Hvordan overføres Demodex subkutan mite? Er det mulig å bli smittet fra en arbeidskollega eller å få demodecose i offentlig transport? Hvordan beskytte deg mot denne parasitten? Et entydig svar på spørsmålet om en subkutan tick er overført eller ikke er ennå ikke gitt.

Symbiose eller patologi?

Hittil har doktorer diskutert hva Demodex er - en patologi eller normal hudtilstand. De fleste dermatologer sier: Tilstedeværelsen av tikk i huden og hårsekkene - en symbiose, det vil si kroppens normale tilstand og tippen samboer med oss ​​gjennom livet. Og noen forskere er av den oppfatning at demodex er en patologi og krever medisinsk inngrep. Faktum er at nesten hver person i løpet av laboratorieforskningen ble oppdaget denne parasitten. Derfor er det ganske vanskelig å spore infeksjonsprosessen selv.

Noen amerikanske studier viser at Demodex ikke ble funnet på en nyfødt kropp, og bare et ferske 6-7-dagers liv vises på kroppen. Som viser at barnet blir smittet av mide fra moren når de ammer i de første dagene i livet. Nesten 97,8% av verdens befolkning er bærere av flått og demodex kan overføres gjennom nær fysisk kontakt.

Hva er sjansen for infeksjon?

Tilstedeværelsen av demodeks i kroppen indikerer ikke en sykdom ennå. Demodecosis vil manifestere seg bare hvis individene begynner å formere seg aktivt og deres antall øker alvorlig. Den asymptomatiske formen av sykdommen er vanlig for de fleste som har små mengder Demodex. Du kan ikke engang gjette om dens tilstedeværelse i talgkjertlene og hårsekkene.

Hvis du er eier av god helse, normale immun-, nervøse og endokrine systemer, så merker ikke krysset seg, går ikke inn i stadiet av aktivt liv, endrer ikke utseendet til huden med sin tilstedeværelse. Tilstedeværelsen av 2-3 personer i en kjertel uttrykker seg ikke og forårsaker ikke problemer. Men hvis du har helseproblemer, kan tippen få seg til å føle seg, provosere utslett, sår, ujevn hud, slimete utslipp fra øynene, kløe, betennelse i øyelokkets hjørner, tap av øyevipper. I dette tilfellet er det nødvendig å raskt starte kompetent behandling.

Konklusjon: Overvåk helsen din, spis riktig og følg de grunnleggende regler om personlig hygiene, og da vil demodikose ikke bli et globalt problem for deg.

Hvis du er redd for å smitte nært folk (barn / ektemann / kone) eller har konstant kontakt med en person som er smittet med demodikose, vil daglig dusj med Demodex Complex antidemodecous flytende såpe gi pålitelig beskyttelse. I tillegg til antidemodecosis-effekten mobiliserer dette produktet hudens egne beskyttende funksjoner mot subkutan mite.

Human Demodecosis: smittsom eller ikke

Legene sier at demodexmite eller jernakne er en av de vanligste parasittene i menneskelig hud. Det enkle spørsmålet om demodikose er smittsomt hos en person, blir imidlertid besvart flertydig, som i barnets telle: ikke si "ja" og "nei". Det er nødvendig å forstå dette problemet grundig for å beskytte ansiktet og øynene fra parasitten.

Demodecosis - er det en slik sykdom?

Meningene fra forskere om mites av slekten Demodex som årsak til hudpatologier er varierte og motstridende. To arter - D. follikulorum og D. breis - er en del av samfunnet av opportunistiske parasitter på menneskelig hud. De bor i hårsekkene i hårsekkene og kanalene til talgkjertlene av ikke bare syke, men friske mennesker.

Demodex feeds på talg og skades vanligvis ikke menneskelig hud.

Tilstedeværelsen av flått på huden, øyenbrynene og øyevipper fører ikke nødvendigvis til utvikling av demodikose. Dette faktum forklarer tvil om dette er en sykdom eller ikke. I medisinsk litteratur er det tegn på at patologi er syvende når det gjelder utbredelse blant dermatoser.

Tegn på demodektisk infeksjon:

 • formasjon på ansiktet og brystet av papler, røde flekker, papules-papules;
 • flaking langs kanten av øyevipper og i øyebrynets område;
 • kløe og annet ubehag;
 • Utseendet på selene i huden;
 • hyperkeratose;
 • smerte i øynene.

Forskere har oppdaget parasittkolonier hos pasienter med sykdommer som akne, rosacea, pustulær follikulitt, perioral dermatitt. Når forskere viser at Demodex er aktivt involvert i utviklingen av akne, vil leger ofte kunne foreskrive salver med akaricide stoffer, som permetrin, til pasienter.

Hvorfor er demodex for noen mennesker smittsom, men ikke for andre?

Den vanligste teorien forklarer parasittenes essens. Med uforstyrret mikroflora manifesterer Demodex seg ikke. Symptomene på sykdommen vises i tre tilfeller: hvis folk er overfølsomme overfor parasitttoksiner, med huddysbakterier og overdreven aktivitet av talgkjertlene.

Smittsomheten av demodeks er tildelt en sekundær rolle. Faktum er at patogeniteten til et kryss for en bestemt person ikke er avhengig av egenskapene til parasitten, men på immuniteten og hormonbakgrunnen til verten selv. Gunstige endringer i sammensetningen av talg, økt aktivitet av bakterier i porene i huden.

Mites trenger en temperatur på rundt 37 ° C og andre gunstige forhold for eksistens utenfor menneskelig hud, som de sjelden finner i miljøet.

Vanligvis opprettholder et svært smittsomt infeksjonsmiddel eller parasitt sin levedyktighet utenfor verten i lang tid. Overføring skjer gjennom luften, husholdningsartikler og direkte kontakt med syke mennesker med sunne. Flettene overføres ikke med spytt eller dråper, men de bidrar til inntrengning av en viral, bakteriell, soppinfeksjon fra epidermis inn i oljehårsekkene.

