Rozamette krem ​​er et farmasøytisk produkt beregnet på behandling av hudsykdommer ledsaget av utslett og inflammatoriske prosesser.

Dette middelet er effektivt for rosacea, eksem, dermatitt og sengetøy. Det hjelper ikke bare å akselerere sykdomsforløpet, men også å eliminere symptomene som forårsaker ubehag.

I denne artikkelen vil vi se på hvorfor leger forskriver Rosamet, inkludert bruksanvisninger, analoger og priser for dette stoffet i apotek. Reelle vurderinger av personer som allerede har benyttet Rosemet kan leses i kommentarene.

Sammensetning og utgivelsesform

Homogen 1% krem ​​med hvit farge har ingen lukt. Finnes i en aluminiumsrør på 25 g, som er i en eske.

Ingredienser 1 g krem:

 • Aktiv ingrediens: metronidazol - 10 mg;
 • Ytterligere komponenter: propylparhydroksybenzoat, metylparahydroksybenzoat, propylenglykol, emulgerende voks, flytende paraffin, glyserol, renset vann.

Klinisk-farmakologisk gruppe: antiprotozoal legemiddel med antibakteriell aktivitet til ekstern bruk.

Hva hjelper Rosamet?

Bruken av Rosamet er mulig i slike tilfeller:

 1. Seborrheisk dermatitt;
 2. seng sår;
 3. hemorroider;
 4. vulvovaginitis;
 5. Eksem forårsaket av infeksjon
 6. Rosa og akne vulgaris;
 7. Oral dermatitt;
 8. Legsår forårsaket av diabetes mellitus eller åreknuter.

Farmakologiske egenskaper

Mekanismen for å håndtere akne og comedoner er helt ukjent, men det er tydeliggjort at det ikke har noe å gjøre med livscyklusen til demodexmitt. Påvirkningen av komponentene i legemidlet på mengden eller kvalitativ sammensetning av sekresjonen som produseres av talgkjertlene, har heller ikke blitt avslørt. Det antas at metronidazol er eieren av et økt aktivitetsnivå rettet mot oksydasjonsmidler.

Under kliniske studier ble det funnet at Rosamet signifikant reduserer mengden aktiv form for oksygen produsert av nøytrofiler. En reduksjon i nivået av hydroksylradikaler og konsentrasjonen av hydrogenperoksid er også bemerket. Det er disse stoffene som kan forårsake inflammatoriske hudreaksjoner i sonen av skade lokalisering, siden de tjener som sannsynlige antioksidanter.

Instruksjoner for bruk

I henhold til bruksanvisningen brukes Rosett krem ​​2 ganger daglig. Belegglaget skal være tynt. Huden skal rengjøres med vann med et mildt, nøytralt rengjøringsmiddel 15 minutter før bruk av produktet.

 • Ved balanoposthitt og vulvovaginitt blir en liten mengde krem ​​påført ved hjelp av fingre eller en bomullspinne, mens du gni den. Anvendelsesområder: skader av forhuden, regionen av labia minora, penisens hode, vestibulenes område. Salven blir brukt 1-2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er vanligvis fra 8 til 10 dager.
 • Behandling av betente papiller, pustler, erytem med rosa og akne vulgaris (acnerozacea, acnevulgaris): Påføres huden tidligere rengjort med varmt vann eller lett vaskemiddel og tynn 1-2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Behandlingsforløpet i 1-2 måneder. Mellom rensing av huden og påføring av krem ​​anbefales å ta en pause på 15-20 minutter. Den terapeutiske effekten oppstår etter ca. 3 uker. Gjennomsnittlig behandlingstid er 3-4 måneder.

Funnet sverget fiende MUSHROOM spiker! Neglene blir rengjort om 3 dager! Ta det.

Rosamet (krem): bruksanvisninger, analoger og anmeldelser

Rosamet er en krem ​​basert på metronidazol, som har en utpreget dermatotropisk og antibakteriell effekt.

Når den brukes topisk, har den en anti-akne effekt, hvis mekanisme er ukjent (ikke relatert til effekten på tippen Demodex folliculorum funnet i hårsekkene og sekretjonen av talgkjertlene og hvilken som helst innflytelse på produksjonen av denne hemmeligheten).

Det har blitt fastslått at behandling med Rosamet-krem reduserer produksjonen av aktivt oksygen nøytraler, hydroksylradikaler og hydrogenperoksid, som er potensielle oksidanter som kan forårsake vevskader på stedet for betennelse.

Metronidazol er ineffektivt mot telangiektasi, merket med rosa akne.

Tilgjengelig i form av 1% krem ​​i aluminiumrør på 25 g. Utad er det en homogen hvit krem, nesten luktfri.

Sammensetning av Rosamet (1 g krem):

 • Metronidazol - 10 mg;
 • Hjelpekomponenter: flytende paraffin, propylenglykol, propylparhydroksybenzoat, glyserol, metylparahydroksybenzoat, emulgeringsvoks, renset vann.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Rosamet? I følge instruksjonene er stoffet foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Erytema med akne vulgaris (akne vulgaris) og rosa akne (acne rozacea);
 • Inflammede pustler og papiller;
 • vulvovaginitis;
 • Balanitt, fasting og balanopostitt.

Instruksjoner for bruk Rosamet, doseringskrem

Kremet påføres utelukkende eksternt. Unngå kontakt med øyne og slimhinner. Etter bruk, vask hendene grundig med såpe og vann.

For behandling av erytem, ​​inflammerte papiller og pustler, anbefales det å bruke et tynt lag Rosamet på renset hud 1-2 ganger om dagen. Behandlingens varighet bestemmes av legen og er som regel 1-2 måneder.

Mellom prosedyrene for rensing av huden og påføring av krem ​​på den, bør det ta minst 10-20 minutter.

Den synlige terapeutiske effekten oppstår 2-3 uker etter påføringen av Rosamet. I løpet av behandlingen anbefales det ikke å holde seg i den åpne solen i lang tid.

Når vulvovaginitis, balanitis, balanoposthitis Rozamet innlegg og krem ​​brukes til overflaten av lesjon i forhuden, glans penis, vestibylen og kjønnsleppene med fingertuppen eller bomullspinne, gni forsiktig. Frekvens i bruk - 1-2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 8-10 dager.

I tilfelle av betennelse i huden på applikasjonsstedet av legemidlet, er det nødvendig å redusere en enkelt dose eller midlertidig stoppe behandlingen.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger når du forskriver Rozamets krem:

 • Allergiske reaksjoner (urticaria, hudutslett) på kremens komponenter - hyperemi, peeling og brenning av huden, rive.

