Du bør vite hva du skal gjøre neste, etter at kjelen brøt før dette skjer.

Tetningen åpnes selvstendig, og det kan ikke treffes tiltak for å fremskynde prosessen (velg, trykk, pierce).

Tiltak fører til infeksjon i huden, furunkulose dannes (mange formasjoner vises på kroppen). Behandlingen er vanskelig og lang.

Bruk av Ichthyol Salve

Koket behandles godt, hvis det oppdages i et tidlig stadium, så er det ikke nødvendig med kirurgi. Åpnet furuncle må behandles med hydrogenperoksid for å sikre desinfeksjon.

Innen tre dager blir kompresjoner av salver påført slik at såret healer og det ikke er noen gjentakelse. Mindre spor forblir på utdanningsstedet, men ikke alltid.

Ichthyol salve bidrar godt til sårheling, til tross for at det har en ubehagelig lukt. Etter at formasjonen har brutt gjennom, blir det komprimert:

 1. Ichthyol salve er påført bandasjene.
 2. Komprimeres på det berørte området.
 3. Når kompresjonen fjernes, blir lesjonen behandlet med hydrogenperoksid.
 4. Superimposed re-komprimere.

Verktøyet bidrar ikke bare til rask helbredelse av sår, men hindrer også sykdommens gjentakelse. En person føler seg ikke smerte, hans generelle tilstand forverres ikke.

Når du bruker salven, blir vevet aktivt regenerert, blodet blir tynnere, blodtilførselen forbedres. Overdreven bruk av verktøyet er ikke verdt det, brukes bare til det berørte området. Ichthyol salve kan ikke brukes sammen med andre legemidler.

Verktøyet trenger dypt inn i huden, helbreder de dypeste sårene. Det har en flerdireksjonell virkning, ikke bare symptomene på sykdommen er eliminert, patogener er nøytralisert, edemas elimineres.

Kontra

Hvis du bruker ichthyol salve, kan du ikke bruke medisiner som inneholder jod og salter av tungmetaller. Dette danner nye forbindelser, noe som fører til uforutsigbare konsekvenser. I løpet av behandlingsperioden blir det ikke laget ansiktsmasker, og det brukes ikke lotioner. Barn under 12 år er kontraindisert.

Påføring av Vishnevsky salve

Etter dannelsen spontant åpnet, opptrer som følger:

 • såret behandles med hydrogenperoksid;
 • salve påføres på lesjonen;
 • Behandlingen varer i 3-4 dager, til alle pus er utgitt;
 • kompresser er laget (salven påføres på gasbind og påføres på lesionsstedet, forblir kompresjonen i 12 timer).

Bruk av stoffet bidrar til blodstrøm til det berørte området, stoffskiftet blir raskere, det berørte vevet blir raskt gjenopprettet.

Hvordan kan du ellers håndtere den åpnede kjelen?

Hvis formasjonen er på ansikt, nese eller øre, bruk deretter antibiotisk salve. Anbefales for personer med svekket immunitet og med tilbakevendende furunkulose. søknad:

 • purulent overflate behandles med en antiseptisk løsning;
 • anvendt antibiotisk salve.

Valget er stort, oftest brukt:

Levomekol ødelegger bakterier og renser fra pus. Den har antiinflammatoriske, helbredende og anti-bakterielle effekter. Vev gjenoppretter raskt. En steril gazeforbinding er impregnert med salve og påført det berørte området. Ny dressing gjøres hver dag.

Oflokain ødelegger bakterier, motstår smerte og hevelse. Inneholder lidokain, slik at bakterier ikke kan formere seg, og smertens opplevelser avtar.

Folk rettsmidler for helbredelse av en ødelagt abscess

Etter at kjelen har bristet, brukes folkemidlene til å raskt helbrede og forhindre tilbakefall:

 1. Varm komprimering på alkohol: bomullspinne dyppet i forvarmet alkohol, forsiktig påført på sårpunktet, festet med en gasbind i 20 minutter. Metoden bidrar til å bli kvitt betennelse.
 2. Rå poteter gnides på en fin riper, lagt ut på en gauze dressing, søkt om en og en halv time. Forsterket med en vanntett dressing, forhindrer sykdom tilbakefall.
 3. Saltløsning (ta 2 ss salt, fortynnet med 200 ml vann). Gazeen er fuktet i løsningen, den er brettet i 2-3 lag. Sett på det berørte stedet i 20-40 minutter.

Hvor mange kokker helbrede etter at han åpnet?

Dette spørsmålet kan ikke besvares entydig, mange faktorer er viktige. Cellular regenereringsprosessen spiller en stor rolle, det er en individuell.

Hvis behandlingen utføres riktig, går det ikke mye tid for helbredelse, etter en uke er tegnene på utvinning allerede på ansiktet.

Det første symptomet på helbredelse er et tørt sår, ubehag forstyrrer ikke etter en uke. Hvis prosessen er forsinket, er såret vått og vondt i mer enn en uke etter obduksjonen, bør du konsultere en lege.

konklusjon

Det er bedre å hindre sykdommen enn å behandle det. Det er nok å følge regler for forebygging:

 • huden må være ren;
 • man bør spise rasjonelt, kroppen bør få vitaminer og sporstoffer fra mat;
 • styrke immunsystemet (temperament, gjør øvelser hver dag, gå i frisk luft);
 • unngå stressende situasjoner;
 • observere regimet av dagen, få nok søvn;
 • ikke superkjøl

Hvis det er en tetning etter kokingen, bør du søke medisinsk hjelp. Det er fare for et innkapslet smittsomt fokus, såkalt intern furuncle.

Han kan ikke åpne seg, kirurgen gjør et lite snitt med en skalpell. Sen behandling gir alvorlige konsekvenser: blodinfeksjon, pustulater dannes i nyrene og andre organer.

Måter å fjerne koker, hva du trenger å vite for å behandle et sår etter åpning

Kok eller koker - en akutt betennelse i hårfollikk eller sebaceous kjertel forårsaket av Staphylococcus aureus. Oftest ser det ut på hode, ansikt, nedre nakke, skuldre, armhuler, lår. Det kan være eksternt eller internt. Den første typen vises på overflaten av huden, og den andre - i sin dybde. Sistnevnte gir ofte ikke seg selv, og dette er livstruende.

En abscess oppstår som et resultat av mikroskopiske skader på huden (riper, slitasje, kutt), forstyrrelse av svette og talgkjertler, fordøyelseskanaler, underernæring, svekket immunitet.

Kurs og symptomer

Leger skiller tre faser av utviklingen av kjelen: utseendet av infiltrering, dannelsen av pus og nekrotisk stang, disseksjon og helbredelse.

I løpet av den første fasen blir huden rundt fremtidens pustler tykkere og rødt. Samtidig øker følsomheten hennes. Derfor berører det berørte området smerte. Ved slutten av den tredje dagen, har feilen form av en sirkel med en diameter på opptil tre centimeter, og sykdommen går videre til neste trinn.

På den fjerde dagen begynner dannelsen av en kjele, ledsaget av en økning i kroppstemperatur på opptil 39 ° C og smerte på skadestedet. Et skall vises under huden ved kantene, og forhindrer infeksjon av omgivende vev. Samtidig dannes en stang i sentrum av suppuration under virkningen av leukocytter.