Takket være demodeksen, pyogene kokker, samt forårsakerne av seborrheisk dermatitt, papulær follikulitt, faller de inn i de dype lagene i huden. Hud påvirket av en smittsom sykdom blir mer mottakelig for andre. Bidra til utvikling av dermatoser foci av kronisk infeksjon, sykdommer i leveren, tarmene, bukspyttkjertelen, endokrine sykdommer.

Hvordan oppstår demodeksinfeksjon?

Ticks finnes hovedsakelig i talgkjertlene, plassert på ansikt, bryst og rygg (sjelden). Typisk lokalisering er den såkalte T-sonen (panne, øyenbryn, øyevipper, hake). Noen ganger Demodex er parasittisk på huden på penis og skrotum, skinker.

For første gang er det mulig å bli smittet med flått av D. follikulorum og D. Breis fra en pasient eller bærer. Den andre er en person på hvis hud Demodex er tilstede, men det er ingen symptomer på sykdommen. Sannsynligheten for infeksjon økes dersom kontaktene til pasienten og de sunnene er faste og tette.

Primær demodikose er diagnostisert som en uavhengig sykdom. Men mer vanlig med rosacea, seborrheic og perioral dermatitt.

På spørsmålet om smitte av flått som bor i hunder og katter, har eksperter forskjeller. Sykdomsforbindelsen til sykdommen i firbenet kjæledyr tilhører arten D. canis. De fleste leger mener at kryssdyr til mennesker ikke er farlige.

Hvordan ser demodikose ut?

Leger og forskere merker en viktig funksjon: Infeksjon med ulike typer flått fører til utvikling av ulike former for sykdommen. Forskere foreslår at dette skyldes de forskjellige størrelsene Demodexes.

Akne eller D. folliculorum har en gjennomsiktig kropp ca 0,3-0,4 millimeter lang. I tillegg til voksne individer, er egg lagt av hunner, larver og nymfer på huden. Utvikling fra et egg til en voksen tick oppstår i 2-3 uker.

En fettfettfett kan bli bebodd av 3-5 personer av D. folliculorum. De spiser på sebum, hvilke sebaceous kjertler produserer. Ved alvorlig skade øker antallet follikelinnbyggere, og en inflammatorisk respons utvikler seg som respons på parasittenes aktivitet.

Ticks of D. folliculorum forårsaker røde flekker og områder med sterk desquamation. Når D. brevis er infisert, dannes akne (papules-pustler).

Huden i det kroniske løpet av sykdommen blir uestetisk. Alle lag tykkere og blir tettere. Elasticitet er tapt, en usunn glans av epidermis dukker opp. Store pustler disfigurer ansiktet, røde flekker på enkelte områder av pannen, på siden av nesen eller på nesen.

Hvordan unngå demodex infeksjon?

Forsiktig personlig hygiene bidrar til å unngå sykdommen. Overholdelse av enkle sanitetsregler, kjent for alle fra skolen eller fra barnehagen, er nødvendig. Det er spesifikke tiltak for å forhindre overdreven spredning og flått i sebaceous kjertlene.

5 måter å bekjempe demodikose på:

 1. Reduser bruk av oljeholdige salver, kremer, samt ansiktsoljer (lipidmiljø er gunstig for reproduksjon av Demodex).
 2. Vask klær, sengetøy og undertøy ved temperaturer over 50 ° C (skadelig effekt på flått).
 3. Ting og ting som ikke kan vaskes og kokes, behandler tørr eller våt damp.
 4. Pasient demodikose bør bruke et eget håndkle, kam, svamp, øyenbrynpensel, kosmetiske børster, etc.
 5. Det er nødvendig å spise rasjonelt, konsumere mer frisk frukt og mindre raffinert mat.

Ultrafiolett stråling er bra for huden, men i moderasjon. UV stråler tørker epidermis, bidrar til dannelsen av vitamin D. Men for lang eksponering for solen er skadelig, da det fører til økte reaksjoner med deltakelse av frie radikaler. Det må huskes at den ødeleggende effekten av ultrafiolett på huden fortsetter i ytterligere 3 timer etter isolasjon.

Veier for infeksjon og forebygging av demodikose

Etter å ha studert i detalj aknekjertelen av slekten Demodex, var forskerne i stand til å bestemme nøyaktig om demodecosis er smittsom og hva er dens fare. Nå er det nettopp kjent hvordan det subkutane krysset overføres og hvordan man kan bli smittet av denne ubehagelige sykdommen. Nesten hver person var eller er en permanent bærer av parasitten. Sykdommen er kronisk og påvirker dermis i ansiktet, hårstolper og kjertler som sebum. Toppet av demodikose skjer i høstperioden.

Tre typer myt, av de kjente 65, er i stand til å infisere mennesker. Resten gjør skade på andre pattedyr. Ifølge statistikken påvirkes om lag 90% av verdens innbyggere av krysset og som regel ikke skade eieren, men i noen tilfeller forårsaker demodikose.

Den voksne individuelle akne er bare 0,4 mm. Takket være skalaene som dekker parasitten, kan den festes til hårsekkene. På overflaten av huden ser disse organismer ut på kvelden, og som følge av dette opplever personen som er rammet av tippen den største ubehag i denne perioden.

På bare noen få uker kan jern-akne lage flere clutcher i hver av dem der det er mer enn et dusin egg. Etter 4-5 dager begynner de unge som har oppstått etter 7 dager å formere seg.

Årsakene til demodikose

Nesten alle mennesker for deres liv, midlertidig eller permanent, handlet som bærer av aknejern. Samtidig opplever ikke menneskekroppen ubehag, og tippen bruker brukerens hud for sin vitale aktivitet (kommensalisme).

Demodecosis vises med en økning i antall parasitter, hvis det er mer enn fire individer per sebaceous kjertel eller 5-7 cilia. Forekomsten av demodikose har både eksterne og interne årsaker.

