Zinksalve er en rimelig og effektiv behandling for hudlidelser og sykdommer. Oftest er stoffet brukt til å eliminere akne og akne, men bruken av sinkbaserte produkter er ganske effektiv i brannbehandling. Salve for forbrenninger, som inkluderer sinkoksid eller dets derivater, kan brukes til termiske skader av klasse 1, som er ledsaget av rødmen av huden, brennende og svak hevelse. Det bør holdes oppmerksom på at for alvorligere skader (for eksempel dannelse av bobler og blærer), bør terapien utføres under tilsyn av en lege.

Sammensetning og utgivelsesform

Den viktigste aktive ingrediensen i sink salve, som gir en terapeutisk effekt, er sinkoksid. Den har en utbredt anti-inflammatorisk, antibakteriell og regenererende effekt, akselererer sårheling og forhindrer smitte. Som hjelpekomponenter i produksjon av sink salve brukes:

Legemidlet er tilgjengelig i form av salve og pasta. Hovedforskjellen mellom dem er i konsentrasjonen av den aktive substansen og strukturen: pastaen er fetere og tykkere enn salven, så denne doseringsformen foreskrives i tilfeller der det er nødvendig å redusere penetrasjonen av de aktive ingrediensene i systemisk sirkulasjon (for eksempel under graviditet). Zinksalve for hudpatologier er tilgjengelig i rør og glassburer med et volum på 25 g, 30 g og 50 g. Salven har en halvflytende struktur og hvit farge (en gulaktig fargetone er tillatt).

Brukes til brannskader

Sinksalve er ikke en vanlig behandling for brennsår, så noen tviler på om den kan brukes til termisk skade. Leger legger merke til den høye effekten av stoffet i behandlingen av førstegradsforbrenninger forårsaket av eksponering for stoffer med høye temperaturer. Zinkbasert salve er utmerket for hjemmebehandling av mindre skader med et lite lesjonområde. Det terapeutiske resultatet er gitt av farmakologiske egenskapene til sinkoksid, som:

 • ødelegger patogene mikroorganismer, hindrer infeksjon av såret;
 • forbedrer regenerering av huden, akselererer helbredelse;
 • Beskytter mot negative miljøpåvirkninger;
 • reduserer alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen.

Petroleumsgelbasen skaper en beskyttende film på sårområdet som forhindrer bakterier i å nå de berørte områdene og reduserer smerte syndromets alvorlighetsgraden.

Det er viktig! Salve for brannskader av en hvilken som helst grad bør velges og foreskrives av den behandlende legen.

Ved husholdningsforbrenning 2 grader, er det kun mulig å bruke sinksalve etter å ha undersøkt en spesialist og hans konklusjon.

Hvordan bruker du?

Det er nødvendig å smøre brennestedet med sink salve 2-3 ganger om dagen. I noen tilfeller kan legen øke antall søknader opptil 6 ganger per dag, hvis det skadede området har et betydelig område, eller lesjonen har påvirket kroppsdeler som oftest er åpne og stadig utsatt for kontakt med miljøfaktorer (hender, håndflater, ansikt). Varigheten av søknaden avhenger av graden av skade. Behandlingen må fortsette til såret er helt stramt. Vanligvis tar denne prosessen fra 4 til 15 dager.

For å vaske av sink salve fra huden, er det ikke nok med bruk av konvensjonelle vaskemidler. Denne oppgaven håndteres godt av tjære såpe, men den er kontraindisert i tilfelle økt tørrhet. Hvis huden er utsatt for flak og tørrhet, kan du bruke en glycerinbasert såpe.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Sink salve gir sjelden bivirkninger og tolereres vanligvis godt av pasienter i alle aldre. I eksepsjonelle tilfeller er intoleranse eller overfølsomhetstiltak mulig, noe som kan manifestere seg med følgende bivirkninger som er lokale i naturen og forekommer på bruksstedet av legemidlet:

 • hudutslett;
 • rødhet;
 • brennende og mild kløe.

Zinksalve har ingen kontraindikasjoner bortsett fra individuell intoleranse mot sink eller hjelpekomponenter av sinksalve. I nærvær av en allergi mot sinkderivater, må bruk av stoffet bli forlatt.

Sinksalve i pediatri

Offisielle instruksjoner angir ikke aldersbegrensninger ved bruk av sinksalve. Sinkbaserte salver har blitt brukt til å brenne terapi til barn i alderen 5 til 12 år. Når man behandler unge pasienter, foretrekker leger mindre mildere preparater som inneholder beroligende botaniske ekstrakter (for eksempel kamille ekstrakt) og B-vitaminer som er nødvendige for rask gjenoppretting av epiteldekselet og sårheling.

Bivirkninger i barndommen er sjeldne. Barn som er utsatt for allergiske reaksjoner kan oppleve mild kløe, utslett og rødhet i huden på salven.

Advarsel! Eventuelle bivirkninger i barndommen er en grunn til å søke legehjelp. Ved intoleranse mot sinkmedisiner, vil legen velge et tilstrekkelig behandlingsregime ved bruk av panthenolbaserte legemidler eller andre mildtvirkende komponenter.

Zinksalve er et effektivt middel for behandling av brennsår på 1 grad, som er egnet til behandling hjemme. Om nødvendig kan salven brukes under graviditet og amming, så vel som hos barn. Den utvilsomt fordelen av sink salve er tilgjengeligheten og fraværet av bivirkninger. Hvis hudlesjonen har et betydelig område, eller det har oppstått blistere med serøs væske på huden, er det nødvendig å konsultere en lege, da det kan kreve bruk av sterke legemidler og systemiske legemidler.

Sinkpasta for brannskader

Zinksalve for brannskader: Er det mulig å bruke, bruksanvisning, effektivitet og vurderinger

Ifølge statistikken får hvert år mer enn 0,5 millioner russere brannskader av varierende alvorlighetsgrad. Av disse går mer enn 100 tusen mennesker til sykehuset. Termisk skade på dermis står for ca 90% av alle tilfeller.

Dermatologer vet at metoden for behandling og frekvensen av vevregenerering er avhengig av området, graden og dybden av dermislesjonen. Tidlig hjelp gjengitt eliminerer de uønskede og ekstremt smertefulle effektene av skade. Sinksalve for forbrenninger er et effektivt middel for behandling av hudpatologier og tilhørende komplikasjoner. Dagens artikkel er viet til denne medisinen.

Zinksalve for brannskader

Legemidlet bidrar til å takle effekten av førstegradsforbrenninger. Effektiviteten av stoffet på grunn av de utprøvde antiseptiske egenskapene til sinkoksid. Preparatet under behandling er preget av raskt absorberende vann, mens inflammatorisk ekssudat med patogene mikroorganismer trekkes ut av såret. Dette eliminerer næringsmediet som er nødvendig for utviklingen av mikrober, eliminerer betennelse.

