Bredspektret antibiotika. Søknad: akne, vevnekrose, kokker, bronkitt, vaginitt, Staphyloderma. Pris fra 659 gnid.

Analoger: Speil, Clindamycin, Zener. Mer informasjon om analoger, priser, og om de er erstatninger, kan du finne ut på slutten av denne artikkelen.

I dag snakker vi om Dalatsin gel. Hva et middel, hvordan påvirker det kroppen? Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene? Hvordan og i hvilke doser brukes? Hva kan bli erstattet?

Generell informasjon

Dette stoffet er et antibiotika og har et bredt spekter av handling.

Det påføres ved å bruke innholdet på huden, som en vanlig salve. Hovedformålet med medisin - kampen mot purulente utslett på det øvre laget av epitelet.

Dalatsin gel for akne er ganske effektiv, samtidig som du erstatter effekten av flere midler samtidig, da det ytterligere reduserer betennelse og forhindrer reinfeksjon.

Aktiv ingrediens og sammensetning

Aktiv komponent - i form av klindamycinfosfat, som starter sin drift bare etter kontakt med huden, hvoretter deler og er i stand til å påvirke legemet.

En viktig funksjon - behovet for å få tilgang til talgkjertlene, eller bruk av en salve er mangelfulle, det vil si før påføring av hygiene er nødvendig.

Dalatsin for ansiktet er trygt, overdriver ikke huden (samtidig som dosen og behandlingen respekteres). Ved fortsatt bruk kan forbedringer av bivirkninger bli merkbare.

Dalacin gel i gynekologi foreskrives ofte (suppositorier) på grunn av sammensetningens art, som inkluderer:

 • clindamycin fosfat;
 • metylparaben;
 • renset vann;
 • medisinsk petrolatum (i små mengder for flytende konsistens);
 • natriumhydroksydoppløsning;
 • polyetylenglykol;
 • propylenglykol.

De fleste av komponentene er bindende og har ikke egne medisinske effekter på det øvre epitelet, så ofte i medisinsk praksis er det situasjoner når en annen krem ​​foreskrives parallelt for å eliminere noen uønskede effekter.

Farmakologiske egenskaper

Clindamycin penetrerer dypt under hudlaget, hvor det kommer inn i en kjemisk reaksjon med talgkjertlene, og blir til et annet element som allerede blir aktivt. Dette gjør at du kan bekjempe utviklingen av bakterier ved å drepe dem.

Dette stoffet er effektivt mot nesten alle typer akne-stamme av propionibacterium acnes.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Maligne mikrober dør på grunn av brudd på deres funksjoner av proteinsyntese, som gir levebrød. Denne prosessen er smertefri for huden og fører ikke til overdreven flak og tørrhet.

I dette tilfellet fjernes alle døde celler ved hjelp av en medisinsk enhet, i noen tilfeller kan sebaceous kanaler bli tilstoppet, så rengjøringen må gjøres manuelt.

I kliniske studier ble det funnet en reduksjon i mengden av fettsyrer på huden med 10%.

Absorbsjon i blodet er ganske høy, men hvis du følger forsiktighetsforanstaltninger, påvirker det ikke kroppens livsviktige aktivitet.

vitnesbyrd

Indikasjoner for bruk av gel dalatsin ganske mye. Dette er en god medisin for å eliminere følgende sykdommer:

 • Akne (akne).
 • Follikulitt og koke.
 • Brent akne.
 • Stafilodermiya.
 • Smittsomme betennelser.

Andre former for frigivelse tillater å eliminere:

 • Bakteriell vaginitt.
 • Bronkitt.
 • Purulent leddgikt.
 • Malaria.
 • Epidermal nekrose av de øvre lagene.
 • Peritonitt.

Rehabiliteringskurset bør være raskt, fordi den mikrobielle trenden gradvis har en tendens til å utvikle motstand mot virkningen av stoffet.

Hvis du bruker krem ​​i flere måneder, kan du få et ekstra problem - et utslett som må behandles på andre måter.

Dette tyder på behovet for konsultasjon med en hudlege som vil anbefale et bestemt behandlingsprogram som vil være mest effektivt for en enkeltperson.

Kontra

Sammensetningen av Dalatsin-gelen vil være farlig dersom minst ett av elementene er til stede:

 • Overfølsomhet overfor minst ett element, inkludert bindemidlet, som ikke har noen medisinsk effekt.
 • Tilstedeværelsen av allergier.
 • Graviditetsperioden og amming (ved bruk av vaginal krem).
 • Alder opp til 12 år.
 • Alvorlig kronisk lever- eller nyresykdom.

Metode for bruk og dosering

Instruksjoner for bruk Dalatsin gel er ganske enkelt. Før prosedyren er det nødvendig å skylle på overflaten grundig for å unngå tilstopping av sporer, hvorpå den må tørkes.

Salven er påført med et tynt lag på den skadede delen av huden, gnidd i en sirkelbevegelse, hvoretter stoffet skal tørke ut og først etter at det kan vaskes av.

Når du bruker en vaginal krem, må du skrive den inn med en applikator (vil bli inkludert) om natten. Behandlingsforløpet avhenger av sykdomsstadiet, det korrigeres direkte av den behandlende legen (vanligvis 3-7 dager).

Stearinlys administreres om natten, en i 3 dager, om nødvendig kan behandlingen gjentas etter to uker for å forhindre tilbakefall.

Det er verdt å merke seg at Dalatsin hjelper fra trøst, men bruksmetoden er bevart.

Gravide og ammende kvinner i barndommen

Det aktive stoffet kan absorberes i store mengder i blodet, men det er ingen skade på vitenskapsbasert skade for barnet.

Likevel anbefaler leger at gravide og ammende kvinner avstår fra å bruke stoffet (med unntak av gel, er andre former forbudt).

Gelen kan bare brukes til babyer etter et år, mens konstant tilsyn av barnelege er nødvendig.

Andre former er tillatt etter fylte 12 år.

For analoger av dalatsin gel er kravene nøyaktig det samme.

Bivirkninger

Under kliniske studier ble følgende symptomer identifisert hos enkelte pasienter:

 • magesmerter, løs avføring, diaré;
 • elveblest;
 • kløe og brenning i området for å gni;
 • trombocytopeni (ekstremt sjelden).

Mer alvorlige negative effekter oppstår bare ved injeksjon av intramuskulær injeksjon.

Spesielle instruksjoner

For å øke effektiviteten av behandlingen må det tas forholdsregler:

 • Unngå kontakt med øyeområdet. Hvis dette skjer, bør det vaskes. Ved bevaring av rødhet anbefales det å adressere på sykehus.
 • Hvis etter en tidsperiode effektiviteten er blitt lavere, må du ta en pause i en måned, og deretter fortsette å bruke Dalacin.

overdose

Tilfeller av overdose ved ekstern bruk er ikke identifisert.

Ved inntak av store mengder innhold, er det nødvendig å indusere oppkast ved bruk av en vandig oppløsning av brus. Hvis symptomer på forgiftning vedvarer (hodepine, feber, svakhet i kroppen), ta kontakt med klinikken.

