Demodecosis er en hudsykdom som er forårsaket av en tipp som lever i lagene av epidermis. Parasitten lever oftest på ansiktet eller i hodebunnen. På grunn av sitt aktive liv begynner huden å vokse fett, skrelle og merkbart endre sin naturlige farge. Som et resultat faller det smittede håret ut, porene utvides. Demodecosis av hodebunnen krever umiddelbar behandling.

Den parasitske kvalen lever ofte i håret.

Hovedtegnet til demodikose i hodebunnen

De første symptomene på sykdommen begynner å dukke opp først etter at krysset går inn i det aktive stadium av reproduksjon. Det er veldig viktig å legge merke til dette øyeblikk og begynne behandling. Den løpende form for demodikose i hodebunnen er et alvorlig problem som forverrer en persons levestandard. Å takle denne sykdommen vil bli mye vanskeligere.

Følgende symptomer bidrar til å bestemme hode demodikose:

 • rødhet i hodebunnen;
 • kløende utslett
 • peeling;
 • alvorlig hårtap
 • Utseendet på selene på huden;
 • Utseendet til et godt merket rutenett av blodkar på hodet;
 • rask forurensing av håret.

Symptomene på sykdommen vises ikke alltid umiddelbart. Utviklingen av demodikose kan begynne med svak kløe, og i noen få uker kan det føre til alvorlig hårtap på grunn av økt fet hud. Hvis du identifiserer et av tegnene, må du kontakte en spesialist.

Du trenger ikke å håpe at alt går av seg selv. En slik holdning til egen helse har mange konsekvenser.

Raskt forurensing av hår - et av symptomene på demodikose

Sykdomsbehandlingsmetoder

Demodecosis kan ikke herdes om et par dager, selv om det er på et tidlig stadium av utvikling. Hudsensitten er veldig vanskelig å ødelegge. Pasienten må regelmessig utføre et kompleks av terapeutiske tiltak som vil forbedre tilstanden til huden på hodet.

Behandling av demodikose foregår i flere stadier:

 • kryss ødeleggelse;
 • økt immunitet
 • utskillelse av akkumulerte toksiner og andre skadelige stoffer.

Bli kvitt parasittinsektet vil hjelpe beviste legemidler. De kan kjøpes på nesten alle apotek. Det er verdt å se på slike måter:

 • Svovelsalve. Det er i stand til å brenne ut separate deler av huden sammen med parasitter. Dette verktøyet anbefales å bli brukt tre ganger om dagen i en uke.
 • Trihopol. Legemidlet brukes i kampen mot mange typer parasitter, blant annet er tippen som provoserer demodikose. Legemidlet ødelegger strukturen av DNA fra insekter, og derved akselererer deres død. Trichopolum er den beste måten å behandle sykdom hos gravide og ammende kvinner på. Hyppigheten av prosedyrene som er angitt i instruksjonene til stoffet.
 • Botox. Mange kvinner klarte å beseire sykdommen med dette verktøyet. Botox-skudd gir virkelig resultater hvis det gjøres riktig.
 • Cream Clotrimazole og Tetracyclin. De tillater ikke krysset å fortsette å formere seg. I tillegg til midler på samme tid motstår sopp, som kan oppstå etter ødeleggelse av parasitter. Disse kremer er også gunstige for deres immunostimulerende virkning.
 • Streptocid. Dette verktøyet brukes eksternt. Det er hans leger anbefaler å bruke til behandling av demodikose hos barn. Tabletten skal knuses og helle varmt vann. Den resulterende slurry må påføres områdene som er rammet av krysset. Streptocid forårsaker ikke avhengighet eller allergiske reaksjoner, og det anbefales derfor å bruke det til unge pasienter.
 • Drops Collargol. Merkelig nok, selv de kan bidra til en rask gjenoppretting på grunn av at de øker kroppens motstand mot hudinfeksjoner.

Tetracyklin blokker tikk reproduksjon

Listen inkluderte de mest populære stoffene som gir et godt resultat. Men selv de kan være maktesløse i kampen mot flått, hvis en person selvmedisinerer eller ignorerer legenes anbefalinger.

I tillegg til medisinsk behandling kan en spesialist tilby pasienten en rekke prosedyrer som kan løse sitt problem:

 • Kryoterapi. Under prosedyren, effekten av kulde på den menneskelige huden. Denne terapien innebærer bruk av is eller nitrogen.
 • Laserfjerning. Tillater deg å ødelegge parasittene, og dermed lette pasientens tilstand.
 • Bruke antiseptisk simulator Dorogov. Denne metoden er ganske ny, så det praktiseres bare i noen få medisinske institusjoner. I utgangspunktet ble metoden bare brukt i veterinærmedisin. Imidlertid begynte han å vise gode resultater i behandlingen av ikke bare dyr, men også mennesker.

Før du tilordner en pasient et bestemt behandlingsforløp, må legen diagnostisere hudens tilstand på bioresonansutstyr. En slik undersøkelse viser dybden av krysset i de subkutane lagene. Resultatet vil bidra til å forstå hvilken prosedyre som skal brukes for effektiv ødeleggelse av parasitten.

Under kampen mot flått kan man ikke uten en spesiell sjampo, som er designet for pasienter med demodikose. Det kan kjøpes uten problemer i mange apotek. I dag presenteres et bredt spekter av rettsmidler av denne typen. Det er bare nødvendig å velge det mest passende blant slike mangfold.

På hver flaske med medisinsk sjampo er det en instruksjon. Det forteller deg hvordan du vasker håret med et produkt, hvordan du vasker det av, hvor mye du skal holde på håret ditt og hvor ofte du skal bruke det.

Bading utføres best om kvelden, som om dagen forsøker tippen å gjemme seg i de dype lagene i huden. Når han kommer ut, vil det være den maksimale effekten av de aktive komponentene i sjampoen.

Ikke stole bare på sjampo. Det vil være ineffektivt hvis en person ikke i tillegg tar medisiner foreskrevet til ham av en lege. Og også bør ikke gå glipp av behandlingen av de berørte områdene i hodebunnen med salver og kremer.

Før legen forskrives, undersøker legen pasienten nøye.

Tradisjonell medisin i behandlingen av demodikose av hodet

Folk som har symptomer på demodikose, prøver å bli kvitt dem ved hjelp av tradisjonell medisin. Hvis du bruker den sammen med den tradisjonelle behandlingen, kan du oppnå et godt resultat.

