Azelik Gel er preget av bakteriostatisk aktivitet mot Propioni bakterie acne og Staphylococcus epidermidis. Det har en hemmende effekt på veksten av unormale hudceller - melanocytter. I tillegg til anti-akne handling, fjerner stoffet uønsket pigmentering, påvirker prosessen med horndannelse av epidermale celler, bedre peeling. Legemidlet tilhører antiseptisk, består av det aktive stoffet kjent som azelainsyre. Gelen er tilgjengelig i rør av 5, 15 eller 30 g. Det kan ha et annet navn - hudoren.

Legemidlet brukes til:

 • behandling av akne og ubehagelige svarte flekker;
 • åpning og rengjøring tilstoppede porene;
 • fjerne unaesthetisk glans av fet hud;
 • lindrer betennelse;
 • utjevne den humpede lindringen av huden;
 • bli kvitt postinflammatorisk pigmentering.

Som det kan sees, er han i stand til å takle flere hudproblemer.

Instruksjoner for bruk

For behandling av den første fasen av akne kan brukes som et uavhengig stoff. Det anbefales å bruke det daglig om morgenen og om kvelden i 1 - 5 måneder.

I alvorlige tilfeller er det foreskrevet i kombinasjon med andre medisiner. Du kan ikke bruke azelik akne med andre antibakterielle midler uten å konsultere en hudlege. Blanding betyr ikke bare forbedrer effekten, men svekker den, noe som fører til slike uønskede konsekvenser som en allergisk reaksjon i form av utslett eller desquamation.

Gelen påføres på et rent vasket og tørket ansikt, i et lite lag. Bevegelse - litt gni. For søknad til overflaten av hele ansiktet en liten mengde midler Dette er en annen pluss-kostnad.

Den første merkbare effekten fra søknaden blir merkbar allerede i fjerde ukes bruk.

Etter påføring på huden trengs det dypt inn i lagene.

Legemidlet utskilles gjennom nyrene, delvis i uendret form, og delvis i form av dikarboksylsyrer.

Analoger og pris

Vi har narkotika medisiner - synonymt med samme virkestoff, men iført et annet navn, er: Skinoren gel og en krem, gel og azelik Derm Gel.

Det er også medikamenter - analoger, ligner i virkningsmekanisme, og i forbindelse med én av farmakologisk undergruppe: Klenzit-C Klindes krem ​​Kuriozin, resorcinol oppløsning (alkohol).

Pris azelika i Russland ble etablert på nivået 250-300 rubler. for et rør på 30 g, som er ca 2 ganger billigere enn hudoren.

Vær forsiktig

Som alle andre medisiner har det kontraindikasjoner for bruk og kan ha bivirkninger når de brukes.

Pass på at verktøyet ikke faller inn i øynene og slimhinnene.

Azelik kan i begynnelsen av søknaden være irriterende for sensitiv hud. Dette kan uttrykkes ved brennende, peeling, kløe eller rødme. I slike tilfeller bør du prøve å bruke gelen i de første ukene av behandlingen en gang om dagen. Deretter passerer disse symptomene vanligvis.
Under behandlingen, unngå direkte sollys på huden.

Hvis du er gravid, eller ammer barnet ditt - sørg for å gå til en konsultasjon med en lege. Du bør ikke risikere helsen til babyen din. Men vanligvis kan verktøyet brukes til fremtidige moms.

Hold stoffet akkurat som alle andre medisiner borte fra barn. Ikke frys det, og ikke utsett for å varme over 25 ° C.

Noen ubestridelige fordeler og feilaktige meninger

Når du har problemer med ansiktets hud, og du starter behandling, må du ofte forlate bruken av kosmetikk. Hvis for noen det virker irrelevant, så for noen kan det bli en slags tragedie. Med Azelik trenger du ikke å ofre deg selv, da det kan brukes under kosmetikk og det vil ikke forstyrre selv med fundament.

Fra noen mennesker kan du høre oppfatningen som fra denne gelen på ansiktet rynker. Dette er en helt feil mening. Bare noen mennesker kan vise tørr hud som en bivirkning. Dette problemet er løst bare banalt - bruk av fuktighetskrem vil helt avlaste deg av det.

Noen mennesker har tvil om at denne gelen eliminerer svarte flekker. Azelic syre - klare med svarte flekker, foruten lyser ansiktets hud.

Azelik lindrer effektivt alle, selv den mest alvorlige formen for akne, og bidrar til å glemme comedos for alltid. Vær sunn og vakker. Og Azelik hjelper deg å alltid ha et perfekt utseende og perfekt hud.

