Gel - den mest behagelige tekstur for fet hud med sin tendens til overdreven glans og tilstopping av porer. Lett, ikke-klebrig, ikke-fett, absorberes det umiddelbart, slik at huden blir matt og fløyelsaktig. Detaljer og det beste, ifølge redaktørene av skin.ru, geler for fet hud - i vår artikkel.

 • Kjennetegn på fet hud
 • Årsaker til fett
 • Hvordan velge den beste gelen for fet hud
 • Hvordan bruke kosmetikk for fet hudpleie
 • Tips for å redusere fet hud

Kjennetegn på fet hud

Tendensen av huden til fettinnhold er vanligvis arvet. Så med en bølge av en tryllestav (og til og med ved hjelp av et helt arsenal av kremer og masker), er det umulig å slå fettaktig hud til en vanlig.

I tillegg har fet hud fordelene: rynker på den vises senere, fordi den er tettere enn tørr og til og med vanlig.

Nå om minusene.

Tydeligvis gir sebaceouskjertlene i den fettlignende huden mer sekresjon enn de tørre kjertlene. Eiere av slik hud vet om mattepulver og servietter på første hånd. Og en sjelden forbryter holder på slik hud til slutten av arbeidsdagen.

Forstørrede porer er også typiske: de bredeste er alltid plassert på nesen og i området rundt nesen, så vel som på pannen og haken. Det er umulig å drastisk redusere porestørrelsen, denne parameteren bestemmes hovedsakelig av genetikk. Men hvis porene er klare, ser de seg smalere og mindre merkbare. Men forurenset, tvert imot, er slående.

Pimples og comedones er ikke uvanlige gjester på fet hud. Årsaken til forekomsten er propionibakterier, som reagerer aktivt i hudsekretjonen, og dens oljeholdige hud er rikelig.

Lett gel - den mest behagelige tekstur for fet hud. © iStock

Årsaker til fett

Hvorfor blir huden fet? Mange faktorer bidrar til dette, men oftest heter de tre.

Arv, som stort sett ingenting kan gjøres. Fett hud er din naturlige funksjon. Det er nødvendig å bare akseptere og overholde et kompetent system for omsorg (om dette - under).

Produksjonen av talg avhenger av følsomheten av hudreseptorene til mannlige hormoner, særlig til testosteron. Derfor produserer menns hud vanligvis mer sebum enn kvinners hud. Sterk hud kan være skinnende under puberteten, under graviditet, som et resultat av å ta visse medisiner, og når overgangsalderen oppstår. Årsaken til dette er ustabiliteten av den hormonelle bakgrunnen.

Det foreligger ingen bekreftede vitenskapelige data om dette emnet, men ifølge resultater av enkelte studier bidro fettinnholdet i huden i noen tilfeller til å redusere lavt karbohydrat diett. Dette forklares av det faktum at mat med overvekt av raske karbohydrater (brød, sjokolade) gjør sebaceous kjertlene med dobbelt styrke.

Gelen etterlater ingen fettete og klebrig følelse på huden. © iStock

Hvordan velge den beste gelen for fet hud

Til tross for myten i hodene våre, at fet hud må renses og tørkes, må den faktisk fuktes. Så raskt bytt såpe og alkohol tonic på de myke, milde rengjøringsprodukter. Micellar vann eller hydrofil olje er godt egnet for sminkefjerning, og geler og skum uten såpe for rensing. De beste alternativene, ifølge portalen skin.ru, - under.

Gels for vasking

Effaclar Gel, La Roche-Posay Rensende skummende gel for fet, Acne Prone Skin

Passer for sensitiv og dehydrert hud, fordi den ikke inneholder såpe og alkohol. Det er beriket med sinkpidolatom med bakteriedrepende og seboreguliruyuschimi egenskaper.

Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash Cleansing Gel Skum, Kiehl

Den såpefrie formelen renser huden, noe som minimal påvirker det beskyttende lipidlaget. Glyserin er ansvarlig for å gjenopprette vannbalansen, og calendula blomst ekstrakt er kjent for sin antibakterielle effekt.

Pleie geler

Lett krem ​​gel med matt effekt Pure Focus, Lancôme

Designet for fet hud med forstørrede porer, løser effektivt sine problemer på grunn av formelen med lipohydroksysyre.

Intensiv fuktighetsgivende regenererende gel Hydrating B5 Gel, SkinCeuticals

Egnet for alle hudtyper, inkludert oljeaktig. På grunn av den høye konsentrasjonen av hyaluronsyre og vitamin B5, nærer det hudcellene med fuktighet og forhindrer dehydrering.

Hvordan bruke kosmetikk for fet hudpleie

Phased grunnleggende fet hudpleie bør se noe ut som dette.

Sminkefjerner med alkalifritt produkt.

Rengjøring med mild såpefri rengjøringsmiddel.

Restaurering av pH-balansen i huden med deltagelse av tonic uten alkohol.

Stimulering av cellefornyelse - her trenger du en skrubbe (ikke egnet for hud med åpne inflammatoriske elementer) eller syrebaserte peeling.

Påføring av mat og seborétiltak for daglig pleie: serum og / eller krem.

Også hud med høyt fettinnhold krever dyp rensing med leiremaske - 1 eller 2 ganger i uken.

Gel for fet hud skal ha en fuktighetsgivende effekt. © iStock

Tips for å redusere fet hud

Dette rådet vil overraske mange mennesker, men vanlig og høy kvalitet hydrering vil bidra til å optimalisere sekresjonen av talg. Tebum er ikke noe mer enn et middel for beskyttelse, og huden produserer den aktivt, er i dehydreringstilstand.

Å gå til sengs uten å ta av sminke og uten vask er en dårlig omen: om morgenen våkner du med akne på ansiktet ditt.

Vårt hovedråd: Stopp manikk med en fettete glans. Til slutt skinner huden aldri bare i mannequins.

Fet hud gel

Fet hud i ansiktet trenger spesielt forsiktig omsorg, siden det er på utslaget, irritasjoner og akne ofte opptrer. Og så omfattende omsorg bør begynne med riktig rensing av epidermis. Og det er best å bruke en spesiell rensegel for fet hud.

Beskrivelse, typer og handlingsprinsipp

Oljeskinn karakteriseres ikke bare av det konstante utseendet av fettete glans på ansiktet, men også av forstørrede porer, svarte flekker, en tendens til betennelse og utslett. I løpet av dagen produserer kjertlene en overflødig mengde talg, som blandes med støv og smuss, og tetter så tett porene. Derfor er det nødvendig å rengjøre epidermis grundig for å unngå bivirkninger og bevare den vakre skjønnheten og utseendet.

For effektiv rensing og toning av huden, er det nødvendig å velge produkter med tett tekstur, og gel for fet hud vil være det beste valget. Dette renseproduktet er kommersielt tilgjengelig i to varianter: har en tett geléstruktur eller inneholder ytterligere eksfolierende partikler. Også på salg er funnet begge geler ment bare for dyp rensing av epidermis, så vel som de som i tillegg måler ansiktet, slik at den oljeaktige glansen ikke ser ut i lang tid.

Den første typen produkt er ideell for fet, men samtidig sensitiv hud. En annen type gel vil være uunnværlig for bruk med problemhud med svarte prikker og forstørrede porer. Dette produktet kan også brukes til å rense visse deler av kroppen, som for eksempel nakke og dekk. Og det er også egnet for kombinasjonshud.