Hvis en person har demodikose i hodebunnen, bør behandlingen omfatte slike nyttige prosedyrer:

 • Smøring av hodebunnen med birketjære. I dette tilfellet, egnet og såpe på grunnlag av dette stoffet, og sjampo. Å kjøpe et slikt verktøy er best i et apotek for å unngå risikoen for å snuble på en lavkvalitets falsk.
 • Smøring med fotogen. Et annet effektivt verktøy i kampen mot parasitter som lever i hår og hud. Kikkerten bør forsiktig smøres hodet, og deretter pakke det med en plastpose. Etter to timer er det nødvendig å vaske behandlingsmasken med varmt vann. Utfør en slik prosedyre i to uker med en frekvens på tre dager.
 • Tørk huden med hydrogenperoksid. Denne prosedyren gjøres best umiddelbart etter shampooing. Peroksid desinfiserer de allerede dannede sårene og forhindrer utseendet til nye.
 • Påføring av masker basert på solsikkeolje. De bør rikelig smøre hårsonen på hodet, og deretter pakke det med en plastpose.
 • Bruk hvitløkskompresser. Et annet verktøy som virker som parafin. For å forberede en medisinsk blanding, må du blande en halv teskje vegetabilsk olje og ca seks fedd hvitløk. Gruel må legges ut i gasbind, og deretter på hodet. Topp komprimering er nødvendig for å dekke pakken eller filmen. Etter en halv time kan gasbind fjernes. Det er bedre å vaske hodet med tjære sjampo.
 • Smøre eple cider eddik. For denne prosedyren trenger du en 6% løsning. De behandler alle berørte områder på huden. Påfør et eplebit omtrent tre ganger om dagen i en måned. Hvis et barn blir behandlet på denne måten, blandes løsningen fortrinnsvis med vann i forholdet 1: 2 før smøring. Apple cider eddik må holdes på hodet i minst en halv time. Etter det kan det vaskes av med rikelig med varmt vann.

Hvis det var en sterk brennende følelse og en uutholdelig kløe under behandlingen, var en slik behandling stoppet umiddelbart.

Solsikkeolje - et rimelig middel for demodikose

Forebyggende tiltak

Hvis en person forsøker aldri å møte personlige problemer med et slikt problem som demodikose, må han huske en rekke forebyggende tiltak og ikke glemme å følge dem:

 • I intet tilfelle bør ikke bruke et håndkle og sengetøy til en annen person.
 • Personlige hygieneregler som reduserer risikoen for kryssreinfeksjon, bør følges nøye.
 • Det er nødvendig å overvåke tilstanden til immunsystemet. Fra tid til annen gjør det ikke vondt å drikke vitaminkomplekser som fremmer helse.
 • Du må vane deg selv med riktig ernæring, som vil mette kroppen med riktig mengde nyttige sporstoffer.
 • Det anbefales å velge en pute med syntetisk fyllstoff. Dette er veldig viktig. Hvis en person som hadde demodekose, sov på en fjærpute, er det stor sannsynlighet for at krysset forblir inne. Og dette vil føre til et tilbakefall av sykdommen.
 • Etter vask må du ikke glemme sengetøy og håndklær med varmt strykejern.
 • Hver to uker for å forhindre at håret vaskes med produkter basert på birketjære. Det skaper et beskyttende lag på huden som forhindrer utseendet på et kryss.
 • Alle personlige eiendeler hos en pasient med demodikose må vaskes i varmt vann og i tillegg strykes med et strykejern hvor den maksimale temperaturen er satt.

Forebyggende tiltak er ikke bare relevante for dem som allerede har demodekose, men også for mytbærere. Overholdelse av dem vil hjelpe dem med å bli kvitt problemet raskt og ikke smitte andre.

Demodecosis er en alvorlig sykdom som trenger rettidig kompleks behandling. Hvordan løse dette problemet, kun legen vet. Forsøk på uavhengig destruksjon av parasitten i de fleste tilfeller slutter i en ekstremt trist situasjon. Ved sin handling skader en person seg og forverrer en allerede ubehagelig situasjon.

Pasienter med demodikose som rammer den hårete delen av hodet, som raskt søker hjelp fra en lege, blir raskt bedre. Mens tippen ennå ikke har klart å slå seg ned i de dype lagene i epidermisene, er det lett å kvitte seg med det.

Spesialisten vil nøye undersøke pasienten, vurdere tilstanden til huden og sykdomsforløpet. Basert på funnene, vil han velge en god behandling. Hvis en person planlegger å bruke tradisjonell medisin sammen med medisiner, bør han advare legen om det. Han vil fortelle deg om å gjennomføre disse eller andre prosedyrer og om de vil være effektive spesielt i hans tilfelle.

Demodecosis av hodebunnen

Demodecosis er en sykdom i hodebunnen forårsaket av tilstedeværelsen og vitaliteten til de parasitiske mites Demodex eller jernkvinnene som bor i nærheten av hårsekkene. Ifølge vitenskapelige data kan disse enkleste mikroorganismer finnes i praktisk talt alle (statistikk sier om 97%), de manifesterer seg vanligvis ikke, og kan til og med være gunstige ved å eliminere skadelige bakterier og døde hudskalaer. Men når et frugtbart miljø oppstår, begynner Demodex å aktivt formere seg og spre sin vital aktivitet til de dypere lagene i huden. Det er da at demodikose manifesterer seg i full kraft.

Kliniske manifestasjoner

Sykdommen er for det meste lokalisert på hodet. Her er de mest aktive, sebum, kjertler, subtilt svare på endringer i menneskekroppen.

Demodecosis er preget av følgende kliniske manifestasjoner:

 • Håret blir raskt skittent, blir fettete;
 • irritasjon, tetthet er følt, huden flager av;
 • hvite vekter er tilstede på hårroten;
 • det vaskulære ruten blir synlig;
 • hodebunnen blir rød;
 • akne, kviser, flass;
 • tilstanden av håret forverres, de blir kjedelige og ødelegger;
 • kløende utslett
 • Utseendet på forseglingsområder;
 • Hårtap begynner først i noen områder, så over hele overflaten av hodet.

Demodecosis er en skadelig sykdom, det viser ikke alltid alle symptomene. Noen ganger observeres det bare en liten rødhet av tegnene, og etter en måned er det allerede signifikant hårtap. Derfor er det viktig å konsultere en lege i tide.

