Utseendet på ansiktet av noen formasjoner, forårsaker alltid ubehagelige følelser og angst. Hvis legen diagnostiserte en koke på pasientens kinn, er det nødvendig å forstå hvordan man skal behandle koker på kinnet.

Behandlingen må være umiddelbar og gi rask effekt, fordi den oppførte utdanningen kan forårsake alvorlig skade på kroppen.

Hva er en koke

En koker er en pus-fylt masse. Det kan vises på hvilken som helst del av overflaten av menneskekroppen, har forskjellige størrelser.

De største av dem ser på steder der økt friksjon blir observert: dette er nakke, lyske og axillae. Formasjoner oppstår oftest på steder der hårvækst oppstår. Derfor kan de ofte bli diagnostisert på en persons kinn, hovedsakelig hos menn.

Koket gir som regel ikke alvorlig smerte. Prosesseringsprosessen har flere stadier. Det begynner når en farlig bakterie kommer inn i follikelet av et menneskehår. Den delen som påvirkes av bakterien, strømmer inn og helles med pus, som er bakterienes avlsgrunn.

Når en person berører stedet for betennelse, føles han smerte. Dette skjer så lenge kjelen er fylt med pus. Deretter vil han briste og det purulente væsken vil strømme ut av det. Fra utdanning til å takle vil bare passende behandling, som vil utpeke en lege.

Spesielle egenskaper

Det er ganske enkelt å skille et furuncle fra en kvise, det er preget av uttalt symptomer:

 • Hovedbetennelsen er dypt under huden. Det selvbetjente området er et komprimert område.
 • Området rundt det er alltid litt rødlig. I tillegg er kjelen større enn den vanlige pimpleen. Det er forårsaket av indre betennelser.
 • Kok over tid øker i størrelse. Dette skjer fordi pusmassene samles innvendig.
 • Berøring av den berørte delen forårsaker alvorlig smerte, det er betydelig ubehag.

Det bemerkes at når kjelen er på stadiet av suppuration, kan personen føle en fremmedlegeme i det berørte området.

Hva ikke å gjøre

Det bemerkes at furuncle er vesentlig forskjellig fra den vanlige pimple. Det er en infeksjon, hvis spredning kan provosere en person som prøver å bli kvitt utdanning.

Det er strengt forbudt å klemme pus ut av det. I de fleste tilfeller forsøker man å presse det purulente væsken, legger personen seg kroppen i fare, fordi infeksjonen trenger inn i vevet og smitter dem.

Det er ganske vanskelig å klemme ut pusen fra kjelen, men selv om det lykkes, kan det ikke sies at forsøket ble kronet med suksess. I dette tilfellet er et arr garantert på stedet der formasjonen dukket opp. For klarhet, se bildet under koker på leppen.

Kok på leppen

Arret ser uestetisk ut, og helbredelsesprosessen er betydelig forlenget. Og i prinsippet er ingen utdanning på ansiktet ikke anbefalt å berøre seg selv. Selv en vanlig kvise klemt av en person kan provosere en sterk inflammatorisk prosess med farlige konsekvenser.

Våte kompresser er ikke bare ineffektive, de kan dessuten bare skade. Mjukningen av det berørte området fremkaller spredning av farlige bakterier i den. Infeksjonen sprer seg raskt og det er en utbredt inflammatorisk prosess.

Vishnevsky salve er et utmerket helbredende stoff. Imidlertid er det nødvendig å vite at bruken av denne til behandling av koker som ikke har spist, kan føre til alvorlige komplikasjoner. Det er bare effektivt når purulente masser allerede har strømmet fra såret.

Det er strengt forbudt å selvstendig diagnostisere en koke, det kan bare gjøres av en lege. Selvmedisinering, med feil valg av medisiner kan skade en person.

Årsaker til

Furuncle, som andre formasjoner, vises av en rekke grunner, som i de fleste tilfeller avhenger av holdningen til en person i kroppen.

Årsakene til utdanningen hans kan være:

 • Berøring med skitne hender til hudoverflaten kan føre til streptokokkinfeksjon, som er grunnleggeren av den inflammatoriske prosessen.
 • Manglende oppmerksomhet til personlig hygiene fører ofte til å koke på kinnet. Basert på dette anbefales det ikke å tørke ansiktet med et håndkle til generell bruk. Det må være personlig for hver person.
 • En predisposisjon til dannelsen av akne kan også være en avgjørende faktor i utseendet av en koke. Derfor oppfordres personer i fare til å behandle personlig hygiene med spesiell forsiktighet.
 • Det kan også oppstå koke på stedet der en kvise ble nylig presset ut. Infeksjonen bæres under huden under ekstruderingen.

Kviserene som er dannet i prinsippet, anbefales ikke å presses ut, men hvis en person bestemmer seg for å gå for denne handlingen, må hendene hans være helt fullstendig rengjort av smuss. Etter ekstrudering anbefales det å behandle det berørte området med et antiseptisk middel.

Kok på babyens kinn

Selvbehandling av koker kan føre til en sterkere infeksjonsspredning og gi merker på huden i form av et styggt arr.

For klarhet er ovenstående et bilde av en koker på kinnet.

Symptomer på utseende

Furunculosis-prosessen har flere stadier. Ved den første av disse begynner en person å føle svake smertefulle følelser og ubehag forårsaket av inflammatorisk prosess. Disse symptomene kan være ledsaget av kløe i den berørte delen.

Begynnende betennelse i form ligner en konisk formasjon, på slutten av hvilken du kan merke en liten svart flekk. Dette stedet representerer død hud.

Etter noen dager samles pus i det og en uttalt hevelse blir observert. Koket blir gradvis vanskeligere, og etter det brister det seg selv og pus strømmer ut.

Etter utstrømning av purulente masser, danner et åpent sår, som helbreder. På plass er det et arr, som kan falme med tiden og vil ikke være merkbar i det hele tatt.

behandling

Ansiktsformasjoner er alltid farlige fordi de kan forårsake alvorlig skade på en person. I tillegg til infeksjonsspredning forårsaker de også ubehagelige estetiske effekter.

For eksempel, et enkelt furuncle på kinnet, som skal behandles umiddelbart, kan føre til dannelse av et dypt arr på ansiktet.

Behandlingen er foreskrevet av en spesialist, etter en visuell inspeksjon og, om nødvendig, samler de nødvendige testene.

Det eneste kravet fra pasienten er den ubestridende oppfyllelsen av doktorsforskriftene.

Koken på kinnet kan helbredes hjemme, ledsaget av medisinering. Prosessen er ikke forsinket i lang tid, utdanningen er kurert uten mye innsats.