Drug interaksjon

Ingen negativ effekt fra andre legemidler (for gelen) ble påvist.

analoger

Med lignende symptomer kan du foreskrive:

Sammenligning med erytromycin

Det har et bredere anvendelsesområde, men den kjemiske sammensetningen er farligere for en ung utviklingsorganisme. De viktigste indikasjonene - kampen mot virusinfeksjoner. Det er dyrere med samme effektivitet ved behandling av purulente hudsykdommer.

Dalatsin

◊ Gel til ekstern bruk 1% i form av en gjennomsiktig, fargeløs, viskøs masse.

Hjelpestoffer: allantoin - 2 mg, metylparaben - 3 mg, propylenglykol - 50 mg, polyetylenglykol - 100 mg, karbomer 934P - 7,5 mg, natriumhydroksydoppløsning 40% - q.s., renset vann - q.s. opptil 1 år

30 g - rør (1) - pakker kartong.

Et antibiotikum av gruppen av lincosamider for lokal bruk

Clindamycinfosfat er ikke aktivt in vitro, men etter å ha blitt påført huden, blir det raskt hydrolysert av fosfataser i kanalene i talgkjertlene for å danne clindamycin, som har antibakteriell aktivitet. Sensitiviteten til alle studerte stammer av Propionibacterium acnes til clindamycin in vitro (MIC 0,4 μg / ml) ble vist.

Etter påføring av clindamycin på huden, reduseres mengden av frie fettsyrer på hudoverflaten fra ca. 14% til 2%.

Etter topisk påføring av 1% clindamycinfosfatgel i serum og urin, bestemmes svært lave konsentrasjoner av clindamycin.

Aktiviteten av clindamycin i komedoner hos pasienter med akne vulgaris er vist. Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av antibiotika i comedoninnhold etter bruk av en løsning av klindamycin i isopropylalkohol og vann (10 mg / ml) i 4 uker var i gjennomsnitt 597 mcc / g comedo innhold (0-1490 mcc / g).

Farmakokinetikk i spesielle pasientgrupper

Ved gjennomføring av kliniske studier ble et tilstrekkelig antall pasienter over 65 år ikke inkludert for å kunne vurdere om det er forskjeller i farmakokinetikken hos eldre pasienter sammenlignet med yngre pasienter.

- historie med antibiotika-assosiert kolitt;

- alder opp til 12 år (data om sikkerhet og effekt er ikke tilgjengelige);

- Overfølsomhet overfor clindamycin eller lincomycin i historien.

Utad. Et tynt lag med gel påføres det berørte området av ren, tørr hud 2 ganger daglig.

For å oppnå tilfredsstillende resultater, bør behandlingen fortsette i 6-8 uker, og om nødvendig kan du fortsette opptil 6 måneder.

Hvis etter bruk av stoffet i flere måneder, reduserer effekten av behandlingen, bør du ta en pause i behandlingen i 4 uker.

Dalatsin gel: bruksanvisning

struktur

Clindamycin aktiv substans (i form av clindamycin fosfat) 10 mg; Hjelpestoffer: alantoin 2 mg, metylparaben 3 mg, propylenglykol 50 mg, polyetylenglykol 100 mg, karbomer 934P 7,5 mg, 40% oppløsning av natriumhydroksyd q.s., renset vann q.s. opptil 1 år

beskrivelse

Farmakologisk aktivitet

Clindamycinfosfat er inaktivt in vitro, men etter å ha blitt påført huden, blir det raskt hydrolysert av fosfataser i kanalene i talgkjertlene for å danne clindamycin, som har antibakteriell aktivitet. Sensitiviteten til alle undersøkte stammer av Propionibacterium acnes til clindamycin in vitro (MIC 0,4 μg / ml) ble vist.

Etter påføring av clindamycin på huden, reduseres mengden av frie fettsyrer på hudoverflaten fra ca. 14% til 2%.

farmakokinetikk

Etter lokal administrering av 1% clindamycinfosfatgel i serum og urin, bestemmes meget lave konsentrasjoner av clindamycin.

Aktiviteten av clindamycin i komedoner hos pasienter med akne vulgaris er vist. Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av antibiotika i comedoninnhold etter bruk av en løsning av klindamycin i isopropylalkohol og vann (10 mg / ml) i gjennomsnitt i gjennomsnitt var 597 μg / g comedo innhold (0-1490 μg / g) i 4 uker.

Bruk hos eldre pasienter

Ved gjennomføring av kliniske forsøk ble ikke tilstrekkelig antall pasienter over 65 år inkludert for å kunne vurdere om det er forskjeller i farmakokinetikken hos eldre pasienter sammenlignet med yngre.

Indikasjoner for bruk

Kontra

Clindamycin, gel til ekstern bruk, er kontraindisert hos personer med en overfølsomhet overfor clindamycin eller lincomycin. Clindamycin, en gel for aktuell bruk, er kontraindisert hos personer med en historie med enteritt, ulcerøs kolitt og kolitt assosiert med bruk av antibiotika.

Bruk til barn: Legemidlet er kontraindisert hos barn under 12 år (data om sikkerhet og effekt er ikke tilgjengelige).

Graviditet og amming

I dyreforsøk med introduksjon av clindamycin subkutant eller oralt, ble ikke fertilitetsforringelse og eventuelle negative effekter på fosteret detektert. Tilstrekkelig kontrollerte studier hos gravide kvinner har imidlertid ikke blitt utført. Siden resultatene av dyreforsøk ikke alltid kan ekstrapoleres til mennesker, bør legemidlet kun brukes under graviditet dersom den forventede fordelen for moren overveier den potensielle risikoen for fosteret.

Det er ikke kjent om clindamycin utskilles i morsmelk etter ekstern bruk. Clindamycin er funnet i morsmelk etter peropalnogo eller parenteral Introduksjon bør derfor under amming stoppe bruk av stoffet eller slutte å amme, gitt graden av stoffets betydning for moren.

Dosering og administrasjon

Utad. Et tynt lag med gel påføres det berørte området av ren, tørr hud 2 ganger om dagen.

Bivirkninger

Følgende bivirkninger ble rapportert ved bruk av clindamycin i en ekstern doseringsform.

Krenkelser av synsorganet: en brennende følelse i øynene

Forstyrrelser i mage-tarmkanalen: magesmerter, gastrointestinale sykdommer

Infeksiøse og parasittiske sykdommer: follikulitt forårsaket av gram-negativ flora

Hudsykdommer og subkutane vev: Hudirritasjon (brennende, kløe, erytem), kontaktdermatitt, økt produksjon av talgkirtler, urtikaria, tørrhet, peeling.

Ved utnevnelse av parenterale former av clindamycin og former for inntak utviklet alvorlig kolitt.

