Materialet som mottas fra bjørketreet, som kalles tjære, er mye brukt i tradisjonell medisin, inkludert kosmetikk.

Bruken av tjære er så bred at en annen av sitt navn er kjent - russisk olje. Produktets særegenhet er den spesifikke lukten, som avtar mange kvinner fra å bruke tjære. Og forgjeves, fordi bjørk tjære (tjære) bidrar til å takle slike sykdommer som akne og hud sopp, og eksfolierende effekt eliminerer de gamle sporene av akne og normaliserer talgkjertlene. Dette slutter ikke de nyttige egenskapene til et produkt som er kjent fra antikken. En ansiktsmaske laget av tjære vil bidra til å overvinne effekten av de såkalte bulldogkinnene, det vil si å stramme ansiktets hud for å skape løfteeffekt.

En rensemaske passer best for fet hud, og det anbefales ikke å bruke det for en tørr type.

På grunn av sterk stramnings- og tørkeeffekt er det best å bruke en lignende maske ikke mer enn 2 ganger i måneden.

Og sørg for å gå gjennom omsorgsprosedyrene etter å ha tørket av midler.

Eiere av kombinasjonshud, bjørktjære, og spesielt en rensemaske basert på den, vil bidra til å overvinne den oljeaktige T-sonen. Noen sier at om sommeren de lider av overdreven tørrhet i huden, og om sommeren, tvert imot, blir de forvirret fordi de ikke vet hva de skal gjøre med hudens fete og skinn. I den varme årstiden, når problemet med hudglittende er relevant, kan du trygt bruke tjære for å bekjempe feil.

Regler og stadier av bruk av tjære

I tillegg til ovennevnte regel om bruksfrekvensen, har bruken av en tjæremaske noen andre særegenheter.

For å oppnå best mulig effekt, må ansiktet dampes over dampbadet før du påfører produktet.

For allergikere og personer med sensitiv hud, før du tar tar, er det bedre å teste løsningen i et lite område (albuebøy) og se reaksjonen. Ved vellykket resultat kan du allerede begynne å bruke masken på ansiktet.

Tiden for bruk av reseptbelagte masker på basis av tjære er 10-15 minutter, siden produktet har en sterk stramningseffekt.

Det er regler for fjerning av midler fra huden, som må følges for å få en positiv effekt fra prosedyren. For å vaske av noe tjærebasert produkt skal det være kaldt og deretter varmt vann (for å aktivere prosessene). For å takle mulig tørrhet kan sitronsaft eller tonic, som skal påføres huden etter skylling med vann. Mask hud, så om dette elementet kan ikke glemmes.

For å bli kvitt den spesifikke, ubehagelige lukten og for å forbedre tilstanden i ansiktets hud, vil det være nyttig å bruke en krem ​​etter fjerning av "bjørk".

Rengjøringsmaskoppskrifter

Anmeldelser av birch tyggegummi er for det meste laudatory. Oftest noterer brukerne rensevirkningen av tjære. Du kan bruke både flytende tjære og såpe basert på den. Det finnes flere oppskrifter for å gjøre rettsmidler:

Tørk såpe på et grovt riven og bland i like store mengder med en nærende krem, og bruk deretter på huden. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.

Bruk av såpe som hovedbestanddel, muligens uten krem. Så effekten av å tørke huden vil være flere ganger sterkere. Denne oppskriften er rettet mot akne. Du trenger bare å skumme et stykke såpe og påfør skummet på ansiktet. Anbefalinger om varighet av prosedyren forblir de samme.

Det er mulig å kjempe med å identifisere hudproblemer. For å gjøre dette, gni såpen til kjøtttilstanden og bruk den til akne, la den stå i maksimalt 30 minutter og vask eller fjern den med bomullsputer.

Birk tjære kan brukes til å forberede en utmerket rensende ansiktsskrubb. For å gjøre dette, legg på grovt salt på huden og la det stå i 15-20 minutter, og etter den tiden gni ansiktet med tørre hender med massasjebevegelser og vask det av. Mot de svarte prikkene er det en lignende oppskrift, men i stedet for salt bruker de sodavann, kjent for sine bleking- og rensegenskaper. Birk tjære blandet med honning har anti-inflammatoriske egenskaper. Blandet i like store mengder ingredienser påføres i 15 minutter på ansiktets hud, og små sprekker og rødhet kan glemmes.

Vurderinger av masken, som finnes i store mengder, bemerket, ikke bare rensing, men også løfteeffekt. Mot bulldogen, hengende kinn, for å forbedre løfteeffekten er det en oppskrift. Det er ingen grunnleggende forskjeller mellom rensemasken og løftemasken, så vel som kjellerens såpe, som gradvis er skummet kokt med vann. Påfør det resulterende skummet på ansiktet og la det tørke. Etter det første laget, bruk det andre laget, og vær særlig oppmerksom på den nedre delen av ansiktet, kinnene og décolleté. For å forhindre overdrypning, kan du legge til rik krem ​​eller rømme til skummet. Etter prosedyren, bruk også tonic (eller sitron) og fuktighetskrem.

For hudpleieprosedyrer er også flytende bjørktjære egnet. Du finner vurderinger om det ikke bare i kosmetikkdelen, fordi den også brukes i tradisjonell medisin. I kosmetologi er tjære i flytende form i stand til å erstatte tonic, for å gjøre dette, tilsett noen dråper salisylalkohol til løsningen, og i et forhold på 10 til 1, vanlig etylalkohol.

På grunnlag av dette kan du også lage dine egne hender såpe, hvis bruk er omtalt ovenfor. Å gjøre det er ikke vanskelig: rist et stykke baby såpe og la det stå på dampbadet. I den resulterende blandingen tilsettes en generøs skje av bjørktjære, bland godt og la det herdes. Etter det kan du bruke den resulterende såpen i tillegg til butikken.

Birk tjære ansiktsmaske. Indikasjoner for bruk:

 • En tjærebasert rensemaske er utmerket for å bekjempe overflødig hudfett.
 • Dampeffekten av hovedbestanddelen eliminerer svarte flekker (en tjæremaske og tonic vil være optimal for å kvitte seg med denne hudmangel).
 • En bjørkgummibasert maske eliminerer hudsinking, eieren av tapt elastisk hud kan glemme bulldogkinnene.

