Purulente smittsomme og inflammatoriske sykdommer i huden er ganske vanlige, de er farlige for komplikasjoner. Deres patogener er stafylokokker, streptokokker, eller begge deler. Disse er pyogene pyogene bakterier som forårsaker dyp og overfladisk pyoderma. Oftere utvikle stafilodermii. Blant dem kjenner de mest kjente (chiri), hvor lokaliseringen er forskjellig. En av de vanligste manifestasjonene av patologi er en furuncle på ryggen.

Etiologiske faktorer

Sykdommen er forårsaket av Staphylococcus aureus - den mest patogene bakterien som er vanskelig å kurere. Det trenger lett inn i hårsekkene og påvirker huden dypt. Mange mennesker er bærere av denne farlige infeksjonen, men blir ikke syke selv. Mikroorganismer kan være på huden og manifesterer seg ikke for å skape en gunstig situasjon. De er betingelsesmessig patogene, ettersom de trenger inn i en svekket organisme, forplantes raskt, øker sykdomsfremkallende egenskaper og provokerer på kroppen.

Furuncle er en purulent betennelse i follikel og sebaceous kjertler festet til den. Samtidig påvirkes tilstøtende bindevev, med delvis utryddelse. Derfor kalles sykdommen purulent-nekrotisk. Ofte er en abscess en komplikasjon av betennelse i hårsekkene (follikulitt). Det vil si at patologi vises på de hårete områdene i huden.

Sykdommen utvikler seg i alle aldre og påvirker menn mer. Det hyppigste stedet for lesjonen i sterkere kjønn er brystet og ryggen, sjeldnere er det kokende på nedre rygg. Det kan være en furuncle i lysken, i armhulene, på ansikt, nakke, lår og andre steder. Hos ungdom blir det største antallet pustler avslørt i perioden med hormonell ustabilitet.

Når det inflammatoriske infiltratet sprer seg til hele hårfollikkelen, dens talgkjertler og tilstøtende vev, virker det som en konisk knute over huden. Dens størrelse i diameter kan nå 3-4 cm. Hvis det er mye koker, og de vises etter hverandre, diagnostiserer de furunkulose.

I tillegg til forekomsten av infeksjon, forårsaker årsaker som fremmer utviklingen av chirya på kroppen er nødvendige. Eksterne risikofaktorer er:

 • skitten hud hvis du ikke følger regler for kropps- og klærhygiene;
 • konstant kontakt med støv og smuss knyttet til profesjonelle aktiviteter;
 • hudskade fra mekanisk støt (riper, kutt, slitasje, sprekker, riper);
 • hypotermi eller overoppheting;
 • kjemisk skade eller irritasjon av dermis.

Interne etiologiske faktorer som svekker menneskekroppen er som følger:

 • utslett;
 • langvarig nervespenning, stress;
 • fedme;
 • diabetes mellitus type 1 eller 2;
 • hudsykdommer;
 • kronisk tretthet;
 • beriberi;
 • akutte inflammatoriske sykdommer;
 • kroniske infeksjoner hvis behandling ikke er fullført
 • hormonelle forandringer i kroppen;
 • HIV-infeksjon;
 • langvarig bruk av visse stoffer;
 • rusmisbruk, alkoholisme, røyking.

Mekanismen for utvikling og manifestasjoner av kjelen

Etter overtredelse av beskyttelsesfunksjonen i huden, penetrerer stafylokokker hårfollikkelen, aktiverer, multipliserer og provoserer en inflammatorisk prosess i den. Deretter vises sebaceous kjertler, bindevev og betennelse på overflaten av huden.

Bakterier avgir giftige stoffer som ødelegger vevsceller. Samtidig dannes en purulent kjerne i midten av kjelen. Inflammatorisk infiltrat har en uttalt rød farge, med utviklingen av sykdommen, det sprer seg og skiller seg ut på kroppen.

Dens hevelse øker, huden over svinget mykner og blir hvit. Under det er det purulente innholdet dannet på grunn av betennelse. Den består av nøytrofile leukocytter ødelagt etter infeksjonskontroll, celler av dødt vev, proteiner og et stort antall stafylokokker.

Snart blir kulden på ryggen i stedet for mykning åpnet, det purulente innholdet utløper. Det er rengjort, fylt med nytt bindevev (granulasjon) og arrdannelse. Betennelsen svimper bort. Prosessen med utvikling og helbredelse av en abss varer i ca 2 uker. Den generelle tilstanden til pasienten varierer lite.

Det er viktig å starte behandlingen i tide, og ikke å forvente en obduksjon. Dette vil forhindre utvikling av furunkulose eller andre alvorlige komplikasjoner.

Symptomene på sykdommen avhenger av utviklingsstadiet av chirya på kroppen:

 1. Den første er inflammatorisk infiltrasjon. Visuelt manifestert av rødhet, hevelse, indurasjon og ømhet på skadestedet. I løpet av sykdommen øker disse symptomene.
 2. Den andre fasen - dannelsen av purulent-nekrotisk stang. På slutten av den tredje dagen er det dannet. Dette er et lite hulrom med purulent innhold, som rager litt over baksiden av ryggen. Samtidig er det tegn på mindre forgiftning. Det er en liten økning i kroppstemperatur, svakhet, tap av appetitt, ubehag. Smerte i kjelen blir mer uttalt.
 3. Tredje - onkotomi (obduksjon) av en abscess. Den modne furuncle åpnes, pus med en kjerneblader. Det er et sår på kroppen i hele dybden av kjelen. Dens symptomer reduseres.
 4. Det fjerde stadiet er helbredelse og arrdannelse. Forsvinner puffiness, hyperemi, smerte. Hulrommet er overgrodd med granulasjonsvev, et arr er dannet. Den har en blåaktig tint. Over tid lyser det, men arrene forblir.

Fra forekomst for å fullføre helbredelse uten komplikasjoner tar det 10-14 dager. I dette tilfellet er høy temperatur sjelden. Pasienten opplever ubehag fordi han ikke kan lyve på ryggen. Mild sykdom kan utvikles uten kjernedannelse og disseksjon.

Komplikasjoner og klassiske behandlingsmetoder

Selvmedisinering, klemmer avføringen, dets utilsiktede skade kan føre til alvorlige komplikasjoner:

 1. Furunkulose er en manifestasjon av flere eller mange sår på baksiden av huden.
 2. En abscess er en opphopning av purulente masser, deres penetrasjon i det subkutane vevet, fordi kjelen ikke kan åpnes og kjernen ikke kommer ut.
 3. Carbuncle er en betennelse i flere hårsekkene som ligger ved siden av hverandre, fusjonert i ett infiltrat med en enkelt stamme.
 4. Cellulitt - ubegrenset spredning av betennelse i det subkutane vevet.
 5. Lymfadenitt, lymphangitt - betennelse i tilstøtende lymfeknuter og lymfekar.
 6. Sepsis - penetrasjon av stafylokokker i blodet, og adskillelse i organer og vev. Nyrene er mest berørt (pyelonefrit, glomerulonephritis). Det må huskes at den uavhengige klemmen av kjelen er en direkte vei til sepsis, noe som er en trussel ikke bare for helse, men også for livet.

