Klemming av kjelen er selvmedisinering, som vil bli kvitt den purulente staven. Folk klemmer sår og tror ikke at det vil påvirke helsen. Når selv ekstrudering koker oppstår farlige konsekvenser, fører dette til komplikasjoner.

Er det mulig å knuse kjele

Chiry er en infeksjon ledsaget av Staphylococcus aureus. Utdanning ser ut som en bump, ser ut som en pimple. Han begynner å hovne, fylle med pus, stige over huden. Dette skjer på grunn av hudkontaminering eller alvorlig riper.

En type behandling klemmes. Prosedyren gjør at du kan rense huden mot forurensning og fjerne infeksjonskilden. Legene til prosedyren hjemme alene er negative. Metoden fører til videre spredning av sykdommen gjennom blod og vev. Fjerning av chiria kan føre til sepsis.

Hvis du ikke kan gå til legen, etter at du har klemmet, vil absessen kreve skikkelig hudbehandling.

Når kan ekstruderes

Prosedyren kan utføres hvis abscessens hode er mykt, stangen er tydelig uttrykt, det er ingen ødem. Klem bør, når det er tillit til at absessen skal bryte. Før du fjerner kjelen, trenger du en serviett, den skal låse seglet og fjerne pus når du trykker på stangen. Og hvis sugingen går, så kom ikke pus ut og kan dukke opp på den andre dagen. Årsaken er ufullstendig modning.

Det er umulig å klemme kjelen ved ufullstendig modning. Dette vil føre til betennelse og hevelse. Pus kan trenge gjennom andre områder av huden og forårsake betennelse i ansikt, nakke og nese.

Før du klemmer kjelen hjemme, må du kontrollere at den er betent. Vask hendene med såpe og vann før de fjernes. Etter fjerning av pus, vil det være nødvendig å behandle såret og huden i nærheten. Klem kjelen hjemme bør være gjenstand for desinfeksjon.

Instruksjoner for sikker fjerning av kjele

Sikkerheten i prosedyren for utvinning av chiraka avhenger av forberedelsesprosessen. Forbehandling med antiseptiske midler. Du kan ikke pierce oppblåsthet med en nål, og fjerningen utføres under modning av chiria. For at kjelen skal begynne å modnes, trenger du salver: ichthyol eller Vishnevsky liniment. Komprimering utføres ved hjelp av midler 2 dager før du fortsetter fjerning av pus.

Hvis du etter klemmer utvikler betennelse og feber, kontakt legen din.

Prosedyren for ekstraksjon av abscess trinn for trinn:

 1. Det kreves å behandle med desinfeksjonsmiddel eller alkohol sentrum av betennelse og hudområdet ved siden av det. Hovedbetingelsen for renheten av behandlingen er grundig vask av hender før prosedyren.
 2. Det er nødvendig å trykke den purulente formasjonen med fingrene; Flytt fingrene til midten av kjelen. Det er nødvendig å trykke til det øyeblikk da blodet begynner å vises fra såret.
 3. En vellykket gjennomføring er reduksjon av hevelse, utseendet på en uttalt åpning på hudoverflaten, uten spor av pus.
 4. Etter dette bør såret behandles med et antiseptisk middel, påfør et gazebånd og hold et gips.
 5. Hvis bumpen er igjen, er prosedyren ikke fullført ennå. Skal ikke fortsette handlingen. Hvis en abscess ikke har skjedd helt, for å eliminere den, må du bruke salve i 3 dager for å øke obduksjonen. Vanskelige steder: en prest, en bak-uavhengig ekstrudering vil ikke fungere, konsulter en spesialist. Fjerning av koker i nærheten av en mølle er ikke trygt.

Flaskeekstrudering

Metoden anses raskt, du bør vente til kjelen begynner å åpne.

En flaske med en lang flaske med en smal nakke er tatt. Metoden er farlig, du må følge instruksjonene:

 • en lang metallstang (wire) er tatt, bomullsull som er gjennomvåt i alkohol, er viklet på den;
 • satt på ild til
 • stangen senkes i flasken i 10 minutter;
 • vent ikke til beholderen har avkjølt, fest halsen i kok i 10 minutter;
 • fjern beholderen og legg en gips på plass, påfør et bandasje.

Etter fjerning av kjelen skal beskyttes mot tilbakefall:

 • for forebygging av furunkulose bør være hygienisk. Hjem ha på deg løs hjemme klær. Lær barn å vaske sine hender og føtter ofte;
 • Du kan ikke ta medikamenter selv. Bare en spesialist kan foreskrive hormoner og antibiotika;
 • Etter insektbiter, ta tiltak, ikke kam sårpunktet, desinfiser, bruk salver;
 • ta flere vitaminer og matvarer som inneholder fordelaktige sporstoffer.

Hva om hvis alt er hovent etter fjerningen

For å fjerne den enorme hevelsen fra huden, bør alkoholbehandling brukes før og etter fjerning av pus. Det vil være nødvendig å fukte fokuset på betennelse med en bomullsplate, søk om i 10 minutter. Følelser kan være smertefulle, men vil snart passere.

Kjør et rutenett av jod før sengetid. Ikke smør huden sterkt, jod absorberes ikke, om morgenen blir det et mørkt sted. Du kan utføre et punktapplikasjon i området for betennelse. Jod er et utmerket antimikrobielt middel som raskt lindrer hevelse.

Prosessen med betennelse avtar, hvis du bruker en varmepute eller en varm flaske, er det mulig å varme opp det med saltvannsløsning som helles i posen.

Det anbefales ikke å fjerne furuncle over nasolabial triangelen. Piercing og fjerning av abscess kan være dødelig.

Mulige konsekvenser av selvfjerning

Ekstrudering utføres når den er moden. Behandling anbefales ikke i noen tilfeller.

Hvis huden har et stort utbrudd av koke eller de er plassert på ett sted. Selvbetjente betennelser kan ikke være hvis de er nær lymfeknuter. Koking på ansiktet med unormal behandling fører til en abscess.

Konsekvensene av selvbehandling:

 1. Abscess. Dannelsen av pus i bløtvev som har et utspilt utseende. For symptomer anbefales det å kontakte en kirurg.
 2. Infeksiøs betennelse i vevet. Hvis klemming utføres, kan det bidra til dannelsen av betennelse i hjernen.
 3. Sepsis. Utvikler om bakterier kommer inn i blodet. Gjennom fartøyene sprer sykdommen gjennom pasientens kropp, kan det være dødelig.