Kontra

Rosamet er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • Overfølsomhet overfor stoffet.

Med forsiktighet: under graviditet (jeg sikt), under amming.

overdose

Tilfeller av overdosering ved bruk er ikke registrert.

Et signifikant overskudd av terapeutisk dose metronidazol fører ikke til utvikling av bivirkninger. Når det påføres topisk, absorberes stoffet litt og har ingen systemisk effekt.

Analoger krem ​​Rosamet, prisen på apotek

Om nødvendig kan Rosamet byttes ut med en analog for terapeutisk virkning - disse er legemidler:

Ved å velge analoger er det viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Rosamet-krem, pris og omtaler ikke gjelder for legemidler med tilsvarende effekt. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Rosamet 1% 25g krem ​​- fra 206 til 270 rubler, ifølge 569 apotek.

Oppbevares ved temperaturer ikke over 25 ° C. Oppbevares utilgjengelig for barn. Holdbarhet - 2 år.

Salgsbetingelser fra apotek - uten resept.

Omtaler viser effekt ved bruk av Rozamets krem ​​for akne, samt spor og røde flekker igjen fra utslett. Det fjerner effektivt betennelse uten å overdrype huden. Resultatet av behandlingen blir merkbart etter bare 2-3 uker.

ROZAMET

◊ Aktuell krem ​​1% hvit, homogen, luktfri.

Hjelpestoffer: glycerol - 12,9 mg, flytende paraffin - 90 mg, emulgerende voks - 100 mg, propylenglykol - 20 mg, metylparhydroksybenzoat - 0,7 mg, propylparhydroksybenzoat - 0,3 mg, renset vann - 766,1 mg.

25 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Når den brukes topisk, har den en anti-akne effekt, hvis mekanisme er ukjent (ikke relatert til effekten på tippen Demodex folliculorum funnet i hårsekkene og sekretjonen av talgkjertlene og hvilken som helst innflytelse på produksjonen av denne hemmeligheten). Metronidazol for ekstern bruk kan ha antioxidantaktivitet. Det er fastslått at det reduserer produksjonen av aktivt oksygen betydelig ved nøytrofiler, hydroksylradikaler og hydrogenperoksid, som er potensielle oksidanter som kan forårsake vevskader på stedet for betennelse. Metronidazol for ekstern bruk er ineffektivt mot telangiektasi, merket med rosa akne.

Når det brukes topisk, blir stoffet praktisk talt ikke absorbert.

- Inflammet papir, pustler;

- erytem med rosa og vulgært akne (akne rozacea, akne vulgaris);

Med forsiktighet: graviditet (jeg trimester), amming.

Utad. Behandling av betente papiller, pustler, erytem med rosa og akne vulgaris (acnerozacea, acnevulgaris): Påføres huden tidligere rengjort med varmt vann eller lett vaskemiddel og tynn 1-2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Behandlingsforløpet i 1-2 måneder. Mellom rensing av huden og påføring av krem ​​anbefales å ta en pause på 15-20 minutter. Den terapeutiske effekten oppstår etter ca. 3 uker. Gjennomsnittlig behandlingstid er 3-4 måneder.

Balanoposthitt, vulvovaginitt: klemme ut en liten mengde krem ​​fra et rør, påført overflaten av skader av glanshodet, forhuden, liten labia, vestibulen, med en bomullspinne eller fingre, litt å gni 1-2 ganger om dagen. Behandlingens varighet er 8-10 dager.

Bivirkninger etter ekstern bruk av metronidazol er ekstremt sjeldne. Allergiske reaksjoner (urticaria, hudutslett) er mulige; hyperemi, peeling og brenning av huden, vannfulle øyne.

Etter ekstern bruk er konsentrasjonen av metronidazol meget lav og muligheten for interaksjon er minimal. Ved samtidig avtale øker virkningen av warfarin og andre indirekte antikoagulantia.

Legemidlet er kun beregnet på ekstern bruk. Unngå kontakt med øynene, da dette kan forårsake øyebetennelse og rive. I tilfelle kontakt med øynene, vask dem med rikelig med vann. I tilfelle av betennelse i huden, bør hyppigheten av bruk av legemidlet reduseres eller midlertidig seponeres. Under bruk av stoffet bør man unngå direkte sollys.

Full medisinske instruksjoner for bruk av stoffet Rosamet

Instruksjonene for bruk av Rosamet indikerer at det er et antimikrobielt legemiddel med høy effektivitet. Før du bruker medisinen, bør du gjøre deg kjent med det for å få informasjon om forholdsregler.

Antimikrobielle legemidler, opprettet på grunnlag av metronidozol. Vellykket brukt til å behandle pasienter som lider av akne og rosacea. Det aktive stoffet har en antiprotozoal effekt, i tillegg er det en merkbar kamp mellom Rosamet og mikrober. Mite Demodex folliculorum har blitt utryddet, da den har en markert anti-inflammatorisk og anti-parasitisk effekt på den.

Ifølge dermatologer behandler Rosamet salve ulike sykdommer som er lokalisert på huden. Effekten av stoffet mot eksem, trykksår og dermatitt av forskjellige typer har blitt bevist. Samtidig er ikke bare akselerasjonen av helbredelsesprosessen bemerket, men også eliminering av symptomene på sykdommen, noe som fremkaller en følelse av markert ubehag hos pasienten.

Det internasjonale navnet på stoffet - Metronidazol, handelsnavn - Rosamet. Legemidlet er en krem ​​av homogen type, med en hvit nyanse, uten en uttalt lukt. Konsentrasjonen av terapeutisk form er 1%. Utløsningen foregår i et rør av aluminium, som er plassert i en pappkasse, pakningsvolumet er 25 g.

Sammensetningen inneholder 10 mg av den aktive substansen - metronidazol og forskjellige tilleggskomponenter. Listen over hjelpestoffer inkluderer følgende:

 • glycerol;
 • renset vann;
 • emulgerende voks;
 • flytende paraffin;
 • propylparahydroksybenzoat;
 • propylenglykol;
 • metylparahydroksybenzoat.

Noen ganger er det et spørsmål om involvering av stoffet i en bestemt klinisk og farmakologisk gruppe. Rozamet tilhører antiprotozoal type medikamenter med uttalt antibakteriell aktivitet. Bruk er bare mulig utenfor, det er strengt forbudt å bruke salve innsiden. Lagring utføres ved en temperatur ikke høyere enn +25 grader, bare på et mørkt sted.

