Furunculosis er en dermatologisk sykdom, ledsaget av dannelse av sår på huden.

Sykdommen påvirker de dype lagene i huden, og forårsakes hovedsakelig av stafylokokkinfeksjon. Det faktum at fokuset i den patologiske prosessen ligger ganske dypt, gir grunn til å si at etter lider av furunkulose kan arr oppstå på lokaliseringsstedet for de pustulære formasjonene.

Furunkulose kan forårsake flere betennelser i huden. Det er utsatt for hyppige tilbakefall, og kan forekomme i flere år. Sykdommen er ikke bare ubehagelig - det er veldig farlig, så det er årsakene til at manifestasjonen og behandlingsmetodene skal være kjent for alle.

Årsaker til furunkulose

Den forårsakende agensen av furunkulose og den eneste grunnen til dens utvikling er tilstedeværelsen av stammer av Staphylococcus aureus på menneskelig hud. Hos friske mennesker er disse mikroorganismer også tilstede, men utgjør kun en del av den kondisjonelt patogene mikrofloraen. Dette betyr at stafylokokker er under påvirkning av visse faktorer i stand til å gå videre til et massivt angrep som forårsaker utvikling av ulike sykdommer. En av disse er furunkulose.

For å gi opphav til sykdommen, er det nødvendig å skape gunstige forhold for stafylokokker. Disse er ofte mekaniske skader på huden: slitasje, riper, sprekker, kutt osv. Men det er umulig å utelukke effekter og andre faktorer som bidrar til utviklingen av furunkulose:

 • forgiftning;
 • scuffing på overflaten av epidermis;
 • hypotermi;
 • kroniske patologier;
 • forsømmer hygienevilkårene;
 • fedme;
 • diabetes;
 • alvorlig forgiftning av kroppen
 • mangel på vitaminer og mineraler;
 • bruk av visse grupper av legemidler.

Hyppige årsaker til furunkulose blir alvorlig stress, psyko-emosjonelle lidelser, svak immunitet, ikke i stand til å motstå angrep av patogener.

Utviklingsstadier og former for manifestasjon

Utviklingen av furunkulose skjer i 3 faser:

 1. Den første fasen er preget av dannelse av infiltrasjon. Huden rundt fokuset på betennelse rødmer, tykner og blir edematøs. Når berørt, er ømheten notert. Hårfollikelet er sett i midten av neoplasma.
 2. 3-4 dager etter dannelsen av infiltrasjon kommer nekrosestadiet. En stang begynner å danne seg rundt håret, inni som er pus og dødt vev. På overflaten av huden er det en rund abscess av hvit eller gulaktig farge. Over det er en tynn membran, som er utsatt for spontan åpning. Som et resultat oppstår uttrykket "chirya". Samtidig er det en nedgang i smerte og trykk i den delen av kroppen som påvirkes av kjelen. Hyperemi forsvinner gradvis, puffiness reduseres betydelig. I dette tilfellet snakker om "gjennombrudd chirya."
 3. Fase av helbredelse. På dette stadiet regenereres vevet i området av den skadede delen av kroppen. Hvis furuncle hadde imponerende dimensjoner, er det ganske mulig at etter å ha åpnet det, vil en person ha arr eller arr.

I gjennomsnitt går sykdommen gjennom alle 3 faser innen 10 dager.

Oftest kan kokes lokaliseres i området:

 • ansikter (nese, kinn, panne, ørebånd);
 • nakke (bak og sider);
 • underarmer;
 • alen,
 • lår;
 • baken;
 • mindre ofte - knær og skinner.

Ansiktet er det vanligste stedet for magesår. Koker som befinner seg over overleppen, i nesen og hørselsgangen er ganske smertefullt.

Klinisk bilde

I sonen der infeksjonen har skjedd, vises en liten abscess som omgir hårsekkelen. Etter noen dager fanger den patologiske prosessen hele follikkelen helt. Den kegleformede form av chirya er bestemt i utseende, innenfor hvilken det er purulent innhold. Neoplasmen når 3-4 cm i diameter, men hvis den ikke behandles, kan den øke.

Et inflammet (hovent og hyperemisk) hudområde vises rundt absessen. Når du berører det, er det en følelse av smerte, hvis kilde, ifølge sensasjonene, er inne i pustulær kapsel. Kombinasjonen av kjelen skjer 7-10 dager etter dannelsen, ledsaget av pus og utløp av stangen. Huden på den skadede overflaten gradvis cicatrizes.

Hvis kokeplassen har blitt ansikt eller nakke, inkluderer de ovennevnte symptomene økt kroppstemperatur og tegn på beruselse av kroppen. Muskelsmerter og kulderystelser kan oppstå. Ved alvorlig furunkulose forstyrres mimicry, pasienten lider av alvorlig hodepine.

Furunculosis på ansiktet - foto

Utseendet til furunkulose i ansiktet ved begynnelsen og sen utviklingsstadiet kan ses på bildet nedenfor:

diagnostikk

Furunkulose er ikke særlig vanskelig å diagnostisere. Til å begynne med utføres en grundig historie og en visuell undersøkelse av sårdannede hudområder. Basert på dataene som er innhentet, gjør legen en innledende konklusjon om sykdommens art.

Dersom det er tvil om riktigheten av diagnose, pasienten en ytterligere prosedyre kan tilordnes - bakteriell seeding å bestemme patologi av organismen. Under prosedyren oppsamles en liten mengde pustulært innhold for videre laboratorietesting.

En blodprøve er nødvendig, og immunologiske tester er utført. Hvis disse aktivitetene ikke gir et komplett bilde av sykdommen, utføres en detaljert instrumentell undersøkelse av pasienten. Men legene tar sjelden til slike diagnosemetoder.

komplikasjoner

Den viktigste komplikasjonen ved furunkulose er forekomsten av kosmetiske defekter forårsaket av arrdannelse. Dannelsen av sår er spesielt farlig hos mennesker med generell uttømming av kroppen. I slike pasienter er sykdommen ofte komplisert ved dannelse av en abscess (abscess) eller cellulitt (purulent fusjon) av huden og subkutant vev.

En stor fare er dannelsen av koke i overleppen. Herfra kan infeksjonen spre seg til hjernen med lymfe og venøs blodgass. Det kan også føre til utvikling av sepsis.