Interne faktorer som utløser sykdommen

 • På grunn av den generelle uttømmingen av kroppen bryter alle organer ned;
 • Tilstedeværelsen av kroniske virale eller mikrobielle sykdommer bidrar til enorm stress på immunsystemet. Utseendet til beruselse, redusert immunreaktivitet, inhibering av bloddannelsesprosessen kan observeres;
 • Tilstedeværelsen av parasitter;
 • traumer;
 • autoimmune sykdommer, for behandling av hvilke tiltak som er nødvendige for å undertrykke immunforsvaret;
 • nederlag kreft fører til forstyrrelse av hele kroppen. Leukemi er spesielt farlig for immunitet.

Med vedvarende immunitet oppstår ikke sykdommen, da krysset ikke kan trenge inn i kjellermembranen.

Sykdommer i mage-tarmkanalen. Spesialister spores forbindelsen mellom demodikose og bakterien Helicobacter pylori, som kan forårsake sår, gastritt og til og med magekreft.

Hudssykdommer. Tilstedeværelsen av seborrhoeic eller perioral dermatitt, rosacea, akne hos mennesker reduserer kroppens beskyttende funksjoner og øker aktivitetsområdet for parasittene.

Forekomsten av hyppig stress, psyko-emosjonell stress, depresjon.

Hormonale lidelser på grunn av graviditet, diabetes og Itsenko Cushings sykdom.

En subkutan mite på ansiktet kan ha årsaker relatert til strukturen av huden. Holdere av løs hud med overfølsomhet og en tendens til rødhet er mer sannsynlig å gjennomgå demodikose.

Demodikose kan også oppstå på grunn av eksterne faktorer:

 • Ved temperaturer opptil 40 grader observeres akselerert reproduksjon og økt aktivitet av flått. Derfor fremkaller solens stråler, badstue, bad, varmtvannsbad forekomsten av sykdommen;
 • i kostholdet med overveiende salte, fete matvarer, siden det bidrar til dysfunksjonen av metabolske prosesser og forringer immuniteten til talgkjertlene;
 • kosmetikk med hormonelle komponenter som påvirker beskyttelsen av huden negativt. I tillegg spiser mitten på både hormoner og næringsstoffer som finnes i kosmetikk;
 • negative miljøforhold som fører til hudsykdommer.

I tilfelle flere faktorer øker muligheten for å få demodecosis. Imidlertid påvirkes mennesker som ikke påvirkes av risikofaktorene ofte av subkutan mite.

Måter å overføre demodikose

Mange mennesker har et spørsmål: er demodecosis smittsom eller ikke? Ja, du kan få dekametose ved å kontakte direkte med den berørte personen, med hår og sebaceous sekresjoner. Sykdommen kan overføres gjennom sengetøy, klær, håndklær, kosmetikk. Overføringen av krysset er mulig i skjønnhetssalongen ved brudd på hygiene av en kosmetolog.

På spørsmålet om demodikose kan infiseres på andre måter, har medisinen ikke noe svar ennå.

I nærvær av provoserende faktorer er forekomsten av sykdommen mye mer vanlig.

Er demodecosis hos mennesker farlig for hunder og katter?

Infeksjon med jern akne gjennom dyr er umulig, siden de er utsatt for parasitter som folk ikke overlever.

Forebygging av demodikose

Spesiell forebygging av demodikose er ikke utviklet. Men etter noen anbefalinger kan du redusere risikoen for sykdom.

 1. Riktig hudpleie, kvalitetsrensing.
 2. Mite Demodex utviser økt aktivitet når den interagerer med høy temperatur. Derfor anbefales det ikke å hyre badene, badstuene og solariumene, samt utsette huden for sterk påvirkning av solen.
 3. Balansert kosthold, hvor søte og krydrede matvarer bør inkluderes i dietten i små mengder.
 4. Personlig hygiene. Ikke bruk andres ting, inkludert håndklær, puter og kosmetikk.
 5. Avslag fra å røyke og drikke alkohol, spille sport og andre aktiviteter for å heve kroppens beskyttende funksjoner, vil forhindre spredning av sykdommen.
 6. Oppmerksom holdning til deres helse, rettidig tilgang til lege, behandling av kroniske og smittsomme sykdommer. Om mulig, periodisk testing for demodikose.
 7. Det er nødvendig å unngå stress og nervøs overbelastning, for fullt å slappe av og sove.
 8. Så ofte som mulig å utføre rengjøring i leiligheten, ikke glem å rengjøre tepper og puter.
 9. Påfør ansikts cremer helst i rør, dette vil forhindre reproduksjon av tippen.
 10. En utmerket profylaktisk er bruken av kremer og salver, som inkluderer echinacea og aloe.

Demodecosis er en kronisk sykdom. Ved hjelp av en behandling som varer opptil tre måneder, er det mulig å forårsake bare en lang og varig remisjon. Hvis du opplever de første symptomene på infeksjon med demodikose, bør du kontakte ekspertene. Ved hudform - til hudlege, i tilfelle øyeform - til en øyelege.

Måter å få demodecosis

Folk og dyr lider av demodikose: hunder, storfe, sauer, griser, katter. Alle som har møtt en ubehagelig diagnose til sin kollega, familiemedlem eller kjæledyr, lurer på om demodekose er smittsomt eller ikke? Skal du følge karantene eller ta andre tiltak for å beskytte deg mot infeksjon?

Tick ​​på huden: norm eller patologi?

To underarter av jernhus lever på en person:

 • demodex folliculorum - i hårsekkene;
 • demodex brevis - i talgkjertlene.

Legene har fremdeles ikke kommet til en felles mening om spørsmålet om tippen på huden er en anomali eller ikke. De fleste dermatologer er sikre på at Demodex og dets bærer er i epibiosis, det vil si at jernboksen ikke er en parasitt, men bare en svigerfamilie som ikke er skadelig.

Bare noen få forskere mener at når det oppdages et antall flått på en persons hud, er det nødvendig med medisinsk inngrep.

Personer med god helse, riktig arbeidsmiljø, nervøse og hormonelle systemer, er forsikret mot demodikose. Et kryss som lever på huden, vil ikke kunne multiplisere raskt og forårsake akne.

