Menneskelig ernæring påvirker ikke bare hans velvære, men påvirker også hele utseendet. Og ansiktets hud i dette tilfellet er intet unntak. Ingen masker, skrubber og andre pleieprodukter kan gi et ansikt et nytt utseende hvis du ikke legger til sunne produkter på menyen. En diett for rensing av ansiktets hud er ikke en diett der selv er sterkt begrenset på noen måter, som med å miste vekt. Det er snarere et modifisert og forsterket vanlig daglig diett med spesielle anbefalinger.

Ernæringstips

Siden hudens tilstand avhenger av hvilke stoff kroppen mottar på daglig basis, bør det legges vekt på en rekke spesifikke produkter, og fjerner de som er skadelige for kosten. For eksempel vil minimering av akne i ansiktet hjelpe et karbohydratfritt kosthold. Dens hovedoppgaver er rensing fra slagger og problemer (utslett, akne, rødhet). I dette tilfellet er det umulig å utelukke karbohydrater helt, men det er verdt å endre kilden. Så, en diett for rensing av huden av akne innebærer følgende matvarer som inneholder nyttige og nødvendige karbohydrater:

Husk å ta med i dietten:

 • sjøfisk;
 • nøtter;
 • kylling;
 • meieriprodukter;
 • egg;
 • biff leveren;
 • grønn salat;
 • gulrøtter.

Disse produktene fremmer produksjonen av kollagen og keratin, som er ansvarlig for ren og jevn hud. Akne og utslett med vanlig forbruk av proteinrik mat forsvinner innen en uke. Rensing skjer fra innsiden, mens det ikke er nødvendig å følge strenge diettbegrensninger, men kosmetiske prosedyrer for pleie kan ikke unngås. Minst en gang om dagen må du tørke ansiktet med en spesiell melk eller lotion.

Akne dietten innebærer fullstendig eliminering av sjokolade (unntatt bitter), søte bakverk, desserter, røkt kjøtt, stekt mat og alkohol. Alle bidrar til den aktive utviklingen av talg, som igjen tetter porene. Og ingen kosmetisk rensing vil bidra til å fjerne akne og hudormer hvis kostholdet ikke følges.

En ukentlig diett for problemhud bidrar til å bli kvitt rynker, utslett, tørrhet og redusere pigmentering. I dette tilfellet vil organismen ikke oppleve sult:

1. Enhver melkegrøt, unntatt manna, passer til frokost. Kaffe er ønskelig å erstatte grønn te uten sukker eller med søtningsmiddel.

2. Lunsj skal være komplett: varm (suppe med grønnsak eller kylling kjøttkraft), den andre (kokt eller stuet siderett, kjøtt eller fjærfe, fisk), salat (grønnsak eller frukt).

3. Middag er lett, men hjertelig: melk eller kefir, yoghurt, cottage cheese eller noe meieriprodukt, frukt eller grønnsaker.

Det er nok en uke å følge en slik ernæringsplan slik at rensingen av huden er så effektiv som mulig. Kostholdet er ikke for strenge, men det er viktig å huske at rent vann kan og skal være full i alle mengder, ikke mindre enn 1 liter per dag. Samme diett bidrar til å bli kvitt sorte prikker. Spesielt hvis du supplerer det med scrubs med små slipende partikler.

Hva er viktig å huske?

For å maksimere rent porene i ansiktet med riktig ernæring, er det nødvendig med ekstra forsiktighet for huden. For eksempel å lage peeling med hjemmelaget eller hjemmelaget, gjelder masker. Hvis mulig, bør sminke oppgi når kostholdet dekkes raskt og effektivt oppdatert.

Dessverre gjør kostholdet ikke produktiv rensing, så du kan dessuten ta vitaminer. Det er viktig at det ikke er noen fargestoffer i det komplekse preparatet, og sammensetningen er så naturlig som mulig. De bør kun tas i henhold til instruksjonene, uten en uavhengig doseøkning. Det viktigste vitaminet for ansiktet er A. Det er dette som gir huden en sunn og jevn farge, reduserer pigmentering, og bidrar til å bli kvitt ulike utslett.

Den mest effektive rensingen er et kompleks av tiltak: både kosthold og ansiktsrensing, brukes regelmessig, og ikke fra tid til annen. Sistnevnte er forresten mer hensiktsmessig og mer korrekt å velge bare i samsvar med hudtype.

Kosthold for rensing av huden fra akne: de grunnleggende reglene - ekspertråd

Nylig er det mange mennesker som er tilhenger av en diett spesielt utviklet for å forhindre utvikling av akne. Samtidig er det en posisjon av motstandere som er overbevist om at denne type diett er fullstendig ubrukelig.

Meninger fra leger om denne situasjonen, er ikke alltid sammenfallende. Hvordan finne ut hvem som har rett? Er det et bestemt kosthold for rensing av huden av akne? Trenger jeg å følge metoden for riktig ernæring i nærvær av inflammatoriske hudsykdommer?

La oss se detaljert.

Typer av akne, de viktigste årsakene til deres utseende

Utviklingen av akne provoserer en blokkering av hårsekkene i huden, dette skyldes sekret i sebaceous kjertler og døde hudceller. Oftest forekommer akne under ungdomsårene og ligger på ansikt, rygg, bryst og i underarmen. Etter puberteten forsvinner utslett i de fleste tilfeller.

Akneutslett, som er sykdommer i ansiktets hud, varierer i ulike strukturer og utseende:

 • åpne komedoner - har form av svarte prikker, med utvidede og tilstoppede porene;
 • whiteheads - porer fylt med fete sekreter, med hull av svært liten størrelse;
 • gul akne (pustler) - ser ut som støt som vises ved multiplikasjon av bakterier i midten av comedo, noe som fører til dannelse av pus og inflammatorisk prosess;
 • cyster - smertefulle dype hulrom fylt med pus. Etter opphør av betennelse forblir arr og støt på akneområdet.

Hvis du vender deg til en kosmetolog eller en hudlege med dette problemet, kan du umiddelbart høre spørsmålet: hvordan og hva spiser du?

Faktum er at riktig ernæring for vakker hud er av stor betydning. Utseendet til huden er direkte avhengig av hva vi spiser.

Selvfølgelig kan tendensen til fremveksten av akne være arvelig, men feil diett eller junk food vil bare provosere videre utvikling av sykdommen.

Kosthold for rensing av huden fra akne: produkter

Ernæringseksperter identifisert fem grunnleggende matvarer som påvirker tilstanden til huden, det helbringer og forhindrer utviklingen av akne.

 1. Rent vann - for å holde huden vakker og ren, må du drikke minst 2 liter renset vann per dag. Dette vil bidra til å forny hudceller og vil være en utmerket løsning i kampen mot akne.
 2. Grønn te - er en leverandør av katekin, lindrer huden mot utslett og fjerner frie radikaler som forårsaker stor skade på huden. Om sommeren kan du brygge te, kjøle det og fryse det i isbiter. De resulterende kuber trenger å smøre ansiktet for å lindre betennelse.
 3. Fiskprodukter og kjøtt er leverandører av protein til kroppen, som er forebygging av ulike sykdommer og holder huden i god form.
 4. Hvetekorn og nøtter - selen som finnes i disse produktene, spiller en viktig rolle i ernæring og utvikling av friske hudceller.
 5. Olivenolje - inneholder vitamin E, som forlenger ungdommen, samt vitamin A - gjør huden smidig og fukter den godt.

