Utseendet av papillomer på kroppen skyldes nederlaget i kroppen av det humane papillomaviruset. Disse svulstene utgjør ikke en fare for livet, men bare under forutsetning av at de ikke er skadet og ikke endres i størrelse. Hvis det skjer noen endringer, må det hende at det haster å konsultere lege.

Ofte gjør en spesialist en radikal beslutning - fjerning. Det oppstår selvsagt spørsmål om hvor papillomer kan fjernes, og om det er mulig å utføre denne prosedyren kostnadsfritt i henhold til lovpligtig medisinsk forsikring.

Diagnostiske metoder

Før du bestemmer deg for å behandle papillomer eller fortsatt fjerne dem, må legen utføre en spesiell diagnose, slik at han ikke bare vil oppdage virusstammen, men også finne ut om veksten av veksten til en malign tumor har begynt.

Til dette formål gjennomføres en rekke studier:

 • PRC. Denne teknikken anses å være den mest nøyaktige, da det er polymerkjedereaksjonen som kan oppdage viruset selv ved lav konsentrasjon;
 • Cytologisk metode - utføres i nærvær av kjønnsvorter hos kvinner, skrapes fra overflaten av livmorhalsen;
 • Kolposkopi. En studie av livmorhalsen ved hjelp av en spesiell enhet - en colposcope;
 • Biopsi - en vevsprøve tas for videre undersøkelse under et mikroskop;
 • Digene-test - metoden tillater ikke bare å identifisere viruset, men også å bestemme om svulsten er onkogen.

Hvordan fjerne papillomer: grunnleggende metoder

For å fjerne papillomas for en avgift eller ved MLA, kan du velge en av flere måter:

 • Laser terapi - veksten fjernes under påvirkning av laseren. Denne prosedyren er trygg og praktisk talt smertefri. Absolutt eliminert risikoen for blødning, blodkar umiddelbart loddet. Muligheten for ytterligere arrdannelse av vev kommer også til et minimum, siden under operasjonen justerer spesialisten uavhengig inntrengningsdybde. De nærliggende vevene er ikke skadet;
 • Kryodestruksjon - veksten renses under påvirkning av flytende nitrogen. Prosedyren er smertefri og enkel, men noen ganger er en enkelt økt ikke nok. Dette skyldes det faktum at legen ikke alltid kan justere inntrengningsdybden nøyaktig.
 • Elektrokoagulasjon - En høy eller lav frekvens strøm blir brukt. Fordelen med metoden er at etter operasjonen forblir materialet for den etterfølgende biopsien;
 • Radiobølgemetode - excision utføres med en spesiell radiobølgeskalpel. Etter excision forblir også materiale for histologisk undersøkelse;
 • Excision med en skalpell - ekstremt sjelden tatt til denne prosedyren. De bruker det bare når store papillomer blir oppdaget. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse med en skalpell. I de fleste tilfeller er arr igjen på papillomasiden.

Hvor å fjerne papillomer: i klinikken ved OMS eller i en privat klinikk

Naturligvis er private klinikker utstyrt med mer moderne utstyr enn offentlige medisinske fasiliteter. Det er derfor mange feriestedet til sine tjenester, selv til tross for høyere priser. Men dessuten er det nødvendig å ta hensyn til vekstposisjonen.

Av dette avhenger direkte av hvilken spesialist du trenger å kontakte og hvor du skal behandle:

 • En erosjon er lokalisert på livmorhalsen - det er nødvendig å konsultere en gynekolog, som skal avgjøre om neoplasmen skal fjernes. Operasjonen kan utføres på et sykehus hvor det er en kirurgisk avdeling;
 • Papillomer på øyelokk eller nær øyet - fjerning utføres i den oftalmologiske kirurgiske avdelingen;
 • Behandling av papillomer i nakken og ansiktet skal gjøres av en hudlege. Om nødvendig kan han gi retning til onkologen.

Forbereder fjerningsprosedyren

Uavhengig av om et gratis medisinsk anlegg er fjernet av OMS eller på en privat klinikk for penger, må pasienten bestå et antall tester før operasjonen:

 • En blodprøve;
 • urinanalyse;
 • HIV test;
 • Påvisning av hepatitt i kroppen;
 • Biokjemisk analyse;
 • Wasserman studie.

Før selve prosedyren er det ekstremt ikke anbefalt å holde seg i solen lenge, å besøke en solarium og bruke alle slags preparater direkte i vekstområdet.

Er fjerning av papillomer i MLA-politikken

Hele, intakt papillom regnes bare for et kosmetisk problem, som følge av at fjerningen ikke utføres gratis. Hvis veksten er stadig skadet, bløder, betent, forårsaker smerte og kløe, så truer det allerede pasientens helse og er utsatt for fri eksisjon.

For å få en henvisning til denne prosedyren, er det nødvendig å kontakte klinikken på bostedsstedet. Kirurg og onkolog er de spesialister som håndterer dette problemet. Hvis neoplasma forårsaker visse bekymringer, men ikke har blitt skadet, kan den behandlende legen gå inn i situasjonen og fortsatt utføre operasjonen i henhold til loven om tvungen sykeforsikring.

Laserterapi: Fordeler og ulemper

Laser excision er en pålitelig og sikker måte å fjerne papillomer på. Det utføres i lag. Den høye temperaturen til laseren gjør det mulig å desinfisere det behandlede området umiddelbart.

Prosedyren utføres utelukkende under lokalbedøvelse. Spesialisten under operasjonen ødelegger kroppens oppbygning i lag. En vekst er fjernet på bare noen få minutter. I en prosedyre kan du fjerne flere svulster.

Fordelene ved denne metoden:

 1. Sterilisering av sår;
 2. Det er ingen risiko for blødning;
 3. Det omkringliggende vevet er ikke skadet;
 4. Gjenopprettingsperioden er ganske kort.

Ulemper med laser excision:

 1. Etter prosedyren er det ikke noe materiale for etterfølgende histologisk undersøkelse;
 2. Pasienter som er for følsomme overfor effekten av ultrafiolett og laser, i postoperativ periode varsel hevelse og rødhet i det behandlede området av huden, er det også mulig at bobler vises som ved en brenning. Hvis såret er riktig behandlet, vil alle bivirkninger snart forsvinne.