Koket i noen tilfeller er ledsaget av frysninger og feber av personen. Med manifestasjonen av disse symptomene, vil behandlingen bli lengre, og den skal foregå under streng tilsyn av en lege. Selv sykehusinnleggelse er mulig.

Det finnes flere effektive måter å bekjempe purulente formasjoner, som inkluderer:

Det er nødvendig å behandle det berørte området med et antiseptisk middel. Som en antiseptisk egnet 70 prosent alkohol eller konsentrert tinktur av calendula. Denne behandlingen blir utført før kjelen blir modnet.

Fysioterapiprosedyrer har en riktig effekt på helbredelsesstadiet. Ultrafiolette stråler, som virker på huden, bidrar til restaurering av vevet i det berørte området.

Bruk av medisiner er en integrert del av effektiv behandling. Dens varighet og intensitet bestemmes av legen individuelt for hvert tilfelle.

Forberedelser i dannelsen av en koke

For å beskytte pasienten mot infeksjonens videre spredning, foreskriver legen medisiner for ham. Legemidler kan foreskrives før koking og etterpå.

Hvis antibiotika foreskrives før åpningen av den purulente formasjonen, så kan behandlingen justeres etter at den er åpnet.

De vanligste stoffene som gir effektive resultater er:

  Sumamed er et antibiotikum med et bredt spekter av virkning fra gruppen av makrolider. Utnevnt til både voksne og barn i alle faser av kjelen.

For å beskytte seg mot manifestasjon av furunkulose på overflaten av kroppen, anbefales det at man tar hensyn til hygieneprosedyrer.

Diagnose og behandling av koker på kinnet. Bilder av koker

Grunnlaget for dannelsen av furuncles er den inflammatoriske prosessen i hårsekkene og omgivende vev.

Denne patologien er provosert av Staphylococcus aureus, som forårsaker nekrose av den berørte huden.

Koker på kinn er farlig utvikling av komplikasjoner. Dette forklares av en atypisk venøs utstrømning og direkte kommunikasjon med hjernen. Hvordan du kan bli kvitt en slik lidelse vil bli beskrevet nedenfor.

Kjennetegn ved kjelen

Inflamed hulrom i huden, fylt med pus og veldig smertefullt kokker. Vanligvis overskrider de ikke størrelsen på en gjennomsnittlig ert, men i sjeldne tilfeller kan de vokse til en valnøtt.

Det er nødvendig å kjenne forskjellene mellom en koke og en felles kvise. Gjør det enkelt. Inflammatoriske neoplasmer har sine egne egenskaper:

 • De er mer tette.
 • Tilstedeværelsen av en stang som går dypt inn i huden.
 • Suppuration vises ikke umiddelbart.
 • Akne har mindre koke.
 • Infeksjonsstedet svulmer opp og ved den minste berøringssmerten oppstår.

Koker er enkelt og massiv. Hvis de vises periodisk, kan vi snakke om patologien med begrepet "furunculosis". Flere koker er ledsaget av rus, samt forverring av kroppens generelle tilstand. Det er en svakhet, hodepine og kulderystelser. Noen ganger er det forvirring. Men enkeltkoker gir vanligvis ikke slike problemer.

årsaker til

Hovedårsaken til furuncle er Staphylococcus aureus. Denne infeksjonen trenger gjennom ulike sår på huden. Det er en inflammatorisk prosess.

Men infeksjon kan også oppstå på grunn av hudproblemer, da det ikke er noen beskyttelsesfunksjon.

For eksempel, hos en pasient:

 1. Huden er veldig tynn og er ofte skadet.
 2. Akne og forskjellige hudutslett.
 3. Sykdommer, som eksem.
 4. Forsterket arbeid i sebaceous kjertlene, som forårsaker hyppig betennelse.
 5. Tette porer av skitten hud.

Årsaker til hudproblemer er:

 • Svampesykdommer.
 • Leversykdom
 • Svak immunitet.
 • Kroniske sykdommer.
 • Endokrine forstyrrelser.
 • Langsiktig bruk av antibiotika.
 • Feil i fordøyelseskanalen.
 • Beriberi.

symptomer

Tegnene på kokerutvikling er ganske ubehagelige og manifesteres av følgende prosesser:

 1. I den første fasen begynner den berørte huden å rødme og klø.
 2. Så svulmer vevet ved siden av hårsekken, og det oppstår smertefulle opplevelser.
 3. Med utseendet på en kegleformet knute begynner ødemet å spre seg til tilstøtende sunt vev.
 4. Etter ca 3 dager blir midten av kjelen mykere og knutepunktet i midten blir grønt. Dette indikerer dannelsen av kjernen i kjelen.
 5. Under modningen av en abscess har pasienten feber eller kulderystelser.

Disse symptomene er et kraftig argument for et akutt besøk til en hudlege.

Mulige komplikasjoner

En koker på kinnet er et alvorlig problem. Hvis pus penetrerer huden veldig dypt, kan infeksjonen nå hjernen og forårsake utvikling av meningitt. Og bakterier i fartøyene medfører ofte en dødelig utgang.

Ved dårlig oppdaget terapi kan det eneste furuncleet få alvorlige konsekvenser, og det vil være nødvendig med sykehusbehandling. Meget høy risiko for å utvikle furunkulose. Sykdommen vil følge hele livet til en person, som manifesterer seg med mindre avvik i kroppen og virkningen av eksterne faktorer.

Ofte er komplikasjonene manifestert av følgende patologier:

 • hjerne abscess;
 • lymfadenitt;
 • hjernehinnebetennelse.

Behandlingsmetoder

Kok på kinnet bør behandles grundig og under oppsyn av en hudlege. Vanligvis blir pasienten gitt råd om behandling hjemme, men det er prosedyrer som krever at de gjennomføres bare i en medisinsk institusjon.

Antiseptisk behandling.

Før modningen av kjelen, behandles det berørte området med alkohol eller furatsilina-løsning. Dette forhindrer spredning av infeksjon. Bruk også salve:

 • Antibakteriell. Tillat deg å raskt gjenopprette dermis og eliminere patogenet. Den mest populære: Levomekol, Oflokain og tetracyklin salve.
 • Avløp. Puffiness og smerte i fokus på betennelse avlaste ichthyol og heparin salver.
 • Healing. Denne effekten har Vishnevsky salven. Det fjerner rødhet og reduserer betennelse, men har en merkelig lukt. Zinksalve er også effektiv, som raskt regenererer den skadede dermis og fjerner masseutslett på huden.

fysioterapi

Det er foreskrevet for å redusere symptomer og eliminere bakteriell infeksjon. Vi kan skille mellom de viktigste metodene for eksponering:

 1. UHF-terapi. Lindrer betennelse og stimulerer immunsystemet.
 2. EUV bestråling. Det akselererer metabolske prosesser og har en immunostimulerende effekt.
 3. Laser terapi Forbedrer regenerering og øker resistansen til organismen.
 4. Magnetisk terapi. Avlaster hevelse og eliminerer betennelse.
 5. Fargeterapi. Gir antioxidant effekt.

