Demodecosis er en sykdom i hodebunnen forårsaket av tilstedeværelsen og vitaliteten til de parasitiske mites Demodex eller jernkvinnene som bor i nærheten av hårsekkene. Ifølge vitenskapelige data kan disse enkleste mikroorganismer finnes i praktisk talt alle (statistikk sier om 97%), de manifesterer seg vanligvis ikke, og kan til og med være gunstige ved å eliminere skadelige bakterier og døde hudskalaer. Men når et frugtbart miljø oppstår, begynner Demodex å aktivt formere seg og spre sin vital aktivitet til de dypere lagene i huden. Det er da at demodikose manifesterer seg i full kraft.

Kliniske manifestasjoner

Sykdommen er for det meste lokalisert på hodet. Her er de mest aktive, sebum, kjertler, subtilt svare på endringer i menneskekroppen.

Demodecosis er preget av følgende kliniske manifestasjoner:

 • Håret blir raskt skittent, blir fettete;
 • irritasjon, tetthet er følt, huden flager av;
 • hvite vekter er tilstede på hårroten;
 • det vaskulære ruten blir synlig;
 • hodebunnen blir rød;
 • akne, kviser, flass;
 • tilstanden av håret forverres, de blir kjedelige og ødelegger;
 • kløende utslett
 • Utseendet på forseglingsområder;
 • Hårtap begynner først i noen områder, så over hele overflaten av hodet.

Demodecosis er en skadelig sykdom, det viser ikke alltid alle symptomene. Noen ganger observeres det bare en liten rødhet av tegnene, og etter en måned er det allerede signifikant hårtap. Derfor er det viktig å konsultere en lege i tide.

Hovedårsaker

Noen interne faktorer bidrar til reduksjon av immunitet og aktivering av tippen:

 • helminth infeksjoner - parasitter som kan påvirke ulike organer og vev;
 • komplikasjoner forårsaket av eksisterende sykdommer;
 • uttømming av kroppen med utilstrekkelig mengde vitaminer, næringsstoffer, spesielt under sesonghypovitaminose;
 • virussykdommer i kronisk form;
 • skade eller operasjon
 • Tilstedeværelsen av auto-aggressive sykdommer, der immunsystemet ikke gjenkjenner kroppens egne celler og angrep, vurderer fremmede, for å hindre sykdommens farlige virkninger, blir immunforsvaret undertrykt;
 • ondartede svulster, hvis tilstedeværelse forstyrrer arbeidet i alle organer og kroppssystemer.

De interne årsakene til utviklingen av demodikose inkluderer også:

 • forstyrrelser i fordøyelseskanalen. Sammenhengen mellom utviklingen av demodikose og aktiviteten til Helicobacter pylori er mulig - bakterier som fører til sykdommer i mage-tarmkanalen og kan forverre utviklingen av hudsykdommer.
 • medfølgende sykdommer - seborrheisk dermatitt, noe som fører til aktivering av svampens, akne, rosaceas livssykdom (en hudsykdom hvor rosacea oppstår);
 • hormonell svikt som oppstår på bakgrunn av endokrine sykdommer, under graviditet eller i diabetes mellitus;
 • nervesystemet lidelser forårsaket av stress, depresjon, emosjonell tretthet;
 • høyt forbruk av søte, salte produkter med for høyt innhold av fargestoffer og konserveringsmidler - dette bidrar til metabolske forstyrrelser og endringer i kvaliteten på talg;
 • tobakksrøyking og alkohol;

Eksterne årsaker favoriserer også etableringen av forhold for utvikling av demodikose av hodet:

 • Den geografiske faktoren, for eksempel i New Zealand, er demodikose manifestert i mindre enn 8% av tilfellene, og i beboere i storbyer når denne tallet 60%.
 • høy omgivelsestemperatur - jernet gjengir mest aktivt ved en temperatur på 35-45 grader.
 • bruk av kosmetikk med aggressive ingredienser;
 • dårlig økologi kan føre til utvikling av en rekke sykdommer, inkludert hud.

diagnostikk

En dermatolog eller en tricholog er engasjert i å diagnostisere en sykdom i hodebunnen. Han inspiserer hodebunnen og håret, samler anamnese og tildeler omfattende diagnostiske studier for å bestemme egenskapene til demodikose - det totale arealet av lesjonen og tettheten av flått:

 1. Undersøkelse av hårsekkene for å bestemme mengden Demodex i den.
 2. Skrape hodebunnen for å vurdere omfanget av lesjonen.
 3. Analyse av innholdet i talgkjertlene.
 4. Biopsi med histologi.
 5. Overfladisk biopsi.

Oftest brukes metoder for å analysere hårsekk og skraping til å oppdage demodikose, siden de er mest informative og ikke-traumatiske. De gjenværende metodene gir ofte ubehag og tillater ikke tilstrekkelig vurdering av området som er rammet av demodex.

Demodecosis behandling

Behandlingen av denne sykdommen er lang. Dette skyldes at myten har tre lag deksel, det er ingen kanaler i dem som remediene kan trenge inn i parasitten. Terapi krever en individuell, omfattende tilnærming og har som mål:

 • eliminering av symptomer på sykdommen, tilknyttede sykdommer og faktorer som provoserte det - lidelser i ulike kroppssystemer;
 • eliminering av krysset - det forårsakende middel til demodikose;
 • immunforsterkning
 • forebygging av tilbakefall.

Ved behandling av demodikose er kostholdet svært viktig. Det anbefales å følge reglene for riktig ernæring. Det er nødvendig å utelukke hermetikk, produkter med høy konsentrasjon av salt, tilstedeværelse av fargestoffer og stabilisatorer, fete og stekte matvarer. Rush av blod til hodet kan reduseres ved å avvise forbruket av veldig kald eller varm mat - dette vil lette strømmen av demodecosis av hodet. Sukkervarer, kaker, bakverk, søte og alkoholholdige drikkevarer bør forbrukes i moderat eller forlatt. Det er viktig å ikke overeat.

For å ødelegge den forårsakende agenten av demodikose av hodet, foreskrives følgende legemidler, deres dosering og kursvarighet bestemmes av en spesialist:

 • Antibakterielle stoffer med antibakteriell aktivitet - Metronidazol, Trichopol;
 • Hvis en pustulær infeksjon slår sammen, er antibiotika (tetracyklin, levomycetin) og soppbekjempende stoffer (Orunit, Nystatin, Mycozoral, Diflucan) indikert.

Disse middelene for å behandle demodikose kan forårsake forstyrrelser i tarmmikrofloraen og symptomer på fordøyelsesbesvær - halsbrann, kløe, rommeløping, gass og diaré. Probiotika er foreskrevet for normalisering (Hilak Forte, Linex).

I tillegg til behandling av demodikose spesialist utnevnt:

 • antiallergiske stoffer - for å lindre kløe (Tavegil, Zyrtec, Diazolin);
 • beroligende midler og anxiolytika - for normalisering av søvn og funksjon av nervesystemet;
 • multivitaminer - for å forbedre tilstanden til hår og hud, styrke immunforsvaret.