Saker av diaré, diaré blandet med blod og kolitt (inkludert pseudomembranøs kolitt) ble registrert ved forskrift av parenterale former av clindamycin og orale former, og ble sjelden observert ved ekstern bruk av clindamycin.

overdose

Når det brukes topisk, kan clindamycin absorberes i mengder som forårsaker systemiske effekter. Mulige systemiske bivirkninger inkluderer diaré, hemorragisk diaré, inkludert pseudomembranøs kolitt.

Ved overdosering er symptomatisk og vedlikeholdsbehandling indikert.

Interaksjon med andre legemidler

Det er kryssresistens av mikroorganismer til clindamycin og lincomino. Antagonisme mellom clindamycin og erytromycin er blitt notert.

Clindamycin har vist seg å svekke nevromuskulær overføring og kan derfor øke effekten av andre muskelavslappende midler i perifer virkning, slik at legemidlet skal brukes med forsiktighet hos pasienter som får medisiner i denne gruppen.

Programfunksjoner

Kontakt med slimhinnene i øynene og i hulrommet bør unngås. Vask hendene grundig etter påføring av gelen. Ved utilsiktet kontakt med følsomme overflater (øyne, hudslitasje, slimhinner), skal dette området vaskes med rikelig med kaldt vann.

Bruk av clindamycin (så vel som andre antibiotika), oralt eller parenteralt, er i noen tilfeller forbundet med utvikling av alvorlig diaré og pseudomembranøs kolitt. Ved ekstern bruk av clindamycin-tilfeller av diaré og kolitt er sjeldne, bør imidlertid forsiktighet utvises, og med utvikling av alvorlig eller langvarig diaré bør legemidlet avbrytes og om nødvendig passende diagnostiske og terapeutiske tiltak. Vanligvis oppstår diaré, kolitt og pseudomembranøs kolitt i løpet av noen få uker etter at oral eller parenteral behandling med clindamycin er fullført. I tilfelle av alvorlig diaré bør spørsmålet om å få en koloskopi være løst. Reseptbelagte medisiner som reduserer gastrointestinal motilitet, som opioid analgetika og difenoksylat med atropin, kan forlenge og / eller forverre forløpet av denne komplikasjonen. Vancomycin har vist seg å være effektive motellerog antibiotika-assosiert pseudomembranøs kolitt forårsaket av Clostridium Difficile. Den vanlige dosen, fordelt på 3-4 doser for voksne, varierer fra 500 mg til 2 g vankomycin per dag i munnen i 7-10 dager.

Innflytelse på evnen til å kjøre bil og kontrollere mekanismer

Effekten av clindamycin på evnen til å kjøre bil og kontrollmekanismer har ikke blitt systematisk evaluert.

Sikkerhets forholdsregler

Utgivelsesskjema

Gel for ekstern bruk 1%.

Primær: 30 g gel i rør av et flerlagsmateriale bestående av lavdensitetspolyetylen, høydensitetspolyetylen, aluminiumsfolie, etylensampolymer.

Sekundær: 1 rør med bruksanvisning i en eske.

Lagringsforhold

Ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° С, utilgjengelig for barn. Ikke frys ned.

Holdbarhet

Ikke bruk etter utløpsdatoen som er trykt på pakken!

Dalacin gel

Dalatsin T gel er et antibakterielt middel for lokal applikasjon basert på clindamycin, et antibiotikum av linkosamidgruppen.

Sammensetningen av gelen Dalatsin

Legemidlet er et fargeløst gjennomsiktig stoff med en karakteristisk sterk lukt. Finnes i metallrør på 30 g. Hvert gram dalacin gel inneholder 10 mg (1%) av det aktive stoffet, samt hjelpestoffer:

 • renset vann;
 • allantoin;
 • propylenglykol;
 • polyetylenglykol;
 • metylparaben;
 • karbomer 934P.

Dalacin er et bredspektret antibiotika som er effektivt mot et stort antall mikroorganismer. I tillegg reduserer dets virkning mengden frie fettsyrer på huden fra 14% til ca. 2%, og eliminerer dermed den oljeaktige glansen og tørker huden.

Dalatsin er en 1% gel, kun beregnet for ekstern bruk. Men siden det noen ganger kalles krem-gel, er det mulig å forveksle det med salven Dalatsin 2%, som er beregnet for vaginal bruk.

Dalacin gelapplikasjon

Utvalget av bruk av stoffet er ganske bredt og gjelder alle tilfeller av hudutslett, utløst av bakterier som er følsomme for clindamycin. Så, Dalatsin gel brukes til å bekjempe akne, akne (primært purulent), ulike betennelser og koiler.

Driftsordenen for stoffet er som følger:

 1. Gelen påføres på forrenset og tørket hud.
 2. Legemidlet påføres to ganger om dagen, i et tynt lag, og ikke gnides.
 3. For behandlingsperioden er det bedre å begrense bruken av dekorative kosmetikk.

Det er ikke nødvendig å bruke stoffet sammen med andre antibiotika uten å konsultere lege, da det er uforenlig med enkelte arter.

Gjennomsnittlig behandlingsforløp tar fra seks til åtte uker, selv om en merkbar effekt oppstår etter den første uka ved bruk av Dalatsin-gelen. I noen tilfeller kan kurset forlenges i opptil 6 måneder.

Ved langvarig og for hyppig bruk av legemidlet i bakterielle organismer, kan resistens mot antibiotika utvikle seg, så bruk det ikke for lenge siden det senere kan være ineffektivt.

Med unntak av tilfeller av individuelle allergiske reaksjoner, observeres andre bivirkninger praktisk talt ikke ved bruk av gelen. Avføring, kvalme og diaré kan oppstå, men siden Dalacin nesten ikke trenger inn i blodet, konsentrerer seg i huden på applikasjonsstedene, er slike tilfeller ekstremt sjeldne.

Bruk av Dalatsin sammen med antidiarrheal medisiner kan utløse utviklingen av pseudomembranøs kolitt. Også Dalatsin er uforenlig med slike legemidler som:

 • erytromycin;
 • ampicillin;
 • aminophylline;
 • magnesiumsulfat (magnesia);
 • kalsiumglukonat;
 • difenylhydantoin;
 • barbiturater.

Dalacin Gel Analoger

I tilfelle av en allergisk reaksjon eller utvikling av resistens mot den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet, kan clindamycin, i stedet for det, brukes narkotika basert på erytromycin, et antibiotikum fra gruppen av makrolider (erytromycin salve, pulver til fremstilling av Zener-løsning).

I tillegg er det en rekke eksterne produkter med samme aktive ingrediens.

I form av geler utgitt:

I form av løsninger for ekstern bruk er:

Det bør huskes at Dalacin er et kraftig stoff som brukes i tilfeller av åpenbare bakterielle infeksjoner. Uansett hvor irriterende single acne du er, er dette ikke en grunn til å bruke dette middelet. Bruk av Dalatsin gel for ansiktet er tillatt i tilfelle av massive purulent utslett, akne og andre problemer som ikke kan overvinnes uten et antibiotika.

Dalatsin gel: bruksanvisning

Legemidlet Dalacin er et antibiotikum fra gruppen lincosamides, som har et bredt spekter av effekter. Legemidlet er tilgjengelig i flere doseringsformer og brukes i mange områder av medisin.