Det er en tett sylinder som består av betent hudceller, sekresjon av talgkjertler og et stort antall patogener. På slutten av scenen, kjelen tar form av en kjegle, stiger 3-5 mm over huden, i midten av som er en hvit hette. Formasjonen varer i 7 dager eller mer.

I det siste stadiet fremkaller et overskudd av pus i lesjonfokus en uavhengig åpning av kjelen. Denne prosessen er ledsaget av frigjøring av pus og mørk grønn stang. Som et resultat dannes et dypt sår som begynner å helbrede den andre dagen og heler helt i 1-2 uker, avhengig av dens dybde.

behandling

En dermatolog og en kirurg er involvert i behandlingen av sykdommen. Den første bruker for å eliminere det medisiner, som følge av at absessen burde briste seg selv. Den andre spesialisten blir kvitt ham ved hjelp av spesialverktøy.

Hvis en abscess er mindre enn 1 centimeter i diameter, er en dermatolog involvert i disseksjonen. I andre tilfeller bør du kontakte kirurgen for å få hjelp.

Narkotikabehandling

Målet med behandlingen foreskrevet av hudlege er å redusere tiden som trengs for å danne kjernen (modning) og for å lette fjerningen av kjelen ved å redusere styrken av huden.

Accelerert modning oppnås ved å øke blodtilførselen i det skadede området. For å gjøre dette, bruk dressings med ichthyol salve og fysioterapi i form av tørr varme (varmeovner, ull skjerf).

Når kjelen er fullt formet, begynner den å bli behandlet med salver som har antibiotika og antiinflammatoriske virkninger: Levomekol, Levomethyl, Dioxicol. Det anbefales å vekslere deres bruk med Vishnevsky og ichthyol salver. Kombinasjon av kjelen skjer vanligvis den femte dagen etter første bruk av medisiner.

Kirurgisk behandling

For å eliminere kulden gripes kirurgisk, hvis den er stor nok eller det er ledsaget av høy temperatur. Hvis den er skjult i dybden av huden, må den kuttes sammen med den. Generelt er fjerningsprosedyren smertefri på grunn av lokalbedøvelse og varer ca. 40 minutter.

Etter injeksjon av bedøvelsen kutter kirurgen huden med en skalpell. Deretter fjerner han stangen med pincet og pumper pus ut av såret. Den vaskes med en antiseptisk løsning, og Vishnevsky salve eller ichthyol salve blir brukt for å trekke ut resterende pus. Prosedyren avsluttes med påføring av en okklusiv dressing med en salve som inneholder et antibiotikum (tetracyklin, erytromycin).

Etter at såret begynner å arr, blir det absorberende middelet erstattet med helbredende. Forsmakningen er oppdatert 3 eller 4 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

Hjemmebehandling

Selvbehandling og åpning av en abscess er kun tillatt som en nødtiltak i mangel av tilgang til kvalifisert medisinsk hjelp! Feil under prosedyren kan føre til alvorlige komplikasjoner og død.

Fjerning av kjernen i kjelen er akseptabelt dersom den brøt gjennom seg selv, og såret ble frigjort fra pus. Modning uten inngrep skjer 2 uker etter at de første symptomene vises. Hvis prosedyren utføres tidligere enn denne perioden, er det sannsynlighet for infeksjon i blodet. Og dette vil igjen føre til sepsis og død. Forsøk på å presse koker kan også føre til lignende konsekvenser.

For å trekke ut den nekrotiske kjerne trenger du: en nål, en klorhexidin-løsning, en bandasje, en antiseptisk dressing.

Sekvensen av handlinger er som følger:

 • Behandle nålen, furuncle og huden rundt den med et antiseptisk middel.
 • Koble forsiktig tappen med nålen, lukk absessen og trekk stangen ut uten å berøre kantene.
 • Etter ekstraksjon, behandle såret med klorhexidin.
 • Påfør et bandasje med en antiseptisk salve.

Noen ganger er det mulig å trekke ut bare den øvre delen av stangen. I dette tilfellet må du vente til pus er helt ute.

Tiltak for selvåpning koker

Den første tingen å gjøre med denne hendelsen er å forhindre reinfeksjon. For å gjøre dette, tørk hendene med alkohol. Deretter fuktes dem bomullspute, tørk av kjelen, samtidig som du fjerner den frigjorte pus. Etter behandling må en dressing med Vishnevsky salve eller ichthyol påføres.

For å hindre en slik hendelse fra å fange deg uansett på gaten, bære en flaske alkohol, et bandasje og noen salve i løpet av sykdommen din.

Ofte er et gjennombrudd ledsaget av liten blødning. Det er farlig at bakterier kan komme inn i blodet. For å stoppe det, må du utføre følgende manipulasjoner:

 • Vask sårhulen med et antiseptisk middel.
 • Fyll den med bomullsull innpakket i en bandasje.
 • Påfør trykkbandasje.
 • Kontakt medisinsk institusjon.

Når du kontakter legen, kan du foreskrive et antibiotikaforløp for å forhindre blodinfeksjon.

Regler for behandling av sår etter åpning

Riktig ferdig dressing - et løfte om rask gjenoppretting. For å gjøre dette, utfør en enkel rekke handlinger:

 • Bruk gummihansker og behandle dem med alle tilgjengelige antiseptiske midler. Klorhexidin eller vodka, for eksempel.
 • Fjern salve fra såret med en bomullspute eller pinne.
 • Vask det med hydrogenperoksid, furatsilinom eller kaliumpermanganat (kaliumpermanganat).
 • I 5-10 minutter, sett inn en tampong fra en bandasje gjennomvåt i hypertonisk løsning. Det selges i et apotek kalt 0,9% natriumkloridløsning.
 • Påfør dreneringsmiddel (absorberende salve) inn i hulrommet.
 • Lukk såret med et bandasje smurt med et antiseptisk preparat.

komplikasjoner

Problemer medfører kun koke ved feil eller sen behandling. Disse sykdommene inkluderer:

 • skrubbsår;
 • purulent meningitt;
 • betennelse i lymfeknuter;
 • sepsis;
 • artritt;
 • sløret syn
 • betennelse i venenees vegger.

Selvbehandling resulterer også i utseende av arr og sel på stedet. Hvis behandling utføres under tilsyn av en lege, skjer dette aldri.

Eliminering av hudfeil etter sykdom

For å unngå utseende av arret på stedet der det var et dypt sår, under helbredelsen, bruk Contractubex eller heparin salve.

I noen tilfeller forblir en ganske stor segl på stedet av absessen, for hvilken bruk av salver er ineffektiv. Deretter kan du søke etter hjelp fra kirurgen. Han vil kutte ut en tett formasjon og foreskrive en terapi som eliminerer utseende av arr.

Skjønnhetssalonger tilbyr løsningen på dette problemet - kjemisk peeling eller fjerning med en laser. Disse metodene kan brukes hvis minst 2 måneder har gått siden gjenoppretting.

forebygging

For å forhindre utseendet av koker trenger:

 • hold kroppen ren
 • Ikke bruk skitne og upassende klær;
 • opprettholde immunitet med riktig ernæring, multivitaminpreparater og fysisk aktivitet.

Koking er en smertefull, purulent formasjon, ledsaget av feber. Det behandles med aktuelt antibiotika. Ved feil behandling kan det føre til alvorlige komplikasjoner, til og med døden.

Hvordan åpne furuncle riktig slik at såret helbreder raskt?

