Legene sier at demodexmite eller jernakne er en av de vanligste parasittene i menneskelig hud. Det enkle spørsmålet om demodikose er smittsomt hos en person, blir imidlertid besvart flertydig, som i barnets telle: ikke si "ja" og "nei". Det er nødvendig å forstå dette problemet grundig for å beskytte ansiktet og øynene fra parasitten.

Demodecosis - er det en slik sykdom?

Meningene fra forskere om mites av slekten Demodex som årsak til hudpatologier er varierte og motstridende. To arter - D. follikulorum og D. breis - er en del av samfunnet av opportunistiske parasitter på menneskelig hud. De bor i hårsekkene i hårsekkene og kanalene til talgkjertlene av ikke bare syke, men friske mennesker.

Demodex feeds på talg og skades vanligvis ikke menneskelig hud.

Tilstedeværelsen av flått på huden, øyenbrynene og øyevipper fører ikke nødvendigvis til utvikling av demodikose. Dette faktum forklarer tvil om dette er en sykdom eller ikke. I medisinsk litteratur er det tegn på at patologi er syvende når det gjelder utbredelse blant dermatoser.

Tegn på demodektisk infeksjon:

 • formasjon på ansiktet og brystet av papler, røde flekker, papules-papules;
 • flaking langs kanten av øyevipper og i øyebrynets område;
 • kløe og annet ubehag;
 • Utseendet på selene i huden;
 • hyperkeratose;
 • smerte i øynene.

Forskere har oppdaget parasittkolonier hos pasienter med sykdommer som akne, rosacea, pustulær follikulitt, perioral dermatitt. Når forskere viser at Demodex er aktivt involvert i utviklingen av akne, vil leger ofte kunne foreskrive salver med akaricide stoffer, som permetrin, til pasienter.

Hvorfor er demodex for noen mennesker smittsom, men ikke for andre?

Den vanligste teorien forklarer parasittenes essens. Med uforstyrret mikroflora manifesterer Demodex seg ikke. Symptomene på sykdommen vises i tre tilfeller: hvis folk er overfølsomme overfor parasitttoksiner, med huddysbakterier og overdreven aktivitet av talgkjertlene.

Smittsomheten av demodeks er tildelt en sekundær rolle. Faktum er at patogeniteten til et kryss for en bestemt person ikke er avhengig av egenskapene til parasitten, men på immuniteten og hormonbakgrunnen til verten selv. Gunstige endringer i sammensetningen av talg, økt aktivitet av bakterier i porene i huden.

Mites trenger en temperatur på rundt 37 ° C og andre gunstige forhold for eksistens utenfor menneskelig hud, som de sjelden finner i miljøet.

Vanligvis opprettholder et svært smittsomt infeksjonsmiddel eller parasitt sin levedyktighet utenfor verten i lang tid. Overføring skjer gjennom luften, husholdningsartikler og direkte kontakt med syke mennesker med sunne. Flettene overføres ikke med spytt eller dråper, men de bidrar til inntrengning av en viral, bakteriell, soppinfeksjon fra epidermis inn i oljehårsekkene.

Takket være demodeksen, pyogene kokker, samt forårsakerne av seborrheisk dermatitt, papulær follikulitt, faller de inn i de dype lagene i huden. Hud påvirket av en smittsom sykdom blir mer mottakelig for andre. Bidra til utvikling av dermatoser foci av kronisk infeksjon, sykdommer i leveren, tarmene, bukspyttkjertelen, endokrine sykdommer.

Hvordan oppstår demodeksinfeksjon?

Ticks finnes hovedsakelig i talgkjertlene, plassert på ansikt, bryst og rygg (sjelden). Typisk lokalisering er den såkalte T-sonen (panne, øyenbryn, øyevipper, hake). Noen ganger Demodex er parasittisk på huden på penis og skrotum, skinker.

For første gang er det mulig å bli smittet med flått av D. follikulorum og D. Breis fra en pasient eller bærer. Den andre er en person på hvis hud Demodex er tilstede, men det er ingen symptomer på sykdommen. Sannsynligheten for infeksjon økes dersom kontaktene til pasienten og de sunnene er faste og tette.

Primær demodikose er diagnostisert som en uavhengig sykdom. Men mer vanlig med rosacea, seborrheic og perioral dermatitt.

På spørsmålet om smitte av flått som bor i hunder og katter, har eksperter forskjeller. Sykdomsforbindelsen til sykdommen i firbenet kjæledyr tilhører arten D. canis. De fleste leger mener at kryssdyr til mennesker ikke er farlige.

Hvordan ser demodikose ut?

Leger og forskere merker en viktig funksjon: Infeksjon med ulike typer flått fører til utvikling av ulike former for sykdommen. Forskere foreslår at dette skyldes de forskjellige størrelsene Demodexes.

Akne eller D. folliculorum har en gjennomsiktig kropp ca 0,3-0,4 millimeter lang. I tillegg til voksne individer, er egg lagt av hunner, larver og nymfer på huden. Utvikling fra et egg til en voksen tick oppstår i 2-3 uker.

En fettfettfett kan bli bebodd av 3-5 personer av D. folliculorum. De spiser på sebum, hvilke sebaceous kjertler produserer. Ved alvorlig skade øker antallet follikelinnbyggere, og en inflammatorisk respons utvikler seg som respons på parasittenes aktivitet.

Ticks of D. folliculorum forårsaker røde flekker og områder med sterk desquamation. Når D. brevis er infisert, dannes akne (papules-pustler).

Huden i det kroniske løpet av sykdommen blir uestetisk. Alle lag tykkere og blir tettere. Elasticitet er tapt, en usunn glans av epidermis dukker opp. Store pustler disfigurer ansiktet, røde flekker på enkelte områder av pannen, på siden av nesen eller på nesen.

Hvordan unngå demodex infeksjon?

Forsiktig personlig hygiene bidrar til å unngå sykdommen. Overholdelse av enkle sanitetsregler, kjent for alle fra skolen eller fra barnehagen, er nødvendig. Det er spesifikke tiltak for å forhindre overdreven spredning og flått i sebaceous kjertlene.

5 måter å bekjempe demodikose på:

 1. Reduser bruk av oljeholdige salver, kremer, samt ansiktsoljer (lipidmiljø er gunstig for reproduksjon av Demodex).
 2. Vask klær, sengetøy og undertøy ved temperaturer over 50 ° C (skadelig effekt på flått).
 3. Ting og ting som ikke kan vaskes og kokes, behandler tørr eller våt damp.
 4. Pasient demodikose bør bruke et eget håndkle, kam, svamp, øyenbrynpensel, kosmetiske børster, etc.
 5. Det er nødvendig å spise rasjonelt, konsumere mer frisk frukt og mindre raffinert mat.