Frigi form og sammensetning av stoffet

Legemidlet Dalacin for akne er produsert i form av 1% gel for ekstern bruk i et aluminiumrør på 30 g med de vedlagte detaljerte instruksjonene i en pappkasse. Gelen er en gjennomsiktig homogen viskøs substans uten uttalt lukt og urenheter.

Den viktigste aktive komponenten av akne gel fra Dalacin er clindamycinfosfat, polyetylenglykol, allantoin, metylparaben, karbomer, natriumhydroksyd, renset vann, propylenglykol, er hjelpekomponentene.

Farmakologiske egenskaper av stoffet

Dalacin Gel er kun til ekstern bruk. Legemidlet er oftest brukt i dermatologi og kosmetologi for behandling av akne, kviser og pustulære utbrudd. Det aktive stoffet i gelen som kommer i kontakt med huden, trenger dypt inn i porene, skadelig effekt på patogen mikroflora. Legemidlet tørker ut utslett, stimulerer tidlig dannelse av en skorpe uten den etterfølgende dannelsen av et arr, forhindrer ytterligere spredning av infeksjon.

Under påvirkning av gelen reduserer pasienten tegn på betennelse, reduserer hevelse og rødhet. I små mengder trenger de aktive komponentene av gelen inn i den generelle blodstrømmen.

Indikasjoner for bruk

Gel 1% Dalatsin ordineres oftest til pasienter for behandling og forebygging av følgende forhold:

 • Behandling av akne vulgaris hos ungdom;
 • Koker og carbuncles som en del av kompleks terapi;
 • Smittsomme sykdommer i bløtvev - impetigo, pustulære lesjoner, erysipelas, åpne sårflater med utvikling av sekundære bakterielle infeksjoner som er dårlig helbredet, hudabser.

Legemidlet brukes også til å forhindre dannelse av dype arr etter å ha lidd traumer eller alvorlig akne hos ungdom.

Kontraindikasjoner til bruk

Dalatsin 1% gel kan absorberes i små mengder i den generelle blodbanen, så før du bruker legemidlet, bør du nøye lese instruksjonene, spesielt avsnittet "kontraindikasjoner". Legemidlet er kontraindisert for bruk i nærvær av pasienten slike forhold:

 • Individuell intoleranse mot de aktive eller hjelpestoffene i legemidlet;
 • Alvorlige abnormiteter i leveren;
 • Alder opp til 12 år;
 • Graviditet og amming
 • En historie med allergisk reaksjon på clindamycin eller andre antibiotika av lincomycin-gruppen.

Dosering og administrasjon

Legemidlet Dalatsin i form av en gel 1% er kun beregnet for ekstern bruk. Gelen påføres en forrenset hud med et tynt lag 2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingsforløpet i henhold til instruksjonene er 1,5-2 måneder, hvis det er nødvendig, kan gelen brukes opptil 6 måneder, hvorefter det er nødvendig å ta en pause.

Bruk av stoffet under graviditet og amming

Siden de aktive ingrediensene i Dalacin Gel i små mengder kan trenge inn i den generelle blodbanen, anbefales det ikke å bruke stoffet i barnets ventetid. I medisin er det ingen pålitelige data om sikkerheten til virkningene av legemiddelkomponenter på fosteret.

Bruk av Dalatsin gel under amming bør koordineres med legen. Eksperter insisterer på oppsigelse av laktasjon, siden det ikke er kjent hvor mye clindamycin trenger inn i morsmelk og hvordan det kan virke på barnets kropp.

Bivirkninger

Som regel tolereres Dalatsin gel vanligvis av pasienter. Med individuell overfølsomhet overfor stoffene i stoffet kan det oppstå følgende bivirkninger:

 • Rødhet i huden;
 • Peeling av huden mot bruk av stoffet;
 • Utviklingen av lokal irritasjon, kløe, brenning;
 • Urtikaria i svært sjeldne tilfeller.

Overdosering av narkotika

Tilfeller av overdose med legemidlet Dalacin i form av 1% gel er ikke beskrevet i medisin, men på grunn av evnen til absorpsjon av de aktive komponentene i legemidlet i blodet, kan pasienter utvikle overdose symptomer som uttrykkes som følger:

 • Kvalme, oppkast;
 • Forstyrrelse av leveren;
 • Styrking av bivirkningene ovenfor;
 • Svimmelhet og hodepine.

Dette gjelder spesielt for pasienter som har problemer med leverfunksjonen. Hvis disse symptomene oppstår, bør behandlingen med legemidlet straks stoppes og konsulter lege.

Hvis du ved et uhell tar gelen inne i pasienten, vasket straks magen og gir drikke aktivt kull eller andre sorbenter.

Drug interaksjon

Legemidlet Dalatsin 1% gel anbefales ikke til samtidig bruk med alkoholkrem eller tonika, spesielt for pasienter med overfølsom hud. Dette kan føre til utvikling av alvorlig irritasjon og enda mer betennelse i huden.

Samtidig bruk av antibiotika inne i virkningen av Dalacin er forbedret, men før kombinering av noen legemidler, bør pasienten konsultere en lege.

Spesielle instruksjoner

Dalacin gel bør bare brukes til ren, tørr hud. Når du bruker gelen, bør pasientene være svært forsiktig så du ikke la medisinen komme på munn, nese og øyne. Etter å ha påført gelen på den berørte huden, vask hendene grundig med såpe og vann. Hvis gelen ved et uhell kommer inn i pasientens øyne, skyll øynene grundig med rennende vann og kontakt omgående en øyelege.

Dalacin Gel Analoger

Følgende legemidler er like i terapeutisk effekt med Dalacin Gel for akne:

Før du begynner å bruke stoffanalogen, bør pasienten kontakte en lege.

Betingelser for frigjøring og oppbevaring av legemidlet

Legemidlet Dalatsin gel 1% dispenseres på apotek uten lege resept. Legemidlet anbefales å lagres i kjøleskapet, hver gang etter bruk, lukkes lokket tett. Holdbarheten til gelen er 2 år fra fremstillingsdatoen. Ved brudd på lagringsregler eller rørets integritet, anbefales ikke legemidlet til bruk. Gel bør holdes vekk fra barn.

Dalatsin akne gel pris

Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet Dalatsin i form av en 1% gel i Moskva apotek er 690 rubler.

Dalatsin gel: bruksanvisning

Mange ungdommer i overgangsalderen opplever akne og hudormer i ulike deler av kroppen.

Dalacin Gel er et verktøy som effektivt håndterer ulike typer hudutslett. Det er et antibiotikum som tilhører gruppen av lincosamider. Dalacin er mye brukt i dermatologi og gynekologi.

Internasjonalt ikke-proprietært navn

Dalacin Gel er et verktøy som effektivt håndterer ulike typer hudutslett.