Azelik for acne rette gjennomgang

Moderne medisin - Azelik gel fra akne er svært effektiv i bekjempelse av propionisk bakterie acne og epidermal stafylokokker. Aktivt hemmer reproduksjon av usunne celler i epidermis, som melanocytter. En av fordelene ved gelen er dens evne til å eliminere akne, pigmentering, selv ut hudfarge. Med regelmessig bruk av Azelik oppstår keratinisering av "døde" celler i epidermis, fortsetter eksfolieringsprosessen bedre. Gel tilhører kategorien antiseptisk. Det er laget på grunnlag av azelainsyre. På salg går i rør i 5,15,30 gram. Analogt stoff med lignende effekter - hudoren.

Azelik foreskrives av hudlege i nærvær av følgende hudfeil:

 1. Akne, akne;
 2. Store porer som er systematisk forurenset;
 3. Økt funksjon av kjertlene av fet hud, oljeaktig glans;
 4. Tilstedeværelsen av inflammatoriske områder på overflaten av huden;
 5. Ujevnhet i epidermis, tilstedeværelse av kroniske arr og uregelmessigheter;
 6. Ujevn hudfarge, synlig pigmentering.

Dermed bidrar medikamentet Azelik til å eliminere hele listen over mangler av fet hud samtidig.

Instruksjoner for bruk

Hvis aknehudsykdom bare er i utgangspunktet, kan Azelik fra comedo brukes uavhengig uten bruk av tilleggsforanstaltninger. Tradisjonelt utføres behandling to ganger om dagen i en periode fra en måned til seks måneder.

Jenta klemmer ut akne

Hvis akne og komedoner plager pasienten i flere år, blir sykdommen forsømt, lenge, da er konsultasjon med en erfaren dermatologer uunnværlig. Kun en lege vil være i stand til kompetent å anbefale med hvilke andre midler mot bakterier bruk av Azelica for akne er tillatt. Det er forbudt å foreskrive selvbehandling, da en slik tilnærming ikke bare gir de ønskede resultatene, men også skadet den syke huden. Den epidermis kan reagere med allergi, desquamation, utslett.

Legemidlet må påføres et renset ansikt. Det er nok å ta en liten del av gelen og forsiktig, spre lett over overflaten av huden. Mange som allerede brukte gel, noterer seg lønnsomheten. Ved systematisk bruk er den synlige positive effekten merkbar etter 3-4 uker. For stoffet er preget av dyp penetrasjon i epidermis. Ekskresjon skjer gjennom nyrene: Halv i uendret tilstand; til en viss grad i form av dikarboksylsyre.

Etter å ha besluttet å kjøpe Azelik Gel, anbefales det å ta hensyn til følgende faktorer i bruk:

 • Gel, som alle medisinske legemidler, har kontraindikasjoner. Han er i stand til å lede ikke bare til positive resultater, men også bivirkninger;
 • Unngå å få gelen i øynene;
 • Det regnes som normalt når huden, ved begynnelsen, reagerer med irritasjon, kløe, skalering og til og med brennende. I dette tilfellet er det tilstrekkelig å redusere anvendelsen av Azelik til en gang om dagen. Gradvis vil den negative reaksjonen passere, huden tilpasser seg;
 • Den ideelle perioden for bruk av gelen er vinterperioden på grunn av fraværet av en aktiv sol;
 • Som regel er det under graviditet og fôring gelen gyldig for bruk. Men det er bedre å konsultere med en hudlege.
 • Gel kan lagres på et kjølig sted ved en temperatur på ikke mer enn 25 grader.

Analoger av stoffet

Som noen medisiner har Azelik analoger. De inneholder samme aktive substans. Først av alt er det hudoren (krem / gel), derm gel. Det er lignende på grunnlag av stoffets påvirkning fra denne farmakologiske undergruppen: Klenzit-C, Klinds-krem, Kuriozin, oppløsning på alkohol "Resorcin".

Gel pris

Azelik koster halvparten så mye som hudoren. Markedsprisen på gelen i vårt land for et rør på 30 gram når 200-300 rubler.