Salven utsettes av følgende egenskaper:

 1. Sårheling: skadede epitelceller gjenopprettes omgående.
 2. Antiinflammatorisk virkning - smertefulle symptomer elimineres, uavhengig av den patologiske prosessens etiologi.
 3. Absorberer ultrafiolett stråling, slik at linimentet blir mye brukt i moderne kosmetikk.
 4. Tørker og normaliserer funksjonen av talgkjertlene. Parallelt blir puffiness eliminert.

På grunn av de oppførte egenskapene og egenskapene er stoffet angitt for ulike sykdommer, patologier og hudlidelser. Legemidlet er det beste alternativet til dyre farmasøytiske produkter.

Narkotikabeskrivelse

Zinksalve er en universell forberedelse som brukes utelukkende til ekstern behandling av skadet epidermis. Hovedformålet er eliminering av akne og akne. Sammensetningen på basis av sink bidrar til å restaurere huden, noe som gjør den aktivt brukt i anti-brennende terapi.

Zinksalve er effektiv mot mange dermatologiske sykdommer.

Et farmasøytisk middel er foreskrevet for streptoderma, akne, bleieutslett, riper og dermatitt. Legene foreskriver det til pasienter med sår og trophic ulcers. I noen tilfeller er medisinen brukt til vulvovaginitt.

Farmakologisk aktivitet og gruppe

Salve (krem) basert på sinkoksid er en dermato-beskyttende medisin. Når det gjelder den farmakologiske gruppen, betyr dette for ekstern behandling av huden med uttalt tørking og astringerende egenskaper. På grunn av de listede funksjonene, er liniment vanligvis brukt for termiske skader på dermis.

Farmakologisk aktivitet av salven etter påføring til problemområdet:

 • Etter penetrasjon i epidermiscellene, reduserer sinkoksid de biokjemiske prosessene.
 • I skadede celler stoppes sekresjonen av forbindelser som bidrar til akkumulering av ekssudat i vev. Kapillær dilatasjon er undertrykt, noe som eliminerer sannsynligheten for puffiness.
 • Zink reagerer med proteiner, slik at en beskyttende film dannes på overflaten av epitelet, noe som eliminerer sannsynligheten for reproduksjon og spredning av infeksjoner, patogene mikroorganismer.

Effektiviteten til salven er utelukkende bekreftet for brannskader av 1. grad, som er preget av lokal hevelse, rødhet av epitelet, alvorlig forbrenning. Ved en grundig lesjon av dermis (når blærer, bobler, etc.) dannes, utføres behandlingen utelukkende på sykehuset under tilsyn av en lege.

Sammensetning og utgivelsesform

Et karakteristisk trekk ved sinksalve - det minste antall komponenter. Faktisk er det eneste aktive elementet sinkoksid. Takket være ham, sårheling og vevregenerering aktiveres, er risikoen for infeksiøst tilbakefall nivellert. Grunnlaget for stoffet er vaselin (9 til 1 forhold).

Sammensetningen av stoffet inkluderer ofte hjelpestoffer:

 • voks;
 • dimetikon;
 • mineral ekstrakter;
 • menthol;
 • fiskeolje.

Salisyl-sink salve er utbredt. Dette er den beste kombinasjonen av sink og salicyla for å bekjempe forbrenninger, dermatologiske patologier.

Legemidlet er tilgjengelig i form av en pasta og salve. Særlige egenskaper av den første - en økt prosentandel av fettsammensetning, tykk konsistens. Pastaen foreskrives av legen for å oppnå en utpreget terapeutisk effekt med minimal penetrasjon av de aktive forbindelser inn i hovedstrømmen av blodbanen.

På apotek er stoffet solgt i mørke glassburker (50, 40 og 25 g) og plast / aluminiumrør på 30 g. Konsentrasjonen av det aktive stoffet kan variere fra 2 til 35% (i sjeldne tilfeller - 60%). Legemidlet leveres i kartonger med merknader og bruksanvisninger.

Instruksjoner for bruk for brannskader

Ved koking av vann (termisk) brenner, anbefales det å smøre problemområder med sink salve 2 til 3 ganger daglig. I visse tilfeller øker behandlingsmengden av den berørte huden opptil 6 ganger per dag, men bare på resept. Varigheten av behandlingen bestemmes av graden av skade. Varigheten av behandlingen er til fullstendig restaurering av vevets integritet, stramming av såret. Ofte tar denne prosessen fra 5 til 20 dager.

For å fjerne sink salve fra overflaten av epidermis, er det bedre å bruke tjære såpe, siden det er vanskelig å gjøre dette med vanlige vaskemidler. Tørr og flakket hud behandles med glycerol såpe.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Til tross for sikkerheten til det aktuelle legemidlet, er dets bruk koordinert med den behandlende legen. Bruken av anti-brenne medisiner uten legenes avtale kan være usikkert for pasientens helse.

Legemidlet er foreskrevet for slike dermatologiske patologier:

 • kjemiske og termiske forbrenninger av 1 grad;
 • seng sår;
 • dermatitt og bleieutslett hos små barn;
 • streptoderma;
 • akne og akne (sink salve er bare indikert for pasienter med lavt fett hudtype);
 • trophic ulcers;
 • slitasje og sår av ulike etiologier.

Med øyeblikkelig tilveiebrakt førstehjelp, lindrer stoffet pasienten alvorlig smerte, eliminerer sannsynligheten for infeksjon av problemområdet i huden og det påfølgende spredning av infeksjon.

Legemidlet er kontraindisert hos pasienter med alvorlige purulente lesjoner, allergier mot komponentene, samt alvorlige termiske lesjoner i huden.

Dosering og administrasjon

De unike egenskapene til stoffet tillater bruk av sinksalve for forbrenninger av ulike etiologier. La oss dvele på de vanligste skader på huden.

 1. Kokende vann (termisk) - en av de vanligste tilfellene av husskader. Legemidlet bør brukes til brenning så snart som mulig for å oppnå faren for blæring, utvikling av inflammatoriske reaksjoner. For maksimal terapeutisk effekt er steril dressing tillatt. Den brukes 1 gang per 24 timer.
 2. Ultrafiolett stråling (termisk) - i fare er primært barn og voksne med delikat hud. Sinksalve danner ikke bare et beskyttende lag på den berørte epidermis, men absorberer også ultrafiolett stråling. Legemidlet påføres fra 4 til 6 ganger per dag til fullstendig kur.
 3. Syr og pulver (kjemisk) - bruk av sink salve er bare vist for små lesjoner, og bare etter fjerning av kjemisk middel (fosfor, parafin, bensin, bitumen). Det er viktig å konsultere en hudlege eller traumatolog for å gi omfattende anti-brennende terapi.