D10AF01 (antibakterielle legemidler for behandling av akne).

struktur

Gelen er produsert i et aluminiumrør med et volum på 30 g. Tuba og instruksjoner for bruk av legemidlet er i pappemballasje. Legemidlet er et fargeløst stoff med en viskøs konsistens.

Gelen inneholder slike aktive stoffer:

 • clindamycinfosfat (10 mg, den viktigste aktive ingrediensen);
 • propylenglykol (50 mg);
 • natriumhydroksyd;
 • metylparaben (3 mg);
 • polyetylenglykol (100 mg);
 • Allantoin (2 mg);
 • karbomer (7,5 mg);
 • destillert vann (1 g);

Gelen fremstilles i et aluminiumrør på 30 g.

Farmakologisk aktivitet av gelen Dalacin

Dalatsin er et verktøy beregnet for lokal og ekstern bruk. Den har en antibakteriell og regenererende effekt. Det brukes til behandling av akne, svarte flekker, hudormer. Gelen trenger dypt inn i patogenens mikroflora og ødelegger deres celler.

Clindamycinfosfat i kontakt med huden hydrolyseres av fosfataser i talgkjertlene for å danne clindamycin, som har en antibakteriell effekt.

farmakokinetikk

Legemidlet absorberes i blodet i liten mengde og utskilles helt fra kroppen 6-8 timer etter påføring.

Hva er Dalatsin gel foreskrevet for?

Gelen er mye brukt i medisin. Det brukes ofte til å behandle:

 • furuncles og carbuncles;
 • akne vulgaris hos ungdom;
 • hud abscesser;
 • impetigo;
 • pustulære lesjoner;
 • erysipelas.

Gelen etter påføring har følgende medisinske effekter:

 • desinfiserer huden
 • ødelegger patogenens patogene flora
 • tørker huden og bidrar til dannelsen av en skare på overflaten av kvise;
 • akselererer helingsprosessen;
 • hindrer utseende av arr.

Før behandling påbegynnes, anbefales det å konsultere en hudlege.

Kontra

Dalatsin har en rekke kontraindikasjoner. Derfor må du lese instruksjonene før du bruker verktøyet.

Gel er kontraindisert for anvendelse:

 • barn under 12 år
 • gravide kvinner og ammende kvinner;
 • personer som lider av lever og nyresykdom;
 • personer med intoleranse eller overfølsomhet overfor stoffene i stoffet;
 • til personer som er allergiske mot antibiotika i lycomycin-gruppen.

Slik bruker du Dalacin Gel

Metode for påføring av gelen:

 • vask hendene og det berørte området grundig med såpe før du påfører gelen;
 • Påfør gelen på huden med et tynt lag, ved hjelp av masserende bevegelser;
 • Gjenta prosedyren 2 ganger om dagen.

Behandlingsforløpet, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen varer fra 2 til 6 måneder. Før du bruker legemidlet, anbefales det å konsultere lege.

Behandling av diabetes komplikasjoner

Siden gelen fremmer rask helbredelse av sår og restaurering av huden, er det ofte foreskrevet for pasienter som lider av diabetes. Diabetikere opplever ofte arrdannelse og sår på kroppen som gir alvorlig ubehag.

Siden gelen bidrar til rask helbredelse av sår og restaurering av huden, er det ofte foreskrevet for pasienter som lider av diabetes.

For å redusere smerte og fremskynde helingsprosessen av sår, anbefales det å bruke Dalacin Gel. Gelen påføres et rent vasket, berørt område 1 gang per dag. Behandlingstiden er 2-3 måneder.

Bivirkninger

Legemidlet har mange bivirkninger, så det anbefales sterkt at du leser instruksjonene før bruk.

dannende organer

Kanskje utseendet av agranulocytose, nøytropeni, leukopeni og trombocytopeni.

Sentralnervesystemet

 • svimmelhet og hodepine;
 • urimelig aggresjon
 • smerte i øynene;
 • søvnforstyrrelser (søvnløshet eller døsighet).

På den delen av nervesystemet kan øyesmerter være en bivirkning.

På den delen av urinsystemet

 • nedsatt nyrefunksjon
 • hyppig vannlating for å urinere

På den delen av luftveiene

 • allergiske reaksjoner (hevelse i neseslimhinnen, ondt i halsen);

På den delen av huden

 • irritasjon og tørrhet i huden;
 • seborrhea;
 • follikulitt;
 • kontakt dermatitt;
 • urticaria.

På huden er det ofte observert kontaktdermatitt.

allergi

I tilfelle av overdose forekommer ofte allergiske reaksjoner:

 • kløe;
 • rødhet og utslett på huden;
 • smerte og rive i øynene;
 • rennende nese og hoste.

Ved uønskede reaksjoner må du umiddelbart avbryte bruken av gelen og konsultere lege.

Innflytelse på evnen til å operere mekanismer

Dalatsin påvirker ikke evnen til å kjøre bil og andre komplekse mekanismer.

Spesielle instruksjoner

Når det tas inn, kan stoffet forårsake alvorlig diaré, oppkast av blod, smerte og kramper i magen. Ved første manifestasjon av symptomer, bør du øyeblikkelig konsultere en lege og gjøre en magesekke.

Når det tas inn, kan stoffet forårsake smerte og kramper.

Unngå å få gelen i nesen, på munn og øynes slimhinne. Ved utilsiktet inntak av stoffet, skyll dem med rennende vann og kontakt lege.

Bruk i alderdom

Det er ikke kjent om det er forskjeller i gelens farmakologiske virkninger med hensyn til unge og gamle mennesker siden under test av stoffet var ikke involvert personer over 65 år.

Utnevnelse til barn

Legemidlet er kontraindisert for bruk hos barn under 12 år.

Bruk under graviditet og amming

Det anbefales ikke å påføre gelen under graviditet. Det er ingen nøyaktige data om hvordan det påvirker dannelsen av fosteret i livmoren.

Under amming anbefales det ikke å bruke stoffet.

Under amming anbefales det ikke å bruke stoffet, fordi Det er ingen pålitelig informasjon om hvorvidt den kan fjernes fra kroppen gjennom morsmelk, da den påvirker barnas kropp.

overdose

Med feil bruk av legemidlet er overdosering mulig. Dens symptomer er:

 • svimmelhet;
 • sykdomsfølelse;
 • kvalme og oppkast;
 • diaré;
 • hudutslett.

Med feil bruk av stoffet kan det være svimmelhet.

Hvis du identifiserer symptomer på overdosering, bør du straks slutte å bruke verktøyet og konsultere lege.

Interaksjon med andre legemidler

Det er forbudt å bruke gelen i forbindelse med alkoholbaserte lotioner, da dette kan forårsake allergiske reaksjoner.

Det anbefales ikke å ta medikamenter som inneholder det aktive innholdsstoffet erytromycin sammen med Dalacin, da erytromycin bidrar til å undertrykke virkningen av clindamycin.

Inntak av antibiotika øker effekten av gelen. Før du kombinerer noen stoffer, må du konsultere en lege.

analoger

I tillegg til gelen har Dalacin andre former for frigjøring (vaginal krem, suppositorier, salve).