Hvordan klemme en furuncle hjemme

Rask behandling av kjele hjemme

Furuncle kalt betennelse i hårsekkene med dannelse av pus inni, som følge av en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til immunitet, samt at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene. Sykdommen er ubehagelig, da det gir en viss ubehag og smerte, og når den plasseres på ansiktet eller synlige områder av kroppen - et estetisk ubehagelig utseende. Men sykdommen kan herdes hjemme, ved hjelp av tradisjonelle metoder for behandling av furunkulose.

Abscess Furuncle - Hva er det?

For å bestemme at furuncle som er dannet på kroppen, er det nødvendig å foreta en visuell inspeksjon av det berørte området. Inflammasjon har utseendet på en kegleformet forsegling, rød i fargen, med en gul stang innsiden. Det er på disse grunnene at man lett kan skille en furuncle fra andre hudformasjoner. Ved stangens størrelse kan det nå 7 eller 10 centimeter, mens det på grunn av abscessens spesielle plassering i hårsekkelen, i midten av papulen, kan det oppdages hår.

Når det kommer inn i infeksjonsområdet av infeksjonen, dannes i de fleste tilfeller en abscess furuncle, noe som provoserer en stor opphopning av pus i papulen.

Denne prosessen er ledsaget av ubehagelige symptomer:

 • alvorlig smerte;
 • dannelsen av en solid knute;
 • rødhet og betennelse i det berørte området
 • økning i kroppstemperatur opp til 40 grader;
 • svakhet.

Samtidig brister denne kilden ikke alene, men fortsetter å samle pus i det subkutane området, og danner en sterk segl. Når et segl er dannet i en abscesskoker, er det nødvendig å konsultere en spesialist, siden denne komplikasjonen krever kirurgisk inngrep og ikke overfører seg selv.

VIKTIG Å VITE! Støtende statistikk - fant at mer enn 74% av hudsykdommer - et tegn på infeksjon med parasitter (Ascaris, Lyamblia, Toksokara). Ormer forårsaker enorm skade på kroppen, og vårt immunsystem er den første som lider, som skal beskytte kroppen mot ulike sykdommer. E. Malysheva delte en hemmelighet hvordan å bli kvitt dem raskt og rense huden deres er nok. Les videre >>

Årsaker til furunkulose

Koker er betent og smertefulle hulrom i huden, fylt med purulente masser. Når flere slike formasjoner dannes på huden, begynner sykdommen kalt furunkulose. Slike subkutane koker kan ha forskjellige størrelser, med en ert eller til og med være en valnøtts størrelse. Slike formasjoner krever obligatorisk behandling, som med hell kan utføres hjemme.

Lokalisering av furunkulose er mangfoldig og kan påvirke enhver del av menneskekroppen, men de mest berørte områdene er:

Samtidig er dannelsen av dype kuller - karbuncyler, som raskt kan utvikle seg, spredt over overflaten av kroppen og trenge inn i blodet, og forverrer pasientens allerede farlige tilstand, veldig farlig. For å bestemme graden av furunkulose nøyaktig, er det nødvendig å kontakte en spesialist som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive riktig behandling, med evnen til å utføre det hjemme.

Den mest effektive og raske måten å fjerne koker er bruken av bakte løk mens denne metoden ikke utelukker bruk av narkotika.

Årsaker til dannelsen av furunkulose eller enkelt chiryakov anses å være nederlaget for hudinfeksjonen av Staphylococcus aureus. det kan også skyldes type A og B streptokokker, epidermale typer streptokokker og andre patogene mikroorganismer.

Furunkulose kan danne når det er noen sykdommer i kroppen:

 • patologiske tilstander i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • nyresykdom;
 • reduksjon av beskyttelsesfunksjonene til epidermis;
 • redusert immunitet;
 • kroniske smittsomme sykdommer i historien.

Infeksjonssykdommer som forekommer i kronisk form inkluderer faryngitt, bihulebetennelse, tonsillitt og tarmdysbiose. Dessuten kan patogener som utfordrer utviklingen av koke, trenge inn i kroppen gjennom huden mikrotraumas, på det sted der koktene dannes. Derfor er en viktig faktor som påvirker forekomsten av koker immunitet, og med en reduksjon i sine beskyttende funksjoner, oppstår en høy sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Hvis immuniteten er på riktig nivå og beskytter kroppen mot infeksjoner, kommer utviklingen av furunkulose til ingenting, siden de penetrerte bakteriene ikke har noen sjanse for utvikling og reproduksjon. Samtidig øker ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene sjansen for overlevelse av patogen mikroflora under uhelsemessige forhold.

En koking oppstod på menneskekroppen indikerer en nedgang i de beskyttende funksjonene i kroppen, og en alvorlig svikt i immunsystemet. Dette kan oppstå ved utvikling av enkelte avvik:

 • nedsatt blodgass;
 • stressende situasjoner;
 • psykologisk, fysisk og følelsesmessig overbelastning.

I tillegg kan en reduksjon i immunitet utløses av forstyrrelser i metabolske prosesser som påvirker arbeidet til hele organismen.

For å bli kvitt ubehagelig koking må du først kontakte en spesialist som vil anbefale effektive metoder for fjerning av kjelen. Samtidig anbefales det ikke å fjerne, klemme eller kutte abscessen hjemme, da du bare kan forverre tilstanden. Legen under undersøkelsen vil avsløre graden av kompleksitet av sykdommen og anbefale medisinbehandling, der du også kan bruke de populære metoder for behandling av koke hjemme.

Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, eller å utelukkende utelukke behandling med folkemidlene, uten bruk av farmasøytiske preparater. Bare i den komplekse behandlingen kan du oppnå varige resultater og fullstendig fjerning av koke.

Behandling av koke hjemme

Koket, og når flere fokser av betennelse akkumuleres - furunkulose, ledsages av suppuration, feber og kan føre til alvorlige konsekvenser, og noen ganger kirurgisk inngrep.

Hjemme kan du kvitte deg med stor suksess, hvis du bruker velprøvde metoder og overholder spesielle anbefalinger.

Først bør du vaske hendene med såpe og vann før du berører kjelen, samt etter kontakt med hodet og stammen. For det andre, antibakterielle midler, hvis foreskrevet av en lege, blir brukt forsiktig, uten å påvirke det berørte området, 3 eller 4 ganger om dagen.

Også en fin måte å varme og provosere på et naturlig gjennombrudd av kjelen er å bruke kompresser som legges over på det berørte området i 10-15 minutter, flere ganger om dagen, for eksempel med bakt løk eller honningkaker. Dermed er det mulig å redusere smerten i furuncle, og for å akselerere perioden etter modning. Etter det anbefales det å dekke det betente området med en ren gauzeforbinding og vente på at den skal bryte. Samtidig er det umulig å stikke, ripe og klemme seg selv, da dette kan forverre tilstanden og forårsake infeksjon.

