Furunculosis er en betennelse i hårposen eller sebaceous kjertel i nesen. Det er forbundet med infeksjon og blir ofte en purulent-nekrotisk prosess. Uten medisinsk inngrep kan en koker i nesen føre til en rekke komplikasjoner, sepsis, trombose og til og med død.

Årsaker til sykdom

Oftest forårsaker furunkulose stafylokokker. Disse er ofte funnet bakterier, som preges av rask vekst på grunn av evnen til å dele seg i flere plan. De er motstandsdyktige mot aktive oksygenproducerende antiseptika (hydrogenperoksid, ureaperoksid), samt enkelte antibiotika: stafylokokker undertrykker den aktive komponenten av penicilliner og cefalosporiner med β-laktomer.

Hos mennesker kan disse bakteriene unnslippe immunresponsen: deres konvoluttprotein blokkerer antistoffer. Staphylococci koloniserer ofte epitelet (hud og slimhinner), festet til cellene på grunn av en slags "lim" - teikosyre.

Mer sjelden forårsaker furunkulose streptokokker. De foretrekker å kolonisere slimhinnene, festet til cellene ved hjelp av spesielle cilia eller drakk. Utenfor er bakteriene dekket med en kapsel som beskytter dem mot immunresponsen i menneskekroppen.

Vanligvis er stafylokokker og streptokokker representanter for den normale mikrofloraen i huden og slimhinnene. Infeksjon oppstår bare når det er en rekke relaterte faktorer.

I sjeldne tilfeller kan andre mikroorganismer også forårsake sykdommen. Disse inkluderer spesielt ikke-tuberkulære typer mykobakterier. De er preget av høy grad av patogenitet, og det kan være vanskelig å endelig kurere de infeksjoner de forårsaker.

Med nedsatt immunitet forårsaker bakterier suppuration. De blir oftest tatt med hendene i porene (og gjennom dem i talgkjertlene) i hud- og hårposene i neseslimhinnen.

Ytterligere faktorer for utviklingen av sykdommen er:

 • Diabetes mellitus.
 • Vitaminmangel.
 • Generell svekkelse av kroppen (for eksempel som følge av en langvarig sykdom, kald, ARVI) i barndommen.
 • Teknisk luftforurensning.
 • Hormonal ubalanse.
 • Orminfeksjon.

Hvordan er utviklingen av furunkulose?

Uten behandling fortsetter sykdommen i flere stadier med stadig økende relapses. Det er ganske vanskelig å kvitte seg med det uten riktig behandling.

Den første fasen (mild kurs)

Etter at bakteriene kommer inn i hårposen i nesen eller i sebaceouskjertelen, begynner de å skade cellemembranen og også oppløse hyaluronsyre (dette er en slags "sement" som danner grunnlaget for vevet). Resultatet er en lokal kroppsreaksjon. Cellene i immunsystemet rush til det berørte området, og væske begynner å samle seg i det berørte området (en infiltrering dannes).

På dette stadiet kan pasienter observere følgende symptomer i seg selv:

 1. I det berørte området er det smerte, riper.
 2. Antallet danner koker - 1-3.
 3. Mulig økning i regionale lymfeknuter.
 4. Noen pasienter har en følelse av varme i det berørte området.

Etter 3-4 dager dannes kjelen selv. Den har en konisk form som slutter på toppen med en hvit "cap". Noen dager senere blir kjelen åpnet, purulent innhold løper ut fra såret.

Andre fase (moderat alvorlig furunkulose)

Hvis du ikke utfører noen terapeutiske prosedyrer, vil sykdommen komme tilbake igjen (opptil flere ganger i året). Boils blir større, antallet øker hver gang. Kanskje deres sammenslåing med dannelsen av et karbunkul. Over tid vil følgende symptomer bli lagt til symptomene:

 • Voldelig inflammatorisk reaksjon.
 • Høy temperatur
 • Generell svakhet, tap av arbeidsevne.
 • Økt svette.

Disse symptomene indikerer maksimal aktivitet av human immunitet. Alle forsvar er kastet i kampen mot patogener.

