Patologi av livmorhalsen

Ulike sykdommer i livmorhalsen uterus - en av de hyppigste årsakene til å henvise kvinner til en gynekolog. Ofte har en kvinne ikke engang mistanke om diagnosen sin siden mange sykdommer i livmorhalsen gir ingen kliniske symptomer som forekommer tilfeldig under en rutinemessig undersøkelse.

Noen kvinner tror at den eneste og mest vanlige patologien av livmorhalsen er cervikal erosjon, andre utvilsomt forbinder dem med utviklingen av kreft. Dette er imidlertid fundamentalt feil. Videre er ikke alle endringer i livmorhalsen negative, og ikke alle patologier krever behandling.

Cervikal erosjon

Cervikal erosjon er hovedsakelig gunstige endringer i livmorhalsen, som oftest krever observasjon i stedet for behandling. Begrepet "cervical erosion" forener alle godartede endringer i livmorhalsen (ektopi, pseudo erosjon - disse begrepene brukes oftere av spesialister enn pasienter). Cervical erosjon forekommer som et resultat av vaginal dysbacteriosis, infeksjon genitale infeksjoner, gynekologiske inflammatoriske sykdommer, sykdommer, seksuelt overførbare sykdommer og andre. Kirurgiske inngrep på cervix, aborter, fødsel, hormonell ubalanse, nedsatt immunforsvar (hypotermi, stress, etc fotsopp.) er også årsakene til denne patologien.

Ektopi av livmorhalsen (pseudo-erosjon av livmorhalsen)

Ektopi er et skifte i epitel av livmorhalsen til vaginaldelen, som skyldes hormonell ubalanse.

Observert rundt ytre cervix-brystet. Det vanlige navnet på denne patologien er cervikal pseudo-erosjon, men det er mer riktig å kalle denne tilstanden ektopi. Praktisk sett er ektopi ikke en sykdom, men snarere et vev og funksjonalitet ved livmorhalsen. Ukomplisert ectopia oppfattes som norm, er behandlingen i dette tilfellet ikke gjennomført, men innenfor en måned overvåking gjennomført taktikk (forebyggende undersøkelser gynekolog 1-2 ganger i året, en smøre på onkotsitologiyu), mens du holder den ubehandlet.

Cervical ectropion

Cervical ectropion - inversjon av slimhinnen i livmorhalsen, en komplisert form av cervikal ektopi.

Det er medfødt (hormonalt) og ervervet (postpartum) ectropion. mucosa eversjon bryter strømmen av cervikalvev, ofte fører til utvikling av cervicitt (betennelse i cervix), cervical pseudo, leukoplaki, kraurosis. Med ectropion av livmorhalsen, er klager og symptomer fraværende, i noen tilfeller kan buksmerter og uregelmessig menstruasjon oppstå. Diagnosen er laget på grunnlag av data fra en gynekologisk undersøkelse, utvidet kolposkopi og resultater av en studie av hormonstatusen. Behandlingsmetoder (diatermokoagulering, cervikal konisering, radiobølge, laserbehandlingsmetode, etc.) velges individuelt avhengig av alvorlighetsgraden og arten av sykdommen. Med ukomplisert ektropion utføres konservativ behandling av antiinflammatoriske, antibakterielle, hormonelle og immunmodulerende legemidler.

Cervikal hypertrofi

Cervikal hypertrofi - en økning i livmorhals størrelse.

Den vanligste årsaken til denne patologien er hormonelle forandringer, livmorhalsbetennelse, livmorhalsskader under fødsel eller abort. Cervikal hypertrofi gir ikke uttalt symptomer, påvirker ikke graviditeten. Som følge av visse sykdommer kan hypertrofi indirekte redusere sannsynligheten for graviditet eller forårsake mulige komplikasjoner av en allerede forekommende graviditet. Diagnostikk av patologi utføres ved bruk av kolposkopi, biopsi (ifølge indikasjoner). I GUTA-CLINIC utføres cervical biopsi på poliklinisk basis med en engangs punkteringsnål av Bard-systemet. Også for diagnostisering av sykdommen utføres studier av hormonell status, ultralyd av bekkenorganene og andre metoder.

Papillomatose og condylom livmoderhalsen

Ofte kombinert med dannelsen av papillomer og vorter, ikke bare på livmorhalsen, men også i vagina og vulva (eksterne kvinnelige kjønnsorganer).

Hovedårsaken til utviklingen av patologi er infeksjon av HPV (human papillomavirus). Diagnosen er gjort etter colposcopy, data cytologiske utstryk og avskraping av cervikalkanalen, resultatene av histologisk undersøkelse av biopsiprøver tatt sikte, analyser for påvisning av HPV ved PCR. Den mest moderne behandlingsmetoden for tiden er fjerning av papillomer og kondylomer ved hjelp av Surgitron-radiobølgeapparatet med etterfølgende antiviral terapi.

Cervikal dysplasi

Det er en alvorlig forandring i strukturen av epitelet av livmorhalsslimhinnen, refererer til forstadier i livmorhalsen.

Hvis under livmorhalsens erosjon oppstår integriteten til livmorhalsens slimhinne, så blir den cellulære strukturen i slimhinnen med dysplasi forstyrret, noe som er mye mer alvorlig. Cervikal dysplasi er oftest diagnostisert blant kvinner av reproduktiv alder, utbredelsen er ca 2 tilfeller per 1000 kvinner. I de tidlige stadier av sykdomsutviklingen er endringer i livmorhalsens livstruende struktur reversible. Derfor er prognosen gunstig når pasienten diagnostiseres og tilstrekkelig behandles.

Cervikal dyskeratose

Dyskeratose - stratifisering av celler, keratinisering av livmorhalsslimhinnen, et generelt konsept som inkluderer betegnelsen for endringer i cellekonstruksjonen av livmorhalsens epitel i livmorhalsen.

Det er leukoplakia av livmorhalsen (hvite flekker), erytroplakia (rød flekk), andre typer. Dyskeratose er heller ikke en sykdom, men et symptom som indikerer tilstedeværelse av hvilken som helst sykdom i livmorhalsen. I henhold til klassifiseringen anses dyskeratose for å være en prekerøs tilstand av livmorhalsen, og derfor anbefales det å gjennomføre biopsi og kirurgisk fjerning av de berørte områdene (ved hjelp av koagulasjon, flytende nitrogen, radiobølge-metoden og andre teknikker).

Cervical Polyps

Cervical polypper - dannelsen i livmorhalskanal (cervical canal) patologiske vekst (polypper).

