Furuncle (populært - koke) - purulent betennelse i hårsekkelen forårsaket av Staphylococcus aureus.

Denne sykdommen er veldig ubehagelig og gir mye trøbbel, men det kan gå vekk alene.

Hvis du følger alle de nødvendige anbefalingene og implementerer dem systematisk i løpet av den perioden legen din spesifiserer, kan denne prosessen akselereres.

Koker det uten medisinsk inngrep?

Kan det løse seg selv? En kjele kan virkelig passere seg selv og uten å bryte gjennom, oftest er dette akkurat hva som skjer. I de første to dagene - under dannelsen av en koke vil det bli følt, vil rødhet oppstå. Etter fire dager danner en stang, pus former. I løpet av denne perioden øker smerten dramatisk, det kan også være økning i kroppstemperatur, hodepine og generell svakhet i kroppen.

Når en uke går fra det øyeblikk den dannes, vil den nå sin maksimale størrelse, smerten vil ikke lenger føles så sterkt, i løpet av denne perioden spylles innholdet av kjelen ut og helingsprosessen begynner. Hevelse og rødhet avtar, et arr blir dannet.

Hvor mange dager koker det? Hele prosessen kan ta fra en til to uker. Hvis kjelen varer mer enn to uker, og ingen forbedring observeres, bør du umiddelbart kontakte en spesialist.

Behandlingsprodukter

Ofte, for den akselererte behandlingen av koker, er det nødvendig å anvende hjelpemidler, spesielt i tilfelle av furunkulose, når det er mange betennelser, og de vises ofte.

Kirurgisk inngrep

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med kirurgi, og koker kan herdes på egenhånd, men med en subkutan abscess, når pus sprer seg til det subkutane vevet, er det nødvendig å åpne koker.

Salver for behandling av koke er hovedsakelig av to typer, deres valg avhenger av utviklingsstadiet av kjelen.

I de første utviklingsstadiene anbefales det å bruke trekksalver, de bidrar til dannelsen av kullpustelens hode. Etter dannelsen av hodet, kommer abssebristene og innholdet smertefritt ut. Også salver av denne typen har en antiseptisk karakter som beskytter inflammasjon mot infeksjon. Blant disse salver er følgende:

 1. Ichthyol salve. Oftere brukt i de tidlige stadiene av utviklingen av kjelen, men klarer seg godt med sin behandling og de etterfølgende. Salven brukes med kompresser, hver kompresjon må holdes i 2-3 timer.
 2. Oflokain. Dette stoffet undertrykker smerte, og har også en desinfiserende effekt.
 3. Heparin salve. Når det brukes til det betente området, utvider salven blodkarrene, noe som bidrar til en bedre absorpsjon. Legemidlet har antiinflammatoriske og smertestillende effekter.

Følgende type salve anbefales å bruke i de siste stadiene av kjeleutvikling, spesielt etter spontan åpning. Antibiotiske salver brukes i strid med integriteten til huden.

Den mest effektive antibiotiske salven:

 1. Levomekol. Den har antibakteriell virkning, og bidrar også til den akselererte regenerering av skadet hud. Salve skal fuktes med en steril gassduk og påføres såret.
 2. Tetracyklin salve. Det er den mest tilgjengelige. Påfør etter avvisning av purulente masser. Passer godt sammen med mange typer bakterier. Det er mulig å søke ganske enkelt å sette på steder som koiler eller gjør dressinger.
 3. Gentamicin. Antibiotikum med et bredt spekter av applikasjoner, har antibakteriell og regenererende effekt. Påfør på tørr hud.

tabletter

For behandling av boils bør velge stoffer fra gruppen av antibiotika, de er ganske mye, her er det mest rimelige og effektive:

 • Ampicillin. Det tilhører penicillin-gruppen, det har fungert bra.
 • Lincomycin. Legemidlet har god penetrasjon i huden.
 • Rovamycinum. Det er rettet mot kamp mot stafylokokker, har nesten ingen bivirkninger.

Legen vil hjelpe deg med å velge det mest effektive og passende stoffet.

Det er verdt å merke seg at antibiotika i piller ofte kan forårsake diaré.

Folkemetoder

Folk har lenge lært hvordan å helbrede seg selv, mange effektive folkemetoder har dukket opp, men vær svært forsiktig når du bruker dem: abscessen kan ikke bli skadet og punktert, og i noen samspill med stedet for kokeformasjon, observere hygiene.

 1. Klesvask såpe. Såpe må gratulere. Bland en del av såpen med to deler vann. Kok trenger å utdanning kremaktig konsistens. Når det avkjøles, bruk den resulterende massen til betennelse i flere timer hver dag til koken forsvinner.
 2. Svovel. Spesielt svovel er solgt i apotek i pulverform, du må ta oralt og spre en fjerdedel av en teskje i vann.
 3. Poteter. En potetplate ca 2-3 millimeter tykk må påføres betennelse under en bandasje, endret 3-4 ganger om dagen.
 4. Aloe. En liten del av aloe trenger å bli vasket og skåret for å utsette saften, deretter gjelde for betennelsen under bandasjen, bytt dressingen hver 4. time.

Når du behandler koke, er det viktig å forstå at deres utseende for hver person kan være forårsaket av forskjellige faktorer, og for deres vellykkede behandling er det nødvendig å identifisere dem riktig. Oftest går furuncle av seg selv og uten komplikasjoner, og ved å bruke anbefalingene fra denne artikkelen, kan du bli kvitt problemet mye raskere.

I hvilke tilfeller kan kjelen passere uten å bryte gjennom.

En furuncle er en betennelse i hårsekkene, sebaceous kjertel, bindevevet ved siden av det. Hvis behandlingen påbegynnes omgående, kan kjelen løses uten åpning.

Kan koker gå av seg selv

Furunkulose er forekomsten av flere purulent-nekrotiske foci. Den patologiske tilstanden blir raskt kronisk.

Chiryak kan hoppe på baksiden av hode, skulder, underarm, nese, ører, nedre rygg, ben, lår, underliv. Betennelse vises aldri på håndflatene og føttene. I de fleste tilfeller påvirker sykdommen menn. Det er ekstremt sjelden at barn blir syk.

I de første dagene klager pasientene på kløe, smerte, rødhet. Det tar 4-5 dager, det er en stang med pus. Klager med høy kroppstemperatur, hodepine, alvorlig svakhet, sløvhet, redusert ytelse. Etter 7 dager brøt innholdet ut. Smerten minker, tallene på termometeret går tilbake til det normale. Ytterligere sårheling skjer, et arr blir dannet. Selv uten behandling kan kjelen passere seg om et par uker.