Ifølge doktorgradsskriftet kan hodeskallet behandles med spesielle farmasøytiske sjampoer:

 1. Demodex Complex - eliminerer jernmalm, hjelper med å rense kroppen, øker forsvaret, og brukes også til terapeutisk og profylaktisk bruk.
 2. Demodex (produsert av Ovante) - har en plantebase, dreper parasitten i hodebunnen hos personer med høy følsomhet over for kjemiske bestanddeler eller følsomhet overfor allergier, fjerner irritasjon og betennelse;
 3. Stopp Demodex - stopper ikke bare aktiviteten av kvaler, men også sopp, beroliger huden.
 4. Manting stopper aktiviteten til parasitter og subkutane bakterier, styrker og helbreder røttene, lindrer håret fra tørrhet og brittleness.

For å bekjempe parasitten som forårsaker demodikose, bruker de lokale rusmidler som har en hyposensitiserende og antiinflammatorisk effekt - Iktyol, Zink og Svovelsalve, 20% Benzylbenzoat, Demalan, Spregal kremer.

I avanserte tilfeller brukes følgende metoder for behandling av hodepuddemodikose:

 1. Kryoterapi bestående av kryotermabrasjon, kryomassasje og krypeprosedyre. Standard kurs - 8-12 prosedyrer per måned. Effektiviteten av metoden skyldes forbedring av regenerative egenskaper av huden og fjerning av betennelse, noe som bidrar til en stabil remisjon av sykdommen.
 2. Laser terapi Terapi utføres på kurs, 3 ganger i året i mengden 5-15 prosedyrer. Ved akutt form for demodikose bidrar dette til fullstendig gjenoppretting, og i tilfelle kronisk til remisjon. Laser eksponering gir anestetisk, anti-inflammatorisk, antibakteriell, immunostimulerende effekt. I tillegg forbedrer vaskulær tone og blodsirkulasjon.
 3. ASD. Det er et kraftig adaptogen og immunmodulator med en utpreget sårheling, antibakteriell og stimulerende effekt. Når demodikose brukes sjeldent.

Det finnes effektive folkemidlene som brukes til behandling av hodebunnsdegrader, men deres bruk er bedre å koordinere med legen din. Selvhelbredelse kan oppnås ved å forverre sykdomsforløpet og spredningen av tippen gjennom hele kroppen.

Tradisjonelle metoder for behandling av sykdommen:

 1. Tar såpe. Dens bruk skyldes anti-inflammatoriske egenskaper. Birketjære brukes mer mot demodikose. De vasker forsiktig hodet, legger en lue på, vasker den av i en time.
 2. Parafin. Væske fuktede bomullsskiver og behandle de områder av hodet som er berørt av sykdommen, to ganger om dagen, ikke vasking. Resultatet vil bli synlig i en uke. Kerosene forgiftes demodex ved ikke å tillate luft til folliklene, og kjemper dermed mot hodebunnssykdom. Den eneste ulempen er en sterk, skarp lukt.
 3. Malurt er et effektivt verktøy for behandling av denne sykdommen. Av det er en avkok forberedt, som brukes eksternt, i form av lotioner på de berørte områdene av huden eller innsiden for å rense kroppen.
 4. Fruktene av enebær (0,5 kopper) og bitter malurt (2 ss) helles med kokende vann i et volum på 200 ml og forlates i flere timer. Den resulterende væsken gnides inn i de berørte områdene to ganger om dagen, i sirkulære bevegelser.

forebygging

Hovedfaktoren i sykdomsforebygging er overholdelse av personlig hygiene. Bad og sengetøy bør være individuelle. Håndklær og putevar skal nødvendigvis strykes med jern, denne behandlingen kan drepe parasittene i vevet. Det er nødvendig å velge en pute av syntetiske materialer, da krysset som forårsaker demodecose i hodebunnen, lever ofte i fjær.

Hvis noen hjemmefra er syk med demodikose, er det nødvendig å desinfisere sengetøy og håndklær, så vel som de smittede personene har kontaktet ved å vaske ved høy temperatur (75 ° C og høyere). Når du vasker, bør du bruke spesielle akaricide tilsetningsstoffer - Allergoff og Akaryl, som nøytraliserer allergener og eliminerer parasitter.

En god immunitet vil ikke tillate at sykdommen utvikler seg - det vil ikke tillate demodex-krysset å bli mer aktivt og parasittisk, og derfor er det nødvendig å overvåke helsen, spise riktig, ikke starte sykdommen og ikke forsømme vitaminforebygging. Men hvis du fortsatt ikke kunne bli frelst, så når de første symptomene dukker opp, bør du kontakte en lege for å få hjelp og begynne behandling.

Tegn og behandling av hodepuddemodikose: effektive stoffer, deres handling og bruk

Ofte, for slike ubehagelige hendelser som utseende av flass og irritasjon på hodebunnen, samt intens hårtap, er sykdommen av demodecosis av hodet.

Denne patologien er ikke en uavhengig sykdom, men en konsekvens av aktiviteten til Demodex - en subkutan mikroskopisk tikk.

Deres favoritt habitater er huden, rotsystemet i håret (kjertelvev og follikler). I nærvær av gunstige forhold begynner tettet å mate tungt og formere, noe som forårsaker de ovennevnte symptomene.

Nedenfor er grunnleggende informasjon om demodecosis av hodebunnen og behandling av denne patologien.

Grunnleggende begreper av sykdommen

Som nevnt er årsaken til sykdommen Demodex-myten, som tilhører den betingelsesmessige patogene komponenten i menneskekroppen. Ifølge statistikken er den til stede i 97% av verdens befolkning. I sin normale tilstand er det enda nyttig - det ødelegger døde hudskalaer og enkelte patogene bakterier.

Foretrukne lokaliseringssteder er ansiktets og hodens hud, samt hodebunnen der. Det er to typer demodex: kort og lang. Den første bor hovedsakelig i kanalene i talgkjertlene, den andre foretrekker hårsekkenes follikler.

Normalt er antallet myter på huden liten, men med utseende av gunstige forhold for dem, begynner en rask befolkningsvekst, med alle de følgende konsekvensene i form av demodikose.

Hovedårsaken til at flåttene kan formere seg fritt, er en reduksjon i lokal immunitet, det vil si hudens evne til å motstå ulike typer irritasjoner, inkludert patogene.

Årsakene til denne tilstanden kan være:

 • ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, karakterisert ved fordøyelsesbesvær (gastritt, magesår og duodenalt sår, pankreatitt);
 • nevropsykiatriske lidelser, hyppige stressfulle situasjoner;
 • svekket metabolisme;
 • bruk av antibiotika, spesielt i lang tid;
 • overdreven entusiasme for alkohol og tobakk;
 • misbruk av prosedyrer ved bruk av UV-stråling (solarium), samt å besøke badstuer og bad;
 • forstyrret økologi i boligområdet.