Venøs infeksjon forårsaker forekomst av tromboflebitt. Fra blodkarene trenger Staphylococcus gjennom dura materens bihuler, noe som fører til en alvorlig sykdom - basal meningitt. Det preges av dannelsen av ødem på ansiktet. Under palpasjon er det en fortykning av venene, pasienten kan klage på smerten.

Pasienten kan stige til en temperatur på 40 ° C og høyere, det er muskelstivhet. Pasienten klager over hodepine og sløret syn, han kan oppleve forvirring.

Hvis abscessene dannes på nakken eller skulderen, kan lymfadenitt utvikle - purulent betennelse i livmorhalsk lymfeknuter. Ved penetrering av Staphylococcus aureus i blodet, kan sår vises på de indre organene - leveren, nyrene, etc.

Komplikasjoner av koker kan forekomme i bakgrunnen:

 • forsøker å klemme eller punktere en furuncle;
 • barbering skade;
 • Feil behandling med bare lokale preparater (salver, geler, komprimerer).

Til ulike komplikasjoner av furunkulose fører sår, lokalisert på nesen eller i regionen av nasolabial trekant.

Hvordan behandle furunkulose?

For å gjennomgå en undersøkelse med videre utvikling av et behandlingsregime, er det nødvendig å konsultere en hudlege. Hvis absessen er nødvendig for å åpne, får pasienten en henvisning til en kirurg.

På behandlingstidspunktet er det nødvendig å begrense hygieniske prosedyrer og manipulasjoner som kan skade skallet av en umodentlig abscess. Du kan ta varme bad (men ikke varme, da de kan akselerere den patologiske prosessen), eller du kan tørke den berørte huden lett med antibakterielle midler. Det er nødvendig å omhyggelig behandle epidermis rundt abss for å forhindre spredning av infeksjon.

 • klemme absessen;
 • bruk av våt oppvarming komprimerer og lotioner;
 • masserer huden i området med purulente lesjoner.

Slike tiltak vil føre til forverring av situasjonen og nederlaget av andre vev.

diett

Når furunkulose nødvendig mat beriket med proteiner, inkludert de av animalsk opprinnelse. Av stor betydning og vegetabilsk fiber. Fra menyen er det bedre å ekskludere søtsaker og fett.

For utmattede pasienter utvikles en annen meny som nødvendigvis inkluderer:

 • frokostblanding med tilsetning av smør;
 • kylling bouillon;
 • damp fisk patties;
 • bakt frukt og grønnsaker, kjøtt;
 • gjærte melkprodukter.

Du må spise så mange bær, grønnsaker og frukt. Samtidig bør mengden konsumert allergifremkallende produkter, salt og krydder reduseres.

Lokal terapi

Hvis det bare er en koker, så uten risiko for gjentakelse, kan det bare behandles med topiske preparater. Terapi utføres hjemme i samsvar med noen få enkle regler.

 1. Barber håret rundt kjelen, prøv å ikke skade ham, men i hvert fall ikke å barbere absessen!
 2. Overflaten på neoplasma blir behandlet med kaliumpermanganat, deretter ichthyol. Det siste verktøyet brukes som en komprimering, som er pakket på toppen med et bandasje eller gasbind. Ichthyol brukes om morgenen og om kvelden. Før gjenbruk av salven skal rester av det forrige produktet fjernes med en bomullsull dyppet i varmt vann. Deretter behandles infiltratet med en alkoholoppløsning av salisylsyre eller borsyre.
 3. Hvis abscessen nettopp har begynt å danne, kan jod eller en brilliant grønn løsning brukes for å forhindre videre utvikling.
 4. For å forhindre ytterligere dannelse av en purulent kjerne, kan kjelen behandles med salisylsyre.
 5. Etter å ha åpnet absessen, bør stedet for dets plassering behandles med furatsilin hypertonisk løsning. Nyttig og vasker hulrommet til det resulterende såret med det antiseptiske legemidlet Chlorhexidin. Behandlinger bruker to ganger om dagen.
 6. Etter fullstendig rensing av såret fra pus, bruk applikasjoner eller dressinger med Vishnevsky's salve, Levomekol, liniment av Sintomycin, Erytromycin, etc. Forbindinger skal gjøres hver 2. dag, og sirkulære dressinger anbefales ikke. Kantene på de dyppede klutene festes forsiktig til sunn hud med tape.

Når koker på ansiktet på pasienten, må man følge sengestøtten og prøve å snakke så lite som mulig, for ikke å spenne musklene. Noen ganger kan det være nødvendig sykehusinnleggelse av pasienten på sykehuset.

Antibiotika for furunkulose

Behandling av flere kokoser utføres ved bruk av antibiotika. Preparater velges av legen individuelt for hver pasient, idet man tar hensyn til dataene som er oppnådd med antibiogrammet på sensitiviteten til stafylokokker til bestemte farmasøytiske midler. Ofte ty til bruk av systemiske (tablett) legemidler, mindre ofte - injeksjoner (intramuskulær eller intravenøs).

Generelt brukes bredspektret medisiner:

 1. Flemoksin eller Amoksiklav relatert til penisillin-serien.
 2. Cefalexin eller Ceftriaxon - fra cefalosporiner.
 3. Sumamed eller Clarithromycin - fra gruppen av makrolider.
 4. Lincomycin - fra linkozamidov, etc.

Behandlingsforløpet varer vanligvis 10 dager, men kan forkortes eller forlenges (sjelden) utelukkende av den behandlende legen.

Immunterapi og vitaminer

Maksimal effekt av antibiotikabehandling kan kun oppnås hvis det er parallell immunterapi og bruk av vitaminer. For å stimulere immunforsvaret er det tilrådelig å bruke:

 • multivitaminkomplekser som inneholder mineraler (sink, selen);
 • preparater basert på vitamin C og A;
 • vitaminkomplekser basert på gruppe B-vitaminer (spesielt når kroppen er utarmet og vedvarende fysisk eller emosjonell overstyring);
 • autohemoterapi (blodtransfusjoner);
 • stafylokokker-vaksine.