Behandling for koker på ryggen kan være medisinsk. I dette tilfellet er følgende metoder gjeldende:

 1. På infiltreringsstadiet behandles huden over huden med antiseptiske midler - Furacilin-løsning eller salisylalkohol.
 2. Også i perioden med dannelse av en purulent stang, brukes trekke pus og salve rensing hulrommet - Ithiol eller Vishnevsky.
 3. På heling og arrdannelse brukes behandling med salver med antibiotika og stoffer som bidrar til gjenopprettelse av bindevev. Levomekol, Dermoveit, Inflarax.
 4. Antibiotika til oral administrasjon er foreskrevet hos eldre, svekket, med alvorlig rus og et stort sår - Amoxiclav, Hemomycin, Sulacilin.
 5. Foreskrevet vitaminkompleks.
 6. UHF-terapi og ultralyd er foreskrevet som en anti-inflammatorisk behandling.
 7. Legen kan bestemme seg for å åpne en abscess på scenen når den er modnet. Scalpel utføre et snitt og klemme pus. Såret vaskes, behandles med antibiotika, gir en utstrømning. Påfør salven og lukk med et bandasje, som skiftes daglig til helbredelse. Samtidig foreskrevet antibiotika og sengen hviler.

Siden kjelen som har oppstått på ryggen, er oftest resultatet av skader og en reduksjon i beskyttelsesegenskapene til organismen, og forhindrer forekomsten og utviklingen av koker inkluderer:

 • konstant overholdelse av standardene for kropps- og klærhygiene
 • rettidig behandling av sykdommer;
 • utelukkelse av overoppheting og hypotermi, utvikling av fedme;
 • behandling av hormonforstyrrelser;
 • forebygging av hudskader;
 • riktig ernæring;
 • styrke kroppen ved herding, sport, oppholder seg i friluft;
 • sunn livsstil med riktig dagbehandling, unntatt alkohol, røyking.
til innhold ↑

Bruken av tradisjonell medisin

Koker på ryggen er vellykket behandlet med folkemessige rettsmidler. Påfør, fremfor alt, stoffer og blandinger som akselererer modningen av absessen og dens rensing:

 1. Tradisjonelt brukt bakte løk. Det blir skrelt, bakt i ovnen, avkjølt, kuttet og satt på overflaten av kjelen. Deretter dekke med en steril dressing, fikse, bytt hver 4. time, til disseksjon.
 2. En del av husholdningenes såpe gnides, blandes med 2 deler bakt løk, påført på et serviett, påført en abscess, sikret. Betyr godt forsinkelser pus. Du kan bare bruke såpe, men det er litt fortynnet med kokt vann.
 3. Friskt kålblad lindrer smerte, hevelse, betennelse, trekker pus. Platen er pre-doused med kokende vann, lagt på en ren overflate, fast. Påfør for å fjerne koker.
 4. En flat kake med like store deler av rugmel og honning påføres den berørte delen av ryggen, dekket, sikret. Denne behandlingen lindrer betennelse.
 5. Effektiv kompleks salve som inneholder bi-produkter. 100 g bivoks og kolofonium, 50 g ricinusolje og propolis blandes, satt på en stille brann. Etter 5 minutter, tilsett 15 ml terpentin, smør i 30 minutter, kjølig. Påfør på et tykt serviett og påfør lesjonen 2 ganger om dagen - om morgenen og om natten, i 20 minutter, i løpet av opptil 40 dager. Det er viktig å ta hensyn til intoleransen av honning og bi-produkter.
 6. Bruk antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper av aloe. Et rent ark av planten er kuttet og påført abscessen, festes.
 7. Undertrykk betennelse også poteter. Det er rengjort, gnidd, påført på en steril bandasje, påført på lesjonen, fast, endret etter 3 timer.
 8. Et varmt bad med noen dråper essensiell olje av furu nåler lindrer betennelse, har antibakterielle og smertestillende egenskaper. Gjør prosedyren daglig - ikke mer enn 20 minutter. Behandling foreskrevet kurs på 10-15 dager. Disse badene er kontraindisert for gravide, eldre, med individuell intoleranse for nålene, for alvorlige sykdommer.
 9. Tørket calendula pulver (5 g) blandes med petrolatum (25 g), salven påføres på kjelen. Fungerer anti-inflammatorisk og som et antiseptisk middel.
 10. Påfør vodka-komprimering fra en blanding av blomster av calendula (30 g) og enebær bær (15 g) for å kvitte seg med koker på baksiden. Deres blanding vaskes med kokende vann. Deretter helles vann, hell 100 g vodka, insister 22 timer. I form av en kompress på kokes i 10 dager.

Medisinske stoffer som inneholder calendula, personer med urolithiasis, gravide og overfølsomhet overfor blomstene i anlegget er kontraindisert.

 • Bruk også rugbrød, hvitløk, kamille, nettleser og andre midler som applikasjoner.
 • I noen tilfeller kan kjelen brytes gjennom og trekke seg ut på egenhånd. Dette skjer imidlertid sjelden. Du kan ikke forvente selvhelende koking på baksiden, det er nødvendig å konsultere en lege og behandle sykdommen i fellesskap. I dette tilfellet er prognosen for utvinning gunstig og utviklingen av komplikasjoner vil bli holdt til et minimum.

  Hva å gjøre når kjelen på ryggen gjør vondt og ødelegger

  Furuncleum er en inflammatorisk prosess i hårsekkelen, som involverer interstitial vev og talgkirtler. Det kan vises på hvilken som helst del av huden hvor håret ligger, bortsett fra hender og føtter. Koket på baksiden (på baksiden) er en av de hyppige habitatene av koker, som oppstår hos menn på grunn av økt hårinnhold på denne delen av kroppen. Hos kvinner er det mye mindre vanlig.

  Kok på et gitt segment av dermis (fra siden av scapula, venstre eller høyre side av ryggen) kan forekomme i en enkelt og flere former. Med utseende av stabile abscesser, dannet spontant, diagnostisert med "furunkulose". Den akutte fasen av sykdommen varer omtrent en fjerdedel, i tilfelle av en varighet på mer enn 3 måneder, blir sykdommen kronisk.