I tillegg kan noen fysiologiske egenskaper av huden forenkle oppgave av parasitter:

 • hyperfunksjon av sebaceous glands;
 • den spesifikke sammensetningen av sekretjonen til talgkjertlene (spesielt med nedsatt metabolisme);
 • alle slags hudsykdommer.

Ofte kan den behandlede patologien forekomme blant representanter for den vakre halvdelen av menneskeheten på bakgrunn av bruken av kosmetikk og hårfarger, som har aggressive kjemikalier i deres sammensetning.

Barn og eldre mennesker faller også inn i risikogruppen på grunn av utilstrekkelig eller nedsatt funksjon av immunresponsen.

De viktigste symptomene på Demodex negative aktivitet på hodebunnen inkluderer følgende tilstander:

 • intens kløe på huden;
 • rikelig flass;
 • allergiske hudutslett i form av kviser, pustler;
 • utseendet av hevelse i de berørte områdene;
 • rødhet av huden påvirket av demodex;
 • Utseendet på selene på huden, slik at de blir nodulære;
 • intenst hårtap
 • kjøp av ukjent hår;
 • ubehagelig lukt som kommer fra de berørte områdene av hud og hår som vokser på dem.

I mangel av rettidig tilstrekkelig behandling sprer sykdommen på kort tid til nærliggende områder av huden, og som følge av hele hodet.

I dette tilfellet blir følgende symptomer på sykdommen lagt til symptomene ovenfor:

 • konjunktivitt og reversibel reduksjon i synsskala;
 • blomstre hvitaktig på øyevipper, øyelokk;
 • rødhet i ansiktets hud, etterfulgt av peeling;
 • stikker av øyenvipper, spesielt om morgenen;
 • hyppig utvikling av den såkalte bygg på øynene;
 • Utseendet til akne i ansiktet, hvor de enkelte segmenter ofte omdannes til pustulære formasjoner.

Slike symptomer signalerer at du må kontakte en spesialist (dermatolog) så snart som mulig for å gjennomgå en undersøkelse og foreskrive tilstrekkelig behandling. Ellers kan konsekvensene være svært alvorlige.

Patologisk behandling

Så hvordan å behandle? Før du forskriver behandlingsforløpet som kreves i dette tilfellet, bør du, i tillegg til de observerte symptomene, også undersøke resultatene av diagnostiske studier.

De vanligst foreskrevne prosedyrene av denne art når de smittes med Demodex er:

 • skrape hudområdene som er berørt av mytens patogene aktivitet;
 • biopsi fra overflaten av huden;
 • forskning av en hemmelighet av talgkirtler;
 • hårstudie;
 • histologi av hudprøver (i sjeldne tilfeller).

Immunitet restaurering

De første trinnene i behandling av demodikose, både hodebunnen og andre lokaliseringssteder, bør forholde seg til restaureringen av immunresponsen til kroppen. Ellers vil alle andre midler bare gi en midlertidig effekt, og symptomene kommer snart igjen.

Avhengig av årsaken til denne tilstanden av immunitet og tilhørende lidelser kan terapeutiske prosedyrer inkludere:

 • korreksjon av psyko-emosjonell tilstand;
 • bli kvitt beriberi og dens konsekvenser;
 • alkoholbehandling;
 • bytte til et sunt kosthold;
 • korreksjon av hormonell bakgrunn (lidelser som skyldes dysfunksjon av endokrine organer, meno- og andropause, overgrep mot hormonell prevensjon og andre);
 • cupping foci av kroniske smittsomme sykdommer.

Narkotika terapi

Behandling rettet mot tippen inkluderer orale antiparasittiske midler, samt bruk av lokale legemidler, samme terapeutiske fokus.

Metronidazol er oftest tildelt som den første av spesialiserte spesialister, i henhold til ordningen på 0,5 g av den aktive substansen per dag, delt inn i 2 doser. Behandlingsforløpet med dette antiparasittiske legemidlet er 1,5 måneder, og for å konsolidere effekten, gjentas det etter 2-3 uker.

Egenskapene til dette legemidlet kan effektivt ødelegge myten, blokkere sitt muskelsystem, det vil si føre til lammelse.

Årsaker og metoder for behandling av hodebunns demodikose

For demodikose provoserer flass på hodet og irriterer huden. Sykdommen forårsaker også intens hårtap. Ved hodebunns demodekose foreskrives behandling etter en omfattende undersøkelse av huden. Behandling av sykdommen utføres ved bruk av narkotika av lokal og systemisk virkning.

Hva er

Demodecosis er en hudpatologi forårsaket av handlinger av demodexmitt, som er parasittisk i de øvre lagene av epidermis. Denne mikroorganismen er til stede på hodet i ca 97% av verdens befolkning. Hvordan ser den subkutane hårmitt ut, kan bare gjenkjennes av bildene med gjentatt forstørrelse. Fordi bredden på mikroorganismen når bare 0,06 mm, og i lengden - 0,3 mm.

Det er 2 typer demodeks:

 1. Short. Mite påvirker oftest kanalene i sebaceous kjertlene.
 2. Long. Mite parasitterer hårsekkene på hodet.

Advarsel! Denne mikroorganismen har en viktig funksjon: den fjerner de kåte delene av huden og hemmer aktiviteten til en rekke bakterier. Men når gunstige forhold oppstår, begynner Demodex å formere seg, noe som resulterer i symptomer på sykdommen.

årsaker

Hovedårsaken til utviklingen av demodikose betraktes som en svekket lokal immunitet. Også forekommer patologi i bakgrunnen:

 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • alvorlig stress;
 • metabolske forstyrrelser;
 • langvarig bruk av antibakterielle stoffer;
 • hyppige besøk til bad, badstuer, solarium
 • hyperfunksjoner av sebaceous kjertler;
 • hudsykdommer.

Risikogruppen omfatter personer med endokrine patologier, samt personer som regelmessig forbruker alkoholholdige drikkevarer.

symptomer

De første tegn på begynnelsen av utviklingen av patologi, forekommer i den såkalte prodromale perioden. På dette stadiet manifesterer seg demodikose i form av varmeflammer, som er preget av følgende symptomer:

 • føler seg varm
 • rødhet i huden (på grunn av utvidelse av blodkar);
 • Røde flekker har klare grenser.

Utseendet til varme blink er forårsaket av påvirkning av provokerende faktorer (alkohol, røyking, etc.). Forekomsten av slike symptomer indikerer en persons følsomhet over for demodikose.

Med demodikose observeres følgende symptomer:

 • intens kløe i det berørte området;
 • flass;
 • hevelse i huden;
 • intenst hårtap
 • ubehagelig lukt fra hodet.

Det er viktig! Uten behandling blir det berørte området forstørret. Dette kan føre til infeksjon i ansiktets hud.