Kontra:

 • Som nevnt ovenfor vil masken, som en rensing og noen andre, ikke fungere for personer med sensitiv hud, allergi.
 • tørr hud er også et hinder for bruken i masken av en slik ingrediens som bjørktjære.

Det er mange positive vurderinger om kjøp, ferdig maske basert på birketjære. 100% naturlighet av et slikt produkt kan være i tvil, men likevel, maskenes sammensetning så nær som mulig til den hjemmelagde oppskriften. Det er verdt å merke seg at slike midler ikke er veldig dyre og er også egnet for familiebudsjett. Men til produksjon av masken med hendene, ikke bare sikkerheten for naturlig naturlighet, men også mer kostnadseffektiv måte bringe sin egen hud for å takle mange utfordringer, og for lang tid å glemme akne og slapp hud.

Tar, sammen med andre folkemidlene, er i stand til å arbeide underverk med huden, og kanskje etter korrekt påføring av masken, vil vurderinger som forteller om den positive effekten av tjære bli lagt til en annen fan av dette rimelige, men effektive middelet. Og små anvendelser er særegne for alle naturlige ingredienser, og dette er heller ikke en ulempe, men tvert imot verdighet, siden den understreker naturlighet og nærhet til naturen.

Tar maske

En tjæremaske er et kosmetikk basert på et stoff oppnådd ved destillasjon av bjørk, knopper, blader og bark. De mange gunstige stoffene som utgjør tjære, gir den nødvendige hudpleie og behandler noen av ulempene.

Hvor nyttig tjæremaske

Alle som bestemmer seg for å bruke dette verktøyet, kan få gode fordeler med masker med tjære for ansiktets hud:

 • Antioksidanter bekjempe frie radikaler, rense porene, fjerne skadelige stoffer fra huden, eliminere betennelse;
 • Sporelementer gjør huden mer elastisk, forbedrer metabolismen mellom celler, akselererer regenerering;
 • Phytoncides lindrer tretthet, forbedrer hudfarge;
 • Harpikser normaliserer talgkjertlene, fjerner forurensning;
 • Organiske syrer fjerner oljeaktig glans, behandler akne og akne.

Hemmeligheten med tjæremasker har stor innvirkning på alle hudtyper, men det er spesielt verdt å fremheve den problematiske typen: Ingen av rettsmidler kan takle så raskt med behandling av inflammatoriske prosesser som bjørktjære. Bare masker med sitron kan sammenlignes, men de er strengt kontraindisert for tørr hud. Tar i dette tilfellet kan brukes, men med forsiktighet.

Indikasjoner for bruk

Hvilke problemer kan løse bruken av bjørk tjære i hjemmet masker for ansiktet:

 • Rikelig sebaceous sekresjoner;
 • inflammasjon;
 • Akne og akne;
 • Allergisk utslett;
 • skabb;
 • Svamp på huden;
 • dermatitt;
 • acne;
 • Diatese.

Vilkår for bruk

Anbefalinger for bruk av tjæremasker:

 • Kapasitet med flytende bjørktjære kan kjøpes på nesten alle apotek;
 • For tørr hud begrense antall søknader til 1 gang i uken i 1-2 måneder;
 • Ved normal, blandet eller fetttype, bruk tjæreinnlegg 2 ganger i uken, og hele løpet kan vare 3 måneder (til fullstendig kur);
 • Før hver applikasjon av tjæremasken skal huden rengjøres grundig av kosmetikk.
Til innholdsfortegnelsen

Ansiktsmaske med tjære: oppskrifter

Rensende tjæremaske for ansikt

Dette produktet er egnet utelukkende til oljeaktig eller kombinasjonshud. Det fjerner aktivt skadelige stoffer og urenheter gjennom porene, fjerner overflødig kroppsfett og behandler akne:

 • Grate 0,5 ss. l. tar såpe og bland den med en nærende krem;
 • Påfør et tykt lag av masken til hele ansiktet, omgå den periopergiske regionen;
 • Etter 15 minutter vaskes med rikelig med kaldt vann.

Tar maske

I kampen mot svarte flekker og akne hjelper den følgende metoden godt:

 • Grind på en fin revet såpe fra tjære (1 ss. L.). Oppløs deretter med en liten mengde varmt vann. Det bør gjøre elendighet;
 • Påfør hele ansiktet;
 • Bruk til skylling med vann ved romtemperatur etter 15 minutter.

Birk tjære ansiktsmaske for akne

Den mest enkle, men effektive måten å bli kvitt selv den største eller purulente akne anbefales av de fleste kosmetologer:

 • Væsketjære i ren form for å behandle hver pimple punktvis. For å gjøre dette kan du bruke en bomullspinne dyppet i verktøyet, og i alvorlige tilfeller tørk ansiktet med en bomullspinne som tonic;
 • Skyll ikke.

Også godt hjelper skum med tjære såpe. Det skal påføres ansiktet og skyll med kaldt vann etter 15 minutter.

Tar og honning ansiktsmaske

Du kan takle de mest kraftige inflammatoriske prosessene, lindre irritasjon og rødhet, og kurere ulike utslett på denne måten:

 • 1 ts. tjære blandet med tre ts smeltet honning;
 • For å behandle en viskøs tykk blanding av ansiktet;
 • Skyll etter 15 minutter med kaldt vann fra springen.

En ansiktsmaske fra tjære fra demodikose

Et enkelt og svært effektivt middel for demodikose kan fremstilles uavhengig som følger:

 • Bland 1 ts. tjære med samme mengde svovel;
 • Behandle pre-dampet ansikt med blandet forbindelse;
 • Skyll etter 20 minutter med moderat varmt vann og bruk antidemodecøs salve.

Olivenolje tjære maske

På grunn av tilstedeværelsen av olivenolje i produktet, kan den brukes til å behandle irritasjoner og utslett selv på tørr hud:

 • Varm honningen i et vannbad (3 ss.), Bland deretter med olivenolje (1 ts.) Og bjørk tjære (1 ts.);
 • Påfør et tett lag til alle ansiktsområder;
 • Vask masken av etter 15 minutter med varmt vann og bruk en nærende krem.