Gjennomsnittlig pris for en pakke er litt høyere enn 200 rubler, noen ganger kan den overskrides. Prispolitikken er ofte avhengig av produsenten eller apotekskjeden. Men selv om det er noen endringer i kostnaden, kan Rosamet tilskrives kremer fra budsjettgruppen. Salg uten resept er tillatt, da det ikke er noen komponenter i sammensetningen som er farlig eller forbudt for fri tilgang.

Den terapeutiske sammensetning tillater bruk av krem ​​ikke bare for hudutslett. Derfor er det fornuftig å vurdere i større detalj alle sykdommene og reaksjonene som krever utnevnelse av stoffet. På tannfeltet har Rosamet en terapeutisk effekt i nærvær av:

 • periodontal sykdom;
 • infeksjoner av ulike typer (aerob eller anaerob);
 • betennelse med nærvær av pus i det maksillofaciale området.

Rosamet har vist seg godt for akne og andre hudproblemer:

 • sprekker i anus;
 • hemorrhoid sykdom;
 • seng sår;
 • åpne sår som ikke helbreder i lang tid;
 • Sår av den trofiske typen i nedre lemmer, forårsaket av diabetes mellitus eller åreknuter.
 • smittsomme sykdommer i huden;
 • seborrheisk dermatitt;
 • rosacea (dette inkluderer også en poststeroid-type utslett);
 • fet seborrhea;
 • akne vulgaris.

I tillegg kan systemisk terapi i form av Rosamet inngå i systemisk terapi. Dens formål krever tilstedeværelse av en av følgende sykdommer:

 • smittsomme lesjoner av beinvev eller ledd;
 • ekstraintestinal amebiasis;
 • balantidiasis;
 • trichomoniasis;
 • Protozoale smittsomme sykdommer;
 • sepsis;
 • infeksjoner i bekkenområdet eller mage-tarmkanalen;
 • pseudomembranøs kolitt, som skjedde mens du tok antibiotika;
 • gastrit eller duodenalt sår.

Også er salven foreskrevet i løpet av radioterapi, den har en radiosensibiliserende effekt. Vanligvis antas søknaden dersom pasientene viser resistens av tumordannelsen, utløst av hypoksi i svulstceller.

I noen tilfeller fungerer Rosamet som et forebyggende stoff. For eksempel, når du vil forhindre forekomsten av komplikasjoner etter operasjonen. Det er spesielt viktig å bruke det under kirurgiske manipulasjoner i tykktarmen, nær-rektalområdet eller gynekologisk type kirurgiske inngrep. Et slikt tiltak reduserer sannsynligheten for infeksjon og betennelse flere ganger.

Hvis du følger de vedlagte instruksjonene, blir behandlingsblandingen påført det berørte området minst to ganger per dag. Laken av Rosamet på huden bør ikke være veldig tykk, verktøyet skal fordeles forsiktig over overflaten. Før du gjør manipulasjoner, er 15 minutter før du bruker salven å rydde huden. For å gjøre dette, bruk vann og en nøytral vaskemiddel mild effekt:

 1. 1. I tilfelle medisinsk behandling for akne-betent papiller eller erytem, ​​blir krem ​​påført to ganger om dagen. For å gjøre dette, om morgenen og om kvelden, blir huden forsiktig rengjort med varmt vann. Noen ganger er det mulig å bruke et lett vaskemiddel. For et behandlingsforløp fordeles ca 60 dager, med et positivt resultat blir perioden 2 ganger kortere. Vi må ikke glemme at etter at renseprosessen skal ta omtrent en halv time før salven ligger på problemområdet. Pasienter merker at den terapeutiske effekten manifesteres etter 21 dager.
 2. 2. Hvis det diagnostiseres med vulvovaginitt eller balanopostitt, blir sammensetningen påført ved hjelp av en tampong. I tillegg kan du forsiktig gni kremet med fingrene i det berørte området. Det er nødvendig å nøye behandle huden på labia minora, skadet foci av forhuden og penisens hode. Du kan ikke ignorere vagina i vagina, ellers er det fare for å forsinke behandling på grunn av utilstrekkelig eksponering for stoffet. I dette tilfellet blir behandlingen gitt ikke mer enn 10 dager, søknaden forventes to ganger om dagen. Ved mild eller innledende sykdom brukes krem ​​kun om morgenen.

Noen ganger er det mulig å erstatte stoffet med sine analoger, noe som er ganske mye i det farmasøytiske markedet. Men det må være en god grunn til denne tilpasningen. Bruk av et annet legemiddel bør bare foreskrives av en behandlingsdermatolog.

Liste over salver som kan erstatte Rosemeat:

Dette er de vanligste alternativene som finnes i det medisinske markedet.

Pasienter er alltid interessert i spørsmålet om Rosamets bivirkninger provoserer, instruksjonen sier at de er. Selv om listen er ganske beskjeden, tillater de å gjøre avtaler til ulike grupper av pasienter uten mye bekymring. I tillegg har manifestasjonen av uønskede effekter et svært svakt uttrykk, så det er ikke nødvendig med ytterligere behandling for deres lettelse.

Leger mener at det er vanskelig å skikkelig vurdere tilstanden til en person under behandling med metronidazol. Faktisk kan mange elementer fra listen over bivirkninger forekomme med uttalt rosacea.

Bivirkninger av systemtypen skjer nesten ikke, årsaken er at den høye konsentrasjonen av legemidlet i perioden med lokal administrering er på sitt laveste nivå.

I enkelte tilfeller klaget pasienter om en allergisk reaksjon i form av:

 • elveblest;
 • irritasjoner av huden av ulike typer (rødhet, kløe, tørrhet, prikking, økt temperatur på huden i stedet for lokalisering av problemet);
 • utslett og ubehag i det berørte området.

Allergier kan forårsake hjelpestoffer, som er inkludert i sammensetningen. Spesielt klager pasienter ofte på reaksjoner på grunn av propylparhydroksybenzoat eller metylparhydroksybenzoat.

Overdosering på grunn av bruk av stoffet i medisinsk praksis ble ikke observert. Ifølge eksperter er det nesten umulig å overskride den terapeutiske frekvensen av metronidozol i kroppen. Siden kremet kun brukes lokalt, forekommer den aktive absorpsjonen av stoffet ikke. Av denne grunn er det ingen systemisk innvirkning.