Etter at kjelen har åpnet, bør du nøye fjerne alle akkumulerte pus. behandle åpne sår med hydrogenperoksid og påfør en tørr og stram bandasje. Slike ordninger for behandling av åpnet kjele bør utføres daglig til det er fullstendig helbredet.

Som en folkebehandling av koker, bruk en rekke infusjoner, salver og komprimer, preparert uavhengig. For å gjøre dette kan du bruke velprøvde verktøy:

 • Yolk-honning masse vil bidra til å bli kvitt i kort tid. For forberedelsen er det nødvendig å kombinere 2 råblommer, 1 ss honning, 0,5 teskje brus og litt hvetemel. Alle ingrediensene blandes og den resulterende massen påføres på absessen før åpningen;
 • Aloe brukes ofte til å behandle kokos, for å gjøre dette, er det nødvendig å vaske, hogge og klemme saften ut av et nyskåret blad av en plante. En bandasje dyppet i aloe juice er festet til området som er berørt av furuncle og forlatt i 4 timer, hvorpå det erstattes. Hvis det ikke oppstår kokende kjele, forsvinner betennelsen.

I tillegg kan du i hjemmet bruke legemidler til behandling av koker. For eksempel på et apotek kan du kjøpe en rekke eksterne og lokale antibakterielle stoffer:

 • Ved oppmaling av kjelen kan det berørte området behandles med en løsning av borsyre eller salisylalkohol ved å påføre varmt vev fra oven for å varme og akselerere dens modning;
 • i den systematiske dannelsen av koker på kroppen, er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisinske preparater som øker kroppens naturlige motstand;
 • når du åpner kjelen, er det nødvendig å fjerne stangen med pus og en del av det infiserte blodet, deretter behandle såret med hydrogenperoksid, og påfør en steril dressing med Vishnevsky salve.

I dette tilfellet anbefales bruk av denne typen salve ikke med uåpnet furuncle, ellers kan cellulitt utvikles.

Det er viktig å huske at hvis en stang ikke oppstår i koker, i 4-5 dager, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist. Dette kan tyde på utvikling av komplikasjoner i løpet av sykdommen, siden normal maksimumstid for fullkoking er 7 dager. Den dannede klumpen brister ikke, men begynner å vokse, og den eneste måten å kvitte seg med er kirurgi.

Koker av øregangen

En furuncle i den hørbare kanalen kan oppstå som følge av infeksjon av hårsekkene, svovel- eller svettekjertlene av stafylokokker. Det er slike lesjoner med skade på ørevæv med:

 • rensende hulrom fra akkumulert svovel;
 • klør når kløende dermatoser;
 • beriberi;
 • purulent utstrømning fra mellomøret
 • redusert immunsystemresistens;
 • diabetisk sykdom;
 • tretthet i kronisk stadium;
 • tuberkulose;
 • allergiske manifestasjoner.

De viktigste symptomene på en koke i den eksterne hørskanalen er:

 • irritasjon og kløe inne i øret;
 • smerte av skarp natur;
 • smerte med rebound i kjeveområdet, øyne, hode, forverret under tygging og gjentakelse;
 • feber og feber;
 • mangel på appetitt;
 • økte ubehagelige symptomer under søvn;
 • søvnløshet og søvnforstyrrelser;
 • dårlig lydflyt til auditoriene;
 • dannelsen av et gul hode over hevelsen;
 • delvis hørselstap i det berørte øre;
 • Hvis økets vekst er skadet, kan det være rikelig og pus kan lekke.

For å få koke i øret kan du søke hjelp fra en lege, og du kan ty til populære metoder for behandling av koke hjemme. En av de raskeste og sikreste måtene å kurere på er å bruke bakt løk i en ovn eller mikrobølgeovn. For å gjøre dette, lage en trakt i løk, hell linolje inn i den, lukk den formede bolle med et stykke brød og bake i flere minutter. Etter det blir den klemt juice innpodet i den syke øregangen.

Også, du kan bruke tinkturen av jod, med utseendet av de første symptomene på å koke i øret, smøre det berørte området til fullstendig kur. Hvis du tar en linduk og suge den i vegetabilsk olje, gni hvitløk, rull den opp og legg den i øregangen, kan du raskt behandle kjelen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke denne metoden to ganger om dagen, hjemme.

Kok på halebenet

Kokdannelsen oppstår etter smitte i hårsekkelen. Gitt at i dette området et stort antall hårfollikler må du nøye følge regler for personlig hygiene eller forsiktig fjerne overflødig vegetasjon, gjennomføre desinfeksjon etter slike prosedyrer. Utviklingen av kjelen på halebenet skjer når patogene mikroorganismer injiseres i hudporene.

Hovedårsaken til kokingen på kokesen, som i andre soner, er en reduksjon i immunitet, fordi i dette tilfellet kan kroppen ikke bekjempe infeksjoner. Derfor er det nødvendig å gjøre alt for å eliminere negative faktorer som utfordrer en slik stat:

 • mangel på hvile;
 • mangel på hygiene prosedyrer;
 • stressende stater;
 • autoimmune og kroniske sykdommer;
 • dårlige vaner.

Behandlingen av koker avhenger direkte av modningstrinnet. Først av alt, hvis du mistenker å koke, bør du umiddelbart konsultere en lege for en nøyaktig diagnose, og vellykket behandling kan utføres hjemme.

Som en integrert behandling kan du bruke antiseptiske salver foreskrevet av lege og folkemidlene. Samtidig er det umulig å klemme, trekke ut eller på noen måte prøve å fjerne furuncleen selv, ellers kan du oppnå komplikasjoner av sykdommen og tiltredelsen av en sekundær infeksjon.

De beste kokekurene er følgende oppskrifter:

 • honningkake - laget av mel og honning, som er kombinert i proporsjoner for å danne en stiv deig. Den støpte kaken påføres på kjelen, dekket med gasbind såpe i alkohol eller vodka og festet med en gips. Denne metoden gjør at du raskt kan trekke ut av kokerrotten, vanligvis i 1-5 økter;
 • En av de effektive måtene å behandle koke hjemme er å bruke bakt løk. For å forberede tilberedningen er det nødvendig å bake 1 stor løk i ovnen, kutte den i to deler og påfør et varmt kutt i kjelen, fikse det med en tett bandasje og la den stå i 20-30 minutter. Det er et annet alternativ når en oppslemming av bakt løk og et par dråper kamferolje påføres. Denne oppskriften tillater deg å trekke de akkumulerte purulente massene fra svulsten;
 • En rask metode for å øke kjelen er bruken av svartbrød. For å gjøre dette, er brødssnittet myket, en klype salt er tilsatt den og påført til formasjonen, dekket med et serviett og fikset.

