På huden hos barn, spesielt hos ungdom, ofte små pustler - akne. Dette er ubehagelig, men ganske herdbart og i det vesentlige ufarlig. Mye mer farlig er forekomsten av en stor abscess i huden, en koke. Det er dannet rundt hårfollikkelen, som sprer seg til det omkringliggende vevet.

Hvis kullene blir flere, vises en etter hverandre, er dette fenomenet allerede kalt furunkulose. Denne pustulære sykdommen gir stor lidelse for barnet, og hvis det blir ubehandlet, kan det få alvorlige konsekvenser for helsen og til og med barnets liv.

Hva er årsaken til furunkulose?

Årsakene til furunkulose er flere.

Suppuration forårsaker i hovedsak Staphylococcus aureus, som normalt finnes på nese og tarms slimhinne, uten å forårsake noen smertefulle fenomen. Hvis det kommer på huden, kan denne mikroorganismen trenge inn i den (hvis det er inngangsporter: riper, slitasje og andre mikrotrauma) og forårsaker en inflammatorisk prosess.

Men selvfølgelig har mange barn hud mikrotraumas, men de utvikler seg ikke noe kokt! Følgelig er mekanismen for dannelsen av denne sykdommen ikke så enkel.

Faktorer som bidrar til forekomsten av furunkulose er delt inn i lokal og generell. Ifølge forskerne kan bare en kombinasjon av faktorer fra første og andre grupper føre til utvikling av furunkulose.

Lokale risikofaktorer:

 • slitasje, riper, slitasje, riper på huden, det vil si brudd på integriteten til huden;
 • hudkontaminering, dårlig hygiene;
 • blokkering av ekskretjonskanalen i sebaceous kjertelen;
 • allergiske hudsykdommer.

Generelle risikofaktorer:

 • redusert immunitet;
 • kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen, inkludert dysbakteriose;
 • metabolske forstyrrelser;
 • endokrine sykdommer (diabetes, etc.);
 • sykdommer i nervesystemet;
 • anemi (anemi);
 • hypovitaminosis;
 • fysisk utmattelse på grunn av underernæring (underernæring hos små barn og anoreksi hos ungdom);
 • vanlig fysisk utmattelse (for eksempel for skolebarn som er aktivt involvert i sport);
 • hyppig overoppheting eller tvert imot overkjøling;
 • tilstand etter alvorlig sykdom.

I tillegg er det dessuten blitt identifisert varianter av Staphylococcus aureus, som er vellykket motstandsdyktig mot immunforsvarets beskyttende virkning. Forskere mener at furunkulose oppstår hos barn som er bærere av disse spesielle stammene av stafylokokker.

Symptomer på koiler

Vanligvis vises en enkelt furuncle på et barns hud i begynnelsen, og går gjennom 3 stadier av utviklingen:

Infiltrering manifesteres av utseendet på huden på et bestemt sted (ofte i mikrotraumer) av et tett, smertefullt tuberkul av intens rødfarge. Tuberklet øker gradvis i størrelse, hevelse av det omkringliggende vevet vises, og smerten øker. Barnets kroppstemperatur stiger.

Suppuration er preget av veksten av koker opp til 1-3-5 cm i diameter; tuberkulet får en konisk form, og pustelen blir toppunktet: et hetteglass med purulent innhold. Under det, i midten av kjelen, usynlig fra utsiden, er det en "stopper" av vev som har gjennomgått purulent-nekrotisk forfall.

Barnets generelle tilstand forverres dramatisk, temperaturen stiger til 38 ° og over. Generell svakhet og hodepine bli med: disse er symptomer på rusmidler. Smerten i kjelen blir skarp, barnet tillater ikke å berøre sårpunktet. Regionale lymfeknuter øker.

Relief kommer med pus som brister ut når en obduksjon oppstår. Etter pus fra en koke, frigjøres nekrotisk vev av gulgrønn farge, som ofte har form av en stang. Fra dette øyeblikket forsvinner smerten, barnets trivsel forbedrer seg.

Healing: Inndelingen som ble igjen i stedet for det åpnede furuncle, helbredet, oppnådde en rødblå farge. Deretter lyser arret og sammenligner nesten fargen med sunn hud.

Alle tre stadier av utvikling av koker under betingelse av rettidig initiert behandling varer fra 10 til 12 dager.

Hvis furunkulose utvikler seg, forekommer sår på forskjellige steder i huden etter hverandre (en furuncle har ikke tid til å helbrede, som en annen allerede brygger), eller til og med samtidig. Barnets tilstand og tilstand, mens barnet lider sterkt. Unge barn med furunkulose behandles på sykehuset, som eldre barn, hvis kokene befinner seg på spesielt farlige steder (se nedenfor).

Komplikasjoner av koker

Graden av fare og muligheten for utvikling av komplikasjoner avhenger av hvor kjelen oppstår.

Det vanligste området for lokalisering av sår er underarmene, baken, lumbalområdet, underlivet, underarmene, nakken. Praktisk sett kan et furuncle forekomme hvor som helst på kroppen, bortsett fra håndflatene og sålene (det er ikke hårfollikler der).

Men de farligste koker på ansiktet (spesielt i nasolabialtrekanten), på nakken, i lysken, i de interdigitale brettene, i armhulene, og også i dypet av den hørbare meatusen. I slike tilfeller ligger sår i nærheten av blod- og lymfatisk kar og kan utløse utviklingen av slike komplikasjoner som:

 • sepsis ("blodforgiftning");
 • purulent meningitt;
 • tromboflebitt;
 • lymfatisk trombose;
 • lymfangitt;
 • lymfadenitt;
 • purulente metastaser til ulike indre organer (lever, nyrer, etc.).

Behandling av furunkulose

Metoder for behandling av furunkulose er delt inn i lokal, generell og kirurgisk.

Målet med lokal behandling er å akselerere modningen og "gjennombrudd" av kjelen, redusere smerte og betennelse, og forhindre spredning av suppurative prosessen.

For dette bruker de både offisiell medisin (antibakterielle og antiinflammatoriske salver, komprimerer med Dimexide og andre legemidler, gni medisinske urter med alkoholtinkturer) og folkemessige oppskrifter (løk tilberedt i melk, komprimerer fra revet rå poteter, fra kålblad, smurt honning, etc.).

Følgende antibakterielle salver brukes topisk: Baktroban, Levomekol, Azelik, Fucidin, gentamicin, heliomycin, etc. For å akselerere åpningen av kjelen, brukes titholol salve, Vininel, Vishnevsky salve.

Generell behandling er foreskrevet for kronisk forløb av furunkulose, med lokalisering av koke på farlige steder (oppført ovenfor). Den består i bruk av antibiotika, vitaminer, immunostimulerende midler, samt behandling av kroniske sykdommer.

 • Antibiotika foreskrives både lokalt og oralt, og i noen tilfeller intravenøst. Noen ganger tar de seg til den komplekse utnevnelsen av antibakterielle midler. Prescribes kun antibiotika, med hensyn til analysen av patogenes følsomhet. Azitromycin, Unidox Solutab, Josamycin, Clarithromycin, Augmentin, Kefzol og andre brukes hyppigere enn andre. Forløpet av antibiotikabehandling for furunkulose er minst 5 dager.
 • Vitaminer er nødvendige for behandling av furunkulose: retinolacetat (vitamin A), askorbinsyre (vitamin C), tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), nikotinsyre (vitamin PP). Oftere er de foreskrevet for barnet inne, men noen ganger blir de også brukt i injeksjoner. Komplekset av vitaminer B finnes i bryggergær, som kan kjøpes på apoteket.
 • Midler som stimulerer immunforsvaret, brukes sterkt i henhold til legenes resept. Slike legemidler som interferoner, Derinat, Licopid, Polyoxidonium, Intraglobin, Mielopid, Gabriglobin, Octagam, Ceramil, etc. kan brukes.