  Årsaker til

  Koking på ryggen er dannet på bakgrunn av penetrering av stafylokokker eller streptokokinfeksjoner. Ifølge statistikk er den vanligste årsaken til infeksjon Staphylococcus aureus. I noen tilfeller er det en blanding av to typer infeksjoner.

  Hovedfaktorene som angriper dannelsen av abscesser, omfatter:

  • brudd på personlige hygiene standarder - en sjelden dusj;
  • Lokalt traumer til overflaten av dermis - Insektbitt, riper, skrape, gni, små sår;
  • nekte antiseptisk behandling av skadede hudområder;
  • økt svette;
  • høyt nivå av funksjonalitet i sebaceous kjertlene;
  • stabil superkjøling, overoppheting;
  • arbeid i forhold til høyt støv;
  • en kraftig reduksjon i funksjonen til det autoimmune systemet;
  • immundefekter av ulike etiologier;
  • høy kroppsmasseindeks, med overgangen til fedme;
  • redusert mengde vitaminer og mineraler;
  • konstant bruk av antibiotika og andre legemidler som undertrykker personlig immunitet
  • stabile stressfulle situasjoner;
  • hormonforstyrrelser;
  • diabetes mellitus;
  • har en historie med dermatologiske sykdommer, med stadig presentert kløe (ufrivillig kaming).

  Symptomatiske manifestasjoner

  Etter den første penetrasjon gjennom hudens skadede hud, begynner hurtig spredning av stafylokokker. Den inflammatoriske prosessen manifesteres av hyperemi i det berørte området, med tilstedeværelse av en liten hevelse og innledende manifestasjoner av smerte. Utvendig ser det ut som en vanlig kvise den første fasen av utviklingen av kjelen.

  Det er en gradvis dannelse av pus, på grunn av den autoimmune responsen i kroppen - blir leukocyttceller sendt til stedet for den inflammatoriske prosessen. Det er en konsolidering av abscessens kropp. Forstyrrelse av lokal blodsirkulasjon bidrar til utvikling av nekrose, en spennende hårfollikel og sebaceous kjertel.

  I midten av betennelse begynner dannelsen av en nekrotisk stang, en grønn-gulaktig fargetone. Koking på ryggen, sammen med en purulent-nekrotisk kjerne, dannes om tre til fire dager. De viktigste symptomene på forgiftning under utviklingen av prosessen har et generelt klinisk bilde:

  • hodepine;
  • en økning i den totale temperaturen med febertilstander;
  • en kraftig nedgang i appetitten;
  • forverring av kroppens generelle tilstand
  • stabilt smertesyndrom.

  Uttalte symptomatiske fenomener observeres ved dannelse av meget store kokinger, opptil 7 cm i diameter eller med utvikling av furunkulose.

  Tetning på baksiden begrenser bevegelsen til personen syk, noe som forårsaker konstant ubehag når han prøver å ligge på ryggen. Koker på ryggen etter at modningstrinnet er i stand til å åpne seg, gjennom den resulterende såroverflaten begynner å skille ut purulent ekssudat. Gradvis, sammen med pus og blodige striper, fjernes en purulent nekrotisk kjerne fra såret, sammen med døde vevpartikler.

  Etter at den nekrotiske stangen kommer ut, danner et åpent sår, som gradvis fyller opp med granulert vev. Prosessen healer med dannelsen av et arr på stedet for suppuration. Den totale tiden for passering av alle stadier av sykdommen er ca. 14 dager. I tilfelle av furunkulose kan varigheten av prosessen være flere måneder.

  Behandling av sykdommen

  Årsakene til og behandlingen av koke bestemmes av den medisinske institusjonen. Etter diagnosen, som inkluderer bestemmelsen av det smittsomme patogenet, er dets resistens mot rusmidler i antibiotikabehandlingen, en individuell skjema med terapeutiske tiltak utnevnt.

  Behandle koker på baksiden hjemme er tillatt med det opprinnelige utseendet og liten størrelse. Hvis absessen er stor eller det er massive suppurations, er det nødvendig med en umiddelbar appell til en hudlege. Hjemme er det umulig å kurere furunkulose - alvorlige komplikasjoner vil utvikle seg.

  Slik behandler du kjele hjemme

  Under den første dannelsen av et hyperemisk område av huden, må det behandles med et av antiseptika - hydrogenperoksid, salicylalkohol, furatsilina-løsning, borealkohol. Behandling utføres minst fire ganger om dagen. Ved rettidig start av behandlingsprosessen kan prosessen stoppe ved oppstart.

  Hvordan behandles med videreutvikling av suppuration hjemme? Kok kan behandles med "Vishnevsky's liniment", som har et anti-inflammatorisk aktivitetsspektrum. Balsammen påføres en steril bandasje av bomullsgass og festes over kokene. Det trekker akkumulert purulent exudat, akselerere modning av suppuration.

  I løpet av denne perioden er det ikke tillatt å bruke en oppvarmingstype komprimert - de vil ikke bidra til å tegne ut pus, mens prosessen er i stand til å bryte seg inn i vevet. Spredningsinfeksjonen vil ikke bare infisere nærliggende vev, men vil også komme inn i blodet og forårsake septiske forhold.

  Etter å ha åpnet betennelsen, er trengsalven ikke lenger nødvendig - den erstattes med midler som fremmer fjerning av purulent ekssudat. Det utstrømmende innholdet blir tørket av huden med sterile kluter, og en dressing påføres såret med Ichthyol eller lignende salve. Såroverflaten vaskes med hver forandring av dressing med hydrogenperoksid, for desinfeksjon. Etter den endelige rensingen av såret, blir helbredende salver påført, anvendt i form av applikasjoner eller komprimerer.

  Bruk av salve "Levomekol", med antimikrobielle og helbredende effekter, anbefales. Også tillatt å bruke:

  • "Sintomitsinovoy";
  • "Erytromycin";
  • "Tetracycline".

  De inneholder alle antibiotika. Sammen med dem anbefales pasienten å ta en pilleform for medisiner - "Amoksiklava", "Ampioksa", "Sumamed". For forskrivning av disse medisinene, tjener følgende faktorer:

  • perioden av avansert alder;
  • organismen svekket av tidligere sykdommer;
  • ulike immundefekter
  • Ikke-standard størrelser av suppuration, klart overskrider normativ;
  • utvikling av furunkulose.

  Antibiotika velges individuelt, med tanke på allergiske reaksjoner.

  Operasjonelle teknikker

  Hva om kjelen gjør vondt og ikke går gjennom? Tilstedeværelsen av indre furunkler krever kirurgisk inngrep. Forbehandlet antiseptisk kirurgisk felt, bedøvet. Kirurgen gjør et snitt av absessen eller dens punktering, med den etterfølgende rengjøring av såroverflaten fra akkumulerte pus og døde hudpartikler.