Hovedårsaker

Noen interne faktorer bidrar til reduksjon av immunitet og aktivering av tippen:

 • helminth infeksjoner - parasitter som kan påvirke ulike organer og vev;
 • komplikasjoner forårsaket av eksisterende sykdommer;
 • uttømming av kroppen med utilstrekkelig mengde vitaminer, næringsstoffer, spesielt under sesonghypovitaminose;
 • virussykdommer i kronisk form;
 • skade eller operasjon
 • Tilstedeværelsen av auto-aggressive sykdommer, der immunsystemet ikke gjenkjenner kroppens egne celler og angrep, vurderer fremmede, for å hindre sykdommens farlige virkninger, blir immunforsvaret undertrykt;
 • ondartede svulster, hvis tilstedeværelse forstyrrer arbeidet i alle organer og kroppssystemer.

De interne årsakene til utviklingen av demodikose inkluderer også:

 • forstyrrelser i fordøyelseskanalen. Sammenhengen mellom utviklingen av demodikose og aktiviteten til Helicobacter pylori er mulig - bakterier som fører til sykdommer i mage-tarmkanalen og kan forverre utviklingen av hudsykdommer.
 • medfølgende sykdommer - seborrheisk dermatitt, noe som fører til aktivering av svampens, akne, rosaceas livssykdom (en hudsykdom hvor rosacea oppstår);
 • hormonell svikt som oppstår på bakgrunn av endokrine sykdommer, under graviditet eller i diabetes mellitus;
 • nervesystemet lidelser forårsaket av stress, depresjon, emosjonell tretthet;
 • høyt forbruk av søte, salte produkter med for høyt innhold av fargestoffer og konserveringsmidler - dette bidrar til metabolske forstyrrelser og endringer i kvaliteten på talg;
 • tobakksrøyking og alkohol;

Eksterne årsaker favoriserer også etableringen av forhold for utvikling av demodikose av hodet:

 • Den geografiske faktoren, for eksempel i New Zealand, er demodikose manifestert i mindre enn 8% av tilfellene, og i beboere i storbyer når denne tallet 60%.
 • høy omgivelsestemperatur - jernet gjengir mest aktivt ved en temperatur på 35-45 grader.
 • bruk av kosmetikk med aggressive ingredienser;
 • dårlig økologi kan føre til utvikling av en rekke sykdommer, inkludert hud.

diagnostikk

En dermatolog eller en tricholog er engasjert i å diagnostisere en sykdom i hodebunnen. Han inspiserer hodebunnen og håret, samler anamnese og tildeler omfattende diagnostiske studier for å bestemme egenskapene til demodikose - det totale arealet av lesjonen og tettheten av flått:

 1. Undersøkelse av hårsekkene for å bestemme mengden Demodex i den.
 2. Skrape hodebunnen for å vurdere omfanget av lesjonen.
 3. Analyse av innholdet i talgkjertlene.
 4. Biopsi med histologi.
 5. Overfladisk biopsi.

Oftest brukes metoder for å analysere hårsekk og skraping til å oppdage demodikose, siden de er mest informative og ikke-traumatiske. De gjenværende metodene gir ofte ubehag og tillater ikke tilstrekkelig vurdering av området som er rammet av demodex.

Demodecosis behandling

Behandlingen av denne sykdommen er lang. Dette skyldes at myten har tre lag deksel, det er ingen kanaler i dem som remediene kan trenge inn i parasitten. Terapi krever en individuell, omfattende tilnærming og har som mål:

 • eliminering av symptomer på sykdommen, tilknyttede sykdommer og faktorer som provoserte det - lidelser i ulike kroppssystemer;
 • eliminering av krysset - det forårsakende middel til demodikose;
 • immunforsterkning
 • forebygging av tilbakefall.

Ved behandling av demodikose er kostholdet svært viktig. Det anbefales å følge reglene for riktig ernæring. Det er nødvendig å utelukke hermetikk, produkter med høy konsentrasjon av salt, tilstedeværelse av fargestoffer og stabilisatorer, fete og stekte matvarer. Rush av blod til hodet kan reduseres ved å avvise forbruket av veldig kald eller varm mat - dette vil lette strømmen av demodecosis av hodet. Sukkervarer, kaker, bakverk, søte og alkoholholdige drikkevarer bør forbrukes i moderat eller forlatt. Det er viktig å ikke overeat.

For å ødelegge den forårsakende agenten av demodikose av hodet, foreskrives følgende legemidler, deres dosering og kursvarighet bestemmes av en spesialist:

 • Antibakterielle stoffer med antibakteriell aktivitet - Metronidazol, Trichopol;
 • Hvis en pustulær infeksjon slår sammen, er antibiotika (tetracyklin, levomycetin) og soppbekjempende stoffer (Orunit, Nystatin, Mycozoral, Diflucan) indikert.

Disse middelene for å behandle demodikose kan forårsake forstyrrelser i tarmmikrofloraen og symptomer på fordøyelsesbesvær - halsbrann, kløe, rommeløping, gass og diaré. Probiotika er foreskrevet for normalisering (Hilak Forte, Linex).

I tillegg til behandling av demodikose spesialist utnevnt:

 • antiallergiske stoffer - for å lindre kløe (Tavegil, Zyrtec, Diazolin);
 • beroligende midler og anxiolytika - for normalisering av søvn og funksjon av nervesystemet;
 • multivitaminer - for å forbedre tilstanden til hår og hud, styrke immunforsvaret.

Ifølge doktorgradsskriftet kan hodeskallet behandles med spesielle farmasøytiske sjampoer:

 1. Demodex Complex - eliminerer jernmalm, hjelper med å rense kroppen, øker forsvaret, og brukes også til terapeutisk og profylaktisk bruk.
 2. Demodex (produsert av Ovante) - har en plantebase, dreper parasitten i hodebunnen hos personer med høy følsomhet over for kjemiske bestanddeler eller følsomhet overfor allergier, fjerner irritasjon og betennelse;
 3. Stopp Demodex - stopper ikke bare aktiviteten av kvaler, men også sopp, beroliger huden.
 4. Manting stopper aktiviteten til parasitter og subkutane bakterier, styrker og helbreder røttene, lindrer håret fra tørrhet og brittleness.

For å bekjempe parasitten som forårsaker demodikose, bruker de lokale rusmidler som har en hyposensitiserende og antiinflammatorisk effekt - Iktyol, Zink og Svovelsalve, 20% Benzylbenzoat, Demalan, Spregal kremer.