Tar maske og baby såpe

For behandling av soppsykdommer og andre hudinfeksjoner, anbefales det å tilberede en tjære masse med tilsetning av baby såpe:

 • Grate 1 ss. skje revet baby såpe, damp det i et vannbad, bland deretter med 1 ss. skje av tjære, hell litt vann og tilsett 2 ss. skjeer av enhver kosmetisk olje;
 • Hell blandingen i mugg og la den stivne i 3 dager;
 • Den resulterende tjære såpe kan brukes til vanlig vasking, eller påføres som en maske som må holdes i 15 minutter og skylles med varmt vann.

Tar lotion

I tillegg til tjære masker, kan du bruke daglig hjemmelaget akne lotion:

 • 5 gr. tjære fortynnet med 50 gr. vanlig alkohol og 10 gr. salicylalkohol;
 • Tørk ansiktet daglig med en liten mengde lotion på en bomullspinne.

Birketjæremaske: vurderinger og tips

Resultatene av tjære tjæremaske hjemme er fantastiske:

 • Komplekse sykdommer som demodikose, diatese, soppinfeksjoner, etc., blir behandlet;
 • Akne og akneutbrudd forsvinner raskt;
 • Betennelse er eliminert;
 • Normalisert sebaceøs sekresjonsbalanse;
 • Scabies passerer.

Opplevelsen av våre lesere

"Hvis det ikke var for den forferdelige lukten av tjære og det faktum at når dette stoffet kommer på klærne, kan det sikkert kastes bort, fordi det vasker ikke av, jeg vil kalle tjære det beste middel mot demodikose "

"Et barnebarn på skolen klarte å fange skabb, som vi raskt helbredet med tjære. Jeg vil si en ting: det fungerer bra hvis du kombinerer bruken av masker og lotion på andre måter, inkludert og for intern bruk. Det hjalp oss mye. "

Til tross for den spesielle lukten begynte jeg likevel å behandle alvorlig betennelse med tjære, og her er resultatet: før det var enda vondt å berøre noen steder i ansiktet, bruker jeg dristig sminke og ser ikke lenger forferdelig rødhet i speilet "

Bjørk tar masker for ansikt

Du kan ta vare på ansiktet ditt på mange måter, ved hjelp av kosmetiske kremer, skrubber og masker. Men det er bruken av naturlige produkter gunstig påvirker tilstanden til huden, noe som viser at naturen er det beste redskapet i kampen for skjønnhet.

Nyttige egenskaper av tjære

Tar er et naturlig produkt som er oppnådd ved destillasjon av bjørkebark. Den har en mørk farge og en rik, ikke veldig behagelig lukt, har mange helbredende egenskaper, har en stor mengde næringsstoffer, er rik på organiske syrer, er anerkjent som en utmerket antiseptisk.

Hva behandler tjære?

 • Pyoderma.
 • All slags utslett på ansiktet.
 • Akne og akne.
 • Allergiske utslett.
 1. Oppdaterer epidermis.
 2. Helbreder perfekt sår og brannskader.
 3. Styrker blodsirkulasjonen, noe som fører til hudforyngelse.
 4. Utmerket antimikrobielt middel.
 5. Vel strammer huden.
 6. Glatter rynker.
 7. Tar ut tretthet og fettete.
 8. Bekjemper scabies, diatese og dermatitt.

Forholdsregler og bruk av tjære

Til tross for dets helbredende egenskaper, bør tjære håndteres med stor forsiktighet. Hvorfor?

 • Tjæren har en tørking og stivende effekt, så bruken er ikke anbefalt for personer med tørr hud.
 • Allergi sufferers må først sjekke på albuen området av huden om det vil være en bivirkning - et utslett.

Oppbevar tjærevæske i tett lukket beholder.

Birk tjære ansiktsmasker vil forbedre tilstanden til huden, lindre fra utslett og akne. På bare noen få applikasjoner vil de "svarte flekkene" forsvinne, den røde akne vil redusere. Små rynker blir jevnt, huden vil forynge.

 1. På grunn av den meget sterke tiltrekkingseffekten, anbefales det ikke å holde ansiktsmaske i mer enn 15 minutter.
 2. Det er nødvendig å vaske masken av huden gradvis: først med kaldt, så varmt eller romtemperatur vann.
 3. Etter vask av tjære skal ansiktets hud fuktes med tonic eller andre kosmetiske midler.
 4. For å lukten forstyrret ikke engang etter prosedyren, må du bruke et ansiktsfløde. Det vil eliminere den spesielle lukten.
 5. Før du bruker masken, skal huden rengjøres av kosmetikk og fordampes over et vannbad.
 6. Tar maske brukes bare 2 ganger i uken.

Vi renser huden med tjæremaske

Rensing av huden - en fornyelse av epidermis, eliminering av kviser og hudormer, og deretter renset for fett og smuss.

Oppskrift nummer 1. Tar skum såpe, deretter resulterte skum på ansiktet. La masken stå på i 10 minutter. Etter skyll med kaldt vann, så varmt.

Denne masken er ideell for eiere av problemhud, som preges av hyppige akneutbrudd. For å unngå en bivirkning, er det også mulig å bare acne pimples med et skum, påfør det med en bomullspinne direkte på hver pimple.

Oppskrift nummer 2. Tar såpe gni, slå opp til dannelsen av skum, legg til litt vanlig salt. Masken varer 5-10 minutter. Det hjelper å bli kvitt akne og smuss i porene.

Oppskrift nummer 3. På en fin rist gni 0,5 ss såpe og bland med en liten mengde ansiktscreme. Det er tilrådelig å ta næringsrik. Påfør et sunt lag av masken på ansiktet, uten å berøre området nær øynene. Handlingstid - 10-15 minutter, avhengig av fet hud.

Løftemasker for ansikt, nakke og dekolleté

Allerede i voksen alder, er kvinner bekymret for problemet med sagging av hud, flabbhet og "fløy" på haken.

Oppskrift nummer 1. Bland en liten mengde rømme eller krem ​​med et pre-laget skum fra tjære såpe. Etter flere applikasjoner av masken vil huden bli stramt og foldene vil bli glattet.

 1. Det er komplisert å påføre blandingen på haken og kinnene, halsen og halsen.
 2. For en god effekt, må du vente på at masken tørker helt.
 3. Skyll deretter med kaldt vann.

