Plakk på tungen er den beste indikatoren for alle sykdommer. Når det gjelder språk, er det mulig å utføre en tidlig diagnose av mange sykdommer, hvorav en person ikke tar på seg. I artikkelen vil vi snakke om hva det er, om årsakene til utseendet og hvordan vi skal håndtere det.

Typer av angrep: 8

Hvordan håndtere en grønn fargetone på tungen

Årsaker til grå plakett i tungen

Årsaker og behandling av brun plakett

Hva å gjøre om om morgenen på språket til en mørk patina

Hvorfor vises en gulaktig patina på tungen?

Behandling av hvit blomst på tungen og årsakene til utdanning

Innhold:

Språket til en sunn person bør ha en blek rosa farge. En viss mengde lysskurf på overflaten av tungen er tillatt, den skal være løs og gjennom teksten bør det være synlig. Hvis imidlertid den naturlige farge på tungen ikke er synlig gjennom sedimentlaget, betyr det at den har dannet for tykk.

Den lined tungen krever ikke behandling, plakkene vil passere seg selv, så snart årsaken til dannelsen er eliminert. Du må bekjempe årsaken som forårsaker det!

Hva er det

Hvordan ser det ut:

Plakk på tungen er tynn eller tett avsetning, oftest hvit eller gråaktig, som helt eller delvis dekker overflaten og derved forandrer fargen.

Hva det består av:

 1. Spytt, epitel, matrester.
 2. Bakterier og sopp som mates på komponenter fra første gjenstand.
 3. Hvite blodlegemer som spiser sopp og bakterier.

Årsaker til

Hovedårsaken til dannelsen er bakterier som lever i munnen og akkumulerer på overflaten av tungen, kinnene, tannkjøttet, tennene. En liten mengde plakk anses å være normal.

Merk: På spissen av tungen er plakkene vanligvis mye mindre enn på roten, siden spissen er mer mobil og selvrensende mye bedre enn ryggen.

 1. Smittsomme sykdommer.
 2. Redusert immunitet.
 3. Mageproblemer.
 4. Worms.
 5. Fargestoffer i produkter.
 6. Medisiner.
 7. Røyking.
 8. Candidiasis.
 9. Kreft.
 10. Lungesykdom.

Smittsomme sykdommer

Rikelig forekomst på tungen med hiv, forkjølelse, ondt i halsen og andre infeksjoner indikerer intensiteten i utviklingen av sykdommen. Jo tykkere og mørkere de er, jo mer alvorlige problemet.

Hvis plasten øker konstant, betyr det at sykdomsforløpet er komplisert, og pasientens tilstand forverres.

Med akutt sår i halsen, angir plakk en sår hals eller en forkjølelse. Skarlet feber kan være indikert av en hvit patina med flekker av rødt. I dette tilfellet bør du umiddelbart kontakte legen din for å få bekreftet diagnosen og utnevnelsen av riktig behandling.

Redusert immunitet

Hvis en persons immunitet svekkes, fører dette til den aktive gjengivelsen av patogene bakterier, som "sedimenterer" på overflaten av tungen og forårsaker dannelse av en hvit eller grå plakett. Det oppstår vanligvis når temperaturen stiger under sykdommen og går alene etter at pasienten gjenoppretter.

Sykdommer i mage-tarmkanalen

Ofte forekommer forekomster på tungen med en ubehagelig lukt under gastritt, sår og andre problemer med mage-tarmkanalen. I dette tilfellet blir laget på tungen tykkere, tykkere og mørkere over tid, noe som forårsaker dårlig ånde. Helicobacter og cholecystitis er en annen grunn for utseendet.

Vær oppmerksom på maten din. Lag et system med riktig ernæring, inkludere i kostholdet mer grønnsaker, frukt og andre sunne matvarer, og plakkene vil sannsynligvis forsvinne uten medisinering.

Hvis plakk på tungen forårsaker bitterhet og tørr munn, brennende og kvalme, sur smak, dette indikerer en sår mage. I dette tilfellet bør du konsultere en lege-gastroenterolog, bli undersøkt og, basert på resultatene, korrigere ernæringssystemet, og behandling av medisiner er ikke utelukket.

orm

Plakk på tungen provoker ormer. Reproduksjon i menneskekroppen, unngår de uunngåelig pasientens immunitet, som igjen fører til aktiv reproduksjon av patogene bakterier, som faktisk forårsaker dannelse av formasjoner. I dette tilfellet er det viktig å bli kvitt parasitter, da de kan forårsake uopprettelig skade på menneskekroppen. Giardia er spesielt farlig, de blir også en hyppig årsak til dannelsen av plakk.

Husk: Parasittene selv vil ikke forsvinne, de må fjernes ved hjelp av spesielle legemidler foreskrevet av lege.

produkter

Plaque etter å ha spist er normalt og bør ikke forårsake angst. Noen produkter kan i lang tid lakk overflaten av tungen, tennene og tannkjøttet i en intens unaturlig farge. For eksempel blåbær flekker tunge og tenner i lilla og til og med svart. Endring av tungenes farge fra kaffe og te er heller ikke farlig.

Hvis innskudd er fjernet vanskelig, vises raskt igjen, da er årsaken ikke i mat, men i en tilstand av kroppen.

Egenheten ved denne type plakk er at den lett kan fjernes fra overflaten av tungen med en vanlig tannbørste og pasta. Derfor, hvis du etter et måltid plutselig finner tette mørke forekomster på tungen - ikke panikk. Prøv å fjerne den med en tannbørste, hvis plakkene enkelt ble fjernet, og det vises ikke igjen etter en stund, betyr det at utseendet skyldes fargemateriale fra produktene. Forsiktig analyser hva du spiste i det siste.

medisiner

En endring i tungenes farge fra medisinering skjer ofte og er ikke tegn på sykdom. Noen medisiner påvirker tilstanden til mikrofloraen i pasientens munn, endrer syrebasebalansen, noe som fører til veksten av bakterier som forårsaker dannelse av plakk.

Antibiotika er en vanlig årsak til misfarging av språk. Etter seponering av legemidlet forsvinner plakkene alene innen en til to dager uten spesiell behandling.

røyke

Plakk i en røyker har en tett struktur, gulaktig eller gråaktig fargetone. Det er vanskelig å fjerne det fra tungen, det vises vanligvis igjen og igjen, til en person forlater denne avhengigheten. Over tid blir raid av røykere blitt tettere, mørkere, det er nesten umulig å fjerne, det lukter sterkt. Avslutte røyking fører til normalisering av oral mikroflora og som følge av fraværet av patologiske problemer med overflaten av tungen, tennene og tannkjøttet.