Det vurderte stoffet er effektivt i behandling av brannsår og samtidig sår på 1 grad, når pasienten er hjemme nok.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Legemidlet er ekstremt tolerabelt, i de fleste tilfeller er bruken ikke ledsaget av ubehagelige opplevelser. I sjeldne tilfeller kan følgende allergiske reaksjoner forekomme og manifestere seg:

 • mild kløe;
 • rødhet av epidermis i behandlingsområdet;
 • utslett;
 • brennende følelse.

I disse tilfellene er bruken av sink salve bedre å nekte, erstatte den med en lignende virkningsmekanisme av stoffet. Dermatologer anbefaler å følge følgende spesielle instruksjoner:

 • Ved et ansiktsforbrenning påføres sammensetningen utelukkende på ren hud;
 • Den farmasøytiske agent er vellykket brukt i anti-brent terapi av barn i alderen 5 til 12 år, under oppsyn av en lege;
 • bruk av medisinering er tillatt under amming og ved å bære et barn.

For yngre barn er det sikrere å bruke spesialiserte legemidler foreskrevet av barnelege.

analoger

En rekke analoger og fullverdige erstatninger for sink salve finnes på markedet, som ikke bare har en lignende virkningsmekanisme, men også lignende aktive stoffer.

 1. Sinkpasta - en komplett analog av stoffet. Konsentrasjonen av sinkoksid økes til 25%.
 2. Bepanten (Panthenol) er et populært middel som eliminerer betennelse og relaterte reaksjoner.
 3. Desitin - en kombinert type medisin, lindrer betennelse. Effektivt og mye brukt i pediatri.
 4. Cinadol er et medikament tilgjengelig i suspensjonsform. Nøkkelvirkende elementet er sinkoksid.

I hvert tilfelle er erstatningen foreskrevet av den behandlende legen. Selvmedisinering kan provosere forverringen av den patologiske prosessen.

anmeldelser

Sofia, 32 år gammel, Moskva

Jeg brukte bare zinkkrem 2 ganger, og det virket ikke for meg, fordi det overdriver huden. For et barn er det tryggere å bruke Bepanten Children's eller Tyrosur. Disse stoffene takler ikke bare med brannsår, men også med slitasje, riper. Det var nødvendig å behandle huden på skuldrene til et barn kun 1 gang, på den første hviledagen ved sjøen. Betennelse eliminerer raskt, og det er ingen spor av smerte. Jeg tror sink salve er bedre for voksne.

Valery, 43, Stavropol

På resten av landet, på grunn av uforsiktighet, spilte jeg 10 liter kokende vann på min høyre fot. Jeg trodde at huden skulle falle på stedet. Kona ga raskt førstehjelp, det viste seg at det skurne området var lite. Såret ble behandlet med sink salve. På den første dagen var det nesten umulig å sove, men ved slutten av den andre dagen hadde smerten gått. Det var ingen blærer på beinet. Virkelig effektivt og rimelig antiburneringsmiddel.

Rask hjelp sink salve for ulike brannskader

Zinksalve for brannsår er et rimelig verktøy som gjør at du effektivt kan håndtere skader på huden. Derfor brukes den ofte til jeg brenner, sammen med brenning, rødhet og hevelse i epidermis. Ved alvorlige skader, kontakt lege.

Egenskaper av sink salve

Grunnlaget for virkningen av medisinsk salve kalt "Zink" er antiseptiske egenskaper som kan beskytte mot dermatologiske infeksjoner. Verktøyet absorberer vann, trekker ut ekssudatet av en inflammatorisk natur, noe som forhindrer at mikrober utvikles i fravær av næringsmedium for dem.

Zink i sammensetningen er i stand til å bremse effektene av aktive biologiske stoffer som forårsaker opphopning av væske i vevet og fører til utvidelse av kapillærene. Den kombinerer med proteiner og skaper en beskyttende film som hindrer reproduksjon av patogene bakterier og smittsomme komplikasjoner.

Salven har følgende egenskaper:

 1. Anti-inflammatorisk: lindrer symptomer i ulike hudsykdommer.
 2. Regenerering (helbredelse): bidrar til å gjenopprette skadede epitelceller.
 3. Tørking: reduserer talgkjertlene og lindrer hevelse.
 4. Evnen til å absorbere ultrafiolett stråling: mye brukt i kosmetisk industri.

På grunn av disse egenskapene blir gelen ofte brukt i klinisk praksis for ulike patologier og typer skader. Verktøyet erstatter mange dyre stoffer og er egnet for noen terapimetoder.

Sammensetning og utgivelsesform

Sink salve har en enkel sammensetning. Den består av bensinatum og sinkoksid i et forhold på 9: 1. Moderne typer verktøy kan omfatte følgende komponenter:

 • lanolin og dimetikon;
 • salicylsyre (salisylsyre);
 • fiskeolje;
 • mentol og voks;
 • mineraloljer og parabener.

Det er to former for salveutgivelse.

Pasta har en tykkere og oljeaktig struktur. Det er foreskrevet for å oppnå maksimal terapeutisk effekt, og for å redusere penetrasjonen av aktive stoffer inn i systemisk sirkulasjon. Dette er ofte nødvendig når barnet bæres.

Salven er preget av en hvit skygge og semi-flytende struktur. Finnes i praktiske mørke glassburker og rør. Selges på apotek uten resept og er ment å bare brukes som ekstern agent. Avviker sikkerheten for gravide og babyer.

Brukes til brannskader

Egenskapen til salven gjør at den kan brukes til ulike typer brannskader.