Pasienter med hyppig utseende av koke, men uten akutte prosesser, blir vist sanatoriumbehandling.

Antibakteriell terapi

Disse stoffene er foreskrevet for sykdommens kroniske natur. De bidrar til å unngå komplikasjoner og fremme rask gjenoppretting. Men det bør bemerkes at antibiotika foreskrives før kjelen modnes. Preparatene avbrytes etter at absessen er åpnet.

Vanligst foreskrevet:

 • Lincomycin. Dette antimikrobielle stoffet kjemper vellykket mot skadelige mikroorganismer. Det årsaksmessige med infeksjon dør innen 3 timer etter at midlene er tatt.
 • Fuzidin natrium. Antibakterielle piller ødelegger mange typer stafylokokker. Legemidlet er tatt opptil 10 dager.
 • Amoxiclav. Legemidlet er kombinert og brukes til abscesser. Skal ikke ta mer enn en uke.

Ved behandling med disse midlene må man ta hensyn til scenen i den inflammatoriske prosessen.

Operasjonell obduksjon abscess

Hvis svulsten har nådd en stor størrelse, og absessen ikke er åpnet, er det nødvendig å ty til kirurgi.

Prosedyren foregår vanligvis under lokalbedøvelse. Pus fjernes fra åpnet koker, og såret desinfiseres med hydrogenperoksid.

Deretter påføres et bandasje gjennomvåt i hypertonisk løsning. Det bør endres periodisk.

Folkemidlene

Det er mange ingredienser som vellykket arbeider med chiri i kinnområdet. Dette og løk, og vaskesåpe, og forskjellige planter. For den raske modningen av koker og fjerning av pus, gjør folk noen rugkaker, legg potetgruel, bruk hjemmelagde salver.

Det er ikke nødvendig å nekte at noen ganger er behandlingen med folkemidlene ganske vellykket, men fortsatt er slik behandling feil og langt fra trygg.

Mange forstår i tradisjonell medisin, men ikke alle vet at det i noen tilfeller er strengt forbudt. Om folkemidlene bør glemmes hvis:

 1. Koker ikke bare på kinnene, men begynte å spre seg til andre deler av kroppen.
 2. Langsom modning av kjelen eller ikke i det hele tatt.
 3. Kjelen er veldig stor.
 4. Inflammasjon av koker på kinnet begynte å spre seg i retning av øyne eller ører.

forebygging

For å beskytte deg mot kokende krever det ikke mye innsats.

 • Det bør behandles i tide med antiseptisk mikrotrauma og riper.
 • Hudsykdommer må begynne å bli behandlet på et tidlig stadium.
 • På tide å identifisere sykdommer som bidrar til utviklingen av furunkulose.
 • Fokus på infeksjon må sanitiseres.
 • Ikke glem hygieneregler.

Fullstendig beskytte deg mot utseendet på kokere er usannsynlig å lykkes, men hvis du følger visse regler, kan du redusere risikoen for deres forekomst.

Det er nødvendig å huske at selvbehandling er ineffektiv og ofte farlig. Derfor er det bedre å umiddelbart konsultere en lege og gjennomgå en tilstrekkelig behandling. Å forsinke besøk til en spesialist er ikke verdt det, ellers kan det være alvorlige helseproblemer.

Kok på kinnet

Koket på kinnet forårsaker problemer ikke bare på egenhånd, men forårsaker også stor ubehag, som unge jenter spesielt lider av, og til tider faller de til ekte depresjon.

Generell informasjon

Det bør huskes at kjelen ikke er en enkel kvise og ikke bare kan klemmes ut eller skjules under et lag av kosmetikk.

En koker på kinnet krever rettidig og akutt behandling, som truer, ellers, for å utvikle seg til et mye mer alvorlig problem.

Hvorfor koker vises på kinnene

Den kausative agensen av koker, som er Staphylococcus aureus, kan komme inn i hårpæren hvor som helst på en persons hud, og kinnene er ikke noe unntak.

Kok på kinnet

For at et furuncle skal danne på kinnet, foruten selve patogenet, er det imidlertid også behov for noen ledsagende faktorer, uten hvilke koker forekommer ekstremt sjelden.

Slike faktorer kan være slike grunnleggende hull som ikke-overholdelse av reglene for personlig hygiene og mikrotrauma av huden. Sistnevnte er spesielt utsatt for menn under barberingen.

I tillegg kan en svekket kroppsimmunitet og en rekke tilknyttede sykdommer, som for eksempel diabetes mellitus, føre til utseendet av koker på kinnet.

Foto av koker på kinnet

Hva skal jeg gjøre hvis en furuncle dukker opp på kinnet ditt

Først av alt, ikke panikk. For det andre må du nøye vurdere hver kvise og være i stand til å skille den fra furuncle. Gjør det enkelt nok. Når berørt, gir furuncle en brennende følelse, og i sentrum, selv i begynnelsen, kan du skille mellom punktet som stangen skjuler

Hva å gjøre hvis det er kokt på kinnet

I alle fall bør du ikke prøve å klemme pimpleet hvis det er mistanke om at dette kan bli koker. Ellers vil betennelsen få en større skala og bokstavelig talt neste dag vil kinnet "spres".

Jo tidligere du kjenner kjelen på kinnet, desto enklere og raskere blir behandlingen.

Den eneste måten å håndtere en allerede dukket opp på kinnet er å la den være full moden. Og denne prosessen kan påvirkes av ulike medisiner, samt folkemidlene.

Slik behandler du kjelen på kinnet

 • For å redusere betennelse på kinnet og akselerere modning av koker flere ganger om dagen, tørk forsiktig den med medisinsk alkohol eller kalendula ekstrakt, som kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Utfør prosedyren med stor forsiktighet, unngå å utøve overdreven trykk på kjelen.
 • Etter at furuncle på kinnet modner, vil han åpne seg og alt pus, sammen med stammen, kommer ut av det. Det resulterende såret blir grundig desinfisert.
 • Du kan ikke forsøke å cauterize kjelen på kinnet med jod, da dette vil føre til hudrurhet og furuncle, det kan bli en intern, noe som er mye mer farlig.

Hvis spontan åpning av koker på kinnet ikke oppstår og suppurasjonen fortsetter å utvikle seg, er det nødvendig å konsultere en lege og åpne kulden kirurgisk. Ellers begynner infeksjonen å spre seg gjennom sirkulasjonssystemet og påvirke alle kroppssystemer.