Topp 10 ledende fuktighetskrem for fet hud

Fet hud krever vanlig dyp fuktighetsgivende og skikkelig pleie - uten det, vil tilstanden stadig forverres. Vinter negative faktorer - vind, kald luft, sommer - varme, støv, UV-stråling. Når du velger en krem ​​for oljeaktig epidermis, se alltid på sammensetningen - jo mer aggressive kjemiske komponenter, jo høyere er risikoen for allergiske reaksjoner og bivirkninger. Ideelt sett bør hoveddelen falle på naturlige stoffer, selv om kjemiske komponenter ikke kan unngås - uten dem vil det rette seg mye raskere. I denne anmeldelsen vil vi snakke om reglene for å velge en krem ​​for fet hud og vurdere de mest populære produktene.

Utvalgsfunksjoner

For fet hud, som for alle andre, trenger du en forsiktig, forsiktig, kompetent omsorg. Før du går til butikken for å handle, må du forhåndsdefinere listen over midler som interesserer deg, lese anmeldelser om dem, finne ut prisene. Se alltid på sammensetningen, tilstedeværelsen av samsvarserklæringer og sikkerhet. Vær oppmerksom på emballasjen - hvis den er skadet, deformert, er det bedre å gi opp kjøpet. Det er bedre å ikke ta en krem ​​med en utløpsdato, siden den allerede kunne endre egenskaper, bli usikker.

Les sammensetningen - hvis du finner det uforståelige ingredienser, stoffer, er det bedre å lete etter en annen formel. En hvilken som helst ny komponent er et potensielt allergen, i tillegg kan det være usikkert. Jo nærmere toppen av listen er ingrediens, jo mer er det i produktet. Budsjettkrem er som regel langt mindre effektive enn deres kolleger når det gjelder effektivitet, men blant dem er det produkter med et anstendig ytelsesnivå.

Med økt greasiness må du bare ta med midler merket "for fet hud". Ellers risikerer du å forverre problemet.

Hva skal være i sammensetningen

Fet hud er ikke et kosmetisk problem, men et stort sett med årsaker og symptomer, inkludert arvelige. I lang tid kan økt greasyhet ikke manifestere på noen måte, men ved sammenløp av passende forhold gjør det seg selv følt. For å forbedre tilstanden til huden, juster mengden av sebum sekresjon, korrigere dietten, velg riktig omsorg og besøk skjønnhetspleie. Takket være anbefalingene fra en spesialist, kan du eliminere de viktigste ubehagelige symptomene og forhindre deres utseende i fremtiden.

Hovedproblemet med fet hud - forbedret arbeid i sebaceous kjertlene, noe som fører til utseendet på skinne, dilaterte porer, akne, hudormer, komedoner. Naturligvis vil de kjemiske komponentene bare forverre problemet og intensivere betennelsen. Naturlige rettsmidler må også være forsiktige - ikke alle av dem er like nyttige.

Naturlige ingredienser som bør være en del av fet hudkrem:

 • Vitamin C - forbedrer metabolismen, regulerer sebaceous kjertler (det regulerer, ikke undertrykker), har en utbredt antioksidant effekt, styrker veggene i blodkarene;
 • fruktsyrer - fjern oljeaktig glans (i enkle ord - matte), fjern døde celler, næring, fuktighet;
 • ekstrakter av ginseng, calendula, kamille - berolige, stoppe betennelse;
 • Sophora - forynger, strammer, renser.

Nøkkelen til vellykket fet hudpleie er det riktige valget. Men husk at individuell intoleranse av komponenter ikke kan utelukkes.

Kjemiske komponenter er ikke bare i håndlaget verktøy, men de er ikke alltid trygge. Du bør ikke være redd for kjemi, fordi ikke alt er like skadelig. Kvalitetskomponenter av kremer for fet hud av ikke-naturlig opprinnelse:

 • koffein - strammer porene
 • benzoylperoksid - fjerner utslett;
 • Salisylsyre - eliminerer skinne, tørker;
 • niacinamid - lindrer irritasjon
 • retinol, svovelbekjempende akne;
 • alfa hydroxy syrer og estere (i kompleks) - antibakteriell effekt;
 • vitaminer - mat;
 • ekstrakter av medisinske planter - kult, rolig;
 • Hyaluronsyre - dyp fuktighet, påvirker ikke aktiviteten til talgkjertlene.

I dette tilfellet vil en foreløpig test for følsomhet, individuell toleranse for enkelte komponenter aldri være overflødig.

Kontra

Du bør nekte å bruke krem ​​med individuell intoleranse - selv om det er veldig høy kvalitet, dyrt, har gode anmeldelser, kan slike reaksjoner ikke utelukkes. Videre kan du bare kjøpe en falsk. Andre nyanser:

 1. Krem til fet hud brukes kun for fet og for tørr - for tørr. Selv det høyeste kvalitetsverktøyet med feil valg kan gi motsatt ønskede resultater.
 2. Se på alderen - løfteinnretning 40+ med ung hud er kontraindisert.
 3. Oppbevaringsforhold må overholdes - selv om en forsinket krem, hvis den ikke ligger som den burde, kan forårsake skade.
 4. Emballasje, emballasje - de må være komplett, tett lukket. Ellers vil det være vanskelig å forutsi nøyaktig hva du kjøper.
 5. Påfør krem ​​til den rensede huden, langs massasjelinjer, i stedet for tilfeldig, med fingertuppene.
 6. Hvis det er estere i krem, må du først kontrollere reaksjonen ved å bruke litt på håndleddet. Eteriske oljer og syrer forårsaker ofte allergier.

Topp beste

Krem for kombinasjon, fet hud må ha visse egenskaper, fordi den er rettet mot å løse problemene med økt greasiness. Vurder TOP-verktøyene som kan være nyttige når du skal løse problemet.

Garnier fuktighetsgivende emulsjon

Produktet er egnet for daglig bruk, gir omfattende dyppleie uten greasiness, stickiness. Formelen inkluderer mais, drueekstrakter, aloe vera, fuktighetsgivende og metning med verdifulle stoffer. Etter bruk forblir en behagelig følelse på huden, det blir ingen tetthet, glans.

Emulsjonen inneholder ikke sulfater, parabener, fargestoffer. Et ideelt valg for ung hud, men også egnet for aldre 30-40 +. Røret er behagelig, gir behagelig hygienisk bruk. Tekstur er lys, men ikke for mye, fordelt, absorbert godt. Aroma uttalt, men hyggelig, diskret. Forbruket er ganske fort.

I linjen er det andre pleieprodukter som du kan være interessert i - for eksempel gel for vask, tonic.

Uriage Aqua Precis

Uryazh Aqua Presy inneholder SPF 20. Det gir intensiv omsorg, beskyttelse, stopper virkningen av eksterne negative faktorer, er uunnværlig for bruk i en stor by.

Grunnlaget for krem ​​- termisk vann, rik på mineraler, verdifulle stoffer. Mineralkomponenter aktiverer metabolske prosesser på mobilnivå, akselererer hudfornyelse, produksjon av elastin, kollagen. På grunn av dette kan du bruke krem ​​som en anti-aging omsorg. Emulsjonen er lett, har en behagelig aroma, absorberes raskt. Økonomisk forbruk.

Bioderma Sebium AKN

Et effektivt middel for problematisk, fet hud utsatt for dannelsen av akne, kan brukes til behandling og som profylakse. Påfør krem ​​til hele ansiktet, unntatt øyelokkene.

For maksimal effekt anbefales anbefalt forbehandling av huden ved bruk av spesialprodukter fra serien Sebium. Bioderma Sebium AKN normaliserer raskt prosessen med sebumsekresjon, renser porene, fukter, og har en skadelig effekt på bakterier. Det er ingen aldersbegrensninger.

