Hvordan åpner du furuncle hjemme alene? Hvordan åpne det indre furuncle for å minimere sannsynligheten for negative konsekvenser?

Kok kan vises på ulike deler av kroppen. Ofte påvirker det huden i ansiktet, nakke, rygg, skinker, kjønnsorganer. Det alvorligste ubehaget er forårsaket av sår som vises på øynene, leppene og andre deler av kroppen med øm og sensitiv hud. Åpning av kjelen skal utføres av kirurgen, men alt kan også gjøres selvstendig hjemme.

Hvordan åpne en furuncle hjemme - hva skal jeg gjøre?

Hvis det er en smertefull koking på huden, og spørsmålet om hvordan du skal åpne koken, må du huske at det er strengt forbudt å utføre slike manipulasjoner selv hjemme.

Under behandling av en abscess, bør en hovedregel følges - en purulent abscess kan ikke presses ut med begge hender eller negler. I de fleste tilfeller fører slike tiltak til at pus går inn i de dypere lagene i huden og provoserer gjentakelsen av furunkulose.

Hvordan åpne furuncle riktig slik at alle pus kommer ut? Du kan ikke gjøre noen trykkbevegelser. Kirurgen berører nesten ikke huden. Under operasjonen er det bare et lite snitt laget med en skarp skalpell, hvorpå en purulent stamme fjernes med en spesiell desinfisert sløyfe.

Hvordan åpne det indre furuncleet ditt selv? Det er umulig å utføre en slik prosedyre hjemme, siden det ikke finnes sterile forhold, heller ikke en skarpe skalpell eller en medisinsk sløyfe. Derfor kan kjelen kun åpnes på sykehuset, og en slik operasjon skal utføres av en erfaren kirurg.

En selvåpnet koking kan føre til re-betennelse. I de mest alvorlige tilfellene er det sannsynligheten for å utvikle blodforgiftning - sepsis. Dette fører igjen til infeksjonsspredning i hele kroppen. Som et resultat vil det kreve ikke bare langsiktig, men også dyr behandling, som skal utføres på et sykehus.

Hvis du vil åpne furuncle hjemme, må du følge følgende rekkefølge:

 1. Bruk en varm komprimering, på grunn av det er det en akselerert modning og gjennombrudd av suppuration.
 2. Etter å ha åpnet kjelen, anbefales det å bruke te-treolje til såret. Dette er et naturlig antiseptisk middel som vil bidra til å forhindre videre spredning av infeksjon til sunt vev.
 3. Hvis kjelen er helt moden, vask hendene grundig og behandle huden med et antiseptisk middel. Ta en steril klut og trykk forsiktig ned på kjelen.
 4. Forsikre deg om at alt det purulente innholdet er helt fjernet fra absessen - en dråpe blod skal vises fra såret.

For å minimere sannsynligheten for bivirkninger og forhindre blodforurensning, kan du bruke følgende rettsmidler:

 1. Vishnevsky salve. Det regnes som et av de mest effektive og rimelige middelene for å trekke ut pus fra et sår og ødelegge farlige bakterier. Etter et gjennombrudds gjennombrudd, bør dette middelet brukes forsiktig slik at den inflammatoriske prosessen ikke starter igjen.
 2. Levomekol. Salven anbefales å brukes i kokepunktet. Bruk dette verktøyet bør være umiddelbart etter begynnelsen av betennelse, noe som vil redusere tidspunktet for modning av abscessen.

Faren for å åpne kjelen hjemme

Bilde av en koker i nærheten av øret

Å åpne en koker er en lang og komplisert prosess. Svært ofte er det et ønske om å presse ut pus alene, men få mennesker tenker på konsekvensene av slike handlinger.

Hvis du ikke følger reglene for å åpne en kjele hjemme, er det en risiko for å utvikle slike komplikasjoner:

 • Blodforurensning - selv med full sterilitet, er risikoen svært høy.
 • Hvis pus bare fjernes, men infeksjonen ikke elimineres, er det en mulighet for skade på sunt vev.
 • Skader på sunn hud, blodårer eller lymfeknuter i nærheten av furuncle.
 • Feilaktige handlinger kan føre til alvorlige kosmetiske feil.
 • Å åpne kjelen er en svært smertefull prosess, så under kirurgi må kirurgen bruke lokalbedøvelse, som ikke kan gjøres hjemme.

Hva skal ikke gjøres etter å ha åpnet kjelen?

Etter å ha åpnet koker er det strengt forbudt å gjøre:

 • Det betente området kan ikke behandles med fargede løsninger (for eksempel jod, fukortsin eller briljantgrønn), da det under undersøkelsen vil være vanskelig for legen å bestemme størrelsen på det berørte området.
 • Skitne bandasjer skal ikke legges på det åpnede furuncle; Den brukte bandasjen eller klutene må være sterile.
 • Fra begynnelsen av kjelen og til fullstendig helbredelse, kan såret ikke fuktes, derfor er det nødvendig å utføre alle vannprosedyrer nøye.

Før en medisinsk preparat brukes til å behandle kjelen eller gjenværende sår, er det nødvendig å sjekke holdbarheten. For behandling av kjele kan ikke brukes utgåtte midler eller salver, som lenge har vært åpne.