For å forbedre immunforsvaret er det viktig å organisere dietten ordentlig, gi kroppen riktig hvile og unngå unormaliteter i mage-tarmkanalen. Om nødvendig kan medisiner som normaliserer og støtter intestinal mikroflora foreskrives av en lege. Dette er spesielt viktig når du tar antibiotika.

Folkemidlene

Med en enkeltkoker kan behandling utføres ved hjelp av folkemidlene. Mange av dem kan brukes parallelt med de foreskrevne medisinske legemidlene. Nedenfor er de mest effektive oppskrifter for alternativ medisin for å bekjempe furunkulose.

 1. Bivoks i en andel på 100 g blandet med svovelgran, de nedre delene av løk og vegetabilsk olje. Den siste ingrediensen må først kokes, og legg deretter bare til voks og svovel. Etter en halv time, legg løkene i kokende masse, hvorpå den skal kokes i en time, fjern regelmessig skummet som dannes på overflaten av blandingen med en skje. Den avkjølte medisinen helles i bankene, og når den tykner, smmer de den berørte huden flere ganger om dagen.
 2. Klipp et blad av aloe og legg masse til å koke. Det er mulig å bruke grus tilberedt fra denne planten.
 3. Tørk såpe og bland med litt vann. Fukt en blanding av steril gaze eller bandasje, og fest til sårene. Det er nødvendig å bytte applikasjoner 4 ganger om dagen.
 4. Bland eggeplomme med 15 ml honning og en liten mengde mel. Legg litt vann og lage en kake, som da må påføres kokene.
 5. Smør de berørte områdene med avkok av horsetail eller eikbark.

Kirurgisk pleie

Med økningen av kjelen og nederlaget av friske vev av ham, utføres en kirurgisk obduksjon. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Under manipulasjonen åpnes absessen, innholdet blir fjernet sammen med stammen og hårfollikel.

Etter prosedyren påføres det en steril dressing på det behandlede området. Det er nødvendig å bytte det daglig, smøre hudområdet som har gjennomgått inngrep, med antiseptiske løsninger eller salver.

Sårhelingstiden varer fra 1 til 4 uker. Alt avhenger av hvilken størrelse såret hadde.

Noen ganger ved åpningen av absessen krever innføring av et dreneringsrør, gjennom hvilket pus vil bli tømt. Denne prosedyren bidrar til å forhindre re-suppuration.

Nylig er behandlingen av furunkulose utført ved hjelp av en laser. Denne terapien er smertefri og svært effektiv. Dessuten er det praktisk talt ingen arr igjen på behandlingsstedet.

forebygging

Du kan forhindre utvikling av furunkulose ved å følge disse enkle reglene:

 • hold kroppen ren og bruk bare individuelle håndklær og hygieneprodukter;
 • behandle skadet hud med antiseptiske midler;
 • unngå å klemme på akne og andre hudskader;
 • nøye overvåke dietten, med et minimum bruk mel, søt, stekt;
 • gi full fysisk aktivitet for å stimulere kroppens forsvar.

Sterk immunitet kan takle smittsomme prosesser og forhindre deres progresjon. Men hvis kullene likevel har dukket opp, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en lege for diagnose.

Slik koker du hjemme raskt

Årsaker til utvikling

- Den største etiologiske betydningen i utviklingen av furunkulose er Staphylococcus aureus, som kommer inn i hårsekkene eller sår på huden og forårsaker betennelse. Men en slik patologisk mekanisme er kun implementert på huden med en dårlig beskyttende funksjon:

 • tynn hud følsom for mikrotraumas;
 • betent hud påvirket av akne og akne;
 • hud med utilstrekkelig syreholdig mantel, ikke i stand til å forhindre betennelse;
 • hud macerated på grunn av dermatologiske sykdommer (eksem, atopisk dermatitt hos barn og atopisk dermatitt hos voksne);
 • unpeeled hud med tette smuss og fettporer.

- Fungal lesjoner i huden, noe som gjør huden svært sårbar. - Forringet leverfunksjon, som spiller en viktig rolle i rensing og avgiftning av blodet.

 • kroniske sykdommer (tuberkulose, pyelonefrit, hepatitt, tonsillitt);
 • metabolske lidelser (diabetes, fedme på bakgrunn av endokrine forstyrrelser);
 • langsiktig antibiotikabehandling;
 • langsiktig hormonbehandling;
 • behandling med cytostatika og andre legemidler som undertrykker immunitet i kreftpatologi.

For å forstå hvordan å kurere en koker på ansiktet, må du først forstå årsakene til utseendet.

Staphylococcus er stadig tilstede på overflaten av menneskelig hud. Dette er en mikroorganisme som kan forårsake ulike purulente infeksjoner.

Nitti prosent av stafylokokker som lever på menneskelig hud er harmløse stammer (grupper) og bare ti prosent er patogener. Dette forholdet er normen for en sunn person.

Furuncle eller furunculosis (multiple furuncles) vises under slike forhold når dette forholdet varierer sterkt. Dette skjer i følgende tilfeller:

 • i tilfelle ikke-overholdelse av regler om personlig hygiene
 • med hud mikrotraumas (kutt, riper);
 • med overdreven svette
 • med konstant kontakt av huden med giftige stoffer (for eksempel som et resultat av profesjonelt behov);
 • i tilfelle hudskader forårsaket av ulike sykdommer;
 • med vitaminmangel;
 • hormonelle lidelser;
 • med nedsatt immunitet.

Hvis du bestemmer deg for å behandle en kjele, bør du finne ut årsakene til utseendet på huden. Ren hud har en tendens til å hemme reproduksjon og vekst av mikroorganismer. Skitten hud har ikke slike egenskaper, derfor oppstår en koker på ansiktet og andre deler av kroppen. I enkle ord, årsakene til kjelen, som det kan ses på bildet - mangelen på riktig hudhygiene.

Før du behandler en koke, bør du eliminere risikofaktorene fra ditt liv, som inkluderer:

 • stress, kontinuerlig depresjon;
 • svekkelse kroppens forsvar;
 • svekkende sykdommer;
 • AIDS;
 • diabetes og noen andre immunkompromitterende sykdommer.

På den innledende fasen, fremtiden furuncle, som kan dømmes av bildet ser ut akkurat som en enkel kvise. Men over tid begynner betennelsen å øke og en purulent kjerne danner i midten.

