◊ Gel til ekstern bruk 1% i form av en gjennomsiktig, fargeløs, viskøs masse.

Hjelpestoffer: allantoin - 2 mg, metylparaben - 3 mg, propylenglykol - 50 mg, polyetylenglykol - 100 mg, karbomer 934P - 7,5 mg, natriumhydroksydoppløsning 40% - q.s., renset vann - q.s. opptil 1 år

30 g - rør (1) - pakker kartong.

Et antibiotikum av gruppen av lincosamider for lokal bruk

Clindamycinfosfat er ikke aktivt in vitro, men etter å ha blitt påført huden, blir det raskt hydrolysert av fosfataser i kanalene i talgkjertlene for å danne clindamycin, som har antibakteriell aktivitet. Sensitiviteten til alle studerte stammer av Propionibacterium acnes til clindamycin in vitro (MIC 0,4 μg / ml) ble vist.

Etter påføring av clindamycin på huden, reduseres mengden av frie fettsyrer på hudoverflaten fra ca. 14% til 2%.

Etter topisk påføring av 1% clindamycinfosfatgel i serum og urin, bestemmes svært lave konsentrasjoner av clindamycin.

Aktiviteten av clindamycin i komedoner hos pasienter med akne vulgaris er vist. Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av antibiotika i comedoninnhold etter bruk av en løsning av klindamycin i isopropylalkohol og vann (10 mg / ml) i 4 uker var i gjennomsnitt 597 mcc / g comedo innhold (0-1490 mcc / g).

Farmakokinetikk i spesielle pasientgrupper

Ved gjennomføring av kliniske studier ble et tilstrekkelig antall pasienter over 65 år ikke inkludert for å kunne vurdere om det er forskjeller i farmakokinetikken hos eldre pasienter sammenlignet med yngre pasienter.

- historie med antibiotika-assosiert kolitt;

- alder opp til 12 år (data om sikkerhet og effekt er ikke tilgjengelige);

- Overfølsomhet overfor clindamycin eller lincomycin i historien.

Utad. Et tynt lag med gel påføres det berørte området av ren, tørr hud 2 ganger daglig.

For å oppnå tilfredsstillende resultater, bør behandlingen fortsette i 6-8 uker, og om nødvendig kan du fortsette opptil 6 måneder.

Hvis etter bruk av stoffet i flere måneder, reduserer effekten av behandlingen, bør du ta en pause i behandlingen i 4 uker.

Dalatsin gel: instruksjoner for bruk av stoffet

Medikamentet Dalatsins semi-syntetiske opprinnelse, som har antibakteriell aktivitet, anbefales for behandling av trussel, akne og akne. Dalatsin gel er et viskøst transparent stoff, det er en bestemt lukt. 1 g av produktet inneholder 10 mg clindamycin. Brukes til å behandle akne, follikulitt, purulent akne. Verktøyet i form av tabletter og vaginal gel hjelper med å bli kvitt trussel.

Frigivelsesform, farmakodynamikk og farmakokinetikk

Antistoffet har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning. Fordel følgende doseringsformer:

 1. Topical Gel 1% inneholder clindamycin (aktiv ingrediens). Det er 10 mg per 1000 mg gel. Hjelpestoffer i blandingen: allantoin, renset vann, propylenglykol, karbomer etc.
 2. Vaginal krem ​​inneholder det aktive stoffet i form av fosfat. Det er 20 mg per 1000 mg. Ytterligere ingredienser: alkohol, mineralolje, renset vann, stearinsyre, polysorbat.
 3. Dalacin kapsler er sammensatt av clindamycin i form av hydroklorid. Doseringen av den aktive ingrediensen 150 eller 300 mg. Andre ingredienser: talkum, maisstivelse, laktose, magnesiumstearat, titandioxid, geleringsmidler.
 4. Suppositorier for intravaginal administrasjon: clindamycin i form av fosfat - 100 mg + faste fettstoffer.

Den aktive ingrediensen er et antibiotikum. Avhengig av doseringen har den en bakteriedrepende og bakteriostatisk effekt, bidrar til skade på proteiner i membranen av patogene mikroorganismer. På bakgrunn av intern bruk er det registrert en høy absorpsjonsgrad. Å spise påvirker ikke henne. Begrensende innhold av den aktive komponenten observeres en time etter påføring.

Merk at når du bruker suppositorier i 3 dager, går 30% av dosen inn i den generelle sirkulasjonen.

Når man bruker en gel fra akne og akne, akkumuleres clindamycin i sebaceouskanaler, hvor den har antibakteriell aktivitet. I blodet og urinen bestemmes det ubetydelige innholdet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk av legemidlet Dalatsin

Legemidlet Dalatsin til ekstern bruk i form av en gel anbefales for behandling av akne, purulent akne, follikulitt, hæmhydermia. Vaginal salve og suppositorier er foreskrevet for behandling av bakteriell vaginitt, trussel.

Kapsler har en omfattende liste over indikasjoner. De anbefales til behandling av trussel og følgende forhold:

 • Otitis, bihulebetennelse, lungebetennelse, en komplisert form for bronkitt;
 • Akne, akne, purulent form for leddgikt;
 • Purulent innhold i bukhulen, peritonitt;
 • malaria;
 • Smittsomme sykdommer i reproduksjonssystemet, etc.

Dalatsin krem ​​anbefales ikke å bruke i nærvær av sterk følsomhet overfor clindamycin eller legemiddelstipipienser. Tabletter tas med forsiktighet hvis en historie med gastrointestinale sykdommer, spesielt ulcerøs kolitt, myasthenia gravis, alvorlig leversvikt.

Andre doseringsformer er ikke foreskrevet:

 1. Vaginal krem ​​og dalatsin stearinlys opp til 18 år;
 2. Gel for ekstern bruk opp til 12 år;
 3. Antibiotisk assosiert kolitt.