  Drenering settes inn i såret for å fjerne rester av purulent ekssudat, etter fem dager blir det fjernet. Overflaten på såroverflaten er lukket med en bomullsgassbandasje, med en salve som inneholder et antibiotikum. Bandasjer endres to ganger i løpet av dagen. En uke senere blir salven erstattet med en helbredende sammensetning.

  Parallelt med ekstern påvirkning brukes antibiotikabehandling, vitaminterapi og immunmodulatorer. Alle spesifikke tiltak utføres for å eliminere årsakene til sykdommen.

  Forebyggende tiltak

  Utført for å hindre mulig gjenoppbygging av enkelte sår, samt å forhindre utvikling av furunkulose:

  • krav til regler for personlig hygiene - daglig dusj, hyppig bytte av seng og undertøy;
  • et forbud mot bruk av vanlige husholdningsartikler - vaskekluter, håndklær, barbermaskiner;
  • rettidig behandling av skadet hud med antiseptiske preparater for å hindre penetrering av patogene bakterier;
  • konstant vektkontroll, kostholdsvirksomhet;
  • behandling av eksisterende kroniske sykdomsvarianter;
  • kontroll av blodsukker i diabetes mellitus;
  • utelukkelse fra klesskapet av klær laget av syntetiske materialer, riktig valg etter størrelse;
  • tar vitaminer og mineraler;
  • bruk av immunmodulatorer - under tilsyn av en spesialist;
  • Overgang til riktig ernæring, med en reduksjon i karbohydrater.

  Forebyggende tiltak er ikke en måte å behandle en sykdom på, men kan lette sykdomsforløpet, styrke det autoimmune systemet og forbedre den generelle tilstanden til den syke kroppen.

  Viktig å vite!

  Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

  Hvorfor dannes en furuncle og furunculosis på ryggen

  Huddannelse som en furuncle er et ganske ubehagelig fenomen som ganske mange mennesker har møtt i sine liv. Hvordan denne sykdommen manifesterer jeg, vet nesten alt, men hvordan å bli kvitt det mest riktig er et ganske komplisert spørsmål som bare enkelte kan svare. Gitt frekvensen av forekomsten av koke, er det viktig å forstå hvordan det er best å kjempe med dem og hva det kan føre til.

  Hva er en koke

  En slik formasjon på huden av en person som en furuncle er en abscess, som utvikler seg på grunn av purulent-nekrotiske lesjoner av talgkirtlen sammen med et hårfontunkel festet til den. Denne prosessen involverer i sin tur gradvis omgivende fiber.

  På grunn av at koker kun kan forekomme på steder der det er hår på menneskekroppen, vises de ofte hos menn. Dette skyldes det faktum at håret i overkroppen av kvinner er mindre uttalt.

  En stor kjele som vises på baksiden, kan enten være et enkelt fenomen eller en flere. Dette påvirkes av flere forskjellige faktorer, blant annet:

  • Chief - dette er årsaken til magesår;
  • Også til en viss grad bidrar smittspredningen til immunitetsnivået. Hvis det senkes, er det stor sannsynlighet for at noen steder på kroppen kan dårlige, purulente formasjoner dannes.

  Hvis kokene på ryggen hos menn forekommer etter hverandre eller samtidig på flere steder, kan dermatologen diagnostisere denne pasienten med furunkulose. I tilfelle når sykdommen varer ikke mer enn tre måneder, er den akutt. Hvis sykdommen er ganske lang, kan spesialisten gjenkjenne kronisk.

  Årsaker til utdanning

  Koker på baksiden, i det overveldende flertallet av tilfellene, har ganske typiske årsaker - penetrering av et stafylokokkpatogen i hårsekken. Det er mindre sannsynlig at en infeksjon har et blandet utseende. Det kan kombinere to patogene mikroorganismer - stafylokokker med streptokokker.

  Til tross for at det er ganske vanlige årsaker til sykdommen, er det verdt å vurdere også noen andre faktorer som på en eller annen måte kan provosere manifestasjonen av sykdommen. Blant dem skiller dermatologene slike problemer som:

  • Manglende pasientens regler for personlig hygiene. Dette gjelder hovedsakelig vasking, dusjing, bading etc. Substandard såper, sjampo eller geler kan også føre til utseende av sår;
  • Konstant traumer av huden, som åpner inngangsporten til penetrasjon av infeksjon;
  • Manglende behandling eller dårlig behandling av ulike hudskader (riper, blåmerker, slitasje, sår, etc.);
  • Økt grad av svette;
  • Overoppheting eller overkjøling av menneskekroppen;
  • Overdreven kontaminering av huden, hovedsakelig støvpartikler;
  • Redusert immunitet, både lokal og generell. Ofte skjer dette under overgangen av det humane immunbristviruset til ervervet immunbristssyndrom;
  • Tilstedeværelsen av for mye vekt av personen;
  • Behandling av visse sykdommer med visse legemidler. Blant dem er det verdt å markere metotreksat, azathioprin, mercaptopurin og andre;
  • Stressfulle situasjoner som gjør en person for nervøs;
  • Ubalanse av hormonnivåer i ungdomsårene;
  • Tilstedeværelsen av noen hudsykdommer lokalisert på ryggen og preget av symptomer som kløe. Les mer om Kløe på ryggen hos barn og voksne. Her >>

  Dermed kokes på baksiden av menn kan ha helt forskjellige grunner. Til tross for dette tilhører alle disse sykdommene, uavhengig av forekomstene, den samme klassifikasjonsgjenstanden.

  I ICD-10 (International Classification of Diseases of the 10th revision) tilhører furunkulose klassen "Sykdommer i huden og subkutant vev", gruppen "Infeksjoner av huden og subkutan vev", og har koden L02.

  Symptomer på sykdommen

  Hvis det er en koke på ryggen, må du forstå hvordan du skal behandle denne sykdommen. Men før du gjør dette, bør du tydelig forstå symptomene på denne sykdommen. Dette er viktig på grunn av at i dette tilfellet kan du velge den mest hensiktsmessige behandlingen og ikke gjøre feil med diagnosen.

  En person kan i utgangspunktet legge merke til hvordan en liten formasjon som ligner et kvise, vises på huden. Det kan være ledsaget av tegn som:

  1. Smertefulle opplevelser;
  2. Rødhet i huden;
  3. Hevelse av omgivende vev;
  4. Kløe problemområde, etc.

  I visse tilfeller bør du definitivt konsultere en lege.
  Dette bør gjøres i følgende tilfeller:

  • Hvis en koker vises på baksiden, men hodet ikke dannes i mer enn 3 dager;
  • Hvis kjelen kombineres med et ganske sterkt smertesyndrom;
  • Hvis en stor mengde pus har samlet seg i formasjonen;
  • Hvis smerte begrenser en persons bevegelser;
  • Hvis kroppstemperaturen stiger og røde striper vises på kroppen;
  • Hvis koker forekommer ganske ofte og i store mengder;
  • Når kjelen oppstår, må årsaken også avklares. Hjemme kan en syke ikke gjøre dette. Derfor bør han definitivt søke hjelp fra spesialister.