I noen tilfeller er det nødvendig å behandle kull på kinnet for å drikke antibiotika, som bare skal utpeke en lege.

Slik behandler du en koker på kinnet hjemme

Hvis kjelen på kinnet ble oppdaget i tide og rettidig behandling ble startet, så er det ganske mulig å kvitte seg med det hjemme. For å gjøre dette, flere ganger om dagen, behandle huden rundt den med antiseptika og smør med ichthyol salve.

Folk rettsmidler behandling av koker på kinnet

Det er flere påvist måter å kvitte seg med på kinnet ved hjelp av tradisjonell medisin. Imidlertid kan de bare brukes når kjelen er i første fase og gir absolutt ingen komplikasjoner.

Folk rettsmidler behandling av koker på kinnet

Du kan lage komprimerer med bakt løk, kutt i halvparten eller massen av aloe-blader.

En salve basert på propolis, bivoks, en liten mengde kolofonium og ricinusolje hjelper også. De blandes i et forhold på 1-4-2-1 og legges i sengetøy og påføres flere ganger om dagen.

Kok på babyens kinn

Koker i barn krever umiddelbar behandling til legen uavhengig av hvor de befinner seg og utviklingsgraden.

Kok på babyens kinn

Det er nødvendig å behandle koker hos barn etter undersøkelsen og en rekke tester, hvor den nøyaktige årsaken til kjelen og det patogen som forårsaket det, er fastslått.

Kok på babyens kinn

Etter dette foreskriver legen den riktige terapien, som gjør at du kan kurere på et barns kind uten alvorlige konsekvenser.

Hva ikke å gjøre med å koke på kinnet

Med en feil og ufattelig tilnærming til behandling truer en enkeltkoker på kinnet til et stort problem som krever behandling på et sykehus i en sykehusinnstilling. Det er også mulig at risikoen for kronisk furunkulose, som vil forbli for livet, manifesterer seg i de minste avvikene fra kroppens normale tilstand og eksterne faktorer.

For å unngå komplikasjoner fra koker på kinnet, er det strengt forbudt å prøve å klemme det ut eller åpne det med et blad eller andre improviserte midler. Dette vil føre til infeksjon av den omkringliggende vevinfeksjonen og truer med mulig infeksjon i blodet.

Hva ikke å gjøre med å koke på kinnet

I tillegg er en løpekoker nesten garantert å etterlate seg et styggt arr på kinnet, noe som vil føre til konstant følelse av ubehag.

Også, når koker på kinnet, kan du ikke gjøre varme komprimerer og kremer. De akselererer også blodstrømmen og derved akselerere infeksjonens spredning.

Av spesiell fare er at kokene på kinnene er i umiddelbar nærhet til den menneskelige hjerne og komplikasjoner kan være alvorlige og irreversible.

Det anbefales ikke å bruke kosmetiske midler for å maskere kjelen på kinnet.

Forebygging av koker på kinnet

For å forhindre koking på kinnene, se på huden din, og ikke la den være forurenset. Alle riper, selv om de er små, må du desinfisere og ikke berøre dem med skitne hender - dette er nesten en garantert måte å få infeksjoner og bakterier på.

For å forebygge koke må du overvåke dietten. Din diett skal være balansert og rik på vitaminer og fordelaktige mikronæringsstoffer.

Fare, egenskaper av utseende og metoder for å kvitte seg med kirias på kinnet

Kok på kinnet er en prosess ledsaget av betennelse i hårsekkene og omgivende vev med purulente sekresjoner. Har en kode for MBC 10 K 12.2. Utseendet av koker på ansiktet er farlig fordi det kan forårsake komplikasjoner.

Hvordan ser furuncle ut?

Eksternt er en abscess en liten tetning på ansiktet. Opprinnelig ser ut som en kvise. Koker tettere på grunn av tilstedeværelsen av en solid stang, i stedet for en kvise.

Ved størrelsen på koker mer, er det kontinuerlig en inflammatorisk prosess. Ved trykk på det betente området oppstår akutt smerte. Huden rundt infeksjonsstedet sveller. Abcessen utvikler seg gradvis.

Et stort antall betennelser blir til furunkulose, hvor det oppstår smerte selv når man spiser.

I tilfelle mistanke om chirque, bør du umiddelbart kontakte en spesialist.

Årsaker til å vises på kinnet

Det kan forårsake infeksjon på ansiktet:

 • mekanisk skade på huden (riper, sprekker);
 • brudd på hygieniske og hygieniske standarder;
 • svekket immunitet;
 • endokrine sykdommer;
 • dårlig ernæring;
 • akne og hud betennelser;
 • soppsykdommer;
 • tette hudporer.

Lokaliseringsfunksjoner

Tygge på kinnet kan være internt og eksternt.

En hyppig årsak til indre chiryak er resultatet av klemmer på akne. Kok i munnen på kinnet bringer alvorlig smerte, det bør behandles forsiktig, da betennelsen kan spre seg til nærliggende sunn vev og abscessere dem.

Symptomer på koker på kinnet:

 • forekomsten av stram hevelse;
 • oral slimhinne er betent;
 • det er smerte i hevelsen;
 • i en uke dannes en purulent abscess.

Ovenstående kan forårsake feber, tap av matlyst, kinnet kan bli nummen, personen føler det ikke. Svært å snakke, det gjør vondt for å åpne munnen din. Smertefritt kan bare væsker spises. Du kan ikke varme opp det indre furuncle.

På den indre overflaten av furuncle kan ikke utvikle seg. Utdanning har en annen etiologi, kan oppstå fra traumatiske skader. Dette kan oppstå fra å spise chips - de er ganske grove og kan skrape huden, fiskben. Uforsiktig håndtering av pluggen. Den voksende visdomstanden kan også provosere utseendet av purulente manifestasjoner i munnen. Brannbetennelse kan oppstå på grunn av periodontitt og sårt tannkjøtt. Internkoking kan dannes fra smittsomme sykdommer - antritis.

I noen tilfeller kan allergier forårsake koke. Vanskeligheter med organene i fordøyelseskanalen provoserer en abscess.

Subkutane formasjoner er enkle og flere. For å behandle koker på kinnet (ytre side), bør bare en lege. Det berørte området behandles umiddelbart med antiseptika.

Hvis en chiryak kommer opp i munnen, ta kontakt med tannlegen din. Utdanning må behandles annerledes.

Ansiktsbehandlinger

Behandlingskok på kinnet forekommer i et kompleks og inkluderer forskjellige metoder.

Inpatientbehandling er nødvendig i nærvær av høy temperatur og forgiftning av kroppen. I andre situasjoner kan behandling utføres hjemme, i henhold til anbefalinger fra en hudlege.