 1. Det er sol. Oftere lider barn av dem, hvis hud er øm og brenner raskt. Takket være sin evne til å absorbere ultrafiolette stråler, bidrar sinksalven til solbrenthet til å styrke epidermisintegritet. Det reduserer betennelse, eliminerer irritasjon og danner et beskyttende lag. Det er nok å bruke 4-6 ganger om dagen på ren hud. Det er nødvendig å bruke til skiltene forsvinner.
 2. Kokende vann. Slike skader er svært vanlige i hjemmemiljøet. Zinksalve for termiske brannskader med kokende vann er egnet for førstehjelp. For å forhindre utvikling av blærer og inflammatoriske prosesser, er det nødvendig å raskt påføre det på skadet hudområde. For maksimal terapeutisk effekt må du bruke en ren, steril dressing på toppen. Det er nødvendig å bytte det en gang om dagen med gjentatt bruk av produktet.
 3. Chemical. I den kjemiske typen av brannsår virker forskjellige alkalier og syrer som et slående middel, samt bitumen, bensin, fotogen og fosfor. Dette inkluderer også skade fra hogweed. Konsekvensene avhenger av omfanget av såret av huden, og varigheten av helbredelse på typen av kjemisk brenning. Noen ganger tar det noen sekunder og lav konsentrasjon for å få alvorlig skade. For behandling må du raskt fjerne det kjemiske reagenset:
 • pulver bør ristes av;
 • i tilfelle av syreforbrenning vil en svak brus eller såpeoppløsning hjelpe;
 • nederlag slaked lime må behandles med en løsning av sukker;
 • alkalisk brann viser en svak løsning av eddik eller sitronsyre;
 • Quicklime kan fjernes med et stykke rent klut, og deretter behandles med vegetabilsk olje.
 1. Deretter bør du smøre et tynt lag krem ​​på tørr hud eller påfør et antiseptisk bandasje med det. Hvis leppene er skadet, blir det lagt på dem.
 2. Electric. Det er preget av tap av følelse i det berørte området. Det er ikke alltid mulig å bestemme brennens område og dets alvorlighetsgrad fra første gang. Ofte er det svimmelhet, kvalme og svakhet. Hvis skaden er liten, vil sink salve ha en medisinsk effekt. Det fjerner tegn på betennelse, eliminerer mulig ekssudat og fremmer rask healing.
Salve med sink kan bare hjelpe med overfladiske forbrenninger (I grad). Ved alvorlige skader er det nødvendig å konsultere lege. I dette tilfellet fungerer verktøyet som en ekstra komponent av kompleks behandling.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

De fleste når du bruker salve med sink, opplever ikke ubehag. Det er ikke angitt for bruk selv for barnebarn. En bestemt kategori personer med økt følsomhet har noen ganger bivirkninger på visse ingredienser:

 • føler seg kløende;
 • brennende følelse;
 • hudutslett;
 • prikken av dermis.

Noen ganger blir overflaten av huden mørkere. Derfor er kontraindikasjon for bruken tilstedeværelse av overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet. Personer med forutsetning for allergiske reaksjoner bør konsultere en lege før bruk.

Vær forsiktig i ansiktet og unngå kontakt med øynene og eventuelle sår, da det kan forårsake irritasjon.

Legemidlet er forbundet med kosmetikkfeltet, som ofte inngår i solkremkrem og kremer, forskjellige pulver. Mange er vant til å bruke sinksalve for ulike forbrenninger som ofte forekommer i hverdagen, på jobb og i ro. Det tjener som et billig og effektivt middel for mindre skader, forebygging av sårinfeksjon og raskere helbredelse.

Link til hovedpublikasjonen

(gjennomsnitt: 5,00 av 5) Last ned.

Sink (Salicylovotsinkovka) Brennsalve: Hjelper det?

Zinksalve er en effektiv og rimelig billig medisin som effektivt kan brukes til forskjellige hudskader. I de fleste tilfeller er legemidlet brukt til å eliminere akne og akne hos ungdom, men på grunn av sine egne antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper kan også zinksalve for forbrenninger brukes.

Det er verdt å merke seg at sammensetningen kan brukes på skadestedet bare ved første graders brannsår, når skaden manifesterer sig som puffiness og svak rødhet. Ved alvorlige lesjoner kan sammensetningen brukes som en del av kompleks terapi under tilsyn av en spesialist.

Slik bruker du for brannskader.

Hvordan virker effektiviteten?

Zinksalve for brannskader av 1 grad kan brukes. Dens effektivitet skyldes ekspressive antiseptiske indikatorer for sinkoksid. Den aktive ingrediens fjerner aktivt vann fra overflaten av huden og fjerner inflammatorisk ekssudat, eliminerer og undertrykker aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Advarsel! Handlingsprinsippet av stoffet er basert på eliminering av næringsmediet, som tjener som en fruktbar grunn for utviklingen av patogen flora og lanseringen av den inflammatoriske prosessen.

Brennsalve har følgende egenskaper:

 • regenererende egenskaper - sammensetningen er i stand til å akselerere prosessen med sårheling og epitelutvinning;
 • anti-inflammatoriske egenskaper - eliminerer smerte og andre symptomer på betennelse;
 • normaliserer talgkjertlene;
 • lindrer hevelse;
 • tørker huden.

Brenn zinksalve brukes ofte, men pasienter bør være oppmerksomme på visse forsiktighetsregler. En viktig fordel ved verktøyet er prisen - den er tilgjengelig i forhold til andre komponenter som har en tilsvarende effekt.

Farmakologiske egenskaper og sammensetning

Et stoff som kalles sink salve brukes ofte til ekstern behandling av skadet hud.

Listen over farmakologiske egenskaper av det aktive stoffet kan representeres som følger:

 • bremser ned biokjemiske prosesser etter å ha kommet inn i de skadede hudcellene;
 • gir kapillær innsnevring og undertrykker puffiness;
 • går inn i en aktiv reaksjon med proteiner, på grunn av hvilken en film dannes på overflaten av huden.

Oppmerksomhet på pasienter bør stoppes på grunn av at sinksalve for en brenning som dekker et stort område av huden, kan være ineffektiv. Ikke bruk verktøyet for lesjoner 2 og 3 av alvorlighetsgrad. Kun en lege vil kunne bestemme den optimale eksponeringsmetoden.

Hvis smerten innen 2 dager ikke går, er det verdt å se en lege.

Grunnlaget for legemidlet er petrolatum. Produktet inneholder følgende stoffer:

 • mineral ekstrakter;
 • voks;
 • fiskeolje;
 • dimetikon;
 • mentol.

Interessant å vite! Salicylic sink salve for brannskader kan også brukes. Dette komplekset er et universelt verktøy for å eliminere brannskader og annen dermatologisk skade.

Videoen i denne artikkelen vil fortelle leserne om egenskapene til stoffet og anbefalinger som begrenser bruken av stoffet.

Hvordan bruke: Liste over indikasjoner

Ved termiske forbrenninger anbefales det å smøre det berørte området 2 - 3 ganger om dagen med en medisinsk sammensetning. I visse tilfeller kan mangfoldet av søknad økes opptil 6-8 ganger per dag. En slik korreksjon utføres bare etter samråd med legen din.

Varigheten av behandlingen bestemmes i sammenheng med graden av vevskader. Som regel er bruksmåten 5-20 dager.

Det er også nyttig for pasienter å vite at legemidlet er ganske vanskelig å fjerne fra overflaten av huden. Det er ikke mulig å gjøre dette med vanlige vaskemidler - det er bedre å bruke tjære såpe.

Tørr og sensitiv hud bør videre bearbeides med glyserin eller olivenolje, fordi tjære såpe kan forårsake overdrying og forårsake revner i huden.