Under fødsel, er candidiasis ofte diagnostisert. Behandling i denne perioden har sine egne egenskaper, du må bare velge trygge stoffer for å eliminere mulig skade. Dalatsin under graviditet i 1. trimester anbefales ikke. Det er ingen eksperimentelle bevis for sikkerheten. Amning under behandling er suspendert.

Metoder for bruk, avhengig av doseringsform

Kapsler er inne. Ikke tyg, hugg på noen annen måte. Drikk piller bare under måltider. Vask ned med rikelig med ren væske. På stoffet Dalatsin-instruksjon fra trøst: dosering er 150 mg 4 ganger daglig. I tilfelle av en alvorlig form for soppinfeksjon, tas 300-450 mg fire ganger daglig. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen.

Bruken av akne gel

Akne krem ​​brukes eksternt. Før du påfører deg, må du rengjøre huden, bli kvitt gjenværende fuktighet. Påfør huden med et tynt lag, ikke gnides. Hyppighet av bruk - 2 ganger om dagen. Behandlingen varer 1-2 måneder.

Vask hendene etter å ha påført kremet. For å oppnå ønsket terapeutisk effekt kan ikke avbrytes kurs. Ved akutt inflammatorisk prosess kan terapi vare opptil seks måneder.

Viktig: Det er nødvendig å følge dosen nøye. Overdreven applikasjon vil ikke øke hastigheten, men vil forårsake alvorlig skade.

Hvis du bruker acne Dalacin, er det for denne perioden nødvendig å forlate andre kosmetikk, inkludert doseringsformer.

Suppositorier og vaginal krem ​​for trøst

Instruksjoner for bruk stearinlys Dalatsin sa at suppositorier administreres intravaginalt. Hver dag, ett stykke, et behandlingsforløp i tre dager. Produktet selges i to typer - med og uten applikator. I det første tilfellet tilrettelegges introduksjonsprosessen:

 • Plasser den flate enden av stearinlyset i applikatorens hull.
 • Introduser det dypt inn i skjeden;
 • Klikk på stempelet.

Applikatoren er tillatt å bruke flere ganger. Etter hver applikasjon vaskes med varmt vann og såpe, behandlet med en antiseptisk løsning.

Dalatsin gel for vaginal administrasjon brukes fra 3 til 7 dager. Dosen for behandling av trussel er en komplett applikator. Skriv inn kvelden før sengetid. Applikatoren anbefales å bli introdusert forsiktig og sakte for å hindre skade på kjønnsorganet og livmoderhalsen.

For gravide kvinner i første trimester er absolutt kontraindisert. I andre og tredje trimester kan den kun brukes under strenge indikasjoner under tilsyn av en lege.

Merk: Dalatsin 2% brukes til behandling av candidiasis. 1% gel brukes til aknebehandling - handelsnavnet er Dalacin T; Et merke i tittelen "C" betyr inntak, et merke "C" - intramuskulær og intravenøs administrering.

Analoger Dalatsina

Analoger av Dalatsin for trøst - Vagitsin, Clindamycin, Pimafutsin, Polygynax, Primafungin. Dalatsin T gel kan erstattes med følgende stoffer: Clindovit, Klindatop, Curiosin krem. Legemidlet i kapsler er erstattet med midler som flukonazol, clotrimazol og andre antifungale legemidler. Analoger av vaginal krem ​​- Clindacin, Clindamycin.

Vurder noen analoger mer detaljert:

 1. Clindamycin tas oralt. Dosen er 150 mg, intervallet mellom doser på 8 timer. Ved alvorlige soppinfeksjoner øker dosen til 450 mg. Det er umulig under graviditet, amming. Bivirkninger: Svimmelhet, svakhet, nedsatt leverfunksjon, allergiske reaksjoner i form av utslett og utslett på huden.
 2. Clindovit virker også som dalacin for akne, det er billigere. Det er foreskrevet for behandling av akne, har antibakterielle egenskaper. Påfør 2-3 ganger om dagen på ren og tørr hud. Behandlingsforløpet er 5-9 uker. Om nødvendig er det tillatt å øke bruken opptil 6 måneder. Det er strengt forbudt å bruke samtidig med erytromycin.
 3. Pimafucin er produsert i form av stearinlys, bidrar til å overvinne soppinfeksjon i kjønnsorganet, gjenoppretter mikrofloraen. På kvelden, introdusere ett lys før sengetid. Behandlingsforløpet varierer fra 5-10 dager. Når graviditet foreskrives svært nøye, bare av medisinske grunner.
 4. Clindacin - lys og gel for vaginal bruk, en analog av Dalatsin. Den viktigste aktive ingrediensen er clindamycin. Legemidlet er biologisk aktivt mot gjærlignende sopp. Vaginal gel injiseres med en applikator en gang om dagen. Ikke bruk i første trimester av svangerskapet.

Det er verdt å vite at hvis en historie med alvorlig leversvikt oppstår, under behandling med legemidler som inneholder clindamycin, er det nødvendig å overvåke funksjonaliteten i leveren.

Anmeldelser av Dalacin behandling

På Internett er det ganske ofte vurderinger av stoffet Dalacin T, så vel som kapselformen. Noen reagerer positivt, løsningen passer ikke andre. Vurder pasientens meninger.

Tilbakemelding fra Victor 24 år

Jeg prøvde å bruke Dalatsin gel, men det passet meg ikke. I dette tilfellet er verktøyet ganske dyrt, så jeg bare kastet penger ned i dreneringen. Jeg leste mange gode vurderinger, jeg trodde det ville hjelpe meg også. Etter 3 måneders behandling ble huden tørr, peeling og alvorlig irritasjon dukket opp. Min konklusjon er ikke for alle.

Vurdert av Natalia 28 år

Utført fra spenningslys, angitt i henhold til instruksjonene. Allerede etter den første injeksjonen, følte jeg begavelsen, kløen forsvant raskt. Det ble behandlet i tre dager, problemet bryr seg ikke mer, jeg håper det vil ikke vises igjen.