Når kan vi snakke om den normale størrelsen på parasitten? Hos mennesker gir ikke en person per kvadratcentimeter hud problemer. Hvis det ifølge resultatene av analysen viser seg at flått 3 - 6, vil dermatologen diagnostisere demodecosis.

Fare for overføring fra person til person

Faktisk er akne funnet i enhver person. Spor hvordan mikroorganismen slår på bærerenes hud er umulig.

Hvordan overføres demodikose? Studier har vist at det ikke er noen flått på kroppen av nyfødte. De begynner å dukke opp på den sjette eller syvende dagen i livet. Det antas at barn blir smittet fra sine mødre mens de ammer. Derfor kan demodeks bli smittet gjennom direkte kontakt.

Parasitten overføres ikke gjennom luften, gjennom spytt og andre sekreter. Infeksjon av en person fra en person er bare mulig med nær fysisk kontakt, kyss og klemmer. Det er også mulig å overføre flått gjennom sengetøy, plagg og hygieneprodukter.

Men dermatologer hevder at demodikose er begrenset smittsom. Zheleznitsy, sterkt multiplisert, kan hemme den naturlige immuniteten til huden. Dette betyr at når antall parasitter overstiger en bestemt terskel, vil de kunne formere seg selv selv i en sunn person.

Til tross for at tippen passerer fra person til person, utvikler sykdommen nesten ikke fra eksterne kilder, men fra sine egne parasitter etter at immuniteten er redusert. En person med diagnose "demodikose" kan holde seg i nær kontakt med familiemedlemmer i årevis, og hans familiemedlemmer vil ikke bli smittet dersom deres immunitet er i orden.

Personer hvis familier har en pasient med demodikose, er det nok å følge de grunnleggende reglene for personlig hygiene, spise riktig, ta en dusj daglig. Antidemodekoser bør inkluderes i kosmetikk for hudpleie, for eksempel Demodex Complex flytende såpe.

Faktorer som øker risikoen for infeksjon:

 • redusert immunitet;
 • forstyrrelser i hormonsystemet;
 • intens psykisk stress;
 • dårlige vaner;
 • junk food;
 • søvnløshet;
 • hormonelle stoffer og hormonell salvebehandling;
 • vanlig overoppheting i solen, i badekaret.

For personer som er i nær kontakt med en pasient med demodikose, er det viktig å behandle hudbetennelse og andre dermatologiske sykdommer så raskt som mulig. Når de første tegnene på sykdommen oppstår, bør du ikke engasjere seg i selvbehandling.

Du bør umiddelbart kontakte en hudlege fordi demodecosis er lettere å behandle på et tidlig stadium.

Symptomer på Demodex: Hvordan overføres det?

Spørsmålet er hvordan demodex overføres, alle pasienter som kommer over det blir spurt. Tross alt påvirker denne sykdommen i de fleste tilfeller huden i ansiktet og forårsaker alvorlige kosmetiske feil.

Hva er demodikose?

Dette er en hudsykdom forårsaket av den parasitære demodeksmitten (Demodex folliculorum og Demodex brevis), som påvirker de såkalte meibomiske kjertlene og sebaceous kanaler. En gang i kroppen begynner parasitten å spredes aktivt, samtidig som avfall slippes ut, og etter seksten til tjue dager dør den og begynner å brytes ned gradvis.

I tilfelle redusert immunitet og metabolske forstyrrelser fører alt dette til at huden blir dekket av akne og purulente formasjoner som ligner på akne. Ofte påvirkes ansiktets hud, hodebunn, øyelokk, panne og nasolabiale folder. I fravær av rettidig behandling blir sykdommen forsømt og kan forårsake mange komplikasjoner. De vanligste av disse er:

 • allergiske reaksjoner;
 • blepharoconjunctivitis;
 • omfattende utslett av purulent karakter på kroppens hud.

Ifølge statistikk er bærere av Demodex-myter opp til nitti prosent av befolkningen. Den mest utsatt for denne sykdommen er kvinner i alderen trettifem til førti år, så vel som eiere av fet hud.

Tegn på nederlag

Den presenterte sykdommen er ofte forvekslet med akne eller en rekke andre hudsykdommer. Demodikose har imidlertid ganske spesifikke symptomer:

 1. Akne er overveiende rosa i farge.
 2. Det er en endring i strukturen av huden.
 3. Øyenvipper og hår faller ut (hvis en myte er skadet av hodebunnen).
 4. Pigmentering av huden oppstår.
 5. Nesen øker i størrelse.
 6. Huden skifter farge (fra grått til marron).
 7. Karakteristisk kløende og skumle røde flekker vises.
 8. Grovdannelse og puffiness av huden. Mulig dannelse av tuberkler.
 9. Siden tippen foretrekker å bevege seg om natten, kan pasienten i denne perioden føle seg kløe, brenne, i tillegg til å føle seg som om noen kryper langs den.
 10. Demodectic blepharitis.
 11. Utseendet på ansiktets hud, små smertefulle sår.
 12. Forverring av øyelokkene.
 13. Følelse av nærvær av fremmedlegeme i øynene.
 14. Utslipp av klebrig natur fra øynene med en tendens til å samle seg i hjørnene.
 15. Vaskulære vener som vises på ansiktets hud.

Ovennevnte tegn bidrar til å identifisere en person som lider av demodecøs infeksjonssykdom. Med tanke på det faktum at demodikose er ganske farlig og i alvorlig form, kan det forstyrre en person betydelig, mens man observerer symptomene som er karakteristiske for Demodex, bør man umiddelbart konsultere en hudlege og gjennomgå den nødvendige behandlingen.

Hva forårsaker infeksjon?