Og med dette settet kan du tilberede smakfulle og sunne retter som vil danne en fullstendig og riktig ernæring for ansiktets hud.

Dessverre kan bare ved hjelp av riktig diett ikke gjøre huden ren og sunn, så du bør i tillegg ta vitaminpreparater. Den grunnleggende regelen er at deres sammensetning skal være så naturlig som mulig og ikke inneholde kunstige farger.

Kosthold for skjønnhetshud

På grunnlag av langsiktige studier, er et bestemt ernæringsprogram for å kvitte seg med akne blitt utarbeidet av dietister.

Diet for vakker hud inneholder de grunnleggende reglene:

 • variert meny - du bør bytte kjøtt og fiskeprodukter, tilberede salater, bruke ulike side retter til mat;
 • inkludere supper daglig i kostholdet for å opprettholde god fordøyelsesfunksjon,
 • friske grønnsaker og frukt må være til stede hver dag i maten,
 • helt gi opp dårlige vaner (ikke drikk alkohol, ikke røyk),
 • begrense inntaket av søtt og mel,
 • ikke spis om natten.

Hver person er et individ, derfor bør det tas riktig næring under hensyntagen til organismens egenskaper, utviklingsstadiet av akne og tilhørende patologier bør tas i betraktning.

Diet for ren hud i ansiktet innebærer avvisning av skadelige produkter:

 • brød (unntatt fullkorn)
 • chips, kjeks, kjeks,
 • forskjellige søtsaker, sukker,
 • baker paier,
 • karbonatiserte drinker
 • sjokolade (unntatt bitter),
 • høyt fettholdig mat
 • røkt produkter.

Hvordan bli kvitt akne for alltid? For å redusere akne er det nødvendig å redusere forbruket av karbohydrater, det anbefales å erstatte alle enkle karbohydrater med komplekse. Dietmetodikk bør være grunnlaget for et sunt kosthold. Det tolereres lett og hjelper med å mette kroppen med vitaminer og næringsstoffer.

En diett for huden vil bidra til å bli kvitt akne, sår osv. Tross alt, jo sunnere kroppen - jo mindre utslett og betennelse på huden.

Positive aspekter og ulemper ved diett for rensing av huden fra akne

De viktigste fordelene med kostholdet for akne inkluderer:

 • reduserer utslett og hindrer fremveksten av nye
 • forbedre det generelle trivselet,
 • lett vekttap
 • samtidig beskyttelse mot hjertesykdom og diabetes.

Kostholdet for rensing av huden fra akne har også en stor ulempe - å redusere forbruket av meieriprodukter i mat kan føre til utvikling av kaliummangel i kroppen. Imidlertid kan inkluderingen i dietten av lavmælk melk eller yoghurt lett løse dette problemet.

Leger og ernæringseksperter er helt enige om at regelmessig inntak av usunn mat har en dårlig effekt på huden, derfor er anbefalinger og vurderinger om kosttilskudd for akne veldig positive.

Kostholdet for ren hud i ansiktet, hvis det hele tiden overholdes, å overholde alle regler for matlaging og ansiktspleie, vil gjerne ta imot deg med frisk og vakker hud.

Memo. Naturlige vitaminer

Ofte stilte spørsmål

Christina, 20 år gammel:

- Hjelp, vær så snill, vet ikke hva du skal gjøre. Jeg har akne på ansiktet mitt hele tiden, kan dette være relatert til ernæring?

Spesialist svar:

- Hei, Christina! Riktig ernæring for vakker hud er viktig. Utseendet til huden er direkte avhengig av hva vi spiser. Derfor er ditt problem best å ikke spise stekt, fet mat, for å gi preferanse til frisk frukt og grønnsaker.

Galina, 25 år gammel:

- Fortell meg, vær så snill, hvis jeg ikke liker frukt og spiser små grønnsaker, kan dette føre til akne?

Spesialist svar:

- Mage-tarmkanalen er helt avhengig av kvaliteten og sammensetningen av maten vi bruker, og forstyrrelser i arbeidet fører til problemer i ansiktet. Derfor må du spise riktig og fullt, hvis du ikke liker frukt og grønnsaker, kan du ta vitaminpreparater.

Hud kosthold

Tilstanden av huden avhenger i stor grad av hva folk bruker daglig. Huden er en del av kroppens ekskresjonssystem, og alt vi bruker går gjennom dem, så ingen kosmetisk prosedyre eller verktøy erstatter riktig tilnærming til ernæring.

Kostholdet for huden utelukker mat tilberedt med transfett, med et overskudd av sukker og salt. Unngå hyppig forbruk av stekte matvarer, sjetonger, "rask" mat, hermetikk og næringsmiddel. Negativt på utseendet på huden påvirker røyking, alkohol, karbonert sukkerholdig drikke, kaffe.

Nødvendig liste over sporelementer

Riktig sammensatt diett for huden inneholder nødvendigvis karbohydrater, proteiner, fettstoffer.

Uten karbohydrater mangler en person energi. Nyttig kan kalles karbohydrater i frukt, grønnsaker, fullkornsmel, ubearbeidet havregryn, belgfrukter, meieriprodukter, brun ris og basmati-ris, bokhvete, nøtter.

Uten proteiner er det vanskelig å forestille seg prosessen med fornyelse av hudceller. Kostholdet for ansiktets og kroppens hud må inkludere fisk, magert rødt kjøtt, kylling, egg, sjømat, meieriprodukter, nøtter, belgfrukter.

Fett gjør huden mer elastisk, så alle dietter basert på lavt fettinnhold i mat, anbefales det ikke å observere i lang tid. Fettfisk, oliven, nøtter, avokadoer, olivenolje og linolje må være til stede i det daglige kostholdet: de fettene de inneholder, er svært fordelaktige.

Det er umulig å ikke ta hensyn til listen over vitaminer som er gode for huden. Ethvert kosthold for huden involverer inkludering av produkter som inneholder slike vitaminer:

 • Og - er ansvarlig for restaureringen av huden, stimulerer produksjonen av kollagen, forbedrer hudimmuniteten.
 • B5 - hjelper huden å gjenopprette.
 • C - uten det er bindevevet ikke oppdatert.
 • E - en og den viktigste for huden vitaminer. Det bidrar til å forsinke utseendet av senil pigmentering, fremmer heling av huden.
 • Biotin - inkluderingen av dette sporelementet i kostholdet for huden bidrar til å unngå dermatitt.
 • Magnesium - øker permeabiliteten til hudceller.
 • Aluminium - uten det kan epitelceller ikke dannes.
 • Jern - gir tilstrekkelig fuktighet.
 • Kobber - er i sammensetningen av kollagen, påvirker fargen på huden.
 • Sink - fremmer regenerering, vekst av nye celler.

Som i noen andre, spiller vann en viktig rolle i kosten for ansiktets hud. Dehydrert hud aldres tidlig, ser grått, sløvt og slitent, flager av og betent. Av denne grunn, under kostholdet for huden må du drikke ikke mindre enn en liter rent vann per dag (te, kaffe og andre drikker, blir ikke første kurs telt). Som en profylakse under kostholdet for huden, kan du i tillegg bruke spesielle fuktighetsgivende kosmetikk.

Eksempelmeny diett for ansiktshud

Med hensyn til informasjon om hudvennlige stoffer, presenterer vi en eksemplarisk diettmeny for ansiktets hud som kan sikre en normal hudtilstand og et sunt utseende.