Vurdert av Larisa 19 år gammel

Med 15 års lidelse. Akne i ansiktet og mange små flekker. Jeg prøvde mye penger, ingenting hjalp. Jeg bruker bare dalacin i 2 måneder, kviser har praktisk talt forsvunnet, ål er mindre merkbare, noe som gjør meg veldig glad. La oss se hva som skjer neste.

For vellykket behandling er det nødvendig å følge instruksjonene nøye, følg alle anbefalinger fra den medisinske spesialisten, ikke overgå spesifisert behandlingstid. Disse aspektene er nøkkelen til en gunstig prognose.

Dalatsin gel: bruksanvisning

Legemidlet Dalacin er et antibiotikum fra gruppen lincosamides, som har et bredt spekter av effekter. Legemidlet er tilgjengelig i flere doseringsformer og brukes i mange områder av medisin.

Frigi form og sammensetning av stoffet

Legemidlet Dalacin for akne er produsert i form av 1% gel for ekstern bruk i et aluminiumrør på 30 g med de vedlagte detaljerte instruksjonene i en pappkasse. Gelen er en gjennomsiktig homogen viskøs substans uten uttalt lukt og urenheter.

Den viktigste aktive komponenten av akne gel fra Dalacin er clindamycinfosfat, polyetylenglykol, allantoin, metylparaben, karbomer, natriumhydroksyd, renset vann, propylenglykol, er hjelpekomponentene.

Farmakologiske egenskaper av stoffet

Dalacin Gel er kun til ekstern bruk. Legemidlet er oftest brukt i dermatologi og kosmetologi for behandling av akne, kviser og pustulære utbrudd. Det aktive stoffet i gelen som kommer i kontakt med huden, trenger dypt inn i porene, skadelig effekt på patogen mikroflora. Legemidlet tørker ut utslett, stimulerer tidlig dannelse av en skorpe uten den etterfølgende dannelsen av et arr, forhindrer ytterligere spredning av infeksjon.

Under påvirkning av gelen reduserer pasienten tegn på betennelse, reduserer hevelse og rødhet. I små mengder trenger de aktive komponentene av gelen inn i den generelle blodstrømmen.

Indikasjoner for bruk

Gel 1% Dalatsin ordineres oftest til pasienter for behandling og forebygging av følgende forhold:

 • Behandling av akne vulgaris hos ungdom;
 • Koker og carbuncles som en del av kompleks terapi;
 • Smittsomme sykdommer i bløtvev - impetigo, pustulære lesjoner, erysipelas, åpne sårflater med utvikling av sekundære bakterielle infeksjoner som er dårlig helbredet, hudabser.

Legemidlet brukes også til å forhindre dannelse av dype arr etter å ha lidd traumer eller alvorlig akne hos ungdom.

Kontraindikasjoner til bruk

Dalatsin 1% gel kan absorberes i små mengder i den generelle blodbanen, så før du bruker legemidlet, bør du nøye lese instruksjonene, spesielt avsnittet "kontraindikasjoner". Legemidlet er kontraindisert for bruk i nærvær av pasienten slike forhold:

 • Individuell intoleranse mot de aktive eller hjelpestoffene i legemidlet;
 • Alvorlige abnormiteter i leveren;
 • Alder opp til 12 år;
 • Graviditet og amming
 • En historie med allergisk reaksjon på clindamycin eller andre antibiotika av lincomycin-gruppen.

Dosering og administrasjon

Legemidlet Dalatsin i form av en gel 1% er kun beregnet for ekstern bruk. Gelen påføres en forrenset hud med et tynt lag 2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingsforløpet i henhold til instruksjonene er 1,5-2 måneder, hvis det er nødvendig, kan gelen brukes opptil 6 måneder, hvorefter det er nødvendig å ta en pause.

Bruk av stoffet under graviditet og amming

Siden de aktive ingrediensene i Dalacin Gel i små mengder kan trenge inn i den generelle blodbanen, anbefales det ikke å bruke stoffet i barnets ventetid. I medisin er det ingen pålitelige data om sikkerheten til virkningene av legemiddelkomponenter på fosteret.

Bruk av Dalatsin gel under amming bør koordineres med legen. Eksperter insisterer på oppsigelse av laktasjon, siden det ikke er kjent hvor mye clindamycin trenger inn i morsmelk og hvordan det kan virke på barnets kropp.

Bivirkninger

Som regel tolereres Dalatsin gel vanligvis av pasienter. Med individuell overfølsomhet overfor stoffene i stoffet kan det oppstå følgende bivirkninger:

 • Rødhet i huden;
 • Peeling av huden mot bruk av stoffet;
 • Utviklingen av lokal irritasjon, kløe, brenning;
 • Urtikaria i svært sjeldne tilfeller.

Overdosering av narkotika

Tilfeller av overdose med legemidlet Dalacin i form av 1% gel er ikke beskrevet i medisin, men på grunn av evnen til absorpsjon av de aktive komponentene i legemidlet i blodet, kan pasienter utvikle overdose symptomer som uttrykkes som følger:

 • Kvalme, oppkast;
 • Forstyrrelse av leveren;
 • Styrking av bivirkningene ovenfor;
 • Svimmelhet og hodepine.

Dette gjelder spesielt for pasienter som har problemer med leverfunksjonen. Hvis disse symptomene oppstår, bør behandlingen med legemidlet straks stoppes og konsulter lege.

Hvis du ved et uhell tar gelen inne i pasienten, vasket straks magen og gir drikke aktivt kull eller andre sorbenter.

Drug interaksjon

Legemidlet Dalatsin 1% gel anbefales ikke til samtidig bruk med alkoholkrem eller tonika, spesielt for pasienter med overfølsom hud. Dette kan føre til utvikling av alvorlig irritasjon og enda mer betennelse i huden.

Samtidig bruk av antibiotika inne i virkningen av Dalacin er forbedret, men før kombinering av noen legemidler, bør pasienten konsultere en lege.