Vichy normaderm

Populær høyt effektiv middel for fet hud. Høy fuktighetskarakteristikk uten klistrelighet og vekting gjør kremen til den uforanderlige lederen av klassifiseringen. Den inneholder hyaluronsyre, påvirker forsiktig, inkludert følsom epidermis.

Et utmerket valg for daglig pleie etter en alder av 30, men du kan begynne å bruke den før. I tillegg til sterk fuktighet, virker formen på overflaten. Påfør det til et tynt lag to ganger om dagen. Etter starten av Vichy Thermal krem ​​blir huden jevn, elastisk og jevn ut. Sammensetningen er hypoallergen, med konstant bruk av midlene er aknebetennelse. Effektiviteten er høy, resultatene er øyeblikkelige. Hyggelige bivirkninger - mild omsorg, uttalt hydrering.

Tolederm Uriage

Undertrykker betennelse, kompenserer raskt for mangel på fuktighet i cellene. Produktet er egnet for dehydrert, irritert, tørr hud. Hovedkomponentene er termisk vann, glyserin, alger.

Alkohol, fargestoffer i sammensetningen er derfor ikke uønskede reaksjoner ekskludert. Vi anbefaler også å være oppmerksom på andre måter i Tolederm-serien. Behandlingen er universell og egnet for ung, moden hud.

Lierak Hydra Chrono

Gel Lierak bryr seg omhyggelig for huden uten fett og klebrighet, forhindrer dehydrering. De aktive ingrediensene har en positiv effekt på tørr dehydrert hud, forbedrer utseendet, gjør rynker mindre uttalt.

Påfør gelen bare til grundig renset hud minst et par ganger om dagen. Verktøyet er et ideelt grunnlag for sminke, gir huden effektiv omsorg hele dagen, bidrar til en mer jevn fordeling av tone, pulver.

HealthBeauty

Fettfri fuktighetskrem designet spesielt for fet, blandet hud, hjelper med intens svette. Det absorberes umiddelbart, gir en behagelig følelse av komfort, fuktighet, tåke.

Bruk verktøyet kan kvinner i alle aldre og menn etter prosedyren for barbering. Fettluster går bort i lang tid, mens huden ikke strammer. Ingredienser inkluderer grønn te, aloe ekstrakt, agurk, Dødehavet mineraler, kamille, vitaminer.

Dag Vitamin Cream fra Mulsan Kosmetisk

Høykvalitets verktøy for barnehage, salgsformular - 75 ml rør. Dag Vitamin Cream ble utviklet spesielt for problem, fet hud, derfor løser sine problemer effektivt.

Vitamin B5 gir dyp utvinning, gir glatthet, elastisitet, B7 fjerner uregelmessigheter, utslett, danner nær hudcellene, regulerer fettutskillelsen. Kamille lindrer betennelse, beroliger, fuktighet. Produktet er ideelt for permanent bruk.

Effaclar H La Roche Posay

En beroligende intensivkrem som gjenoppretter skadede barrierefunksjoner. Eliminerer tørrhet, fjerner irritasjon - hyppige følgesvenner av rusmiddelbehandling av utslett og akne.

Kostnaden på 40 ml, prisen på ca. 1000 rubler, solgt i kosmetiske nettverk, apotek. Hovedkomponentene er niacinamid (beroliger), ceramid, MP lipider. De fukter, gjenoppretter, nærer, gir elastisitet og godt preparert utseende. Proteiner gir komfortable følelser, gjør epidermis næret og hydrert.

JANSSEN DRY SKIN DAY VITALIZER

Tysk sulfatkrem. Verktøyet er designet for barnehage, effektivt fuktighet, penetrerer dypt inn i cellene, metter dem med nyttige stoffer. Hovedkomponenten er hyaluronsyre, som regulerer hydrobalansen. Det er en formel av sheasmør, macadamia.

Kvaliteten er høy, så du vil legge merke til resultater i de første ukene av bruk. Betennelsene, røde flekker, rynker er glatt, huden får velvære. Sulfater i krem ​​er ikke, men det er SPF-6. Formelen har en lett matting effekt, nærer med vitaminer, stimulerer produksjonen av elastin med kollagen. Aromaen er lett, behagelig, tekstur er delikat.

video

Detaljer om fuktighetskrem for fet hud, se videoen.

8 beste geler for vasking

Ansiktet er den mest åpne, derfor den mest sårbare delen av menneskekroppen. Derfor betaler vi så mye oppmerksomhet om å bry seg nøyaktig for dette området, og vi prøver å opprettholde huden i best mulig stand, vi bruker beskyttende, rensende og støtter sunne ansiktsprodukter.

I rangeringen av de beste vaskeglene presenteres de mest effektive midler for ulike hudtyper, og gir høy kvalitet på rensing av epidermis og forsiktig omsorg.

Yves Rocher Ren Calmille
Den beste rensegelen for ansiktet

I bildet - rensegelen til vasking av ren Calmille fra Yves Rocher. Gjennomsnittlig pris i Russland: 300 rubler (200 ml).

Ren Calmille rensende ansiktsgel fra kosmetisk merkevare Yves Rocher har fått et imponerende antall fans. Gelen er et universelt middel for å rense huden av den vanlige typen, den tar seg av med fjerning av spor av kosmetikk (unntatt super-resistent). Ikke forårsaker irritasjon, inneholder komponenter av vegetabilsk opprinnelse. Den har en tykk tekstur, flott skum.

fordeler:

 • Høykvalitets hudrensing.
 • Hyggelig duft.
 • Økonomi.

ulemper:

 • Som en del av mye kjemi.
 • Mange klager på å føle tørr hud etter vask.

Fra Pure Calmille gel anmeldelser:

"I mange år har jeg brukt Pure Calmille-vaskemaskinen, jeg anser det som best. Kosmetikk vasker bort perfekt, selv vanntett mascara, på huden etter det er det en følelse av friskhet, forårsaker ikke tørrhet. Dens tekstur er veldig hyggelig - tykk gel. Jeg liker virkelig flasken og boblene inni... Og kjemi... vel, du vasker den av! Vaskepulver er enda verre! "

"Jeg har en dobbel mening om Pure Calmille-gelen for å vaske... På den ene siden, ja, det renser huden, og fjerner sminke med sminke. Og på den andre... er det ingenting annet enn en kjemi, og kamille i sammensetningen på det siste! Kanskje, derfor strammer huden etter 15 minutter. "

Vurdering: 9 av 10.

Effaclar fra La Roche-Posay
Den beste vaskegelen for fet og sensitiv hud

I fotogelen for vasking av Effaclar fra La Roche-Posay. Gjennomsnittlig pris i Russland: 650 rubler (200 ml).

Effaclar rensende skummende gel fra det franske merket La Roche-Posay er designet spesielt for sensitiv hud utsatt for fet hud og utseendet på akne. Basen på gel-termisk vann, det inneholder ikke såpe, alkohol, fargestoffer og parabener. Rensingrediensene påvirker forsiktig følsom hud i ansiktet, fjerner smuss og overflødig fett forsiktig, og gir bare en friskhet.

fordeler:

 • Fjern forsiktig urenheter og sebum.
 • Holder huden frisk.
 • Ikke forårsaker allergier og irritasjoner.
 • Blader huden frisk.
 • Økonomisk forbruk.

Ulemper: Gelen er laget for fet hud, den kan tørke normalt.

