Molluskum contagiosum er en smittsom sykdom hos barn preget av hudlidelser i form av bestemte utslett.

Lokalisering og prevalens

Smittsom mollusk hos barn er svært vanlig. Du kan bli smittet med det i bassenget, sportsseksjonen, på lekeplassen, i skolen og hjemme. Sykdommen er utbredt i alle klimasone, det er like vanlig for både gutter og jenter. Det er ofte vanskelig å identifisere en bærer som fungerte som en kilde til infeksjon, siden molluskum contagiosum har en lang inkubasjonsperiode.

årsaker

Kausjonsmiddelet for molluskum contagiosum er poxoviruset. Det er 4 typer av dette viruset. Den første typen forårsaker infeksjon hos barn, den andre hos voksne. Mekanismen for overføring hos barn er en pinne, på grunn av hvilken de utfelte elementene er plassert i hele kroppen. I oversettelsen av en av de vestlige artiklene "Smittsomme bløtdyr hos barn," forteller Dr. Komarovsky at sykdommen ofte utvikler seg hos barn med nedsatt immunforsvar. I tillegg har dårlige hygieniske forhold og et tropisk klima en innvirkning.

symptomer

Smittsom mollusk hos barn

Helsefarer utgjør ikke selve elementene, men en sekundær infeksjon som kan bli med når de er mekanisk skadet. Siden sykdommen rammer barn med nedsatt immunfunksjon, kan skade på knutene føre til alvorlige komplikasjoner, på grunn av tilbøyelighet til en purulent infeksjon. Til tross for dette er fjerning av molluscum contagiosum hos barn ikke ønskelig.
Sykdommen kan starte både en uke etter kontakt med et infisert barn, og flere måneder senere. Sykdommen manifesteres av utseendet på kroppen av spesifikke utfelte elementer. Nedenfor er deres egenskaper:

 1. Oppstå uten noen prodromal periode.
 2. Vises på en ikke-betent bakgrunn.
 3. Ikke forårsake ubehag for barnet, bortsett fra mindre kløe.
 4. Det påvirker hodebunnen, torso og lemmer.
 5. Utslett er representert av knuter av liten størrelse, rund form, mørk rød farge. Senteret har en spesifikk navlestreng, noe som indikerer utslagets virale karakter.
 6. Når du trykker på knuten fra det skiller du ut det luktfrie, hvite gelélignende innholdet.

diagnostikk

Diagnosen av molluskum contagiosum er laget på grunnlag av pasientens klager og undersøkelse av en lege. For bekreftelse av diagnosen kan det kreve mikroskopi av innholdet i nodulene.

Hvordan behandle molluscum contagiosum hos barn?

Molluskum contagiosum hos barn krever ikke behandling, siden viruset elimineres i seg selv etter en tid (opptil ett og et halvt år). Men noen ganger er terapi fortsatt nødvendig.

 1. Hvis de utfelte elementene er store og rikelig dekker barnets kropp, kan dette være et tegn på alvorlig nedsatt funksjon av immunsystemet. Konsultasjon med en immunolog, som vil foreskrive en immunomodulatorbehandling, er nødvendig.
 2. Hvis utslett er komplisert ved tiltredelse av en sekundær infeksjon, vil reseptbelagte antibiotika i form av salver eller tabletter for oral administrasjon bli påkrevd.
 3. Hvis molluskumkontagiosum er plassert på et sted der det lett er skadet, eller hvor det bringer ubehagelige følelser til barnet: øyelokk, fingre, kjønnsorganer.

Hvis barnet ved et uhell skadet knutepunktet, behandle det med en antiseptisk hud (Octenisept, briljant grønn, jodalkoholløsning) for å forhindre betennelse.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin tilbyr flere muligheter for å bli kvitt smittsomme bløtdyr hos barn. De mest populære av dem er:

 1. Smør tørre elementer med juice av celandine 2 ganger om dagen i 2-3 uker.
 2. Påfør knust hvitløk til berørte områder 1 gang om dagen til utvinning.
 3. Alternativt gjelder for hudhelbredende ekstrakter fra serien, calendula eller eucalyptus.

Prognose og komplikasjoner

Sykdommen er sjelden komplisert og går fort. Prognosen er gunstig for livet og for utvinning.

forebygging

Spesifikk forebygging er ikke utviklet. Følg regler for personlig hygiene, unngå kontakt med smittede barn. Når sykdommen er smittsom mollusk, bør barnet ikke være forbudt å besøke bassengene og sportsseksjonene. Som i tilfelle av vannkopper, opphører barnet å være smittsomt når det siste tømningselementet forsvinner fra kroppen.

Molluskum contagiosum på huden hos barn: bilder og årsaker til patologi, innledende behandling og fjerning

Molluskum contagiosum er en virussykdom som er vanlig hos barn og voksne. Sykdommen er en spesiell type viral dermatose, manifestert av utseendet av konvekse knuter på huden. Hver formasjon har en fordypning inne og er fylt med epitelceller som ligner en osteemasse. I artikkelen vil vi fortelle deg hva som er årsakene til sykdommen, hvordan den overføres, og vi vil tilby metoder for terapi.

Hva er molluscum contagiosum?

Sykdommen kalt molluscum contagiosum - i latinsk molluscum contagiosum (noen ganger feilaktig kalt Candida) - en virusinfeksjon som påvirker hud og slimhinner. Ofte er denne sykdommen diagnostisert hos barn eldre enn ett år og ikke nådd ti år.

Forskere tilskriver bløtdyr til kopperavirus eller pokvirus. De er forenet av formen (ovoid eller murstein), så vel som stor størrelse. Molluskum contagiosum kan være av fire typer, hvorav bare én er mest vanlig - MCV-1. Den nest vanligste typen er MCV-2, som vanligvis finnes hos voksne.

Årsaker til sykdom

Molluscum contagiosum viruset er vanlig, men kontakten med huden fører ikke alltid til sykdom. Ofte påvirker det mennesker med nedsatt immunitet: svekket av lang sykdom, utilstrekkelig mengde vitaminer, kronisk ikke-kakning, etc. Blant de smittede er en høy andel HIV-smittede, barn fra 1 til 15 år og personer i pensjonsalderen. Barn under alder av ekstremt sjelden blir syk - forskere forklarer dette ved at babyer har nok antistoffer i blodet fra moren under intrauterin perioden.

Viruset virker godt i alle klimatiske forhold, derfor er folk over hele verden smittet med det. I land med et varmt klima og dårlig hygiene observeres det regelmessig utbrudd av smittsomme skalldyr.

Måter å overføre sykdommen

Det er mulig å bli smittet med den første typen virus gjennom husholdningsartikler av generell bruk, berøring og håndtrykk. Den andre typen virus er vanligvis seksuelt overført. Imidlertid er sykdomsforløpet i begge infeksjoner omtrent det samme. Noen mennesker blir ikke smittet med dette viruset i det hele tatt, til tross for nær kontakt med de syke. Forskere forklarer dette fenomenet ved sterk immunitet, som på infeksjonsstadiet undertrykker mikroorganismer, og hindrer dem i å aktivt reproducere.

Symptomer: hvordan ser utslett ut?

I begynnelsen vises flere små knuter på huden - rosa farget papir eller farging med huden. I noen tilfeller har de en gul eller rosa grå nyanse. Den neste fasen - papules begynner å vokse, fylt med epitelceller og virus. Deres form kan være rund eller oval fra 1 til 10 mm. Noen ganger slår utslett inn i plaketter som ser ganske store ut, i størrelse fra 5 til 10 cm (se bilde).

