Tripophobia - hva er det i en person? Svaret på spørsmålet er kjent for et begrenset antall personer, siden denne termen ble foreslått relativt nylig (i 2004). Oftest refererer dette konseptet til frykten for et stort antall hull i organiske gjenstander (for eksempel bobler i deig, abscesser på huden, etc.). Frykt er dannet på det genetiske nivået, fordi i fortiden på grunn av overdreven frykt for alt ukjent, klarte forfedrene til Homo sapiens å overleve, utvikle seg og bli den dominerende arten på planeten.

Årsaker til fobier

Fra hva og hvordan oppstår tripofobi ennå ikke pålitelig. Likevel avslørte den utførte undersøkelsen at det er en spesiell avdeling i den menneskelige hjernen som er ansvarlig for å produsere følelser ved synet av hullklynger. I en liten gruppe mennesker (ca 10-20% av totalen) er den utviklet mye sterkere, noe som resulterer i en merkelig defensiv reaksjon.

Det er en annen teori, hvorfor frykten for hull og hull i kroppen dukket opp. Det er opprinnelig tilstede i alle primater, og underretter dem om alvorlige sykdommer, behovet for behandling. For eksempel signalerer mange hudblærer apenes hjerne for å infisere larver under epithelial integumentet. Denne evnen ble også arvet av noen mennesker, slik at tripofobi ikke regnes som en alvorlig psykofysisk lidelse.

Symptomer på sykdommen

Tripophobia, symptomene som ikke forstås fullt ut, er en av de yngste fobier, og mange myndigheter nekter fortsatt å inkludere det i listen over sykdommer. Et individuelt emne for den aktuelle sykdommen opplever oftest følgende forhold:

 • utbrudd av frykt eller panikkanfall;
 • langvarig angst;
 • hjertebanken;
 • alvorlig svimmelhet;
 • økt svette;
 • nervøsitet.

Trypofobi hos mennesker kan ha mer alvorlige helseeffekter. Hvis det i de tidlige stadiene av sykdomsutviklingen er pasienten veldig engstelig med alle de fysiologiske symptomene som følger, da sykdommen utvikler seg, blir det kløe, rødhet i huden, muskelkramper eller kramper. I ekstrem form fører sykdommen til bevissthet, pustevansker, nedsatt koordinasjon og psykiske abnormiteter (depresjon, isolasjon, uvilje til å gå ut). Tegn på tripofobi kan variere betydelig, så bare en erfaren spesialist kan gjøre en nøyaktig diagnose.

Typer av sykdom

Siden den beskrevne sykdommen ble introdusert i medisinsk praksis relativt nylig, er fortsatt tripofobi, hvorav varianter ikke har en generelt akseptert klassifisering, studert. Som regel skiller legene slike sykdommer som:

 • mild form (når en person opplever nervøsitet, angst);
 • medium form (kvalme, kløe, skjelving);
 • alvorlig form (pasient klager over panikkanfall, svimmelhet, oppkast).

Fobien til klynghull i kroppen eller omgivende gjenstander regnes som en alvorlig hindring for det normale livet til en person. Ofte forårsaker det forvirring, latterliggjøring, fullstendig fiendtlighet fra kollegaer, venner eller ukjente personer. Uansett hvor uforståelig denne sykdommen kan virke, bør man behandle mennesker med denne sykdommen med respekt

Tripophobia - en sykdom eller en myte?

Tripophobia, årsakene til dette er et mysterium for forskere, er ikke anerkjent av American Psychiatric Association, som et resultat av hvilken du aldri får en slik diagnose. Noen forskere hevder at fobi av hull i menneskekroppen er basert på biologisk aversjon, og ikke av frykt. Med andre ord, er defensiv reaksjon ikke forårsaket av en spesiell avdeling i hjernen, men ved assosiativ tenkning, som trekker inn individets fantasi et bilde av mulige problemer. For noen mennesker synes mange åpninger å være ekkelt og skremmende, mens andre ikke føler ubehag når de ser ut. Dette tillot forskerne å konkludere med at tripofobi ikke er en sykdom, men er en ubevisst refleksreaksjon.

I tillegg er det nå en vedvarende myte som skremmer mange mennesker: tilsynelatende er tripofobi en sykdom som ødelegger deler av kroppen. Det er mange bilder på Internett som viser akkumuleringen av mange hull i en persons hud, som bokstavelig talt dekomponerer den. Vi skynder deg for å berolige deg: disse skremmende bildene er bare bare photoshop! Trypophobia er bare en PSYCHOLOGICAL sykdom, det vises IKKE på den menneskelige huden som hull, maksimum er nervøs kløe, men ikke mer.

Behandling av sykdom

Hva er tripofobi, bilder og videoer av hvilke vil bli gitt nedenfor, har hver person rett til å bestemme seg selv. Imidlertid kan ubehagelige symptomer som kan forårsake alvorlig helsehelse, behandles. Behandling av tripofobi inkluderer vanligvis en rekke aktiviteter, inkludert:

 • psykoanalyse;
 • medisinske terapi;
 • gruppe eller individuelle psykoterapi økter;
 • medisiner (sedativer og antidepressiva).