Spesielle instruksjoner

Dalacin gel bør bare brukes til ren, tørr hud. Når du bruker gelen, bør pasientene være svært forsiktig så du ikke la medisinen komme på munn, nese og øyne. Etter å ha påført gelen på den berørte huden, vask hendene grundig med såpe og vann. Hvis gelen ved et uhell kommer inn i pasientens øyne, skyll øynene grundig med rennende vann og kontakt omgående en øyelege.

Dalacin Gel Analoger

Følgende legemidler er like i terapeutisk effekt med Dalacin Gel for akne:

Før du begynner å bruke stoffanalogen, bør pasienten kontakte en lege.

Betingelser for frigjøring og oppbevaring av legemidlet

Legemidlet Dalatsin gel 1% dispenseres på apotek uten lege resept. Legemidlet anbefales å lagres i kjøleskapet, hver gang etter bruk, lukkes lokket tett. Holdbarheten til gelen er 2 år fra fremstillingsdatoen. Ved brudd på lagringsregler eller rørets integritet, anbefales ikke legemidlet til bruk. Gel bør holdes vekk fra barn.

Dalatsin akne gel pris

Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet Dalatsin i form av en 1% gel i Moskva apotek er 690 rubler.

Dalatsin gel: bruksanvisning

Mange ungdommer i overgangsalderen opplever akne og hudormer i ulike deler av kroppen.

Dalacin Gel er et verktøy som effektivt håndterer ulike typer hudutslett. Det er et antibiotikum som tilhører gruppen av lincosamider. Dalacin er mye brukt i dermatologi og gynekologi.

Internasjonalt ikke-proprietært navn

Dalacin Gel er et verktøy som effektivt håndterer ulike typer hudutslett.

D10AF01 (antibakterielle legemidler for behandling av akne).

struktur

Gelen er produsert i et aluminiumrør med et volum på 30 g. Tuba og instruksjoner for bruk av legemidlet er i pappemballasje. Legemidlet er et fargeløst stoff med en viskøs konsistens.

Gelen inneholder slike aktive stoffer:

 • clindamycinfosfat (10 mg, den viktigste aktive ingrediensen);
 • propylenglykol (50 mg);
 • natriumhydroksyd;
 • metylparaben (3 mg);
 • polyetylenglykol (100 mg);
 • Allantoin (2 mg);
 • karbomer (7,5 mg);
 • destillert vann (1 g);

Gelen fremstilles i et aluminiumrør på 30 g.

Farmakologisk aktivitet av gelen Dalacin

Dalatsin er et verktøy beregnet for lokal og ekstern bruk. Den har en antibakteriell og regenererende effekt. Det brukes til behandling av akne, svarte flekker, hudormer. Gelen trenger dypt inn i patogenens mikroflora og ødelegger deres celler.

Clindamycinfosfat i kontakt med huden hydrolyseres av fosfataser i talgkjertlene for å danne clindamycin, som har en antibakteriell effekt.

farmakokinetikk

Legemidlet absorberes i blodet i liten mengde og utskilles helt fra kroppen 6-8 timer etter påføring.

Hva er Dalatsin gel foreskrevet for?

Gelen er mye brukt i medisin. Det brukes ofte til å behandle:

 • furuncles og carbuncles;
 • akne vulgaris hos ungdom;
 • hud abscesser;
 • impetigo;
 • pustulære lesjoner;
 • erysipelas.

Gelen etter påføring har følgende medisinske effekter:

 • desinfiserer huden
 • ødelegger patogenens patogene flora
 • tørker huden og bidrar til dannelsen av en skare på overflaten av kvise;
 • akselererer helingsprosessen;
 • hindrer utseende av arr.

Før behandling påbegynnes, anbefales det å konsultere en hudlege.

Kontra

Dalatsin har en rekke kontraindikasjoner. Derfor må du lese instruksjonene før du bruker verktøyet.

Gel er kontraindisert for anvendelse:

 • barn under 12 år
 • gravide kvinner og ammende kvinner;
 • personer som lider av lever og nyresykdom;
 • personer med intoleranse eller overfølsomhet overfor stoffene i stoffet;
 • til personer som er allergiske mot antibiotika i lycomycin-gruppen.

Slik bruker du Dalacin Gel

Metode for påføring av gelen:

 • vask hendene og det berørte området grundig med såpe før du påfører gelen;
 • Påfør gelen på huden med et tynt lag, ved hjelp av masserende bevegelser;
 • Gjenta prosedyren 2 ganger om dagen.

Behandlingsforløpet, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen varer fra 2 til 6 måneder. Før du bruker legemidlet, anbefales det å konsultere lege.

Behandling av diabetes komplikasjoner

Siden gelen fremmer rask helbredelse av sår og restaurering av huden, er det ofte foreskrevet for pasienter som lider av diabetes. Diabetikere opplever ofte arrdannelse og sår på kroppen som gir alvorlig ubehag.

Siden gelen bidrar til rask helbredelse av sår og restaurering av huden, er det ofte foreskrevet for pasienter som lider av diabetes.

For å redusere smerte og fremskynde helingsprosessen av sår, anbefales det å bruke Dalacin Gel. Gelen påføres et rent vasket, berørt område 1 gang per dag. Behandlingstiden er 2-3 måneder.

Bivirkninger

Legemidlet har mange bivirkninger, så det anbefales sterkt at du leser instruksjonene før bruk.

dannende organer

Kanskje utseendet av agranulocytose, nøytropeni, leukopeni og trombocytopeni.

Sentralnervesystemet

 • svimmelhet og hodepine;
 • urimelig aggresjon
 • smerte i øynene;
 • søvnforstyrrelser (søvnløshet eller døsighet).

På den delen av nervesystemet kan øyesmerter være en bivirkning.

På den delen av urinsystemet

 • nedsatt nyrefunksjon
 • hyppig vannlating for å urinere

På den delen av luftveiene

 • allergiske reaksjoner (hevelse i neseslimhinnen, ondt i halsen);

På den delen av huden

 • irritasjon og tørrhet i huden;
 • seborrhea;
 • follikulitt;
 • kontakt dermatitt;
 • urticaria.