 • Frokost: te med melk, skinke, kokte egg, frokostblandingbrød.
 • Lunsj: lean borscht, stewed kalkun kjøtt med poteter, gulrot salat med sitronsaft.
 • Middag: ris med kokt kyllingbryst, tomatjuice.
 • Frokost: tomater, brød og hytteost. Juice fra appelsiner.
 • Lunsj: bokhvete grøt, kylling bouillon, kokt egg, mandariner.
 • Middag: fisk, bakt eller kokt, vegetabilsk salat, granateple juice.

Den tredje dagen av kostholdet for huden:

 • Frokost: epler og omelett med tomater, grønn te med et stykke sitron.
 • Lunsj: grønnsaksuppe, ris og sjømat, juice fra tomater.
 • Middag: ost, brød, skinke, fruktsalat.
 • Frokost: brød, ost, frokostblanding med honning, nøtter, kaffe.
 • Lunsj: kokt kalvekjøtt og grønnsaker, gresskarpuré suppe.
 • Middag: Torskgryte med grønnsaker, grapefruktjuice.

Femte dagen av huden diett

 • Frokost: frokostblanding med melk, brød, skinke, juice fra appelsiner.
 • Lunsj: potetmos, kål suppe, hakkede kylling koteletter, mandariner.
 • Middag: grønnsakspott, grønn te.

I helgen kan du gjenta menyen på en av de fem dagene av kostholdet for huden.

Hudrensende kosthold

I tilfelle at anbefalinger om sunn ernæring ikke er fulgt, og hudproblemer allerede er der, kan en diett for å rense huden hjelpe, noe som kan lindre tilstanden selv med psoriasis.

Du kan ikke spise hvite melprodukter, røkt, stekt, krydret, sukker i noen form, karbonert sukkerholdig drikke, kaffe, alkohol, tomatjuice under kostholdet for huden. Epler, bananer og meloner spises separat fra andre matvarer.

Vekten i dette dietten er på matvarer som inneholder vitamin B: rugmelbrød, eggeplomme, bygg, havre, kylling, mandler, grønnsaker, frukt, honning, lam, rødbeter, fisk, rogn, melk, yoghurt, kli, full hvete griller, kokt i bokhvete.

Før du starter en diett for å rense huden, trenger kroppen å være forberedt. I tre dager må du bare bruke en av de tre produktene (valgfritt): sitrusfrukter, druer eller epler. Det anbefales også å gjøre vanlige rensende klynger.

Etter denne rensingen under kostholdet for huden, må du drikke 1 teskje olivenolje hver dag, to eller tre ganger om dagen, som har en svakt avføringsvirkning.

I tillegg er vanlig væskeforbruk velkommen - minst åtte glass om dagen, sitronsaft med honning, frisk appelsin, ananas, pære, drue, bete, persille, gulrot, selleri, tørket frukt og urtete.

Denne modusen vil bidra til å fjerne giftstoffer og helbrede huden.

Ansiktsdiet

Hva er en diett for ansiktet

I dag er det mye snakk om en diett for vekttap i hofter, midje, rensende diett og en diett for lindrende muskler. Men ikke så ofte vil du høre om kostholdet for ansiktet, og faktisk er det ansiktet, og ikke abs, skinker eller biceps som andre mennesker ser først når de møtes med oss. Derfor bør du være oppmerksom på ansiktets skjønnhet.

Vårt utseende er hva folk først og fremst legger merke til når de møter oss, og alt skal være bra i det - klærne er smaken, håret er godt preparert og skinnende, og ansiktet er vakkert, tonet med ren, frisk hud.

En interessant visuell effekt blir lagt merke til: eiere av klumpete runde ansikter virker noen få kilo mer enn de egentlig gjør når de blir vist visuelt, og de som har ansiktene tynne og tynne, tvert imot, ser "lettere" ut enn de egentlig er.

Et vakkert ansikt er også en indikator på helse, og helse har alltid vært i mote. Vesker under øynene, hevelse, alder flekker, dobbel hake, akne, pendulous kinn - alt dette legger ikke til samtalepartners sympati og foreslår at det er på tide å gå på en diett for ansiktet.

Ansikt slanking diett

En diett for slanking ansiktet er designet for å spare deg ikke bare for det ekstra fettet i ansiktet, men også for hevelsen. Ofte synes et ansikt som ser fett ut, faktisk på grunn av hevelsen. Ødem er stillestående væske. Stagnerende væske er overdreven saltinntak. Derfor, for å kvitte seg med hevelse i ansiktet, må du spise mindre salt. Derfor anbefaler en slik diett for ansiktet å utelukke salte og røyke produkter fra kostholdet.

Men stillestående væske er også en dårlig nyrefunksjon, samt giftstoffer og salter i kroppen. For å "spre" nyrene og fjerne overflødig salter og giftstoffer fra kroppen, må du drikke rikelig med rent, ikke-karbonert vann. Ikke mindre enn 2 liter vann - unntatt te, supper, kefir, juice og andre flytende produkter.

Et ansiktsslankende diett anbefaler at du øker kalsiuminntaket - når du tar inn mer enn 1,2 mg kalsium per dag, mister du vekten raskere. Kalsiumholdige matvarer er egg, frokostblandinger, meieri og meieriprodukter, sjømat og nøtter.

I tillegg lager et kaloriunderskudd, men gjør det klokt, etter 250 + 250-regelen. 250 kalorier du utelukker fra kostholdet, og 250 brenner gjennom trening. Hvorfor så? Fordi fysisk aktivitet forbedrer blodtilførselen til ansiktet, er huden mettet med oksygen og gunstige stoffer, ansiktet blir rødt, stramt; både formen på ansiktet og fargen er forbedret.

For å forbedre ansiktets form og forhindre sagging av huden på grunn av vekttap sammen med en diett for ansiktet, bruk gymnastikk for ansiktsmuskler. Øv ansiktsmusklene dine - dette kan gjøres når som helst. Slike øvelser er intens blinkende, oppblåsning og trekking av kinnene, bred åpning og lukking av munnen, bevegelse med komprimerte og strakte lepper til sidene, økt strekking av leppene med et rør, forsøk på å nå nesen eller haken med spissen av tungen, smil skiftevis med hver halvdel av munnen, intensiv rotasjon av øynene, hodebuer og andre.

Kombiner en diett for ansiktet, ikke bare med øvelser, men også med massasje. Når du vasker og påfører krem, gjør du selvmassasje i ansiktet med lette sirkulære bevegelser - på denne måten forbedrer du blodsirkulasjonen og gjør huden mer elastisk og elastisk.

Kosthold for å rense huden

Vår hudfarge påvirker også hudfarge og hudfarge. Vi står opp tidlig, legger seg sent, hele dagen på løp, spiser snacks, jobber på kontoret i kunstlys. Derfor er huden i ansiktet som regel tregt, sølfarget, det puster dårlig på grunn av grunnlaget, tørker, flager av, med akne, porene er tilstoppet med fett, støv og kosmetikk og forstørres. For å forbedre hudfarge, mæt huden med vitalitet, bli kvitt mørke sirkler under øynene og normaliser arbeidet til talgkjertlene, samt gi huden et fløyelsittende utseende og krympe porene, bør du forlate stekte, fete og krydrede matvarer, samt salt, røkt, hermetikk, alkohol og røyking. Disse produktene er fiender av huden din.

