Nasal furuncle er en purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikel eller sebaceous kjertel og tilstøtende vev i nesehulen. De viktigste symptomene er den gradvise dannelsen av pustler med purulent-nekrotisk innhold, som åpner etter 3-5 dager, regional smerte, hevelse, hyperemi, rusksyndrom. Diagnose består i å samle pasientens historie og klager, fysisk undersøkelse, fremre rhinoskopi, laboratorietester og sjelden radiologiske undersøkelsesmetoder. Behandling involverer bruk av antibakterielle og symptomatiske midler, om nødvendig - kirurgisk inngrep.

Nesekoker

Kulen i nesen - en av de vanligste varianter av purulent-inflammatoriske prosesser i huden og slimhinnene. I alt opptil 45% av all pyoderma. Det er årsaken til 4 til 21% av antall sykehusinnleggelser i det otolaryngologiske sykehuset gjennom året. Kilder av nesegionen finnes blant alle aldersgrupper, men de i alderen 15-45 år er mest utsatt for denne patologien. Hos menn er sykdommen diagnostisert 1,5-1,7 ganger oftere enn hos kvinner. Avhengig av det kliniske løpet av funksjonshemming forekommer i en periode på 1 til 3 uker. Hyppigheten av komplikasjoner bestemmes av tilstedeværelsen av samtidig lidelser og varierer fra 0,5 til 25%.

Årsaker til nesekjøling

Den ledende betydning i utviklingen av sykdommen har en lokal reduksjon i slimhinnets og hudens motstand. Patogene stafylokokker og streptokokker virker vanligvis som patogener. aureus, st. epidermidis, St. saprophyticus, b-hemolytisk streptokokker gruppe A. Sykdommer og forhold som øker risikoen for å koke, er isolert:

 • Traumatiske skader. Slitasje, kutt, riper og andre brudd på vevets integritet, skaper en inngangsport for infeksjonen. Dette inkluderer kirurgiske prosedyrer - rhinoplastikk, installasjon av ulike implantater.
 • Samtidig purulent patologi. Tilstedeværelsen av pustulære hudsykdommer (pyoderma) eller vestibulær del av nesehulen (follikulitt, sycosis). Infeksjonen kan også forekomme fra andre kroniske kjernefysiske tenner, betent palatin mandler og paranasale bihuler.
 • Redusert immunitet. Generell hypotermi, kronisk tretthet, vitaminmangel, diabetes mellitus, HIV-infeksjon og kreft, nylige kjemoterapi-kurser, langsiktige systemiske kortikosteroider kan bidra til forekomsten av en kjekke i nesen.
 • Brudd på sanitære standarder. Inkluderer for lite hygiene i hjemmet, noe som fører til hudgore og utholdenhet av patogene mikroorganismer. Under produksjonsbetingelsene fremmes utviklingen av patologi ved innånding av støvete luft, konstant kontakt med brensel og smøremidler.

patogenesen

Mekanismen for dannelse av en koker av nesen bestemmes av patogeniteten og virulensen av patogenet i kombinasjon av nærvær av bidragende faktorer. Ekstern skade på nesepassene eller huden på den ytre nesen blir stedet for inntrengning av smittsomme stoffer i vevet. Med endogene forstyrrelser blir de bakteriedrepende egenskapene til svette og sebum redusert, og lokal og generelt motstand av organismen forverres. Individuelt eller kollektivt fører disse forandringene til dannelsen av pustler ved hårfollikelens munn, som inneholder et stort antall neutrofiler, fibrinfilamenter og patogen mikroflora.

Videreutvikling av kjelen skyldes spredning av det smittsomme stoffet ved roten av håret dypt inn i follikkelen. Denne prosessen er ledsaget av lokal betennelse, dannelse av infiltrasjon og nekrose - en nekrotisk stang dannes. De omkringliggende vev smeltes og omdannes til purulente masser. Eksisterende ekssudat begynner å samle seg under laget av epidermis som omgir follikelens munn, hvorpå det bryter ut med det døde håret og den nekrotiske kjernen. Den dannede defekten fylles gradvis med granulasjonsvev, på stedet der bindevevssjiktet dannes.

Symptomer på en koke nese

Den typiske lokaliseringen av den patologiske prosessen er vingene og spissen av den ytre nesen, den vestibulære delen av nesehulen, den fremre tredjedel av neseseptumet. Utviklingen av sykdommen skjer i to påfølgende stadier - infiltrering og abscessdannelse. Den første fasen kjennetegnes av den gradvise (innen 24-48 timer) ostiofolliculitt dannelsen - inflammatoriske endringer i øvre seksjoner av follikel. Klinisk ledsaget av dannelse av en liten kegleformet forsegling, lokal smerte, en følelse av sprengning, hevelse, rødhet. I midten av pustlene er et mørkt punkt definert - en del av nekrotisk vev. Smerte syndrom øker med tygge, snakker, smiler, berører. Parallelt er det forgiftningssyndrom - vondt hodepine, svakhet, ubehag, feber opp til 39,0 ° C.

Stoffet for abscessdannelse skjer ved 3-7 dager fra sykdomsbegyndelsen. Hovedtrekkene er mykning i den sentrale delen av formasjonen og en generell nedgang i tettheten av vev i det berørte området. På toppen dannes et merkelig gulvitt dekk - kjernen i en koke. Sistnevnte bryter raskt gjennom, en liten mengde ekssudat frigjøres fra den dannede feilen. Samtidig forsvinner smertefulle opplevelser, kroppstemperaturen normaliserer. Kokhulen tømmes, fylles med granulasjonsvev og heler, etterlater et hvitt, noe tilbaketrukket arr sammenlignet med de omkringliggende vevene.

komplikasjoner

Utviklingen av komplikasjoner skyldes kontakt og hematogen spredning av infeksjonen, venøs trombose i den resulterende infiltreringen rundt hårposen. En dannet trombus, bakterier og deres toksiner kan spre seg langs venøse veier gjennom bane, vinkel, fremre ansiktsvein i bane og venus bihuler. Dette forårsaker orbitalflegmon, tromboflebitt i hulskinnet og andre intrakranielle komplikasjoner - meningitt, encefalitt, hjernebryst. Sjelden observert generalisering av infeksjon - sepsis. Av de lokale komplikasjonene, bihulebetennelse, bindebihuler og neseskillebryst er mest vanlige.

diagnostikk

Diagnose av sykdommen er ikke vanskelig. For å gjøre en diagnose til en otolaryngolog, er det ofte nok å undersøke lesjonsstedet og anamneseinformasjonen. Den fulle ordningen med undersøkelse av pasienten inkluderer følgende metoder:

 • Poll. Når du samler en medisinsk historie, etablerer legen de mulige årsakene til sykdommen, tilstedeværelsen av comorbiditeter, faktorer som bryter med lokale og generelle immunforsvarsmekanismer i kroppen. Spesiell oppmerksomhet er gitt til sekvensen av utvikling av symptomer.
 • Fysisk undersøkelse. Avhengig av lokalisering av kjelen, undersøkes en ekstern nese eller fremre rhinoskopi. Ved bruk av disse teknikkene, observeres edematøse infiltrative forandringer karakteristisk for et bestemt stadium. På palpasjon og spenning av etterligne muskler er det en økning i smerte.
 • Laboratorietester. En generell blodprøve viser tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess i kroppen - en økning i nivået av neutrofile leukocytter, en økning i ESR. En vattpinne er også tatt fra toppunktet av pustlene, etterfulgt av bestemmelse av patogen mikroflora og dens følsomhet mot antibakterielle stoffer.
 • Radiografi av ansiktsskjelettet. Det vises når det er umulig å fastslå den eksakte etiologien av sykdommen, i tilfelle mistanke om infeksjon i paranasale bihuler eller utvikling av andre komplikasjoner. Med en lav diagnostisk verdi av røntgenbilder, dannelsen av meningeal eller fokal symptomer, er CT-skanning av ansiktsskjelettet og MR i hjernen nødvendig.

Behandling av en kokende nese

Behandlingen utføres på et otolaryngologisk sykehus. Med rettidig behandling av pasientens terapeutiske program består det av konservative tiltak. Kirurgi utføres når en abscess dannes på stedet av den berørte follikelen med risiko for andre komplikasjoner.

 • Antibakteriell terapi. For det første brukes bredspektret antibiotika, hovedsakelig aminopenicilliner, makrolider, cephalosporiner og fluokinoloner. Etter å ha oppnådd resultatene av mikrobiologisk undersøkelse, foreskrives legemidler, som den inokulerte mikrofloraen viste størst følsomhet.
 • Kirurgisk behandling. Det består i å åpne nakkens furuncle under infiltrasjonsbedøvelse, i det minste - under anestesi. Etter evakuering av ekssudatet og behandling med antiseptika, drenering er etablert, påføres en bandasje eller en tamponade av nesekavitetens vestibule påføres.
 • Symptomatisk terapi. Behandling av det berørte området med antiseptiske løsninger, bruk av antihistaminer og antipyretika, analgetika, vitaminkomplekser. For å lindre smerte og redusere alvorlighetsgraden av betennelse, brukes UHF, Solux lampen.

Prognose og forebygging

Prognosen for tidlig diagnose og rettidig initiert behandling er gunstig. Ved utvikling av intrakranielle komplikasjoner avhenger forekomsten av alvorlige, dekompenserte comorbiditeter, utfallet av sykdommen av pasientens generelle tilstand og effektiviteten av terapeutiske tiltak. Vanlige forebyggende tiltak inkluderer forebygging av skader på nesområdet, overholdelse av hygieniske og hygieniske standarder på arbeidsplassen og hjemme, tidlig diagnostisering og behandling av tilhørende purulente sykdommer, rehabilitering av eksisterende infeksjonsfokus, korrigering av immunfeil og endokrine patologier.

Nes furuncle, inne og ute: hvordan å helbrede, hvorfor det ser ut

Furunculosis er en betennelse i hårposen eller sebaceous kjertel i nesen. Det er forbundet med infeksjon og blir ofte en purulent-nekrotisk prosess. Uten medisinsk inngrep kan en koker i nesen føre til en rekke komplikasjoner, sepsis, trombose og til og med død.

Årsaker til sykdom

Oftest forårsaker furunkulose stafylokokker. Disse er ofte funnet bakterier, som preges av rask vekst på grunn av evnen til å dele seg i flere plan. De er motstandsdyktige mot aktive oksygenproducerende antiseptika (hydrogenperoksid, ureaperoksid), samt enkelte antibiotika: stafylokokker undertrykker den aktive komponenten av penicilliner og cefalosporiner med β-laktomer.

Hos mennesker kan disse bakteriene unnslippe immunresponsen: deres konvoluttprotein blokkerer antistoffer. Staphylococci koloniserer ofte epitelet (hud og slimhinner), festet til cellene på grunn av en slags "lim" - teikosyre.

Mer sjelden forårsaker furunkulose streptokokker. De foretrekker å kolonisere slimhinnene, festet til cellene ved hjelp av spesielle cilia eller drakk. Utenfor er bakteriene dekket med en kapsel som beskytter dem mot immunresponsen i menneskekroppen.

Vanligvis er stafylokokker og streptokokker representanter for den normale mikrofloraen i huden og slimhinnene. Infeksjon oppstår bare når det er en rekke relaterte faktorer.

I sjeldne tilfeller kan andre mikroorganismer også forårsake sykdommen. Disse inkluderer spesielt ikke-tuberkulære typer mykobakterier. De er preget av høy grad av patogenitet, og det kan være vanskelig å endelig kurere de infeksjoner de forårsaker.

Med nedsatt immunitet forårsaker bakterier suppuration. De blir oftest tatt med hendene i porene (og gjennom dem i talgkjertlene) i hud- og hårposene i neseslimhinnen.

Ytterligere faktorer for utviklingen av sykdommen er:

 • Diabetes mellitus.
 • Vitaminmangel.
 • Generell svekkelse av kroppen (for eksempel som følge av en langvarig sykdom, kald, ARVI) i barndommen.
 • Teknisk luftforurensning.
 • Hormonal ubalanse.
 • Orminfeksjon.

Hvordan er utviklingen av furunkulose?

Uten behandling fortsetter sykdommen i flere stadier med stadig økende relapses. Det er ganske vanskelig å kvitte seg med det uten riktig behandling.

Den første fasen (mild kurs)

Etter at bakteriene kommer inn i hårposen i nesen eller i sebaceouskjertelen, begynner de å skade cellemembranen og også oppløse hyaluronsyre (dette er en slags "sement" som danner grunnlaget for vevet). Resultatet er en lokal kroppsreaksjon. Cellene i immunsystemet rush til det berørte området, og væske begynner å samle seg i det berørte området (en infiltrering dannes).

På dette stadiet kan pasienter observere følgende symptomer i seg selv:

 1. I det berørte området er det smerte, riper.
 2. Antallet danner koker - 1-3.
 3. Mulig økning i regionale lymfeknuter.
 4. Noen pasienter har en følelse av varme i det berørte området.

Etter 3-4 dager dannes kjelen selv. Den har en konisk form som slutter på toppen med en hvit "cap". Noen dager senere blir kjelen åpnet, purulent innhold løper ut fra såret.

