Curiosin er en aktuell gel med antimikrobielle, antiseptiske og regenererende egenskaper. Aktiv ingrediens: sinkhyaluronat (natriumhyaluronat, sinkklorid).

 • Hyaluronsyre beskytter celler mot skade, opprettholder hudens elastisitet og derved akselererer celleregenerering og sårheling.
 • Sink har antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter.

Sinkhyaluronat danner en ekstracellulær matrise som akselererer prosessen med granulering, angiogenese og epitelialisering, og derved øker syntesen og akkumuleringen av kollagenfibre.

Takket være bruken av Curiosin-gel, oppdages akselerasjon av helbredelse av skadet hud ved primær / sekundær spenning, som et resultat av oppbevaring og levering av vann, opprettes et spesielt mikromiljø i det skadede området.

Fungerer som en mekanisk og antimikrobiell barriere, bidrar sinkhypaluronat til dannelsen av et biokompatibelt molekylær beskyttende lag og som et resultat av smertelindring i sårområdet og lindring av inflammatorisk prosess.

Påføring av Curiosin Wrinkle Gel

Gel Curiosin inneholder hyaluronsyre i sammensetningen som hjelper til med å forynge huden og øke elastisiteten. Det er ikke vanedannende, billig nok og lett å bruke. Ulemper kan betraktes som en følelse av tetthet i huden og brenning ved begynnelsen av påføringen.

Curiosin kan brukes i form av masker for ansiktet, og i form av en krem, alene eller i kombinasjon med andre kosmetiske preparater. Med tørr hud kan masken ikke vaske av og ta rester av rester med serviett.

Du kan bruke gelen i en måned, hvorpå du bør ta en pause (3-4 måneder) og gjenta kurset for å opprettholde effekten.

Curiosin akne

Bruken av Curiosin acne gel som den eneste behandlingen kan ikke være tilstrekkelig effektiv. Det anbefales å bruke det som en del av kompleks terapi, med mer effektive antibakterielle midler for akne.

Hyaluronsyre forlater en beskyttende film på huden som beholder nødvendig fuktighet og gjenoppretter skadet vev. Zink dreper bakterier og reduserer betennelse.

Indikasjoner for bruk

Hva hjelper Kuriozin? I følge instruksjonene er gelen foreskrevet i følgende tilfeller:

 • aktuell behandling av alle former for mild og moderat akne, først og fremst komedoner og papulopustulær akne;
 • som en del av kompleks terapi for lokal behandling av dårlig helbredende, infiserte sår, bensår, sårhinner, fistler, samt for å akselerere normal helbredelse av sår.

Instruksjoner for bruk Curiosin, gel dosering

Brukes eksklusivt eksternt! Når du har renset huden, må du påføre et tynt lag på de berørte områdene 2 ganger om dagen.

Curiosin gel absorberes innen få minutter og krever ikke bruk av bandasje.

Medikamentet flekker ikke klær og hud, forårsaker ikke fotosensibilisering.

Curiosin-gel inneholder hyaluronsyre, som brukes i kosmetologi som et kraftig verktøy for å fukte huden. Derfor kan ikke rynker etter bruk av gelen forekomme.

For å fukte huden, kan du bruke kosmetikk som passer for en bestemt hudtype.

Bivirkninger

Instruksjonen advarer om muligheten for utvikling av følgende bivirkninger ved utnevnelsen av gel Kuriozin:

 • Sjeldent - allergiske reaksjoner (irritasjon og kontaktdermatitt);

Ved begynnelsen av behandlingen er det mulig med en lett brennende følelse, som gradvis forsvinner. Gelen kan forårsake tetthet med tørr hud.

Kontra

Det er kontraindisert å utpeke Kuriozin i følgende tilfeller:

 • Graviditet og amming
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

Data om bruk av stoffet hos barn er ikke gitt.

overdose

Når det brukes topisk, blir det praktisk talt ikke absorbert. Overdosering er usannsynlig.

Analogues Kuriozin, pris på apotek

Om nødvendig er det mulig å erstatte Kuriozin gel med en analog for terapeutisk effekt - disse er legemidler:

Å velge analoger er viktig å forstå at instruksjonene for bruk av Kuriozin, prisen og omtalen, ikke gjelder for legemidler av lignende virkning. Det er viktig å konsultere en lege og ikke å gjøre en uavhengig erstatning av legemidlet.

Pris på russiske apotek: Kuriozin gel 15,4 mg, 15 g - fra 500 til 612 rubler, ifølge 582 apotek.

Oppbevares utilgjengelig for barn ved en temperatur på 15-30 ° C. Holdbarhet - 2 år.

Salgsbetingelser fra apotek - uten resept.

Hva sier anmeldelsene?

Ved bruk av Curiosin anti-rynkegel, bekrefter man bekreftelsen av stoffets positive kosmetiske effekt. På en relativt kort periode gir gelen deg mulighet til å kvitte seg med hudfeller selv på de vanskeligste stedene, som for eksempel sidekantene på stikkontakter, sidens flater på pannen og hjørnene av munnen. Gjenoppretter skadet hud effektivt etter akne, tørker ikke eller irriterer det, det er godt påført og absorbert.

Noen vurderinger indikerer at den terapeutiske effekten av legemidlet er utilstrekkelig for alvorlige hudlidelser.

Hvordan bruke Curiosin gel riktig: instruksjoner

Curiosin er et legemiddel beregnet for ekstern bruk og har en regenererende effekt på vevet, forbedrer prosessene med mobilnæring og har antimikrobiell aktivitet.

Legemidlet brukes effektivt i dermatologi, så vel som brukt i kosmetologi, på grunn av tilstedeværelsen av hyaluronsyre i Curiozin, som er involvert i metabolisme i huden.

Klinisk farmakologisk gruppe

Legemidlet for behandling av akne.

Salgsbetingelser for apotek

Det er utgitt på resept.

Hvor mye koster Curiosin gel? Gjennomsnittlig pris på apotek er på nivået av 600 rubler.