  Behandling av koke hjemme

  Kok på ryggen, har ofte en ganske enkel behandling hjemme. Dette gjelder de tilfellene hvor utdanningen er liten og isolert. Huden rundt den skal i utgangspunktet behandles ved hjelp av et antiseptisk middel. Dette kan være salisylsalve, borsalkohol eller furacilinløsning. Prosedyren skal utføres flere ganger om dagen med en tampong laget av gasbind.

  Ofte forårsaker kjelen en ganske sterk betennelse. I slike tilfeller anbefaler eksperter hjemme å anvende Vishnevsky salve. Den skal fordeles over en steril dressing og festes til toppformasjonen med tape i en dag. I dette tilfellet skal kompresjonen i alle fall ikke varme opp infeksjonens fokus.

  Hva å gjøre når du åpner en koker på baksiden

  Hvis kjelen på ryggen er åpnet, vet pasientene ofte ikke hva de skal gjøre. I slike tilfeller bør pusen rengjøres med en steril klut, og på toppen av formasjonen brukes ichthyol salve. Klemme innholdet i absessen er ikke nødvendig - pus skal gå ut selvstendig når det akkumuleres.

  Behandling av det åpnede furuncle innebærer bruk av en løsning av hydrogenperoksid. Hver gang du trenger å bruke dette verktøyet, utfører behandling av sår. Når pus inni er ikke lenger der, må pasienten lage salveforbindinger som fremmer helbredelse.

  Andre terapier

  Kok på ryggen kan ha helt forskjellige årsaker og behandlinger. Når du bruker medisiner som har kontraindikasjoner og bivirkninger, bør du definitivt konsultere en spesialist. Bare han kan godkjenne bruk av narkotika av denne typen.

  Ofte anbefaler leger at pasienter bruker Levomekol salve til behandling. Det kan drepe bakteriene som er tilstede i såret, samt hurtige healing. Dette oppnås på grunn av tilstedeværelsen i det av komponenter som kloramfenikol og metyluracil. Spesialister kan også foreskrive følgende lokale legemidler:

  • Syntomycin emulsjon;
  • Tetracyklin salve;
  • Erytromycin salve.

  Hvis furunkulosen har gått fra baksiden til ansiktet, er antibiotika allerede brukt.

  Dette skyldes det faktum at vi med stor sannsynlighet kan si at infeksjonen kom inn i blodet av en person og begynte å spre seg gjennom hele kroppen. Blant de vanligste måtene i denne gruppen er følgende:

  Blant indikasjonene på antibiotika bør også nevnes slike faktorer:

  • Alder av en syke person;
  • Svakhet i kroppen på grunn av andre sykdommer;
  • Tilstedeværelsen av immundefekt, som kan føre til spredning av infeksjon;
  • Tilstrekkelig store dimensjoner av absessen;
  • Furunkulose, det vil si den flere forekomsten av purulente formasjoner.

  Siden behandlingen av koker kan være annerledes, må legen bare ordinere det, og ikke pasienten selv. Bare å ha riktig medisinsk utdanning, er det mulig å utføre sykdomsbehandling, inkludert koke.

  Kirurgiske behandlinger

  I noen tilfeller kan koker ikke reagere på tabletter, salver, kremer eller andre midler i det hele tatt. Det eneste behandlingsalternativet for sykdommen, når det ikke er noen reaksjon på standardvirkningen på abscessen, er å utføre den hensiktsmessige operasjonen.

  Tidligere, før du åpner kjelen, er det nødvendig å vanne det med klormetyl. Dette gjør det mulig å sikre utstrømning av pus og gjøre disseksjonen så riktig som mulig. For å gjøre dette, bruk vanlig skalpell.

  Det bør forstås at kjelen i intet tilfelle betyr at improviserte midler ikke skal kuttes eller skades hjemme!

  Fjernelse av purulente akkumuleringer skal utføres under sterile forhold under tilsyn av en spesialist. Dette skyldes det faktum at denne metoden vil forhindre spredning av infeksjon i andre deler av menneskekroppen.

  Mulige konsekvenser og komplikasjoner

  Kjelen har en ganske klar behandling i henhold til en bestemt metode i samsvar med allment aksepterte regler. Hvis en syke velger å utføre terapi hjemme, kan dette føre til noen komplikasjoner eller andre negative konsekvenser.

  Ofte oppstår dette når pasienten bestemmer seg for å klemme en abscess. I dette tilfellet kan det hende at infeksjonen sprer seg til andre celler i kroppen. I tillegg kan infeksjonen i et slikt tilfelle lett spre seg gjennom blodbanen til en person. Det samme gjelder barberingsopplæring eller andre prosedyrer.

  I ekstremt sjeldne tilfeller kan furuncle provosere utviklingen av slike falske og farlige sykdommer som meningitt, sepsis, trombose av lymfeknuter, septisk flebitt i hjernen, lymfadenitt etc. Alle de ovennevnte sykdommene kan ikke bare føre til en forverring i den generelle helsen til en person, men også provosere døden hvis de er feil eller ufullstendig behandlet.

  Forebygging av dannelsen av koker på kroppen

  Å forstå hvordan man kan bli kvitt på ryggen, er også verdt å vite hvilke forebyggende tiltak som finnes for å forhindre utvikling av denne sykdommen hos mennesker. Faktisk, i de fleste tilfeller, for å forhindre forekomst av en abscess er ganske enkelt og enkelt. Enhver pasient uten unntak kan takle dette og ønsker at huden skal være vakker og sunn.

  Eksperter har opprettet følgende regler som hindrer utviklingen av koker på baksiden:

  • Overholdelse av alle hygieneregler. Dette gjelder vask og dusj og bad hver dag. Også bare rene klær kan legges til dette elementet;
  • Tidlig og korrekt behandling av ulike skader på huden (riper, blåmerker, slitasje, etc.). Det innebærer bruk primært av forskjellige antiseptika som hindrer penetrasjon av infeksjoner i kroppen;
  • Generell styrking av immunitet. Dette oppnås ved hjelp av riktig og riktig ernæring, en sunn livsstil, kontroll av kroppsvekt, periodisk herding, normalisering av den daglige rutinen, allokering av hviletid osv.
  • Koket oppstår ofte i et barn på grunn av dårlig overholdelse av god hygiene. Derfor er det viktig for foreldrene å kontrollere denne prosessen slik at de ikke sliter med konsekvensene.

  konklusjon

  Purulent furuncle er en ganske ubehagelig sykdom, som i prinsippet kan forekomme hos alle mennesker uten unntak. Til tross for dette, hvis du starter behandlingen riktig og i tide, kan du minimere konsekvensene og varigheten av behandlingen. Uavhengig ta noen tiltak for å eliminere utdanning er ikke verdt det. Det er best å kontakte en kvalifisert og erfaren spesialist i en medisinsk institusjon. I dette tilfellet kan du bli kvitt problemet ganske raskt og enkelt.