Koking er en inflammatorisk sykdom i hårsekkene, der det er opphopning av pus og vevnekrose. Sykdommen forårsaker Staphylococcus aureus, som kommer inn i kroppen på grunn av ulike sammenhengende faktorer.

For ikke å provosere utviklingen av komplikasjoner, er det nødvendig å vite hva du skal gjøre hvis kjelen har åpnet. Det er flere grunnleggende regler som du definitivt bør ta hensyn til.

Trenger jeg å utføre en obduksjonskok?

Dannelsen av en koke skjer i flere stadier. Hvis du kort beskriver denne prosessen, ser det ut som dette: Først er det betennelse, så huden svulmer og rødmer, og deretter vises pus.

Etter en tid dannes en nekrotisk stang i midten av abscessen, og etter det oppstår i de fleste tilfeller en åpning av kjelen.

Hvis det under dette er riktig å utføre behandlingen og deretter ta vare på såret, så vil det helbrede raskt, og risikoen for at et grovt arr vil forbli vil være minimal.

Noen mennesker gjør en stor feil - de klemmer pus ut av en kjele som ikke er moden. Som et resultat blir situasjonen forverret fordi infeksjonen vil spre seg til andre vev og komme inn i blodet, noe som fører til sepsis. I tillegg er såret åpen tilgang for forskjellige mikrober, noe som vil føre til ytterligere infeksjon.

Bare en kirurg kan engasjere seg i åpningen av absessen, og dermed unngå negative konsekvenser. Operasjonen utføres for en kort periode under lokalbedøvelse. Husk at hvis kjelen ikke åpnes, er det risiko for abscessdannelse og spredning av sykdommen til andre vev og organer.

Algoritmen for å åpne kjelen: en kirurgisk metode

Koket fjernes på poliklinisk basis, og det er bare nødvendig med sykehusinnleggelse når komplikasjoner av sykdommen utvikler seg, for eksempel når en pasient er sen på å behandle en lege eller når en abscess dannes i ansikt, nakke og nese.

Åpning av kjelen utføres i henhold til denne ordningen:

 • Slik at pasienten ikke føler seg alvorlig smerte, utføres lokalbedøvelse. Følgende legemidler brukes vanligvis til anestesi: Novocain, Lidocaine, Ubestezin, etc.;
 • Formålet med operasjonen er å fjerne kjernen og sikre utstrømningen av akkumulert pus. For operasjonen brukte en skalpell og saks. Et snitt er laget, og deretter blir stangen fjernet;
 • Det er tilfeller at doktoren etter alle manipulasjoner etterlater en drenering i såret - et gummibånd som er sterilt. Dette er nødvendig for å sikre utgivelsen av alle pus;
 • Etter dette må såret behandles med hydrogenperoksid, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis alt ble gjort riktig, reduseres temperaturen og ødemet på kort tid. Hvis feber oppstår, indikerer det at det oppstår en pusforsinkelse. Legen fjerner dreneringen når alle pus er utgitt.

I epithelialiseringsperioden må du bruke salven. Dermed kan gode resultater oppnås ved bruk av Levomekol og Levosin, da disse midlene har antibakterielle og helbredende effekter. Forbindinger gjøres hver dag. Antibiotika er også foreskrevet, både for oral administrasjon og i form av injeksjoner. I de fleste tilfeller er et fem-dagers opptaksprosess tilstrekkelig.

Det er verdt å ta hensyn til innovative metoder for fjerning av kjelen, som har blitt en mer gunstig erstatning av operasjonen. Fysioterapi prosedyrer brukes i forbindelse med et antibiotikaforløp for rask åpning av kjelen, og de hjelper også med å øke sårhelingsprosessen. Bruk vanligvis prosedyrer basert på bruk av tørr varme og bølger av forskjellige lengder.

Fysioterapi har en rekke fordeler, og først og fremst handler det om at pasienten ikke føler smerte under manipulasjonen, men bare prikker. For å eliminere noen følelser, er bruk av anestesi tillatt. I tillegg er denne behandlingen nesten blodløs, og utviklingen av bivirkninger reduseres til null.

Laser eller ultrafiolette stråler desinfiserer såret, noe som reduserer risikoen for tilbakefall. En viktig fordel ved fysioterapi er at arr og arr ikke forblir etter behandling, noe som er spesielt viktig i situasjoner der kjelen har dukket opp i ansiktet eller på andre åpne områder av kroppen.

De viktigste prosedyrene som brukes:

 • Ultralyd. Abcessen blir utsatt for hodet i noen minutter. Takket være slike prosedyrer blir kjelen enten løst eller åpnet raskere;
 • UV-stråling. Slike prosedyrer bidrar til å redusere smerten og bli kvitt den brennende følelsen. Det brukes parallelt med å ta antibiotika. Problemområdet påvirkes av ultrafiolette stråler;
 • Bruk en laser. En ny teknikk hvor kjelen behandles med tørr varme, noe som øker prosessen med å åpne og helbrede sår. Risikoen for arrdannelse er minimal.

Koken brøt: hva skal jeg gjøre?

Ofte oppstår kjelen uavhengig, og i dette tilfellet er det nødvendig å kjenne regler for behandling av huden og såret for å unngå komplikasjoner:

 • Først avgjøre om kjerne i absessen, som er en tett masse, er mørkere i fargen enn pus. I tilfelle dette ikke skjer, er det nødvendig å konsultere en lege, da en slik situasjon er farlig og kan føre til infeksjonsspredning inne
 • Når stangen har kommet helt ut og et klart hulrom gjenstår, må det behandles med 3% hydrogenperoksid. Det er viktig å flytte vattpinnen fra kantene til midten for å unngå spredning av pus til andre friske vev;
 • Bruk en gasbind for å behandle skadestedet, da bomullsull kan føre til at fibre forblir i såret. Dette vil føre til re-suppuration;
 • På dette stadiet påføres en steril dressing med antibakterielle eller helbredende salver. Legen må velge dem i henhold til indikasjoner. I tilfelle at det er risiko for å spre infeksjonen, er det verdt å bruke Levomekol, Dioxisol og Oflokain;
 • Mange er interessert i å behandle kjelen etter åpningen. Så, for å fremskynde helingsprosessen og forbedre regenerative evner, er det tilrådelig å lage dressinger med helbredende salver.