Frigi form og sammensetning

Dette produktet er beregnet for ekstern bruk. Den kommer i flere former:

 1. Solution. Væske har som regel ingen uttalt farge og lukt. Ganske viskøs. Finnes i flasker med dispensere. Pakningsvolum - 10 milliliter.
 2. Gel. Som i forrige tilfelle har den ingen uttalt lukt og farge. Middels tetthet og viskositet. Finnes i aluminiumsemballasje. Volumet av hver er 15 gram.

Den viktigste aktive ingrediens er sinkhyaluronat, 1 g av gelen inneholder 1,03 mg av den aktive bestanddelen. Hvis stoffet leveres i form av en oppløsning, er dosen av den aktive ingrediens litt høyere og beløper seg til - 2,05 mg per 1 ml.

Gensens sammensetning er supplert med følgende hjelpestoffer, slik at den farmasøytiske effekten på huden er mer effektiv og langvarig:

 • sinkklorid - 5 mg;
 • kaliumsorbat - 15 mg;
 • natriumhydroksid - 30 mg;
 • karbomer - 150 mg;
 • vann til injeksjon opptil 15 g

Hvis vi snakker om løsningen Kuriozin, så er det i rollen som ekstra komponenter:

 • kaliumsorbat - 15 mg;
 • sorbitol;
 • renset vann til injeksjon.

Farmakologisk virkning

Curiosin er et stoff som forbedrer vevregenerering og har en antimikrobiell effekt på kroppen. Hyaluronsyre etter penetrasjon i kroppen kombinerer med vannmolekyler, danner en ekstracellulær matrise. Det fyller det manglende epitelvevet, og derved øker transporten av kjemikalier og lokal immunitet. Sammenliknet med natriumoppløsning har hyaluronat en bakteriostatisk effekt på en bred gruppe patogene mikroorganismer siden sink hemmer lipasesyntese.

Løsningen er i stand til å trenge inn i de basale lagene i huden og stimulere strømmen av næringsstoffer til det behandlede området på molekylært nivå. Ved hjelp av væskeformen av stoffet, er det mulig å utføre rehabilitering av infiserte sår. Med denne metoden for bruk av midlene oppstår en mer aktiv stimulering av pasientens immunsystem, hvilket fører til en forbedret produksjon av granulocytter og makrofager.

Indikasjoner for bruk

I følge instruksjonene er indikasjonen for bruk av stoffet tilstedeværelsen av akne. Curiosin er foreskrevet for behandling av mild til moderat akne, for behandling av komedoner, papiller og pustulær akne. Dette er den offisielle versjonen av bruken av stoffet.

Som et alternativ anbefaler kosmetologer å bruke Curiosin for ansiktet mot rynker. Siden stoffet er trygt, giftfritt og ikke inneholder stoffer som er skadelige for kroppen, anser mange eksperter bruken av gelen for kosmetiske formål berettiget.

Kontra

Legemidlet har visse kontraindikasjoner:

 • graviditet;
 • amming periode;
 • overfølsomhet overfor stoffet.

Bruk under graviditet og amming

I lys av mangelen på klinisk erfaring med bruk av gelen blant forventede mødre og uprøvd sikkerhet av den viktigste aktive ingrediensen i føtal utvikling, er kuriozin gelbehandling ikke indisert for gravide kvinner.

Det er ikke kjent om sinkhyaluronat utskilles i morsmelk, så bruk av stoffet under amming anbefales ikke. Hvis terapi er nødvendig, bør en kvinne vurdere å stoppe laktasjon.

Dosering og metode for bruk

Bruksanvisningene viser: Curiosin i form av en gel etter en forutgående rensing av huden påføres to ganger daglig med et tynt lag til de berørte områdene. Innen noen få minutter er stoffet absorbert, det er ikke nødvendig med bruk av dressinger.

Varigheten av Curiosin bruk bestemmes av sykdommens form og alvorlighetsgrad.

Instruksjoner for løsning

Løsningen påføres skadet hud en gang daglig, maksimal dose er 1 dråpe / cm².

Sårets overflate skal forvaskes med saltvann eller om nødvendig 3% hydrogenperoksidoppløsning. Løsningen påføres på en gassduk eller en bandasje i tilstrekkelig mengde for å jevn fukte hele såroverflaten uten å overskride den maksimale tillatte dosen. Impregnert i Kuriosins løsning med en steril bandasje eller gasbind, dekker såret. For tungt gråtende sår, kan stoffet påføres to ganger om dagen.

Bivirkninger

I begynnelsen av behandlingen kan det oppstå en svak brennende følelse, som gradvis forsvinner.

I svært sjeldne tilfeller, på tilstøtende hudområder etter påføring av stoffet, kan allergiske reaksjoner utvikles i form av irritasjon og kontaktdermatitt.

Curiosin gelform når den påføres på tørr hud, kan føre til tetthet.

overdose

Tilfeller av overdoseringsmetoder til dags dato har ennå ikke blitt fastslått. Dette lar deg vurdere stoffet trygt når det brukes riktig.

Spesielle instruksjoner

Legemidlet forårsaker ikke lysfølsomhet, pletter ikke huden og undertøyet.

Drug interaksjon

Legemidlet anbefales å kombineres med kremer og tonika som inneholder alkohol, da dette kan føre til overdreven tørking av huden og økt sebumsekresjon, noe som vil provosere nye lesjoner.

Curiosin gel anbefales ikke å bli kombinert med sinksalve, da det vil føre til økt hudtørhet og øke risikoen for bivirkninger.

anmeldelser

Vi plukket opp noen vurderinger av kvinner som brukte Curiosin gel:

 1. Svetlana. Stor gel! Jeg ble tømt av en gynekolog (det var noen sår, sår på intime steder, selvfølgelig, jeg bestod test for infeksjoner (alt ble utelukket). Jeg var overrasket over å lese instruksjonene om at gelen for akneproblemer trodde at legen hadde galt! Healer øyeblikkelig sår!
 2. Dasha. Jeg ble fortalt at kurozin skulle brukes av et kurs, og ble foreskrevet i et par med solantra. Jeg kunne ikke få hennes behandling, hun brenner utålelig, hun ble behandlet med en curiosin. Det hjalp i ca 3 uker, men jeg brukte det fortsatt over natten for forebygging. Effekten var nok i omtrent et år, nylig etter at prsotudy acne igjen klatret. Men jeg tror dette er et godt resultat.
 3. Elena. Etter at jeg hadde problemer med magen min, begynte huden på ansiktet mitt og andre deler av kroppen min å akne. På apoteket ble jeg rådet til å kjøpe gel Kuriozin. Jeg brukte stoffet lokalt. Sett det på tidligere rengjort hud. Ett gelrør var nok i en måned. Nye utslett i løpet av denne tiden viste seg ikke, men de gamle forsvant ikke.
 4. Olga. Nylig snublet jeg på Internett på laudatory vurderinger om gel Kuriozin, og at det hjelper å bli kvitt rynker. Jeg bestemte meg for å prøve, ettersom huden nylig har blitt ganske tørr, kjedelig og sløv. Jeg kjøpte stoffet på apoteket, det koster anstendig, jeg måtte betale nesten 500 rubler, noe som er et veldig seriøst beløp for meg. Som et resultat, kunne hun ikke bruke det, etter at den første applikasjonen startet, begynte huden å bli rød, hovent, kløe og kløe. Så dette er ikke en panacea i det hele tatt, for noen dette stoffet er egnet, men for noen er det ikke.

analoger

Det er ingen analoger i direkte forstand, med samme aktive substans, i Kuriozin. Det er narkotika som brukes til de samme dermatologiske sykdommene, oftere - dette er behandling av akne og post-akne:

 • Klenzit-S, pris 550 p., Inneholder et antibiotikum, er vanedannende,
 • Skinoren gel, pris fra 500 r.,
 • Azelik, pris fra 300 r.,
 • Aknekutan, pris 1500 p.,
 • Effezel, fra 980 til 1250 r.,
 • Azogel, pris fra 390 til 680 s.

Før du bruker analoger, kontakt legen din.

Lagringsforhold og holdbarhet

For å redde stoffet, bør det være i et tett hvirvlerør på et kjølig, mørkt sted utilgjengelig for små barn. Holdbarheten av legemidlet er 24 måneder.

Ikke bruk utgåtte midler. Ikke varme eller fryse gelen.

Curiosin gel: bruksanvisning

struktur

Aktiv ingrediens: 1 g gel inneholder 1,027 mg sinkhyaluronat (tilsvarende 1,00 mg natriumhyaluronat og 0,33 mg sinkklorid).

Hjelpestoffer: kaliumsorbat, natriumhydroksid, karbomer, vann til injeksjon.

beskrivelse

Farmakologisk aktivitet

Indikasjoner for bruk

Gel Curiosin er ment for lokal behandling av akne fra mild til moderat alvorlighetsgrad, til ekstern bruk.

Dette stoffet reduserer akne og betennelse.

I tillegg til de to hovedetiologiske faktorene for utviklingen av akne (spredning av vev av talgkjertlene og hyperkeratose av deres ekskretjonskanaler), er biologisk aktive stoffer produsert under påvirkning av bakteriene Propionibacterium acnes av stor betydning. Dette reduserer mengden hyaluronsyre i det berørte vevet. Kompensasjon av økt vevsbehov for hyaluronsyre oppnås ved bruk av Curiosin-gelen. Hyaluronsyre er en naturlig polymer av mucopolysakkarid typen, et viktig element i den ekstracellulære matrisen av bindevev. Samspillet med andre molekyler og celler på grunn av de fysisk-kjemiske egenskapene gjør hyaluronsyre nødvendige komponenter av mange biologiske prosesser. Hyaluronsyre danner en dispersjonsmatrise med vannmolekyler og bidrar til å opprettholde hudton og elastisitet. Sammen med andre molekyler av proteoglykaner stabiliserer hyaluronsyre den intercellulære substansen i bindevevet.

Sink hemmer lipaseaktivitet

Kontra

- I tilfelle av en allergisk reaksjon (overfølsomhet) til den aktive ingrediensen eller en hvilken som helst komponent av Curiosin-gelen.

Graviditet og amming

Rådfør deg med legen din før du bruker medisiner.

Data om bruk av gel Curiosin under graviditet og under amming er ikke tilgjengelig.

Dosering og administrasjon

Bruk alltid Curiosin gel som anbefalt av legen din. Kontakt lege eller apotek dersom du er i tvil.

Påfør Curiosin gel to ganger om dagen til et grundig rengjort hudområde med et tynt lag, til legen din foretar andre anbefalinger. Gelen absorberes fra overflaten av huden i løpet av noen få minutter, så det er ikke nødvendig å påføre et bandasje på det behandlede hudområdet.

Gel Curiosin har ikke fotosensibiliserende egenskaper, flekker ikke hud og undertøy.

Bivirkninger

Som andre legemidler kan gel Curiosin forårsake uønskede reaksjoner, selv om de ikke blir observert hos alle pasienter.

Ved begynnelsen av behandlingen kan det være en liten brennende følelse eller rødhet, som gradvis forsvinner alene ettersom behandlingen fortsetter. Hvis du har en tørr hudtype, er det en følelse av "tetthet".

Basert på data fra kliniske studier er forekomsten av bivirkninger som følger:

Ofte (forekommer hos 1 av 10 personer eller færre): Brennende følelse.

Overfølsomhetsreaksjoner kan utvikles på et hvilket som helst legemiddel. I tilfelle kløe og rødhet i huden, ledsaget av peeling, bør du konsultere legen din.

Hvis noen bivirkning blir alvorlig eller du merker et uønsket fenomen som ikke er oppført i merknaden, vennligst informer legen din eller apoteket.

overdose

Interaksjon med andre legemidler

Fortell legen din eller apoteket om eventuelle medisiner tatt i den siste tiden eller i øyeblikket, inkludert over-the-counter-rusmidler.

Ingen interaksjoner med andre legemidler og andre former for interaksjoner ble notert.

Programfunksjoner

Kjøretøystyring og andre mekanismer

Gel Kuriozin påvirker ikke evnen til å kjøre biler og andre mekanismer.

Sikkerhets forholdsregler

Utgivelsesskjema

Lagringsforhold

Oppbevares ved temperatur fra + 15 ° С til + 30 ° С.

Gel Kuriozin: instruksjoner for bruk og omtaler

Utseendet til ulike huddefekter kan redusere den normale levetiden til enhver person, spesielt den kvinnelige halvdelen.