Oppskrift nummer 2. Melk (en liten mengde) for ansiktet eller kroppen skal blandes med en teskje tjærevæske. Påfør ansiktet ikke mer enn 1 gang i uken i 10 minutter. Ansiktets hud strammes og spiser samtidig.

Maske mot inflammatoriske prosesser

Ofte i ansiktet vises røde utslett, irritasjoner og betennelsesprosesser. Du kan takle dem ved å bruke en tjæremaske.

Oppskrift nummer 1. Bee honning (3 ts) blandet med 1 te tjære. Få en viskøs, tykk blanding. Påfør det på ansiktet, pent fordelt. Vask av etter 15 minutter.

Oppskrift nummer 2. Honning, olivenolje og bjørk tjære hjelper perfekt i kampen mot utslett og irritasjoner.

 1. Varm 3 ts honning i et vannbad, bland med 1 ts olivenolje og tjære.
 2. For å behandle en blanding av all hud, unntatt områder nær øynene.
 3. Vask av etter 10-15 minutter.
 4. Fukt huden deretter med en krem.

Tar fra sopp

Dette stoffet er en kraftig kriger mot soppsykdommer og hudinfeksjoner. I kampen mot hudsykdommer gir tarmasker utrolig rask hjelp.

Oppskrift nummer 1. Svampesykdommer kan elimineres ved å bruke denne masken en gang i uken.

 1. Grate babysæpe på en fin rist (1 ss), varm opp i et vannbad og bland med en fly i salven (spisestue, selvsagt).
 2. Da må du legge til litt vann ved romtemperatur og 2 ss. skjeer av kosmetikkolje (alle).
 3. Hell blandingen i muggene og sett den i 3 dager.
 4. Få såpe, som du bare kan vaske eller bruke som en maske. Det resulterende skum bør bare påføres huden og skylles av etter 10 minutter.

Oppskrift nummer 2. Fra demodikose vil det være en enkel maske med svovel- og bjørktjære. 1 ts svovel og tjære til å blande og påfør på et pre-dampet ansikt. Vask av etter 15-20 minutter med kaldt og varmt vann. Påfør deretter antidemodecous krem ​​eller salve.

Ambulanse med avkok av helbredende urter

En unik mulighet til å kombinere i masken taren og en rekke dekorerte urter. Tar vil lindre irritasjon, rødhet, utslett og urter gir huden elastisitet, nærer det med vitaminer og sunne stoffer.

Oppskrift nummer 1 - for fet hud. En liten tjære tjære såpe bør oppløses i en liten mengde eukalyptus og calendula avkok før skumning. Påfør masken på huden, vask av etter 10 minutter.

Oppskrift nummer 2 - for normal og kombinasjonshud. For denne typen hud passer St. John's wort og yarrow. I buljong, pisk skummet og påfør huden. Etter 10 minutter, vask av.

Oppskrift nummer 3 - for tørr og sensitiv hud. Kamille - det perfekte alternativet for avkok. Prinsippet om å lage masken er det samme som de to foregående. Denne masken renser huden godt og beroliger den.

Klar tjæremaske

Hvis du ikke har tid til å forberede masken hjemme, kan du kjøpe en ferdig tjæremaske på en hvilken som helst kosmetisk butikk eller apotek. Det er lett å bruke og ikke for dyrt.

Varigheten av slike masker er identisk med hjemmelaget. Spyl den kjøpte masken skal også være første kald, deretter varmt vann.

Den mest populære og populære masken blant forbrukere er tjæremasken "For dampbad" - Bathhouse Agafi. Vurderinger om det er bare positive, og det er ikke for dyrt. Alle kan kjøpe den.

Frelse med sår og riper

Hvis det oppstår mirakuløst et uønsket sår som er dannet på ansiktet ditt eller en skrape, vil en bjørk-tjæremaske hjelpe. Det vil påskynde helbredelsesprosessen, og i noen få applikasjoner vil alt legge i orden.

 1. Kombiner 1 teskje birketjære med noe nærende krem.
 2. Forsiktig, ikke for tykt lag skal brukes på det berørte stedet.
 3. Vask av etter 15 minutter. Fukt huden med en krem ​​eller annet kosmetisk.

Kok tjære såpe selv

Å forberede tjære såpe hjemme, trenger du:

 • Baby såpe uten fargestoffer og smaker 300 g
 • Vannt vann 1 ss. en skje.
 • Birk tjære 1 ss. en skje.
 • Skjema for helling.

Såpe å gni på en fin riper. Deretter røres en matskje med vann til en viskøs masse dannes og tilsettes tjære. Hell blandingen i mugg og sett i flere dager for å herde.

Formere det er best å ta det gamle og unødvendige. Det beste alternativet er silikon og plast.

Så at såpen ikke brenner, er det best å koke det i et vannbad.

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Før du bruker tjære i kosmetikk for å forbedre hudtilstanden og eliminere inflammatoriske prosesser, må du sjekke om det ikke er kontraindisert for deg. Bruk av tjære anbefales ikke for personer som:

 • De er i posisjon (gravid) og ammer.
 • Toler ikke tjære i noen form.
 • De er i perioden med akutte inflammatoriske prosesser. Tar i dette tilfellet bør brukes svært nøye og strengt i henhold til anbefalingene, ikke overstiger handlingstiden.

Bivirkninger bør forventes ved økende dosering eller feil bruk av masken, samt dårlig fjerning av ansiktet. De vanligste bivirkningene er allergi, svimmelhet, kvalme, tretthet, og i svært vanskelige tilfeller, selv dermatitt og nyreforgiftning.

Det er nødvendig å være ekstremt forsiktig og følg alle anbefalinger og doser, virkningsfrist, og sørg for at masken ikke faller inn i øynene.

Birketjære er en ambulanse for ansiktet ditt. Bruk det ordentlig, og det vil bli en vakker, frisk og ung refleksjon i speilet.

Birk tjære i kosmetologi

Birketjære er en viskøs tykk væske med en karakteristisk rik aroma, fargen er mørk, med en blåaktig fargetone. Dette stoffet er oppnådd ved annealing av bjørk og er mye brukt i kjemisk industri, medisin og kosmetologi. Han var så populær i Russland til det nittende århundre at utlendinger kalte ham "russisk smør".