Psykologiske rehabiliteringsmetoder som har til hensikt å skaffe seg selvkontroll ferdigheter i stressende situasjoner har bevist seg godt. Hvis du bokstavelig talt lammes av frykt, anbefaler psykologer deg å se på andre fag, konsentrere seg om dem, tenke på noe hyggelig, og deretter prøve å komme seg ut av stuporstilstanden. Å lære å håndtere din frykt er det viktigste målet med behandling.

Kan jeg kurere meg selv?

Dessverre kan bare noen få tak i sykdommen alene, fordi sykdom oppstår på det underbevisste nivået, som mange mennesker ikke kan kontrollere. Som de viktigste tiltakene som bidrar til å overvinne tripofobi hjemme, bør det først noteres:

 • meditasjon;
 • avslapping;
 • situasjonstrening.

Det er viktig å forberede seg på anfall, da de vanligvis forekommer på feil tidspunkt. Tripofobi på menneskekroppen forårsaker ofte kløe eller rødhet, så det er nødvendig å bære antiallergiske stoffer med dem som reduserer ubehag. I tillegg bør det alltid være rent vann, ammoniakk eller andre midler som vil hjelpe deg med å komme raskt til syne under svimning.

Test: Har du fobier?

På vår side er det en mulighet til å ta gratis test, utarbeidet av fagfolk. For å avgjøre om du har tripofobi, vil spesielle bilder hjelpe, bilder av mange sår på menneskelig hud osv. Diagnose tar bare noen få minutter, men fordelene med det er uvurderlige.

 1. Noen hull i kroppen til en person for deg å få panikk?
 2. Er du redd for å bli skadet?
 3. Er du redd for piercing?

Svar skrive i kommentarene!

Foto og video materialer

Sikkert forsto alle at tripofobi er en psykologisk sykdom som kan manifestere seg på en persons hud som en kløe. Følgende er bilder, bilder, videoer som vil hjelpe deg til å danne et klart bilde av sykdommen.

Interessante fakta

I prosessen med å diagnostisere en sykdom brukes en metode for å vise bilder, som skildrer flere hull i objekter, planter og menneskekroppen. Den største avsky og panikkfølelsen hos testpersonene under tripofobi ble forårsaket av et bilde av leppene i sårene, huden på giftige slanger og honningkammer.

Ifølge statistikken er 80-90% av befolkningen på planeten utsatt for tripofobi, mens i 10-20% av Homo sapiens-representanter er i den første fasen av utviklingen av denne farlige psykiske sykdommen.

Hull på håndflatene

Tripophobia - et ord, kanskje kjent for mange. Men selv de som det ikke er kjent for, vil mest sannsynlig oppleve ganske ubehagelige følelser når de ser på dette:

Hva er denne reaksjonen og, viktigst, hvor kom det fra?
Tripophobia er en av de merkeligste menneskelige fryktene. Omtrent 15% av befolkningen opplever smertefull angst, som kan oppnå panikkanfall, astmaanfall og til og med alvorlige hudreaksjoner.

Klynghull i biologiske gjenstander forårsaker den største frykten, spesielt de i dybden som det er noe på.

Ganske mange ser et sterkt ønske om å presse denne tingen ut.

Tilbake til grunnleggende, så å si :)

Når denne adferdsreaksjonen hjalp, overlever våre arter i ganske vanskelige forhold i den ville naturen.
Alle primater, inkludert våre forfedre, blir uendelig plaget av hudparasitter. Tross alt er huden tynn, ull er sjelden og så videre.
Derfor er alle fritidsprimater engasjert i grooming (dyrs oppførsel, rettet mot å rengjøre kroppens overflate). De søker gjensidig hverandre for eventuelle vederstyggeligheter.

En av disse vederstyggelighetene er Tumbu-fly. Dens larver kan klatre under huden av mennesker og andre pattedyr og bo der.
Det ser ut som et ganske stort furuncle med et hull på toppen som larven puster. Og ser.

(Nei, dette er ikke et bilde av menneskelig hud, men til hvem det er interessant, kalles sykdommen hud myase)

Her forstyrret slike ting fororens liv.

Det er til og med en hypotese som forklarer bortfallet av ull hos mennesker på grunn av denne plaget.

I millioner av år har "Davi Parasite" reaksjonen blitt løst her som født. Som enhver genetisk bestemt oppførsel, kan den ikke forsvinne umiddelbart.

Dette, forresten, kan tilskrives nesten paranoid lyst til å presse akne. Og det ser ut til at du selv forstår at du ikke trenger å røre ved ham, og det blir bare verre, men du kan ikke gjøre noe med deg selv.

Derfor er det ganske vanskelig å fokusere på en samtale med en person som har en kvise på ansiktet hans.

"Han var pimply enn noensinne, og han måtte gjette hva slags kraftig viljestyrke en mann burde ha for å holde ut og ikke klemme ut de svarte hodene som tette grove porene" Vladimir Nabokov.