For flere årtier siden ble anti-stafylokok immunoglobulin og stafylokoktoksoid anvendt for å styrke kroppens forsvar, men bruken av disse midlene ga ikke det ønskede resultatet. I dag er de ikke brukt til furunkulose, så er autohemoterapi (intramuskulær administrasjon til pasienten av en liten mengde av sitt eget blod tatt fra en vene). Når det gjelder barn, var denne prosedyren selvsagt et ekstra traume.

Kirurgisk behandling brukes når det er en klar risiko for komplikasjoner, så vel som i tilfeller der koker ikke er mottagelig for konservativ terapi.

Kirurgisk inngrep består i å skape et kors snitt i huden i området av furuncleens topp og fjerne pus og nekrotisk stang gjennom dette snittet. Denne prosedyren hos barn utføres under lokalbedøvelse. Ved slutten av operasjonen behandles såret med en desinfeksjonsmiddelløsning og en steril dressing påføres den. Noen ganger, hvis såret ikke kan renses helt av pus, blir det drenering i det - et gummibånd som fremmer utslipp av purulent utslipp. Etter operasjonen er barnet kle seg daglig.

Fordelene ved kirurgisk behandling av koker i den raske forbedringen av pasientens tilstand, barnet må imidlertid overvinne en ekstra negativ følelsesmessig byrde: alle barn er selvsagt redd for operasjoner.

forebygging

Spesifikk forebygging av denne sykdommen er ikke.

Forebygging av furunkulose, som alle pustulære hudsykdommer, består i å følge anbefalingene:

 1. Undervise barn fra tidlig alder for å holde huden ren og til vanlig håndvask. Det bør bemerkes at bakteriedrepende såper ikke er egnet for permanent bruk: de ødelegger også den gunstige, beskyttende mikrofloraen i huden. Både hendene og hele kroppen av barnet skal vaskes med vanlige barns såpe, og en bakteriedrepende såpe er veldig egnet for å vaske de hudområder som ble dekket med pus når de åpnet kjelen.
 2. Eventuelle slitasje, kutt, hudskrammer i et barn skal umiddelbart behandles med antiseptiske løsninger (briljant grønt, metylenblått, fucorcin, etc.) umiddelbart etter deteksjonen.
 3. Ved rengjøring av øregangene hos barn (så vel som hos voksne) er det umulig å bruke skarpe gjenstander for å unngå skade som fremkaller utviklingen av furunkulose.
 4. Barneklær må oppfylle værforholdene slik at barnet ikke overopphetes, men ikke kaldt i løpet av turen. I tillegg bør kjøp av harde syntetiske stoffer til barn som kan gni huden unngås.
 5. Barn med noen pustulære hudsykdommer bør isoleres fra barnas lag, fordi I nært hold kan disse sykdommene være smittsom.
 6. Nødvendig behandling av alle eksisterende hos barn av kroniske sykdommer.
 7. Et barn med koker kan ikke bades i et bad, ettersom en abscess kan åpne spontant når som helst, og da vil alle tarmene bli utsatt for faren for eksponering for Staphylococcus aureus. Kokområdet bør ikke vaskes i det hele tatt, det er bare tillatt å vaske barnet og gjøre ham hygienisk tørke. Hvis det er flere koiler og de ligger i ulike deler av kroppen, er vannprosedyrer strengt forbudt.
 8. Hvis en baby har en koke, bør du ikke prøve å åpne den og klemme ut pus selv: dette kan til og med føre til en så alvorlig komplikasjon som sepsis. Å åpne kjelen er en medisinsk prosedyre.

CV for foreldre

Vær oppmerksom på barna dine, ikke bare for barn, men også for tenåringer. Ikke la noen mikrotrauma på barnets hud uten behandling. Og prøv ikke å behandle furunkulose hos barn alene, kontakt lege umiddelbart.

Hvilken lege å kontakte

Når en baby har en koke, er det best å kontakte en hudlege. Etter undersøkelse kan en liten pasient bli henvist for behandling til en gastroenterolog, endokrinolog, hematolog, infeksjonsspesialist og immunolog. Konsekvensene av furunkulose vil bidra til å eliminere skjønnhetspleieren. Ernæringsmessige egenskaper av denne sykdommen vil fortelle ernæringsfysiolog. I noen tilfeller er det nødvendig med hjelp av en kirurg.

Koker inn et barn: typer, årsaker og behandling

Hva er årsakene til utviklingen av furunkulose hos nyfødte? Hvordan kurere furunkulose hos et barn? Hvilke verktøy og teknikker kan brukes, og hvilke kontraindikasjoner?

Furunkulose hos barn er en patologisk prosess som oppstår i hårsekkene, bindevev og sebaceous kjertler. Svært ofte foregår det i en akutt form, hvis behandling ikke er startet i tide, kan sykdommen bli en kronisk form eller provosere utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Furunkulose hos nyfødte: årsaker

De viktigste faktorene som kan utløse en kjele hos barn er:

 1. Ikke-overholdelse av personlig hygiene.
 2. Kosthold, upassende alder barn.
 3. Håret inngradd i huden.
 4. Skader på epidermis - slitasje, riper, riper.
 5. Redusert immunitet.
 6. Hyppig stress.
 7. Økt sebaceous og svettekjertler.
 8. Tidligere overført smittsomme og forkjølte.
 9. Langvarig bruk av glukokortikosteroider.
 10. Overoppheting eller hypotermi.
 11. Metabolske sykdommer, som oppstod på bakgrunn av endokrine sykdommer.

Symptomer på furunkulose hos barn

I mangel av rettidig behandling begynner komplikasjonen av sykdommen, og som et resultat sprer furunkulose gradvis til sunne deler av kroppen. I de mest alvorlige tilfeller kokes det sammen i en hel prosess, kalt et karbunkel.

I fravær av symptomatisk behandling begynner blodinfeksjon (sepsis). For å fastslå at utseendet av betennelse på huden er en koke, bør du være oppmerksom på slike tegn:

 • Utseendet på huden av en enkelt abscess som stiger over dermis;
 • barnet utvikler sløvhet, svakhet og lunefull stemning;
 • rundt huden blir varm til berøring og hyperemisk;
 • kroppstemperaturen stiger;
 • etter tre dager, etter at det har oppstått betennelse i hårakselen, dannes et hode ved abscessen, der det er en nekrotisk, purulent kjerne;
 • lymfeknuter ligger i nærheten;
 • kløe og annet ubehag i det berørte området.

Utviklingen av furunkulose hos barn tar ofte 10-15 dager fra begynnelsen av betennelse til fullstendig helbredelse av såret. Sykdommen går gjennom flere faser:

 1. Infiltrering - opptrer puffiness og indurasjon i området for penetrasjon av det smittsomme stoffet.
 2. Nekrotisk nekrotisk kjerne og purulent innhold dannes.
 3. Rekonstruktiv - dannelsen av et arr fra bindevevet begynner å skaffe seg en lyseblå fargetone.

Hvis det oppstår koke i et barn, bør behandlingen bare utføres av en kvalifisert tekniker. Hos barn, kjennetegnes av en lang periode med modning og et sterkt smertesyndrom. Hvordan behandle furunkulose hos et barn? Først av alt er testen foreskrevet for å bestemme årsaken til betennelse, etter hvilken symptomatisk behandling er foreskrevet.