Ultrafiolett stråling er bra for huden, men i moderasjon. UV stråler tørker epidermis, bidrar til dannelsen av vitamin D. Men for lang eksponering for solen er skadelig, da det fører til økte reaksjoner med deltakelse av frie radikaler. Det må huskes at den ødeleggende effekten av ultrafiolett på huden fortsetter i ytterligere 3 timer etter isolasjon.

Demodexmite: måter å smitte på, tegn, komplikasjoner, metoder for behandling og forebygging

I medisin er det mange sykdommer som påvirker tilstanden til huden. Som et resultat har pasienten kviser på ansikt, nakke og kroppsområder. Et av disse problemene er huddemodikose.

Hva er denne sykdommen, og hvem forårsaker det?

Beskrivelse av patogenet

Hva er demodikose? Mite Demodex refererer til mikroskopiske parasitter som rolig sameksisterer på den menneskelige huden. Ikke alle pasientene er klar over denne typen patogen.

Og derfor er spørsmålet ofte hørt: "Demodex er hva? Hva er årsakene til dens manifestasjon?

Ticks av denne underarten er svært små i størrelse, og derfor er det ganske enkelt umulig å erstatte dem med det blotte øye. Deres lengde er mindre enn en millimeter, mens de ikke har noen nyanse.

Den mest akseptable habitat for flått er sebaceous kjertel i kropps eller ansiktsområdet. De kan også ligge i hårsekkene eller øyevipper.

Parasitter feed på subkutant fett, kosmetikk basert på vegetabilske fettstoffer og celler fra hårsekkene.

Hvis demodex ble funnet hos en person, bør huden behandles umiddelbart. Og det er flere grunner til dette. Først og fremst suger mitten fra hårsekkene og huddekselet ut alle næringsstoffene. På grunn av dette, noen områder svulmer, redden, og kviser vises. Verst av alt, når demodikose fører til hårtap.

Demodex-myt sprer patogener gjennom hele ansikt, nakke og kropp og påvirker porene og dypere lag av huden. I nærvær av parasitten kan pasienten oppleve kløe og peeling i det berørte området.

Hvordan overføres demodikose?

Det antas at parasittinfeksjon observeres fra person til person med nær kontakt. Det vil si når øyevipper, øyenbryn eller hår berører, kan krysset flytte til en annen vert. Det spiller ingen rolle om pasienten er sunn eller ikke.

Subkutane beboere og har ikke muligheten til å leve utenfor menneskekroppen, men for en tid kan de leve i miljøet under visse forhold. For eksempel kan et tippe leve i et akvatisk miljø ved en temperatur på femten grader i opptil tjue dager. Derfor er problemet med infeksjon hos en sunn person fortsatt uløst.

Nå må du demontere et annet spørsmål. Er demodecosis smittsom hos mennesker? Og hvordan kan du få denne sykdommen?

Demodecosis overføres fra person til person med nær kontakt. I dette tilfellet tilhører parasitten den betinget patogene floraen. Det vil si at det kan multiplisere bare for øyeblikket når det er forhold for dette.

Også eksperter fant at sykdomsdemodikosen kan bli arvet. Hvis en demodexmite er funnet hos en pasient, hvordan overføres det han må vite. Det er derfor demodikose er smittsom og kan føre til infeksjon av dem rundt deg og dine kjære.

Demodex finnes ofte i kjæledyr. Dette krysset skader ikke dyrets helse, men overføres i en sirkel til folket.

Årsakene til sykdommen

Hva er demodikose er ikke kjent for alle mennesker. Men parasittene i denne gruppen som forårsaker sykdommen, er permanent bosatt i huden. Deres funn fører ikke alltid til utviklingen av sykdommen. En rekke grunner kan bidra til dette fenomenet.

Under parasittvognen mellom den faste og midlertidige verten oppstår et visst forhold. Det vil si at krysset eksisterer og mottar alle nødvendige stoffer for seg selv. I dette tilfellet mottar personen ikke noen skade. Det er vanlig å snakke om en slik situasjon bare når det ikke er mer enn fire eller fem personer på huden, kjertelen eller øyenvippen.

Hvis tallet overskrider normen, blir krysset automatisk til en parasitt og fører til manifestasjon av demodikose.

Det er mange faktorer som resulterer i ubehag. De er delt inn i ekstern og intern type.

Av interne årsaker er det vanlig å tildele:

 • nedsatt immunfunksjon;
 • total uttømming av kroppen;
 • virale eller bakterielle sykdommer av kronisk natur;
 • Tilstedeværelsen av en parasittisk infeksjon;
 • Tilstedeværelsen av svulstformasjoner;
 • traumer til indre organer, katt og muskelvev;
 • gjennomføre kirurgiske inngrep;
 • Tilstedeværelse av autoimmune sykdommer;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • sykdommer i huden;
 • tilstedeværelsen av seborrheisk dermatitt;
 • rosacea;
 • acne;
 • oral dermatitt;
 • forstyrrelse av nervesystemet;
 • hormonell ubalanse;
 • graviditet og amming;
 • Tilstedeværelsen av diabetes.

Årsakene til demodikose kan være skjult i nærvær av overvekt, dårlig ernæring, anemi i den kvinnelige halvdelen av befolkningen eller impotens hos menn.

Det er også andre årsaker til hudsykdom. De tilskrives eksterne faktorer i form:

 • temperatur svingninger;
 • dårlig miljøsituasjon i landet;
 • feil livsstil;
 • vanlig bruk av kosmetikk;
 • støv hjemme;
 • forekomst av stressende situasjoner;
 • lang bruk av kortikosteroid medisiner;
 • Konstant besøk til bad og badstuer;
 • lenge opphold i solen med sikte på solbrenthet.

Alle de ovennevnte årsakene kan bare føre til manifestasjon av sykdommen. Men eksperter har bare en mening.

Mite Demodex begynner aktiv reproduksjon på huden på grunn av endringer i hudens pH.

Et gunstig miljø for parasitten er et alkalisk miljø, hvis nivå er seks og en halv enheter. I en sunn person er denne figuren omtrent seks enheter, mens miljøet forblir litt surt.

Når et slikt miljø kommer, begynner krysset å aktivt sprede seg og legge eggene sine. Noen halvdel av individene dør og forblir på huden. Og denne prosessen fører til tilsetning av gjærlignende sopp og bakterier.