Fra Effaclar gel anmeldelser:

"Den beste vaskegelen for meg er Effaclar! Jeg er nåst uten han nå! Tidligere ble pannen og nesen skinnet slik at blikket ble avvist, og en måned etter vask med La Roche-Posay gel, gjenkjenner jeg ikke huden min! Jeg kan ikke si at gelhæren akne, men minst - ny nesten ikke vises! Huden kommer til slutt til liv! "

Vurdering: 10 av 10.

Avene Cleanance
Den beste helbredende gelen for rensing, lindrende akne

På bildet - en terapeutisk gel for vask av Avene Cleanance. Gjennomsnittlig pris i Russland: 800 rubler (200 ml).

Rensing behandling gel for vask Avene Cleanance fra det franske selskapet Pierre Fabre hjalp med å bli kvitt akne og akne, mange desperate. Designet gel for fet og problem hud. Termisk vann (49% i gelen) beroliger huden, eliminerer irritasjon, gresskarekstrakt regulerer talgproduksjon, andre klinisk godkjente ingredienser gir en antibakteriell effekt. Produktet forårsaker ikke allergier, toner huden og oppdateres.

fordeler:

 • Et effektivt middel i kampen mot akne.
 • Langvarig effekt.
 • Ikke stram huden.
 • Praktisk å bruke.
 • Ikke-påtrengende aroma, hypoallergen sammensetning.

Ulemper: ikke oppdaget.

Fra Avene Cleanance gel anmeldelser:

"Det jeg bare ikke prøvde å vaske mitt problem ansikt! Akne som de var, og ble igjen. Så langt, i stedet for parfyme, har jeg gått til apoteket. Jeg ble rådet til Avene Cleanance, som den beste gelen for vasking, og ikke lurt! Etter 1,5 måneder glemte jeg at jeg en gang hadde akne! Huden ble glatt, kantet med farge. Verktøyet er rett og slett uvurderlig! "

"Kjæresten min brakte ikke parfyme fra Frankrike (som alle gjør), men den mirakuløse gelen for å vaske Avene Cleanance. Mitt problem hud begynte å forandre seg på øynene, og hatet akne - å smelte. Jeg liker også en behagelig flaske og en behagelig konsistens av produktet, selv om dette ikke er det viktigste... ".

Vurdering: 10 av 10.

Arnaud sebo
Den beste matgelen for vasking (for fet hud)

På bildet - Arnaud Sebo Gel Nettoyant Purifiant gel for vasking. Gjennomsnittlig pris i Russland: 600 rubler (150 ml).

Sebo Gel Nettoyant Purifiant, utviklet av det franske firmaet Arnaud, er en av de beste rensende rengjøringsmidler med en matt effekt. Gelen er utviklet for fet hud, inneholder aktive stoffer som danner rent huden og strammer porene. Som et resultat avtar betennelse, overskytende sebum (sebum fett) forsvinner, huden blir sunn. Matting effekt varer hele dagen, det er en følelse av lyshet og friskhet.

fordeler:

 • Fjerner overflødig fett.
 • Renser porene.
 • Gir en matt effekt.
 • Gir en følelse av friskhet.
 • Hyggelig aroma og tekstur.

Ulemper: ikke oppdaget.

Fra Arnaud Sebo gel anmeldelser:

"Overraskende nok, selv i parfymeforretningen, fant jeg et godt middel for min problematiske og ganske skummel hud - dette er Sebo cleanser fra Arnaud. Den passer best til min kombinasjonshud - eliminerer overflødig fett og tørker ikke. Jeg har aldri møtt slike fantastiske midler! "

"Dysen, lysheten, friskheten i løpet av dagen... Jeg trodde ikke at huden min klarte det før jeg prøvde Arnaud Sebo gel for vasking. Det er så balansert at det fjerner greasiness uten å stramme huden! Og de fleste av midlene er tørket slik at det er vanskelig å smile etterpå. Den beste servant! Franskmenn vet mye om kosmetikk. ".

Vurdering: 10 av 10.

Planeta Organica
Den beste phyto-gel for vasking (for kombinasjonshud)

På bildet - Planeta Organica phyto-gel for vasking. Gjennomsnittlig pris i Russland: 200 rubler (200 ml).

Kosmetikkfirmaet Planeta Organica mottok en misunnelsesverdig popularitet på grunn av den vellykkede kombinasjonen av pris og kvalitet. Sammensetningen av naturlig rensende urtegel for vask Planeta Organica inneholder organiske oljer, planteekstrakter, vitaminer. Gelen er laget for å ta vare på fet og kombinert hud. Drener og strammer porene sterkt, normaliserer funksjonen av talgkjertlene. Urte ingredienser har en antibakteriell effekt, oppfrisk huden og forbedre hudfarge.

fordeler:

 • Mange naturlige ingredienser i sammensetningen.
 • Det renser huden perfekt.
 • Avlaster irritasjon.
 • God sminkefjerner.
 • Ikke overdriver.
 • Økonomisk.

ulemper:

 • Ganske skarp lukt.
 • Ubeleilig emballasje.

Fra vurderinger fra Planeta Organica phyto-gel:

"Jeg har brukt Planet Organic Cosmetics i lang tid, og jeg er veldig fornøyd med kvaliteten. Gel for vask skuffet ikke - renser huden perfekt, hjelper raskt med å bli kvitt kosmetikk. Etter det er det en følelse av friskhet, og aroma varer ganske lang tid (jeg liker det, så det blir ikke belastning). Tørker - moderat, som alle rensende geler, men. "

"Alt er bra i Planeta Organica phyto-gel for vasking - og effekten, effekten, sammensetningen er imponerende, og prisen er lav. Det lukter noe kjent - en slags ugress. Her er bare en flaske av hans svært ubehagelige - mørke og det må bokstavelig talt presse. Kom opp med en emballasje mer praktisk, prisen han ikke ville vært! ".

Vurdering: 9 av 10.

IMMUNO propell
Den beste mykgelen for vasking (for problemhud)

I fotogelen til vasking av Propeller IMMUNO. Gjennomsnittlig pris i Russland: 120 rubler (150 ml).

Gel for vask IMMUNO Propeller renser ikke bare forsiktig og forsiktig huden, fjerner overskudd av talg, døde celler og spor av kosmetikk, men helbreder også problemhud. De aktive komponentene i gelen for vask øker barrieregenskapene til epidermis, forhindrer forekomsten av akne, samt reduserer eksisterende akne. Gelen er mer egnet til oljeaktig og kombinasjonshud, har en liten matteffekt.

fordeler:

 • Effektiv middel i kampen mot akne.
 • Renser uten å ødelegge beskyttelseslaget av huden.
 • Eliminerer fet skinn.
 • Vel fjerner spor av sminke.
 • Demokratisk verdi.

Ulemper: Ikke egnet for alle, noen merker utseendet på betennelse.

Fra IMMUNO Propeller gel anmeldelser:

"Denne gelen for vasking er den beste! Propellen blåste bort hver eneste kvise fra ansiktet mitt. Hun trodde ikke hvordan en måned etter starten av å bruke gelen til vask, fant IMMUNO Propeller helt jevn hud uten betennelser, akne, peeling! ".

"En venn som er informert om problemet, har en Propeller gel med et immunokompleks. Hun sa at hun hjalp henne... Men jeg la merke til at hun virkelig hadde bedre hud, redusert akne. Jeg brukte den i to uker, og akne ble bare mer! Kanskje jeg har en falsk. Eller kjæresten gjemmer seg litt hemmelig fra meg. ".

Vurdering: 9 av 10.

NIVEA
beste kremgel for vasking (for tørr hud)

I bildet - krem ​​gel for vask NIVEA. Gjennomsnittlig pris i Russland: 200 rubler (150 ml).