Typer av koiler

Flere typer koker utmerker seg, avhengig av hvilken type terapi som er valgt:

 1. Inflamed koke. En stor abscess former på huden, lokaliseringsområdet er ansikt, nakke, hode, rygg, skinker, lår. Det er fare for skade på nesten hvilken som helst del av kroppen der det er hår.
 2. Carbuncle. Koking er dannet med pus og blod inne, preget av omfattende betennelse. Samtidig påvirkes flere sebaceous kjertler og follikler. Flere fistulous passasjer kan vises samtidig.
 3. Cystisk-akneform. Den er preget av flere purulente foci, som ligger i de dypere lagene i huden.
 4. Pilonidal sinus. Dette er en purulent og smertefull abscess, lokalisert i området mellom baken.
 5. Purulent hydradenitt. Manifisert i form av små og tallrike koker, som i de fleste tilfeller påvirker svettekjertlene og ikke har en håraksel.

Diagnose av furunkulose

For å fastslå årsakene til furuncles hos barn og foreskrive behandling, gjennomføres følgende studier:

 • primær inspeksjon;
 • historie tar
 • blod og urintester;
 • dermoscopy;
 • stillbilde av lungene;
 • bakteriell mikroflora analyse;
 • ultralyd (ultralyd).

For å bestemme årsakene til og behandling av furunkulose hos ungdomsbarn, er CT eller MR også foreskrevet, og spinal punktering utføres. Parallelt med konsultasjon av en hudlege må du undersøkes av en barneleger, kirurg, økolog og andre spesialister.

Furunkulose hos barn: behandling

Hvis sykdommen er mild, kan behandling utføres hjemme:

 1. Obligatorisk bruk av antiseptiske og medisinske legemidler foreskrevet av legen. Dette gjør det mulig å redusere ikke bare betennelse, men også følsomhetsnivået.
 2. Hvis det oppstår koke hos barn, omfatter behandlingen antiseptisk behandling. Ideell Zelenka, borsyre eller salisylsyre, hydrogenperoksid.
 3. Det gir tørr varme og har også en god UHF effekt.
 4. Etter at abscessens gjennombrudd oppstår, påføres en bandasje, forbehandlet med en spesiell hypertonisk løsning. Dette lar deg fjerne alle pusmassene mye raskere.
 5. Så snart alle pusene kommer ut, blir et bandasje med antibakterielle salver påført såret - for eksempel Vishnevsky, Tetracycline, Ihtiolovaya, etc.
 6. Hvis barnet har kokt i ansiktet, så vil legen bare fortelle hvordan man skal behandle. I dette tilfellet foreskrives antibiotika som har en effekt på stafylokokker. Autohemoterapi kan foreskrives - under huden eller intramuskulært injisert eget blod.
 7. Laser terapi er en av de mest effektive behandlingene. Bare en helt smertefri prosedyre og koker forsvinner helt. Ugle arr, bivirkninger eller re-betennelse dannes ikke.
 8. I de alvorligste tilfellene er kirurgisk fjerning av koker nødvendig.

Hvordan kurere en furuncle i et barn ved folkemetoder?

Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, kan følgende teknikker fra tradisjonell medisin brukes:

 1. Ta to blader av ficus. Ett for et sekund blir dyppet i kokende vann, den andre er malt i kjøttkvern. Fra bladene er det moset, som påføres på kjelen.
 2. Det er mulig å behandle chirya med avkjøling av toget, St. John's wort, salvie, eucalyptus, kamille.
 3. Spesiell forsiktighet må tas under behandling av koker på øyet. Det er forbudt å bruke de fleste av legemidlene, da det vil være irritasjon av slimhinnen. Et kokt egg kan påføres betennelsen, som skal være varmt, men ikke varmt.
 4. Hvis absessen ligger på en flat og åpen overflate av kroppen, påføres en varmbakt løk og festes med en gips. En slik kompresjon blir over natten.
 5. Ta noen blader hare kål og knust. Den resulterende juice blir brukt på området betennelse.
 6. Komprimerer fra gresskar, kamfer, havtorn eller granolje gir fordel.
 7. Det er svært vanskelig å kurere et furuncle i øret, på grunn av lokalisering av betennelse. I dette tilfellet kan en blanding av petroleumjell og jordkalendula brukes. Helbredende salve påføres betennelse flere ganger om dagen.

Mulige komplikasjoner av furunkulose hos et barn

Du kan ikke ta lett til noe purulent manifestasjon, spesielt i et lite barn. Pass på at du blir behandlet abscess. I de mest alvorlige tilfeller, med utvikling av sepsis, er det risiko for død.

Furunkulose kan føre til slike komplikasjoner:

Den farligste er chiri, plassert på steder hvor det er vanskelig å utføre standard behandling - øre, nese og øyne. Noen ganger kan et lite barn ikke bare fortelle nøyaktig hvor han har smerte, så betennelsen går ubemerket. Foreldre må være spesielt oppmerksom på barnet og fortelle legen om alle endringer i atferd, selv om de virker helt ubetydelige.

Hvis kjelen ikke blir behandlet, blir den omdannet til flegmon, vil pus gradvis spre seg til sunt vev. Cellulitt kan skade øyet, noe som fører til tap av syn. Hvis øret er berørt, er det en sjanse for hørselsproblemer.

Forebyggende tiltak for å forhindre forekomst av koke i et barn

Det er nok å følge flere standardregler for å forhindre tilbakefall av patologi og utvikling av koker i furunkulose. For å gjøre dette må du utføre enkle forebyggende tiltak:

 1. Sterk personlig hygiene - barnet må vaskes hver dag.
 2. Forskjellige skader på hudens integritet må behandles med spesielle antiseptiske midler.
 3. I samsvar med aldersnormer for å endre kostholdet.
 4. Ta vitaminer for å forbedre immuniteten.
 5. Vanlig går i frisk luft, utfører enkle fysiske øvelser.
 6. Det er nødvendig å helbrede ulike sykdommer helt.
 7. Ikke tillat hypotermi eller overoppheting.
 8. Reduser sannsynligheten for stressende situasjoner.

Oftest kjenner det seg om barn på våren, når immuniteten er redusert. Overholdelse av disse anbefalingene vil bidra til å forhindre utseende av chirya. Furuncle hos barn regnes som normalt, så vær ikke redd for å konsultere lege. Å ignorere eksistensen av et problem kan føre til alvorlige negative konsekvenser.

Video om koker i et barn fra Dr. Komarovsky:

Hvordan slå en kjele som dukket opp i et barn

I strid med funksjonen til autoimmunsystemet hos barn, er det i enkelte tilfeller en purulent abscess på huden, furuncle. Den inflammatoriske prosessen, spennende hårfollikel, bindevev av sebaceous kjertler, er forårsaket av purulente bakterier, spesielt Staphylococcus aureus.

Koker i et barn, som vises i en enkelt kopi, er lett behandles, og i flere former krever medisinsk eller kirurgisk inngrep.

Årsaker til furunkulose hos barn

De viktigste faktorene som kan forårsake koke hos barn er:

 • mangel på personlig hygiene - sjeldne vaskeforeldre til babyer;
 • overflate traumer i form av riper, riper, mindre slitasje, spesielt på magen;
 • diett, upassende alder
 • slippe immunitet
 • økt funksjonalitet av svette og sebaceous kjertler;
 • metabolske forstyrrelser på bakgrunn av endokrine sykdommer;
 • hypotermi eller overoppheting - ikke-overholdelse av temperaturen i boliglokaler;
 • tar glukokortikosteroider over en lang periode;
 • forkjølelse og smittsomme sykdommer, overført litt tidligere;
 • inngrodd hår i huden;
 • konstante stressforhold.