Cervical polypper er en prekerøs sykdom, og øker forekomsten av kreft i livmor og livmoderhalsen. Den viktigste årsaken til sykdommen er den ubalanse av kvinnelige kjønnshormoner (østrogener), så vel som visse gynekologiske forstyrrelser (adnexitis, endometritt, etc.), abort, fødsel, kirurgi på livmorhalsen. Selv små cervicale polypper er lett diagnostisert med standard gynekologisk undersøkelse, transvaginal ultralyd, hysteroskopi (undersøkelse av livmor med hysteroskop). Behandling av polypper er bare kirurgisk. Dagens mest avanserte metode for kirurgisk behandling av livmorhalsepolypper er radiovågspolektomi ved bruk av Surgitron-radiobølgapparatet, på grunn av egenskapene som polyfektomi kan utføres til og med av kvinner som ikke har født og unge jenter.

Livmorhalskreft

Livmorhalskreft er en av de vanligste diagnosen maligne svulster i de kvinnelige kjønnsorganene.

I Russland tar livmorhalskreft II sted i strukturen av kreft hos det kvinnelige reproduktive systemet og VI blant alle maligne tumorer hos kvinner. Sykdommen er langsom Hovedårsakene til livmorhalskreft er genetiske faktorer, mekaniske skader på livmorhalsen, hormonelle lidelser, smittsomme sykdommer i livmorhalsen, nedsatt immunitet og mange andre. Kvinner kan klage på blødning, smerte og ubehag under samleie, nedsatt avføring og vannlating.

Livmorhalskreft diagnostiseres i henhold til en bekkenundersøkelse, anamnese, livmoderhalsbiopsi, en Papanicolaou-test (smøre fra livmorhalsveggene), som anbefales for kvinner over 40 år. Ytterligere forskningsmetoder er ultralyd, CT, MR i bekkenorganene. Avhengig av pasientens generelle tilstand av helsetilstanden, karakteren og egenskapene til sykdomsforløpet, graden av spredning av prosessen, kirurgisk, stråling og kombinert behandlingsmetoder kan benyttes.

Behandling av cervical patologier i GUTA-CLINIC

Avhengig av sykdommens karakteristika og pasientens vitnesbyrd, blir valget av metoden for behandling av cervikalpatologi i GUTA-CLINIC utført individuelt i hvert enkelt tilfelle. For behandling av ulike patologier av livmorhalsen, brukes den mest moderne radiobølge-metoden for behandling med Surgitron-enheten for tiden. Essensen av radiobølgemetoden er bruken av høyfrekvente radiobølger for snitt og koagulering av bløtvev. Ekspertene fra hele verden forutsier allerede en god fremtid for Surgitron-enheten på operasjonsområdet, fordi fordelene med denne metoden er åpenbare.

Radiovågbehandlingsmetoden er preget av atraumatisk, mangel på vevsødeleggelse, blodløshet og minimal ømhet. Etter behandling ved hjelp av Surgitron-apparatet, observeres ingen ødem, betennelse og alvorlige arr. Fordelene med å bruke radiobølge-metoden inkluderer selvsagt omgående behandling, rask healing, raskere pasientgjenoppretting etter behandlingen, og et relativt lite antall kontraindikasjoner. Et annet viktig spørsmål er prisoverkommelighet av metoden.

Ifølge vitnesbyrd og pasientens ønske kan behandlingen av livmorhalsens livmoder utføres ved hjelp av andre metoder (kryptestruksjon, CO2 - Fordampning (laser destruksjon), etc.).

Dyskeratose: Symptomer og behandling

Dyskeratose - de viktigste symptomene:

 • Sprukne lepper
 • Tørr hud
 • Hud peeling
 • Tørre lepper
 • Hud erosjon
 • Midtsyklusspotting
 • Utseendet til knuter på huden
 • Utseendet av sår
 • Sprekk i huden
 • Utslett på huden i form av plakk
 • Utseendet av papules
 • Redusert svette
 • Formasjon av keratinisert hud
 • Overdreven keratinisering av leppene
 • Lip herding
 • Peeling lepper

Dyskeratose er et patologisk fenomen der keratiniseringsprosessene av det øvre lag av huden forstyrres, som er ledsaget av desmolyse - oppløsningen av de intercellulære broene som forbinder cellene til vekstlaget av epidermis. Strukturen av cytoplasma blir litt granulær.

Normal funksjon av huden når nye kåte plater danner som gamle dør. Hvis en slik syklus forstyrres, begynner den hornhinneholdige substansen å bli produsert i cellene, og ved å lage nye lag på overflaten av epidermis, slutter de gamle cellene å dø av i tid. Som et resultat av dyskeratose blir cellene mer voluminøse, runde, og de skilles fra de resterende cellene i epidermisene. Samtidig avventer tonofibriller (tynne proteinfibre) som holder form av eksploderte epitelceller, fra desmosomer - forbindelser som forbinder celler med hverandre.

Hos barn er medfødt dyskeratose diagnostisert ikke mindre enn i en voksen. Unormal keratinisering av epidermis i hodebunnen og ansiktet forårsaker det dypeste psykologiske traumet, siden sykdommen har en negativ innvirkning på en persons utseende.

etiologi

Denne sykdommen har en omfattende etiologi: faktorene for keratinisering av huden er delt inn i ekstern og intern.

Til eksterne inkluderer:

 • tette sko som klemmer foten;
 • ekstra pounds;
 • flate føtter, ulike sykdommer i leddene;
 • Langsiktig bruk av narkotika som har til formål å akselerere cellefornyelsesprosesser;
 • hyppig eksponering for ultrafiolett stråling på huden;
 • hyppig kontakt med giftige og kjemiske stoffer;
 • cervikal skade med medisinske instrumenter under abort eller kirurgi;
 • slå kjemiske forbindelser på livmorhalsen;
 • tilstedeværelse i sykdomsproblemer i reproduktive systemet eller seksuelt overførbare sykdommer.

Det er også interne faktorer som påvirker utseendet av patologi i kroppen.

Blant dem er:

 • diabetes mellitus;
 • forstyrrelse av keratinsyntese av kroppen;
 • sykdommer som fører til patologiske prosesser og endringer i epidermis (lav, seboré, dermatitt);
 • varianter av erythroderma;
 • endringer i skjoldbruskkjertelen;
 • sopp;
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • ubalansert psyko-emosjonell tilstand, depresjon;
 • kreft sykdommer;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • aktiv produksjon av hormoner i pubertetperioden;
 • aldring, som er ledsaget av en avmatning i regenerering av huden;
 • lav immunitet;
 • HIV;
 • Feil behandling av cervical ectopia.

klassifisering

Klinikere deler dyskeratose i:

Basert på utviklingsmekanismen er patologi delt inn i:

 • proliferativ dyskeratose - en overdreven stor mengde keratin syntetiseres;
 • retensjon - en svært langsom avløsning av døde epitelceller.