Video om behandling av furunkulose hjemme:

Koken modnes ikke og bryter ikke: årsakene og metodene for å eliminere problemet

En furuncle er en betennelse i hårsekkelen forårsaket av starten av staph. En nidus av betennelse på huden er ledsaget av smerte, betennelse og kløe. Etter å ha åpnet absessen, forsvinner symptomene. Hvis furuncle ikke bryter i lang tid, er det nødvendig å konsultere lege.

Tid og grunner til å stoppe modning av koking

Furuncle er en purulent formasjon som fremkommer som følge av reproduksjon i hårsekkene av bakterielle patogener - stafylokokker. Ved begynnelsen av betennelsesprosessen dannes en liten tetning under huden, noe som øker ytterligere og danner en abscess. Modningsprosessen tar ikke mer enn 10 dager. Men i noen tilfeller kan perioden bli forsinket opptil 1 måned. De viktigste årsakene til at kjelen ikke går i lang tid og herdet:

 • koke er ikke fullstendig modnet, du må vente noen dager;
 • huden over absessen er tett;
 • koke selv absorbert.

Hvis kjelen er godt formet, er pivoten tilstrekkelig uttalt, men et gjennombrudd skjer ikke, en person bør konsultere en lege. Det er en mulighet for at en abscess vil sprekke under vevet, noe som truer spredningen av stafylokokkinfeksjon gjennom blodbanen.

Boil Development Stages

Fra de første symptomene på utilsiktet gjenoppretting går kjelen gjennom 3 stadier av utvikling.

 1. Den første er dannelsen av infiltrasjon. Rødhet vises på huden. Under huden - segl. Personen trekker oppmerksomhet på forekomsten av smerte, kløe, ubehag under berøring. Vevene rundt tetningen svulmer, blir varme, begynner å skade vondt. Generell kroppstemperatur kan øke - symptomer på ubehag vises. Gradvis øker formasjonen, stiger over huden. Koket ligner en klump rundt, ikke beveger seg, kan merkbart herdes. Når kjelen når sin maksimale størrelse (noen ganger flere centimeter i diameter), vises et hvitt purulent hode i midten - abscessstammen. Gjennom dette kurset kommer purulente masser ut senere. Klumpen selv begynner å herdes, under press fra innholdet.
 2. Den andre er purulent-nekrotisk stadium. Utvikler når kjelen er full moden. Purulente masser kan gradvis komme ut i små mengder, eller forlate rikelig, helt tømme kapselen. Etter gjennombruddet vises et hull, et hulrom hvor den purulente kapselen tidligere var plassert. I krateret forblir infiltrering, blod, dødt vev. Ved begynnelsen av dette stadiet avtar symptomene, smerten avtar delvis, huden stopper betennelse, svelling avtar. Med en vellykket sykdomskurs fortsetter tilstanden til neste stadium.
 3. Den tredje fasen er helbredelse. I stedet for hullet blir nye stoffer gradvis dannet. Noen ganger kan såret løsne. Det kan herdes under huden. En skorpe vises rundt hullet. Hvis kjelen er liten, er det ikke spor av det. Med dype lesjoner er det fare for arrdannelse eller arrdannelse. I noen tilfeller oppstår et kelloid arr ved siden av den tidligere purulente pimple. Prosessen med full gjenoppretting kan ta fra flere uker til flere måneder. Alt avhenger av graden av skade og metoder for adjuverende terapi. Bruken av helbredende stoffer akselererer regenerering, forhindrer risikoen for resterende spor.

Metoder for å akselerere modning og gjennombrudd

Hastighetsprosessen skjer ved bruk av visse verktøy eller prosedyrer.

Den mest populære metoden for slik terapi er bruken av "trekk" salver. På grunn av sammensetningen frembringer preparatene modning av kjelen og frigjøringen av pus.

Ichthyol salve er en rimelig behandling for koker. Salven har en mørk farge, en merkelig lukt. Legemidlet kan kjøpes på ethvert apotek til en overkommelig pris. Salve påføres med et tykt lag mot betennelsen. En ren bandasje påføres øverst, som regelmessig endres ettersom stoffet er absorbert. Ichthyol akselererer modningen av kjelen, bidrar til å bryte gjennom og kvitte seg med ubehagelige opplevelser.

Heparin salve er et godt verktøy for å trekke pus, eliminere betennelse og redusere smerte. Ved tegning er det nødvendig å observere forebyggende tiltak - å ikke tillate å treffe midler på slimhinner og åpne sår.

Ilon - gel, som ifølge forbrukernes vurderinger anses som det mest effektive stoffet i denne gruppen. Kortvarig bruk akselererer modning. Verktøyet klare seg selv med dype formasjoner som har klart å herdes.

Syntomycin salve - et antibiotikummiddel er effektivt for å akselerere prosessen med modning og kontroll av patogener. Påfør 1 gang om dagen, hver dag, før du åpner kjelen. Salve brukes til å behandle bein, hender, prester, smurt overflaten på ryggen. Ikke bruk på huden.

prosedyrer

I en medisinsk institusjon tilbys pasienten å akselerere oppvarming av en koke. Det utføres ved påvirkning av ultrafiolett stråling eller varmekompresser. I den første utførelsen, under påvirkning av lys, akselereres prosessen med dannelse av purulente masser, hvorpå innholdet av kjelen brer utover.