Som et resultat begynner personen å produsere talg aktivt, noe som forårsaker ubehagelige symptomer i form av irritabilitet, allergiske manifestasjoner og kløe.

symptomatologi

Når en person har en oppfatning av hva slags sykdom, er det verdt å forstå hvordan man skal bestemme tilstedeværelsen av sykdommen. Symptomene er delt inn i to typer: hud- og øyemessigasjoner.

Hvis en pasient har huddemodikose, er symptomene preget av dannelse av en inflammatorisk prosess på ansiktets hud. Ofte rammet superciliary buer, kinn, hake. I de sjeldneste tilfeller forekommer tegn på demodikose i thorax-, dorsale- og lydområder.

Det viktigste symptomet på sykdommen er den inflammatoriske prosessen i talgkjertlene og hårsekkene, noe som fører til utseendet av akne.

Hvis huden blir rammet av Demodex, vil symptomene vises i:

 • kløe i huden. Dette symptomet oppstår på grunn av effekten av parasitter. En kløende tilstand manifesterer seg oftest om kvelden og om natten;
 • konstant refleksjon av huden. Observeres om sebaceous kjertlene begynner å produsere for mye fett. Refleksjonen er vanskelig å eliminere ved hjelp av kosmetikk, vann og såpe;
 • rødhet av huden. På stedet for den inflammatoriske prosessen er det en økning i blodet på grunn av utvidelsen av små fartøyer;
 • en økning i størrelsen på nesevingene. Et slikt symptom kan oppstå på grunn av utskifting av det fungerende vevet på forbindelsen. Denne prosessen indikerer forsømmelse av sykdommen.

Symptomene avtar noen ganger og går bort, men etter en stund kommer tilbakefall igjen. Hver gang pasientens tilstand forverres, noe som resulterer i at det er mye vanskeligere å bli kvitt Demodex.

Hvordan manifesterer demodikose i oftalmisk form?

Den subkutane demodeksmitt kan påvirke ikke bare ansiktsområdet, men også øynene. Nemlig bosetter han seg i ciliary-regionen.

Med denne typen sykdom klager pasienten:

 • visuell tretthet. Først oppstår en betennelsesprosess som gradvis fører til forstyrrelse av funksjonen til øyevippefolliklene. Pasienten prøver å fokusere synet, noe som forårsaker rask tretthet;
 • stikker øyenvipper. Hvis en person lider av demodikose, så om morgenen timer etter søvnen kan du finne en klebrig film på øyelokkene dine;
 • tap av øyevipper. Observeres med angrep av pære øyevipper;
 • øyelokkets rødhet. Blodforsyningen i det berørte området øker. Puffiness og rødhet virker som en defensiv reaksjon;
 • betent øyelokk. Denne typen brudd oppstår når lakrimalkanalen er blokkert, noe som fører til en inflammatorisk prosess.

Ofte blir pasienter med okulær demodikose diagnostisert med psoriasis, permanent bygg, akne og oral dermatitt. Hvis en person mistenkes for å ha demodikose, bør symptomene og behandlingen bestemmes umiddelbart. Saken er at denne sykdommen har komplikasjoner. Og når dekomekoz vil gå inn i en mer kompleks form, vil det være vanskeligere å kurere det.

diagnostisere

Før du foretar en diagnose av demodikose, må du utføre en grundig diagnose. For å gjøre dette må du kontakte en spesialist med problemet ditt og fortelle detaljert om de medfølgende symptomene.

Deretter foreskrives en pasient som lider av demodikose, en undersøkelse som inkluderer:

 • prøvemateriale for analyse. For å utføre prosedyren, er det nødvendig å skrape fra hud- eller ciliareområdet. Du kan lære om tilstedeværelsen av et kryss i noen få minutter;
 • mikroskopi. Etter at parasitten er oppdaget, må du vite om mengden. Hvor mange flått er normen? Omtrent fire til fem personer bor på en kvadratcentimeter. Hvis deres antall overstiger, gjør de en diagnose av demodikose.

På slutten av disse manipulasjonene, avklarer legen resultatene og kunngjør tilstedeværelsen eller fraværet av sykdommen.

Hvis det er en sykdom med demodikose, utvikles en behandlingsstrategi.

Medisinske hendelser

Hvis demodeks er oppdaget, må årsakene gjenkjennes i tide. Det avhenger av denne metoden for behandling. Alle aktiviteter bør foreskrives av den behandlende legen, som vil overvåke fremdriften av prosessen.

Hvordan behandle demodikose? Selvbruk av medisiner og folkemidlene er ikke anbefalt, da bivirkninger kan oppstå. Hvis du har demodikose, vil behandlingen ikke være rask og gjennomsnittlig varighet vil være to til tre måneder.

Hvordan bli kvitt demodikose? Pasienten er foreskrevet lokale preparater og immunmodulerende midler.

Demodecosis kan bli beseiret ved hjelp av:

 1. Sink-ichthyol pasta. Legemidlet er tilgjengelig som en salve. Henviser til det kombinerte virkemidlet, vil derfor hjelpe i tilfelle av forverring. Den har sammenstramende og retende effekt. Først må du rengjøre ansiktet grundig med en gel for vask, og bruk deretter salven over natten;
 2. Metrogil. Narkotika til ekstern bruk. Den har antidemodecøse og antioksidanteffekter. Påfør bør være om morgenen og kvelden. Hvor raskt vil medisinen hjelpe? Varigheten av behandlingsforløpet er fem dager, da blir en pause i to til tre dager laget;
 3. Sulfodekortizona. Medisinering til utendørs bruk. Tippen er redd for svovel og hydrokortison, som er en del av dette verktøyet. Hvordan beseire parasitten? For å kurere denne sykdommen, bruk salve på det tidligere rengjorte dekselet. Behandlingsbehandlingens varighet er fjorten dager;
 4. Permetrin. Sjampo krem ​​kan brukes av mennesker både som en behandling og som et forebyggende tiltak. Den har en kraftig acaricidal effekt, på grunn av hvilken den ødelegger parasitten helt. Varigheten av terapeutiske tiltak er fjorten til tjue dager. Når sykdommen er gått, bør du ta en kort pause.