Andre fase (moderat alvorlig furunkulose)

Hvis du ikke utfører noen terapeutiske prosedyrer, vil sykdommen komme tilbake igjen (opptil flere ganger i året). Boils blir større, antallet øker hver gang. Kanskje deres sammenslåing med dannelsen av et karbunkul. Over tid vil følgende symptomer bli lagt til symptomene:

 • Voldelig inflammatorisk reaksjon.
 • Høy temperatur
 • Generell svakhet, tap av arbeidsevne.
 • Økt svette.

Disse symptomene indikerer maksimal aktivitet av human immunitet. Alle forsvar er kastet i kampen mot patogener.

Tredje fasen

I den siste fasen av sykdommen vil symptomene gå ned. Koker vil skje konstant (under nesen, på slimhinnen, på vingene - deres distribusjonsområde vil øke betydelig), men hevelse før formasjonen vil være nesten ubetydelig. Den generelle tilstanden til pasienten vil bli ledsaget av svakhet, konstant utmattelse, manglende evne til å lede et normalt aktivt liv.

Dette skyldes depresjon av immunsystemet. Generell forgiftning av kroppen forårsaket av bakteriens aktivitet. Til blodet inntas stadig giftige forbindelser utsatt for stafylokokker eller streptokokker.

Ikke alle tilfeller, populært kalt "koke", er manifestasjoner av alvorlige koiler, derfor anbefaler vi et vurderingsmateriale på sår i nesen til ulike etiologier.

Diagnose av sykdommen

For å bestemme furunkulosen må legen utføre visse typer forskning:

 1. Klinisk. Kontroller nesen, undersøk innerflaten i detalj. Å samle anamnese i henhold til pasientens klager.
 2. Laboratory. Ta en vattpinne av innholdet i kjelen for å bestemme patogenet, for å utføre en blodprøve for å utelukke sepsis (blodinfeksjon).
 3. I alvorlige tilfeller overvåker du periodisk sikkerheten til funksjonene i nervesystemet.

I tillegg kan legen foreskrive sukkerforsøk for å utelukke diabetes, kontrollere hormonnivåer, avføring på ormegg. Furunkulose er ganske enkelt bestemt, sjelden er det vanskeligheter med diagnosen denne sykdommen.

Følgende observasjoner vil bidra til å mistenke dannelsen av en abscess hos et barn som ennå ikke kan uttrykke sine følelser i ord:

 • Gutten er sløv, apatisk, noe plager ham.
 • Barnet berører hele tiden nesen.
 • Hvis kjelen ligger inne, på slimhinnen, rystet babyen hodet, nekter å spise.
 • Barnets nese er rød eller det er små områder med rødhet, smertefullt med trykk.

Grunnleggende behandlingsstrategier

Avhengig av stadium av furunkulose og tilstanden til pasienten, er det tre mulige typer behandling:

 1. Lokal terapi;
 2. Generell terapi;
 3. Kirurgisk obduksjon av en abscess.

Legen bestemmer sin kombinasjon, så vel som de foretrukne stoffene, basert på typen av patogen.

Midler til lokal handling

For furunkulose brukes følgende legemidler:

 • Borisk alkohol for å behandle huden rundt koker. Den har en antiseptisk effekt som forhindrer spredning av infeksjon.
 • Iktyol og balsamisk salve (et annet navn er Vishnevsky salve). Preparatene påføres strengt til kjelen er moden. De har en antiseptisk effekt, forbedrer regenerative prosesser i vev.
 • Fuzidovy syre og mupirocin (i form av salve). Preparatene inneholder naturlige antibiotika som undertrykker aktiviteten av patogenbakterier. Salven kan brukes til å koke under hele sykdomsperioden. Mupirocin er spesielt verdifullt fordi den er egnet for intranasal bruk (salven injiseres direkte inn i nesepassasjen).
 • Saltløsning (1%). De er fuktet med bandasjer og påføres til koker og omegn (med skinnskader på spissen eller vingene i nesen). Prosedyren kan utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen, spesielt etter at kjelen er åpnet (salt for å sikre god utstrømning av væske med purulent innhold).

I noen tilfeller kan oppvarming angis. Dens mulighet bør bestemme legen.

Generell terapi

I tillegg til salver, er antibiotika vanligvis foreskrevet for å undertrykke den patogene mikrofloraen. De er tatt i perioden med forverring av sykdommen - dannelsen og modningen av kokosene.

Som en vanlig måte, aktiv mot stafylokokker og streptokokker, foreskrevet:

 1. Vancomycin. Legemidlet er meget aktivt mot coccal flora, men er ubrukelig når det smittes med mykobakterier. Det danner hull i mikroorganismeskallet, forstyrrer arbeidet med deres genom. Vancomycin kan tas oralt eller ved injeksjon. Sistnevnte metode er anerkjent som mer effektiv.
 2. Cefazolin. Antistoffet administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Det passer godt med et bredt spekter av patogener, men det er stafylokokker som har utviklet motstand mot det.
 3. Amoxiclav og analoger. Slike produkter inneholder i tillegg clavulansyre - et stoff som ikke gir enzymer Staphylococcus (β-laktose) for å inaktivere antibiotikum ampicillin.
 4. Tetracyklin. Legemidlet har et bredt spekter av tiltak, egnet for ekstern og intern bruk (metoden bestemmes av legen). Av sine mangler kan vi merke et stort antall bivirkninger, samt sannsynligheten for at det er motstand mot det hos noen representanter for den patogene floraen.

Utnevnelsen av antibiotika bør utføres først etter identifisering av patogenet. Et stort pluss vil være bestemmelsen av følsomheten til bakterier til bestemte stoffer for å øke effektiviteten av behandlingen.

Ved kronisk furunkulose i nesen i perioder mellom eksacerbasjoner, anbefales det å gjennomgå et kurs av immunmodulerende legemidler:

 • Polyoxidonium. Legemidlet aktiverer lokal immunitet, og øker kroppens motstand mot infeksjoner.
 • Likopid. Inneholder deler av bakterielle cellevegger. Dette tillater dannelse av immunitet mot disse patogener. Den har lav toksisitet, bivirkninger er sjeldne og ubetydelige.
 • Galavit. Narkotika med immunostimulerende og antiinflammatorisk virkning. Det mobiliserer alle deler av immunsystemet, akselererer helbredelse av sår og restaurering av slimhinnen.

Autohemoterapi er en metode for ambulant behandling, dets effektivitet er ikke anerkjent av alle spesialister. Det er en serie injeksjoner av blod fra den cubitale venen. Det administreres subkutant i små doser (opptil 10 ml). Mønsteret for furunkulose er en gradvis økning i volumet av transfusert blod i de første 5 dagene av kurset, og deretter en gradvis reduksjon i de neste 5 dagene.