Candidiasis og Chlamydia

I både barn og voksne kan trussel eller candidiasis være årsaken til plakkene. I dette tilfellet har plakkene på tungen og ganen en hvitaktig eller gråaktig tynn, som ligner korn av ostemasse i utseende, det er vanskelig å fjerne, siden overflaten av tungen kan til og med bløde etter rensing. Over tid danner plakk igjen, og uten riktig behandling vil dens tetthet øke.

Klamydia og tungeplakk er også relatert. Infeksjon av menneskekroppen med klamydia påvirker på en eller annen måte immunforsvaret, noe som fører til dannelsen av et tykt klebrig lag på overflaten av tungen, tennene og tannkjøttet.

Onkologiske sykdommer

Tungen kantet med kreft indikerer tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom og redusert immunitet. Onkologiske sykdommer har en negativ effekt på tilstanden til hele organismen, og først og fremst på immunsystemet. Plakk på tungen i seg selv er ikke et symptom på kreft, men dets tilstedeværelse med en etablert diagnose kan tyde på en komplikasjon i løpet av onkologi.

Respiratoriske sykdommer

En raid på sidene av forsiden av tungen indikerer vanligvis tilstedeværelse av respiratoriske sykdommer som bronkitt og lungebetennelse. Vanligvis har den en hvit farge, høy tetthet. Lett fjernet under hygieneprosedyrer, men vises snart igjen. Bør spesielt alarmer slike plakk i røykere, da de er i fare for å utvikle lungekreft.

Diagnose av sykdommer etter språk

Språk er en indikator på tilstanden til menneskekroppen. Etter farge, tetthet og plassering av plakk, kan en erfaren lege lære mye om pasientens helse.

Østlige healere over lang tid tror at hvert menneskeorgan svarer til en bestemt del av tungen, hvis denne delen av tungen er dekket av blomst, betyr det at det tilsvarende organet krever oppmerksomhet.

 • Hjertet er spissen av tungen;
 • Milt - midtparten, nærmere basen;
 • Lever og galleblæren - laterale deler;
 • Lys - midtdelen, nærmere spissen;
 • Tarmene er roten.

Det er ofte nok å normalisere kostholdet ditt, og plakk forsvinner i seg selv. Men i enkelte situasjoner kan det være nødvendig med behandling, spesielt hvis vi snakker om tilstanden til hjertet, lungene eller nyrene. I dette tilfellet eliminerer ikke et tett lag av sediment diett.

For nøyaktig diagnose av språket er ikke nok bare plasseringen av plaketten, spiller en viktig rolle av dens tetthet.

Jo lettere og tynnere lag av plakett, jo lettere er sykdomsformen. Omvendt, jo mørkere og tettere det er, jo mer kompleks og forsømt sykdommen er.

Ujevn plakk på den ene siden kan være et tegn på både dårlig munnhygiene og tilstedeværelse av alvorlig funksjonsnedsettelse. Derfor, vær sikker på å overholde regelen:

Hvis tungen varer fem eller flere dager med forsiktig munnhygiene og et korrigert matssystem, kontakt lege.

Flygende farge

Som nevnt ovenfor, jo mørkere plakk, jo mer alvorlig pasientens tilstand.

 • Hvit og ikke for tung blomst gir vanligvis ikke anledning til bekymring.
 • Et tykt lag av hvit plakett med en ubehagelig lukt indikerer et brudd på tarmene, vanligvis følger det med matforgiftning.
 • En gul patina kan indikere både funksjonsfeil i fordøyelsessystemet og sykdommer i galleblæren og leveren. I dette tilfellet forblir det siste ordet for legen.
 • Plakk mørk farge bør forårsake den største bekymringen.
 • Grå, svart eller brunt forekomster viser vanligvis tilstedeværelsen av kroniske former for gastrointestinale sykdommer.

Språket i seg selv kan også fortelle om arbeidet til de indre organene til en person, selv om den ikke er dekket av blomst:

 • blek - avitaminose og anemi
 • rødt - hjertet eller blodsystemet;
 • blålig - lunger og nyrer.

Til slutt vil jeg anbefale deg å få en god vane til å inspisere tilstanden til ditt språk hver morgen under hygieneprosedyrer. Hvis noe virket tvilsomt for deg, kontakt lege for råd. Vær oppmerksom på helsen din!

Hva forårsaker sår i tungen og hvordan å behandle denne utdanningen?

Sår på tungen - et symptom på en rekke patologier eller et tegn på mangel på oral hygiene. Skader på slimhinner er permanent plassert over hele overflaten, lokaliseringen av formasjonene indikerer tydelig den patologien som utløste neoplasmaen. Hvis det er hvite flekker på tungen, er erosjon med en blomst av varierende intensitet eller farge en grunn til å konsultere en lege.

Hvorfor danner tunge sår?

Følgende patologier er "forpliktet" til utseendet på endringer i utseendet på overflaten av munnhulen:

 • Aphthous stomatitt. Den har en kronisk form med et relapsing kurs, sår på tungen - aphthae - finnes i en enkelt eller flere variant. Symptomer: smerte, vanskeligheter med å tygge og svelge mat. Med et gunstig forløb av patologi og behandling, skal du helbrede på 5-8. Dag. Det er vanskelig å kurere neoplasmer med et komplisert kurs og problemer med regenerering, det tar minst en måned for behandling.
 • Gjentatt nekrotiserende periadenitt. Sårtunge på siden (kreft), på kinn og lepper, smertefullt, med tette hevede kanter, med intern infiltrering som inneholder blod, lymf og cellulære elementer. Aphtosis Setton - en alvorlig sykdom, sår på sidene av tungen kan skade og ikke helbrede i flere måneder.
 • Herpetic stomatitt. Såret på tungen ligner utslett av herpes, sårets base med en lys gråaktig tone, konturens klarhet er sløret. Oftere er det vavki under tungen, på den nedre overflaten og nedre himmelen. Patologisk dannelse helbredes innen 7-10 dager uten å bli såret av vev.
 • Stomatitt (enkel). Det er preget av enkle utbrudd av erosjon, noen ganger er de funnet 2-3 om gangen. En viktig forskjell: I midten av såret er det en film av hvitt (enkelt) eller grågult (viralt) i tungen.
 • Candida stomatitt. Sårene og flekkene på tungen er hvite. Sår er plassert på sidene og hele overflaten, observeres i alle aldre.
 • Afty Bednar. Patologi er registrert hos barn, sår er lokalisert under tungen, på spissen av tungen eller over hele overflaten med dannelsen av en lys gul patina. Hva å gjøre Overhold oral hygiene! Det er nettopp årsaken til hennes fravær som ligger til grunn for Bednar Akters fremkomst.
 • Nekrotiserende gingivostomatitt. Visuell undersøkelse viser røde sår på tungen, sår vises på siden av tungen (mistanke om kreft), erosjoner på slimhinner, rødhet i tannkjøttet, smerte, dannelse av nekrotisk foci med gul eller grønn fargetone.