Det er tilfeller når kjelen ikke går uavhengig. Hvis pasientens helsetilstand etter 1-2 uker ikke forbedres, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, søk øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Eksperter anbefaler ikke å vente til spontan åpning av chiraka skjer. Ikke start den inflammatoriske prosessen, prøv å opptre på det patologiske fokuset med lokale forberedelser. Billige heparin- eller ichthyolsalver har en effektiv anti-inflammatorisk, desinfiserende effekt. Påfør et av stoffene på det patologiske stedet flere ganger om dagen, slik at betennelsen forsvinner på kort tid.

Komplikasjoner forekommer ikke på jorder, det fører til manglende handling.

I hvilke tilfeller er behandlingen ikke nødvendig.

Inntaket av bakteriell flora i talgkjertelen oppstår mot en bakgrunn av redusert immunitet. En svekket kropp kan ikke fullt ut beskytte mot utenlandske agenter. Med de første manifestasjonene av det inflammatoriske fokuset begynner pasienten å føle smerte og umotivert svakhet. Hver pasient vil bli kvitt ubehagelige symptomer og begynner behandling. Det er få situasjoner der chiryakbehandling ikke er nødvendig. Disse inkluderer:

 1. Det inflammatoriske fokuset er lite. Det gjelder ikke for nærliggende hud.
 2. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt (det er ingen feber, sløvhet, svakhet, smerte innen patologi).
 3. Det tar flere dager etter sykdomsutbruddet, og kilden åpnes spontant, og etterlater en liten påminnelse om det i form av et grunt sår.
 4. Symptomene går raskt tilbake.
 5. Koket kan forveksles med akne, som ofte finnes i ungdomsårene og forekommer på bakgrunn av hormonelle forandringer i kroppen, krever ikke behandling. Riktig diagnose av sykdommen bidrar til å etablere den endelige diagnosen.

Forfallskoker uten medisinsk behandling kan bare hos personer med sterk immunitet. Immunsystemet hemmer raskt veksten og reproduksjonen av patogene bakterier inne i sebaceous kjertlene. Furuncle kan passere seg uten medisinske inngrep. Slike tilfeller er isolert. Det er bedre å ikke vente på et mirakel, men fra de første dagene av sykdommen begynner en aktiv anti-inflammatorisk, antiseptisk behandling. Du kan ikke sitte hjemme med høy kroppstemperatur, som oppsto mot bakgrunnen av sykdommen. Hvis feberen ikke går etter tre dager, er det nødvendig å ty til intensiv antibiotikabehandling.

Hva er komplikasjonene hvis ubehandlet koker

En enkeltkoker virker som en ufarlig sykdom, men det resulterer ofte i en massiv katastrofe. Et furuncle kan oppløses spontant, men i de fleste tilfeller sprer inflammasjon til tilstøtende vev. Komplikasjoner vises hvis:

 1. En abscess er lokalisert i regionen av nasalvestibulen eller nasolabialområdet.
 2. Pasienten begynte å ta antibiotika sent.
 3. Det er ingen lokal behandling av det inflammatoriske stedet.
 4. Pasienten rørte den inflammatoriske stammen med skitne hender og ødela en sekundær infeksjon. Bakteriene vil komme inn i det patologiske fokuset hvis kulden bryter og personen ikke behandler såret med antiseptika.
 5. Pasienten har en svak immunitet, som ikke klarer å takle sykdommen.
 6. Hvis du åpner absessen med ikke-sterile instrumenter (nål, skalpell).
 7. Det er en ekstra skade på fokuset (under barberingen).

Komplikasjoner av kjelen er delt inn i lokal, ekstern, systemisk. Lokale inkluderer:

 1. Abscess er en inflammatorisk forandring i huden med dannelsen av et begrenset purulent hulrom. Det oppstår som følge av frigjøring av pus under huden. Vevet betent, et purulent hulrom dannes.
 2. Et karbunkul er en formasjon som ligner på en koke, kun betennelse dekker flere hårsekkene samtidig, og flere purulente hull dannes. De briste ut med sårdannelse. Sykdommen går over noen uker.
 3. Cellulitt - purulent fusjon av vev, er ikke begrenset til hulrommet, men sprer seg til det omkringliggende vevet. Det absorberer ikke selv, krever kirurgisk inngrep.

Blant de langsiktige effektene av en koke er:

 • lymphangitt - inflammatoriske endringer i lymfekarene;
 • lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter;
 • flebitt - betennelsesendringer i venøs veggen.

Systemiske komplikasjoner av den patologiske prosessen inkluderer: septisk sjokk, encefalitt, furunkulose, spredning av betennelse i indre organer. Eksterne, lokale komplikasjoner forsvinner etter opptak av hovedfokus for infeksjon. Systemisk må behandles i intensivavdelingen.

Når skal du besøke en lege

Obligatorisk medisinsk konsultasjon er nødvendig:

 1. Hvis kjelen selv ikke har blitt løst, fortsetter pus å flyte, eller ichor utskilles fra det inflammatoriske stedet.
 2. Ekstra purulent foci vises på andre deler av kroppen. Furunkulose utvikler seg.
 3. Det inflammatoriske fokuset er lokalisert på ansiktet (nese, kinn, hake, øre). Denne plasseringen av kjelen behandles utelukkende på sykehuset. Ellers vil infeksjonen spre seg gjennom venene i ansiktet til hjernen. Pasienten kan fortsatt være deaktivert.
 4. Sykdommen varer mer enn to uker.
 5. Det er ingen positiv dynamikk fra behandlingen (kjelen begynner å skade intensivt, temperaturen stiger til 40 ° C, det er dårlig forvirret med antipyretiske legemidler).
 6. Et septisk sjokk utvikler seg.
 7. Utdanningen øker i størrelse, absorberer ikke selv. Slike tilfeller krever kirurgisk inngrep, infeksjonen kan spre seg til de underliggende strukturer.
 8. Kjelen er på scenen av purulent fusjon, som krever kirurgisk inngrep.
 9. Purulent betennelse i hårsekkene på bakgrunn av kroniske endokrine sykdommer (diabetes mellitus).
 10. Fra dannelsen av å spre røde striper (indikerer forekomsten av lymphangitt).

Furuncle - purulent-nekrotisk lesjon av sebaceous kjertel, hårfollikel, omgivende vev. Det inflammatoriske fokuset er preget av alvorlig rødhet, kløe, ømhet. Det kan kun løse seg selv med sterk immunitet og rettidig konservativ behandling.

Hvor fort vil kjelen forsvinne?

En akutt inflammatorisk prosess som påvirker hårfollikkelen, sebaceous kjertel og bindevev kalles en furuncle. Staphylococcus aureus anses å være den viktigste kilden til sykdommen.

