoen for hudkreft betydelig.
 • På grunn av de sikre egenskapene til sinkolje, brukes det ofte til å avlaste bleieutslett hos babyer, lindre betennelse og rødhet i huden.
 • Sinksalve lindrer signifikant symptomene på dermatitt.
 • Også salven brukes til å behandle mindre riper og brannsår.

For behandling av akne, akne og bleieutslett hos barn, er det ikke nødvendig å få en lege resept; sink salve kan brukes uavhengig. Før du bruker salven, må huden rengjøres grundig, deretter påfør et tynt lag av salve og la det absorberes i huden. Mask av sink salve blir fortrinnsvis påført over natten. I tillegg, hvis tetracyklin salver brukes sammen med sink salve, er effektiviteten av behandlingen sterkt forbedret.

Siden sink salve ofte tørker huden og forårsaker en liten peeling, anbefales det å bruke det, kombinert med ekstra fuktighetskrem.

På hvordan riktig bruk av sink salve avhenger av effektiviteten og resultatet av behandlingen:

 • Umiddelbart før du bruker salven til de berørte områdene, bør huden rengjøres grundig med såpe eller antibakteriell lotion.
 • Sirkulære bevegelser av salven skal påføres huden med et tynt lag, ikke gni, hvis salven påføres skade på kroppen, anbefales det å påføre et gazebånd fra oven, da salven er fet og kan absorberes i klær.
 • Gi salven suge inn i huden. I tilfelle at salven påføres ansiktets hud, er det forbudt å bruke dekorative kosmetikk etter bruk. I denne forbindelse anbefales det å bruke det over natten, eller bare på den berørte huden med en prikkmetode, ved behandling av akne.
 • Hvis salven brukes til å eliminere bleieutslett hos små barn, så blir det brukt på de områdene som kommer i kontakt med bleier eller bleier. Det er nødvendig å bruke salven 3 ganger om dagen i ferd med å bytte bleier.
 • For behandling av dermatitt, så vel som i nærvær av sår og kutt, blir salven brukt 3 ganger om dagen og, om nødvendig, er bandasje med et ikke tett bandasje.
 • Når du bruker salven til gynekologiske formål, må den påføres eksternt, slik at du ikke kommer i kontakt med slimhinnene i kjønnsorganene.

Kontra

Zinksalve er trygt og har ingen kontraindikasjoner. Hovedkontraindikasjonen er økt individuell følsomhet for sinkoksid eller andre komponenter i salven. Dette fenomenet er imidlertid ekstremt sjeldent. Imidlertid, hvis peeling, utslett og kløe begynte på applikasjonsstedet for salven, bør bruken avbrytes.

Zinksalve med forsiktighet og under oppsyn av en lege bør brukes i nærvær av slike patologier som:

 • seborrhea;
 • virale og bakterielle sykdommer i huden;
 • neoplasmer av huden;
 • kylling pox;
 • hud tuberkulose;
 • herpes;
 • pyoderma;
 • syfilis av huden.

I tillegg er sinksalve kontraindisert for bruk i nærvær av trykksår og dype sår, så vel som i purulente sykdommer i det subkutane vev.

Under svangerskapet bør sink salve brukes med forsiktighet, etter å ha konsultert en lege.

Bivirkninger ved bruk av sink salve er ekstremt sjeldne og har en individuell karakter. De viktigste bivirkningene indikerer individuell intoleranse mot noen av komponentene i salven og manifestet som utslett, kløe og rødhet i huden. Oftest forekommer bivirkninger et par timer etter den første applikasjonen av salven. Ved bivirkninger, må du slutte å bruke salven og konsultere legen din om valg av lignende midler.

Ikke bruk sink salve etter utløpsdatoen, da dette kan forårsake bivirkninger, selv om det ikke er noen individuell intoleranse overfor komponentene.

analoger

En av de vanligste analogene av sink salve er Desitin, som har en identisk sammensetning. Desitin er produsert av legemiddelfirmaet Pfizer, og har en høyere kostnad. Gjennomsnittlig pris på stoffet i apotek i landet er ca 300 rubler, mens gjennomsnittskostnaden for sinkpasta er opptil 20 rubler.