I det avanserte kurset er de erosive formasjonene som har oppstått, dybere inn i vevet i tungen, fylt med purulent innhold (sår, med pus i tungen). Det er en ubehagelig lukt fra munnen, rikelig salivasjon, kroppstemperaturen stiger til 38 C. En person som har sår under tungen, sår på roten av tungen, føler seg svak, svak, appetitten reduseres.

Lite kjente fakta om sår

Ofte vises et hvitt øm i tungen, et ikke-helende sår dannes i tilfelle av ugjennomtrengelige sykdommer eller patologier som slutter i døden.

En lege i nærvær av et sår i tungen og en grundig diagnostisk studie kan gi følgende konklusjoner:

Sår på tungen vises når bakterier sprer seg fra lungene til munnen. Roten av tungen, dens base er påvirket, sår under tungen er funnet. Ved sykdomsbegynnelsen er alt begrenset til en lett patina, da oppstår flere omfattende infeksjonsflater med dannelsen av blødende sår.

Svært flytende smittsom sykdom med skade på organer og strukturer, allerede i begynnelsen, viser språket (rot) ulcerative lesjoner, som er et av symptomene på syfilis. Etter hvert som forløpet av smertens patologi i munnhulen forverres, helbreder sårene i lang tid, med dannelse av arr.

Ved forekomst av sår i munnhulen, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en lege for å etablere riktig diagnose og passende behandling.

Sår i aids og hiv hos mennesker vises ikke alltid. Mest lokalisert på tannkjøttet, gane, slimete kinder, tunge.

Skader av proteser eller den skarpe overflaten av flisete, ødelagte tenner, bruk av ikke-sterile instrumenter i behandlingen (fjerning) av tenner, fremkaller utviklingen av inflammatorisk prosess og dannelse av sår og sår i tungen.

Innflytelsen av kjemikalier er indikert som en sjelden årsak til utseendet av sår i tungen. Et par kjemiske forbindelser avsatt på slimhinnen. Et sår vises under tungen, på kinnene, tannkjøttet.

Hva skal jeg gjøre hvis en tunge hopper ut?

For en start, fjern provoserende faktorer - skarpe, salte, sure matvarer, kurere tenner, sett inn nye proteser, skift ut en tannbørste. Behandlingsforholdene er avhengige av årsaken.

Folkemetoder

Hvis det oppstår erosjon på grunn av manglende overholdelse av hygiene, feil i ernæring eller eksponering for eksterne faktorer, er terapi ved hjelp av narkotika tillatt. Det er tillatt å holde det hjemme:

 • Zelenka og hydrogenperoksid. Antiseptika bidrar til å forhindre spredning av bakterier. Sår behandles 2-4 ganger om dagen med en bomullspinne.
 • Soda (løsning). Hvit plakk i munnen og tungen fjernes godt med en varm oppløsning av brus - en spiseskje natriumbikarbonat i et glass vann. Sammen med brus kan du bruke salt (1 ts), det virker også som et godt antiseptisk middel. Skyll 2-3 ganger om dagen.
 • Koriander (infusjon). To teskjeer korianderfrø insisterer på 2 kopper varmt vann. Skyll flere ganger om dagen, helst en gang i 2 timer.
 • Glyserin. Ta i forholdet 1: 2 gurkemeie (pulver) og glyserin, bland, bland blandingen på sår 4-5 ganger per dag.
 • Peppermynteolje Smør skadede områder av tungen hver gang når det oppstår ubehag og smerte.

For å lindre smerte vil kløe med stort område av skade i munnhulen hjelpe til med følgende samling: å ta i like store mengder kalamus (blomst), kamille, lime (røtter, bark), kalendula, Johannesjurt, bland og bryg (2 ss blandingen per kopp vann). Skyll opptil 5 ganger per dag.

Narkotika terapi

Utført ved diagnostisering av alvorlige patologier.

Faktor provokatør sykdom - lav immunitet, lesjoner av tungen ligger nærmere kjertlene (mandler). Behandlingen av tungen utføres med preparater basert på pyramidon, de foreskriver et antibiotikabehandling, gurgling med kamille og salvingsbuljong.

Antivirale legemidler er foreskrevet (interferon og oksolinisk salve), Cameton (antiseptisk), gargling avkok av eikebark, salvie, calendula. For sår er det nødvendig med et mildt, sparsomt munnslimediet.

Lavt inntak av vitamin C i kroppen provoserer utviklingen av gingivitt og dannelsen av sår på tungen. Legen foreskriver skylling med 3% hydrogenperoksidløsning, sterk te og lokal behandling av erosjoner med havtornolje. Et kurs med vitaminterapi er nødvendig for å kompensere for vitamin C-mangel.

Munnstrøm.

Candidiasis, overdreven reproduksjon av sopp Candida provoserer lesjon av slimhinnet på tungen, dannelsen av hvit plakett og sår. Ta antifungale stoffer og utføre oral hygiene, hvit plakett er børstet av med en tannbørste, en pinne. Sår behandles med topiske preparater.

På scenen av primære manifestasjoner er sår med en diameter på 1-1,5 cm rødaktige, rosa i farge med en grågul kant (den siste fasen). Sår er ensomme. Sekundære symptomer er preget av utslett, som gradvis smelter sammen i ett felles område og ligner på en allergisk reaksjon på rusmidler. Den viktigste sykdommen behandles med utnevnelsen av generell terapeutisk medisin og bruk av lokale antiseptika.

Tilstanden anses å være prekerøs, forekommer hos kvinner etter abort eller fødsel. Ved forstyrrelse av en hormonell bakgrunn er det en reduksjon i immuniteten og på grunnlag av denne ulcerative lesjonen på tungen dannes. Behandling: Utnevnelse av probiotika og prebiotika, i mangel av forbedring etter 3 måneders forløb, anbefales kirurgisk behandling.