Årsakene til utviklingen av betennelse kan være begge sykdommer i autoimmunsystemet, og en rekke sykdommer som går før utviklingen av prosessen:

 • forkjølelse;
 • tilstedeværelsen av diabetes i historien;
 • mekanisk skade på vev - kutt, riper;
 • lavt nivå av vitaminer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • feil diett

Hvor mange dager kjeler moden? Anslått tid - omtrent en uke, fra infeksjonstidspunktet til begynnelsen av separasjonen av purulent innhold. Den komplette helbredelsesprosessen tar ca 2 uker. Hvis mer enn 10 dager kjelen ikke går bort - en forespørsel om medisinsk hjelp er nødvendig.

Hva å gjøre for å raskt brøt en abscess? Å koke raskere modnet uten å ta en lang periode, vil forskjellige typer terapier hjelpe til med å øke hastigheten på prosessen. Hvis den tildelte tiden er gått, og kjelen ikke åpnes - er det nødvendig med hjelp av en kirurg.

Hvor mange dager kjel modnes - stadier av utvikling

Kan kjelen ikke passere lenge? Hvorfor varer så lenge? Prosessen med modning av abscess går gjennom flere stadier:

 1. Infiltrering - regnes fra infeksjonstidspunktet i lagene av dermis. Først manifestert av hyperemi med hevelse og smertefulle opplevelser, uten bestemte grenser. På skadestedet er det kløe, smerte på trykk, lokal pulsering. Puffiness avhenger av antall blodårer som går gjennom lesjonene. Utviklingstiden på scenen er ca 4 dager, med en gradvis overgang til sekundærstadiet. I løpet av denne perioden registreres forstørrede lymfeknuter.
 2. Modning - indikeres ved forekomst av purulent stang. Grensene for fokuset er tydelig merket, stanghodet er tydelig synlig. Den sekundære tiden for modning er 4 dager, så skjer en gradvis reduksjon i nivået av betennelse. Resultatet av scenen er en moden koke. Pus begynner å gå ut.
 3. Autopsy - en uke senere oppstår en uavhengig obduksjon av formasjonen (gjennombrudd av kjelen), med tilbaketrekking av purulent innhold og gradvis rydding av såroverflaten. Over tid (etter at den brister), etter sluttrengjøring av såret, oppstår selvhelbredelse av vev, med dannelse av et arr. Spor av nekrotiske forandringer forsvinner nesten ikke - huden blir tøff, med en svakt blåaktig tinge.

Hvor lenge kan en koke? Med den normative utviklingen av sykdommen, vil hele prosessen (med et gjennombrudd) ta fra 10 til 14 dager. Ved hjelp av ekstra terapi vil kuret ta omtrent en uke. Alt avhenger av kroppens generelle tilstand, immunforsvarets arbeid.

Komplikasjoner i tilfelle av koke kan dannes ved spontan ekstrudering abscess - mulig ytterligere spredning av prosessen av tekstiler og treffer pyogenic bakterier i blodet.

Hvis han ikke modner

I tilfelle at modningen av koket i første fase varer mer enn fire dager, bør du søke profesjonell hjelp. Utsette et besøk til legen kan resultere i:

 • kritiske temperatur merker;
 • spredningen av den inflammatoriske prosessen;
 • abscesser,
 • vaskulær trombose;
 • meningitt;
 • sepsis, etc.

Ved kontakt med en medisinsk institusjon vil det bli utført en diagnose med bestemmelse av årsaksmedisinen (grunnårsaken) mot bakgrunnen av resultatene som de vil foreskrive symptomatisk behandling. Hvis kjelen ikke går i stykker, må du informere legen din.

Hvordan akselerere modning

Hva å gjøre hvis det er kokt, er ikke moden? Først må du gjøre justeringer:

 • ernæring - fjern fra det daglige kostholdet av søtt, stekt, salt, krydret, røkt;
 • ta vitaminer, mineraler og kosttilskudd (gjær);
 • normalisere mengden vann som forbrukes - opptil 2 liter per dag;
 • engasjere seg i kroppshygiene minst en gang i døgnet.

Narkotika terapi

Hvis kjelen ikke modner? Prosessen med modningskoker kan akselereres med:

 • ultrafiolett bestråling - foreskrevet for å forbedre immunitet og ødelegge skadelige mikroorganismer, regenerere skadede celler, forbedre tilførsel av oksygen;
 • termiske effekter - for å akselerere fjerning av purulent innhold fra såret;
 • gni huden rundt såret med antiseptiske preparater - hydrogenperoksid, borsalkohol, jod, salisylsyre;
 • overlagring med applikasjoner holdige salver - "Ammonium bituminosulfonat", "Wisniewski", "Tetracycline", "erythromycin" - for å akselerere aldring furunkel;
 • bandasjering med antibiotika - påføres etter det øyeblikk åpne sår (etter venstre stang), for å stoppe utbredelsen av den inflammatoriske prosess og desinfeksjon av dødt vev.

Hvis pasienten i løpet av 7 dager forstår at kjelen ikke vil åpne (gjennombrudd), er lengden på prosessen lengre, da må han konsultere en kirurg.

Kirurgiske manipulasjoner

Hvis furuncle ikke passerer lenge, til tross for konservativ behandling, må du ty til hjelp av en kirurg. Legen utfører lokalbedøvelse og åpner veksten med en skalpell. Etter åpning blir såroverflaten rengjort av pus, den nekrotiske staven og døde vev fjernes.

Drenering settes inn i såret i fem dager, hvorpå den fjernes (på dag 5). Den operative feltet er dekket med en dressing med en antiseptisk løsning, i tillegg fuktet med antibiotisk salve. Parallelt foreskrev et kurs av antibiotikabehandling, vitaminer og immunmodulatorer.

En sekundær prosedyre er fjerning av en furunkel laser - å akselerere helingsprosessen, laser brent sår, sammen med nekrotiske innhold. Hele behandlingsperioden foregår i en prosedyre og tar ikke mer enn en halv time. Denne manipulasjonen anses som den mest moderne og trygge, og etterlater ingen stygge arr etter helbredelse.

Hva å gjøre hjemme

For å åpne kjelen raskt kan stedet for nederlag smøres med folkemidlene:

 • Påføring av aloe, kål og revet beets til den berørte overflaten av bladene;
 • salve aloe med det berørte området;
 • bakt løk behandling - etter baking, det skal kuttes i halv og påføres på sår flekk, etc.

Etter hvor mange dager kan behandle folkemidlene? Fra begynnelsen, fra øyeblikket av utseende av rødhet på huden. Ved åpning av utdanning anbefales disse metodene ikke. Sykdommen må gå i 7 dager.

Hvis koker på ansiktet er modning, er hjemme terapi ikke egnet - for å unngå et styggt arr, er det bedre å søke medisinsk hjelp. Koker brenner gjennom huden, purulente masser kommer ut, og etter helbredelse blir vevet arret. En person kan ikke dekkes med klær, og slike arr ikke dekorere noen.