En gang i tiden var birketjær praktisk talt det eneste antiseptiske, men selv nå har det ikke blitt glemt - det er en del av middelene som brukes til å bekjempe de inflammatoriske prosessene i huden: koiler, akne av ulike etiologier, eksem, psoriasis...

"Russisk olje" er fortsatt mye brukt i kosmetikk. Inkludert i behandlingen av sjampo, balsam, lotion og såpe.

For å sikre effektiviteten av naturlig antiseptisk, er det ikke nødvendig å kjøpe butikkprodukter. Den kan brukes som en av ingrediensene i hjemmelagde ansiktsmasker.

Birk tjære for ansiktshud

Naturlig antiseptisk vil bidra til å raskt bli kvitt mikroskader på ansiktets hud - små sår, akne, riper, individuell akne, som allerede har begynt å feste.

Det er effektivt mot utslett av parasittisk etiologi - med demodikose og scabies, undertrykker den vitaliteten av soppfloraen.

Tar har en foryngende effekt - det forbedrer metabolismen på mobilnivå, noe som øker metningen av det subkutane laget med oksygen og næringsstoffer, og stimulerer dermed produksjonen av naturlig kollagen og forbedrer regenereringsfunksjonen, øker lokal immunitet.

Samtidig er frigjøringen av talg normalisert, den oljeaktige glansen elimineres, porene rengjøres, det kåtlag av epidermis blir avskallet - hudfarge blir lyst og sunt.

Indikasjoner for bruk av bjørk tjære i hjemmet kosmetikk - fet eller problem hud utsatt for akne; dermatologiske sykdommer i ulike etiologier, tidlig vilje.

Birketjære for ansiktsmasker oppskrifter

For å bekjempe akne av ulike etiologier kan du lage masker i henhold til følgende oppskrifter.

 1. Honning maske. Oppskriften er veldig enkel - bland naturlig antiseptisk med honning i forholdet 1/3.
 2. For behandling av akne med normal hud, som er tørt, blir preparatet gjort i henhold til en "mild" oppskrift. En spiseskje olivenolje, solsikke- eller havtornolje er tilsatt den forrige blandingen - sistnevnte med uttalt betennelsesprosess.
 3. Birketjære med demodikose er blandet med svovelsalve eller svovel - det første alternativet er mer forsiktig med ansiktet. Denne masken er ikke den eneste behandlingen for denne sykdommen - etter prosedyren må stoffet påføres huden.

For soppsykdommer er bruken av naturlig antiseptisk middel som følger:

 • det blandes i like mengder med smeltet babysepe, for eksempel 2 ss begge ingrediensene; såpe er pre-gnidd og smeltet i et vannbad;
 • deretter legges 1 spiseskje kokt vann og samme mengde vegetabilsk olje til blandingen - det er bedre å ta havtorn eller rosehipolje eller en halv teskje essensiell olje - kamille, tandem, tea tree;
 • blandingen må blandes godt - til fullstendig homogenitet;
 • så helles den i små bokser og legges i kjøleskapet for å tykke.

Tar-olje såpe brukes senere som ansiktsmaske for akne.

 1. Rensende maske - såpe laget i henhold til forrige oppskrift er knust, pisket i skum, sjøsalt er tilsatt i den - omtrent halvparten av volumet av sjetonger.
 2. For å eliminere fine rynker blandes naturlig antiseptisk med rømme - 1/5 og proteinet drives inn i blandingen. Denne masken bidrar til å gjenopprette ansikts konturer.
 3. Hvis stiplet tjære blir brukt på akne, som bare begynner å danne seg i epithelets tykkelse, vil de oppløse seg. Også komme når store enkelt utslett har allerede dukket opp, men kan ikke åpnes, noe som forårsaker smertefulle opplevelser. Antiseptisk kan dekke for natten med et bandasje. For små subkutane kviser er nok til å gjøre den ovennevnte masken.

Du kan forbedre effekten av hudpleieprodukter ved hjelp av tjære.

For dette er det nok å legge 6-8 dråper antiseptisk middel til flasken med gel eller lotion beregnet til daglig bruk.

Ikke alle kan bruke naturlige antiseptika til behandling og pleie av ansiktet. Hvis huden er tørr, altfor følsom, tårer i akne, anbefales det ikke å bruke en tjæremaske. Også ikke bruk medisinske sammensetninger på nakke og décolleté-området - kroppen er mye mer øm der og du kan få en brenning.

Ikke bruk tjære under menstruasjon og under graviditet. På bakgrunn av hormonelle endringer øker følsomheten i huden, og dermed øker risikoen for skade på epidermis eller en allergisk reaksjon.

Birk tjære ansiktsmasker - applikasjonsfunksjoner

Før du gjør prosedyrene for rensing av ansiktets hud, er det nødvendig å utføre en allergisk test - påfør teen på albuen eller på templet under håret. Hvis det etter 30-40 minutter ikke er noen irritasjon, og rødmen forsvinner innen 15 minutter, kan du trygt bruke "russisk olje" i hjemmeprosedyrer - for å behandle akne og forynge huden.

Som før du bruker noen maske, bør huden være forberedt på forhånd:

 • ren fra husholdnings- og kosmetisk forurensning;
 • damp med vannbad.

Birk tjære har en meget effektiv handling og gir en uttalt følelse av tetthet, så du bør ikke holde masken på ansiktet ditt i mer enn 15 minutter. Dette er nok for manifestasjonen av terapeutisk handling.

Hyppigheten av bruk av tarry prosedyrer - 1-2 ganger i uken, for behandling av utslett er nok.

Når du fjerner masken, må du først vaske huden med kaldt vann - slik at porene lukker, og deretter - med varmt vann.

Hvis akne er uttalt, deretter etter prosedyren, tonic påføres ansiktet eller tørkes med sitronsaft, det er få akne eller de er subkutane - du kan bruke en nærende krem. Hudbehandling er nødvendig for å fjerne følelsen av tetthet.

Alle prosedyrer for behandling av akne og ansiktsforyngelse utføres fortrinnsvis om kvelden før du går i seng. Om natten forsvinner lukten. Det er ikke ubehagelig - men ikke alle rundt deg liker en sterk naturlig medisinsk duft.