Sår eller follikler, med den mest alvorlige formen av strømmen, er det en purulent lesjon av mandlene med en overgang til munnhulen og tungen. Sår behandles med antiseptiske midler (Ingalipt, Kameton).

Aphthous sår ligger både i fordøyelseskanalen og i munnen. Behandlingen er foreskrevet av en gastroenterolog, den inneholder en diett kombinert med antibiotika.

Reseptbelagte medisiner

Listen over stoffer som hjelper med magesår:

 1. Ascorbinsyre.
 2. Immunomodulatorer (Pyrogenal, Timalid).
 3. NSAID (Ketoprofen, Voltaren).
 4. Spray Strepsils Asept.
 5. Løsninger for skylling, spray, pastiller (Strepsils, Rotokan).
 6. Antibiotika (Amoxicillin, Tsiprolet).
 7. Zovirax, Acyclovir (herpesvirusinfeksjon).
 8. Pyrazinamid, Streptomycin (for tuberkuløse sår).

Hvilken lege å kontakte?

Tannlege - en lege som du må gå når du oppdager sår. I løpet av diagnostikk vil han avgjøre hva som forårsaket integriteten til tungen, foreskrive behandling eller gi retning til en spesialist.

Tannlege - en lege som du må gå når du oppdager sår.

For aphthous stomatitt, konsulter en gastroenterolog. For erosjoner forårsaket av syfilis, foreskriver venereologen behandling. Konsultasjon med gynekolog, endokrinolog eller dermatolog kan være nødvendig.

For små sår i munnen av et barn i alle aldre, kontakt en barneleger, han vil foreskrive behandling.

Hvordan unngå forekomsten av sår?

For å oppnå en 100% garanti for forebygging av utvikling av noen sykdom er det umulig. Men det er en rekke regler, hvis overholdelse vil redusere risikoen for sår til et minimum.

Forebyggende tiltak for forebygging av sår:

 1. Overholdelse av hygieniske og hygieniske normer og regler.
 2. Oppretthold immunitet.
 3. En diett som inneholder vitaminer (i preparater og mat).
 4. Besøk tannlegen, ta vare på munnhulen.
 5. Behandling av sykdommer i fordøyelseskanalen og andre patologier.
 6. Avslutte røyking, alkohol, narkotika.

Årsakene til og behandlingen av sår går hånd i hånd. Sår (sår) gir mye ubehag, så det er viktig å forhindre utseende i munnhulen gjennom enkle forebyggende tiltak og ønsket om å opprettholde en sunn livsstil.

Hvorfor oppstår sår og sår i tungen: foto, årsaker og behandling av sår hos voksne

Sår og abscesser i tungen og munnen hos voksne oppstår mot bakgrunn av nedsatt immunitet, som følge av virkningen av bakteriell, sopp- eller virusinfeksjon. Ved å påvirke ulike deler av munnen, er disse lesjonene lokalisert på siden eller bunnen av tungen, tannkjøttet, leppene, kinnene og ganen. Slike strukturer er dannelsen av hvite, rosa, røde og gule nyanser. Noen av dem er kurert innen en uke, og andre sår kan ikke helbredes i mer enn en måned.

Hvorfor oppstår magesår?

Abscesser og skader på overflaten av tungen vises mot bakgrunnen av en nedgang i kroppsresistens som et resultat av følelsesmessig stress, overarbeid, viral eller bakteriell infeksjon. Blant årsakene til magesår på språket er:

 1. sykdommer som påvirker slimete overflater, noe som kan resultere i en abscess i tungen;
 2. avvik fra normal drift av kroppssystemer, for eksempel fordøyelseskanaler - mage-tarmkanalen;
 3. brudd på integriteten til de berørte strukturer, for eksempel hvis en person har bitt eller kuttet tungen, som følge av tannskader, under tannbehandling, feil installasjon av parenteser og braces;
 4. ulike typer stomatitt.

Sår, abscesser eller hematomer i tungen, dannes som følge av kontakt med infeksjonskilden. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til utseendet på strukturer som inneholder pus, de såkalte pustler.

Det bør bemerkes at mangel på rettidig behandling eller ferdigstillelse av behandlingsforløpet før syklusens slutt, under behandling hjemme, fører til re-infeksjon. Dette bidrar på sin side til utseendet på en abscess på tungen og overgangen til såret til kronisk form.

Symptomer på sykdommen hos voksne med bilder

Symptomer på sykdomsprogresjon er forskjellige for hver type lesjon. Felles for de fleste er akutt smerte ved taktil kontakt, samtale og forsøk på å ta mat.

Virusinfeksjoner ledsages av en økning i lymfeknutens størrelse, en økning i temperaturen, tilstedeværelsen av migrene og svakhet.

Hvis sårene dannes under påvirkning av sopporganismer, utmerker de seg ved ødem, smerte og kløe i lokaliseringen av plakk, etter at deres eliminering arr kan forbli på de skadede slimhinner. Sykdommer som har en sopp natur er preget av at en hvit patina danner på overflaten av såret, godt fremtredende i bildet fra andre typer sykdommen.

Sår i hvitt

I de fleste tilfeller forekommer små sårdannelser i munnslimhinnen hos barn og er et tegn på Candida-soppinfeksjon. Disse strukturene er dekket med et snev av hvit eller gul i fargen, konsistensen minner om cheesy masse (vi anbefaler å lese: årsakene til at plakk vises hvit-gul farge i språket). Et forsøk på å eliminere infeksjonen fører til blødning på såroverflaten og blødning oppstår. Årsakene til candidal stomatitt inkluderer undertrykkelse av gunstig mikroflora som følge av bruk av penicillinklasse antibiotika eller infeksjon av et barn fra moren under amming.

Røde eller gjennomsiktige bobler

 • Fargeløse eller blodblærer kan forekomme på munnhulen i munnhulen, spissen og tverrfeltene på tungen, på grunn av forstyrrelser i riktig fordøyelseskanal, infeksjon eller forstyrrelse av vevsstruktur.
 • Et gjennomsiktig hetteglass fylt med en fargeløs væske indikerer en brenning av slimhinnen.
 • Et hematom på tungen med rødt innhold inne i såret ser ut som et blåmerke og indikerer traumer til sirkulasjonssystemet. Blære syndrom hos personer som lider av hjerte-og karsykdommer, manifesteres av et hematom som har en blodig nyanse og blåmerker, på grunn av skade på små kapillærer under en trykkbølge.
 • Andre årsaker til røde vesikler inkluderer sykdommer i fordøyelseskanalen organer og funksjonsfeil i endokrine kjertler.