Hvis øyedemodikose ble diagnostisert, involverer behandlingen bruk av dråper:

 1. Armin. Når det er infisert med demodikose, er det effektivt å bruke slike øyedråper. Selv en levende myte vil bli lammet og irreversibel. Eliminerer det første manifesterende symptomet. Det er nødvendig å fjerne parasitten med dette legemidlet to ganger om dagen i syv til ti dager. Deretter er det en kort pause.
 2. Phosphacol. Hvis pasienten ikke vet hvordan man kan kurere demodikose, vil dette stoffet hjelpe. En av demodex-kryssmiddelene, instruksjonen som indikerer at den har anticholinesteraseeffekter, og dermed undertrykker motorens funksjon. Ved de første tegnene som ser ut, bør legemidlet dryppes to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden.

Er det mulig å kurere demodecosis med folkemidlene?

Ofte fungerer bruken av folkemetoder som en ekstra terapi. De beroliger huden og har en anti-inflammatorisk effekt.

Ofte brukt malurt, skumlekk, kamille. Fra disse urter utarbeide infusjoner for tørking.

Er denne sykdommen herdbar? Behandlingsregime for demodikose inkluderer ikke bare bruk av salver, gummier og kremer, men også overholdelse av en streng diett.

I en smittet person med denne sykdommen er det et brudd på fordøyelsessystemet. Derfor, å kvitte seg med krysset, må du forlate alkoholholdige og karboniserte drikker, søt, mel, salt, fett og stekt.

Hvordan kurere demodex i tilfelle av alvorlige lesjoner? Hvis sykdommen begynner å bli en mer alvorlig form, så er laserbehandling med Demodex eller kirurgi mulig.

Forebyggende tiltak

Hvis det oppdages demodikose hos en pasient, bør symptomene og behandlingen avgjøres så snart som mulig. Du kan hente et kryss fra noen. Parasitten kan overføres ved nær kontakt og kontakt med øyevipper og hud.

Ved behandling av demodikose er det nødvendig å følge strenge hygieniske regler. Det antas at parasitter kan være redd for et svakt surt miljø, og derfor er det nødvendig å opprettholde pH i huden når det vaskes.

Forebygging av demodikose innebærer:

ansiktsrengjøring med disponible kluter. Ikke bruk håndklær:

 • vaske klær og sengetøy hver annen dag;
 • vanlig gnidning av briller, barberhøveler og tilfeller med alkohol;
 • erstatning av fjær og dunputer og tepper for polstring;
 • avvisning av bruk av kosmetikk;
 • sjekker kjæledyr for demodex.

Du bør også begrense å se på TV og forbli lenge foran datamaskinen. Selv om pasientene blir kvitt parasitten, kan den komme igjen når de blir utsatt for elektromagnetisk stråling.

Legene anbefaler ikke å besøke bad, badstuer og ta varme bad, siden et slikt miljø skaper forhold for overlevelse.

Den forårsakende agenten av demodikose liker et alkalisk miljø, og derfor er det nødvendig å regelmessig utføre hygieniske tiltak.

En annen viktig regel i behandlingen rettet mot demodikosens forårsakende middel er en vanlig bytte av sengetøy og klær, en person som lider av denne sykdommen. Begge er anbefalt å bytte hver dag.

Faktum er at tippen kan forbli på disse gjenstandene, og hvis den ikke behandles på riktig måte, kan den falle tilbake på sitt offer, noe som fører til reinfeksjon. Her er det viktig å vite ved hvilken temperatur dør Demodex?

Det er kjent at parasitten faller til en stupor ved en temperatur under 15 ° C, men i en slik tilstand kan den eksistere i ganske lang tid. Det øvre kapell er 52 ° C, det er nettopp ved temperaturforhold over denne terskelen som tippen dør.

Ved vasking av sengetøy, klær og husholdningsartikler (håndklær og andre ting) til en person som lider av demodikose, bør vanntemperaturen være minst 55 ° C, erfarne eksperter anbefaler minst 60 ° C.

Men det bør huskes at det er strengt forbudt å besøke badene eller badstuene med demodikose. Den nødvendige temperaturen når ikke parasittens lokaliseringssteder, og en økning i sekretet av talgkjertlene under disse prosedyrene vil bare føre til en vekst i befolkningen.

Hvordan fjerne demodikose på kroppen, kun legen vet. Derfor, hvis de første tegnene på sykdommen dukker opp, må du gjennomgå et behandlingsforløp.

Å bli kvitt sykdommen vil alltid ikke virke, da tippen er vanlig på huden hele tiden.

Demodecosis er smittsom eller ikke

Hvordan overføres Demodex subkutan mite? Er det mulig å bli smittet fra en arbeidskollega eller å få demodecose i offentlig transport? Hvordan beskytte deg mot denne parasitten? Et entydig svar på spørsmålet om en subkutan tick er overført eller ikke er ennå ikke gitt.

Symbiose eller patologi?

Hittil har doktorer diskutert hva Demodex er - en patologi eller normal hudtilstand. De fleste dermatologer sier: Tilstedeværelsen av tikk i huden og hårsekkene - en symbiose, det vil si kroppens normale tilstand og tippen samboer med oss ​​gjennom livet. Og noen forskere er av den oppfatning at demodex er en patologi og krever medisinsk inngrep. Faktum er at nesten hver person i løpet av laboratorieforskningen ble oppdaget denne parasitten. Derfor er det ganske vanskelig å spore infeksjonsprosessen selv.

Noen amerikanske studier viser at Demodex ikke ble funnet på en nyfødt kropp, og bare et ferske 6-7-dagers liv vises på kroppen. Som viser at barnet blir smittet av mide fra moren når de ammer i de første dagene i livet. Nesten 97,8% av verdens befolkning er bærere av flått og demodex kan overføres gjennom nær fysisk kontakt.

Hva er sjansen for infeksjon?

Tilstedeværelsen av demodeks i kroppen indikerer ikke en sykdom ennå. Demodecosis vil manifestere seg bare hvis individene begynner å formere seg aktivt og deres antall øker alvorlig. Den asymptomatiske formen av sykdommen er vanlig for de fleste som har små mengder Demodex. Du kan ikke engang gjette om dens tilstedeværelse i talgkjertlene og hårsekkene.

Hvis du er eier av god helse, normale immun-, nervøse og endokrine systemer, så merker ikke krysset seg, går ikke inn i stadiet av aktivt liv, endrer ikke utseendet til huden med sin tilstedeværelse. Tilstedeværelsen av 2-3 personer i en kjertel uttrykker seg ikke og forårsaker ikke problemer. Men hvis du har helseproblemer, kan tippen få seg til å føle seg, provosere utslett, sår, ujevn hud, slimete utslipp fra øynene, kløe, betennelse i øyelokkets hjørner, tap av øyevipper. I dette tilfellet er det nødvendig å raskt starte kompetent behandling.