På huden er det ofte observert kontaktdermatitt.

allergi

I tilfelle av overdose forekommer ofte allergiske reaksjoner:

 • kløe;
 • rødhet og utslett på huden;
 • smerte og rive i øynene;
 • rennende nese og hoste.

Ved uønskede reaksjoner må du umiddelbart avbryte bruken av gelen og konsultere lege.

Innflytelse på evnen til å operere mekanismer

Dalatsin påvirker ikke evnen til å kjøre bil og andre komplekse mekanismer.

Spesielle instruksjoner

Når det tas inn, kan stoffet forårsake alvorlig diaré, oppkast av blod, smerte og kramper i magen. Ved første manifestasjon av symptomer, bør du øyeblikkelig konsultere en lege og gjøre en magesekke.

Når det tas inn, kan stoffet forårsake smerte og kramper.

Unngå å få gelen i nesen, på munn og øynes slimhinne. Ved utilsiktet inntak av stoffet, skyll dem med rennende vann og kontakt lege.

Bruk i alderdom

Det er ikke kjent om det er forskjeller i gelens farmakologiske virkninger med hensyn til unge og gamle mennesker siden under test av stoffet var ikke involvert personer over 65 år.

Utnevnelse til barn

Legemidlet er kontraindisert for bruk hos barn under 12 år.

Bruk under graviditet og amming

Det anbefales ikke å påføre gelen under graviditet. Det er ingen nøyaktige data om hvordan det påvirker dannelsen av fosteret i livmoren.

Under amming anbefales det ikke å bruke stoffet.

Under amming anbefales det ikke å bruke stoffet, fordi Det er ingen pålitelig informasjon om hvorvidt den kan fjernes fra kroppen gjennom morsmelk, da den påvirker barnas kropp.

overdose

Med feil bruk av legemidlet er overdosering mulig. Dens symptomer er:

 • svimmelhet;
 • sykdomsfølelse;
 • kvalme og oppkast;
 • diaré;
 • hudutslett.

Med feil bruk av stoffet kan det være svimmelhet.

Hvis du identifiserer symptomer på overdosering, bør du straks slutte å bruke verktøyet og konsultere lege.

Interaksjon med andre legemidler

Det er forbudt å bruke gelen i forbindelse med alkoholbaserte lotioner, da dette kan forårsake allergiske reaksjoner.

Det anbefales ikke å ta medikamenter som inneholder det aktive innholdsstoffet erytromycin sammen med Dalacin, da erytromycin bidrar til å undertrykke virkningen av clindamycin.

Inntak av antibiotika øker effekten av gelen. Før du kombinerer noen stoffer, må du konsultere en lege.

analoger

I tillegg til gelen har Dalacin andre former for frigjøring (vaginal krem, suppositorier, salve).

Krem og stearinlys brukes til behandling av inflammatoriske prosesser i skjeden, smittsomme sykdommer og andre patologier i reproduksjonssystemet hos kvinner.

Salven er ment for behandling av inflammatoriske prosesser i hud og slimhinner.

Slett ofte foreskrevet i stedet for Dalatsin.

Det er også analoger av stoffet. Disse inkluderer:

 • Slett (et middel for akne);
 • Clindavit (anti-akne gel med antibakteriell virkning);
 • Curiosin (et middel som har en regenererende og antimikrobiell effekt).

Apotek ferie vilkår

Kan jeg kjøpe uten resept

Dalacin kan kjøpes i disken uten resept.

Kostnaden for gel i apotek i Russland varierer fra 650 til 700 rubler. per pakke.

Oppbevaring av legemidler

Verktøyet skal oppbevares i mørke, beskyttet mot lys og fuktighet ved en temperatur ikke høyere enn + 25 ° C, borte fra barn.

Holdbarhet

Dalatsin har en holdbarhet på 24 måneder. Det er forbudt å bruke gelen etter utløpsdatoen.

produsenten

Dalatsin produsert av det franske selskapet Pfizer PGM.

anmeldelser

Ekaterina, 21, Moskva: "Som tenåring led hun av alvorlig akne i ansiktet hennes. Ingen midler hjalp. Jeg prøvde alle de dyre forberedelsene til innenlandske og utenlandske merkevarer, alle slags folkemidlene - ingenting hjalp. Akne forlot bare en stund, og deretter tilbake igjen, og i dobbelt mengde.

Når jeg bestemte meg for et mekanisk ansikt rensing, men dette forverret bare situasjonen: arr og dimples fra tidligere utbrudd ble lagt til akneutslett.

En gang før en planlagt undersøkelse møtte en dermatolog i en kø med en jente som hadde et lignende problem. Hun fortalte om et effektivt anti-akne legemiddel - Dalacin. Jeg bestemte meg for å kjøpe den og prøve den i aksjon.

Brukt stoffet i 3 måneder 1 gang per dag. Den første effekten ble registrert allerede 2 uker etter starten av applikasjonen - huden ble mindre fet, og antall akne ble redusert. Etter endt behandling er nesten alle akne forsvunnet, det er ingen arr igjen. Regelmessig brukte gelen til profylakse (2-3 uker) i 3 år.

Nå husker jeg perioden før "bekjennelsen" med Dalacin som et forferdelig mareritt. Selv om akne i store mengder ikke har blitt forstyrret i lang tid, holder jeg alltid rette i førstehjelpsutstyret og bruker det til å behandle purulent akne, som regelmessig kommer opp i ansiktet mitt før menstruasjon. "

Natalia, 29 år gammel, Perm: "Jeg har alltid tatt vare på huden min: Jeg brukte forskjellige masker, skrubber, lotioner. Men de svarte flekkene i nesegruppen og mellom øyenbrynene var fortsatt periodisk forstyrret, så det var ikke den mekaniske ansiktsrengjøringen som ble bestemt. Der, mest sannsynlig, og brakt litt infeksjon.

En måned etter prosedyren begynte purulent akne å vises på haken, der de aldri hadde vært før. Først trodde jeg at det bare var en slags hormonell svikt eller noe sånt, men etter et par uker ble hele ansiktet dekket av akne.