Anmeldelser av stoffet Azelik acne

Legemidlet er mye brukt av forbrukere. Dens bruk gir resultater som pasientene skriver om i sine vurderinger. For å få en klar ide om effekten av Azelik gel for akne, la oss lese noen vurderinger fra tilfeldige personer fra otzovik.com:

 1. Fordeler: stoffet er effektivt, tørker forsiktig huden / Ulemper: Det er en brennende følelse, kløe.

Gelen ble foreskrevet av en skjønnhetspleie. Før Azelik oppstod "smertefull" pustulær akne i ansiktet. Etter å ha kjøpt en gel i et apotek, på råd fra en hudlege, brukte den på et rent ansikt to ganger om dagen. Effekten ble merkbar etter de første dagene av søknaden, siden stoffet aktivt tørker sår. Visuelt redusert antallet deres betydelig. En stor fordel med gelen er forholdet mellom kvalitet og absolutt lav pris. Kjøpte gelen 5 gram for 165 rubler.

 1. Fordeler: svært effektiv, lav pris / ulemper: nye kviser fremstår fortsatt, men mest sannsynlig er sammensetningen av gelen ikke designet for å forhindre nye inflammatoriske formasjoner.

Før kjøpet planla Azelika å prøve Skinoren krem, siden det ble aktivt annonsert på fjernsyn. Men å ha lært om kostnaden av krem ​​(750 rubler) bestemte seg for at det var verdt å lete etter et stoff - en analog. Nå søker jeg Azelik i tre måneder. Når du påfører gelen om morgenen, forblir huden sløv hele dagen. Tørker, men ikke mye. Rør i 30 gram varer i 1 måned. Overflaten på huden er virkelig renset.

 1. Fordeler: hjelper fra alder flekker / ulemper: det er kontraindikasjoner.

Legemidlet ble foreskrevet av en hudlege. Legg merke til effekten etter den første bruksdagen. Azelik hjelper fra flekker. Periodisk er det en liten prikkende, prikkende, men det kan ikke hevdes at huden er sterkt tørket, rødt. Etter påføring i flere uker ble det funnet at overflaten av huden gradvis flatet ut. Det ble konkludert med at det er verdt å lytte til anbefalingene fra legene, og ikke kjøpe på apoteket alt som er annonsert på TV (i dette tilfellet er det hudoren).

Girl postakne

 1. Fordeler: Azelik er effektiv mot pigmentering, betennelse, perfekt matter og hvitner huden / Cons: tørker huden, kan forårsake irritasjon, det er mulig at ikke alle kan bruke den.

Huden er ikke utsatt for høyt fett, men noen ganger forekommer akneutslett. Apoteket rådde Azelik istedenfor den høyt vurderte Skinoren. Rør i 5 gram kjøpt for 160 rubler. Stiplet på en stiplet måte, bare på de berørte områdene. Kopierer med pigmentering. Små purulente pimples er allerede neste dag. Det virker som fortært raskt. Konklusjon: Det hjelper egentlig, men for å ikke overdrive huden, bør den påføres forsiktig, følg den anvendte mengden.

 1. Fordeler: Azelik er en billig analog Skinoren, gjør huden matt, for fet hud - en ekte frelse / Ulemper: Det er en følelse at huden etter langvarig bruk er tørket.

Før man kjøpte Azelik, ble det forsøkt mange bleking- og mattingpreparater. Først ble Skinoren krem ​​anbefalt, men det var så dyrt at jeg ikke ville kjøpe det. Tross alt, ikke det faktum at det passer. En måned senere, etter å ha besluttet at jeg fortsatt måtte kjøpe den, dro jeg til apoteket. Apoteket ga en utmerket ekvivalent - Azelik. Jeg har aldri angret at jeg kjøpte denne gelen.

Dermed bekrefter bruken av gel i praksis at stoffet virkelig håndterer de vanligste problemene med fet hud, har en gunstig effekt, ikke bare når det gjelder gjenoppretting, men også godt hvitt, forandrer skjønnheten, utjevner uregelmessigheter. Nå, med Azelik-gel, har kvinner med fet hud også muligheten til å være vakker til tross for de særegne i utseendet deres.

Vi anbefaler å se en interessant video: Hvordan kurere huden fra akne

Hjelper Azelik å bli kvitt akne

Forrige artikkel: Aloe for akne

For å kurere akne, noen ganger må du bruke mye penger på ulike stoffer.

Dessverre har ikke alle dem en lav pris kombinert med høy effektivitet.

Ikke den billigste av dem er Azelik Gel, som bidrar til å fjerne utslett, oppløse fettpropper i porene og redusere aktiviteten til talgkjertlene, som bekreftes av positiv tilbakemelding fra eksperter og pasienter.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Men hva forklarer populariteten blant mennesker som lider av hatfulle utslett?