Tredje fasen

I den siste fasen av sykdommen vil symptomene gå ned. Koker vil skje konstant (under nesen, på slimhinnen, på vingene - deres distribusjonsområde vil øke betydelig), men hevelse før formasjonen vil være nesten ubetydelig. Den generelle tilstanden til pasienten vil bli ledsaget av svakhet, konstant utmattelse, manglende evne til å lede et normalt aktivt liv.

Dette skyldes depresjon av immunsystemet. Generell forgiftning av kroppen forårsaket av bakteriens aktivitet. Til blodet inntas stadig giftige forbindelser utsatt for stafylokokker eller streptokokker.

Ikke alle tilfeller, populært kalt "koke", er manifestasjoner av alvorlige koiler, derfor anbefaler vi et vurderingsmateriale på sår i nesen til ulike etiologier.

Diagnose av sykdommen

For å bestemme furunkulosen må legen utføre visse typer forskning:

 1. Klinisk. Kontroller nesen, undersøk innerflaten i detalj. Å samle anamnese i henhold til pasientens klager.
 2. Laboratory. Ta en vattpinne av innholdet i kjelen for å bestemme patogenet, for å utføre en blodprøve for å utelukke sepsis (blodinfeksjon).
 3. I alvorlige tilfeller overvåker du periodisk sikkerheten til funksjonene i nervesystemet.

I tillegg kan legen foreskrive sukkerforsøk for å utelukke diabetes, kontrollere hormonnivåer, avføring på ormegg. Furunkulose er ganske enkelt bestemt, sjelden er det vanskeligheter med diagnosen denne sykdommen.

Følgende observasjoner vil bidra til å mistenke dannelsen av en abscess hos et barn som ennå ikke kan uttrykke sine følelser i ord:

 • Gutten er sløv, apatisk, noe plager ham.
 • Barnet berører hele tiden nesen.
 • Hvis kjelen ligger inne, på slimhinnen, rystet babyen hodet, nekter å spise.
 • Barnets nese er rød eller det er små områder med rødhet, smertefullt med trykk.

Grunnleggende behandlingsstrategier

Avhengig av stadium av furunkulose og tilstanden til pasienten, er det tre mulige typer behandling:

 1. Lokal terapi;
 2. Generell terapi;
 3. Kirurgisk obduksjon av en abscess.

Legen bestemmer sin kombinasjon, så vel som de foretrukne stoffene, basert på typen av patogen.

Midler til lokal handling

For furunkulose brukes følgende legemidler:

 • Borisk alkohol for å behandle huden rundt koker. Den har en antiseptisk effekt som forhindrer spredning av infeksjon.
 • Iktyol og balsamisk salve (et annet navn er Vishnevsky salve). Preparatene påføres strengt til kjelen er moden. De har en antiseptisk effekt, forbedrer regenerative prosesser i vev.
 • Fuzidovy syre og mupirocin (i form av salve). Preparatene inneholder naturlige antibiotika som undertrykker aktiviteten av patogenbakterier. Salven kan brukes til å koke under hele sykdomsperioden. Mupirocin er spesielt verdifullt fordi den er egnet for intranasal bruk (salven injiseres direkte inn i nesepassasjen).
 • Saltløsning (1%). De er fuktet med bandasjer og påføres til koker og omegn (med skinnskader på spissen eller vingene i nesen). Prosedyren kan utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen, spesielt etter at kjelen er åpnet (salt for å sikre god utstrømning av væske med purulent innhold).

I noen tilfeller kan oppvarming angis. Dens mulighet bør bestemme legen.

Generell terapi

I tillegg til salver, er antibiotika vanligvis foreskrevet for å undertrykke den patogene mikrofloraen. De er tatt i perioden med forverring av sykdommen - dannelsen og modningen av kokosene.