I avanserte tilfeller brukes følgende metoder for behandling av hodepuddemodikose:

 1. Kryoterapi bestående av kryotermabrasjon, kryomassasje og krypeprosedyre. Standard kurs - 8-12 prosedyrer per måned. Effektiviteten av metoden skyldes forbedring av regenerative egenskaper av huden og fjerning av betennelse, noe som bidrar til en stabil remisjon av sykdommen.
 2. Laser terapi Terapi utføres på kurs, 3 ganger i året i mengden 5-15 prosedyrer. Ved akutt form for demodikose bidrar dette til fullstendig gjenoppretting, og i tilfelle kronisk til remisjon. Laser eksponering gir anestetisk, anti-inflammatorisk, antibakteriell, immunostimulerende effekt. I tillegg forbedrer vaskulær tone og blodsirkulasjon.
 3. ASD. Det er et kraftig adaptogen og immunmodulator med en utpreget sårheling, antibakteriell og stimulerende effekt. Når demodikose brukes sjeldent.

Det finnes effektive folkemidlene som brukes til behandling av hodebunnsdegrader, men deres bruk er bedre å koordinere med legen din. Selvhelbredelse kan oppnås ved å forverre sykdomsforløpet og spredningen av tippen gjennom hele kroppen.

Tradisjonelle metoder for behandling av sykdommen:

 1. Tar såpe. Dens bruk skyldes anti-inflammatoriske egenskaper. Birketjære brukes mer mot demodikose. De vasker forsiktig hodet, legger en lue på, vasker den av i en time.
 2. Parafin. Væske fuktede bomullsskiver og behandle de områder av hodet som er berørt av sykdommen, to ganger om dagen, ikke vasking. Resultatet vil bli synlig i en uke. Kerosene forgiftes demodex ved ikke å tillate luft til folliklene, og kjemper dermed mot hodebunnssykdom. Den eneste ulempen er en sterk, skarp lukt.
 3. Malurt er et effektivt verktøy for behandling av denne sykdommen. Av det er en avkok forberedt, som brukes eksternt, i form av lotioner på de berørte områdene av huden eller innsiden for å rense kroppen.
 4. Fruktene av enebær (0,5 kopper) og bitter malurt (2 ss) helles med kokende vann i et volum på 200 ml og forlates i flere timer. Den resulterende væsken gnides inn i de berørte områdene to ganger om dagen, i sirkulære bevegelser.

forebygging

Hovedfaktoren i sykdomsforebygging er overholdelse av personlig hygiene. Bad og sengetøy bør være individuelle. Håndklær og putevar skal nødvendigvis strykes med jern, denne behandlingen kan drepe parasittene i vevet. Det er nødvendig å velge en pute av syntetiske materialer, da krysset som forårsaker demodecose i hodebunnen, lever ofte i fjær.

Hvis noen hjemmefra er syk med demodikose, er det nødvendig å desinfisere sengetøy og håndklær, så vel som de smittede personene har kontaktet ved å vaske ved høy temperatur (75 ° C og høyere). Når du vasker, bør du bruke spesielle akaricide tilsetningsstoffer - Allergoff og Akaryl, som nøytraliserer allergener og eliminerer parasitter.

En god immunitet vil ikke tillate at sykdommen utvikler seg - det vil ikke tillate demodex-krysset å bli mer aktivt og parasittisk, og derfor er det nødvendig å overvåke helsen, spise riktig, ikke starte sykdommen og ikke forsømme vitaminforebygging. Men hvis du fortsatt ikke kunne bli frelst, så når de første symptomene dukker opp, bør du kontakte en lege for å få hjelp og begynne behandling.

Årsaker og metoder for behandling av hodebunns demodikose

For demodikose provoserer flass på hodet og irriterer huden. Sykdommen forårsaker også intens hårtap. Ved hodebunns demodekose foreskrives behandling etter en omfattende undersøkelse av huden. Behandling av sykdommen utføres ved bruk av narkotika av lokal og systemisk virkning.

Hva er

Demodecosis er en hudpatologi forårsaket av handlinger av demodexmitt, som er parasittisk i de øvre lagene av epidermis. Denne mikroorganismen er til stede på hodet i ca 97% av verdens befolkning. Hvordan ser den subkutane hårmitt ut, kan bare gjenkjennes av bildene med gjentatt forstørrelse. Fordi bredden på mikroorganismen når bare 0,06 mm, og i lengden - 0,3 mm.

Det er 2 typer demodeks:

 1. Short. Mite påvirker oftest kanalene i sebaceous kjertlene.
 2. Long. Mite parasitterer hårsekkene på hodet.

Advarsel! Denne mikroorganismen har en viktig funksjon: den fjerner de kåte delene av huden og hemmer aktiviteten til en rekke bakterier. Men når gunstige forhold oppstår, begynner Demodex å formere seg, noe som resulterer i symptomer på sykdommen.

årsaker

Hovedårsaken til utviklingen av demodikose betraktes som en svekket lokal immunitet. Også forekommer patologi i bakgrunnen:

 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • alvorlig stress;
 • metabolske forstyrrelser;
 • langvarig bruk av antibakterielle stoffer;
 • hyppige besøk til bad, badstuer, solarium
 • hyperfunksjoner av sebaceous kjertler;
 • hudsykdommer.

Risikogruppen omfatter personer med endokrine patologier, samt personer som regelmessig forbruker alkoholholdige drikkevarer.

symptomer

De første tegn på begynnelsen av utviklingen av patologi, forekommer i den såkalte prodromale perioden. På dette stadiet manifesterer seg demodikose i form av varmeflammer, som er preget av følgende symptomer:

 • føler seg varm
 • rødhet i huden (på grunn av utvidelse av blodkar);
 • Røde flekker har klare grenser.

Utseendet til varme blink er forårsaket av påvirkning av provokerende faktorer (alkohol, røyking, etc.). Forekomsten av slike symptomer indikerer en persons følsomhet over for demodikose.

Med demodikose observeres følgende symptomer:

 • intens kløe i det berørte området;
 • flass;
 • hevelse i huden;
 • intenst hårtap
 • ubehagelig lukt fra hodet.

Det er viktig! Uten behandling blir det berørte området forstørret. Dette kan føre til infeksjon i ansiktets hud.

Utviklingsstadier

Naturen til det kliniske bildet i denne sykdommen bestemmes av utviklingsstadiet av sistnevnte. Etter reaktivering av mytekolonien går patologien gjennom 3 faser:

 1. Erytematøst.
 2. Papulær pustulær.
 3. Hypertrofisk.

Ved begynnelsen i problemområdet begynner huden å bli rød. Men i motsetning til prodromalperioden oppstår symptomet uten tilsynelatende grunn og forsvinner ikke i flere dager.