Oppvarming av kjelen er bare tillatt før modning. Når pus har akkumulert under overflaten av huden, kan en slik manipulasjon provosere en intern åpning.

Oppvarming utføres fortrinnsvis under tilsyn av en lege, som foreskrevet. Uavhengig implementering av disse prosedyrene er helsefarlig.

Folk oppskrifter

Alternativ medisin tilbyr å behandle sår, for å akselerere prosessen med modning av koker ved bruk av medisinske planter, avkok og infusjoner.

Aloe-brikke eller kalanchoe påføres den faste formasjonen. Fix med en oppdatering. La overnatte. Metoden er egnet for å eliminere chirias på ansiktet av hodet (nese, kinn, panne) og i ørene har planter en generell gunstig effekt på huden.

For å akselerere modningen av furuncle på baken kan det brukes kokt hvitløk. Noen få hvitløk tenner blir kokt, avkjølt, knust til en grøtaktig konsistens. Denne salven er påført det syke området, oppvarmet og fast.

Med utseende av bygg på øyet, kan du provosere sin modning av honningkaken. Et par skjeer med honning, egget er blandet med et glass mel, knead deigen. Pelletet påføres på det berørte øyet, venstre over natten. En lignende metode kan brukes hvis kjelen ikke modnes i følsomme områder (inkludert kjønn).

For å hjelpe abscessen, kan det brukes ricinusolje. De behandles med et problemområde, legger gasbind. Det er praktisk å bruke med chirias på magen, ikke bandasjen skiller seg ut under klærne.

I lysken kan problemområdet behandles med infusjoner av fuglkirsebær, coltsfoot, vervain eller celandine.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker

Når en chiryak ikke går ut i lang tid, bør en person søke hjelp fra en spesialist. Kirurgi kan være nødvendig for å forhindre mekanisk skade på formasjonen og inn i sårinfeksjonen, eller subkutan åpning av absessen.

Legen vil åpne problemområdet, forsiktig fjerne purulent kapsel og desinfisere såret. Denne prosedyren er relevant hvis forseglingen er i et område som er utsatt for friksjon med klær og andre irriterende stoffer. De fleste andre er skadet: ben, lyske, under armhulen, hodebunnen. Skadesår bare nok på nakken, brystet og armene.

Mangelen på medisinsk behandling i tilfelle akutt furunkulose kan føre til en rekke komplikasjoner:

 • flegmon - diffus betennelse i det subkutane vevet;
 • carbuncles - flere foci av suppuration;
 • betennelser i indre organer (myokarditt, meningitt, etc.);
 • vevnekrose - død;
 • sepsis - blodforgiftning.

En person kan vente til såret bryter ut alene hvis utdanningen er liten og det er ingen smerte. Slike symptomer, i de fleste tilfeller, indikerer langsom modning. For perioden frem til kjelen ikke blir avslørt, må du begrense deg i noen prosedyrer.

Hva er forbudt

Det er visse restriksjoner og forbud som er viktige å observere når en purulent neoplasma oppstår:

 • Det er forbudt å klemme, pierce, kamme kokene;
 • det berørte området blir ikke berørt unødvendig;
 • nekter å barbere og andre traumatiske prosedyrer;
 • begrense kontakt med vann;
 • hygieneprodukter er strengt individuelle;
 • det er kontraindisert for å varme den modne furuncle;
 • forbudte turer til solarium;
 • Det er uakseptabelt å massere koker.

En person bør forstå at alle restriksjoner er rettet mot å forhindre utvikling av komplikasjoner. Derfor er overholdelse av enkle regler viktig for å opprettholde din egen helse.

En koker som ikke bryter i lang tid er et farlig fenomen. For å forhindre forverring av tilstanden, anbefales en person å umiddelbart søke hjelp fra en lege. Kun en spesialist kan identifisere årsaken til patologien og velge en effektiv behandlingsmetode uten risiko for komplikasjoner.

Tips for å gjøre i en situasjon der kjelen ikke modnes i lang tid

Kok - en purulent svulst på huden, som kan oppstå hvor som helst på kroppen.

Et lite rødt tuberkul med en purulent kjerne i midten ligner en vanlig pimple, men det er farligere.

Kokinfeksjonen sprer seg raskt og smitter nærliggende vev.

Koken gir sårhet og krever spesiell behandling. Hvor mye koster en abscess og kan denne prosessen akselereres?

Maturering Generell informasjon

Prosessen med modning av abscessen er ganske smertefull og lang. Den endelige perioden avhenger av størrelsen på kjelen, dens plassering og individuelle egenskaper av organismen. Gjennomsnittlig tid er 7-10 dager. Når den er moden, føles personen smerte av et blinkende tegn på den berørte huden. I denne perioden er det viktig å følge en rekke regler:

 • Ikke rør kjelen med hendene dine (hvis dette skjedde - vask hendene med antibakteriell såpe);
 • Hvis en abscess klemmer seg til klær - dekk den med gasbind eller et bandasje, fest bandasjen med tape.
 • Andres personlige hygieneprodukter, sengetøy og håndklær er forbudt.