Ansiktsrensende diett anbefaler at du inkluderer følgende sunne matvarer i kostholdet ditt:

 • grønnsaker, frukt og bær;
 • grønne bladgrønnsaker og grønnsaker;
 • frokostblandinger, nøtter og kli;
 • bønner;
 • kokt magert kjøtt, fjærfe;
 • fisk og sjømat;
 • helkorn og kli brød;
 • honning (hvis du ikke er allergisk mot det);
 • gjærte melkprodukter;
 • egg;
 • urtete, grønn te, syltetøy drikke;
 • kompotter og juice.

Kostholdet for rensing av ansiktet anbefaler at du glemmer stekt mat, du bør lage et par, stuing, koke eller lage mat. Denne dietten for ansiktet vil hjelpe deg med å bli kvitt akne, svarte flekker, redusere aktiviteten til talgkjertlene, rydde porene i ansiktet.

Prøv diettmeny for å rense ansiktets hud og dets vekttap

 • en kopp havregryn med kli, eller en omelett med 2 egg, eller hytteost og gulrotkasserolle;
 • et stykke fullkornsbrød med smør eller en kli med syltetøy eller havregrynskål med ost;
 • svart eller grønn te uten sukker, eller et glass melk, eller bær (frukt) fruktdrikk, eller kompott.
 • ikke-fett yoghurt uten tilsetningsstoffer, eller et glass kefir, eller cottage cheese, eller et eple, eller en frukt og frokostblanding bar, eller en banan, eller en håndfull tørket aprikoser.
 • kyllingnudelsuppe eller kyllingbuljong med croutoner eller grønnsaksuppe i kylling eller kjøttboks, eller fiskesuppe eller ostesuppe med grønnsaker eller soppkremsuppe;
 • bakt kyllingbryst, eller biff biff, eller fisk bakt med grønnsaker eller dampet kjøttboller;
 • ert, ris, bokhvete, byggegrøt eller potetmos, eller kokte poteter eller dampede grønnsaker;
 • fersk grønnsakssalat, eller gulrot-eplesalat eller vinaigrette (med rømme i stedet for majones) - salater er krydret med olivenolje, sitronsaft eller eddik.
 • et eple, en appelsin eller en banan eller en håndfull nøtter eller en håndfull tørket frukt eller en skål med melk eller kefir eller fettfattig yoghurt.
 • kokt egg, kokt kjøtt eller fisk, eller kokte bønner eller bønner eller grønnsakssalat eller cottage cheese med rømme, eller kli med syltetøy og et glass kefir.

Dette er bare et eksempel på diettmeny for å rense huden og miste vekt. Diettmenyen for slanking av ansiktet og rensing av huden ekskluderer søtsaker og bakverk, men naturlige delikatesser - honning, syltetøy, bæresirup, syltetøy, hjemmelaget fruktsaker og syltetøy - er tillatt (selvfølgelig i rimelige mengder). Separat vil jeg gjerne legge merke til størrelsen på deler av mat. Husk - serveringsstørrelsen for et ansikts diett bør være det samme som din knyttneve. Så du kan ikke overvære. Det er nyttig å inkludere i kostholdet med urtete og te - for eksempel en drink fra hofter eller hagtorn, te med kamille, te med mynte eller Johannesjurt, havtorntete.

For å påvirke dietten for ansiktet var enda sterkere, prøv hver dag å finne tid for en halv times spasertur i frisk luft, ikke gå til sengs for sent, prøv å få nok søvn og unngå stress.

Skin Cleansing Diet: sunn mat, menyer og anbefalinger

Dietten påvirker ikke bare den generelle tilstanden av helse og menneskelig figur, men påvirker også utseendet sitt. Ingen rensing scrubs, dyre masker og andre kosmetikk er ikke i stand til å gi ansiktet et attraktivt utseende hvis du spiser feil vei. Det er enda et spesielt kosthold for rask rensing av huden, som ikke er rettet mot å bekjempe ekstra pounds, men ved å legge til nok vitaminer og mikromineraler til det vanlige kostholdet.

Generell beskrivelse av ansiktsrensende diett

Riktig utformet diett for å rense huden gir virkelig gode resultater. For å gjøre dette må kroppen få tilstrekkelig antall flere hovedkomponenter:

Sistnevnte påvirker pigmenteringen, hemoglobin forsyner huden med oksygen og karotenoider - naturlige antioksidanter som forhindrer aldring av huden og gjør den jevn og frisk.

For å øke hemoglobinnivået er det nødvendig med nøtter, mørk sjokolade, bokhvete, granateple, persimmon og grønne epler. Når det gjelder karotenoider, inntas elementene fra planteprodukter av grønn og gul farge:

 • gulrøtter og gresskar;
 • persimmon;
 • persille og grønn løk;
 • havtorn

En hudrensende diett bør inkludere disse og noen andre produkter. Nærmere om dem og menyen vil vi vurdere videre.

Viktige anbefalinger

En diett for å rense ansiktets hud skal være dannet av en rekke nyttige produkter. For eksempel når det er mangel på karbohydrater og fett, tørker overflatelagene av epitelet opp og begynner å skrelle. For å rette opp situasjonen, er vitamin A nødvendig, som er til stede i frukt og grønnsaker av rød og oransje farge.

En viktig rolle på dietten etter rensing av ansiktet spilles av vitamin C, som er bedre konsumert frisk. Mangelen bidrar ikke bare til forekomsten av akne og tørr hud, men forårsaker også den tidligere dannelsen av rynker.

Hudrensemidler

Hvis du er interessert i en diett for rensing av huden, bør du huske listen over produkter som gir en normal balanse mellom kroppsfett, fremme kampen og utseendet på ny akne på kroppen.

 1. Vann. Hver dag må du bruke ca. 2 liter væske til kroppen for å rense riktig.
 2. Grønn te renser huden og hele kroppen.
 3. Havregryn er beriket med magnesium, som regulerer hormoner og reduserer risikoen for akne.
 4. Olivenolje gir kroppen sunne fettstoffer.
 5. Nøtter normaliserer kroppsfettbalansen.
 6. Bran fjern slag.
 7. Fisk gir flerumettede fettsyrer som reduserer betennelse og har en gunstig effekt på hudtilstanden.
 8. Friske grønnsaker bidrar til å produsere kollagen.
 9. Linfrø er en god kilde til omega-3 og 6 fettsyrer.
 10. Sitrus.

Hvordan lage en diett på en diett

La oss nå se nærmere på hva en diett ser ut til å rense ansiktet ditt. Generelt er dette programmet feil å ringe en diett, da det bare er tips om ernæring, som alltid er best å følge. Etter 1-2 uker kan du bli kvitt akne, men tilbake til tidligere bruk av skadelige produkter vil igjen forårsake hudproblemer. Vurder egnet mat til grunnleggende og supplerende måltider.

frokoster

Det første måltidet bør omfatte havremel med en liten mengde kli, men du kan spise bokhvete, risgrøt, bygg og hvete, men ikke semolina. Du kan spise eggerøre fra to egg 1-2 ganger i uken, men stek det uten olje. Det anbefales å drikke god naturlig kaffe eller grønn te.

middager

Suppe er et must-have-måltid, men du bør ikke spise rike og fete supper. Det er bedre å gi preferanse til lys sopp, kylling eller fisk. Spis dem med fullkornsbrød. Den andre er kylling, fisk eller kjøtt, men koker dem i ovnen, steames eller bare koker. Ikke stek noe!

middager

På en diett for å rense huden, ikke slug. Det er bedre å gi preferanse til proteinmatvarer, inkludert kefir, cottage cheese, grønnsaker og frukt, kylling, kalkun, fisk og andre fettretter med proteiner.

snacks

Dette er de viktigste måltidene, men ikke de viktigste. Det anbefales å ordne dem etter frokost og etter middagen, med en liten del av frukt eller grønnsakssalat, frisk frukt, et glass kefir eller yoghurt, cottage cheese eller en håndfull nøtter. Det er viktig at snacket var lett.