Forebyggende tiltak

For å forhindre forekomst av suppuration bør det følge en rekke regler:

 • alltid overholde hygienestandarder;
 • unngå skade på overflaten av huden med syntetiske eller grove klær;
 • bruk betyr at redusere svette;
 • kontroller blodsukkernivået regelmessig;
 • gjennomføre sesongbasert vitaminbehandling
 • normalisere den daglige rutinen;
 • unngå konstant stressende situasjoner;
 • tid til å kurere forkjølelse, ikke oversette dem til kroniske former;
 • i tilfelle skader på dermis (riper, splinter, mindre kutt), behandle med spesielle antiseptiske preparater;
 • redusere bruken av antibakteriell såpe.

For å forebygge utvikling av komplikasjoner med eksisterende furunkulose, er det separate regler for oppførsel:

 • Det er forbudt å varme stedet for betennelse ved hjelp av varmtvannsflasker, varme gjenstander;
 • i den akutte fasen er det nødvendig å nekte å ta bad og besøke badstuer;
 • stadig ta en dusj - minst en gang om dagen;
 • Ikke rør det berørte stedet, ikke kam;
 • med utseende av flere foci av utdanning, søk kvalifisert hjelp.

Oppsummering

Etter at vi har behandlet de viktigste stadiene av aldring av koker, gjenstår det å forstå faren for selvåpning av en umoden abscess. Noen pasienter prøver å presse ut forstyrrende akne for å få fart på modningsprosessen.

Det er absolutt ikke anbefalt å gjøre dette - å ha brutt inni, pus vil falle på det omkringliggende vevet og inn i blodet. Selvbehandling i dette tilfellet truer med nekrose av det omkringliggende vevet og sepsis av blodet. Uten rettidig behandling av sepsis vil det føre til dødsfallet til de syke.

Hvor farlig er hjemmebehandling? En modningskoker kan bryte både utover og innover. Den åpnede absessen vil begynne å sakte smelte den nekrotiske stangen samtidig som den smelter tilstøtende vev. Hva skal gjøres i dette tilfellet? Be om hjelp til distriktets klinikk.

Regulatorisk modning - når stangen kommer ut av den åpnede koker utenfor, og ikke dekomponeres inne i dermis. Eksperter bør håndtere dette problemet, selv om vi snakker om kokker i bakenområdet. Koket kan modnes i noe område bortsett fra palmer og føtter - det er ingen hårsekk.

Visste du at Staphylococcus aureus i alle mennesker bor stille på hudoverflaten? Bare i tilfelle skader på huden og få det inn i såret, begynner kraftig aktivitet, etterfulgt av reproduksjon og distribusjon.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Koken modnes ikke og bryter ikke: årsakene og metodene for å eliminere problemet

En furuncle er en betennelse i hårsekkelen forårsaket av starten av staph. En nidus av betennelse på huden er ledsaget av smerte, betennelse og kløe. Etter å ha åpnet absessen, forsvinner symptomene. Hvis furuncle ikke bryter i lang tid, er det nødvendig å konsultere lege.

Tid og grunner til å stoppe modning av koking

Furuncle er en purulent formasjon som fremkommer som følge av reproduksjon i hårsekkene av bakterielle patogener - stafylokokker. Ved begynnelsen av betennelsesprosessen dannes en liten tetning under huden, noe som øker ytterligere og danner en abscess. Modningsprosessen tar ikke mer enn 10 dager. Men i noen tilfeller kan perioden bli forsinket opptil 1 måned. De viktigste årsakene til at kjelen ikke går i lang tid og herdet:

 • koke er ikke fullstendig modnet, du må vente noen dager;
 • huden over absessen er tett;
 • koke selv absorbert.

Hvis kjelen er godt formet, er pivoten tilstrekkelig uttalt, men et gjennombrudd skjer ikke, en person bør konsultere en lege. Det er en mulighet for at en abscess vil sprekke under vevet, noe som truer spredningen av stafylokokkinfeksjon gjennom blodbanen.

Boil Development Stages

Fra de første symptomene på utilsiktet gjenoppretting går kjelen gjennom 3 stadier av utvikling.

 1. Den første er dannelsen av infiltrasjon. Rødhet vises på huden. Under huden - segl. Personen trekker oppmerksomhet på forekomsten av smerte, kløe, ubehag under berøring. Vevene rundt tetningen svulmer, blir varme, begynner å skade vondt. Generell kroppstemperatur kan øke - symptomer på ubehag vises. Gradvis øker formasjonen, stiger over huden. Koket ligner en klump rundt, ikke beveger seg, kan merkbart herdes. Når kjelen når sin maksimale størrelse (noen ganger flere centimeter i diameter), vises et hvitt purulent hode i midten - abscessstammen. Gjennom dette kurset kommer purulente masser ut senere. Klumpen selv begynner å herdes, under press fra innholdet.
 2. Den andre er purulent-nekrotisk stadium. Utvikler når kjelen er full moden. Purulente masser kan gradvis komme ut i små mengder, eller forlate rikelig, helt tømme kapselen. Etter gjennombruddet vises et hull, et hulrom hvor den purulente kapselen tidligere var plassert. I krateret forblir infiltrering, blod, dødt vev. Ved begynnelsen av dette stadiet avtar symptomene, smerten avtar delvis, huden stopper betennelse, svelling avtar. Med en vellykket sykdomskurs fortsetter tilstanden til neste stadium.
 3. Den tredje fasen er helbredelse. I stedet for hullet blir nye stoffer gradvis dannet. Noen ganger kan såret løsne. Det kan herdes under huden. En skorpe vises rundt hullet. Hvis kjelen er liten, er det ikke spor av det. Med dype lesjoner er det fare for arrdannelse eller arrdannelse. I noen tilfeller oppstår et kelloid arr ved siden av den tidligere purulente pimple. Prosessen med full gjenoppretting kan ta fra flere uker til flere måneder. Alt avhenger av graden av skade og metoder for adjuverende terapi. Bruken av helbredende stoffer akselererer regenerering, forhindrer risikoen for resterende spor.

Metoder for å akselerere modning og gjennombrudd

Hastighetsprosessen skjer ved bruk av visse verktøy eller prosedyrer.

Den mest populære metoden for slik terapi er bruken av "trekk" salver. På grunn av sammensetningen frembringer preparatene modning av kjelen og frigjøringen av pus.

Ichthyol salve er en rimelig behandling for koker. Salven har en mørk farge, en merkelig lukt. Legemidlet kan kjøpes på ethvert apotek til en overkommelig pris. Salve påføres med et tykt lag mot betennelsen. En ren bandasje påføres øverst, som regelmessig endres ettersom stoffet er absorbert. Ichthyol akselererer modningen av kjelen, bidrar til å bryte gjennom og kvitte seg med ubehagelige opplevelser.