Prosess trinn

Modningsprosessen består av flere stadier. Den første kalles infiltrering. Det starter fra det øyeblikket infeksjonen trer inn i lagene av epidermis. Symptomer - sløret hevelse på huden, kløe og smerte når det trykkes, lokal bankende. Varighet - opptil 4 dager.

Neste trinn er sekundær eller umiddelbar modning. På dette tidspunktet danner en purulent stang, kanten på kjelen er tydelig merket, og stangens hode er synlig. Denne fasen tar opptil 5 dager. Resultatet er en moden koke. Den endelige fasen er et gjennombrudd eller en selvstendig obduksjon av neoplasma, fjerning av pus og gradvis selvrensende av såret.

Så hvor lenge koker det vanligvis? Med et normalt kurs tar hele syklusen (med tanke på gjennombruddet) fra 9 til 15 dager. Hvis en person bruker støttende tiltak, blir prosessen enda kortere (uke). Kvaliteten på modning avhenger også av immunsystemets generelle tilstand.

Nedenfor kan du se et bilde av en umodig og moden koke.

Hva om i løpet av den angitte perioden koker ikke modnes?

Hvis kjelen ikke er moden, og stangens hode er i første trinn i mer enn 6 dager og ikke går på noen måte, er det nødvendig med medisinsk hjelp. Manglende konsultasjon med legen vil føre til en rekke komplikasjoner:

 • høy feber;
 • utviklingen av prosessen med betennelse;
 • abscess dannelse;
 • vaskulær trombose;
 • provoserende farlige patologier (meningitt, sepsis).

Hva å gjøre med den lukkede absessen kommer endelig ut?

Første obligatoriske tiltak - justering av den vanlige livsstilen.

Det er viktig å normalisere balansen mellom væskeinntaket - drikk minst 2 liter per dag. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til kroppshygiene (vaskehender, behandle hud med antibakterielle midler). Hvis etter å ha utført alle handlingene, kommer kjelen ikke ut og forblir den samme, mer radikale metoder kreves.

Medisinske metoder

På medisinske kontorer skjer akselerasjonen av chirya modning vanligvis ved hjelp av følgende metoder.

 1. Eksponering for ultrafiolett stråling. Formålet med prosedyren er ødeleggelse av patogene mikroorganismer, regenerering av skadede vev, forbedring av oksygenforsyning.
 2. Termisk effekt. Indikasjon - hurtig fjerning av pus fra såroverflaten.
 3. Behandling av huden med antiseptiske midler. Til dette formål benyttes hydrogenperoksid, jod, boralkohol eller salisylsyre.
 4. Søknader med medisinske salver (Ithtiol, Vishnevsky salve, Tetracyklin).

Etter at absessen har brutt seg gjennom, vises påføring av forbindinger med antibiotika. Prosedyren er nødvendig for å stoppe prosessen med betennelse og desinfeksjon av nekrotisk vev.

Ekstremt alternativ - operasjonen. I fravær av effekten av konservativ behandling, ty til kirurgisk pleie. Legen gjør pasienten lokalbedøvelse og åpner kaviteten i kjelen med en skalpell.

Kirurgen renser såret fra pus, fjerner stangen og nekrotisk vev. Pass på at du setter inn en drenering i det behandlede såret i 5-6 dager. Deretter påføres en dressing med en desinfiserende løsning på såroverflaten. Pasienten foreskriver samtidig et kurs for å ta antibiotika og vitaminer.

Folk oppskrifter

For å koke raskt åpnet, har den berørte huden lov til å håndtere noen folkemidlene. Behandling hjemme er tilrådelig å starte med den første fasen av dannelsen av en koker - når kløe og rødhet opptrer på huden. Hvis absessen allerede er åpnet, er folkemetoder forbudt.

Et utvalg av effektive oppskrifter:

  Forbered en blanding av salt, honning, bakken ingefær og gurkemeie (1 ts hver). Ingredienser blander.

For bedre oppløsning, varme dampbadet, bland godt. Bruk den resulterende løsningen til å koke i form av en komprimering. Gruel fra såpe og løk. Løk må stekes i ovnen, så slip gjennom en kjøttkvern. Legg til henne revet vaskesåpe.

Plasser forsiktig, varmt på dampbadet til alle såpestykkene er helt oppløst. Bruk blandingen som komprimering. Hjelp aloe. Aloe blad skal vaskes, kuttes i halve og feste i koker i 1-2 timer. Aloe kan festes med gips.

Anlegget aktiverer frigjøring av intern pus - modningen av kjelen vil akselerere. I stedet for aloe, kan du bruke Kalanchoe eller et kålblad etter en identisk oppskrift.

Det er forbudt å åpne innholdet i kjelen. Det purulente innholdet vil falle på tilstøtende vev og inn i blodstrømmen. Dette kan føre til farlige komplikasjoner - fra sepsis til døden.

Så avkjølingsperioden for koker avhenger av dens størrelse og tilstand av immunitet. Normal tidsindikator - fra 7 til 15 dager. Hvis etter denne perioden absessen ikke har bristet, er det første å gjøre med å søke medisinsk hjelp. Fremskynde modningstiden, i tillegg til medisinske prosedyrer, folkeoppskrifter. Hvis det ikke er noen terapeutisk effekt, indikeres kirurgi eller laserfjerning av kjelen.