Utviklingsstadier

Naturen til det kliniske bildet i denne sykdommen bestemmes av utviklingsstadiet av sistnevnte. Etter reaktivering av mytekolonien går patologien gjennom 3 faser:

 1. Erytematøst.
 2. Papulær pustulær.
 3. Hypertrofisk.

Ved begynnelsen i problemområdet begynner huden å bli rød. Men i motsetning til prodromalperioden oppstår symptomet uten tilsynelatende grunn og forsvinner ikke i flere dager.

I den andre fasen vises papiller, og i tilfelle av en sekundær infeksjon, pustler eller sår. Den hypertrofiske scenen i utviklingen av patologi er preget av fortykkelse av huden og utseendet av vekst. Slike brudd er diagnostisert med lesjoner på forsiden av hodet.

diagnostikk

Demodecosis er preget av kliniske manifestasjoner som forekommer i andre patologier. Derfor, før behandling påbegynnes, er det viktig å skille mellom disse sykdommene. Den endelige diagnosen er laget på grunnlag av resultatene fra følgende undersøkelsesmetoder:

 • Skraping fra problemområdet. Brukes til å vurdere alvorlighetsgraden av lesjonen.
 • Analyse av sekretorisk væske. Lar deg identifisere tilstedeværelsen av parasitter i hodebunnen.
 • Overfladisk biopsi. Med denne metoden er ikke bare tilstedeværelsen av parasitter, men også området av lesjonen etablert. En prøve av biopsi materiale er tatt fra forskjellige deler av hodet.
 • Håranalyse. Utført for å oppdage parasitter i folliklene.

behandling

Behandling av demodikose utføres ved hjelp av legemidler av lokal og systemisk virkning. I behandlingen av patologi brukes:

 • Svovelsalve. Det brenner ut separate hudområder, samtidig ødelegger parasitter. Verktøyet skal brukes på problemområdet 3 ganger om dagen.
 • Trihopol. Det har en innvirkning på kryss DNA direkte. Trichopolum er godkjent for bruk av gravide kvinner. Legemidlet er tilgjengelig i pilleform.
 • Botox injeksjoner. Stoff injisert under huden blokkerer arbeidet med individuelle kjertler, som et resultat av hvilke parasitter ikke mottar næringsstoffer og dør.
 • Clotrimazol, tetracyklin. Undertrykke reproduksjon av kolonien av parasitter samtidig ødelegge soppmikroflora.
 • Streptocid. Anbefalt for behandling av demodikose hos barn. Streptocid-tabletter må knuses og påføres problemområder.

I tillegg til de ovennevnte legemidlene brukes i tillegg til behandling av patologi: ichthyol salve, Amit, Benzylbenzoat.

Advarsel! Ved tilføyelse av en sekundær infeksjon, bør behandling suppleres med kremer basert på tetracyklin-antibiotika.

Samtidig behandling

Suksessen med behandlingen avhenger av tilstanden av immunitet. For å styrke sistnevnte er det nødvendig å inkludere sunne matvarer i det daglige kostholdet og drikke vitaminkomplekser. I tillegg skal pasienten:

 • gjenopprette psyko-emosjonell tilstand;
 • slutte å drikke alkohol
 • normalisere hormonbalansen
 • å behandle kroniske inflammatoriske patologier.

I fravær av effekten av medisinbehandling utføres behandling av demodikose ved å bruke følgende teknikker:

 • Kryoterapi. Metoden innebærer eksponering for kulde på problemområder i huden.
 • Laserfjerning. Gir rask avhending av flått.
 • Hudbehandling antiseptisk simulator Dorogova. Dette verktøyet brukes kun i spesialiserte klinikker.

Symptomer på demodikose er lettet med sink salve. Samtidig er det umulig å bruke flere stoffer samtidig. Denne kombinasjonen kan forårsake alvorlige komplikasjoner og redusere effektiviteten av behandlingen.

Hårpleie

Med demodikose er det nødvendig å forlate de vanlige sjampoene til fordel for tjære såpe og "talkers" - den er utarbeidet i et apotek og består av Dimexidum, Trichopol og andre stoffer. Spregal brukes også til å hemme nervesystemet av flått.

Du kan ta vare på hodebunnen og håret under forverring av patologi ved å bruke følgende sjampo:

 • Demodex kompleks;
 • Stopp Demodex;
 • Demodex Owante;
 • Manting.

Birketjære bør legges til hårpleieprodukter. Stoffet har en positiv effekt på huden, undertrykker inflammatoriske prosesser. For raskt å kvitte seg med flått, kan du behandle problemområder med petroleum, holde i tre dager. Denne metoden kan ikke brukes til betennelse i dermis.

Mulige komplikasjoner

Demodecosis forårsaker komplikasjoner når den patologiske prosessen sprer seg til forsiden av hodet. Under slike omstendigheter er pasienten opptatt av:

 • konjunktivitt, mot bakgrunnen av hvilken synsskarphet reduseres;
 • Utseende av hvitaktig plakett på øyevipper;
 • stikker øyenvipper;
 • acne;
 • hyppig bygg på øynene;
 • vaskulære "stjerner".

Vær forsiktig! Etter hvert som den patologiske prosessen utvikler seg, produserer pasienten: rhinofyma på nesen, metafin på pannen, blepharophyma på øyelokkene, otophimus i nærheten av øret, gnatophyma på haken.

Disse vekstene er godartede neoplasmer, som betydelig ødelegger utseendet til en person og krever ofte kirurgisk inngrep.

Forebyggende tiltak

For å forhindre demodikose anbefales det å observere følgende regler:

 • ikke bruk andres ting;
 • følg hygieneregler
 • rettidig behandlingspatologi i mage-tarmkanalen og det endokrine systemet;
 • opprettholde immunitet
 • bruk skrubbe eller peeling ikke mer enn en gang i uken;
 • om vinteren å ta vitaminkomplekser med selen og sink;
 • gi opp røyking og alkohol.

Demodecosis reagerer godt på behandlingen. Patologi gir ikke alvorlige komplikasjoner, samtidig som det forårsaker alvorlig ubehag. Med forbehold for overholdelse av regler for forebygging kan oppnås vedvarende ettergivelse av sykdommen.

Nyttige videoer

Behandling av demodikose av øyne, øyenvipper, øyenbryn, panne, hode, ører.

Symptomer og behandling av hodepuddemodikose

Demodecosis av hodet utvikler seg på hårete områder av huden. Årsaken til sykdommen er mikroskopiske demodeksmider. Avfallsprodukter fra skadelige kvaler irriterer huden, utslett og ødemer. Videre er risikoen for en allergisk reaksjon høy. Mite Demodex kan overføres fra en person til en annen, for eksempel når kammen med en kam. Subkutane kvaler er ganske vanlige, nesten hver person har dem. For å hindre utviklingen av sykdommen, er det nødvendig å observere forebygging.

Mite demodex

Viktig å vite! Leger i sjokk: "Det finnes et effektivt og rimelig middel for parasitter." Les mer.