Kontraindikasjoner inkluderer:

 • lesjoner av CNS organisk type;
 • leversvikt (forutsatt at vi snakker om utnevnelse av høye doser av gelen);
 • overfølsomhet;
 • problemer med koordinering av motorfunksjonen;
 • leukopeni.

Med ekstrem forsiktighet, gjør avtaler når en kvinne fôrer en baby og i trimesteren med å bære en baby.

Pasienter som behandles med legemidlet bør ikke bruke etanol (alkoholholdige drikker) i noen form. På grunn av forsømmelsen av utførelsen av dette elementet, kan det oppstå en rekke ubehagelige slike symptomer:

 • magesmerter av spastisk natur;
 • skarp spyling av ansiktet, følelse av varme;
 • lyst til å kaste opp, langvarig kvalme;
 • hodepine av ulike typer;
 • utvikling av et disulfiram-lignende fenomen.

Hvis pasienten ikke har fylt 18, bør ikke amoksicillinkombinasjonsregimer brukes. Langsiktig administrasjon er mulig, men det er viktig å overvåke blod og urinverdier.

Forutsatt at bruken av legemidlet ble fulgt av utviklingen av leukopeni, kan behandling være aktuelt. Legen skal evaluere pasientens tilstand og observere mulig spredning av den smittefarlige artsprosessen. Oppsigelse av terapeutisk terapi medfører svimmelhet, forekomsten av ataksi, problemer med nevrologisk status.

Behandling i den kvinnelige halvdelen av Trichomonas vaginitt eller urinitt av samme type hos menn innebærer langvarig avholdenhet fra seksuell aktivitet. Et obligatorisk element betraktes som behandling av alle seksuelle partnere. Etter at terapien er fullført, utføres kontrollforsøk for trichomoniasis i 3 påfølgende sykluser. Pass på at menstruasjon og etter det.

Hvis ekstern bruk er beregnet, er det forbudt å tillate situasjoner hvor gelen er på øyeslimhinnen. Slike fenomen medfører rikelig tåre og irritasjon. Ved uforsiktig bruk og mulig penetrasjon av produktet i øyet, er det verdt å vaske dette området med rikelig med rent, varmt vann.

Noen ganger etter behandling av giardiasis er alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen notert. Etter en måned analyseres avføring med intervaller mellom samlinger på flere dager. For et nøyaktig resultat er det nødvendig med minst 3 prøver fra en pasient.

Det ble bemerket at selv ved vellykket behandling viste noen pasienter laktoseintoleranse på grunn av invasjon. En slik tilstand kan til og med vare i flere måneder, noen tar feilaktig symptomene for manifestasjon av giardiasis.

Personer hvis yrke kan være forbundet med behovet for økt oppmerksomhet, bør advares om mulig svimmelhet forårsaket av å ta stoffet. Med forsiktighet er Rosamette Cream foreskrevet for drivere som kjører ulike biler.

I noen tilfeller fikk pasientens urin en rødbrun nyanse. En lignende reaksjon oppstår på grunn av det vannløselige pigmentet i blandingen, hvor dannelsen av dem fremkalles ved metabolisme av metronidazol. I sjeldne tilfeller ble treponema-immobilisering og en positiv reaksjon på Nelson-testen observert.

Rosamet - et antimikrobielt stoff er mye brukt til å behandle ulike sykdommer, men doseringen må observeres for ikke å forårsake bivirkninger.

Rozamet

Beskrivelse fra og med 26. september 2014

 • Latinsk navn: Rozamet
 • ATX-kode: D06BX01
 • Aktiv ingrediens: Metronidazol (Metronidazol)
 • Produsent: Jadran JSC Galen Laboratories, Kroatia

struktur

Rosamets salve inneholder det aktive stoffet metronidazol (10 mg), samt propylenglykol, renset vann, metylparhydroksybenzoat, flytende paraffin, propylparhydroksybenzoat, glyserin, emulgerende voks.

Utgivelsesskjema

Homogen 1% krem ​​med hvit farge har ingen lukt. Finnes i en aluminiumsrør på 25 g, som er i en eske.

Farmakologisk aktivitet

Gelen har antiprotozoale og antimikrobielle lokale effekter.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Den aktive ingrediensen i legemidlet er metronidazol, som har antibakteriell og antiprotozoal aktivitet, som forårsaker ødeleggelse av DNA i mikrobielle celler og stopper syntesen av nukleinsyrer. Det har også antioksidant aktivitet, på grunn av hvilket oksidativt stress er redusert i fokus av betennelse.

Stoffet er ineffektivt mot telangiektasier, som er merket med rosa akne.

Legemidlet for lokal administrering blir praktisk talt ikke absorbert. Data om metabolismen og utskillelsen av det aktive stoffet etter lokal søknad er ikke gitt. Metronidazol metaboliseres i leveren og utskilles av nyrene.

Indikasjoner for bruk

Det anbefales å utnevne Rosamet krem ​​i følgende tilfeller:

 • med post-steroidal rosacea (rosa akne);
 • liggesår;
 • rosa akne, manifestert under aldershormonforandringer;
 • trophic ulcers;
 • akne vulgaris;
 • vulvovaginal;
 • pustulære hudlesjoner;
 • seborrheisk dermatitt;
 • infeksjoner med papulær utslett;
 • balanoposthitis;
 • smittsomt eksem
 • dermatitt av uspesifisert opprinnelse.

Kontra

Rosamet er kontraindisert for akne hos pasienter med overfølsomhet overfor metronidazol, parabenderivater, imidazol og andre lignende forbindelser.

Legemidlet regnes for å være betinget kontraindisert i løpet av første trimester av svangerskapet og under laktasjonsperioden.

Bivirkninger

Under behandling med Rosamet observeres bivirkninger ganske sjelden, og i en ganske mild form, tolereres det lett når det påføres topisk.

Allergiske reaksjoner som urticaria, utslett, irritasjon (rødhet, brennende, tørrhet, prikking, lokalisert temperatur i huden), kløe er vanligst observert. Andre stoffer som utgjør preparatet kan også forårsake en slik reaksjon: propylparhydroksybenzoat og metylparhydroksybenzoat. En allergisk reaksjon kan bli forsinket.

Utslipp av tårer kan skyldes å påføre en gel på øyet.

Det er ganske vanskelig å vurdere kroppens respons på metronidazol, siden de fleste av symptomene beskrevet ovenfor er også iboende av rosacea.

Systemiske bivirkninger ved bruk av stoffet er usannsynlig, da konsentrasjonen av legemidlet for lokal bruk er svært lav.