Etter ca en uke, som vist på bildet, åpnes den, pus utløper, staven blir fjernet. Etter dette begynner betennelsen i huden å passere sakte, rødheten forsvinner, men et lite arr gjenstår i stedet for det tidligere furuncle.

Koking kalles prikkdannelsen av betennelse på huden, som preges av overfladisk rødhet, hevelse og opphopning av pus. Dette skyldes det faktum at hårsekken (follikel) er blokkert, og subkutant fett begynner å samle seg i det, noe som er et gunstig miljø for reproduksjon av bakterier og provoserende infeksjoner.

Størrelsen på kjelen kan være i diameter fra 0,5 mm og nå 3-4 cm. En person føler vanligvis en konstant bankende, pressende og vondt smerte på stedet for betennelse, og når den blir rørt eller litt presset, øker den og blir skarp og rive..

Furuncles har favorittsteder der deres formasjon forekommer oftere enn andre. Dette er områder hvor det er konstant irriterende effekt på huden (barbering, kontakt med tett eller hardt tøy osv.), Samt overflaten av kroppen, utsatt for rask eller permanent forurensning.

Slike områder kan være ansikt, hodebunn, skuldre, bakder, kjønnsområde og hofter. Spesielt problematisk og farlig er dannelsen av koker på ansiktet.

Hva kan provosere utviklingen av en slik ubehagelig sykdom:

 • penetrasjon av bakterier og skadelige mikroorganismer i follikkelen gjennom skader (sår, slitasje, riper osv.)
 • brudd på hygienregler: i lang tid er huden ikke utsatt for renseprosedyrer
 • overdreven svette
 • sensitiv hud
 • konstant eksponering for giftige eller kjemiske stoffer (arbeid, kosmetiske prosedyrer, etc.)
 • hormonell svikt
 • redusere kroppens beskyttende funksjoner - immunitet på grunn av alvorlige sykdommer (for eksempel diabetes), stress, vitaminmangel
 • hudsykdommer (teenage akne, eksem, etc.)
 • tendens til økt dannelse av subkutant fett
 • kjøling
 • leversvikt eller andre sykdommer i leveren - organet som er ansvarlig for rensing
 • langsiktig bruk av antibiotika
 • funksjonsfeil i fordøyelsessystemet og metabolisme.

Utseendet til en furuncle betyr ikke at du har furunkulose, men hvis du ikke nøler med å behandle behandlingen, kan det føre til nye pustler.

Det er flere grunner til å koke på ansiktet:

 1. Kontakt med mikrober (Staphylococcus aureus) i hårsekkelen. Dette er den vanligste årsaken. Det er forbundet med dårlig immunitet;
 2. Svampen som gjør huden mest utsatt for ulike bakterier;
 3. Leverproblemer. Derfor kommer mikrober inn i blodet;
 4. Dårlig immunitet og dårlig metabolisme. Alt dette fører til forskjellige hudsykdommer;
 5. Kroniske sykdommer i lungene, nesen, halsen. I dette tilfellet sprer betennelsen seg ganske enkelt under huden.

I motsetning til myter, kan det ikke oppstå kulde i kulde. Hvis du har en forkjølelse, kan immuniteten svekke deg. Og dette kan føre til et slikt problem.

Også, disse akne vises ikke fra kulde. De er ikke et resultat av skade eller magi. Dette er en bakteriell sykdom. Og det må bare behandles med medisiner.

Behandling av koker på ansiktet

Koker elsker smuss. I perioden med "modning" koker, vasker du ofte ansiktet og bytter putevar på puten. Inntil kjerne har dannet seg på akne, kan du behandle det:

 • Alkohol 70%;
 • Infusjon av calendula;
 • furatsilinom;
 • Enhver antibakteriell løsning.

Dette vil forhindre spredning av infeksjon. Og for å gjøre denne utdannelsen mer sannsynlig å modne, er det verdt å bruke fysioterapi. Spesielt er UV-strålingsprosedyrer foreskrevet. Den samme tilnærmingen er nødvendig for sårheling.

Ikke varm opp problemstedet. Det kan være farlig. Prøv ichthyol patch. Det bidrar til behandling av koke. Men ikke bruk Ichthyol salve.

Hvis problemet er kronisk, bør antibiotika brukes. Og hvis denne kvise ikke åpner seg, er det nødvendig med kirurgisk inngrep. Alt dette kan kun gjøres av en lege.

Hva er patologi?

Furunkulose i ansiktets hud krever alltid behandling - men kompetent, og derfor - foreskrevet av lege. Betennelse kan påvirkes på flere måter - medisinering, kirurgi, fysioterapi. Også behandling av betennelse utføres ved bruk av tradisjonell medisin.

Narkotika terapi

Fra koker effektivt hjelper autohemoterapi. Essensen av metoden er som følger - en pasient er tatt blod fra en vene, og deretter injiseres intramuskulært uten å nøle et minutt. Metoden utføres på ethvert stadium av furunkulose. Det er rettet mot å forbedre immunforsvaret: høy kroppsresistens er en uunnværlig tilstand for å eliminere betennelse.

Gruppe B-vitaminer og antibiotika brukes også til autohemoterapi. Hvis pasienten er predisponert for utvikling av furunkulose, anses metoden som et alternativ til antibiotikabehandling og en stor mengde medisinering.

Hvis det oppstår betennelse i ansiktets hud, bør det purulente elementet behandles med en antiseptisk løsning - "Klorhexidin", salicylsyre. Det er kategorisk kontraindisert å bruke på alkohol kokes 96% konsentrasjon av etanol, og med en sensitiv type deksel - til og med 70%. Dette kan forårsake brannskader.

I tillegg foreskriver legen behandling av den underliggende infeksjonen eller lidelsen som forårsaket inflammatorisk prosess.

Konservativ terapi - bruk av salver

For rask eliminering av koker brukes disse typer salve:

 1. "Baneocin" er en effektiv kokosalve som gir en antiinflammatorisk effekt på fasen av modning av suppuration. Undertrykker den patologiske prosessen, fremmer vevshelsen.
 2. Ichthyol salve fra kokos brukes oftest. Tilstedeværelsen av bjørk tjære i sammensetningen lar deg raskt evakuere pus fra kilden til betennelse. Så helbreder såret ganske raskt.
 3. Vishnevsky salve - et klassisk stoff i sammensetningen av det terapeutiske programmet for furunkulose. Drener pus, hjelper huden å komme seg.
 4. "Levomekol" er en effektiv salve som bidrar til å sanitere det berørte området under furunkulose, evakuere pus, helbrede skadede vev. Et alternativ til stoffet er streptocidal salve.