Kosthold for ren hud

Å spise en kvinne påvirker helsen til hele kroppen, inkludert huden. Bruken av kremer, skrubber og andre kosmetikk bidrar til å eliminere mindre feil eller maske dem. Men å bli kvitt akne og svarte flekker er bare mulig hvis du justerer det vanlige dietten.

En diett for rensing av huden pålegger ikke alvorlige restriksjoner på ernæring. Det innebærer å spise mat som er rik på vitaminer og sporstoffer. Hva består en slik diett av?

Ernæringstips

Diet for problem hud er en kombinasjon av to typer produkter:

 • 1 gruppe. Det hjelper med å rense, kvitte seg med giftstoffer og andre stoffer som kommer fra skadelig mat (chips, kjeks, brus). De hjelper også med å eliminere årsakene til akne og hudormer.
 • 2 gruppe. Rik på vitaminer og mineraler, nærer og nærer huden, gir energi.

1. Produkter som fremmer rensing.

Den første gruppen inkluderer:

 • Pasta fra durum hvete.
 • Hele kornblandinger: bokhvete, brun ris, havremel, bygg, hirse.
 • Kli, spelt, grodd hvete.
 • Linfrø (linfrøolje brukes også til å forbedre formen, mer på dette her).

Siden helsen til magen og tarmene direkte påvirker hudens hudfarge og tilstand, anbefaler næringsdrivende å spise matvarer som inneholder ballaststoffer. Takket være dette kostholdet blir hudceller fornyet, akne og akne blir en ting fra fortiden.

2. Nærende huden.

Maksimalt for vitaminer, omega-syrer og antioksidanter er i den andre gruppen. Disse inkluderer:

 • Fersk frukt og grønnsaker.
 • Hvetespirer.
 • Melk og meieriprodukter med lavt fettinnhold.
 • Fisk og sjømat.

Kostholdet til ren hud i ansiktet innebærer at du ikke kan bruke:

 • Søte retter (is, kaker og bakverk, karbonatiserte drikker, melk og hvit sjokolade).
 • Hurtigmat (paier, samsa, baursaks, hamburgere og pommes frites).
 • Fett meieriprodukter (krem og rømme, oster, smør).
 • Alkohol drikker.

Alkohol bør ikke konsumeres når huden er utsatt for rødhet. I andre tilfeller kan du drikke vin (ikke mer enn 1 glass per dag).

Kosthold fra akne og sorte prikker

Ernæringseksperter skiller ut flere produkter som bidrar til å bekjempe betennelse i ansiktet og fremme dyp rensing av huden. Disse inkluderer:

 • Olivenolje. Inneholder gunstige umettede syrer, vitamin E. De forlenger ungdommen, gjør huden jevn.
 • Sitrus. Kilden til vitamin C. Gi vitalitet og energi.
 • Havfisk, kyllingbryst eller kalkun. Sjømat og kjøtt er høye i protein. Det fungerer som hovedbyggematerialet for kroppens celler. Takket være proteinet går prosessene for fornyelse og rensing av huden raskere
 • Valnøtter, cashewnøtter, mandler, etc. - vitaminer E og PP.
 • Friske rå grønnsaker, spesielt gulrøtter og grønne grønnsaker. Påvirke hudcellens arbeid, oppdatere dem.
 • Oksekjøttlever Inneholder et kompleks av vitaminer som påvirker nervesystemet, stoffskiftet og huden.
 • Meieriprodukter og egg. En utmerket kilde til protein for å bygge hudceller.
 • Frukt og bær, spesielt blåbær, havtorn. Rik på vitaminer og mineraler: C, B, E.

Drikker i kampen mot akne og akne

Hva å drikke under kostholdet for å rense huden av akne?

 1. Grønn te. Viser frie radikaler, forynger. Du kan bruke den ikke bare i ernæring, men også for å rense huden, som en tonic. For å gjøre dette, frys teen og gnidd med isflate.
 2. Rent vann. Fordelene ved tilstrekkelig væskeinntak er åpenbare. Cellene lider ofte av dehydrering. Ved å drikke minst 2 liter vann om dagen, hjelper en person kroppen til å jobbe mer effektivt, og rensing av tilstoppede porer under dietten er raskere.
 3. Grønnsaker og fruktjuicer. Citrus, gulrot og eple fersk juice oppdateres, gi den nødvendige ernæringen til huden.
 4. Infusjon dogrose. Multivitamin drikke, øker immuniteten og hjelper nyrene og blæren til å takle eliminering av giftstoffer.

Syv-dagers diett for ansiktshud

Ryd porene i huden og bli kvitt akne vil hjelpe en spesiell meny for uken. Omtrentlig diett:

 • Frokost: grønn te, fullkornsbunne, mykkokt egg, fettfattig skinke.
 • Lunsj: magert borsch med rødbeter, kyllingbryst og poteter, dampet eller stuvet, gulrotsalat med oransje.
 • Middag: fisk bakt i folie, dampris og tomatjuice.
 • Frokost: appelsinjuice, tomatsalat med mozzarella eller cottage cheese, kjeks.
 • Lunsj: Kylling bouillon, kokte egg med bokhvete, granateple.
 • Middag: kyllingekylling, grønnsakssalat, sukkerfri fruktkompot.
 • Frokost: stekt egg med tomater, grønn te med eple, et stykke sitron.
 • Lunsj: Kål suppe, fisk eller sjømat med brun ris eller hemlock, tomat.
 • Middag: fruktsalat, hytteost, et stykke lean skinke.
 • Frokost: Mysli med stykker frukt og nøtter, 1 kopp kaffe, en skje med honning og kjeks med ost.
 • Lunsj: Gresskarpuré suppe, kokt asparges eller andre grønnsaker, kalvekjøtt, bakt i ovnen.
 • Middag: laks eller torsk, vegetabilsk salat fra gulrøtter, agurker og reddik, grapefruktjuice.
 • Frokost: grøt med melk (alle unntatt semolina), appelsinjuice, fullkornssøl med skinke og ost.
 • Lunsj: kokte poteter, steames kylling koteletter, bete-bladkål suppe og sorrel med egg, mandariner.
 • Middag: grønnsakspott, grønn te med sitron.

6. Lørdag og søndag: I disse dager kan du spise det samme som på hverdager.

I følge vurderinger fra kosmetologer bidrar en slik diett til å rense og nærme huden, forhindrer tidlig utseende av rynker, gir det elastisitet.