Som en vanlig måte, aktiv mot stafylokokker og streptokokker, foreskrevet:

 1. Vancomycin. Legemidlet er meget aktivt mot coccal flora, men er ubrukelig når det smittes med mykobakterier. Det danner hull i mikroorganismeskallet, forstyrrer arbeidet med deres genom. Vancomycin kan tas oralt eller ved injeksjon. Sistnevnte metode er anerkjent som mer effektiv.
 2. Cefazolin. Antistoffet administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Det passer godt med et bredt spekter av patogener, men det er stafylokokker som har utviklet motstand mot det.
 3. Amoxiclav og analoger. Slike produkter inneholder i tillegg clavulansyre - et stoff som ikke gir enzymer Staphylococcus (β-laktose) for å inaktivere antibiotikum ampicillin.
 4. Tetracyklin. Legemidlet har et bredt spekter av tiltak, egnet for ekstern og intern bruk (metoden bestemmes av legen). Av sine mangler kan vi merke et stort antall bivirkninger, samt sannsynligheten for at det er motstand mot det hos noen representanter for den patogene floraen.

Utnevnelsen av antibiotika bør utføres først etter identifisering av patogenet. Et stort pluss vil være bestemmelsen av følsomheten til bakterier til bestemte stoffer for å øke effektiviteten av behandlingen.

Ved kronisk furunkulose i nesen i perioder mellom eksacerbasjoner, anbefales det å gjennomgå et kurs av immunmodulerende legemidler:

 • Polyoxidonium. Legemidlet aktiverer lokal immunitet, og øker kroppens motstand mot infeksjoner.
 • Likopid. Inneholder deler av bakterielle cellevegger. Dette tillater dannelse av immunitet mot disse patogener. Den har lav toksisitet, bivirkninger er sjeldne og ubetydelige.
 • Galavit. Narkotika med immunostimulerende og antiinflammatorisk virkning. Det mobiliserer alle deler av immunsystemet, akselererer helbredelse av sår og restaurering av slimhinnen.

Autohemoterapi er en metode for ambulant behandling, dets effektivitet er ikke anerkjent av alle spesialister. Det er en serie injeksjoner av blod fra den cubitale venen. Det administreres subkutant i små doser (opptil 10 ml). Mønsteret for furunkulose er en gradvis økning i volumet av transfusert blod i de første 5 dagene av kurset, og deretter en gradvis reduksjon i de neste 5 dagene.

Det er også mulig å utnevne antihistaminer for å lindre sykdomsforløpet, redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Men i medisinsk praksis er de foreskrevet ganske sjelden. Før oppvarming, blir pasienten ofte plaget av smerte på stedet for betennelse, i disse tilfellene er det mulig å ta smertestillende midler.

Kirurgisk fjerning av kjelen

Indikasjonen for kirurgisk inngrep er utvikling av omfattende abscess og vevnekrose. Pasienten er innlagt på sykehus, under generell eller lokalbedøvelse, et snitt blir gjort og pus utstrømning er organisert. Operasjonen er rask og vanligvis uten konsekvenser. Spor av en obduksjon kan forbli når kjelen er for nær nasalvestibulen.

Det er viktig! Selvåpning en kjele er veldig farlig! I fravær av sterile forhold og ferdigheter er risikoen for patogene bakterier som kommer inn i blodet og utviklingen av sepsis høy.

Selv under betingelse av en vellykket obduksjon hjemme, er arrene fra en slik operasjon mer sannsynlig enn med en spesialist handlinger. Legen vil prøve å kutte ved hjelp av naturlige hudfeller. Med vingenes nederlag eller nesenes spiss gir dette muligheten til å bevare sin estetiske utseende.

Furunkulose er en sykdom som ikke utgjør en umiddelbar trussel mot pasientens liv, men kan være farlig med konsekvensene. Det er avgjørende at umiddelbart etter å ha oppdaget en abscess, ikke å prøve å behandle det hjemme, men å henvende seg til en kompetent spesialist og gjennomføre en full undersøkelse.

Hvorfor oppstår en koke på nesen og hvordan å behandle den

Mange vet et slikt ubehagelig fenomen som koker på nesen. Denne purulente inflammatoriske prosessen utvikler seg i mykt vev og er lokalisert i regionen av sebaceous kjertel og hårfollikkel. Selvbehandling av koker kan forårsake alvorlige komplikasjoner. En obligatorisk konsultasjon av en spesialist som vil bidra til å kvitte seg med dette ubehagelige fenomenet er nødvendig.