Desitin har imidlertid en sterkere effekt på grunn av at den inneholder 40% sinkoksid. I sammensetningen av sink salve er konsentrasjonen av dette stoffet 10%. Også den økte effekten av legemidlet Desitin skyldes tilstedeværelsen i sammensetningen av talkum, som forbedrer tørkeeffekten og torskeleverolje, som gir den nødvendige fuktighet.

En annen kjent og effektiv analog av sink salve er Zindol suspensjon. Dette verktøyet er litt dyrere enn sink salve, men betydelig billigere enn Desitin, gjennomsnittlig pris er rundt 100 rubler. Tsindol har en flytende form, som noen ganger kalles "mash", og er en solid stoffpartikler som er i væsken og ikke løses i den. Før bruk må preparatet rystes forsiktig.

Sammensetningen av Zindol er litt forskjellig fra sinksalve. Konsentrasjonen av sinkoksid i sammensetningen av dette legemidlet er 12,5%. Den terapeutiske effekten forsterkes av det faktum at blandingen inneholder medisinsk talkum og stivelse. Den flytende delen av legemidlet Zindol består av medisinsk alkohol, destillert vann og glyserin. Indikasjoner for bruk av stoffet er de samme som for sink salve.

Også, sammen med sink salve, brukes ofte sinkpasta, som har en tettere konsistens og en identisk sammensetning. Imidlertid er sinkoksyd i det 25%, i forbindelse med hvilket det overgår Zinksalve i effektivitet. Koster i gjennomsnitt opptil 50 rubler.

En annen effektiv analog av sink salve er Lassara pasta, eller som den kalles: Zink-salicylic pasta. Dette preparatet inneholder 25% sinkoksid, 25% stivelse, 48% petrolatum og 2% salisylsyre. I tillegg til de samme indikasjonene som sink salve, brukes dette verktøyet for sår og sår med nærvær av en gråtprosess. Prisen på Lassarpasta i gjennomsnitt er fra 30 til 50 rubler.

Zinksalve - ekstern antiseptisk for behandling av dermatitt og bleieutslett

Sinksalve - et farmasøytisk preparat for tørking av senger. Instruksjonen regulerer bruken av salve som eksternt antiseptisk middel. Hva hjelper sink salve? Og hvordan å bruke den fra dermatitt, betennelse, bleieutslett?

Sinkoksyd

Den viktigste aktive ingrediens er sinkoksid. At den har antiinflammatorisk og tørkende effekt. For tjue år siden forbereder de reseptfrie avdelingene forskjellige talere, og sink ble inkludert i sammensetningen av noen salve til behandling av dermatitt. Og i dag inneholder mange babypulver, solkrem sink i sammensetningen.

Bruken av et element for å behandle huden har en dyp historie. I traktater fra de gamle helbreder ble sink inkludert i mange formuleringer av hudbetennelse. I det gamle Kina gnidd kvinnene sine ansikter med knust perlemor (som også inneholdt sink). Lagt den i en skygge, pulver, leppestift.

Hva gir dette elementet, og hvorfor er det så etterspurt i ulike kremer for hudpleie?

Sink for hudens helse

Sink - et sporelement som er 99% konsentrert i kroppens celler, og den største konsentrasjonen i hjernen. Med mangel på sink, bufferorganer (negler, hår) og hud, påvirkes primært. For å gjenopprette det, bruk sinkholdige forbindelser (kremer og salver). Zinksalve er en av de mest rimelige alternativene for å gi huden et viktig sporelement.

Interessant: det er en enkel test som lar deg vite om sink er nok i huden din. Hvis sårene dine setter sakte - betyr det at du ikke har nok sink.

Sammensetningen av sink salve

Grunnlaget for sink salve er vaselin. Mengden sinkoksid og petroleumsgel er relatert til 1:10. Ulike produsenter legger til grunnkomponenten ytterligere komponenter - mentol, fiskeolje, parabener, lanolin, mineraloljer, voks. Dette bestemmer ytterligere egenskaper og pris på salven.