Vi bør også vurdere egenskapene til noen stoffer som brukes til koke:

 • Ichthyol salve. Brukes etter å ha åpnet absessen. I sammensetningen er det et produkt av skiferbearbeiding - ichthyol, som er en sterk antiseptisk, som effektivt håndterer et bredt spekter av mikroorganismer. Den har en desinfiserende, bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og smertestillende virkning. Fremskynder denne salven og skade regenereringsprosessen. Før bruk, anbefales det å teste for allergier. Salve pålegges i form av applikasjoner. For å gjøre dette, bruk en liten mengde på en bomullspute eller gasbind. Sett det på problemstedet, fest gipset. Det anbefales å bytte bandasjen 2-3 ganger om dagen. Behandle tilbringe 3-5 dager;
 • Tetracyklin salve. Dette antibakterielle stoffet er den rimeligste. En del av antibiotika ødelegger raskt patogener på mobilnivå. Påfør stoffet bedre under bandasjen, og legg et tykt lag. Hold kompresset skal være noen timer;
 • Syntomycin salve. Sammensetningen omfatter et bredspektret antibiotika, som håndterer forskjellige bakterier. I følge instruksjonene skal salven behandles flere ganger om dagen. I lang tid å bruke dette verktøyet kan ikke, fordi mange mikroorganismer produserer avhengighet av det aktive stoffet;
 • Levomekol. Dette stoffet regnes som en kombinasjon, siden det ikke bare inneholder et antibiotika, men også en substans metyluracil, som stimulerer immunsystemet og akselererer prosessen med vevregenerering. Levomekol gir deg mulighet til raskt å arrestere den inflammatoriske prosessen, takle patogene bakterier. Bruk den opp til flere ganger om dagen, påført huden. Det er lov å bruke Levomekol hvis kjelen er på ansiktet. Hvis en abscess er plassert på kroppen, så bruk den under en bandasje;
 • Sink salve. Dette helbredende middel som har en tørking, antiseptisk og mild anti-inflammatorisk effekt. På grunn av tilstedeværelsen av hygroskopiske egenskaper akselereres regenereringsprosessen. Denne salven regnes som den sikreste fordi den ikke har noen bivirkninger og kontraindikasjoner;
 • Solkoseril. Det er mulig å behandle såret med denne salven, som har en uttalt regenererende og sårhelende effekt. Inkludert i preparering av stoffer stimulerer produksjonen av kollagen, akselerere prosessen med celledeling. Dette verktøyet forbedrer også metabolske prosesser, noe som er viktig for rask gjenoppretting av huden. Solkoseryl anses som en trygg medisin fordi den eneste kontraindikasjonen er idiosyncrasi.

Det er viktig å si at antimikrobielle midler må behandles ikke bare på såret, men også på den sunne huden rundt den, omtrent i en radius på 3 cm.

I tilfelle at behandlingen ble utført feil, vil helingsprosessen bli forsinket og det er risiko for komplikasjoner.

Vi vil forstå hvor mye såret healer etter å ha åpnet kjelen? Så, alt avhenger av størrelsen. Hvis såret var lite eller mellomstort, så heler alt innen 7-10 dager, og for store formasjoner er regenereringstiden 2-4 uker.

Nå vet du hvordan du skal handle hvis kjelen blir avslørt. Følg alle reglene, og kontakt om nødvendig legen din slik at det ikke er noen komplikasjoner.

Riktig behandling for koke

Koker er en ubehagelig kroppsopplæring. Denne betennelsen i huden, som er ledsaget av utseende av pus, det ser ikke bare ubehagelig ut, men forårsaker også alvorlig smerte, provokerende feber. Hvis en furuncle brytes gjennom, må du være veldig forsiktig, fordi det er viktig å ikke smitte infeksjonen i et åpent sår, du må ordentlig ta vare på det.

Koker omsorg

Hvordan smelte en koking etter åpningen? Det er viktig å bruke spesielle formuleringer, fordi åpningsprosessen kan ledsages av alvorlig smerte, uten behandling vil helbredelsesprosessen bli lang.

Dette er fulle av ikke bare alvorlig smerte, men også det faktum at komplikasjoner kan gå hvis pus kommer under huden, det kan spre seg gjennom blodet. I dette tilfellet er det fare for at infeksjonen vil spre seg gjennom hele kroppen. I sin tur er dette fulle av at en person blir syk med furunkulose, og dette er allerede en ganske alvorlig sykdom, som det er ekstremt vanskelig å kjempe.

Egnet til behandling av kokinger før du åpner den. Vishnevsky salve eller ichthyol salve, vil kok under påvirkning bli bedre moden. Det er viktig å lage kompresser slik at de passer godt til koker og ikke beveger seg ut.

Kok etter åpning

Etter at det er oppdaget at pus frigjøres, må den fjernes. Men i intet tilfelle skal dette gjøres med bare hender, en bomullspinne er egnet for dette, som er fuktet i alkohol. Et åpent furunkel ser ut som et moderat blødende sår. Det er viktig å behandle såret med hydrogenperoksid umiddelbart. Dette vil eliminere muligheten for at infeksjonen igjen vil komme inn i kroppen, og tilbakefall kan unngås.

Selv om purulent kjerne allerede er fjernet, slutter behandlingen ikke der. På dette stadiet kan du også bruke Ichthyol salve eller akne krem ​​Baziron. Slike kompressorer vil gjøre det mulig for såret å helbrede raskere. Det er mulig å smøre et furuncle med Vishnevskys salve, det bidrar også til å helbrede såret. Men enda bedre bidrar til helbredelsen av sårsalve kalt "Levomekol." Sammensetningen av denne salven inkluderer et antibiotikum, hvis virkning er rettet mot å suge rester av pus fra såret og fremme sin hurtige helbredelse. Takket være denne salven kan du beskytte deg mot et arr eller arr etter et furuncle.

Slike kompressorer bør fortsette i ca 4 dager etter at kokerbryteren er gått. Underbehandlede kokter blir ofte ledsaget av et tilbakefall, fordi det er svært viktig å bruke salver.

Viktige tips

Det er flere tips for omsorg for en åpnet koker. Mange lurer på: er det mulig å smøre koking med grønn maling. Og dette er det første tipset: I intet tilfelle skal dette gjøres. Og dette gjelder ikke bare Zelenka, men alle "coloring" -løsninger, inkludert:

Når han refererer til en lege, kan han ikke forstå størrelsen på seglet. Dette er fulle av at diagnosen kan være forsinket, prosessen vil starte, og alvorlige komplikasjoner vil begynne å utvikle seg.

Åpnet furuncle bør ikke dekkes med noe. Det er nødvendig i førstehjelpsutstyret å ha et bandasje eller en steril klut. Du kan ikke bruke noen filler som ligger ved hånden. Dette er fulle av dannelsen av en annen infeksjon. Bandasje kan festes med tape.

Det er en oppfatning at bedre antibiotika bidrar til bedre healing.

Det er forbudt å svømme med koker, som åpnet. Selv en liten mengde vann på såret kan skade. Du kan ikke jobbe med slike purulente sykdommer. For kokingstiden er det bedre å ta sykefravær, spesielt hvis arbeidet er forbundet med barn eller med kjøkkenet. Pus skal ikke komme inn i maten.

Ta hensyn til holdbarhetens holdbarhet. Ethvert stoff kan ikke brukes etter utløpsdatoen, ikke et unntak, og dette tilfellet.

Videoen detaljer om denne purulent utdanningen og hvordan du skal ordentlig ta vare på ham. Slike tips vil takle sykdommen mye lettere.

Det er viktig å nøye overvåke den resulterende kjelen, for ikke å gå glipp av øyeblikket når det vil briste. Og om dette i mer detalj her. Med riktig og ordentlig forsiktighet vil såret helbrede raskt og forårsake lite ubehag. I tillegg vil kun forsiktig omsorg bidra til å unngå arr eller arr.

Spesifikasjonene for prosedyren for å åpne kjelen

Furuncle er dannelsen av nekrotisk hud på huden. Det berørte området av en slik abscess er hårsekkelen, det er her den inflammatoriske prosessen begynner å utvikle seg. Hvis dette problemet ikke er løst i tide, kan utviklingen av hendelser være ekstremt ugunstig.

Det er nødvendig å forstå alle farene ved denne patologien, så åpningen av kjelen skal utføres i en medisinsk institusjon, hjemmehandlinger av en slik plan er fulle av alvorlige komplikasjoner og kan til og med resultere i døden.