Det er også mulig å utnevne antihistaminer for å lindre sykdomsforløpet, redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Men i medisinsk praksis er de foreskrevet ganske sjelden. Før oppvarming, blir pasienten ofte plaget av smerte på stedet for betennelse, i disse tilfellene er det mulig å ta smertestillende midler.

Kirurgisk fjerning av kjelen

Indikasjonen for kirurgisk inngrep er utvikling av omfattende abscess og vevnekrose. Pasienten er innlagt på sykehus, under generell eller lokalbedøvelse, et snitt blir gjort og pus utstrømning er organisert. Operasjonen er rask og vanligvis uten konsekvenser. Spor av en obduksjon kan forbli når kjelen er for nær nasalvestibulen.

Det er viktig! Selvåpning en kjele er veldig farlig! I fravær av sterile forhold og ferdigheter er risikoen for patogene bakterier som kommer inn i blodet og utviklingen av sepsis høy.

Selv under betingelse av en vellykket obduksjon hjemme, er arrene fra en slik operasjon mer sannsynlig enn med en spesialist handlinger. Legen vil prøve å kutte ved hjelp av naturlige hudfeller. Med vingenes nederlag eller nesenes spiss gir dette muligheten til å bevare sin estetiske utseende.

Furunkulose er en sykdom som ikke utgjør en umiddelbar trussel mot pasientens liv, men kan være farlig med konsekvensene. Det er avgjørende at umiddelbart etter å ha oppdaget en abscess, ikke å prøve å behandle det hjemme, men å henvende seg til en kompetent spesialist og gjennomføre en full undersøkelse.

Nesekoking: behandling. Årsaker til utseende. Hvordan kurere betennelse?

En av de mest ubehagelige sykdommene i utøvelsen av ENT-legen er en furuncle i nesen. Pasienter kaller ham også en abscess eller koke, og til tider er han ubarmhjertig om behandlingen.

Til tross for den tilsynelatende enkelheten (tenk en triviell kvise), kan dette såret føre til alvorlige intrakranielle komplikasjoner og føre til alvorlige konsekvenser hos voksne og småbarn.

Hva er en koker nese?

Denne sykdommen er en akutt purulent betennelse i hårfollikel og omgivende vev - sebaceous kjertel og dets fiber. Det er slik en abscess i nesen: i vingenes område og i vestibulesonen, hvor det er hårsekk.

Når et furuncle hoppet opp i nesen, og etter at det oppstod lignende formasjoner på andre deler av kroppen (bryst, mage, ansikt, etc.), diagnostiserte legene "furunculosis".

Hvis flere nærliggende abscesser fusjonerer med hverandre, dannes en karbunkul. Med dette problemet øker kroppens inflammatoriske respons flere ganger, og sykdommen er mye vanskeligere.

I medisinske journaler har patologi en ICD 10-kode kalt J34.0. Disse dataene er ikke særlig viktige for pasienten, men er viktige for spesialisten og kontoret for statistiske data.

Årsakene til forekomsten

Hva gjør denne ømme nesen? Hovedårsaken er infeksjon. Oftest er disse forskjellige typer stafylokokker (Staphylococcus aureus og andre bakterier), sjeldent streptokokker forårsaker problemet.

I tillegg til infeksjon bidrar følgende faktorer til utviklingen av sykdommen:

 1. Nedkjøling.
 2. Beriberi.
 3. Mikrodiagnose av huden under støt, kaming, etc.
 4. Skade.
 5. Vanen med å klemme en purulent pimple kan føre til omfattende betennelse.
 6. Noen somatiske patologier (diabetes mellitus og andre.).

Noen stafylokokker og streptokokker kan normalt befinne seg i menneskets hud og slimhinner. Med sammenløp av negative faktorer utvikler sykdommen.

Klinisk bilde av sykdommen

I begynnelsen vises et begrenset område av rødhet på huden med uberørte grenser og vevsødem. Når du føler dette stedet er veldig sårt.

Etter en stund sprer puffiness til leppe, kinn og andre nærliggende områder av ansiktet.

En begrenset kegleformet infiltrering vises på huden, som gjør vondt skadelig når det berøres. De viktigste symptomene er skarp smerte og hevelse i det berørte området. Dette er infiltreringsstadiet.

Noen dager senere vises en gulhvit abscess på toppen av infiltraten, den såkalte stangen.

Gjennom sykdomsforløpet til åpningen av pasientens purulente fokus, er de generelle symptomene: svakhet, feber, hodepine, vondt ledd, tap av appetitt og andre tegn på beruselse. Den såkalte stadium av abscessing.

Etter at absessen i nesen er åpnet, begynner oppløsningsfasen. De generelle symptomene avtar og pasientens trivsel forbedrer seg betydelig.

Brystet åpnes uavhengig eller etter kirurgisk inngrep. I noen tilfeller er det et abortivt sykdomsforløp, når infiltratet absorberes uten spontan drenering. Kilde: nasmorkam.net

Mulige komplikasjoner

Slike betennelser med sammenløp av ugunstige forhold kan utvikles. Utilstrekkelig behandling, diabetes mellitus, nedsatt immunitet og andre problemer bidrar til spredning av infeksjonen.

Vene i denne sonen er nært forbundet med det baneformede og skullens venøse nettverk. Ifølge ham kan infeksjonen trenge inn i bane og hulrom i skallen, noe som forårsaker utvikling av alvorlige komplikasjoner. De farligste konsekvensene av sykdommen:

Trombose av kvernøs sinus. Alvorlig tilstand, som er ledsaget av cerebrale symptomer (forvirring, oppkast, hodepine).

Symptomer på hjernehinnebetennelse (stive nakke muskler, fotofobi, etc.) blir tilsatt. Hevelse i øyelokkene, eksophthalmos, kjemose, utelatelse av øyebollene, retinale blødninger og andre tegn på skade.

Risikoen for komplikasjoner øker hvis koker under nesen. Dette området av den nasolabiale triangelen (også kalt "dødenstrekanten") har god blodtilførsel, og infeksjonen kan raskt spre seg til kranialhulen.

Du kan aldri klemme deg på akne og magesår i dette området.

Differensial diagnostikk

Ikke hver kvise inne i nesen og på den bør betraktes som denne patologien. Det er flere sykdommer som trenger å skille mellom dette problemet:

Sykdommen er tilbøyelig til å spre og kronisk kurs. Små pustler åpner og tørker hele tiden, danner purulente skorper under hvilke det er blødende slimete.