Den rimeligste prisen er for en enkel forbindelse (sinkoksid + bensinatum). Dyrere - salve med mineraloljer og parabener. Noen komponenter (salisylsyre, svovel) forsterker salvenes effekt.

Sink og salisylsyre

Sammensetningen med salisylsyre kalles salicylisk sink salve eller Lassar pasta. Sammensetningen ble oppfunnet for mer enn 100 år siden av en hudlege. Det behandler effektivt akne og hudbetennelse, har en merkbar bleking effekt.

Salisylkomponenten i sammensetningen er keratolytisk, den forbedrer pastas antiseptiske egenskaper. De keratolytiske egenskapene til salicyl tillater bruk av en salve for å myke korn.

Salisylsyre forårsaker ofte hudirritasjon og en allergisk reaksjon. Derfor er det ikke brukt under graviditet og i pediatrisk behandling (ikke behandle barn under 12 år).

Svovel og sink

Sammensetningen med tilsetning av svovel fikk navnet på svovel-sink salve. Når det påføres huden, danner svovelkomponenten sulfider, noe som forbedrer den anti-inflammatoriske effekten. I tillegg er svovel et adsorbent. Kombinasjonen av svovel og sink gir fungicid og anti-parasitiske egenskaper til salven. Det gjør at du kan bruke sammensetningen for gråtende sår, purulent eksem, soppsykdommer, scabies.

Sink salve: indikasjoner for bruk

Den antiseptiske effekten av sinkoksid er relativt svak. Derfor brukes den til hudirritasjoner og brukes ikke til purulente sår, infeksjoner.

Hva gjør salven:

 • Tørker (brukes til "våte" sår).
 • Lindrer betennelse (fra røde områder av irritert hud).
 • Reduserer puffiness (på grunn av reduksjon av betennelse).
 • Fremskynder epitelisering av huden, regenerering og dannelse av nye hudceller, sårheling.
 • Beskytter mot irriterende stoffer. På grunn av dette blir sinkoksid innført i sammensetningen av solkrem (beskyttelse mot solbrenthet).

Hva gjør sink salve beskytte huden mot:

 • Fra ultrafiolett.
 • Fra overdreven sterk sekresjon av talg (reduserer aktiviteten til talgkjertlene).
 • Fra bakterier (desinfeksjonsmiddel).

Zink kalles en sikker ingrediens og legges til krem ​​for gravide og nyfødte barn.

Sinksalve: bruksanvisning

Farmasøytisk salve er tilgjengelig i banker og rør. Instruksjoner for bruk av sink salve regulerer bruken av det for ikke-purulent hudbetennelse. Sink sammensatt smøre dermatitt, bleieutslett, sengetøy. Det legges vekt på at sink behandler de inflammatoriske prosessene som ledsages av frigjøring av ekssudat (væske).

Bruken av sink salve er ekstern. Den antibakterielle effekten av sink er svak. Salven behandler ikke sopp- eller virusinfeksjoner. Det tørker bare og lar deg raskt fjerne irritasjon, betennelse. Instruksjoner til salven regulerer bruken av dermatitt, bleputslett, streptoderma, akne, samt behandling av grunne sår, mindre kutt.

Bruk av sinksalve for barn er tillatt fra de første dagene av livet. Hun advarer og behandler bleputslett som forekommer hos babyer etter våte bleier. Det lindrer også irritasjonen som gjenstår på huden etter avføring (ofte med diaré og dysbiose - huden irriterer, gjør vondt).

Tillatte også bruk av sinksalve under svangerskapet. I svangerskapet bruker kvinner en sinkforbindelse for bleking av kosmetiske defekter (for eksempel pigmentering).

Sinkoksid bør ikke svelges, og sinkgasser må ikke innåndes. Å komme inn i dette elementet forårsaker forgiftning. Derfor anbefales det ikke å bruke sinksalve for sprekker i brystvorten til en sykepleier. Kontakt med sink i barnets matkanal er fulle av giftig forgiftning. Ekstern bruk av salven fører ikke til inntrengning av sink inn i blodet, forårsaker ikke toksisitet.