Tradisjonelle behandlingsmetoder tillater kjelen å passere så raskt som mulig, spesielt siden de anbefales å brukes sammen med medisiner.

Ansiktsskjel

Et furuncle på ansiktet er ikke bare et estetisk problem, men også en farlig sykdom, da den har nær lokalisering fra hjernen. Samtidig oppstår koger i regionen av nasolabial trekant av særlig fare. Denne sonen er mest intensivt forsynt med blod, og det er stor sannsynlighet for infeksjon i blodet, noe som forårsaker skade på hele kroppen.

For å diagnostisere koking i ansiktet, er det nok å sammenligne bildene og bildene av pasientene med den nøyaktige diagnosen, og også å sammenligne symptomene:

 • en støt dypt i huden, med en gul stamme i midten;
 • smerte og betennelse i det berørte området;
 • Den gradvise utvidelsen av sonen av betennelse;
 • dannelse av purulent hode (etter 2-3 dager).

Det er mulig å behandle en furuncle hjemme bare under veiledning av en spesialist og etter å ha konsultert ham. Det er forbudt å klemme, trekke og knuse koker, det er heller ikke anbefalt å smøre en lukket koker med Vishnevsky salve, til dens gjennombrudd.

I begynnelsen av abscessdannelsen kan det betente området behandles med jod. En slik begivenhet reduserer smerte og reduserer betennelse. Samtidig er det mest effektive stoffet som brukes hjemme, stoffet Dimexidum, i form av væske.

Behandling med dette legemidlet bør utføres daglig, da stoffet trer inn i de dype lagene i epidermis og har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Hvis det oppstår koker på nakken, ansiktet eller baksiden din, kan du bruke ichthyol klistremerker, men du bør ikke hygiene det berørte området, da det er en mulighet for at problemet sprer seg over ikke-infiserte områder.

Som en kombinasjonsterapi med folkemidlene kan du bruke følgende oppskrifter:

 • En av de effektive metoder for behandling av kokere er løkkaker med såpe. For utarbeidelsen av dette verktøyet er det nødvendig å kombinere den bakte løk med sjetonger av vaskesåpe og fest den resulterende kaken til formasjonen i forholdet 2: 1 og fikse det med et gips i et par timer;
 • også raskt kurere kjelen vil hjelpe propolis, som er nødvendig for å insistere på alkohol, og smøre den med purulent betennelse;
 • Infusjonen av calendula blomster har den sterkeste antimikrobielle effekten, derfor anbefales det å vaske kjelen.

I tillegg bekjempes i kampen mot koker på ansiktet vitaminer, særlig brygger gjær, de renser ansiktets hud, hindrer penetrasjon av infeksjoner i vev og øker kroppens generelle tilstand.

Under graviditet

Kok som har oppstått på kroppen, er et ubehagelig fenomen, spesielt under graviditeten. Kurset og dannelsen av koker under graviditeten fortsetter i henhold til standardordningen, uten unntak. Det skal huskes at kvinnekroppen i en slik delikat tilstand gjenoppbygges på hormonnivå, noe som kan skape noen komplikasjoner, pluss det meste av bruk av de fleste medisiner, og til og med nesten alt, anbefales ikke. I denne situasjonen vil nasjonale metoder for behandling av furunkulose hjemme komme til redning.

Først og fremst bør du søke hjelp fra en spesialist, fordi bare legen vil identifisere årsaken til kjelen, og dette kalles en infeksjon som kan skade ikke bare kvinnen, men også fremtidens baby.

For behandling av årsaken til sykdommen, kan legen foreskrive sikre antibakterielle midler, i kombinasjon med naturlige preparater tilberedt hjemme.

Virkningen av populære metoder er rettet mot å redusere betennelse og rask gjennombruddskoking:

 • bakt eller kokt løk knust inn i en slurry, tilsett hakket hvitløk og påført det berørte området;
 • komprimerer av tomatsaft vil bidra til å raskt bringe kjelen til modenhet. For å gjøre dette, tilsett 250 ml tomatjuice, tilsett 2 spiseskjeer glyserin og rør. Blandingen påføres på gasbind til koking 3 ganger om dagen, til kjelen er fullt åpnet;
 • urte komprimerer vil lindre betennelse og smerte. Forbered dem fra kamille og salvie, som blandes i like mengder, brygges og påføres furuncle i 30 minutter.

Samtidig er det nødvendig å gjennomføre immunforsterkende tiltak - ta vitaminer, mineraler og spis et balansert kosthold.

Behandling for furunkulose bringer noen ganger foreldre til ekstreme tiltak. Noen til og med ty til konspirasjon, men det kan bare ikke gjøre for å kurere deres barn. I dette tilfellet vil det mest korrekte være å gå til en lege og observere hygienestandarder.

Behandling av furunkulose hos barn kan vellykkes utføres hjemme, under medisinsk tilsyn. Koker i barn med stafylokokkinfeksjoner i huden dannes, og behandlingen bør være spesifikk - rask, effektiv og sikker. Det er derfor mange eksperter anbefaler, sammen med medisiner, tillatt for bruk av barn å ty til tradisjonelle behandlingsmetoder.

For sikker behandling av babyen, bør du ikke prøve å fjerne koker, klemme den ut eller følge anbefalingene fra provoserende videoen. Først av alt er det nødvendig å forstå graden av modning av kjelen, om det er en tett støt under huden eller en kjele går gjennom første utviklingsstadium, og snart vil det bli et pustulært hode.

For behandling av koke med lokalisering på hvilken som helst del av kroppen, det være seg baksiden, ansiktet eller barnets rumpe, kan du bruke en burdock-avkok. Det renser barnets kropp fra giftstoffer, toksiner og infeksjoner. Det anbefales å ta barnet tre ganger om dagen, i 5 dager. Echinacea er også et effektivt middel til å forbedre immuniteten hjemme. I tillegg til å øke beskyttelsesfunksjonene, har den en antiviral effekt, og eliminerer årsaken til kjelen.

Eksterne og interne midler for samtidig behandling av kjele, med høy effektivitet, er gulrot. Det er nødvendig å brygge i en andel av 2 ss tørt pulver per 250 ml kokende vann, insister i 30 minutter og ta oralt 2 ts per dag, eller smør med koker. Det må huskes at selvekstrudering, kutting av fjernelse av koke, kan føre til reinfeksjon og videre spredning av suppuration på huden.