Pasienten klager over kløe, forbrenning og ubehag i det berørte området, prosessen tar ofte ikke bare området på vestibulen, men også hårene på mannens skjegg.

Ikke alle kulde i nesen er en farlig abscess. Hvis du er i tvil, bør du besøke en spesialist for å klargjøre diagnosen og valg av terapi, siden en indre pimple i nesen kan være noe.

Hvordan behandle en furuncle i nesen?

Kok i nesen behandles konservativt og raskt. Medikamentterapi brukes på infiltrasjonstrinnet, mens den purulent-nekrotiske kjerne ennå ikke er moden. Tilordne systematisk:

 1. Antibakterielle legemidler fra gruppen av penicilliner, cephalosporiner eller makrolider.
 2. Antihistaminer (Suprastin, Tavegil). For å redusere hevelse og eliminere den allergiske komponenten i patologien.
 3. Analgetika og antipyretika (Diklofenak, Paracetamol, Ibufen).
 4. Balansert næring og vitaminer.
 5. Antikoagulantia (aspirin). Brukes til forebygging av orbitale og intrakraniale komplikasjoner.
 6. Fysioterapi prosedyrer.

Aktuell behandling inkluderer bruk av forskjellige salver og kremer som påføres det berørte området. bruke:

Levomekol. Den mest populære koker salve i nesen. Den består av kloramfenikol, som har antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter. Brukes til purulent-nekrotiske prosesser, reduseres effektiviteten ikke i nærvær av pus.

Hvordan påføres det: Impregnere gasbind servietter og ligge på det berørte området, bytt disse dressings 2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Hvordan utføre kirurgisk behandling?

På abscesseringsstadiet, når en dannet purulent stang er sett, utføres en bred åpning av absessen og purulente masser fjernes. En drenering plasseres i såret og en bandasje påføres med et antiseptisk middel. Denne prosedyren utføres under lokalbedøvelse eller kortere anestesi.

Kirurgi utføres på bakgrunn av konservativ terapi. Pasienten fortsetter å motta antibiotika, antikoagulantia og andre legemidler. Brystkammeret dreneres til pus-utslippet stopper.

Derefter fjernes dreneringen, og påføringer, impregnert med salver og løsninger (natriumklorid, levomekulevoy og andre) fortsetter å påføres sårområdet.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Hva å gjøre hvis det ikke finnes medisin for hånden, og det er umulig å få dem. Alternativ medisin tilbud å ta populære oppskrifter og å utføre behandling hjemme.

Hvilke metoder kan brukes:

 1. Kamferolje. Den har en antiseptisk effekt. Det er nødvendig å behandle det betente området med dette verktøyet 3-4 ganger om dagen.
 2. Rå poteter Grind en liten potet på en fin rist, suge gasbind i juice og gjelde det berørte området. Bytt dressings 2-3 ganger om dagen.
 3. Løkjuice og aloe. Bland i like store mengder juice av løk og aloe og tørk av absessen med denne blandingen.
 4. Calendula. 20 gr. tørr calendula blandet med vaselin og smøre det resulterende kremsåret.
 5. Innsiden i form av avkok og tinkturer tar midler som forbedrer immunsystemet og har antiinflammatoriske effekter (kamille, streng, eleutherococcus, ginseng, etc.).

Tradisjonelle behandlingsmetoder er gode for milde manifestasjoner av sykdommen og i kombinasjon med konservativ terapi.

Når en purulent stang dannes, akutt beruselse, tegn på infeksjonsspredning, bør du umiddelbart stoppe den uavhengige kampen og søke hjelp.

Kok under graviditet

I denne spennende perioden skjer hormonelle endringer, og kvinnens immunitet er redusert slik at graviditeten kan utvikle seg normalt. På denne bakgrunnen kan en pimple komme inn i nesehulen eller utsiden.

Først må du besøke en spesialist for å finne ut nøyaktig diagnosen. Hvis det er en koke, er det ved infiltrasjonsfasen valgt medikamentmidler godkjent under graviditet (penicillin antibiotika, salve, antiseptisk).

Hvordan salve absessen i en gravid kvinne? Du kan bruke levomekolovoy salve, som er tillatt for bruk på dette tidspunktet.

I stadiet av abscessing utføres kirurgisk åpning av absessen. Dette problemet under graviditet er underlagt behandling og observasjon, siden bakgrunnen for hormonforstyrrelser øker sannsynligheten for komplikasjoner.

Kok i barnets nese

Ofte oppstår dette problemet i barndommen. Hovedårsaken er at barns kjærlighet kjenner og plukker dette stedet med skitne hender.

I sin utvikling går et sår gjennom alle de samme stadier som en voksen person:

 1. Infiltrasjon. Reddening og hevelse i huden, det er et smertefullt fremspring.
 2. Abstsedirovanie. En purulent stang dannes, en hvitaktig abscess fremstår på hodet.
 3. Recovery. Det tømmes fra pus og gradvis sårens kanter, og hevelse og rødhet avtar.

Prinsippene for behandling er de samme som hos en voksen. Dosering av antibiotika og andre midler er valgt i henhold til babyens alder. Om nødvendig åpnes den under kortvarig anestesi eller sedering.

Koker på nesen

Hvis en person har en vanlig kjele på nesen, så er det ikke en koke. Siden denne diagnosen innebærer betennelse i hårsekkene, og dypt i nesehulen eller ved spissen er det ikke hårfollikler, derfor er diagnosen "furuncle på nesespissen" feil.
[ads-pc-1] [ads-mob-1] Inflammasjon av nesespissen er oftere forbundet med blokkering og infeksjon i talgkjertlene. Denne prosessen kalles også akne, akne eller akne.

Hvordan bli kvitt denne prosessen? Kirurgisk fjerning er praktisk talt ikke brukt, bare i tilfelle av en vanlig purulent prosess.

Påfør konservative metoder: kremer, lotioner, salver som reduserer betennelse og reduserer talgproduksjonen. Normaliser metabolismen, gjenoppbygg næring og livsstil. I alvorlige tilfeller av akne, er hormoner og systemiske antibiotika foreskrevet.

Koker på nesen

På nesen kan sår dannes i øyenbrynens vekstsone, siden et stort antall hårsekk er konsentrert der.

De kliniske symptomene og behandlingen av prosessen er de samme som i andre steder. Utviklingen av orbitale komplikasjoner forekommer oftere på grunn av baneens nærhet.

Behandlingen er engasjert i en otorhinolaryngologist. Pasienter med denne patologien foretrekker å bli behandlet på et sykehus, slik at du dynamisk kan overvåke utviklingen av sykdommen og forhindre konsekvensene i tide.