Koker i barn er det første signalet til foreldrene om behovet for å revidere deres livsstil og følge hygiene- og fôringsregler. Koking i et barn er et symptom på ikke bare furunkulose, men også et signal fra kroppen om latente former for andre sykdommer.

Symptomatiske manifestasjoner

Likegyldig holdning til individuelle foreldre til brystet på et barns kropp fører til et komplisert sykdomsforløp. Som et resultat utvikler babyer furunkulose - sykdommen sprer seg til rene områder av kroppen, i mer alvorlige tilfeller koker det seg sammen i en hel prosess - karbunklet.

Når man nekter symptomatisk behandling, går prosessen til utvikling av sepsis - blodinfeksjon. Følgende symptom vil bidra til å avgjøre at den oppståede mangelen på huden er nøyaktig kjelen, og avgjøre hva kjelen ser ut som:

 • en enkelt abscess er dannet på dermis, tårnet over huden;
 • huden rundt formasjonen blir hyperemisk, varm til berøring;
 • etter tre dager, vises et hode ved absessen, der det er en nekrotisk stang med purulent innhold;
 • smertefull kløe og ubehag forekommer i det berørte området;
 • nærliggende lymfeknuter øker;
 • generell kroppstemperatur stiger;
 • Barnets atferd endres - det er en svakhet, sløvhet, et lunefullt humør.

Furunkulose hos barn tar ca 10-14 dager, fra begynnelsen av utdanningen, til helbredelsen av såret. Sykdommen går gjennom flere faser:

 • infiltrasjon - kjennetegnet ved hevelse og komprimering på infeksjonsstedet av infeksjonsmiddelet;
 • nekrotisk - talt fra øyeblikket for aktivering av infeksjonen, generell forgiftning av kroppen og dannelsen av stangen;
 • rekonstruktiv - i løpet av denne perioden er det dannet et arr av bindevev, som avviker fra resten av huden i en lyseblå fargetone.

Koker barn varierer fra akne ved lang aldring og smerte. Ikke i alle tilfeller går sykdommen alene, og i barndommen er det nødvendig med en appell til spesialister. I en medisinsk institusjon vil et barn bli tildelt for å ta tester (for å identifisere årsakene til forekomsten) og symptomatisk behandling.

Diagnostiske tiltak

Utført for å bestemme årsakene til furuncles og separasjon fra sykdommer ledsaget av lignende symptomer. Vanlige forskningsmetoder inkluderer:

 • primær undersøkelse og samling av babyens historie;
 • urin og blodprøver;
 • dermoscopy;
 • analyse av bakteriell mikroflora (baksåing);
 • stillbilde av lungene;
 • USA.

Når kokes i ungdommer, som ligger i et vanskelig sted, kan de i tillegg foreskrive en MR- eller CT-skanning og gjennomføre spinal punktering. I den pædiatriske perioden er en konsultasjon med en hudlege ikke den eneste. Parallelt med det kan de ordinere en økolog, kirurg, barnelege etc.

Slik behandler du koke

Behandling av et barn hjemme innebærer bruk av antiseptiske og anestetiske legemidler, lindrer smerte og lindrer den generelle tilstanden.

Medisinsk behandling

I klinisk tilstand vil legen, etter å ha bestemt hovedpunktet for lokalisering av kjelen og årsaker, utnevne følgende prosedyrer:

 • behandling av infeksjonsstedet med hydrogenperoksid, grønn maling, borsyre eller salisylsyre;
 • UHF - for eksponering for vev av det høyfrekvente elektromagnetiske feltet;
 • tørr varme.

Etter at kjelen er moden, er etterfølgende behandling:

 • i pålegg av bomullsgassdressinger behandlet med hypertoniske løsninger - for å akselerere fjerning av purulent innhold;
 • dressing med salver - "Vishnevsky", "Ihtiolova", "Tetracycline", "Heparin", "Erytromycin", "Levomekol";
 • utnevnelsen av en gruppe medikamenter av en rekke antibiotika, med antistapylokok målrettet effekt;
 • autohemoterapi - blodrensing ved å introdusere sin egen vene i musklene.

Alle aktiviteter er rettet mot tidlig modning av den opprinnelige absessen og helbredelsen. Parallelt med dette anbefales det å utføre anestesi i barnets periode. Moderne medisin tilbyr behandling av furunkulose med laserterapi - en betalt prosedyre som gjør det mulig å kvitte seg med prosessen om gangen, uten dannelse av bindevev arr og muligheten for tilbakefall.

Kirurgisk behandling av barn

Den er laget i håndteringshytta med irrelevans av den konservative metoden.

Den forbehandlede operative sonen er bedøvet, kirurgen åpner (pierces) chiriyaen, renser såroverflaten fra den nekrotiske kjerne og det skadede vevet. Et dreneringsrør settes inn i såret og fjernes etter fem dager.

Plasseringen av operasjonen er forbundet med en foreløpig dressing med antiseptiske eller antibakterielle midler. Forbandet oppdateres hver sjette time, til det operative feltet er fullstendig helbredet.

Parallelt med manipuleringen av barnet foreskrevet vitaminterapi, er immunostimulerende midler, foreldre annonsert de grunnleggende kravene til hygiene og fysisk anstrengelse og riktig kosthold.

Behandling av folkemidlene

Hvordan behandle en sykdom når det er umulig å gå til en medisinsk institusjon? Ancestral teknikker kommer til å hjelpe hjemme:

 1. Ta to mellomstore ficus blader. En skoldet med kokende vann, den andre grinder til en tilstand av vassel. Den resulterende blandingen legges på et helt ark og festes til sårpunktet.
 2. Juice av harekålen brukes til å tørke den berørte huden - klemme saften ut av fint hakkede blader, fukte en gasbind og fest den.
 3. Behandle kokingstedet med medisinske urter avkok:
 • rekkefølge;
 • kamille apotek;
 • salvie;
 • Johannesurt;
 • eukalyptus.

4. Produksjon av oljebaserte kompresser:

Før du bruker tradisjonelle oppskrifter, er det nødvendig å teste for utvikling av allergiske fenomener. I barndommen er kroppen mest utsatt for manifestasjon av allergier, og noe "ufarlig" middel kan bli til en etterfølgende intensivavdeling.

For å behandle kjele i spedbarn kan buljonger og oljer være sikker på at det ikke er noen personlige reaksjoner på bestanddelene. Helbredende urter - ikke et paradis for alle sykdommer, selv etter vellykket behandling av barnet, er det ønskelig å vise distriktets barnelege.

Mulige komplikasjoner

Hvordan behandle koker riktig og ikke føre til komplikasjoner? Furunkulose hos et barn er en farlig sykdom, feil definerte årsaker og behandling med kunstige teknikker kan provosere en forverring av kroppens generelle tilstand, utviklingen av alvorlige sykdommer og føre til døden.

De primære symptomene på en abscess krever umiddelbar behandling for å unngå videre utvikling:

Spredning, sykdommen kan skade de indre organene, forårsake betennelses- og suppurative prosesser i dem. Å kurere en slik tilstand vil være mye vanskeligere og vil kreve et lengre opphold på et sykehus.