Behandling med salisylalkohol og antiseptika er gjort for å forhindre spredning av infeksjonen ytterligere. Om mulig, bytt pute tilfeller oftere. Hvis det er kokt inne i kinnene, skyll munnen din, kontakt en tannlege.

Tradisjonell medisin

Tradisjonelle behandlinger:

 • antibiotisk behandling;
 • immunterapi;
 • fysioterapi;
 • medisinsk behandling;
 • hjem.

Ved behandling av antibiotika kan injeksjoner, tabletter, brukes. Denne metoden for behandling er foreskrevet for kronisk og systematisk furunkulose.

Penicillinpreparater, lincosamid og makrolider, cefalosporiner, brukes. Mottak av antibiotika er foreskrevet før kjelen er moden. Etter åpning av abscessen kan ikke medikamenter tas.

Det er uønsket å slutte å ta antibiotika selv, dette kan provosere gjentakelse av infeksjon og danne avhengighet av stoffene. Immunoterapi brukes til å produsere antistapylokokker i kroppen. Staphylococcus vaksinasjon brukes. Med sykdommens kroniske natur bør det ta regelmessig å ta vitaminer.

Fysioterapi bruker UHF terapi. Ultrafiolette stråler fremmer healing av kjelen. Betennelse er fjernet og immunitet stimuleres. Bredt brukt laserbehandling. Prosedyrene utføres kun i fysioterapirommet. Husene kan ikke behandles med tørr varme.

For rusmiddelbehandling brukes salver og tabletter. I den første fasen av kjelen gnides fokuset på betennelse med alkohol. Deretter brukes antibakterielle salver: tetracyklin, levomekol. Vishnevsky salve lindrer rødhet, reduserer betennelse og helbreder sår.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling tas til disposisjon, hvis absessen ikke åpnes på egenhånd, er det flere sår, høy temperatur.

Operasjonen foregår under lokalbedøvelse. Pus og nekrotisk stamme fjernes fra furuncle. Såret blir umiddelbart desinfisert. Neste er behandlingen av levokoil-salve. En bandasje påføres, som endres flere ganger om dagen.

For å øke hastigheten på helbredelsesprosessen, foreskrives bandasjer med Vishnevsky salve. Intern abscess er ønskelig å behandle det kirurgisk.

Folkemidlene

Ved valg av folkemedisiner for behandling av kokter på kinnet, er å konsultere en lege. For den raske modningen av koker, påføres en oppslemming av poteter og en bakt løk på sårpunktet.

I form av dressinger bruk knuste blader av aloe-agave. Bladene er vasket og kuttet i ryggraden. Tilstanden for å behandle agavebladene er plantens kjøtt. Det er med hennes make bandasjer som hjelper å trekke pus ut.

Lag hvitløk komprimerer i 2-3 dager.

Mulige komplikasjoner og forebygging

Koket i ansiktet er farlig på grunn av sin nærhet til hjernen. Dette kan provosere komplikasjoner - hjernehinnebetennelse, abscess.

Utseendet til denne sykdommen indikerer tilstedeværelsen i kroppen av andre alvorlige sykdommer. Derfor bør du gjennomgå en omfattende undersøkelse av leger. Spesielt hvis furunculosen utvikler seg hos et barn.

Ved ukorrekt helbredelse av sår kan det være arr.

Det er forbudt å uavhengig presse seg og bli kvitt kyllingen i ansiktet. Når trykket påføres absessen, hjelper pasienten med at infeksjonen kommer inn i huden.

Forbudte våte kompresser, som myker stoffet. Trenger å være forsiktig med bruk av Vishnevsky salve, brukes den bare etter frigjøring av pus fra såret.

For å forhindre utseendet av infeksjon i ansiktet, må du hele tiden overvåke tilstanden til huden. Det er bedre å ikke røre huden med skitne hender, spesielt hvis den har riper eller annen skade.

Ansiktsskjel: årsaker og behandling

Koket på det maksillofaciale området er en akutt inflammatorisk prosess, som kan ledsages av rødhet og hevelse av vev, smerte, forekomst av purulente sekresjoner og til og med økning i kroppstemperatur. Kausjonsmiddelet her er en infeksjon - Staphylococcus aureus.

Hva furuncle ser ut, selv om barnet vet, men hva skal jeg gjøre hvis en stor subkutan furunkel hoppet opp og ikke går over en lang tid, er ikke kjent for alle.

Foto 2 - En koker kan inneholde pus.

Derfor, et forsøk på å foreta noen handlinger, kjøpe salver eller løsninger for behandling av chirya - sørg for å benytte råd fra en spesialist.

Foto 3 - Bakterier staphylococcus aureus

Hyppige inflammatoriske sykdommer i huden kan indikere et brudd på metabolisme, hormonforstyrrelser, en reduksjon i kroppens beskyttende funksjoner eller unormaliteter i tarmene eller leveren.

Foto 4 - Koket ligner en stor kvise.

Derfor er purulent pimple på ansiktet - dette er bare en manifestasjon av den interne prosessen som krever spesiell oppmerksomhet. Enhver type koker, enten det er en liten abscess eller et indre furuncle, og muligens flere formasjoner på huden, som kan indikere tilstedeværelsen av en sykdom kalt furunkulose, krever rettidig medisinsk eller kirurgisk behandling.

Foto 5 - Før du behandler en koke, kontakt lege

Oppmerksomhet: Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, og huden i sitt område klør konstant, det er rødhet og hevelse - det er ikke nødvendig å kaste bort tid på selvbehandling. Det er bedre å umiddelbart søke hjelp fra en hudlege eller kirurg.

Foto 6 - Hudutslett kan snakke om et brudd i kroppen

Koker på ansiktet: årsakene til

Hva forårsaker koker? Spørsmålet er bekymret, kanskje, til alle som møtte lignende problemer, og prøvde å finne ut årsakene til utseendet på ubehagelige sår i ansiktet. Det er viktig å bestemme på grunn av hvilken hudbetennelser som forekommer for å kurere ikke bare absessen, det er bare et symptom, men også for å eliminere selve årsaken til denne tilstanden.

Foto 7 - Furunkulose

Det er flere grunner til at koker oppstår.

  Foto 8 - Svak immunitet kan forårsake koke.

Hva er tegn på utvikling av furunkulose og hva å gjøre hvis tilstanden utvikler seg, vil vi vurdere nedenfor. I tillegg er det viktig å vite ikke bare hva koker kommer fra, og hvorfor alle nye foci vises, men også hvordan du tar kampen helt ut.

Hvordan behandle en koker på ansiktet?

Furuncle er en inflammatorisk prosess forårsaket av en anaerob bakterie som kalles Staphylococcus aureus.

Foto 11 - Mangel på vitaminer kan føre til koke

For å forstå hvordan å behandle absessen og hvordan å bli kvitt problemet en gang for alle må du gjøre maksimal innsats.