Klassifisering av dyskeratose, basert på det kliniske bildet, fremhever:

 • diffuse;
 • follikulær;
 • warty;
 • Keratoderma.

Både medfødte og oppkjøpte typer er karakteristiske for sykdommen.

symptomatologi

De viktigste symptomene på denne patologiske prosessen:

 • huden ble merkbart tørr, det er en sterk peeling av det;
 • mindre svette enn vanlig;
 • formede områder med keratinisert hud;
 • knuter vises, fremspring ujevn form;
 • det er blødende sår, erosjon, som kan nå store størrelser;
 • sprekker blir dannet på den skadede huden.

Imidlertid er symptomene forskjellige, avhengig av typen dyskeratose.

Tenk på noen av dem:

 • Follikulær dyskeratose - små rødaktige papiller vises på hårsekkene, grove for berøring - provoserer utviklingen av pyoderma.
 • Arvelige varianter av follikulær keratose (Darya-White disease) - gråbrune papiller med overfladiske skorper, kan vises på hele kroppen utenfor, opp til slimhinnen - provosere dyskeratose i strupehodet.
 • Medfødt dyskeratose, spredt (ICD-10 kode - L90.8) er parring av flere berørte hårsekk i form av en børste.
 • Leukoplakia, cervikal dyskeratose - blødning i intermenstruell periode - av og til.
 • Mibelli porokeratose - kegleformet, elastisk, grå knuter.
 • Lip dyskeratosis - en prekerøs tilstand av leppene, tørrhet, grovhet, peeling, sprekker, overdreven keratinisering av leppene.
 • Senil dyskeratose (dyskeratose av huden) er utseendet på tørre eller oljeaktige gulaktige plakker på ulike deler av kroppen.

For å kunne få den nødvendige hjelpen i kampen mot dyskeratose, er det nødvendig å konsultere en hudlege når symptomene oppdages.

diagnostikk

For å opprette en nøyaktig diagnose bør legen:

 • gjøre deg kjent med pasientens medisinske historie;
 • gjennomføre en inspeksjon.

I tillegg kan følgende studier bli tildelt:

 • Schillers test;
 • cytologi av smear analyse;
 • skrapepitel fra livmorhalsen;
 • biopsi;
 • studere på histologi.

Etter å ha mottatt testresultatene, vil klinikeren med sikkerhet kunne bestemme diagnosen og den mest effektive behandlingen for pasienten vil bli foreskrevet.

behandling

Behandling er alltid foreskrevet en omfattende, involverer bruk av narkotika eksternt og internt, bruk av vitaminer og gjennomføring av fysioterapi.

Keratolytiske kremer og salver kan også foreskrives for å gjøre det kornede cellelaget mykere:

 • Acriderm SC - resultatet er merkbart i palmar-plantar-punktkeratosen, noen typer epithelial komprimering;
 • Belosalik og Diprosalik - seborrheic dermatitt, keratoser;
 • Tretinoin er kontraindisert for personer som lider av rosacea og gravide kvinner;
 • petrolatum, glyserin, ricinusolje, samt produkter som inneholder melkesyre (med hyperkeratose i hodet);
 • hormonelle stoffer (i alvorlig hode hyperkeratose);
 • syntomycin salve;
 • solbeskyttelseskrem (aktinisk hyperkeratose)

Hvis ortopediske sykdommer blir lagt merke til, utfører ortopedisten sin obligatoriske korreksjon. Fottøy egnet for foten er også valgt.

Dyskeratose av livmoderhalsen kan bare behandles kirurgisk. Ved hjelp av en laser blir de berørte områdene av slimhinnen brent. Kjemisk moxibustion er mulig, men det har en rekke komplikasjoner. Operasjonen utføres på syvende dagen i menstruasjonssyklusen. Urte medisin i behandlingen av cervical dyskeratosis er upassende, da det kan provosere veksten av kreftceller.

Leppesykdom behandles kirurgisk på en av følgende måter:

 • utskjæring av den røde grensen i tverrretningen;
 • strålebehandling.

Behandlingen av dyskeratose bør tas alvorlig: du må vite at bruk av spesielle eksterne preparater for å redusere eksternt tegn ikke er rettet mot å helbrede patologien, men gir bare et eksternt resultat.

forebygging

For å forhindre det anbefalte:

 • besøk regelmessig en gynekolog kvinne;
 • konsultasjon med genetikk for par som planlegger en graviditet;
 • bruk av kremer, vanlige hygieniske prosedyrer (for personer med arvelig disposisjon).

Med tiden kan sykdommen herdes vellykket uten senere manifestasjon i form av komplikasjoner.

Hvis du tror at du har Diskeratose og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du bli hjulpet av leger: dermatolog, barnelege, terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnostiske diagnose tjeneste, som velger mulige sykdommer basert på de inntatte symptomene.

Atopisk dermatitt er en kronisk sykdom som utvikler seg hos mennesker fra forskjellige aldersgrupper som er utsatt for atopi. Mange mennesker forvirrer allergi og denne sykdommen. Men de har betydelige forskjeller, spesielt i patogenesen av utvikling og i symptomer. I enkelte kliniske tilfeller er en predisponering for utvikling av atopisk dermatitt i menneskekroppen ledsaget av en viss risiko for å utvikle andre atopiske patologier, for eksempel pollinose eller bronkial astma.

Fot mykoser er sykdommer av noe slag som påvirker huden og neglene til en person. I medisinske sirkler kalles også mykose av føttene dermatofytter. Det vanligste stedet for primær lokalisering av den patologiske prosessen er interdigital folds (det er sjeldne unntak). Hvis på dette stadium mykose av føttene ikke blir utsatt for medisinsk behandling eller behandling med folkemidlene, så vil det gradvis gå utover sine grenser.

Syringomyelia er en sykdom i nervesystemet som utvikler seg som et resultat av et brudd på leggingen av nevrale røret i fosteret (under oppholdet i livmor) eller på grunn av skader og sykdommer som påvirker ryggmargen. Hvis en person utvikler denne patologiske tilstanden, så i stoffet i ryggmargen dannet områder av vekst av bindevev, den såkalte glia. Over tid bryter de opp og danner hulrom, som er fylt med cerebrospinalvæske. Faren ligger i det faktum at de har en tendens til å vokse raskt.

