Eksternt voksende wen på ansiktet eller på en annen del av kroppen ser ut som en høy, dekket av hud, med en diameter fra 1-5 mm til flere centimeter. Lipoma behandling - fjerning med laserstråle eller kirurgisk skalpell. Etter ødeleggelsen av kapselen med fettceller, forblir en liten arr. I det hele tatt er arret nesten ubestridelig flere måneder etter operasjonen.

Før du fjerner wen i ansiktet i Novosibirsk, bør du gjøre en online lege, konsultere en medisinsk spesialist institusjon. Du kan kontakte myndighetene, private klinikker og medisinske sentre. Det første trinnet er å studere den foreslåtte listen over medisinske institusjoner for å bestemme nøyaktig hvor du skal fjerne wen i Novosibirsk.

Hvis et lipom oppstår i øvre eller nedre øyelokk, ligner det en gul pimple. Det bør ikke forveksles med øyenbryn og bygg, behandlingen av disse sykdommene er betydelig forskjellig. Leger vanligvis tilbyr Wen kutt på øyelokket større enn 5 mm, slik at konservativ behandling ikke medfører resorpsjon av lipomas. Antibakterielle dråper og salver brukes til bygg og chalazion.

Folk er "wen" også kalt atherom, som er en sebaceøs cyste. Det skjer overveiende i de områdene hvor det er talgkjertler og hår - på hodet, ansiktet, nakken, i det intime området. Laserfjerning av atherom brukes, så vel som excision med en skalpell.

Fjerning av en wen: hvor og hvordan å fjerne en wen i Moskva?

Wen er en godartet svulst, som er dannet av løs, subkutan bindevev. Det vitenskapelige navnet på denne svulsten er lipom eller atherom. Det dannes ofte på steder der det ikke er et stort lag av fettvev. Dette er ryggen, brystkjertlene eller lemmer. Wen er helt smertefri. Når du føler, kan du ikke føle den eksakte konturene til svulsten. Wen vokser sakte nok, men over tid kan det trenge inn i muskelvevet eller opp til periosteum. Degenerasjonen av Wen maligne tumorer er en sjeldenhet. I medisin er den kjente maligne typen av denne svulsten liposarkom, men den er svært sjelden.

Behandling av en wen (lipom eller aterom) reduseres til fjerning av svulsten. Narkotikabehandling etter operasjon er ikke nødvendig.

Metoder for fjerning av Wen:

 1. Kirurgisk metode: Et hudinnsnitt er laget over wen og formasjonen fjernes med kirurgiske instrumenter. Etter fjerning blir såret behandlet og suturer påført. Denne fremgangsmåten for lipomfjerning er mye brukt i statlig medisin, men etter fjerning forblir signifikante arr på kirurgisk sted.
 2. Kryodestruksjon: i små størrelser på et wen-vev kan påføres frysing. Svulsten behandles med flytende nitrogen, hvoretter vevet dør. For å oppnå effekten, tar det flere prosedyrer med et intervall på to til tre dager. Manglende evne til å utføre operasjonen i ett besøk til klinikken er trolig den mest grunnleggende ulempen ved denne metoden. Dessuten bør metoden for kryoforstyring ikke fjerne stor størrelse wen.
 3. Laserfjerning: Kirurgisk laser er den mest moderne måten å utføre minimalt invasive operasjoner. Disseksjon av huden på en lipoma er gjort av en laser, noe som gjør et pent innsnitt med en laserstråle. Etter denne lysstrålen fordamper det berørte vevet på en bestemt dybde. Også koagulering av alle fôringsbeholdere utføres, hvilket minimerer blødning og muligheten for påfølgende betennelse. Etter kirurgi blir kosmetiske snitt påført snittet, om nødvendig. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, noe som gjør det smertefritt. Såret etter laser fjerning av wen helbreder i ca 5 - 6 dager og etterlater ingen arr. Hele operasjonen tar omtrent 30 minutter og er ferdig på poliklinisk basis for 1 besøk til kirurgen.

Fremhev følgende fordeler ved å fjerne wen ved laser:

 • laser fjerning av wen er helt uten kontakt tumorvæv inddampes med en stråle av lys.
 • hulrommet behandles med en laserstråle, som eliminerer muligheten for re-betennelse.
 • operasjonen er utført på poliklinisk basis for 1 klinisk besøk.
 • Pasientens gjenopprettingsperiode etter operasjonen er svært kort.
 • Det er ingen bivirkninger når du fjerner en wen av en laser.

Hvor å fjerne wen i Moskva?

For å fjerne en wen i Moskva, foreslår vi at du bruker tjenestene fra vårt spesialiserte senter for lasermedisin på Lama Clinic av følgende grunner:

 1. Det nyeste utstyret: I vårt senter for laseroperasjon på Lama-klinikken bruker vi bare de nyeste kirurgiske eller kosmetiske lasere. Operasjonen foregår i et moderne driftsrom, som fullt ut tilfredsstiller alle godkjente standarder.
 2. Erfarne leger: Vårt senter har eksistert i over 15 år. I løpet av denne tiden har vi allerede gjort tusenvis av vellykkede operasjoner. Dermatologene våre - kirurger har omfattende praktisk erfaring med å fjerne hudtumorer.
 3. Fjerning av lim uten smerte: Operasjoner for å fjerne svulsten utføres under lokalbedøvelse, som velges for hvert tilfelle individuelt.
 4. Undersøkelse før fjerning: Før fjerning, vil vi sørge for at svulsten ikke er en ondartet svulst. Dette sikrer ingen konsekvenser etter fjerning.
 5. Transparency av arbeidet: legen å fjerne helt fortelle deg hvordan vil gjennomgå en operasjon og vil diskutere med deg prisen. Du finner prisene for fjerning av wen (linden) i prislisten.
 6. Spar tid: vi setter stor pris på din tid i forveien slik at du vil være enig med resepsjonen, så du trenger ikke å vente. I gjennomsnitt tar en operasjon for å fjerne et lipom fra 20 til 30 minutter.

Lipoma fjerning i Moskva. Kostnader for drift

Hvis du har en lipom...