  Kok (kok) på baksiden: årsaker, symptomer og behandling

  En person må hele tiden overvåke helsen sin. Tross alt er det ofte problemer som ikke kan løses uten å konsultere spesialister. En av disse sykdommene er furunkulose på ryggen. Det ser ut når hårfollikel og tilstøtende vev blir betent, og en form for abscess. Hva er kilden til purulente betennelser, og hvordan behandles de?

  Kok på baksiden - det mest ubehagelige fenomenet

  Årsaker til kjelen

  Chiryak på ryggen er en ganske smertefull lidelse. Det betente området blir vanskelig når pus begynner å samle seg i hårsekkelen. På denne tiden blir smerten mye sterkere. Etter at en abscess bryter ut, svinder smerten, er inflammasjonsprosessen lettet.

  Våren er den mest hensiktsmessige perioden for dannelsen av koke, siden menneskekroppen er svært svak og lett utsatt for ulike infeksjoner.

  Årsaker til koke kan være forskjellige:

  • Svekket immunforsvar. Det kan provosere aktiviteten til Staphylococcus aureus. For en svekket kropp vil behandlingen bli mye lenger. Behandlingsprosessen kan ta opptil tre måneder. En aktiv livsstil vil bidra til rask gjenoppretting, og det er også nødvendig å bruke økologiske produkter og anvende spesielle metoder og metoder for hudpleie.
  • Brudd på personlig hygiene.
  • Når man overkjøler kroppen.
  • Endringer i hormonell bakgrunn.
  • Krenkelse av metabolske prosesser, forverring av kroniske sykdommer.

  Symptomer på koiler

  Det første symptomet på kjelen er hevelse i huden. En hevelse dukker opp rundt håret. Følelsen av smerte kan være svak eller sterk. Lesjonen blir rød. En abscess forårsaker prikking og kløe. Etter 3-4 dager, øker rødhet og hevelse, vises en purulent stamme midt i kjelen, har en hvit eller gulaktig farge, begynner smerten å pulsere.

  Bryt gjennom absessen kan selvstendig eller ved åpningen. Etter det forbedrer helsetilstanden. En sykdom uten komplikasjoner varer opptil tolv dager.

  Kok på baksiden kan være stor og ikke ha en stang. Hvis endringer ikke observeres til det bedre, bør du konsultere en lege. Noen ganger er dimensjonene tre centimeter. Under modning blir abscessen dekket med en hard skorpe eller pus strømmer fra den. Det kan være en økning i kroppstemperaturen.

  Koker stadier fra formasjon til gjennombrudd

  behandling

  Etter å ha lagt merke til selene på baksiden, er det nødvendig å konsultere en spesialist for å virkelig finne ut om dette koker. Hvis diagnosen er bekreftet, må du vite hvordan du skal behandle kjelen på baksiden.

  Påfør uavhengig eller spesiell behandling. Den første metoden kan prøves i tilfelle at en liten liten abscess og dukket opp første gang. Det må huskes at klemme den umodne kjelen fører til komplikasjoner. Behandlingsprosessen må derfor overholde visse regler. Førstehjelp er å påføre et antibakterielt middel på det berørte området, som er lukket med gasbind brettet i et tykt lag.

  Prosedyren gjentas opptil fire ganger om dagen, pus begynner å strømme ut av såret. Forbindingen blir fjernet, og såret blir behandlet med hydrogenperoksid og en ny tørr dressing påføres. Tiltak utføres til fullstendig helbredelse.

  Koker på ryggen blir i noen tilfeller et stort problem i behandlingen. De gir alvorlig smerte i forhold til andre deler av kroppen. Dette avhenger av dybden av penetrasjon av abssestangen, samt vanskeligheten ved å påføre et bandasje. I tillegg er klærne alltid i kontakt med sykdommen og forårsaker ytterligere irritasjon av huden. Nye mikroorganismer kommer inn i en abscess gjennom svette.

  Den mest populære behandlingen er tørr varme. Det påføres de berørte områdene. Varme kompresser fra kokt vann brukes. Hovedpunktet i denne metoden er bevaring av varme. Den sistnevnte metoden er mye brukt av amerikanske leger.

  Det er tilfeller som ikke kan gå uten kirurgi. En liten operasjon med fjerning av purulent stang. For å hindre tilbakefall, gjør pasienten lotioner fra Ichthyol salve hjemme. Sårheling skjer i et raskt tempo og det er ingen arr.

  Ved hjelp av selvbehandling, er det nødvendig å følge hele utløpet av pus fra en abscess. Ellers vil såret helbrede, og kroppen vil motta en ny infeksjon som kan forårsake tilbakefall av sykdommen.

  Varm komprimering av kokt vann vil bidra til å koke for å danne

  De viktigste metodene for terapi

  Koker, som vises på nedre rygg, den sikreste. Derfor, for deres behandling ved hjelp av uavhengige metoder. De utføres på enkelt eller lite formasjoner.

  Blant de viktigste metodene for terapi er følgende:

  • Påføring av Vishnevsky salve. Prosedyren utføres på denne måten. En liten mengde salve blir påført bandasje eller bomullspinne, deretter påført stedet for betennelse og festet med tape. Forbandet endres daglig. Etter å ha åpnet abscess- og pus-frigjøringen, brukes Levomekol salve. Den består av antibiotika, med hjelpen hindrer den inflammatoriske prosessen.
  • Bruk bakt løk. Skal løk bakt i ovnen. Etter avkjøling, er den kuttet i to og en del påføres chiryakuen. Forbandet endres periodisk og såret blir behandlet med hydrogenperoksid.
  • Kok på baksiden er også behandlet med urte ingredienser. En av dem er aloe. Bladet på den medisinske planten er kuttet og den våte siden påføres det berørte området. For å fikse bandasjen eller lappen er tatt.

  I mange tilfeller brukes folkemidlene. En effektiv måte å trekke pus ut av en abscess er kokt bokhvete. Grøt er pakket i et bandasje og påført såret. Komprimere må konstant forandres.

  Rå poteter brukes til å lindre den inflammatoriske prosessen. I tillegg, i behandling av furunkulose, brukes tranebærsaft, hvorfra kremer fremstilles.