Krem og stearinlys brukes til behandling av inflammatoriske prosesser i skjeden, smittsomme sykdommer og andre patologier i reproduksjonssystemet hos kvinner.

Salven er ment for behandling av inflammatoriske prosesser i hud og slimhinner.

Slett ofte foreskrevet i stedet for Dalatsin.

Det er også analoger av stoffet. Disse inkluderer:

 • Slett (et middel for akne);
 • Clindavit (anti-akne gel med antibakteriell virkning);
 • Curiosin (et middel som har en regenererende og antimikrobiell effekt).

Apotek ferie vilkår

Kan jeg kjøpe uten resept

Dalacin kan kjøpes i disken uten resept.

Kostnaden for gel i apotek i Russland varierer fra 650 til 700 rubler. per pakke.

Oppbevaring av legemidler

Verktøyet skal oppbevares i mørke, beskyttet mot lys og fuktighet ved en temperatur ikke høyere enn + 25 ° C, borte fra barn.

Holdbarhet

Dalatsin har en holdbarhet på 24 måneder. Det er forbudt å bruke gelen etter utløpsdatoen.

produsenten

Dalatsin produsert av det franske selskapet Pfizer PGM.

anmeldelser

Ekaterina, 21, Moskva: "Som tenåring led hun av alvorlig akne i ansiktet hennes. Ingen midler hjalp. Jeg prøvde alle de dyre forberedelsene til innenlandske og utenlandske merkevarer, alle slags folkemidlene - ingenting hjalp. Akne forlot bare en stund, og deretter tilbake igjen, og i dobbelt mengde.

Når jeg bestemte meg for et mekanisk ansikt rensing, men dette forverret bare situasjonen: arr og dimples fra tidligere utbrudd ble lagt til akneutslett.

En gang før en planlagt undersøkelse møtte en dermatolog i en kø med en jente som hadde et lignende problem. Hun fortalte om et effektivt anti-akne legemiddel - Dalacin. Jeg bestemte meg for å kjøpe den og prøve den i aksjon.

Brukt stoffet i 3 måneder 1 gang per dag. Den første effekten ble registrert allerede 2 uker etter starten av applikasjonen - huden ble mindre fet, og antall akne ble redusert. Etter endt behandling er nesten alle akne forsvunnet, det er ingen arr igjen. Regelmessig brukte gelen til profylakse (2-3 uker) i 3 år.

Nå husker jeg perioden før "bekjennelsen" med Dalacin som et forferdelig mareritt. Selv om akne i store mengder ikke har blitt forstyrret i lang tid, holder jeg alltid rette i førstehjelpsutstyret og bruker det til å behandle purulent akne, som regelmessig kommer opp i ansiktet mitt før menstruasjon. "

Natalia, 29 år gammel, Perm: "Jeg har alltid tatt vare på huden min: Jeg brukte forskjellige masker, skrubber, lotioner. Men de svarte flekkene i nesegruppen og mellom øyenbrynene var fortsatt periodisk forstyrret, så det var ikke den mekaniske ansiktsrengjøringen som ble bestemt. Der, mest sannsynlig, og brakt litt infeksjon.

En måned etter prosedyren begynte purulent akne å vises på haken, der de aldri hadde vært før. Først trodde jeg at det bare var en slags hormonell svikt eller noe sånt, men etter et par uker ble hele ansiktet dekket av akne.

Ved den første muligheten rushed til en hudlege. Legen, som vurderte situasjonen, foreskrev Dalatsin. Brukte gelen om morgenen og kvelden i 2 måneder. Rashes helt borte, etterlot ingen spor. Jeg ble kvitt selv de svarte flekkene, for det skyldte jeg gikk til den uredige rensingen av ansiktet. "

Funksjoner av stoffet Dalacin for akne

Det er mange stoffer som brukes til behandling av akne.

Blant dem er begge midler for intern mottak, og for ekstern bruk.

 • Antibiotika er foreskrevet for å bekjempe bakterielle infeksjoner.
 • For alvorlig akne, vil legen mest sannsynlig anbefale systemisk terapi.
 • Men på medium og lett stadium lotion, kan geler eller salver takle utslett.

En av de mest effektive legemidlene er Dalatsin, som eliminerer mest akne etter 2 uker.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

For å forstå hva som er populariteten til gelen, og om den hjelper mot akne, er det nødvendig å studere sammensetningen og farmakologisk virkning mer detaljert. Og også for å finne ut hvor mye det koster på apotek og hvordan du bruker det riktig.

Hva er dette stoffet

Dalatsin eller Dalatsin T er en gel for ekstern bruk, den aktive komponenten er et bredspektret antibiotika Clindamycin i form av fosfat.

Foto: rette for problemhud

Virkningen på akne er noe lik Zinerit.

Han har bevist seg i kampen, ikke bare med akne, men også med koker og andre purulente hudsykdommer.

Verktøyet er egnet som hovedmetode for behandling eller kan brukes som en del av kompleks terapi.

Men i alle fall bør legen foreskrive den, basert på bevisene.

Farmakologiske egenskaper

Dalacin regnes som et kraftig antiseptisk middel, som trer inn i de dype lagene i epitelet og inn i porene.

 • Det akkumuleres gradvis i smittsomme foci, hvor det eliminerer rødhet, beroliger skadede integrasjoner, lindrer betennelse.
 • Antistoffet blokkerer den vitale aktiviteten og evnen til å reprodusere bakterier Propionibacterium acnes - de viktigste skyldene til utslett. Som et resultat blir huden synlig rengjort en uke etter starten av behandlingen.
 • Clindamycin normaliserer talgkjertlene, noe som reduserer produksjonen av sebum-fettutskillelse. Porene blir ikke blokkert, oksygenutveksling i vevet forbedrer seg. Ansiktet ser friskere ut, overflaten blir jevn, og skyggen er matt og sunn.

Foto: stoffegenskaper

farmakokinetikk

Etter å ha påført gelen på huden, trenger bare en liten mengde av det aktive stoffet inn i blodet og urinen.

Folk med akne vulgaris har økt antibiotisk aktivitet i komedoner. I løpet av måneden er den gjennomsnittlige konsentrasjonen av Clindamycin ca. 597 mgk / kg.

Få personer over 65 år deltok i kliniske studier.

Det er derfor ikke mulig å gi en objektiv vurdering av forskjellene i farmakokinetikken hos unge sammenlignet med eldre pasienter.

Sammensetning og utgivelsesform

Foto: verktøylinje

Dalatsin gel (1%) selges i rør på 30 g, plassert i pappemballasje.

 • I tillegg til Clindamycin inneholder midlet slike hjelpestoffer som allantoin, metylparaben og propylenglykol, som er ansvarlige for absorpsjon.
 • Legemidlet har en lett og viskøs tekstur, gjennomsiktig, har ikke en ubehagelig lukt.
 • Holdbarheten varer ikke over 2 år. Oppbevar et rør må være i kjøleskapet.

Prisen i Moskva varierer fra 600 til 800 rubler per pakke.