Vi må ikke glemme at hver av disse legemidlene har en liste over kontraindikasjoner, som bør leses ved å lese instruksjonene.

Bruken av tradisjonelle behandlingsmetoder

Furunkulose er kontraindisert for å behandle utelukkende av folkemetoder. At sykdommen ikke fører til komplikasjoner eller død, bør bare en lege foreskrive behandling.

Tegn på sykdom

Sykdommen kjennetegnes av utseendet på et inflammatorisk sted rundt hårfollikel. Størrelsen på utdanningen avhenger av utviklingsstadiet av prosessen og kan nå en valnøtts størrelse. Ved begynnelsen av sykdommen er furuncle liten i størrelse, men preges av ømhet og hevelse. Betennelsen er rød og øker gradvis i størrelse.

Det er viktig! I utgangspunktet kan kjelen kureres hjemme, men hvis det ikke er noen forbedring etter tre dager, er det nødvendig med hjelp fra en spesialist.

Hjemmebehandling

Sørg for å behandle hendene med antiseptiske midler etter eller før kontakt med såret. Påfør antimikrobielle løsninger til kjelen bør være nøye 3 ganger om dagen, uten å forårsake skade. For å øke modningen av kjelen, bruk en varm komprimering til den i 20 minutter. Etter slike prosedyrer lukkes furuncle med en medisinsk serviett.

Det er viktig! Kok forbudt å skrape, massasje og åpne.

Bare hvis den åpnet seg, er det lov å forsiktig fjerne pusen, hvoretter det er nødvendig å behandle såret med et antiseptisk middel. En bandasje påføres betennelsen, og disse prosedyrene gjentas til fullstendig helbredelse. Ved alvorlig smerte anbefales smertestillende medisiner.

Ikke bruk antibiotika-baserte medisiner uten utnevnelse av en spesialist. Etter å ha rørt ved koker, vask hendene, da bakterier kan provosere forurensing av mat og andre ting som du vil røre.

Video - Behandling av koke

Enkelt betennelser som ikke er på ansiktet, kan behandles hjemme. For å gjøre dette, bruk salver, trekke pus og folkemessige rettsmidler. Med riktig tilslutning til anbefalingene, bør kjelen helbrede innen en uke.

Det er mulig å behandle furuncle hjemme, men dette bør gjøres etter å ha konsultert en lege.

Iktyolsalve har gode helbredende egenskaper. Det bør påføres de berørte områdene i ansiktet med et tynt lag to eller tre ganger om dagen, en gauzeforbinding bør påføres applikasjonsstedet. Ikke gni salve. Varigheten av behandlingen bestemmes kun av legen.

forebygging

Forebygging av sykdommen inkluderer tiltak for å styrke kroppens immunsystem og forhindre infeksjon av patogene bakterier. Disse inkluderer:

 1. Ta et bad eller en dusj en gang om dagen.
 2. Du kan ikke ripe og ripe huden med betennelse.
 3. Det anbefales å gjennomgå en årlig medisinsk undersøkelse for å oppdage inflammatoriske sykdommer på et tidlig stadium.
 4. Behandle sår og kutt med antiseptisk.
 5. Spis riktig og gi opp dårlige vaner.
 6. Regelmessig bytte av sengetøy.
 7. Bruk av vitaminer for å forbedre immuniteten.

Det er mulig å behandle en furunkel ved hjelp av komprimerer, salver eller antibiotika, men bare en spesialist bør utpeke dem.

Koker har ikke en klar lokalisering, de kan vises på hvilken som helst del av kroppen.

Jo før kokerbehandlingen starter, jo raskere blir stadiene av modningen.

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Symptomer på koiler

Selvmedisinering kan forårsake phlegmon med videre spredning av bakterier. Når pus presses ut av hender eller vakuumbanker, oppstår for tidlig disseksjon, noe som fremkaller videre infeksjon. Hvis stangen ikke er helt ut, er det enda mer betennelse som krever langvarig behandling.

Det er viktig! Når en svingningssone vises, påføres natriumsalisylat på betennelsen tre ganger om dagen, som er festet med en tørr dressing.

Med et stort antall furunkler på kroppen, anbefales det å ta varme, men ikke varme bad, med tilsetning av kaliumpermanganat. Huden som ligger rundt betennelsen behandles med en konsentrert løsning av furatsilina. Fjerning av pus utføres under anestesi.

Etter fjerning av pus blir såret behandlet med peroksid og bruk av følgende legemidler er foreskrevet:

 1. Levomekol.
 2. Erytromycin salve.
 3. Syntomycin salve.

På scenen av utseende av granulasjonsvev, blir Vishnevsky Balsam og Ichthyol salve påført. Dette hjelper hastighet helbredelse og hindre gjentakelse av betennelse. UHF-terapi er indikert. Å ta antibiotika er nødvendig for en kronisk type sykdom eller abscessdannelse av betennelse.

For å øke kroppens immunsystem blir følgende vist:

 • ozon terapi;
 • tar vitaminer;
 • gamma globulin;
 • autotransfusjon.

Kokene i ansiktet er oftest ensomme, men noen ganger vises flere stykker samtidig, denne sykdommen kalles furunkulose. Den akutte form er preget av dannelsen av flere utbrudd, de utvikler seg og modnes nesten samtidig.

Den kroniske formen av sykdommen har en langsiktig form, når en betennelse passerer, dannes en ny, og dette er forsinket i lang tid. Den viktigste årsaken til sykdommen er en stiftinfeksjon.

Kok på ansiktet er en betennelsessykdom i ansiktets hud, som er preget av dannelse av pus i infeksjonsområdet i hårsekkelen. Det inflammatoriske fokuset danner patogen flora, det er provosert av Staphylococcus aureus. Dessuten kan patogener av sykdommen være soppinfeksjoner av huden, streptokokker.