I hvilke tilfeller kan kjelen passere uten å bryte gjennom.

En furuncle er en betennelse i hårsekkene, sebaceous kjertel, bindevevet ved siden av det. Hvis behandlingen påbegynnes omgående, kan kjelen løses uten åpning.

Kan koker gå av seg selv

Furunkulose er forekomsten av flere purulent-nekrotiske foci. Den patologiske tilstanden blir raskt kronisk.

Chiryak kan hoppe på baksiden av hode, skulder, underarm, nese, ører, nedre rygg, ben, lår, underliv. Betennelse vises aldri på håndflatene og føttene. I de fleste tilfeller påvirker sykdommen menn. Det er ekstremt sjelden at barn blir syk.

I de første dagene klager pasientene på kløe, smerte, rødhet. Det tar 4-5 dager, det er en stang med pus. Klager med høy kroppstemperatur, hodepine, alvorlig svakhet, sløvhet, redusert ytelse. Etter 7 dager brøt innholdet ut. Smerten minker, tallene på termometeret går tilbake til det normale. Ytterligere sårheling skjer, et arr blir dannet. Selv uten behandling kan kjelen passere seg om et par uker.

Det er tilfeller når kjelen ikke går uavhengig. Hvis pasientens helsetilstand etter 1-2 uker ikke forbedres, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, søk øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Eksperter anbefaler ikke å vente til spontan åpning av chiraka skjer. Ikke start den inflammatoriske prosessen, prøv å opptre på det patologiske fokuset med lokale forberedelser. Billige heparin- eller ichthyolsalver har en effektiv anti-inflammatorisk, desinfiserende effekt. Påfør et av stoffene på det patologiske stedet flere ganger om dagen, slik at betennelsen forsvinner på kort tid.

Komplikasjoner forekommer ikke på jorder, det fører til manglende handling.

I hvilke tilfeller er behandlingen ikke nødvendig.

Inntaket av bakteriell flora i talgkjertelen oppstår mot en bakgrunn av redusert immunitet. En svekket kropp kan ikke fullt ut beskytte mot utenlandske agenter. Med de første manifestasjonene av det inflammatoriske fokuset begynner pasienten å føle smerte og umotivert svakhet. Hver pasient vil bli kvitt ubehagelige symptomer og begynner behandling. Det er få situasjoner der chiryakbehandling ikke er nødvendig. Disse inkluderer:

 1. Det inflammatoriske fokuset er lite. Det gjelder ikke for nærliggende hud.
 2. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt (det er ingen feber, sløvhet, svakhet, smerte innen patologi).
 3. Det tar flere dager etter sykdomsutbruddet, og kilden åpnes spontant, og etterlater en liten påminnelse om det i form av et grunt sår.
 4. Symptomene går raskt tilbake.
 5. Koket kan forveksles med akne, som ofte finnes i ungdomsårene og forekommer på bakgrunn av hormonelle forandringer i kroppen, krever ikke behandling. Riktig diagnose av sykdommen bidrar til å etablere den endelige diagnosen.

Forfallskoker uten medisinsk behandling kan bare hos personer med sterk immunitet. Immunsystemet hemmer raskt veksten og reproduksjonen av patogene bakterier inne i sebaceous kjertlene. Furuncle kan passere seg uten medisinske inngrep. Slike tilfeller er isolert. Det er bedre å ikke vente på et mirakel, men fra de første dagene av sykdommen begynner en aktiv anti-inflammatorisk, antiseptisk behandling. Du kan ikke sitte hjemme med høy kroppstemperatur, som oppsto mot bakgrunnen av sykdommen. Hvis feberen ikke går etter tre dager, er det nødvendig å ty til intensiv antibiotikabehandling.

Hva er komplikasjonene hvis ubehandlet koker

En enkeltkoker virker som en ufarlig sykdom, men det resulterer ofte i en massiv katastrofe. Et furuncle kan oppløses spontant, men i de fleste tilfeller sprer inflammasjon til tilstøtende vev. Komplikasjoner vises hvis:

 1. En abscess er lokalisert i regionen av nasalvestibulen eller nasolabialområdet.
 2. Pasienten begynte å ta antibiotika sent.
 3. Det er ingen lokal behandling av det inflammatoriske stedet.
 4. Pasienten rørte den inflammatoriske stammen med skitne hender og ødela en sekundær infeksjon. Bakteriene vil komme inn i det patologiske fokuset hvis kulden bryter og personen ikke behandler såret med antiseptika.
 5. Pasienten har en svak immunitet, som ikke klarer å takle sykdommen.
 6. Hvis du åpner absessen med ikke-sterile instrumenter (nål, skalpell).
 7. Det er en ekstra skade på fokuset (under barberingen).