Legemidlet anses som et antiseptisk middel og har bakteriostatisk aktivitet mot epidermale stafylokokker og propioniske bakterier - de viktigste skyldige i akne.

Verktøyet hemmer veksten av patologiske hudceller - melanocytter.

Dette forklarer sin eksfolierende virkning, reduserer prosessen med keratinisering av epidermis og eliminere uønsket pigmentering.

Det er ganske økonomisk påført huden, og et lite rør varer i 2-4 uker daglig behandling.

Frigi form og sammensetning

Azelik gel for ekstern bruk er produsert av en innenlandsk produsent i metallrør på 5 og 30 g.

Foto: stoffet er tilgjengelig i gelform.

Legemidlet selges på apotek uten legens resept.

For første gang anbefales det å kjøpe en liten pakke for å sjekke om den passer.

 • Den aktive ingrediens er azelainsyre, som har keratolytiske og antiseptiske egenskaper.
 • I tillegg innbefatter blandingen renset vann, benzosyre, propylenglykol, dimetikon og andre hjelpekomponenter.

Narkotikaegenskaper

 • Midler av hvit farge med litt merkbar spesifikk aroma.
 • På grunn av den lette geltekstur penetrerer Azelik dypt inn i epidermis, ikke verre enn en væskeoppløsning, der den terapeutiske effekten manifesterer seg.

Foto: detaljerte instruksjoner er vedlagt preparatet

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

 • Azelik reduserer syntese av fettsyrer i overflatelagene i huden.
 • Azelaic acid hemmer veksten av bakterier, samt celler som forårsaker utseendet av pigment flekker.
 • Legemidlet har anti-akne og depigmenterende effekt.

En del av stoffet kommer inn i systemisk sirkulasjon og utskilles av nyrene uendret og i form av metabolitter.

Årsaker til akne og det mest effektive middel for akne

Fordeler med å bruke

Legg merke til følgende fordeler med gelen:

 • det lindrer betennelse, fjerner rødhet, forhindrer utvikling av patogener;
 • ødelegger bakterier, hindrer dem i å trenge gjennom overflaten av integumentet i porene;
 • Azelik løser fettete plugger, reduserer antallet svarte flekker, bremser dannelsen av hornete skalaer av epidermis;
 • nøytraliserer effekten av frie radikaler;
 • syre nivåer overflaten av huden, lyser;
 • stoffet tørker acne, normaliserer talgkjertlene.

vitnesbyrd

Azelik er designet for å eliminere hudproblemer:

Foto: Bruk av verktøyet vises i nærvær av svarte prikker

 • blackheads og svarte flekker;
 • fettpropper fast i de forstørrede porene;
 • oljeaktig skinne;
 • rosacea;
 • inflammasjon;
 • ujevn lindring, friske arr og arr;
 • pigmentering, lindrer flekker etter helbredelse eller klemming av akne.

Hvordan søke Azelik for akne

Azelik er ment for behandling av primær og moderat grad av akne.

Gelen påføres i et tynt lag, litt å gni, på de berørte områdene 2 ganger om dagen etter grundig rensing av huden. Den optimale lengden på gelstripen som kreves for behandling av hele ansiktet, er 2,5 cm. Den kan brukes til å behandle utslett på kroppen - ryggen, skuldrene, i dekkete området, på nakke og rumpe.

Men håper ikke at utvinningen vil komme raskt.

Tross alt, å bli kvitt akne er en lang prosess og ofte ledsaget av vanskeligheter.

I gjennomsnitt er behandlingsforløpet minst 2-3 måneder, og hos noen pasienter varer det i et halvt år.

Vedvarende synlig effekt oppstår innen 4 uker.

Hjelper kostholdet fra akne og hudormer? Finn ut her.

I alvorlige tilfeller kan Azelik brukes som en del av et kompleks av akneprodukter.

Ofte, for behandling av alvorlige sykdomsformer, er systemiske legemidler foreskrevet - tabletter eller injeksjoner av vitaminer, retinoider, antibiotika.

Det er strengt forbudt å bruke en annen antibakteriell salve eller krem ​​samtidig, uten samtykke fra en hudlege.

Faktisk forhøyer kombinasjonen av legemidler ikke bare effekten, men kan også forårsake uønskede reaksjoner - allergi, urticaria, tørrhet og flak.

Kontra

Du kan ikke sole deg, da azelainsyre under virkningen av ultrafiolett stråling kan forårsake pigmentering og fregner.

Azelik er kontraindisert hos personer med individuell intoleranse overfor stoffene i sammensetningen, samt i tilfelle av overfølsomhet.