Demodex er en vermiform parasitt med mikroskopiske kjever og klør. For normal vital aktivitet, trenger parasitter hudområder hvor det er mange sebaceous kjertler, som myten feeds på sebum. Hårbunnen er et ideelt sted. Olje og porøs hud bidrar til den aktive utviklingen av parasitten.

Tick ​​demodex, som er årsaken til sykdommen, har mikroskopiske dimensjoner, det kan ikke skilles med det blotte øye.

Parasittens levetid er bare noen få uker, i løpet av denne perioden lå mytene et stort antall egg, hvorav innen tre dager nye personer opptrer. Demodexes liker ikke sterkt lys, så deres aktivitet manifesteres hovedsakelig om natten.

Ikke alltid hårmide fører til patologi. Parasitten kan være i sunne hudceller og manifesterer seg ikke. Det menneskelige immunforsvaret gjør at du kan holde parasitten under kontroll og tillater ikke å aktivt multiplisere. Med en reduksjon i immunitet og forstyrrelser i det endokrine systemet, øker antallet parasitter, flått begynner å trenge inn i dypets vev, noe som fører til utvikling av demodikose.

Peeling av hodebunnen, flass, håravfall i de fleste tilfeller indikerer en progressiv demodikose.

acne

For å bestemme sykdommen og gjøre en endelig diagnose, må du studere symptomene, samt gjennomføre en spesiell undersøkelse ved hjelp av forstørrelsesutstyr. På analysen ta skraping fra hodebunnen, så vel som sekretorisk væske av talgkjertlene. Flått og egg kan bli funnet i disse vev og væsker.

Tick ​​aktivitet skjer under påvirkning av følgende faktorer:

 • svekket immunitet;
 • tilstedeværelsen av HIV-infeksjon;
 • trichomoniasis;
 • sykdom i fordøyelsessystemet;
 • usunt kosthold;
 • stress og depresjon
 • røyking,
 • Hyppige besøk til badstuen og solariumet, hvor varmen til parasittene begynner sin aktivitet;
 • metabolsk lidelse.

På de delene av huden hvor mytene har slått seg, blir huden nodulær, det svulmer, blir betent og kan bli dekket av utslett.

Demodekoz påvirker hårets tilstand negativt:

 • hårrødder utvikler hevelse og indurasjon;
 • håret blir kjedelig og sprø;
 • håret på roten er dekket med hvite vekter;
 • hår begynner å falle ut først på bestemte steder, deretter over hele hodet.

Ofte er sykdommen kvinner. Ukorrekt utvalgt kosmetikk, hormonelle forstyrrelser, kjemikalier som er en del av hårfargen, kompliserer sykdomsforløpet.

Ticks er aktive hovedsakelig om sommeren, når lufttemperaturen stiger, mens om vinteren de nesten ikke forårsaker problemer.

Hårbaldemodekose er en smittsom sykdom. Flått kan overføres gjennom husholdningskontakter. Derfor anbefales det ikke å bruke andres kam, et vanlig håndkle.

GELMITON fra parasitter!

Blant de mange stoffene for ormer (anthelmintics) skiller Gelmiton seg ut. På grunn av sin sammensetning, utelukker det ikke bare ormer, men gjenoppretter også kroppen, fjerner fra seg produktene av vital aktivitet, og setter også tarmmikrofloraen i orden.

I Gelmiton fra parasitter inneholder mer enn 40 naturlige ingredienser. Urter er representert av innfødte ekstrakter.

I tillegg til dem blir biproduktene introdusert i sammensetningen - flisekstrakt (voksmot), propolis og kongelig gelé. Disse ingrediensene har følgende egenskaper:

 • øke immunitet
 • senke inflammatoriske prosesser;
 • akselerere sårheling;
 • tone opp kroppen;
 • akselerere metabolisme;
 • normalisere hepatobiliærsystemet (lever, galleblæren);
 • ødelegge virus og bakterier;
 • forbedre fordøyelsen;
 • stimulere appetitt
 • forbedre kvantitative og kvalitative sammensetningen av blod;
 • gjenopprette tilstanden til huden, samt negler og hår.

Maltodextrin er også tilstede i gelminotpreparatet. Stoffet har en gunstig effekt på tarmene, som fremmer reproduksjon av gode bakterier, senker nivået av dårlig kolesterol.

Legemidlet Gelminot er designet for å ødelegge ormer av alle slag. Effektiv mot voksne, så vel som larver og egg.

symptomer

Demodecosis utvikler seg når parasitter begynner å utvikle seg aktivt og formere seg. Ved første fase er sykdommen behandlingsbar. Jo mer lidelse er startet, desto vanskeligere blir det å bli kvitt det. For å takle problemet, bør du vite hvordan det manifesterer seg.

Demodecose i hodebunnen har følgende symptomer:

 • kløe;
 • peeling;
 • rikelig mengde flass;
 • hårtap
 • kegler i form av kjegler på hodet;
 • hår selv etter hyppig vask raskt saltet.

Demodecosis påvirker ikke bare huden på de hårete områdene i huden. Ailment påvirker huden bak auricles, ansikt, nakke. På ansiktet avtar krysset vanligvis på øyelokkene, rundt de labielle og nasolabiale folder.

behandling

Den riktige behandlingsplanen kan kun foreskrives av den behandlende legen. Behandlingsforløpet er komplekst, det er rettet mot å eliminere alle symptomene. Med demodecose i hodebunnen utføres behandling i flere retninger:

 • ødeleggelse av demodexmitt;
 • øke kroppens immunforsvar;
 • eliminering av symptomene på sykdommen og årsakene som provoserte det.

Det er et enkelt verktøy som vil redde deg fra parasitter, forårsaket av lukten fra munnen, og også stoppe utseendet deres.

I løpet av behandlingen må pasienten lede en sunn livsstil, ordne riktig mat. En person trenger å overvinne stress og depresjon, for å være i en rolig emosjonell tilstand.

Du kan påvirke sykdommen som forårsaker sykdommen ved hjelp av slike stoffer:

 • Demalan (krem);
 • Spregal (krem);
 • svovel salve;
 • Metronidazole.

Hvis det er en komplikasjon i form av purulent infeksjon, vil antibakterielle legemidler som Levomycetin, Tetracycline være påkrevd.

Oftest for behandling av sykdommen ved bruk av legemidler lokal eksponering.

Apotek har spesielle sjampoer som du kan kvitte seg med flått og kurere sykdommer. Disse sjampoene inkluderer:

For å behandle sykdommen er det bare mulig i samsvar med anbefalingene fra legen. Selvmedisinering kan bare forverre situasjonen.

For endelig å håndtere Demodecosis, vil det være nok bare å ødelegge krysset. Subkutan tick er svært vanlig, høy sjanse for re-infeksjon. Derfor er det viktig å eliminere nøyaktig de faktorene som påvirker parasittenes aktivitet.