Septiske lesjoner av blodet med den minste forsinkelsen kan være dødelig. Om disse vanskelighetene må huske alle foreldre - avvisning av rettidig hjelp av kvalifisert personale, vil den siste klagen ikke kunne returnere barnet.

Forebyggende metoder

De foreslår oppfyllelse av en rekke regler som er rettet mot å forebygge sykdommens tilbakevendende sykdom og utviklingen av en enkelt koker til furunkulose (forekomsten av sår på hvilken som helst del av kroppen). For å beskytte mot de ofte forekommende kyllingene, bør:

 • Følg hygienevilkårene, vask barnet daglig;
 • å behandle skader på hudoverflaten på hendene, på magen og andre steder med antiseptiske midler;
 • endre dietten til aldersgodkjente standarder;
 • øke funksjonen til det autoimmune systemet ved fortifisering;
 • å trene, kombinere dem med turer
 • helbrede helt noen sykdom
 • unngå overoppheting eller overkjøling;
 • redusere nivået av stressende situasjoner.

For å unngå tilbakevendende furunkulose hos barn, spesielt om våren, må du følge de ovennevnte anbefalingene. Koket i ansiktet, på benet, på magen, på hodet oppstår ofte på grunn av den uhygieniske tilstanden til stuene, den sjeldne vaskingen av babyen. Et barn som kommer fra gaten, bør alltid vaske hendene og ta en kveldsdusj.

Behandlingsteknikker vil bidra til å takle eksisterende sykdom, men det er bedre å unngå selve prosessen. Det er innenfor alle foreldres makt, uavhengig av sosial og materiell status.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Koker baby

Utseendet av kokos hos barn er alltid ledsaget av smerte og forverring av babyens generelle tilstand. En abscess på huden er ikke så ufarlig som det kan virke ved første øyekast. Hvorfor koker form og hvordan å behandle dem, vi vil fortelle i dette materialet.

Hva er det

Akutt purulent betennelse i hårsekkelen, som ligger nær sebaceouskjertelen og tilstøtende vev i medisin, kalles en koke, og i folket kalles en slik lidelse "koker". I folket antas det at slike sår oppstår på grunn av forkjølelse eller hypotermi. Dette er en vanlig misforståelse. En koke er alltid nært knyttet til aktiviteten av patogene pyogene bakterier.

Kok kan vises på hvilken som helst del av kroppen. De kan ha forskjellige størrelser. Flere koker, som dukket opp etter hverandre, tyder på at barnet har furunkulose.

Det er vanlig for mange voksne å undervurdere faren for å koke. Ved et slikt smertefullt fenomen på et barns hud ser noen mødre og dads helt på sin erfaring og oppskrifter av tradisjonell medisin. Imidlertid bør det huskes at furunkulose er en manifestasjon av en stiftinfeksjon som kan bli komplisert ved sepsis, giftig sjokk, purulent betennelse i forskjellige organer, inkludert hjernen. Dette kan føre til uførhet og til og med død. Derfor er det viktig å ikke selvmiljøere, for ikke å få barnet til å lide, fordi kjelen er veldig sår, men gå til en lege med en gang.

Årsaker til

Hovedårsaken til kokingen er stafylokok mikrober. I 99% av tilfellene er kausjonsmiddelet en spesifikk representant for denne typen bakterier - Staphylococcus aureus. I 1% av tilfellene er epidermal stafylokokker ansvarlig for betennelse i hårsekkene.

Staphylococcus aureus lever og lever på huden og slimhinnene i nesten alle mennesker. Over 40% av voksne er asymptomatiske bærere av stafylokokkinfeksjon. Men ikke alle lider av furunkulose. Sykdommen utvikler seg når immunsystemet ikke er i stand til å begrense aktiviteten til mikroben.

For utseendet av en furuncle er det viktig at flere andre faktorer sammenfaller med immunitetens svakhet "vellykket", noe som vil gjøre mikrobefornemmelsen "hjemme":

 • hud er skadet - det er slitasje, riper, mikroskader, injeksjonspunkter;
 • huden er dårlig ivaretatt - den er forurenset, på den, i tillegg til stafylokokker, er flere flere varianter av ikke de mest uskyldige patogene mikroorganismer "funnet";
 • barnet har akne assosiert med blokkering av kanalene i sebaceous kjertlene;
 • Barnet er allergisk mot kutan manifestasjoner (atopisk dermatitt, allergisk dermatitt);
 • barnet har noen kroniske sykdommer og spesielt - sykdommer i mage-tarmkanalen, dysbacteriosis;
 • barnet har tidligere blitt diagnostisert med diabetes;
 • barnet har bekreftet nevrologiske diagnoser;
 • det er utmattelse på grunn av underernæring, underernæring, mangel på vitaminer og sporstoffer, blodprøver viser anemi;
 • Barnet har økt fysisk aktivitet (dette gjelder også barn som er engasjert i profesjonell sport).

Forkjølelsen, som nesten alltid tilskrives skylden for forekomsten av neste chirya, har ingenting å gjøre med furunkulose.

Men det er noen sammenheng mellom en reduksjon i immunitet og hypotermi. Sannsynligvis var det hun som en gang ble lagt merke til av folket og begynte å bli ansett som hovedårsaken. Med samme suksess kan det oppstå koke etter overoppheting i solen, fordi noen termiske effekter reduserer immunforsvaret til barnet noe.

Det er dette øyeblikket og "venter" staph, som drar nytte av det faktum at det ikke holder immunsystemet, trenger inn i mikro sprekker i huden, tette talgkjertler i såret eller slitasje, det er berettiget. I prosessen med reproduksjon og vital aktivitet, utskiller stafylokokker en stor mengde toksiner og enzymer som forårsaker generell forverring av helsen.

Staphylococcus påvirker også vev med rikelig dannelse av pus, samt nekrose av en del av vev. Når alt dette samler seg under huden, blir det kokt, noe som ser ganske skremmende ut og føles ganske smertefullt.

symptomer

Å skille koking fra akne eller en allergisk reaksjon er ganske enkelt. Koken utvikler seg raskt nok, og fra den andre dagen er den såkalte nekrotiske stangen merkbar i den. Furunkulose begynner vanligvis med utseendet av et enkelt inflammatorisk element.

Kjelen går gjennom tre faser i utviklingen - først er det infiltrering, deretter suppuration og arr etter åpning:

 • Det første trinnet (infiltrasjon) manifesteres ved utseende av komprimering. Det er i form av et rødt tuberkel som stikker over overflaten av huden, smertefullt for berøring. Et karakteristisk trekk ved koke er at på dette stadiet det er raskt økende i størrelse, blir noen timer overveldet av omkringliggende vev, det er hevelse, kan ha feber, barnets atferd endres, det blir svak og svak.
 • I den andre fasen det er intens abscess, koke fortsetter å vokse, men ikke bredde og høyde, som "kuler" pus hodet. Hudfargen ved siden av den kan endres fra rødlig til lilla og til og med mørk brun. Dette skyldes det faktum at i tillegg til pus, inne i hodet er det et lag av vev som har gjennomgått nekrose (død). På tidspunktet for suppuration stiger temperaturen i nesten alle barn, det kan nå ganske alvorlige verdier - opp til 38,0 grader og høyere øker lymfeknuter. Koket blir utrolig smertefullt, barnet tillater ikke å berøre det. Hvis dårlig koke "hoppet" til paven, kan barnet ikke sitte, hvis beinet ved kneet - gang blir vanskelig, fordi klær gnir mot huden og forårsake alvorlige smerter. Kokene er svært smertefulle, som oppstår under armen, i nesen, på leppen.
 • Barnet føles litt lettere bare etter at pus kommer ut. Det tar ca 7-14 dager å fullføre hele livssyklusen i kjelen. Etter åpningen dannes en fossa, en dimple, som gradvis overgroddes med vev og glattes ut. Fra de dyptliggende kokene kan spor fortsette for livet.