NIVEA glede eierne av tørr og sensitiv hud ved å presentere en mild kremgel for vask med et ekstrakt av mandler. Cream-gel har en delikat tekstur, har en behagelig aroma. I gelen er det små granulater som forsiktig eksfolierer huden og fjerner urenheter. Verktøyet er hypoallergent, ikke provoserer akne. For å fjerne makeup krem ​​gel er ikke ment.

fordeler:

 • Mild rensing.
 • Etter vask, trenger ikke en krem.
 • Eliminerer døde partikler av epidermis.
 • Delikat tekstur og aroma.

Ulemper: Grunne rensing. Ikke egnet for fjerning av smuss.

Fra vurderinger om krem-gel NIVEA:

"Nivea sluppet den første gelen for vasking, etter som du ikke trenger å bruke kremet! Vel, i det minste de med tørr hud. Jeg har en veldig tørr, og etter Nivea krem-gel blir den myk, fløyelsaktig. Jeg trodde om en halv time jeg ville trekke av, men nei! Nå bruker jeg bare natkrem, og om morgenen og om kvelden vasker jeg ansiktet mitt med Nivea. "

"Interessante opplevelser når du vasker ansiktet ditt med... krem! Ja, jeg vil ikke si at NIVEA oppfunnet en rensegel, fordi den renser mediokrelig. I det minste kan ikke klare rester av kosmetikk. Men som en pleie og fuktighetskrem - bra! ".

Vurdering: 9 av 10.

Ren hudlinje
Den beste rimelige gelen for vasking

Bildelegrenseren Pure Line "Perfect Skin". Gjennomsnittlig pris i Russland: 85 rubler (100 ml).

Den russiske produsenten av kosmetikk Pure Line har gledet kunder med et budsjett ansikts hudpleieprodukt - "Perfect Skin" gel for vasking. Designet gel for alle hudtyper, lover dyp rensing uten å føle seg tørr. Sammensetningen inneholder slike aktive ingredienser som sink, mynte og kamille, som forhindrer utseendet av akne. Verktøyet er testet av dermatologer, betennelse avtar etter 3 dager.

fordeler:

 • Den synlige effekten i kampen mot akne.
 • Lindrer betennelse.
 • Tørker ikke huden.
 • Komfortabel konsistens, godt skum.
 • Budsjettverktøy.

Ulemper: Dessverre bruker bare gel for vask ikke å nå den "perfekte" huden.

Fra Ideal Skin gel anmeldelser:

"Jeg prøvde å vaske skrubberen fra Pure Line da jeg besøkte min mor (jeg glemte min egen), og hun overrasket meg positivt! Faktisk, etter noen bruksområder, min betennelse minket, og de nye kviser ikke kom ut! Jeg har brukt den andre måneden allerede - effekten er definitivt der! Sant, ble hun ikke kvitt akne helt... "

"Vel, jeg vil ikke si at Pure Line gjør huden IDEAL riktig, men noe kan fortsatt... Personlig er mitt resultat at betennelsen har blitt mindre, det klør ikke. Hud etter vask strammer ikke, selv om jeg har det langt fra fet. En annen gel skummer godt, det er praktisk å vaske av kosmetikk. Generelt, hvis du tar hensyn til prisen, gel for vasking - en av de beste. Ikke alle midler, selv for 400 rubler, har en slik effekt. "

Vurdering: 9 av 10.

Hva er den beste vaskegelen?

Som de fleste kosmetikk, bør gel for vask velges individuelt, basert på hudens egenskaper. Det virker som det enkleste å gjøre et valg for de som har en normal hudtype, men slike folk sier at det ikke finnes et universelt middel som passer for alle. Som praksis viser, er de mest nyttige hudprodukter de som har en helbredende effekt, som Avene Cleanance Gel eller IMMUNO Propeller, samt kosmetikk, som inkluderer naturlige ingredienser - gel fra Planeta Organica, NIVEA. På den annen side har produkter som er basert på kunstig opprettede komponenter - Pure Calmille og Arnaud Sebo helt klart klare å fjerne kosmetikk, smuss og sebum, som imidlertid krever en gel for vasking.

De beste vaskegelsene for problemhud med akne

Akne i ansiktet har ennå ikke prydet noen, så alle prøver å finne en effektiv måte å bekjempe akne på. Et stort utvalg av kosmetiske preparater gjør at du lurer på og en person kan ikke velge. Hvor skal du begynne? Hva blir mer effektivt: krem, maske eller tonic? Vi vil anbefale å starte med en gel for vasking. Det er ikke nødvendig å kjøpe hele butikken for å bli kvitt akne. Geler for å vaske godt, hjelper problematisk hud. Det viktigste er å velge riktig verktøy slik at det passer til hudtype. Bestem hvilken type gel du trenger - butikk eller laget på egen hånd fra naturlige ingredienser. Men før du vurderer alternativene for vasking av geler, la oss finne ut årsakene til akne og hva som ikke kan gjøres når de oppstår.

Hvorfor vises akne på ansiktet?

Utseendet til akne i alle aldre kan snakke om ulike sykdommer. Ofte i aldersgruppen fra 12 til 18 år - det er akne assosiert med ungdomsårene. En bølge av hormoner får seg til å føle seg i form av kviser og overdreven arbeid med talgkirtler. Men hos ungdom kan ikke utelukkes andre årsaker til akne. Selv på stedet for lokalisering kan vi si hvilket organ som lider og hva som spesielt må undersøkes.

 1. Et utslett på pannen kan bety GI sykdom;
 2. På nesesykdommer i hjerte og endokrine system;
 3. Kinnene - et problem med lungene;
 4. Hinne - hormonell akne.

Årsaker til akne kan være:

 • hormonell ubalanse (i ungdomsår, med overgangsalder, under graviditet, med hormonell svikt);
 • sykdommer i indre organer;
 • allergisk reaksjon;
 • bruk av kosmetikk av lav kvalitet;
 • dårlige vaner;
 • dårlig ernæring;
 • stress,
 • manglende overholdelse av hygienestandarder
 • arvelige utslett
 • overoppheting eller overkjøling av kroppen
 • infeksjon;
 • overdreven soling

Hvordan velge en gel for vask med akne?

Som nevnt tidligere må du begynne å bli kvitt akne med geler for vasking.

 • Når du kjøper et verktøy, så se på komponentene. Det skal inneholde: vitaminer, glyserin, syrer, NUF, planteekstrakter, forskjellige oljer, PEG, kitosan, allaintoin. Alle disse elementene har antiinflammatoriske, antiseptiske, regenererende og sårhelingseffekter;
 • Ikke se på prisen. Hvis stoffet er dyrt, betyr det ikke at det er effektivt. Du kan kjøpe en billig og høy kvalitet gel. Vær oppmerksom på produsenten, da geler med lignende sammensetning kan variere i pris på grunn av forskjellige firmaer;
 • Pass på å vurdere typen hud og kjøp riktig verktøy for det. Ellers, etter bruk, vil tilstanden til huden bare forverres. Kan oppstå: irritasjon, peeling, økte inflammatoriske prosesser;
 • For trygghet, ta kontakt med skjønnhetssjef eller hudlege før du kjøper. Han vil gi råd om hvilket verktøy som vil fungere best for et bestemt tilfelle.

Alderfunksjoner av huden

Men for en positiv effekt, bør du velge en gel for en bestemt hudtype og alder. Siden akne ser ut til å være aktiv på fet hud, vil vi vurdere produkter som passer for denne typen hud, men i henhold til aldersgrupper.