Parapsoriasis er en sykdom i huden karakterisert ved et kronisk kurs. Klinikere refererer til dette begrepet som spesifikk dermatose, som samtidig kombinerer symptomene på flat rødt lav, rosa lav, vanlig psoriasis og seborrheisk eksem. Utvendig manifesterer seg sykdommen ved utseendet av røde flekker eller papiller med fuzzy grenser.

Infeksiøs erytem er en sykdom som er forårsaket av B19 paravirus. Patologi kan påvirke mennesker fra forskjellige aldersgrupper, men barn i alderen 4 til 11 år er mer utsatt for det. Hos voksne forekommer infeksiøs erytem i svært sjeldne tilfeller, men kurset er mer komplisert for dem, spesielt for kvinner i alderen 30-35 år. Også denne patologien er veldig farlig under fødsel. Infeksjon av moren kan føre til abort. Spesielt farlig er infeksjon av en gravid kvinne i en periode på 10-26 uker.

Med trening og temperament kan de fleste uten medisin.

Symptomer og behandling av cervikal dyskeratose

Cervikal dyskeratose (leukoplaki) er en patologisk prosess assosiert med svekket keratinisering av stratifisert pladeepitel som dekker livmor og skjede.

Dyskeratose refererer til forstadier og krever nøye behandling og behandling.

Avhengig av intensiteten av keratinisering, tetthet og tykkelse av det kornede laget, er det 2 typer dyskeratose:

 1. Enkel (mild, tynn) dyskeratose - visuelt vanskelig å legge merke til fordi den ikke stikker ut over livmorhalsen.
 2. Dyskeratose i form av plakk (scaly dyskeratosis) - er representert av plakk som er tett forbundet med det underliggende vevet, som markerer seg over overflaten av livmorhalsen, skader det.

Dyskeratose skjer mot bakgrunnen av endogene og eksogene provokerende faktorer.

årsaker

Blant de eksogene er følgende faktorer:

 • viral (human papillomavirus, Epstein-Barr);
 • smittsomme (inflammatoriske prosesser i uterus og / eller eggstokkene), samt veneriske sykdommer;
 • traumatisk (abort, curettage, gynekologisk inngrep, cervikal diatermokoagulering, kjemiske forbrenninger).

Endogene årsaker til utbrudd skyldes hormonforstyrrelser, økt mengde østrogen i blodet, menstruasjonsforstyrrelser, en reduksjon i generell immunitet, etc.

Tegn på dyskeratose

Sykdommen i seg selv fører ikke til noen følelser i en kvinne, og tegn på cervikal dyskeratose kan oppdages når den undersøkes av en spesialist.

Undersøkelse av livmorhalsen med blotte øyne gjør det mulig å merke seg kun ujevn farging av slimhinnen, med vekslende hvite og rødlige betente områder.

Colposcopic leukoplakia (en enhet med flere forstørrelser) ser ut som mørke rød prikker mot en bakgrunn av klart definerte lysområder. Histologiske tegn på dyskeratose - en signifikant økning i flerlags epitel med løkker av betent kar.

behandling

For kvinner med dyskeratose er målrettet biopsi med obligatorisk cytologisk undersøkelse vist - "gullstandarden" av diagnosen i dette tilfellet.

Valget av metode for kirurgisk behandling avhenger av omfanget av lesjonen, kvinnens alder, den barnebærende statusen, seksuell livsaktivitet. Den mest effektive er destruktive metoder for kirurgisk behandling av cervikal dyskeratose: laser koagulasjon, kryo-destruksjon, diatermokoagulering, sirkulær diatermokonisering, etc.

Medikamentterapi er rettet mot å gjenopprette hormonbalansen, behandle betennelser og bekjempe patogener i urinogenitalt system.

Etter radikal behandling kan pasienten fjernes fra registeret først etter avsluttende eksamen og histologi med kolposkopi. Re-undersøkelse bør utføres etter 1, 6 og 12 måneder, på grunn av den høye risikoen for leukoplaki som blir kreftfremkallende.

Cervikal dyskeratose

Dyskeratose, eller på annen måte leukoplaki, er en patologisk prosess der keratinisering av skavepitelet oppstår, som dekker skjeden og livmorhalsen.

Det er to typer dyskeratose:

 1. Enkel dyskeratose som oppstår på livmorhalsen, men ikke stikker ut over det og er vanskelig å se med øynene.
 2. Skalete, som påvirker livmorhalsen og stikker ut over overflaten. Denne typen dyskeratose presenteres i form av hvite plakk, mot bakgrunnen av en rosa cervix.

Årsaker til dyskeratose

Det finnes eksogene og endogene faktorer i forekomsten av leukoplaki.

 1. Eksogene årsaker inkluderer kjemiske, smittsomme, traumatiske eller virale effekter på kroppen.
 2. Endogene forstyrrelser inkluderer hormonell hemostase, samt endringer i immunitet.
 3. Forekomsten av dyskeratose påvirkes av økt mengde østrogen.
 4. Forekomsten av denne sykdommen fører til bruk av human papillomavirus infeksjon.
 5. Det har også vist seg at forekomsten av dyskeratose av livmorhalsen påvirkes av de inflammatoriske prosessene i appendager eller livmor som en kvinne har, som er ledsaget av dysfunksjon av menstruasjonssyklusen.
 6. Forekomsten av dyskeratose er mulig selv etter den gjennomførte diatermokoaguleringen på livmorhalsen.
 7. Dårlig utført behandling av ektopi på nakken.

Diagnose av dyskeratose

Dyskeratose i livmorhalsen og livmorhalskanalen er en sykdom som er asymptomatisk, og den kan bare identifiseres ved å gjennomføre en rekke studier. Selv med tydelig uttrykte symptomer på sykdommen, kan det påvises under en rutinemessig gynekologisk undersøkelse med speil. Størrelsen på dyskeratose kan variere fra små områder til store områder som dekker hele skjeden og livmorhalsen. Hvis det under undersøkelsen ble avslørt mistanke om dyskeratose, utfør deretter ytterligere undersøkelser. Så er små plott oppdaget ved hjelp av Schillers test, hvis essens er overflatebehandling med jod, som ikke flekker på berørte områder. Hvis et stort område er berørt, er det obligatorisk å gjennomføre cytologiske undersøkelser og ta et smør for analyse. Men dessverre, med denne studien, kan du bare bestemme forekomsten av parakeratose og hyperkeratose, men ikke atypia, som ligger i de nedre lagene. Derfor er atypi i dyskeratose bestemt av biopsi, og tar et stykke materiale fra livmorhalsen for forskning.