Hjemmebehandlinger og ferdige kosmetiske produkter

Kosmetikkprodusenter, som lager produkter med tjære, prøver å gjøre sammensetningen så nær som mulig til deres hjem. Effektiv kosmetikk til behandling av akne er ferdig maske med bjørk tjære eller tjære såpe. Disse midlene er rimelige og gapet gjør ikke selv det mest økonomiske budsjettet.

Så hvorfor foretrekker kvinner fortsatt å lage hjemmelagde hudpleieprodukter? Når sammensetningen er laget uavhengig og påført frisk, er det helt trygt i sin natur. I dette tilfellet reduseres risikoen for en allergisk reaksjon til et minimum.

Det vil være mulig å sørge for effektiviteten av prosedyren etter 2 tarry-økter - ansiktets hud er helbredet, antall betennelser reduseres med 1/3, den ovalt blir tydeligere.

Hvis det oppstår irritasjon, etter bruk av tjæremasken - til tross for det positive resultatet av allergotestet, bør bruken av naturlig antiseptisk oppgives. Men selv de beste og dyreste kosmetikkene kan forårsake bivirkninger.

Birketjære for ansiktet - funksjoner for innendørs og utendørs bruk

Om tjære og hvordan du bruker det effektivt

Hilsen til alle som er med oss! Birk tjære har lenge vært praktisert i tradisjonell medisin, og i den moderne verden har dette naturlige produktet funnet anvendelse i kosmetikk. Det er ganske enkelt fylt med nyttige stoffer som er effektive i bekjempelse av bakterier, sopp, og til og med mikroskopiske kvaler.

For å få maksimal fordel og ikke skade kroppen, bør du vite nøyaktig hvordan du bruker birktjære til ansiktets hud og med hvilke ingredienser det kan kombineres. Overbevis deg selv at naturen skaper virkelig nyttige, effektive og trygge ansikts- og kroppspleieprodukter.

Sammensetningen og egenskapene til bjørktjære

Den positive effekten av mørkt harpiksholdig flytende produkt (tjære) på huden, effektiv behandling av akne, akne og betennelse på grunn av dets bestanddeler. Produktet av bearbeiding av bjørkebark er rik på organiske syrer, harpikser, sporstoffer, antioksidanter og phytoncider.

En slik unik sammensetning av produktet i kontakt med huden har følgende funksjoner:

 • gjenopprette;
 • tørker;
 • sårheling;
 • antiparasittiske;
 • bedøvelse;
 • absorberbare.

Et mørkt harpiksholdig fettprodukt som er oppnådd ved tørr destillasjon av tre, bidrar til å redusere kløe, fjerne betennelse, fjerne skadelige stoffer, gjøre huden mer elastisk, normalisere sebaceous kjertlene og redusere fettproduksjon, glatte fine rynker, forbedre hudfarge, lindre tretthet.

Hvordan og med hva er bjørk tjære

For å rengjøre kroppen av giftstoffer, redusere fettproduksjon, redusere svette, normalisere arbeidet i mage-tarmkanalen og eliminere parasitter fra tarmene, inntar birk tjære. Prosedyren er som følger:

 1. Klargjør tjære og apotek pipette.
 2. På et stykke svart eller rugbrød legger du fem dråper penger og spiser en så uvanlig sen middag før du går til sengs.
 3. Neste dag gjentar vi det samme, men nå slipper vi seks dråper av produktet. Hver påfølgende dag legger du til en annen drop-by-drop og bringer nummeret til 10.
 4. Vi tar stoffet i løpet av to uker for 10 dråper, og på dag 15 begynner vi å redusere dosen i omvendt rekkefølge, og bringe mengdene til fem dråper.

Forløpet for å ta medisinen er 24 dager, og det er best å bli behandlet på høsten eller våren når immunsystemet må fylles på. Det er ingen hemmelighet at rensing av kroppen er direkte relatert til tilstanden til ansiktets hud.

Vi vasker ansiktet med bjørk tjære

Det er mulig å bruke oppløsningen for å rense huden om morgenen og om kvelden. For slike formål er det bedre å bruke ikke tjære såpe, siden det kan tørke ut epitelet og gjøre gelen selv. For å gjøre dette, legg 1 ml tjære til flasken med vanlig rengjøringsmiddel og rist.

Regelmessig bruk av slik "rensing" vil bidra til å kvitte seg med hudlesjoner i ansiktet. Løsningen kan brukes til å rense armer, skuldre og rygg hvis utslag eller betennelse oppstår i disse områdene.

Populære birch tjære ansiktsmasker

For å få en god healing effekt, kan du kombinere tjære med andre naturlige produkter som er nyttige for ansiktet. Konstant bruk av helbredende masker vil bidra til å etablere metabolske prosesser i hudlagene, kurere akne, forbedre ansiktets og kroppens utseende.

Før behandling, bestem hudtype og fortsett til preparering av masken, velg den som passer best for deg:

 • for kombinasjon og fet hud - et stykke gnidd tjære såpe blanding med enhver kosmetisk krem, påfør masken på ansiktet i en kvart time og vask av;
 • fra betennelser - kombinere tjære og honning i forholdet 1: 3, hold det på ansiktet ditt i ikke lenger enn 15 minutter, og fjern deretter rester med vann;
 • for tørr hudtype - 2 ss. Skje honning i et vannbad, bland med 1 ts olivenolje og samme mengde tjære, suge på ansiktet i en kvart time;
 • fra demodikose - bland svovel- og birkekstrakt i like deler, behandle ansiktet med den forberedte blandingen, vask masken etter 20 minutter;
 • mot svarte prikker - bland et stykke revet tjære såpe med vann for å lage en litt tykk masse, prosedyretid - 15 minutter.

Før du bruker noen av de ovennevnte masker, bør du gå på toalettet og rengjøre og dampe huden godt for å maksimere effekten av de fordelaktige komponentene i produktene som brukes.

Tar i ren form fra utslett

En av de enkleste måtene å behandle akne hjemme ved hjelp av tjære er å bruke den i sin rene form. Anmeldelser av elskere av viskøs mørkt materiale sier om effekten av denne metoden for behandling av akne:

Tamara, 18 år gammel: "Jeg bruker bjørk tjære når jeg får ømme kviser i ansiktet mitt. Jeg bruker bare rette mot de røde støtene med en bomullspinne og tar en horisontal posisjon i 20 minutter.