Koker i nesen som en manifestasjon av furunkulose

Utseendet til chiriya på vingen av nesen, ansiktet, nakken, i nasolabialtrekanten eller den eksterne hørskanalen blir ofte ledsaget ikke bare av lokale tegn på betennelse, men også vanlig - hodepine, feber og andre symptomer på forgiftning. På grunn av de spesielle egenskapene til blodtilførselen til ansiktets vev, kan en koke føre til alvorlige komplikasjoner som meningoencefalitt, meningitt, sepsis, etc. Med en riktig og omgående startet behandling, er betennelse i hårsekkelen vellykket stoppet. I stedet for en ødelagt furuncle, er det bare en uoppdaget arr igjen.

Hvordan kjenne igjen en kjele i nesen?

Dannelsen av koker i nesen foregår i flere stadier. I begynnelsen opptrer en gradvis økende rødhet i huden eller slimhinnen, det er en liten prikkende følelse, og deretter smerte når du berører lokaliseringen av en pus, en sprengende, brennende følelse i nesen. Grensene for betennelse er uskarpe. Det er hevelse i huden, noe som føles varmt å røre ved. Inflammasjon utvikler seg rundt hårfollikelet, som manifesteres ved infiltrasjon.

Etter 1-3 dager brenner betennelsen til hårsekk, sebaceous kjertel og nærliggende vev. Visuelt synlig kegleformet burgunder-blåaktig knute, høyt over huden. Hvis først i smerte dukket opp bare når du rørte, da som forløpet av den purulent-inflammatoriske prosessen, endrer naturen og intensiteten. Det blir konstant, pulserende, jerking.

Vanligvis er utseendet på chiria i nesen ledsaget av alvorlig hevelse rundt infiltratet. Hvis kjelen er tilgjengelig for visualisering, kan det etter 3-4 dager ses en formet svingningszone (abscess) i sentrum, med akkumulering av pus og en nekrotisk kjernen. Ripening av chiria er ledsaget av en skarp smerte på grunn av vevstress.

Etter åpningen av absessen og frigjøring av pus, setter smerten gradvis seg. Et lite åpent kraterlignende sår med resterne av døde celler og pus er synlig i stedet for furuncle. Fra dette punktet begynner den inflammatoriske prosessen å falme: smerten og hevelsen minker, såret helbringer med dannelsen av et tilbaketrukket arr av granulasjonsvev.

Årsaker til å koke i nesen

Inflammasjon av follikkelen er forårsaket av stafylokokker eller streptokokker. Disse bakteriene er en del av mikrofloraen på hudoverflaten, men bare en liten del av dem er patogen - ca 10%, resten er betingelsesmessig patogen og ikke provoserer noen sykdommer. En ubalanse av mikroflora utvikler seg på grunn av påvirkning av ulike ugunstige faktorer, for eksempel en reduksjon i immunitet.

Mikrobeinet trenger hårsekkelen gjennom den skadede huden i følgende situasjoner:

 • klemme pimple;
 • plukker nesen hans;
 • plukke hår;
 • lenge ikke passerer purulente sekreter;
 • ignorerer hygienevilkårene - vask med skittent vann, tørk nese med skitne hender.


Et sunt immunsystem selvutvikler de fleste patogene patogener, men med en reduksjon i forsvarsmekanismer begynner disse mikroorganismer å formere seg, noe som fører til betennelse.

Kok i nesen kan oppstå på grunn av en reduksjon i organismens generelle motstand, som har utviklet seg mot bakgrunnen av visse faktorer eller sykdommer:

 • akutt eller kronisk bihulebetennelse, bihulebetennelse, rhinitt, frontal bihulebetennelse;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hormonell svikt;
 • langvarig hypotermi
 • viral eller bakteriell infeksjon;
 • AIDS;
 • helminthic invasjoner;
 • langsiktig terapi med glukokortikosteroider;
 • diabetes;
 • tar cytostatika
 • kroniske langsiktige sykdommer i respiratoriske, endokrine og fordøyelsessystemer;
 • autoimmune systemiske sykdommer, etc.

Symptomer og utviklingsstadier av kjelen

En koker i nesen går gjennom tre faser, som hver er preget av visse symptomer.

Infiltreringsstadiet

Varer 1-2, mindre ofte - 3 dager. Karakterisert av kroppens respons på innføringen av en mikrobe i hårsekkelen. Rødhet oppstår rundt håret, så munnstykket av follikkelen tykker og sveller, og en infiltrering utvikler seg. Smerten føltes først ved berøring, og smerten intensiverer og blir permanent. Disse tegnene indikerer utviklingen av ostiofolliculitt.

Fase av suppurasjon og nekrose

På dag 3 dannes en pustule - en konisk form med en flaske pus inni. Modningen av kjelen er ledsaget av utseende av en nekrotisk stang. På dette stadiet kan den inflammatoriske prosessen oppstå med både lokale og generelle symptomer - symptomer på forgiftning av kroppen - kuldegysninger, feber, hodepine, tap av appetitt.

På toppen av betennelse, utløser en abscess, og innholdet flyter ut. Deretter kommer en nekrotisk stang. I stedet for furuncle såret vises.

Stage av helbredelse

Såret blir gradvis strammet ved å fylle bunnen med granulasjonsvevet. I løpet av de neste 3-4 dagene trekkes en rødblåaktig arr på stedet, som senere blir blek og blir nesten umerkelig.

Den totale varigheten av den inflammatoriske purulente prosessen til hårfollikel, sebaceous kjertel og tilstøtende vev overstiger ikke 10 dager.

Hva er farlig koker i nesen?

Hovedfaren ligger i nærheten av det purulente fokuset til hjernen. Komplikasjoner utvikles ofte når man prøver å presse en abscess, traumatisere den under barbering, tørke nesen med et lommetørkle eller med feil behandling.

Konsekvenser av å få pyogene bakterier i blodet og spyle dem gjennom hele kroppen:

 • carbuncle;
 • septal abscess;
 • trombose av de cavernøse sinus- eller ansiktsbeholdere;
 • abscess i et hvilket som helst indre organ
 • lymfadenitt;
 • skrubbsår;
 • meningitt;
 • meningoencefalitt;
 • sepsis.

Metoder for behandling for å koke i nesen

Når ukomplisert form vanligvis vises konservativ terapi i en ambulant innstilling. I mer komplekse tilfeller vurderes spørsmålet om kirurgisk behandling ved å åpne og drenere det purulente fokuset. Med en lett form kan du prøve oppskriftene på tradisjonell medisin.

Konservativ narkotikabehandling

Ofte er behandling av chiria i nesen bare lokal. Det utføres i samsvar med scenen i den inflammatoriske prosessen.