Til slutt vil jeg si at tilstedeværelsen av slike reaksjoner ikke er tegn på noen form for uhøflighet eller primitivitet i naturen. Alt bra: 3

Små hull vises på håndflatene (fingrene), som om huden skiller seg av

Relaterte og anbefalte spørsmål

1 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,24% av spørsmålene.

Hull i håndflaten

Dream Dream Hole i håndflaten din drømt, hvorfor drøm i en drøm Hole i håndflaten din? For å velge en drømmefortolkning, skriv inn et søkeord fra drømmen din i søkeskjemaet eller klikk på innledende bokstav av bildet som karakteriserer drømmen (hvis du vil få en online tolkning av drømmer per brev gratis alfabetisk).

Nå kan du finne ut hva det betyr å se Holes i din håndflate i din håndflate ved å lese nedenfor for gratis tolkninger av drømmer fra Solens Husets beste online drømmebøker!

Drøm Tolkning - Palm

En håndflate i en drøm betyr skjebne.

Glatt håndflate med klare linjer foreshadows flaks og rikdom til eieren. Hårete håndflaten - et tegn på stor fortjeneste og flaks.

En slik drøm forutsier for deg at du bokstavelig talt kan komme ut av vannet.

Hvis du drømmer om at du har mistet din høyre håndflate eller at den har tørket, vil du snart miste en trofast person eller miste jobben din, noe som ga deg et levebrød.

Noen ganger forkaster en slik drøm fattigdom og mangel.

En drøm der du ser at din håndflate er mindre betyr at noen stjeler fra deg.

Sene og vakre palmer i en drøm foreskygge gjensidigheten av følelser eller et engasjert vennskap.

Sår på håndflaten i en drøm - et tegn på skade, skade, feil.

Å se en annen palme i en drøm er en advarsel om fare.

Å kutte hår fra andres håndflate i en drøm er et tegn på anstendig fortjeneste.

Hvor mange ganger du klipper, så mange ganger vil du motta penger fra denne personen.

Se tolkningen: brann, klap.

Drøm Tolkning - Palmer

Tynne, smale palmer, sett i en drøm, foreskygget berømmelse, den raske utviklingen av et nytt yrke, og danner dermed en høy stilling i kretsen av folk som kjenner deg. Ugly eller kremerte palmer foreshadow en rekke ubehagelige hendelser og fordømmelse av din oppførsel.

Brent palmer - til tap av prestisje og nedgang i virksomheten. Skitne eller sprukne palmer - for hardt arbeid og motgang i navnet på utførelsen av målet. Flabby og shriveled senile palmer advarer deg om forgjeves forsøk på å overbevise om å gjøre en vilje til din fordel.

Å ta vare på håndflatene i en drøm, gjør bad og gniddkrem, betyr at i virkeligheten vil du tiltrekke mannenes oppmerksomhet med sin femininitet og enkel adferd. Såret eller bandasjert palme - til rask forfremmelse av den nye bedriften. Hvis en mann kysser håndflatene i en drøm, blir du verdsatt, elsket og elsket i det virkelige liv.

Drøm Tolkning - Palm

Drøm Tolkning - Palm

Rengjør palme drøm til vennskap. Du kan tilbringe en hyggelig kveld med venner.

Hvis du har drømt om en skitten håndflate, venter du problemer. Calloused palm drømmer av hardt grusomme arbeid.

Forutsi fremtiden i drømmen på håndflaten din - det betyr at du er for nysgjerrig og ikke fussing om virksomheten din.

Hvis du lurte på håndflaten din, så vil dine imaginære venner benytte muligheten til å sette deg i dårlig lys.

Drøm Tolkning - Palm

Du lurer på noen ved håndflaten din - kanskje du blir anklaget for besettelse, et uklart ønske om å holde nesen din i andres saker; Ikke bry noen med spørsmål, enn si gi råd hvis du ikke blir bedt om.

Noen lurer på deg i din håndflate - for dine fiender vil det være en mulighet til å skade deg; de vil forsøke å forvride betydningen av noen av dine handlinger og å glede deg selv til å tolke noen av dine ord.

Du drømmer om andres rene palmer - du vil få en ny venn, i hvis pålitelighet du kan være sikker.

Du ser i en drømmepalett farget med noe - problemer vil "holde fast" til deg; du jobber hardt og forblir fattig; du gjør ikke noe galt, men du vil finne skam; du kan ikke svare på spørsmålet: hvem er skyld i dine ulykker. Palmer du ser i søvnen er callused - du vil være opptatt med hardt fysisk arbeid.

Drøm Tolkning - Hole

Hvis du drømte om et hull uten hjørner, så vil du i nær fremtid få penger. For at dette skal skje snart, ikke bruk smykker om dagen.

Hvis du drømte om et hull med hjørner, så vil du i nær fremtid ha problemer i familien. For å unngå dem, legg litt tobakk i hvert hjørne av huset.

Drøm Tolkning - Palm

Se på din egen håndflate: Bevis på noe oppkjøp.