 • 12 - 20 år. Velg geler som inneholder: sinkelementer, salisylsyre og triclosan. Det er bedre hvis dette produktet ikke inneholder alkohol, da det tørker ut huden, sebaceous kjertlene styrker sitt arbeid og kviser ser enda mer ut. I ungdomsår, velg rensemidler uten å legge til fuktighetsgivende ingredienser;
 • 20 - 25 år. Det bør tas forsiktighet med å mette huden med vitaminer, rensing og beskyttelse mot virkningen av eksterne faktorer. Sammensetningen av verktøyet bør omfatte: mykgjørende og antiinflammatoriske komponenter på en plantebasert måte. Normaliser sebaceous aktivitet: en serie, aloe, salvie, kamille, calendula, celandine;
 • Etter 25-åring, ta vare på rensing, beskyttelse og foryngende effekt. Frukt syre i geler vil håndtere dette fantastisk. Det kan være surt: epler, druer, meieri og andre.

Regler for vasking av fet hud

 1. Ikke vask med varmt eller varmt vann. Høye temperaturer forårsaker overdreven sekresjon av subkutan fett. Bruk kaldt eller innendørs vann;
 2. For toning huden, utfør en kontrast vask hver syv dager. Veksling av kaldt og varmt vann;
 3. Ikke vask ansiktet for ofte, da dette er skadelig for denne hudtypen;
 4. Ikke bruk geler med granulater for å skrubbe med inflammatorisk og purulent akne, fordi dette vil forårsake irritasjon og spredning av infeksjon i nærliggende vev.

Hva er geler for vask?

 • tonics;
 • beroligende;
 • kremer;
 • antiseptisk;
 • anti-inflammatorisk;
 • podsushivayuschee.

Blant alt dette store utvalget, for hud utsatt for dannelse av akne, må du se etter stoffer som vil inkludere:

 • mot akne;
 • mot fettete;
 • strammer porene;
 • for problem hud.

Geler med salisylsyre

Geler som inneholder salisylsyre er effektive mot akne og svarte flekker. Hvis akne ikke går bort i lang tid, må disse stoffene definitivt prøve. De fungerer som en antibakteriell og antiseptisk. Egenskaper for slike verktøy:

 • tørre betennelser;
 • fjerne svarte prikker;
 • eliminere og forhindre forekomst av akne;
 • patogener blir drept
 • normaliserer hudbalansen.
 1. akne og svarte flekker kompliment ingen problem;
 2. for acne salicyl propell;
 3. Clearasil er "Daglig pleie";
 4. mot acne "ExfoPro" fra Garnier;
 5. Exfoliating cleanser P'ure Zone fra L'Oreal;
 6. rensende Normaderm fra Vichy.

Kompliment Ingen problem

Det gir en trippel effekt, nemlig:

 • Dræper bakterier på hele overflaten av huden;
 • Eliminerer akne, svarte flekker og forhindrer fremveksten av nye formasjoner;
 • Strammer porene, renser dem og mattes.

Ved bruk av dette verktøyet blir huden frisk, den blir jevn og frisk. Fargeløs, med frukt aroma. Ingredienser: ricinusolje, glyserin, salisylsyre, kamille, teetreolje, butylparaben, metylparaben, propylparaben, isobutylparaben, etylparaben. Inneholder ikke alkohol Det renser huden perfekt og ødelegger kviser.

Gel for vasking Salicylic (Propeller)

Den har antiinflammatorisk virkning. Keratolytisk og antimikrobielt middel renser porene godt, normaliserer arbeidet med talgkirtler, tørker og eliminerer utslett. Ingredienser: salicylsyre, biosalicylater, laktulose. Takket være disse komponentene er gelen egnet selv for sensitiv hud.

Clearasil Daily Care Gel Cream

Det er nummer ett verktøy i kampen mot problemhud. Det er et rensende, eksfolierende middel. Dræper patogener, som forhindrer infeksjonen til å spre seg videre. Stopper og eliminerer betennelsesprosesser, fjerner kviser, glans og svarte flekker. Aktivt renser porene, tørker ikke ut huden. Men det mattes godt.

Gel mot akne "ExfoPro" fra Garnier

Omsorg for fet hud. Bidrar til fullstendig ødeleggelse av akne, svarte prikker og til og med spor av post-akne. Alt dette skjer på grunn av å absorbere karbon og salisylsyre, som er en del av produktet.
Egenskapene inkluderer:

 • eliminering av akne og inflammatoriske prosesser;
 • forsvinner av oljeaktig glans;
 • tørke sår;
 • hudrensing;
 • gir mykhet og friskhet.

Men hvis huden er svært følsom, må du avstå fra å bruke denne gelen.

L'Oreal Pure Zone Exfoliating Gel

Den har konsistensen av gelen med partikler for skrubbing. Sammensetningen er veldig stor, men det viktigste er at den inneholder salisylsyre. Denne gelen er i stand til:

 • smale porene og pre-rengjør dem;
 • fjern glans og sorte prikker;
 • bidra til forsvinning av akne;
 • dyp peeling;
 • tone opp

Vichy Cleansing Gel

Designet for daglig pleie. Sammensetningen har også salisylsyre og termisk vann. Det er veldig effektivt mot akne.
funksjoner:

 • fjerner øyeblikkelig fet skinn;
 • har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt;
 • toner opp;
 • renser forsiktig huden av urenheter.

Geler uten salisylsyre

Det er også mange geler for vask, som kan brukes til akneproblemer. Denne listen inkluderer:

 1. Ren effekt fra NIVEA;
 2. Avene Cleanance av Pierre Fabre;
 3. Sebo gel Nettoyant Purifiant av Arnaud;
 4. Planeta Organica Phyto-gel;
 5. Effaclar fra La Roche-Posay;
 6. Pureness av Shiseido.

Ren effekt krem-gel fra NIVEA

Kan være egnet ikke bare for normal, men for fet, problem hud. Sammensetningen av magnolia ekstrakter som åpner porene og fjerner fra dem all forurensning. Det forhindrer utseendet på akne, eliminerer den skinnende glansen, mattes og fukter huden.

Avene Cleanance

Dette er en forsiktig rensende gel for vasking med helbredende egenskaper. Fjerner svarte flekker og kviser, fjerner greasiness fra huden. Produsent er Frankrike. I sammensetningen har: termisk vann, gresskar ekstrakt, sinkglukonat, AVEN, glyserol, rensing basis. Gelen lindrer irritasjoner, reduserer betennelse, desinfiserer huden og dreper bakterier. Det toner og oppdaterer huden også. Allergier er svært sjeldne når du bruker dette legemidlet.

Sebo gel Nettoyant Purifiant av Arnaud

Behandler effektivt problemhud. Akne og komedoner forsvinner, da verktøyet trekker ut hele innholdet i porene, renser grundig. Huden blir matt og godt preparert.

Planeta Organica

Phyto-gel for vask kom til oss ved direkte levering fra Japan. Sammensetningen er veldig rik, dette inkluderer:

 1. Ekstrakter: meadowsweet, hvit te, neem blad, islandsk mos, acai bær, kardemomme, angelica, salvie, gurkemeie, violer og petals av et fjell orkidé og andre;
 2. Oljer: Rhodiola rosea, calendula, fennikel, kvelden primrose, myrtle, ris kli;
 3. Vitaminer: E, P, C, B5;
 4. Aloe vera gel.

Den har mange egenskaper:

 • feeds;
 • myker;
 • beskyttelse;
 • rengjøre;
 • skreller av;
 • lindrer irritasjon og betennelse;
 • eliminerer kviser og komedoner.