Anbefal lesing

Ekstruder furuncle selv

Kok er blitt så vanlig og vanlig at folk lenge har lært å håndtere dem alene. Selvfølgelig, hvis det er en mulighet, er det bedre å henvende seg til en god lege, men noen ganger kan du løse problemet ditt selv. Hvordan klemme furuncle slik at det heler sikkert og aldri påminner seg om seg selv igjen?

Hva er en furuncle?

For å vinne en rask og ubestridelig seier i kampen mot oppstått koker, er det nødvendig å forstå hva det er. Koket er en akutt betennelse i hårsekkelen, ledsaget av vevnekrose og frigjøringen av purulente masser. Det ser ut som en relativt liten (fra åtte til tjuefem millimeter) rødlig hevelse med et hvitt grønt hode i midten. Utseendet på kjelen er ledsaget av en ganske sterk smerte, og i noen tilfeller - en økning i temperaturen.

Kokens kropp består av en follikulær pustule og en stang. Pustule er selve betent hårsekken. Stammen er en purulent "søyle" som går langs hårlinjen og ender med hodet. Klemme kjelen er bare å bli kvitt stangen.

trening

Før du klemmer kjelen, må du sørge for at den er moden og klar til å bryte gjennom. Dette indikeres av tegn som økt smerte, ødemforsvinnelse rundt furuncle (hvis det var en), og en mykning av pus. I intet tilfelle bør du ikke prøve å klemme ut en umodig koking! Dette kan føre til økt spredning av betennelse, noe som kan føre til komplikasjoner. Å prøve å åpne eller gjennomborne en slik koke er også sterkt ikke anbefalt.

Men du kan effektivt bidra til tidlig modning av kjelen. Bruk for denne permissive og antiinflammatoriske legemidler, for eksempel:

 • Balsam Vishnevsky;
 • Ichthyol salve;
 • aloe pulp;
 • knuste golden mustache blader.

Komprimering bør gjøres med valgt agent og endres hver fjerde time. For best mulig effekt kan du skifte forskjellige komprimerer. Hvis utseendet på chirya er ledsaget av en sterk økning i kroppstemperaturen, ikke prøv å stimulere modningen ved hjelp av varmeputer og lamper - dette kan bare forverre situasjonen.

Bli kvitt koking

Når kjelen er endelig moden for å klemme den, er det nødvendig å desinfisere det med alkohol. Du må også rengjøre og rense hendene dine. Du må begynne å klemme kjelen fra svært kantene, som gradvis nærmer seg senteret. Fjern pus med en bomullspinne.

Klem ut pus til rent blod oser ut fra såret som har dannet seg. Et tegn på at du gjorde det riktig, vil være et dypt hull med glatte kanter. Det skal skylles grundig med hydrogenperoksid (det vil drepe alle bakterier som gjenstår i såret), og deretter fylle det med levomecolene salve og binde pålitelig.

Hvis, etter å ha klemmet på kjelen på plass, forblir en stram støt, betyr det at pus ikke har fullstendig utvist. Du trenger ikke å presse hardt på kjelen - så du kan bare bryte blodsirkulasjonen og utstrømningen av pus. En moden koker burde gi seg lett, så du bør ikke ta det med storm. Påfør såret en ny kompress med aloe eller Vishnevsky salve. Etter to eller tre pakker, prøv igjen. Hvis du øker smerte, hevelse og andre symptomer, er det bedre å kontakte kirurgen slik at han klemmer ut eller åpner kjelen.

Spesiell forsiktighet må tas i behandling av koker, hvis det oppstår i ansiktet - på kinnene, haken, pannen. Hvis du ikke vil at ansiktet ditt skal hovne opp, og så kommer et stygg arr på det, skynd deg til sykehuset. Videre, på grunn av nærheten til en slik kjele til hjernen, er det mulig utvikling av farlige sykdommer - purulent meningitt, encefalitt, trombose.

Hvis du klemmer kjelen feil, uforsiktig, kan det oppstå rødaktig utslett på huden i nærheten. Dette antyder at pyogene bakterier begynte å spre seg gjennom hele kroppen. Hvis denne prosessen ikke er stoppet i tide, er det mulig å utvikle en sykdom som kalles furunkulose. Behandling av furunkulose er en lang, vanskelig, dyr og ekstremt ubehagelig prosess. For å unngå dette, kontakt legen din.

Du bør ikke forsøke å brenne utslett med alkohol eller salicylsyre, som du ville gjøre med vanlige pimples. Hvis det er purulente pustler under disse små formasjonene, kan du forstyrre utstrømningen av pus ved å tørke ut huden og dermed forårsake komplikasjoner, som for eksempel en abscess.

Ikke press koken, hvis modningen er ledsaget av feber, svakhet, svakhet, kvalme og andre symptomer. Husk at amatør er bra bare i de tilfellene der du har riktig kunnskap og ferdigheter. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre å kontakte en profesjonell som raskt og effektivt lindrer deg av problemet.

Hvordan klemme kjelen?

Ikke alle vet hvordan å presse kjelen riktig hjemme. I de fleste tilfeller gjøres dette feilaktig, siden personen i en hast for å kvitte seg med den kosmetiske feilen, venter ikke på modning av chiria, og når den klemmes ut, forårsaker en infeksjon. Den mest berørte delen av kroppen er den maksillofaciale regionen, som preges av økt blodtilførsel. Hvordan fjerner du furuncle deg selv, og i hvilke tilfeller er det bedre å ikke gjøre dette?

Kjelen bør modnes og sprekke, noe som betyr at utgivelsen av pus fra det er et must.

Hva koker?

Boils ser ut som akne, men disse er helt forskjellige formasjoner med bakteriell og ikke-bakteriell opprinnelse. Chirii er betent, fylt med purulent væskehul i huden. De er lokalisert i forskjellige områder av huden, spesielt i de stedene hvor huden er mest anbud. Hovedårsaksmidlet til furunkulose er en patogen mikrobe - Staphylococcus aureus. En gang i et gunstig miljø for seg selv, forårsaker mikrobe sterk suppuration under huden. Størrelsen på inflammet furuncle kan nå imponerende størrelser - fra 5 mm til 3 cm.

Er det mulig å knuse chiri hjemme?

Enhver lege vil svare på at det er umulig å klemme kokene alene, enten de er modne eller ikke. Ofte trenger dette ikke gjøres, da de overlater seg selv. Det er visse anbefalinger som må følges ved første tegn på koking på huden:

Ikke press koken.