Komplikasjoner av kjelen er delt inn i lokal, ekstern, systemisk. Lokale inkluderer:

 1. Abscess er en inflammatorisk forandring i huden med dannelsen av et begrenset purulent hulrom. Det oppstår som følge av frigjøring av pus under huden. Vevet betent, et purulent hulrom dannes.
 2. Et karbunkul er en formasjon som ligner på en koke, kun betennelse dekker flere hårsekkene samtidig, og flere purulente hull dannes. De briste ut med sårdannelse. Sykdommen går over noen uker.
 3. Cellulitt - purulent fusjon av vev, er ikke begrenset til hulrommet, men sprer seg til det omkringliggende vevet. Det absorberer ikke selv, krever kirurgisk inngrep.

Blant de langsiktige effektene av en koke er:

 • lymphangitt - inflammatoriske endringer i lymfekarene;
 • lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter;
 • flebitt - betennelsesendringer i venøs veggen.

Systemiske komplikasjoner av den patologiske prosessen inkluderer: septisk sjokk, encefalitt, furunkulose, spredning av betennelse i indre organer. Eksterne, lokale komplikasjoner forsvinner etter opptak av hovedfokus for infeksjon. Systemisk må behandles i intensivavdelingen.

Når skal du besøke en lege

Obligatorisk medisinsk konsultasjon er nødvendig:

 1. Hvis kjelen selv ikke har blitt løst, fortsetter pus å flyte, eller ichor utskilles fra det inflammatoriske stedet.
 2. Ekstra purulent foci vises på andre deler av kroppen. Furunkulose utvikler seg.
 3. Det inflammatoriske fokuset er lokalisert på ansiktet (nese, kinn, hake, øre). Denne plasseringen av kjelen behandles utelukkende på sykehuset. Ellers vil infeksjonen spre seg gjennom venene i ansiktet til hjernen. Pasienten kan fortsatt være deaktivert.
 4. Sykdommen varer mer enn to uker.
 5. Det er ingen positiv dynamikk fra behandlingen (kjelen begynner å skade intensivt, temperaturen stiger til 40 ° C, det er dårlig forvirret med antipyretiske legemidler).
 6. Et septisk sjokk utvikler seg.
 7. Utdanningen øker i størrelse, absorberer ikke selv. Slike tilfeller krever kirurgisk inngrep, infeksjonen kan spre seg til de underliggende strukturer.
 8. Kjelen er på scenen av purulent fusjon, som krever kirurgisk inngrep.
 9. Purulent betennelse i hårsekkene på bakgrunn av kroniske endokrine sykdommer (diabetes mellitus).
 10. Fra dannelsen av å spre røde striper (indikerer forekomsten av lymphangitt).

Furuncle - purulent-nekrotisk lesjon av sebaceous kjertel, hårfollikel, omgivende vev. Det inflammatoriske fokuset er preget av alvorlig rødhet, kløe, ømhet. Det kan kun løse seg selv med sterk immunitet og rettidig konservativ behandling.

Metoder for å åpne kjelen

Koket i ansiktet er en purulent formasjon, hvor årsaken er den anaerobe bakterien - Staphylococcus aureus. Ofte utføres behandling kirurgisk på sykehuset.

Å selvmedisinere og forsøke å bli kvitt absessen alene er fulle av ubehagelige konsekvenser.

Foto 2 - Det anbefales ikke å åpne kjelen alene

I tillegg er det noen ganger vanskelig å åpne en abscess uten anestesi på grunn av pasientens høy følsomhet for smerte.

Foto 3 - Koking åpnes under anestesi

Hvordan åpne furuncle hjemme?

Advarsel! Det er strengt forbudt å åpne opp kuler. Så du øker risikoen for infeksjon av det resulterende såret, utviklingen av kjelen og anvendelsen av alvorlig helsefare, opp til septisk fare.

Foto 4 - Ikke åpne kjelen hjemme

Det eneste åpne spørsmålet: Hvordan smøres før åpningen? Når du kontakter sykehuset, vil legen utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og fortelle deg hva du skal gjøre med kjelen før og etter obduksjonen, samt avgjøre når det er bedre å åpne den.

Foto 5 - Legen vil fortelle deg hva du skal håndtere

Legen ved den første fasen foreskriver ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Sammensetningen av disse medisinene bidrar til tidlig modning av kjelen og påvirker hvor mange dager absessen åpnes.

Hvordan koker du?

En koke er en betennelse i hårsekkene som sprer seg til nærliggende vev. Det kan medføre mye ulempe for pasienten og dessuten være en alvorlig trussel mot helsen.

Foto 7 - En kjele oppstår på hårete deler av kroppen.

Derfor er det så viktig å vite hva du skal gjøre til pasienten hjemme, slik at en abscess raskt brøt igjennom og hvordan du kan hjelpe såret til å bli raskere.

Foto 8 - Koker - en alvorlig trussel mot helse

Det er best å lage en koker umiddelbart, kontakt en spesialist som vil foreskrive den gjeldende behandlingen for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Foto 9 - En akutt appell til legen vil spare fra komplikasjoner

Dette er spesielt viktig å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid. Spesialisten kan foreskrive et antiseptisk middel, for eksempel ichthyol salve, skapt på grunnlag av urte ingredienser. Ichthyol skaper på overflaten av huden en tett oljeaktig film som irriterer nerver, stimulerer blodstrømmen til abscessområdet.

Foto 10 - Hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid, bør den stimuleres.