Også for diagnose, kan du bruke metoden for curettage av epitelet i livmorhalsen. Denne metoden er viktig for å bekrefte fraværet av forstadier, samt maligne endokervix-transformasjoner.

Dyskeratosis behandling

Behandling dyskeratose av livmorhalsen med kirurgi. For dette er de berørte områdene oftest cauterized med en laser. Kjemisk cauterization av livmorhalsen er ikke ønskelig, fordi de har mange komplikasjoner. Bruken av tradisjonelle behandlingsmetoder, som innføring av tamponger gjennomvåt i rosehip olje, havtorn, aloe vera, er også uønsket fordi de kan provosere veksten av ondartede celler og dermed ondartede svulster. Operasjonen utføres på 5-7 dagers menstruasjonssyklus. Hvis det i løpet av undersøkelsen ble identifisert infeksjoner, må de behandles uten feil før behandling, ellers vil helbredelsen av livmorhalsen være ujevn og lang. Under behandling er det kontraindisert å leve seksuelt. I løpet av året etter operasjonen må du besøke en gynekolog hver tredje måned.

Behandling av cervikal dyskeratose er en svært lang prosedyre, og du må ha mye tålmodighet for å overføre den.

Cervikal dyskeratose

Cervikal erosjon Dette begrepet brukes ofte av gynekologer, men det har svært lite informasjon. Cervikal erosjon er et vanlig navn som brukes til å betegne rødhetens område på livmorhalsen, synlig med det blotte øye når det ses i speil. Livmorhalsen livmorhalsen er delen av livmoren som rager ut i skjeden. Dette er den eneste delen av det kvinnelige kjønnsystemet som er tilgjengelig for direkte inspeksjon. Ikke desto mindre er det på denne siden at den vanligste maligne svulsten i det kvinnelige reproduktive systemet (unntatt brystkjertlene) - kreft - utvikler seg.

Begynnelsen av historien er http://www.babyblog.ru/community/post/conception/1717221 Jenter, jeg har det travelt med å fortelle deg... Jeg ringte opp med min gynekolog om resultatet av biopsien i dag. Generelt ga hun meg diagnosen, du vet hvilken håndskrift leger har, så jeg snudde meg. Jeg leste det - cervical dysplasi, men det korrigerte meg i dag, generelt, dette er hva jeg skrev (bokstavelig talt): epidermis glandular pseudo-erosjon av w / uterus. Dyskeratose av livmorhalsen. Her er det. Og i telefon konsulterte hun at den ble behandlet med kryokjennomføring og ikke avbrutt den barnefødte.

Hei devuli! Jeg kom for å dele de siste nyhetene med deg. Mine venner husker at om våren ble jeg gitt en foreløpig diagnose - cervical dyskeratosis. De husker hvordan jeg gikk gjennom og fant ikke et sted for meg selv. Så, 7. mai hadde jeg en gjentatt cervikal biopsi, og bare i dag klarte jeg å få resultatet. Diagnose: Enkel leukoplakia! Her er... Legen sa at det ikke er noe å behandle, vi vil brenne med nitrogen, hun utnevnte det neste uke. I dag passerte jeg raskt det nødvendige smøret og blodet på RW. Jeg håper alt blir normalt, og til slutt.

Jenter, søt, hei. Nå på jobb er det en slik ødeleggelse at jeg ikke har tid til å skrive alt i detalj, men jeg kommer hjem - jeg faller ned fra føttene... Jeg er med min virksomhet, jeg trenger ditt råd. Til å begynne med vil jeg kort beskrive nylige saker. Som jeg husker, var jeg i mars-april hysterisk om den påståtte dyskeratosen. I mai ble en livmorhalsbiopsi tatt, og resultatet er enkel leukoplakia. Jeg vet ikke om det er verre eller bedre enn dyskeratose, jeg vet ikke om det er behandlet med medisinering. Men som doktoren sa.

Cervikal erosjon Dette begrepet brukes ofte av gynekologer, men det har svært lite informasjon. Cervikal erosjon er et vanlig navn som brukes til å betegne rødhetens område på livmorhalsen, synlig med det blotte øye når det ses i speil. Livmorhalsen livmorhalsen er delen av livmoren som rager ut i skjeden. Dette er den eneste delen av det kvinnelige kjønnsystemet som er tilgjengelig for direkte inspeksjon. Ikke desto mindre er det på denne siden at den vanligste maligne svulsten i det kvinnelige reproduktive systemet (unntatt brystkjertlene) - kreft - utvikler seg.

dyskeratosis

Diskeratose er en sykdom som er en fysiologisk lidelse i keratiniseringsprosessen, som uttrykkes i den patologiske keratinisering av individuelle epidermalceller. Dyskeratose er klinisk skilt mellom to typer - ondartet og godartet. Ondartet kjennetegnes ved keratinisering av umodne, samt atypiske celler, som er karakteristisk for Bowens sykdom, og kan også forekomme med squamouscellekarsinom, senil keratose, samt visse preserverøse hudsykdommer.

Godartet dyskeratose forekommer i Darias sykdom, i bløtdyr, og er preget av dannelse av korn og runde kropper. Begrepet dyskeratose gjelder for noen sykdommer som er forbundet med forstyrrelse av keratiniseringsprosessen. Det refererer til follikulær dyskeratose.

Follikulær dyskeratose

Denne arten er en arvelig sykdom, manifestert i brudd på keratiniseringsprosesser og forekomsten av follikulære hyperkeratotiske papiller i seborrheiske steder. Sykdommen er arvet av en person autosomal dominant, mens genet er konsentrert i 12q23-q24.1. Både menn og kvinner er like berørt. Denne sykdommen anses å være svært sjelden. Frekvens 1: 100.000 befolkning. Sykdommen begynner i barndommen, så vel som ungdomsårene, mens den gradvis utvikler seg.

Dyskeratosis follikulære årsaker. Årsaker til sykdommen betraktes som en mangel i vitamin A-kroppen, endringer i metabolisme av umettede fettsyrer, variabiliteten av forholdet mellom inhibitorer og aktivatorer av proteaser, lokalisering eller aktivitet.