For å sjekke om det ikke er allergi, bør en enkel test utføres.

For å gjøre dette, påføres en liten mengde gel på bøyningen av albuen, håndleddet eller området bak øret. Hvis det etter 20-30 minutter ikke er brennende følelse og alvorlig kløe, kan du trygt smøre ansiktet med preparatet.

Bivirkninger

I begynnelsen kan akne symptomer øke.

Akne blir mer, det blir rødhet, tørrhet, peeling. Dette er en normal hudreaksjon mot azelainsyre, som snart går.

Foto: Ved alvorlig hudirritasjon er det nødvendig å slutte å bruke produktet.

Hvis irritasjon er alvorlig, er det nødvendig å avbryte behandlingen en stund.

Etter at integumentet er gjenopprettet, kan du igjen prøve å bruke gelen 1 gang per dag før sengetid. Hvis bivirkningene dukker opp igjen, må du ta en pause igjen. Men når selv etter 3 ganger tilstanden til huden ikke forbedrer seg, passer stoffet ikke rett og slett deg.

Sikkerhets forholdsregler

Som med alle legemidler som Azelik må brukes med forsiktighet:

 • sørg for at gelen ikke kommer inn i øynene eller på slimhinnene. Hvis dette skjer, skyll straks det med rikelig med rennende vann;
 • Holdere av tørr hud er bedre å starte behandling med 1 søknad per dag. Dette vil bidra til å unngå irritasjon og flaking;
 • Ikke utsett huden for ultrafiolett stråling, noe som fører til utseendet av pigmentering og fregner.

Lagringsforhold

Hold stoffet utilgjengelig for barn ved en temperatur på ikke over 25 ° C i 2 år fra fremstillingsdatoen. Det er forbudt å fryse eller varme det.

Nyttige tips

 • Du bør ikke bli overrasket og redd hvis, etter bruk av Azelik, dukket opp en følelse av stikkende og brennende. Dette er en normal hudreaksjon, fordi den inneholder ekte syre. Ikke bruk ekstra produkter med syrer, da det er fare for alvorlige forbrenninger.
 • Det er nødvendig å kontinuerlig fukte integritene med krem, termisk vann, serum og andre omsorgsfulle kosmetikk.
 • Hovedregelen ved behandling av utslett er hygiene. To ganger om dagen må du vaske ansiktet, ta en dusj eller et bad hver kveld. Det er viktig å unngå å berøre det berørte området med hendene. Og i ansiktet er det bedre å ha et eget håndkle eller bruke engangspapirer.
 • På grunn av fravær av aktivt sollys, er Azelik best brukt i vintersesongen.

Spørsmål og svar

Siden bruken av verktøyet ofte forårsaker mange spørsmål, er følgende svarene fra spesialister til de mest populære.

Er det mulig å bruke under graviditet og amming

Azelik for akne er trygt, og instruksjonene forbyder ikke at det påføres huden selv under graviditet eller amming.

Foto: Graviditet og amming er ikke kontraindikasjoner for bruk av stoffet

Men du trenger fortsatt å konsultere med en fødselslege-gynekolog og en hudlege om muligheten for medisinsk behandling av akne.

Tross alt er gravide kvinner akne ofte forårsaket av hormonelle forandringer i kroppen. Etter fødselen, passerer de vanligvis av seg selv.

I de fleste tilfeller er en grundigere omsorg for dekslene og anvendelsen av folkemetoder (dekorerte urter, juice og plantemasse) tilstrekkelig.

Samhandler det med andre stoffer?

Azelik kan kombineres med andre anti-akne medisiner, men ikke med alle.

For eksempel er det uønsket å samtidig anvende lokale antibiotika, salisylsyre.

For å beskytte deg mot bivirkninger, bør du først rådføre deg med en hudlege.

Med alkohol

Muligheten for narkotikainteraksjon med alkohol har ikke blitt studert.

Men du bør være oppmerksom på at alkohol forverrer problemet med utslett.

Foto: Under behandlingen bør ikke drikke alkohol

Derfor er det bedre å avstå fra bruk under behandling.

Er det noen analoger

Gelen inneholder azelainsyre.

Det samme stoffet er inneholdt i analogene betyr - Skinoren, Azix derm.

Foto: Analog av stoffet

De adskiller seg bare i doseringsform, handelsnavn og pris.

Det finnes også stoffer med en annen sammensetning, men tilhører samme farmakologiske gruppe. Disse inkluderer Klenzit-S, Baziron AU, Kuriozin og andre.