I den andre fasen vises papiller, og i tilfelle av en sekundær infeksjon, pustler eller sår. Den hypertrofiske scenen i utviklingen av patologi er preget av fortykkelse av huden og utseendet av vekst. Slike brudd er diagnostisert med lesjoner på forsiden av hodet.

diagnostikk

Demodecosis er preget av kliniske manifestasjoner som forekommer i andre patologier. Derfor, før behandling påbegynnes, er det viktig å skille mellom disse sykdommene. Den endelige diagnosen er laget på grunnlag av resultatene fra følgende undersøkelsesmetoder:

 • Skraping fra problemområdet. Brukes til å vurdere alvorlighetsgraden av lesjonen.
 • Analyse av sekretorisk væske. Lar deg identifisere tilstedeværelsen av parasitter i hodebunnen.
 • Overfladisk biopsi. Med denne metoden er ikke bare tilstedeværelsen av parasitter, men også området av lesjonen etablert. En prøve av biopsi materiale er tatt fra forskjellige deler av hodet.
 • Håranalyse. Utført for å oppdage parasitter i folliklene.

behandling

Behandling av demodikose utføres ved hjelp av legemidler av lokal og systemisk virkning. I behandlingen av patologi brukes:

 • Svovelsalve. Det brenner ut separate hudområder, samtidig ødelegger parasitter. Verktøyet skal brukes på problemområdet 3 ganger om dagen.
 • Trihopol. Det har en innvirkning på kryss DNA direkte. Trichopolum er godkjent for bruk av gravide kvinner. Legemidlet er tilgjengelig i pilleform.
 • Botox injeksjoner. Stoff injisert under huden blokkerer arbeidet med individuelle kjertler, som et resultat av hvilke parasitter ikke mottar næringsstoffer og dør.
 • Clotrimazol, tetracyklin. Undertrykke reproduksjon av kolonien av parasitter samtidig ødelegge soppmikroflora.
 • Streptocid. Anbefalt for behandling av demodikose hos barn. Streptocid-tabletter må knuses og påføres problemområder.

I tillegg til de ovennevnte legemidlene brukes i tillegg til behandling av patologi: ichthyol salve, Amit, Benzylbenzoat.

Advarsel! Ved tilføyelse av en sekundær infeksjon, bør behandling suppleres med kremer basert på tetracyklin-antibiotika.

Samtidig behandling

Suksessen med behandlingen avhenger av tilstanden av immunitet. For å styrke sistnevnte er det nødvendig å inkludere sunne matvarer i det daglige kostholdet og drikke vitaminkomplekser. I tillegg skal pasienten:

 • gjenopprette psyko-emosjonell tilstand;
 • slutte å drikke alkohol
 • normalisere hormonbalansen
 • å behandle kroniske inflammatoriske patologier.

I fravær av effekten av medisinbehandling utføres behandling av demodikose ved å bruke følgende teknikker:

 • Kryoterapi. Metoden innebærer eksponering for kulde på problemområder i huden.
 • Laserfjerning. Gir rask avhending av flått.
 • Hudbehandling antiseptisk simulator Dorogova. Dette verktøyet brukes kun i spesialiserte klinikker.

Symptomer på demodikose er lettet med sink salve. Samtidig er det umulig å bruke flere stoffer samtidig. Denne kombinasjonen kan forårsake alvorlige komplikasjoner og redusere effektiviteten av behandlingen.

Hårpleie

Med demodikose er det nødvendig å forlate de vanlige sjampoene til fordel for tjære såpe og "talkers" - den er utarbeidet i et apotek og består av Dimexidum, Trichopol og andre stoffer. Spregal brukes også til å hemme nervesystemet av flått.

Du kan ta vare på hodebunnen og håret under forverring av patologi ved å bruke følgende sjampo:

 • Demodex kompleks;
 • Stopp Demodex;
 • Demodex Owante;
 • Manting.

Birketjære bør legges til hårpleieprodukter. Stoffet har en positiv effekt på huden, undertrykker inflammatoriske prosesser. For raskt å kvitte seg med flått, kan du behandle problemområder med petroleum, holde i tre dager. Denne metoden kan ikke brukes til betennelse i dermis.

Mulige komplikasjoner

Demodecosis forårsaker komplikasjoner når den patologiske prosessen sprer seg til forsiden av hodet. Under slike omstendigheter er pasienten opptatt av:

 • konjunktivitt, mot bakgrunnen av hvilken synsskarphet reduseres;
 • Utseende av hvitaktig plakett på øyevipper;
 • stikker øyenvipper;
 • acne;
 • hyppig bygg på øynene;
 • vaskulære "stjerner".

Vær forsiktig! Etter hvert som den patologiske prosessen utvikler seg, produserer pasienten: rhinofyma på nesen, metafin på pannen, blepharophyma på øyelokkene, otophimus i nærheten av øret, gnatophyma på haken.

Disse vekstene er godartede neoplasmer, som betydelig ødelegger utseendet til en person og krever ofte kirurgisk inngrep.

Forebyggende tiltak

For å forhindre demodikose anbefales det å observere følgende regler:

 • ikke bruk andres ting;
 • følg hygieneregler
 • rettidig behandlingspatologi i mage-tarmkanalen og det endokrine systemet;
 • opprettholde immunitet
 • bruk skrubbe eller peeling ikke mer enn en gang i uken;
 • om vinteren å ta vitaminkomplekser med selen og sink;
 • gi opp røyking og alkohol.

Demodecosis reagerer godt på behandlingen. Patologi gir ikke alvorlige komplikasjoner, samtidig som det forårsaker alvorlig ubehag. Med forbehold for overholdelse av regler for forebygging kan oppnås vedvarende ettergivelse av sykdommen.

Nyttige videoer

Behandling av demodikose av øyne, øyenvipper, øyenbryn, panne, hode, ører.

Demodecosis av hodebunnen

Demodecosis er en sykdom i hårets del av hodet, som lett kan behandles ved hjelp av medisiner og folkemidlene. Det viktigste er å velge en egnet medisinsk terapi og demodikose av hodet, vil forsvinne for alltid. Sammen med medisinske sjampo
Symptomene på denne sykdommen er bekymret, så vel som ubehag for håret

 • hodeplagg.
 • flass;
 • kløe;
 • akne på hårlinjen;
 • høyt fettinnhold
 • tap av krøller;

Diagnose av sykdommen

Symptomer på demodikose, ligner på andre sykdommer. De fleste tror ikke engang at årsaken til rødhet i huden, utseendet av flass, hudormer, er et kryss. Når en infeksjon i hodet tar et deprimerende utseende, bestemmer personen seg for å bli undersøkt av en spesialist.