Rehabiliteringsperiode etter operasjon

Regenerering av huden etter operasjonen er en ganske rask prosess. Sårheling feires rundt den tredje uken etter eksisjonsprosedyren. I samme periode forsvinner rødhet. Men denne prosessen er rent individuell. Det er ingen klare frister.

Rehabiliteringsprosessen innebærer å nekte å besøke offentlige bassenger, badstuer og bad. Det er svært uønsket å svømme i åpent vann. Huden skal beskyttes så mye som mulig fra eksponering for ultrafiolette stråler. Det er spesielt viktig å sikre at kjemikalier ikke faller på de behandlede områdene.

Hvordan unngå tilbakefall

Spørsmålet om hvor du skal fjerne papilloma er ikke engang så viktig som hvordan du unngår sin oppståelse. Human papillomavirus reagerer ikke på behandling, den kan bare gå inn i en inaktiv fase. Naturligvis, uansett hvor kvalitativt operasjonen ble utført, kan papillomer vises på kroppen igjen.

For å unngå re-fremveksten av vekst på kroppen, må du følge et helt sett regler:

 • Fullstendig avvisning av dårlige vaner
 • Styrkelse av deprimert immunforsvar;
 • Riktig, balansert kosthold;
 • Regelmessig trening;
 • Hyppig går i frisk luft;
 • Full hvile og søvn;
 • Mangel på stressende situasjoner;
 • Tidlig behandling av alle manifestasjoner av sykdommer, inkludert respiratorisk;
 • Overholdelse av dagens modus;
 • Mangel på overdreven fysisk anstrengelse;
 • Personlig hygiene.

Bare hvis kroppen er sterk, som er i stand til å motstå viruset fullt ut, kan du ikke bekymre deg for at de fjernede svulstene kan komme igjen.

Papillomas fjerningsprosedyre er en sikker, ganske smertefri operasjon som kan utføres av både behandlende lege på et offentlig sykehus og en spesialist fra en privat klinikk. OMS-politikken er bare gyldig dersom papillomens integritet er skadet. Hvis veksten bare er en kosmetisk defekt, vil den bli utbetalt.

Fjerning av mol på kroppen / ansiktet av en onkolog, mangler av laserbehandling. Hvor kan jeg fjerne et fødselsmerke på nakken, brystet? Store mol er farlig hvis de vokser og gjør vondt

Innholdet

Lydversjon av denne artikkelen om moles.

Kort om mol

Hvor kan jeg laser fjerne mol i Moskva

Jeg er en pen person i henhold til dette forslaget om å fjerne en mølle hjemme, fant ikke støtte enten fra meg eller fra slektningene mine. Vi lærte at du kan fjerne en muldvarp med en laser. Og det startet...

Først anbefalte en venn en salong. Der spurte de meg med lidenskap for mitt fødselsmerke, de foreslo også at jeg slette den. Men enten var atmosfæren flau eller mangel på tillit til en spesialist som ikke engang plaget til å gjennomføre en visuell inspeksjon, men diskutert nevnt hvor mye det koster å fjerne molen med en laser... Generelt var det en salong uten klient i ansiktet mitt.

Laserfjerning av moles forfølger et todelt mål - å bli kvitt en kosmetisk defekt og et ønske om å forhindre nevus fra degenerering i hudkreft.

Først av alt krever laserfjerning mole plassert på ansikt, nakke, skuldre, nakke og hele tiden utsatt for sola. I tillegg er det nødvendig å fjerne lett skadede moler (under barbering, hygienisk hudpleie, kaming av hår, bruk av undertøy osv.). Disse faktorene øker risikoen for nevus degenerasjon, for eksempel melanom. Laserfjerning av mol som plutselig eller raskt økte i størrelse utføres også. Hvis moles ødelegger utseendet, blir de laser fjernet fra impulser av estetikk.

Fjerning av vorter, papillomer og andre hudtumorer kan gjøres på flere måter, men ikke alle er effektive.

Kryodestruksjonsmetode - fjerning ved hjelp av flytende nitrogen, elektrokoagulasjon - fjerning av svulster ved hjelp av elektrisk strøm, kirurgisk teknikk - intervensjon med kirurgisk skalpell. Alle disse metodene er ikke trygge og har bivirkninger som arr og brannskader.

 • Omdømmet til klinikken
 • Utmerkede spesialister
 • Positiv opplevelse av bekjente
 • Rimelige priser.

Men i skjønnhetssalonger for å fjerne mol er farlig. En ufaglært arbeidstaker kan sette en infeksjon i et sår etter fjerning av en muldvarp, kan forårsake alvorlig blødning, etterlate spor av dårlig kvalitet, og mer. Det eneste tilfellet som kan betraktes som et unntak er når salongen har en medisinsk bias og det er alltid kvalifiserte dermatologer, onkologer og kirurger som arbeider i staben, for eksempel som deltid.

Det er ikke tillatt å fjerne moles i kosmetologerom eller for å prøve å fjerne moles hjemme. Hvis du gikk til en kosmetikksalong, så sjekk sertifikatet av en spesialist som forplikter seg til å fjerne en mol, fordi erfaring snakker ikke om kvaliteten på slike arbeidere.

Slik fjerner du en muldvarp.

Når det er et ønske om å fjerne en mol, må du bestemme hvordan du fjerner det. Dette bør imidlertid ikke avgjøres av deg, men av legen din angående undersøkelse av en muldvarp. Bare i tilfelle når molen ikke er farlig og er på kroppen, vil du kunne bestemme valget av "verktøy". Uansett, det gjør ikke vondt for å fjerne moles, og hvis prosedyren sørger for dette, vil du bli bedøvet:

 • Enten er mulden smurt med et bedøvelsesmiddel,
 • Enten injiseres det i molområdet.

kategori

lisens

 • Standard YouTube-lisens

Mulige komplikasjoner

Ubehagelige konsekvenser etter fjerning av mol ved lasermetoden [b] [/ b] er ikke kjent, siden prosedyren i de fleste tilfeller utføres uten komplikasjoner. Som regel forblir en skorpe og rødhet på stedet av den fjerne formasjonen, som ikke anbefales å våte, ripe eller gni med en hard vaskeklut. De forsvinner etter 4-5 dager etter prosedyren. Komplikasjoner kan også inkludere dannelsen av mindre arr.

Rehabiliteringstid

 • stille;
 • mistenkelig;
 • potensielt farlig.

Mistenkelig nevi kan tilskrives de som har nådd mer enn 1 cm i diameter, dukket opp i voksen alder og fortsetter å forandre seg. De må hele tiden overvåke og regelmessig vise en spesialist.