 • Behandle det betente området med antiseptiske midler. Velg ethvert verktøy som finnes i hjemmemedisinskoffet, det kan være: 5% jodløsning, hydrogenperoksid, klorhexidin, fukortsin, etc.
 • Fremskynde frigjøring av akkumulert pus med sugesalver eller spesialverktøy ved hånden.
 • Unngå kontakt med væske, såpe og kosmetikk på det skadede hudområdet. Ikke kam eller gni den purulente formasjonen, for å unngå infeksjon.
 • Det er nødvendig å helt fjerne purulentvæsken og nekrotisk stang. For å gjøre dette, vent på tiden - det tar omtrent 3-4 dager for absessen å rive.
 • Etter gjennombruddet, behandle dermis med en antiseptisk og helbredende salve.
 • Hvis det oppdannes arrdannelse på huden, er det viktig å starte behandlingen umiddelbart ved bruk av spesielle midler for suging og forebygging av arr.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hva skal jeg gjøre hjemme for å bli kvitt pus?

Før absessen går gjennom, er det viktig å bruke helbredende salver av en trekkende effekt. Det kan være ichthyol og heparin salve, Vishnevsky liniment. Slike legemidler akselererer prosessen med å åpne koking og utslipp av akkumulert pus under huden. For store betennelser, blir kompresser gjennomvåt i salve påført om natten. Etter at absessen går gjennom, blir det skadede området cauterized med et antiseptisk og smurt rikelig med en helbredende salve.

I hjemmet brukes ulike komprimerer og lotioner laget av improviserte midler og medisinske planter til å tegne pus fra en moden koke. Effektiv er metoden med en flaske eller annen beholder med en smal nakke. Denne metoden er farlig, så bruk den med forsiktighet. Algoritme for manipulering:

 1. ta et stykke fleece og vind på en metallstang;
 2. suge bomullsull med alkohol og sett ild til det;
 3. plasser den brennende bomull i en glassflaske eller en medisinsk krukke i 5-10 sekunder;
 4. umiddelbart etter oppvarmingskapasitet til å koble til i 10 minutter;
 5. Etter fjerning, forsegle det betente området med en gips eller påfør en steril bandasje.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Fjerningsregler

For å fjerne pus fra kjelen bør nærmer seg alvorlig.

Hvis en person ikke har fritid og lyst til å besøke et medisinsk anlegg, bestemmer han seg for å uavhengig avkjøle seg hjemme. Å gjennomføre prosedyren for eliminering av kokos krever en grundig tilnærming, siden det er svært viktig å gjøre alt riktig, og ikke å smitte infeksjonen. Prosedyrsprosedyre:

 1. Før du fortsetter til ekstrudering av chiria, bør du vaske hendene grundig med et desinfiseringsmiddel eller såpe;
 2. det betente området og huden rundt den gnides med alkohol eller klorhexidin løsning;
 3. ekstrudering av kjelen skjer med fangst av huden fra kantene til midten;
 4. Etter at puset har kommet ut, må du ikke røre det med hendene, fjern forsiktig bomullspinnen dyppet i alkohol fra overflaten av chiriaen;
 5. Fortsett å klemme til et lite hull kommer opp på sårområdet (som indikerer utvinning av stangen) og blodet begynner å strømme ut av det;
 6. såret vaskes med en antiseptisk og antibakteriell salve, det skadede området er forseglet med en medisinsk gips.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Når er det bedre å se en lege?

Ofte uten medisinsk hjelp er umulig. Behandling av pasienten skjer når slike situasjoner oppstår:

 • når det ikke virker langsomt,
 • alvorlig sår og klør det betente området, det er en økning i kroppstemperatur og andre tegn på beruselse;
 • utdanning økte betydelig i størrelse;
 • furuncle er lokalisert i regionen av nasolabial trekant eller i vanskelig tilgjengelige steder på kroppen;
 • chirias dukket opp i flertall i hele kroppen;
 • hvis du klemmer chyryaken helt mislyktes, og en del av puset forblir inne.

Det er mange metoder som tillater fjerning av chirias hjemme, men ikke glem at de er alle usikre, og medfører risiko for infeksjon. Spesielt farlig lokalisering chiriev på ansikt, nakke og hode. Infeksjon vil forårsake betydelige helseproblemer. For å beskytte deg mot slike vanskeligheter, stole på eksperter som vil bidra til å kvitte seg raskt og uten konsekvenser.

Hvordan klemme kjelen riktig

Kok, til felles en koker, ganske farlig ting. Hans selvmedisinasjon, spesielt hvis den dukket opp på steder som templet, hodet eller ansiktet, kan få de mest alvorlige konsekvensene. Imidlertid er det situasjoner når det ikke er mulig å få medisinsk hjelp, og ikke å behandle en abscess er også ekstremt farlig. Det kan ikke bryte utover, men innover, og dermed forårsake blodinfeksjon, derfor er det verdt å vite hvordan du skal klemme deg selv for å ikke forårsake uopprettelig skade på deg selv.

Hva er en koke?

Er det mulig å klemme seg opp? Selvfølgelig gjør du det selv, er svært uønsket, men hvis en person bestemmer seg for å gjøre denne manipulasjonen, så er han usannsynlig å bli avskrevet. Derfor, før du begynner å fjerne kjelen, er det først å forstå hva det er. Koke (Chiry), abscess dvs. purulent - et resultat av en akutt inflammatorisk prosess i hårsekken (follikkelen) og den omgivende hud, noe som oppstår på grunn av gjennomtrengning av follikkelen pyogenic bakterien Staphylococcus aureus. For det første er det rødhet på huden, da er det en klumpform på stedet, som raskt vokser i størrelse. For det første har denne bumpen ikke en abscess. Den vises senere i form av et hvite-grønn hodet, som når det er modent, bryter gjennom, og markerer purulent innhold. Vel, hvis pus bryter ut, men det er unntak når gjennombruddet oppstår i det indre vevet. I dette tilfellet kan blodforgiftning (sepsis) oppstå, noe som er ganske farlig, ikke bare for menneskers helse, men også for hans liv. Finne på en byll, helst så snart som mulig å søke medisinsk institusjon, og hvis dette ikke er mulig, kan det være på sin egen risiko for å prøve å kvitte seg med svøpe av sine egne, men det er behov for å vite hva det består av en abscess.

Kok struktur

En moden koker er en abscess som inkluderer en follikulær pustule (hårfollikkel) og en stamme (en kolonne gjennom hvilken pus passerer). Hvis du bestemmer deg for å klemme kjelen, bør du vite at trykkprosessen er å fjerne denne stangen. Hvis bare pus blir fjernet og kolonnen er igjen, så vil abscessen dukke opp igjen, derfor er det verdt å behandle denne prosessen på en ansvarlig måte, slik at ingen komplikasjoner oppstår.