Ticks er farlig for den kvinnelige og mannlige hodebunnen, men kvinner blir ofte bekreftet av sykdommen og skallethet i demodecosis. Kun en spesialist kan velge riktig behandlingsmetode etter en grundig diagnose.
Studien av det indre stoffet av fettkjertler, akne og hudormer, det kan være myter.

Hårfollikelprøve

Selv om symptomene ikke er veldig forstyrrende, kan resultatet av analysen vise tilstedeværelsen av et kryss i hodene til mennesker. Tidlig testing vil bidra til å unngå katastrofale reproduseringer av parasitter. Spesialisten vil foreskrive passende terapi som vil kurere håret, huden fra denne sykdommen.
Det kliniske bildet av demadecose i hodebunnen ser slik ut:

 • hårlinje skissert av utslett;
 • På hodet på hodet og ansiktet er det rødme;
 • følelse av tørrhet og tetthet i epidermis;
 • kløende symptomer;
 • irritasjon;
 • acne;
 • flass;

Behandling av sykdommen, det er ikke nødvendig å utsette ellers sykdommen vil gå inn i en vanskeligere fase, noe som vil ta mer tid til behandling.

Lokal terapi

For å avlaste de hatet symptomene og helbrede demodikose av hodet og gjenopprette helsen til en persons hud og hud, kan spesiell kompleks terapi med bruk av legemidler til ekstern, intern bruk.

For lokal behandling ved hjelp av en spesiell sjampo Demodex kompleks. Det brukes i forebyggende, terapeutiske formål, for å redusere antall parasitter som hadde tid til å starte i hodebunnen. Dette verktøyet kjemper ikke bare med flått, men også med flass.

Demodex Ovante - American made shampoo, utviklet på grunnlag av naturlige ingredienser. Sammensetningen inkluderer te-treolje, svovel, vitaminkompleks, ekstrakter av bjørk, eukalyptus. Denne sammensetningen er egnet for behandling av mennesker fra demodikose med allergiske reaksjoner. Vask hår med dette verktøyet, du trenger i 30 dager.

Demodex Stop - sjampo, som gjør det mulig å kvitte seg ikke bare med krysset, men også på enkelte varianter av soppsykdommer. Sjampo brukes to ganger om dagen, gni inn i hodebunnen. Neste krever vasking, på nytt. Terapi utføres to ganger om dagen.

Manting - sjampo kinesisk produsent. Dens popularitet skyldes naturlige ingredienser som hindrer reproduksjon av kvaler og gjenoppretter hår og hodebunn.

Sammen med medisinske sjampoer, salver og tradisjonelle behandlingsmetoder er svært populær innen medisinsk terapi. Demodecosis av hodebunnen, blir behandlet på samme måte som å bli kvitt hudproblemer. Behandlingens kompleksitet ligger i applikasjonen og avvasking av preparatene, dessuten har de fleste en skarp, repulsiv lukt.

Narkotikabehandling

Benzylbenzoat

Hvordan bli kvitt flått, hvilke stoffer er effektive?
Når en demodeksmite er startet, anbefaler leger vanligvis å bruke benzylbenzoat salve. Dette verktøyet lar deg kvitte seg med sykdommen i løpet av sykdommen. Den eneste ulempen ved legemidlet er en aggressiv handling, derfor anbefales det i tillegg til bruk av legemidler som lindrer irritabel reaksjon.

Svovelsalve

Svovelsalve - stoffer for flått, med høye anti-parasittiske egenskaper. Verktøyet brukes på sengetid, sengetid endres daglig.

Ichthyol salve

Iktyolsalve er et antimikrobielt stoff med antiseptiske egenskaper. Komponentene som utgjør salven, kommer ikke inn i blodet. Hvordan bli kvitt flått med salve? Etter behandling med salve av hodet, må du sette på en pose, behandling skjer to ganger om dagen.

Amit - et middel for flått, som består av petrolatum, lanolin, propolis på alkohol. Legemidlet stimulerer, gjenoppretter den berørte epidermis, anesthetiserer.
Salver og helbredende sjampoer lindre kløe, eliminere flass, redusere antall parasitter.

Midler til inntak

For behandling av demodikose i hodebunnen, anbefales hjelpemidler til ekstern bruk. Ofte foreskriver legene tabletter Trihopol. Behandlingsforløpet er 45 dager.
I noen tilfeller utnevnes antibiotika og immunmodulatorer. For å styrke immunforsvaret foreskrevet vitaminkompleks, brygger gjær.

Folkemedisin

Blant oppskrifter av tradisjonell medisin, foretrekker de ofte komplisert terapi.
Tar bjørk, fett, olivenolje i like deler. Den resulterende blanding påføres i hodebunnen om natten. På denne tiden er parasittene spesielt aktive.

Metronidazol med ricinusolje er et effektivt kombinasjonsmiddel. For preparatet må du blande 2 tabletter med Trichopol med ricinusolje (20 ml). Blandingen gnides i hodet flere ganger om dagen.

Apple cider eddik anses som et godt middel. Det må gnides i hodebunnen langs hårlinjen.

Påfør avkok av urter: kamille, malurt, enebær, calendula. På grunnlag av disse urter foretar infusjoner, salver, alkoholtinkturer. Intern bruk gjenoppretter metabolisme, helbreder kroppen. Spesielt populær alkoholisk tinktur av calendula og eukalyptus.

For intern bruk dampes malurt med kokende vann (4 ss gres per 200 ml vann), infundert i 6 timer. Godta innsiden og overholde ordningen: i den første dagen - hver time på 100 ml, den andre dagen hver 2 timer på 100 ml, neste uke på 100 ml.

Komprimerer fra aloe. For å gjøre dette, bruk potten, som ble 3 år gammel, da inneholder denne planten de beste stoffene. Aloe juice blandes i like deler med vann. Denne løsningen gnides i hodebunnen, aldringstiden er 30 minutter. For fullstendig gjenoppretting fra parasittinfeksjon er minst 25 prosedyrer nødvendig.