En mikroorganisme, en gang i et gunstig miljø, begynner å formere seg aktivt, danner hevelse og forårsaker kløe og ømhet rundt lokaliseringen. Gradvis blir huden tettere og rød. Infiltrer øker til flere centimeter, mer komprimert og hevelse. Sårhet øker.

Etter tre eller fire dager dannes en nekrotisk stang som stikker ut over hudoverflaten i den sentrale delen av infiltraten. Det ser ut som et purulent lok, kalt en purulent pustule.

Temperaturstigning er sannsynlig. Fokuset på betennelse blir enda mer smertefullt.

Deretter blir den tynne huden over pustelen revet og utladningen av pus begynner. Samtidig føler personen seg en reduksjon i smerte symptomet.

Kjennetegnet ved utvelgelsen av den såkalte purulente staven - fast utskilt karakteristisk for pus farge.

Når det purulente innholdet kommer ut av vevet, senkes hevelsen og betennelsen. Et lykt arr er dannet, med tiden det blir svakt og blir nesten umerkelig.

Behandling av furunkulose i ansiktet, på grunn av plassering og sannsynlige komplikasjoner, krever en omfattende og kompetent tilnærming. Det tilsvarende komplekset av terapeutiske tiltak er utviklet av en hudlege, og pasientens oppgave er å strengt utføre dem.

Hvis løpet av furunkulose er alvorlig og ledsages av feber og symptomer på rus, er sykehusinnleggelse og sykehusbehandling nødvendig. I andre tilfeller vil legen forklare i detalj hvordan å behandle kjelen på ansiktet hjemme, men noen prosedyrer kan kun utføres i en medisinsk institusjon.

 • Lokal antiseptisk behandling

Før modningen av furuncle behandles fokuset på betennelse med 70% alkohol, salicylalkohol eller kalendeltinktur, furatsilinoppløsning, Xeroform-pulver. Dette er gjort for å forhindre spredning av infeksjon.

Området med betennelse, uten trykk og plutselige bevegelser, tørkes forsiktig med et passende antiseptisk middel flere ganger om dagen, det er nødvendig med hyppig bytte av sengetøy.

Å bestemme utviklingen av koker i de tidlige stadiene er ikke lett, fordi symptomene ligner på andre hudsykdommer. Men utviklingen av denne sykdommen går gjennom en rekke faser, som gjør det mulig å nøyaktig diagnostisere:

 • Fase nummer 1. Staphylococcal infeksjoner er preget av utseende av kløe i fokus for betennelse, og her vil det være et sterkt ønske om å klø det berørte stedet.
 • Fase nummer 2. På dette stadiet er det allerede mulig å forstå at en kjele utvikler seg. Det er rødhet, hevelse av vev på dette stedet. Formasjonen i seg selv har en konisk form, noe som betyr at follikkelen er fylt med pus, som har en tendens til å komme ut og skaper smertefulle trekkfølelser.
 • Fase nummer 3. Den mest smertefulle og ubehagelige perioden av denne sykdommen. Det er en modning furuncle, som er ledsaget av sin maksimale vekst. Personen føler seg konstant smerte, øker når den trykkes. På dette stadiet kan du legge merke til dannelsen av en svart prikk (nekrotisk stang) på toppen av kjeglen, og rundt den en klynge av pus. På denne tiden kan en person føle seg svak og svimmel, og det er stor sannsynlighet for at temperaturen vil stige.
 • Stage nummer 4. Det oppstår 6-8 dager etter at de første symptomene vises. På denne tiden er det en mykning og avvisning av den nekrotiske staven, og med den de purulente formasjoner. Follicleet er ryddet, og lar plass til fylling med bindevev.
 • Fase nummer 5. Rekonstruktiv: smerten går vekk, såret er strammet, ødemet avtar, trivselet forbedrer seg. Etter såret i stedet for koker, vil arret forbli, som til slutt vil redusere eller forsvinne helt.

Koking i ansiktet er dobbelt farlig fordi en rask spredning av infeksjonen er mulig på grunn av den spesielle strukturen i ansiktsblodsystemet og skallen. Det er representert av et stort antall små fartøy som ligger nært til hudoverflaten, anastomoser av intrakraniale vener (steder av forgreningsfartøy) og fravær av venøse ventiler, som sikrer rask spredning og infeksjon av andre organer.

Furunkulose er en ganske vanlig sykdom som påvirker både barn og voksne.

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Hvordan skille furuncle på ansiktet fra den vanlige pimple?

Vanligvis er diagnosen ansikts furunkulose ikke et problem, siden dette inflammatoriske elementet har de karakteristiske egenskapene:

 • tett infiltrert område som ligger dypt i huden;
 • mer, i forhold til akne, fokuset på betennelse;
 • en gradvis økning i størrelsen på fokuset på betennelse;
 • purulent hode i den sentrale delen av det inflammatoriske elementet (det dannes ikke umiddelbart);
 • betydelig ømhet i det berørte hudområdet, forverret kraftig ved å røre eller flytte ansiktsmuskler, vaske osv.

Kjelen har alltid en bakteriell etiologi. Dette betyr at en bestemt mikroorganisme i fokus for betennelse reagerer aktivt.

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til den vanlige pimple, er kjelen fra de aller første dagene svært smertefull når den berøres. en liten hevelse rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til rødhet i ansiktet, må du i hvert fall ikke skade huden, ikke gni eller trykk på sårpunktet slik at den inflammatoriske prosessen ikke går til nærmeste vev. Behandle stedet med en antiseptisk væske!

Kostholdsterapi

Å tilfredsstille kroppen med næringsstoffer er den primære oppgaven for pasienten som sliter med furunkulose og ønsker å forhindre utseende av nye formasjoner. Det er tilrådelig å gå inn i kostholdet av friske grønnsaker og frukt, urter, nøtter.

Godteri, fett og krydret mat er kontraindisert. Det samme gjelder baking. Ovenstående måltider bør erstattes med vegetarisk suppe, salater, magert kokt kjøtt og fisk, fettfattige varianter, dampet. I stedet for søtsaker spiser tørket frukt, honning i begrensede mengder. Det anbefales ikke å drikke sterk kaffe og te, alkohol. Kast kakao fortrinnsvis.