Heparin salve er et godt verktøy for å trekke pus, eliminere betennelse og redusere smerte. Ved tegning er det nødvendig å observere forebyggende tiltak - å ikke tillate å treffe midler på slimhinner og åpne sår.

Ilon - gel, som ifølge forbrukernes vurderinger anses som det mest effektive stoffet i denne gruppen. Kortvarig bruk akselererer modning. Verktøyet klare seg selv med dype formasjoner som har klart å herdes.

Syntomycin salve - et antibiotikummiddel er effektivt for å akselerere prosessen med modning og kontroll av patogener. Påfør 1 gang om dagen, hver dag, før du åpner kjelen. Salve brukes til å behandle bein, hender, prester, smurt overflaten på ryggen. Ikke bruk på huden.

prosedyrer

I en medisinsk institusjon tilbys pasienten å akselerere oppvarming av en koke. Det utføres ved påvirkning av ultrafiolett stråling eller varmekompresser. I den første utførelsen, under påvirkning av lys, akselereres prosessen med dannelse av purulente masser, hvorpå innholdet av kjelen brer utover.

Oppvarming av kjelen er bare tillatt før modning. Når pus har akkumulert under overflaten av huden, kan en slik manipulasjon provosere en intern åpning.

Oppvarming utføres fortrinnsvis under tilsyn av en lege, som foreskrevet. Uavhengig implementering av disse prosedyrene er helsefarlig.

Folk oppskrifter

Alternativ medisin tilbyr å behandle sår, for å akselerere prosessen med modning av koker ved bruk av medisinske planter, avkok og infusjoner.

Aloe-brikke eller kalanchoe påføres den faste formasjonen. Fix med en oppdatering. La overnatte. Metoden er egnet for å eliminere chirias på ansiktet av hodet (nese, kinn, panne) og i ørene har planter en generell gunstig effekt på huden.

For å akselerere modningen av furuncle på baken kan det brukes kokt hvitløk. Noen få hvitløk tenner blir kokt, avkjølt, knust til en grøtaktig konsistens. Denne salven er påført det syke området, oppvarmet og fast.

Med utseende av bygg på øyet, kan du provosere sin modning av honningkaken. Et par skjeer med honning, egget er blandet med et glass mel, knead deigen. Pelletet påføres på det berørte øyet, venstre over natten. En lignende metode kan brukes hvis kjelen ikke modnes i følsomme områder (inkludert kjønn).

For å hjelpe abscessen, kan det brukes ricinusolje. De behandles med et problemområde, legger gasbind. Det er praktisk å bruke med chirias på magen, ikke bandasjen skiller seg ut under klærne.

I lysken kan problemområdet behandles med infusjoner av fuglkirsebær, coltsfoot, vervain eller celandine.

Hva å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker

Når en chiryak ikke går ut i lang tid, bør en person søke hjelp fra en spesialist. Kirurgi kan være nødvendig for å forhindre mekanisk skade på formasjonen og inn i sårinfeksjonen, eller subkutan åpning av absessen.

Legen vil åpne problemområdet, forsiktig fjerne purulent kapsel og desinfisere såret. Denne prosedyren er relevant hvis forseglingen er i et område som er utsatt for friksjon med klær og andre irriterende stoffer. De fleste andre er skadet: ben, lyske, under armhulen, hodebunnen. Skadesår bare nok på nakken, brystet og armene.

Mangelen på medisinsk behandling i tilfelle akutt furunkulose kan føre til en rekke komplikasjoner:

 • flegmon - diffus betennelse i det subkutane vevet;
 • carbuncles - flere foci av suppuration;
 • betennelser i indre organer (myokarditt, meningitt, etc.);
 • vevnekrose - død;
 • sepsis - blodforgiftning.

En person kan vente til såret bryter ut alene hvis utdanningen er liten og det er ingen smerte. Slike symptomer, i de fleste tilfeller, indikerer langsom modning. For perioden frem til kjelen ikke blir avslørt, må du begrense deg i noen prosedyrer.

Hva er forbudt

Det er visse restriksjoner og forbud som er viktige å observere når en purulent neoplasma oppstår:

 • Det er forbudt å klemme, pierce, kamme kokene;
 • det berørte området blir ikke berørt unødvendig;
 • nekter å barbere og andre traumatiske prosedyrer;
 • begrense kontakt med vann;
 • hygieneprodukter er strengt individuelle;
 • det er kontraindisert for å varme den modne furuncle;
 • forbudte turer til solarium;
 • Det er uakseptabelt å massere koker.

En person bør forstå at alle restriksjoner er rettet mot å forhindre utvikling av komplikasjoner. Derfor er overholdelse av enkle regler viktig for å opprettholde din egen helse.

En koker som ikke bryter i lang tid er et farlig fenomen. For å forhindre forverring av tilstanden, anbefales en person å umiddelbart søke hjelp fra en lege. Kun en spesialist kan identifisere årsaken til patologien og velge en effektiv behandlingsmetode uten risiko for komplikasjoner.

koker passerer ikke

Spørsmål og svar på: kjelen passerer ikke

God ettermiddag Kjære Fedot Gennadievich!

Jeg har noe som en kjele mellom skinkene mine (i nærheten av coccyxen), for dagen tre av den har liten utslipp (noe som suger). Jeg antar at dette er en epithelial coccyge kjertel (coccyx cyste). Jeg hadde ikke noen symptomer som er beskrevet på Internett (smerter i coccyxområdet, temperaturen, etc.).

Etter å ha lest på Internett om denne aspirasjonen, innså jeg at den bare kan behandles ved å fjerne ECX. Hvis jeg forstår riktig, utføres operasjonen i to stadier, abscessens disseksjon og etter en tid den radikale fjerningen av ECH. Jeg forstod også fra lesingen at såret ikke er syet opp, etter at operasjonsperioden er veldig lang (ifølge vurderinger 2-3 måneder) og veldig smertefullt, og dressinger er bare forferdelige (folk taper ikke bevisstheten på dem), du kan ikke sette seg etter operasjon 3 4 uker og høy sannsynlighet for tilbakefall.

Jeg vil bare vite hvordan behandlingen går i klinikken hvor du jobber? Vil operasjonen bli utført i to etapper også? Hvor lenge vil det ta meg til å bli på sykehus, hvor lenge vil såret helbrede, etter hvilken tid kan jeg sitte?

Jeg leser også på Internett at i en av klinikker i Kiev, er en operasjon for å fjerne coccyge stroke gjort med en ultralyd skalpell og 5-6 timer etter operasjonen kan jeg gå hjem. Si meg det er mulig?

Vil jeg bli behandlet i klinikken din hvis jeg ikke er fra Kiev-regionen?