Foto 12 - Koker kan oppstå på grunn av forkjølelse.

Behandlingskoker på ansiktet hjemme er bare mulig hvis problemet ikke løper.

Foto 13 - Hormonale lidelser kan forårsake koke.

Det er flere måter å kurere på. Imidlertid er de alle forent av en regel - den obligatoriske fjerningen av purulent innhold av kjelen.

Foto 14 - Det er viktig å observere hygiene for å unngå koke.

Før du fjerner pus, må du enten åpne abscessen, eller vente til huden over den vil briste på egen hånd.

Foto 15 - Kok kan oppstå etter barbering.

Hvordan kurere raskt - legen vil fortelle deg etter en intern undersøkelse.

Spesialisten er mest sannsynlig å foreskrive en kirurgisk behandling, samt gi anbefalinger om hvordan man skal håndtere problemet i fremtiden. Vil du vite hvordan du fjerner kjelen raskt - kontakt en erfaren spesialist.

Foto 16 - Koket kan svampe

Mange som først oppdaget symptomene på sykdommen, er interessert i en rekke spørsmål om hvem som skal gå til, hvilken lege behandler kjelen, hva konsekvensene kan være etter å kurere en abscess, og om det blir et arr etter kjelen.

For eksempel, hvis en jente, uten å vite hvor farlig en koke er, klemte ut en abscess eller forsøkt å ta andre tiltak for å øke modningen av kjele, kan komplikasjoner være svært forskjellige:

 • Spredning av infeksjon til nærliggende vev og utvikling av furunkulose; Foto 18 - Furunkulose
 • infeksjon av såret på grunn av manglende overholdelse av de nødvendige hygieneregler; Foto 19 - Infeksjon
 • penetrasjon av purulent innhold i blodet, etterfulgt av alvorlige helseproblemer; Foto 20 - Pus fra en koke kan komme inn i blodet, hvis du ikke fjerner det i tide.
 • ufullstendig fjerning av purulent innhold av såret, noe som kan føre til en videre gjenopptakelse av betennelse. Bilde 21 - Fjerning av bare en del av pus vil føre til at problemet gjenoppstår

Det er viktig å finne riktig rette for å koke som vil bidra til å løse problemet og forhindre tilbakefall.

Når du kontakter sykehuset, kan legen foreskrive medisiner som akselererer prosessen med modning av abscessen, forklare hvordan du smmer ut området av betennelse til utseendet på et hvitt "hode" av kjelen, noe som indikerer at det tynne lag av huden over det snart vil bryte og innholdet vil bli fjernet.

Foto 22 - Det er narkotika for rask kylling

Også en spesialist vil foreskrive antibiotika. Tabletter og salver er ikke bare nødvendige på kyllingstrinnet, men også når pus er allerede fjernet fra såret.

Dette vil bidra til å forhindre sykdommens gjentakelse. Den vanligst foreskrevne antiseptiske krem ​​eller salve er levomekol.

Foto 24 - Levomekol virker som et antiseptisk middel

Viktig: I intet tilfelle bør du prøve å åpne en abscess alene eller trykke på betennelsesområdet med fingrene. Dette kan bare forverre situasjonen og føre til negative konsekvenser.

Kok på hodet og dets behandling

Eventuelle betennelser i hodebunnen krever spesiell oppmerksomhet. Behandling av chirya, som ligger i håret, hindres av lav tilgjengelighet og manglende evne til å utføre de nødvendige medisinske manipulasjonene.

Foto 25 - Koker på hodet

I tillegg, i starten av dannelsen, kan en koking se ut som en liten klump og skade når den presses. Det er viktig å ikke forveksle bryggekjelen med andre patologier.

Foto 26 - Brewing boil

En smertefull tetning under huden som ligger i et område utilgjengelig for øynene, er en god grunn til å kontakte en spesialist.

Koket under håret gir ikke bare ulempe, men også en stor fare for pasientens helse. Bruke kamme eller skarpe hårnåler kan skade absessen, og dermed bidra til spredning av infeksjonen.

Foto 27 - Koking på hodet forårsaker ulempe.

Derfor, hvis du har koke, er det bedre å umiddelbart kontakte en spesialist som vet hvordan du skal behandle denne tilstanden og hjelpe deg med å identifisere årsakene til forekomsten.

I håret utføres behandling av en abscess i henhold til en spesiell ordning. Du kan ikke stole på denne prosessen til en person som ikke har de nødvendige kvalifikasjoner, kunnskaper og ferdigheter.

Foto 28 - Kam kan skade absessen

Koken fjernes kun på sykehuset, av en erfaren kirurg, som har i sin besittelse det fulle arsenalet av nødvendige instrumenter og antiseptiske midler.

I de aller fleste tilfeller er bredspektret antibiotika foreskrevet, samt antiseptiske løsninger for behandling av det inflammatoriske området.

Foto 29 - Fjerning av kjele er bedre å stole på en spesialist

Bruk av salver på hodebunnen er begrenset av åpenbare årsaker. Derfor er de mest brukte stoffene og væske antiseptiske formuleringer.

Foto 30 - Fjerning av kjelen utføres med spesialverktøy.

Interne inflammatoriske prosesser kan forårsake det som forårsaker koke. Derfor må problemet med å løse problemet bli nærmet seg grundig.

Stor purulent furuncle på hodet åpnes kirurgisk. Hvis nødvendig, installer drenering. Legen gir også pasienten råd om hvordan man skal behandle såret, hvordan man behandler det riktig og for å hindre sykdomsproblemer.

Viktig: Furunkulose er en sykdom som kan overføres fra person til person. Det er viktig i løpet av behandlingen og etter at den er fullført for å observere de nødvendige hygieneglene, ikke å bytte ut personlige gjenstander som er i direkte kontakt med hodebunnen (kammer, barrettes osv.), Og også å desinfisere dem grundig.

Kok på pannen

Et furuncle i pannen, på templet eller på baksiden av hodet kan virke både på grunn av manglende overholdelse av regler for personlig hygiene og av en rekke andre årsaker som er nevnt ovenfor.

En slik abscess kan også forekomme hos et barn på grunn av mikrotrauma etterfulgt av infeksjon, en forkjølelse eller svekkelse av kroppens immunfunksjoner.

Foto 34 - Koker på pannen til et barn

Hva å gjøre hvis et barn har en furuncle, hvordan å behandle en abscess og hva er årsakene til utseendet sitt - barnelege vil svare.

Foto 35 - Hvis et barn har en furuncle, kontakt din barnelege.

Spesialisten kan foreskrive antibiotikabehandling, anbefaler ichthyol salve eller Vishnevsky salve, samt Levomekol for behandling av såret, dersom kjelen har utbrudd av seg selv.