Hvite prikker

Blant årsakene til utseendet på overflaten av de slimete hvite flekkene kalles ofte nederlaget for en sopp som Candida. Dette er imidlertid ikke helt sant, fordi det er flere andre faktorer som bidrar til fremveksten av disse strukturene, inkludert:

 1. Ulempe med flatt rødt lav, som manifesteres på overflaten av slimete vev i den orale regionen ved et mangfold av flekker i form av spindelvev.
 2. Forstyrrelser i galleblæren, lunger, nyrer, tarm og lever. Forresten, på stedet for lokalisering av disse strukturene, kan en erfaren spesialist forhåndsdefinere årsaken til sykdommen.

blemmer

 • I tillegg til det faktum at fargeløse blærer dannes etter brenning av en slimhinne, er det ofte ofte overflaten av tungen dekket med en konglomerasjon av formasjoner fylt med serøs væske. Å være fra hverandre i svært liten avstand, gir disse ballene inntrykk av et omfattende sted. Dette er en manifestasjon av herpesviruset som er tilstede i munnhulen.
 • Blærene som ligger på overflaten av kinnene, har roten og spissen av tungen en rød fargetone og indikerer kroppens nederlag ved atopisk dermatitt.
 • Blister dekket med lag av lette grå nyanser, som gradvis utvider lokaliseringsområdet og skifter farge til en lysere farge, er manifestasjoner av skarlagensfeber.

Sår på sidene av tungen

Glossitt er at en abscess eller furuncle inneholder pus er dannet på stedet av skadede vev i området for skade på overflaten av tungen. Hvis strukturen er rammet til en betydelig dybde, når smaksløkene er skadet, dannes en svart utslett på sidene, noe som kan utover ligne en blåmerke.

diagnostikk

Gitt det store antallet forskjellige typer skader på munnhulen, kan det gjøres en nøyaktig diagnose og en behandlingsregime kan defineres, og kun en kvalifisert spesialist kan i trinn bestemme hva som skal gjøres. Blant de metodene han bruker, er samlingen av anamnese, spørrende pasienten for symptomer på sykdommen, undersøkelse av skader og om nødvendig formålet med å gjennomføre tester for å bestemme arten av mikroorganismer som forårsaket sykdommens utseende.

Aphthous stomatitt

Årsakene til utseendet av akter i stomatitt av denne typen er en reduksjon i immunitet og en akutt mangel på vitamin B og C-grupper. Eksterne tegn på akter i stomatitt er utseendet på tungen, ganen og innsiden av kinnene av erosjonsformasjonene av mavesåret. Disse strukturene er preget av en gråhvite farge og høy smertefullhet av sykdommen, spesielt når man tar salt og sur mat. Tilbakevendende stomatitt av denne typen er preget av en rosa skygge av akter, en høy sannsynlighet for at en abscess utvikler seg på tungen, og at pus kommer på tungen med en gjennomsiktig farge på strukturen.

Andre typer stomatitt

Herpes-type sykdom er preget av en hvit-rosa type sår dannet, med klare konturer og små størrelser. Ulcerativ stomatitt dannes når infeksjonen kommer inn i sår og steder av traumer på overflaten av tungen, det er preget av smertefull og hyppig blødning.

Ofte er årsaken til sykdommen bakteriell stomatitt, med det resultat at enkelte sår dannes på overflaten av slimhinnene, hvor hylene er dekket med et lag av film, hvor skadesiden ligger, som har en gulgrå farge.

syfilis

Sårene på tungen med denne typen sykdom har en runde eller nær ellipseform. Oppstår på skadestedet for ulike deler av tungen, er disse formasjonene preget av en rask utvidelse av lokaliseringsområdet.

Termisk skade

Årsaken til at en gjennomsiktig callus hoppet ut på brennestedet, kanskje en brenning av slimhinner. Termisk skade på tungenes frenulum, himmelen forårsaker rødhet, etterfulgt av utseendet av en fargeløs boble av vannaktig struktur. Under behandlingen forsvinner boblene innen få dager, og gir vei til prosessen med å dø av og avvise skadede områder på skadestedet.

Behandling av enheter på språket

Etter diagnosen ordinerer legen et individuelt behandlingsforløp, idet man ikke bare tar i betraktning kampen mot neoplasmer, men også forstyrrelsen av kroppssystemene som forårsaket dem. Det er mulig å behandle magesår, mukosale skader, abscesser i tungenområdet ved hjelp av medisinske preparater og terapi ved hjelp av tradisjonelle oppskrifter.

medisinering

De primære stadier av behandling av sår inkluderer:

 1. Eliminering av smerte. For dette formål anvendes analgetiske legemidler til utvortes bruk: Holisal, Metrogil Dent Asepta-gel og andre anti-inflammatoriske midler med smertestillende virkning.
 2. I tilfelle av allergisk type sykdom, først og fremst, utelukke bruk i mat av produkter som virker på kroppen som allergener. Parallelt med dette er antihistaminmedisinering nødvendig. Navnene på slike legemidler: Tavegil, Loratidin, Suprastin, Fenkrol, etc.
 3. For å forhindre utvikling av patogene mikroorganismer med bakteriell type stomatitt på tungen og munnslimhinnen, utføres behandling med medisinske løsninger som har en antiseptisk effekt: Klorhexidin, Miramistin, Stomatofyte, etc.
 4. For candidiske infeksjoner, brukes antifungale legemidler til systemisk og lokal bruk: Fluconazol, Candide-løsning, og behandling med slimløs oppløsning.
 5. Ved diagnostisering av herpes naturen av formasjonene, for behandling av bruk av slike antivirale geler, som Acyclovir, Oxolin.
 6. For å øke kroppens motstand, er det praktisert å bruke vitaminpreparater i behandlingsregimet. Spesielt effektiv er bruken til dette formålet med legemidler av gruppe B og C.

Hvordan behandler du hjemme?