Kok på kroppen bryter ikke, forårsaker ubehagelig situasjon

Koken skiller seg fra den vanlige pimple fordi den er mye større, er veldig smertefull, inneholder mye pus.

Men ganske ofte har denne pus ingen mulighet til å gå utenfor, noe som ikke bare gir betydelig ubehag, men er ekstremt farlig.

Det er flere grunner til at en koke ikke kan brytes gjennom og helbrede, som hver skal betraktes nærmere.

Årsak: Gikk dypt under huden.

Med riktig utvikling av den inflammatorisk-purulente prosessen, noen dager etter utseendet av en rød knute, dannes en kokerstang. Det var da en signifikant ømhet manifesterer seg, fordi prosessen innebærer et dypt lag av myke vev.

Samtidig begynner kokerhodet å gradvis komme seg ut, blir stort, har en gulaktig farge. Hvis dette ikke skjer i svært lang tid, har personen muligheten til å observere en svært stor rødhet, føles smerte og står overfor en betydelig økning i kroppstemperatur, noe som betyr at følgende skjer i kroppen:

 1. Kjernen av kjelen begynte å utvikle seg i feil retning.
 2. Pus, i stedet for å spre seg nærmere de øvre lagene i huden, gikk dypt.
 3. Innholdet i kjelen modnes i de dype lagene av myk vev og har evnen til å sprekke når som helst, smitte hele kroppen.

En slik struktur og plassering av koke er katastrofal for en person. I løpet av sykdommens normale løpet begynner kjelen å danne en purulent sent i 3-4 dager etter utseendet av en rød segl, og om en uke senere går den gjennom. Hvis en person ikke innen merket tid ser merkbare endringer, bør han umiddelbart konsultere lege.

Årsak: Ikke moden

Prosessen med modning koker i hvert tilfelle er en universell og uforutsigbar prosess. Alt avhenger av størrelsen på kjelen, ytterligere tiltak av behandling eller deres fravær, graden av reproduksjon av stafylokokker og faktorer av lignende art. Hvis kjelen ikke går i stykker, men personen ser tydelig sin indre, purulente stang, kan følgende være årsaken til denne forsinkelsen:

 • kjelen har ennå ikke hatt tid til å rive fullstendig og du må vente en ekstra dag
 • purulent innhold har ikke muligheten til å bryte gjennom det tette lag av hud, fordi det fortsatt er for lite;
 • kjelen vil fortsatt vokse og utvikle seg.

Hvis kjelen ikke er fullt moden, vil den aldri bryte seg selv. Det er ikke nødvendig å klemme på pusinnholdet, forutsatt at dette allerede kan gjøres, fordi et ubehagelig fenomen kan oppstå igjen, med alvorligere konsekvenser.

For å koke hadde muligheten til å modne raskere og uavhengig åpen, må den behandles riktig hver dag. For å gjøre dette kan du bruke slike antiseptiske apotek som etyl- eller salisylalkohol, hydrogenperoksid, Vishnevsky-salve eller ichthyolsalve, saltvann.

Fremskynde prosessen med modning og brudd på kjele kan bruke metodene for tradisjonell medisin, metoden for oppvarming. Det må huskes at oppvarming kun kan brukes hvis kjelen finnes i en enkelt versjon. Hvis dette forbudet blir brutt, vil kullene til stede ikke bryte og mange nye vil vises.

Årsak: plassering

Ofte kan du møtes med en så ubehagelig situasjon som kildenes plass i øret, nesen, det intime området og andre vanskelige områder. Det vil være spesielt vanskelig å bryte gjennom kjelen hvis den ligger i nesen eller øret. På disse områdene i kroppen har den ikke nok plass til å utvikle seg og modne, det kan gå dypt under huden, noe som vil forstyrre gjennombrudd av purulent innhold.

Hvis kjelen befinner seg under hjulene, under armene eller i lignende vanskelige områder, vil det være mye vanskeligere for den å riktig modne og bryte gjennom. I tillegg er det fare for at en liten mengde av det indre innholdet i kjelen kan gå ut før det er fullstendig modnet, fordi friksjon ofte observeres i disse kroppsdelene.

Problemet blir ikke herdet og vil fortsette å utvikle seg, med enda større effektivitet, men samtidig vil personen være fast overbevist om at kjelen ennå ikke er modnet og ikke har brutt. Ofte varer en slik prosess i flere uker eller måneder, og bare slike perioder av sykdomsløpet gjør pasienten til å tro at noe er galt her.

For stram hud

Hvis kjelen ikke har en stor størrelse, og mest sannsynlig ligner en vanlig pimple i sin struktur, men ligger i kroppen der huden komprimeres, vil det være svært vanskelig for den å bryte gjennom. Å løse dette problemet på egenhånd vil ikke lykkes, forskjellige farmasøytiske antiseptiske midler og hjemmemedisin vil heller ikke hjelpe.

Ofte oppstår en problematisk situasjon av denne typen nøyaktig i slike tilfeller:

 • en koking dannet på stedet der det var en slags arr eller arr - det er alltid tykkere hud;
 • en person som har opplevd dette problemet er overvektig, noe som bidrar til komprimering av huden og kjelen ikke kan bryte gjennom;
 • Den inflammatoriske prosessen ble dannet i områder av kroppen som oftest gjennomgår en barberingsprosess - etter permanent hårfjerning blir huden tettere.

Nærværet av dette problemet og umuligheten av å bryte kjelen - dette er grunnen til å gå til legen, som sannsynligvis vil tilby pasientkirurgi.

Hvordan påvirker den menneskelige faktoren utseendet til dette problemet?

Hvis det er mange pålitelige og velprøvde folkemetoder av cheriya-behandling, og mange av dem hjelper til med å håndtere et ubehagelig fenomen. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, og mannen selv vasker seg ved hjelp av ulike oppskrifter. Ikke alle populære metoder fra Internett er korrekte, effektive og positive, og mange gjør enda mer skade enn godt.

Hyppige årsaker til ikke modning og åpning av kjelen er bare slike prosesser:

 1. Feil bruk av tradisjonell medisin, uten å respektere proporsjoner og forholdsregler.
 2. Bruke noen ukjente oppskrifter som har muligheten til å gi motsatt effekt.
 3. Uavhengig kjøp og bruk av potente farmasøytiske stoffer, antibiotika.
 4. Mannen er konstant i kulde og koker har ingen mulighet til å modne.

En persons uforsiktighet vil bli en faktor ved at han må gjennomgå behandling i svært lang tid, og prosessen med modning og kvelning blir mer smertefull enn det som skjer i vanlige tilfeller. Hvis en person kjøper farmasøytiske preparater uten å ta hensyn til vanlige antiseptika, uten den anbefalte legenes anbefaling, risikerer han sin egen helse og til og med livet.