Vitaminer og deres effekter på huden

 • Vitamin A. Danner integriteten til cellene i epidermis, sikrer sin helse. Kollapser ikke ved tilberedning, bare absorbert med fett. Den største mengden finnes i gulrøtter og sitrus; i egg, fiskeolje og lever.
 • Vitamin C. Øker styrken av blodårene, akselererer helbredelsen av sår på huden, fremmer rask eliminering av giftstoffer fra kroppen. Det er ødelagt når det oppvarmes, godt bevart i et surt miljø. Vitamininnholdet er størst i friske grønnsaker og frukt, spesielt i sitrusfrukter, villrose, currants, samt i syltet epler og surkål.
 • Vitamin E. Forynker og bremser aldring, lindrer kroppen av kreftfremkallende stoffer. Det er ødelagt av varme og jern. Du kan finne den i frø og nøtter, grønne bladgrønnsaker og kål, oliven og solsikkeolje, lever og egg.
 • Vitaminer i gruppe D. Reguler funksjonen av blodpropp. Bidra til normal funksjon av hjertet. Den største mengden i melk, sjøfisk, torskelever.
 • Vitaminer i gruppe B. Delta i stoffskifte. Det maksimale innholdet i gjær, hvetekim, valnøtter, soyabønner og erter, melon, pepper, grønne bladgrønnsaker. Og også i animalske produkter: kjøtt, melk, ost.
 • Vitamin PP. Fremmer rensing av huden, da den er involvert i protein-karbohydratmetabolismen. Det blir ødelagt når det blir oppvarmet og samtidig tatt med alkohol. Du finner det i magert kjøtt og tørket sopp, datoer og poteter, sesamfrø.

Huddiett: Foryngende hudpleie

Refleksjon av alle prosessene som skjer i kroppen, er tilstanden til huden. Feil ernæring fører til en forringelse i utseendet på huden, reduserer dets elastisitet og utseendet av rynker.

Ernæringsfunksjoner for sunn hud

For helsen til huden, er det nødvendig å ha tre hovedstoffer i kroppen: melanin, karotenoider og hemoglobin. Melanin påvirker pigmentering, hemoglobin er ansvarlig for blodberikning med oksygen, og karotenoider er naturlige antioksidanter og forhindrer aldring av huden, noe som gir det et jevnt og godt preparert utseende.

Pork og biff lever, fisk og rødt kjøtt, bønner, avokado, brun ris, mandler, soyaprodukter, datoer, peanøtter og bananer bidrar til å øke melanin i blodet.

Valnøtter, bokhvete, mørk sjokolade, granateple juice, grønne epler og persimmon bidrar til økningen av hemoglobin.

Carotenoider kan fås fra vegetabilsk mat av gule og grønne blomster: gresskar, gulrot, persimmon, havtorn, persille, grønn løk og andre.

De viktigste faktorene i hud skjønnhet

Tørking og peeling av huden indikerer mangel på fett og karbohydrater. Vitamin A, som finnes i oransje og røde grønnsaker og frukt, kan rette opp situasjonen.

For å hindre rynker, bør du øke inntaket av vitamin C, som bare skal tas frisk. Vitamin C-mangel provoserer blant annet dannelsen av edderkoppårene.

Mangel på biotin (vitamin H) gjør huden flabby. For å kompensere for mangel på biotin, kan du bruke melk, nøtter, eggeplommer, lever.

Med mangel på proteiner i kroppen er det utilstrekkelig cellefornyelse og huden blir lett sårbar, sår og ulike skader heler i lang tid. Fersk fisk, kylling, kalkun og hjemmelaget ost vil øke proteininntaket.

Årsaken til hyppig rødhet av huden kan være misbruk av røkt, krydret og stekt mat. Slike matvarer, samt dessertvin, bør være begrenset til et minimum eller utelukkende helt.

Hvis du vil ha en sunn og vakker hud, må du gi opp noen produkter. Spesielt gjelder dette halvfabrikata, hermetikkvarer, produkter med lang holdbarhet, salt og krydret mat.

Kosthold for vakker hud i ansikt og kropp

Mange effektive dietter er primært rettet mot å bli kvitt overflødig vekt. Men få mennesker tenker på konsekvensene av slike dietter for huden. I mellomtiden, jo mer intens tapet finner sted, jo mer skadelig det reflekteres på huden. Med en reduksjon i vekten reduseres det subkutane fettlaget, hudfagen og rynker blir dannet.

Ikke den beste måten som reflekteres på huden og et ubalansert kosthold eller fasting. Mangler næringsstoffer, huden fader, tørker og ser veldig stygge ut. Derfor bør omsorgen for figuren være ledsaget og ta vare på huden. For dette er det en diett for huden.

En diett for sunn og vakker hud involverer fullstendig eliminering av følgende produkter:

 • svart te, kaffe, karbonatiserte drikker, fordi koffein de inneholder, ødelegger huden;
 • produkter med vanndrivende egenskaper, fordi mangel på vann i kroppen tørker ut huden;
 • søt mat;
 • røkt kjøtt;
 • hurtigmat;
 • alkohol.

Hvis hudtilstanden er i en svært uheldig tilstand, bør kostholdet for huden begynne med å rense kroppen. For dette må du spise porrer i en måned. Korn kan velge noen, men for større effekt er det ønskelig å ekskludere forbruket av salt, sukker og fett. I første halvdel av rensingen bør dietten bare bestå av korn, i de neste to ukene kan friske grønnsaker, grønnsaker og frukt tilsettes til frokostblandinger. Etter at du har fullført renseprosessen, kan du starte en diett for skjønnheten i huden.

Kostholdsmeny for å rense huden

Den syv-dagers diettmenyen for hudens skjønnhet ser slik ut:

Kosthold for ren hud, anti-rynkeprodukter, kostholdsregler

En diett for ren hud hjelper kvinner å kvitte seg med svarte flekker og akne, justere sebaceous kjertlene og gjøre rynker mindre merkbare. Det inkluderer produkter som har en positiv effekt på huden, og returnerer elastisitet, elastisitet og naturlig utstråling. Å overholde riktig ernæring bør ikke bare eiere av problem hud. Kosthold er nødvendig for alle, uten unntak, for uten det, vil selv de mest moderne kosmetiske prosedyrene ikke gi den ønskede effekten.

Topp 5 mest nyttige produkter for klar hud

Ernæring for ansiktet bør nødvendigvis omfatte produkter som positivt påvirker tilstanden og forhindre forekomst av akne og akne. Gjør det til en regel å bruke dem daglig, kvinner i 2-3 uker vil kunne redusere antall utslett og forbedre hudfarge betydelig. Hva er disse produktene? Deres liste er som følger:

 1. Olivenolje. Sammensetningen inneholder en stor mengde tokoferol (vitamin E), som glatter rynker og bidrar til å forlenge ungdommen i huden. Dessuten er vitamin A til stede i olivenolje. Den fukter huden fra innsiden og bidrar til å opprettholde elastisiteten. Spis olivenolje bør være daglig i små porsjoner, bruk som en dressing for ferdige retter.
 2. Sjømat og fettfisk (tunfisk, laks, laks). De er en kilde til omega-3 flerumettede fettsyrer, som forhindrer utviklingen av inflammatoriske prosesser på huden, redd det fra flak, tørrhet og tidlig aldring. Disse produktene inneholder også sink, et mineral som stimulerer metabolske prosesser i epidermis og bekjemper akne. For å rense ansiktet av sorte prikker og gi det et strålende utseende, anbefaler kosmetologer å spise fisk og sjømat 2 ganger i uken.
 3. Nøtter. Å være en sjenerøs kilde til vitaminer og mineraler, hjelper de huden med å beholde nødvendig fuktighet, forhindre peeling og utvikling av inflammatoriske prosesser på overflaten. Spesielt nyttig for epidermis mandler. Det er nok å spise 4-5 nøtter daglig for å se selv sine magiske egenskaper.
 4. Grønn te. Å lage kostholdet for vakker hud, bør du alltid huske om dette produktet, fordi det er en verdifull kilde til katekiner - stoffer som lindrer dermis fra utslett og har en antioksidant effekt på den. For å få en merkbar kosmetisk effekt, må du drikke 2-3 kopper grønn te hver dag. De som ikke liker smaken av denne drikken, kan fryse den og tørke ansiktet med de oppnådde kuber. Denne prosedyren toner perfekt huden og reduserer irritasjon på den.
 5. Vann. Det bidrar til fornyelse av cellene i dermis, fyller det med fuktighet og er et uunnværlig våpen i kampen mot akne. Når dehydrering av kroppen mister integlene deres tone, blir de tørre og inflammatoriske prosesser utvikler seg ofte på overflaten. For å opprettholde ansiktets naturlige skjønnhet og helse, anbefaler næringsdrivende kvinner at de skal drikke 1,5-2 liter rent vann hver dag.