Ved den første muligheten rushed til en hudlege. Legen, som vurderte situasjonen, foreskrev Dalatsin. Brukte gelen om morgenen og kvelden i 2 måneder. Rashes helt borte, etterlot ingen spor. Jeg ble kvitt selv de svarte flekkene, for det skyldte jeg gikk til den uredige rensingen av ansiktet. "

Dalatsin (gel): bruksanvisning

Doseringsform

Gel for ekstern bruk 1%, 30 g

struktur

100 g av legemidlet inneholder:

aktiv substans - clindamycinfosfat 1,40 g (ekvivalent med clindamycin 1,00 g),

hjelpestoffer: allontin, metylparaben, propylenglykol, polyetylenglykol 400, karbomer 934 P, 40% natriumhydroksydoppløsning, renset vann.

beskrivelse

Transparent fargeløs viskøs halvfast gel

Farmakoterapeutisk gruppe

Antimikrobielle legemidler til behandling av akne. Clindamycin.

ATX kode D10AF01

Farmakologiske egenskaper

Etter gjentatt lokalisering av klindamycinfosfat i en konsentrasjon som er ekvivalent med 10 mg clindamycin per ml i isopropylalkohol og vandig oppløsning, finner man svært lave nivåer av clindamycin (0-3 ng / ml) i serum. Mindre enn 0,2% av den mottatte dosen av clindamycin utskilles i urinen.

Aktiviteten av clindamycin i komedoner (svarte flekker i porene) hos pasienter med akne vulgaris er vist. Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av antibiotika i komoninnhold etter bruk av en løsning av klindamycin i isopropylalkohol og vann (10 mg / ml) i gjennomsnitt i gjennomsnitt var 597 μg / g komedoner (0-1490 μg / g).

Alle in vitro studerte stammer av Propionibacterium acnes er følsomme overfor clindamycin (minimum hemmende konsentrasjon på 0,4 μg / ml).

Etter påføring av clindamycin på huden, reduseres mengden av frie fettsyrer på hudoverflaten fra ca. 14% til 2%.

Clindamycinfosfat er ikke aktivt in vitro, hydrolysert raskt in vivo for å danne clindamycin, som har antibakteriell aktivitet.

Indikasjoner for bruk

Dosering og administrasjon

Voksne og barn over 12 år

Utad. Et tynt lag gel påføres det berørte området av tørr hud 2 ganger om dagen.

Bivirkninger

Hyppigheten av bivirkninger er ikke installert.

- tørr hud, brennende hud, kløe, erytem, ​​kontaktdermatitt, overdreven fet hud, peeling

- magesmerter, diaré, hemorragisk diaré, pseudomembranøs kolitt (noen ganger dødelig), gastrointestinale sykdommer

- follikulitt forårsaket av gram-negativ flora

Rapporterer informasjon om mistenkte bivirkninger

Rapportering av opplysninger om mistenkte bivirkninger identifisert etter registrering av et legemiddel er av stor betydning. Dette gjør at du kan fortsette å overvåke forholdet mellom fordeler og risiko for stoffet.

Medisinsk fagpersoner og pasienter blir bedt om å rapportere eventuelle bivirkninger ved adressen som er gitt ved slutten av denne medisinske søknaden.

Kontra

- En historie med overfølsomhet overfor clindamycin eller lincomycin

- Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller antibiotisk assosiert kolitt

- barn opp til 12 år

Drug interaksjoner

Det er kryssresistens av mikroorganismer til clindamycin og lincomycin. Antagonisme mellom clindamycin og erytromycin er blitt notert.

Clindamycin har vist seg å være i stand til å blokkere nevromuskulær overføring og kan derfor øke virkningen av andre nevromuskulære blokkeringsmidler. Derfor bør legemidlet brukes med forsiktighet hos pasienter som får denne gruppen av legemidler.

Spesielle instruksjoner

Oral og parenteral clindamycin kan forårsake alvorlig kolitt, noe som noen ganger resulterer i pasientens død. Bruken av aktuelle klindamycin doseringsformer fører til absorpsjon av antibiotika fra hudoverflaten. Tilfeller av diaré, hemoragisk diaré og kolitt (inkludert pseudomembranøs kolitt) er rapportert i forbindelse med lokal eller systemisk bruk av clindamycin. Gitt muligheten for diaré, hemoragisk diaré og pseudomembranøs kolitt, bør legen vurdere muligheten for å bruke andre midler.

Forskningsresultater indikerer at toksiner (toksiner) produsert av clostridia er hovedårsaken til antibiotisk assosiert kolitt. Symptomer på kolitt er vanligvis alvorlig kraftig diaré og alvorlige magekramper. Mulig tilstedeværelse i avføring av blod og slim. Endoskopisk undersøkelse kan avsløre pseudomembranøs kolitt. Det kan være diagnostisk verdi av avføringskultur på Clostridium difficile og avføring analyse for C. difficile toksin.

I tilfelle av alvorlig diaré, bør legemiddelbehandling seponeres. For å klargjøre diagnosen i alvorlig diaré bør det undersøkes at endoskopi av kolon er hensiktsmessig.

Anti-peristaltiske legemidler, som opiater og difenoksylat med atropin, kan forsinke symptomforsøk og / eller forverre tilstanden. Bevist effektiviteten av vancomycin ved behandling av antibiotika-assosiert kolitt, hvis årsaksmiddel er Clostridium difficile. Den vanlige dosen for voksne varierer fra 500 mg til 2 g vancomycin per dag. Frekvens i bruk - 3-4 ganger / dag. Behandlingsforløpet er 7-10 dager. Kolestiramin eller kolestipol binder vancomycin in vitro. Ved samtidig bruk av disse legemidlene og vankomycin anbefales det å ta et intervall mellom doser av disse legemidlene.

Det har blitt fastslått at diaré, kolitt og pseudomembranøs kolitt skjedde flere uker etter opphør av oral og parenteral bruk av clindamycin.

Forsiktighet skal forskrives til pasienter med allergi.