Svært ofte er lokal terapi foreskrevet for behandling av huddefekter, for hvilke det er et stort antall medikamenter, men hver behandling krever omhyggelig kjennskap til instruksjonene og legenes resept.

Disse legemidlene bør inkludere gel Curiosin-instruksjoner for bruk, som er festet til pakken.

Curiosin gel

Legemiddel til lokal anvendelse Curiosin gel har antimikrobielle og antibakterielle egenskaper, som har en rask handling som tar sikte på å eliminere inflammatoriske formasjoner og hudlesjoner.

Takket være de aktive komponentene som raskt trenger inn i vevet, er det en aktivering av cellens naturlige funksjoner for å gjenopprette. På grunn av sine kvaliteter, har eliminering av ar og effekter av akne, som ofte manifesteres i form av blemmer og hudpigmentering, fått mye popularitet.

Helium tekstur av stoffet bidrar til å enkelt distribuere stoffet på huden. Gelen trenger raskt inn i huden og etterlater ingen merker på ting, slik at den kan brukes når som helst.

Sammensetningen og beskrivelsen av frigjøringsformen

Legemiddel er tilgjengelig i følgende former:

 • Gjennomsiktig gel - til lokal applikasjon, i et aluminiumrør 15 gr., Som er pakket i en pappkasse;
 • Løsningen er en gjennomsiktig farge for antibakteriell behandling av huden, tilgjengelig i 10 ml hetteglass.

Sammensetningen av gel Curiosin har følgende komponenter:

 • Sink hyaluronat;
 • Natrium hyaluronat;
 • Sinkklorid;
 • Kalium sorbat;
 • Natriumhydroksyd;
 • Renset vann.

Akne eller akne ødelegger livet til mange. Som regel selvmiljøer folk, kjøper dyre annonserte kremer. Men etter å ha brukt dem, kommer akne tilbake i et enda større antall, og arr står på ansiktet.

Jeg anbefaler punktkrem til pasientene mine, da det regulerer funksjonen av talgkjertlene, og forhindrer forekomsten av akne. Det påvirker roten til problemet, renser forsiktig huden og "polerer" den, eliminerer ikke bare akne, men også spor av det!

Medisinske egenskaper

Bruken av Curiosin gel er rettet mot å oppnå følgende medisinske egenskaper:

 • Komponentene som utgjør gelen bidrar til fylling av rynker, og brukes ofte av kvinner i prosessene for hudforyngelse;
 • Tilstedeværelsen av sinkklorid i midlet har en antibakteriell og tørkende effekt på epidermis;
 • Gelen reduserer frigivelsen av subkutan fett og forbedrer utseende av epidermis;
 • Natriumhyaluronat som er en del av sammensetningen bidrar til bevaring av fuktighet i cellene i epidermis og akselererer regenerering av skadede vev.

Indikasjoner for bruk

Spesiell gel Kuriozin utnevnt til følgende situasjoner:

 • Akne behandling;
 • Rengjøring av svarte prikker;
 • Behandling av akne vulgaris;
 • Hormonale forstyrrelser, manifestert av ubehagelige symptomer på huden;
 • Adolescent epidermal defekter;
 • Behandling av komedoner;
 • Papule-pustulær formasjon;
 • acne;
 • Behandling av formasjoner forårsaket av virale lesjoner av epidermis.

Måter å bruke stoffet

Når du bruker Curiosin-gelen, bør følgende programfunksjoner observeres:

 • Å rengjøre ansiktet fra urenheter og sminke;
 • Påfør et tynt lag med gel med lette bevegelser;
 • La til helt absorberes;
 • Noen timer etter søknaden skal ikke gå ut.

Avhengig av kompleksiteten av epidermislesjonen, anbefales det å holde seg til følgende doser:

 • Med en liten lesjon påføres gelen flere ganger om dagen i 14 dager;
 • I tilfelle av purulente formasjoner med store størrelser påføres gelen med et tykt lag, festet med bandasje eller med gips, bruken av bruk fra 5 til 10 dager er avhengig av sykdommen;
 • For dypere inntrengning anbefales det at huden tilberedes med hydrogenperoksid. Etter det ble det en gang påført gel på huden og drevet inn med en patting bevegelse inn i epidermisene. Varigheten av søknaden avhenger av type sykdom og er tildelt hver person individuelt.

Bruk stoffet skal være i henhold til instruksjonene, ikke overskride tillatt dose.

Bruk med vannkopper

Curiosin gel anbefales å brukes til behandling av kyllingkopper, når infeksjonen begynner å redusere progresjonsnivået.

Aktive komponenter akselererer prosessen med å gjenopprette epidermis på steder av blærende sår, eliminere kløe.

Antibakteriell effekt reduserer risikoen for infeksjon, reduserer sannsynligheten for flekker og arr fra kyllingpokker.

Det er nødvendig å påføre gelen på følgende måte:

 • Huden må rengjøres av ulike former for forurensning og narkotika;
 • Påfør gelen Curiosin peker på stedet x hudutslett;
 • Gelen påføres to ganger om dagen;
 • Søknadsvarighet er to uker.

Curiosin gel anbefales ikke til behandling av blister som inneholder en klar væske. Behandlingen bør bare begynne etter anbefaling fra legen.

Brukes til brannskader

Ved brennskader som ikke går over lang tid, anbefales det å bruke legemidlet Curiosin.

Virkningen av stoffet er rettet mot å akselerere regenerering av hudceller, som et resultat av hvilken brenningen elimineres.

Brukt gel to ganger om dagen i 7 dager.

For mer synlige resultater anbefales det å bruke Curiosin-løsningen, som anbefales å brukes i henhold til følgende algoritme:

 • Fjern forurensning fra brennoverflaten;
 • Gelen gjelder på gasskåret, festes på skader;
 • Varighet på søknaden er ikke mer enn 7 dager.

Bruk med demodikose

Manifestasjonen av demodikose på kroppen er et ganske ubehagelig og vanskelig problem å behandle.

For å eliminere symptomene, er en spesiell kompleks terapi foreskrevet, der Curiosin gel er foreskrevet.