På kinnet

Kinnene tilhører ansiktet med økt talgkjertelaktivitet. Derfor koker det på kinnene ganske ofte.

Det er viktig å vite hva du skal gjøre og hvordan du skal behandle en abscess, samt å forhindre mulige komplikasjoner i form av infeksjon i såret eller ufullstendig fjerning av purulent innhold.

Foto 36 - Koker på kinnet

Tidlig koking behandling utføres ved hjelp av salver som fremmer modning av abscesser og antibiotika.

Foto 37 - Koker på kinnet gir mye uleilighet

Tett smertefull utdanning i kinnet kan ikke bare ødelegge utseendet, men også gi mye uleilighet og ubehag.

Foto 38 - Skader på huden kan føre til komplikasjoner.

Situasjonen er komplisert når det oppstår koker i et barn som ikke kan forklares at absessen ikke kan røres, skrapes eller skades på annen måte.

Ethvert brudd på integriteten til huden kan føre ikke bare til videre spredning av infeksjon, men også til innføring av patogene bakterier i det resulterende såret. Konsekvensene av dette kan være trist.

Foto 39 - Ikke press kjelen hjemme

En koker på kinnet enn en kur vil bli bedt om av en lege etter en undersøkelse og grunnleggende diagnostiske prosedyrer.

Foto 40 - Det ser ut som en kjele

Det er viktig å ikke klemme en abscess, spesielt ikke å prøve å stikke på den eller gjøre et snitt på det berørte området. Hjemme, for å gjøre dette kvalitativt mislykkes.

Sterilitet av instrumenter og materialer, bruk av spesielle enheter, samt erfaring og teoretisk kunnskap er nødvendig.

Foto 41 - Kok hake

Derfor kan prosessen med kirurgisk fjerning av en abscess bare utføre en kirurg.

På haken

Koking er en intern kjele som kan forekomme både hos en voksen og et barn. Årsakene til utseendet er ikke alltid lett å oppdage uten undersøkelse.

Favorittsteder for lokalisering av abscesser er områdene med økt separasjon av talg: kinn, panne og hake.

Foto 42 - Unngå hygiene for å hindre koke.

I noen tilfeller påvirkes brystet og ryggen også.

Furuncle kan lokaliseres på nesten alle områder av ansikt og kropp. Hovedbetingelsen for utseendet er tilstedeværelsen av hårsekk, i hvilken region den inflammatoriske prosessen stammer fra.

Foto 43 - Ikke fjern kjelen selv

Blokkering av kanalen i sebaceous kjertelen eller dens mikrotrauma etterfulgt av tilsetning av infeksjon og kan forårsake en akutt inflammatorisk prosess. Kokbehandlingsprosessen er kompleks og krever en integrert tilnærming.

Ved manglende overholdelse av de grunnleggende hygieneregler eller ignorere anbefalingene fra legen, kan sykdommen ta en ny form.

Foto 44 - Kontakt lege

Som regel, når man prøver å selvkonsentere det purulente innholdet hjemme, blir såret raskt infisert, pus er ikke helt fjernet, bakteriene spredt seg til nærliggende områder av ansiktet, og furunkulose utvikler seg.

For å unngå dette må du følge enkle regler og anbefalinger fra en spesialist, og ikke å overse rettidig assistanse fra en lege.

Kok på kinnet: behandlingsmetoder

I denne artikkelen vil vi prøve å fortelle deg hvordan du unngår sykdommen i furunkulose og hva du skal gjøre hvis du fortsatt har en furuncle på kinnet ditt. Metoder for behandling for koke, les denne artikkelen.

Kok på kinnet: faren for å koke

Umiddelbart skyndter jeg meg til å informere deg som koker på kinnet, og til og med på et slikt sted - det farligste problemet. Hvis noe går galt og purulent går under huden, så kommer infeksjonen til hjernen, og dette vil føre til purulent meningitt. Hvis bakteriene kommer inn i hjernens venøse kar, kan det danne en trombose, og dette medfører igjen et dødelig utfall. Derfor er det svært viktig i en situasjon når du har en koke på kinnet, rapporter deg straks til legen og kom på besøk. Jo tidligere du gjør dette, jo flere sjanser du har for å bli kvitt denne sykdommen uten komplikasjoner og konsekvenser for kroppen. Det er umulig å plukke opp en svulst med hendene, eller prøv å klemme eller punktere en purulent stang.

Kok på kinnet: behandlingsmetoder

Den mest sannsynlige behandlingen for koker på kinnet, og enda mer, hvis du har en koke på kinnet, er kirurgi. Den går smertefritt fordi anestesi administreres til pasienten. Etter at legen har fjernet purulent kjerne, må såret behandles med peroksid. Videre i flere dager er det nødvendig å smøre hullet med "Levomekol." Dette stoffet inneholder et antibiotikum i sammensetningen, og det vil hjelpe såret å helbrede raskere, samt suge resten av pus og advare deg mot tilbakefall.

Før furuncle på kinnet ditt er fullstendig modnet, og det må kuttes ut, vil du bli foreskrevet et behandlingsmiddel for antibiotika. De stopper utviklingen av sykdommen, bidrar til at smerten ikke er så skarp. Den største fordelen når du tar antibiotika, er at de påskynder prosessen med modning og åpning av kjelen betydelig.

Igjen anser jeg det nødvendig å si at hvis du har funnet en koker på kinnet ditt, kan du ikke i noen tilfeller selvmordisere.

Forebygging av koker på kinnet

Det er nødvendig å overvåke kroppen din for å unngå utseendet av en så forferdelig purulent sykdom. Forsøk å forhindre koker på kinnet til å ikke overkjøle eller overopphete huden. Dette vil bidra til å holde deg sunnere. Du må også huske viktigheten for kroppen og styrke immuniteten til vitaminene A, B, B1 og C. Mengden karbohydrater bør ikke overstige normen. Jeg anbefaler også deg å forlate bruken av alkohol og alkoholfrie energidrikker. Alle disse grunnleggende forholdsregler kan holde deg frisk i årene som kommer.

Slik behandler du kjelen på kinnet

Utseendet på ansiktet av noen formasjoner, forårsaker alltid ubehagelige følelser og angst. Hvis legen diagnostiserte en koke på pasientens kinn, er det nødvendig å forstå hvordan man skal behandle koker på kinnet.

Behandlingen må være umiddelbar og gi rask effekt, fordi den oppførte utdanningen kan forårsake alvorlig skade på kroppen.

Hva er en koke

De største av dem ser på steder der økt friksjon blir observert: dette er nakke, lyske og axillae. Formasjoner oppstår oftest på steder der hårvækst oppstår. Derfor kan de ofte bli diagnostisert på en persons kinn, hovedsakelig hos menn.