Hovedindikasjoner

Legemidlet er relativt trygt, men til tross for dette bør du konsultere en lege før bruk. Bruksanvisning regulerer noen av rammene og bestemmer doseringsregimet.

Listen over indikasjoner på bruk av produktet kan representeres som følger:

 • termiske brannsår;
 • solbrenthet;
 • seng sår;
 • bleieutslett hos spedbarn og sengetøy
 • streptoderma streptokokklesjon
 • trofiske endringer;
 • akne og akne;
 • tørr hud

På betingelse av rettidig bruk, er verktøyet mest effektive:

 • eliminerer risikoen for sekundær infeksjon;
 • hindrer spredning av infeksjon;
 • eliminerer smerte.

Det er viktig! Det er forbudt å bruke agenten til behandling av intense purulente prosesser. Sammensetningen brukes ikke dersom pasienten har overfølsomhet overfor medikamentkomponentene.

Hvordan søke?

På grunn av de unike egenskapene til sinksalve, kan agenten foreskrives for ulike brannskader, men med noen begrensninger.

Derfor er det ekstremt viktig å gjøre seg kjent med bruksreglene i dette tilfellet:

Sinksalve for brannskader: bruksområder

Zinksalve for brannsår - en av de tilgjengelige og effektive midler. Dette stoffet er ofte foreskrevet for termiske sår på 1-2 grader, men i tilfelle mer alvorlige skader, er det verdt å konsultere med en lege.

Det aktive elementet er sinkoksid, de aktive komponentjonene trenger inn i de dypere lagene av huden og forblir der en stund, og danner en beskyttende barriere som forhindrer infeksjon.

Sammensetning og utgivelsesform

Den viktigste aktive ingrediensen er sinkoksid, noe som sikrer en høy terapeutisk effekt under termisk skade.

Som ytterligere aktive elementer inkluderer:

Den unike sammensetningen gir følgende egenskaper av sinksalve:

 • antibakterielle;
 • anti-inflammatorisk;
 • Lindrer hudirritasjon.

Sinksalve for brannskader har en sammentrykkende og adsorberende effekt, tørker det brente området. Legemidlet lindrer smerte etter skade, gjenoppretter balansen i talgkjertlene, eliminerer puffiness.

Det er viktig! Ved å bruke sinksalve for brann, desinfiserer de skadede områdene, tørker, men bidrar ikke til vevregenerering, med signifikant skade, er det nødvendig med ytterligere bruk av sårhelende preparater, for eksempel Panthenol, Bepanten, Solcoseryl.

Verktøyet tilbys for salg i form av pasta og salve. Et karakteristisk trekk ved begge former for frigjøring er konsentrasjonen av den aktive substansen.

Zinksalve for forbrenninger tilbys i glass eller metallrør i et volum på 25 g, 30 g, 50 g. Doseringsformen har en dristig tekstur og en hvit fargetone.

Instruksjoner for bruk

Avhengig av lesjonens art og graden av lokalisering av skadene, er det utviklet en egen bruksordning:

 1. I tilfelle termisk skade med kokende vann eller varm damp, er det nødvendig å gi førstehjelp til brannskader så snart som mulig - avkjøl det skadede området og bruk deretter legemidlet. Dette vil bidra til å forhindre dannelse av betennelse. For å oppnå maksimal effekt av behandlingen anbefales det å bruke midlet 3 ganger om dagen. Om nødvendig, påfør en steril dressing. Behandlingsforløpet utføres til fullstendig gjenoppretting og stramming av såroverflaten. Legemidlet klarer seg godt med termiske skader på 1-2 grader, hvis behandlingen utføres fra 7 til 20 dager.

Det er viktig! Påfør zinksalve for brennbarhet er bare tillatt på overflate og uinfiserte sår. Ved tilfelle av patogen mikroflora er dette stoffet ineffektivt, antibakteriell terapi er nødvendig.

 1. Ved alvorlige skader kan store områder bli smurt med sink salve 3-5 ganger om dagen.
 2. I sjeldne tilfeller brukes bøyd på brente overflater opptil 6 ganger per 24 timer, men bare etter å ha konsultert en lege.
 3. Zinksalve brukes også til å behandle ultrafiolette brannsår. I dette tilfellet vil behandlingen lage en beskyttende film på epidermis. Påfør stoffet på det skadede området 2-4 ganger om dagen med et tynt lag, terapien utføres til huden helbreder.
 4. Kjemiske skader som oppstår under kontakt med alkali, syrer, er det tillatt å behandle sink salve for rask helbredelse av brannskader. Bruk er kun indikert for mindre lesionsområder. Du må først fjerne irriterende fra det skadede området, og deretter bruke et effektivt middel.

Uansett graden av helbredelse, er det nødvendig å se en lege.

For å fjerne rester fra huden anbefales det å bruke en enkel tjære såpe, fordi den vanlige rengjøringssalven ikke fjernes. Etter det, for bedre healing og hydrering av epidermis, bruk glycerin på myke vev.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Sinksalve for brannskader har nesten ingen restriksjoner og tolereres godt av de fleste pasienter. Ikke anbefaler bruk av stoffet til ofre som er overfølsomme for hovedkomponentene.

Hvis du ignorerer anbefalingene i instruksjonene, kan følgende bivirkninger oppstå:

 • Kløe.
 • Brennende følelse.
 • Allergisk utslett.
 • Kutt og prikker.

I sjeldne tilfeller kan huden bli mørkere. Det må tas vare på medikamentet for å behandle problemområder i ansiktet, i øyelokkene, på grunn av at det kan provosere irritasjon.

Pasienter som har en predisponering for allergiske reaksjoner før bruk, bør konsultere en spesialist.

Under graviditet

Sinksalve for brannskader er tillatt for bruk av kvinner som venter på barn, eller under amming. Dette skyldes det faktum at stoffet ikke absorberes i blodet, passerer ikke gjennom placenta barrieren, og skader derfor ikke mor og barn. På grunn av egenskapene er det godt sliter med det forbedrede arbeidet i sebaceous kjertlene under svangerskapet.

For barn

Er det mulig å smøre zinksalve brenn ungdommer, barn? Instruksjonene begrenser ikke bruken av stoffet, men eksperter anbefaler ikke bruk av stoffet etter skade på barn under 1 år. I dette tilfellet er det bedre å velge mer godartede medisiner, med tillegg av ekstrakter av medisinske urter.

lagring

Husk å oppbevare på et tørt mørkt sted, siden hovedkomponentene brytes ned når de utsettes for lysstråler. Temperaturen skal være fra 12 til 25 grader Celsius, med langvarig lagring i kulde, vil medisinen bli ubrukelig.