Vanligvis oppstår hudlelater lokalt - på nakken, ansiktet, i lumbalområdet, på armene og bena. I midten av noen knuter vises en hul i form av en fossa. Hvis du trykker litt på utdanningen, vil den begynne å skille seg ut fra innholdet i form av en hvit ostemasse.

Utslett pleier vanligvis ikke å plage pasienten - de klør ikke, det er ingen smerte. I denne forbindelse er knutene på huden bare en kosmetisk defekt. Hudformasjoner spres ikke til andre deler av kroppen, da viruset ikke sprer seg over hele kroppen med blod eller lymf. Imidlertid kan de multiplisere lokalt, fange et stadig større område av hud.

Alt ovenfor refererer til den klassiske typen av sykdommen. Dens atypiske former er sjelden funnet. Blant dem er følgende:

 • Giant papules. Størrelsen på knutene i denne sykdomsformen kan nå 20 mm eller mer.
 • Pedicle type av sykdommen. Papiller er vanligvis små i størrelse, men har en tendens til å slå sammen, og danner store flekker med rosa plaketter.
 • Generell type Det er mange knuter, tallet begynner klokken 20. Papiller dekker hele kroppen.
 • Cystisk type. Papiller fusjonere, til slutt snu til sår. I deres sted danner cyster snart (gjennomsiktige kapsler fylt med væske).

diagnostikk

Diagnosen av sykdommen forårsaker vanligvis ikke problemer, på grunn av den spesifikke typen av hudskader. I tvilstilstand foreskriver legen en analyse av innholdet i utslett. Histologisk undersøkelse avdekket bløtdyrskropp i cytoplasma av celler som danner i de basale lagene i epidermis. Under mikroskopet er det også mulig å oppdage deformerte celler i epidermisene.

Sykdommen er differensiert med følgende patologier:

 • Vulgale vorter, som er ganske lik nikklene til en smittsom mollusk. Imidlertid er vorterne mer tette, har en skifer overflate. Også i sentrum er det ingen dypere.
 • Keratoakantom. Disse formasjonene er også konvekse og runde. Likheten økes ved tilstedeværelse av kratere - depressioner med epidermis skalaer. Disse skalaene kan fjernes, mens keratoacanthoma ikke bløder. Hvis du prøver å rengjøre innholdet i bløddyrs smittsomt papul, vil blødning forekomme.
 • Akrohordon. Dette er en godartet lesjon, den såkalte soft polyp. Det antas at akrohordon ikke er assosiert med humant papillomavirus, men forårsakes av en reduksjon i immunitet.

Terapi metoder

Molluskum contagiosum hos barn er ikke alltid behandles. Dermatologer mener at en sunn kropp må takle infeksjonen i seg selv innen seks måneder eller mindre. Videre, etter eksponering for nodulene på forskjellige måter, kan arr oppstå i deres sted. Hvis utslettene forsvinner uavhengig, er det vanligvis ingen spor på huden, bare områder av depigmentering er mulige.

Med utseende av knuter dannet på ansiktet eller andre synlige områder av kroppen, kan de bli cauterized eller ødelagt ved hjelp av medisiner, folkemetoder. Bare i noen tilfeller er kirurgisk fjerning indikert. Vurder hvordan du behandler sykdommen - alle mulige måter.

Hjemmemedisin

Vi viser noen av de mest effektive medisinene som kan brukes hjemme.

Det er også verdt å prøve Oksolinsyre, Fluorouracilsalver og Benzenperoksidbaserte preparater (for mer informasjon, se artikkelen: Kan babyer smøre nesen med oksolinsalve og behandle den)? Hvis effektiviteten til disse midlene er lav, kan du bruke mer aggressive medisiner.

Folk oppskrifter

Bruken av folkemessige rettsmidler i kampen mot sykdommen kan ikke bare kurere formasjonen på huden, men også forbedre immuniteten. Dette vil unngå gjentakelse. Vurder de mest effektive oppskrifter:

 • Plant juice - fugl kirsebær eller celandine. Påfør direkte på knutene til de forsvinner. Merk at celandine er ganske giftig, så hos barn brukes den med forsiktighet.
 • Hvitløk gruel. Gni en hvitløksklite til den er jevn, gjelder for berørte områder, tetning med gips, vask av etter 10-12 timer.
 • Infusjonen av serien. Forbered infusjonen - hell et glass kokende vann 2 ss. forlater av toget, insisterer på et vannbad i 40 minutter, avløp. Smør papiller så ofte som mulig (minst 5-6 ganger om dagen).
 • Innsamling av medisinske urter. Forbered en samling - ta 2 ts: yarrow, kamilleblomster, calendula blomster, eukalyptusblader, bjørk og furu knopper, enebær bær. Deretter 2 ss. bland kokende vann (1 kopp), insister 1 time. Stamme, ta kokt vann til et volum på 200 ml. Ta et halvt glass 3 ganger om dagen. Den samme løsningen smører på samme tid papirene.
 • Alkohol tinktur av calendula. Papirene skal rengjøres om morgenen og om kvelden, er det ikke nødvendig å skylle av produktet

fjerning

Det anbefales å fjerne papiller i barn bare i spesielle tilfeller. Blant dem er:

 • Formasjoner som har oppstått i århundret. Under veksten av papules kan det ha en negativ effekt på øyet. Et slikt kvise kan forårsake konjunktivitt, blepharitt, bygg og andre øye sykdommer.
 • Hvis barnet hele tiden berører papiller, kam dem. Alt dette kan føre til bakteriell infeksjon, forårsake purulent betennelse.

Fjernelse av bløtdyrkontamiosum hos barn gjøres på flere måter. Alle involverer bruk av anestesi - bruk injeksjoner av Lidocaine, Novocain, etc. Den smertestillende har en god effekt - Emla salve. Her er de viktigste metodene for å fjerne papiller:

 • Skrape innholdet i nodulene ved hjelp av en skarpt skjerpet curette eller en Volkmann-skje.
 • Eliminering av ostemasse med pinsett - husking. Et veldig delikat instrument brukes, papulene er godt ryddet av innholdet, og deretter behandlet med jod.
 • Bruk en gass- eller pulserende laser. Denne metoden brukes oftest dersom formasjonen må fjernes fra ansikt og nakke. Laseren virker forsiktig, etter cauterization, huden gjenoppretter raskt, arr vanligvis forblir ikke. Ulempen er den ganske høye prisen ved denne manipulasjonen.
 • Cauterization av papiller med flytende nitrogen eller tørr is - kryo-destruksjon. Etter denne prosedyren, dannelsen av arr og arr.
 • Destruksjon og cauterization av knuter med elektrisk strøm - elektrokoagulasjon. Det brukes sjelden til barn, og prosedyren er kontraindisert hos gravide kvinner.

Fjerning er rask, økten tar ikke mer enn 10 minutter. Etter ham kan pasienten umiddelbart gå hjem, hvor han skal behandle de berørte områdene med en løsning av kaliumpermanganat.

Forebyggende tiltak

Tiltak for forebygging av sykdommer inkluderer nøye hygieneregler:

 1. Det er viktig å holde kroppen ren og endre undertøyet hver dag.
 2. Hvis et barn går til barnehagen, må du inspisere ham for atypiske lesjoner på kroppen og ved den minste mistanke om infeksjon føre til en lege.
 3. Du bør spesielt nøye overvåke huden til et barn som besøker bassenget eller engasjerer seg i kontaktsporter (boksing, karate, etc.), og sørg også for at han tar en dusj etter en treningsøkt.
 4. Et sykt barn skal være utstyrt med sine egne hygieneartikler - han bør ha et eget håndkle, vaskeklut, sengetøy og leker. Disse forholdsregler vil forhindre at andre familiemedlemmer blir smittet.