Varigheten av behandlingen av demodikose kan ta ganske lang tid. Det avhenger av scenen av sykdommen og kryssinfeksjon. For høyere resultat av behandlingen, er det nødvendig å følge komplekse terapi. Når stoffene utfyller hverandre, er resultatet av behandlingen høyere og raskere. Det er nødvendig å bruke innvendig og ekstern applikasjon av rettsmidler, da vil symptomene forsvinne raskere, og gjenopprettingen vil ikke vare lenge.

For å utelukke muligheten for å spre sykdommen til andre deler av kroppen, må spørsmålet om diagnose og behandling bli kontaktet med spesiell omhu. Du trenger ikke å forsinke varigheten av de forstyrrende symptomene og la dem gå uten riktig oppmerksomhet. Ubehandlet sykdom kan føre til skallethet uten hårgjenoppretting.

Demodecosis of the head: hvordan å kurere og forhindre re-utvikling

Mange mennesker skylder disse symptomene på flass og hodebunnsirritasjon fra sjampo. Oppkjøpet av andre kosmetikk forbedrer imidlertid ikke situasjonen. Vi vil forstå hvordan å bli kvitt det subkutane krysset på hodet, hvilke symptomer på sykdommen manifesterer og hvorfor det oppstår.

Hva forårsaker sykdommen

Subkutan kryss på hodet på en person lever nesten hele tiden, men hos friske mennesker forårsaker ikke eksacerbasjon. Symptomene er merket med en kraftig reduksjon i immunitet når parasitten påvirker de dype hudlagene. Også aktivering av Demodex-krysset avhenger av funksjonen av sebaceous kjertlene i hodet, det endokrine systemet og den generelle kroppsresistansen.

Faktorer som bidrar til reproduksjon av hårmitt hos mennesker:

 • hormonelle lidelser;
 • langvarig bruk av antibiotika og kortikosteroider;
 • kjemiske effekter på hodet på hodet;
 • feil utvalgte hårpleieprodukter;
 • alkoholmisbruk og røyking;
 • ubalansert kosthold med en overvekt av salt, røkt, krydret mat;
 • mangel på vitaminer;
 • psyko-emosjonell overbelastning;
 • overgangsalderen eller reaksjonen på å ta hormonelle prevensjonsmidler.

Det er etablert at Demodex parasitten på hodet produserer et spesielt enzym som påvirker sammensetningen av humant talg og provoserer hevelse i huden. Med sterk immunitet, forsvinner betennelse og hevelse alene. Men når parasitter aktiveres, øker antallet deres til tretti i en sebaceous kjertel. Dette bidrar til manifestasjon av symptomer på sykdommen på huden.

Demodex-myt kan overføres til mennesker rundt gjennom direkte kontakt, men pasienten trenger ikke å være isolert. For at en sykdom skal overføres til en annen, må en rekke faktorer sammenfalle som skaper gunstige forhold for aktivering av parasitten.

symptomer

Symptomene på tilstedeværelsen av et kryss i håret begynner med utseendet av rosacea. Dette er en uttalt erytem, ​​som forekommer mot bakgrunnen av puffiness og rødhet på hodet, ledsaget av akne noduler og sår på huden.

De karakteristiske symptomene på demodikose i hodebunnen:

 • rødhet i huden som kan spre seg til brystet og over ryggen;
 • papler (knuter), akne og blister fylt med pus;
 • konsolidering av huden i lesjonen;
 • uttalt vaskulær mesh;
 • tørr hud, tetthet, peeling og kløe.

Slike tegn på nærværet av en subkutan myte kan i utgangspunktet være usynlig. Men med den aktive gjengivelsen av parasitten Demodex føler en person et sterkt ubehag. Han ser flass, skadet hårsekk, akne spretter ut ikke bare på pannen, men gjennom hårvaksjonen.

Hvilken lege behandler demodecosis hode

Først av alt, er det nødvendig å besøke en hudlege, som vil gi en henvisning til analyser, og basert på resultatene deres, vil velge et behandlingsregime. For store lesjoner, ikke bare i håret, men på ansikt, nakke og rygg, kan du få hjelp av en hudlege. Dette er en lege som bestemmer hvilken type hud. Han vil kunne velge medisinske og kosmetiske produkter, han vil utføre behandling av problemområder med hjelpen.

Hvis årsaken til sykdommen er dårlig immunitet, blir pasienten henvist til en immunolog. Hvis det er mistanke om hormonelle sykdommer, slutter en endokrinolog ved behandlingen.

diagnostikk

Behandling av demodecose i hodebunnen begynner med en kompetent diagnose. Selv i en sunn person, lever Demodex-myt i epitelets vev, så legene holder oppmerksomhet ikke på nærvær, men til mengde. Valget av en egnet undersøkelsesteknikk utføres av en lege, da hver av prosedyrene har fordeler og ulemper.

Eksisterende metoder for diagnose av demodikose:

 • Skraping fra overflaten av den berørte huden - bruk den, vurder det berørte området på dekselet og beregne parasitten per enhetens hudområde.
 • Undersøkelse av sebaceous kjertelsekretjoner - En del av tippbårne elementene er presset ut, huden på hodet er delvis skadet.
 • Overfladisk biopsi - undersøker deler av epitelet og innholdet i kjertlene.
 • En hudbiopsi etterfulgt av en histologisk undersøkelse lar deg undersøke hemmeligheten til talgkjertlene.
 • Studien av cilia og hår - identifiserer parasitter i folliklene, prosedyren gir svak smerte.

behandling

Etter å ha mottatt testresultatene bestemmer legen hvordan man skal behandle sykdommen, og pasienten må gjennomgå et fullt kurs for å unngå tilbakefall. Terapi inkluderer flere områder - det er medisinering, hudpleieprodukter og diettmat.

Mange pasienter foretrekker å bruke folkemessige rettsmidler. Legene godkjenner denne tilnærmingen, fordi urter og hjemmelagde oppskrifter er trygge, fremskynder utvinning og utfyller de terapeutiske effektene av medisiner.

Immunitet restaurering

Hvordan bli kvitt det subkutane krysset for å forhindre sykdomsfall? Siden parasitten aktiveres med en reduksjon i immunitet, er det nødvendig å gjenopprette kroppens motstand.

Listen over legemidler for å styrke immunforsvaret og forebygging av demodikose:

 • vitaminkomplekser med høyt innhold av fosfor, kalsium, jern og sink;
 • B-vitaminer og nikotinsyre;
 • folsyre;
 • øl gjær;
 • immunostimulerende legemidler i piller og injeksjoner - Interferon, Cycloferon, echinacea tinktur, Immunal.

Hvis hårmitt hos mennesker er aktivert under alvorlig stress og følelsesmessig overbelastning, bør de unngås. Legen kan ordinere beroligende midler.