Vi er alle mennesker, og ingenting menneske er fremmed for oss. Alt trivsel og velvære er erstattet av perioder med helseproblemer. En av dem er en lipoma eller en wen. Utdanning er ofte funnet i dusjen, bassenget eller treningsstudioet. Noen ganger er det nok å se i speilet. Du legger merke til en liten støt. Enkel angst. Berør, følg angststigninger. Kanskje er prosessen ondartet?

Problemet er i noen tilfeller merkbart for andre og gir estetisk lidelse. Når feilen ikke er synlig, kan du skjule og ikke håndtere dem. Når slektninger, venner eller fremmede holder oppmerksomhet og sier at noe er galt, er det ubehag og en følelse av depresjon. Og hvis noder er gigantiske eller mange av dem?
Ingen ønsker å føle seg ubehagelig, å svare på ubehagelige spørsmål. Ingen liker å gjøre unnskyldninger til andre og overbevise dem om at dette ikke er den vanskeligste patologien, og den godartede er ikke smittsom. Så du må lete etter svar og handle.
Du kom til nettstedet og leser vår artikkel. Du er bekymret for dette problemet, og informasjon er viktigere enn noensinne. Hvis du vet og er trygg på diagnosen din, kan du gjøre en avtale med oss. Vi hjelper deg. Kostnaden for å fjerne lipoma fra 2000 rubler.

Hva er dette?

Årsaker til utseende?

Hvordan ser et lipom ut? symptomer

Hva er lipomatose?

Dette er en stat, en uavhengig nosologi, når utdanning ikke er en, men det er mange av dem på armene, bena og torsoen. Det er ofte tilfeller når det er flere dusin til hundre og flere. I mange år kan de regelmessig eller kontinuerlig vises på forskjellige steder.

Det finnes ulike typer lipomatose:

 1. Familie Multiple eller Roche-Laurie sykdom
 2. Madelung sykdom eller flere symmetriske
 3. Derkum sykdom eller smertefull
Hvis du mistenker at du har en av varianter av denne sykdommen, vennligst kontakt vår klinikk. Vi har spesialisert oss på denne patologien i mer enn 25 år.
Flere detaljer om denne sykdommen finner du her.

diagnostikk

Vi prøver vanligvis unødvendig å ikke ty til ekstra diagnostiske metoder. Det skjer sjelden at du fortsatt må bruke ultralyd (under mottak), tomografi eller til og med en punkteringsbiopsi for endelig fjerning av tvil og etablering av en korrekt diagnose.

Etter operasjonen gjennomfører vi en histologisk undersøkelse av materialet fjernet slik at det ikke lenger kommer til bekymring. Det bidrar til å svare på spørsmålet om type og natur av utdanning (godartet eller ondartet).

Slett eller ikke? Når?

Er det mulig å kurere hjemme?
Er det mulig å kvitte seg uten kirurgi?

Den første reaksjonen, når et problem oppdages, må du prøve å klare seg selv. Det begynner å søke etter populære og ikke-tradisjonelle metoder, finne ut i sosiale nettverk, grupper og fora som det hjalp.
Oppfatning at en alternativ behandling for svulst patologi universalmiddel, ikke mister sine populyarnosti.V Internett vekt historier, tips og legender, hvordan bli kvitt svøpe legemidler uten kirurgen folk. Populære lotioner, kompresser av vodka, Vishnevsky salve og andre.
Du vil ikke tro, men bokstavelig talt er alt brukt. Løk, hvitløk, celandine, gull yc, nesle, kastanje, pepper, honning, eddik, jod, ull, eddik, rømme, yoghurt, aloe, kalanchoe, hydrogenperoksid, hvete. Listen er uendelig.
Det vil være bra hvis uavhengig innsats ikke skader. Med denne tilnærmingen er det sannsynligvis akselerasjonen av vekstprosessen. Noen ganger forårsaker dette skade på huden og alvorlig arrdannelse uten å løse problemet.

Selvmedisinering er farlig og slutter ofte med en betennelsesprosess og (eller) suppurasjon.
Noen går videre. Prøv deg selv som en lege og prøv å løse alle problemene med egne hender. Selv om du kan kvitte seg med innholdet i wen, så fjerner kapselen ikke. Tilbakeslag er uunngåelig. Ekstremt farlig praksis. Ikke eksperiment på deg selv. Alt kan ende i feil. Det er ingen mening å kaste bort tid. Konservative tilnærminger er maktesløse.

Behandling. Kirurgisk fjerning av lipoma.

Den eneste effektive måten er kirurgisk fjerning.
Planlagt klassisk kirurgi. Vi gjennomfører det på poliklinisk basis etter avtale eller på behandlingsdagen.
Det kirurgiske feltet er behandlet med moderne antiseptika, og vi avgrenser det spesielle kirurgiske sengetøyet til det tyske selskapet Paul Hartmann.
Lokalbedøvelse. Vi lager injeksjoner og injiserer et bedøvelsesmiddel (Novocain, lidokain, etc.).

Hvis knuten er liten, er en insulin sprøyte med en tynn, kort nål egnet for injeksjon. Det gir maksimal smertefrihet. For store og gigantiske formasjoner anbefaler vi behandling på sykehus under generell anestesi.
Hovedfasen. Med en skalpell gjør vi et lite snitt eller til og med et snitt over lipomatøs knutepunkt.

Gjennom tilgangen fjerner vi (vi utdriver) med pinsett, en klemme og sakse det overgrodde fettvev sammen med kappen.

Revisjon. Vi må sørge for at alle elementer i neoplasma fjernes radikalt sammen med kapselen. Koaguler blodårer fra hvilke lekkasje.

Utbedring. Vask antiseptisk sårfeil.
Etter valg av pasienten er stingene standard, i separate enheter, i henhold til Donati eller kosmetisk *.


Aseptisk dressing. Vi avslutter prosedyren med pålegg av en moderne dressing Cosmopore med viskoseabsorberende pute.