Eksperter identifiserer en rekke faktorer som forårsaker infeksjon med demodikose og aktiv videre utvikling av sykdommen. Disse inkluderer:

 1. Diabetes mellitus.
 2. Genetisk predisposisjon.
 3. Svekket immunitet
 4. Feil i det endokrine systemet.
 5. Arvelig faktor.
 6. Forstyrrelser av hormonbalanse.
 7. Tilstedeværelsen av gastrointestinale sykdommer.
 8. Alkoholisme.
 9. Stressige situasjoner.
 10. Kronisk utmattelse.
 11. Langvarig eksponering for hud sollys.
 12. Misbruk av krydret og krydret mat.
 13. Lange og ukontrollerte hormonelle stoffer.
 14. Graviditet.
 15. Hyppig bruk av badstuen eller solariumet.
 16. Tendens til allergiske reaksjoner.
 17. Bruk av kosmetikk basert på hormonelle komponenter.
 18. Søvnløshet og kronisk søvnmangel.
 19. Hyppige UV-behandlinger.
 20. Patologi i leveren.

Det skal bemerkes at demodex som sådan ikke representerer en fare for menneskers helse, og dens tilstedeværelse i seg selv ikke er en patologi.

Dens aktive reproduksjon og følgelig oppstår sykdommen med alle de følgende konsekvenser bare under egnede forhold for dette, forårsaket av eksponering for eksterne eller interne faktorer.

Hvordan oppstår infeksjonen?

Er demodikose smittsom? I lang tid var dette spørsmålet en av de mest kontroversielle og relevante for spesialiserte hudlege. Moderne studier har vist at sannsynligheten for infeksjon, men ganske lav, eksisterer fortsatt. Demodecosis overføres hovedsakelig i tilfelle nært fysisk kontakt med bæreren av sykdommen. Krammer, kyss, bruk av samme hygieneprodukter kan forårsake infeksjon. I tillegg bidrar infeksjon til bruk av ett klær med de syke og deling av sengetøy. Demodex-myten kan overføres gjennom puter, fjærsenger, hø eller halm.

I tillegg hevder noen eksperter at det parasittiske krysset overføres ikke bare fra pasienten med demodikose, men også fra en sunn person som er bærer. Denne prosessen skjer hovedsakelig ved kontakt mellom talgkjertlene, øyenbrynene og håret.

Er infeksjon fra dyr mulig?

Siden ikke bare mennesker, men også andre pattedyr er utsatt for demodikose, oppstår spørsmålet om det er mulig å få sykdommen fra dyr. Resultatene av forskning hevder at det er helt umulig. Faktum er at mite Demodex canis, som forårsaker demodikose hos dyr, er helt trygt for mennesker, siden det ikke har evne til å parasitere under huden.

Hva er sjansen for infeksjon?

Hvis noen fra slektninger eller bekjente er syk med demodikose, bør du ikke få panikk og unngå å kommunisere med denne personen. Som allerede nevnt overføres sykdommen bare hvis det er forhold som tilsvarer denne prosessen (redusert immunitet, et antall bestemte sykdommer, etc.). I tillegg er det ifølge statistikken minimert sannsynlighet for infeksjon fra en annen person. I tillegg er nesten alle som bærer tett, en sykdom i asymptomatisk skjult form. I mangel av problemer med immun-, endokrine og nervesystemer manifesterer demodikose seg ikke og forårsaker ingen problemer for eieren.

Likevel, for å minimere risikoen for kontakt med en pasient som lider av en uttalt form for demodikose, anbefales det å observere følgende regler:

 1. Daglig dusj.
 2. Bruken av spesiell antidemodekozny såpe, som aktiverer kroppens beskyttende funksjoner, har som mål å bekjempe demodeks.
 3. Manglende nær fysisk kontakt med pasienten.
 4. Minimerer kontakt med personlige ting og pasienthygieniske gjenstander.

Følgende regler er ekstremt trygt for en sunn person i tilfelle av hyppig og langvarig kontakt med en pasient med demodikose.

Forebyggende tiltak

Spesielt utformede og helt effektive måter å forhindre demodikose i dag eksisterer ikke. For å minimere muligheten for infeksjon og utviklingen av denne hudsykdommen anbefales imidlertid dermatologene å følge disse anbefalingene:

 • følg regler for personlig hygiene;
 • styrke immunforsvaret;
 • ta vitaminkomplekser;
 • skikkelig omsorg for huden din;
 • spis rasjonelt
 • gi opp dårlige vaner;
 • ikke bruk andres hygieneprodukter og inventar;
 • regelmessig besøke en hudlege for å oppdage sykdommen i sine tidlige stadier.

Demodecosis anses å være en ganske alvorlig hudsykdom, som overføres gjennom nær kontakt med bæreren. Imidlertid oppstår infeksjon i ganske sjeldne tilfeller under tilstedeværelse av passende forhold. Forsiktig oppmerksomhet til egen helse og overholdelse av enkle forebyggende regler reduserer risikoen for infeksjon med demodikose til et minimum.

Demodecosis er smittsom eller ikke, overføres det fra dyr og mennesker

Menneskekroppen er hele tiden utsatt for eksterne faktorer. Spesielt kan flått ikke bare forårsake problemer med sine biter, men også bære mange smittsomme sykdommer. En av disse skadedyrene er Demodex (aknejern). I størrelse når den bare 0,3-0,4 mm, og derfor er det ikke visuelt umulig å vite om dets tilstedeværelse i kroppen, bare ved dens karakteristiske symptomer. Etter å ha lært at et slikt kryss ble funnet hos noen, har mange mennesker spørsmål: er demodecosis smittsom hos mennesker, og hvordan kan den overføres? For å forstå hvordan demodikose overføres, er det nødvendig å vite hva årsaken til denne hudsykdommen er, hvordan det manifesterer seg og hvordan demodikose kan overføres mellom mennesker og dyr.