Bruk hos eldre pasienter

Kliniske studier av clindamycin inneholdt ikke tilstrekkelig antall pasienter over 65 år for å bestemme forskjellen i deres respons sammenlignet med yngre pasienter. I andre kliniske studier ble forskjeller i respons avhengig av alder ikke funnet.

Bruk til barn

Sikkerhet og effekt hos pasienter under 12 år har ikke blitt fastslått.

Resultatene av kliniske studier hos gravide viste at systematisk administrasjon av clindamycin i andre og tredje trimester ikke var forbundet med økt forekomst av medfødte anomalier.

Clindamycin bør kun brukes under graviditetens første trimester når det er nødvendig. Det er ikke tilstrekkelige og velkontrollerte studier hos gravide i første trimester av svangerskapet.

Det er ikke kjent om clindamycin slippes ut i morsmelk etter ekstern bruk. Det ble imidlertid rapportert at oralt og parenteralt tatt clindamycin passerer i morsmelk. På grunn av potensialet for alvorlige negative reaksjoner hos ammende barn, er det nødvendig å enten avbryte amming eller forstyrre bruken av legemidlet, under hensyntagen til vurderingen av behovet for å bruke legemidlet til moren.

Funksjoner av stoffets effekt på evnen til å kjøre bil eller potensielt farlig maskineri

Clindamycin har ikke eller har liten effekt på evnen til å kjøre biler og arbeider med potensielt farlig maskineri.

overdose

Når det brukes topisk, kan clindamycin absorberes i tilstrekkelig mengde for å gi en systemisk effekt.

I tilfelle en overdose er generell systemisk og støttende behandling indikert etter behov.

Utgiv form og emballasje

På 30 g av et preparat i det rullede laminerte tuba fra polyetylen med høy tetthet og skruen på dekselet av hvit farge fra polypropylen.

På 1 tuba sammen med instruksjon for medisinsk bruk i staten og russisk språk plasseres i en papppakke.

Lagringsforhold

Oppbevares ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° С. Ikke frys ned.

Dalatsin: bruksanvisninger, analoger og anmeldelser

Dalacin er et antibiotikum fra gruppen av lincosamider med det aktive stoffet clindamycin.

Antibiotikum til lokal bruk. Virkningsmekanismen er assosiert med undertrykkelsen av proteinsyntese i den mikrobielle cellen på grunn av interaksjonen med ribosomene 50S-underenheten. Har en bakteriostatisk effekt, i høyere konsentrasjoner mot enkelte mikroorganismer - bakteriedrepende.

Den er aktiv mot streptokokker, Staphylococcus aureus, epidermal Staphylococcus, bakteroider (inkludert Fragilis-bakterier), fusobakterier, propionibakterier, eubakterier, peptokokker, peptostreptokokkov, klamydia, Clostridium perpringens, som er en av de kausative midler.

Dalacin er tilgjengelig som aktuell gel, vaginal krem, vaginale suppositorier, injeksjonsoppløsning og kapsler.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Dalatsin? I henhold til instruksjonene foreskrives kapsler i følgende tilfeller:

 • Skarlet feber, mellomørebetennelse;
 • Øvre luftveisinfeksjoner, inkludert faryngitt, tonsillitt, bihulebetennelse;
 • Infeksjonssykdommer i bløtvev og hud, inkludert furunkulose, impetigo, akne, infeksjoner av det subkutane fettvevet, infiserte sår, abscesser, spesifikke smittsomme prosesser i myke vev og hud, forårsaket av patogener som er følsomme for virkningen av Dalacin (erysipelas og felonotus);
 • Nedre luftveisinfeksjoner, inkludert lungebetennelse, bronkitt, lungeabsess og pleural empyema;
 • Gynekologiske smittsomme sykdommer, inkludert endometrit, infeksjoner av vev som omgir skjeden (abscesser av egglederne i eggene og rørene, subkutan fettvev), bekkenbetennelsessykdommer og salpingitt (samtidig med antibakterielle stoffer som er aktive mot gram-negative aerobe patogener, for eksempel gentamicin);
 • Smittsomme sykdommer i ledd og ben, inkludert septisk leddgikt og osteomyelitt;
 • Smittsomme sykdommer i bukhulen, inkludert abscesser i bukhulen og peritonitt (samtidig med andre antibakterielle legemidler som påvirker gram-negative aerobe bakterier);
 • Smittsomme sykdommer i livmorhalsen forårsaket av Chlamydia trachomatis (som monoterapi);
 • Infeksjoner av munnhulen (periodontitt og periodontal abscess);
 • Endokarditt og septikemi;
 • Malaria, inkl. forårsaket av multiresistent Plasmodium falciparum (som monoterapi eller samtidig med klorokin eller kinin);
 • Toxoplasmose encefalitt hos AIDS-pasienter (samtidig med pyrimethamin med intoleranse mot standardterapi);
 • Pneumocystis lungebetennelse hos AIDS-pasienter (samtidig med primaquin med intoleranse mot standardterapi).

Vaginal krem ​​brukes i følgende tilfeller:

 • Inflammatoriske prosesser i vagina på grunn av eksponering for patogen mikroflora;
 • Gardrenellez;
 • Vaginal dysbakteriose;
 • Kolpitt, vaginitt;
 • Som en del av kompleks terapi for sykdommer i bekkenorganene hos kvinner - adnexitt, endokervisitt, endometritis og andre.

Dalatsin gel brukes til behandling av akne, follikulitt, hæmhydermia.

Instruksjoner for bruk Dalatsin dosering

Kapsler brukes internt, uten å tygge, samtidig med matinntak, og drikker rikelig med vann.

Standarddosen av Dalacin kapsler, i henhold til bruksanvisningen:

 • Voksne - 150 mg 4 ganger daglig, i alvorlige tilfeller 300-450 mg 4 ganger daglig, med klamydialinfeksjoner, 450 mg.
 • Barn 8-25 mg / kg kroppsvekt per dag, dividere dosen i 4 doser.