En slik diett vil hjelpe pasientens kropp til å øke immuniteten, stoppe infeksjonen og forhindre ytterligere dannelse av koke.

Hvilke tiltak kan ikke gjøres under behandlingen

Den første og viktigste regel - i intet tilfelle kan ikke klemme kjelen! Vanligvis kan ingenting klemmes på ansiktet, og furuncle er enda mer. Våt komprimering bør ikke påføres inflammasjonsstedet, siden mykning av vevet vil føre til smittspredning. Du kan ikke bruke Vishnevsky salve mens det er en purulent kapsel.

Forsøker å klemme ut pus som har dannet seg (og det er veldig vanskelig å gjøre dette, og mange gjør en stor innsats for å prøve å klemme ut), fremmer personen selv infeksjonen enda dypere inn i vevet, deler av stangen med infeksjonen forblir, noe som fører til generalisering av infeksjonsprosessen.

Selv om slike forsøk er kronet med suksess, på grunn av uheldig og traumatisk handling, vil den betente huden bli forstyrret. I fremtiden vil det uunngåelig bli en stygg og irreversibel arr i stedet for furuncle.

Og selvfølgelig er det umulig å selvmedisere - bare legen er kompetent til å gi avtaler og utføre medisinske manipulasjoner.

På et hvilket som helst tidspunkt er kjelen strengt forbudt å skade. Ikke prøv å klemme kjelen, selv om den fortsatt er ganske liten.

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

konklusjon

Koker av ansiktets hud - et vanlig dermatologisk problem. Prescribing, tilsyn og, om nødvendig, bare legen skal erstatte behandlingen.

Spesialisten vil identifisere en feil i pasientens kropp og gjøre en terapeutisk tilnærming. Med hensyn til hygiene og ernæring, kan den riktige vekslingen av arbeid og hvile, rettidig eliminering av akutte patologier, utseendet på hudsykdom unngås.

En koking på ansiktet er en ubehagelig og til og med farlig hudsykdom som må tas alvorlig.

Ansiktsskjel: årsaker og behandling

Så snart et utslett ser ut på huden, skaper det alltid ubehag, spesielt hvis problemet oppstår i ansiktet. Kviser og akne kan herdes raskt, men koker reagere på langsiktig terapi.

Koker ikke bare for mange ubehagelige symptomer og gir et unaestetisk utseende, men kan også gi alvorlig skade på helsen. Derfor må du vite for nøyaktig hvilke grunner de oppstår og hvordan bli kvitt dem.

Furunkulose - purulent-nekrotisk betennelse. Den viktigste prosessen med betennelse forekommer i hårsekkelen, slik at den kan påvirke ikke bare sebaceouskjertelen, men også nærliggende bindevev.

I medisinsk praksis kaller de furunkulose, men for de fleste kalles navnet som vanlig, som de kalles av folket.

Hva er en koke

Furunkulose kan forekomme på hvilken som helst del av kroppen, men bare i ansiktet. Som praksis viser, forekommer det oftest enkeltkoker i den maksillofaciale regionen. Hvorfor? Faktum er at det er mange aktive sebaceous kjertler i denne sonen. Hos menn kan en kjele hoppe under et skjegg eller skjegg.

Hvor skjer ellers furuncle?

 • nasolabial trekant eller på haken;
 • kinn, panne og nær ører;
 • nesevinger, leppekontur.

Ikke mange mennesker vet hvordan å skille en koking fra akne, eller for eksempel fra en enkel akne, så se på de viktigste kjennetegnene.

Furuncle, i motsetning til pimple, har et ganske tett infiltrert område, og det ligger dypt i epidermisene. Dens størrelse er større enn en enkel pimple, da det inflammatoriske fokuset akkumuleres, blir furuncle enda større.

I den sentrale delen dannes ikke et purulent hode, en person har alvorlig smerte når man trykker på kjelen. I tillegg øker det smertefulle symptomet med bevegelse av ansiktsmuskler og selv når det vaskes.

Alle bør forstå at, i motsetning til en kvise, er en koking bakteriell i naturen og derfor mikroorganismer som forårsaker at den inflammatoriske prosessen former seg raskt.

Ved forsinket behandling oppstår det alvorlige komplikasjoner. For eksempel: meningitt, sepsis, lymfadenitt eller phlegmon. Mindre vanlige symptomer på flebitt eller trombose i bihulene i meningene.

Ansiktsspyler - Årsaker

Furunkulose oppstår av flere årsaker. Fra siden av økologisk betydning, kan Staphylococcus aureus tjene i sin utvikling, som igjen begynner å aktivt undertrykke hårsekkelen. Et inflammatorisk fokus er dannet på lesjonsstedet og er lett å få øye på.

Umiddelbart merker vi at skader på hårsekkelen eller sår på huden oppstår bare hvis personen har tynn hud, har akne eller kviser, er ikke nok syrefettmantel, og også dersom det er en dermatologisk sykdom.

Ytterligere grunner:

 1. Tilstedeværelsen av sopplidelser på huden i ansiktet.
 2. Med nedsatt leverfunksjon (kroppen utfører en svært viktig funksjon, nemlig, det renser og avgifter blodet). Derfor er det ikke bare problemer i leveren, det påvirker hele kroppen.
 3. Lav immunitet.
 4. Furunkulose oppstår når en pasient har kroniske sykdommer, for eksempel: pyelonephritis, hepatitt eller tonsillitt.
 5. Dersom metabolske forstyrrelser forekommer, spesielt tilstedeværelsen av diabetes mellitus i historien.
 6. Langvarig bruk av sterke antibiotika eller hormonelle legemidler. Det har vært tilfeller der det oppstod koking på ansiktet ved behandling av onkologiske patologier med cytostatika, fordi disse stoffene er i stand til å undertrykke immunforsvar.
 7. Med nedsatt metabolisme.
 8. Vitaminmangel.

I tillegg til de ovennevnte årsakene kan furunkulose også forekomme mot bakgrunnen av kroniske infeksjoner hos en pasient. For eksempel: rhinitt, bihulebetennelse.

Ansiktsskjel - symptomer på utseende

Det er flere stadier, som hver har sine egne egenskaper i det kliniske bildet.