Hvis kjelen ikke modnes i lang tid og ikke bryter gjennom personens feil, kan han møte slike fenomener som en sterk økning i kroppstemperaturen og en økning i tettheten av lymfatiske ondskap.

Forbudte inngrep

Hvis kjelen ikke går bort i lang tid, kan pus ikke bryte seg gjennom, formasjonen er for sår, en person bør ikke sitte hjemme eller stole utelukkende på folkebehandlingsmetodene.

Hvis kjelen ikke åpnes, og flere uker allerede har gått siden utseendet, må offeret gjøre det:

 1. Kontakt en erfaren kirurg øyeblikkelig.
 2. Følg alle anbefalinger og instruksjoner fra legen, ta antibiotika.
 3. Om nødvendig, godta en akutt kirurgisk inngrep.

Den eneste måten som koker kan bidra til å bryte gjennom i 95% av slike tilfeller er kirurgi. Selve prosessen er ikke komplisert og utføres under generell anestesi. Rehabiliteringsperioden vil være flere dager.

Hvis kjelen ikke kan brytes gjennom, ikke vil gjemme seg selv selv etter modning, bør du ikke engasjere seg i selvaktivitet og utføre følgende handlinger:

 1. Klem ut pus uavhengig, selv om hendene behandles med en antiseptisk løsning.
 2. Åpne furuncle med nagelfiler, nagelsaks, kniver og lignende skarpe gjenstander.
 3. Pierce innholdet av kjelen med en nål, en hårnål eller noe lignende.
 4. Lag oppvarming komprimerer og fortsett å bruke metodene for folkebehandling.

Bruken av forbudte gjenstander og metoder kan føre til at en person vil bli utsatt for blodinfeksjon og livet vil være i fare.

Hvis kjelen ikke ønsker å bryte gjennom på egen hånd i lang tid, bør du ikke røre ved den. En person bør innse alvorlighetsgraden av dette problemet og konsultere en lege så snart som mulig. Når kjelen er moden, kan den åpne seg selv, og hvis en slik prosess ikke er mulig, bør en kvalifisert lege utføre fjerning av den inflammatoriske purulente formasjonen under sterile forhold.

Som konklusjon

Årsakene til at kjelen ikke modner og ikke går gjennom, er ganske mye, og alle av dem krever spesiell oppmerksomhet. Ofte skjer dette nettopp på grunn av den personen som uheldigvis brukte medisiner og ulike behandlingsmetoder. Hvis kjelen ikke går i lang tid, må pasienten løpe til legen uten å nøle for ikke å møte problemet med infeksjon av hele organismen.

Det er ikke ofte mulig å oppleve et slikt problem som mangelen på utskillelse av pus fra kjelen, men hvis dette skjer, må du reagere umiddelbart, og ikke vente til problemet blir større og farligere.

Hvis kjelen åpnes i sykehusforhold, er det ikke noe forferdelig i det, men det er strengt forbudt å utføre en slik prosess hjemme, for med et slikt problem kan vanlig hydrogenperoksid ikke hjelpe.

Hvis kjelen har modnet og åpnet seg, må du forsiktig fjerne pusen med rene hender og behandle såret med en antiseptisk løsning, og fikser området av pusfrigjøring med en antibakterisk gips.

Koken bryter ikke på grunn av at den ikke har blitt modnet eller problemet har blitt feil behandlet, det kan ligge i de dypere lagene av epidermis. Den eksakte årsaken til dette fenomenet kan kun anerkjennes av en erfaren doktor, og det er Tepa som trenger å søke hjelp, slik at selvbehandling ikke blir en dødelig feil for en person.

Intern furuncle: symptomer og behandling

Ubehagelig, smertefull, farlig - alt dette kjennetegner det indre furuncle. Det er et subkutant inflammatorisk element som dannes dypt under huden som et resultat av purulent stafylokokkabscess av hårfollikel og tilstøtende vev.

Symptomer på indre furunkulose er karakteristiske og ikke i tvil:

 • tett, nodulært fokus, dypt plassert i lagene av epidermis; Foto 2 - Subkutan furuncle er et elastisk tuberkel på huden
 • smerte når du berører, presser, muskelbevegelse og implementering av andre motorfunksjoner, der muskelarbeid er involvert; Bilde 3 - Når du trykker på en klump, vises smerte
 • for langsom (eller til og med mangel på) dannelse av et purulent hode; Foto 4 - Hvis det subkutane furuncle ikke danner et purulent hode
 • lesjon større enn en pimple. Foto 5 - Du kan forstå at vyskachil koker over et stort ødeleggelsesområde

VIKTIG: Etiologien til den indre kjelen er alltid bakteriell hvis kulden bryter gjennom - infeksjonen kan absorberes i blodet og til og med nå hjernen.

Intern furuncle og dets behandling

Å finne årsakene til og behandlingen av manifestasjoner av interne koker, er det viktig å huske at ungdommens hud, spesielt mannlig, er mer utsatt for forekomsten av furunkulose lesjoner.

Foto 6 - Menn er mer tilbøyelige til å koke

Hvordan behandle en pimple (furuncle) - avhenger av alvorlighetsgraden av prosessen. Ukomplisert furuncle og huden rundt den behandles med kamfer eller salicylalkoholer - dette desinfiserer og forhindrer spredning av smittsomme prosesser.

Foto 7 - Camphor alkohol desinfiserer enkelkoking Bilde 8 - Salisylalkohol vil ikke tillate at infeksjonen sprer seg

Ren ichthyol brukes som et lokalt anti-inflammatorisk, bakteriedrepende, keratoplastisk middel. Etter å ha blitt behandlet med et desinfeksjonsmiddel på huden, er overflaten av kjelen belagt med et tykt lag av ichthyol salve. Bomull ull legges på toppen (ikke gasbind eller bandasje!).

Foto 9 - Den første fasen av kjelen Foto 10 - Etter behandling med alkohol, bruk ichthyol med et tykt lag Foto 11 - Iktyol er godt vasket av med såpevann

Bomullspinne holder seg godt på salven, et bandasje er ikke nødvendig. Iktyol vaskes også med såpevann. Prosedyren vil avbryte utviklingen av lukket furuncle eller akselerere modningsprosessen til pustulene.

Foto 12 - Ichthyol hjelper kjelen til å modnes.

Store betennelser vil kreve ultrafiolett bestråling, påføring av varme over en ichthyol-komprimering.

Foto 13- Store betennelser trenger oppvarming.

Svært smertefulle koker forekommer i den sciatic nerven. Behandlingsmetoden avhenger av prosessen.

Foto 14 - Koker i den sciatic nerven

Hvordan behandles hvis kjelen er subkutan? Det føles som en smertefull ball under huden. Dens vekst er rettet dypt inn i kroppen, enda farligere når det briste seg inn, og pusen briste seg inn i det subkutane laget.