Medikamentsterapi kan suppleres med andre behandlingsmetoder. I moderne medisin brukes laser, kryoterapi og eksponering for nitrogen aktivt for å eliminere denne sykdommen.

diett

En av de viktigste faktorene som utfordrer utviklingen av demodekser er feil ernæring. Det er derfor, for å forhindre forekomsten av sykdommen, er det nødvendig å revidere dietten og fjerne noen produkter fra den. Det anbefales ikke å bruke:

 • alkohol;
 • krydret mat;
 • karbonatiserte drinker.

Stekt og røkt mat påvirker tilstanden på huden negativt, øker produksjonen av fett ved talgkjertlene. Og dette er en av de gunstige faktorene for utviklingen av demodeksmider.

Den overflod av sukkerholdige matvarer er også et utmerket næringsmedium for flått.

Tilstanden kan normaliseres ved bruk av produkter som:

 • grønnsaker;
 • frokostblandinger;
 • meieriprodukter;
 • fettfattig fisk;
 • iodisert salt.

Du bør ikke spise mat som fremkaller utviklingen av allergiske reaksjoner.

Bruken av store mengder væske bidrar til å rense kroppen. Grønn te vil være veldig nyttig i dette tilfellet.

Demodecosis Shampoo

Som et ekstra stoff kan du bruke en spesiell sjampo som vil bidra til å takle sykdommen. For å eliminere parasitter i apotek presenteres:

 • Demodex Complex Shampoo - effektivt bekjempet mot parasitter, det kan brukes som et profylaktisk middel;
 • Stopp Demodex - behandler hodebunnen, lindrer betennelse og irritasjon;
 • Manting - Sjampo fra Kina, basert på naturlige medisinske planter, gjenoppretter hårrødder og hodebunn, hjelper til med å klare mider.

For behandling bør ikke bare bruke en sjampo. Behandlingen bør være omfattende.

forebygging

For å unngå kryssinfeksjon, må du følge reglene for personlig hygiene. Under ingen omstendigheter kan du bruke noen andres kam, ikke bruk sengetøy og badeutstyr.

Det er svært viktig å opprettholde immunitet i normen, ta stoffer som styrker kroppen.

Du har ingen anelse om hvilke parasitter som lever i en person, i stand til. Infeksjon med parasitter fører til neurose, tretthet, plutselige humørsvingninger, og ytterligere alvorligere sykdommer begynner. Heldigvis har moderne medisin kommet opp med mange måter å kvitte seg med parasitter. Den mest populære er.
Les mer »

Riktig balansert kosthold vil forhindre utvikling av sykdommen.

I fjærpute kan det være opphopning av demodekser. I dette tilfellet, etter behandlingen, er risikoen for re-infeksjon meget høy. Derfor er det bedre å gi preferanse til puter med syntetiske fyllstoffer. Etter vasking må putevarene strykes ut.

Demodecosis er en ubehagelig lidelse. For å forhindre dets utvikling må du følge regler for forebygging. Men hvis du fortsatt ikke kunne bli frelst, så når de første symptomene dukker opp, er det viktig å gå til legen og begynne å ta tiltak for å eliminere problemet.

Symptomer og behandling av hodepuddemodikose

Under hvilke forhold forårsaker den subkutane tippen demodecosis sykdom?

 1. Redusert lokal immunitet. Mite er en parasitt, en sterk lokal immunforsvar undertrykker den. På grunn av visse forhold (tilstedeværelsen av kroniske infeksjonssykdommer i huden, det alkaliske miljøet i huden, etc.), blir immuniteten redusert, og så tippes ikke, det trenger dypt inn i huden og tar rot inn i hårsekkene.
 2. Utilstrekkelig arbeid i sebaceous kjertler i huden. Jo mer humane sebaceous kjertler utskiller sekreter, jo større er sannsynligheten for at demodikose vil utvikle seg. Myter spiser hemmeligheten til kjertlene, og fet hud for dem er en fruktbar grunn for utvikling og reproduksjon.
 3. Dysbacteriosis av huden er et brudd på balansen mellom patogen og betinget patogen mikroflora av huden. Mites, penetrerer dypt inn i follicles, bærer seg selv patogene bakterier. Dette fører til purulent betennelse i follikler.
 4. Misbruk av kosmetikk (sjampo, balsam, etc.). Dette fører til endring i hudens pH og etablering av gunstige forhold for reproduksjon av flått.
 5. Forverring av kroniske smittsomme sykdommer (kronisk tonsillitt, otitis media, gastroduodenitis, bihulebetennelse, etc.).
 6. Bestråling av huden med ultrafiolette stråler (isolasjon). Dette kan oppstå naturlig om våren og sommeren eller kunstig når du besøker en solarium.

Symptomer på demodecose i hodebunnen

Du kan få demodecose fra en syk person eller et dyr (hunder, hester, storfe). Sykdommen kan være uavhengig eller forekomme på bakgrunn av allerede eksisterende hudpatologier - seborrhea, rosacea, dermatitt. Ofte bor den subkutane myten i talgkjertlene i ansiktet, ørene, brystene, rundt brystvorten. Svært sjelden, kan krysset bli funnet i talgkjertlene i penis, skinker og på munnslimhinnen. Sykdommen oppstår plutselig, en person uten noen åpenbare grunner begynner å føle kløe, brennende følelse på huden, følelse av kryp på huden, varme og spenning. Det finnes flere former for demodikose:

 • Demodectic infeksjon. Det manifesteres av en følelse av varme og kløe, huden blir veldig tynn, lik papyruspapir.
 • Acnemorphic type - papules (nodules) vises på huden.
 • Rosaceae-lignende type - pustler vises på huden (vesikler fylt med pus), som er omgitt av erytem (rød hud).

Symptomene varierer avhengig av hvilken type kryss. Et kort utseende fører til knuter og bobler på huden, og et langt utseende fører til rødhet og peeling.

Med nederlaget på hårsekkene i nærheten av øyevipper hos pasienter begynner huden å skrelle, kløe og føle at "noe forstyrrer øyet." Noen forfattere mener at subkutan tipp forårsaker alopecia (alopecia). Dette forklares ved det faktum at en opphopning av celler (infiltrering) dannes som et resultat av livet i et kryss i hårsekkelen. Gradvis fører dette til fylling av follikkelen med fibrøst vev. Det vil si at follikkelen blir livløs, og håret faller ut.

Med en lang løpetid av demodikose, opptrer purulent-blodige skorper på huden, blir huden mindre elastisk, mister den og tykker seg. Hvis en sekundær stafylokokkinfeksjon slår sammen, blir akne dannet, fylt med pus. Gravvis dveler de inn i huden og disfigurerer den.

Behandling av demodecosis på hodet

Raskt bli kvitt den subkutane tippen er nesten umulig. Dette skyldes at parasitten har tre lag av kutikulaen (dekselet). I tillegg har cuticle ingen kanaler som kommuniserer med miljøet. Dette kompliserer penetrasjonen av medisinske stoffer til parasitten. Det er derfor behandling av demodikose er en lang prosess, som inkluderer individuelt utvalg av medisiner, behandling av tilknyttede sykdommer og forebygging av tilbakefall.

