Sannsynligvis hørte hver av dere at såpe er skadelig eller gunstig for sunn hud. Så hvor er sannheten? Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe? Vi vil forstå i detalj.

Såpe inneholder alkali, som faktisk er rensende komponent. Det løser fett blandet med partikler av død epidermis, deretter med støv og mikrober. Det er dette som danner et frodig skum som det er så behagelig og lett å vaske.

Sebaceous og svettekjertlene i huden vår virker uopphørlig, smører overflaten av huden og fukter det. Fett og svette blandes med smuss og bakterier. Såpe oppløses i denne blandingen og frigjør utskillelseskanalene i hudkjertlene. Hvis du har fet hud, så vil denne nyttige egenskapen av såpe være svært nyttig.

Men med overdreven avfetting av epidermis blir tynnere, reduseres syrereaksjonen, alkaliske stiger, noe som er gunstig for utviklingen av mikrober. Dette forårsaker betennelse og akne.

Såpe myker opp de øvre lagene i huden, renser seg og tørker og avfett samtidig.

Så kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe?

For fet og normal hud, bør vask med såpe være en gang om dagen, helst om natten, for umiddelbart å bruke en nærende krem. Vask ansiktet med såpe er nyttig, fordi det er en god hudrengjøring - prosedyren går foran alt annet, om du vil lage en ansiktsmaske eller bruke krem ​​og dekorative kosmetikk etter.

Hvis du har tørr hud, er det ikke uønsket å vaske ansiktet med såpe. For å rense huden din, er det bedre å bruke hjemmelaget eller lagret lotion.

Såpe er bedre å ta fett, det tørker huden mindre. Kremsåpe, håndlaget såpe, som inneholder forskjellige tilsetningsstoffer for å fukte og myke huden, vil være et enda mer foretrukket alternativ.

Er det mulig å vaske med tjære såpe

Det er legender om tjære såpe - de sier det hjelper fra eksem og dermatitt, det er en terapeutisk såpe. Selvfølgelig er björktjære en svært nyttig komponent og har en positiv effekt på problemhuden. For betennelser, akne, akne, tjære såpe vil utvilsomt være gunstig. Det eneste som plager oss er lukten. Bruken av duftende krem ​​kan ikke alltid drepe ham. Men hvis du tolererer luktene riktig, er resultatet verdt et forsøk. Den eneste advarselen: Ikke bruk tjære såpe før du går ut. I tillegg til dette, fuktes birktår litt, så denne såpen tørker ikke huden så mye som en vanlig toalett eller til og med en baby en.

Er det mulig å vaske med såpe

Noen kvinner i desperasjon for å takle akne er klare til å prøve noe. Klesvask er den mest alkaliske - det betyr raskere og bedre enn andre løsner smuss og fett. Samtidig tørker det huden mer. Svar nå spørsmålet "Kan jeg vaske med såpe?", Spesielt hvis du har problemhud.

Jeg tror i spesielle tilfeller at du kan dra nytte av det, og noen ganger gjør det ikke vondt når du må rense ansiktets hud grundig. For eksempel, før du bruker en nærende maske som inneholder fettstoffer. Og umiddelbart etter slik vask er det nødvendig å fukte huden.

Likevel, vasking med vaskesåpe er lik vask med alkohol (vodka), hvis du har utført slike eksperimenter - huden blir tynnere, den blir tørr og følsom for betennelse. Regelmessig må slike prosedyrer ikke utføres!

Er det mulig å vaske baby såpe

Baby såpe skummer godt, noe som er praktisk for vasking. Men det er mindre å foretrekke enn tjære eller økonomisk. Sistnevnte brukes som terapeutiske tiltak. Og fordelene med barn er at den ikke inneholder ekstra tilsetningsstoffer og har en nøytral PH. Det er ingen særlig fordel i det, men i prinsippet er det mulig å vaske med babysåpe, alt avhenger av hudens toleranse for tørking.

Er det skadelig å vaske ansiktet med såpe?

 • Tørr hud
 • Endrer den sure reaksjonen av huden til alkalisk (som bidrar til utviklingen av mikrober)
 • Irriterer følsom hud, bidrar til betennelse.

Er det nyttig å vaske såpe

 • Renser godt
 • Fjerner smuss i form av støv, svette, fett, bakterier
 • løser opp fett, avslører hudporer

Konklusjon: Det er nyttig å vaske med såpe, men bruker det ofte ikke, og det anbefales at du umiddelbart bruker en nærende krem ​​eller gjør slike prosedyrer som masker.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe og hvordan?

Opinjonen (vurderinger) fra mange representanter for det rettferdige kjønn er radikalt annerledes. Noen er sikre på at det er umulig å gjøre uten såpe når du renser ansiktets hud, andre sier at det er umulig og omgå det.

Vi snudde oss til ekspertene med det enkleste spørsmålet: "Er det mulig å bruke såpe for å rense huden?". Dermatologer har forklart for oss at du kan vaske ansiktet med såpe (unntak: du kan ikke bruke den hvis huden din er for tørr). Men det er nødvendig å forstå at, på den ene siden, såpe rengjør huden perfekt fra forskjellige urenheter (sebum, støv, smuss, sminke), men på den annen side tørker den det sterkt.

Derfor bør du ikke misbruke denne kosmetiske, du kan bruke den ikke mer enn 2-5 vasker per uke. Først av alt anbefales det for oljeaktig, blandet hud. Såpe raskt og effektivt tørker ulike utslett og fjerner fet skinn. For sensitiv og tørr hud, bør et slikt verktøy velges nøye (såpe bør inneholde minimalt alkali, de mest naturlige komponentene).

Hva slags såpe å velge for vasking

Til like viktige problemer er valg av såpe. Tross alt, i dag er det et stort antall produsenter (en av de mest kjente og favorittmerkene blant jenter - Dove), så vel som typer såpe (baby, kosmetikk, hjemmelaget, tjære, flytende såpe til ansiktet). Og hvilken av dem er mulig, og hvordan det er umulig å vaske et ansikt, noen ganger er det svært vanskelig å bestemme seg selv.

Først av alt må du forstå at såpen inneholder mange forskjellige komponenter og jo mer naturlige og ikke-aggressive komponenter i det, jo bedre. Ideell til å lage din egen såpe, du kan legge til komponenter (base og essensielle oljer, honning, krem, skrubbe ingredienser) som er ideelle for din hudtype.

For tørr hud kan du lage lanolin og for fet hud - nåle såpe. Hvis dette ikke er mulig, kan du bruke Dove mild såpe, som inneholder krem ​​eller baby såpe fra enhver produsent du stoler på.

Såpe due

Hvorfor velger mange mennesker Dove såpe? Etter å ha lest anmeldelser, kan du finne mye positiv informasjon om at såpen ikke tørker huden helt, det er mer som en krem, perfekt renser. Er det virkelig det beste?