Fjerning av lipomer ved radiobølge metode

Det adskiller seg fra den tradisjonelle kirurgiske løsningen ved at ved hjelp av radiobølger blir vevene skilt og blødningen fra små kar og kapillærer stopper. En unik måte å forbedre estetiske og funksjonelle resultater på. Vi bruker radio wave scalpels (Fotek og Surgitron enheter).fordeler:

 • minimal traumer
 • bedre visualisering uten blødning
 • reduserer risikoen for hematomer og grå
 • ytterligere bakteriedrepende effekt
 • suppuration risikoreduksjon
 • reduksjon i sannsynligheten for grov arr
 • reduksjon av helbredelsestid

Laser lipom fjerning

Innovativ og høyteknologisk laser forbedrer også resultatene og har alle fordelene med radiobølger. Det bidrar til å takle blødning og å delikate de dypliggende strukturer så delikat som mulig. Vi bruker Cosmopulse II-fraksjonal CO2-laseren.

Teknikken er populær og vi bruker den, men det er åpenbare feil som ikke alltid er uttrykt:

 1. Den største ulempen er prisen. Dyrt. Objektivt er resultatet det samme som med klassisk eller radiobølgeversjon, men betalingen for dette er vesentlig mer.
 2. For en blodløs snitt og å stoppe blødning, er det mye lettere å bruke en radiobølge. Resultatet er ikke verre, og noen ganger bedre.
 3. Ikke egnet for store og dype vind. Det er vanskelig å fjerne dem radikalt.

Fettsuging (punkterings aspirasjonsmetode)

Kontra

Hvor å fjerne i Moskva? Hvilken lege å velge?

Hvorfor er det bedre å vende seg til Igor Vitalyevich Elshansky?

Unike fordeler:

 • En erfaren lege som elsker sin jobb. Arvelig kirurg, PhD, som praktiserer mer enn 25 år. Gjort tusenvis av vellykkede inngrep. Hjalp mange mennesker. Flott praktisk erfaring med neoplasmer.
 • Lipomas er vår spesialitet. Vi driver denne patologien nesten daglig. Vi tilbyr spesialisert hjelp.
 • Evne til å fjerne et stort antall. Vi fjerner opptil 5-10-15-20 stykker og mer i en økt. Veldig behagelig. Det er ikke nødvendig å komme mange ganger og miste dyrebare dager, timer og minutter.
 • Fjerner fra små kutt. God kosmetisk og funksjonell effekt.
 • Ingen smerte. Profesjonell og høyverdig lokalbedøvelse. Velg individuelt for hver pasient. Ingen har smerte her.
 • Muligheten for å bruke radiobølger og laser. Det beste arsenalet. Det er et utvalg av intervensjonsalternativer og kostnader.
 • Moderne atraumatisk suturmateriale. Polypropylen på en atraumatisk nål 5/0. Minimering av sannsynligheten for alvorlig arrdannelse.
 • Kosmetisk intrakutan sutur. Du kan velge den mest estetiske måten å sy på.
 • Informere. Åpenhet i prosedyren og kostnaden. Legen vil gi deg detaljert informasjon om behandlingen, diskutere prosedyren, gjøre deg fortrolig med kontraindikasjoner og priser.
 • Besparelser. Vi setter pris på din tid. Vi er enige om dato og mottakstid på forhånd. Ingen kø. Uten unødvendig forskning og analyse. På behandlingsdagen. I gjennomsnitt tar en utdanning fra 3 til 20 minutter.
 • Moderne utstyr. Vi er utstyrt med de nyeste verktøyene og utstyret. Vår praksis møter de mest progressive russiske og europeiske standardene.
 • Ultralydstudie. Om nødvendig når som helst.
 • Individuell tilnærming til hver pasient.
 • Alltid i kontakt. Du vil få et personlig telefonnummer til kirurgen. Du kan alltid ringe og stille spørsmål.

Etter fjerning

I den postoperative perioden for smerte foreskriver vi smertestillende midler. Vi gjør den første dressingen i klinikken vår i 1-2 dager for å kontrollere og utelukke tidlige komplikasjoner. Deretter kan du selvstendig håndtere masker og bandasje hjemme.
Hvis du har spørsmål eller noe ikke er klart, vennligst ring. Vi vil hjelpe og svare.
Primær helbredelse er vanligvis. Vi fjerner masker i 10-14 dager.

Før du fjerner suturene, prøv å ikke suge såret. På lang sikt er det en uoppdaget arrdannelse. Første gang etter helbredelse er det krøllete eller rosa. Så pales og blir knapt merkbar etter 6-12 måneder.

Hva kan være komplikasjoner?

 • Hematom. Denne akkumuleringen av blod i hulrommet under stingene umiddelbart etter lukning av den skadede defekten. Ingen grunn til bekymring. Oftere oppløses de. Hvis dette ikke skjer, kan en eller to sømmer fjernes med knutte sømmer. Såret er sanitert og drenert. Med et kosmetisk alternativ måtte vi aldri fjerne hele sømmen.
 • Serom. Akkumuleringen av serøs væske i manipulasjonsområdet. I vår praksis var denne komplikasjonen ikke.
 • Betennelse. Hevelse, rødhet og infiltrering i intervensjonsområdet. Kroppstemperaturen stiger. Hvis disse fenomenene øker, foreskrives antibakterielle legemidler. Dette er ekstremt sjeldent. Over 25 års arbeidsenhet. Inflammasjon vanker vanligvis.
 • Suppuration (abscessdannelse). Et postoperativt sår kan fester hvis betennelse øker. Såret skal åpnes og dreneres helt. I fremtiden bør den være åpen. I vårt arbeid var det ikke.
 • Keloid arr. Oppstår hos mennesker med en genetisk tendens til dannelsen av hypertrophied (overflødig) arrvev under helbredelse. I vår klinikk er det nye teknologier som lar deg håndtere disse fenomenene. Laser polering arr med en god estetisk effekt.
 • Malignitet (malignitet). Det er teoretisk mulig å forandre godartet prosess til en ondartet. Det finnes beskrivelser i litteraturen. Vi har ikke møtt dette.
 • Tilbakefall. Veksten og veksten av svulsten på samme sted etter at den ble fjernet. I vår praksis var dette ikke.

outlook

forebygging

Hvor mye koster lipomfjerning? Hva er inkludert i prisen?