Når sår opptrer vekselvis eller samtidig, snakker de om furunkulose, og hvis det subkutane vev og huden rundt gruppen av hårsekkene er betent, så kalles denne betennelsen karbunklen.

fare

Den mest farlige er byller som dukket opp på ansiktet hans - på kinnet, nesen, øyelokk, øre, hodebunnen, rundt halsen, som denne ordningen skaper ytterligere risiko for hjerneinfeksjon, sepsis.

Enhver kjele som ligger på kroppen, på armen, benet, nær blodkar eller lymfeknuter, er potensielt farlig ut fra sepsis synspunkt, fordi pus som har gått inn i blodet eller lymfestrømmen, vil raskt spre seg gjennom hele kroppen.

Mange forstår ikke hvordan pus kan trenge inn der, men dette gapet i kunnskap gjenopprettes ganske enkelt - det bryter hvor det er tynt. Hvis furuncle er overfladisk, vil pus gå opp, ut. Hvis kjelen er dyp, kan et gjennombrudd være internt, og dette vil være hovedforutsetningen for systemisk infeksjon.

Koket hos spedbarn og i nyfødte er en dobbelt fare, og derfor er det vanlig at disse barna blir behandlet på sykehuset. Eldre barn kan bli igjen for å bli behandlet hjemme.

behandling

Koker kan behandles ved konservative metoder og ved hjelp av kirurgisk inngrep. Ganske ofte er det mulig å gjøre uten operasjon for å åpne, hvis kjelen ikke er dyp, hvis vi ikke snakker om en omfattende furunkulose.

Narkotikabehandling

Hensikten med terapi i dette tilfellet er å gjøre modning av koker raskere, fordi selve prosessene for infiltrering og suppuration er smertefulle for barnet.

Modning av det purulente hodet er akselerert:

 • "Asterisk" er en salve kjent for mange generasjoner (handelsnavnet er "Golden Star");

Koker i baby årsaker og behandling

Hvorfor har en baby en furuncle?

Legene peker på en rekke grunner som bidrar til utviklingen av denne sykdommen på barnas hud. Utseendet på en koke skyldes følgende faktorer:

 • manglende overholdelse av hygienevilkårene for hudens renhet;
 • splinter, slitasje, riper og andre hud mikrotraumas;
 • makt ubalanse;
 • svak immunitet
 • overdreven svette
 • metabolske forstyrrelser;
 • mangel på en eller flere vitaminer i kroppen;
 • langvarig opphold i dårlig ventilerte rom;
 • diabetes mellitus;
 • endokrine forstyrrelser;
 • årsaken til utviklingen av en koker i nesen - hyppig rennende nese og plukking i nesepassasjer;
 • hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • glukokortikosteroid medisiner ble tatt i lang tid;
 • tuberkulose, hepatitt og andre infeksjoner;
 • inngrodde hår;
 • angina, bronkitt, lungebetennelse og andre alvorlige sykdommer;
 • stress.

Med utseendet av å koke på et spedbarns hud ligger oftest ansvaret med foreldrene. Vanligvis er det uaktsomheten til foreldrene som forårsaker utvikling av koker.

Etter begynnelsen av akne, må mødre og pappa tenke på grunnårsakene til dette fenomenet og ikke å gjøre slike feil i fremtiden. Hvis du ikke kunne unngå koker, må du kontakte din barnelege.

Foreldre kan ikke alltid skille furunkulose fra andre hudsykdommer.

Årsaker til

Hovedårsaken til furunkulose hos et barn under ett år er stafylokokker som faller inn i et lite traume av huden og dets reproduksjon der. Reproduksjonsprosessen fører til abscesser av hårsekkene, vevene ved siden av det.

Men hvorfor furunkulose ikke manifesterer seg i alle barn, som under hver tur nødvendigvis kommer hjem med mindre skader? I tillegg er stafylokokker ikke et slikt sjeldent patogen, at det i ett barn forårsaker utseende av en furunkel, og i tusen andre gjør det ikke.

Hovedårsaken til kokingen er stafylokok mikrober. I 99% av tilfellene er kausjonsmiddelet en spesifikk representant for denne typen bakterier - Staphylococcus aureus. I 1% av tilfellene er epidermal stafylokokker ansvarlig for betennelse i hårsekkene.

Staphylococcus aureus lever og lever på huden og slimhinnene i nesten alle mennesker. Over 40% av voksne er asymptomatiske bærere av stafylokokkinfeksjon. Men ikke alle lider av furunkulose. Sykdommen utvikler seg når immunsystemet ikke er i stand til å begrense aktiviteten til mikroben.

For utseendet av en furuncle er det viktig at flere andre faktorer sammenfaller med immunitetens svakhet "vellykket", noe som vil gjøre mikrobefornemmelsen "hjemme":

 • hud er skadet - det er slitasje, riper, mikroskader, injeksjonspunkter;
 • huden er dårlig ivaretatt - den er forurenset, på den, i tillegg til stafylokokker, er flere flere varianter av ikke de mest uskyldige patogene mikroorganismer "funnet";
 • barnet har akne assosiert med blokkering av kanalene i sebaceous kjertlene;
 • Barnet er allergisk mot kutan manifestasjoner (atopisk dermatitt, allergisk dermatitt);
 • barnet har noen kroniske sykdommer og spesielt - sykdommer i mage-tarmkanalen, dysbacteriosis;
 • barnet har tidligere blitt diagnostisert med diabetes;
 • barnet har bekreftet nevrologiske diagnoser;
 • det er utmattelse på grunn av underernæring, underernæring, mangel på vitaminer og sporstoffer, blodprøver viser anemi;
 • Barnet har økt fysisk aktivitet (dette gjelder også barn som er engasjert i profesjonell sport).

Ikke alle barns kropp er i stand til å ødelegge bakterien. Det er følgende årsaker til barnets sykdom:

 1. Svekket immunitet;
 2. Endokrine forstyrrelser;
 3. Emosjonell stress;
 4. Stress.

Hovedårsaken som kan føre til utvikling av en kjele i et barn er en bakteriell infeksjon under huden. Dette kan bidra til mikrotrauma i huden, barnets manglende overholdelse av regler om personlig hygiene, svekket immunitet.

Barn lider ofte av furunkulose etter hypotermi, eller furunkulose utvikles parallelt med alvorlige sykdommer, som angina, bronkitt, lungebetennelse etc.

Fremkaller oftest utviklingen av furunkulose i en barn staphylococcus mikrobe. Mye sjeldnere er det forårsakende middel streptokokker.

Årsakene til sykdommen er

 • hypotermi,
 • skitt
 • eller gnidd på huden.

Furunkulose hos barn er en ganske vanlig hudsykdom forårsaket av purulent mikrobiell flora - stafylokokker. Utseendet til mange koker på et barns hud er ikke bare en ubehagelig kosmetisk defekt, men også tegn på alvorlige uregelmessigheter i hele organismenes arbeid.

Årsaker til sykdom

De forårsakende midlene til furunkulose - stafylokokker - er konstant tilstede på huden, på omkringliggende husholdningsartikler og i det ytre miljø. For at furunkulose skal kunne utvikles, er det nødvendig å ha predisponerende faktorer som reduserer immunforsvaret til barnets kropp betydelig. Blant dem er:

Furuncle er en purulent betennelse som vises på hvilken som helst del av kroppen. Utseendet til det er kjent for alle og bestemmer at barnet ditt har en koke lett.