Smittsom mollusk hos barn

Barnas hud er så følsom for alt rundt at en rekke utslett på foreldrene hennes noen ganger ikke engang overrasker. Det er imidlertid hudsykdommer som mange mødre og dads ikke engang har hørt om. Imidlertid påvirker disse sykdommene ofte barn. I denne artikkelen vil vi fortelle om hva en smittsom mollusk er og hvordan å behandle en slik sykdom hos et barn.

Hva er det

Molluscum contagiosum er en hud sykdom av viral opprinnelse. Når det påvirker hovedsakelig huden, men noen ganger lider og slimhinner. Karakteristiske utslett som ligner skjellene av bløtdyr på huden er forårsaket av et virus som tilhører koppevoksgruppen, men ikke kopper som sådan. Det regnes som nær kopper.

Dette viruset er i stand til å infisere bare mennesker, dyr blir ikke syk av det og tolererer det ikke. Og oftest angriper agenten nøyaktig barn fra fødsel til ti år. Det er fire typer av dette viruset. Den første og den andre, angitt med de tilsvarende sekvensnumrene etter navnet på patogenet MCV, overføres vanligvis seksuelt. Dette er en sykdom hos voksne.

Men MCV-3 og MCV-4 er varianter av molluscum contagiosum virus, som oftest påvirker barn. Viruset spres ved kontakt. Ofte er de smittet gjennom vanlige leker, husholdningsartikler, tallerkener og sengetøy. Imidlertid kan agenten godt overleve i vannmiljøet, og angriper derfor ofte barn som går til fellesbassenget.

En annen lokal distribusjonsbane er selvinfeksjon. Et barn som har flere elementer av hudutslett, kammer dem, sprer infeksjonen til nærliggende sunn hud. Så øk skalaen av lesjonen. Molluskum contagiosum er smittsom, så et barn som har blitt diagnostisert med en slik smittsom sykdom, bør ikke gå på barnehage eller skole. Foreldre skal alltid informere omsorgspersonen og klasselæreren av sykdommen.

I barnas team blir det innført økte sikkerhetsforanstaltninger, og huden til andre barn blir nøye undersøkt av medisinsk personell.

Inkubasjonsperioden er fra 3 uker til seks måneder. De første tegn på sykdommen kan derfor bare oppdages etter en betydelig tid. I nyfødte varer inkubasjonstiden mindre, og dermatologisk sykdom manifesterer seg raskere - etter 2-3 uker. Risikoen for infeksjon for spedbarn er representert av foreldre som er syke med bløtdyrkontamiosum, slektninger og familievenner som kommer til besøk, og det er også en sjanse til å motta viruset på den såkalte vertikale måten - fra mor til barn under graviditet.

Til tross for det skremmende navnet, er dette viruset ikke farlig, det truer ikke livet til et barn. I de fleste tilfeller krever det ikke engang spesifikk behandling. Imidlertid er situasjonen forskjellig, og noen ganger vises behovet for terapi fremdeles.

Årsaker til sykdom

Et barn som konfronteres med et poxvirus (bløtdyrkontamiosumvirus) trenger ikke å bli smittet med det. Oftest forekommer sykdommen hos barn med utilstrekkelig dannet immunitet.

I fare:

 • barn med HIV-infeksjon og andre sykdommer knyttet til mangel på immunsystemet;
 • barn som deltar på store barnegrupper;
 • ofte syke barn som er preget av en slags immun "apati";
 • barn med en historie med dermatologiske og allergiske sykdommer;
 • barn som forsømmer hygiene;
 • barn i alderen seks måneder, når babyer ikke lenger er under beskyttelse av mors medfødt immunitet.

I lang tid kan partikler av det smittsomme molluskviruset leve i miljøet, i støv, i luften. Men de blir aktive bare etter penetrasjon i kroppsvæsken. For dem er det stoffet som er fylt med hudutslett. Og fordi risikoen for infeksjon finnes i tilfelle barnet får sår, riper, slitasje.

Selv etter infeksjon, kan viruset ikke manifestere lenge, og det første utslettet faller vanligvis sammen med andre faktorer som indirekte "akselererer" utseendet av mollusker på huden.

Disse faktorene inkluderer:

 • alvorlig stress eller langvarig stress som barnet opplever
 • akutt viral eller bakteriell sykdom;
 • negative faktorer fra utsiden - innånding og hudkontakt med giftstoffer, kreftfremkallende stoffer, allergener;
 • mat eller narkotikaforgiftning.

Til slutten har mekanismer og årsaker til virkningen av spørreundersøkelsen ennå ikke blitt studert, og i mange saker angående dette patogenet, er det ikke enighet om leger og forskere, men nesten alle spesialister er enige om en ting - en person med sterk, herdet immunitet er ti ganger mindre sannsynlig å bli smittsom. clam, selv ved direkte kontakt med den. Men for å forklare hvorfor viruset kan påvirke både huden og være preget av subkutane knuter, er vitenskapen ennå ikke i stand til.

Symptomer og tegn

Det viktigste og praktisk talt det eneste symptomet på sykdommen er hudutslett. Hun har karakteren av individuelle papiller. Hver har en avrundet eller oval form. Størrelsen kan være så liten som mulig - fra 1 mm i diameter, eller så stor som flere centimeter.

På begynnelsen har papules en typisk hudfarge, og nesten ikke skiller seg ut. Men ganske raskt blir utslett rosa med en oransje tinge, og får en perlemorspiss. Hvis du trykker på toppen, kan det virke tykt hvitt osteaktig utslipp, som fra noen akne. Noen ganger ligner papler i utseende celler av røde blodlegemer, "pannekaker" med en tett konsistens. I midten av hver plate er en liten depresjon som ligner på en persons navle.

I begynnelsen av sykdommen har papules små størrelser. Ganske raskt, de ekspanderer og kan nå en diameter på 7-10 millimeter. Hvis mollusker når verdier på mer enn 2 centimeter, snakker leger om den gigantiske formen av sykdommen.

Svært sjeldne papiller ligger i en viss høyde over huden, på et lite bevegelig "ben". Da kalles sykdommen pedicle.

Med mange små papiller kalles molluscum contagiosum en miliær. Den vanligste formen er når et barn har 1-2 papiller, noen ganger når tallet ti. Hos voksne er virusene MCV-1 og MCV-2 mest sett på lårene og kjønnsorganene. Hos barn er "geografi" av den tredje og fjerde typen molluscum contagiosumvirus mer omfattende. Oftest vises de første papulene på ansiktets hud, på kroppen, på armene og på bena. De karakteristiske rosa halvkuleformasjoner er ofte lokalisert utelukkende lokalt - bare på nesen, på hodet, på nakken, i øyenbrynene og på haken.

Hvis et barn begynner å kamme, gni eller klemme papiller, vil infeksjonen raskt spre seg videre - på brystet, på ryggen, på magen. På tidlig stadium er papulene ganske harde og tette. Gradvis mykner de og blir mer sprø. Smerteutslett forårsaker ikke. Imidlertid klager mange barn at papler er kløende, kløende.

Sykdommen trenger ikke alltid behandling, siden molluskum contagiosum passerer alene. Sant det tar mye tid - fra flere måneder til flere år. Oftest tar gjenopprettingsprosessen en periode på seks måneder til et år.

Spor på hudpapirene etter utvinning, forlater ikke. Arter og hulrom som effekter er mer karakteristiske for den nærliggende relasjonen til poxvirus, koppevirus. Imidlertid kan den store størrelsen på papler og omfattende lesjoner, kombinert med nedsatt barns immunitet, være gode grunner til terapeutiske tiltak.

diagnostikk

Enhver barnelege er i stand til å gjenkjenne en smittsom mollusk, som de sier, i ansiktet. Diagnose selv under den første visuelle inspeksjonen forårsaker ikke betydelige vanskeligheter. I utseende papuler, ved å åpne en av papulene ved hjelp av manuell metode, kan du etablere riktig diagnose.