Etter fjerning av nevus, er det tilrådelig å sende for histologisk undersøkelse i laboratoriet.

Hvor kan jeg fjerne gratis papillomer av OMS

Hud på huden av viral opprinnelse (vorter, papillomer) forårsaker mye uleilighet. De ser stygg ut, blir skadet hele tiden, og i noen tilfeller kan være helseskadelige. I dag tilbyr nesten alle skjønnhetssalonger å fjerne ubehagelige svulster. Prosedyren er imidlertid ikke billig - avhengig av typen og størrelsen på veksten, stedets plassering og teknologien som brukes, varierer prisen på operasjonen fra 350 rubler til tre tusen per formasjon. I denne forbindelse er mange pasienter interessert i spørsmålet om det er mulig å fjerne papillomer gratis, for eksempel i henhold til loven om tvungen sykeforsikring. La oss prøve å finne ut det.

Er fjerning av virale neoplasmer på huden dekket av OMS-politikken?

Humane papillomavirusvirus forårsaker vekst på huden og slimhinner som ligner noduler, papiller, villøse overflatesvulster og tynne strenger. De vanligste typene av vorter:

 • vulgær;
 • plantar (spines);
 • juvenil flat;
 • trådformede;
 • kjønnsorganer (kjønnsorganer og flate vorter).

Totalt er det i dag ca 170 typer papillomavirus. De fleste av dem påvirker ikke helse. Separate stammer fremkaller utseendet av hudvekst av en bestemt art. Og det er farlig for mennesker typer HPV som kan forårsake precancerøse forhold. Epitelceller, endret av onkogene stammer, kan bli maligne - til slutt forvandles til ondartede svulster.

Vulgale vorter og filamentøse papillomer på kroppen er forårsaket av HPV-typer med lav onkogen risiko. De gjenfødes til kreft ikke oftere enn friske områder, og representerer en overveiende kosmetisk defekt. Det er av denne grunn at fri fjerning av papillomer ikke er gitt. Det er ingen helsefare, noe som betyr at obligatorisk behandling ikke er nødvendig.

Eliminering av slike kosmetiske feil er inkludert i arbeidet til kosmetologer i private klinikker og sentre for estetisk medisin. De tilbyr kunder effektive, raske og smertefrie maskinvare metoder:

 • Kryodestruksjon (ødeleggelse av vekst med flytende nitrogen);
 • elektrokoagulasjon (cauterization ved elektrisk strøm);
 • laser koagulasjon (fordamping av skadet vev med erbium stråling);
 • fjernelse av radiobølger (strålen fordamper også vevet, bare elektroden oppvarmer høyfrekvente radiobølger).

Energien (lys, radiobølge), regissert av koagulatorens spiss til veksten, fører til at vannet i cellene bokstavelig talt koker og fordamper. Som et resultat kan formasjonen raskt og nøyaktig fjernes, og det omkringliggende vevet er praktisk talt ikke påvirket. Eksponeringsfeltet steriliseres ved høy temperatur, slik at viruset dør i cellene, noe som reduserer risikoen for tilbakefall. Ingen blod og smerte på grunn av "tetting" av blodkar og nerveender. Etter slike operasjoner forblir ingen merker eller arr på huden. Laser og radionozh lindrer selv store plantarvorter som strekker seg mer enn 5 mm dypt inn i vevet.

Imidlertid krever laser- og radiobølbehandling komplisert dyrt utstyr, treningspesialister for å jobbe med det, derfor er begge metodene dyre. Og likevel, noen ganger viral vekst kan elimineres gratis, i henhold til OMCs policy. Nedenfor beskriver vi i hvilke tilfeller det er ekte.

Når og hvor fjernes papillomene gratis

Hver statsborger i Russland som har utstedt en OMS-policy har rett til å motta gratis medisinsk hjelp: beredskap og planlagt (ambulant, inpatient). Listen over medisinske tjenester inkluderer:

 • diagnostiske prosedyrer, inkludert innovative
 • terapeutiske tiltak (konservativ behandling);
 • kirurgisk behandling, inkludert høyteknologisk, minimalt invasiv;
 • kjemoterapi;
 • intensiv omsorg;
 • graviditetsbehandling og fødsel;

Teoretisk kan papillomer bli fjernet i klinikken gratis hvis de representerer en trussel mot helsen. For å avgjøre om en bestemt neoplasma er farlig eller ikke, kan bare en lege gå til hvem du trenger for å få en avtale.

Kirurgi refererer til antall mikrokirurgiske operasjoner. Det kan gjøres på klinikken på bosted, men for dette må du gå langt:

 • registrer deg hos en terapeut via register eller offentlige tjenester portal;
 • få en henvisning fra en lege til en spesialist - en hudlege eller kirurg;
 • gå til den valgte legen for en avtale, løse problemet med fjerning, få råd og henvisninger for tester;
 • For å bestå testene (OAK, OAM, for HIV, hepatitt, Wasserman-reaksjon, koagulasjonsfaktorer, blodbiokjemi);
 • kom til prosedyren i manipulasjonsrommet.

Et annet sted hvor de kan fjerne papilloma er CVD eller kreft senter. Du kan registrere deg hos den første institusjonen via et elektronisk register (for en primær avtale med en dermatovenerolog). Men onkologen må komme i retning mottatt fra kirurgen eller allmennpraktikerklinikken. Det tar mye tid.

I hvilke tilfeller er papillomer farlig for helse?

Hvis papilloma er på et sted der det er konstant skadet, forårsaker ulempe, må det fjernes. Å skade hudvekst kan:

 • barbering;
 • kamme hår;
 • sømmer, tyggegummi undertøy og klær;
 • stramt tette sko.

Hvis dette skjer regelmessig, bør du konsultere en lege med en klage om skade og tårer.

Det er viktig å vise legene veksten som forstyrrer og endrer seg. Advarselsskiltene inkluderer:

 • smerte når du trykker på en svulst eller vises uavhengig av hverandre;
 • rask økning i størrelse (dette er ikke typisk for papillomer);
 • misfarging (blanchering, mørkgjøring, utseende av flekker, punktblødninger);
 • betennelse, rødhet, hevelse i veksten eller huden rundt den;
 • endre overflatenes natur (tuberøsitet, peeling);
 • papillom sårdannelse;
 • blødning eller utslipp av klart ekssudat.