Hva er demodikose

Demodecosis er en dermatologisk (hud) sykdom som utvikler seg som en reaksjon av kroppen til tilstedeværelsen av Demodex-myt i kroppen. Det har vært vitenskapelig bevist at Demodex-myt er til stede i kroppen til 90% av verdens innbyggere, men ikke alle har sykdommen. Denne sykdommen kan kalles sesongmessig, da den forverres av høsten undertrykkelse av immunitet. Også med alder øker tilbøyelighet til denne sykdommen. Barn er mindre utsatt for utvikling av demodikose - dette er forbundet med mindre sebumsekresjon. Tippen settes som regel i sebaceous kanaler i huden eller hårsekkene, og når kroppen er svekket, aktiveres den, som manifesterer seg som et utslett som ser ut som akne. Ofte påvirker parasitten huden på ansiktet - panne, nasolabial trekant, øyelokk, hake, ytre øreområde. Også, i noen tilfeller sprekker utslett til hode, rygg og bryst. Utsløpet er dannet på grunn av kroppens reaksjon på produktene av tippeliv.
De første symptomene som du kan gjenkjenne en hudsykdom på, er en betennelse i huden opp til akne. Sykdommen er også ledsaget av:

 • kløe;
 • kribling;
 • berørte hudflak;
 • porene forstørret.

Hvis skadedyret har sett seg ned i øyelokkene, dannes det en purulent separasjon i øynene, øyevipper blir tynnere og kan til og med falle ut. Samtidig er øyelokkene veid, rødhet vises, og skalaer kan vises nær bunnen av øyevippene. Med økt aktivitet av krysset i nærheten av lacrimal kanalen i øyet, kan tørrønsyndrom utvikles.
Seborrhea er dannet i hodebunnen av demodikose. Det manifesteres av økt sebaceous utskillelse (håret blir raskt fett) og hårtap. Tilstedeværelsen av et tippe bestemmes også ved å undersøke øyevipper og pannehår - skadedyret kan gjemme seg i follikel øyevipper, men på grunn av sin lille størrelse kan den kun ses med et mikroskop.
Siden tippen alene bor i de dypere lagene i huden, kan dyp rensing av huden provosere sykdommen, et besøk til badstuen og et bad (når damping, porene i huden er åpne og tippen går til de øvre lagene).

Infeksjonsmetoder

Hudmitt aktiverer sin aktivitet i kroppens svekkede tilstand. Og følgende faktorer kan svekke kroppens beskyttende funksjon:

 • alkoholmisbruk;
 • røyking,
 • stress,
 • genetisk predisposisjon;
 • redusert immunitet;
  allergiske reaksjoner;
 • søvnløshet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • bruk av visse stoffer;
 • sykdoms diabetes mellitus;
 • kronisk tretthet.

Men det er ikke nødvendig å isolere pasienten helt, det er nok å introdusere som regel å vaske hendene oftere for å stryke sengetøyet. Det er mulig å tildele pasienten et individuelt sett med håndklær og begrense kroppskontakter.

Hvordan overføres subkutan mite

Demodecosis sykdom kan oppstå fra en pasient til en sunn person gjennom berøring. Parasitten kan også overføres via vanlige hygieneprodukter, fjærputer, sengetøy. Vanligvis er disse husholdningsartene vanlige blant familiemedlemmer, så hvis ett familiemedlem er syk, så er andre i fare. Personer med lav immunitet er spesielt utsatt for infeksjon.

Demodecosis blir overført fra både den syke personen og tipperen. En person selv kan ikke engang være klar over at han er en transportør, men det er ganske mulig å overføre det til en svekket organisme.

Er demodikose sykdom smittsom?

Mange som har opplevd et subkutant kryss, manifestert i en person eller et kjæledyr, er ofte interessert i å besøke en lege: "Er demodikose smittsom eller ikke? Kan et kryss gå fra person til person? Er subkutan kryss i katter overført til mennesker eller ikke? Demodecosis hos hunder er smittsom mot mennesker eller bærer ingen fare? Og er sykdommen vanligvis overført fra noen dyr til mennesker og vice versa? "La oss se på disse problemene.
Noen ganger kan kjæledyr få demodikose. Demodecosis hos katter og hunder som bor hjemme er mye mindre vanlig enn sine hjemløse slektninger. Denne hudsykdommen er svært smittsom, men bare for andre dyr, det vil si fra en katt eller fra en hund til en person, blir ikke overført. Dette skyldes at sykdommen hos mennesker og dyr skyldes ulike typer Demodex-myt - Demodex folliculorum og Demodex brevis er parasittiske på mennesker, og Demodex canis på kjæledyr. I tillegg til menneskelig demodikose er ikke smittsom for firebenede venner, blir ikke flåttpreget overført til mennesker. Likevel bør kontakt med et sykt dyr begrenses til fullstendig gjenoppretting.
En hjemlig smittsom katt eller hund må behandles for denne sykdommen. For det første ser kjæledyr ikke attraktive ut, siden Demodex canis får hår til å falle ut i hele områder og kjæledyr ser skallet ut. For det andre er tippen i stand til å provosere utviklingen av ulike komplikasjoner (steder med løs hud kan gå inn i sårstadiet), som senere vil bli vanskeligere å kurere og de sykdommene som kan vises i et kjæledyr, kan komplisere liv og eier selv.
Oppsummering er det lett å si at demodex er smittsom, men siden det er av en annen type, blir sykdommen ikke overført fra mennesker til dyr og omvendt.

forebygging

Det er ikke mulig å beskytte seg helt mot demodikoseinfeksjon, så vel som fra biter av et enkelt tikk i naturen. Men du kan redusere sannsynligheten for sykdommen med noen få enkle regler:

 • økt oppmerksomhet mot personlig hygiene: bruk kun personlige håndklær, kammer, husholdningsartikler, vaskehender etter å ha besøkt gaten, stryke klær etter vask;
 • Det er ønskelig å begrense bruken av alkohol og røyking.
 • tar et kompleks av vitaminer og mineraler for å opprettholde immunitet, spesielt i løpet av høsten og våren;
 • riktig ernæring vil sikre inntak av vitaminer i kroppen, som først og fremst er nødvendig for normal funksjon av immunsystemet: inkludere mer frukt og grønnsaker i dietten, erstatt søt brus med ferske juice og fruktdrikker;
 • Du må vaske ansiktet grundig om natten for å vaske av kosmetikk og gassstøv;
 • forebyggende besøk hos en hudlege for å gjenkjenne noen sykdom i de tidlige stadier.