Det er nødvendig å ta hensyn til det faktum at du bare kan knuse full moden koke. Det faktum at abscess er klar for ekstrudering, sa forsvinningen rundt svulsten, og økt smerte når trykket, og mørk rød, med en lilla fargetone, fargen på huden rundt koke. Hodet på en moden abscess vil bli uttalt og vil tydelig skille seg over huden.

I intet tilfelle kan du ikke røre den umodne absessen. Dette er fulle av spredningen av den inflammatoriske prosessen til sunn hud, det vil si furunkulose.

Hvordan akselerere modning

Jeg vil virkelig raskt bli kvitt kokt kok, fordi det skaper så mange ubehagelige følelser, men absessen modner ganske lang tid - fra flere dager til to uker. Det er flere måter å akselerere modningen på. Dette er en overlegning på et sårt sted med komprimerer med anti-inflammatoriske salver og hjemmemedisiner:

 • balsamisk liniment ifølge Vishnevsky;
 • Ichthyol salve;
 • aloe leaves og juice;
 • gruel av blader av golden usa eller Kalanchoe.

Forbandinger må skiftes hver fjerde time. Bruk midler må fullstendig ripen chirya.

I intet tilfelle kan en abscess ikke påvirkes av termiske prosedyrer, spesielt bør du ikke gjøre dette ved forhøyet kroppstemperatur.

Ekstruderingsprosess

Er det mulig å klemme seg selv? Før den detaljerte beskrivelsen av hvordan å presse en byll hjemme, vil jeg si det er svært farlig på egen hånd klemme noen abscess, og ikke minst de som er plassert på hodet, da dette kan føre til komplikasjoner som vil være livstruende, om fjerning av vil skje feil. Konsekvensene av analfabeter som klemmer kjelen, for eksempel på templet, er forferdelige fordi de kan påvirke hjernen, og forårsaker for eksempel meningitt. Og det er veldig farlig for livet.

Det er klart at mange spytter på alle advarslene og bestemmer seg for å bli kvitt den irriterende kjelen. Slik klemmer du kjelen riktig og hva du skal gjøre for å unngå problemer, svarer svaret nedenfor.

På Internett er det tips om å presse en koker i en flaske. Noen kan ha blitt kvitt absessen på denne måten, men her vil denne prosessen ikke bli beskrevet på grunn av sin fare. Du trenger ikke å risikere helsen din, bruker denne langt fra den beste måten å fjerne en abscess. Det kan føre til uforutsigbare og svært triste konsekvenser.

Så hvordan klemmer du kjelen? Etter at du er overbevist om at den er moden, må du forsiktig forberede seg på ekstrusjonsprosessen. For å gjøre dette trenger du medisinsk alkohol. Bruken av andre alkoholholdige væsker er svært uønsket. Sekvensen for å fjerne en abscess hjemme er som følger:

 • Først er en bomullspute fuktet med alkohol og hender gnidd med det rikelig, og stedet der abscessen er plassert;
 • To fingre, fra begynnelsen av rødhet til hodet, trykk forsiktig på såret. Samtidig begynner pus å skille seg ut, som vaskes med en ren bomullspute eller vattpinne;
 • pus presses, til rent blod strømmer fra åpningen av kjelen. Hvis fjerningen er som den burde være, vil hullet være rent med glatte kanter;
 • vask deretter såret grundig med en oppløsning av hydrogenperoksid, påfør et gazebånd med salve på det levomekol.

På en gang kan du ikke bli kvitt all pus. Hvis en klump ikke forsvant rundt den klemt ut abscessen, så ble ikke all pus gitt ut. Du bør ikke stubbent presse på absessen, men det er bedre å bruke på det noen dager komprimerer aloe-løv eller Vishnevsky-salve. De strekker de resterende pusene perfekt og helbreder såret, slik at de ikke kan formere bakterier.

Hvis det etter noen dager øker smerten rundt det berørte hudområdet, og svulsten vokser, bør du ikke oppleve skjebnen, men det er bedre å gå for å se en kirurg.

Hvis sletting skjedde feil

Kok feil hva vil skje? Hvis en abscess ikke fjernes som den burde, kan det oppstå røde prikker rundt det, noe som viser at pyogene mikrober begynte å spre seg i sunne områder av huden. Dette kan forårsake furunkulose.

I dette tilfellet bør du umiddelbart konsultere en lege.

Også, ikke cauterize disse punktene med alkohol for ikke å forårsake en abscess. Du kan ikke utføre ekstruderingsprosessen ved forhøyet kroppstemperatur.

Og generelt, hvis du er i tvil om hva du gjør, bør du ikke utføre fjerning av en abscess alene, men det er best å gå til en helsefasilitet.

Hvorfor det er uønsket å klemme seg selv

Når man klemmer kjelen, kommer stangen ut samtidig med purulentvæsken, men dette skjer ofte ikke når kjelen blir fjernet av seg selv. Hvis stangen forblitt på plass, er åpningen ikke bare helt ubrukelig, men også kan føre til komplikasjoner, det vil si gjen utvikling av sår, og det vil fortsette så lenge som purulent kolonnen ikke vil bli fjernet.

Hvis du ikke klarer å helt fjerne såret selv, trenger du ikke å risikere å gjøre noe lenger, men heller løpe for å løpe til legen. Fjerning chirya i hjemmet er årsaken til mer enn én, eller to slike, og svært mange, å kvitte seg med noe som er mulig bare på et sykehus, og denne prosessen er svært lang og smertefull.

Kan du forestille deg hva huden din vil bli etter at kulene forsvinner? Vakre det kan bare ikke kalles.

Også, ikke glem at å ta antibiotika, uten som det er umulig å kurere furunkulose, vil sterkt svekke kroppen din. Trenger du det?

Hvordan kurere koker deg selv uten å klemme

Ikke haste ting og fare helse ved å klemme kjelen utenfor et medisinsk anlegg. Du trenger bare å gi den full modenhet, og når den går gjennom, fjern forsiktig pus med hendene, skyll såret med hydrogenperoksid og bruk noen av disse folkemidlene:

Hvordan klemme kjelen hjemme

En koker eller furuncle er en dyppakket abscess. Suppuration provoserer en bakteriell infeksjon, oftest - Staphylococcus aureus. Slike suppuration gjør ofte vondt og forårsaker ubehag, så spørsmålet om hvordan man skal presse seg på seg selv uten å bruke medisinsk behandling, er et presserende spørsmål for mange. Det bør huskes at ekstrudering av kjelen er bedre å betro en spesialist, å utføre en slik prosedyre alene for egen risiko alene på egen risiko.