Og nå vurdere hva som er behandlet med sink salve. I tillegg til dermatitt og bleputslett, hvor ellers er sinkforbindelsen gunstig?

Zink pinworm salve

For behandling av pinworms, er anus av et barn smurt med salve for natten. Så gjør det i 3-4 uker. Hver natt kryper ormene gjennom anuset for å legge egg i foldene av anusen. Imidlertid frigjør de stoffer som forårsaker alvorlig kløe. Skrape rumpa, barnet legger eggark under neglene. Etter - tar hendene i munnen og blir smittet igjen.

Påføring av sink salve reduserer irritabilitet og fjerner kløe. Barnet klør ikke og blir ikke smittet med ormer.

Sink salve for dermatitt (diatese, eksem)

Diatese eller dermatitt er en allergisk reaksjon som ofte manifesterer seg i barndommen til den ufordelte matkomponenten. Dette er forskjellige navn for samme inflammatoriske prosess. Folk langt fra medisin kaller det diatese. Leger refererer til dermatitt, eksem eller hudbetennelse.

Merk: Dermatitt er bokstavelig talt betennelse, og eksem er et resultat av betennelse (skorper, skalaer).

Diatesbetennelse på huden kan være fuktig og tørr. Zinkforbindelse er spesielt effektiv for våt diatese-dermatitt. Zinksalve for eksem med frigjøring av flytende ekssudat er det beste middel for tørking og forebygging av bakterielle infeksjoner. Zinksalve for tørr crusted diatese er også en effektiv behandling.

Zinksalve for akne og svette

Bruken av sinksalve for svarte flekker har sine egne egenskaper. Hvis det er svarte prikker, blir de først fjernet, og deretter påføres zinkpasta. Det vil si at sink salve brukes etter kosmetisk rensing av ansiktet (damping, fjerning av hudormer og påfølgende tørking). Salve fra svarte flekker (ifølge vurderinger) bremser utseendet til et nytt akneutslett.

Zinkforbindelse eliminerer effektivt lukten av svette. Hvis du ofte svetter og ikke bruker svetteblokkere, får du en sinksalve. Etter morgendusjen tørk armhulen godt og påfør en sinkforbindelse. Lukt vil ikke være hele dagen.

Sinksalve i kosmetikk

Sink er ikke for ingenting kalt mineral av skjønnhet. Sinkoksid er inkludert i ulike kosmetiske og farmasøytiske salver og pastaer for kropp og ansikt. Sinksalve for huden er en viktig del av helse og visuell appell.

Hva gjør sink for ansiktets hud:

 • Støtter helsen til hudceller (som er spesielt nødvendig for daglig bruk av dekorative kosmetikk, nattkrem med sinkholdig komponent lindrer betennelse, som dannes under daglig kosmetisk innredning).
 • Whitens brunfarge - effekten av lightening påvirker fargen på alder flekker og fregner.
 • Behandler akne.

Sinksalve for ansiktet påføres oljeaktig hud (tilbakekall tørkeeffekten). For tørr hudtype sammensetning er ikke brukt. Mask av sink salve for tørr hud er laget av sinkoksid, petroleumjell og kosmetisk nærende olje, baby krem ​​(for eksempel sammensetningen av Johnson Baby). Du kan også myke effekten av sinkpasta med smør (det legges til sammensetningen i stedet for krem). Dette bevarer den anti-inflammatoriske effekten uten å tørke huden.

Merk: Zinksalve brukes ikke som en base for sminke. Det kan være en nattkrem, og kan ikke være dagtid, tonal.

Salve for sengetøy og bleieutslett

Utseendet av trykksår, bleputslett er typisk for sengetepper. Dette skyldes langvarig hudkontakt med urin, avføring. Derfor er den beste måten å forhindre forekomsten på, å ha en fuktighetsabsorberende bleie. Det tillater ikke at huden blir våt i rygg og lår.

Hvis hudirritasjon allerede har oppstått, bruk deretter sink salve. Det lindrer irritasjon, behandler hudbetennelse.

Viktig: Før påføring av sammensetningen, vaskes huden og tørkes tørk. Og bare etter - smøre salve. Det vil forhindre hudkontakt med irritasjon.