Den høyre håndflaten symboliserer vanligvis arbeidet ditt og kommunikasjon med sine kjære, den venstre ser på linjene på håndflaten eller ser malte skilt på den: dette er en indikasjon på at det i noen nær fremtid kan bli vanskelig å få et vanskelig spørsmål.

Rifret, såret palme og blemmer eller sår på den: foreskygging av vanskeligheter i saker eller i håndtering av et nært miljø.

Drøm Tolkning - Hull

Holes - I klær - en god dag for kjøp.

I veggene, kan huset - du med hell dra nytte av reklame for shopping og for sine egne saker.

Tripophobia er helt forferdelig, og du kan enkelt sørge for det.

Advarsel: Videre visning kan forårsake ukontrollert angrep! For de som ikke vet, er tripofobi frykt for akkumulering av små hull. Deres utseende kan forårsake nervøs tremor, kløe og kvalme. Selv om tripofobi ikke er anerkjent av American Psychiatric Association, hevder tusenvis av mennesker å lide av det. Dette kan skje hvor som helst, når som helst. Du kan ikke spise frokost:

Tilsynelatende uskyldig pannekake!
Men ikke for noen som lider av tripofobi.
Mannen vil ikke kunne spise frokost.

Et angrep av tripofobi kan forekomme i sjelen:

Eller under turen:

Hvordan har du det? Bra? Så ta en titt på denne jordbærbergen:

Hva synes du om denne sjokolade, som var en jordbær?

Hvordan liker du denne stekte hvitløk?

Hva synes du om disse honeycombs?

Eller denne espressomaskinen?

Hvordan føles det å se et barns skalle med voksne tenner?

Eller jentens ansikt, dekket med leketøy?

Og ikke engang se på korallene:

Har du noen gang lurt på hvordan knærne ser etter å stå på frosne erter? Interessant, er det ikke:

Ikke bare så, men sto også.

Jeg så ikke noe spesielt i bildene.

Ja kaeshshno! Ingenting bra! Det er greit!
For shitty om det.
Ah-ah-ah-ah-ah.

Pass på at du ikke bruker sandaler for lenge:

Denne lotusen kan virke som det verste marerittet:

Se bare på dette språket:

Eller hele kroppen:

Endelig har du bestått alle testene. Slapp av mens du ser på et bilde av en vakker valp:

Trodde du det? Det vil aldri ende!

noen hadde egentlig ingenting å gjøre.
trenger så samme zamorochitsya))))

Og alt som er lotusblomsten, eller rettere eggstokken etter blomstring, er fotoskopisk på brystet.

og dette er hvordan du?

Forskere Arnold Wilkins og Jeff Cole hevder at de første vitenskapelige studiene av tripofobi viser at reaksjonen mest sannsynlig er basert på biologisk aversjon, ikke frykt. En artikkel skrevet av Wilkins og Cole beskriver hvordan reaksjonen er basert på hjernens respons til foreninger som forbinder former med fare. Typer av former som forårsaker denne reaksjonen er inkludert: "klyngåpninger i lær, kjøtt, tre, planter, koraller, svamper, mugg, tørre pods, frø og honningkaker". Ser på dem, visse personer som lider av tripofobi, opplever "gåsebumper, skjelving, kløe og fysisk ulempe." Noen grunner til denne frykten er at hullene virker "motbydelige og store", eller de som er rammet av at de "kan falle inn i disse hullene", eller "noe kan leve inne i disse hullene".

Dette er ikke en "fobi". Jeg er her for å riste motbydelige kakerlakker, men om nødvendig kan jeg ta dem i hånd. Bare disgusted som knullet opp. Jeg er en kakerlakk?

du er en latent kakerlakk!

fordi hvis du står på den røde heten, blir det dannet hull i hull i kjøttet til beinet, og forårsaker tripofobi

Vladimir Zarypov

Fredag ​​12. oktober 2018

Mandela effekt. Hull i palmer av Kristi statue, Frelseren

Spied denne mandela fra "partner" Unimundi. Partneren Unimundi hevder at i Kristi palmer var forløseren fra Rio de Janeiro det teknologiske åpninger (på en populær måte - hull) fra negler, og han er jævla riktig. Jeg la merke til dem umiddelbart, så snart jeg så på bildet.

Hvis du ikke har vurdert det, ser du en annen visning av skyggene på hullene (se den fullstendige versjonen av bildet ved å klikke på det med en mus).

Også fra toppbildet er det merkbart.

Og til slutt, den mest hardcore typen, hardcore ingen andre steder. Her er det tydelig at hullene ikke er gjennom, men skam, i form av depressioner. Det kan ikke være superrealisme, men det er fortsatt mye morsommere med dem. Jesus uten hull i palmer - at infanteriet uten snaps.

13 kommentarer:

Og che's finger gnawed, lurer jeg på?

Mandela gikk for neglene :)

Og noen andre eksempler på mandel med negler ble sett?

Negler med to caps. - bare skrevet i google - plutselig er det - ja.