Bruken av tradisjonelle terapimetoder inkluderer bruk av antiseptiske dekoder, smertestillende midler og antiinflammatoriske midler av lokal virkning:

 1. Høy effektivitet ved behandling av stomatitt på munnslimhinnen og tungenes frenul har skylling ved hjelp av Kalanchoe og aloe juice. Disse plantene eliminere symptomene på betennelse i abscess, og å fremme helbredelse av mekanisk skade (på grunn av okklusjon eller dental mucosal skade av skarpe gjenstander / partikler av mat).
 2. Antiseptisk behandling utføres ved hjelp av dekk basert på kalendula, sølvvev, kamille og St. John's wort. Skylling med bruk av disse urter utføres i 1,5 uker etter hvert måltid.
 3. Den smertestillende og desinfiserende effekten har en hydrogenperoksidløsning, som behandles etter hvert måltid. Legemidlet er oppnådd ved å fortynne 1 ts hydrogenperoksid i ½ kopp vann.

Raid på tungen

Plottene på språket forekommer hos mennesker på grunn av helt forskjellige grunner. Av farge og konsistens kan du avgjøre hvilke lidelser i kroppen som begynner å utvikle seg. Det viktigste er å spore om raidet vises bare etter søvnen eller oppstår i løpet av dagen.

En viss del av språket er ansvarlig for en bestemt gruppe organer, og utseendet på flekker, poeng, plakk eller brennende følelse snakker om ulike problemer i kroppen. I medisinen vurderes det at i midten av fargen kan du identifisere problemer med magen, den venstre delen - med milt, spissen - med rektum og tarm, midtfoldet - med ryggraden, nivået på fjerde og femte tennene - med leveren.

I tillegg indikerer konsistensen og tykkelsen på plakkens stadium av sykdommen. Så, hvis den sanne fargen på språket fortsatt er synlig, begynner uorden bare å utvikle seg, og i tilfelle av tykk plakk, fortsetter sykdommen i kronisk form. I en sunn voksen og et barn er utseendet til en liten, nesten gjennomsiktig plakk ganske vanlig, fordi små partikler av mat kan ligge på dette organet, og bakterier kan aktivt proliferere i dem. Men hvis det er en mørk blomst på tungen, unntatt når det er farget med fargestoffer fra mat eller drikke, kan årsakene til dette være svært alvorlig, og du bør umiddelbart konsultere en lege. Hvordan bli kvitt plakk på språket kan bare fortelle den behandlende legen - du bør ikke ta noen tiltak alene.

etiologi

For å bestemme hva som har fungert som en faktor for å endre fargen på et språk, er det nødvendig å skille utseendet av farge fra virkningen av mat eller fra ulike interne sykdommer. Hvis fargingen skyldtes mat, kan den lett fjernes med en tannbørste, hvorpå den ikke lenger er dannet. Avhengig av årsakene tar språket en annen farge. Dermed vises det gule belegget på språket i følgende tilfeller:

 • fra forskjellige leversykdommer, for eksempel viral, alkoholisk eller giftig hepatitt;
 • levercirrhose - hvor cellene i dette orgelet dør;
 • brudd på strukturen i galdeveien - oppstår på grunn av dannelse av steiner eller onkologiske tumorer;
 • suprahepatisk gulsott - dette skyldes det faktum at menneskekroppen ikke har tid til å fjerne bilirubin;
 • mageforstyrrelser eller duodenale sår;
 • kronisk gastritt;
 • duodenitt - kaster innholdet i tolvfingertarm i magen;
 • akutt betennelse i bukspyttkjertelen;
 • et bredt spekter av tarmsykdommer som oppstår fra bakteriens handlinger;
 • smittsomme sykdommer forbundet med høy feber og dehydrering;
 • påvirkning av parasitter på strukturen og funksjonen av fordøyelseskanalen;
 • bruk av visse medisiner
 • inflammatoriske prosesser av tungen - glossitt.

Gul scurf i barnets tunge manifesterer seg av følgende grunner:

 • gulsott i det nyfødte;
 • Fôr barnet med produkter som farge tungen. Blant dem er gulrøtter, gresskar eller aprikoser;
 • avhengighet av søtsaker, som ofte endrer fargen på språket.

I andre tilfeller er barn preget av lignende faktorer for forekomsten av en gul eller hvitt gul blomst.

Brun plakett på tungen dannes når:

 • nikotinmisbruk. Ofte, røykere med stor erfaring, kjøper språket bare en slik nyanse;
 • tar en stor mengde produkter som inneholder koffein. Dette inkluderer også sjokolade, sterk svart te, karbonatiserte drinker. Det er på grunn av dette at brune plakk vises oftest på barns tunge;
 • behandling med høy jod medisiner;
 • alvorlig dehydrering
 • forstyrrelser i galleblæren;
 • soppsykdommer i munnhulen
 • komatose tilstand med diabetes;
 • mangel på jern i kroppen;
 • stomatitt - i dette tilfellet, i begynnelsen vil tungen ha en hvitbrun farge, men jo mer utviklingen utvikler seg, jo mørkere plakk på tungen vil være;
 • intestinale mikroflora lidelser.

En slik merkelig grønn plakett på tungen snakker om problemer med leveren. Følgende faktorer fører til dette:

 • Å spise for fet mat i store mengder;
 • effekten av å ta noen antibiotika;
 • et bredt spekter av sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • soppinfeksjoner. Jo mer sykdomsprosessen utvikler seg, jo lysere blir den grønne plaketten på tungen.
 • HIV-infeksjon;
 • trost.

En grønn blomst kan dekke både hele orgelområdet, så vel som en viss del av det, ofte er bakdelen dekket av denne fargen. Hvis du ikke endrer kostholdet ditt, blir raidet fra hvitt grønt, mettet grønt.

Black scurf på språket manifesteres av flere grunner:

 • Å spise bær med en bestemt farge, som mulberry eller blåbær;
 • behandling av et stoff som aktivert karbon;
 • alkaliske balanseforstyrrelser, når en person spiser mye mel, men få friske frukter og grønnsaker;
 • forgiftning av kroppen, spesielt blyforgiftning;
 • forskjellige forstyrrelser i fordøyelsessystemet;
 • langvarig effekt på kroppen av høye temperaturer for forkjølelse;
 • soppinfeksjoner fører til svart plakett på tungen og emaljen av tennene;
 • trussel - for en slik lidelse er preget av utseendet på hvit plakett, men på avanserte stadier erverver den en svart farge;
 • alkoholmisbruk;
 • slagg av kroppen.

Avhengig av scenen hvor en bestemt sykdom er lokalisert, er tungen dekket av sorte prikker eller er helt belagt med blomst. Svart plakett på barnets tunge oppstår under første fôring etter amming, og er forårsaket av at kroppen ikke var forberedt på denne prosessen.