Hvor sink salve er ineffektiv

Siden sinkoksid er et mediumvirkende antiseptisk middel, er det ikke alltid i stand til å behandle hudbetennelser. Når det er ineffektivt:

 • Zinksalve for berøvelse har ingen terapeutisk effekt. Det kan tørke lavplaster, men kan ikke begrense spredningen, for å forhindre utseende av nye flekker. Zinksalve fra soppen (patogen berøver) hjelper ikke, så vel som fra viruset eller fra pyogene bakterier.
 • Zinksalve for herpes er ineffektiv. Det kan bare tørke eksisterende bobler, men påvirker ikke deres antall og omfanget av spredningen drastisk.
 • På samme måte brukes sinksalve for vannkopper i helbredende fase. Når viruset tas under kontroll og nye utslett har sluttet å vises. I løpet av denne perioden behandles utslettet med et antiseptisk hud. Anvendelse av salven i det akutte stadium, når utslett bare vises, reduserer kløe.

Bruken av sink salve: hvordan og hvor

Zinksalve påføres intakt hud. Derfor begynner behandling med sinksalve så snart irritasjon og rødhet oppstår, før dannelsen av sterke sår (trykksår, skorper).

Hvordan smøre sink salve? Sammensetningen påføres i et tynt lag. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen.

Er det mulig å smøre hår med sink salve? Ja, sinkholdige pastaer brukes til fet hår. De blir brukt i hodebunnen og forlatt det i 40-60 minutter. Hvis håret er veldig fett - er sink salve igjen på hodet for natten (iført polyetylen og en hette - for ikke å pudse jorden). Om morgenen - vask av. Denne prosedyren kan kurere fet seboré.

Resultatet av å bruke sink salve er ikke alltid merkbar. Utseendet avhenger av hvor sterk irritasjonen var. Zinkforbindelse behandler små betennelser. Bildene nedenfor viser hvordan sinkoksid hjelper til med å behandle dermatitt.

analoger

Sink er en antiseptisk middelvirkning. Det kan lindre irritasjon, men er ikke alltid i stand til å kurere betennelse. Alvorlige inflammatoriske prosesser og hudinfeksjoner behandles med lignende stoffer med en mer uttalt effekt (Levomekol salve, Panthenol krem).

Når du bestemmer deg for hva som er best - sinksalve eller panthenol, bør du vurdere årsaken til betennelse i huden. Hvis det er en patogen bakterie eller en virusinfeksjon, vil sinkforbindelsen ikke hjelpe deg.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Sink er nesten ikke absorbert gjennom huden i blodet og har ingen systemisk effekt på andre organer. Derfor har sink salve minst kontraindikasjoner.

Den eneste viktige faktoren mot bruk av salven er dens individuelle intoleranse (overfølsomhet eller allergi). Tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon er diagnostisert ved kløe, rødhet, ødem, som oppstår etter bruk av salven.

Hva annet er viktig å vurdere? Salve skal ikke påføres skadet hud (steder med kutt, sår). Ikke kom i øynene. Dessuten er sinkpreparat kontraindisert for behandling av akutte purulente prosesser.

Det er få bivirkninger av sink salve: mørkere på huden på applikasjonsstedet er mulig.

anmeldelser

Salve tørker acne og reduserer betennelse. Og det er billig.

Og salven hjalp meg ikke mye før jeg renset tarmene mine. Det er mye informasjon om rengjøring med enterosorbenter. Så etter rengjøring begynte salven å hjelpe godt.

Hvem vet hva seborrheisk dermatitt er - han vil forstå. De kjørte meg til forskjellige leger, foreskrevne medisiner dyrt. Resultatet er ujevnt. Bestemor nabo sa - kjøp sink salve. Hjalp - nesten borte.

Jeg hadde diates i barndommen. Fra hode til tå var hun dekket av skumle flekker. Smurt alle sink salver. Alt gikk uten spor.

Og jeg har smurt ansiktet mitt i en uke nå. Akne er fortsatt der, men huden har blitt jevnere.

Bedre ennå, legg til sink salve - Erytromycin. Effekten blir sterkere og mer merkbar. Sink i seg selv er svak.