Daewoo Logo har endret seg

La oss gå tilbake til sauene våre. Hash summen av det modifiserte bildet kan ikke være lik ish summen uendret. Dette er tull. Konklusjoner - Vi projiserer til hjernen nøyaktig hva vi trenger. Det er ingen andre konklusjoner. Kort sagt, hvor fysikk kan takle justering av "virkeligheten", klarer de med bare fysikk. Hvor det ikke finnes, inkluderer de andre kontrollsystemer, som allerede er rent programmatiske. Dine innvendinger, Vladimir? www.newfiz.info

Emnet for hashbeløpene er ennå ikke blitt riktig studert. Jeg har bare gjennomført overfladiske studier som det er vanskelig å trekke noen konklusjoner på. Selv om hash-summen egentlig ikke endres, svarer denne versjonen av virkeligheten til? Nåværende, fortid, fremtid? Nummeret må være basert på noe. Det ville være mulig å gjenta opplevelsen på noe enklere, for eksempel et ord der bokstavene endret seg, men for dette, som alltid, må du vite på forhånd hvilket ord vil forandre seg og når, men ingen vet det.

Dupuytren's Contracture

For de som har faglige aktiviteter knyttet til å jobbe med hendene, er kronisk sykdom Dupuytren's kontraktur en ekte katastrofe. Sykdommen kompliserer ikke bare livet, det gir ikke muligheten til å jobbe med hell. Penselen med denne sykdommen mister full mobilitet, og leddene kan ikke bøye seg normalt.

Hva er denne sykdommen?

Sykdommen har vært kjent siden antikken. Hans aller første beskrivelse ble laget i 1614. Så feilaktig ble dislokasjonen av felles sener kalt som årsaken til sykdommen. Og mange år senere, i 1822, sa kirurgen fra England, Cooper, at patologien som oppstod i aponeurosen av palmen, var å skylde på alt. Gjorde en fullstendig beskrivelse av sykdommen i 1832 av franskmannen Guyom Dupuytren. Han utviklet også den første behandlingsmetoden. Derfor er sykdommen oppkalt etter ham.

Kontrakt er en sykdom hvor muskelvev blir nummen, og sammentrekningen oppstår, som varer lenge. Noen ganger er en slik reduksjon irreversibel.

Dupuytren sykdom oppstår ofte. Det påvirker ikke bare hendene, men også føttene, aponeurosen på håndflaten begynner, fordi vevet kontraherer eller dør helt ut. Reduksjonen er veldig lang.

En aponeurose er en plate som festes muskler til skjelettets bein. Palmar aponeurosis ligger rett under huden. Den består av kollagen og bindevev. Eksternt, det ser ut som en slags trekant. Hvor håndflaten går i fingrene, er aponeurosen delt, hver del går til en egen finger mellom leddbåndene.

Sykdommen begynner med utseendet av spesielle arr på aponeurosen. Ytterligere patologi utvikler seg, deler av huden, sener og ledd er påvirket. Alt sammen forårsaker det kontrakturer, felles podvizhi fingre og mer. Derfor er sykdommen et annet navn - palmarfibromatose.

Hvorfor oppstår sykdommen og hva er symptomene deres

Til tross for at sykdommen har blitt beskrevet i lang tid, har årsakene til utseendet ennå ikke blitt presist. Men leger er sikre på at denne skaden ikke bare er aponeurose, men også på hele bindevevets patologi.

Sykdommen utvikler seg oftest som et resultat av stor fysisk anstrengelse på hendene. Kan bidra til senesskade og forringede metabolske prosesser.

I unge mennesker er patologi sjelden. Men hvis kontraktur utvikler seg i denne alderen, så er symptomene mer uttalt, og sykdommen er ganske vanskelig. Blant de syke kvinner er svært sjeldne.

Øker risikoen for sykdom røyking og alkohol. Bidra til sykdommen diabetes og epilepsi. Kontrakt betraktes som en arvelig sykdom.

Risiko for å få denne sykdommen er mennesker som er utsatt for sykdommen av følgende grunner:

 • genetisk predisposisjon;
 • mangel på stoffer i kroppen som hjelper bindevevet til å være i en sunn tilstand (dette skjer når du drikker alkoholholdige drikker i store mengder);
 • mangel på vaskulær ledningsevne, med det resultat at bindevev og muskelfibre ikke får tilstrekkelig ernæring (dette bidrar til langvarig røyking);
 • yrker forbundet med tung fysisk arbeidskraft og overdreven belastning på hendene (vanligvis arbeider spesialiteter) - på grunn av den konstante spenningen i hendene begynner utviklingen av smertefulle endringer;
 • epilepsi påvirker mangelen på elementer i kroppen som mate bindevev og muskler, under et angrep oppstår et overbelastning av muskler som gradvis fører til kontraktur.

I normal tilstand, svinger fingrene i en persons hånd og bøyes uten vanskeligheter.

Med utviklingen av sykdommen Dupuytren's kontraktur, observeres følgende symptomer:

 • rynke av håndflaten og tap av evnen til å bøye fingrene fritt;
 • en alvorlig tilstand av patologien kan uttrykkes i fullstendig immobilitet av en eller to fingre;
 • smerte i håndflaten;
 • skade på føttets bindevev - i dette tilfellet oppstår plantar fasciitt.