Dyskeratose follikulære tegn. De første tegnene er utseendet på et mangfold av hyperkeratiske papiller, hvor fargene i utgangspunktet ikke skiller seg spesielt ut fra fargen på den naturlige huden, men over tid kjøper gråbrune nyanser. Utslett er dekket med skorper, først isolert og mest follikulært, deretter utslettene smelter sammen i verrucous, så vel som vegetative lesjoner lokalisert i folder og ledsaget av gråt. For det meste ligger elementene på ansiktets hud, bak auriklene, hodebunnen, mellom skulderbladene, i brystbenet, i brettene, men kan ligge på hele huden.

Dyskeratose kan påvirke skjeden, munnhulen, rektum, strupehode, hornhinne, spiserør.

Noen ganger er det lineære, vesikulære bullous, lokaliserte, zosterformede former av sykdommen, samt vass dyskeratoma. Ofte er det dystrofi av neglene, cystiske forandringer av bein, keratoser i form av punkter på såler og palmer, cystiske endringer i bein. Det er en nedgang i intelligens, epilepsi, forekomst av mental retardasjon, psykiske lidelser, hypogonadisme, dysplasi, forandringer i immunsystemet, noe som bidrar til tiltredelse av virale og bakterielle infeksjoner med varioliform utslett og svampelesjoner.

En av manifestasjonene kan være mange, små, polygonale papiller med naturlig farge på hudfarge eller med rødaktig tinge på baksiden av føttene og palmer, samt verruciiform acrokeratosis av Hopf.

Elementer av utslett kan noen ganger skaffe en våt overflate eller slå sammen i verrucous foci. Utslippet kan ligge på andre steder i huden, og danner samtidig en diffus, liten fortykning av stratum corneum, diskontinuitet av papillærlinjer, punktkeratose.

Dyskeratose follikulær diagnose. Diagnosen er etablert etter visuell inspeksjon av lesjoner i seborrheic-områdene, samt data om histologiske studier og differensialseparasjon med følgende sykdommer: seborrhea, pemphigus, pyoderma, akne.

Dyskeratose follikulær behandling. Tilordne vitamin A, Tigazon, salicylsyre eller svovelsalisylsalve, salve med urea, eksternanilinfarger, antibakterielle stoffer. Vorte akrokeratoz behandler diatermokoagulering. Det anbefales å nøye bruke ultrafiolett og preparater som inneholder litium.

Cervikal dyskeratose

Det andre navnet på sykdommen er leukoplakia, som er preget av keratinisering av pletisk epitel som dekker livmorhalsen og skjeden. Dyskeratose av livmorhalsen, det er to typer: enkel og skjellete.

Enkel dyskeratose manifesterer seg i livmorhalsen, mens den er asymptomatisk og vanskelig å se. Scaly dyskeratosis, som påvirker livmorhalsen og stikker over overflaten, vises i form av hvite plakk mot bakgrunnen av en rosa livmorhals.

Dyskeratose av livmorhalsen forårsaker. Endogene og eksogene faktorer av sykdommen utmerker seg. Ved endogene inkluderer endringer i hormonell hemostase og redusert immunitet. Eksogene årsaker inkluderer infeksiøse, kjemiske, virale, traumatiske effekter på kroppen. Ikke den siste rollen i forekomsten av cervikal dyskeratose har økt mengde østrogen. Innblanding i humant papillomavirus og overført inflammatoriske prosesser i uterus og appendager fremkaller også cervikal dyskeratose. Følgende grunner kan utføres diatermokoagulering eller dårlig utført behandling av ektopi på livmorhalsen.

Dyskeratose av livmorhalsdiagnosen. Størrelsen på dyskeratose kan være liten til stor, og dekke hele livmorhalsen og skjeden. Hvis dyskeratose er funnet under en gynekologisk undersøkelse, foreskrives ytterligere undersøkelser. For eksempel kan små områder bli oppdaget av Schillers nedbrytning: jod avslører de berørte områdene ved farging. Hvis lesjonene opptar et stort område, så utfør en cytologisk undersøkelse av smøreanalysen. Imidlertid er atypia med dyskeratose detektert ved biopsi. Bruk og en slik metode som skrapepitel fra livmorhalsen. Denne metoden bekrefter fraværet av forutgående endringer.

Dyskeratose av livmorhalsbehandlingen. Sykdommen behandles ved hjelp av kirurgisk inngrep. De berørte områdene blir ofte cauterized med en laser, men kjemisk cauterization etterlater komplikasjoner. Operasjonen utføres på syvende dagen i menstruasjonssyklusen. Behandling av cervical dyskeratosis krever mye tid og tålmodighet. Bruken av tradisjonelle behandlingsmetoder kan føre til vekst av ondartede celler.

Cervikal dyskeratose

I forbindelse med celletransformasjon lærer kvinner vanligvis om reproduktive sfærers patologi etter utbruddet av forstyrrende symptomer eller under en rutinemessig undersøkelse av en gynekolog. Noen sykdommer av denne typen forekommer uten åpenbare manifestasjoner. Samtidig representerer de en alvorlig fare: blant konsekvensene er infertilitet og sannsynligheten for onkologi. Slike problemer inkluderer cervikal dyskeratose. Hva er det

Patologiske funksjoner

Dyskeratose av livmoderhalsen er et patologisk fenomen der det er et brudd på keratiniseringsprosessen av stratifisert pladeepitel. Det refererer til brudd på prekancerforhold og krever umiddelbar behandling.

Det andre navnet på dyskeratose er leukoplakia.

Den ytre uterine munn av en sunn kvinne er dekket på utsiden med et stratifisert pladeepitel, som ikke viser tendens til keratinisering. Denne prosessen er normalt særegen til vanlig hud som flaker kan danne og eksfoliere. Når dyskeratose utvikler seg, blir epitelet av livmorhalsen lik normal hud.

Den epiteliske foringen av huden er gjenstand for rask deling, og med leukoplaki kan prosessen være ukontrollabel og fremkalle rask tumorvekst.

Eksperter identifiserer to typer dyskeratose:

 • enkel;
 • skjellete eller krøllete.

Med en enkel type sprer det patologiske epitelet seg over overflaten av livmorhalsen jevnt, stikker ikke ut og forårsaker ikke tydelig ubehag.

Skalaktig dyskeratose er merkbar under en rutinemessig undersøkelse ved hjelp av et gynekologisk speil. Visuelt ser det ut som en hvitaktig plakk som stiger over overflaten av livmorhalsen. Hvis det er for mange skalaer, skader de den delikate slimhinnen, noe som forårsaker et bestemt symptom - spotting. De vises etter samleie eller fysisk aktivitet.