  Hvis årsaken til kjelen ser ut til å være i strid med hygienevilkårene, i folkemedisin bruker de medisinske bad som kaliumpermanganat er tilsatt. Det må huskes at en abscess er forbudt å gni.

  Blodet kan bli ryddet av infeksjonen med et middel som inkluderer tørrblodsblomster. De er fylt med kokende vann, insisterer en halv time og tatt inn i tre spiseskjeer om dagen. Pasta, konditori, krydret krydder er ekskludert fra kostholdet under behandling. Spesiell oppmerksomhet bør tas på bruken av frukt og grønnsaker.

  Tranebærjuice brukes til kremer

  Hva bestemmer effektiviteten av behandlingen

  Uansett sykdom er først nødvendig for å bestemme årsaken. Denne handlingen utføres også med en furuncle dannet på nedre rygg. Etter å ha oppdaget årsaken til sykdommen, er behandling foreskrevet. Hvis det er forårsaket av en annen sykdom, foreskrives legemidler som fjerner eller reduserer virkningen av hovedkilden.

  I de første stadier av utvikling av furunkulose, er eksterne agenter foreskrevet. Disse inkluderer løsninger fra alkohol eller bruk Ichthyol salve. I tillegg er det nødvendig å gjennomføre prosedyrer ved hjelp av hvilke det er en dyp oppvarming av problemområder.

  Alvorlig betennelse krever antibiotika. De fleste er foreskrevet injeksjoner. Deres mottak tillater ikke bakterier å formere seg og vokse. Menneskesimmunsystemet forbedrer seg, og infeksjonen er ikke i stand til å spre seg i kroppen. For å øke immuniteten, foreskrives vitamin A, C, B. Rensing er utført med avkok av medisinske planter.

  Levomekol brukes etter å ha åpnet kjelen

  komplikasjoner

  Furunkulose kan forårsake komplikasjoner. I de fleste tilfeller skjer det med feil behandling, og særlig selvbehandling. Ekstremkoking er veldig farlig. På grunn av dette kan infeksjonen spres gjennom hele kroppen. Oppvarmingsprosedyrer må utføres med forsiktighet slik at det ikke overopphetes. Dette vil bidra til å forhindre spredning av infeksjon.

  Hvorfor opptrer furunkulose?

  Ifølge eksperter, utseendet av chiryakov signaliserer at kroppen har et skjult problem, og det trenger å komme seg ut. Dette manifesteres med utilstrekkelig mobilitet av membranen, ribben, ryggraden.

  Innflytelsen av slike faktorer vises på plasseringen av mage-tarmkanalen, dets aktivitet forverres. I tilfelle av funksjonsfeil i bukspyttkjertelen kan det forekomme tarmkoking.

  Forekomsten av furunkulose bidrar til en stillesittende livsstil, brudd på den daglige rutinen. Derfor er det nødvendig å opprettholde en aktiv holdning for å unngå uønskede problemer.

  Tross alt er huden refleksoverflaten av indre organer. Hvis arbeidet med minst ett organ er forstyrret, vil resultatet bli betennelse, utslett, koker på huden.

  Hvorfor koker det seg på baksiden og hvordan bli kvitt dem

  Kok på ryggen er en purulent nekrotisk betennelse i sebaceous kjertel, hårfollikkel, som oppstår mot bakgrunnen av redusert immunitet, hypotermi, endokrine patologi. Det er viktig å kjenne regler for behandling og fjerning av utdanning, for ikke å ha komplikasjoner.

  Utseendefunksjoner og ICD 10-kode

  En furuncle på ryggen (ICD-10 kode L02.0) vises som et resultat av en metabolsk forstyrrelse i kroppen eller tilstedeværelsen av kronisk patologi. Det skjer på hvilken som helst del av kroppen hvor håret er plassert. Typisk lokalisering er midje, ansikt, ben, nakke, hender, unntatt føttene og håndflatene.

  Grunnlaget for utviklingen av sykdommen er aktiviteten til bakterielle midler (stafylokokker). På bakgrunn av svekkede beskyttelsesfunksjoner i kroppen, trenger mikrober seg i hårsekkene, så sebaceouskjertelen gjennom mikrotrauma, riper, sprekker, riper. Bakterier begynner å formere seg aktivt. Dette er et signal for aktivering av immunceller: makrofager, nøytrofiler. Celler går inn i lesjonen, griper utenlandske agenter. Betennelse utvikler seg med typiske manifestasjoner (rødhet av hudområdet, hevelse, smerte, lokal feber, dysfunksjon i kjertelen). Over tid dannes en abscess, som åpnes med innholdet ut.

  På huden kan det oppstå flere koiler. Patologisk tilstand kalles furunkulose. Riktig diagnose, rettidig behandling tillater ikke utviklingen av sistnevnte.

  Statistisk medisinsk bevis tyder på at menn er sykere oftere. De har en uttalt hårlinje, hvor mikroorganismer lett finner et sårbart sted. Koker i kvinner og barn er sjeldne.

  Årsaker til ryggsmerter

  Årsakene til kjelen på ryggen er forbundet med redusert immunitet og bakteriell infeksjon. Staphylococcus er på huden av alle friske mennesker. Under påvirkning av predisponerende faktorer aktiveres mikroorganismer, forårsaker hudsykdommer. Det er flere grunner som bidrar til fremveksten av patologi:

  • brudd på personlig hygiene fører til blokkering av talgkjertlene;
  • alkoholmisbruk;
  • røyking eller narkotikabruk;
  • endokrine sykdommer (diabetes, myxedema), som reduserer kroppens beskyttende egenskaper;
  • dårlig ernæring;
  • manglende overholdelse av regimet for hvile og arbeidskraft;
  • konstant traumer av huden;
  • fedme, som bidrar til metabolske forstyrrelser, blokkering av talgkjertler, hudporer;
  • Feil sårbehandling, infeksjon;
  • opphold i høye / lave temperaturforhold;
  • Psykosomatiske problemer (konstant stress);
  • svikt i hormonsystemet (svulst);
  • motta immunosuppressive midler, cytostatika, hormonelle stoffer;
  • immunsviktstilstander (HIV-infeksjon, onkopatologi);
  • hyppige forkjølelser;
  • utilstrekkelig inntak av vitaminer.

  Det er fortsatt et stort antall forhold som bidrar til forekomsten av å koke tilbake. Det er viktig å etablere den sanne årsaken til sykdommen og starte behandlingen omgående.