Disse symptomene indikerer tilstedeværelse av en infeksjon eller mulig malignitet i en neoplasma. I det første tilfellet er det nødvendig med konsultasjon av kirurgen, i den andre onkologen. Ofte kommer disse legene til konklusjonen om behovet for å fjerne veksten.

Kvinner med kjønnsvorter må undersøkes av en gynekolog. Han vil foreskrive en kolposkopi med et cytologisk smear, siden kjønnsvorter ofte ledsages av cervikal dysplasi. Begge sykdommene er forårsaket av de samme HPV-stammene. En slik undersøkelse må bestås dersom kondylomene er funnet i den seksuelle partneren.

Menn som merker vorter på intime steder, bør konsultere en urolog eller en dermatovenerolog. I dette tilfellet vil de også kunne fjerne gratis etter undersøkelsen.

Diagnose og behandling kan utføres på en vanlig klinikk eller i ARC. Condylomer er eliminert:

 • kirurgisk;
 • kjemisk cauterization;
 • maskinvare metoder (som i en privat klinikk).

Prosedyren utføres av en operativ gynekolog eller dermatovenerolog som har gjennomgått spesialopplæring. Intervensjon skjer på poliklinisk basis, det vil ikke være nødvendig for sykehusinnleggelse, men det vil være nødvendig med flere kontrollundersøkelser. I tillegg til fjerning av svulster, vil legen anbefale å gjennomgå antiviral behandling.

Hudvoksninger som ligger på kantene på øyelokkene, kan forårsake ubehag, forstyrre blinking, betennelse. For å få en henvisning til fjerning av papillomer av OMS, er det nødvendig med en avtale med en øyelege. Han vil gi sin mening og retninger for analyse. Operasjonen foregår i oftalmologiavdelingen på sykehuset, hvor det vil være nødvendig å bli innlagt på sykehus.

Ved samme skjema behandles papillomer i den eksterne hørselskanal eller oropharynx, men den behandlende legen er i dette tilfellet en otolaryngolog.

Gratis sykepleie er gitt til pasientene på bekostning av statsforsikring. I rollen som assurandør tjener ikke bare det føderale budsjettet. Penger er allokert av regionale og kommunale myndigheter, slik at omfanget av tjenester som tilbys kan variere i ulike regioner. Dette betyr at noen ganger selv normale vorter blir fjernet gratis. For å avklare om dette er mulig, er det igjen nødvendig å få en avtale med en terapeut, og deretter til en hudlege på klinikken.

En annen måte er å ringe forsikringsselskapet som utstedte OMS-politikken. Hvem tilbyr tjenester i denne regionen er angitt på selve politikken, telefonnumrene er også skrevet for å ringe. Ansatte i et forsikringsselskap er best kjent med prosedyrene dekket av CHI.

Hvor kan jeg fjerne en muldvarp?

Fødselsmerker bør fjernes av en dermato-onkolog, som ikke bare kan fjerne roten til denne veksten, men også sende det resulterende materialet til analyse for å utelukke onkologi. Derfor bør du ikke fjerne muldyr i private kosmetiske operasjoner, hvor legen ikke kan organisere diagnosen av biologisk materiale.

Fjerning av mol kan ikke stole på tilfeldige personer som leverer kosmetologitjenester.

For å gjøre dette, velg spesialister som arbeider i store spesialiserte klinikker assosiert med laboratorier der de har rett til å forgifte det resulterende vevet for å samle inn informasjon om deres cellulære struktur.

Hvor kan jeg gå?

Oftest er stedet der du kan fjerne en muldvarp, den onkologiske dispensaren, der en dermato-onkolog arbeider, hvis yrke er knyttet til fjerning av slike formasjoner. Han har et spesielt verktøy som han kan, uten skade på pasientens helse, undersøke veksten på huden og konkludere med hvor farlig det er for helsen.

En lege med tilsvarende spesialisering finnes i store skjønnhetsklinikker eller i Moskva ved Institutt for skjønnhet.

I byer med problemet med å fjerne fødselsmerke, bør du kontakte en vaskulær kirurg som vet hvordan man skal arbeide med en laserkniv. Spesialisten ved første opptak bør nøye undersøke utdanningen og avgjøre om den skal fjernes. For å gjøre dette må han ha en spesiell enhet kalt et dermatoskop. Det lar deg bestemme hvor farlig svulsten er. Etter å ha bestemt veksten, kan kirurgen forsiktig fjerne svulsten og sende materialet til analyse, noe som er viktig for pasienten.

Hvis det ikke finnes en slik spesialist i byklinikken, kan dette arbeidet utføres av en onkolog eller en spesialist, som kan erstatte ham, hvem som er god til å bruke en laserkniv.

Dermatologer fjerner mol i dermatovenerologiske dispensarer. De vet forskjellen mellom godartede neoplasmer og ondartet vekst, og om nødvendig kan de identifisere melanom, noe som er farlig for menneskelivet.

Fjerning av formasjoner i klinikker bør skje under histologisk kontroll. Før du godtar tjenestene til en betalt lege, bør du spørre ham hvordan ikke bare fjerningen vil finne sted, noe som er enkelt, men også studien av det fjernede materialet.

Hvordan finne den rette spesialisten?

Fjerning av mull i betalte klinikker er en etterspurt og dyr tjeneste. Operasjonen er enkel, og med de nødvendige verktøyene, tar det ikke mye tid. Men ikke alle fagfolk som tilbyr tjenester på dette området, arbeider effektivt. Før du går til legen, bør du intervjue vennene dine som har møtt et lignende problem om hva slags lege hjalp dem og hvor godt han gjorde det. Først etter at du har samlet all informasjonen, kan du betro kroppen din til den behandlende legen, slik at du ikke angre på den mislykkede fjerningen.

26. mai hvert år arrangerer medisinske institusjoner i regionale sentre og store byer gratis konsultasjoner for personer med fødselsmerker som skal fjernes. På denne dagen med kamp med menolom er dørene åpne for de som ønsker:

 • leger KVD;
 • onkologiske dispensarer;
 • private kosmetologiklinikker;
 • spesialiserte skap i urbane klinikker.

På denne dagen kan du besøke legen og diskutere med ham problemet med å fjerne svulsten.

Hvis spesialisten mistenker melanom under undersøkelsen, vil han henvise ham til en onkolog for en ytterligere undersøkelse.