I det kroniske løpet av demodikose blir kardinale tiltak tatt for å gjenopprette immunitet - autohemoterapi. Dette er en injeksjon under huden eller intramuskulært til pasienten i eget blod oppnådd fra en vene.

Narkotikabehandling

Bruk av medisiner for demodikose er rettet mot å eliminere tippen og konsekvensene av dens aktivitet i epitelets vev. Påfør agensen Metronidazol på effekten på parasitten. Det første kurset varer 6 uker, hvor pasienten drikker 250 mg av legemidlet to ganger om dagen. Etter 2-3 uker, gjenta kurset, dosen av medisinering er den samme.

I mellomtiden foreskriver legene bruken inne i det rensede svovel 500 mg samtidig med måltidet to ganger om dagen. Fem-dagers kurs anbefaler å ta Tinidazole 4 tabletter per dag og Hingamin 250 mg 2 ganger daglig.

Hvis inflammet hud er dekket av sår, og pasienten har kammet hodet, og derfor har en bakteriell infeksjon gått sammen, foreskrives antibiotika og antifungale midler. Disse inkluderer tetracyklin, erytromycin, nystatin.

Folkemidlene

I kombinasjon med styrking av immunitet og medisinsk behandling av huden, kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin. De inkluderer vaskemidler, masker og behandling av hodebunnen.

Populære hjem rettsmidler for hårmider:

 • Tar såpe - vaske hodet hindrer reproduksjon av parasitter, renser huden og gjenoppretter strukturen.
 • Talker - produktet består av 10 tabletter Nystatin, Metronidazol og Levomycetin, malt i pulver, samt 100 ml Dimexid og renset vann. Klargjør en frisk oppløsning og behandl de berørte områdene av hodet med dem 2 uker, 2 ganger om dagen.
 • Calendula og Demalon salve - om morgenen må du skylle hodet med vann, etter 15 minutter påføre en tinktur av kalendula, og etter 5 minutter, smør huden med salve. La masken stå til kvelden, vask deretter håret og behandle med tinktur. Behandlingsforløpet er 30 dager.

Hvordan behandle demodikose med renset fotogen avhenger av hvor alvorlig irritert og betent hodebunnen er. Verktøyet påføres på de berørte områdene i tre dager, og deretter vasket av. Kirsebær blokkerer parasittenes mat og oksygentilgang til det på grunn av filmen som er opprettet på huden, noe som fører til at krysset dør.

Hvis du ikke ønsker å forberede produkter i henhold til populære oppskrifter, kan du kjøpe ferdiglagde apotek sjampo, som demurer demodikose. Du kan bruke det daglig eller i henhold til ordningen anbefalt av legen.

sjampo

Behandling av demodikose med sjampo bidrar til å behandle vanskelig å nå huden. Midler tillater å eliminere symptomene på sykdommen på huden, ødelegge flått og gjenopprette det berørte epitelet etter skader.

De mest effektive sjampoene mot hårparasitter:

 • Demodex Complex - reduserer antall flått, renser huden fra vekter og døde partikler. Brukes i behandling og forebygging.
 • Stopp Demodex - lindrer irritasjon, beroliger epidermis, hemmer reproduksjon av parasitter. For den beste effekten påføres produktet på hodet flere ganger og går i 3-5 minutter.
 • Demodex Ovante - et middel for den amerikanske produsenten på en naturlig basis. Inneholder oljer, vitaminer, sink, svovel og planteekstrakter. Ikke forårsaker en allergisk reaksjon, egnet til daglig bruk i 14-28 dager på rad.

Sjampoer for behandling av demodikose brukes samtidig med narkotika og andre eksterne midler for best mulig effekt.

diett

For å oppnå et stabilt resultat, anbefaler vi at i tillegg til kosmetikk og medisiner overholder en spesiell diett. Den er bygget i henhold til type behandlingstabell nr. 5. Pasienten må holde seg til riktig ernæring i løpet av hele behandlingsforløpet, og i så fall passerer demodecosen i hodebunnen raskere.

Det er nødvendig å utelukke alkohol, krydret, salt og røkt mat, søtsaker. Slik at blodet ikke strømmer til hodet, og reproduksjon av parasittene ikke er aktivert, må maten og drikkene være varme.

Du kan ikke overvære, all mat skal være lett, men næringsrik. Preference er gitt til frukt, frokostblandinger, grønnsaker, fiber, greener. Kjøtt og fisk anbefales å bruke fettfattige varianter. Melk og meieriprodukter er nyttige.

Regler for pleie av hodebunnen og håret under behandlingen

I prosessen med å behandle huddemodikose bør noen regler overholdes. Sjampo alene vil ikke takle angrep av parasitter. Derfor er det nødvendig å vaske håret med et middel, og deretter sikkerhetskopiere resultatet med populære metoder. På grunn av at flått er mest aktive om kvelden og om natten, er det bedre å behandle huden i denne perioden.

Skrubbeprodukter anbefales ikke til bruk mer enn en gang hver 7 dager, for ikke å forstyrre den naturlige fettbalansen i huden og ikke skade den. Gunstig effekt på hodebunnen og hårinfusjoner av eukalyptus, eikebark, buckthorn, elecampane, malurt. Hodet skal vaskes daglig. Under behandling er det umulig å utføre hårfarging og gjøre en perm.

forebygging

For å unngå infeksjon med demodikose, kan du ikke bruke andres sengetøy og hygieneartikler. Sengetøy bør skiftes ofte og forsiktig strykes. Fjærputer kan inneholde flått, så det er verdt å erstatte dem med de som er laget av syntetiske materialer.

Når kløe og peeling, spesielt hvis det tidligere var demodikose, kan du ikke kamme eller ripe huden. Det er bedre å umiddelbart konsultere en lege for undersøkelse for tilstedeværelse av flått.

Du bør slutte å røyke og alkoholmisbruk, spesielt under behandling av parasitter. Immunitet må økes ved temperering, å gå i frisk luft, spille sport og ta multivitamin komplekser.

Skalderemodekose er en sykdom som utløses av flere årsaker. Hvis en person har problemer med immun- eller endokrine systemet, økt talgproduksjon, vil behandlingen være rettet mot å eliminere disse patologiene. Etter medisinske anbefalinger, vil en kombinasjon av medisiner og folkemidlene, samt regelmessig forebygging føre til raske positive resultater og stabil remisjon.

Flere Artikler Om Typer Acne