Faktisk inneholder Dove Cosmetic Soap en nøytral pH og består av en fjerdedel av fuktighetskrem. Noen jenter hevder at de bruker denne såpen hver dag. Det er flott å skumme og forsiktig renser huden.

Tar såpe

Anmeldelser fra mange kvinner sier at tjære såpe er best. Faktisk inneholder denne såpen 10% bjørk tjære. Fordelene med denne komponenten er åpenbare:

 • regenererer vev;
 • desinfiserer huden.

Tar såpe er effektiv i behandling av akne, sår, mindre riper. Ikke bare solid, men også flytende såpe er til salgs. Den har et stort antall naturlige ingredienser, det kan til og med brukes til tørr hud.

Baby såpe

Vurderinger av noen mennesker understreker at det er bedre å bruke baby såpe til vask. Slike kosmetikk inneholder ofte beroligende ingredienser (ekstrakter av kamille urter, suksess, calendula), lanolin, vegetabilske oljer, fettstoffer.

Dermatologer merker at babysepe er laget uten tilsetning av fargestoffer, konserveringsmidler. Det kan av og til brukes til å rense sensitiv hud. Baby såpe i sammensetningen inneholder mye mindre alkali, noe som ikke forårsaker irritasjon av den slimete og mindre aggressive effekten på huden.

Håndlaget såpe

Separat, det må sies om hjemme såpe å lage. Såpe, tilberedt hjemme, er mest nyttig. Hvorfor? Det er veldig enkelt, fordelene er åpenbare, gjør såpe selv, du kan legge til komponenter som vil gi gunstig innvirkning på huden.

I hjemmet kan du lage kosmetisk såpe til vask fra en spesiell base (selges i nettbutikker eller spesialforretninger for såpeprodusenter) eller bruk babysjøp.

Ulike ingredienser kan legges til såpe:

 • vegetabilske oljer (oliven, ricinus, mais, drue, fersken, etc.);
 • essensielle oljer (sitrus, barr, shea, lavendel, etc.);
 • glycerol;
 • skrubbe ingredienser (for eksempel: kaffe).

Riktig forberedt såpe er ideell for enhver hud, inkludert tørr. Men det er verdt å huske at slik såpe, så vel som butikken, ikke kan brukes hver dag.

Tips og triks

Vær oppmerksom på følgende tips som vil bidra til å ta vare på huden din og alltid se perfekt ut:

 • Velg en kvalitetssåpe for å rense ansiktet, for eksempel Dove;
 • bruk en såpe for å rense ansiktet ikke mer enn 2-5 ganger i uken (ikke bruk det hver dag), for resten av tiden, bruk skinn, geler, melk for vasking;
 • Til tross for mange kommentarer om det faktum at riktig såpe, for eksempel en due, kan brukes daglig til vasking av tørr hud, erklærer vi ansvarlig at slike tiltak kan forårsake irritasjon, enda større tørrhet og peeling på ansiktet;
 • vaske ansiktet med såpe i vind, kaldt vær er umulig, siden en slik prosedyre er fulle av peeling, rødhet og irritasjon i ansiktet.

Pass på at hver gang du vasker huden med såpe, ta en nærende eller fuktighetsgivende krem ​​på ansiktet.

9 spørsmål om bruk av såpe for rensing av ansiktet. Toppkarakter vurdering

Moderne skjønnhetsindustrien tilbyr kvinner et bredt spekter av kosmetikk for rensing av huden: micellar vann, melk, geler, skum... Men på Internett kan argumenter og diskusjoner om hvorvidt såpe kan brukes som rensende kosmetikk ikke falme. Det er mange spørsmål, og det er ikke alltid mulig å finne svar på dem. De mest relevante av dem vil bli dekket i detalj nedenfor.

Hva inngår i komposisjonen?

Kosmetologiske bekymringer, til tross for proklamasjonen av ønsket om naturlighet, fortsetter å brukes til utvikling av deres formler, syntetiske stoffer opprettet i laboratoriet. På den ene siden gir de betydelig effektivitet. På den annen side er de vanedannende og ødelegger naturlige biologiske forbindelser på mobilnivå, noe som til slutt (etter en tid) fører til katastrofale konsekvenser.

Er det noe sånt i såpe? Den tradisjonelle kjemiske sammensetningen inneholder følgende stoffer.

Den inneholder alltid oppløselige salter av høyere fettsyrer: natrium-, kalium-, ammoniumsalter av stearin-, palmitin-, myristiske, laurin- og oljesyrer - dette er grunnlaget for slike stoffer. De har tørkeeffekt på huden.

Surfaktanter ødelegger fett, så innholdet i dette produktet, som du har valgt å rense ansiktet ditt, er obligatorisk.

Eteriske oljer, løsemidler og parfymer er smaker for å skape en behagelig lukt, som helt ærlig, er helt ubrukelig som en kosmetisk komponent.

Nødvendig ondskap: Disse stoffene forlener levetiden til produktet, men er skadelig for huden, jo mindre de ser ut i sammensetningen, desto bedre (se etter metylparaben, fenoksyetanol, Capryl Glycol, sorbinsyre på pakker).

Brukes for skjønnhet, ikke bære noen funksjonalitet. Sikkerheten av titandioxyd (E171) og andre farger (CI 12490, CI 15510) i sammensetningen av såpeprodukter har blitt klinisk bevist.

Naturlige ingredienser lar deg bare bruke såpestenger og væsker som et kosmetisk ansikt: aloe, kamille, lavendel, calendula, nese, fiken - alle disse plantene vil ha en gunstig effekt på tilstanden av problemet og fet hud.

Det ville også være fint hvis ditt valgte produkt inneholder antibakterielle stoffer (triclosan, bjørktjære eller borsyre). De lindrer akne og andre utslett. En glyserin og lanolin hindre uttørring og dehydrering, har en fuktighetsgivende effekt.

Opprinnelsen til navnet. Ordet "såpe" er opprinnelig russisk. Den går tilbake til Proto-Slavic * mydlo, som betyr "å vaske".

Kan det brukes til ansiktet?

Det er ikke forbudt hvis:

 • problem hud (betent, pigmentert) eller oljeaktig;
 • trenger å tørke acne;
 • En slik anbefaling ble gitt av en hudlege eller kosmetolog;
 • Fuktighetsgivende ingredienser, urter, medisinske ingredienser og antibakterielle stoffer finnes i såpen.
 • På pakken er merket: "godkjent av dermatologer" / "for ansiktet";
 • bruk det ikke for daglig pleie, men rimelig, fra tid til annen, for å løse visse kosmetiske problemer.