Alle som har mistenkelige fødemerker, bør alltid konsultere en lege og se etter en spesialist som har den nødvendige praktiske erfaring med å diagnostisere og fjerne flekker på huden. Du bør ikke prøve å fjerne svulsten ved hjelp av syre eller juice av celandine. Som et resultat av denne kampen kan en trygg utdannelse forvandles til en ond form.

Alt om fjerning av moles: indikasjoner, kontraindikasjoner, gjennomgang av teknikker

Moles eller nevi kalles formasjoner på huden av forskjellige farger, former og størrelser. Alle mennesker har nevi. Antallet deres varierer fra 10 til 50, og ligger på genetisk nivå. Noen moles gir utseendet til individualitet. Andre, tvert imot, ser usammenhengende ut. Den største faren for mol er i deres evne til ondartet degenerasjon under påvirkning av provokerende faktorer. Rollen som traumer, solstråling og hormonelle forandringer i kroppen har blitt bevist. Derfor er fjerning av mol et problem ikke bare for en kosmetisk, men også av medisinsk natur. Hvordan og hvor å fjerne en mugg for å få et godt kosmetisk resultat og for å unngå negative konsekvenser?

Velge et medisinsk anlegg

Det er ikke så mange institusjoner hvor du kan fjerne en muldvarp:

 • kosmetologi avdeling av dermatovenerologic dispensary;
 • onkologisk dispensar;
 • kommersiell klinikk eller medisinsk senter.

Noen ganger tilbys slike tjenester i skjønnhetssalonger, men siden dette ikke er en vanlig kosmetisk prosedyre, anbefales det å fjerne en mol bare i en medisinsk institusjon.

Molefjerning på offentlige sykehus utføres ved kryoforstrukking, elektrokoagulering og kirurgi. Fjerning av mol med laser og bruk av Surgitron-apparatet (radiobølger) utføres bare i kommersielle klinikker. Andre metoder er tilgjengelige i noen av dem.

Hvordan velge et godt medisinsk senter? Fokus på indikatorer som:

 • institusjonens varighet
 • omdømme,
 • anbefalinger fra kjente personer som ble behandlet der;
 • vurderinger på Internett;
 • prispolitikk;
 • klinikken må ha en lisens for denne typen aktivitet;
 • kvalifikasjoner og erfaring fra spesialister;
 • Tilstedeværelsen av en dermato-onkolog;
 • Er det en enhet for dermatoskopi?

Dermatoskopi - undersøkelse av en neoplasma ved hjelp av en spesiell optisk enhet, som gjør det mulig å undersøke strukturen til molen i detalj, bestemme dypet på stedet og gi en mening om sin natur (godartet eller ondartet). Dermatoskopi - en forutsetning for å velge en metode for fjerning av en muldvarp.

vitnesbyrd

Mole fjernet i følgende tilfeller:

 • pasientens ønske når en muldvarp forårsaker en kosmetisk defekt;
 • permanent skade på mislykkede tumorer (klær, kaming, barbering);
 • klinisk gjenfødelse (aktivering) mol.

Tegn på gjenfødt nevus betyr ikke at en person allerede har utviklet kreft. Fremveksten av enda en av dem - grunnlaget for en umiddelbar appell til oncodermatologen (i en offentlig medisinsk institusjon eller et kommersielt senter).

 • molen begynte å vokse;
 • det var smerte og kløe;
 • Utsiktene til nevuset har endret seg, asymmetrien har oppstått, kantene har skarpgjort;
 • farge endret;
 • nevus induration;
 • sprekker i overflaten;
 • Det var utslipp, blødning.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Før du fjerner svulsten, må legen sørge for at pasienten ikke har kontraindikasjoner i prosedyren. Å svekke dem øker risikoen for komplikasjoner.

 • enhver akutt smittsom sykdom;
 • forverring av kronisk patologi;
 • feber av hvilken som helst grunn
 • pustulære hudlesjoner;
 • herpesinfeksjon;
 • graviditeten og laktasjonen;
 • menstruasjon.

Alle disse forholdene er midlertidige, så prosedyren utføres etter at pasienten har det bedre. Ytterligere restriksjoner for kirurgisk excision:

 • alvorlige immunsviktstilstander;
 • patologi av blodkoagulasjonssystemet.

Laser koagulasjon

I dag betraktes laserfjerning av mol som den valgte metode. Dette er den mest effektive og sikreste måten med minimal risiko for dannelse av cicatricial endringer. Laser koagulasjon er egnet for eliminering av små svulster, dersom muligheten for sin ondartede transformasjon utelukkes.

Denne metoden brukes til å fjerne moles i ansiktet, halsen, i det intime området, da det gir et godt estetisk resultat.

Manipulering krever ikke tidligere preparering, utføres i fravær av kontraindikasjoner på behandlingsdagen. Laserfjerning av moles er ikke veldig smertefullt, men i områder med sensitiv hud utføres det under lokalbedøvelse. Under virkningen av en laserstråle blir muldampen "fordampet". Den totale varigheten av prosedyren varer ikke over en halv time. Etter eksponering behandles såret med klorhexidinoppløsning og lukkes med steril dressing. Varigheten av helbredelsesperioden avhenger av størrelsen på svulsten, dens dybde, og varierer fra 2 til 4 uker.

 • mangel på kontakt med verktøyet;
 • sterilitet;
 • ingen blødning (små fartøy er forseglet under laserens virkning);
 • slagdybde er regulert;
 • sunt vev er ikke skadet;
 • rask helbredelse;
 • god kosmetisk effekt.

Minus - den høye prisen.

Kirurgisk excision

For store neoplasmer og mistanke om ondartet transformasjon, blir den skåret ut med en skalpell i sunt vev. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, og med et stort volum av intervensjon - under anestesi. Det resulterende materialet sendes for histologisk undersøkelse. Kosmetiske suturer blir påført såret, behandlet med et antiseptisk middel og lukket med en steril dressing. Etter operasjonen blir stingene daglig behandlet med en løsning av hydrogenperoksid og strålende grønt, og forandrer dressingen. Fjern stingene i en uke. Det tar minst en måned å helbrede. Etter operasjonen gjenstår et arr.