Rosemet krem, bruksanvisning (metode og dosering)

Instruksjoner for Rosamet ved behandling av erytem, ​​inflammerte pustler, papiller, akne vulgaris: huden er forrenset med varmt vann eller vaskemiddel, etter at denne salven er gnidd i et tynt lag. Prosedyren må gjentas opptil 2 ganger om dagen: om morgenen og om kvelden. Behandlingsforløpet er 1-2 måneder. Etter å ha renset huden, må minst 15 minutter passere før gelen påføres, og dermed redusere risikoen for betennelse. Den terapeutiske effekten observeres i gjennomsnitt etter tre uker.

Ved balanoposthitt og vulvovaginitt blir en liten mengde krem ​​påført ved hjelp av fingre eller en bomullspinne, mens du gni den. Anvendelsesområder: skader av forhuden, regionen av labia minora, penisens hode, vestibulenes område. Salven blir brukt 1-2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er vanligvis fra 8 til 10 dager.

overdose

Tilfeller av overdosering ved bruk av dette stoffet registreres ikke. Overdreven terapeutisk dose av metronidazol er usannsynlig. Når det påføres topisk, absorberes stoffet i små mengder uten å utøve en systemisk effekt.

interaksjon

Samspillet mellom krem ​​Rosamet når det ble påført topisk med andre legemidler, ble ikke påvist. Det anbefales å ta forsiktighet ved bruk av dette parallelle og andre legemidler.

Metronidazol øker den antikoagulerende virkningen av warfarin og andre koumarin-antikoagulanter. Dette fører til en lengre periode med dannelse av protrombin.

Redusert antimikrobiell aktivitet av fenobarbital i interaksjon med metronidazol på grunn av den akselererte metabolisme av sistnevnte.

Samtidig bruk av Rosamet med disulfiram øker nivået av stoffetoksisitet, som et resultat av hvilke nevrologiske symptomer kan utvikles.

Cimetidin bidrar til inhibering av metronidazol metabolisme, noe som kan føre til en økning i nivået i blodserum.

For å unngå utvikling av en disulfiram-lignende reaksjon under Rosamets terapi, bør man avstå fra å drikke alkohol.

Salgsbetingelser

Du kan få stoffet uten resept.

Lagringsforhold

Den optimale oppbevaringstemperaturen for Rosamet-krem er ikke høyere enn 25 ° C.

Holdbarhet

Oppbevar stoffet kan være innen 24 måneder.

Spesielle instruksjoner

Kun beregnet for ekstern bruk. Ved bruk, unngå kontakt med øynene, da dette kan forårsake irritasjon av øyens slimhinne. Under behandlingen anbefales det å unngå direkte sollys på den berørte huden.

Påvirker ikke evnen til å kjøre og konsentrere seg.

analoger

Hvilken er bedre: Rosex eller Rosemet?

Begge stoffene har en lignende sammensetning. Rosex har en bredere liste over indikasjoner, den kan også brukes til forbrenning, fet seboré og treg helbredende sår. Roex er kontraindisert i leukopeni, epilepsi og leversvikt. Det skal også bemerkes at Rozex, i motsetning til Rosamet, kan ha bivirkninger på mage-tarmkanalen, nervesystemet, følelsesorganene, urinsystemet, forårsake allergiske reaksjoner og lokal betennelse.

For barn

Det anbefales ikke at Rosameth foreskrives til barn under 12 år, siden effekten og sikkerheten ved bruk av stoffet i denne alderskategorien ikke er studert.

Under graviditet og amming

Når ammende stoff i mye større doser trer inn i morsmelken av moren. I graviditetens første trimester er bruk av stoffet kontraindisert, i løpet av andre og tredje trimesteren skal bare foreskrives når det er absolutt nødvendig.

Rosamet Anmeldelser

Produktvurdering blant kjøpere er ganske høy - 4,5 poeng. Anmeldelser av Rosamet er oftest positive: Salve hjelper godt fra akne, betennelse, tørker ikke huden. I tillegg observeres ikke bivirkninger ved bruk av salve hos pasienter. Den synlige effekten av bruk av salve observeres etter 2-3 uker. Men ikke alt salve virker så bra: Vurderinger av Rosamet krem ​​er også negative. Noen pasienter bemerker at etter bruk av gel, begynte ny akne å dukke opp, de gamle tørket opp, men forsvant ikke hvor som helst.

Rosamet Pris

I Moskva er prisen på Rosamete krem ​​i størrelsesorden 125 - 158 rubler.

Rozamet

Narkotikabeskrivelse

Rosamet er et anti-inflammatorisk og anti-parasittisk, bredspektret middel.

Det aktive legemiddelet i salvenes sammensetning er metronidazol (Metronidazol).

Det brukes til å behandle akne, akne på ansikt og kropp, som er forårsaket av parasittiske mikrober og bakterielle virus. Metronidazol er et anti-inflammatorisk og antimikrobielt stoff som stopper syntesen av nukleinsyrer i cellen av en mikroorganisme, noe som fører til parasittens død.

Rosamet er følsomt for anaerobe bakterier og gram-positive mikroorganismer. Salven ikke bare omhandler infiserte områder av huden, det har også muligheten til å gjenopprette huden helt etter arr og akne flekker.

Sammensetningen av stoffet

Salvens sammensetning omfatter:

 • metronidazol;
 • dioksipropan;
 • metyl- og metylestere;
 • emulsjonsvoks;
 • glycerol;
 • paraffin voks;
 • para-hydroksybenzosyre;
 • propylenglykol;

Skjema for utgivelse

Rosamet kommer i form av hvit krem, luktfri. Salven har en jevn konsistens. Fabrikkemballasje på 25 gram i et aluminiumrør med dobbelt lakkbelegg og en beskyttende membran under hetten. Legemidlet er pakket i merkede pappkasser.

Hver originalpakke inneholder følgende informasjon:

 1. Navnet på stoffet.
 2. Indikasjon av det aktive legemiddelet.
 3. Informasjon om produsenten.
 4. Nummer og serie.
 5. Varemerkekvalitet.
 6. En kort beskrivelse.
 7. Utstedelsesdato og holdbarhet for legemidlet.

I hver boks komplett med stoffet, solgt applikator for påføring av krem.

Farmakologiske egenskaper

Rosamet brukes til ekstern bruk. Legemidlet har et lavt absorberbarhetsnivå.