Ikke vask med såpe hvis:

 • huden er tørr og følsom;
 • det er peeling, fastkjørt, microcracks;
 • en dermatolog eller kosmetolog forbød å gjøre dette;
 • det er utelukkende alkalisk, ikke kosmetisk, uten tilsølende tilsetningsstoffer;
 • det er notater på det: "for å vaske klær" / "for hender" / "for kropp";
 • bruk den til daglig pleie.

Så tenk på hvilken av disse kategoriene du er i, og om du kan bruke dette verktøyet til å rydde ansiktet trygt.

Gjennom historiens sider. Ifølge historiske kilder ble det laget såpeløsninger i alle gamle sivilisasjoner: Sumer, Babylon og Mesopotamia. Egypterne brukte dem i ablutions. Om dem er skrevet i forfatteren til den gamle greske forfatteren Plinius den eldste. I den gamle russiske litteraturen om dem nevnt i Domostroi.

Er det noen kontraindikasjoner?

Gitt den alkaliske sammensetningen av noen (selv den mykeste og fuktighetsgivende) såpe har dermatologer gjort en rekke kontraindikasjoner for bruk som et middel til å vaske ansiktet:

 • tørr hudtype;
 • sensitiv, tynn hud;
 • rosacea;
 • omfattende betennelse;
 • sår som ikke helbreder;
 • rehabilitering etter alvorlige kosmetiske prosedyrer;
 • innsnevrede porer;
 • mange rynker;
 • peeling.

Hvis du har kosmetiske problemer av denne typen, er det bedre å forlate såpen til fordel for andre mykere rensemidler.

Med verden - en tråd. Det dyreste produktet i denne nisje er produksjonen av Cor Silver Soap (Korea). En bar som veier 120 gram koster rundt $ 150. Den inneholder sølv og kollagen.

Hvilken effekt har huden?

 • Lindrer betennelse

Mange spør om akne såper hjelper: de fleste varianter gjør. Spesielt effektiv her er økonomisk (for eksempel tyrkisk Haci Sakir Hamam Keyfi), tjære (velprøvd tjære tjære fra firmaet Neva kosmetikk), antibakteriell (velkjent Safeguard). Men det er bedre å bruke dem bare i perioder med eksacerbasjoner.

Men fuktighetsgivende effekt på huden har bare et verktøy som er designet i henhold til eksklusive formler. Som regel er det veldig dyrt, inneholder lanolin eller glyserin, samt et stort antall planteekstrakter. Men selv disse varianter er ikke anbefalt for permanent rensing av tørr hud. Resultatet vil fortsatt være dehydrering.

Ethvert såpeprodukt har tørkeegenskaper, så dette produktet er ideelt for fet hud: den fjerner fettete glans, strammer porene, eliminerer utslett og svarte flekker, forbedrer utseendet.

Det finnes også varianter som har en bleking effekt. Sant, de er ikke billige, da de er skapt av kjente merkevarer i henhold til spesielle oppskrifter. Hvis du trenger å lette pigmentflettene, kjøp Aleppo eller Zeytun.

Visste du at... såpestenger (væskealternativer ikke påvirkes), blir bare bedre med alderen? Aromaen virker enda mykere, mer skum produseres, ingen irritasjon er forårsaket.

Hvilken er bedre å bruke?

Et av de vanligste spørsmålene. Utvalgskriterier kan være som følger:

 • med et minimum av konserveringsmidler i blandingen og maksimalt naturlige ingredienser;
 • med fuktighetsgivende effekt
 • kosmetisk, laget spesielt for hudpleie.

Ifølge vurderinger og vurderinger er den beste såpen til dette formålet Dove, som er rimelig for alle, og kvaliteten er ikke dårligere enn dyre merkevareprodukter.

Sumerian oppskrift. De gamle sumeriene blandet aske og fett, kokte blandingen og fikk en såpeoppløsning. Allerede på den tiden (2800 g. BC. E.) Det ble brukt til å opprettholde renslighet av kropp og vasketøy.

Hvordan bruker du?

For ikke å skade huden, må du vaske riktig:

 1. Ikke gni et ansikt med en bar. Lakk første hånd, masser forsiktig huden og skyll.
 2. Mot utslett fra såpeskum, kan du lage lokale applikasjoner ved å bruke det direkte på akne og akne.
 3. Etter vask er det nødvendig å påføre en fuktighetsgivende eller beroligende krem ​​til huden.

Anbefalingene her er ganske enkle, så det bør ikke være noen problemer med bruken.

Egyptisk oppskrift. Egyptisk papyrus, datert VI århundre f.Kr. e. forteller hvordan en såpeoppløsning ble laget på Nilenes bredder: Fett av plante- og animalsk opprinnelse ble blandet og oppvarmet med alkali.

Kan jeg vaske ansiktet mitt?

 • ... baby såpe?

Ja, det blir ingen skade. Videre inneholder det ofte slike naturlige ingredienser som en serie, kamille, aloe, som alle har en gunstig effekt på huden. Og likevel bør de heller ikke bli misbrukt. Ingen avbrutt tørkeegenskapene.

Det mest akseptable alternativet for å vaske ansiktet er flytende såpe, som preges av en delikat tekstur og ikke skader huden. Den har mange fordeler over solide, ubehagelige barer.

 • ... antibakteriell?

Ja, med akne og andre utslett som ikke er resultatet av en alvorlig dermatologisk sykdom.

Bare i ekstreme tilfeller, sjeldent og i små doser. I så fall må du være oppmerksom på sin kategori, avhengig av prosentandel av fettsyrer. Kategori I (70,5%) kan brukes i kampen mot rynker; II (69%) - for tørking av akne og bleking pigmentering; III (64%) - mot fettete glans og forstørrede porer.

Ja, hvis du ikke er redd for sin forferdelige, spesielle lukt og svært kraftige tørkeegenskaper. Det er kun egnet for de som har veldig fet hud.

Er uønsket. Det er mange parfymer og smaker i det, som ofte forårsaker irritasjon og hyperemi. Vanligvis er denne såpen laget for kroppspleie.

Dette verktøyet kan tilberedes selv hjemme. Det er sant, denne prosessen er lang og krever visse ferdigheter. Den er laget av en såpebase (oftest i stedet for det tar de en vanlig barnebarn), vann (avkok av urter eller melk kan erstatte det), baseoljer (oliven, drue, mandel, aprikos), essensielle oljer, glyserin og andre tilsetningsstoffer for å forbedre annen effekt. Dermatologer forbyder ikke å bruke det til å vaske ansiktet, siden alle ingrediensene er naturlige.

Historie. Såpe i form som vi er vant til, oppfunnet i 1808 av franskmannen Michel Eugène Chevrel.

Hva kan bli erstattet?

Likevel er såpe ikke egnet for vask av høy kvalitet. Derfor er mange interessert i å erstatte den.