Faktum er at stoffet er vanskelig å fjerne fra vevet, slik at væsken ikke strømmer fra ansiktet og ikke kommer på klærne, jeg bare ligger og hviler. Og for huden er god, og for kroppen hvile. Etter tiden vasker jeg ansiktet mitt med vann ved romtemperatur. Noen ganger gjør jeg en kontrastvask. Akne forsvinner raskt. "

Stas, 22 år gammel: "Til tross for den ubehagelige lukten av produktet bestemte jeg meg for å bruke råd fra en venn og begynte å behandle akne i ansiktet med bjørktjære. Sterkt forstyrret ikke og brukte den i sin rene form.

Bare sett på akne og holdt litt mindre enn en halv time. Først trodde han ikke på kraften til slike billige midler, men resultatet var snart fornøyd. Stor akne har redusert merkbart, rødheten har forsvunnet, og hudfargen har nesten jevnet ut. "

Hjelper bjørk tjære med allergisk utslett?

Anmeldelser av leger om denne uvanlige middel for tradisjonell medisin er ikke helt entydige. Eksperter anbefaler ikke å ta tjære inne, som i moderne medisin, brukes den bare som ekstern agent.

Legene snakker også om ineffektiviteten ved å bruke birkebarkekstrakt til behandling av allergisk akne. I dette tilfellet vil fjerning av utslett fra huden bare bidra til å minimere eller eliminere kontakt med allergenet.

funn

Hvis utslett ikke er en reaksjon på en irriterende, er du velkommen til å bruke den naturlige medisinen som naturen ga oss.

Tar bjørk for ansikt

Tar har en stor bruk i kosmetisk industri. Laget av destillasjon av blader, knopper og bjørkbark. Dette er et langt kjent effektivt middel for akne i ansiktet. Brukes i folkemusikk og tradisjonell medisin. Det er en tykk masse med sterk lukt, med helbredende egenskaper. Det hjelper bjørk tjære fra akne grunnet de aktive stoffene som er inkludert i sammensetningen. Effektiv for fet eller kombinasjonshud.

Nyttige egenskaper av tjære

På grunn av sin kjemiske sammensetning, erverver den mange nyttige egenskaper som har en effektiv effekt i kampen mot akne og akne:

 1. Forbedret blodtilførsel.
 2. Accelerasjon av regenereringsprosessen.
 3. Anti-inflammatorisk stoff.
 4. Fantastisk antiseptisk.
 5. Rensing av menneskekroppen.
 6. Den har en aktiv effekt på talgkjertlene.

Du kan få et utmerket resultat ved å bruke bjørk tjære på grunn av det faktum at det senker økningen i antall bakterier, fjerner produktivt årsaken til betennelseskilden. På grunn av det faktum at den har de ovennevnte egenskapene, anbefales det å bruke birkrediens som et middel for akne i ansiktet.

Sykdommer som kan herdes ved å bruke bjørk tjære:

 1. Akne, akne.
 2. Allergi.
 3. Fungal lesjoner av huden.
 4. Dermatitt.
 5. Diatese.
 6. Acne.

Birketjærebehandling

Før du bruker verktøyet, er det nødvendig å finne ut årsaken til akne på huden. Ansikts utslett er ikke alltid et resultat av feil hudpleie. Årsaken kan være, som en hormonell svikt og svikt i noen indre organer. Det er bedre å besøke en hudlege for å avklare omstendighetene av utslett på huden.

Det er også like viktig å kjenne din dermatype: tørr, fet, normal eller kombinert. Valget av behandling avhenger av dette. For ansiktets hud vil være nyttig bare behandling, beregnet på sin spesifikke type.

Forutsatt at du vil kurere akne, er det verdt å bruke bjørk tjære sammen med medisiner for inntak.

På grunn av det faktum at stoffet ikke irriterer huden, brukes det ofte for mild til moderat grader av alvorlighetsgrad av dermatologiske sykdommer.

Kontra

Dette stoffet har nesten ingen kontraindikasjoner med riktig bruk. I unntakstilfeller kan du oppleve en allergisk reaksjon på første bruk av tjære. Det er nødvendig å forlate bruken av dette verktøyet i følgende tilfeller:

 1. Graviditet.
 2. Amningstid.
 3. Økt kroppstemperatur under sykdom.
 4. Økt blodtrykk.
 5. Kronisk hypertensjon.
 6. Forverring av hudsykdommer.
 7. Individuell intoleranse betyr.
 8. Sykdommer i nyrene og leveren.
 9. Meget tørr hud.

I intet tilfelle kan du ikke bruke birktjære for ansiktet for ofte. Overdreven bruk kan føre til irritasjon, og som et resultat eksem. Hvis birkestoffet brukes ukorrekt, kan bivirkninger som utslett, kløe og utvikling av dermatitt forekomme.

Før du bruker dette verktøyet, må du teste for en allergisk reaksjon i kroppen med tjære for ansiktet.

Rettsmidler for akne med bjørk tjære

I ren form

Kanskje den enkleste måten å bruke stoffet i kampen mot kviser. Påfør punkter med problemområder. Etter 15-20 minutter, fjern eventuelle rester med en fuktig klut.

Denne metoden for å anvende den terapeutiske komponenten av akne anbefales med stor forsiktighet, da det i stor grad tørker epidermis.

Tar såpe

Såpe, som du kjøper i butikken, anbefales ikke å bruke hver dag, ettersom hyppig bruk forårsaker skeling av huden.

Tar såpe: oppskrift

For å forberede terapeutisk såpe hjemme trenger du:

 1. Baby såpe.
 2. Rivjern.
 3. Kasserolle.
 4. Vann.
 5. Birketjære.
 6. Eteriske oljer (hvis ønskelig, for å få en behagelig duft).
 7. Skjema for såpe.

Forberedelse: gni babyens såpe på et grovt rifler. I en kasserolle for å organisere et vannbad. På den å smelte gnidde såpespåner og legge til en spiseskje tjære og vann. Bland godt den resulterende massen. Hvis du bestemmer deg for å legge til essensielle oljer, må du gjøre dette etter øyeblikkelig fjerning fra dampbadet. Hell inn i tidligere forberedt form, la blandingen avkjøles. Plasser i et kaldrom / kjøleskap til det stivner (omtrent to eller tre dager).