Den har antimikrobielle og antiparasitiske egenskaper. Nitrogruppen av stoffet, er innebygd i respiratorisk system av mikrober, og forårsaker parasittiske organismer og anaerobe celler å dø. Undertrykker DNA-syntese, som forårsaker nedbrytning av mikroorganismer.

Rosamet har et bredt spekter av handling, er et aktivt middel for behandling av sykdommer forårsaket av:

 • anaerobe gram-negative mikroorganismer;
 • anaerobe gram-positive pinner;
 • anaerobe gram-positive cocci;
 • fuzobakterii;
 • bacteroids;

Med systematisk akkumulering i kroppen har den en trichomonacid effekt. Brukes til å behandle akne, har antioksidantegenskaper.

Indikasjoner for bruk

Rosamet - et stoff med et bredt spekter av handling. Utnevnt til behandling og forebygging av ulike sykdommer knyttet til lesjoner av dermis.

Det brukes til å behandle:

 • Anaerob og putrefaktive infeksjoner som aktivt påvirker det subkutane fettvev, muskelmasse og muskelsaker.
 • Hudutbrudd assosiert med utryddelsen av Helicobacter pylori,
 • Dermatitt av uspesifisert opprinnelse;
 • Infeksjoner av dermis med papulær utslett;
 • Poststeroidal rosacea (acne rozacea). Akne rosacea, som manifesterer seg i form av røde papiller med purulent formasjon.
 • Akne vulgaris (akne vulgaris) er en endring i pilosebation strukturer av hårceller og talgkirtler. Forårsaker akneutslett i huden.
 • Blandede bakterielle infeksjoner av huden;
 • Eksem - et symmetrisk utslett på ansiktets hud, som til slutt sprer seg over hele kroppen. Utslett vises som papiller med sårvæske.
 • Seborrheic eksem er en dysfunksjon av hud sebaceous glands. Vanligvis manifestert seg bak auriklene, nesen - de labielle folder, på brystet og mellom skulderbladene.
 • Steroiddermatitt. Rosa akneutslett. Når kjører skjemaer utslett påvirker huden på kinnene og templene.
 • Seborrheic dermatitt, som manifesterer seg som gulaktige plakk mot en bakgrunn av røde flekker. Det er utøst på ansiktet, det kan dukke opp bak ørene og i auriklene.
 • Trophic ulcers av nedre ekstremiteter som oppstår mot bakgrunn av åreknuter og diabetes.
 • Sakte helbredende sår, som er i ferd med å helbrede, har blitt utsatt for patogene mikrober.
 • Hud senger på grunn av konstant trykk og sirkulasjonsforstyrrelser i enkelte områder av huden. Pasienter med begrenset bevegelse påvirkes hovedsakelig.
 • Konsekvensen av balanopostitt. Mannlig kjønnsykdom med alvorlig betennelse og hevelse i lyskeområdet.

Listen inneholder noen sykdommer som kan behandles med Rosamet salve.

Kontra

Legemidlet er strengt kontraindisert hos pasienter med overfølsomhet overfor salvenes komponenter.

Ikke bruk stoffet i første trimester av svangerskapet. Hvis etter denne perioden, det er behov for å bruke stoffet, bør du konsultere legen din for råd.

Bruken av stoffet under amming, er årsaken til midlertidig opphør av å mate barnet. For å unngå allergiske reaksjoner er det nødvendig å nøye studere instruksjonene, og for å eliminere mulige negative konsekvenser for kroppen.

Instruksjoner for bruk

Før du bruker krem, må huden rengjøres. For rengjøring anbefales det å bruke milde vaskemidler i kombinasjon med varmt vann. For å bruke salven, etter vannbehandlinger, er det bare mulig etter 20 minutter.

Full tørking av huden før påføring av krem ​​er en garanti for antiinflammatorisk prosess. For behandling av utslett, akne og purulente papler av forskjellig opprinnelse, brukes Rosamet 2 ganger om dagen (morgen og kveld).

For å gjøre dette, ikke mye krem, må du gni, lette bevegelser, inn i huden. Den terapeutiske effekten oppstår etter 10-15 dagers bruk av legemidlet. Varigheten av behandlingen er fra 20 til 70 dager, avhengig av etiologien.

For behandling av ytre kjønnsorganer, bruk salve 2 ganger om dagen. Før bruk er det obligatorisk å utføre hygieniske prosedyrer, det anbefales ikke å bruke såpeløsninger. Kremet må påføres en bomullspinne og lys, i en sirkulær bevegelse, gni, den medisinske sammensetningen i den berørte huden.

Rosemet brukes til å påføres under okklusiv dressing for å forhindre inntrenging av skadelige mikroorganismer i åpne sår. Denne forbindelsen brukes til gjennom sår, det skaper effekten av pleura og blokkerer inngangen til sår, luft og parasittiske mikrober.

Interaksjon med andre legemidler

Krem Rosamet har en høy effektivitet, hvis den tildeles sammen med legemidler til intern bruk.

Det er ingen spesielle kontraindikasjoner for narkotikainteraksjon. Siden Rosamet har lav absorpsjon, kommer ikke dets kjemiske sammensetning inn i blodet, og påvirker dermed ikke de interne prosessene.

Det er imidlertid unntak som må tas hensyn til i komplisert terapi:

 1. Metronadazol øker antikoagulasjonsprosessene og forlenger perioden for dannelse av protrombin, kumaronpreparater.
 2. Metronadazol reduserer fenobarbitalets antimikrobielle egenskaper.
 3. Metronadazol forårsaker allergiske reaksjoner hos pasienter som tar alkohol.

Bivirkninger og overdosering

Under bruk av Rosamet er bivirkninger sjeldne. En overdose av stoffet ble ikke oppdaget, stoffet er praktisk talt ikke absorbert i pasientens blod og har ingen effekt på de indre organene.

Unntaket er individuell intoleranse, i slike tilfeller kan du støte på:

 • Allergiske reaksjoner i form av urticaria.
 • Rødhet av huden på steder med samhandling med stoffet.
 • Brennende, tørrhet og kribling i områdene skade.
 • Alvorlig kløe.
 • Lokal temperaturøkning, berørt hud.

Legemidlet kan forårsake overdreven utslipp av tårer når du påfører Rosamet på huden rundt øynene.

Pris og analoger

Prisen på Rosemet krem ​​for 25 gram-215 rubler. Det er analoger av salve, med lignende indikasjoner. De farmakologiske egenskapene til disse legemidlene inkluderer behandling av sykdommer som Rozamets krem ​​er aktiv for.