Først av alt, blir sykdommen eliminert av spesielle stoffer som reduserer spredning av subkutan tikk, bidrar til dens død.

Curiosin påvirker inflammatorisk foci på epidermis, og produserer en antibakteriell effekt.

Zinkhyaluronat fremmer rask restaurering av epidermis og reduserer faren for farging og pigmentering.

Metode for bruk:

 • Rengjør huden grundig med et antibakterielt vaskemiddel;
 • Påfør et tynt lag i stedet for å slå ned og forsiktig hamre inn med en patting bevegelse;
 • Bruk en gang om dagen om morgenen;
 • Varigheten av søknaden til fullstendig forsvinning av symptomer.

Bruk under graviditet og amming

Formålet med Curiosin gel under fødsel og amming har følgende egenskaper:

 • Ikke tillatt å bruke Curiosin i første og tredje trimester av graviditet;
 • I andre trimester, bruk Kuriozin er nødvendig bare etter anbefaling av en spesialist og i akutte tilfeller. Siden gel har et høyt inntrengningsnivå i vevet og kan påvirke fostrets utvikling negativt;
 • Under amming er bruk av Kuriozin gel forbudt. Ved bruk av stoffet anbefales det å stoppe fôring og overføre barnet til kunstig ernæring.

Bruk til barn

Bruk av gel Kuriozin anbefales å produsere først etter at barnet når 12 år. Kurset og doseringen er foreskrevet individuelt av den behandlende legen.

Hvis det oppstår symptomer på en allergisk reaksjon hos et barn, anbefales det å stoppe behandlingen.

Historier av våre lesere!
"Jeg har akne som en tenåring. Jeg prøvde mange rettsmidler, men de gav alle en midlertidig effekt. En venn rådet meg til å prøve en punktkrem. Jeg var fornøyd med resultatet etter en uke i bruk.

Ansiktet mitt begynte å bli hvitt og røde flekker begynte å falle, mens det ikke var noen arr igjen. Etter en måned med bruk ble huden myk og glatt! Jeg anbefaler "

Curiosin Wrinkle Gel

Bruken av Curiosin gel i kosmetikk for å eliminere rynker bidrar til å oppnå følgende resultater:

 • Forbedrer hudtilstanden, eliminerer aldersrelaterte forandringer i form av alder flekker og hudsløvhet;
 • Fyller etterligner rynker
 • Raskt absorbert, kan brukes under sminke.

Den aktive ingrediensen som eliminerer utseendet på rynker er sinkhyaluronat. Som mætter epidermis med gunstige komponenter og gjenoppretter hudens elastisitet.

Om nødvendig kan du kombinere med fuktighetskrem og bruke som base for sminke. Det bemerkes at når du bruker denne gelen, gir det raske utseendet av resultatene nesten umiddelbart etter påføring.

Ytterligere anbefalinger og funksjoner

For å få et mer synlig resultat fra bruk av gel, anbefaler Kuriozin-eksperter å følge følgende anbefalinger for bruk:

 • For å bevare ungdommelig hud anbefales det å legge Curiosin gel til hjemmelagde masker;
 • Før du påfører gelen, anbefales det å rengjøre huden med en skrubbe, men denne metoden påføres huden der det ikke er åpne sår og betennelser i huden.
 • For å oppnå resultater, bør du regelmessig bruke gelen og fullføre et fullstendig brukskurs for stoffet;
 • I løpet av de første dagene med å eliminere akne, kan det oppstå en forverring av symptomer, dette er normalt og krever ikke at behandlingen med Curiosin gel avbrytes.
 • Under behandling av akne bør kamme og klemmeformasjoner utelukkes;
 • Etter at pakken er åpnet med gelen, holdes stoffets legemiddelegenskaper i minst 3 måneder.
 • Pass på å først søke på epidermis, du må utføre en ikke-individuell reaksjonstest;
 • For et raskt resultat anbefales det å øke inntaket av rent, ikke-karbonert vann, som har en positiv effekt på huden, samtidig som det eliminerer betennelse og akne.
 • Etter påføring må gelen ikke være lang tid under solen, inkludert bruk av garvemuligheter som er forbudt.

Trøtt av dermatitt?

Peeling av huden, utslett, kløe, sår og blemmer, sprekker er alle ubehagelige symptomer på dermatitt.

Uten behandling, sykdommen utvikler seg, blir hudområdet påvirket av utslett økende.

Våre lesere anbefaler at du bruker den nyeste løsningen - HELSE-kremvoks med biegift.

Den har følgende egenskaper:

 • Eliminerer kløe etter første bruk.
 • Gjenoppretter, myker og fukter huden.
 • Eliminerer hudutslett og peeling etter 3-5 dager
 • Etter 19-21 dager eliminerer helt plakk og spor av dem
 • Forhindrer utseendet på nye plaketter og en økning i deres område

Kontra

Kuriosin gel er forbudt å bruke i følgende situasjoner:

 • Individuell intoleranse mot komponentene i stoffet;
 • Barns alder opp til 12 år;
 • Graviditet og amming;
 • Åpne sår på overflaten av epidermis;
 • Tilstedeværelsen av allergisk hudutslett;
 • Høy hudfølsomhet.

I tilfelle kontakt med slimete øyne, er det nødvendig å vaske synlighetene med rikelig med rennende vann.

Bivirkninger

Det medisinske stoffet kan forårsake noen bivirkninger:

 • Brennende følelse;
 • rødhet;
 • Hevelse av epidermis;
 • Økende symptomer på sykdommen;
 • Manifestasjonen av et rødt utslett;
 • Stramming av huden

For situasjoner der bivirkningen ikke forsvinner alene etter kort tid, er det nødvendig å slutte å bruke gelen.

overdose

Med riktig bruk av gelen ble kuriosin ikke observert overdose.

Kosmetologer hevder imidlertid at pasienten kan føle svimmelhet og kvalme, samt observere hevelsen av epidermis med en uavhengig økning i doseringen av stoffet.

Interaksjon og inkompatibilitet med andre rusmidler

Narkotika gel brukes ikke med følgende typer legemidler:

 • Midler som øker tørrhet i huden
 • Har en lignende sammensetning av aktive ingredienser;
 • Alkaliske preparater.