Vanligvis venter folk på at absessen skal modnes og komme helt ut av seg selv, noe som skal skje under normal prosess. Imidlertid er det noen ganger nødvendig å bruke visse tiltak for å kvitte seg med denne hudsykdommen. En abscess kan ikke modnes i lang tid, noe som innebærer medisinsk hjelp. Legen vil kirurgisk åpne abscessen, pasienten må bare behandle dette området med legemidler til ekstern bruk, og såret vil helbrede raskt.

Hvorfor er det nødvendig å fjerne en abscess?

Når det kommer til å virke, legger få mennesker oppmerksomhet til dem i første fase av abscessdannelsen. Denne formasjonen manifesterer seg ikke på noen måte på den første dagen. Fremveksten av kokos begynner gradvis, alt skjer i flere stadier:

 1. Det første tegn på utbrudd av denne hudsykdommen er en rødhet av et bestemt område av huden. Denne formasjonen har en tett struktur, og ser ut som en knute under huden.
 2. Etter formasjonen øker i størrelse og får klarere konturer. På dette stadiet er det allerede mulig å bestemme grensene for en abscess ved hjelp av palpasjonsmetoden. Hevelse av det skadede området begynner å vises.
 3. Etter noen dager, omtrent 3-4, myker det infiltrerende vevet. Det blir synlig innholdet i denne absessen, med en gul, hvit eller gul-grå farge.
 4. Allerede i den siste fasen av vekst av kjelen, vises kjernen i denne formasjonen, som har en grønn gul farge. Disse kokene kommer ut seg en uke etter starten av en slik inflammatorisk prosess. En abscess avviser kjerne sammen med pus og en blanding av en liten mengde blod. Noen ganger er det nødvendig å åpne kjelen, som utføres i en polyklinisk.

Etter spontan frigjøring av bryststangen trenger en person flere dager for å gjenopprette og helbrede sårdannelse. Hvis du bryter denne prosessen og prøver å klemme ut eller åpne slike abscesser selv, så er det stor risiko for sepsis som er dødelig.

Komplikasjoner kan være:

 • omfattende abscess;
 • abscess;
 • skrubbsår;
 • lymfadenitt.

Etter feilaktig fjerning av absessen, oppstår komplikasjoner, tegn på hvilke er økning i kroppstemperatur og økning i lymfeknuter, ledsaget av smerte og dårlig helse.

Det er viktig at kjelen kan forårsake alvorlige konsekvenser selv etter omhyggelig behandling og desinfeksjon av stedet for fjerning av denne formasjonen. Mikrober er fortsatt i stand til å gå inn i blodet, selv om området av det berørte vevet blir nøye behandlet.

Hvis kjelen startes i tide for å helbrede, kan det hende at det ikke er nødvendig med en obduksjon av denne formasjonen. For å hjelpe deg selv, må du akselerere modningen av abscessen. Det er viktig å ikke gå glipp av tiden, så betennelsen vil ikke gå til de nærliggende delene av kroppen og absessen vil åpne opp.

Hvordan og når å fjerne sår?

Når du refererer til en lege, vil slike pasienter bli foreskrevet terapi, som utføres før koking åpnes. Bare ved manglende behandling, tar doktoren en beslutning om de kirurgiske manipulasjonene. Vanligvis er patologisk behandlingsalgoritmen som følger:

 1. Under den første inflammatoriske prosessen, bør det berørte området smøres med spesielle eksterne midler som fremkaller rask modning av abscessen.
 2. For å hjelpe kjernen i koker salve kan være raskere: Vishnevsky, Ihtiolovaya. For å gjøre dette må du bruke en liten salve på bandasjen og bruke den til koker og la den være om natten, og om morgenen fjern bandasjen og tørk av absessen.
 3. Så snart modningen av kjelen har skjedd, vil kjernen i denne formasjonen lett komme ut.
 4. Etter å ha renset kjelen, er det nødvendig å behandle stedet godt med et antiseptisk middel.
til innhold ↑

Indikasjoner og forberedelse til kirurgisk manipulasjon

Hvis alle disse manipulasjonene har vist seg å være ineffektive, er det nødvendig med en obduksjon. Antibiotika er inkludert i listen over legemidler som bidrar til å redusere manifestasjonene av den inflammatoriske purulente prosessen. Ved begynnelsen av kokingsdannelsen kan du bruke lokale antibakterielle midler (tetracyklinsalve), og etter at du har åpnet en abscess hos legen, kan antibiotika foreskrives i form av tabletter (Cefixime, Amoxiclav). Hvis høy feber eller betennelse i lymfeknuter har sluttet seg til patologien, er det ganske mulig å injisere antibakterielle stoffer (Ceftriaxone).

I tillegg åpnet legene alltid kokene, hvis pasientens tilstand forverret seg kraftig. Det er visse tegn som er indikasjoner på kirurgi:

 • alvorlig hevelse i det omkringliggende vevet, som raskt øker i størrelse;
 • høy feber;
 • svakhet, sløvhet, tretthet.

Teknikk av

Prosedyren selv avsløring av absessen med fjerning av stangen utføres i klinikken under lokalbedøvelse. Pasienten legger seg ned på sofaen, sykepleieren behandler absessen og alle nærliggende vev med en antiseptisk løsning, og legen produserer en runding av såret med smertestillende midler (Lidocaine, Novocain).

En obduksjon utføres svært nøye slik at det purulente ekssudatet ikke kommer inn i blodet. Såret på slutten av alle manipulasjoner, godt renset, hvoretter dreneringen er installert der. Forbindelsen etter kirurgi er en steril bandasje, som påføres antibakteriell salve.

Etter koking, små kokker helbrede raskt, omtrent innen 10 dager etter disseksjon. Det viktigste er å følge alle anbefalingene som legen gir for behandling av sår i den postoperative perioden. Hvis en infeksjon kommer inn i den, kan den inflammatoriske prosessen spres til hele kroppen. Med store koker vil obduksjonen selv ta lengre tid, og gjenopprettingen vil vare lenge, ca 10-30 dager.

Noen funksjoner i metoden

En spontan åpning av kjelen skjer oftere. Du må forstå hva du skal gjøre hvis dette skjer. Når en slik situasjon oppstår, er det viktig at kjernen kommer ut med det purulente innholdet, ellers vil såret ikke helbrede i det hele tatt eller den purulent-inflammatoriske prosessen vil gjenopptas. Plasser kjelen vil bli strammet med tynn hud i noen tid, men senere vil den smelte igjen. Hvis kjelen åpnes av seg selv, er det nødvendig å tørke det grundig med et desinfiseringsmiddel. Gjenta behandlingen til såret er helt helbredet.

Hvis forekomsten av en abscess oppstod under fødsel, er det viktig at hver kvinne forstår at furunkulose kan komplisere graviditeten, så du bør umiddelbart være oppmerksom på skader på huden. Ja, og antibiotika påvirker fosteret negativt, kan skade det, noe som kan komplisere videre behandling.

Ved overholdelse av forebyggende tiltak reduseres risikoen for å utvikle purulente formasjoner på huden betydelig. Det er nødvendig å overvåke personlig hygiene og behandle skader på huden med desinfeksjonsmidler, så utseendet på koke er ikke truet. Immunitets restaurering er også forebygging av furunkulose, da kroppen selvstendig kan bekjempe denne sykdommen uten bruk av medisiner.