Betalingsbeløpet består av konsultasjon, kostnaden for det valgte intervensjonsalternativet. Prisen avhenger også av størrelsen og plasseringen av formasjonen.
Vårt tilbud er gunstig sammenlignet med andre klinikker. Vi garanterer en profesjonell tilnærming, komfort og kvalitetsservice.
Spesialtilbud! Hvis du har lipomatose og mange formasjoner - en rabatt på opptil 50%.

Rådgivning kirurg, kandidat av medisinsk vitenskap ved primær opptak - 1100 rubler.

anmeldelser

Alexander Makhnov

Kom til legen på anbefaling av kjente leger. For å arrangere et møte var det nok å ringe, alle er veldig vennlige, høflige og riktige. Lucidly forklart hvordan du kommer til klinikken. Forutsatt en parkeringsplass i nærheten av klinikken. Resepsjonen begynte på nøyaktig angitt tid. Vi bestemte oss for å fjerne 9 lipomer på anbefaling av en lege. Selvfølgelig vil jeg gjerne mer, men det siste ordet var hans. Han vurderer selv hvor nødvendig fjerningen er. Før du utførte manipulasjonene, ble alt klart forklart for meg. Jeg følte ingen smerte under operasjonen. På slutten av den kirurgiske fjerningen forklarte legen behandlingen og rehabiliteringsprosessen. På økonomiske forhold - alt som ble avtalt, ble alt utført uten merkantile kroker. Legen etter min mening er en stor profesjonell, jeg vil definitivt anbefale ham til vennene mine.

Evgenia Medvedeva

Min mor er en eldre mann. En klump oppstod på ryggen hennes. Det var vanskelig å overtale henne til å konsultere en lege. Hun ønsket ikke å ta opp, men tumoren vokste, smerte og ubehag dukket opp. Vi fant din klinikk på Internett, og hun ble enige om å kontakte deg med min støtte etter avtale. Operasjonen varte i 15 minutter. Mamma var veldig overrasket over at det ikke var smertefullt i det hele tatt, og at det hele endte raskt. Såret ble helbredet, stingene ble fjernet. Forresten var det veldig praktisk med parkering. Fra bilen til inngangen til 5 meter. For oss var det veldig viktig, vi går dårlig.

Igor Vitalyevich, tusen takk for å hjelpe oss.

Alexander Vladimirovich

Jeg begynte å dukke opp flere wen. Mye. Jeg fant Igor Vitalyevich på Internett, så på en video på YouTube-kanal og vurderinger. Jeg likte det. Kom for en operasjon. Forresten, veien til klinikken fra t-banen er veldig godt vist i videoklippet på nettstedet. Han fjernet 15 stykker for meg om gangen. Smertefritt og raskt. Jeg ble veldig overrasket over at du kan gjøre alt så fort. På vårt sykehus nektet de å fjerne meg så mye på en gang. De fortalte meg å fjerne en om gangen og gå til dem 15 ganger. Jeg likte prisen på en 50% rabatt på å slette mer enn 2 -3 formasjoner. Min far har også disse wen. Han vil fortsatt ikke bruke dem etter å ha blitt fjernet fra et stort snitt i sin ungdom og svært smertefullt. Nå har han flere av dem, og de er store. Jeg skal overtale ham til å bli operert også.

Vitali (Tyskland)

I sommeren 2018 fjernet Dr. Elshansky i ambulansebasis, under lokalbedøvelse, 20 lipomer fra meg i 12 seksjoner i to økter (hver ca. 3 timer) i to påfølgende dager. produksjon "Fotek."
Etter operasjonen kom jeg til hotellet på egen hånd og på t-banen.
Alle sår helbredet godt og raskt uten komplikasjoner.
Sømene på "Algauver", i praksis, er ikke veldig forskjellige fra kosmetiske: to "ekstra" punkter på huden (i hvert fall for en mann er det ikke så viktig).
Alle økonomiske ordninger er blitt respektert.
Jeg kom spesielt fra Tyskland. De kunne ikke finne en slik spesialist i lipomas, spesielt en som fjerner dem med radiobølge-metoden.
I Tyskland ville de ha gjort foreløpige tester, alt ville være super sterilt, men de ville ha operert som for 20 år siden, med et stort antall og lengde av snitt, med større sannsynlighet for senere komplikasjoner og sannsynligvis under generell anestesi.
Jeg kan trygt si: Dr. Elshansky er en "guru" på lipomas, og hendene hans er okay!
Forslag: å gi mer kvalitet dressing materiale med deg (slik at pasienten ikke kjører i en fremmed by) og å tilby et taxianrop etter operasjonen (hvis noen ikke kan / vil ikke gå på offentlig transport).

Fjerning av Wen av Laser

Utseendet på svulster på huden, selv de mest uskyldige, gir oss mange lidelser. Tross alt er det i det minste en estetisk defekt, og noen ganger ekstra fysisk ubehag.

Laserfjerning av fettvev er en av de mest effektive og sikre måtene for å kvitte seg med en svulst, minimere risikoen for reformasjon, samt sannsynligheten for ødem, infiltrater eller inflammatoriske prosesser.

Hvordan og i hvilke tilfeller utføres denne prosedyren? Er det alltid nødvendig og hvor mye koster det? Hva med sikkerhet, er det begrensninger og kontraindikasjoner? TecRussia.ru studerer alle finesser og nyanser:

Hva er en Wen og trenger å bli kvitt dem?

Det faktum at i samtalekallet vi kaller "wen", kalles leger lipoma. Dette er en av de vanligste godartede formasjonene (svulstene) i huden. Patologisk proliferasjon av fettceller fører til utseende, men årsakene som utløser denne prosessen er fremdeles ikke nøyaktig definert.

Lipoma kan danne på hvilken som helst del av kroppen der det er fettvev - på bena, armene, torso, nakke og til og med hodet. Eksternt ser det ut som en mobil subkutan formasjon av myk konsistens, gjennomsnittlig opptil 2-3 cm i diameter, vanligvis smertefri når man palperer.