I andre tilfeller er det tillatt å bruke gelen i den komplekse behandlingen som er foreskrevet av den tilstede spesialisten.

Lagringsforhold

Du kan kjøpe gel Kuriozin i apotekets kiosk uten å gi resept. Holdbarheten til Curiosin gel er ikke mer enn 2 år fra datoen som er angitt på pakken.

Det er forbudt å fryse gel Kuriozin, etter tining av stoffet mister de nyttige egenskaper.

Kostnad for

Kostnaden for Curiosin gel i et apotek er i gjennomsnitt 550 rubler for et 15 gram rør.

analoger

Om nødvendig kan du bruke følgende analoger av stoffet:

 • Dermatiks gel - medisinsk substans av heliumformen, som ikke inneholder nesten lukt. Effektivt brukt til å eliminere akne og spor etter eliminering av huddefekter. Det anbefales å bruke som et ekstra verktøy for å øke de naturlige prosessene for cellegenerering av epidermis. Gjennomsnittlig pris er 1100 rubler;
 • Skinoren - de aktive ingrediensene i stoffet produserer en antibakteriell effekt på epidermis, reduserer betennelse. Egenskapen til stoffet for å trenge inn i de dype lagene av vev gjør det mulig å redusere utviklingen av bakterier og forhindre deres sekundære utseende. Legemidlet akselererer celleregenerering etter skade. Pris 480 rubler;
 • Regicin - et stoff har en antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt på epidermis. Eliminerer hudens inflammatoriske defekter, reduserer dannelsen av mimic rynker. Kostnaden for 240 rubler;
 • Akne Stopp - Krem er designet for å effektivt bekjempe hudfeil, inkludert akne, reduserer risikoen for flekker og pigmentering på huden. Prisen er 120 rubler;
 • Klenzit C er mye brukt for ulike typer huddefekter, som manifesterer seg som inflammatorisk type formasjoner og subkutan akne. Prisen i gjennomsnitt varierer opptil 500 rubler.

Kuriozin

Beskrivelse fra 4. juli 2014

 • Latinsk navn: Curiosin
 • ATX-kode: D10AX
 • Aktiv ingrediens: Zinkhyaluronat (Zinci hyaluronas)
 • Produsent: Gideon Richter RUS (Russland)

struktur

Massedelen av den viktigste aktive komponenten av sinkhyaluronatpreparatet er indikert på 1 gram gel - 1.027 mg / g.

Hvis stoffet leveres i form av en oppløsning, er dosen av den aktive ingrediens litt høyere og beløper seg til - 2,05 mg per 1 ml.

Gensens sammensetning er supplert med følgende hjelpestoffer, slik at den farmasøytiske effekten på huden er mer effektiv og langvarig:

 • sinkklorid - 5 mg;
 • kaliumsorbat - 15 mg;
 • natriumhydroksid - 30 mg;
 • karbomer - 150 mg;
 • vann til injeksjon opptil 15 g

Hvis vi snakker om løsningen Kuriozin, så er det i rollen som ekstra komponenter:

 • kaliumsorbat - 15 mg;
 • sorbitol;
 • renset vann til injeksjon.

Utgivelsesskjema

På apotekshyllene kan legemiddelproduktet Curiosin presenteres i to variasjoner:

 • Gel for ekstern bruk med en konsentrasjon av aktiv ingrediens på 0,103%. Legg linimentet i et aluminiumrør med en hvit spiss (PE), utstyrt med en perforeringsspiss. Hullet er i tillegg beskyttet av en tynn membran. Kommer i en eske.
 • Løsningen som brukes til å vaske sårdefekter og dyp påvirkning på huden.

Farmakologisk aktivitet

For å forstå hvordan stoffet har terapeutiske effekter i behandlingen av akne, bør man først forstå de patogenetiske faktorene i utviklingen av huddefekter. Først av alt er den etiologiske komponenten av utviklingen av akne hyperplasi av sebaceous kjertelen på bakgrunn av hyperkeratose av ekskresjonskanalen. Således produserer folliklene en hemmelighet som ikke er i stand til å skille seg ut i det ytre miljøet, som manifesterer seg i form av hevelse og lokal betennelse i kjertelen. Også av stor betydning er mikroorganismer Propionibacterium acnes. De produserer biologisk aktive stoffer som har en negativ effekt på kanalene til produserende elementer og deres omkringliggende strukturer.

Som et resultat av de ovennevnte patofysiologiske endringene, er konsentrasjonen av hyaluronsyre i integumentet som omgir kjertelen, betydelig redusert. Dette er en naturlig polymer, mucopolysakkarid i sin kjemiske struktur, som er et viktig strukturelt element i bindevev. På grunn av den kjemisk-fysiske interaksjonen, danner syre en dispersjonsmatrise som støtter overflaten og dyp hudintegumentets tone og elastisitet. Også, hyaluronisk polymer interagerer med proteoglykaner, stabilisering av hovedintercellulære substansen av bindevev.

Zinkhyaluronat eliminerer mangelen på den angitte syren i det behandlede området av huden. Dette bidrar til reproduksjon av det naturlige (som det naturlige i kjemiske komponenter) som støtter rammen for celler. Syren erstatter således defekten av vevet, og danner grunnlaget for videre utvikling. Hyaluronat øker også aktiviteten til granulocytter og makrofager, det vil si stimulerer det naturlige beskyttelsesmidler mot invasjon av mikroorganismer (antiseptisk effekt av legemidlet). Zinkioner har i sin tur en antibakteriell effekt, spesielt rettet mot Propionibacterium acnes. Som svar på eliminering av skadelig mikroflora reduseres alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen, noe som gunstig påvirker behandlingen av akne.

Man bør ikke glemme at hyaluronsyre øker det proliferative stadiet av fibroblastutvikling. Dvs. det aktiverer hovedlinken i syntesen av nytt bindevev, hvoretter angiogenese utvikler, som gir de nylig reproduserte hudområdene med aktiv tilførsel av arterielt blod og nyttige næringsstoffer, inkludert en ytterligere del av aktive oksygenformer. Dermed regenereres effekten av Curiosin.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Dessverre er de farmakokinetiske egenskapene til eksogen hyaluronsyre ikke kjent, fordi banen i bindevevet er vanskelig å spore. Det er heller ikke mulig å differensiere den eksterne strømmen fra de innebygde strukturelle elementene i bindevevet syntetisert som respons på en lesjon.