 • evnen til å fjerne store moler
 • etterfølgende materialeforskning;
 • Av medisinske årsaker utføres operasjonen gratis.
 • traumer;
 • risiko for komplikasjoner;
 • kompleks sårpleie etter kirurgi;
 • lang helbredelsesperiode;
 • postoperative arr.

cryolysis

Når molene befinner seg på overflaten, fjernes de ved hjelp av flytende nitrogen. Eksponering for lave temperaturer fører til vevnekrose. Dette er en rimelig metode, utført uten anestesi. Etter manipulering dannes en boble fylt med hemorragisk væske, deretter en skorpe. Helbredelsestiden er 2-3 uker.

 • tilgjengelighet;
 • smertefri;
 • helbredelse uten arrdannelse.
 • risiko for skade på sunt vev;
 • kan ikke justere eksponeringsdybden.

Radionozh (apparatur Surgitron)

Denne teknikken er ikke like vanlig som laserfjerning av mol, men når det gjelder effektivitet er det ikke dårligere for ham. Ved hjelp av høyfrekvente radiobølger kan eventuelle neoplasmer fjernes, selv når etterfølgende histologisk undersøkelse er nødvendig. Avhengig av det tilsiktede volumet av operasjonen, utføres en nøyaktig lag-for-lag fjerning eller ekskisjon av hudområdet ved bruk av en wolframfilament. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Gjenopprettingsperioden er 2-4 uker.

 • høy nøyaktighet;
 • sunt vev er ikke skadet;
 • sterilitet;
 • lav invasivitet;
 • ingen blødning;
 • muligheten for histologisk undersøkelse
 • lav prosentandel av komplikasjoner;
 • Når små vevformasjoner fjernes, helbringer vevet uten arrdannelse.
 • høy pris;
 • kontraindisert hos pasienter med pacemaker.

elektrokauterisering

Metode for å brenne mol med høyfrekvent elektrisk strøm. Slike ødeleggelse er egnet for fjerning av formasjoner av liten størrelse. Det utføres under lokalbedøvelse. Healing varer 2-3 uker.

 • sterilitet;
 • virkningsnøyaktighet;
 • ingen blødning.
 • traumer;
 • risiko for arrdannelse.

Generelle anbefalinger etter prosedyren

Etter operasjonen for å fjerne nevus, bør du følge noen enkle anbefalinger:

 1. I løpet av den første dagen er smerte mulig, så ta om nødvendig et bedøvelsesmiddel (Nurofen).
 2. Behandling av stedet med desinfeksjonsmidler i henhold til anbefaling fra legen.
 3. Ikke rør skuret som har dannet seg. Han skal forsvinne alene på 7-10 dager.
 4. Inntil skorpen forsvinner, er det forbudt å besøke badekaret, ta et bad. Plasseringen av operasjonen er ikke våt.
 5. Ikke bruk kosmetikk til scab (foundation, pulver).
 6. Etter at skorpen faller av, beskytter ung hud mot sollys, bruk en krem ​​med en UV-beskyttelsesfaktor på minst 50.
 7. Forsinkelse av disse anbefalingene kan føre til postoperative komplikasjoner.

Resultater og konsekvenser

Med en kvalifisert tilnærming, valg av optimal fjerningsmetode og nøye pasientoverensstemmelse med legenes anbefalinger, er det mulig å få et godt resultat - stedet der molen pleide å ligge, vil ikke skille seg ut fra huden eller være knapt merkbar.

 • bulging og tilbaketrukket arr
 • områder med hypo- og hyperpigmentering;
 • tilbakefall av en muldvarp - med ufullstendig fjerning av pigmentceller, krever umiddelbar gjenbehandling i et medisinsk senter.

Hvis det er feil å bestemme tumorenes natur og hoppe over den første fasen av melanom (hudkreft), vil sykdommen utvikles. Dette vil føre til et ugunstig utfall. Derfor bør bare en kvalifisert spesialist fjerne en nevus.

Hvis en mole plager, begynner den å bli gjenfødt, bør du definitivt bli kvitt den. For å gjøre dette kan du kontakte en offentlig medisinsk institusjon eller et kommersielt senter med godt omdømme.

Mennesker med mer enn 50 nevi har risiko for å utvikle melanom. Derfor, for å forebygge sykdommen, må de undersøkes årlig av en dermato-onkolog og, ifølge hans anbefaling, for å fjerne potensielt farlige svulster.

Hvor å fjerne papilloma? Kan dette gjøres gratis?

Statistikk viser at hver fjerde person i landet er smittet med papillomaviruset. Det er HPV som forårsaker utseendet av epitel-neoplasmer - papillomer. De fleste papillomer er små godartede vekst som gir estetisk ubehag til eieren. Men ikke alle neoplasmer er så ufarlige. Ofte er store papillomer skadet, begynner å bløde, skadet, forandre seg. Slike vekst bør fjernes umiddelbart, da de er en direkte trussel mot menneskelivet - de gjenfødes i en kreftvulst. Et rimelig spørsmål oppstår: "Hvor kan jeg slette det og kan det gjøres gratis?"

Hvor kan jeg fjerne papillomer

Tilstrekkelig kompleks behandling kan bare utføres på en medisinsk klinikk (offentlig eller privat).

Når du velger et privat medisinsk senter, vær oppmerksom på tilgjengeligheten av lisenser for nødvendige tjenester. I tillegg bør det forstås at vekstene kan lokaliseres på en hvilken som helst del av kroppen, så det er bedre hvis ødeleggelsen utføres av en spesialist med en smal profil, for eksempel:

 • En øyelege vil bidra til å fjerne papillomer som ligger i nærheten av øynens slimhinne.
 • Den operative gynekologen vil fjerne kjønnsnoplasker som ligger på livmorhalsen;
 • Dermatologen vil utføre ødeleggelsen av papillomer på mer tilgjengelige områder av kroppen (nakke, bryst, mage, rygg).

I tillegg bør klinikken utføre en diagnose som vil bidra til å bestemme type HPV, samt sende biomaterialet oppnådd under fjerning til en histologisk cytologisk studie for å identifisere atypiske (kreft) celler.

Private medisinske sentre er som regel utstyrt med nyskapende utstyr, så ødeleggelse er smertefri, helbredelse er rask, og det er ingen spor på virkningsstedet. Det er imidlertid en stor ulempe - dette er kostnaden for tjenester, for å fjerne 1 vekst, må du betale 300-700 rubler, ikke inkludert anestesi.