Leger onkologer anser det ikke for strengt nødvendig å fjerne disse svulstene umiddelbart etter gjenkjenning, siden de ikke utgjør en helsefare. Det er imidlertid viktig å forstå at:

 • Wen forsvinner ikke av seg selv. Det vil si hvis den ligger på et åpent område av kroppen og forårsaker estetisk ubehag - må du opptre. Vent, det over tid er alt "løs" ikke verdt det.
 • Videre vil noen wen vokse. Kanskje veldig sakte, men jevnt. I vekstprosessen kan lipoma nå 10-15 cm i diameter samtidig som det begynner å presse de omkringliggende vev og nerveender, noe som forårsaker betydelig smerte.
 • Hvis du straks fjerner en liten svulst, vil et merkbart merke forblir på huden, men etter fjerning av en stor fett wrap, snakker vi om en veldig imponerende rumen.
 • Tilstedeværelsen av arvelige tendenser i kombinasjon med eksterne faktorer kan føre til omdannelse av et lipom til en malign tumor-liposarkom. Dette er et ekstremt usannsynlig scenario, men du bør ikke helt se bort fra det.

Laser fjerning av Wen: Fordeler og ulemper

For å kvitte seg med et lipom, er det nødvendig å fullstendig beskytte innholdet og skallet uten å forlate en enkelt sykt fettcelle - ellers vil et tilbakefall oppstå med nesten 100%, ofte med et mye mer aggressivt kurs. Dette kan gjøres på flere måter, men den mest populære i dag er laserfjerning. Dens viktigste fordeler er vanligvis angitt som følger:

 • Eksponering med høy presisjonsbjelke, på grunn av hvilken det omkringliggende friske vevet nesten ikke er berørt, og svulsten er fullstendig avskallet sammen med kapselen.
 • Kuldioxidlasere, som brukes i kirurgi, utfører samtidig to oppgaver - fjerning av patologiske vev, samt koagulering og desinfisering av det kirurgiske feltet. Det fremmer raskere healing og reduserer risikoen for komplikasjoner og bivirkninger.
 • Under operasjonen blir ikke selve svulsten ødelagt (i motsetning til for eksempel laserfjerning av mol), som lar deg umiddelbart sende den til histologisk undersøkelse.

Samtidig har laseren sine ulemper som begrenser dets anvendelighet:

 • Hvis lipoma er stort i størrelse og / eller ligger dypt i vevet, kan det helt og sikkert fjernes bare ved kirurgisk utskjæring.
 • Noen eksperter, på grunnlag av personlig erfaring, mener at antall tilbakefall etter fjerning av wen av en laser er litt høyere enn ved bruk av den tradisjonelle kirurgiske metoden. Statistikk som ville bekrefte denne informasjonen ble ikke samlet, men i eksperternes kommentarer er det ikke så sjelden.

Hvordan er operasjonen?

For å utføre laserfjerning av wen kan kirurg, onkolog, samt generell eller plastikkirurg som spesialiserer seg på å jobbe med svulster.

Hvis lipoma er liten, utføres prosedyren under lokalbedøvelse. Ytre huden blir dissekert av en kirurgisk laser, som samtidig koagulerer ("sel") de skadede blodkarene. Deretter sprer kirurgen forsiktig huden til sidene, tar tak i kapselen til wen med en klemme og trekker den opp.

Etter det, ved hjelp av en laser, utføres husking av lipoma sammen med kapselen, og dets resterende fragmenter blir ødelagt samtidig. Så sår kantene sutureres med en kosmetisk søm, og en gasbind bandasje påføres på overflaten.

Hvordan fjerne en wen, lipoma laser

Utseendet til en neoplasma på kroppen eller ansiktet er alltid en årsak til frustrasjon. I dag har folk blitt mye mer oppmerksomme på eventuelle endringer i kroppen, og søker ofte medisinsk hjelp for mistenkelige seler og muller.

Og selv om lipomene er klassifisert som godartede svulster, vil frykten for at den etter hvert vil utvikle seg til en onkologisk sykdom, føre til at de utnytter en operasjon for å fjerne en wen.

Det andre punktet er estetisk ubehag. Av samme grunner faller noen villig under plastikkirurgens kniv. I dette tilfellet er avgjørelsen om å fjerne lipoma rettferdiggjort, siden en usunn utbulning ødelegger utsiden, er selv på det mest uhyggelige stedet. Derfor er problemet ikke om å fjerne wen, og hvor best å gjøre det?

Hva er en Wen

Først, la oss finne ut hva det er? En wen, eller lipoma, er en godartet vekst som utvikler seg som en myk brystvorte i det subkutane bindevevet eller i musklene, og noen ganger trenger inn i karene og indre organer.

Det kan ha forskjellige former for manifestasjon og størrelse - fra små flere utbrudd - milia, til store enkeltvulster.

Innhold er hovedsakelig fettceller. Tekstur er elastisk. Når du trykker på, kan knappen bevege seg litt fra side til side, men har nesten alltid klare grenser. I sjeldne tilfeller er det spilt lipomer, som er uviformsakkumulasjoner av fett.

Varianter av Wen er et eget tema, da det ikke er så få av dem. Vi viser bare de vanligste:

 • ringformet;
 • diffuse;
 • fibrøs;
 • treet;
 • innkapslet;
 • smertefull;
 • tykk;
 • myk;
 • angiolipoma;
 • leg lipoma;
 • petrifitsirovannaya;
 • ossify.

Det er viktig! I utseende kan wen virke som en betent lymfeknute eller kreft, men heldigvis har det ikke vist seg å være malignitet!

Fjerningsmetoder

Hvordan fjerne wen og om å fjerne lipoma i det hele tatt, bør bare bestemmes av en lege. Avgjørelsen avhenger vanligvis av størrelsen på svulsten, plasseringen og typen. Medium og små prøver behandles med hjelp av medisinske injeksjoner, legemidler eller folkemidlene.