Moderne kosmetologi tilbyr ulike alternativer som ikke overdriver huden:

 • bio-rengjøring - innovativ utvikling;
 • hydrofil olje;
 • konzhakovy svamp-svamp - know-how i kosmetikkens verden, krever ikke ekstra midler;
 • micellar vann;
 • gelé;
 • mousse;
 • såpe krem;
 • skum.

Nysgjerrige faktum. I middelalderen var såpe en ekstremt dyr behandler og var verdt sin vekt i gull. Selv fremtredende unge damer brukte det bare et par ganger i året ved spesielle anledninger. Og de som var engasjert i såpekjøp, ga en ed om å ikke avsløre hemmeligheten, i henhold til hvilke oppskrifter de gjorde det.

Hvilke karakterer og merker er inkludert i rangeringen av de beste?

Lederen av vår vurdering er Dove Moisturizing Soap

En liten vurdering av den beste såpen for ansiktet vil tillate deg å navigere i denne nisje og finne et passende alternativ for deg.

 1. Dove. Tyskland. Beauty Cream Bar - en mild såpe som ikke tørker huden. $ 1,4.
 2. Irsk vår fra Colgate-Palmolive preges av gamle tradisjoner. USA. $ 4,6.
 3. Den buede formen til stolpene fra Yardley (England) har tjent dem stor popularitet. $ 14.3.
 4. Dial (USA) er et budsjett, men et kvalitetsalternativ uten overbetaling for reklame og vakker emballasje. $ 0,5.
 5. Pre de Provence (Frankrike) med innholdet av medisinske urter og andre naturlige ingredienser. $ 10
 6. Lever (England) med en spesiell, uvanlig lukt, som ikke alle liker. $ 11.
 7. Black African Soap - African Black, har nylig blitt veldig populær. Nå er det laget av mange kosmetiske selskaper, så prisen for den, avhengig av merkevaren, varierer fra $ 3 til $ 15.
 8. Tyrkisk Riviera - Kosmetisk fra Faberlic (Russland). $ 1.
 9. Dr. Castilla lavendel med en beroligende effekt. Woods (USA). $ 11.
 10. Liquid Facial Soap Mild fra Clinique (USA) - laget med en unik formel. $ 26.

For at merkevaren og produsenten virkelig skal kunne løse ditt kosmetiske problem, må du gjøre det rette produktvalget. Hvis du ikke misbruker dette verktøyet, vil skade fra det bare ikke. Det er viktig å forstå at huden kan reagere annerledes på samme sammensetning, så det kan hende du må prøve flere merker før du finner et passende alternativ.

Baby såpe Bubchen - anmeldelse

Som et alternativ til å ta vare på voksent allergisk hud i stedet for andre midler for vasking, noe som bare forårsaker allergier. OPPDATERING DEN 05/16/18 - såpe redningsmann for hud med eksem

Etter at min allergiske hud ble gal i det hele tatt, og noen vaskemidler stoppet å komme til det (i begynnelsen en allergi mot dette skummet, som jeg hadde brukt i 12 år uten noen klager, knapt plukket opp og deretter til denne huden hoppet ut)

Jeg fant et slikt uttak for meg selv: Jeg bestemte meg for å vaske ansiktet mitt med såpe, men den mest milde, dvs. barn. Gå til apoteket og undersøke sortimentet, etter å ha konsultert med IRecommend-vurderingen, valgte jeg denne:

Umiddelbart ser vi på sammensetningen:

Vi ser at i det minste er det ingen SLS, som bare er de mest og bryter mot det beskyttende lag av huden og balansen. For såpe er dette et stort pluss. Og generelt er sammensetningen ganske lakonisk, som taler om maksimal uskadelighet og minimerer mulige allergiske reaksjoner. Ja, du kan ikke kalle den naturlige sammensetningen, men ikke alle ønsker å være naturlig, og målet mitt var annerledes: hvis jeg bare ikke forårsaket allergier.

I seg selv er mylock ganske tung og ganske stor, av en melaktig farge, lukten er subtil, nøytral:

Det kostet meg bare 119 rubler (med rabatt), så det koster 140 rubler - men det er bare pennies, med tanke på at såpestrengen er stor, og den brukes i det hele tatt minimalt: i en måneds bruk to ganger om dagen, falt ikke baren visuelt i størrelse. Dvs. jeg tror det vil være nok i et år, men i et halvt år, sikkert.

Såpene danner en veldig myk, delikat skum, skummet godt, men ikke vilt, hvis du gni ansiktet med såpe i lang tid, faller skummet av (men du trenger ikke å gjøre det). Etter vask tørker huden ikke, selv om den er litt fuktig (en liten patina ser ut til å være på huden, men hyggelig), huden er fløyelsaktig, delikat, som en fersken. Jeg prøvde å vaske ansiktet mitt med bare vann - så etter vannet er huden tørrere enn etter det, selv om ansiktet mitt ble tørket med fuktighetsgivende melk før vask. Renser såpen godt, men samtidig delikat og forsiktig.

Og det viktigste: Bokstavelig talt på den andre dagen, roet huden, følelsen av ubehag forsvunnet, og at etter vasking, ingenting klemmet og klarte ikke, begynte flekkene å avta, og etter 3-4 dager forsvant de. dvs. Såpen kom opp til min allergiske hud, som generelt er urealistisk å hente noe fra omsorget (du kan lese mer om det her i detalj) - og dette er verdt mye (allergier forstår meg).

Her er huden straks etter vasking av Bubchen såpe, uten å bruke noen midler (jeg tror forskjellen med det første bildet er tydelig):

For øyeblikket har jeg fortsatt byttet til en annen ansiktsbehandling, mer mild, uten såpe - men ikke i det hele tatt fordi noe i Bubchen-såpen ikke passet meg, jeg revidert bare mine synspunkter på omsorg. Hvis det er akseptabelt for deg å bruke såpe i stedet for skum eller gel for vask, og spesielt hvis du har sensitiv hud som er utsatt for allergi, anbefaler jeg definitivt Bubchen såpe, det er ingen klager om det, men det er mer enn nok positive.