Å overholde de enkle regler for forebygging, å vite symptomene på demodeks og hvordan sykdommen overføres, kan du beskytte deg mot en så ubehagelig sykdom som demodikose av huden.

Demodex Mite: Hvordan kan jeg få det?

Små, usynlige øyesparasitter av Demodex-typen kan føre til mye trøbbel for en person. Spesielt forårsaker de utviklingen av akne og provoserer inflammatoriske lesjoner i det visuelle systemets organer. Men hvordan overføres en farlig subkutan myte til mennesker?

Demodekoz: smittsom eller ikke?

Med alvorlig alvorlighetsgrad av akne sender kosmetologer alltid klienten til en dermatologisk klinikk for å gjennomføre en undersøkelse av skrapehud. Og ganske ofte viser det sig at den sanne skyldige av stygg akne er en liten parasitt - Demodex-myt. Selvfølgelig er personen selv og hans slektninger interessert i om det er mulig å fange akne, og om parasitter overføres til andre mennesker.

Leger i denne forbindelse har et ganske klart synspunkt. Demodex-myter kan lett spres fra person til person, men oftest utgjør ikke noen trussel mot helse.

Kan jeg bli smittet?

Studier viser at demodektiske kvaler er på huden av nesten alle mennesker (90%). De er også til stede på talgkjertlene, for eksempel i håret eller øyevipper. Parasitter finnes på ansiktet og kroppen til selv barn av nyfødt alder, de kan enkelt overføres til dem fra moren deres. Men som regel, etter smitte, manifesterer ikke flått seg selv. De parasitterer på kroppen, forbruker døde celler av epidermis, talg og andre avfallsprodukter. Opptil tre parasitter kan trygt passe i en hårpære uten å forårsake forstyrrelser av trivsel.

Noen ganger kan flåttene begynne å spredes aktivt, med det resultat at hudormer, sår, støt og røde flekker opptrer på huden, som er utsatt for flaking og kløe. Å provosere aktiviteten til demodikose kan:

 • Endringer i hormonnivå.
 • Redusert immunitet (lokal og generell).
 • Arbeid.
 • Tilknyttede sykdommer, etc.

Vi bør også vurdere andre arter av Demodex-myter, som parasiterer på andre representanter for faunaen. Spesielt er dyresparasitter ansett som helt ikke-smittsomme, da de i utgangspunktet er tilpasset eksistensen i en annen type epidermis.

Således er det ganske vanskelig å si om demodekose er smittsom hos mennesker. Flettene overføres lett, men forårsaker utslett bare på bakgrunn av tilstedeværelsen av noen predisponerende faktorer (helseproblemer), og selv da ikke alltid.

Hvordan overføres demodikose?

Så fant vi ut at du ved en tilfeldighet kan bli smittet med demodikose. Ofte skjer et slikt ubehag i en svært tidlig alder, og påvirker vanligvis ikke helsetilstanden. Hvordan kan du få:

 • Med stram kroppskontakt.
 • Ved bruk av vanlige hygieneprodukter.
 • Når du bruker en syk person.
 • Ved bruk av felles sengetøy, puter, etc.

Det er verdt å merke seg at folk er smittet selv fra kontakt med tippebærer, som også kan være helt uvitende om statusen. Utvilsomt øker risikoen for overføring av parasitter i den aktive fasen av sykdommen, når antall individer på akne-berørt hud øker med en størrelsesorden.

Er demodikose smittsom?

27. april, 2017, 11:45 Ekspertartikel: Darya Dmitrievna Blinova 0 3.600

Mange mennesker er interessert i spørsmål: er demodecosis smittsom og kan den bli smittet av dyr og mennesker? Demodecosis er en sykdom som er preget av skader på huden og håret. Sykdommen har et annet navn - rosacea, og provoserer sin subkutane tikk. I utseende er akne og demodikose hos mennesker svært like, da de påvirker talgkjertlene. Men kryssinfeksjon har en helt annen utvikling. Derfor er det viktig å forstå i detalj hvor farlig sykdommen er og hvordan du kan bli smittet.

Hvordan overføres det?

Det antas at demodikose overføres ved kontakt med infiserte, når det er en direkte berøring av sykt hår, øyenbryn og talgkirtler. Forskere har funnet ut at subkutane kvaler ikke tilpasser seg liv utenfor verten, men noen studier tyder på at parasitten forblir i live i lang tid i det ytre miljøet. I vannet kan tippen overleve ved +15 grader i opptil 25 dager. På død hud beholder sin levedyktighet i ca 20 dager. Men spørsmålet om parasitter som overlevde i slike situasjoner kan infisere mennesker forblir ubesvarte.

Når manifesterer sykdommen?

Sykdommen manifesterer seg i form av rødhet av huden (hovedsakelig i ansiktet), som senere utvikler akne. Ofte den mest uttalt utslett rundt nesen, på haken og på pannen. Noen ganger kan rødhet observeres på ryggen, brystet og i lyskeområdet. Den berørte huden begynner å tingle, det er sterk kløe, tetthet i huden, som blir skinnende og flakket, og porene utvides.

I situasjoner hvor demodekose har slått øynene, har pasienten en purulent utslipp fra dem, øyevippene blir tynnere og begynner å falle ut. Hvis mytene rammer hodet på hodet, har pasienten seboré, som er preget av økt sebaceøs utskillelse, samt alvorlig hårtap.

Risikoen for menneskelig infeksjon med demodikose

Forhold hvor det er mulig å fange en sykdom:

 • redusert immunitet;
 • svangerskapstid
 • endokrine forstyrrelser;
 • alvorlig stress;
 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • usunt kosthold;
 • søvnproblemer;
 • bruk av visse stoffer;
 • allergiske reaksjoner;
 • hyppige besøk til bad og badstuer.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Er det mulig å bli smittet fra en person?