Når trenger du å kutte en wen? Indikasjonene for fjerning er:

 • stor størrelse eller rask vekst
 • Tilstedeværelse av smerte når du presser;
 • mislykket plassering, når lipoma blir utsatt for konstant friksjon og er skadet eller henger på beinet - lærprosessen;
 • mistanke om at malignitet kan forekomme - svulst i malignitet er en trussel mot liv og helse.
 • av estetiske grunner.

For radikale tiltak er følgende metoder for tiden relevante:

 • Kirurgisk excision;
 • Endoskopisk fjerning;
 • Laser ødeleggelse;
 • Punktering aspirasjonsmetode;
 • Radiobølge metode;
 • Cryodestruction.

Før du bruker noen av de ovennevnte elementene, er det nødvendig at wen er undersøkt av to leger - en onkolog og en kirurg.

Kirurgisk excision

Fjerning av lipoma ved kirurgi utføres på poliklinisk basis. Under operasjonen brukes lokalbedøvelse, unntatt i sjeldne tilfeller når wen er for stor og pasienten må opereres på sykehuset.

Kirurgen gjør et snitt i huden og exfolierer fettkapselen gjennom åpningen. Deretter utføres skraping av lipomrester og såret blir sydd.

Uheldigvis utelatelse av svulsten, selv om det tillater deg å si farvel til henne for alltid, har det imidlertid en betydelig ulempe - etter operasjonen forblir en merkbar arr, selv når kosmetiske sømmer blir påført. Derfor er veien ikke egnet for åpne øyne til steder - ansikt, décolleté og hender.

Innen to uker helbreder såret. I tilfelle komplikasjoner - ødemer eller betennelsesprosesser, foreskriver legene ytterligere prosedyrer og behandling.

Endoskopisk fjerning

I dag anbefaler moderne medisin, for å unngå hudfeil, rensing wen ved hjelp av endoskopisk kirurgi. I dette tilfellet blir et spesielt system introdusert i formasjonen og innholdet ekstraheres gjennom et minimalt snitt.

Dessuten er den laget i et skjult område, på en relativt fjern avstand, der det er umulig å fjerne wen ved andre metoder. Dette unngår selv små arr i åpne områder etter prosedyren.

Laser ødeleggelse

En av de mest avanserte maskinvaremetoder for å kvitte seg med en svulst er laserfjerning av et lipom, hvoretter alle spor forsvinner innen to uker. Dette er en nyskapende teknologi for å eliminere godartede neoplasmer, som utelukker pasientens eksponering.

Operasjonen i seg selv varer ikke mer enn en halv time. I stedet for en skalpell, brukes en laser som skjærer overflaten og brenner innholdet uten å påvirke sunt vev.

Fjernelse av wen med laser krever ikke bruk av generell anestesi og har ubestridelige fordeler:

 • operasjonen selv utføres raskt, blodløst og smertefritt, ikke nødvendig å sy opp såret;
 • punktpåvirkning gjør det mulig å fullstendig ødelegge unormale celler;
 • Siden direkte hudkontakt med instrumentet under prosedyren ikke forekommer, er sannsynligheten for infeksjon utelukket;
 • spor fra laserstrålen forsvinner gradvis;
 • rehabiliteringsperioden varer ikke mer enn to uker.

Dessverre har denne teknologien ulemper:

 • med store størrelser og dyp plassering i vevet, kan laseren ikke helt ødelegge lipomaen;
 • bruk av en laser gjør det umulig å få prøver av materialer for biopsi;
 • det er en viss prosentandel av risikoen at wen vokser opp igjen;
 • høy kostnad for prosedyren, så du bør angi på forhånd hvor mye det koster å fjerne lipomer.

Som enhver operasjon har laserfjerning av wen en rekke kontraindikasjoner. Disse inkluderer tilstedeværelse av følgende sykdommer:

 • diabetes mellitus;
 • HIV-infeksjon;
 • onkologi;
 • betennelse i huden;
 • herpes i akutt stadium;

Lipomas blir heller ikke fjernet i kritiske dager og under graviditet og amming.

Punktering aspirasjonsmetode

Metoden for å pumpe ut innholdet ved hjelp av en sprøyte eller en spesiell elektrisk pumpe. Dette er en mindre traumatisk metode enn en kirurgisk en, og det er nesten ingen spor etter det.

Men det har en betydelig ulempe - en høy risiko for tilbakefall, siden kapasiteten i seg selv ikke blir skåret ut.

Radiobølge metode

Behandling med bruk av en radioskalpel - et wolframfilament som strømstrømmene strømmer til, refereres til som de mest progressive og lavtvirkende metoder for å bekjempe neoplasmer, siden det er praktisk talt ingen gjentagelse i løpet av det - bølgebladet fordamper svulsten sammen med kapselen.

Som i tilfelle av en laser, fjernes radiobølgen blodløs og etterlater ingen merkbare arr. Imidlertid er det i motsetning til ham mulig å oppnå vevsprøver for biopsi.

cryolysis

Metoden for frysing med flytende nitrogen er vellykket brukt for å kvitte seg med små svulster på pasientens hud. Fordelene ved denne manipulasjonen:

 • prosedyren tar liten tid og krever ikke innføring av bedøvelse i huden;
 • risikoen for infeksjon av såret er betydelig lavere enn i tilfelle excision av lipoma;
 • Ingen kosmetiske feil etter behandling.

Kostnaden for en hvilken som helst prosedyre avhenger av klinikkens status, doktors kvalifikasjoner og dagens priser for hver type operasjon i en bestemt region. Størrelsen og plasseringen av en godartet svulst er også viktig. Fjerning av en stor wen i et anatomisk komplekst område er den dyreste prosedyren.

De som er interessert i hvor mye det koster å fjerne en wen, gir vi omtrentlige priser:

 • kirurgisk fjerning av lipoma - 2000 eller 7000 rubler
 • laserfjerning av lipoma - avhengig av kategorien fra 3000 til 20.000 rubler.

konklusjon

Til tross for den høye effektiviteten og sikkerheten til de ovennevnte metodene, er mange redd for skalpell og gjør uavhengige forsøk på å bli kvitt lipoma uten kirurgi - hjemme.