Noen ganger, for å fastslå sin antagelse, vil legen ta innholdet i en papule til laboratorieanalyse. I denne hvite, grisomme massen er eggstokkepitelceller vanligvis funnet i laboratoriet gjennomgått signifikante degenerative effekter. Innenfor disse cellene observeres protoplasmiske inneslutninger, som kalles Lipschütz mollusks.

Hvis slike celler ikke oppdages ved mikroskopisk undersøkelse av papler, vil legen vurdere diagnosen og undersøke barnet for vorter, kviser, scabies, keratoacanthoma.

Andre tilleggsanalyser og studier for molluskum contagiosum er ikke nødvendig. Etter å ha bekreftet diagnosen, vil barnet bli sendt for en konsultasjon med en pediatrisk dermatolog, som vil kunne svare på hovedspørsmålet - om du trenger å behandle barnet eller bedre vente til sykdommen går i seg selv.

behandling

Som allerede nevnt, kan smittsom mollusk passere på egenhånd, men det vil ta litt lang tid å vente. Legene er ikke enige om dette hvis barnet har immundefekt (HIV og andre patologier i immunsystemet), hvis han har en alvorlig samtidig smittsom sykdom, og også hvis papulene ligger på øyelokkene eller kjønnsorganene. Foreldrene er noen ganger uenige om de mange måneders venter, spesielt hvis papulene i bløtdyrkonsumet ligger på et fremtredende sted - på ansiktet, på nesen, på øynene, på hendene til barnet.

I alle disse tilfellene tilbys de ulike måter å behandle sykdommen på. For å være mer presis, er det ingen måte å behandle musling, du kan bare eliminere kosmetiske feil - papulene selv. Men til barnet er helt selvhelende, er utseendet på nye elementer ganske realistisk under ugunstige forhold. Immunitet mot viruset er produsert, men det skjer veldig sakte. Hvis det under en akutt luftveisinfeksjon er kroppen nok 3-5 dager til å ta kontroll over situasjonen "i sine hender" og undertrykke viruset, og deretter med en smittsom mollusk, beregnes perioden for utvikling av immunitet i måneder og til og med år.

Hvis legen hevder at det ikke er behov for å behandle barnet, og foreldrene vil fjerne papules baby, så vil ingen forstyrre dem, og legen vil gi råd til en av behandlingsalternativene.

utskrapning

Denne metoden bør ikke utføres hjemme alene, det anbefales å gå gjennom prosedyren i en steril klinikk. Fristelsen til å gjøre alt hjemme med egne hender er bra, fordi prosedyren er ganske enkel. Men konsekvensene av hjemmebehandling kan være trist - dette er først og fremst en infeksjon.

Metoden innebærer å fjerne hodet med pincet og skrape papillene med en curette eller et spesielt verktøy - Volkmanns skje. Når kaviteten av papulen blir ren, blir den brent med jod. Noen ganger er legen begrenset til bare tynn pincett, med små utslett, dette er nok.

Denne metoden har flere minuser enn plusser. Døm selv - prosedyren er ganske smertefull og ubehagelig. Et barn, selv ved bruk av en ekstern spray med en smertestillende effekt ("Lidocaine", for eksempel), vil være ganske vanskelig å opprettholde curettage til slutten. Denne metoden er kategorisk ikke egnet for fjerning av papiller som ligger i ansiktet, spesielt i øyesonen, fordi etter curettage er det fare for mindre lokal blødning, og det er også ofte deprimerte dype arr på huden.

Foreldre som i flere vurderinger på Internett, anbefaler ikke å bruke penger på kosmetiske prosedyrer, og bruker alt hjemme, er dobbelt i fare - muligheten for å infisere barnet med patogene bakterier legges til muligheten for huddefekter.

cryolysis

Papula molluscum contagiosa er ganske mulig å fjerne flytende nitrogen eller tøris. Denne prosedyren tilbys av nesten hvilken som helst klinikk. Papirene blir ødelagt under påvirkning av flytende nitrogen ganske raskt, prosedyren er smertefri, krever ikke anestesi. Men ifølge pasienter leverer fortsatt noe ganske tolerabelt ubehag.

Stoffet holdes på det område som er rammet av bløtdyrkontamiosum i ikke mer enn 20 sekunder, hvoretter overflaten behandles med et antiseptisk middel. I dette tilfellet kan manipulasjonen utføres både i maskinvare og tampong (manuell) måte. Stedet berørt av tørr is eller flytende nitrogen demonstrerer midlertidig alle de klassiske tegnene på en termisk lesjon - den blir hvit, ødem fremstår rundt kremsiden, som kan vare i ca 3-4 timer.

Deretter dannes en liten boble rundt de frosne papulene, som det er helt umulig å pierce for ikke å smitte barnet. Den frostbitte papulen selv avvises om lag en og en halv time. Denne metoden anses ikke som den mest vellykkede for å kvitte seg med smittsom mollusk på ansiktet og alle utsatte kroppsdeler. Bobler som oppstår under påvirkning av kulde, gir ofte merker på huden i form av små arr, selv etter gjenoppretting.

I tillegg er det i barndommen ofte en allergisk reaksjon på kulden. For å unngå slike konsekvenser, er det tilrådelig å sende en test for en slik allergi på forhånd, og fortsett til kryoforstyrking bare når barnet tillates denne intervensjonen.

elektrokauterisering

Denne metoden er basert på cauterizing papules av en smittsom mollusk med høyfrekvent vekselstrøm. Under påvirkning av strømmen dør hudflaten og papullen opp, mollusken dør, en liten skorpe danner i sin plass, som i seg selv går etter en og en halv time. Prosedyren utføres med en spesiell enhet elektrokoagulator. Forhud bedøves. Etter cauterization blir de tidligere papulene behandlet med jod eller et annet antiseptisk middel. Resultatet blir evaluert i en uke. Ulempen med metoden er at ikke alle papiller kan dø. Noen ganger må prosedyren gjentas.

Laserbehandling

Hittil anses denne metoden som den sikreste og mest effektive. I klinikken opptrer papler av en pulserende laser, pre-anesthetized huden med en bedøvelse i form av en krem. Det berørte hudområdet under laserstrålen varmer opp til 150-155 grader. Ved denne temperaturen dør viruset, og innholdet i papulene blir fordampet. Den høye temperaturen desinfiserer også eksponeringsstedet, noe som eliminerer infeksjon av bakterier og sopp.

Effekten må ikke vente lenge. Allerede etter den første behandlingen med laserterapi, dør ca 90% av bløtdyrkonsum. Ofte er en økt nok til å fullstendig bekjempe sykdommen. Etter lasereksponeringen forblir de røde flekker i stedet for halvcirkulære sfæriske papirer, som vanligvis går ganske raskt.

Terapi forlater ikke arr, arr, hulrom og andre feil. Derfor er metoden vurdert som mest egnet for å fjerne muslinger fra et barns hud hvis de ligger på ansiktet, nær øynene, på nesen, på haken.

Etter en slik innvirkning er det umulig å våte steder berørt av laserstrålene i tre dager. Barnet bør ikke delta i bassenget, badet, dusjen, badstuen. Etter tre dager kan du gå tilbake til det normale livet. Minus av laser terapi er at den er kontraindisert hos nyfødte og barn med andre hudsykdommer av mikrobiell, sopp eller allergisk opprinnelse.

medisiner

For behandling av bløtdyrkonsummi, anvendes metoden for kjemisk cauterisering av papiller. Det skal forstås at utslett på huden med denne sykdommen er av viral opprinnelse, og derfor er de helt ufølsomme for alkoholbaserte antiseptika og til "Zelenka". Alle tørkeanordninger kan også være farlige, siden papirene ikke skal tørkes.