Barn er blomster av livet, dette er vårt håp for fremtiden. Derfor bør deres helse overvåkes fra tidlig barndom og umiddelbart eliminere alle sykdommer for å hindre barns organisme fra mulige komplikasjoner og konsekvenser.

Årsaker til at det blir kokt på huden hos barn

Årsakene til sykdommen er

 • hypotermi,
 • skitt
 • eller gnidd på huden.

Typer av koke, avhengig av hvor de befinner seg

Ofte blir det dannet et kjel på et barn på beinet, så vel som på paven, som er forbundet med virkningen av eksterne faktorer (tett klær, hyppig skade). Plasseringen av betennelsen på paven får babyer mye ubehag og smerte.

Dette er en av de gode grunnene til å umiddelbart begynne å behandle denne sykdommen. Når det vises til foten, er det også viktig å følge alle sikkerhetsforanstaltninger for å forhindre ekstra skade.

Koker - ved hvilke tegn kan du bestemme betennelse

Kjelen er ledsaget av karakteristiske symptomer fra begynnelsen til modning.

symptomer

Furuncle ser ut som en betent knute med en diameter på 1-1,5 cm (noen ganger mer), ofte smertefull, ved toppet som det er en abscess. Huden over den blir først rød, og blir deretter blåaktig-burgunder.

Ved autopsi furunkel puss og blir synlig stang, som er et konglomerat av dødt vev. Når avvisning av stangen og puss med blod dannes sår som leget etter arrdannelse.

Smerter på stedet av koke kan være veldig sterk, noe som gir en masse problemer og barnet og foreldrene. På grunn av det kan forstyrre søvnen, noen ganger kroppstemperaturen stiger, forverret helse markert baby.

Etter å ha åpnet kjelen, forbedrer tilstanden av helsen betydelig, kroppstemperaturen går tilbake til normal.

Foreldre forvirrer ofte den vanlige pimpleen på kroppen av en baby med koker. En slik feil fører noen ganger til triste resultater. Moms tror at dette er en vanlig kvise og de venter på at han skal forsvinne, men dette skjer ikke. Hva er symptomene på en koke?

Først vises en liten rødhet på huden, noe som øker over tid. Huden rundt den er forseglet.

Inne i kokene inneholder pus, omgir den en tett stang - en opphopning av bakterier stafylokokker. Dens ruptur kan forverre sykdommen.

I tillegg er kokinger veldig smertefulle og forstyrrer barnets normale liv.

Utviklingen av kjelen går gjennom flere trinn, hvorav varigheten kan være flere dager.

Kilder kan vises på en hvilken som helst del av kroppen (på magen, ryggen, baken og t / d), men de mest favoritt stedene for lokalisering er ansikt og nakke.

Når kjelen forfaller, gjennomgår det visse faser av forandring, som er preget av følgende manifestasjoner:

 • i begynnelsestrinnet dannes en pustule som gradvis blir til et infiltrat, som igjen blir tett og utvides;
 • så utvikler den purulent-nekrotiske prosessen, smelter pustulen, og en stang fremstår i den sentrale delen;
 • Etter noen dager blir de nekrotiske områdene av vev avvist, og såret blir gradvis ryddet, etterfulgt av lamming av kjelen. Med en stor utdanning på dette stedet er det fortsatt et lite arr.

Koking i et barn, så vel som hos en voksen, er ledsaget av smerte, hyperemi rundt neoplasma og symptomer på generell forgiftning med økt svakhet, barns nektelse å spise, lunefullhet og urimelig gråt.

Imidlertid, med rettidig inngrep, kan furunkulose hos barn bli kurert raskt nok.

diagnostikk

I mangel av medisinsk erfaring, er en slik sykdom som en furuncle lett forvirret med mer alvorlige infeksjoner - tuberkulose, erytem, ​​miltbrann og andre sykdommer. For å kunne diagnostisere riktig bruker legen følgende metoder:

 • ekstern eksamen;
 • blod og urintester;
 • dermoscopy;
 • røntgen;
 • bakteriologisk sådd;
 • ultralyd undersøkelse.

Diagnose furunkulose er enkelt. Den er preget av flere utslett, som hver ligner en stor pimple.

Hvis et barn har en betennelse etterfulgt av en annen, anbefales det en blodprøve for å fastslå årsakene til dette fenomenet. Furunkulose - kan være resultatet av en alvorlig sykdom, for eksempel diabetes.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

behandling

For mindre skader og slitasje, behandle huden med en løsning av strålende grønt eller jod, og ikke la dem bli smittet ved å bruke en bakteriedrepende lapp.

Behandle overflaten med antiseptika. Behandling av sykdommen er ikke avhengig av hvor mye et barn er 2-3 år eller er det en baby opp til et år. All terapi er basert på det uunnværlige reseptbeløpet for et slikt stoff som et antibiotikum, legemidler som fremmer immunitet og multivitamin-komplekser.

Furunculosis funnet i et barn, samt en separat furuncle, krever bruk av riktig behandlingsregime. Vanligvis, hvis en furuncle oppdages hos barn, er det ikke en foreskrevet antibiotikabehandling.

Det vil være nok til å vente på full modning av infiltratet og frigjøringen av en purulent stang. Derefter brukes desinfiserende løsninger for å behandle såret, og bruken av antiinflammatoriske salver akselererer helingsprosessen.

Det er mulig å behandle furunkulose hjemme, forutsatt at pasienten føler seg bra.

Selvbehandling av det oppdagede furuncle i et barn kan kun utføres hvis det ikke er temperatur, den generelle tilstanden av helse ikke lider og området av betennelse går ikke langt til det omkringliggende vevet. Det er nødvendig å konsultere legen din og om prinsippene for behandling av furunkulose hos svært små barn.

Furunkulose kan til og med være i et spedbarn. Hva å gjøre Hvordan behandles? Hvordan behandles? Trenger jeg antibiotika?

Det første foreldrene trenger å vite når de konfronteres, er at det under ingen omstendigheter bør koker bli klemt eller punktert for å rydde opp lesjonens sted. Det kan være komplikasjoner som det ikke kan klare.

Ikke haste for å ta til selvbehandling. Med tidlig bevis på betennelse er det viktig å vise barnet til legen.

Hvis han ikke er en år gammel, bør det ikke være noe sted for forsinkelse. Etter undersøkelsen konkluderer legen hvordan og hvordan man skal behandle problemet.

Jo tidligere foreldre svarer, jo billigere blir behandlingen. Ved de første tegn på betennelse, før pus har dannet, kan den fjernes med ultrafiolett lys.

Det er tilfeller av betennelse i nesehulen. Disse er vanskelige å nå, men legen vil fortelle deg hva du skal gjøre i dette tilfellet.

Hvis kjelen er moden, vil legen selv foreskrive de antibiotika som passer best. Dette kan være medisiner for injeksjoner.

Iktyolsalve er også tilskrevet. Det må brukes to ganger om dagen til inflammert sted hos barn.

Det er nødvendig å følge instruksjonene fra produsentens salve. Alt dette gjøres til kokerpause.

Etter gjennombruddet må stedet behandles med en spesiell løsning - furatsilin eller hydrogenperoksid. Deretter - bandasje med natriumklorid.