Hvordan er sykdommen?

Dupuytrens kontraktur er en prosess som stadig utvikler seg. Noen ganger skjer det raskt, noen ganger - sakte. Men i hvert fall er det en gjenfødelse av palmens aponeurose, først på den ene siden og gradvis på den andre.

Sykdommen er betinget oppdelt i 4 perioder: preklinisk, initial, progression, sen.

Pasienten merker i seg noen av manifestasjonene av sykdommen lenge før han dro til legen, og dermed før diagnosen ble utført.

Disse er trøtthet, smerte av hekende karakter i hendene, redusert følsomhet av fingrene og deres nummenhet, stivhet i hendene om morgenen.

Noen ganger er det symptomer på kontraktur, men de er milde. Dette er dannelsen av hudfeller på håndflaten, tørr hud. Denne tilstanden kan vare fra et år til åtte år. Dette er den prekliniske perioden av sykdommen.

I begynnelsesperioden dannes knuter under huden på håndflaten. Dens celluloseatrofer, huddepresjon vises. Trofiske endringer i huden kan forekomme. Denne perioden varer i flere år. I sjeldne tilfeller er det mulig og raskere utvikling av sykdommen på dette stadiet.

I løpet av sykdomsprogresjonen er utviklingen av trofiske endringer notert, arr spredt fra palmen til phalangene. Aponeurose strålene er kondensert og forkortet, noe som danner kontrakturene i phalangeal leddene. Gradvis fanger prosessen interphalangeale leddene. Huden endres, noe som blir merkbar eksternt. Huden rynker, blir grov. Det kommer en forverring av tilførselen av vev med blod og oksygen, noe som forverrer sykdommen ytterligere.

På et sent stadium av sykdommen stabiliserer symptomene, det vil si at det kommer en stopp i utviklingen av kontraktur når den kommer i ekstrem grad. Hvis sykdommen ikke blir behandlet, blir børsten deformert for andre gang. Spikerfalanxet er deformert. En operasjon vil ikke hjelpe. På dette stadiet av Dupuytren's kontraktur, bør kirurgisk behandling foregå i flere stadier. Men prognosen er ganske ugunstig.

Det er 4 alvorlighetsgrad av sykdommen:

 1. Den første. Tetning under huden. Det er ingen begrensninger på fingerens mobilitet, det er bare små problemer med overdreven spenning.
 2. Den andre. Fingrene bøyer passivt i en vinkel på opptil 30 grader. I børsten er det mindre begrensninger. Pasienter haster ikke med å konsultere en lege på dette stadiet.
 3. Tredjedel. Penselens funksjonalitet er svært begrenset. Passiv forlengelse i området 30-90 grader. Kirurgisk behandling er vanskelig.
 4. Den fjerde. Tendons, leddene er involvert i en smertefull prosess. Forlengelse på mer enn 90 grader.

Ikke-kirurgisk behandling av sykdommen

Metoden for behandling av kontraktur er valgt av behandlende lege. Med fokus på alvorlighetsgraden av sykdommen, er behandling uten kirurgi eller kirurgi foreskrevet.

Konservativ behandling blir brukt i begynnelsen av sykdommen, siden i øyeblikket kan utviklingen av sykdommen stoppes. De første utseendet på små hudtetninger på håndflatene som ser ut som calluses, er å bøye fingrene ennå ikke begrenset - følgende prosedyrer brukes til å behandle denne tilstanden:

 • injeksjoner av enzympreparater for mykgjørende vev og for deres avslapping; lidzu eller aloe-ekstrakt brukes som medisiner;
 • bruken av kollagenase for spalting av kollagen i vev utsatt for patologi;
 • massasje;
 • komprimerer med hyaluronidase;
 • elektroforese;
 • bølge terapi;
 • pålegg av spesielle langet med medisiner for å strekke vev;
 • Mud applikasjoner brukes etter varme bad med oljer;
 • Øvelse terapi.

Hvis sykdommen ikke har gått langt, kan du bruke de populære metodene. Denne dampende hendene i løsninger med urter - eukalyptus, nål, nåler og mer. Havsalt hjelper også.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Operasjonen for Dupuytrens kontraktur foreskrives av ortopedkirurgen dersom fingeren har avviket fra normal tilstand minst 30 grader.

Formålet med operasjonen er å kvitte seg med knuter på håndflatens hud og utsparing av aponeurosis-trådene som går til fingrene. Som et resultat må fingerens fullfunksjon gjenopprettes. Operasjonen - aponevrektomiya - er ganske komplisert, men det utføres ofte. Legen kutter en lapp som har skadet sykdommen. I dette tilfellet kan legen ikke røre nerven, som ligger på hånden.

Utviklet 4 operasjonsmetoder.

Perkutan fasciotomi (det andre navnet er nålaponeurotomi) krever ikke et hudinnsnitt. Legen bruker bare en nål. Dette er det beste behandlingsalternativet. Postoperative komplikasjoner forekommer ikke, arrene forblir ikke. Slike behandlinger er mulige på et hvilket som helst stadium av sykdommen.