Metoder for å åpne kjelen

Koket i ansiktet er en purulent formasjon, hvor årsaken er den anaerobe bakterien - Staphylococcus aureus. Ofte utføres behandling kirurgisk på sykehuset.

Å selvmedisinere og forsøke å bli kvitt absessen alene er fulle av ubehagelige konsekvenser.

Foto 2 - Det anbefales ikke å åpne kjelen alene

I tillegg er det noen ganger vanskelig å åpne en abscess uten anestesi på grunn av pasientens høy følsomhet for smerte.

Foto 3 - Koking åpnes under anestesi

Hvordan åpne furuncle hjemme?

Advarsel! Det er strengt forbudt å åpne opp kuler. Så du øker risikoen for infeksjon av det resulterende såret, utviklingen av kjelen og anvendelsen av alvorlig helsefare, opp til septisk fare.

Foto 4 - Ikke åpne kjelen hjemme

Det eneste åpne spørsmålet: Hvordan smøres før åpningen? Når du kontakter sykehuset, vil legen utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og fortelle deg hva du skal gjøre med kjelen før og etter obduksjonen, samt avgjøre når det er bedre å åpne den.

Foto 5 - Legen vil fortelle deg hva du skal håndtere

Legen ved den første fasen foreskriver ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Sammensetningen av disse medisinene bidrar til tidlig modning av kjelen og påvirker hvor mange dager absessen åpnes.

Hvordan koker du?

En koke er en betennelse i hårsekkene som sprer seg til nærliggende vev. Det kan medføre mye ulempe for pasienten og dessuten være en alvorlig trussel mot helsen.

Foto 7 - En kjele oppstår på hårete deler av kroppen.

Derfor er det så viktig å vite hva du skal gjøre til pasienten hjemme, slik at en abscess raskt brøt igjennom og hvordan du kan hjelpe såret til å bli raskere.

Foto 8 - Koker - en alvorlig trussel mot helse

Det er best å lage en koker umiddelbart, kontakt en spesialist som vil foreskrive den gjeldende behandlingen for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Foto 9 - En akutt appell til legen vil spare fra komplikasjoner

Dette er spesielt viktig å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid. Spesialisten kan foreskrive et antiseptisk middel, for eksempel ichthyol salve, skapt på grunnlag av urte ingredienser. Ichthyol skaper på overflaten av huden en tett oljeaktig film som irriterer nerver, stimulerer blodstrømmen til abscessområdet.

Foto 10 - Hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid, bør den stimuleres.

Alt dette bidrar til den hurtige modningen av abscessen, med den etterfølgende penetrasjon, utgangen til utsiden av det purulente innholdet og, viktigst av alt, kjernen av furuncle. Vishnevsky salve har en lignende effekt.

Foto 11 - Vishnevsky salve og Itiol fremmer modning av mage

Det er viktig! Det anbefales ikke å ta en avgjørelse om hva som skal knyttes til området av en abscess. Hvis kjelen ikke går gjennom hva du skal gjøre, vil den erfarne spesialisten av medisinsk institusjon fortelle.

Hvordan klemme kjelen og om det kan gjøres?

Mange tror at hvis en abscess opptrer på huden, kan den klemmes ut og glemme problemet. I tillegg prøver mange å forklare hvordan man skal presse suppurasjonen riktig. Klemming er imidlertid ikke løsningen. Push-abscess er strengt forbudt.

Foto 12 - Det er forbudt å trykke på absessen

Det er flere grunner til dette:

 • når det utsettes for trykk på abscessområdet, er det høy sannsynlighet for at en del av det purulente innholdet vil trenge inn i blodet, som er fylt med spredningen av betennelse og til og med sepsis; Foto 13 - Når du klemmer kjelen, kan smitten komme inn i blodet.
 • manglende overholdelse av hygieniske krav, som ved åpningen av absessen er lik hygieniske og hygieniske opphold på operasjonen, kan infeksjon bli introdusert i det åpne såret; Foto 14 - Infeksjon kan komme inn i et åpent sår når man selv åpner et sår
 • Selv med en vellykket åpning av abscess og riktig desinfeksjon, forblir risikoen for penetrering av patogeninfeksjonen i blodet høy, noe som kan føre til utvikling av furunkulose - sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle. Foto 15 - Furunkulose kan utvikle seg

Dette er ikke en komplett liste over grunner til hvorfor du ikke kan presse sår, og derfor bør det ikke oppstå spørsmål om det er mulig å klemme seg.

Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår en svulst i ansiktet eller kroppen? Er det mulig å klemme det med hendene eller trenger du spesielle verktøy for dette? Det er best å konsultere en erfaren hudlege for råd. Legen vil svare på alle dine spørsmål og forklare om du kan presse kjelen.

Kok ikke åpnet: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger koker det ikke og åpner ikke. Hvorfor skjer dette og hva skal man gjøre med purulent formasjon under huden? Hvis kjelen ligger i de dype lagene i huden, eller prosessen med modning fortsetter sakte - det bryter ikke i lang tid. Samtidig stiller pasienten et spørsmål: Kan en sliten abscess passere uten å bryte, eller vil det være nødvendig å søke hjelp fra et helsefasilitet?

Foto 17 - Koker er internt

Å konsultere en lege i dette tilfellet må fortsatt. Hvis kjelen er moden, men ikke bryter, må den åpnes kirurgisk, det vil rydde såret fra pus, og et bandasje må påføres. Ellers vil legen foreskrive medisiner for rask modning av abscessen, som tidligere har forklart for pasienten hvor mye denne typen formasjon er modning og hvordan å akselerere denne prosessen.

Foto 18 - Interne koker fjernet kirurgisk

Kirurgisk fjerning av kjelen

Er det nødvendig å fjerne furuncle kirurgisk dersom absessen ikke bryter seg selv? Selvfølgelig Mange pasienter er interessert i spørsmålet om hvor de skal vende med dette problemet. Du bør kontakte enten en hudlege eller en kirurg direkte. Du kan også komme til distriktsterapeuten som bestemmer videre handlingsplan.

Foto 19 - Med koker kan du kontakte en kirurg, terapeut eller dermatolog

Kirurgen har tilstrekkelig erfaring og vet hvordan man fjerner kjelen riktig og hvordan man fjerner pus fra såret for å forhindre spredning av infeksjon og inngangen av pus inn i blodet.

Foto 20 - Kirurgen fjerner kjelen i henhold til reglene

Fjerning av abss kirurgisk utført i flere stadier. Oftere utføres operasjonen for å fjerne kjelen under lokalbedøvelse. Såret etter fjerning behandles med et antiseptisk middel, deretter utføres ligering etter fjerning, ved bruk av salver basert på tetracyklin, kloramfenikol, sink og andre stoffer.

Bilde 21 - Fjerning skjer i flere stadier

Hvordan å gjøre dressings og hvor mange er på sykehuset etter kirurgisk fjerning av abscessen - legen vil forklare. Du kan også diskutere med ham hvor lenge såret healer og hva du kan forvente i ditt spesielle tilfelle.

Foto 22 - Etter fjerning vil kirurgen gi anbefalinger

Hvordan kutte på sykehuset

Furuncle er kuttet av en erfaren kirurg eller dermatolog. Forbehandling av lokalisering av abscess med en antiseptisk løsning. Deretter fjerner legen området med bedøvelse.