Konklusjon: Overvåk helsen din, spis riktig og følg de grunnleggende regler om personlig hygiene, og da vil demodikose ikke bli et globalt problem for deg.

Hvis du er redd for å smitte nært folk (barn / ektemann / kone) eller har konstant kontakt med en person som er smittet med demodikose, vil daglig dusj med Demodex Complex antidemodecous flytende såpe gi pålitelig beskyttelse. I tillegg til antidemodecosis-effekten mobiliserer dette produktet hudens egne beskyttende funksjoner mot subkutan mite.

Hvordan overføres demodikose og hvordan kan du få det

I denne artikkelen vil vi i detalj svare på spørsmålet om hvordan demodekose overføres fra person til person. La oss se om en person kan bli smittet fra dyr (inkludert hunder og katter).

Dermatologiske sykdommer er nå gjenstand for aktiv diskusjon overalt. Mange mennesker er interessert i hvordan de utvikler seg, hvordan de ser ut og på hvilke områder av huden, hvorfor de ser ut og overføres fra andre mennesker. Demodecosis refererer nettopp til slike patologier.

Demodecosis er en hudsykdom som oppstår som følge av intensiveringen av den vitaliteten av Demodex-krysset. Oftest vises det på ansiktet og øyelokkene i form av akne. Mange lurer på om han er smittsom fra hvem han kan komme.

Demodecosis Infeksjonsfaktorer

Ifølge vitenskapelig statistikk ble det beregnet at nesten hele befolkningen av mennesker (over 90%) er potensielle bærere av patogenet som forårsaker demodikose. Også bærere av sykdommen er mennesker som allerede har vært utsatt for sykdommen. Sykdommen overføres hovedsakelig gjennom nær kontakt med transportøren. Disse kontaktene inkluderer:

Hvorfor er det når kroppslige kontakter øker risikoen for å fange et kryss og fange? Faktum er at med en slik menneskelig-menneskelig interaksjon, påvirker hårsekkene deres (de viktigste habitatene til Demodex-myten). Under klemmer og kyss er det mulig, umerkelig for mennesker, overgangen til et bestemt antall individer av en parasittisk organisme fra en person til en annen. I tillegg, under kroppslig kontakt, er det utveksling av talgkirtler på øyenbrynene, øyevipper, som igjen kan bli en faktor som fremkaller overføring av peddler fra en person til en annen.

Andre faktorer som kan bidra til infeksjon med demodikose fra en bærer inkluderer:

 • Bruk av vanlige personlig pleieprodukter;
 • Bruk samme klær;
 • Vanlige sengetøy sett;
 • Den samme pute.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om ulike salver, samt øyedråper for demodikose. Full liste over midler!

Personlig pleieprodukter

Hvis folk bruker de samme hygieneprodukter, øker de risikoen for å få demodikose. Hvordan går det?

Ved bruk av slike midler fjernes ikke bare skitt, kosmetikk, men også partikler av talg, død epitel, samt mikroorganismer. Alle disse komponentene er ernæringsmessige komponenter for sykdommen (Demodex-myt). Det er, når de vasker, forblir de på hygienisk måte, på samme såpe. Tenk på hva som skjer hvis en annen person bruker denne såpen?

Det er viktig! I intet tilfelle kan ikke brukes med en forurenset kosmetikk, såpe, sjampo etc. Deretter får du personlig lov til å krysse for å bosette seg på huden din! Som et resultat kan demodex aktiveres og du vil få demodikose.

En person, for å beskytte seg mot infeksjon, må bruke utelukkende personlige hygieneprodukter.

Ett klær

I tilfelle når en person har det samme klær som pasienten, kan dette også være en faktor i starten av akne, karakteristisk for demodikose. Dette skyldes det faktum at når en person setter på eller fjerner klær, legger han på det biter av huden sammen med et kryss. Følgelig, hvis en annen person setter den på etter dette, vil det være nær kontakt mellom stoffet på klær og hud. Tick ​​rushes til huden for å finne næringsstoffer. Som et resultat vil den mikrobielle befolkningen overføres fra en person til en annen.

Derfor er det strengt forbudt å bære klær til en annen person. Hvis det er behov for dette, er det avgjørende at du overleverer alle ting til støvsugeren for desinfiseringsprosedyrer.

Felles sengetøy

Prinsippet er det samme som med klær. Tick, på sengetøy, kan enkelt flytte fra en person til en annen.

For å redusere risikoen for mulig forurensning, er det best å bruke separate sett med klesvask og vaske det ofte. Generelt anbefaler leger at de sover med en smittet person i forskjellige senger. Hvis dette ikke er mulig, må du hver dag ta en dusj med en spesiell såpe.

pute

Dette er en annen faktor som viser hvordan demodecosis kan overføres fra person til person. Demodex kan overføres gjennom en pute, ned, halm eller høy som de er fylt med. Dette skjer på grunn av at den er i kontakt med den smittede overflaten av puten, den er mettet med sine talgkjertler. På denne tiden overføres parasitten til den. I fremtiden, hvis en annen person ligger på den, kan flåttene flytte til den.

Derfor, for å eliminere denne faktoren, er det nødvendig å bruke bare dine egne puter, og også å desinfisere dem ofte, renseri.

Når risikoen for infeksjon er spesielt høy

Alle disse faktorene øker risikoen for infeksjon med demodikose alvorlig. Generelt bør det tas hensyn til disse grunnene når:

 • diabetes;
 • Forstyrrelser av organer i endokrine organer;
 • Krenkelse av hormonelle prosesser;
 • Overdreven bruk av alkoholholdige drikkevarer (alkoholisme);
 • Generell svekkelse av immunforsvaret;
 • Hyppige stressende situasjoner;
 • graviditet;
 • Kronisk tretthet;
 • Patologiske sykdommer i leveren;
 • Overdreven lidenskap for bad, badstuer, solarium, som ultrafiolette stråler forverrer tilstanden til huden;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Langt opphold i solen;
 • Ubalansert ernæring;
 • Bruken av kosmetikk som inneholder hormonelle stoffer;
 • Søvnmangel og kronisk søvnløshet;
 • Ukontrollert inntak av legemidler som stimulerer produksjonen av hormoner.

Kan jeg få demodecose fra dyr?

Dette er et ganske vanlig spørsmål blant folk. Dens popularitet skyldes at husdyr, for eksempel katter eller hunder, også er utsatt for denne sykdommen. Den eneste forskjellen er at de har en annen type demodexmite som provokatør av sykdommen.