Åpen aponeurotomi - den fjerner den berørte fascien og en del av huden på håndflaten. Såret etter operasjonen forblir åpen, og krever konstant behandling. Hvis skaden har påvirket en betydelig del av huden, er det nødvendig med en transplantasjon. For noen uker, sett en gips, så lenge - et dekk. Operasjonen krever anestesi.

Delvis aponeurotomi er den mest brukte teknikken der cicatricial noder blir skåret ut. Fullstendig fjerning av fascia på håndflaten - kutte aponeurosen helt. Dette er gjort for å forhindre utvikling av sykdommen. En kirurgisk operasjon utføres under generell anestesi (lokal eller generell).

Hodefobi

Noen ganger tar menneskelig frykt på seg virkelig bisarre former. Et eksempel på en slik uvanlig frykt er tripofobi. Selvfølgelig er tripofobi mye mer enn vanlig frykt. I seg selv betyr ordet fobi at denne frykten er ukontrollabel, veldig intens og faktisk ødelegger livet for en person som lider av en fobi. I medisin er diskusjoner om hvorvidt en fobi er alt som kalles det, fortsatt skjerpet. En slik diskusjon passerte ikke denne situasjonen. Men reaksjonen fra folk til faget av frykt taler for det faktum at det fortsatt er tegn på fobisk lidelse. Mer om dette videre.

Begrepet ble først innført i medisinsk praksis i 2004. Tripophobia er en panikk angst av såkalte klynghull (fobi av hull i kroppen, på andre gjenstander). Clusterhull er små repeterende hull på en liten overflate. De vanligste tingene for mennesker, for eksempel en svamp eller koral, forårsaker ekte horror i tripofobes.

årsaker til

Studien av en slik fobi som frykten for hull og hull ble laget av britiske forskningsinstitutter. Spesiell oppmerksomhet er lagt til grunnene for forekomsten av en slik reaksjon, forskere Jeff Cole og Arnold Wilkins. I sin artikkel fokuserte de på det faktum at panikkreaksjonen ikke bærer så mye tegn på ekte frykt som den sterkeste aversjonen.

Fobiens tilstand er preget av de sterkeste endringene i den vanlige livsstilen, derfor er det ganske naturlig at en person som lider av en slik frykt, vil finne sin årsak og utrydde den. Det er fortsatt ingen enstemmig oppfatning av årsakene, mange forskere tviler på eksistensen av en slik fobi.

Levende følelsesmessige og fysiologiske svar på repeterende hull er vanligvis forårsaket av hull:

 • i levende vev av dyr og mennesker, akne, akne, demodektisk utslett), akne arr, nekrose av hudoverflaten med hull, åpne åpninger av mange kjertler;
 • små tilbakevendende hull i mat, for eksempel honningkamler, hull i brød, pasta, skum på kaffe;
 • på planter - frø, tang av svampete struktur;
 • naturlige geologiske hulrom og porøse bergarter;
 • tunnel tunneler gravd av dyr og insekter.

Tilbake til forskningen fra Cole og Wilkins blir det klart at fobien til hull er forårsaket av rudimentær frykt, det vil si, det er et relikvie av evolusjon. Faktum er at vår hjerne historisk forbinder slike hull med giftige dyr. En ukomplisert test ledet forskere til en slik konklusjon, under hvilke emnene ble vist fotografier av flerfargede giftige dyr, spesielt fargen på en blåhalset blekksprut, interspersed med fotografier av gjenstander som er typiske for tripofoba. På et tidspunkt bemerket et av fagene at sensasjonene fra disse objektene er like ubehagelige som fra bildet av blåglasset blekksprut.

Argumentene er tvilsomme, men har blitt bekreftet av flere lignende studier. Faktisk er en person som ikke har blitt overhalet av en slik fobi - frykten for hull - opplevd noen ubehagelige opplevelser ved synet av slike hull i huden. Dette er naturlig ikke en patologi.

En annen sannsynlig årsak til fobi av hull er deres mulige tilknytning til sykdommer og hudlidelser. Men de ovennevnte forskerne returnerer selv denne frykten for at det er en vestige fra våre forfedre. Det er også verdt å legge til en viss sosial sammenheng som ligger bak denne sykdommen. Faktum er at estetisk appell i den moderne verden spiller en svært viktig rolle. Og mange unattractive fenomener som har en sterk emosjonell farging for en person, forsøker umiddelbart på ham. Montering av mange hull med ubehagelig utseende (knyttet til sår, for eksempel) forårsaker en tilsvarende reaksjon.

Fra synspunkt av psykologi er tripofobi, som mange andre frykt, en manifestasjon av angstlidelse. Og akkumulering av hulrom er en trigger som utløser utgivelsen av denne alarmen.

Blant faktorene provokerer

symptomer

En fobi kan betraktes som sådan, dersom den, i tillegg til å unngå atferd, også preges av intense fysiologiske manifestasjoner.