Foto 23 - Lokalbedøvelse er plassert før kjelen åpnes.

Operasjonen innebærer åpning av abscess ved hjelp av et spesielt skarpt instrument. Koker du må forsiktig pierce, og deretter fjerne det purulente innholdet. Noen ganger må du tømme såret.

Foto 24 - En kjele åpnes med en skarp gjenstand.

Advarsel! Kirurgi er praktisk talt den eneste måten å bli kvitt dette problemet.

Hva skal jeg gjøre når kjelen brister?

Hvis en abscess brøt, er det nødvendig å følge fullstendig utslipp av purulent innhold. Ikke alle pasienter vet hva de skal gjøre neste gang. Åpnet, og hva du skal gjøre med et åpent sår - legen vil forklare når du kontakter klinikken.

Foto 25 - Kjelen kan åpnes av seg selv.

Da absessen åpnet på egenhånd, flyttet pusken bort, men kerne av furuncle kom ikke ut - det er ikke nødvendig å snakke om hvor lenge såret helbreder. En slik abscess helbreder ikke bare lenge, men gjenopptas igjen etter en stund.

Samtidig kan stedet for en abscess periodisk hindres av tynne lag av epidermis, og deretter brytes igjen.

Foto 27 - En non-healing furuncle vil hele tiden plukke opp

Ikke-helbredende furuncle kan bare behandles på sykehuset, ved enkel kirurgisk inngrep.

Legen vil også forklare:

• hvordan man behandler et sår etter utpakking av innholdet;
• hvordan å påføre et bandasje
• hvilke legemidler er best brukt
• hvor mye tid går før fullstendig helbredelse, etc.

Hvor mye betennelse går gjennom, avhenger av riktig behandling av såret, graden av vevskader, kroppens immunfunksjoner og andre faktorer. Ingen kan fortelle deg nøyaktig hvor mye en abscess helbreder etter åpningen.

Advarsel! Hvis kjelen ikke går over en måned eller mer, er det nødvendig med ytterligere behandling under tilsyn av en spesialist og mulig gjentatt kirurgisk inngrep.

Foto 28 - En lege vil fortelle deg hvordan du kan kurere

Hvordan helbringer kjelen etter åpningen?

Behandling av koker kan ta lang tid. Slik behandler du kjelen og hvordan du behandler såret etter åpningen, bør det avklares med en spesialist. Hvor lenge regenereringsprosessen tar og hvorfor såret ikke heler, avhenger i stor grad av at behandlingen er riktig.

Foto 29 - Hvis omsorget er riktig, vil såret raskt helbrede.

I tillegg, hvis behandlingen ble utført dårlig, var salven feil valgt, stedet for magesåret, såret ikke helbredet, eller punkteringsstedet er hovent, en klump eller segl gjenstår etter operasjonen - tilstanden kan utvikles, forandres til ny form og spres seg til nærliggende vev.

I denne situasjonen anbefales det å kontakte en lege umiddelbart. Spesialisten vil spesifisere hvor mye såret healer, hvordan helbredelsen fortsetter, utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og endre planen for videre behandling, tatt hensyn til ineffektiviteten til den valgte terapien. Det er ikke utelatt gjenåpning av kjelen.

Foto 31 - En lege vil velge en effektiv behandling

Hvor lenge koker helbreder i dette tilfellet avhenger av en rekke faktorer. Selv legen, som observerer hvordan såret helbreder, er ikke alltid i stand til å nøyaktig forutsi utviklingen av situasjonen og gi svar på dette spørsmålet.

Foto 32 - Det er vanskelig å bestemme hvor mye såret vil helbrede.

Furuncle på arret

Furuncle er en inflammatorisk prosess lokalisert i hårsekkene. Fordi det arte området er dannet av bindevev og mangler hårsekk, så vel som svette og talgkjertler, kan det ikke oppstå en furuncle over arret.

Foto 33 - Det kan ikke kokes på arret

Imidlertid kan det i området av arr oppstå andre purulent-inflammatoriske formasjoner, som naturligvis krever behandling. Hvordan fjerne abscess, og hva som forårsaker betennelse - fastslå den behandlende legen.

Foto 34 - Det kan være andre betennelser i arret.

Hvordan fjerne et arr etter en koke?

Ofte er pasienter som har opplevd alvorlige former for koke, bekymret for spørsmålet: hvordan bli kvitt arr? Etter helbredelse av såret fra kjelen dannes et mørkt sted. Også hull fra koker på huden kan se ut som små pits, ikke forskjellig i farge fra andre hudområder.

Foto 35 - Mørk flekk etter furuncle Foto 36 - Hull på huden etter furuncle

Det er mulig å fjerne en rød flekk fra bare helbredet ved hjelp av medisiner. Til dette formål brukes kremer og salver, spesielle formuleringer med vitaminer og kollagen, som bidrar til rask regenerering.

Foto 37 - Salve med kollagen vil bidra til å bli kvitt arr

En svart flekk er allerede en praktisk dannet arr dannet av bindevev og har ofte en liten depresjon. For å forstå sporet av hvordan du fjerner den helbrente kjelen, må du konsultere en kosmetolog eller en erfaren hudlege.

Foto 38 - Beautician vil fortelle deg hvordan du fjerner et arr

Det er mulig både laserfjerningsmetoder, sliping og kjemisk peeling, mesoterapi og andre midler.

Foto 39 - Slipe vil hjelpe til med å bli kvitt arret

Hvordan kjelen åpnes og hva som skal behandles før og etter prosedyren

Koking er en betennelse i hårsekkelen forårsaket av en stafylokokkinfeksjon. Det preges av en lokal økning i temperatur, tilstedeværelsen av et smertefullt tuberkel over huden. Åpningen av chiriya bør forekomme på et sykehus eller hjemme, i samsvar med sterilitetsreglene.

Hva vil skje hvis du ikke åpner kjelen

Den resulterende koker kan være skadelig for helsen, hvis tiden ikke tar til rette for å fjerne fokuset på purulent betennelse. Å åpne en koker i medisinske fasiliteter er en rask og enkel prosess, men få mennesker går til en spesialist. Det er viktig å forstå at kjelen ikke løser seg selv. Men for å åpne huset, som en vanlig pimple, er det uakseptabelt.

Betennelse er dannet i bena, i armhulene, på intime steder, i hvilken som helst del av kroppen hvor hårfollikler er tilstede. Det er farlig å vises på ansiktet nær nesen, leppene. Hvis tiden ikke åpner absessen, er det en sannsynlighet for infeksjon i blodet. Staphylococcal infeksjon forårsaker sykdommer i lungene, leveren, hjernen.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD-10) har kjelen en spesiell kode (L02).

Hvordan åpne sykehuset

Kirurgisk inngrep er nødvendig når følgende symptomer vises:

 • feber, svakhet;
 • smerte, hevelse;
 • stor størrelse abscess.

Symptomer markerer utbruddet av en intern inflammatorisk prosess, kjelen begynner å bli abscess.

Fjerning på sykehuset foregår under lokalbedøvelse. Brystet behandles med et antiseptisk middel. Snittet er laget med en skalpell, deretter fjernes den purulente kjernen. Såret behandles med en løsning av hydrogenperoksid. En drenering er installert i såret (sterilt gummibånd) for å fjerne pus. På grunn av anestesi opplever en person nesten ikke smerte og ubehag. Generell anestesi er ikke nødvendig.