Burns zinc salve er et svært effektivt preparat for behandling av brente overflater på 1-2 grader, uavhengig av ambulant innstilling. Legemidlet kan brukes av gravide og ammende kvinner. Salve er god for antiseptisk behandling i tilfelle en liten såroverflate, forhindrer infeksjon av blærene. Imidlertid er cellegenerering ikke befordrende, og for omfattende skader er det nødvendig med ekstra anti-brent terapi med spesialiserte midler.

Sink salve for brannskader vurderinger

Hjelper Acne Zinc Salve?

For å eliminere rynker bruker våre lesere Biorecin. Å se populariteten til dette verktøyet, bestemte vi oss for å tilby det til din oppmerksomhet.
Les mer her...

Ulike utbrudd på ansikt og kropp er et ganske ubehagelig problem som mange står overfor.

På grunn av feil hudpleie, metabolske forstyrrelser eller hormonforstyrrelser, kan sebaceous kjertlene bli betent, som danner akne.

Ofte, for å bli kvitt dem, må en person kjøpe ulike piller eller dyre kosmetikk som ikke alltid hjelper.

Men det er enklere og rimeligere verktøy.

For eksempel har zinksalve for akne lenge blitt brukt, vurderinger av bruken viser at det er veldig effektivt.

Til tross for den lave prisen virker det ofte bedre enn dyre produkter, som bidrar til å rense huden og normalisere talgkjertlene.

Egenskaper og funksjoner i verktøyet

Den viktigste komponenten av salven er sink.

Det har lenge vært ansett mineral av helse og skjønnhet, fordi det har mange gunstige egenskaper for huden.

Derfor inneholder sinkoksid ofte forskjellige salver, babykrem og pulver.

struktur

Sink salve har en veldig enkel sammensetning.

Dette er den største fordelen, siden fraværet av hormonelle stoffer, antibiotika og syntetiske komponenter gjør det trygt.

I salvenes sammensetning er bare petrolatum og sinkoksid.

Hvordan gjør det

På grunn av den enkle sammensetningen av sink inneholder salver ikke bivirkninger.

Men det har en gunstig effekt på huden:

 • bidrar til å mette cellene med oksygen;
 • normaliserer fettmetabolismen;
 • hindrer akne
 • stimulerer celleregenerering;
 • renser og strammer porene.

Foto: før og etter

Fordeler med sink salve

Zinksalve bidrar til å bli kvitt akne på grunn av de unike egenskapene til hovedkomponenten.

 • Sinkoksid har en tørkeeffekt på huden, akselererer helbredelsen av akne og normaliserer arbeidet til talgkjertlene.
 • Det adsorberer overflødig fett og forhindrer bakterier i å multiplisere.
 • Dette mineral har også en antimikrobiell effekt, reduserer betennelse og hevelse.

Spesielt nyttig er bruken av sinksalve for problemhud.

Dette verktøyet akselererer modningen av akne, trekker pus og fremmer rask helbredelse av sår.

På effektiviteten av denne salven sier bildet før og etter behandlingen. Bare 1-2 uker med bruk, og ansiktet er fullstendig renset.

Video: "Årsaker til akne og det mest effektive middel for akne"

Indikasjoner for bruk

Zinksalve har lenge vært vellykket brukt til ulike dermatologiske problemer.

Bruken er effektiv i slike tilfeller:

 • med brannsår;
 • bleieutslett, sengetøy;
 • forskjellige sår, riper og sår;
 • eksem og dermatitt;
 • med herpes;
 • mot akne, svarte flekker;
 • fra spor etter akne.

Fordeler og ulemper

 • I motsetning til de fleste kosmetikk og akneprodukter er sink salve tilgjengelig for alle til en pris.
 • I tillegg er det forbrukes veldig sparsomt, da det påføres stiplet, derfor vil en pakke vare i svært lang tid.
 • Denne salven bidrar til å kvitte seg ikke bare med de fleste akne, men også av flekker etter fjerning.
 • Dens bruk fører ikke til tilstopping av porene og øker den fete huden.

Men ikke alle liker sink salve.

 • Spesielt ubeleilig er at når det påføres, er det uønsket å bruke dekorative kosmetikk. Dette verktøyet er dårlig absorbert, så etter påføring etter en stund må det fjernes med serviett.
 • I tillegg, hvis du ikke vet hvordan du bruker sink salve korrekt, kan du få en allergisk reaksjon. Selv om dette er sjeldent, men fortsatt før den første søknaden er å gjennomføre en test for individuell følsomhet.

Instruksjoner for bruk fra akne

For å bruke salven var effektiv, må du følge noen regler.

 • Først og fremst er det nødvendig å påføre preparatet på ren hud med rene hender. Dette vil bidra til å forhindre ytterligere infeksjon av problemområdet.
 • Sinksalve skal brukes regelmessig i 1-2 uker. Det anbefales å bruke det på problemområder i huden 3-6 ganger om dagen.
 • Påfør bare salvepunkt på akne seg med en bomullspinne.
 • På grunn av forekomsten av vaselin i sammensetningen, absorberes den dårlig, så etter 30 minutter må du fjerne rester av en serviett.

Ernæring under behandling

Legene anbefaler at, for å øke effektiviteten av behandlingen, i tillegg ta innvendige sinktabletter.

 • Du kan også inkludere i diettmat med høyt innhold av dette sporelementet. Disse er egg, lever, belgfrukter, nøtter, grønne grønnsaker, havfisk, tomater.
 • I tillegg er det nødvendig å ekskludere produkter med høyt innhold av kobber, som nøytraliserer virkningen av sink. Dette er kakao, hasselnøtt, bryggergær, svinelever.

Anti-inflammatorisk maske oppskrifter

De som tviler på om et så enkelt anti-akne-stoff kan anbefales å bruke en salve som en del av masker.

De brukes på problemområder om natten og hjelper deg med å bli kvitt utslett om noen dager.

Det finnes flere populære sink salvebaserte oppskrifter.

 • Ta 2 ts sink, 10% salisylsyre og 33% svovelsalve. Legg til 7 dråper birktjære, 5 dråper vitamin A og et par dråper essensielle oljer av bergamot, te-tre, enebær og rosmarin. Bland godt og lagre blandingen i kjøleskapet.
 • Bland en spiseskje med svart og rosa leire, fortynn med vann til tilstanden av tetthet rømme. Legg til en teskje sink salve.
 • Slå på proteinet med kjøttet av en liten frukt av kiwi. Tilsett 3 teskjeer av grønn leire og en teskje sinksalve og olivenolje.

Dermatologi Tips

Når akne oppstår, anbefaler leger ikke å bruke dekorative kosmetikk og andre kosmetikk.