Blant annet legemiddelbruk:

 • Av antiseptiske midler brukes ofte "Fukortsin". Det gjør at du kan stoppe spredningen av infeksjon, spesielt hvis barnet hele tiden kammerer, sårer og river papiller. Molustin-lotionen, selv om det ikke er et stoff, er et kosmetisk produkt, fører til ødeleggelse av virusinfiserte celler og eliminerer papules ganske effektivt, men det kan bare brukes til barn fra 3 år.
 • God hjelp med å behandle salve som inneholder tretinoin. Dette er "Vesanoid", "Lokatsid". Disse stoffene er ikke forbudt å bruke i barndommen, men produsentene har ikke tilstrekkelige og overbevisende resultater av kliniske studier på barn. Før bruk må du kontakte lege. Hvis han godkjenner, påføres salven to ganger om dagen i minst 5-6 timer, hvorpå den berørte huden vaskes med varmt vann og såpe. Prosedyrene fortsetter til fullstendig forsvinning av den siste papulen.
 • Ikke-proteingift cantharidin, som danner grunnlaget for et slikt kjent stoff, "Shpanskaya front sight", brukes også ganske ofte til behandling av molluskum contagiosum. Men med dette verktøyet må du være ekstremt forsiktig, fordi denne giften kan forårsake alvorlig forgiftning. For barn under 7 år, bør du alltid konsultere lege.
 • Imiquimod-krem, som ofte anbefales å brukes til molluskum contagiosum, har ikke antiviral aktivitet, og det er uønsket å bruke det til barn under 18 år. Det er bedre å gi preferanse til oksolinsalve. Dette legemidlet påføres på papir i et tykt lag 2-3 ganger om dagen.
 • Ofte foreskriver legene for behandling med smittsom mollusk "Izoprinozin" og "Acyclovir". "Izoprinozin" er et antiviralt middel, en immunmodulator. Utnevnt til barn over 3 år i piller i doser direkte avhengig av barnets vekt. "Acyclovir" - antiviral salve, som er designet for å bekjempe herpes viral infeksjon av ulike typer. Acyclovir viser ikke stor aktivitet i forhold til smittsomme bløtdyr, men det akselererer objektivt helbredstiden for papiller i sluttstadiet etter mekanisk stress eller cauterization.
 • Det bør bemerkes at å ta antivirale legemidler på ingen måte påvirker sykdommens varighet. De akselererer ikke utvinningen, og enda mer må du ikke redde barnet fra bløtdyrens papiller. Alle legene er godt klar over dette, men de fortsetter å foreskrive "Viferon" -lys, homøopatisk "Anaferon" og "Otsillokotsinum" til sine små pasienter med en slik diagnose. Dette gjøres ofte for å skape utseendet av behandling, fordi en lege som vil si at disse papillene ikke bør behandles i det hele tatt, kan foreldrene ikke forstå.

Det er upraktisk å ta antibiotika for molluskum contagiosum, da antimikrobielle midler generelt ikke har noen effekt på viruset. I sjeldne tilfeller kan legen anbefale en antibiotisk salve, men bare hvis barnet har en bakteriell infeksjon, og noen papules, tidligere skadet, begynte å feire og bli betent.

Tradisjonelle behandlingsmetoder er basert på smørepapir med hvitløkjuice, calendula-tinktur, ekstraktinfusjon og fuglkirsebærjuice. Eksperter anbefaler imidlertid ikke selvbehandling, fordi papules lett blir skadet, og i fravær av sterilitet, vil infeksjonsrisikoen øke mange ganger. Gjenoppretting er perioden da det siste bløtdyret på huden har forsvunnet i barnet.

Immunitet er ikke livslang, og etter en tid kan re-infeksjon oppstå.

forebygging

Den beste forebyggingen av molluskum contagiosum er ved å følge hygienevilkårene. Det er viktig at et barn fra en tidlig alder lærer å bruke bare sitt personlige håndkle, pensel, tøfler. Bytte av undertøy bør skje daglig, og sengetøy skiftes en gang i uken. Hvis et barn går til bassenget og svømmer eller går til det offentlige badet med sine foreldre, er det viktig at etter hvert besøk tar han en dusj og endres i rene klær.

Hvis det er flere barn i en familie, blir personen smittet med et bløtdyrkontamiosum overført til en litt isolert tilstand. Det er klart at det er umulig å begrense barnet i kommunikasjon i et helt år, til alle papules forsvinner fra ham. Men det er nok til å hindre nær fysisk kontakt, samt å dele de samme lekene, servise, håndklær og sengetøy. For en pasient må alt dette være hans eget.

Årsaker og behandling av molluskum contagiosum hos barn, beskrivelse og foto, sykdomsforebygging

Sykdommen under det uvanlige navnet "smittsom mollusk" (ikke candidose!) Forekommer hos barn ikke mindre enn vannkopper. Hva er det - en smittsom mollusk, hvordan ser det ut og hva har det å gjøre med ekte bløtdyr? Er sykdommen farlig og hvordan behandles den? Hva er årsaken til forekomsten hos babyer?

Hva er en smittsom mollusk og hvordan ser det ut hos barn?

Denne sykdommen manifesteres av et enkelt symptom - utseendet av et karakteristisk utslett, som ser ut som tette nudler med rosa eller kjøttfarget perlemor på toppen med en navlestort depresjon i midten. I utseendet ligner papler bløtdyrskjell, og derfor fikk sykdommen sitt navn. Typisk lokalisering hos barn - på ansikt, nakke, armer og hofter. Kausjonsmiddelet er det skitten molluskum smittsomt virus (Moluscum contagiosum virus).

Sykdommen rammer hovedsakelig unge mennesker. Infeksjonsveien - kontakt, som det fremgår av selve navnet. Det vil si at årsaken til infeksjon er nær kontakt med et sykt barn eller en voksen. Dessuten overføres patogenet gjennom vanlige gjenstander (når du bruker ett bad, sengetøy, badeapparater, leker, etc.).

Det skal være forsiktig med kunstige og naturlige reservoarer - viruset kan leve i vannmiljøet. Kjente gjentatte tilfeller av infeksjon av barn smittsomme bløtdyr på slike steder. Du bør bare besøke de bassengene som krever et medisinsk sertifikat for helse.

En annen "mollusk" evne er en lang eksistens i støv av boliger, på gjenstander. Ofte er det epidemiske utbrudd av sykdommen i barnas grupper. Deres forekomst bidrar til manglende overholdelse av regler om personlig hygiene og romhygiene.

Sjelden smittsom bløddyrsinfeksjon forekommer hos barn opp til ett år gammel. Dette skyldes medfødt immunitet overført fra moren. Ofte er barn med atopisk dermatitt og eksem og barn 1-10 år gamle syke.

Sykdomsutviklingsmekanisme

Inne i knutepunktet som vises, er det en tett masse hvor viruset multipliserer. Viruset blir introdusert i keratinocyttene i det epidermaliske basalaget og akselererer kraftig prosessen med celledeling. Følgende i spinous lag er økt akkumulering av DNA av viruset. En knute dannes, hvis midtpunkt blir utsatt for ødeleggelse, og cellene i epidermisene blir ødelagt. Samtidig forblir cellene i det basale laget komplett. Kjernens midtpunkt representeres av en dendrit som inneholder hyalinlegemer. Diameteren er 25 mikron og inkluderer viralt materiale.