Tradisjonell behandlingsregime:

 • I de første timene tørkes stedet for betennelse med en løsning av salicylsyre eller borsyre. Du kan smøre alkoholoppløsningen av metylenblå, strålende grønn eller jod.
 • I svangerskapet påføres en vattpinne med Vishnevsky salve til koking opptil 3 ganger om dagen. Sørg for å bruke salver eller emulsjoner som inneholder antibiotika - Baktroban, Celestoderm, heliomycin, tetracyklin, etc.
 • For å lindre betennelse og anestesi foreskrevne legemidler fra gruppen av NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) - Brufen, diklofenak, Nimesulide.
 • Viser fysioterapi - UFO, laserterapi, UHF, etc.
 • Etter at abscessen er modnet, lage en applikasjon med krystallinsk salicylisk natrium, påfør det til midten av ilden og fest bandasjen. Dette verktøyet har en keratolytisk effekt, noe som bidrar til tidlig avvisning av nekrotisk stang.
 • Etter selvåpning blir chiria gnidd med hydrogenperoksid eller et annet antiseptisk middel. Fjern pus, sett turunda eller bandasje med 10% natriumkloridoppløsning, deretter med Levomekol salve.

For å utelukke utviklingen av komplikasjoner og / eller hvis det er samtidig symptomer på rusmidler, er systemisk behandling av ett av antibiotika, Ciprofloxacin, Cefazolin, etc., angitt.

Kirurgisk behandling av koker i nesen

Med abscess dannelse av en koke, er disseksjonen vist etterfulgt av drenering. For dette blir drenering introdusert i hulrommet og alle er stengt med en aseptisk dressing, som endres 1-2 ganger om dagen. For den endelige rensingen av pus og døden av patogene patogener, brukes en antibakteriell salve eller salve med proteolytisk virkning på såret - Levomikol, Iruksol. Eller de irriterer overflaten med proteolytika - trypsin, chymotrypsin.

Folk rettsmidler for å behandle chiria i nesen

I stedet for å glemme den ubehagelige sykdommen vil du hjelpe følgende trinn:

 • Tørk huden ved de første tegnene på å koke med fersk juice av celandine eller en mettet løsning av kamille.
 • Bland infusjon av dillfrø, bær av viburnum og bjørkeknopper med aloe vera juice. Påfør applikasjonen til stedet for betennelse i første fase.
 • Bake løkpæren, hakk og bland i et forhold på 2: 1 med en revet husholdnings såpe. Påfør blandingen på modnekok, hold dagen.
 • 50 gram mørk vask såpe revet på et rist, legg til samme rugmel, 1 ss. l. sukker (og honning) og 1 ss. l. vegetabilsk olje. Bland alt og hell ¾ kopp kokende vann. Kok i 1-2 minutter. Legg til voks. Påfør den varme blandingen daglig til absessen åpnes.

Hvordan forhindre utseendet av koker i nesen?

For å forebygge utseendet av en koker i nesehulen:

 • observere hygienetiltak;
 • ikke tillat skade på huden;
 • Hvis det oppstår sår eller riper på neseslimhinnen eller på ansiktets hud, må du tørke den med et antiseptisk hydrogenperoksid, furatsilinom, jod;
 • prøv å ikke overkjøle;
 • omgående behandle respiratoriske infeksjoner og sykdommer i øvre luftveier;
 • styrke immunforsvaret.

Overholde disse reglene, føre en sunn livsstil, og så er risikoen for chiria i nesen kraftig redusert. Hvis det likevel oppstår en koke, så søk kvalifisert medisinsk hjelp. Bare ved å motta høy kvalitet, kan du unngå uønskede komplikasjoner, hvorav noen truer ikke bare helse, men også livet.

Koker i nesen: årsaker, symptomer, behandling

Inflammatorisk - purulent prosess, lokalisert i det myke vevet rundt hårfollikelen på kvelden til nesepassasjene - kalles spesialister på nesepinnunken. Patologi er svært vanlig, spesielt hos personer med svekket immunforstyrrelser, for eksempel i lavsesongen.

Nesekok: egenskaper ved forekomst

Den venøse blodtilførselen til hodevevene er noe forskjellig i egenskapene fra andre områder av menneskekroppen - blodet går gjennom hjernestrukturene før det kommer inn i hjertehulen. Dette er den største faren at når kjelen på nesen dukker opp - infeksjonen kommer direkte fra myke vev til menneskets hjerne, når du prøver å presse kjelen på egenhånd.

Bilde 2 - Ikke trykk kjelen selv

Favoritt lokalisering av nesekjelen:

 1. På nesenes spiss. Foto 3 - Koker på nesen
 2. Under nesen. Foto 4 - Koker under nesen
 3. Nesens vinger. Foto 5 - Koker på nesens vinger
 4. Områder i neseseptumet. Foto 6 - Koker septum
 5. I nasolabial trekant. Foto 7 - Kok i den nasolabiale trekanten
 6. Mindre ofte - på nesen. Foto 8 - furuncle på nesen

I de første stadiene observerer en person en gradvis økning i vevshyperemi, og berøring av dannelsen på nesen forårsaker svært konkret smerte. Grensene for slike negative manifestasjoner har ikke en klar avgrensning.

Bilde 9 - Kok i første fase

Det primære fokuset på inflammatoriske manifestasjoner er dannet i miljøet av allerede nekrotisk myk vev - selve stangen, dannet av elementer av hårsekkene. De ligger som regel nær nesen en betydelig mengde, bare farging smelter sammen med den generelle bakgrunnen i ansiktet, og derfor er personen ikke visuelt merket.

Foto 10 - Stammen er dannet av hårsekk

Trinn for trinn kan prosessen med dannelse av koker rundt nesen bli representert:

 1. Utseendet til lokalt vevsvev. Foto 11 - Tumor
 2. Formasjon av infiltrasjon i midten. Foto 12 - Pus
 3. Forekomsten av smerte Foto 13 - Smerte
 4. Temperaturøkning. Foto 14 - Feber
 5. Generell forgiftning av kroppen. Foto 15 - Intoxikasjon
 6. Åpning av en purulent stang og dens fjerning. Foto 16 - Åpning av absessen
 7. Gjenopprettelse av helse. Foto 17 - Gjenoppretting

Koker på nesen: hovedårsakene

Eksperter registrerer pålitelig de mest varierte årsakene til dannelsen av et furuncle i nesområdet. For det meste er det et direkte treff av smittsomme negative stoffer i bløtvev når de er i direkte kontakt med membranene i nesen.