OPPDATERING FRA 16. mai 18

Om det faktum at jeg er en lykkelig eier av eksem på mine hender i 15 år allerede, og så kan detaljene om sykdommen min og dens behandling bli funnet mer detaljert her. Nylig hadde jeg en allergi mot en ny DURU calendula såpe og til søndagssåpen "My Sunshine" (som jeg håpet ikke burde forårsake allergier) - som et resultat, kom det til at jeg ikke kunne sove om natten selv for den forferdelige kløen. Som et resultat førte mine problemer til at jeg bestemte meg for å prøve å vaske hendene mine med Bubchen såpe, bra, jeg sluttet å vaske ansiktet mitt og det lå ubøyelig i alle fall. Jeg dømte at såpen var delikat, barnslig, for den allergiske huden i ansiktet kom opp, noe som betyr at det har sjanser til å komme opp for hendene. Og jeg var ikke feil! Jeg visste ikke engang at en slik delikat vask kan skje, for meg har det alltid vært normen at såpe tørker huden, strammer den, jeg mistenkte ikke at et annet alternativ er mulig. Men med Bubchen forblir huden min fuktig, selv, rolig, ikke-irritert, selv eksem har opphørt å kløe og har gått ned (som er logisk - det "blomstrer" fra tørrhet og aggressive effekter, og her er det ikke), føles huden på hendene komfortable. Nå har håndvask opphørt å være tortur, men tidligere, hver gang jeg motvillig vasket hendene mine, og visste at det forverret eksem, prøvde jeg å minimere mengden av denne vasken så mye som mulig (men det viste seg fortsatt veldig ofte - en ond sirkel). Når du vasker nå, er det ingen smerte og kløe fra det faktum at såpe aggressivt påvirker eksem. Jeg pleide å vaske hendene mine med DURU "Sea Minerals" såpe, med tanke på at det passer meg og jeg ikke kunne finne noe bedre, men hvor feil jeg var! Bare tenk, såpe tørker ikke huden og til og med fuktighet, dette er fra kategorien fiksjon! Ja, og er egnet for hud med eksem, men det er jo ikke terapeutisk! Det bryr seg ikke bare, men kan også huden! Og alt dette til tross for det faktum at jeg vil merke at jeg er veldig rent og mine hender med såpe veldig ofte og grundig. Nå for å vaske hender - bare såpe Bubchen!

Her er huden på hendene umiddelbart etter vask med såpe Bubchen, uten krem. Og generelt smutter jeg nesten ikke hendene mine med krem, bare for natten og en gang på dagtid, dvs. tar tak i fuktighet fra såpen.

Bubchen såpe må settes ikke 5 stjerner, og alle 10!

Naturlig såpe - den beste måten å vaske ansiktet på.

Hei, kjære lesere))))

Ofte er det nødvendig å ha diskusjoner med kunder, kunder og bare nysgjerrige folk om såperensing. Det er de som er veldig "mot" å vaske med såpe; Det er de som er "for favør", fordi bare etter vask med såpe føles ansiktet rent; og det er de som er i tvil.

Først, la oss prøve å forstå kroppens fysiologi:

Det ytre laget av hud kalles stratum corneum. Dette navnet han mottok på grunn av cellens form. Det finnes ingen kjerne i disse cellene, det er keratinprotein. Stratum corneum beskytter huden mot virkningen av det ytre miljøet og tillater ikke vann å fordampe fritt i rommet, dvs. det sparer huden mot dehydrering.

Overflaten av hornlaget belagt vann-lipid mantelen eller lipid (fett) sloem.Lipidny sjikt - en blanding av sebum og svette og partikkel peeling stratum corneum. det er ikke bare nødvendig for helsen til vår hud, men også for helmen til hele organismen, siden menneskelig hud også utfører en barrierefunksjon.

Lipider (fett) av beskyttelseslaget er anordnet i stabile bilayers. Disse bilayers tillater ikke at stoffer kommer inn i huden fra utsiden, men de tillater oksygen å passere gjennom. På en slik flott måte er vår hud beskyttet på den ene siden, og på den andre puster den fritt.

Sammensetningen av lipidlaget er unikt for menneskekroppen - det finnes bare på huden. Piash vårt lipidlag er innen 4, 5-6,0. Dette er en viktig indikator, fordi en endring i PiAch til en redusert eller forhøyet side ødelegger lipidlaget. (huden er skadet ikke bare av et alkalisk miljø, men også av en sur en).

Eventuelle kosmetiske produkter, eller heller emulgeringsmidler i deres sammensetning, ødelegger lipidlaget. Det viser seg at vasking med såpe, skum, skiver, bruk av kremer og andre kosmetikk, skader huden vår?

- Ja, fordi noen forstyrrelser med naturlige prosesser påvirker kroppen vår som regel ikke på den beste måten.

- Nei, fordi vi nå lever i et unaturlig miljø, omgitt av luft, mettet med eksosgasser, og må rense huden vår. Salter av tungmetaller som legger seg på ansiktet på en dag, kan ødelegge huden veldig raskt (.

Du kan vaske med rent vann. Men vannet kan ikke vaskes bort fra ansiktets hud, den blandingen av fett og støv som er mettet med bensinbrennstoffproduktene, som vi har ved slutten av arbeidsdagen i byen. Derfor tar vi oss til hjelp av vaskemidler. Her er alternativene:

1. Syntetisk "servanter" og "skum" for ansiktet. De er ikke alkaliske (i motsetning til såpe), men inneholder odious SLS (syntetisk vaskemiddel som kan penetrere ganske dypt inn i huden og knuse det subkutane lipidlaget) eller dets analoger.

Men enda mer gunstige og dyre ikke-sulfatprodukter inneholder fortsatt syntetiske emulgeringsmidler. Emulgatorer er aktive stoffer, de er utformet for å emulgere + de er nesten umulige å vaske av huden med vann helt. Og emulgatorene som er igjen på huden, er farlige. De har en meget liten molekylstørrelse og er i stand til å penetrere dypt nok inn i huden. Hva vil emulgere uutslettelig overflateaktivt middel, som står på ansiktet vårt? Han vil forsøke å interagere med det subkutane fettlaget, og ødelegge det gradvis. På lang sikt kan dette bli en "løs" hud (

2. Hydrofil olje. Det anses å være en veldig god myk rengjøringsmiddel, som består av vegetabilske oljer, essensielle oljer og ekstrakter. Dette er helt sant, men det blir bare hydrofilt i nærvær av et emulgator-polysorbat og i en mengde på minst 15-20% av totalmassen. Polysorbater er mer ufarlige tensider. Men alt sagt ovenfor om emulgatorer gjelder fullt ut for polysorbater. Det er en ny nyanse - polysorbat i hydrofil olje må være kjemisk ren, det vil si helt fri for løsningsmiddel, som brukes i utviklingen og bør ikke overstige 20%. Løsningsmiddelfrie polysorbater har råd til ikke alle bedrifter som produserer en rekke hydrofile oljer for vasking. Hvis du ikke er sikker på kvaliteten på polysorbatet som brukes i oljen, og spesielt hos produsenten, er det bedre å ikke bruke et slikt verktøy for ansiktet.