Dermis er ikke gjenstand for betennelsesendringer, noen ganger er det en liten betennelse i vevet. I tilfelle den fortsatte eksistensen av nodulære elementer kan komplikasjoner utvikles i form av kronisk granulomatøs infiltrering.

Inkubasjonsperiode

Varigheten av inkubasjonsperioden er fra 14 dager til flere måneder. På dette tidspunktet er det syke barnet eller voksen en virusbærer. Den smittsomme mollusk gir ingen synlige symptomer og opplevelser hos barn i denne perioden. Inntil utseendet av det første smittsomme utslettet er barnet ikke smittsomt.

Første stadium: Utseende på utslett

For den første fasen av molluscum contagiosa, vises et nodulært utslett på huden, som på bildet. Hos barn er utslett lokalisert på:

 • Ansiktet (oftest på øyelokkene og pannaområdet);
 • nakken;
 • øvre bryst (vanligvis underarmsoverflaten);
 • hender (område på baksiden av hendene);
 • hofter.

Utseendet på utslett forekommer på uendret hud i form av enkelt eller flere små flate papiller med en diameter på 0,1-0,2 cm. Fargene på formasjonene avviger ikke fra hudfargen, eller den har en rosa eller voksaktig nyanse med perlemorspiss. Senteret av papulen har en depresjon som ligner et navlestang med et lite hull.

Hvis pinsett presser på kantene på papulene, vil det komme ut osteaktig utslipp på sidene og i senterhullet. Denne hvite grøtmassen inneholder keratinisert epitel og patogen små kropper.

En smittsom mollusk er preget av en gruppe og isolert utslett. Sårhet og kløe med denne sykdommen er fraværende. I dette henseende føler det syke barnet ikke noe fysisk ubehag, i forbindelse med hvilke foreldre ikke alltid har det travelt med å se en lege. Prognosen for denne sykdommen er vanligvis gunstig. Hos pasienter med normal immunitet går det alene i 2-6 måneder.

Generell og komplisert utvikling

Kanskje utviklingen av atypiske former for molluscum contagiosum. De har en generalisert karakter. Kompliserte former av "mollusk" inkluderer:

 • gigantisk (diameter er 3 cm og over);
 • stratum;
 • cystisk;
 • sårdannelse;
 • ligner milia, akne, vorter.

Diagnosen er laget på grunnlag av beskrivelsen ovenfor av det kliniske bildet og utslagets art.

Diagnose av sykdommen

For å gjøre en korrekt diagnose, er det nødvendig å konsultere en hudlege eller en smittsom spesialist. Ved diagnostisering av bløtdyr kan ikke smitte i barn føre til vanskeligheter. Diagnosen er vanligvis basert på det kliniske bildet. Tilstedeværelsen av karakteristiske lesjoner på huden er tilstrekkelig, når den trykkes, en hvit-farget kashytsepodobodnaya masse.

Spesielle laboratorietester for diagnose finnes ikke. Likevel tar legene et smet av materiale hentet fra en kvise, utfører en biopsi for å utelukke sannsynligheten for å utvikle svulster og andre sykdommer.

Differensier molluskum contagiosum med slike hudsykdommer som:

 • vorter (flat, vulgært);
 • keratoacanthomas (med gigantiske "mollusks");
 • Whitehead;
 • herpetic utbrudd;
 • akne.

Behandling av molluscum contagiosum hos barn

Det primære tiltaket for behandling av molluscum contagiosum er isoleringen av det syke barnet, siden sykdommen sprer seg veldig raskt i barnas lag. Grunnlaget for behandling er fjerning av det oppstod utslaget. Molluscum contagiosum kan forsvinne på egenhånd etter flere måneder. Til tross for dette, for å fremskynde prosessen og forhindre komplikasjoner, anbefales det noen metoder for å eliminere utslett av smittsomme bløtdyr.

Mekanisk fjerning

Mekanisk fjerning av lesjoner består i å klemme ut elementene i utslett med pincet eller skrape med et spesielt medisinsk verktøy - Folkmanns skje. Etter det er det nødvendig å smøre kviser med en 2-5 prosent alkoholoppløsning av jod, 3 prosent tebrofen, 2 prosent oksolinol eller viferonsalve. Smøring gir en tørking og anti-inflammatorisk effekt som forhindrer ytterligere multiplikasjon av viruset. Denne behandlingsmetoden utføres av en lege. Det anbefales ikke å utføre en slik prosedyre på egen hånd på grunn av risikoen for reinfeksjon.

cryolysis

Kryodestruksjon er en metode for å fjerne patologiske neoplasmer på overflaten av huden eller slimhinnen ved bruk av kulde. Den består i den målrettede effekten av lave temperaturer (-195,75 ° C) på det modifiserte området for å nekrose vev. Kryodestruksjonen utføres ved hjelp av et spesielt apparat - en cryoprobe, eller manuelt med en bomullspinne. Preference er gitt til sistnevnte metode.

Ved fjerning av utslett av gigantiske former eller på følsomme områder, brukes lokalbedøvelse med novokain eller lidokain. Det bør huskes at etter innføring av et bedøvelsesmiddel, er det nødvendig å vente mer enn 10 minutter, da det er fare for at stoffet fryser inne i huden og uønskede effekter på sunt vev.

Materialet for kryostøpning er flytende nitrogen. Legen laver en pinne med bomull eller gasbind i flytende nitrogen, så presser han akkurat på kvise for ikke å gå utover sine grenser, og utøver et lite trykk i 10-40 sekunder. Tiden avhenger av størrelsen på den patologiske formasjonen.

Etter første frosingsfase blir det gjort en pause om noen få minutter. Dette gjør det mulig å se effektiviteten og virkningsområdet. I løpet av de første sekundene skal klamfjerningsområdet bli hvitt. Etter et øyeblikk vender fargen tilbake til normal med en rosa tinge; det blir mulig å vurdere tilstanden og fullstendigheten til det slettede fragmentet. Om nødvendig gjentas prosedyren.

Etter frysing vises en boble fylt med en fargeløs eller rødaktig væske på stedet av den fjerne "mollusk". Dette er en normal reaksjon etter kryo-destruksjon. Etter 5-7 dager vil boblen briste seg selv, det er nødvendig å bli våt væsken. Bruk av salver og kremer er ikke nødvendig.

Laser applikasjon

Det første du må merke seg er fjerning av en smittsom mollusk ved hjelp av en laser er en nesten smertefri prosedyre. Pre-hud smurt med bedøvelsesalver. Denne metoden er det komplekse motsatte av den forrige, hvor grunnlaget var frysing. Laserfjerning er preget av bruk av høye temperaturer (ca. 140-150 ° C).

Essensen av metoden ligger i det faktum at i prosessen med virkningen av laserstrålene på elementet i molluskumkontagiosumet begynner sykdomsfremkallingsmiddelet til å dø og desinfisere sitt reproduksjonssted.

På en dag kan du se resultatet. Heling etter laserfjerning skjer raskt og uten arrdannelse.

Antivirale legemidler og immunitet

Som en ekstra medisinsk behandling av molluskum contagiosum hos barn kan antivirale og immunstimulerende legemidler bli brukt. Denne metoden gjør at du kan bekjempe sykdommen fra innsiden, og dermed forhindre forekomsten av komplikasjoner, tilbakevending av sykdommen og raskere helingsprosessen. I mildere former med et lite antall papiller er konservativ behandling tilstrekkelig.