Salicylo-sinkpasta - alt bruk akne, og jeg behandler korn. På sommeren betyr penn for å peke på en pedikyr.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Hvorfor og hvordan du bruker sink salve korrekt

Zink - et mineral for sunn hud

Sink er en av de mest essensielle mineraler for menneskekroppen. Det deltar i celledeling og vevregenerering (regenerering), i hjernens utvikling og i reproduksjonsprosessen. Sink er en del av enzymer og proteiner, gir insulinsyntese, dannelse av røde blodlegemer.

Med leversykdommer, overdreven forbruk av protein, med svulster og forgiftning, hormonell behandling og prevensjon, samt stress, er sinkmangel dannet i kroppen. Det øker med alderen.

Eksternt er mangelen på dette elementet i kroppen manifestert av kronisk dermatitt (hudbetennelse), langsom sårheling og skallethet. Andre symptomer er mulige - synshemming, utilstrekkelig fordøyelse av mat, anemi, psykose, langsom vekst. Med en sinkmangel i en gravid kvinne, er barnets livmorutvikling komplisert av eksterne deformiteter.

Sammensetningen av sink salve og dens handling

Sinkbasert salve har en tykk tekstur og en hvit (noen ganger gul-hvit) farge. Den viktigste aktive ingrediens er sink. Legemidlet er inkludert i form av oksyd. Vaselin brukes som base.

Produsenter kan legge til andre ingredienser i sammensetningen: mentol (for lukt), lanolin (mykgjørende), fiskeolje (vitamin A, D og omega 3), parabener (konserveringsmidler), dimetikon (mykgjørende).

Egenskapene til sinkoksid (hovedstoffet i blandingen) gir en terapeutisk effekt av salven:

 • Regenerering (helbredelse);
 • Beskyttende (beskytter hudceller mot ultrafiolett stråling, forhindrer solbrenthet, gjør tan jevnt);
 • Astringent (salven danner en film over huden som forhindrer irritasjon);
 • Adsorbering (reduserer ekssudat (væske) utskillelse av betent hudceller);
 • Liten - antiseptisk og antiinflammatorisk effekt;
 • Mykgjøring (denne handlingen gir grunnkomponenten - petrolatum, den absorberer godt, myker og glatter huden).

Sinkholdig salve tørker, lindrer rødhet og irritasjon, reduserer ekssudasjon (væskeutskillelse og fuktighet av inflammerte områder).

Instruksjoner for bruk av sink salve regulerer bruken til tørking av betent hud. Tett grunnlag for salve (petroleumjelly) gir sin langsomme langsiktige penetrasjon i cellene. Derfor kan sammensetningen med sink påføres under bandasjen om natten.

En annen versjon av stoffet (krem) - har en mer flytende basis. Den absorberer raskere og er bedre for å fjerne puffiness enn for helbredende sår.

Analoger av stoffet og deres egenskaper

I tillegg til den vanlige sinkolven produserer apotek sinkpasta og Lassar-pasta. Zinkpasta inneholder en ekstra komponent - stivelse, noe som gjør den tykkere. Pasta Lassara har også en tykkere tekstur, den inneholder sinkoksid, salisylsyre, petrolatum og stivelse som bindemiddel. Dette stoffet er mer vanlig brukt til gråtende sår og betent områder.

To mer interessante analoger er Tsinkundan og Undetsin. De inneholder sink undecelinate og preges av antifungal effekter. Disse stoffene bekrefter det faktum at de terapeutiske egenskapene til et stoff er avhengig av typen forbindelse der den er forbundet.

Hvor mye koster sinksalve? Prisen på stoffet er mye mindre enn effektiviteten i sårheling. Til tross for den rimelige prisen har sink salve en høy evne til å helbrede uinfiserte sår. Det tilhører kategorien narkotika fra "billig og sint" -serien. Kostnadsalternativer kan variere i forskjellige byer. Men generelt er det det mest tilgjengelige hudmiddelet for helbredelse. Derfor er svaret på spørsmålet om hvor mye sink salve i et apotek i byen definitivt "Jeg vet ikke sikkert, men det er billig."