Farene ved å fjerne purulent koiler hjemme

Alle som har opplevd purulent utslett på huden, vet at det er bedre å ikke knuse dem, men ikke alle er klar over de mulige konsekvensene.

Boils utmerker seg ved en dyp plassering under huden. Som det modner, akkumuleres en stor mengde pus i kjelen. Huden er ganske vanskelig å pierce, så når du klemmer ut der, er det fare for at det ikke kommer ut purulent innhold, men kommer inn i blodet. I dette tilfellet vil infeksjonen med blodstrømmen spres gjennom hele kroppen. Dette fører til infeksjon i hele kroppen og utviklingen av en rekke negative konsekvenser, hvorav noen krever sykehusinnleggelse. I beste fall vil en mislykket presset abscess provosere omfattende furunkulose, og i verste fall kan sepsis utvikle seg.

Hvis kjelen allerede er moden, kan du fjerne den selv, men oftere er denne manipuleringen ineffektiv. Klem uavhengig av kjelen og fjern alt pus vil ikke fungere på grunn av den store mengden innhold som ligger dypt under huden. Som et resultat forstyrres kjelens integritet, og et sår dannes på sin plass. I dette tilfellet er sannsynligheten for re-infeksjon av dette hudområdet høy.

Klem kjelen hjemme for egen risiko. Det er viktig å være oppmerksom på muligheten for utvikling av følgende komplikasjoner:

 • blodforgiftning;
 • fremveksten av nye koker i hudinfeksjon;
 • re-dannelse av absessen;
 • fistelformasjon.

Ofte står pasienter som bestemmer seg for å kvitte seg med såret, for å danne et tett tuberkul av hvit farge på kokingstedet. Et slikt tuberkel dannes på grunn av feil rensing av såret. Resterende pus under huden kan ikke komme ut som følge av koker kan igjen bli betent og øke i størrelse.

Unngå komplikasjoner etter feilaktig fjerning av koker kan bare være rettidig hvis du konsulterer en lege. Spesialisten vil være i stand til å rengjøre såret grundig fra rester av pus, noe som vil øke hastigheten på prosessen med hudregenerering og sikre mangel på arr etter kokingen.

Hvordan bli kvitt koker?

Legene anbefaler ikke å knuse de umodne kokene, da dette øker risikoen for pus i blodet. I stedet er det nødvendig å behandle såret med spesielle salver som akselererer modningen av formasjonen. Som en del av slike salver er et antiseptisk og et hudmykningsmiddel nødvendigvis tilstede, på grunn av at sprengningen av absessen skjer raskt og smertefritt.

Legen vil tilby å bli kvitt abscess hvis den ikke modnes i lang tid eller er stor. Også anbefalt kirurgisk åpning kokes plassert på ansikt, hode, rygg og kjønnsorganer. I alle andre tilfeller, bruk en konservativ behandling, som inkluderer bruk av salver for å akselerere modningen av absessen, så vel som antibakterielle stoffer.

Fjerning av kjelen på legekontoret utføres som følger. Ved hjelp av en skalpell, gjør kirurgen et lite snitt gjennom hvilket kaviteten av pusen blir renset. Når hele innholdet av kjelen fjernes, utføres en antiseptisk behandling og en steril dressing påføres. Deretter foreskriver legen salver og antiseptiske løsninger for behandling av det resulterende såret i løpet av de neste dagene.

Uavhengig fjernelse av suppurations

De som fremdeles tviler på om det er mulig å presse kjelen alene, bør nøye lese de mulige konsekvensene. Imidlertid oppstår ofte situasjoner hvor kjelen er skadet, og en person har ikke annet valg enn å forsøke å rense såret selvstendig.

Hvis skaden på kjelen har oppstått når den purulente stangen allerede har dannet, kan du prøve å bli kvitt problemet selv. I alle andre tilfeller bør du besøke en lege så snart som mulig.

Følgende instruksjon vil lære å presse en koke.

 1. Svært desinfiser hendene.
 2. Behandle kjelen og huden rundt den med noe antiseptisk.
 3. Etter å ha plassert fingrene langs kantene av formasjonen, er det nødvendig å foreta trykkbevegelser, og utvise pus fra kantene til midten.
 4. Når pus er løslatt, bør den fjernes fra huden med bomullsull eller steril bandasje.
 5. Trykket fortsetter til såret er fullstendig fjernet av purulent innhold. Dette fremgår av frigjøring av blod og blod uten forurensninger.
 6. Når det inflammerte området av huden blir flatt, og innvendig er det en liten depresjon med glatte rene kanter, bør såret behandles med et antiseptisk middel og en steril dressing skal påføres.

Ofte er et uavhengig forsøk på å presse utdanning det faktum at ikke all pus er fjernet i en hast. Som et resultat av sårens helbredelse, dannes en liten støt på huden, som er tett til berøring. Det er ubrukelig å trykke denne formasjonen, fordi på grunn av den dype plasseringen av pus ikke kommer ut. I dette tilfellet anbefales det å bruke komprimerer med salver i flere dager, noe som øker modningen av absessen. Når kjelen er moden igjen, kan du prøve å klemme den ut igjen, eller du kan kontakte legen din med dette problemet.

Antiseptisk behandling

Hvis en person ikke har trukket seg selv og har klemt seg selv, er det svært viktig å ta vare på den antiseptiske behandlingen av såret som er dannet, men ikke alle vet hva de skal gjøre for å unngå infeksjon i huden. For dette formål anbefales det å bruke hydrogenperoksid eller klorhexidinoppløsning. Løsningen påføres sterkt på en steril bomullspinne, som påføres i flere sekunder på såret. Det anbefales ikke å bruke alkohol, strålende grønn eller jod, da slike antiseptiske preparater tørker huden sterkt, noe som kan øke varigheten av sårheling.

Etter antiseptisk behandling skal steril dressing påføres. Samtidig kan du bruke et antibiotikum, slik som Levomekol eller tetracyklin salve, under komprimeringen. Disse stoffene vil gi en antibakteriell effekt, noe som er spesielt viktig hvis pasienten er usikker på om såret er fullstendig fjernet.

Påfør antibakteriell salve i noen dager, til såret begynner å helbrede. Regenerering kan akselereres ved hjelp av spesielle salver.

Etter å ha funnet ut hvordan man skal presse seg, er det bedre å ikke risikere egen helse og å bruke konservative behandlingsmetoder.

Flere Artikler Om Typer Acne