TOP 5 rynke-reduserende produkter

Ifølge dermatologen og kosmetologen Joshua Zeihner bestemmer den daglige menyen hvor sunn, vakker og ung du vil se. Hva påvirker utseendet? Det riktige forholdet mellom næringsstoffer, nærvær av mineraler, fettsyrer og antioksidanter. For å forlenge ungdommen i huden er det nok å justere kostholdet ditt og følge et enkelt kosthold, pass på at du legger til menyproduktene med alle nødvendige stoffer som fader huden.

Nyttig jordbær: Kollagenkilde

Den amerikanske Journal of Clinical Nutrition har utgitt studier som bekreftet at vitamin C reduserer rynker og forhindrer aldersrelatert tørrhet i huden. For å forbedre utseendet på å spise jordbær, rik på dette stoffet, slik at du akselererer syntesen av kollagen, og tidlig aldring kan glemmes. En slik diett er ikke bare sunn, men også veldig velsmakende.

Scarlet tomater: beskyttelse mot det ytre miljø

Karotenoidpigmentet lycopen gir tomater en appetittfarge, men dens rolle slutter ikke der. Det øker beskyttelsen mot ultrafiolett stråling, som bekreftes av forskning: Frivillige, mens de er på ferie, tok 2,5 ts daglig. tomatpuré og drakk 2 kopper gulrotjuice. Som et resultat var antall klager på solbrenthet 2 ganger mindre enn i gruppen som tilbrakte samme tid på stranden, men uten justeringer på menyen. Beskytt deg mot skadelige stråler, du forlenge ungdom!

Legg merke til at syntetiske imitasjoner ikke klarer oppgaven, så stole på naturlighet. Hvis du ikke liker tomater, inkludere en vannmelon i kosten, inneholder den også lycopiner som er nyttige for huden.

Eksotisk granateple: tonus og helse

Granateplekorn er rike på antioksidanter, så etter å ha tatt dem inn i den fine rynke dietten, kan du glemme. De vil gi ellaginsyre, noe som reduserer betennelse forårsaket av det ytre miljøets aggressive innflytelse. Frukten inneholder også anthocyaniner - disse pigmentene, når de er inntatt, stimulerer produksjonen av kollagen. Tenk på hvordan du kan forlenge ungdommen i ansiktets hud, du kan regalere kornene eller bruke dem til scrubs, fordi resultatet vil være på toppen.

Appetising laks: et middel for akne og hudkreft

En slik utsøkt delikatesse, som laks, vil gi deg fettsyrer som styrker cellemembraner. Omega-3 viste endelig sin effektivitet i 2009, da australske leger studerte matvaner på 1100 mennesker. De la merke til at de som spiste fisk 3 ganger i uken hadde et yngre utseende. Samtidig lyktes lakselskere å redusere risikoen for hudkreft med 30% og forbedre funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Parabolen inneholder og sink, som påvirker graden av cellefornyelse. Selv om du ikke tenker på aldring, vil mineralet løse problemet med akne.

Det er sant at denne typen fisk ikke er rimelig for alle. Hvis du ikke kan forkjølle deg med laks, vil tunfisk, sild, makrell eller flunder hjelpe deg. De inneholder også fettsyrer og selen, sistnevnte nøytraliserende frie radikaler. Selv om disse artene er dårligere enn laks, vil du legge merke til deres effektivitet med systematisk inntak.

Deilige blåbær: skinn av ungdom

De som leter etter produkter for ungdommelig hud, bør ta hensyn til bæren, som tilfredsstiller behovet for vitaminer E og C. Sammen gir de en sunn glød, til og med ut av tonen og nøytralisere effekten av frie radikaler. Arbutin vil bli tilsatt de aktive stoffene, noe som gir mild bleking.

Blåbær i en diett for ungdoms ansikt

Å satse på disse komponentene i kostholdet ditt, vil bli spart behovet for å kjøpe kosmetikk fra "anti-aging" linjene, fordi det ikke kommer noen klager om utseendet.

Kosthold i 28 dager for å kvitte seg med rynker

Amerikansk ernæringsfysiolog Karen Fisher har utviklet et alternativ til plastisk kirurgi - det tar deg bare en måned å kvitte seg med aldersrelaterte endringer. Teknikken er basert på studier av dermatologer, som identifiserte en rekke skadelige molekyler, kalt alderen. Hvilke produkter inneholder dem? Listen vil ikke være for lang:

 • rødt kjøtt;
 • melk og derivater;
 • søtsaker, sukker og dets erstatninger;
 • hurtigmat og næringsmiddelmat.

Skadelige hudprodukter

Karen Fisher hevder at det beste anti-rynkevåpenet er riktig tilnærming til menyoppstilling. Hun foreslår at du starter med en 3-dagers detox, noe som gjør det lettere for deg å bli vant til retter som er gode for huden din. Gradvis redusere forbruket av koffein, kjøtt, helt forlate melk, alkohol og sukker.

Start hovedstadiet, spis kjente godbidder til frokost, og til lunsj og middag fyll ½ tallerken med grønnsaker. En annen ¼ vil være i proteinmatvarer uten AGE-molekyler. Blant produktene er nyttige:

Nyttige produkter for ungdommelig hud

Vi bør ikke glemme karbohydrater, så du vil tilbringe resten av ledig plass på platen for bakte poteter, basmati-ris eller quinoa. Som dessert, spis ikke søtsaker, men banan, papaya eller bær, fordi en slik diett vil gi antioksidanter, selen og fettsyrer. Ved å følge disse reglene i 28 dager, vil du bli kvitt eksisterende rynker og forhindre utseende av nye.

Korrigering av dietten etter hudtype

En diett for sunn hud kan ikke være den samme for alle. I sin forberedelse anbefaler eksperter å ta hensyn til de individuelle egenskapene til deres dermis.

I tillegg til de ovennevnte produktene, er det nyttig for eiere av fet hud å regelmessig bruke hjemmelaget kylling, soya, gresskar, gulrøtter, agurker, brokkoli, avokadoer, aprikoser og grapefrukt. Deres inkludering i kostholdet kan redusere produksjonen av talg og forhindre utseendet av utslett på ansiktet.

Kvinner med tørr og normal hud bør skjemme seg bort så ofte som mulig med havregryn, melk og gjærte melkprodukter, hvitkål, paprika, spinat, meloner og jordbær. Også, ikke vær galt å spise hver dag for 1-2 ss. l. hvetekim. Disse produktene opprettholder den naturlige fuktighetsbalansen i epidermis og forhindrer for tidlig vanning.