3. Naturlig såpe. Såpe er en klassiker av sjangeren. Såpe folk har vasket i hundrevis av år. Hvis såpe ikke er syntetisk, ingen mineralolje og emulgatorer, og naturlig (hentet fra estesstvenno fett ved forsåpningsreaksjon), så vi trenger ikke bekymre deg for hva uforvarende venstre på forsiden det vil ødelegge vår subkutan lipid laget. Hans molekyl er for stor for dette)

Ja, såpe er et veldig aggressivt overflateaktivt middel. Men det er en naturlig surfaktant, ikke trenge inn i de dypere hudlagene på grunn av den store størrelsen på molekylet (forresten, noen mest naturlige og naturlig vaskemiddel er et vaskemiddel, ellers ville det ikke være å gjøre jobben sin. Men i kosmetiske sirkler begrepet "vaskemiddel" er akseptert ring nå bare syntetiske emulgeringsmidler)

Naturlig såpe ødelegger det øvre lipidlaget. Men sunn hud er i stand til å gjenopprette vann-lipidmantelen på 30 minutter. Ikke veldig sunn hud trenger omtrent 3 timer.

Det er nødvendig å vaske ansiktet ikke med noen form for såpe, men med godt oljet fett og tilberedt på egnede oljer til dette formålet. I såpe for vask må være til stede en stor prosentandel av perezhim (fra 8% til 15%) - omsorgsfull oljer, ikke utsatt for forsåpningsreaksjonen. Surfantoljer skaper en "midlertidig" pustende tynn lipidfilm som beskytter huden for den tiden den trenger for selvhelbredelse. (Mineraloljer av industrielt såpe, forresten, lager også en film, men denne filmen lader ikke luft gjennom og huden kveles).

Her er noen regler for å vaske ansiktet med såpe:

1. Bruk bare naturlig og godt overdresset såpe

2. Ikke vask ansiktet med såpe uten behov

3. Ikke vask ansiktet med såpe oftere 2 ganger om dagen

4. Ikke vask ansiktet med såpe før du går til byen (beskyttende funksjoner i huden reduseres)

5. prøv å bruke såpe uten kokosnøttoljen i basissammensetningen for ansiktet (saponified kokosnøttolje er for aggressiv for huden)

6. Bruk en ansiktsvask såpe uten kunstige farger og smaker / dufter (mange såpekoker "synd" ved tilsetting av kjemiske fargestoffer og parfyme i sin såpe for å gjøre det mer fristende næringseiendommer samt forbrukeren liker "for å være vakker og godt luktende")

7. Ikke vask ansiktet med "billig" naturlig såpe. Mirakler skjer ikke! Hvis såpen ikke er dyr, er det mest sannsynlig at de billigste vegetabilske oljene (kokos og palm), som i saponifisert form har en hard effekt på huden, ble brukt til fremstilling. Og i sammensetningen av såpen kan det merkes fra 10 til 20 forskjellige oljer, men hvis blant dem er det palm og kokos, og såpen samtidig til en pris ikke overstiger 150r, så er det mest sannsynlig at lejonens andel av sammensetningen faller på dem.

Slike er de enkle anbefalingene, hvoretter du snart kan forlate behovet for å plage huden din med kremer. Fordi huden blir restaurert, puster, og behovet for ytterligere stimulering, vil sminke og rekvisitter forsvinne.

Hva skal være en såpe for ansiktet

Sunn hud i ansiktet - et løfte om ungdom og attraktivitet. Derfor forsøker hver kvinne å forsiktig ta vare på ansiktet hennes. Kosmetikk og pleieprodukter er uunngåelig kvalitetskontroll. Det første stedet i serien med å sjekke produkter for omsorg for delikat hud er såpe.

Vask eller ikke vask ansiktet med såpe - det er spørsmålet!

Toalettsåpe er beregnet for personlig hygiene. Det er valgt individuelt, i henhold til hudtype. Ansiktets hud er delikat, følsomt for ytre stimuli: værfenomener, kosmetiske produkter av dårlig kvalitet. Det antas at duftende briketter tørker, så mange kvinner tviler på om det er mulig å vaske et delikat ansikt med såpe, og ikke bruk det når det vaskes. Men det moderne markedet tilbyr et stort antall såper, inkludert de som er produsert utelukkende for ansiktshygiene.

Hvordan velge verktøyet for hudtype

Det finnes flere typer såpe:

 1. solid: nøytral eller ekstra (sammensatt av 78% fettsyrer, gir lite skum og ikke suge fra vann, egnet for fet hud);
 2. baby: et barns hud er veldig følsomt og følsomt, det er følsomt for allergener, derfor er bare naturlige ingredienser egnet for babyer, med tilsetning av mykgjørende hud av glyserin, lanolin, avkok av urter: kamille, celandine, eikbark, calendula, svinger, baby såpe er ofte vant til personer med sensitiv og allergisk hud;
 3. Krem-såpe inneholder et kompleks av fuktighetsgivende elementer, på grunn av hvilket det blir mykt og "smeltbart", det er godt egnet for peeling på ansiktet og gir vinterpleie;
 4. væsken har en væskekonsistens, er lett å bruke og har en pH nær den normale pH i epidermis, denne såpen kan vaskes uten frykt for å overdrive huden;
 5. Håndlaget produkt består bare av naturlige ingredienser; takket være muligheten til å velge uavhengig av hverandre en kombinasjon av ingredienser, den beste måten å møte individuelle krav til.

Det kan gjøres hjemme, alle komponenter er tilgjengelige for enhver vertinne: en såpebase legges til infusjon av urter eller vanlig vann, blandingen oppvarmes i et vannbad. Når såpebasen smelter, fjernes blandingen fra varmen, aromaoljene blir hellet i, omrørt, deretter fordelt, om ønsket, i formene, tillatt å avkjøle.

 1. Tørr. For denne type egnet myk, fuktighetsgivende kremsåpe med tilsetning av nyttige ekstrakter av planter og essensielle oljer;
 2. Fet. For oljeaktig hud påfør et høyverdig nøytralstoff uten alkali, som forsiktig renser, fukt og ødelegger ikke det naturlige beskyttelseslaget av epidermis.
 3. Kombinert. Det er vanskeligere å finne såpe for denne typen hud, fordi forskjellige områder av ansiktet kan være enten fete eller tørre, i dette tilfellet velger de hypoallergene med vegetabilske oljer.

Hvilken såpe brukes i andre land?

Såpe er ikke bare et element i personlig hygiene, men også en progressiv kosmetikk. I mange land, legger skjønnhetspleierne stor vekt på produksjonen av dette produktet fra naturlige ingredienser, beriket med nyttige mineraler, vitaminer, urter. Preference er gitt til produkter eksklusivt håndlaget.

Det er til og med spesielle såpfabrikker som tilhører familiebedriften. Alle nødvendige ingredienser er dyrket på private plantasjer eller, sjeldnere, kjøpt fra leverandører.

I tillegg, i dag, populære kosmetikk uten konserveringsmidler, blåser, overflateaktive stoffer, fosfater og animalske fettstoffer.