Ved behandling av infeksjoner forårsaket av beta-hemolytisk streptokokker, blir Dalacin brukt i dosene beskrevet ovenfor. Varigheten av terapeutisk kurs er minst 10 dager.

Behandling av infeksiøse og inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene begynner med intravenøs administrering av clindamycin, i en dose på 900 mg hver 8. time, samtidig med et egnet antibakterielt middel i minst 4 dager.

Etter forbedring av tilstanden fortsetter behandlingen i minst 2 dager, hvorefter Dalacin administreres i form av kapsler i en enkeltdose på 450-600 mg. Legemidlet tas hver 6. time daglig. Hele løpet av behandlingen er 10-14 dager.

For forebygging av endokarditt hos pasienter med overfølsomhet overfor penisilliner, foreskrives Dalacin i doser: for voksne - 600 mg hver; barn - 20 mg / kg. Instruksjonen anbefaler at du tar stoffet 1 time før et lite tann- eller kirurgisk inngrep, eller en annen prosedyre, hvor det er risiko for endokarditt.

Dalatsin vaginal krem

Voksne pasienter (over 18 år) - 1 full kremapplikator skal settes inn i vagina 1 gang om dagen på kvelden før sengetid. Varigheten av medisineringstiden er fra 3 til 7 dager.

Hvis det ikke er noen forbedring eller tilstanden forverres, bør du umiddelbart kontakte lege.

Applikatoren er beregnet for engangsbruk. Etter administrering av en dose krem ​​til skjeden, bør applikatoren kastes.

Under behandlingen anbefales det å unngå seksuell kontakt. Lokal behandling utføres ikke under menstruasjon. Intravaginal bruk kan forårsake økt vekst av gjærlignende sopp.

Instruksjoner for stearinlys Dalatsin

Dosen anbefalt av instruksjonen er 1 stearinlys Dalacin intravaginalt, fortrinnsvis ved sengetid, i 3 påfølgende dager.

Suppositorier kan administreres uten applikator og med applikator. Etter hver bruk skal applikatoren vaskes med varmt såpevann og tørkes godt.

Innføringen av suppositorier ved bruk av applikatoren:

 • Plastapplikatoren i pakken med legemidlet er ment å lette innsetting av suppositoriet i skjeden.
 • Det er nødvendig å fjerne suppositoriet fra folien.
 • Den flate enden av suppositoriet skal plasseres i applikatorens åpning.
 • Ligge på ryggen, dra knærne opp til brystet.
 • Hold applikatoren horisontalt ved den ribbede enden av kroppen, skyv den forsiktig inn i skjeden så langt som mulig.
 • Trykk langsomt på stemplet, sett stikkpiller i vagina.
 • Fjern forsiktig applikatoren.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger når du foreskriver stearinlys Dalatsin:

 • På den delen av reproduktive systemet: irritasjon av slimhinnen i vulva og vagina, smerte i skjeden, vaginal candidiasis, menstruasjonssvikt, vaginal utslipp, vaginale infeksjoner.
 • Fra urinsystemet: dysuri, pyelonefrit.
 • På fordøyelsessystemet: diaré, kvalme, oppkast.
 • På hudens side: kløe, utslett.
 • På den delen av kroppen som helhet: soppinfeksjoner, magekramper, hodepine, lokal magesmerter, feber, flanksmerter, generalisert smerte.
 • Lokale reaksjoner: smerte, kløe, lokal ødem på injeksjonsstedet.

Gel: tørr og irritert hud, kontaktdermatitt, follikulitt, økt talgproduksjon. Sjeldne er systemiske effekter - kvalme, oppkast, diaré, utvikling av kolitt er mulig.

Krem: kløe og hevelse på injeksjonsstedet, irritasjon av slimhinnen, smerte i skjeden, vaginal candidiasis, trichomonas vaginitt, syklusforstyrrelser, blødning. Systemiske bivirkninger kan omfatte hodepine, svimmelhet, dysuri, underlivssmerter, oppblåsthet, diaré eller forstoppelse, kvalme, sopp- og bakterieinfeksjoner, allergiske reaksjoner (utslett, kløe, utslett).

Kontra

Dalatsin er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • antibiotika-assosiert kolitt i historien;
 • alder under 18 år (data om sikkerhet og effekt ikke tilgjengelig);
 • overfølsomhet overfor clindamycin, lincomycin eller noen del av legemidlet.

Det er nødvendig å unngå å få gel til ekstern bruk på slimhinner i munn og øyne. Vask hendene grundig etter påføring. Ved utilsiktet kontakt med følsomme overflater (slitasje på hud, øyne, slimhinner) skal vaskes med rikelig med kaldt vann.

overdose

Når anafylaktiske reaksjoner oppstår, administreres glukokortikosteroider og antihistaminer. Det er ingen motgift. Hemodialyse er ineffektiv.

Ved overdosering av stearinlys eller vaginal krem ​​- diaré, inkludert hemorragisk, pseudomembranøs kolitt. Symptomatisk terapi utføres.

Analoger Dalatsin, pris på apotek

Om nødvendig kan du erstatte Dalacin med en analog for det aktive stoffet - disse er legemidler:

 1. Gel Klindivit,
 2. Gel Klindatop,
 3. Clindacin Stearinlys
 4. Cream vaginal Clindacin B Prlonog,
 5. Klindes,
 6. klindamycin,
 7. Clindamycin kapsler.

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Dalacin, pris og omtaler, ikke gjelder for legemidler av tilsvarende effekt. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Dalatsin 2% vaginal krem ​​20g + 3 applikatorer - fra 565 rubler, 100mg 3 vagin suppositorium. - Fra 641 rubler, prisen på 1% Dalatsin gel 30g - fra 750 rubler.

Oppbevares utilgjengelig for barn ved temperaturer opptil 25 ° C. Ikke frys ned. Holdbarhet - 5 år, vaginal krem, gel for ekstern bruk - 2 år, vaginale suppositorier - 3 år.

Flere Artikler Om Typer Acne