Første etappe - infiltrering Mikroorganismer som trenger inn i et gunstig miljø for dem, begynner å sprede seg aktivt. På tidspunktet for reproduksjonen oppstår en liten hevelse, kløe og ømhet. Over tid blir det berørte området tett og begynner å bli rødt.

Andre etappe - suppuration. Etter ca 3-4 dager begynner en ekte nekrotisk stang å danne, og den stikker ut over epidermisene. Den purulente hetten, som danner i den sentrale delen av infiltreringen selv, er fylt med purulente pustler. På dette stadiet kan temperaturen stige. Når det gjelder smerte tegn, blir det mer uttalt. På scenen av suppuration begynner å skille seg ut fra kokerpus.

Tredje trinnet - healing. Pus kommer ut av vevet, svelling avtar gradvis og betennelse fra huden kommer av. På det stedet der det var en furuncle tidligere, er det nok lyst hule. For å eliminere arret, brukes spesielle lokale preparater, i begynnelsen forsvinner den gradvis og er da ikke merkbar i det hele tatt.

Kok på ansiktet - behandling

Hvis det er enkeltutslett i ansiktet på huden, kan de herdes uavhengig. I tilfelle av omfattende lesjon er det nødvendig å konsultere en hudlege.

Kampsregler:

 1. Behandle med antibakterielle midler. Behandling utføres ikke bare det berørte området, men hele ansiktets område.
 2. På infiltreringstidspunktet er det ikke verdt å bruke jod eller strålende grønt. Hvis du klemmer deg selv og går til en lege, kan det være vanskelig å se.
 3. Ikke ta sine egne antibiotika og folkemidlene. Behandlingen er kun foreskrevet av en lege.

En person med et slikt problem må overholde standard behandlingsstadier.

stadier

Bruk av antiseptika. Behandlingen utføres med 70% alkohol, og du kan også bruke calendula tinktur. Riktig behandling vil bidra til å forhindre spredning av infeksjon. For å tørke huden uten skarp trykk, bør bevegelsen være glatt.

For behandling foreskriver legene antibakterielle og antimikrobielle legemidler. Midler eliminerer suppuration og dreper den forårsakende agensen av furunkulose. Slike rusmidler har anbefalt seg godt: Oflokain og tetracyklin.

Tilleggsliste over antibakterielle legemidler til behandling:

 1. Gruppe makrolider: Sumamed, Klacid.
 2. Aminoglykosidgruppe: Amikacin.
 3. Gruppe tetracyklin: Minocyklin.

Prescribe narkotika med et trekkspektrum av handling. Midlene er rettet mot dannelsen av pustler i tidligere stadier, slik at det kan brytes gjennom. Slike legemidler som Dioxisol og Levomekol, supplement lindrer hevelse og har et godt helbredende spekter av handling.

I tilfelle av alvorlige symptomer og omfattende skade, foreskriver dermatologer medisiner for intern bruk.

 1. Hvis feber stiger og alvorlig smerte oppstår, er Lincomycin foreskrevet. Legemidlet begynner å virke 2-3 timer etter påføring.
 2. Kombinert rusmiddel. Foreskrevet Amoxiclav, har et utprøvd bakteriedrepende virkningsspektrum. Hvis en allergisk reaksjon på Amoxiclav oppstår, er Augmentin foreskrevet.

I den endelige fasen av narkotikabehandling foreskrives legemidler som stimulerer regenerative prosesser. Brukt: Iktyol eller sink salve.

Med tilbakevendende furunkulose foreskrives immunostimulerende legemidler med et bredt spekter av virkning. For eksempel: T-aktivin eller Rinoleukin.

Fysioterapi behandling

Medikamentterapi tar sikte på å koble raskt og for å eliminere symptomer. Hvis absessen ikke går i stykker, er en ekstra fysioterapeutisk prosedyre foreskrevet.

 1. Ultralydbehandling.
 2. Ultrafiolett stråling.

For rask åpning kan du bruke laserbehandling (tørr varme).

Kirurgisk behandling

Hvis medisinering ikke gir et positivt resultat, er kirurgisk fjerning av kjelen allerede i gang.

Utlagt til den klassiske fjerningen. En skalpell skjæres gjennom vevet, deretter fjernes purulent-nekrotisk innhold. Etter åpning utføres behandling med antiseptisk middel og bindingen påføres.

Laserfjerning er mindre vanlig. I dette tilfellet brenner dermatologen kjelen. Denne metoden har en betydelig fordel, i motsetning til den klassiske behandlingen - det er ingen ubehagelige arr i ansiktet.

Kok på ansiktet hjemme behandling

Tradisjonelle oppskrifter brukes ikke bare i dermatologi, men også for mange andre sykdommer. Før du bruker oppskriftene beskrevet nedenfor, er det nødvendig å konsultere en lege, dette vil bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Med kokker i ansiktet hjemme, kan du lage en oppskrift basert på løk. Bake løk i vindlever, så snart det er avkjølt, klipp og fest til det berørte stedet. Hold en løkpakke i en time.

For enkelhets skyld kan løk reves, blandes med kamferolje. Den resulterende blandingen må være forsiktig festet, og deretter festes med en gips.

Svart brød hjelper til med å fjerne tegn på betennelse og raskt ta ut pus ut. Sug litt krummebrød i varm melk, tilsett en klype salt og bland godt. Fest våpenet til det berørte stedet, dekk med pergamentpapir på toppen, legg deretter en gasbind og fest alt gipset. Denne komprimeringen kan holdes i 4 timer.

Når kokes ofte, foreskriver legene forskrifter basert på propolis. Det vil ta et lite stykke propolis og smør, bland i forholdet 1: 4. Deretter oppvarmes i et vannbad i en og en halv time. Rør hele tiden, ikke koke. Så snart massen avkjøles litt, kan du smøre problemområder 2 ganger om dagen.

Dermatologi anbefalinger! IKKE: Klem kjelen, bruk ikke våte kompresser (tinkturer og avkok) i behandlingen, ellers vil alt dette føre til aktiv spredning av infeksjonen og komplisere problemet.

Til slutt bør det bemerkes at kokt kan føre til alvorlige komplikasjoner, så du bør ikke behandles alene, ta kontakt med en lege ved de første tegnene.

Flere Artikler Om Typer Acne