I tillegg har apotek kapsler for oral administrasjon og injeksjonsløsninger, suppositorier, vaginalsalve.

Imidlertid brukes disse doseringsformene av helt forskjellige årsaker.

Video: "Dermatologistips"

Egenskaper ved behandling

For å forbedre effektiviteten av behandlingen, bør du følge enkle regler.

 1. Før du bruker stoffet, må det testes for allergi. For å gjøre dette, en liten mengde gel smurt ørefli eller området på krøllet av albuen. Hvis det ikke er rødhet, brennende og andre ubehagelige symptomer innen 1-2 timer, kan du trygt begynne å håndtere utslett.
 2. Avfalls solsenger eller soling på stranden. Ultrafiolett stråling kan forårsake pigmentering og fregner på ansiktet eller kroppen.
 3. Avstå fra å bruke fundament og pulver. De fleste kosmetiske produkter tetter opp i porene, noe som bidrar til dannelsen av nye komedoner og akne.
 4. Begrens bruken av søte, salte og mel, kok for par eller i ovnen.
 5. Etter at du har smurt huden, må du vaske hendene dine. Kontakt av gelen forblir på slimhinner, i øynene, kan forårsake ubehagelige reaksjoner.

vitnesbyrd

Foto: Akneutslett i ansiktet av moderat

Dalatsin er vist på:

 • akne vulgaris og akne av varierende alvorlighetsgrad;
 • follikulitt;
 • Staphyloderma og andre purulente hudskader.

Hvordan bruke Dalacin til akne

Detaljert bruksanvisning med en liste over indikasjoner, kontraindikasjoner og bivirkninger er i pakken.

 • Gelen brukes til problemområder 2-3 ganger om dagen. Det er bedre å gjøre dette om morgenen etter å ha våknet og før sengetid. Du må først rense huden, og for å forbedre penetrasjonen kan du til og med dampe ut over urteavkok.
 • Når du vasker, bruk ikke geler, skum eller andre kosmetikk.
 • Dekselene skal tørkes tørk med et rent håndkle og bare deretter fortsette med påføring av Dalatsin.

Foto: Bruk av stoffet må avtales med legen

Legen kan anbefale en individuell dose, avhengig av alvorlighetsgrad og antall utslett.

Akne forsvinner etter 5-7 dager.

Men slik at resultatet blir løst, fortsetter behandlingen i minst 6-8 uker, og om nødvendig opp til seks måneder.

Hvis en tid etter starten av applikasjonen, har effekten av gelen redusert, anbefales det å ta en pause i minst 4 uker.

Fordeler og ulemper

Som alle antibiotika er Dalatsin vanedannende.

 • Hvis akne plutselig begynte å vises igjen under behandling, betyr det at bakteriene allerede har utviklet motstand mot stoffet. I dette tilfellet er det bedre å velge en annen analog - krem ​​eller salve, men med en annen aktiv ingrediens. For eksempel, Zener-løsning med erytromycin og sink.
 • Den største ulempen ved Clindamycin er dens effektivitet opp til et bestemt punkt. I noen mennesker utvikler avhengighet etter 2-3 måneder med konstant bruk. Andre - bare etter et år. Faktisk, til tross for at symptomene på akne kan være det samme, er hver organisme forskjellig og reagerer annerledes på de samme medisinene.

Hvordan bli kvitt subkutan akne i ansiktet? Finn ut her.

Han klarer seg godt med akne, selv blant dem som allerede har senket hendene og mistet håp om utvinning.

Det eneste som etter utfallet av utslett kan forbli flekker og arr.

Men dette skjer ofte som følge av ujevn ekstrudering av umodne elementer.

 • Legemidlet holder seg ikke, absorberer raskt, etterlater ingen film på huden og fettete flekker på klær og sengetøy.
 • Det brukes veldig sparsomt, så en pakke av produktet er nok for hele behandlingsforløpet.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Legemidlet er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • med individuell intoleranse og overfølsomhet;
 • under 12 år, da det ikke foreligger pålitelige forskningsdata om bruken hos barn;
 • med en historie med antibiotika-assosiert kolitt.

Clindamycin, selv når det påføres eksternt, kan absorberes i blodet og forårsaker systemiske bivirkninger.

 • Oftest er det diaré eller pseudomembranøs kolitt, kvalme, oppkast, øyesmerter. Gel kan bare ikke fungere. Et signal om dette vil være kløende hud, peeling, brenning og andre ubehagelige lokale reaksjoner.
 • Det er strengt forbudt å bruke det på slimhinner og øyne. Hvis dette skjer, må du umiddelbart vaske de berørte områdene grundig med rikelig med rennende vann.

Spørsmål og svar

Dalacin er et alvorlig antibiotika, ikke et kosmetisk middel.

Derfor er det alltid så mange spørsmål om funksjonene i bruk. Det ville være mer riktig å spørre legen sin. Men svarene på de hyppigste av dem kan leses under.

Er det noen analoger

Siden prisen på stoffet er noe for høy, er mange interessert i om det er billigere kolleger.

 • Geler basert på samme aktive ingrediens kan kjøpes under navnene Klenzit C eller Clindovit.
 • Det finnes også en løsning for ekstern bruk - Zerkalin.

Foto: Et stoff med lignende effekt

Fungerer det med andre stoffer?

 • Dalatsin kan ikke kombineres med rusmidler, som inkluderer erytromycin og ampicillin.
 • Du bør ikke ta barbiturater, magnesiumsulfat, kalsiumglukonat, vitaminer i gruppe B, anti-diaré samtidig.

Er overdosering mulig?

Ved lokal applikasjon av gelen er risikoen for overdosering minimal, og systemiske negative reaksjoner oppstår svært sjelden.

Teoretisk sett er en overdose mulig med langvarig eller feil bruk av Dalatsin. Men i praksis blir slike saker ikke registrert.

Er det mulig å bruke under graviditet og amming

Det er uønsket å bli behandlet med dette antibiotika under graviditet.

Foto: stoffet anbefales ikke til bruk under graviditet.

Studier av dens innvirkning på fostrets utvikling ble bare utført på dyr. Derfor er det ikke kjent om det kan true helsen og livet til fremtidens barn og mor. Under amming er det heller ikke foreskrevet.

Kostnad for

Tabell som sammenligner kostnaden for antibakterielle rusmidler mot akne i apotek i Moskva

Instruksjoner for bruk Dalatsin gel

Aknebehandling er en lang prosess som krever en kompetent tilnærming. Dette gjelder spesielt i tilfeller der en person lider av akne vulgaris, "strewn" hele ansiktet.

Akne bør ikke betraktes utelukkende som en kosmetisk feil. Ensidig tilnærming vil ikke gi en uttalt og varig effekt. Det beste alternativet er å kontakte en spesialist for kvalifisert hjelp.

En av de mest populære akne behandling medisinene er Dalacin i gel form, viser høy effekt.