Under behandling med sink salve er det bedre å nekte sminke. Hvis dette ikke er mulig, er det bedre å bruke stoffet om natten eller bruke det i helgene.

Så akne behandling vil være lengre, men fortsatt effektiv.

Før du bruker sink salve, må du finne ut hvordan du bruker det riktig. Det anbefales ikke å bruke stoffet på svært betente områder, sår og riper, så vel som på området rundt øynene.

Og til tross for at sink salve anses å være trygt, kan ikke alle bruke det.

Noen ganger kan det oppstå en allergisk reaksjon, som kan unngås hvis du først utfører en sensitivitetstest.

analoger

Den farmakologiske og kosmetiske industrien bruker mye sink for produksjon av anti-akne medisiner.

 • Den nærmeste analogen av denne salven er sinkpasta. Det adskiller seg i en mindre fett konsistens. Den inneholder stivelse, så limen er tykkere, bedre tørker acne.
 • Et annet nært stoff er salisylat sink salve. På grunn av tilstedeværelsen av salicylsyre i sammensetningen, har den en sterkere antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.

Kostnad for

Den største fordelen med sink salve er prisen. Pakking kan kjøpes for mindre enn 50 rubler.

Kostnaden varierer i små grenser, avhengig av produsent og form for utgivelse.

Rask hjelp sink salve for ulike brannskader

Zinksalve for brannsår er et rimelig verktøy som gjør at du effektivt kan håndtere skader på huden. Derfor brukes den ofte til jeg brenner, sammen med brenning, rødhet og hevelse i epidermis. Ved alvorlige skader, kontakt lege.

Egenskaper av sink salve

Grunnlaget for virkningen av medisinsk salve kalt "Zink" er antiseptiske egenskaper som kan beskytte mot dermatologiske infeksjoner. Verktøyet absorberer vann, trekker ut ekssudatet av en inflammatorisk natur, noe som forhindrer at mikrober utvikles i fravær av næringsmedium for dem.

Zink i sammensetningen er i stand til å bremse effektene av aktive biologiske stoffer som forårsaker opphopning av væske i vevet og fører til utvidelse av kapillærene. Den kombinerer med proteiner og skaper en beskyttende film som hindrer reproduksjon av patogene bakterier og smittsomme komplikasjoner.

Salven har følgende egenskaper:

 1. Anti-inflammatorisk: lindrer symptomer i ulike hudsykdommer.
 2. Regenerering (helbredelse): bidrar til å gjenopprette skadede epitelceller.
 3. Tørking: reduserer talgkjertlene og lindrer hevelse.
 4. Evnen til å absorbere ultrafiolett stråling: mye brukt i kosmetisk industri.

På grunn av disse egenskapene blir gelen ofte brukt i klinisk praksis for ulike patologier og typer skader. Verktøyet erstatter mange dyre stoffer og er egnet for noen terapimetoder.

Sammensetning og utgivelsesform

Sink salve har en enkel sammensetning. Den består av bensinatum og sinkoksid i et forhold på 9: 1. Moderne typer verktøy kan omfatte følgende komponenter:

 • lanolin og dimetikon;
 • salicylsyre (salisylsyre);
 • fiskeolje;
 • mentol og voks;
 • mineraloljer og parabener.

Det er to former for salveutgivelse.

Pasta har en tykkere og oljeaktig struktur. Det er foreskrevet for å oppnå maksimal terapeutisk effekt, og for å redusere penetrasjonen av aktive stoffer inn i systemisk sirkulasjon. Dette er ofte nødvendig når barnet bæres.

Salven er preget av en hvit skygge og semi-flytende struktur. Finnes i praktiske mørke glassburker og rør. Selges på apotek uten resept og er ment å bare brukes som ekstern agent. Avviker sikkerheten for gravide og babyer.

Brukes til brannskader

Egenskapen til salven gjør at den kan brukes til ulike typer brannskader.

 1. Det er sol. Oftere lider barn av dem, hvis hud er øm og brenner raskt. Takket være sin evne til å absorbere ultrafiolette stråler, bidrar sinksalven til solbrenthet til å styrke epidermisintegritet. Det reduserer betennelse, eliminerer irritasjon og danner et beskyttende lag. Det er nok å bruke 4-6 ganger om dagen på ren hud. Det er nødvendig å bruke til skiltene forsvinner.
 2. Kokende vann. Slike skader er svært vanlige i hjemmemiljøet. Zinksalve for termiske brannskader med kokende vann er egnet for førstehjelp. For å forhindre utvikling av blærer og inflammatoriske prosesser, er det nødvendig å raskt påføre det på skadet hudområde. For maksimal terapeutisk effekt må du bruke en ren, steril dressing på toppen. Det er nødvendig å bytte det en gang om dagen med gjentatt bruk av produktet.
 3. Chemical. I den kjemiske typen av brannsår virker forskjellige alkalier og syrer som et slående middel, samt bitumen, bensin, fotogen og fosfor. Dette inkluderer også skade fra hogweed. Konsekvensene avhenger av omfanget av såret av huden, og varigheten av helbredelse på typen av kjemisk brenning. Noen ganger tar det noen sekunder og lav konsentrasjon for å få alvorlig skade. For behandling må du raskt fjerne det kjemiske reagenset:
 • pulver bør ristes av;
 • i tilfelle av syreforbrenning vil en svak brus eller såpeoppløsning hjelpe;
 • nederlag slaked lime må behandles med en løsning av sukker;
 • alkalisk brann viser en svak løsning av eddik eller sitronsyre;
 • Quicklime kan fjernes med et stykke rent klut, og deretter behandles med vegetabilsk olje.
 1. Deretter bør du smøre et tynt lag krem ​​på tørr hud eller påfør et antiseptisk bandasje med det. Hvis leppene er skadet, blir det lagt på dem.
 2. Electric. Det er preget av tap av følelse i det berørte området. Det er ikke alltid mulig å bestemme brennens område og dets alvorlighetsgrad fra første gang. Ofte er det svimmelhet, kvalme og svakhet. Hvis skaden er liten, vil sink salve ha en medisinsk effekt. Det fjerner tegn på betennelse, eliminerer mulig ekssudat og fremmer rask healing.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

De fleste når du bruker salve med sink, opplever ikke ubehag. Det er ikke angitt for bruk selv for barnebarn. En bestemt kategori personer med økt følsomhet har noen ganger bivirkninger på visse ingredienser:

 • føler seg kløende;
 • brennende følelse;
 • hudutslett;
 • prikken av dermis.

Noen ganger blir overflaten av huden mørkere. Derfor er kontraindikasjon for bruken tilstedeværelse av overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet. Personer med forutsetning for allergiske reaksjoner bør konsultere en lege før bruk.