Foto 18 - En koker utvikler seg etter infeksjon

De vanligste årsakene er:

 1. Unnlatelse av å følge grunnleggende hygieniske anbefalinger - når skitne hender kommer i kontakt med nesen - infeksjonen kommer direkte inn i follikler. Foto 19 - Hygiene
 2. Kontaktbanen sørger for bruk av forurenset husholdningsartikler, for eksempel håndklær eller klær. Foto 20 - Bruk rene håndklær
 3. Hvorfor det er koker på nesen - bruk av skittent vann. Hvordan gå ut - kjøp et spesielt moderne filter. Bilde 21 - Bruk et vannfilter eller vaske kokt
 4. Tilstedeværelsen av somatiske patologier i skallen - bihulebetennelse eller bihulebetennelse, adenoiditt eller rhinitt, med samtidig frigjøring fra nesepassasjer: et gunstig miljø for reproduksjon av smittsomme stoffer. Foto 22 - Bihulebetennelse - årsaken til kjelen
 5. Forsvarte individuelle immunforstyrrelser - bidrar til dannelsen av furunkulose, ikke bare i nesen, men også i andre deler av kroppen. Foto 23 - Forbedre immunitet
 6. I barns praksis - koker er løst i ansiktet, som en komplikasjon av helminth infeksjoner, for eksempel, giardiasis eller opisthorchiasis. Foto 24 - Hvis et barn har en furuncle, kontakt en barnelege

Symptomer på koiler

Advarsel! Under en rhinoskopi, vil spesialisten avgjøre scenen av furuncle av nesen. Avhengig av dette vil terapeutisk taktikk bli bestemt.

Den første fasen av patologien er preget av en betydelig lokal hevelse av vev, deres klare delineering observeres ikke. I avanserte tilfeller kan et negativt fokus være betydelig.

Modellparametere - med involvering av flere hårfollikler i prosessen. I dette tilfellet snakker vi allerede om karbunklet.

Koket bryter gradvis - over flere dager, som regel, ikke mer enn fem. Mogningsprosessen er ledsaget av en sterk vevspenning, noe som fører til betydelig smerte i dem. Når kjelen åpnes, senker smerten gradvis, temperaturparametrene reduseres.

Foto 27 - Koket brygger i maksimalt fem dager.

Advarsel! Økningen i symptomer på generell forgiftning vil indikere sammenføyning av komplikasjonen, den farligste er meningitt eller trombose i sinus av den menneskelige hjerne.

Foto 28 - En koker i nesen er farlig for hjernen.

Behandling av koker på nesen: generelle anbefalinger fra spesialister

Advarsel! Ved de første symptomene på dannelsen av denne uæstetiske ansiktspatologien - en koking på nesen, anbefales det å umiddelbart konsultere en spesialist. Selvbehandling kan føre til en rekke temmelig alvorlige komplikasjoner, for eksempel trombose av hjernehulen sinus.

Foto 29 - Kontakt en spesialist ved første tegn på å koke i nesen

Hvordan behandle nakkens furunkulose, bestemmer spesialisten i hvert enkelt tilfelle strengt individuelt - i direkte forhold til årsaken til patologien, dens prevalens, den generelle trivsel hos personen, samt tilstedeværelsen av hans medisinske intoleranse eller alvorlige somatiske patologier.

Foto 30 - I hvert tilfelle blir behandlingen valgt hver for seg

Hva å gjøre i første omgang: Å gjennomføre en grundig hygiene i neshulen, slik at det er en mulighet til å nøye vurdere alt. Hvordan bli kvitt et ubehagelig nabolag - eksperten vil fortelle, han vil fortelle deg hva du skal smøre, hva du skal bruke, vil anbefale fysioterapi, om nødvendig.

Hvordan helbrede näsens furuncle raskt - Søk råd i de tidligste stadiene, selv før dannelsen av en purulent stang, og følg også alle observasjonsspesialistens anbefalinger uten å forsøke selvmedisinering.

Foto 32 - Ikke medisinske

Hvis en koke dannes i nesen på selve dybden, vil ENT også bestemme hva som skal behandles. Kan kreve kirurgisk, lokal inngrep. Tradisjonelle healere vet også hvordan man skal behandle slike patologier, men deres oppskrifter anbefales likevel å bli diskutert med en ENT-spesialist.

Koker i nesen: hva er

Nesten alle i livet hans opplevde en uestetisk pimple på ansiktet hans. Hvis han hoppet inn i nesen, kalles han en koke. På slimhinnen av slike fenomener er ikke løst - det er ingen hårsekk.

Foto 34 - Pimple inne i nesen furuncle

Symptomene som følger med furuncle er ganske forskjellige, som regel stiger temperaturen til subfebrile parametere, det er lokal ømhet og hevelse i vevet.

Foto 35 - Første symptomer på koke - hevelse og rødhet

Det som ser ut som furuncle of the nose - rundt håret akselen kan du merke betennelsen i pæren, hyperemi, i midten - det er en slags krater med purulent innhold - kjernen av kjelen.

Foto 36 - Dette er nesebrunet.

Det er viktig! Det er helt forbudt å klemme kjelen - alvorlige komplikasjoner kan utvikle seg.

Hvordan effektivt behandle?

Moderne taktikk for behandling av nesekoker inkluderer både lokale effekter på nidus og tiltak for å styrke individuelle immunhindringer.

Hvordan behandles og hva man skal gjøre i hvert tilfelle, avgjøres av en ekspert individuelt: i direkte forhold til scenen av negative inflammatoriske fenomener, den generelle trivsel hos personen.

Foto 38 - Vishnevskys salve bidrar til å modne koka

I utgangspunktet anbefales det å tørke huden rundt betennelsen med alkoholløsninger, for eksempel kloramfenikol. En ganske betydelig positiv effekt er observert fra bruk av tinktur av jod. Se også lokal terapi og salve. For eksempel hjelper Vishnevsky salve til å akselerere modningen av kjernen i kjelen.

Bilde 39 - Tørk det berørte området med alkohol

Essensen av den lokale effekten i tilfelle en allerede dannet purulent stang, hvis kjelen ikke åpner seg selv - gjør det mulig å tømme det purulente innholdet. Operasjonen i en voksen kategori av personer utføres under lokalbedøvelse, i barneøvelsen utføres det generelt.

Foto 40 - En voksen operasjon utføres med lokalbedøvelse.

Behandling med antibiotika av moderne videregående undergrupper er utnevnt av en spesialist som allerede er i postoperativ periode, for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Hvordan å kurere - for å styrke immuniteten: Immunmodulatorer, samt immunostimulerende midler bør også utnevnes av en spesialist.

Foto 41 - Etter å ha åpnet kjelen, smurt med antibiotiske salver

Hvordan bli kvitt selv muligheten for dannelse av en kjele i nesen - å overholde alle eksisterende hygienegler.

Flere Artikler Om Typer Acne