1 behandlingsstadium. Påfør agenter med antiinflammatoriske og hyposensitiserende effekter. Det kan være lokale midler i form av svovelsalve, sinksalve (Sudokrem). Innvendig bruker de Suprastin, Tavegil, Erius - legemidler som reduserer kroppens følsomhet.

Trinn 2 behandling. Direkte antiparasittisk terapi.

 • Preparater av metronidazol brukes både inne (Metronidazol), og utvendig som en gel eller salve (Metrogil, Klion). Legemidlet har antiinflammatorisk, anti-ødem og immunostimulerende virkning.
 • Ornidazolpreparater brukes som antiparasittiske og bakteriostatiske midler.
 • Permetrin er en ekstern agent som virker direkte på krysset. Påfør huden og vask av etter 24 timer. Noen ganger er en enkelt applikasjon ikke nok. Så etter 2 uker må terapien gjentas.

3 behandlingsstadium. Dette er en restorativ og forebyggende fase. Påfør midler som reduserer talgkjertlene i hodebunnen, og stoffer som forbedrer blodstrømmen.

Demodecosis Shampoo

Dette er et nødvendig verktøy i alle stadier av behandlingen. Healing shampoo kan kjøpes på apoteket (Stop Demodex, Demodexin og andre) eller lage et mashhode. Tilbered det, bland 100 gram Dimexide og vann, tilsett 10 tabletter Levomycetin, Trihopol og Nystatin. Alle blander og behandler den berørte hodebunnen 2 ganger om dagen i minst 2 uker.

Demodecosis of the head: hvordan å kurere og forhindre re-utvikling

Mange mennesker skylder disse symptomene på flass og hodebunnsirritasjon fra sjampo. Oppkjøpet av andre kosmetikk forbedrer imidlertid ikke situasjonen. Vi vil forstå hvordan å bli kvitt det subkutane krysset på hodet, hvilke symptomer på sykdommen manifesterer og hvorfor det oppstår.

Hva forårsaker sykdommen

Subkutan kryss på hodet på en person lever nesten hele tiden, men hos friske mennesker forårsaker ikke eksacerbasjon. Symptomene er merket med en kraftig reduksjon i immunitet når parasitten påvirker de dype hudlagene. Også aktivering av Demodex-krysset avhenger av funksjonen av sebaceous kjertlene i hodet, det endokrine systemet og den generelle kroppsresistansen.

Faktorer som bidrar til reproduksjon av hårmitt hos mennesker:

 • hormonelle lidelser;
 • langvarig bruk av antibiotika og kortikosteroider;
 • kjemiske effekter på hodet på hodet;
 • feil utvalgte hårpleieprodukter;
 • alkoholmisbruk og røyking;
 • ubalansert kosthold med en overvekt av salt, røkt, krydret mat;
 • mangel på vitaminer;
 • psyko-emosjonell overbelastning;
 • overgangsalderen eller reaksjonen på å ta hormonelle prevensjonsmidler.

Det er etablert at Demodex parasitten på hodet produserer et spesielt enzym som påvirker sammensetningen av humant talg og provoserer hevelse i huden. Med sterk immunitet, forsvinner betennelse og hevelse alene. Men når parasitter aktiveres, øker antallet deres til tretti i en sebaceous kjertel. Dette bidrar til manifestasjon av symptomer på sykdommen på huden.

Demodex-myt kan overføres til mennesker rundt gjennom direkte kontakt, men pasienten trenger ikke å være isolert. For at en sykdom skal overføres til en annen, må en rekke faktorer sammenfalle som skaper gunstige forhold for aktivering av parasitten.

symptomer

Symptomene på tilstedeværelsen av et kryss i håret begynner med utseendet av rosacea. Dette er en uttalt erytem, ​​som forekommer mot bakgrunnen av puffiness og rødhet på hodet, ledsaget av akne noduler og sår på huden.

De karakteristiske symptomene på demodikose i hodebunnen:

 • rødhet i huden som kan spre seg til brystet og over ryggen;
 • papler (knuter), akne og blister fylt med pus;
 • konsolidering av huden i lesjonen;
 • uttalt vaskulær mesh;
 • tørr hud, tetthet, peeling og kløe.

Slike tegn på nærværet av en subkutan myte kan i utgangspunktet være usynlig. Men med den aktive gjengivelsen av parasitten Demodex føler en person et sterkt ubehag. Han ser flass, skadet hårsekk, akne spretter ut ikke bare på pannen, men gjennom hårvaksjonen.

Hvilken lege behandler demodecosis hode

Først av alt, er det nødvendig å besøke en hudlege, som vil gi en henvisning til analyser, og basert på resultatene deres, vil velge et behandlingsregime. For store lesjoner, ikke bare i håret, men på ansikt, nakke og rygg, kan du få hjelp av en hudlege. Dette er en lege som bestemmer hvilken type hud. Han vil kunne velge medisinske og kosmetiske produkter, han vil utføre behandling av problemområder med hjelpen.

Hvis årsaken til sykdommen er dårlig immunitet, blir pasienten henvist til en immunolog. Hvis det er mistanke om hormonelle sykdommer, slutter en endokrinolog ved behandlingen.

diagnostikk

Behandling av demodecose i hodebunnen begynner med en kompetent diagnose. Selv i en sunn person, lever Demodex-myt i epitelets vev, så legene holder oppmerksomhet ikke på nærvær, men til mengde. Valget av en egnet undersøkelsesteknikk utføres av en lege, da hver av prosedyrene har fordeler og ulemper.

Eksisterende metoder for diagnose av demodikose:

 • Skraping fra overflaten av den berørte huden - bruk den, vurder det berørte området på dekselet og beregne parasitten per enhetens hudområde.
 • Undersøkelse av sebaceous kjertelsekretjoner - En del av tippbårne elementene er presset ut, huden på hodet er delvis skadet.
 • Overfladisk biopsi - undersøker deler av epitelet og innholdet i kjertlene.
 • En hudbiopsi etterfulgt av en histologisk undersøkelse lar deg undersøke hemmeligheten til talgkjertlene.
 • Studien av cilia og hår - identifiserer parasitter i folliklene, prosedyren gir svak smerte.

behandling

Etter å ha mottatt testresultatene bestemmer legen hvordan man skal behandle sykdommen, og pasienten må gjennomgå et fullt kurs for å unngå tilbakefall. Terapi inkluderer flere områder - det er medisinering, hudpleieprodukter og diettmat.

Mange pasienter foretrekker å bruke folkemessige rettsmidler. Legene godkjenner denne tilnærmingen, fordi urter og hjemmelagde oppskrifter er trygge, fremskynder utvinning og utfyller de terapeutiske effektene av medisiner.

Immunitet restaurering

Hvordan bli kvitt det subkutane krysset for å forhindre sykdomsfall? Siden parasitten aktiveres med en reduksjon i immunitet, er det nødvendig å gjenopprette kroppens motstand.