Plasmakonsentrasjonen av hyaluronsyre hos friske mennesker ligger i området 10-100 μg / l, avhengig av aktiviteten til kroppens reparative prosesser. Et økt nivå av den biologisk aktive komponenten blir notert om morgenen, men syren fjernes raskt fra blodbanen. Spaltningen i komponentdelene med lavere molekylvekt oppstår i leveren.

Halveringstiden er 2,5-5,5 minutter. Et interessant faktum er at hyaluronater praktisk talt ikke utskilles i urinen (bare 1 prosent av den aktive ingrediensen er funnet). Nyresyklusen er 320 mcg per dag.

Indikasjoner for bruk

Siden legemiddelpreparatet er tilgjengelig i flere former, varierer indikasjonene for bruk litt, fordi farmakokinetiske evner i stor grad avhenger av metoden for bruk av legemidlet, dets biotilgjengelighet og muligheten for fullstendig adsorpsjon fra integumentet.

For eksempel er gel (salve) Curiosin mer effektivt for behandling av akne (akne) av varierende alvorlighetsgrad, fordi i denne farmasøytiske formen påvirker stoffet bedre med overflateelementene i huden. Slike terapi er primært rettet mot rask eliminering av inflammatoriske manifestasjoner av akne eller papulær-pustulær utslett. På en relativt kort tid forsvinner hevelse, hevelse, rødhet i det omkringliggende vevet. Temperaturregimet av den behandlede overflate er også normalisert.

Curiosin-løsningen har derimot farmasøytiske effekter på dypere organisasjonsnivåer (kan penetrere de basale lagene av huden mer aktivt enn gel eller salve), og dermed er effekten høyere ved behandling av trofasår. Løsningen brukes også i langsom helbredelse av sår, sår og fistler, da det stimulerer tilstrømningen av næringsstoffer til huden fra innsiden. En positiv terapeutisk effekt ble også registrert under rehabilitering av infiserte defekter, fordi kroppens immunforsvar stimuleres mer effektivt, noe som bidrar til rask avhending av skadelige mikroorganismer på grunn av makrofager og granulocytter.

Bruken av gel Curiosin for rynker er ikke en absolutt indikasjon fra et medisinsk synspunkt, men kosmetologer anbefaler aktivt bruk av et farmasøytisk preparat for å glatte huden. Virkningen av stoffet bidrar virkelig til ansiktsforyngelse, forbedrer blodtilførselen til mikrovaskulaturen og mer aktiv ernæring av dermis og epidermis, noe som positivt påvirker hudens utseende. Anmeldelser av Curiosin fra rynker i spesielt vanskelige områder av ansiktets hud bekrefter de gunstige farmasøytiske effekter. Etter en relativt kort behandling, øker elastisiteten, og ansiktet ser friskere ut. Hvordan bruke gelen for å kvitte seg med ubehagelige folder, finner du i den aktuelle delen (se Dosering).

Kontra

Overfølsomhet, idiosyncrasi eller intoleranse mot en eller flere av komponentene i det farmasøytiske preparatet.

Bivirkninger

 • Hyperemi i huden (økt blodgjennomstrømning, som flekker integumentet, den karakteristiske rødheten av overflatelagene til epitelet på grunn av den nærliggende vaskulære sengen);
 • Ubehagelig brennende følelse;
 • Følelse av tetthet og tørrhet i huden;
 • Strekning av behandlet område;
 • Allergiske reaksjoner (kløe, urtikaria, angioødem i tilstøtende vev og så videre).

Instruksjoner for Kuriozin (metode og dosering)

Metoden for bruk av et farmasøytisk produkt, så vel som indikasjonene for bruk, varierer noe avhengig av formen av frigjøring av medikamentet. Så før påføring bør løsningen håndteres sårbart med en isotonisk løsning av natriumklorid eller 3% hydrogenperoksid. Dette vil tillate Curiosin å ha en mer fullstendig effekt. Løsningen påføres såret 1 eller 2 ganger per dag i henhold til individuelle indikasjoner. Hvis hudfeilen er lokalisert på brettet, og det er ikke praktisk å skylle det, kan du suge en bomulls- eller gasbindduk med en løsning og bare deretter påføre det på såret.

Gel Kuriozin, bruksanvisning:

Mekanisk forbehandling av huden er gitt (grundig vask med varmt vann). Videre påføres salve i store mengder på den berørte huden. Gjenta prosedyren to ganger om dagen. Det anbefales å utføre behandling om morgenen og om ettermiddagen når toppaktiviteten til metabolismen av hyaluronsyre er notert.

overdose

Tilfeller av overdose i klinisk praksis er ikke beskrevet.

interaksjon

Uønskede interaksjoner med narkotika fra andre grupper under komplisert terapi er imidlertid ikke registrert før de deler flere stoffer. Det anbefales å spørre legen eller en kvalifisert apotek om muligheten for samtidig bruk.

Salgsbetingelser

Den er utgitt i apotekskiosker uten reseptbelagte skjemaer.

Lagringsforhold

Legemidlet, uavhengig av form for frigjøring, skal reddes på et tørt sted utilgjengelig for små barn ved en konstant temperatur fra 17 til 30 grader Celsius. Når du åpner en flaske løsning, er det nødvendig å bruke det innen en måned, ellers vil de farmasøytiske egenskapene til de aktive komponentene forsvinne.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

En positiv egenskap av stoffet er at gelen ikke etterlater merker på klær og ikke flekker huden (forårsaker ikke, både midlertidig og permanent pigmentering av huden).

Analoger av Kuriozin

Curiosin er et noe unikt farmasøytisk produkt. Den terapeutiske effekten er rettet mot aktivering av kroppens reparative prosesser, særlig eliminering av huddefekter, men dette begrenser ikke hele det brede utvalget av bruk av stoffet. Bruken av gelen til kosmetiske formål gir virkelig positive resultater, fordi stoffet aktivt brukes til å forsiktig forandre ansiktet, og gir huden en sunn farge og den nødvendige elastisiteten. Dette er filosofens stein som de fleste alkymister, som lenge har drømt om forlengelse av ungdom, har lenge søkt.