Tradisjonelle behandlingsmetoder hjemme

Det er flere populære måter å behandle en sykdom på. Det er svært viktig å ta til behandling hjemme, for å overholde regler for fullstendig sterilitet, alt fra håndbehandling (før og etter prosedyrer) til sterilisering og avhending av instrumentene. Å ignorere disse reglene bidrar til tiltredelsen av andre infeksjoner. Søk på:

 1. Juice friske blader av fugl kirsebær. Behandle hender og pincet med alkohol, trykk forsiktig ned på kanten av kvise og klem ut innholdet slik at det ikke faller på sunn hud. Bruk en bomullspinne, fjern den isolerte massen, med en annen vattpinne dyppet i jod, og behandle det resulterende såret. Vent et par minutter for å tørke det behandlede området, og bruk kirsebærsaft på den, ved hjelp av en bomullspinne eller en bomullspute. Før du fjerner hver "mollusk" krever et nytt sterilt materiale. Håndter 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet varierer fra 4-5 dager til en uke.
 2. Juice celandine. Påfør juice av celandine direkte til en kvise på en ren overflate med en bomullspinne, uten å komme inn i friske områder av huden, da dette kan føre til forbrenning til sunt vev. Hold i 3-5 minutter. Celandine har desinfiserende egenskaper og har en cauterization effekt som bidrar til å kurere sykdommen. Varigheten av behandlingen er 8-10 dager, 2-3 ganger om dagen.
 3. Hvitløk juice Prosedyren er identisk med cauterization med juice av celandine. Det er nødvendig å behandle innen to uker.

Ved ineffektiviteten til de presenterte folkebehandlingsmetodene, er det nødvendig å raskt konsultere en dermatolog eller smittsomme sykdommer spesialist for pålitelig diagnose og resept av det riktige behandlingsalternativet. Hjemmelagede behandlingsmetoder bør ikke brukes hvis risikoen for infeksjon av andre familiemedlemmer og forekomsten av alvorlige komplikasjoner hos et sykt barn er høyt.

Forebygging av infeksjon av barn med bløtdyrkontakt

Som det er kjent, fungerer forebygging av sykdommer, særlig de av smittsom natur, som nøkkelen til folkehelsen. Forebyggende tiltak mot molluscum contagiosum bør utføres i to retninger:

 • i forhold til pasienten;
 • for å forhindre spredning av infeksjon blant friske befolkninger.

Det primære kravet er å isolere et barn som har blitt smittsomt fra skalldyr fra kontakt med andre barn. Et besøk til barnehagen og andre offentlige institusjoner er utelukket fra den dag de første lesjonene vises til de forsvinner helt.

Det er nødvendig å overvåke det syke barnet slik at han ikke kammer eller klemmer på akne. Det er viktig å ikke introdusere en ekstra infeksjon i kroppen og ikke å forårsake gjentatt selvinfeksjon med smittsomme skalldyr.

Når det gjelder forebygging blant friske barn, bør man følge de grunnleggende hygieneregler: Bruk ikke vanlige personlige hygieneartikler, vask hendene og ansiktet etter gaten, ikke ta leker fra andre folks barn på lekeplassen og så videre. Legene skal ta vare på dette (regelmessig holdes forelesninger, brosjyrer med anbefalingene fra spesialister skrives ut og distribueres) og foreldrene selv.

Et viktig aspekt ved forebygging av sykdommer er også styrking av immunforsvaret. Det bidrar til:

 • riktig ernæring;
 • herding;
 • tar multivitaminer (spesielt om vinteren);
 • vanlig metning av kroppen med frisk luft (ventilasjon av lokaler, turer);
 • ensartet fysisk og psykisk stress;
 • respekt for søvn og hvile.

Årsakene og metodene for behandling av molluskum contagiosum hos barn

Barnas immunforsvar er mindre utviklet enn en voksen, slik at barnet har en høyere risiko for å utvikle ulike smittsomme sykdommer, hvorav den ene er bløtdyrkontakt.

Dette er en virusinfeksjon som forårsaker uvanlige formasjoner på hudoverflaten i form av knuter som ligner på mollusker. Behandlingen av smittsomme bløtdyr hos barn vil bli diskutert i artikkelen.

Hvordan fjerne plantar vorte i et barn? Lær om dette fra vår artikkel.

oppfatningen

Smittsom mollusk hos barn - bilde:

Dette er en virusinfeksjonssykdom som er vanlig blant barn i førskolealderen, men noen ganger forekommer det også hos voksne.

Kausjonsmiddelet er et av virusene som tilhører gruppen koppevirus. Sykdommen forårsaker utslett på huden, oftest på slimhinnen og bløtvev, i form av formasjoner - en slags rosa eller kjøttfargede bløtdyr.

Etter infeksjon kommer viruset inn i overflaten av menneskekroppen som er gunstig for utviklingen, og setter deretter DNAet inn i cellene, og endrer strukturen.

Som et resultat oppstår abnorm vekst og deling av celler, og plakkene fremstår som ligner en musling eller vorte i form.

Hvordan oppstår infeksjonen?

Vanligvis overføres viruset i hjemmet ved direkte kontakt med mennesker, slik at sykdommen kan være epidemi i barnehager, skoler og andre sosiale institusjoner.

Overføring gjennom personlig pleieprodukter er også mulig: håndkle, såpe, tannbørste, undertøy, etc.

En spesiell infeksjonsrisiko blir observert i rom med høy luftfuktighet og lufttemperatur, og dette er et basseng, omklædningsrom, bad, etc.

Studier har vist at mollusk nodules inneholder en stor mengde væske, der det er en stor mengde virus. Det vil si at hvis formasjonen brister, blir millioner av patogener frigjort i miljøet.

De kan bevege seg i rommet med støv og luft, da de er ekstremt små.

Men under påvirkning av høye eller lave temperaturer dør de.

Redaksjonelt styre

Det er en rekke konklusjoner om farene ved vaskemiddelkosmetikk. Dessverre, ikke alle nyopprettede mødre lytter til dem. I 97% av babysjampoer brukes det farlige stoffet Sodium Lauryl Sulfate (SLS) eller dets analoger. Mange artikler er skrevet om effekten av denne kjemi på helse for både barn og voksne. På forespørsel fra våre lesere testet vi de mest populære merkene. Resultatene var skuffende - de mest publiserte selskapene viste tilstedeværelsen av de farligste komponentene. For ikke å krenke produsentens juridiske rettigheter, kan vi ikke nevne bestemte merker. Selskapet Mulsan Cosmetic, den eneste som bestod alle testene, mottok vel 10 poeng ut av 10. Hvert produkt er laget av naturlige ingredienser, helt trygt og hypoallergent. Sikkert anbefale den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overstige 10 måneder. Kom nøye med valg av kosmetikk, det er viktig for deg og ditt barn.

årsaker til

Hovedårsaken til denne sykdommen er virusinfeksjon gjennom direkte kontakt mellom mennesker eller gjennom omgivende gjenstander. Følgende faktorer kan bidra til dette:

 • svekket immunitet;
 • hudskader (sår, brannsår, kutt);
 • tilstedeværelsen av en annen smittsom sykdom eller en nylig sykdom;
 • usunt kosthold;
 • mangel på vitaminer og mineraler i kroppen;
 • mangel på personlig hygiene;
 • hyppig tilstedeværelse på steder av store folkemengder;
 • tilstedeværelsen av HIV.

Mer enn andre påvirkes av barn fra 1 til 5 år.

Les om symptomene og tegnene på vannkopper hos barn her.

symptomer

De første ukene etter infeksjon oppstår inkubasjonsperioden.

Denne prosessen kan ta fra 2 uker til 1 måned. Så begynner knuter på huden.

Først er de bare litt merkbare, men vokser gradvis og blir lik mollusker med en hvit eller gul prikk i midten. Væske akkumuleres inne i knastene.