Dyskeratose under graviditet

Når du forbereder deg på graviditet, anbefales en kvinne å gjennomgå en detaljert gynekologisk undersøkelse for å vurdere tilstanden til alle organene i reproduktive systemet. Hvis i løpet av denne perioden avslørt cervical dissepsis, må unnfangelsen bli utsatt til fullstendig kur. Patologi vil ikke påvirke oppfattelsesprosessen, men forsinkelse med terapi er ikke verdt det for sikkerheten til kvinnens helse.

Hvis leukoplaki oppdages allerede under graviditet, er det ikke nødvendig å få panikk. Krenkelsen påvirker ikke gestasjonsprosessen, det påvirker ikke utviklingen av fosteret og fødselsprosessen.

Mulige årsaker

Profesjonelle er ikke alltid i stand til å identifisere årsakene til cervikal dyskeratose nøyaktig. Enkel dyskeratose er vanligvis initiert av skader, hormonelle ubalanser og hyppige bakterielle inflammatoriske prosesser. Og det våte utseendet er resultatet av persistensen og aktiveringen av den humane papillomavirus typen med stor risiko for å utvikle kreft. Enhver kvinne i fertil alder kan være i fare.

Generelt er årsakene til dyskeratose beskrevet som følger:

 • bakteriell infeksjon;
 • human papillomavirus;
 • brudd på produksjonen av kvinnelige kjønnshormoner;
 • traumer til livmorhalsen;
 • inflammasjon;
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • redusert immunitet.

Diagnostiske metoder

"Lansert" cervikal dyskeratose er tydelig synlig med en standard bekkenundersøkelse ved hjelp av et speil. Det er ofte ledsaget av dysplasi av 2 eller 3 grader. Men i begynnelsen, når epitelet bare begynner å forandre, er det behov for spesielle instrumentelle studier for å klargjøre diagnosen.

Tilordnet kan være:

 • målrettet biopsi og histologisk undersøkelse;
 • utvidet utseende colposcopy;
 • Schillers metode;
 • smøre fra cervical mucosa på PAP testen.

Standard urin eller blodprøver er nødvendig for å bestemme tilstedeværelsen av akutte inflammatoriske sykdommer av generell karakter, noe som kan være en årsak til kontraindikasjon til kirurgisk behandling av dyskeratose for øyeblikket.

Også utført en studie av biokjemiske parametere av blod og koagulogram. Disse analysene er nødvendige for utnevnelse av full behandling av dyskeratose. Hvis bakterier og høye nivåer av leukocytter i urinen oppdages, administreres en mengde urin. Oppløsning av kjønnsveiene undersøkes for HPV av alle typer og STI ved fremgangsmåten for polymerasekjedereaksjon.

Hvordan behandle

Behandlingsmetoden velges individuelt, hvert tilfelle vurderes separat av legen. Spesialisten tar hensyn til følgende pasientdata:

 • alder;
 • formen på hvite flekker;
 • type isolert HPV;
 • alvorlighetsgraden av lesjonen;
 • reproduktiv aktivitet;
 • samtidige sykdommer eller lidelser.

Ved patologi er komplisert behandling foreskrevet. Først av alt prøver spesialisten å bestemme årsaken som førte til dyskeratose og eliminere den. Medikamentterapi er rettet mot:

 • utvinning av immunstatus
 • eliminering av betennelse
 • restaurering av sunn vaginal mikroflora
 • normalisering av hormonell bakgrunn
 • undertrykkelse av HPV-aktivitet;
 • eliminering av smittsomme patogener.

Patologisk fokus (modifisert epitel) vil ikke forsvinne hvor som helst i seg selv, destruktive metoder brukes til å påvirke det:

 • kryogen metode;
 • diatermi;
 • laser koagulasjon;
 • radiobølge eksponering;
 • sirkulær diatermokonisering.

Den optimale metoden er også valgt av legen individuelt, gitt det overordnede bildet av sykdommen.

Lansert cervikal dyskeratose trenger kirurgisk behandling. De fleste pasienter anbefales å conizate: Fjern det berørte området sammen med en liten del av nakken. Dette gjøres kun hvis sparingstiltakene ikke gir den ønskede effekten.

Immunmodulatorisk og antiviral behandling må foreskrives før og etter destruktiv kirurgisk teknikk.

Etter endt behandling må pasienten følge alle medisinske anbefalinger nøye. Fra posten fjernes den først etter at gynekologen er overbevist om effektiviteten av behandlingen av cervikal dyskeratose. Gjennomført histologi med kolposkopi og endelig inspeksjon. Gjentatt forskning er nødvendig etter en måned, seks måneder og et år: dette eliminerer risikoen for malignitet.

Cervikal dyskeratose er lettere å forhindre enn å kurere. For å forhindre at en kvinne regelmessig besøker gynekologen, anbefales det å gå til eksamen minst en gang hvert halvår.

Dyskeratose: årsaker, symptomer og behandling

Dyskeratosis - en patologisk prosess, basert på brudd epiteliale forhorning prosesser når cellene spinous lag av huden og eksponert diskeratinizatsii degenerasjon. Som et resultat forstyrres forbindelsen mellom cellulære strukturer, og deres plassering blir kaotisk. Sykdommen er godartet og ser ut som flekker av liten skalering eller ondartet, som følger med noen sykdommer.

Dyskeratose oppstår på grunn av det faktum at kontaktlaget av desmosomer oppløses, og det er en løsrivelse av tonofibrilene som akkumuleres ytterligere rundt kjernen. Cellene blir tettere, får en rund form, begynner å løsne fra resten av epidermis-cellene.

Årsakene til en slik sammenbrudd i bindingen av cellulære strukturer kan være eksogene (eksterne) og endogene (interne).

Blant årsakene som påvirker huden fra det ytre miljøet, er dyskeratose forårsaket av:

 • Bruk tette sko, på grunn av hvilke vevet er komprimert og unormal celleproliferasjon og eksfoliering av døde celler aktiveres.
 • Fedme, overflødig vekt øker belastningen på føttene, som er trykket på huden.
 • Plattfot, sykdom, ben ledd, krumning av foten bein, halthet, forsterket belastningen på ankelen - disse patologiene hindre jevn belastningsfordeling på foten og utvikler hyperkeratose.
 • Langsiktig bruk av glukokortikosteroider, som akselererer cellefornyelsesprosesser.
 • Hyppig og lang isolasjon. Under påvirkning av ultrafiolett beste hud tørker opp, det provoserer patologiske prosesser i epidermis.
 • Profesjonelle faktorer, som hyppig interaksjon med aggressive kjemikalier.
 • Skader på livmorhalsen med medisinske instrumenter for abort eller operasjoner.
 • Virkningen av kjemikalier på livmor slimhinnen.
 • Inflammatoriske sykdommer i reproduktive systemet eller seksuelt overførbare sykdommer i historien.