I stedet for animalsk fett - urteekstrakter og vegetabilske oljer: i tillegg til palme, kokos og olivenolje, tilsatt linfrø og shea smør.

I Marokko, for eksempel, er hele den kosmetologiske industrien for produksjon av kropps- og ansiktsprodukter med gaver av lokal natur utviklet. Blant dem er det nødvendig å markere den såkalte "arabiske svarte såpen" for ansiktet. Det er kokt på grunnlag av jordfrukt av oliven med tilsetning av duftende eteriske oljer av eukalyptus, lavendel, rosmarin, argan. Det er olivenpasta som gir svart farge.

Kvinner i Tyrkia bruker laurbær, rosa, pistachio. Bay leaf toner, rose og pistachio ekstrakt har mykningsegenskaper, gir ansiktet et sunt utseende.

Hellas er kjent for sin oliven såpe med granateple juice, som har en tonic og anti-inflammatorisk effekt, samt honning, aloe, havremel, salvie og sitron. Sitrus såpe er bra for fet hud. Den grunnleggende komponenten av indisk er terapeutisk leire, det korrigerer arbeidet i talgkjertlene, eliminerer hudproblemer.

Blant kinesiske kvinner anses vulkansk askepap med bambuskull og vulkansk sega veldig populært. Det utfører funksjonen av en myk skrubbe, dypt rensing porene av akne, berikning av cellene med mineraler, akseptabelt for daglig vasking, fordi det ikke forårsaker peeling på grunn av den unike sammensetningen.

Thailand produserer et såpeprodukt med slangekstrakt til foryngelse. Det brukes ikke bare som kosmetisk, men også som et medisinsk verktøy. Et eksotisk produkt med slim slim hjelper mot rynker og strekkmerker på ansiktet.

Italiensk elite-kosmetologi er kjent for sin uvanlige såpelinje. Sammensetningen av eksklusive duftende barer inkluderer gullpartikler.

Det viser seg at gull ikke bare er et edelt metall, de kan vaske kroppen.

Gull har svært gunstige egenskaper: anti-inflammatorisk, mykgjørende og matte. Etter prosedyren forblir gullpartiklene et tynt lag på ansiktet, noe som gir den en sjarmerende glød.

I Finland produseres duftige stykker rismelk, de er helt fuktige, tørker ikke og er gode i vintersesongen. Som skrubbe i finske badstuer er såpe med alger populær, de nærer huden med mineraler og vitaminer.

Så, moderne såpe er ikke bare egnet for å vaske ansiktet, men har også blitt en integrert del av det kvinnelige toalett. Det siste ordet om valg av såpe forblir for de individuelle egenskapene til huden til hver kvinne.

Hvordan velge den beste såpen for vasking

Vasking med såpe er en av måtene å ta vare på ansiktets hud, noe som ikke er følsomt. I motsetning til at det er skadelig å vaske dem, er det fortsatt mulig å finne et passende verktøy.

Hovedargumentet mot bruk av såpe er alkali i sammensetningen. Huden vår er sur. Dette skaper ugunstige forhold for bakterier som faller på det. Den alkaliske basen av såpen ødelegger den naturlige beskyttelsen av huden, forårsaker tørrhet, betennelse og peeling.

Samtidig mislykkes ofte for milde rensemidler ofte for å rense overflaten av urenheter, sebum og kosmetikk.

Ofte kan du finne positive vurderinger om vasking med såpe, noe som tyder på at den bare har nytte av huden.

Det bør ha en nøytral syre-base balanse og maksimalt naturlige ingredienser i sammensetningen.

Her er noen produkter du bør være oppmerksom på.

 • Tar såpe. I sammensetningen har den bjørk tjære. Såpen er preget av sine antiseptiske egenskaper, ofte blir det en godsend for eiere av problemhud. Tar såpe reduserer betennelse, rydder perfekt porene og bidrar til å kvitte seg med svarte flekker. Verktøyet har en karakteristisk lukt av tjære.
 • Baby såpe. Den har en nøytral syrebasebalanse, det er ingen fargestoffer, smaker, konserveringsmidler. Samtidig legger den beroligende ekstrakter av urter: suksesjon, kamille, ringblomst. Fraværet av konserveringsmidler i sammensetningen gjør det umulig for en lang lagring av babyen såpe, så du må se opp for holdbarhet.
 • Håndlaget såpe. Slike produkter har et stort antall naturlige ingredienser. Du kan velge en såpe med tillegg av malt kaffe, honning, olivenolje eller annen næringsrik, havregryn. Du kan kjøpe det eller lage mat hjemme.
 • Også populær såpeselskap Dove. Den inneholder en fuktighetskrem som gir mild hudpleie.

Å få sunn og vakker hud ved å vaske med såpe er ganske ekte. Det viktigste - å velge det beste og mest passende produktet for seg selv.

Er det skadelig å vaske ansiktet med såpe?

Ansikts hudpleie reiser alltid mange spørsmål. Selv om du ikke er plaget av tørrhet, betennelse, utslett og andre mangler i problemdermien, må du i det minste ta vare på den banale renheten. For mange av oss anses vasking med såpe som en grunnleggende hygieneregel.

I mellomtiden tenker få mennesker om hvor nyttig eller skadelig det er å utsette en persons hud for å påvirke heller grovstoffer som er en del av såpen. Ikke alle midler er egnet for daglig vasking.

Hvordan velge

Reglene for hygiene og enkel omhu tas noen ganger for bokstavelig talt. Det må forstås at moderering må være i alt, fordi vi bruker ulike midler som er produktet av kjemisk syntese, så på en eller annen måte - vi utøver både positive og negative effekter på kroppen. Såpen i dette er spesielt lunefull, siden de fleste av alternativene som tilbys av oss i butikkene i dette produktet inneholder overflateaktive stoffer - overflateaktive stoffer som kan være spesielt skadelige for huden.

Du kan vaske ansiktet med såpe i tilfelle at du kan velge riktig verktøy. Det er ofte nok å høre at god såpe ikke tørker huden, og dette er et av hovedvalgskriteriene. Men fuktighetsgivende er ikke den eneste kvaliteten som et pålitelig middel for ansiktets hygiene bør ha.

Selvfølgelig er ernæring og hydrering viktige faktorer som burde interessere eiere av tørr hudtype. Hvis du daglig vasker ansiktet med såpe, bør dette middelet ikke bare rense huden din, men også myke effekten av kjemiske midler på den, nærme, mette med fuktighet. Oftest har disse egenskapene en flytende såpe, som har mye bedre effekt på de øverste lagene av dermis, fjerner forsiktig partikler av smuss og støv.

Hvis det oppstår irritasjon eller flekker av rødhet og flak på huden din, kan dette tyde på at kroppen er for følsom overfor eventuelle miljøfaktorer, blant annet kan det være bare en dårlig kvalitet eller feil valgt rengjøringsmiddel. Også slike manifestasjoner kan skyldes allergiske reaksjoner.