En grå raid på tungen kan danne seg i bakgrunnen:

 • inflammatoriske prosesser i luftveiene. Etter rekvalescence tar tungen sin naturlige skygge;
 • tar lang tid antibiotika eller hormonelle medisiner;
 • sykdommer i munnhulen. Hvitgrå scurf i tungen oppstår bare om morgenen, etter at oral hygiene ikke gjenopptas gjennom dagen;
 • redusert immunitet - for kroniske sykdommer;
 • utilstrekkelig mengde væske i kroppen;
 • sår hals
 • HIV. Samtidig indikerer grå plakett på tungen ikke alltid forekomsten av denne sykdommen, men er i noen tilfeller et av symptomene.

symptomer

Symptomer på enhver type plakk på tungen vil være iboende i sykdommene som de dukket opp. Dette betyr at den gule blomsten på språket er ledsaget av følgende funksjoner:

 • får en gul eller mørk gul farge ikke bare av tungen, men av den hvite huden på øynene og huden;
 • søvnforstyrrelser;
 • smerte under ribbenene;
 • brennende og kløe i huden;
 • minneforstyrrelser;
 • Bitterhetens utseende og ubehagelig lukt fra munnen;
 • kvalme og oppkast;
 • diaré.

Grå plakett på tungen suppleres med følgende symptomer:

 • fetid lukt fra munnen;
 • å bli med en gulaktig fargetone kan bety problemer med fordøyelseskanalen, og hvis en person føler seg normal, er det verdt å endre dietten.

Brune plakett på tungen er ledsaget av smerte i fordøyelseskanalen og diaréen. Hvis plakk er børstet av med en tannbørste, så er det ingen grunn til bekymring. Hvis dette symptomet varer i en uke, og personen ikke klager over forverringen av helsen, betyr det bare at immunforsvaret har behandlet betennelse i seg selv.

I tilfelle når den grønne plakk på tungen er ledsaget av tørrhet i munnhulen, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en spesialist, siden dette symptomet indikerer brudd på leveren.

For sykdommer som forårsaker svart plakett på tungen, vil pasienten føle alvorlig svakhet, feber og tap av koordinasjon.

diagnostikk

Diagnose av plakk på språket er å bestemme årsaken, på grunn av hvilket dette symptomet begynte å bli uttrykt. Under pasientens første undersøkelse legger legen oppmerksomhet på:

 • skyggen. Jo mørkere en bestemt farge, desto mer utvikler den patologiske prosessen, og derfor må du besøke en lege ved første detektering av en endring i den normale skyggen av et organ.
 • plakkens tykkelse og dens lokalisering. Det er svært viktig for diagnosen om språket har fått en helt usunn konnotasjon, eller bare en del av det;
 • lindringen av dette organet og dets motorfunksjoner;
 • Tilstedeværelsen av ekstra sykdommer i munnhulen.

Etter det foreskrives pasienten:

 • Ytterligere maskinvareundersøkelser for å oppdage interne inflammatoriske eller smittsomme sykdommer;
 • urin og blodprøver. Analyse av avføring tatt for å bekrefte forekomsten av ormer eller andre parasitter.

Etter alle undersøkelser som utføres, vil legen tildele individuelle metoder for hver pasient å fjerne plakkene fra tungen.

behandling

Behandling av gul plakett på tungen er å tildele pasienten:

 • medisiner for å øke strømmen av galle;
 • stoffer som gjenoppretter nyrestrukturen;
 • antivirale legemidler;
 • antibiotika og antifungale midler;
 • løsninger for behandling av dehydrering;
 • vitaminkomplekser.

Avhengig av manifestasjonsfaktorene består behandlingen av brun plakett på tungen av:

 • endringer i kostholdet;
 • antifungal medisiner;
 • narkotika høyt i vitamin B.

Terapeutiske tiltak for grønn plakk på tungen består i regelmessig munnhygiene. Med intenst ubehagelig lukt, bruk en antiseptisk løsning. I tilfeller der det ikke hjalp, må du justere strømmen.

Black Scale Therapy på tungen er basert på:

 • vanlig munnhygiene
 • begrensende inntak av giftstoffer og fargestoffer;
 • øker mengden vann forbrukes.

For å eliminere den grå plaketten på språket du trenger:

 • ta antibiotika og rusmidler mot virus og bakterier;
 • konsumere mindre salt
 • medisiner som styrker kroppen.

Men disse er bare generelle måter å bli kvitt raidet på tungen. I infeksiøse og virale sykdommer, så vel som forstyrrelser i indre organer, vil terapien være dypere og mer individuell.

"Tungen på tungen" er observert i sykdommer:

Amebiasis er en protozoal smittsom sykdom preget av forekomsten av ulcerative lesjoner i tykktarmen. Amebiasis, hvis symptomer består spesielt i dannelsen av abscesser i ulike organer, er utsatt for langvarig og kronisk form av kurset. Merk at sykdommen er henholdsvis endemisk, den er preget av konsentrasjon i et bestemt område, spredningen skjer i områder som er preget av et varmt klima.

Atonisk forstoppelse er en endring i tarmens normale funksjon, noe som resulterer i en forsinkelse i avføring. Betingelsen er forårsaket av nedsatt tarmmotilitet. Kvinner står overfor problemet med atonisk forstoppelse oftere enn menn. Men hvis dette er et isolert tilfelle, bør du ikke bekymre deg, fordi det er mye verre når sykdommen følger med personen hele tiden og blir normen.

Coxsackie-virus er en virusinfeksjon som tilhører familien av herpesevirus som lever og formidler seg i den menneskelige fordøyelseskanalen. De går inn i miljøet med avføring, slik at utbrudd av denne virussykdommen ofte finnes i sommerhøstperioden, når hyppig kontaminering av jord og vann med avføring oppstår. Fluer og kakerlakker overføres av viruset, derfor kan epidemiske utbrudd forekomme i områder med lav levestandard og i underutviklede land. Barn med denne patologien er overveiende barn under 10 år.

Gastritt er en ganske vanlig patologi der magen er berørt, og særlig dens slimvegger. Gastritt, hvis symptomer i overveldende flertall oppstår mot bakgrunn av eksponering for en bestemt bakterie, som mange lesere er kjent med, kan også forekomme som følge av påvirkning av en rekke spesifikke faktorer (alkoholisme, konstant stress, røyking, feil diett osv.).