Som praksis viser, er dette oppnåelig, spesielt hvis det er lite og ligger nær huden. Det er mulig at legen din er en favoritt medisinsk plante som kan stå på vinduskarmen og vente tålmodig i vingene.

Fjerning av lipom (wen)

Alternative navn: fjerning av godartede hudtumorer.

Lipoma, bedre kjent av folket som en wen, er en godartet vekst, hvor kilden i de fleste tilfeller er fettvev i det subkutane vevet. Mindre vanlige blir lipomer dannet i indre organer, men de representerer ikke noen særlig skade på kroppen.

Lipoma ser ut som en bevegelig knute under huden. På en konsistens er den myk og ikke loddet med omgivende stoffer. Lipom størrelse: fra noen få millimeter til flere centimeter - i gjennomsnitt opptil 2 cm, men det er også gigantiske formasjoner opptil 10-15 cm. En lipom kan dukke opp på et sted hvor det er subkutant fett, men de "favoritt" stedene er hårete del av hodet, øreområdet, nakke.

De fleste lipomer forstyrrer ikke pasienter med noe, og gir bare kosmetisk ubehag i tilfelle flere manifestasjoner og lokalisering i åpne hudområder. Veldig sjelden gir kjemiske lipomer klinisk signifikant kompresjon av omgivende vev, blodårer eller nerver. Et eksempel på en slik formasjon er den gigantiske ringformede lipoma i nakken, noe som kan føre til pusteproblemer.

Indikasjoner for fjerning av lipomer

Lipoma kan fjernes bare på forespørsel fra personen. Obligatorisk fjerning av gigantiske lipomer.

Klager som oftest adresseres for fjerning:

 • kosmetisk defekt - stort lipom plassert på nakken, ansiktet, decollete eller på hendene;
 • følelse av trykk i lipomområdet;
 • gigantisk ringformet lipoma på nakken.

Kontra

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for denne prosedyren. Utsette operasjonen er nødvendig i slike tilfeller hvis en person har smittsomme sykdommer, spesielt - hudinfeksjoner i lipomområdet. Det anbefales å avstå fra denne operasjonen til personer med kreft, diabetes, immundefekt.

trening

Spesiell trening er ikke nødvendig, operasjonen utføres vanligvis under lokalbedøvelse på poliklinisk basis (i klinikken). Store formasjoner, samt lipomer, som ligger i komplekse anatomiske soner (på nakken, i lysken) kan fjernes under generell bedøvelse - i dette tilfellet blir pasienten innlagt på sykehus i 1-2 dager.

Metoder for fjerning av limes

 • excision med en skalpell - lipoma blir skåret ut med kapselen, suturer påføres huden;
 • endoskopisk ødeleggelse - lipoma er ødelagt gjennom en liten punktering i huden med endoskopiske instrumenter;
 • punktering aspirasjon (lipoaspiration) - innholdet i formasjonen aspireres ved å bruke en vakuum aspirator gjennom en tykk nål satt inn i lipoma. Ulempen er en høy risiko for tilbakefall av lipoma på samme sted, siden alt innhold ikke alltid fjernes, og kapselen forblir på plass.

Fjerning av lipoma ved laser-disseksjon av huden og den etterfølgende frigjøring av kapselen utføres ved hjelp av en laser. Fordelen ligger i den blodløse operasjonen, med lav risiko for infeksjon (laseren har en desinfiserende effekt).

Elektrokoagulering av en lipoma - en elektrokutikk brukes som kutteanordning.

Radiobølge excision-brukes til lipomer opptil 5 cm i størrelse. Operasjonen utføres ved hjelp av en radiobølgeskalpel, som kan kutte vevet mens du brenner det.

Varigheten av operasjonen er i gjennomsnitt 15-20 minutter. Etter operasjonen blir en aseptisk dressing påført såret. Arret healer innen en periode på opptil 14 dager.

komplikasjoner

Når du fjerner lipomer, er komplikasjoner ekstremt sjeldne. Den hyppigst forekommende forekomsten av lipoma, som er kjent når formasjonen er ufullstendig.

Tilleggsinformasjon

Vær oppmerksom på at fjerning av et lipom ikke garanterer at det ikke vil skje igjen. Hvis i løpet av operasjonen var lipoma ikke helt fjernet, med en sannsynlighet på 70% vil den vokse igjen på samme sted. Fordelene ved å fjerne lipomer bør gis til høyteknologiske metoder - laserfjerning eller radiobølge. Etter dem blir det observert en raskere helbredelse av såret, grove arr blir svært sjelden igjen.

Lipoma fjerning

Laser lipom fjerning

Lipoma og dets behandling

Lipoma er en tumor dannet av cellene i fettvev. Oversatt fra det greske ordet lipoma betyr lipos - "fat" og oma - "tumor".

Statistikk viser at i de fleste tilfeller lipomer dannes hos kvinner over 30, selv om det ikke er sjeldne tilfeller av utseendet til Wen og hos menn. Ofte er det flere lipomer på en gang.

Årsakene til utseendet av lipomer har ikke blitt vitenskapelig etablert, men det er kjent at de dannes på grunn av blokkering av utløpet av sebaceous kirtelkanalen.

Til tross for at lipoma, eller som det også kalles wen, tilhører godartede svulster, er det ikke verdt å forsinke ved fjerning. I de fleste tilfeller går folk med en progressiv sykdom til leger som hjelper til med å fjerne lipomer, når en lipoma (fett voksaktig) er vokst, blir smertefull og ikke estetisk. Og selv om fjerning av lipomer er mulig på dette stadiet, er det verdt å vente på slike problemer?

Hvorfor er det nødvendig å fjerne lipomer?

Det er mer rimelig å fjerne wen i de tidlige stadiene, når størrelsen på svulsten fortsatt ligger innenfor normal rekkevidde.