Når et menneske er infisert med denne arten, oppstår ikke sykdommen, da et slikt kryss ikke er i stand til parasitt i det menneskelige subkutane integument.

Men som et forsiktighetsmål er det bedre å ikke kontakte sjuke hunder. Hvis nødvendig, berør, bruk hansker.

Oppsummering, vi kan si at det er få faktorer som kan provosere overføring, og bak den manifestasjonen av demodikose selv. Men de påvirker også skadet på huden av denne sykdommen. Derfor må du følge reglene for personlig hygiene.

Samtidig er ticks absolutt ufarlig når en person er sunn. Derfor er det viktig å observere riktig daglige diett, holde en aktiv livsstil, spise godt, gi opp dårlige vaner og regelmessig besøke en lege.

Veier for infeksjon og forebygging av demodikose

Etter å ha studert i detalj aknekjertelen av slekten Demodex, var forskerne i stand til å bestemme nøyaktig om demodecosis er smittsom og hva er dens fare. Nå er det nettopp kjent hvordan det subkutane krysset overføres og hvordan man kan bli smittet av denne ubehagelige sykdommen. Nesten hver person var eller er en permanent bærer av parasitten. Sykdommen er kronisk og påvirker dermis i ansiktet, hårstolper og kjertler som sebum. Toppet av demodikose skjer i høstperioden.

Tre typer myt, av de kjente 65, er i stand til å infisere mennesker. Resten gjør skade på andre pattedyr. Ifølge statistikken påvirkes om lag 90% av verdens innbyggere av krysset og som regel ikke skade eieren, men i noen tilfeller forårsaker demodikose.

Den voksne individuelle akne er bare 0,4 mm. Takket være skalaene som dekker parasitten, kan den festes til hårsekkene. På overflaten av huden ser disse organismer ut på kvelden, og som følge av dette opplever personen som er rammet av tippen den største ubehag i denne perioden.

På bare noen få uker kan jern-akne lage flere clutcher i hver av dem der det er mer enn et dusin egg. Etter 4-5 dager begynner de unge som har oppstått etter 7 dager å formere seg.

Årsakene til demodikose

Nesten alle mennesker for deres liv, midlertidig eller permanent, handlet som bærer av aknejern. Samtidig opplever ikke menneskekroppen ubehag, og tippen bruker brukerens hud for sin vitale aktivitet (kommensalisme).

Demodecosis vises med en økning i antall parasitter, hvis det er mer enn fire individer per sebaceous kjertel eller 5-7 cilia. Forekomsten av demodikose har både eksterne og interne årsaker.

Interne faktorer som utløser sykdommen

 • På grunn av den generelle uttømmingen av kroppen bryter alle organer ned;
 • Tilstedeværelsen av kroniske virale eller mikrobielle sykdommer bidrar til enorm stress på immunsystemet. Utseendet til beruselse, redusert immunreaktivitet, inhibering av bloddannelsesprosessen kan observeres;
 • Tilstedeværelsen av parasitter;
 • traumer;
 • autoimmune sykdommer, for behandling av hvilke tiltak som er nødvendige for å undertrykke immunforsvaret;
 • nederlag kreft fører til forstyrrelse av hele kroppen. Leukemi er spesielt farlig for immunitet.

Med vedvarende immunitet oppstår ikke sykdommen, da krysset ikke kan trenge inn i kjellermembranen.

Sykdommer i mage-tarmkanalen. Spesialister spores forbindelsen mellom demodikose og bakterien Helicobacter pylori, som kan forårsake sår, gastritt og til og med magekreft.

Hudssykdommer. Tilstedeværelsen av seborrhoeic eller perioral dermatitt, rosacea, akne hos mennesker reduserer kroppens beskyttende funksjoner og øker aktivitetsområdet for parasittene.

Forekomsten av hyppig stress, psyko-emosjonell stress, depresjon.

Hormonale lidelser på grunn av graviditet, diabetes og Itsenko Cushings sykdom.

En subkutan mite på ansiktet kan ha årsaker relatert til strukturen av huden. Holdere av løs hud med overfølsomhet og en tendens til rødhet er mer sannsynlig å gjennomgå demodikose.

Demodikose kan også oppstå på grunn av eksterne faktorer:

 • Ved temperaturer opptil 40 grader observeres akselerert reproduksjon og økt aktivitet av flått. Derfor fremkaller solens stråler, badstue, bad, varmtvannsbad forekomsten av sykdommen;
 • i kostholdet med overveiende salte, fete matvarer, siden det bidrar til dysfunksjonen av metabolske prosesser og forringer immuniteten til talgkjertlene;
 • kosmetikk med hormonelle komponenter som påvirker beskyttelsen av huden negativt. I tillegg spiser mitten på både hormoner og næringsstoffer som finnes i kosmetikk;
 • negative miljøforhold som fører til hudsykdommer.

I tilfelle flere faktorer øker muligheten for å få demodecosis. Imidlertid påvirkes mennesker som ikke påvirkes av risikofaktorene ofte av subkutan mite.

Måter å overføre demodikose

Mange mennesker har et spørsmål: er demodecosis smittsom eller ikke? Ja, du kan få dekametose ved å kontakte direkte med den berørte personen, med hår og sebaceous sekresjoner. Sykdommen kan overføres gjennom sengetøy, klær, håndklær, kosmetikk. Overføringen av krysset er mulig i skjønnhetssalongen ved brudd på hygiene av en kosmetolog.

På spørsmålet om demodikose kan infiseres på andre måter, har medisinen ikke noe svar ennå.

I nærvær av provoserende faktorer er forekomsten av sykdommen mye mer vanlig.

Er demodecosis hos mennesker farlig for hunder og katter?

Infeksjon med jern akne gjennom dyr er umulig, siden de er utsatt for parasitter som folk ikke overlever.

Forebygging av demodikose

Spesiell forebygging av demodikose er ikke utviklet. Men etter noen anbefalinger kan du redusere risikoen for sykdom.