Vanligvis oppstår formasjonen på magen, baken, ansiktet, nakken og lårene, så vel som på munn og halsens slimhinne. Nodler har en rund eller oval solid eller rosa farge opp til 5 mm i størrelse.

Over tid kan formasjonen mørke og bli brun, og væsken fra dem kan lekke og forårsake kløe eller brenning.

Varianter av sykdommen

Denne sykdommen har flere varianter:

 1. Klassisk - Enkle hemisfære knuter med hul i midten vises på hudoverflaten.
 2. Generelt - på overflaten av huden er det store formasjoner samlet inn i klynger på opptil flere dusin stykker på ett sted.
 3. Giant - formasjonene smelter sammen i en stor knute opp til 2 cm i størrelse.
 4. Pedicle - knuter smelter sammen i flate plaketter, som dekker store områder av huden.
til innhold ↑

Konsekvenser og komplikasjoner

I de fleste tilfeller er sykdommen uneventful.

I sjeldne tilfeller er det mulig å utvikle ulike dermatitt på bakgrunn av hudlidelser med molluskumkontagiosum.

Det er også risiko for inntrengning og utvikling av andre smittsomme sykdommer, siden immunforsvaret svekkes.

Hvordan er urticaria hos barn? Finn ut svaret akkurat nå.

diagnostikk

En erfaren lege trenger bare en visuell undersøkelse av pasienten for å gjøre en diagnose. Imidlertid utføres ytterligere studier for å skille ut lignende utbrudd, som for eksempel humant papillomavirus, en polyp, dermatofibroma og forskjellige svulster:

 • fullføre blodtall
 • histologiske studier på mollusk kroppene i blodet;
 • mikroskopisk undersøkelse av formasjoner;
 • biopsi av formasjonene.

Basert på dataene som er innhentet, vil legen foreta en nøyaktig diagnose og foreskrive riktig behandling.

Behandlingsmetoder

Hvordan behandle sykdom? I de fleste tilfeller anbefaler leger at de avstår fra behandling.

Immunsystemet må takle sykdommen selv innen 3-6 måneder.

Imidlertid, i noen tilfeller, hvis immuniteten er for svak, er terapi bare nødvendig.

Terapi er rettet mot å undertrykke viruset for å forhindre dets videre spredning, samt å styrke immunforsvaret.

medisiner

Følgende typer legemidler brukes til behandling:

 • antivirale (eksterne geler og salver) - for ekstern behandling av formasjoner på huden (Fukortsin, Tazorak, Retin-A, Aldara);
 • antivirale (tabletter) - til oral administrasjon (Anaferon, Pranobex, Izoprinosin);
 • immunmodulatorer - for å styrke immunsystemet (Cycloferon og Interferon).

Denne sykdommen er ofte ledsaget av andre infeksjoner (vanligvis bakteriell), derfor er tetracyklin-antibiotika (tetracyklin, klortetracyklin, oletetrin, metacyklin) foreskrevet.

Anbefalinger for behandling av impetigo hos barn finnes på vår hjemmeside.

Folkemidlene

I noen tilfeller kan herdetiden reduseres hvis du bruker tradisjonell medisin.

De bidrar hovedsakelig til å oppnå en bedre kosmetisk effekt ved å fjerne formasjonene selv.

Vurder noen nyttige og effektive oppskrifter:

 1. Hvitløk. Hver dag er det nødvendig å smøre hver bunt med hvitløkjuice. Resultatet vil bli synlig om noen uker.
 2. En suksess. For 1 liter vann, ta 2 ss av sekvensen, sett på brannen og kok opp. Kok på lav varme i 15 minutter og fjern fra varmen. Etter kjøling og filtreringsbuljong behandler de den berørte huden. Etter en tid vil nodlene åpne, og en fargeløs væske vil strømme fra dem. Etter det, i stedet for avkok, bør du begynne å behandle dannelsen av jod. Sårene vil helbrede innen 1-2 uker, og det kommer ikke noe utslag av utslett.
 3. Celandine. Det er nok bare å smøre alle plakkene på huden med saften av celandine. Behandlingsforløpet varer vanligvis 3 måneder. Skalldyr vil tørke ut og falle av seg selv.
 4. Kaliumpermanganat Det er nødvendig å behandle utslett med en løsning av mangan (5%) hver dag. Plakkene seg selv må snart falle og sårene helbrede. Arret forblir ikke.
 5. Månedlig. Den mest uvanlige måten. Det er nødvendig å behandle bløtdyrene med månedlige utladninger av moren i løpet av uken. Etter det, bør en remisjon forekomme. Det antas at moren på denne måten overfører sin immunitet mot barnet. Effektiviteten av metoden er ukjent, men folkens healere hevder at metoden virker.
til innhold ↑

fjerning

Denne metoden eliminerer ikke viruset fra kroppen, men eliminerer kun den eksterne manifestasjonen i form av utslett.

Derfor bør denne typen behandling kombineres med antiviral medisinerapi for å unngå tilbakefall.

I dag er det flere måter å fjerne mollusker på:

 1. Kryodestruksjon - behandling av formasjoner med flytende nitrogen med lavt temperatur. Sunt vev forblir intakt, og patologier dør av og faller av. Metoden er rask og smertefri.
 2. Diatermokoagulering - cauterization av formasjonen av elektrisk strøm, som punktvis skaper en høy temperatur, destruktive for mollusker. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse.
 3. Laser - fjerning av utdanning rettet stråle av høy effekt laser. Formasjonene er brent ut, og det er ikke spor av dem. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse, det er ingen arrdannelse.
 4. Mekanisk fjerning er den enkleste kirurgiske operasjonen under lokalbedøvelse. Kirurgen vil fjerne alle patologier med en skalpell. Rask og smertefri.

Viruset kan ikke bli helt ødelagt, bare undertrykt. Hvis immuniteten svekkes i fremtiden, så er et tilbakefall mulig.

Hva anbefaler Dr. Komarovsky?

Ifølge Dr. Komarovsky trenger ikke barnet å være "forgiftet" med piller eller "utført eksperimenter" ved hjelp av folkemidlene. Han anbefaler ikke å behandle barn i det hele tatt hvis det ikke er fare for liv og helse.

Nok å gjøre for å styrke immunforsvaret til kroppen for å klare seg selv.

Hvis utslett er på et ubehagelig sted eller barnet er komplisert på grunn av dette, kan du kontakte skjønnhetsekspert og fjerne formasjonen, men dette er ikke uønsket.

Hva er de første tegn på meslinger i et barn? Les om det her.

forebygging

For å forebygge denne sykdommen bør du følge følgende tips:

 • overvåke tilstanden til barnets immunsystem;
 • spis riktig;
 • følg regler for personlig hygiene;
 • unngå kontakt med syke barn;
 • tid til å behandle smittsomme sykdommer;
 • gjennomgå regelmessig screening hos barnelege.

Molluscum contagiosum utgjør ikke en alvorlig trussel mot barnets helse. Men denne alarmklokken, som indikerer en svak immunitet.

Dette betyr at det er fare for andre sykdommer, mye mer alvorlig.

Hvis sykdommen har dukket opp, må du gå gjennom alle nødvendige undersøkelser av en lege, og følg deretter hans anbefalinger. Det kan ikke være nødvendig å bli behandlet i det hele tatt, og all innsats vil være rettet mot å styrke immuniteten.

Hva skal jeg gjøre med molluscum contagiosum? Doktor Komarovsky vil fortelle i denne videoen:

Vi ber deg om ikke å medisinere. Registrer deg med lege!

Flere Artikler Om Typer Acne