Årsaker og symptomer på sykdommen

En abscess kan danne seg på nesens vinger, på spissen blir det ofte observert en furuncle i nasalvestibulen. Noen ganger er det flere pustler, i hvilket tilfelle sykdommen er mer alvorlig. Ved de første tegn på sykdommen, bør du søke medisinsk hjelp.

Årsakene til sykdommen kan være flere. Oftest forekommer furuncle i neseblæren på grunn av en infeksjon forårsaket av stafylokokker eller streptokokker. I tillegg kan årsaken være hypotermi, vitaminmangel og til og med noen sykdommer, som diabetes. Sykdommen skyldes ofte avitaminose, dårlig metabolisme eller helminthinfeksjoner.

Årsaken til sykdommen blir ikke i samsvar med grunnleggende regler for personlig hygiene. En intern kjele kan oppstå etter rengjøring av nesepassene med skitne hender.

Koket i nesenes vestibule opptrer og etter selv ekstrudering av absessen på en annen del av ansiktet, kan infeksjonen i dette tilfellet lett spre seg til nærmeste hudområder.

En furuncle på nesen, i nesen eller på vingene kan oppstå etter skade og hudskade ved støt eller etter riper.

Hvis du prøver å bli kvitt det selv ved å klemme, kan dette føre til alvorlige komplikasjoner. Når pus kommer inn i blodet, er det stor sannsynlighet for at purulente sekreter trer inn i hjerneområdet og forårsaker en omfattende inflammatorisk prosess.

På begynnelsen av sykdommen vises rødhet i nesområdet, vevet i dette stedet svulmer, og når det presses, gjør huden vondt.

Etter noen dager vises en koker med en purulent gulaktig stamme. Pasienten kan oppleve økning i kroppstemperatur, generell svakhet og hodepine, kulderystelser og hjertebanken. Først etter at absessen åpner, forbedrer helsetilstanden.

Sykdommen er ganske alvorlig, og hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan det oppstå komplikasjoner av nakkens furuncle. Infeksjon kan trenge gjennom bane og forårsake betennelse i fiberen. I denne sykdommen blir øyelokkene røde og hovne, og i øyebollområdet føler pasienten smerte.

Risikoen for komplikasjoner øker hvis det er koke i området av nasolabialtrekanten, eller det er en fur i nasalvestibulen. Infeksjon fra dette området kan lett trenge gjennom blodkarene inn i hulen i menneskeskallen. Denne komplikasjonen er veldig farlig for livet og krever umiddelbar behandling.

Behandling av sykdommen

Hvis det oppstår en nesekoking, anbefales det å starte behandlingen så snart som mulig. Legen undersøker nøye pasienten, fastslår årsaken til sykdommen og foreskriver individuell behandling avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Om nødvendig må pasienten donere blod for analyse.

For behandling av sår oftest foreskrevet kompleks terapi. Hvis kjelen er på nesebroen, på vingene eller på nesespissen, kan spesielle dressinger brukes til å dekke de påførte antiseptiske midler.

I tillegg til lokale legemidler kan antiinflammatoriske og anestetiske legemidler foreskrives, og i alvorlige tilfeller til og med antibiotika.

Blant smertestillende og antiinflammatoriske legemidler er mest brukte stoffer Diklofenak, Ibuprofen, Indomethacin eller Meloxicam. Av antibiotika, Cefoperazone, Ceftriaxone eller Flemoxin brukes til å bekjempe kjelen.

Ichthyol salve eller Vishnevsky salve brukes blant aktuelle medisiner for å fjerne pus på nesen fra en koke. Ved begynnelsen av sykdommen akselererer de ikke bare prosessen med modning av abscessen, men lindrer også smerte.

Som lokale stoffer foreskrives salver med antibakterielle egenskaper: Levomekol, Levometsitin, Tetracyclin, Demexid eller Sintomitsin. Etter noen dager med bruk av disse legemidlene, opplever pasienten en forbedret tilstand av helse.

I første fase av sykdommen og i gjenopprettingsperioden kan fysioterapi foreskrives for pasienter. Ved hjelp av ultrafiolett stråling blir den patologiske mikrofloraen ødelagt, og sårene som blir dannet på abscesstedet, blir raskere.