 1. Riktig hudpleie, kvalitetsrensing.
 2. Mite Demodex utviser økt aktivitet når den interagerer med høy temperatur. Derfor anbefales det ikke å hyre badene, badstuene og solariumene, samt utsette huden for sterk påvirkning av solen.
 3. Balansert kosthold, hvor søte og krydrede matvarer bør inkluderes i dietten i små mengder.
 4. Personlig hygiene. Ikke bruk andres ting, inkludert håndklær, puter og kosmetikk.
 5. Avslag fra å røyke og drikke alkohol, spille sport og andre aktiviteter for å heve kroppens beskyttende funksjoner, vil forhindre spredning av sykdommen.
 6. Oppmerksom holdning til deres helse, rettidig tilgang til lege, behandling av kroniske og smittsomme sykdommer. Om mulig, periodisk testing for demodikose.
 7. Det er nødvendig å unngå stress og nervøs overbelastning, for fullt å slappe av og sove.
 8. Så ofte som mulig å utføre rengjøring i leiligheten, ikke glem å rengjøre tepper og puter.
 9. Påfør ansikts cremer helst i rør, dette vil forhindre reproduksjon av tippen.
 10. En utmerket profylaktisk er bruken av kremer og salver, som inkluderer echinacea og aloe.

Demodecosis er en kronisk sykdom. Ved hjelp av en behandling som varer opptil tre måneder, er det mulig å forårsake bare en lang og varig remisjon. Hvis du opplever de første symptomene på infeksjon med demodikose, bør du kontakte ekspertene. Ved hudform - til hudlege, i tilfelle øyeform - til en øyelege.

Måter å få demodecosis

Folk og dyr lider av demodikose: hunder, storfe, sauer, griser, katter. Alle som har møtt en ubehagelig diagnose til sin kollega, familiemedlem eller kjæledyr, lurer på om demodekose er smittsomt eller ikke? Skal du følge karantene eller ta andre tiltak for å beskytte deg mot infeksjon?

Tick ​​på huden: norm eller patologi?

To underarter av jernhus lever på en person:

 • demodex folliculorum - i hårsekkene;
 • demodex brevis - i talgkjertlene.

Legene har fremdeles ikke kommet til en felles mening om spørsmålet om tippen på huden er en anomali eller ikke. De fleste dermatologer er sikre på at Demodex og dets bærer er i epibiosis, det vil si at jernboksen ikke er en parasitt, men bare en svigerfamilie som ikke er skadelig.

Bare noen få forskere mener at når det oppdages et antall flått på en persons hud, er det nødvendig med medisinsk inngrep.

Personer med god helse, riktig arbeidsmiljø, nervøse og hormonelle systemer, er forsikret mot demodikose. Et kryss som lever på huden, vil ikke kunne multiplisere raskt og forårsake akne.

Når kan vi snakke om den normale størrelsen på parasitten? Hos mennesker gir ikke en person per kvadratcentimeter hud problemer. Hvis det ifølge resultatene av analysen viser seg at flått 3 - 6, vil dermatologen diagnostisere demodecosis.

Fare for overføring fra person til person

Faktisk er akne funnet i enhver person. Spor hvordan mikroorganismen slår på bærerenes hud er umulig.

Hvordan overføres demodikose? Studier har vist at det ikke er noen flått på kroppen av nyfødte. De begynner å dukke opp på den sjette eller syvende dagen i livet. Det antas at barn blir smittet fra sine mødre mens de ammer. Derfor kan demodeks bli smittet gjennom direkte kontakt.

Parasitten overføres ikke gjennom luften, gjennom spytt og andre sekreter. Infeksjon av en person fra en person er bare mulig med nær fysisk kontakt, kyss og klemmer. Det er også mulig å overføre flått gjennom sengetøy, plagg og hygieneprodukter.

Men dermatologer hevder at demodikose er begrenset smittsom. Zheleznitsy, sterkt multiplisert, kan hemme den naturlige immuniteten til huden. Dette betyr at når antall parasitter overstiger en bestemt terskel, vil de kunne formere seg selv selv i en sunn person.

Til tross for at tippen passerer fra person til person, utvikler sykdommen nesten ikke fra eksterne kilder, men fra sine egne parasitter etter at immuniteten er redusert. En person med diagnose "demodikose" kan holde seg i nær kontakt med familiemedlemmer i årevis, og hans familiemedlemmer vil ikke bli smittet dersom deres immunitet er i orden.

Personer hvis familier har en pasient med demodikose, er det nok å følge de grunnleggende reglene for personlig hygiene, spise riktig, ta en dusj daglig. Antidemodekoser bør inkluderes i kosmetikk for hudpleie, for eksempel Demodex Complex flytende såpe.

Faktorer som øker risikoen for infeksjon:

 • redusert immunitet;
 • forstyrrelser i hormonsystemet;
 • intens psykisk stress;
 • dårlige vaner;
 • junk food;
 • søvnløshet;
 • hormonelle stoffer og hormonell salvebehandling;
 • vanlig overoppheting i solen, i badekaret.

For personer som er i nær kontakt med en pasient med demodikose, er det viktig å behandle hudbetennelse og andre dermatologiske sykdommer så raskt som mulig. Når de første tegnene på sykdommen oppstår, bør du ikke engasjere seg i selvbehandling.

Du bør umiddelbart kontakte en hudlege fordi demodecosis er lettere å behandle på et tidlig stadium.

Symptomer på Demodex: Hvordan overføres det?

Spørsmålet er hvordan demodex overføres, alle pasienter som kommer over det blir spurt. Tross alt påvirker denne sykdommen i de fleste tilfeller huden i ansiktet og forårsaker alvorlige kosmetiske feil.

Hva er demodikose?

Dette er en hudsykdom forårsaket av den parasitære demodeksmitten (Demodex folliculorum og Demodex brevis), som påvirker de såkalte meibomiske kjertlene og sebaceous kanaler. En gang i kroppen begynner parasitten å spredes aktivt, samtidig som avfall slippes ut, og etter seksten til tjue dager dør den og begynner å brytes ned gradvis.

I tilfelle redusert immunitet og metabolske forstyrrelser fører alt dette til at huden blir dekket av akne og purulente formasjoner som ligner på akne. Ofte påvirkes ansiktets hud, hodebunn, øyelokk, panne og nasolabiale folder. I fravær av rettidig behandling blir sykdommen forsømt og kan forårsake mange komplikasjoner. De vanligste av disse er:

 • allergiske reaksjoner;
 • blepharoconjunctivitis;
 • omfattende utslett av purulent karakter på kroppens hud.

Ifølge statistikk er bærere av Demodex-myter opp til nitti prosent av befolkningen. Den mest utsatt for denne sykdommen er kvinner i alderen trettifem til førti år, så vel som eiere av fet hud.