Hva er sinksalve for?

Zinksalve utviser en dobbel effekt. Det forhindrer ytterligere infeksjon i huden, og helbreder eksisterende problemområder: akne, sår.

Vi lister hvor ekstern behandling med sink ofte brukes:

 • Kosmetisk industri;
 • Ta vare på nyfødte og spedbarns barn;
 • Behandling av hudsykdommer;
 • Behandling av grunne sår.

Hvilke symptomer bør konsultere en lege sink? Hvilke tegn tilsier behovet for behandling med sinkpreparater? Vi viser indikasjonene for bruk av sink salve:

 • Dermatitt, eksem i akutt stadium;
 • Stikkende varme, bleieutslett (bleie dermatitt), trykksår;
 • Grunt overfladisk riper, kutt, brannsår (inkludert sol), annen mekanisk skade på huden;
 • Akne av forskjellig opprinnelse (akne, rødhet og små utslett, sår).

Under følgende betingelser kan salven ikke kurere helt, men det bidrar til å lette ubehag, redusere hudbetennelse og tørre sår:

 • streptoderma;
 • hemorroider;
 • I gynekologi - i behandling av betennelse i skjeden og vulva (kolpitt og vulvovaginitt);
 • For behandling av kokosnøttutslett;
 • Trophic ulcers.

Når sink salve er mest effektiv

Zinksalve har en annen behandlingseffekt. For et lite utslett er sink uvurderlig - renser huden og helbreder akne. For omfattende utslett kan sinkoksid bare forbedre tilstanden, men ikke avlaste akne helt.

I tillegg avhenger effekten av sinkbehandling av årsaken til sykdommen. Hvis det er en skade eller annen skade på huden (uten infeksjon, for eksempel blæreutslett, sengetøy), så vil sink bli effektiv, det vil raskt tørke røde områder, gjenopprette huden.

Hvis denne betennelsen er med smittsomme årsaker, vil ekstern eller intern bruk av sink ikke effektivt motvirke infeksjonen. Dette elementet vil regenerere (gjenopprette) huden, men vil ikke kunne forhindre utseendet av et nytt utslett.

Sinkbehandling vil være mye mer effektiv hvis du kombinerer det med forbehandling av huden med antibakterielle løsninger. Klorhexidin, hydrogenperoksid, Miramistin brukes til dette. Disse stoffene er sterke midler til å undertrykke patogene bakterier. Hvis sink påføres huden etter dem, vil det fremme raskere healing og gjenoppretting av sunn hud.

La oss ta en nærmere titt på hvordan og hvorfor sink salve brukes i behandlingen.

Sinksalve under svangerskapet

Sinksalve er tillatt for gravide og ammende kvinner. Det har ingen bivirkninger (unntatt sjeldne individuelle reaksjoner), den brukes eksternt når som helst under graviditeten. Spørsmålet om dets nødvendighet oppstår når man styrker akne, samt å gni huden på steder hvor den er i kontakt med hverandre (på bena, i sporet eller armhulen). Hvis en bakteriell infeksjon ikke går med i såret, vil sinkoksidet takle skader på huden.

Når det gjelder utslett, må de behandles sammen med opprettelsen av fordøyelsen. Akne i ansiktet under graviditet tyder på utilstrekkelig fordøyelse av mat, dårlig ytelse i mage-tarmkanalen.

Zinksalve for nyfødte

Gjennom en kombinasjon av sikkerhet og fordeler, er sink inkludert i salver og kremer for nyfødte fra de første dagene i livet. Slike kremer påføres barnets hud for å forhindre eller kurere bleieutslett. Sinkoksid har en tørkeeffekt, og bleieutslett er utelukkende dannet på våt hud (med langvarig kontakt med urin eller avføring).

I tillegg, hvis du påfører zinkkrem på huden ("under bleen" før du legger bleen på barnet), vil dets aktive aktive ingrediens - sink - forhindre kontakt med irriterende.

Zinksalve for psoriasis

Psoriasis er en ikke-smittsom hudsykdom, som manifesterer seg etter å ha stress, med nedsatt immunitet og i nærvær av arvelig disposisjon. Legene kan ikke si sikkert hvorfor psoriasisflater dannes. Generelt er det en sykdom med deprimert immunitet.