Tar såpe laget hjemme kan brukes hver dag.

Gel: oppskrift

For forberedelse av ikke mindre effektiv enn tjære såpe, de midler vi trenger.

 1. Rengjøringsgel for vask eller flytende såpe, tilgjengelig hjemme.
 2. Tar.

Det er veldig enkelt å tilberede en slik gel: Tilsett 2-3 ml bjørk tjære til flasken med det valgte rengjøringsmiddelet, rist.

Du må bruke det ferdige produktet, så vel som andre midler til vasking.

Tar Cream: en oppskrift

For å lage høyhastighets krem ​​trenger du følgende ingredienser:

 1. Eventuelle baby krem ​​inneholder panthenol.
 2. Birketjære.

I en krem, legg til noen dråper birktjære og bland godt.

For å få det beste resultatet, må du rengjøre problemområdet med en gel som inneholder dette naturlige produktet før du bruker kremet i henhold til denne oppskriften.

Tar maske

En bjørk tjære maske kan brukes til alle typer dermis, men de med tørr hud bør være mer forsiktig. Hvis du føler en brennende følelse som følge av bruken av en slik maske, bør du forlate programmet. Påfør en maske med tjære for ansiktet på den behandlede huden. Bruk er ikke mer enn en gang i uken.

oppskrifter:

 1. Bland en spiseskje med revet tjære tjære med rik krem. Bland godt. Påfør den resulterende massen på huden, bør være et tykt lag. Etter 20-25 minutter skylles med kaldt vann. Denne produksjonsmetoden er effektiv for fet og kombinert hudtyper.
 2. Til en teskje birketjære, legg til tre spiseskjeer med honning. Bland godt. Påfør den resulterende masken på problemområdet i 20 minutter. Skyll med kaldt vann. Effektiv for de samme hudtyper som den første metoden for å lage en maske. For en tørr type derma, legg til en teskje olivenolje til den beskrevne oppskriften. Det er nødvendig å søke ikke veldig tykt på problemområdet i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann. For best mulig effekt, etter bruk av dette produktet, bruk en nærende krem ​​på det maskerte området.
 3. På svarte flekker og akne anbefales følgende tarmaske til bruk: 20-25g revet tjære såpe skal blandes i varmt vann, til konsistensen av tykk grøt. Påfør massen til dampoppvarmet hud. Skyll med varmt vann etter 15-20 minutter. For behandling av akne og svarte flekker, bør denne masken ikke brukes mer enn en gang i uken.

Bruk med salver

For å forbedre resultatet av salver til behandling av akne, kan du supplere følgende salver med noen dråper bjørkhale: svovel, sink, salisylsyre.

Søknad: Bruk en prikk på problemområdene i huden. En time senere, fjern rester av salven med en fuktig klut. Etter å vaske ansiktet ditt med varmt vann. Det er nødvendig å bruke de forsterkede salver sjeldnere 3-4 ganger i uken, for ikke å gjøre mye skade på huden.

Tinktur for kløe og utslett

Denne tinkturen er egnet for tørr type dermis. På et vannbad, tilbered 25 g tørket kamille i 100-150 ml vann. Stam kjølt tinktur gjennom cheesecloth. I den resulterende kjøttkraft røre i tjære såpe, skumming det. Hold den resulterende massen på huden i 10 minutter. Skyll med varmt vann.

Søknad inne

Brukt til inntak er ikke i ren form, men sammen med litt oppvarmet melk. Et glass melk krever 1-5 dråper tjære. Det anbefales ikke å bruke denne blandingen inne i problemer med nyrene.

 1. Sørg for å fortynne stoffet.
 2. Før bruk, kontakt lege.
 3. Ta ikke legemidlet lenger enn det som er angitt i instruksjonene.

Det er et annet alternativ for sikker inntak - tjære vann. For 4 liter vann må du ta 300-500 ml tjære, tatt i ren form. Bland og la resultatet stå i 2-3 dager på et sted utilgjengelig for sollys. Etter drenering av den gjenværende væsken, etter å ha fjernet bunnfallet.

Det er også mulig å bli behandlet med bjørktjære og brød. Bruk en pipette til å dryppe 4-5 dråper væske inn i et stykke brød. Ta brødet med bjørkekomponent før sengetid. Hver dag som tar dette verktøyet, øker antall dråper med en. Når mengden når 10, slutte å øke den. Brød med 10 dråper birktjære tar to uker. Etter begynner du å redusere antall dråper til 4-5, daglig redusere med en. Kurset varer 24-26 dager.

Ta tar vann 100 ml om morgenen til 30 minutter før et måltid. Kurset fortsetter i 2-3 uker.

Birketjære fra akne er verdt å ta kurs flere ganger i året - på høsten og våren. Det forbedrer immuniteten, hjelper med å rense kroppen, fjerne giftstoffer og giftstoffer fra det, forbedre metabolismen, som et resultat, forbedrer hudtilstanden.

Birketår akne: anmeldelser

Angelina, 26 år gammel:

Fra ungdomsårene plaget med kviser, som stadig vises på ansiktet mitt. På råd fra en god venn bestemte jeg meg for å prøve å bli kvitt problemet ved å bruke bjørketjære fra akne i ulike oppskrifter. På behandling av utbrudd tok omtrent en måned.

Daria, 19 år gammel:

Sett overfor et slikt problem som utslett over hele kroppen. Besluttet å bruke flytende tjære såpe. Jeg bruker det for kort tid, omtrent en uke, men effekten er allerede merkbar. Akne er blitt mye mindre.

Ekaterina, 31 år gammel:

Gjennom bruk av tjære såpe i to uker var jeg i stand til å kvitte seg med små feil på ansiktets hud.

funn

Mange komponenter der bjørketjære er laget bidrar til forbedring av hudfarge og struktur, foryngelse og god blodsirkulasjon. Et slikt folkemedisin, anerkjent og tradisjonell medisin, gjør en utmerket jobb med rensing av porer, fjernelse av betennelse og fjerning av fet skinn. På grunn av sine viktige terapeutiske egenskaper er det høyt verdsatt for behandling av dermatologiske sykdommer. For ulike hudtyper finnes det en rekke oppskrifter som vil hjelpe deg med ditt problem.

Flere Artikler Om Typer Acne