Listen over legemidler for å styrke immunforsvaret og forebygging av demodikose:

 • vitaminkomplekser med høyt innhold av fosfor, kalsium, jern og sink;
 • B-vitaminer og nikotinsyre;
 • folsyre;
 • øl gjær;
 • immunostimulerende legemidler i piller og injeksjoner - Interferon, Cycloferon, echinacea tinktur, Immunal.

Hvis hårmitt hos mennesker er aktivert under alvorlig stress og følelsesmessig overbelastning, bør de unngås. Legen kan ordinere beroligende midler.

I det kroniske løpet av demodikose blir kardinale tiltak tatt for å gjenopprette immunitet - autohemoterapi. Dette er en injeksjon under huden eller intramuskulært til pasienten i eget blod oppnådd fra en vene.

Narkotikabehandling

Bruk av medisiner for demodikose er rettet mot å eliminere tippen og konsekvensene av dens aktivitet i epitelets vev. Påfør agensen Metronidazol på effekten på parasitten. Det første kurset varer 6 uker, hvor pasienten drikker 250 mg av legemidlet to ganger om dagen. Etter 2-3 uker, gjenta kurset, dosen av medisinering er den samme.

I mellomtiden foreskriver legene bruken inne i det rensede svovel 500 mg samtidig med måltidet to ganger om dagen. Fem-dagers kurs anbefaler å ta Tinidazole 4 tabletter per dag og Hingamin 250 mg 2 ganger daglig.

Hvis inflammet hud er dekket av sår, og pasienten har kammet hodet, og derfor har en bakteriell infeksjon gått sammen, foreskrives antibiotika og antifungale midler. Disse inkluderer tetracyklin, erytromycin, nystatin.

Folkemidlene

I kombinasjon med styrking av immunitet og medisinsk behandling av huden, kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin. De inkluderer vaskemidler, masker og behandling av hodebunnen.

Populære hjem rettsmidler for hårmider:

 • Tar såpe - vaske hodet hindrer reproduksjon av parasitter, renser huden og gjenoppretter strukturen.
 • Talker - produktet består av 10 tabletter Nystatin, Metronidazol og Levomycetin, malt i pulver, samt 100 ml Dimexid og renset vann. Klargjør en frisk oppløsning og behandl de berørte områdene av hodet med dem 2 uker, 2 ganger om dagen.
 • Calendula og Demalon salve - om morgenen må du skylle hodet med vann, etter 15 minutter påføre en tinktur av kalendula, og etter 5 minutter, smør huden med salve. La masken stå til kvelden, vask deretter håret og behandle med tinktur. Behandlingsforløpet er 30 dager.

Hvordan behandle demodikose med renset fotogen avhenger av hvor alvorlig irritert og betent hodebunnen er. Verktøyet påføres på de berørte områdene i tre dager, og deretter vasket av. Kirsebær blokkerer parasittenes mat og oksygentilgang til det på grunn av filmen som er opprettet på huden, noe som fører til at krysset dør.

Hvis du ikke ønsker å forberede produkter i henhold til populære oppskrifter, kan du kjøpe ferdiglagde apotek sjampo, som demurer demodikose. Du kan bruke det daglig eller i henhold til ordningen anbefalt av legen.

sjampo

Behandling av demodikose med sjampo bidrar til å behandle vanskelig å nå huden. Midler tillater å eliminere symptomene på sykdommen på huden, ødelegge flått og gjenopprette det berørte epitelet etter skader.

De mest effektive sjampoene mot hårparasitter:

 • Demodex Complex - reduserer antall flått, renser huden fra vekter og døde partikler. Brukes i behandling og forebygging.
 • Stopp Demodex - lindrer irritasjon, beroliger epidermis, hemmer reproduksjon av parasitter. For den beste effekten påføres produktet på hodet flere ganger og går i 3-5 minutter.
 • Demodex Ovante - et middel for den amerikanske produsenten på en naturlig basis. Inneholder oljer, vitaminer, sink, svovel og planteekstrakter. Ikke forårsaker en allergisk reaksjon, egnet til daglig bruk i 14-28 dager på rad.

Sjampoer for behandling av demodikose brukes samtidig med narkotika og andre eksterne midler for best mulig effekt.

diett

For å oppnå et stabilt resultat, anbefaler vi at i tillegg til kosmetikk og medisiner overholder en spesiell diett. Den er bygget i henhold til type behandlingstabell nr. 5. Pasienten må holde seg til riktig ernæring i løpet av hele behandlingsforløpet, og i så fall passerer demodecosen i hodebunnen raskere.

Det er nødvendig å utelukke alkohol, krydret, salt og røkt mat, søtsaker. Slik at blodet ikke strømmer til hodet, og reproduksjon av parasittene ikke er aktivert, må maten og drikkene være varme.

Du kan ikke overvære, all mat skal være lett, men næringsrik. Preference er gitt til frukt, frokostblandinger, grønnsaker, fiber, greener. Kjøtt og fisk anbefales å bruke fettfattige varianter. Melk og meieriprodukter er nyttige.

Regler for pleie av hodebunnen og håret under behandlingen

I prosessen med å behandle huddemodikose bør noen regler overholdes. Sjampo alene vil ikke takle angrep av parasitter. Derfor er det nødvendig å vaske håret med et middel, og deretter sikkerhetskopiere resultatet med populære metoder. På grunn av at flått er mest aktive om kvelden og om natten, er det bedre å behandle huden i denne perioden.

Skrubbeprodukter anbefales ikke til bruk mer enn en gang hver 7 dager, for ikke å forstyrre den naturlige fettbalansen i huden og ikke skade den. Gunstig effekt på hodebunnen og hårinfusjoner av eukalyptus, eikebark, buckthorn, elecampane, malurt. Hodet skal vaskes daglig. Under behandling er det umulig å utføre hårfarging og gjøre en perm.

forebygging

For å unngå infeksjon med demodikose, kan du ikke bruke andres sengetøy og hygieneartikler. Sengetøy bør skiftes ofte og forsiktig strykes. Fjærputer kan inneholde flått, så det er verdt å erstatte dem med de som er laget av syntetiske materialer.

Når kløe og peeling, spesielt hvis det tidligere var demodikose, kan du ikke kamme eller ripe huden. Det er bedre å umiddelbart konsultere en lege for undersøkelse for tilstedeværelse av flått.

Du bør slutte å røyke og alkoholmisbruk, spesielt under behandling av parasitter. Immunitet må økes ved temperering, å gå i frisk luft, spille sport og ta multivitamin komplekser.

Skalderemodekose er en sykdom som utløses av flere årsaker. Hvis en person har problemer med immun- eller endokrine systemet, økt talgproduksjon, vil behandlingen være rettet mot å eliminere disse patologiene. Etter medisinske anbefalinger, vil en kombinasjon av medisiner og folkemidlene, samt regelmessig forebygging føre til raske positive resultater og stabil remisjon.

Flere Artikler Om Typer Acne