Subkutan mite Demodex, som provoserer demodecosis hos mennesker, kan overføres fra person til person. Det er derfor at demodikose anses som en smittsom sykdom. Imidlertid er det viktig å si at subkutane kvaler er betingelsesmessig patogene helminter, derfor kan de forårsake kliniske symptomer på sykdommen bare i tilfelle av spesifikke forhold beskrevet ovenfor. Studier sier at et stort antall av befolkningen er infisert med denne typen parasitt, mens de kliniske symptomene på sykdommen diagnostiseres flere ganger mindre.

Kan jeg bli smittet fra dyr?

Demodecosis hos hunder og andre dyr fører til en annen kryss, som ikke kan parasitere under huden på mennesker. Ticks smitte dyr kan eksistere på menneskelige kropper for bare noen få dager, hvoretter deres død oppstår. Derfor er det umulig å få demodikose fra en hund. Infiserte dyr, selvfølgelig, er det viktig å utføre terapi, men det bør huskes at de ikke er smittsomme og ikke utgjør absolutt noen trussel mot menneskers helse.

Sykdomsforebygging

For å unngå demodikoseinfeksjon er det viktig for en person å følge enkle regler, hvorav den første vil være forsiktig med personlig hygiene. I tillegg er det viktig så snart som mulig å behandle sykdommer i huden og betennelse. Ikke bruk andres klær og bruk hygieneprodukter og kosmetikk. Overholdelse av et sunt balansert kosthold, slutte å røyke og drikke og unngå stressende situasjoner vil også være nyttig. I tilfelle av de første symptomene, er det viktig å ikke medisinere og umiddelbart konsultere en lege, da sykdommen er mye lettere å helbrede i begynnelsen.

Er demodecosis smittsom hos mennesker og hvordan overføres det?

Sykdommer i huden - dette er ikke det hyggeligste emnet for alle publikum. Sikkert selv medisinske studenter med avsky viser bilder og prøver av disse gamle, som verden, plager. Det første spørsmålet som oppstår når man ser usunn hud er: er det smittsomt? Unntatt mer sjeldne tilfeller av kyllingpoks, porfyri, hypertrichose og andre ting, vil jeg gjerne utforske et mer presserende tema: er det smittsomt for demodecosis? Og hvordan å beskytte deg mot slike hverdagslige sykdommer?

Hvordan finne ut at en person har demodikose?

Lignende hudmel forfølger mange mennesker. Videre er 90% av verdens befolkning, ubevisst, bærere av parasittpatogenet - den mikroskopiske myten Demodex. Det tilhører den nøytrale gruppen av mikroorganismer som lever på kroppen vår. Selvfølgelig, analysen skal normalt ikke vise sin tilstedeværelse, men man kan ikke argumentere med statistikken.

Ticks mat på sebum og bor i nærheten av hårsekk. De mest favorittstedene til disse skadedyrene:

 1. Ansikt (kinn, hake, panne, nese, øyenbryn).
 2. Noensinne.
 3. Eksterne aurikler.
 4. Nakke.
 5. Skulderbelte
 6. Ryggene (sjelden).

Som kjent er denne sykdommen ikke likegyldig for mennesker eller dyr. Å stille et spørsmål: om demodecosis er smittsom hos en person, bør du, etter å ha merket symptomene:

 • en rekke rosacea (akne);
 • håravfall, øyenvipper;
 • kløe og rødhet;
 • forstørret nese;
 • endring i hudpigmentering (jordgrå).

Er mennesket infisert med demodikose? Symptomer

Hvis samtalepartneren din, venn eller slektning har lignende symptomer, bør du tenke på tette kontakter med ham. Til slutt kan du bare sjekke for tilstedeværelsen av demodikose etter overlevering av skrapingen til laboratoriet.

Hvordan kan du få demodikose?

Før du beveger deg bort fra en person med demodikose, ta en titt på årsakene til at den forekommer rent for deg selv. Dessverre kan alle få en slik sykdom, selv uten å kontakte med transportører.

Så svaret på spørsmålet om hvordan demodikose blir overført kan være:

 • svekket immunitet;
 • graviditet;
 • endringer i det endokrine systemet;
 • nervøsitet (stress);
 • dårlige vaner;
 • dårlig ernæring;
 • søvnforstyrrelser;
 • lidenskap for solarium, badstuer;
 • tett kontakt med transportøren.

På bakgrunn av denne listen blir det klart hvordan demodikose oppstår, hvordan denne sykdommen overføres.

Er det nødvendig å frykte infeksjon fra en person?

Du kan få demodikose fra en person. Dette forenkles av:

 • nær kontakt;
 • felles sengetøy;
 • ved hjelp av andres personlige hygieneprodukter;
 • ha på seg en syk person.

Husk at infeksjon med demodikose er mulig i alle aldre, derfor kan barn bli syke fra mødre, far og andre mennesker i nærheten av dem. Dette gjelder spesielt for babyer med medfødte patologier i lungene og andre organer.

Hvorvidt demodekoz er smittsom - Kan et barn bli smittet

Hva er forebygging av demodikose?

Hvis du er truet med infeksjon av demodikose fra en person, eller du er bare redd for skade på helsen din, må du bare følge enkle regler:

 1. Følg personlig hygiene!
 2. Tid til å behandle alle hudsykdommer!
 3. Ikke la ubemerket hudbetennelse gå!
 4. Ikke bruk andres klær, bruk ikke andres vaskeri- og hygieneprodukter!
 5. Riktig og regelmessig spise!
 6. Ikke vær nervøs!
 7. Desinfiser klesvask ditt oftere!
 8. Ikke bruk andres sminke!
 9. Ikke forsink et besøk til legen!

Etter å finne ut om demodikose er smittsom, skynd deg å se en lege. Siden den minste kontakten med bæreren av sykdommen fremkaller infeksjon i huden og deg. Og demodikose, som andre sykdommer, er lettere å behandle på et tidlig stadium og bare som foreskrevet av en lege. Gravide og ammende mødre bør spesielt passe på slike sykdommer. Tross alt er de, som allergier, langt fra egnet for alle rusmidler.

Flere Artikler Om Typer Acne