Ytterligere behandling er foreskrevet av lege. Sårhelende salver, antibiotika brukes til å fjerne forseglingen. Med riktig operasjon vil det ikke komme tilbake.

Det er mulig å åpne den på sykehuset ved hjelp av alternative metoder:

Hvordan smelte en koking før prosedyren

Etter en foreløpig undersøkelse foreskriver legen operasjonstiden. For å gjøre kjelen modnet, brukes Vishnevsky's liniment eller ichthyol salve. Midler har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Legen vil forklare hygieneregler, under behandling er det uønsket å besøke badene, ta varme bad. Du kan vaske i dusjen.

Spesiell forsiktighet er ikke nødvendig før operasjonen. Hvis det er behov for å utføre en obduksjon hjemme, må du sørge for at kjelen er moden, du kan se stangen. Smør det med salver daglig (Levomekol, Vishnevsky), så sannsynligheten for selvbrudd vil øke. Det er viktig å behandle huden rundt med et antiseptisk stoff mot stafylokokker, kom ikke på sunn hud og forårsaket ikke tilbakefall av koke.

Hvordan gjennomføre en obduksjon hjemme

Det anbefales ikke å selv utføre obduksjonsprosedyren. Det er stor sannsynlighet for å få en infeksjon, ikke helt å fjerne pus fra såret. Undelete stang vil forårsake mer alvorlige komplikasjoner. Ekstrudering selv anbefales ikke av følgende grunner:

 • Spredning av infeksjon til andre områder av huden eller utseende av sepsis (mer alvorlige konsekvenser);
 • infeksjon ved manglende overholdelse av hygieniske og hygieniske krav;
 • utvikling av komplikasjoner i form av koker.

For en hjemmeåpning utføres følgende rekkefølge av handlinger:

 1. Fremskynde prosessen med modning av abscess. Vishnevsky eller ichthyol salve brukes til suppurasjonsstedet. Du kan bruke varme komprimerer. For dem, en varmtvann flaske eller håndkle fuktet med varmt vann. Komprimere endringer regelmessig. Prosessen med modning av abscess vil ta omtrent en uke.
 2. Prosessen med å åpne. Det berørte området behandles med et antiseptisk middel. Deretter punkteres et purulent hode med skarp saks eller en nål. Nålen eller saksen er desinfisert. Pus som har flommet ut ute, er rengjort med sterile servietter.
 3. Fjern stangen. Det skulle komme ut med pus og blod. Hvis han forblir inne, kan tilbakefall ikke unngås.
 4. Sårheling. For å unngå infeksjon og infeksjon, bruk antibakteriell salve. Sterile dressinger påføres daglig. Etter at såret opphører å fester, kan du søke sårhelende salve. Ligation må endres for å fullføre helbredelsen av såret.

Bryt kokekaret og uten inngrep. Hvis du kan se at absessen er nesten moden, bør du lage en steril bandasje, servietter for behandling av det resulterende såret.

Ikke prøv å sprekke eller klemme på kjele hos barn. Barnet blir vist til legen for videre behandling.

Post-mortem behandling

Korrekt omsorg for såret etter åpning er nøkkelen til raskere healing og forebygging av komplikasjoner. Hvis fjerningen fant sted på et sykehus, vil legen vaske såret med en antiseptisk oppløsning og påføre en bandasje. Han vil også gi informasjon om videre behandling, gi resept for salve. Med hyppige tilbakefall kan antibiotika og vitaminer foreskrives å være full. Det er viktig å øke immuniteten slik at kroppen kjemper mot bakterien selv.

Du kan ikke forlate hulrommet, det kan være en infeksjon, og den inflammatoriske prosessen vil starte på nytt. Bytt bandasje to eller tre ganger om dagen. Tørk nugget, gjenværende salve med en steril klut. Du kan vaske det antiseptiske såret: klorhexidin eller hydrogenperoksid. Gjør det bedre vattpinne fra gasbind. Pass på at det berørte stedet er rent og hemmet. Smør med antibakteriell salve og påfør et gazebånd. Men ikke stramt i huden puste.

Noen ganger forsegler seg i stedet for chiria. Det er knyttet til feil fjerning av stangen. Deretter må du konsultere en lege slik at han kan fjerne roten fra hårsekkelen. Det er nødvendig å smøre et furuncle etter åpning med sårheling og antibakterielle salver: tetracyklin, hydrokortison salve, solkoseryl.

Hvor mange koiler helbrede etter fjerning

Sårets helbredende tid etter fjerning av kjelen går alt annerledes, men tar i gjennomsnitt omtrent en uke. Healing avhenger av ulike faktorer, på størrelse med kjelen, og kroppens egenskaper. Ikke kjører og ikke komplisert chiry helbreder raskt og forårsaker ingen komplikasjoner. Regelmessig bruk av spesielle salver, endring av dressinger, vil akselerere helingsprosessen.

Uten bruk av narkotika og salver kan betennelse oppstå, noe som fører til flere betennelser - furunkulose. I beste fall vil et stygg arr bli uten riktig behandling.

Ikke vær lat og behandle såret i minst fem dager. Dersom du bruker Levomekol, begrense bruken av antibiotika til 5-6 dager, men ikke mer. Det er viktig å eliminere avhengighet til ovnens komponenter. Om nødvendig, skift det med en badevakt.

Helbredende symptomer er:

 • det berørte området føles den samme temperaturen som resten av huden;
 • dermis glatt, uten tetninger og tuberkler;
 • farge er ikke forskjellig fra resten av huden, det er ingen rødhet;
 • smertefulle opplevelser når berørt.

Hvis stedet der chyryak ble fjernet, begynte å skade, oppstrammet huden, bør du umiddelbart informere legen.

Hvorfor stiger temperaturen etter prosedyren

Å bli kvitt kyllingen på sykehuset eller hjemme, kan få noen komplikasjoner. Hovedtegnet på feil utført operasjon er utseendet på temperaturen. Vanligvis stiger kroppstemperaturen til 37 ° C. Varme indikerer utbruddet av betennelse. Legen din vil finne årsaken til betennelsen og foreskrive medisiner. I noen tilfeller er det nødvendig å gjenåpne og rense såret.

Etter prosedyren må du nøye overvåke den generelle helsetilstanden, eventuelle avvik (svakhet, kvalme, frysninger, feber) kan ikke ignoreres.

Konsekvensene av selvfjerning

Koket anbefales ikke å pierce, skjære gjennom eller ekstrudere deg selv. Konsekvensene av disse handlingene kan være alvorlige. I beste fall vil et arr forbli, noe som er ubehagelig, spesielt i den åpne delen av kroppen (ansikt, nakke, skuldre). I verste fall - utviklingen av komplikasjoner som medfører langvarig og ubehagelig behandling.

Konsekvensene av selvfjerning:

 1. Sepsis, abscess.
 2. Infeksjon av blodet og andre organer.
 3. Abscess.
 4. Kronisk furunkulose.

For å unngå uønskede konsekvenser bare når man refererer til kirurg eller dermatolog, vil legene fjerne koker uten risiko for komplikasjoner. Å kutte koker er ikke så forferdelig et fenomen for å ofre helse.

Flere Artikler Om Typer Acne