Eksternt opptrer psoriasis røde konvekse flekker. Peeling av rødhet oppstår, huden blir scaly, det kan klø. Sprekker og blærer er også mulige.

Lokalisering av peeling er områder med maksimal frigivelse av toksiner. Salve med sink bidrar til tidlig fjerning, slik at rødheten tørker ut og mindre kløe. Den syke personens generelle tilstand og trivsel forbedrer seg.

Mangel på behandling med sink: Det er en rask avhengighet, det mister sin effektivitet og slutter å tørke. Ved behandling av psoriasis anbefales det å bruke zinkfondskurs med en pause på en måned.

Sinksalve i kosmetikk

Menneskeskinn inneholder 20% av mengden sink i kroppen. Feil ernæring, kronisk forgiftning, kosmetikk av dårlig kvalitet danner hovedsakelig hudproblemer. Dermatitt, rødhet, akne blir konstante følgesvenner av kvinner. Derfor inneholder mange kosmetikk sink i forskjellige mengder.

Med sink lage krem ​​og lotioner, salver og solbeskyttelsesgeler. De brukes i kosmetologi for hud i ansikt, nakke, decollete, hender og føtter.

Zink ansiktssalve - opprettholder hudens elastisitet og ungdommelig utseende. Dette verktøyet brukes til å behandle etterligne grunne rynker og akne.

Sink rynke salve påføres over natten. Med hjelpen kan du stramme huden og bli kvitt små rynker helt.

Sinkoksid beskytter mot ultrafiolett stråling. På denne måten beskytter det cellene mot aldring. Hvis om sommeren å bruke en krem ​​for hele natten etter en solrik dag, så kan du få en jevn brunfarge i ansiktet ditt uten brannsår og flekker.

Også, sink sammensetning hvite ansiktet og alder flekker, gjør fregner mer usynlig.

Påfør salve med sink på huden kan være opptil 6 ganger om dagen. Den kan stå over natten, men kan ikke brukes som grunnlag for grunnlaget eller en annen form for dagtidsmake.

Hjelper Acne Zinc Salve?

Zinksalve for akne - gir et godt resultat med en integrert tilnærming til behandling. I tillegg til ekstern bruk inne bruk tabletter med sink. Dessuten blir sink ofte kombinert med ekstern antibiotikabehandling - to kremer brukes alternativt - med sink og azitromycin.

En annen funksjon: Ved behandling av akne blir sammensetningen påført etter fjerning av svarte prikker. Så sink beskytter huden mot akkumulering av talg og dannelsen av et nytt miljø for betennelse.
Bruken av sinksalve for akne er effektiv i kompleks behandling av interne betennelser, sykdommer i fordøyelseskanalen og andre infeksjoner.

Kontraindikasjoner Zinksalve

Bruken av sink salve gir vanligvis ikke bivirkninger. Ubehagelige opplevelser (kløe, brennende, prikkende) kan oppstå med individuell intoleranse, noe som er svært sjeldent. Oftere forekommer en allergisk reaksjon på de ledsagende komponentene (parabener forårsaker allergier oftere enn andre, sjeldnere - mineralolje, dimetikon). Allergi mot sinkoksid i seg selv er ekstremt sjelden.

For tørr hud brukes sink salve med tilsetning av fuktighetskrem. Babyolje er best egnet. Noen få dråper blir tilsatt til en liten mengde salve (blandet på håndflatene) og påført ansiktets hud.

Zinksalve har antibakterielle egenskaper, men de er ikke tilstrekkelige til å behandle en infeksjon eller sopp på huden. Den beste terapeutiske effekten gir en omfattende behandling, den ekstra bruk av orale midler mot infeksjon. Den største effekten av sinkpreparatet manifesteres i behandlingen av traumatiske ikke-smittsomme hudlidelser (bleieutslett, kutt, brannskader). Den minste - i behandling av smittsomme prosesser uten ytterligere antibiotikabehandling.

Flere Artikler Om Typer Acne