Vær forsiktig i ansiktet og unngå kontakt med øynene og eventuelle sår, da det kan forårsake irritasjon.

Legemidlet er forbundet med kosmetikkfeltet, som ofte inngår i solkremkrem og kremer, forskjellige pulver. Mange er vant til å bruke sinksalve for ulike forbrenninger som ofte forekommer i hverdagen, på jobb og i ro. Det tjener som et billig og effektivt middel for mindre skader, forebygging av sårinfeksjon og raskere helbredelse.

Den største medisinske portalen dedikert til skade på menneskekroppen

Zinksalve er en effektiv og rimelig billig medisin som effektivt kan brukes til forskjellige hudskader. I de fleste tilfeller er legemidlet brukt til å eliminere akne og akne hos ungdom, men på grunn av sine egne antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper kan også zinksalve for forbrenninger brukes.

Det er verdt å merke seg at sammensetningen kan brukes på skadestedet bare ved første graders brannsår, når skaden manifesterer sig som puffiness og svak rødhet. Ved alvorlige lesjoner kan sammensetningen brukes som en del av kompleks terapi under tilsyn av en spesialist.

Hvordan virker effektiviteten?

Zinksalve for brannskader av 1 grad kan brukes. Dens effektivitet skyldes ekspressive antiseptiske indikatorer for sinkoksid. Den aktive ingrediens fjerner aktivt vann fra overflaten av huden og fjerner inflammatorisk ekssudat, eliminerer og undertrykker aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Advarsel! Handlingsprinsippet av stoffet er basert på eliminering av næringsmediet, som tjener som en fruktbar grunn for utviklingen av patogen flora og lanseringen av den inflammatoriske prosessen.

Brennsalve har følgende egenskaper:

 • regenererende egenskaper - sammensetningen er i stand til å akselerere prosessen med sårheling og epitelutvinning;
 • anti-inflammatoriske egenskaper - eliminerer smerte og andre symptomer på betennelse;
 • normaliserer talgkjertlene;
 • lindrer hevelse;
 • tørker huden.

Brenn zinksalve brukes ofte, men pasienter bør være oppmerksomme på visse forsiktighetsregler. En viktig fordel ved verktøyet er prisen - den er tilgjengelig i forhold til andre komponenter som har en tilsvarende effekt.

Farmakologiske egenskaper og sammensetning

Et stoff som kalles sink salve brukes ofte til ekstern behandling av skadet hud.

Listen over farmakologiske egenskaper av det aktive stoffet kan representeres som følger:

 • bremser ned biokjemiske prosesser etter å ha kommet inn i de skadede hudcellene;
 • gir kapillær innsnevring og undertrykker puffiness;
 • går inn i en aktiv reaksjon med proteiner, på grunn av hvilken en film dannes på overflaten av huden.

Oppmerksomhet på pasienter bør stoppes på grunn av at sinksalve for en brenning som dekker et stort område av huden, kan være ineffektiv. Ikke bruk verktøyet for lesjoner 2 og 3 av alvorlighetsgrad. Kun en lege vil kunne bestemme den optimale eksponeringsmetoden.

Grunnlaget for legemidlet er petrolatum. Produktet inneholder følgende stoffer:

Interessant å vite! Salicylic sink salve for brannskader kan også brukes. Dette komplekset er et universelt verktøy for å eliminere brannskader og annen dermatologisk skade.

Videoen i denne artikkelen vil fortelle leserne om egenskapene til stoffet og anbefalinger som begrenser bruken av stoffet.

Hvordan bruke: Liste over indikasjoner

Ved termiske forbrenninger anbefales det å smøre det berørte området 2 - 3 ganger om dagen med en medisinsk sammensetning. I visse tilfeller kan mangfoldet av søknad økes opptil 6-8 ganger per dag. En slik korreksjon utføres bare etter samråd med legen din.

Varigheten av behandlingen bestemmes i sammenheng med graden av vevskader. Som regel er bruksmåten 5-20 dager.

Det er også nyttig for pasienter å vite at legemidlet er ganske vanskelig å fjerne fra overflaten av huden. Det er ikke mulig å gjøre dette med vanlige vaskemidler - det er bedre å bruke tjære såpe.

Tørr og sensitiv hud bør videre bearbeides med glyserin eller olivenolje, fordi tjære såpe kan forårsake overdrying og forårsake revner i huden.

Hovedindikasjoner

Legemidlet er relativt trygt, men til tross for dette bør du konsultere en lege før bruk. Bruksanvisning regulerer noen av rammene og bestemmer doseringsregimet.

Listen over indikasjoner på bruk av produktet kan representeres som følger:

 • termiske brannsår;
 • solbrenthet;
 • seng sår;
 • bleieutslett hos spedbarn og sengetøy
 • streptoderma streptokokklesjon
 • trofiske endringer;
 • akne og akne;
 • tørr hud

På betingelse av rettidig bruk, er verktøyet mest effektive:

 • eliminerer risikoen for sekundær infeksjon;
 • hindrer spredning av infeksjon;
 • eliminerer smerte.

Det er viktig! Det er forbudt å bruke agenten til behandling av intense purulente prosesser. Sammensetningen brukes ikke dersom pasienten har overfølsomhet overfor medikamentkomponentene.

Hvordan søke?

På grunn av de unike egenskapene til sinksalve, kan agenten foreskrives for ulike brannskader, men med noen begrensninger.

Derfor er det ekstremt viktig å gjøre seg kjent med bruksreglene i dette tilfellet:

Mulige kontraindikasjoner

I de fleste tilfeller er sinksalve godt tolerert av pasienter i forskjellige aldre og har nesten ingen kontraindikasjoner å bruke. i noen tilfeller er det risiko for overfølsomhetsreaksjon eller intoleranse mot komponentene.

I dette tilfellet er reaksjonene som følger:

 • hudutslett deteksjon;
 • dannelsen av rødhet og hevelse på applikasjonsstedet;
 • brennende og kløe.

Instruksjonen regulerer ikke noen harde kontraindikasjoner som skal brukes. Verktøyet kan ikke brukes av pasienten ved individuell toleranse av noen av komponentene av pasienten.

Det er viktig! Med manifestasjonen av immunresponsen fra bruken av sammensetningen, blir det forlatt.

Analoger betyr

Moderne farmakologi gir forbrukerne utallige mengder antiforbrenningsmidler, blant annet analoger og substitutter for sinksalve.

Hjelper sinkalve fra brannskader? Du kan svare på dette spørsmålet etter bruk av verktøyet.

Når produktet påføres umiddelbart etter å ha fått mindre skade, er effekten umiddelbart synlig:

Flere Artikler Om Typer Acne