Under alle omstendigheter er det best å velge et verktøy som vil ha minst en negativ innvirkning på den følsomme dermis. For slike tilfeller er en spesiell hypoallergen eller naturlig såpe ideell. Også, noen kan være egnet baby såpe, noe som fører til et minimum av irriterende komponenter, samt tilleggsmiddel og næringsstoffer som kamille eller calendula ekstrakt.

På hyllene i butikkene, kan du også ofte komme over en separat mannlig eller kvinnelig løsning. Forskjellen mellom dem er hvor dypt og sterkt de påvirker de øvre lagene i dermis. Menneskets hud er mer grov og tett, hårsekkene uttrykkes på den, men det kvinnelige ansiktet er tynt og følsomt. I dette tilfellet kan vi si at menns såpe er mer effektiv når det gjelder rensing, men hvis en kvinne velger den, vil den sterkt irritere og tørke huden.

Hvis du trenger å velge den mest milde og delikate rengjøringen, kan mousse vel bli en.

Dette er en annen type flytende såpeprodukter, som har en veldig lett og myk konsistens. Mousse penetrerer forsiktig hudens øvre porer, fjerner resterende sebum og smuss og vaskes lett av.

Det er også et blekemiddel, hvis handling er rettet mot å returnere huden sin naturlige farge og tone. Daglig vask med denne såpen kan anbefales til de som er bekymret for overdreven pigmentering i ansiktet.

En slik såpe kan imidlertid ha en svært uttalt penetrerende effekt, så det anbefales ikke for allergier og personer med tørr og sensitiv hud.

Varianter og funksjoner

Såpe er et produkt som er kjent i lang tid. Det er ikke overraskende at det i dag er mange typer av dette verktøyet. Finn noe egnet er ikke vanskelig hvis du fokuserer først og fremst på hudtype, samt nødvendige effekter av såpe, som vil løse dine problemer.

Fuktighetsgivende typer er egnet for alle som lider av overdreven tørrhet og flaking. Disse inkluderer ofte kremsåpe, mousse og andre flytende typer. Deres funksjon er lett og mykt applikasjon til dermis, delikatesse i rensing, samt tilleggs ernæring. Det er ikke nødvendig å misbruke slike midler, derfor kan vaske med dem utføres hver morgen om dagen.

For problemhud er det gitt såpevarianter som har antiseptiske egenskaper eller inneholder forskjellige beroligende og antiinflammatoriske komponenter. Det kan være så lyse naturlige ekstrakter, som har en forebyggende og beroligende effekt, eliminerer mange inflammatoriske prosesser, så vel som fullverdige medisinske komponenter, takket være som etter en såpe, vil akne og akne helt passere.

For klassisk hud kan enhver klassisk såpe være egnet. Det eneste problemet er at daglig vask med et slikt verktøy kan skade helsen din. Det er best å velge noe mykere, for eksempel et baby- eller allergifremkallende produkt, som kan gi tilstrekkelig rensing av de øvre lagene av dermis, og samtidig virker de veldig forsiktig og delikat.

For en fett type dermis er en viktig kvalitet rengjøringsevnen til produktet. Sebum er ganske motstandsdyktig mot vanlig såpevann, og tilstoppede porene trenger dypere penetrering og rengjøring. Det er bedre å velge ett av følgende alternativer:

 • Shungitt såpe, som har en bestemt farge. Et slikt verktøy kan ofte ses i profesjonelle skjønnhetssalonger, og heldigvis kan det lett kjøpes til hjemmebruk. Denne svarte såpen er ideell for delikat rengjøring av ansiktets hud, i noen tilfeller erstatter den myke peeling helt på grunn av innholdet av en stor mengde naturlige mineraler;
 • Enhver klassisk såpeskrubbe er også god for rengjøring. Det kan inneholde mineraler og faste komponenter som fungerer som et slipemiddel, som er i stand til å fjerne resterende sebum, smuss og hjelper også med å fjerne døde epitelceller;
 • Et annet fetttype problem er hyppig betennelse og akne. BDr såpe kan bidra til å kvitte seg med dem. Teen, som har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Dette alternativet passer også godt til problemhud, siden det ikke har en dyp irriterende kjemisk effekt.

For enkel vask kan enhver vanlig rensepåpe være egnet. Det viktigste å huske er at den tynne og delikate huden i ansiktet ikke liker for ofte påvirkning av overflateaktive stoffer.

struktur

Når du velger et produkt for daglig vask eller vask, bør du også være oppmerksom på hva som er inkludert i sammensetningen. Det er ingen hemmelighet at, i tillegg til standard såpebase med glyserin, tilfører kosmetikkprodusenter også ulike naturlige eller kjemiske komponenter. Noen av dem er bare nødvendige for å gi såpe en behagelig lukt eller farge, mens andre har mye mer nyttige egenskaper:

 • Boric agent har en utprøvd bakteriedrepende egenskap. Det anbefales å bruke i tilfelle akne, betennelse, svarte flekker og andre tegn på hudlidelser. En mild dermisk rensing og beroligende anti-inflammatorisk effekt er tilveiebrakt av et lavt innhold av borsyre og minkfett;
 • Svovelsåpe er også ganske gunstig for hudpleie. Dens bruk er spesielt tilrådelig hvis du er bekymret for sopp eller smittsomme lesjoner. Vær oppmerksom på at verktøyets sammensetning var minst 10% svovel, ellers vil dens effektivitet være tvilsom;
 • Nylig har naturlig hjemmelaget kosmetikk blitt populær. Ved såpe er det enten alkalisk eller såkalt økonomisk, som kan inkludere brus. Deres fordel er minimumsinnholdet av skadelige komponenter som kjemiske overflateaktive stoffer, så vask vil være mer forsiktig og forsiktig;
 • Den nålette har ikke bare en hyggelig forfriskende lukt, men også en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt;
 • Ihtiolovaya. Den har rensende egenskaper. Ideell for fet hud, fordi den eliminerer den ubehagelige glansen, og reduserer også porene betydelig.
 • Castor. Den har en positiv ernæringseffekt på huden, bidrar til aktivering av naturlige regenereringsprosesser. Regelmessig bruk av slike midler for vask muliggjør å unngå problemer med tørrhet;
 • Også havregryn naturlig såpe med tilsatt melk er godt egnet for ernæring og hydrering;
 • Turmalin såpe er et unikt verktøy som er populært blant profesjonelle kosmetologer. Finn det er ikke så lett. Grunnlaget for sammensetningen er et naturlig mineral som har en rensende og regenererende effekt på huden. For problematisk type er kullmedium egnet - en mykere analog turmalin i sin effekt.

Flere Artikler Om Typer Acne