Under graviditet og amming

Kliniske studier som ville vise seg sikkerheten ved bruk av gel- eller Curiosin-oppløsningen, ble ikke utført. Dermed bør legemidlet kun brukes under amming eller graviditet i henhold til et vitnesbyrd fra en kvalifisert spesialist og under tilsyn av medisinsk personell, slik at assistanse ble gitt i rette tid i tilfelle uønskede konsekvenser av behandling.

Anmeldelser av Kuriozin

Anmeldelser av Kuriozin for ansiktet er fulle av takknemlige anbefalinger. Medikamentet gir deg muligheten til å eliminere infeksjonen, kvitte seg med ubehagelige, noen ganger til og med desfigurerende feil med et minimum av bivirkninger.

Manifestasjoner av uønskede effekter av behandling er ekstremt sjeldne, bare med arvelig overfølsomhet overfor stoffets bestanddeler (i dette tilfellet anbefales erfarne eksperter å utføre en allergisk test før konservativ behandling startes), fordi løsningen, som liniment, bare etterlater behagelige inntrykk etter behandlingsforløpet, selv i klinisk alvorlig patologi (for eksempel kan stoffet takle dype trophic ulcus smittet med skadelig mikroflora).

Anmeldelser av Curiosin gel mot rynker bekrefter den positive kosmetiske effekten fra bruk av et farmasøytisk produkt. På kort sikt med komplisert terapi kan salven bli kvitt hudfeller selv på de vanskeligste stedene, for eksempel sidekantene til stikkontaktene, sidens overflater på pannen og hjørnene av munnen. Også kvinner er fornøyd med stoffet i deres anbefalinger, og legger til at skjønn blir mer sunn og kinnene hennes er rosa, på grunn av aktiv stimulering av blodsirkulasjonen av integumentet.

Som akne gel, tilfredsstiller stoffet det ungdommelige alderssegmentet. Å bli kvitt akne på en konservativ måte er en relativt vanskelig oppgave, da mikroorganismer stadig utvikler seg og motstand mot tradisjonelle stoffer er et alvorlig problem med medisinering i dermatologi. Curiosin lar deg også eliminere akne for en kort behandlingstid. Separat er det verdt å merke seg at huden blir elastisk, noe som gjør det lettere å ta vare på ansiktet i fremtiden.

Pris Kuriozina, hvor du kan kjøpe

Prisen på et farmasøytisk preparat er nesten ikke avhengig av form for frigjøring, i motsetning til indikasjoner eller farmakokinetiske evner. For eksempel, prisen på Kuriozin gel i Russland føder 400 rubler, og løsningen for ekstern bruk kan kjøpes for 380 rubler.

Prisen på rynkergel Kuriozin kan påvirke høyere nivåer, siden et slikt legemiddelprodukt selges hovedsakelig i skjønnhetssalonger. I Ukraina, koster kostnaden 80 hryvnia, mens akne salve kan kjøpes for 50 hryvnia.

Kuriozin

◊ Gel for ekstern bruk er fargeløs eller nesten fargeløs, gjennomsiktig, nesten luktfri.

* oppnådd i henhold til oppskrift: natriumhyaluronat - 15 mg, sinkklorid - 5 mg.

Hjelpestoffer: kaliumsorbat, natriumhydroksyd, karbomer, vann d / u.

15 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Sinkhyaluronat kombinerer de helbredende og stimulerende virkningene av sink og hyaluronsyre. Hovedkomponenten av legemidlet Curiosin, hyaluronsyre, er den viktigste komponenten av hud og bindevev, og sikrer integriteten av dets struktur, elastisitet og regenerering etter skade. Hyaluronsyre er en av de mest biologisk kompatible materialer for behandling av sår.

Sinkhyaluronat danner en ekstracellulær matrise som akselererer granulering, angiogenese og epitelisering, som et resultat av hvilken syntese og akkumulering av kollagenfibre øker. På grunn av dets antimikrobielle egenskaper forhindrer sink infeksjonens utvikling. Å være en antioksidant, forhindrer det også at frie radikaler skader den cellulære og ekstracellulære matrisen, og reduserer den negative effekten på vevregenerering.

Sinkhyaluronat akselererer helbredelsen av skadet hud ved primær eller sekundær spenning, og skaper et spesielt mikromiljø i det skadede området som et resultat av oppbevaring og levering av vann, som virker som en mekanisk og antimikrobiell barriere og danner et biokompatibelt molekylær beskyttende lag som fører til lindring av smerte i sårområdet og undertrykkelse av inflammatorisk prosess. Det hydratiserte laget av sinkhyaluronat danner et tett molekylært nettverk som fungerer som et viskoelastisk molekylfilter og forhindrer penetrering av mikroorganismer fra det ytre miljø (ved luftbårne dråper og ved kontakt). Dermed fungerer stoffet som en slags hydrert antimikrobiell dressing som holder skadet hud i fuktig tilstand, hvilket er hovedformålet med å håndtere skader på huden.

Helbredelse kan bli ledsaget av en svekkelse av arrdannelse (embryonale sår helbrede uten ardannelse på grunn av det ekstremt høye innholdet av hyaluronsyre) med restaurering av skadet hud til en praktisk sunn tilstand og utseende.

Sammenlignet med natriumhyaluronat har sinkhyaluronat en bakteriostatisk effekt på mange bakterier. Spesielt sinker sink aktivitet av lipase Propionibacterium acnes.

Utgivelsen av biologisk aktive stoffer som respons på aktiviteten til bakterier Propionibacterium acnes er en viktig faktor i tillegg til de to hovedårsakene til akneutvikling (spredning av vev i sebaceous kjertler og hyperkeratose av deres kanaler). Disse prosessene fører til en signifikant reduksjon av konsentrasjonen av hyaluronsyre i det berørte vevet. Mangelen på hyaluronsyre kan kompenseres ved lokal bruk av legemidlet Curiosin gel. Curiosin gel lindrer effektene av utvikling av komedoner, samt betennelse.

Flere Artikler Om Typer Acne