Et gammelt lipom kan begynne å sakke, en slik wen kalles en "lipoma". En slik neoplasma er skadelig ikke bare for utseendet, men også for helse, fordi blod kan stagnere på grunn av lipoma, vil nekrose av vev begynne. Det er derfor det anbefales å fjerne lipomer i det tidligste stadiet, da wen ikke skadet kroppen. I tillegg vil fjerningen av små wen bli den mer effektive, jo mindre er dens størrelse.

Dessverre er lipoma nesten umulig å kurere hjemme. Her er den mest effektive prosedyren fjerning. Verken mosjon eller diett i kampen mot lipoma vil ikke hjelpe. Håper at lipoma vil løse er ikke verdt det, skjer det i svært sjeldne tilfeller. Og enda mer, så bør du ikke stole på fjerning av wen av healere. Legen må gjøre diagnosen, ellers er det sannsynlig at når du behandler lipoma, vil du starte en farlig svulst.

Ikke stole på rusmidler. I dag vet medisin bare en måte å kvitte seg med disse svulstene - fjerning av lipomer. Og hvis før det ikke var noe valg, var det nødvendig å ty til kirurgisk fjerning, så nå er laserfjerning av klebemidler mulig.

Fjerning av lipomer i SSC Laser Medicine i Moskva

Statens forskningsenter for lasermedisin tilbyr rask fjerning av wen med moderne laserutstyr. Bruken av ny teknologi gjør det mulig å fjerne lipoma raskt og uten rester og arr. Dette er spesielt viktig hvis fjerning av lipomer ble utført på ansiktet eller utsatte kroppsdeler.

Fjerning utføres med minimal skade på bløtvev, noe som reduserer risikoen for år og arrdannelse betydelig. Før leger begynner å fjerne wen, vil de gjennomføre den nødvendige undersøkelsen for å være hundre prosent trygg på diagnosen.

Erfarne leger av internasjonal betydning jobber i SSC av lasermedisin, som vil utføre fjerning av wen på høyeste nivå.

Kirurgisk fjerning av lipoma

➤ På vår portal kan du registrere deg for kirurgisk fjerning av et lipom ved å ringe +7 (499) 116-80-04 eller online. Vi har samlet dagens priser og verifiserte anmeldelser av pasienter på de beste klinikkene i Moskva.

Vær oppmerksom på! Informasjon på siden presenteres for gjennomgang. For behandling, kontakt lege.

En godartet svulst som består helt av fettvev kalles et lipom. I folket kalles denne formasjonen en wen, som dannes som en myk knute under huden. Det er helt smertefritt og ikke forbundet med noe.

Ofte er størrelsen på svulsten fra 1 til 5 cm, mye mindre ofte - 10 cm eller mer. Lipomas av denne størrelsen kan føre til brudd på nerveender og vev rundt. Wen forekommer på ethvert sted i menneskekroppen der det er fettvev.

Operasjonsstadier

Når en wen er fjernet kirurgisk, anesteserer legen først lokaliseringsstedet, etterpå - gjør et snitt, fjerner fettfett og kutter ut hele utdanningssenteret og direkte kapselen. Det er det som garanterer fullstendig bortskaffelse av wen.

Servicepriser

Kostnaden for lipom fjerning i Moskva klinikker varierer fra 500 rubler til 9.000 rubler. Prisen avhenger stort sett av størrelsen på wen.

Kirurgisk fjerning av lipoma

Innhold:

Lipoma (adipose) - en godartet svulst fra fettvev. Vanligvis finnes i subkutant vev, men kan dannes i de indre organene med fett. Patologi er spesielt ofte diagnostisert hos kvinner i moden og senil alder, det er også tilfeller av dannelse av en wen hos barn. Kirurgisk fjerning av et lipom er den mest effektive behandlingen. Vi finner ut hvilken klinikk i Moskva som kan fjerne lipoma, hva koster operasjonen. Hvor lipomer kan danne kan leses her.

Indikasjoner for kirurgi

Hvis du finner et lipom på kroppen, er det bedre å bli kvitt det. Utdanning vil gradvis vokse dersom de gamle vanene i ernæring og livsstil opprettholdes. Når genetisk predisposisjon lipoma først fjernes, så forhindrer dannelsen av nye fenomener ved profylakse.

Indikasjoner for fjerning av lipoma kirurgisk:

 • Utdanningen vokser, størrelsen overskrider 3 cm;
 • Wen begynner å skade seg med press;
 • er på et sted som hele tiden gnider klær eller andre deler av kroppen;
 • hvis du mistenker muligheten for malignitet (malignitet) neoplasma;
 • wen har et "ben", formasjonen er skilt fra dekselet og henger på prosessen;
 • forårsaker smerte hos en pasient.

Hvilken lege bør konsulteres for diagnose og behandling? Dermato-onkologen bestemmer typen av lipom: ondartet eller godartet. Kirurgen vil fjerne lipoma og foreskrive terapi.

Lipoma fjerning metoder

Hvis lipoma ikke behandles i lang tid, vil risikoen for malignitet øke. Ulike metoder for fjerning av lipomer vil bidra til å forhindre uopprettelig. Pasienten sendes umiddelbart etter alle nødvendige prosedyrer hjem. Kirurgi utføres på poliklinisk basis, og etterfølgende sykehusopphold er vanligvis ikke nødvendig. Den rette måten å bli kvitt patologien, vil velge en lege.

Hvis lipoma er betent, fjern først betennelsen og andre symptomer på antibiotikabehandling. To til tre uker etter narkotikabehandlingen fjernes wen.

Tradisjonell fjerning

Kirurgisk excision begynner med forberedelsen av det kirurgiske feltet, behandling av det med antibakterielle midler, innføring av anestesi. En fin snitt er laget med en skalpell, dens ender spres fra hverandre, kapselen med fettinnhold fanges med medisinsk tang, strammet og fjernet. Lipoma er avskåret fra omkringliggende vev med kirurgisk saks.

Sutur sår med konvensjonelle eller absorberbare suturer. Hvis lipoma er stort, er tynne avløp installert. På såret pålegges et tett trykkbandasje. Stingene fjernes etter to uker, hvis trådene var normale.

Flere Artikler Om Typer Acne