Som en sykdom som gastroduodenitt, er det vanlig å fastslå tilstanden der pylorisk sone i magen og duodenale slemhinnet blir utsatt for betennelse. Gastroduodenitt, symptomene som kan oppstå på grunn av påvirkning av eksterne eller interne faktorer, er en av de vanligste sykdommene i mage-tarmkanalen.

Gingivitt er en inflammatorisk prosess som konsentrerer seg på tannkjøttområdet og er ledsaget av rødhet og systematisk blødning. Gingivitt, symptomene som er ganske vanlige, kan være kroniske eller tilbakevendende, i tillegg er sykdomsforløpet også mulig i en akutt form.

Hypothyroidisme hos barn - på grunn av utilstrekkelig sekresjon av skjoldbruskkjertelhormoner, som oppstår mot bakgrunn av en dysfunksjon av et organ som skjoldbruskkjertelen. Sykdommen er full av dannelse av alvorlige konsekvenser, inkludert kretinisme. Årsakene til dannelsen av sykdommen varierer avhengig av sykdomsforløpet. Det bør bemerkes at medfødt og ervervet hypothyroidisme hos barn er isolert. I noen tilfeller er det ikke mulig å etablere en provokerende faktor.

Glossalgi er en sykdom preget av utseendet av smerte og andre ubehagelige opplevelser på tungen uten tilsynelatende grunn. Det er bemerkelsesverdig at det i det overveldende flertallet av tilfellene er diagnostisert hos kvinner, og hos menn blir det observert seks ganger mindre ofte.

Influensa er en alvorlig akutt smittsom sykdom preget av alvorlig toksisose, katarralsymptomer og bronkiallesjoner. Influensa, hvis symptomer forekommer hos mennesker, uansett alder og kjønn, manifesterer seg årlig som en epidemi, oftere i løpet av den kalde årstiden, og ca 15% av verdens befolkning er berørt.

Intestinal dyskinesi er en ganske vanlig lidelse der dette organet ikke er utsatt for organiske lesjoner, men motorens funksjon lider. Den underliggende faktoren i forekomsten av sykdommen anses å være den langvarige effekten av stressfulle situasjoner eller nervøse overspenninger. Av denne grunn er gastroenterologer og psykologer engasjert i behandling av pasienter med en lignende diagnose.

Diffuse forandringer i leveren er en vanlig patologisk tilstand preget av utvikling av kjertelvevstransformasjoner. Faren er at sykdommen utvikler seg selv med mindre lidelser og er ikke uvanlig blant barn.

Tick-båret encefalitt er en alvorlig smittsom sykdom som overføres til mennesker fra encefalitt flått. Viruset sniker seg inn i hjernen og ryggmargen til en voksen eller et barn, forårsaker alvorlig rus og påvirker sentralnervesystemet. Alvorlige encefalittiske former uten rettidig behandling kan føre til lammelse, psykiske lidelser og til og med død. Slik gjenkjenner du symptomene på en farlig patologi, hva skal du gjøre hvis du mistenker en kryssbåren infeksjon og hva er betydningen av vaksinasjon i forebygging og behandling av en dødelig sykdom?

En slik sykdom som kolitt, er inflammatorisk i naturen, og det forekommer i tarmens slimhinne. Det er bemerkelsesverdig at blant de gastrointestinale sykdommene de vanligste er nettopp kolitt, symptomene, hvor behandlingen bestemmes på grunnlag av infeksjonen som fremkaller det (overveiende bakteriell dysenteri).

Giardiasis er en ganske vanlig sykdom som utvikler seg på grunn av skade på leveren og tynntarmen. Giardiasis, symptomene som fremkaller slike parasitter som Giardia, kan forekomme i både mild og alvorlig grad av sine egne manifestasjoner. Det skjer også at bærerne av parasitter ikke blir syke, men de infiserer fritt folk rundt dem, fordi i dette tilfellet fungerer deres kropp som en rimelig praktisk og trygg beholder for Giardia.

Metaplasia er en utbredt patologisk tilstand preget av transformasjon av normale celler av ett organ, for eksempel tarmene, til patologiske. Faren for prosessen er at i mangel av terapi utvikler kreft.

Pankreatitt er en gruppe sykdommer i kombinasjon med deres tilhørende syndromer, i løpet av hvilke er ledsaget av en felles faktor for dem, som er betennelse i bukspyttkjertelen. Pankreatitt, symptomene som manifesterer seg på grunn av det faktum at det ikke er frigjort enzymer utsatt av kjertelen inn i tolvfingertarmen, oppstår ved aktivering av disse enzymer direkte i kjertelen, på grunn av hvilken dens gradvise ødeleggelse oppstår, med andre ord selvfordøyelse.

Pyelitt er en urologisk sykdom preget av betennelse i nyrekopper og bekken. Denne sykdommen kan utvikles hos voksne og hos barn. Pyelitt hos barn forekommer ganske ofte. Gravide kvinner og menn som har gjennomgått en prostata kirurgi er i fare.

Dannelsen av en ondartet svulst på esophagusmurene bidrar til utviklingen av kreft, som i medisin kalles kreft. Sykdommen er ofte funnet hos eldre. Representanter for det sterkere kjønn er mest utsatt for sykdom, som hovedsakelig skyldes bruk av alkohol og tobakksprodukter. Det er gjennom disse manglene at denne sykdommen er provosert.

Rotavirusinfeksjon er en smittsom sykdom utløst av rotavirus. Rotavirus, hvis symptomer manifesteres ved moderate symptomer på enteritt eller gastroenteritt, kombineres ofte med respiratoriske og tarmsyndrom under den første manifestasjonen av sykdommen. Folk i alle aldre er utsatt for rotavirusinfeksjon, men forekomsten blant barn fra seks måneder til to år er oftest notert.

Akutt antroponotisk sykdom, på grunn av kursets sykliske karakter og som hovedsakelig påvirker kardiovaskulære og nervesystemet, kalles tyfus. Denne sykdommen kalles ofte Brill-Zinsser sykdom til ære for oppdagerne. Det er nesten det samme som tyfus, bare sykdommen er preget av tegn som forårsaker forekomsten av sykdommen.

Levercirrhose er en kronisk sykdom forårsaket av progressiv erstatning av leverparenkymvev med fibrøst bindevev, noe som resulterer i at strukturen i leveren omstruktureres og de faktiske funksjonene er svekket. De viktigste symptomene på cirrhosis er gulsott, en økning i lever og milt, smerte i riktig hypokondrium.

Med trening og temperament kan de fleste uten medisin.

Flere Artikler Om Typer Acne