Alt dette bidrar til den hurtige modningen av abscessen, med den etterfølgende penetrasjon, utgangen til utsiden av det purulente innholdet og, viktigst av alt, kjernen av furuncle. Vishnevsky salve har en lignende effekt.

Foto 11 - Vishnevsky salve og Itiol fremmer modning av mage

Det er viktig! Det anbefales ikke å ta en avgjørelse om hva som skal knyttes til området av en abscess. Hvis kjelen ikke går gjennom hva du skal gjøre, vil den erfarne spesialisten av medisinsk institusjon fortelle.

Hvordan klemme kjelen og om det kan gjøres?

Mange tror at hvis en abscess opptrer på huden, kan den klemmes ut og glemme problemet. I tillegg prøver mange å forklare hvordan man skal presse suppurasjonen riktig. Klemming er imidlertid ikke løsningen. Push-abscess er strengt forbudt.

Foto 12 - Det er forbudt å trykke på absessen

Det er flere grunner til dette:

 • når det utsettes for trykk på abscessområdet, er det høy sannsynlighet for at en del av det purulente innholdet vil trenge inn i blodet, som er fylt med spredningen av betennelse og til og med sepsis; Foto 13 - Når du klemmer kjelen, kan smitten komme inn i blodet.
 • manglende overholdelse av hygieniske krav, som ved åpningen av absessen er lik hygieniske og hygieniske opphold på operasjonen, kan infeksjon bli introdusert i det åpne såret; Foto 14 - Infeksjon kan komme inn i et åpent sår når man selv åpner et sår
 • Selv med en vellykket åpning av abscess og riktig desinfeksjon, forblir risikoen for penetrering av patogeninfeksjonen i blodet høy, noe som kan føre til utvikling av furunkulose - sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle. Foto 15 - Furunkulose kan utvikle seg

Dette er ikke en komplett liste over grunner til hvorfor du ikke kan presse sår, og derfor bør det ikke oppstå spørsmål om det er mulig å klemme seg.

Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår en svulst i ansiktet eller kroppen? Er det mulig å klemme det med hendene eller trenger du spesielle verktøy for dette? Det er best å konsultere en erfaren hudlege for råd. Legen vil svare på alle dine spørsmål og forklare om du kan presse kjelen.

Kok ikke åpnet: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger koker det ikke og åpner ikke. Hvorfor skjer dette og hva skal man gjøre med purulent formasjon under huden? Hvis kjelen ligger i de dype lagene i huden, eller prosessen med modning fortsetter sakte - det bryter ikke i lang tid. Samtidig stiller pasienten et spørsmål: Kan en sliten abscess passere uten å bryte, eller vil det være nødvendig å søke hjelp fra et helsefasilitet?

Foto 17 - Koker er internt

Å konsultere en lege i dette tilfellet må fortsatt. Hvis kjelen er moden, men ikke bryter, må den åpnes kirurgisk, det vil rydde såret fra pus, og et bandasje må påføres. Ellers vil legen foreskrive medisiner for rask modning av abscessen, som tidligere har forklart for pasienten hvor mye denne typen formasjon er modning og hvordan å akselerere denne prosessen.

Foto 18 - Interne koker fjernet kirurgisk

Kirurgisk fjerning av kjelen

Er det nødvendig å fjerne furuncle kirurgisk dersom absessen ikke bryter seg selv? Selvfølgelig Mange pasienter er interessert i spørsmålet om hvor de skal vende med dette problemet. Du bør kontakte enten en hudlege eller en kirurg direkte. Du kan også komme til distriktsterapeuten som bestemmer videre handlingsplan.

Foto 19 - Med koker kan du kontakte en kirurg, terapeut eller dermatolog

Kirurgen har tilstrekkelig erfaring og vet hvordan man fjerner kjelen riktig og hvordan man fjerner pus fra såret for å forhindre spredning av infeksjon og inngangen av pus inn i blodet.

Foto 20 - Kirurgen fjerner kjelen i henhold til reglene

Fjerning av abss kirurgisk utført i flere stadier. Oftere utføres operasjonen for å fjerne kjelen under lokalbedøvelse. Såret etter fjerning behandles med et antiseptisk middel, deretter utføres ligering etter fjerning, ved bruk av salver basert på tetracyklin, kloramfenikol, sink og andre stoffer.

Bilde 21 - Fjerning skjer i flere stadier

Hvordan å gjøre dressings og hvor mange er på sykehuset etter kirurgisk fjerning av abscessen - legen vil forklare. Du kan også diskutere med ham hvor lenge såret healer og hva du kan forvente i ditt spesielle tilfelle.

Foto 22 - Etter fjerning vil kirurgen gi anbefalinger

Hvordan kutte på sykehuset

Furuncle er kuttet av en erfaren kirurg eller dermatolog. Forbehandling av lokalisering av abscess med en antiseptisk løsning. Deretter fjerner legen området med bedøvelse.

Foto 23 - Lokalbedøvelse er plassert før kjelen åpnes.

Operasjonen innebærer åpning av abscess ved hjelp av et spesielt skarpt instrument. Koker du må forsiktig pierce, og deretter fjerne det purulente innholdet. Noen ganger må du tømme såret.