Det bør huskes - det er ikke nødvendig å forsøke å fjerne stangen i kjelen. Dette vil bare forverre situasjonen og forleng behandlingen. Du trenger ikke å skape ekstra ulemper og problemer.

Koker kan behandles ved konservative metoder og ved hjelp av kirurgisk inngrep. Ganske ofte er det mulig å gjøre uten operasjon for å åpne, hvis kjelen ikke er dyp, hvis vi ikke snakker om en omfattende furunkulose.

Narkotikabehandling

Hensikten med terapi i dette tilfellet er å gjøre modning av koker raskere, fordi selve prosessene for infiltrering og suppuration er smertefulle for barnet.

Modning av det purulente hodet er akselerert:

 • "Asterisk" er en salve kjent for mange generasjoner (handelsnavnet er "Golden Star");
 • "Ichthyol salve";
 • Balsam "Viniline".

Gjennombruddskoker kan med suksess fremkalle salver med antibakterielle egenskaper:

I sluttrinnet, etter utslipp av pus, brukes de samme antimikrobielle salver og lotioner med hypertonisk oppløsning.

Hvis kokene vises i ansiktet eller nakken, er en intern antibiotikabehandling obligatorisk, med aktiv lokal behandling. Omfattende furunkulose, spesielt hos et spedbarn, krever innføring av antibakterielle legemidler intravenøst.

For intern bruk foreskrives barn bredspektret antibiotika - penicillin gruppen, og hvis de er ineffektive, så antibiotika - cefalosporiner, makrolider.

Erytromycin-baserte stoffer Azitromycin og klaritromycin er svært effektive.

Mye avhenger av hva slags stafylokokker slår barnet. Hvis betennelsen er forårsaket av antibiotika-resistente stammer av sykehus Staphylococcus aureus, vil valget av antibiotikum være vesentlig vanskeligere, fordi for å ødelegge en slik infeksjon det uhyre vanskelig selv på det nåværende utviklingsnivå av legemidlet.

Som en adjuvant terapi kan immunoglobuliner eller anti-stafylokokplasma foreskrives - immunmodulatorer. De administreres på sykehuset med alvorlige former for infeksjon. I hjemmebehandling kan legen anbefale Polyoxidonium, Derinat. Alltid i behandling av koke er det nyttig å introdusere vitaminer til barnet. Spesiell betydning er gitt for vitamin A, E, C, B1 og B12, samt PP.

Kirurgisk behandling

Tvunget åpningen av koke vises når en lege har grunn til å tro at det kan være komplikasjoner når koke ble dannet på en "farlig" sted eller behandling med medisiner for 5 dager ikke ga et positivt resultat - pus rørte seg ikke.

Operasjonen er enkel - Kirurgen, under lokalbedøvelse, gjør et snitt i form av et kryss, rengjør innholdet forsiktig, inkludert pus og nekrotiske fragmenter.

Noen ganger er det umulig å gjøre dette helt, da legen forlater en liten drenering i det kryssformede såret - for utslipp av pus.

Ichthyol salve hjelper godt i det tidlige stadiet av sykdommen.

Hvis du oppdager at det blir kokt i barna, bør du umiddelbart konsultere lege. I intet tilfelle bør behandlingen utsettes, fordi konsekvensene kan være veldig trist.

I et barn utvikler purulent betennelse i huden mye raskere enn hos voksne og når det siste stadiet av utvikling på en mye kortere tid. Hvis dette øyeblikket ikke følges, kan alle slags komplikasjoner falle på barnets skjøre kropp.

Tap kan være uopprettelig.

For å unngå alt dette, bør du straks kontakte kirurgen for å få hjelp. Åpning av kjele i et barn oppstår under anestesi. For å være trygg på kvaliteten på operasjonen, bør du kontakte en spesialist på høyt nivå.

Egenskaper ved behandling av koke i den første fasen av sykdommen hos barn

Kok, som enhver purulent hudsykdom, på et tidlig stadium av utviklingen

 • er dannet
 • utvikler seg deretter
 • øker i størrelse,
 • pus akkumulerer
 • og åpnet.

For å øke hastigheten på denne prosessen kan du bruke Ichthyol-baserte komprimerer til barnet ditt. Denne salven inneholder ikke kjemikalier som kan være skadelig for barnet.

Det viktigste - du kan ikke prøve å klemme ut eller fjerne pus. Dette kan føre til at barnet får furunkulose.

Og å bli kvitt det er mye vanskeligere enn fra en enkeltkoker. Etter at pus er fjernet, er det nødvendig å rense såret og smøre med ichthyol i noen dager.

Dette vil hjelpe deg med å unngå tilbakefall.

I første fase vil det hjelpe bandasje med salve Vishnevskogo, tjære salve eller Levomekol. Så kjelen vil raskt modne og åpne uten komplikasjoner.

Imidlertid må du finne ut årsakene til utseendet på kjelen, slik at det ikke kommer igjen. I slike tilfeller bør du kontakte en ekspert som skal foreta de nødvendige undersøkelsene.

Fysioterapi er ofte foreskrevet.

komplikasjoner

Sepsis. Tro meg, det er bedre å ikke se phlegmon. Furunkulose hos barn er en alvorlig patologi som signalerer forekomsten av funksjonsfeil, først og fremst i barnets immunsystem.

Derfor er det viktig å umiddelbart konsultere en lege uavhengig av sted og ikke forventer at alt vil passere seg selv.

Hovedoppgaven i utviklingen av denne patologien hos barn er for all del å kurere sykdommen, siden tilbakefall ikke er uvanlig, og komplikasjoner er noen ganger veldig farlige.

Behandlingen må nødvendigvis være omfattende, bestående av både lokale preparater (medisinske salver) og generelt (antibiotika, midler til immunitet). Det er også viktig å utføre alle manipulasjoner under oppsyn av en lege, og etter utvinning, for å forhindre mulig gjentagelse av purulent foci.

Dette vil hjelpe følgende aktiviteter:

Furunkulose ved langvarig behandling kan ha komplikasjoner:

Hvis behandling av furunkulose hos barn ikke gir resultater, kan dette problemet føre til alvorlige komplikasjoner:

 • kroniske tilbakefall
 • lymfeknudebetennelse;
 • betennelse i fettvev;
 • abscess.

forebygging

 • Riktig hygiene. Barnets hud skal være ren. Men overdreven vask med bruk av såpe tørker huden, noe som øker sannsynligheten for mikrotraumas. Derfor bør barnet bli badet med babysåpe ikke mer enn en gang daglig, og babyer bør ikke være mer enn en gang i uken. Det er fornuftig å bruke en bakteriedrepende såpe bare hvis det er purulente masser på barnets hud.
 • Tidlig behandling. Alle slitasje, riper og sår må behandles i tide med anilinfarger, som inkluderer grønn maling og Fucorcin.
 • Styrker immuniteten. Til dette kan trygt tilskrives herding, komplett og balansert kosthold, rikt på vitaminer og sporstoffer, et tilstrekkelig antall friluftsliv, aktiv livsstil, mosjon.

Hva er stafylokokker vil fortelle Dr. Komarovsky i neste video.

For forebygging av furunkulose anbefales det å følge reglene for personlig hygiene.

 1. Sørg for at barna dine vasker hendene regelmessig, bruk et rent eller engangsbruk.
 2. Bytt sengetøyet i babyens rom minst en gang i uken.
 3. Prøv å få klesvasken varmebehandlet med et varmt strykejern.
 4. Ikke forsøm vitaminkompleksene for barn.
 5. Tidlig behandle sår med desinfeksjonsmidler.

Flere Artikler Om Typer Acne