Laser terapi brukes også, noe som forbedrer blodtilførselen betydelig til vevet, ødelegger bakterier og stimulerer prosessen med å gjenopprette huden.

Ved den første fasen av sykdommen må pasienten vaske hendene hele tiden, ved hjelp av såpe med bakteriedrepende egenskaper. Han kan selvsmøre huden rundt koker med en antiseptisk løsning som foreskrives av legen og cauterize kjelen med en 5% jodløsning.

Kirurgisk inngrep, om nødvendig, utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Kirurgen åpner absessen, fjerner pus og vasker såret med en spesiell antiseptisk løsning. En drenering er installert (sterilt gummibånd) for utstrømning og en steril dressing påføres.

Etter operasjonen blir såret behandlet daglig, dreneringen endres hvis nødvendig. En steril bandasje blir fjernet i omtrent 7 dager, og pasienten gjenoppretter fullstendig innen et par uker.

Hjemmebehandling

Etter samråd med legen og med hans tillatelse, kan pasienten behandles med hjemmemetoder, hvis absessen på nesen eller i nesen ikke forårsaker alvorlige bekymringer. I dette tilfellet kan legen foreskrive en salve, lotion eller innånding ved bruk av medisinske urter.

Egnet for innånding: eikebark (20 g), Johannesjurt (15 g) eller salvie (20 g). Eventuelle knuste råvarer helle et glass kokende vann og koke over lav varme i ca 5 minutter. Den ferdige avkokingen helles i en liten bolle, bøyes over den og dekker hodet med et håndkle. Slike terapeutiske inhalasjoner bruker 5 minutter til 4 ganger daglig.

Du kan lage mat og helbredende kremer fra medisinske urter. En spiseskje med knust tørr kamille blir strømmet med et glass kokende vann og infundert til det er kaldt. I den ferdige infusjonen, fukt en bomullspinne og legg den på problemområdet.

For disse formål kan du bruke en blanding av plantain, mynte og coltsfoot, tatt ved 10 g. Infusjonen er tilberedt på samme måte som fra kamille. Etter bruk av lotioner og innåndinger, vil koker brennes selv etter noen dager.

Pus frigjort fra kjelen kan fjernes med en tørr bomullspinne, og kjelen behandles deretter med klorhexidin, miramistin eller hydrogenperoksid. Levosin salve eller Levomikol salve blir påført såret slik at bakteriene ikke kommer inn i sårpunktet, og healing har kommet raskere.

For behandling av indre koker kan du lage en healing kompress basert på såpe og honning.

Tar tjære gnidd på et riper, legg til det flytende honning og mel for å lage en elastisk deig. Fra det gjør turunda og sett det inn i neseboret, der det er en koke. Denne prosedyren utføres best om natten til absessen bryter.

Sykdomsforebygging

Hovedforebygging er daglig personlig hygiene. Det er nødvendig å behandle alle inflammatoriske prosesser i tide. Det er nødvendig å kontinuerlig forbedre immuniteten og regelmessig besøke ENT-legen for en rutinemessig undersøkelse, fordi sykdommer som kronisk bihulebetennelse eller tonsillitt kan infisere kroppen og forårsake utseendet av koker på ansiktet.

Skader på huden i ansiktet bør unngås, og hvis det oppstår sår eller riper på nesen eller på slimhinnen, bør den regelmessig rengjøres med en antiseptisk løsning, for eksempel jod, furatsilinom eller hydrogenperoksid.

Det er nødvendig å unngå hypotermi i kroppen, hvoretter en kjele av nasal vestibul kan vises. Det er nødvendig å lede en sunn livsstil, stadig styrke immuniteten og søke medisinsk hjelp i tide.

Legemidler, dosering og behandling foreskrives av lege for hver pasient individuelt, avhengig av alvorlighetsgrad av sykdommen. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig, i så fall må pasienten være under konstant tilsyn av leger på sykehuset i noen tid.

Koker på nesen: årsaker og hjemmebehandling med folkemidlene

Arealet av den nasolabiale trekanten, nesen, leppene er sonen av farlig lokalisering av kokene. Kok på nesen krever derfor komplisert behandling, siden sannsynligheten for alvorlige komplikasjoner er høy. Sykdommen utvikler seg raskt og kan forårsake alvorlige konsekvenser.