Foto 24 - En kjele åpnes med en skarp gjenstand.

Advarsel! Kirurgi er praktisk talt den eneste måten å bli kvitt dette problemet.

Hva skal jeg gjøre når kjelen brister?

Hvis en abscess brøt, er det nødvendig å følge fullstendig utslipp av purulent innhold. Ikke alle pasienter vet hva de skal gjøre neste gang. Åpnet, og hva du skal gjøre med et åpent sår - legen vil forklare når du kontakter klinikken.

Foto 25 - Kjelen kan åpnes av seg selv.

Da absessen åpnet på egenhånd, flyttet pusken bort, men kerne av furuncle kom ikke ut - det er ikke nødvendig å snakke om hvor lenge såret helbreder. En slik abscess helbreder ikke bare lenge, men gjenopptas igjen etter en stund.

Samtidig kan stedet for en abscess periodisk hindres av tynne lag av epidermis, og deretter brytes igjen.

Foto 27 - En non-healing furuncle vil hele tiden plukke opp

Ikke-helbredende furuncle kan bare behandles på sykehuset, ved enkel kirurgisk inngrep.

Legen vil også forklare:

• hvordan man behandler et sår etter utpakking av innholdet;
• hvordan å påføre et bandasje
• hvilke legemidler er best brukt
• hvor mye tid går før fullstendig helbredelse, etc.

Hvor mye betennelse går gjennom, avhenger av riktig behandling av såret, graden av vevskader, kroppens immunfunksjoner og andre faktorer. Ingen kan fortelle deg nøyaktig hvor mye en abscess helbreder etter åpningen.

Advarsel! Hvis kjelen ikke går over en måned eller mer, er det nødvendig med ytterligere behandling under tilsyn av en spesialist og mulig gjentatt kirurgisk inngrep.

Foto 28 - En lege vil fortelle deg hvordan du kan kurere

Hvordan helbringer kjelen etter åpningen?

Behandling av koker kan ta lang tid. Slik behandler du kjelen og hvordan du behandler såret etter åpningen, bør det avklares med en spesialist. Hvor lenge regenereringsprosessen tar og hvorfor såret ikke heler, avhenger i stor grad av at behandlingen er riktig.

Foto 29 - Hvis omsorget er riktig, vil såret raskt helbrede.

I tillegg, hvis behandlingen ble utført dårlig, var salven feil valgt, stedet for magesåret, såret ikke helbredet, eller punkteringsstedet er hovent, en klump eller segl gjenstår etter operasjonen - tilstanden kan utvikles, forandres til ny form og spres seg til nærliggende vev.

I denne situasjonen anbefales det å kontakte en lege umiddelbart. Spesialisten vil spesifisere hvor mye såret healer, hvordan helbredelsen fortsetter, utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og endre planen for videre behandling, tatt hensyn til ineffektiviteten til den valgte terapien. Det er ikke utelatt gjenåpning av kjelen.

Foto 31 - En lege vil velge en effektiv behandling

Hvor lenge koker helbreder i dette tilfellet avhenger av en rekke faktorer. Selv legen, som observerer hvordan såret helbreder, er ikke alltid i stand til å nøyaktig forutsi utviklingen av situasjonen og gi svar på dette spørsmålet.

Foto 32 - Det er vanskelig å bestemme hvor mye såret vil helbrede.

Furuncle på arret

Furuncle er en inflammatorisk prosess lokalisert i hårsekkene. Fordi det arte området er dannet av bindevev og mangler hårsekk, så vel som svette og talgkjertler, kan det ikke oppstå en furuncle over arret.

Foto 33 - Det kan ikke kokes på arret

Imidlertid kan det i området av arr oppstå andre purulent-inflammatoriske formasjoner, som naturligvis krever behandling. Hvordan fjerne abscess, og hva som forårsaker betennelse - fastslå den behandlende legen.

Foto 34 - Det kan være andre betennelser i arret.

Hvordan fjerne et arr etter en koke?

Ofte er pasienter som har opplevd alvorlige former for koke, bekymret for spørsmålet: hvordan bli kvitt arr? Etter helbredelse av såret fra kjelen dannes et mørkt sted. Også hull fra koker på huden kan se ut som små pits, ikke forskjellig i farge fra andre hudområder.

Foto 35 - Mørk flekk etter furuncle Foto 36 - Hull på huden etter furuncle

Det er mulig å fjerne en rød flekk fra bare helbredet ved hjelp av medisiner. Til dette formål brukes kremer og salver, spesielle formuleringer med vitaminer og kollagen, som bidrar til rask regenerering.

Foto 37 - Salve med kollagen vil bidra til å bli kvitt arr

En svart flekk er allerede en praktisk dannet arr dannet av bindevev og har ofte en liten depresjon. For å forstå sporet av hvordan du fjerner den helbrente kjelen, må du konsultere en kosmetolog eller en erfaren hudlege.

Foto 38 - Beautician vil fortelle deg hvordan du fjerner et arr

Det er mulig både laserfjerningsmetoder, sliping og kjemisk peeling, mesoterapi og andre midler.

Foto 39 - Slipe vil hjelpe til med å bli kvitt arret

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Flere Artikler Om Typer Acne