Denne gelen er et effektivt middel mot akne og overdreven fet hud.

Effaclar fra La Roche-Posay

Det er et dyrt verktøy, men veldig effektivt mot akne, komedoner og svarte flekker. For å unngå akne bør du bruke Effaclar to ganger om dagen. Tilbakemeldinger på dette stoffet er positive, noe som inspirerer tillit.
Basen av gelen er termisk vann, sammensetningen inneholder ikke:

For å unngå akne, bruk dette stoffet to ganger om dagen, morgen og kveld. Skyll av med rikelig med vann.
funksjoner:

 • har en rensende eiendom
 • eliminerer fet skinn;
 • trekker ut innholdet i porene;
 • eliminerer akne, komedoner;
 • toner opp.

Pureness av Shiseido

Dette er en lett skumgel med granulater.
funksjoner:

 • gir huden lys og friskhet;
 • toner og renser;
 • renser og strammer porene;
 • reduserer fettinnholdet i huden;
 • tørker pimples;
 • lindrer betennelse;
 • ødelegger mikrober.

Forbereder rensemidler hjemme

Vi tilbyr å forberede midler til å vaske hjemme alene. Dette sparer ikke bare penger, men legger også tillit til at bare naturlige ingredienser er tilstede i produktet som brukes.
For fet hud bør du bruke oljer eller avkok av urter og planter:

 • kamille;
 • salvie;
 • Banan;
 • aloe;
 • calendula;
 • en rekkefølge;
 • jojobaolje;
 • tea tree;
 • lavendel;
 • rosmarin;
 • gran;
 • havtorn;
 • eik bark;
 • St. John's wort;
 • malurt;
 • eucalyptus;
 • nellik og andre.

I tillegg til urteekstrakter er det tilrådelig å legge til honning, sitronsaft, syrer, melk, etc.

oppskrifter

Disse verktøyene hjelper til med å gjenopprette hudbalansen. Bli kvitt akne, komedoner, svarte flekker og fet glans.

Lotion med honning for vasking

Det vil bidra til å fjerne akne, redusere betennelse. Vil nære og rense fet hud.

 1. Hell 200 ml kokt romvann inn i et krus;
 2. Tilsett 10 ml flytende honning;
 3. bland med 6 dråper lavendel essensiell olje;
 4. Alle ingrediensene er blandet og sammensetningen er klar for vasking.

Herbal decoction for vasking

Dette middelet har en anti-inflammatorisk og rensende effekt. Tørker pimples og eliminerer irritasjon.

 1. i en krukke blander vi gryn, St. John's wort og salvie, 10 g hver;
 2. Hell bratt kokende vann og insister i 2 timer;
 3. filter og bruk.

Cleanser for fet hud

Eliminer glans og bli kvitt problemhud.

 1. I en stor beholder blander du plantain, mynte og kamille 20 g hver;
 2. hell kokende vann og insister i en time;
 3. filter og tilsett 5 g potetstivelse;
 4. vask ansiktet to ganger om dagen.

anmeldelser

"Jeg vil dele mine inntrykk av å bruke Garnier Exfo Pro gel for vasking. Jeg har hørt nok om dette verktøyet mye positiv tilbakemelding og hundre prosent er enig med dem. Prisen er gjennomsnittlig, konsistensen av væske, blå og har en hyggelig lukt av mynte. Flasken kommer med en børstefeste. Som er veldig fornøyd. Med det kan jeg grundig rengjøre porene og alle vanskelig tilgjengelige steder. Antallet akne etter en uke med bruk er betydelig redusert. Overflaten av huden har blitt jevn og glatt. Den fettete glansen forsvant og ansiktet begynte å se seg frisk. Jeg er veldig fornøyd med dette stoffet. "

"Jeg har brukt rengjøringsgelen Normaderm fra Vichy i en måned nå. Derfor kan jeg trygt si at produsenten prøvde og gjorde alt som var nødvendig for å hjelpe den problematiske huden å gjenopprette. Perfekt tørker acne, regulerer arbeidet med talgkjertler, selv bidratt til fjerning av sorte prikker fra nesen min. Jeg likte verktøyet og anbefaler det til alle. "

TOP 10 geler for fet hud

Til tross for at fet hud presenterer sine eiere med mange problemer i form av forstørrede porer, kviser og svarte flekker, har denne typen fortsatt visse fordeler. Rynker og andre aldersrelaterte forandringer forstyrrer slik hud mye senere, og reagerer som regel mindre følsomt på ytre stimuli. Den økte produksjonen av talgkirtler gjør det imidlertid nødvendig å forbli i konstant søken etter kosmetikk med en utpreget matteffekt. Hovedkravet for slike produkter er tilstedeværelsen av en lett konsistens og ikke-komedogen sammensetning. Det er gelen som anses som den mest passende tekstur i dette tilfellet, siden den ikke overbelaster den oljeaktige huden i ansiktet og ikke provoserer tilstopping av porene.

Kjennetegn på fet hud

På grunn av den ukontrollerte sebaceous utskillelsen av problemhudholdere, blir skinnet som vises etter et par timer etter vask, forrådt. Ubehagelig greasyhet forekommer hovedsakelig i T-sonen, der den mest aktive sekret av sebum oppstår.

Det er spesielt vanskelig for jenter med fet hud å velge omsorg og farge kosmetikk og tonal ressurser. Produkter med toning effekt nå og da streber for å rulle opp eller holde fast i forstørrede porene, og dermed utløse utseendet på nye betennelser. Sammensetningen av de fleste produkter for fetttype inneholder alkohol, som bare tørker ut dermis og gjør kjertlene til å arbeide med dobbelt kraft.

De viktigste egenskapene til fet hud:

 • forstørrede porer;
 • akne, komedoner, svarte flekker;
 • fettete skinn;
 • ujevn ansiktsfarve;
 • Huden er tykk og ikke utsatt for tidlig aldring.

Årsaker til fett

Det er ikke uvanlig at en arvelig predisposisjon eller tilbøyelighet til akne til å spille en grunnleggende rolle. Hvis foreldrene dine hadde en fett type hud, så vil du med høy grad av sannsynlighet også lide av overdreven arbeid av sekretoriske kjertler. Det er flere andre faktorer som påvirker økt sebumsekresjon:

 1. Overdreven nivå av mannlige hormoner. Som regel bidrar en økt mengde testosteron til en intens frigjøring av talg. Et slikt fenomen observeres under puberteten, når hormoner gjennomgår visse endringer.
 2. Misbruk av junk food. Utbredelsen i kostholdet med fettstoffer med tung mat påvirker også utseendet på huden vår.
 3. Feil valgt omsorg. Kosmetikk som ikke samsvarer med din type dermis, bryter beskyttelsesbarrieren av epidermis, og dermed aktiverer produksjonen av talgkirtler.

Hvordan velge en gel

Myten om at den oljeholdige huden må tørkes på alle mulige måter er forankret i de fleste forbrukers sinn. Ofte gis fortrinn til produkter med en matt effekt, som er basert på alkohol, såpe eller andre aggressive overflateaktive stoffer. Til tross for det høye fettinnholdet anbefaler kosmetologer ikke å forsømme dype fuktighetsgivende midler og velge produkter som normaliserer det naturlige fuktighetsnivået i cellene.

For å grundig fjerne sminke, har det blitt utviklet en hydrofil olje eller micellar vann som ikke bryter med beskyttelsesfunksjonene i huden. Ved det siste trinnet med rensing er det nok å bruke en spesiell gel for vasking, for å fjerne rester av tidligere midler og gi ansiktet ekstra friskhet.