Foto 15 - Subkutan furuncle kan briste innvendig

På grunn av gjennombrudd og penetrasjon av infeksjonen i blodet, utvikler meningitt, osteomyelitt eller til og med sepsis. Derfor utføres behandlingen under tilsyn av en lege. Det kan hende du trenger kirurgisk fjerning av innholdet i kjelen, antibiotikabehandling eller til og med pasientkontroll.

VIKTIG: En kompetent hudlege vil utvikle en omfattende behandling som styrer prosessen, spesielt ledsaget av feberfenomener eller rusmidler. I alvorlige tilfeller er sykehusinnleggelse nødvendig.

Hvis kjelen ikke modner

Hva skal jeg gjøre når frunculen ikke modnes i lang tid? Hvis den generelle tilstanden forverres, vil det være rimeligere å konsultere en spesialist. Basert på alvorlighetsgraden av den generelle tilstanden, er behandling foreskrevet i pasient eller hjemme.

Foto 18 - Hvis du mistenker å koke, ikke forsink et besøk hos en hudlege. Foto 19 - Antibiotika kan bidra til å modne en kjele

Små umodne indre chiryas er foreskrevet for å bli smurt med antibiotiske salver, for å påføre varme. Vanligvis, etter slike tiltak, blir modning akselerert, og hodet bryter ut.

Foto 20 - Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, må du påføre varme

Etter undersøkelse og testing kan legen beslutte å åpne inflammet internt knutepunkt kirurgisk. En kirurg under lokalbedøvelse vil kutte furuncle, rense pus og behandle senteret med antiseptiske midler. Etter kirurgisk disseksjon vil det ta litt tid å behandle såret med antiseptika, det kan være mulig å installere en drenering.

Foto 21 - Kirurgisk koker åpen under generell anestesi

Med en komplisert internkoking brukes antibiotika til å kurere den interne infeksjonen. I dette tilfellet kan behandlingen ta opptil to måneder!

Hvor lenge kjelen modnes

Hvor lenge den inflammatoriske prosessen inne vil rive, avhenger av ulike faktorer: human immunitet, begynnelsen av behandlingen, kompleksiteten av betennelsen. Hvor mange dager brenner et ukomplisert indre furuncle før obduksjonen - som en vanlig, om fem til syv (opptil 10). Det kan ta opptil flere uker fra utseendet på en rødt hevelse med en pustus i midten, utvikling og gjennombrudd av absessen til helbredelse av såroverflaten.

Foto 22 - En koking før åpningen kan modnes i opptil 10 dager

Det er mulig å påvirke hvor mange dager hodet vil åpne, ved å bruke en varm komprimering - det vil akselerere modning. I noen tilfeller kan koker ikke oppvarmes, hvor lenge absessen vil modnes - vil bli bestemt i prosessen med komplisert behandling foreskrevet av en hudlege.

Tetning etter koking

Hva å gjøre når abscessen er åpnet, har såret helbredet, men forseglingen forblir? Etter fjerning av kjelen er sårrommet fylt med et spesielt vevskollagen. Denne prosessen er uunngåelig. Med det rette behandlingskomplekset, som sparer åpningen av absessen, og den påfølgende applikasjonen av sårhelingsalver i stedet for furuncle, løsner bindevevet raskt og uten konsekvenser.

Komplisert furunkulose abscess helbreder lengre, og bindevevet er i et sår. Det skjer at alt er gjort i tide, behandlet riktig, men forlot en klump. Hva skal jeg gjøre hvis forseglingen eller bumpen ikke passerer?

Den cicatricial kur kan gjøres på flere måter:

 • bruke medisinske absorberende midler (gel, salve); Foto 25 - Kontraktubex bidrar til å bli kvitt cicatricial spor Foto 26 - Dermatiks bidrar til å bli kvitt støtene etter furuncle
 • Bruk folkemetoder uavhengig
 • fullføre et kurs av salon kosmetiske manipulasjoner;
 • Fjern tetningen under huden med en plastikkirurgs skalpell.

Ved å påføre regelmessige (minst to måneder) absorberbare arr (Kontraktubeks, Dermatiks), kan du enten kvitte seg med arret eller redusere den stikkende bumpen betydelig.

Hjemmeteknikker bruker aggressive egenskaper av sitronsaft, eddik (3 deler vann til 1 eddik), løk (i form av våt) som påføres arret.

Foto 27 - Eddik og sitronsaft - et folkemiddel for å bli kvitt arr

Kosmetiske metoder for fjerning av tett arr er løst av en hudlege flere måneder etter at såret har helbredet: kjemiske og laserskall, dermatobrasjoner, nidling (herding gjennombores mange ganger med minikolbe).

Foto 28 - Peeling kan bidra til å bli kvitt et arr

Hvordan behandle uæstetiske seler som ikke kan påvirkes? De blir kirurgisk fjernet.
VIKTIG: Hvis åpningen av furunkuloseabsessen, endrer seglet fargen (blir rød), blir varm, det er smerte, en sekundær infeksjon er mulig og utviklingen av kjelen igjen!

Ødem etter furuncle

Etter å ha åpnet absessen, spesielt i ansiktet, oppstår ødem ofte. Hvordan fjerner du det selv? Etter noen intervensjon er hevelse rundt sårets kanter uunngåelig. Dette er en naturlig reaksjon på vævsdisseksjon. I seg selv vil det avta i noen dager, om ikke å smitte infeksjonen i sårhullet.

Foto 29 - Ødem etter åpning av kjelen er uunngåelig Foto 30 - Ødem vil passere seg selv, hvis du ikke smitter infeksjonen

For å forhindre dette, blir sårhullet vasket med klorhexidin, peroksid eller saltvann (en teskje salt i et glass vann).

Foto 31 - Klorhexidin virker som et antiseptisk middel

Etter hvert som healing utvikler seg, er det nødvendig å sikre steriliteten av såråpningen og det raske utseendet av sunt vev.

For dette pålegges rundt hullet ichthyol, Vishnevsky salve, Panthenol, Bepanten. Disse salver fjerner betennelse etter fjerning av kjelen, hjelper "stram" sårets kanter, lindrer hevelse.

Foto 32 - Vishnevsky salve lindrer betennelse Foto 33 - Panthenol lindrer puffiness Foto 34 - Bepanten hjelper til med å stramme sårets kanter

Slik fjerner du hevelse av folkemidlene - vaske såret med calendula eller kamille avkok.

Foto 35 - Calendula eller kamille avkok vil lindre hevelse

Du kan feste et stykke aloe leaf til det betente området. Og ikke glem om sterile dressinger!

Foto 36 - Aloe folkemedisin for sårheling

Flere Artikler Om Typer Acne