Provoking faktorer

Den forreste delen av luktsansen, hvor håret vokser, kalles nasal vestibule. Og siden betennelse forekommer nettopp i hårsekkelen, vises kjel på nesenes nakke under påvirkning av ulike faktorer ganske ofte. Den inflammatoriske prosessen oppstår hvis en bakterie går inn i hårsekkelen, primært Staphylococcus aureus. Kroppen reagerer på invasjonen og en abscess dannes.

Bakterier er normale innbyggere i huden, og bare når visse forhold oppstår, blir de patogene og bidrar til forekomsten av sykdommen.

Når kokter er funnet på nesen, kan årsakene være som følger:

 • kroniske sykdommer ledsaget av nasal sekresjoner av slim og pus (bihulebetennelse, adenoider, etc.), samt diabetes mellitus;
 • ARI, akutte respiratoriske virusinfeksjoner, hvor hudens integritet brytes fra konstant friksjon, for eksempel et skjerf med forkjølelse;
 • svekket immunitet, som ikke er i stand til å motstå infeksjon på egenhånd (en av de viktigste faktorene til at en koke blir dannet under graviditet);
 • cavity microtraumas, infeksjoner overført av husholdninger;
 • helminthiasis som en faktor som forårsaker skade på kroppens immunforsvar, provoserende allergier (mest relevante for barn);
 • Langsiktig bruk av antibiotika, som danner motstand i patogener.

Dette er ikke en komplett liste over årsakene til dannelsen av en abscess. Men oftere enn ikke, er det fortsatt en kontaktvei for overføring: plukker i nesepassasjen, klemmer på akne.

Fare for chirya

Pustler er dyp purulent-nekrotisk betennelse, og lokaliseringen på hodet er forbundet med høy risiko. Derfor, før du kurerer deg, må du huske konsekvensene. Komplikasjoner av furuncle i nesen manifesteres av meningitt, betennelse i venene i ansiktet, og den farligste er blodforgiftning, noe som kan føre til døden. Det er derfor du aldri bør prøve å presse pus på nesen, og selvstendig åpne furuncle av nasal vestibule og andre områder av ansiktet. Infeksjon med disse tiltakene trenger veldig raskt inn i blodet og kan spre seg til hjernen. Dette skyldes de strukturelle egenskapene til ansiktsårene - de mangler evnen til å begrense fremdriften av infiserte blodpropper (blodpropper).

Følgende patologier kan også være konsekvenser:

 • akutt purulent betennelse i bane;
 • trombose (okklusjon) av øyens vener;
 • plutselig utseende av erysipelas i ansiktet;
 • chirya kan fusjonere inn i karbunken med skade på dermis dype lag.

Sterke konsekvenser blir observert av leger hos 4% av pasientene.

evolusjon

Det inflammatoriske elementet er ikke avhengig av plasseringen av lokasjonen (på nesespissen, i nesen, nasolabial fold, furuncle på nesen) går gjennom flere stadier av utvikling fra begynnelse til åpning.

Stadier av en nese koker:

 • I første fase endres strukturen i vevet med nedsatt funksjon av cellene. Denne destruktive prosessen er forårsaket av mikroorganismer. Organisasjonen produserer antistoffer som forsøker å takle invasjonen og som et resultat infiltrere dannes. Men hvor mye sykdommen tydeligvis gjør seg følt, avhenger av kildens form og kroppens fysiologiske egenskaper. Den nasale vestibulens furuncle begynner å manifestere smerte, svakhet. Man føler seg generell lidelse, som er ledsaget av feber, hodepine. Berøring av hoventoppen og vingene blir smertefullt. Ved undersøkelse er det funnet fokus på betennelse. Det kan være veldefinert rund form eller fungere som en kjegle, mens lukking av lumen i nesepassasjen. På samme tid kan overløp, øyelokk og hele nasogubka svulme. Lymfeknutene i nabolandene er forstørrede. Det er økt svette.
 • Deretter tar furuncle på nesen mer og mer form av et tuberkul, som myker i midten med utseende av et hvitt grått område der - en purulent kjerne vil senere komme ut gjennom dette stedet. Denne prosessen kan spores på 3-4 dager etter de første manifestasjonene.
 • Den tredje fasen er et uavhengig gjennombrudd med dannelsen av en dimple, hvorfra noen få dager er blitt frigjort på nesen. Resten av den purulente staven løsner seg og såret begynner å helbrede. Etter utløpet av pus forbedrer tilstanden nesten umiddelbart, smerten reduseres. Men før utgangen av stangen, kan saken ikke nås. Så begynner den omvendte prosessen.