Men et sosialt program for obligatorisk helseforsikring virker i det russiske føderasjons territorium, noe som sikrer at alle russiske borgere kan motta gratis medisinske tjenester uansett kjønn og alder. Men er det mulig under OMS-politikken å kurere papillomavirusinfeksjon?

Er ødeleggelsen av papillomer i listen over CHI?

Tilstedeværelsen av en OMS-policy gir en garantert mulighet for russiske statsborgere til å motta gratis medisinske tjenester på sykehus, klinikk, dispensary eller nødstilfelle. Også listen over tjenester inkluderer innovative diagnostiske metoder som MR, ultralyd, koloskopi, endoskopi og andre.

Gratis medisinske tjenester for CHI inkluderer (kort liste):

 • Gjennomføring av graviditet, fødsel, abort i henhold til indikasjoner;
 • Gir hjelp til mor og barn i perinatal perioden (fra 22. våning av svangerskapet);
 • Smittsomme sykdommer (unntatt STD, HIV, tuberkulose, AIDS)
 • Parasittiske sykdommer;
 • Sykdommer i sentralnervesystemet, mage-tarmkanalen, urogenitalt, endokrine, kardiovaskulære system;
 • Sykdommer i blodet og bloddannende organer;
 • Onkologiske og andre neoplasmer som representerer en trussel mot pasientens liv og helse;
 • Medfødte abnormiteter;
 • Sykdommer i muskuloskeletale systemet;
 • Overtredelse av syke- og hørselsorganene.

Programmet inkluderer også konservativ, kirurgisk behandling, intensiv omsorg, kjemoterapi. Men fjerning av papillomer er ikke inkludert i listen over OMS.

Ja, faktisk papillomatøse utslett er ikke en forsikret hendelse, men likevel, noen svulster må rengjøres gratis av MLA.

Ved utføring av papillomer under politikken

Det obligatoriske helseforsikringsprogrammet inkluderer ikke estetisk kirurgi, som brukes til å fjerne hudlidelser, som papillomer. Imidlertid er det en endring der slike vekst ikke lenger er en kosmetisk defekt og blir et medisinsk problem.

Du kan fjerne papillomer gratis hvis:

 • Buildup er regelmessig skadet, overtrained;
 • Det er ubehagelige opplevelser, som kløe, ømhet;
 • Et blodig eller lymfatisk ekssudat skilles ut fra papillomens kropp;
 • Tumorstedet er betent, hovent.

Slike ubehagelige symptomer kan indikere infeksjon av skadet papillom eller dets malignitet (degenerasjon i kreft). Siden problemet har opphørt å være rent kosmetisk og medfører en risiko for pasientens helse og liv, må neoplasmene fjernes gratis under OMS-programmet.

For at den destruktive prosedyren skal utføres, er det nødvendig å gjennomgå en diagnose og få en henvisning til en onkosurgeon. Det bør bemerkes at en gratis tjeneste i henhold til OMS-politikken kan oppnås ikke bare hos en statlig institusjon, men også på et privat medisinsk senter (selvfølgelig, forutsatt at den valgte klinikken har kommet inn i det obligatoriske sykeforsikringssystemet).

Det er tilfeller der det ikke er noen direkte indikasjon på fjerning av en neoplasm, men legen har bekymringer for hans sikkerhet, så han kan utføre ødeleggelse under OMS-politikken. I tillegg kan helsearbeideren gå "mot" pasienten og fjerne papillomaene som befinner seg i traumatiske områder (nakke, anogenitalt område, armpit, så vel som i andre deler av kroppen der det er fare for å skrape, kutte eller på annen måte skade tumorens integritet).

Vækstfjerningsteknikker

Hvis papilloma av medisinske grunner skal fjernes, og pasienten har en OMS-policy, kan han (etter samråd med legen) velge den mest hensiktsmessige ødeleggelsesmetoden for seg selv. Avhengig av utstyret til klinikken, kan slike fjerningsalternativer gis:

 • Elektrokoagulasjon - ved hjelp av en vekslende høyfrekvent strøm, utføres cauterization av oppbyggingen. Prosedyren er ikke innovativ, så alle klinikker har sannsynligvis det riktige utstyret;
 • Reseksjon med en skalpell - utsnittet av den patologiske veksten utføres sammen med en liten del av sunt vev. Utfør eksisjonsbeholder i enhver kirurgisk avdeling;
 • Laser og radio bølgen destruksjon er en nyskapende teknologi, derfor ikke alle statlige medisinske institusjoner har det nødvendige utstyret. Hvis det er besluttet å fjerne papillomen ved hjelp av en av disse metodene, vil du sannsynligvis måtte kontakte en privat klinikk som har gått inn i CHI-systemet. Fordelene ved metodene er blodløshet, samtidig desinfeksjon, rask healing, mangel på arr.

Det er en annen metode - det er kryokjøring (frysing med nitrogen), men klinikken bruker det nesten ikke på grunn av tilgjengeligheten av mer effektive teknologier.

Hvor kan jeg fjerne basalioma laser

Hvor kan jeg fjerne basalioma laser

Apanasevich Vladimir Iosifovich

Onkolog-mammologist, Leger i medisin, professor

  LPU KONFERANSE

Ophthalmologist høyeste kategori

Elektronisk periodisk: Vladmedicine. ru medisinsk portal av Primorsky Krai

Grunnlegger og utgiver: Vladmedicine LLC. ru "

Adresse til grunnleggeren, forleggeren og redaksjonen: Vladivostok, ul. Khabarovskaya, 12. Sjefredaktør: Mosolov K. V. tlf: +7 (423) 292-31-27, (du må aktivere javascript for å vise adressen)

Registrert i Federal Service for Tilsyn innen telekommunikasjon, informasjonsteknologi og massekommunikasjon, sertifikat EL nr. FS 77 - 46706.

Alle rettigheter reservert. Ved full eller delvis kopiering av informasjon fra denne ressurslenken til nettstedet kreves.

Informasjonen på nettstedet har karakteren av generell informasjon og kan ikke erstatte en ekte konsultasjon med en lege.

Det er kontraindikasjoner. Husk å konsultere en spesialist!

Basalcellekarsinom: symptomer, behandling og fjerning

Basalioma er en hudtumor som tar navnet fra navnet på cellene som svulsten kommer fra. Overflaten av celler kalles basal.

Overfladisk basalioma i utseendet ligner en flekk av avrundede eller ovalformede nyanser av rosa.

Under hvilke forhold kan du få basalom?