Koket gir som regel ikke alvorlig smerte. Prosesseringsprosessen har flere stadier. Det begynner når en farlig bakterie kommer inn i follikelet av et menneskehår. Den delen som påvirkes av bakterien, strømmer inn og helles med pus, som er bakterienes avlsgrunn.

Når en person berører stedet for betennelse, føles han smerte. Dette skjer så lenge kjelen er fylt med pus. Deretter vil han briste og det purulente væsken vil strømme ut av det. Fra utdanning til å takle vil bare passende behandling, som vil utpeke en lege.

Spesielle egenskaper

Det er ganske enkelt å skille et furuncle fra en kvise, det er preget av uttalt symptomer:

  Hovedbetennelsen er dypt under huden. Det selvbetjente området er et komprimert område. Området rundt det er alltid litt rødlig. I tillegg er kjelen større enn den vanlige pimpleen. Det er forårsaket av indre betennelser. Kok over tid øker i størrelse. Dette skjer fordi pusmassene samles innvendig. Berøring av den berørte delen forårsaker alvorlig smerte, det er betydelig ubehag.

Hva ikke å gjøre

Det bemerkes at furuncle er vesentlig forskjellig fra den vanlige pimple. Det er en infeksjon, hvis spredning kan provosere en person som prøver å bli kvitt utdanning.

Det er strengt forbudt å klemme pus ut av det. I de fleste tilfeller forsøker man å presse det purulente væsken, legger personen seg kroppen i fare, fordi infeksjonen trenger inn i vevet og smitter dem.

Det er ganske vanskelig å klemme ut pusen fra kjelen, men selv om det lykkes, kan det ikke sies at forsøket ble kronet med suksess. I dette tilfellet er et arr garantert på stedet der formasjonen dukket opp. For klarhet, se bildet under koker på leppen.

Kok på leppen

Arret ser uestetisk ut, og helbredelsesprosessen er betydelig forlenget. Og i prinsippet er ingen utdanning på ansiktet ikke anbefalt å berøre seg selv. Selv en vanlig kvise klemt av en person kan provosere en sterk inflammatorisk prosess med farlige konsekvenser.

Våte kompresser er ikke bare ineffektive, de kan dessuten bare skade. Mjukningen av det berørte området fremkaller spredning av farlige bakterier i den. Infeksjonen sprer seg raskt og det er en utbredt inflammatorisk prosess.

Vishnevsky salve er et utmerket helbredende stoff. Imidlertid er det nødvendig å vite at bruken av denne til behandling av koker som ikke har spist, kan føre til alvorlige komplikasjoner. Det er bare effektivt når purulente masser allerede har strømmet fra såret.

Årsaker til

Furuncle, som andre formasjoner, vises av en rekke grunner, som i de fleste tilfeller avhenger av holdningen til en person i kroppen.

Årsakene til utdanningen hans kan være:

  Berøring med skitne hender til hudoverflaten kan føre til streptokokkinfeksjon, som er grunnleggeren av den inflammatoriske prosessen. Manglende oppmerksomhet til personlig hygiene fører ofte til å koke på kinnet. Basert på dette anbefales det ikke å tørke ansiktet med et håndkle til generell bruk. Det må være personlig for hver person. En predisposisjon til dannelsen av akne kan også være en avgjørende faktor i utseendet av en koke. Derfor oppfordres personer i fare til å behandle personlig hygiene med spesiell forsiktighet. Det kan også oppstå koke på stedet der en kvise ble nylig presset ut. Infeksjonen bæres under huden under ekstruderingen.

Kviserene som er dannet i prinsippet, anbefales ikke å presses ut, men hvis en person bestemmer seg for å gå for denne handlingen, må hendene hans være helt fullstendig rengjort av smuss. Etter ekstrudering anbefales det å behandle det berørte området med et antiseptisk middel.

Kok på babyens kinn

Symptomer på utseende

Furunculosis-prosessen har flere stadier. Ved den første av disse begynner en person å føle svake smertefulle følelser og ubehag forårsaket av inflammatorisk prosess. Disse symptomene kan være ledsaget av kløe i den berørte delen.

Begynnende betennelse i form ligner en konisk formasjon, på slutten av hvilken du kan merke en liten svart flekk. Dette stedet representerer død hud.

Etter noen dager samles pus i det og en uttalt hevelse blir observert. Koket blir gradvis vanskeligere, og etter det brister det seg selv og pus strømmer ut.

Etter utstrømning av purulente masser, danner et åpent sår, som helbreder. På plass er det et arr, som kan falme med tiden og vil ikke være merkbar i det hele tatt.

Ansiktsformasjoner er alltid farlige fordi de kan forårsake alvorlig skade på en person. I tillegg til infeksjonsspredning forårsaker de også ubehagelige estetiske effekter.

For eksempel, et enkelt furuncle på kinnet, som skal behandles umiddelbart, kan føre til dannelse av et dypt arr på ansiktet.

Behandlingen er foreskrevet av en spesialist, etter en visuell inspeksjon og, om nødvendig, samler de nødvendige testene.

Koken på kinnet kan helbredes hjemme, ledsaget av medisinering. Prosessen er ikke forsinket i lang tid, utdanningen er kurert uten mye innsats.

Koket i noen tilfeller er ledsaget av frysninger og feber av personen. Med manifestasjonen av disse symptomene, vil behandlingen bli lengre, og den skal foregå under streng tilsyn av en lege. Selv sykehusinnleggelse er mulig.

Det finnes flere effektive måter å bekjempe purulente formasjoner, som inkluderer:

Det er nødvendig å behandle det berørte området med et antiseptisk middel. Som en antiseptisk egnet 70 prosent alkohol eller konsentrert tinktur av calendula. Denne behandlingen blir utført før kjelen blir modnet.

Fysioterapiprosedyrer har en riktig effekt på helbredelsesstadiet. Ultrafiolette stråler, som virker på huden, bidrar til restaurering av vevet i det berørte området.

Forberedelser i dannelsen av en koke

For å beskytte pasienten mot infeksjonens videre spredning, foreskriver legen medisiner for ham. Legemidler kan foreskrives før koking og etterpå.

Hvis antibiotika foreskrives før åpningen av den purulente formasjonen, så kan behandlingen justeres etter at den er åpnet.

De vanligste stoffene som gir effektive resultater er:

  Sumamed er et antibiotikum med et bredt spekter av virkning fra gruppen av makrolider. Utnevnt til både voksne og barn i alle faser av kjelen.

For å beskytte seg mot manifestasjon av furunkulose på overflaten av kroppen, anbefales det at man tar hensyn til hygieneprosedyrer.

Flere Artikler Om Typer Acne