Ved problematisk hud anbefales det å bruke kyllingegg, kefir, hvitløk, løk, salat, kål. Disse matene normaliserer metabolisme, så de må inkluderes i dietten. De vil bidra til å rense kroppen av giftstoffer og slagger, som er hovedårsaken til akne.

Alle kvinner, uavhengig av hudtype, anbefales å holde seg til et balansert kosthold, balansert i mengden proteiner, karbohydrater og fett. Protein er et byggemateriale for cellene i dermis, med mangel på det er et brudd på prosessen med fornyelse.

Proteiner, fett og karbohydrater i daglig diett

En diett for vakker hud bør nødvendigvis omfatte minst 75 g protein per dag. For å unngå mangelen må en kvinne spise daglig meieriprodukter, lure rødt kjøtt, kylling, kalkun, fisk. Kilder til vegetabilsk protein er nøtter, spire korn og soya.

Karbohydrater fyller ikke bare kroppen med energi, men gjør huden også mer motstandsdyktig i kampen mot uønskede faktorer. Sammen med mat skal minst 90 g av disse stoffene leveres til kvinnekroppen hver dag. Karbohydrater funnet i bokhvete, havregryn, ris (spesielt brun og basmati), fullmelk mel, meieriprodukter, grønnsaker og frukt er mest nyttige for dermis.

Riktig ernæring for vakker hud er utenkelig uten fett. Kvinner som ser på figuren deres, begrenser ofte bruk, noe som truer ungdommen og skjønnheten. Fett gjør huden smidig, så du kan ikke helt utelukke dem fra kostholdet. Deres optimale mengde i en voksen kvinnes daglige rasjon skal være 40-45 g. Fett i havfisk, oliven, avokado og vegetabilske oljer har en gunstig effekt på ansiktet.

Begrensninger på ernæring - forbudt mat

Kosthold for å rense huden - er ikke bare bruk av sunn mat, men også avvisning av skadelig mat. For å glemme akne og andre ubehagelige problemer med ansiktets dermis, må du avstå fra å spise:

 • søtsaker;
 • matlaging fett;
 • stekt mat;
 • mel produkter;
 • hermetikk mat;
 • røkt kjøtt;
 • hurtigmat;
 • salt og varme krydder;
 • kaffe og svart te;
 • alkoholholdige og karbonatiserte drinker.

Hvis du helt utelukker forbudte matvarer fra den daglige menyen, er det problematisk, bør du prøve å bruke dem så sjelden som mulig. Du bør også slutte å røyke. Under påvirkning av tobakkrøyk blir dermis irritert, tynn og tørr, får en gul fargetone.

Funksjoner av dietten for å rense huden

Riktig ernæring for sunn hud bør være variert og rik på nyttige vitaminer og sporstoffer. Om sommeren trenger en kvinne å lene seg på friske grønnsaker og frukt. Disse produktene vil ikke bare hjelpe henne med å miste de ekstra pundene som har akkumulert over vinteren, men også forbedre dermis og mette det med nyttige vitaminer. Supper kokt uten bruk av kjøtt og varme krydder vil bidra til å opprettholde skjønnhet. Slik mat har en gunstig effekt på arbeidet i fordøyelseskanalens organer, hvis helsemessige utseende av ansiktet avhenger direkte.

Om vinteren er det ønskelig å berike dietten med ekstra vitaminkomplekser.

Kvinner som er interessert i hva som skal være mat til ren hud, bør prøve å ikke overeat. Selv de mest nyttige produktene kan føre til forverring av epidermis, hvis de brukes i urimelige mengder.

Se en ernæringsmessig video for perfekt hud:

Legemidlet er lett å bruke, og viktigst, at dets handling du vil se umiddelbart.

Ekstern hudrensing - grunnleggende om pleie

Rensing, fuktighetsgivende og nærende ansiktets hud skal utføres ikke bare fra innsiden, men også fra utsiden. Naturlige masker, tilberedt med bruk av olivenolje, hakkede havremel, friske frukter, grønnsaker og andre skjønnhetsprodukter, vil forbedre effekten av dietten, gjenopprette elastisiteten til dermis og lindre akne og akne fra den.

Kvinner bør gjennomføre kosmetiske prosedyrer regelmessig, og velger masker bare for hudtype.

Ytterligere tiltak for sunn hud

New York Universitys professor i dermatologi, Doris Day, sier at vanning skjer som følge av en kombinasjon av faktorer. Ifølge henne er genetisk predisponering bare ansvarlig for 20-30% av endringer, og andre prosesser kan reduseres. Selv om det ikke er mulig å fullstendig beseire tiden, bør du være oppmerksom på følgende tiltak for vakker hud.

1. Reduser forbruket av søtt

Hvis søtsaker og bakverk har blitt en del av den daglige menyen, blir resultatet ikke bare en sløret midje. Når sukker kommer inn i blodet, binder det seg til proteinmolekyler, inkludert de som inneholder kollagen og elastin. Som et resultat, mister huden sin elastisitet, og utseendet på rynker tar ikke lang tid.

Hva skal jeg gjøre? Ikke lene på enkle karbohydrater som finnes i brus, søtsaker, honning, hvitt brød. Når du vil unne deg en godbit, ta en bit mørk sjokolade, rik på antioksidanter. Nyttige hudprodukter som inneholder C-vitamin vil også være en god behandling, noe som vil øke kollagenproduksjonen. Prøv papaya, jordbær, appelsiner og kiwi for å få et raskt resultat.

2. Drikk væske

Tilstrekkelig vanninntak forlener ungdommen av hele organismen, derfor drikk 2 liter daglig. Denne regelen er spesielt viktig for ivrige reisende: Ved hjelp av flyselskapets tjenester, legger du merke til hvordan personen på flyet overdriver. På grunn av det utilstrekkelige fuktighetsinnholdet i luften, må du bruke sprøyter, sprut huden i ansiktet og drikke mer væske. Under flyet må du gi opp alkohol og salt mat, fordi de vil føre til dehydrering.

3. Hold styr på volumet på porsjoner.

Etter konstant overspising, får du kilo, og noen av rynker forsvinner? Men overvekt fører til økt insulin og kortisol, noe som påvirker produksjonen av kollagen. Hvis du også regelmessig går på diett, vil dråper på mer enn 5 kg på lang sikt øke aldringen. Selv de mest nyttige teknikkene vil være maktløse når dekslene blir stramt hele tiden!

4. hvile

Mary Lupo, professor i dermatologi ved Tulane University, understreker at celleregenerasjon skjer raskere under dyp søvn. I tillegg forårsaker mangel på hvile stress, noe som øker frigivelsen av kortisol, og du kan glemme å opprettholde ungdommen.

5. Ikke miste hjertet

Permanent depresjon påvirker ungdommen i huden, forårsaker dannelsen av dype rynker. Det er ledsaget av produksjon av hormoner som svekker produksjonen av kollagen. For å beseire depresjon, må du spise riktig, for å sikre et riktig nivå av fysisk aktivitet og, om nødvendig, konsultere en spesialist.

konklusjon

Kostholdet kan bare forbedre utseendet på huden i ansiktet bare hvis du holder deg til det lenge, uten å gi deg selv noen gastronomisk overbærenhet. De første resultatene etter starten kan forventes om 2-3 uker. Korrigering av dietten vil redusere antall utslett i ansiktet, glatte fine rynker og gjenopprette hudens elastisitet.

Flere Artikler Om Typer Acne