Kategorien interne årsaker til dyskeratose inkluderer:

 • Diabetes mellitus, ledsaget av et brudd på hudfølsomhet, blodtilførsel til huden og økt tørrhet.
 • Genetisk forårsaket brudd på keratinsyntese.
 • Sykdommer som forårsaker patologiske prosesser og endringer i epidermis. Disse inkluderer eksem, psoriasis, seborrheic hudlesjoner, herpes, molluscum contagiosum og kontaktdermatitt.
 • Forskjellige erythroderma, ledsaget av rødhet og peeling av huden.
 • Fungal lesjoner av huden.
 • Genital infeksjoner, som syfilis og gonoré.
 • Forstyrrelser i det endokrine systemet, spesielt økt østrogennivå.
 • Nervesystemet, for eksempel depresjon, alvorlig stress.
 • Onkologiske prosesser.
 • Mangel på vitaminer A, C, E og gruppe B.
 • Patologi i tarmens, leversykdom og galleblærenes arbeid.
 • Pubertet, ledsaget av aktiv produksjon av hormoner og kreatin.
 • Aldring, ledsaget av en reduksjon i syntese av hormoner og redusere prosessen med fornyelse av hudceller.
 • Redusert immunitet mot infeksjoner.
 • Humant papillomavirus.
 • Brudd på terapi eller feil tilnærming til det ved behandling av cervikal ektopi.

Dyskeratose kan være godartet og ondartet, sistnevnte er funnet i Bowens sykdom og squamouscellekarsinom.

I følge utviklingsmekanismen er denne patologien:

 • proliferativ, når en unormalt stor mengde keratin syntetiseres;
 • oppbevaring, når prosessen med eksfolierende døde hudceller bremser seg.

Dyskeratose kan kjøpes, utvikles i løpet av en persons liv på grunn av interne forstyrrelser eller sykdommer, eller medfødt, når arvelighet spiller en viktig rolle.

I følge kliniske manifestasjoner klassifisert dyskeratose:

 • diffus, som påvirker store områder av huden;
 • follikulær, som påvirker hårsekkene;
 • warty;
 • Keratoderma.

Siden dyskeratose kan følge ulike sykdommer, er det nødvendig å skille sine symptomer fra tegnene til sykdommene selv.

Når dyskeratose ser ut, er huden drenert og skummel, er svettekjertelens arbeid betydelig redusert. Det er områder med keratinplater som danner lag fra 2 til 30 mm. Oppstår keratinisering av hårsekk, dannelse av knuter, hudhull i forskjellige størrelser. Sprekker begynner å dukke opp, oftest er de dype og smertefulle, hovedsakelig på føttene, albuer og palmer, sjeldnere på hodet.

Hele patologiske prosessen følger med blødning, utseende av sårdannelser og erosjoner, som over tid fanger et stort område av hud og sprer seg over hele kroppen. Begrensede foci ligner vorter eller calluses.

Diskeratose i huden og slimhinner følger med ulike keratoser og sykdommer. Det adskiller seg i sine spesifikke symptomer, avhengig av sykdommen som den kombineres med.

Behandling av dyskeratose i huden og slimhinner begynner med bruk av fuktighetskremer og vitaminkomplekser. Spesialisten foreskriver bruk av mykgjørende, fuktighetsgivende salver, ytre preparater som inneholder melkesyre og fruktsyre for mild avfeling av stratum corneum. Hormonpreparater, aromatiske retinoider kan foreskrives.

Terapi inkluderer også fysioterapi, for eksempel kryoterapi og laserterapi. Og nødvendigvis utføre behandlingsårsaker til dyskeratose.

Diskeratose av cervical leukoplakia kan være enkel eller uklar.

Med enkel dyskeratose er symptomene fraværende, og dette gjør diagnosen vanskelig. Scaly - påvirker ikke bare livmorhalsen, men utstikker også over overflaten, i form av hvite plakk mot en rosa-slimete bakgrunn.

Av og til kan en kvinne bli forstyrret av blødning fra et lite volum mellom perioder og oftest etter samleie.

Patologi påvirker forskjellige deler av slimhinnen, fra små til store områder, kan helt dekke livmorhalsen og skjeden. For å oppdage små endringer brukes en Schiller-test med jod til å plette det patologiske området. I tilfelle av omfattende lesjoner utføres cytologiske undersøkelser av smøret, og atypia undersøkes ved biopsi. Utfør og skrap epitelet av livmorhalsen.

Disse undersøkelsene er nødvendige for å utelukke forstadier i livmorhalsen.

Behandling av slik patologi utføres ved kirurgisk inngrep. Patologiske områder er cauterized med en laser, sjelden av kjemiske midler. Operasjonen utføres på syvende dagen av kvinnens menstruasjonssyklus.

Medfødt dyskeratose er en arvelig form av sykdommen forbundet med X-kromosomet.

Denne patologien inkluderer en triade av symptomer:

 • spiker dystrofiske endringer;
 • hud hyperpigmentering;
 • leukoplakia slimete.

Den primære manifestasjon av medfødt dyskeratose - spiker dystrofi, de blir tynnere, blir sprø og striated i lengderetningen. Etter noen år blir ansiktets, nakkens, øvre brystets maske hyperpigmentert. Lesjonsstedet er i gjennomsnitt ca. 2-8 mm i diameter. Integrene atrofi, blir brune, edderkoppevene vises på dem. Ofte utvikler hyperhidrose og hyperkeratose av føttene og palmer, akrocyanose og skallethet. Etter en stund faller neglene, ofte på føttens fingre, bort.

Som de blir eldre pasienten utvikler anemi, og til 25-30 alder påvirker slimhinnene i munnen dannes papler eller blemmer, skiftende erosjoner vises papillomavirus, atrofi tungepapiller, tennene faller ut. Over tid går leukoplakia til andre slimhinner i indre organer.

Behandlingen er rettet mot å gjenopprette benmargsfunksjonene ved å transplantere den. Tilordne anabole hormoner, kolonistimulerende faktorer, erytropoietiner.

Flere Artikler Om Typer Acne