Hva er dette stoffet

Den aktive ingrediensen i Dalacin er et bredspektret antibiotikum av gruppen linkosamider. Legemidler som inneholder clindamycin brukes med hell til å behandle mange sykdommer.

Den aktive ingrediensen i legemiddelet Dalatsin gel er effektiv mot alle stammer av mikroorganismer som fremkaller utviklingen av akne.

struktur

Aktiv ingrediens - Clindamycinum, 10 mg.

Hjelpestoffer:

 • allantoin;
 • methylparaben;
 • propylenglycolum;
 • macrogolum;
 • carbomerum;
 • natrii hydroxydum;
 • aqua distilla.

Konsistensen av stoffet er gel, viskøs. Gelen er klar. Luktfri. Legemidlet er lett fordelt over huden, absorberer raskt, forlater ikke en oljeaktig glans. Ikke komedogener.

Skjema for utgivelse

Dalatsin gel fra akne er produsert i aluminiumrør i pappemballasje.

Hvordan bruke Dalacin til akne

Etter vask må du tørke huden med engangshåndklær. Påfør deretter et tynt lag av Dalacin to ganger om dagen.

Etter at du har brukt stoffet på hele ansiktet, kan du peke lokalt, bruke et tykkere lag med medisinering til de mest problematiske områdene, forsiktig patting til helt absorbert.

Det er også mulig bare en punktapplikasjon av gelen. Etter det er det uønsket å bruke en stor mengde dekorative kosmetikk.

Umiddelbart etter bruk, vask hendene med såpe og vann. Legemidlet bør ikke falle på slimete øyne, nese og munn, slitasje og sår, og i tilfelle kontakt skal vaskes med rikelig med varmt vann.

Det er nødvendig å nekte bruk av omsorgsmidlene med alkohol i struktur. Slike lotioner dehydrerer til og med veldig fet hud, og løser dermed ikke problemet med oljeaktig glans, men heller forverrer seg. Alkoholomsorgsprodukter med et spesielt forbud under bruk av Dalatsin.

Selv om de første synlige resultatene vises etter 3-7 dager, bør varigheten av kurset være minst 7 uker. Etter å ha konsultert en lege, kan du utvide kurset til 5 måneder.

Effektiviteten av behandlingen reduseres gradvis fra den andre måneden av bruk, så behandlingsbrudd er nødvendig - 3-4 uker er nok.

Hvis andre antibiotika tas samtidig, vil effekten av Dalacin øke. I slike tilfeller er det tilrådelig å forhandle dette punktet med legen din.

Video: Bruksanvisning

Egenskaper ved behandling

Vi bør ikke glemme at stoffet er et antibiotika, det skal brukes med forsiktighet og uten fanatisme.

2-3 måneder etter behandlingsstart, reduseres effektiviteten av behandlingen, derfor er det nødvendig med pauser på minst 2-3 uker mellom kursene.

Det er uønsket å bruke aggressive syremasker, peeling og andre prosedyrer med lignende effekt, spesielt hvis behandlingen utføres om sommeren eller våren.

Det er ønskelig å bruke kosmetikk med en SPF på minst 30-50. Det skal huskes at verdiene av solbeskyttelsesfaktoren på forskjellige måter ikke er kumulative.

Ikke legg for høye forventninger til stoffet. Dalatsin vil ikke bidra til å rense porene, kvitte seg med svarte flekker, og vil heller ikke redusere mengden av sebum som utskilles, selv om den har en moderat tørkeeffekt.

Å løse disse problemene krever en integrert tilnærming, som innebærer bruk av spesialiserte pleieprodukter, og i noen tilfeller - å ta stoffet inne, er det alt avhengig av hva som står i hjertet av etiopathogenesen av "utslett" på ansiktet. Pass på å koble vareprodukter fra apotekslinjene.

Gjennom hvor mye effekt

De første resultatene av bruk av stoffet er allerede synlige i 2-3 dager: betennelsen tørker godt, en skorpeformer.

Etter en uke blir ansiktet synlig fjernet av akne, og etter 7 uker (standardbehandling) oppnås maksimal effekt fra bruken av legemidlet.

Rydder ansiktet på akne folkemidlene. Les mer her.

Hvordan gjør det

Som et bredt spektrum antibiotika er Dalacin aktiv mot anaerob og aerob mikroorganismer, gram + og gram.

Dens handling kan være bakteriostatisk og bakteriedrepende - det avhenger av konsentrasjonen av det aktive stoffet og graden av sensibilisering for det av bakterier.

Legemidlet har en utprøvd antimikrobiell effekt på grunn av clindamycin i sammensetningen. Akkumulerer i kanalene i talgkjertlene, lindrer Dalacin raskt betennelse og forhindrer spredning av infeksjon.

Indikasjoner for bruk

Dalatsin gel 1% er foreskrevet i følgende tilfeller:

 1. Akne vulgaris hos ungdom og voksne.
 2. Som en del av komplekse terapi i behandling av koker.
 3. Purulente lesjoner av bløtvev, infiserte sårflater, dårlig helbredende sår, abscesser.
Også Dalatsin gel er effektiv for forebygging av arrdannelse etter akne, som forblir i de steder hvor akne var tidligere.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Legemidlet er for aktuelt bruk, et antibiotikum av gruppen linkosamider.

Dalacin er inaktivt in vitro, og ved kontakt med huden hydrolyseres det aktive stoffet i kanalene i talgkjertlene og den påfølgende dannelse av clindamycin, karakterisert ved antimikrobiell virkning.

Alle stammer av mikroorganismer som fremkaller forekomsten av akne er følsomme for clindomycin, fordi stoffet kan betraktes som en av de mest effektive selv i behandling av akne vulgaris.

Mengden av frie fettsyrer etter bruk av stoffet på hudoverflaten minsker fra 15% til 3%.

I serum og urin etter lokal administrasjon av 1% Dalacin gel er konsentrasjonene lave.

Det er en høy aktivitet av det aktive stoffet i komedoner, hvor gjennomsnittskonsentrasjonen av medikamentet er høy.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Bruken av Dalatsin gel kan forårsake følgende fenomener:

 • økt tørrhet i huden
 • irritasjon, rødhet, kløe;
 • brennende øyne;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • follikulitt;
 • seborrhea;
 • noen ganger - økt produksjon av talgkjertlene.

Noen ganger er det en urtikaria, kontaktdermatitt. Hvis de oppførte effektene forverres, bør du umiddelbart slutte å bruke stoffet.

Aktuell bruk av stoffet kan forårsake systemiske effekter.

Bruk under graviditet

I dyreforsøk var det ingen forverring av fruktbarheten etter administrering av clindamycin, men det er ikke alltid mulig å ekstrapolere slike resultater til mennesker.

Kliniske studier ble gjennomført der kvinner ble gitt stoffet i 2 og 3 trimestere. Som et resultat var det ingen økning i frekvensen av noen anomalier. Ved ekstern bruk av Clindamycin er serum- og urinkonsentrasjonen svært lav.

Under graviditet og amming bør imidlertid bruk av stoffet avtales med legen.

Flere Artikler Om Typer Acne