  Bo i solen. Ioniserende stråling. Menneskelig eksponering for høye temperaturer. Kreftfremkallende stoffer på kroppen og i kroppen (arsen, tjære, tjære, sot og noen typer farger). Medfødt patologi. Sigarett tjære.

Basalioma er mest sett hos personer over 50 år, men i sjeldne tilfeller kan det også bli funnet hos barn og ungdom. Både menn og kvinner har risiko for basalcellekarsinom i like stor grad.

Klinisk manifestasjon av basalcellekarsinom

Som regel skjer det i åpne områder av huden, oftest på ansiktet, hodebunn, nakke. Basalioma finnes også på nesen. Lesjoner er overleppen, nesevingene, nasolabiale folder, templer, indre og ytre hjørner av øynene.

Hvilke typer basalcellekarsinom eksisterer?

  Flat basalcellekarsinom er en plakklignende neoplasma med klare rullelignende kanter som er litt hevet. Nodulær basalioma - eksofytisk svulst av rund form, rosa farge, ofte blødning. I midten av basalcellekarsinom er det en liten depresjon. Overfladisk basalioma - en svulst i form av et rosa flekk med litt hevede kanter og har en skinnende overflate. Sted for lokalisering - kroppen. Ofte manifestert i form av flere formasjoner. Av alle de oppførte formene er overflaten den mest gunstige. Det kan være en levetid, bare litt økende i størrelse.

I henhold til den histologiske klassifikasjonen basalioma (internasjonal) skiller de følgende typene:

  Kryptodermisk overfladisk multisentrisk fibrous-epithelial

Den vanligste er den nodulære formen av basalcellekarsinom. Alle andre former dannes av den. Slike svulster ledsages av utseende av sår og erosjoner. Neoplasmen utvikler seg lokalt og sprer seg ikke gjennom kroppen.

Først vises en smertefri knute i ansiktet, så det sårer og skorper. I løpet av de neste månedene eller årene, knutepunktet som begynner å vokse i bredden, vises sår. Da blir det lobed og telangiectasias vises på overflaten.

Etter alle disse periodene blir svulsten en stor plakk (10 cm), som begynner å skrelle av overflaten. Det blir så til en soppknude som ødelegger alle muskelvev og ben som er under det. Så slike mol må umiddelbart fjernes.

Hvem har oftest basalioma?

  Med denne artikkelen les:
  III SPESIALISERT UTSTILLING - FORUM "HELSYGTIG LIVSTIL" Hvordan finne den beste hudlege i Moskva? Fibroma av livmoren. Hvordan behandle keratom: årsaker, typer, behandlingsmetoder

Oftest funnet hos personer som er over 50 år gamle. For de over 65 år er nesten hver andre person funnet. På denne tiden, på grunn av stråling og andre faktorer, utvikler sykdommen seg.

Basalioma er mest vanlig blant innbyggerne i de sørlige regionene, som enten bor på landsbygda eller har sommerhus med hager. Dette skyldes at slike mennesker ofte er under solens stråler, som er mye sterkere i de sørlige områdene.

Hvis vi snakker om menn og kvinner, ser de og de av basalioma det samme. Mer utsatt for sykdommen er de såkalte hvite hudene. Deres hudtype er mer utsatt for sollys.

Er basalioma farlig?

Basalioma i seg selv ikke metastasize og hele tiden er på ett sted. Men det har en veldig dårlig egenskap å ødelegge vevene som er under det, inkludert musklene. Derfor, etter langvarig slitasje av basalcellekarsinom og fjerning av dette, er det igjen en trakt igjen. Hvis svulsten ligger i nærheten av bein eller nerveender, kan det føre til smerte, etter at de har rørt dem, og denne følelsen er ikke behagelig.

Selv om basalcellekarsinom er forskjellig fra alle ondartede svulster ved sin ikke-spredning i hele kroppen, kan den likevel utvides i bredden, og dermed ødelegge friske celler og skade mennesker.

Metoder for forebygging av basalcellekarsinom:

  Beskyttelse av arr på huden mot mekanisk skade. Beskyttelse av ansikt og nakke fra langvarig eksponering mot direkte sollys. Følg forholdsregler og personlig hygiene ved arbeid med kreftfremkallende stoffer. Tidlig behandling av hudsykdommer. Behandling av nonhealing sår. Unngå tørr hud.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Basalioma: behandling

Når du bekrefter basalcellekarsinom i noen av stadiene, må du ikke utsette behandlingen.

For øyeblikket er det 6 av de mest effektive metodene for behandling av basalcellekarsinom:

Kirurgi. Strålebehandling. Narkotika terapi. Kombinert metode. Cryodestruction. Laser terapi.

Hvilken metode å velge for behandling av basalcellekarsinom og hva er det beste? Dette bør bestemmes av legen din. For eksempel brukes strålebehandling i de tidlige utviklingsstadiene. Og hvis alt ikke er veldig neglisjert, gir strålebehandling i de fleste tilfeller utrolige resultater. Men ikke glem de negative egenskapene til strålebehandling.

Med kirurgisk metode er det effektivt å fjerne små svulster, men denne metoden er ikke egnet i tilfeller der basalcellen befinner seg i vanskelige steder (nese, auricle). Enhver kirurgisk inngrep er ikke komplett uten stikk og postoperativ rehabiliteringstid. Risikoen for en svulst igjen er ganske stor, så stedet er i tillegg behandlet med flytende nitrogen.

Ikke mindre effektiv er den kombinerte metoden. Kjernen i metoden består i foreløpig bestråling av basalcellekarsinom og etterfølgende ekskisjon. Til tross for alle manglene i disse to metodene, kan den kombinerte metoden være den mest effektive.

Narkotikabehandling av basalcellekarsinom er at det på mobilnivå blokkerer og hemmer narkotika, og forhindrer dermed at den ekspanderer ytterligere. Denne metoden for behandling er ikke veldig effektiv, den har en rekke bivirkninger, men det er uunnværlig i tilfelle at svulsten er på et sted utilgjengelig for andre metoder. Det kan fortsatt brukes med en kombinert behandlingsmetode.

Cryodestruction - cauterization av svulsten ved lav temperatur. Det er kjent at flytende nitrogen fordampes raskt. Så - hvis han kommer på svulsten, fryser det flytende nitrogen det, og i mellomtiden fordampes det raskt. Til slutt faller svulsten av.

Flere Artikler Om Typer Acne