Sykdommen i alvorlig form fører til spredning av inflammatorisk prosess i tilstøtende områder og dannelse av abscesser.

diagnostikk

Diagnosen er ikke vanskelig, bare en visuell undersøkelse av otolaryngologen.

Men med koker av nasal vestibul, er behandling foreskrevet bare etter differensialdiagnosen. Dette er nødvendig for å utelukke andre sykdommer:

 • osteomyelitt;
 • cyste betennelse;
 • betennelse i slimhinnen i bihulene;
 • hematom;
 • phlegmon og andre

Tilstedeværelsen av betennelse indikeres ved økt leukocyttall og ESR under hele blodtallet.

Når tegnene som preger nakkens furuncle, vises, forsøks behandlingen med konservative metoder ved bruk av antibakterielle stoffer.

Terapeutiske tiltak

Den generelle ordningen for behandling av koker, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, involverer følgende metoder:

 • bruk av lokale midler;
 • systemisk behandling;
 • kirurgisk inngrep.

En lege kan bare bruke en av metodene eller kombinere dem.

I en voksen er det mulig å utføre behandling hjemme ved hjelp av medisiner foreskrevet av lege.

Følgende medisiner injiseres i nesepassasjene med en gaze tampong:

 • Burovs væske - har desinfiserende og antiinflammatoriske egenskaper.
 • Furatsilina løsning.
 • Ichthyol - fremmer modning av et purulent element, har antiinflammatorisk effekt, er et antiseptisk middel.
 • Vishnevsky salve - akselererer utslipp av pus etter åpning.
 • Salve "Mupirotsin" - et antibiotikum, stopper ikke bare veksten av bakterier, men ødelegger også det smittsomme stoffet, injiser stoffet direkte inn i nesepassasjen opptil 3 ganger om dagen.
 • Syntomycin emulsjon, levomekol, heparin, tetracyklin salve - lokale antibiotika, bidrar til rask såring av såret etter åpningen av absessen.

Koking i svangerskapet behandles utelukkende med lokale rettsmidler, siden bruk av systemiske legemidler er forbudt.

En av behandlingsmetodene er fysioterapi:

 • laser eksponering;
 • ultrafiolett bestråling;
 • elektriske strømmer.

Deres handling er rettet mot å akselerere modningen og frigjøringen av en purulent stang.

Som nevnt er klassen nasolabial triangel klassifisert som en økt risiko. Derfor kan også antimikrobielle midler til oral administrasjon foreskrives av lege:

Dosering og kurs er bestemt strengt individuelt, avhengig av tilstanden, alderen og graden av utvikling av patologien.

I noen tilfeller er tetracyklin-antibiotika foreskrevet, men de er ikke de valgte stoffene, da de har alvorlige bivirkninger, og patogener utvikler raskt motstand mot det aktive stoffet.

Hvis kjelen på nesen ikke kan åpnes i lang tid, begynte abscessene å vises i nabolagene, såret ble behandlet feil - kirurgisk inngrep er indikert, der kjelen åpnes og dreneres. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse, men generell anestesi er også mulig. Etter fjerning av nekrotisk stang er drenering etablert for utslipp av pus. En steril dressing påføres eller en tampong settes inn.

Behandling i pasienten utføres dersom øynene, leppene, kinnene har begynt å svulme. Antibiotika intramuskulært og medikamenter som tynner blodet for å forhindre dannelse av blodpropper er obligatoriske:

forebygging

De viktigste tiltakene for å forhindre dannelse av chirya i nesområdet - er overholdelse av hygieniske regler, styrking av immunforsvaret og rettidig behandling av sykdommene.

Flere Artikler Om Typer Acne