Til analoger kan tilskrives:

 1. Metrogil vaginal gel. Brukes til å behandle vaginale anaerobe infeksjoner. Det aktive stoffet er metronidazol. Prisen på 20 gram av stoffet er 234 rubler.
 2. Roex krem. Nesten fullstendig analog av stoffet. Forskjellen er en mer konsentrert sammensetning og flere ekstra komponenter på basis av kremmassen. Prisen på stoffet for 30 gram er 512 rubler.
 3. Oflomelid. Anti-inflammatorisk middel med regenererende effekt. Prisen på stoffet er 264 rubler.
 4. Oflokain. Salve på basis av ofloxacin og lidokain. Antimikrobielt og smertestillende middel. Pris 54 rubler. for 15 gram.
 5. Tinidazole. Det er følsomt for et stort antall mikroorganismer og anaerobe infeksjoner. Prisen på 5 gram av stoffet er 80 rubler.
 6. Zoatsid. Beregnet for behandling av amebiasis og andre infeksjoner forårsaket av protazoiner. Pris 312 rubler.

anmeldelser

 • Jeg har nylig hatt en baby.

Og etter barnehospitalet ble det et utslag på ansiktet en uke senere. Jeg forstår fortsatt ikke hvor det kommer fra, kanskje er kroppen svak, og kanskje har den tatt infeksjonen. Jeg dro til legen og foreskrev meg Rosamet krem. Behandlingsforløpet varer ikke lenge, alt gikk i 17 dager.

Jeg ammer ikke, så jeg utsatte ikke barnet for noen fare. Jeg likte dette verktøyet. Jeg anbefaler.

 • Jeg har seboré, i lang tid og i alvorlig form. Konsekvensen av en langvarig sykdom var skaden på huden bak ørene og inne i skallet. Føltes forferdelig. Jeg kjøpte denne salven og begynte å smøre huden. Peeling passerte om 5 dager, ubehaget forsvant også.

I kombinasjon med seborrheic medisiner oppnådde jeg en komplett kur mot den "irriterende" sykdommen. Og viktigst, prisen på Rosamet er ikke ublu og veldig rimelig.

 • Jeg er 30 år gammel, jeg har lenge glemt hva akne er. Men plutselig begynte ansiktet mitt å oppstå rart akne. Jeg, selvfølgelig, panikket og løp til legen. Gjorde undersøkelsen og ble overrasket. Til slutt ble det skrevet at jeg har Rosacea.

I folket kalles denne sykdommen rosa ål. Jeg dro til apoteket og arbeideren anbefalte meg å prøve Rosamet krem. For å være ærlig, først bare smurt acne, de er borte. Da la jeg merke til at min hud var bleknet og frisket opp.

Påfør kremet daglig, under sminke. Huden ser vakker ut, ikke tørr og moderat fuktig. Rosamet er min lille skjønnhetshemmelighet.

 • Min mor har blitt lammet i flere år. Liggende beveger seg ikke, og selvfølgelig som følge av dette, begynte trykksårene å dukke opp. Jeg sluttet til og med jobben min for å ta vare på henne, men uansett hvor hardt jeg prøvde, hadde jeg fortsatt sår.

Behandlet på ulike måter, visste ikke hva de skulle gjøre. Takket være den unge legen, jobber han nylig i vår klinikk, foreskrevet Rosamet-krem. Jeg kjøpte, men trodde egentlig ikke på effektivitet. Små sår var borte i 3-4 dager, men for behandling den største, måtte jeg tilbringe en måned, men også helbredet.

Mamma, selvfølgelig, er ikke lenger på føttene, men likevel, i det minste er det sant, men jeg lettet hennes tilstand.

 • Jeg hadde vulvovaginitt. Jeg snakker ikke om årsakene til hans utseende, men tror meg en veldig stygg ting. Umiddelbart panikket, hadde lest alt om konsekvensene og overgangen til kronisk form. Etter slik informasjon var jeg klar til å kjøpe alle legemidler i verden for en kur.

Men merkelig nok, måtte ikke. Noen stoffer jeg foreskrev i form av tabletter og krem ​​Rosamet. Ubehag gått etter 3 dager. Fullstendig gjenopprettet etter 8, men stoppet ikke og smurt i ytterligere 4 dager for å konsolidere resultatet.

Nå sunn, takket være effektiv behandling.

Rosamet: instruksjoner for bruk av krem, som hjelper, sammensetning, analoger

Antimikrobielt middel brukes eksternt for akne, for behandling av rosacea, balanoposthitt. Rosamet har antibakterielle og antiinflammatoriske effekter. Den samme effekten utøves av analoger som inneholder metronidazol.

Sammensetningen av antibakteriell krem

Preparatet inkluderer metronidazol, som i de første årene etter opprettelsen ble brukt som et antiprotozoal middel. Forskerne oppdaget da at det aktive stoffet hemmer aktiviteten til både protozoer og bakterier. Denne verdifulle eiendommen tillater bruk av metronidazol som et sterkt antimikrobielt middel.

Rosamets sammensetning (i 100 g myk doseringsform):

 • metronidazol - 1 g.
 • glycerin, 1,3 g;
 • andre hydrokarboner - 21 g;
 • renset vann - 76,6 g

Noen ganger i vurderinger om Rozamets krem ​​skriver de at dette middelet ikke inneholder antibiotika. Metronidazol er en antibakteriell kjemoterapi, det er ikke et naturlig stoff. I de siste årene, for å erstatte de "tradisjonelle" antibiotika som er avledet av sopp og bakterier, kommer i økende grad produkter av kjemisk syntese. Metronidazol er et syntetisk antibakterielt middel.

Hva hjelper Rosamet

Metronidazol i krem ​​trenger gjennom epidermis, når bakteriecellen og interagerer med enzymene. En aktiv forbindelse fremkommer som settes inn og ødelegger mikrobiell DNA. Metabolisme stopper, slik at bakterien dør eller blir lettere ødelagt av celler i immunsystemet.

Mange patogener er følsomme overfor kremets aktive ingrediens:

 • Trichomonas vaginalis;
 • vaginal gardnerella;
 • peptostreptokokki;
 • klostridier;
 • veylonelly;
 • eubacteria.

Rosamet hjelper mot infeksjoner forårsaket av bakterier som lever i et oksygenfritt miljø. Propionibakterier og actinomycetene har moderat følsomhet. Metronidazol er praktisk talt ubrukelig når det er infisert med aerob mikrober.