Hvis flertallet av fobier kjennetegnes av vanlige trekk ved panikkfrykt, returnerer tripofobi oss til teorien om at det forårsakes mer sannsynlig av avsky. Dette støttes av et spesielt fysiologisk bilde som utvikler seg i mennesker med frykt for hulrom og åpninger.

De fysiske symptomene på en fobi, frykt for hull i kroppen eller andre overflater er:

 • Følelse av kulderystelser og skjelving ved synet av flere hull
 • Gåsebumper på huden;
 • alvorlig kvalme og følelse av svimmelhet, noen ganger ledsaget av oppkast;
 • føler seg som om noe beveger seg og kryper på og i huden;
 • kløe på kroppen og riper på huden;
 • allergiske reaksjoner på huden, betennelse;
 • følelse av fare ved synet av hull.

En person som har opplevd svært intense erfaringer og symptomene beskrevet ovenfor, vil naturlig nok unngå kontakt med en irriterende. Hvis opplevelsen var ekstremt intens - utvikler en fullfylt fobreaksjon - pusteforstyrrelser, kortpustethet, svette i håndflatene, svimmelhet, tap av kontroll over kroppens kropp, overdreven svette.

Det har vært noen tilfeller der et angrepssangrep, og slik kan man beskrive manifestasjonen av en fobi i form av frykt for hull og hull i dette tilfellet, ble ledsaget av spasmer, tvangsbevegelser, kramper, bevissthetstab - slike tilfeller krever alvorlig medisinsk behandling.

behandling

Frykt for små hull er en fobi som krever behandling. Ikke devaluer den følelsesmessige nød som oppleves av en person som lider av denne psykologiske lidelsen. Til tross for at American Psychiatric Association ikke skrev opp tripofobi på noen liste, er manifestasjonen av lidelsen veldig intens og giftig for en persons liv.

Som sykdommen er undersøkt, utvikles ulike terapier. Til dags dato brukte en kombinasjon av narkotikabehandling med psykoterapi.

Hvis vi snakker om behandling av fobier - frykten for klynghuller - med medisiner, snakker vi om tre grupper av rusmidler:

 1. Sedativer - fra det letteste anlegget, til beroligende midler og barbiturater.
 2. Antiinflammatoriske stoffer - de hjelper lindring av irritasjon mot riper, reduserer betennelse og hevelse på irritasjonsstedet.
 3. Antiallergiske (antihistamin) rettsmidler er nødvendige for å lindre kløe, rødhet. De har også en beroligende effekt.

Selvfølgelig vil medisiner bidra til å redusere "kvalitet" av symptomer og forbedre livskvaliteten. Men så hva skal man gjøre med selve frykten? Her kan du ikke uten hjelp av en psykoterapeut. Den første tingen å huske om denne spesialisten er at han er lege. Den andre er at ingen behandling rettet mot eliminering av årsaken til sykdommen virker raskt.

Psykoterapi av noen fobi, inkludert frykt for hull, er rettet mot å eliminere den smertefulle fiksjonen av bevissthet på ubehagelige opplevelser.

Hvis vi snakker om frykt for hull, med fobi, er bevisstheten rettet ikke på det faktum at det er hull eller hulrom, men på det faktum at noe ubehagelig, smertefullt, giftig er forbundet med dette hullet.

For å eliminere denne fiksjonen fungerer psykoterapeut i to retninger:

På kognitivt nivå er det nødvendig å fjerne alle "X" i en fobi. Å gjenvinne retten til å skille fare fra sikkerhet og å frykte at det fortsatt er en fare. I dette tilfellet fungerer god, selv utmerket, kognitiv atferdsterapi. Det gjør at du kan eliminere kognitive forvrengninger og gjøre frykten som er irrasjonell av natur forståelig. Og dette reduserer angstnivået til tider.

Når det gjelder dypere nivå, bruker de slike metoder som visualisering av frykt, DPDG (en nylig utvikling i arbeid med affektive forstyrrelser), hypnoterapi. En tilgjengelig måte for alle er bruken av en videoserie, hvor man først og fremst viser hyggelige og beroligende bilder og gradvis "fortynner" dem med fobieelementer. Over tid, gå helt til bildet på emnet phobias hull.

Parallelt er det i begge tilfeller nødvendig å arbeide med følgende:

 • reduserer angst - hva som ligger til grunn for fobi;
 • dannelsen av stress toleranse (stress reduserer psykeens beskyttende funksjon);
 • arbeide med relasjoner (familiekonflikter provoserer økt angst);
 • lære å hjelpe seg selv med et fobisk angrep (pusteknikker, "forankring", skifte fokus på oppmerksomhet).

I kombinasjon med stoffstøtte gir psykoterapi svært konkrete resultater i 2-3 måneder.

Det er opp til alle å vurdere en fobi av små hull som en lidelse og en fobi generelt. Faktum er at det er folk som er i panikk som frykter akkumuleringen av små hull, og dette påvirker i stor grad livskvaliteten. Archaic er frykt eller bare avsky - er ikke kjent for sikker. Men hvis en person lider av symptomer på tripofobi, bør han søke kvalifisert hjelp.

Flere Artikler Om Typer Acne