Foretrekker produkter med lett konsistens, som ikke inneholder aggressive overflateaktive stoffer.

Topp gels rangering

Følgende geler for å vaske ganske forsiktig, men effektivt rengjør porene av akkumulerte urenheter, samt gjenopprette alle beskyttende funksjoner i epidermis:

Avene "Cleanance"

Det franske farmasøytiske merket utvikler unike formler for sine produkter basert på termisk vann som inneholder et bredt spekter av nyttige sporstoffer. Cleanance Facial Gel irriterer ikke følsomme områder, renser porene dypt og forårsaker ikke en ubehagelig følelse av tetthet.

Den hyggelige tekstur er lett fordelt over ansiktet, og etterlater en ubøyelig aroma av friskhet. Verktøyet er ideelt for eiere av fetttype epidermis. Gelen har bestått streng kvalitetskontroll og inneholder utelukkende hypoallergeniske komponenter. Pris 850 rubler.

Aqua Balanse fra ChocoLatte

ChocoLatte-selskapet posisjonerer seg som en produsent av naturlig kosmetikk til en overkommelig pris. Akwa-Balance-gel har en lett konsistens som, når den samvirker med vann, dannes i det mykeste skummet. Produktet inneholder komponenter av naturlig opprinnelse: botanisk fruktekstrakt, mandelfrø og macadamia baseoljer, og vitamin A og E som er gunstige for huden.

Gelskum vil bli uunnværlig i den kalde årstiden, når ansiktsrensing skal være så forsiktig og forsiktig som mulig. Produktet er egnet for alle typer dermis, men det er usannsynlig å kunne fjerne permanent sminke. På en dypere rensing av huden kan du finne ved å klikke på lenken.

Eveline "Pure Control"

Budsjettet representerer massemarkedet. Designet for å ta vare på fet hud som er utsatt for akne. Har kraftige antiseptiske og antimikrobielle tiltak.

Det hjelper også å lette røde flekker etter akne. Formelen er utviklet på grunnlag av sink, og inneholder også aktiv salisylsyre. Disse to komponentene har en peeling effekt, takket være prosessen med epithelium regenerering er bedre. Om hvorfor salicylsyre hjelper fra akne finnes i denne artikkelen.

Clarins Slimming Oily Skin Cleansing Gel

Produktet renser ikke bare huden effektivt fra akkumulerte urenheter og dekorative kosmetikk, men bidrar også til å fjerne stratum corneum, på grunn av hvilken personen får en naturlig, sunn glød. Mikropartiklene av silisium som er en del av gel gjenoppretter produksjon av talgkjertler, uten å bryte en beskyttende barriere av epidermis. Det er nok å bruke en liten mengde av produktet for å rense ansiktet til noen, selv de mest motstandsdyktige sminkeproduktene. Ideell for jenter med fett hudtype. Prisen er 1100 rubler for 75 ml.

Fuktighetsgivende Expert Cream Gel, L'oreal Paris

Serien "Moisturizing Expert" er designet spesielt for ung hud. Den passer til normal og blandet type epidermis. Den vektløse konsistensen av gelen absorberes øyeblikkelig uten å etterlate ubehag.

Formelen inneholder ikke tunge baseoljer, og den intensive fuktighetsgivende effekten oppnås på grunn av tilstedeværelsen av unike L'oreal Paris molekyler. De trenger dypt inn i huden, og metter de dehydrerte cellene med nødvendig fuktighet.

Ultra Facial Oil Free Gel-Cream, Kiehl's

Cream-gel har en lett og lett tekstur som gir dyp hydrering hele dagen. Formelen inneholder ikke komedogene stoffer, raffinerte produkter og parabener som er farlige for huden. Verktøyet gir ikke etter seg en ubehagelig, fettete film som fremkaller tilstopping av folliklene. Lys krem-gel vil være en utmerket base for sminke, noe som gir personen den nødvendige matte og fløyelsaktig. Hvordan velge grunnlag for sminke finner du på denne lenken. Designet for fet og kombinert hud. Prisen over Russland er 2200 rubler.

Effaclar Gel, La Roche-Posay Rensende skummende gel for fet, Acne Prone Skin

Produktene i dette merket er helt hypoallergene, bidrar til å bekjempe ulike hudfeil og til og med behandle alvorlige dermatologiske sykdommer. Effaclar Gel er utviklet for dyp rensing av fet hud. Det inneholder ikke såpe og alkoholtilsetningsstoffer, og bryter dermed ikke det naturlige pH-nivået.

De viktigste aktive komponentene er termiske og micellære farvann, som arbeider med dobbelt styrke i tandem. Etter vask blir det en utrolig følelse av friskhet, mens huden er fuktig og ikke trenger ekstra rensing.

Clean Skin Gel Cleanser, mot svarte flekker, for fet hud, Garnier

Et allsidig produkt kan brukes som rensegel, skrubbe eller maske. Aktiviteten til sebaceous kjertlene er redusert på grunn av tilstedeværelsen av sink og Smithsonite ekstrakt. Formelen inneholder små slipende partikler som forsiktig renser epitelet fra akkumulering av døde celler. På grunn av dette blir pigmentflettene lettere, postacne, og den generelle skyggen av ansiktet er utjevnet Hvit leire i sammensetningen strammer porene, fjerner oljeaktig glans og bidrar til å eliminere ømme elementer. Den gjennomsnittlige kostnaden er 340 rubler. Hvordan hvit ler fungerer og hva de beste masker med det kan leses her.

Facial Cleansing Gel med Ylang Ylang Essential Oil, Decleor

Gel for vask med essensiell olje av ylang-ylang fjerner selv de mest vanntette dekorative kosmetikkene. Etter bruk er det en behagelig følelse av fuktighet og friskhet som varer hele dagen.

Den delikate formelen betyr egnet selv for det følsomme området rundt øynene. Gelen vasker bort mascara og eyeliner, uten å forlate en mørk stripe. Passer til alle hudtyper.

Gel for dyp rensing av huden Gel Pure Focus, Lanc®me

Effektivt eliminerer fet skinn, og forhindrer også dannelsen av akne og komedoner. Krenker ikke den naturlige hydrobalansen av epidermis, mens du fjerner selv den dypeste forurensningen. Den har en diskret floral duft som gir en behagelig følelse av renhet. Verktøyet passerte dermatologisk kontroll og inneholder ingen skadelige stoffer. Prisen er 2400 rubler.

Metode for bruk

Fet hud i ansiktet krever tidsriktig grundig rensing, ellers vil et overskudd av sebaceøse sekreter provosere fremkomsten av komedoner. Om hvilke komedoner som er her. Under prosedyren er det viktig å følge flere regler:

 1. Verktøyet påføres i liten mengde på våt hud, forskummende konsistens i håndflatene.
 2. I prosessen med rensing er det nødvendig å utføre ryddige sirkulære bevegelser, observere alle massasjelinjer.
 3. På slutten er det nok å fjerne overflødig vann med mild blotting, med et rent håndkle eller et håndkle.

For å vaske, bruk varmt eller litt kjølig vann. Husk at vannets høye temperatur bidrar til en mer aktiv funksjon av sekretoriske kjertler.

Kontra

Eiere av fet følsom hud anbefales ikke å bruke syrebaserte rengjøringsmidler og syremasker. Disse aktive ingrediensene er irriterende når de brukes regelmessig.

Før du bruker sammensetningen i ansiktet, utfør en egnet test for å eliminere muligheten for en allergisk reaksjon.

video

En interessant video gjennomgang av flere rensemidler for fet og problem hud

Flere Artikler Om Typer Acne