Verktøyet brukes til ekstern behandling:

 • kronisk betennelse i ansiktets hud (rosacea);
 • erytem i akne (akne);
 • rød akne (papules);
 • pustler (pustler);
 • balanoposthitt og vulvovaginitt av smittsom opprinnelse (klamydia, trichomonas, gonoré, etc. etiologi).

Legemidlet brukes til hudsykdommer, som er preget av utseendet av røde flekker, purulente utslett.

Forskere foreslår at den anti-inflammatoriske effekten av metronidazol skyldes ikke bare den antibakterielle effekten. Kanskje det antimikrobielle stoffet har antioksidantegenskaper. Metronidazol reduserer mengden av aktivt oksygen og andre partikler som er istand til å oksidere middel i blandingen av cellemembraner, forårsake vevsskade og inflammasjon.

Rosamets anti-akne effekt vises ikke i alle tilfeller. Krem er effektiv mot bakterier, men hjelper ikke med infeksjonen med mite Demodex. Rozamet påvirker ikke de interne årsakene til de forskjellige typer av akne: hormonell ubalanse, forstyrrelser i mage-tarmkanalen, redusert immunforsvar. Den eksterne middel eliminerer ikke utvidelse av små blodkar, som er manifestert som en "edderkopper", "stjerner" "årer".

Instruksjoner for bruk av stoffet

Huden før du bruker kremet blir rengjort med kosmetisk melk, lotion for å fjerne støv, overskytende sebum. Vask eller ta en dusj. Bruk et nøytralt pH-vaskemiddel.

Etter vannbehandling, ta en pause på ca 20 minutter. Det kreves en pause for å fordampe gjenværende fuktighet, noe som kan redusere opptaket av krem. Påfør produktet og lett massasje slik at en tynn film forblir på huden.

Smør områder av ansiktet, rosacea, betent papler (knuter, akne), pustler. Disse abdominale elementene i et utslett i hverdagen kalles pustler. De er preget av tilstedeværelsen av en hvit eller gulaktig topp på bakgrunn av en rød base.

Kremet påføres 1-2 ganger om dagen, om morgenen og / eller om kvelden. Varigheten av terapeutisk kurs er fra 3 til 8 uker. Du kan bruke Rosemet i 3-4 måneder med pauser på 10-12 dager.

Metronidazol, når den påføres eksternt, har en svak systemisk effekt, siden den trenger litt gjennom blodet gjennom huden.

Behandlingen av bakteriell vulvovaginitt består i å bruke verktøyet med pads av fingrene eller ved hjelp av en bomullspinne på overflaten av den lille labia, på kvelden på skjeden. Legemidlet brukes 1 eller 2 ganger daglig i 8-10 dager.

Bruksanvisningene angir følgende behandlingsmetode for balanopostitt. En liten mengde midler påført med fingre eller en bomullspinne på hodet på penis, forhuden, lett gnidd. Hyppighet av bruk og behandling er den samme som med bakteriell vaginitt.

Under graviditet og amming

Rosamet er kontraindisert i første trimester av svangerskapet. I de neste 6 månedene kan kremet påføres, men dette må gjøres med forsiktighet. Den samme tilstanden må observeres under amming. En liten mengde metronidazol, som absorberes i blodet, gir en bitter smak til morsmelk. Barnet er kvalme, han kan ha oppkast. Barneleger anbefaler på tidspunktet for bruk av metronidazol å slutte å amme.

Drug interaksjon

Etter påføring av Rosamet på huden, er systemisk absorpsjon lav. Konsentrasjonen av metronidazol i blodet er ubetydelig. Muligheten for interaksjon med medikamenter tatt oralt er praktisk talt ekskludert. Når det administreres sammen med warfarin, er metronidazol i stand til å forbedre antikoagulerende effekten.

Kontraindikasjoner, bivirkninger og overdosering

Metronidazol i sammensetningen av en ekstern agent forårsaker noen ganger allergiske reaksjoner. Hvis pasienten hadde slike tilfeller, er bruk av Rosamet kontraindisert. Legemidlet er ikke anbefalt for behandling av barn.

Bivirkninger av krem ​​er lokal i naturen. Etter påføring kan det forekomme kløe, prikking og forbrenning. Mindre vanlige symptomer på en allergisk reaksjon. Risikoen for bivirkninger øker ved langvarig og ukontrollert bruk av antimikrobielle midler i store områder av huden.

Det er umulig å tillate å treffe en krem ​​på et slimete øye. Hvis dette skjer, skyll øyeblikkelig med vann.

Når lokale reaksjoner oppstår, bør du redusere mengden av stoffet eller midlertidig avbryte behandlingen. Tilfeller av overdose med ekstern bruk er ukjente.

analoger

Metronidazol er en del av flere midler for ekstern behandling av akne, rosacea og vaginale infeksjoner. Strukturelle analoger av Rosamet - Roses krem, geler Metroseptol og Metrogil. Innholdet av antibakterielle stoffer er det samme, listen over indikasjoner er forskjellig. Rozex er foreskrevet for å behandle rosacea. Metrogyl gel brukes mot bakteriell vaginose.

Hvilke sykdommer brukes til Metroseptol:

 • trophic ulcers, bedsores;
 • rosa og akne vulgaris;
 • dårlig helbredende sår;
 • perioral dermatitt;
 • seborrheisk dermatitt;
 • hemorroider;
 • forbrenninger.

Effektiviteten av Rosamet krem ​​avhenger av patogenes følsomhet overfor metronidazol. Det aktive stoffet virker på bakterier som lever i et oksygenfritt miljø. Forbedring av hudtilstanden observeres etter to uker med å påføre kremet. Den største effekten oppnås med single acne, et lite område av betent hud med rosacea. Etter påføring av Rosamet, virker nye utslett mindre.

Purulent akne, furunkulose kan behandles med medisiner som inneholder kloramfenikol, tetracyklin. Antibiotika gir raske resultater, men er vanedannende. Bakterier får motstand mot "gamle" stoffer. Nye legemidler til behandling av smittsomme hudlesjoner inneholder fusidinsyre. Handelsnavn på kremer: Fuziderm, Futsidin.

Moderne middel for behandling av akne - Dalatsin gel. Legemidlet inneholder antibiotika clindamycin. Vaginal krem ​​med samme navn og samme aktive stoff brukes til bakteriell vaginose.

De produserer produkter som inneholder et antibiotika og en retinoid eller glukokortikoid. Kombinasjonsmedisiner har en sterk antibakteriell og antiinflammatorisk effekt, men har flere kontraindikasjoner og bivirkninger.

Flere Artikler Om Typer Acne