  Aldring scener

  I henhold til den internasjonale klassifiseringen er følgende stadier av dannelse av chirya preget:

  1. Stageinfiltrasjon - preget av dannelse av en subkutan abscess. Mikroorganismer går inn i hårsekkene, begynner å proliferere og frigjøre toksiner. Som blandes med blod, lymf, danner en segl med klare konturer. Huden over koker rød, hovent. På palpasjon av det betente området er det uttalt ømhet. Pasienter merker forløperne til den patologiske tilstanden - sløvhet, redusert ytelse.
  2. På stadiet av abscessdannelse dannes en abscess og innholdet slippes ut. I midten av infiltratet vises tett flekk, som representerer toppen av chiryak. Utdanning inneholder mye pus inni (døde celler, leukocytter, døde bakterier, giftstoffer, proteinpartikler). En nekrotisk stang dannes, som øker i størrelse og åpner seg. Etter et par dager, brenner innholdet av infiltratet ut. Inntil utgivelsen av pus, føler pasientene tretthet, umotivert svakhet. Deres kroppstemperatur stiger til 38 ° C. Det blir smertefullt å ligge på ryggen. Symptomer avtar når pus bryter ut. Markert stabilisering av pasientens generelle tilstand.
  3. Helbredelsesfasen karakteriseres ved å fylle pustene med bindevev. Såret strammer og danner et arr.

  Metoder for behandling av koker nær ryggraden

  Behandling av den resulterende chiri på ryggen begynner med å bestemme scenen av sykdommen. Avhengig av oppmålingsstadiet brukes ulike behandlingsmetoder.

  På infiltreringsstadiet benyttet seg medisinske behandlingsmetoder. Lokal terapi hjelper til med å desinfisere det patologiske området i kroppen, for å redusere alvorlighetsgraden av ubehagelige symptomer.

  Kirurgiske behandlingsmetoder blir anvendt i abscessformasjonen, for å åpne absessen under aseptiske forhold for å forhindre infeksjon med sekundær flora.

  Oppskrifter av tradisjonell medisin kan brukes til behandling av en patologisk tilstand.

  Operasjonelle teknikker

  Hvis koker ikke bryter seg selv, må den fjernes kirurgisk. Prosedyren utføres på poliklinisk basis. Operasjonen varer 15-20 minutter. Kirurgi utføres trinnvis:

  1. Kirurgen behandler operativfeltet med et antiseptisk middel (jod).
  2. Deretter gjør han pasienten lokalbedøvelse (introduserer lidokain, Novocain).
  3. Deretter finner legen spissen av den inflammatoriske formasjonen (fremspringende svart prikk).
  4. Kirurgen åpner absessen ved et mindre snitt. Fra kjelen begynner å strømme pus.
  5. Legen fjerner restene av innholdet med en bomullspinne smurt med aseptiske preparater.
  6. Deretter setter han en drenering, som fikserer en gasbind bandasje.

  Det er situasjoner når en abscess bryter gjennom på egen hånd. Pasienten må gjøre fjerning av gjenværende innhold. Fukt bare en bomullspinne i aseptisk tilstand og behandle såret. Nærhet til ryggraden kan forårsake komplikasjoner, ikke vær lat til å besøke kirurgen igjen.

  preparater

  Det anbefales å bruke disse legemidlene til lokal behandling av koker i infiltrasjonstrinnet:

  1. Liniment Vishnevskogo hjelper til med å fjerne den irriterende kjelen på den kvinnelige eller mannlige ryggen. Legemidlet har sårheling, antiseptisk, anti-inflammatorisk egenskaper. Salvens sammensetning omfatter tjære, ricinusolje, vismut. Salve fjerner betennelse i noen dager. Ulempen med stoffet er en bestemt lukt. Hvis kjelen har dukket opp i et barn, er det bedre å bruke et annet ikke-luktende stoff. Liniment skal brukes som komprimering. Ta en gasbind og klem medisinen tykt på den. Påfør komprimeringen med innsiden til det betente området på kroppen. Fest gass med bandasje. Dressing er ønskelig å gjøre flere ganger om dagen.
  2. Ichthyol salve anbefales av eksperter å søke etter å ha åpnet kjelen. Verktøyet trekker gjenværende pus ut, desinfiserer det dannede såret. Det er ønskelig å smøre en abscess med 3% hydrogenperoksid før påføring av medisinen. Behandle det patologiske området av huden 2-3 ganger om dagen.
  3. Salisylalkohol er en billig antiseptisk behandling for å behandle såroverflaten. Den inneholder salisylsyre og alkohol. Legemidlet desinfiserer huden, hjelper til med å bli kvitt bakterier. Det er nødvendig å bruke alkohol flere ganger om dagen.
  4. Levomekol består av antibiotikumet kloramfenikol og det immunostimulerende legemidlet, metyluracil. Den første komponenten hemmer multiplikasjon av bakterier, den andre stimulerer reparasjonsprosessene. Det er nødvendig å bruke salve på sterile servietter og søke på absessen. Fest kompressen med et bandasje. Bytt dressings bør være 2-3 p / dag.

  Hjemmebehandling

  I utgangspunktet kan kjelen behandles hjemme. Berømte homøopatiske oppskrifter vil komme til redning:

  1. Hver husmor har en felles løk. Det er nødvendig å fjerne det øverste laget av grønnsak, kutt i ringer og sett i ovnen for å bake i 10-15 minutter. Det resulterende produktet påføres på kokestedet. Sikre med tape eller bandasje. Løk trekker intensivt pus. Pæren ringen skal byttes hver 4. time. Hoved tegn på helbredelse - kjelen begynner å klø.
  2. Det vanlige bladet av kål fuktet med kokende vann vil raskt kurere betennelse. Påfør hver 4-5 time på baksiden.
  3. Tilsett et par dråper essensiell olje til det varme badet. Ligge i det i ikke mer enn 10-15 minutter. Essensiell olje lindrer betennelse og hevelse.

  Mulige komplikasjoner

  Undervurder ikke skadene fra kjelen. En abscess på ryggen kan føre til alvorlige komplikasjoner som er lokale og systemiske.

  Lokale komplikasjoner inkluderer:

  • abscess - vevbetennelse med dannelsen av et begrenset purulent hulrom. Patologi kan kun behandles ved kirurgi;
  • phlegmon - spredning av pus på det omkringliggende vevet. I motsetning til en abscess, har phlegmon ikke en kapsel. Det er en purulent fusjon av subkutan vev, muskler og indre organer.

  Blant de systemiske komplikasjonene er:

  1. Septisk sjokk - utvikler seg når mikroorganismer kommer inn i blodet. Bakterier forårsaker forgiftning av kroppen. Funksjonene til alle systemer og organer er svekket. Betingelsen behandles i intensivavdelingen.
  2. Encefalitt, meningitt - inflammatoriske endringer i hjernens membraner og ryggmargen, som uten rettidig behandling kan ende i døden.

  Flere Artikler Om Typer Acne