Tegn på nederlag

Den presenterte sykdommen er ofte forvekslet med akne eller en rekke andre hudsykdommer. Demodikose har imidlertid ganske spesifikke symptomer:

 1. Akne er overveiende rosa i farge.
 2. Det er en endring i strukturen av huden.
 3. Øyenvipper og hår faller ut (hvis en myte er skadet av hodebunnen).
 4. Pigmentering av huden oppstår.
 5. Nesen øker i størrelse.
 6. Huden skifter farge (fra grått til marron).
 7. Karakteristisk kløende og skumle røde flekker vises.
 8. Grovdannelse og puffiness av huden. Mulig dannelse av tuberkler.
 9. Siden tippen foretrekker å bevege seg om natten, kan pasienten i denne perioden føle seg kløe, brenne, i tillegg til å føle seg som om noen kryper langs den.
 10. Demodectic blepharitis.
 11. Utseendet på ansiktets hud, små smertefulle sår.
 12. Forverring av øyelokkene.
 13. Følelse av nærvær av fremmedlegeme i øynene.
 14. Utslipp av klebrig natur fra øynene med en tendens til å samle seg i hjørnene.
 15. Vaskulære vener som vises på ansiktets hud.

Ovennevnte tegn bidrar til å identifisere en person som lider av demodecøs infeksjonssykdom. Med tanke på det faktum at demodikose er ganske farlig og i alvorlig form, kan det forstyrre en person betydelig, mens man observerer symptomene som er karakteristiske for Demodex, bør man umiddelbart konsultere en hudlege og gjennomgå den nødvendige behandlingen.

Hva forårsaker infeksjon?

Eksperter identifiserer en rekke faktorer som forårsaker infeksjon med demodikose og aktiv videre utvikling av sykdommen. Disse inkluderer:

 1. Diabetes mellitus.
 2. Genetisk predisposisjon.
 3. Svekket immunitet
 4. Feil i det endokrine systemet.
 5. Arvelig faktor.
 6. Forstyrrelser av hormonbalanse.
 7. Tilstedeværelsen av gastrointestinale sykdommer.
 8. Alkoholisme.
 9. Stressige situasjoner.
 10. Kronisk utmattelse.
 11. Langvarig eksponering for hud sollys.
 12. Misbruk av krydret og krydret mat.
 13. Lange og ukontrollerte hormonelle stoffer.
 14. Graviditet.
 15. Hyppig bruk av badstuen eller solariumet.
 16. Tendens til allergiske reaksjoner.
 17. Bruk av kosmetikk basert på hormonelle komponenter.
 18. Søvnløshet og kronisk søvnmangel.
 19. Hyppige UV-behandlinger.
 20. Patologi i leveren.

Det skal bemerkes at demodex som sådan ikke representerer en fare for menneskers helse, og dens tilstedeværelse i seg selv ikke er en patologi.

Dens aktive reproduksjon og følgelig oppstår sykdommen med alle de følgende konsekvenser bare under egnede forhold for dette, forårsaket av eksponering for eksterne eller interne faktorer.

Hvordan oppstår infeksjonen?

Er demodikose smittsom? I lang tid var dette spørsmålet en av de mest kontroversielle og relevante for spesialiserte hudlege. Moderne studier har vist at sannsynligheten for infeksjon, men ganske lav, eksisterer fortsatt. Demodecosis overføres hovedsakelig i tilfelle nært fysisk kontakt med bæreren av sykdommen. Krammer, kyss, bruk av samme hygieneprodukter kan forårsake infeksjon. I tillegg bidrar infeksjon til bruk av ett klær med de syke og deling av sengetøy. Demodex-myten kan overføres gjennom puter, fjærsenger, hø eller halm.

I tillegg hevder noen eksperter at det parasittiske krysset overføres ikke bare fra pasienten med demodikose, men også fra en sunn person som er bærer. Denne prosessen skjer hovedsakelig ved kontakt mellom talgkjertlene, øyenbrynene og håret.

Er infeksjon fra dyr mulig?

Siden ikke bare mennesker, men også andre pattedyr er utsatt for demodikose, oppstår spørsmålet om det er mulig å få sykdommen fra dyr. Resultatene av forskning hevder at det er helt umulig. Faktum er at mite Demodex canis, som forårsaker demodikose hos dyr, er helt trygt for mennesker, siden det ikke har evne til å parasitere under huden.

Hva er sjansen for infeksjon?

Hvis noen fra slektninger eller bekjente er syk med demodikose, bør du ikke få panikk og unngå å kommunisere med denne personen. Som allerede nevnt overføres sykdommen bare hvis det er forhold som tilsvarer denne prosessen (redusert immunitet, et antall bestemte sykdommer, etc.). I tillegg er det ifølge statistikken minimert sannsynlighet for infeksjon fra en annen person. I tillegg er nesten alle som bærer tett, en sykdom i asymptomatisk skjult form. I mangel av problemer med immun-, endokrine og nervesystemer manifesterer demodikose seg ikke og forårsaker ingen problemer for eieren.

Likevel, for å minimere risikoen for kontakt med en pasient som lider av en uttalt form for demodikose, anbefales det å observere følgende regler:

 1. Daglig dusj.
 2. Bruken av spesiell antidemodekozny såpe, som aktiverer kroppens beskyttende funksjoner, har som mål å bekjempe demodeks.
 3. Manglende nær fysisk kontakt med pasienten.
 4. Minimerer kontakt med personlige ting og pasienthygieniske gjenstander.

Følgende regler er ekstremt trygt for en sunn person i tilfelle av hyppig og langvarig kontakt med en pasient med demodikose.

Forebyggende tiltak

Spesielt utformede og helt effektive måter å forhindre demodikose i dag eksisterer ikke. For å minimere muligheten for infeksjon og utviklingen av denne hudsykdommen anbefales imidlertid dermatologene å følge disse anbefalingene:

 • følg regler for personlig hygiene;
 • styrke immunforsvaret;
 • ta vitaminkomplekser;
 • skikkelig omsorg for huden din;
 • spis rasjonelt
 • gi opp dårlige vaner;
 • ikke bruk andres hygieneprodukter og inventar;
 • regelmessig besøke en hudlege for å oppdage sykdommen i sine tidlige stadier.

Demodecosis anses å være en ganske alvorlig hudsykdom, som overføres gjennom nær kontakt med bæreren. Imidlertid oppstår infeksjon i ganske sjeldne tilfeller under tilstedeværelse av passende forhold. Forsiktig oppmerksomhet til egen helse og overholdelse av enkle forebyggende regler reduserer risikoen for infeksjon med demodikose til et minimum.

Flere Artikler Om Typer Acne