Myter og fakta

 • Mange tror at når huden er dekket av utslett, kan du ikke bruke sminke. Men dette er absolutt ikke sant. Det er også nødvendig å smitte på manglene, men bare med spesielle terapeutiske midler (vannbasert concealer, concealer, løs mineralpulver). Azelik kan brukes som en base for sminke eller under solkrem.
 • En annen populær, men feilaktig oppfatning er at huden med aldring med azelainsyre gel raskt aldres og rynker vises. Ja, det kan føre til tørrhet av integumentet, noe som gjør foldene mer synlige. Men dette problemet løses lett ved hjelp av fuktighetskrem.
 • Mange tviler på at verktøyet håndterer svarte prikker. Selvfølgelig fjerner gelen dem ikke umiddelbart etter første søknad. Gradvis vil antallet forurenset porer begynne å redusere, siden stoffet forhindrer veksten av bakterier og utseendet av ny akne.

Kostnad for

Med narkotika fra akne, som inkluderer azelainsyre, og andre analoger finnes i prisjämförelsestabellen.

Bruken av azelica for akne

Utslett på huden, dessverre, er ikke et uvanlig problem. Til tross for at årsakene kan være svært forskjellige, er det et verktøy som fungerer effektivt i forskjellige tilfeller.

struktur

Cream-gel Azelik inneholder azelainsyre som en aktiv ingrediens.

I tillegg til preparatet inneholder følgende stoffer:

 • dimetikon;
 • benzoesyre;
 • makrogol cetostearat;
 • metylpyrrolidon;
 • karbomer interpolymer;
 • propylenglykol;
 • natriumhydroksyd;
 • dinatriumedetat;
 • squalan;
 • renset vann.

Utgivelsesskjema

Preparatet fremstilles i form av en gel med en spesiell lav lukt og har en lys farge. Azelik brukes utelukkende eksternt. Den selges i aluminiumsrør (5 og 30 gram), forseglet i pappemballasje.

Hvordan søke Azelik for akne

Azelik salve gel er påført med et tynt lag på tidligere renset og tørket hud to ganger om dagen.

I tilfelle når verktøyet brukes til vanlig akne, bør behandlingen være minst 30 dager. Først da blir det oppnådde resultatet merkbart. For å konsolidere effekten, er det ønskelig å fortsette å bruke produktet i flere måneder.

På paven barnet

Svært ofte lider små barn av hudutslett. Deres utseende kan skyldes ulike faktorer, som for eksempel hormonelle forandringer, blære dermatitt eller utilstrekkelig hygiene.

Den resulterende akne kan behandles på ulike måter, men eksperter anbefaler ikke å bruke Azelik for dette. Baby hud er for følsom, så reaksjonen på salvenes virkninger kan være negativ.

På baksiden

Med utseendet av akne på baksiden av et barn under tolv år, er det bedre å avstå fra å bruke stoffet. Men hvis barnet er i overgangsalder, vil Azelik gelkrem hjelpe med å bli kvitt akne.

Bruksmåten er den samme som for voksne: Påfør krem ​​på ren, tørr hud. På samme måte hjelper løsningen fra manifestasjoner av teenage akne på ansiktet.

Indikasjoner for bruk og fordelaktige egenskaper for huden

Verktøyet er vist for bruk når:

 • rosacea;
 • akne (akne vulgaris);
 • hud hyperpigmentering i strid med melanin produksjon.

Azelik løser helt mange problemer knyttet til utseendet og helsen til huden:

 • porene blir renset;
 • Antallet av patogene mikroorganismer på hudoverflaten reduseres;
 • takket være rensing av døde celler, ser huden ut friskere og renere;
 • pigment flekker og rødhet elimineres;
 • hudtekstur er flatt, glatthet vises;
 • reduserer talgproduksjonen.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

farmakodynamikk

Legemidlet virker på grunn av dets bakteriostatiske aktivitet mot Staphylococcus epidermidis og Propionibacterium acne.

Den har depigmentering og anti-akne-virkning. Reduserer dannelsen av komedoner. Hjelper med å redusere produksjonen av fettsyrer som forårsaker akne.

Det hemmer aktiviteten og veksten av unormale melanocytter (de forårsaker hyperpigmentering), ved å påvirke keratiniseringsprosessen av epidermalceller.

farmakokinetikk

Etter påføring på huden trer verktøyet inn i epidermis, og deretter inn i dermis. 3,6% av den totale dosen av legemidlet absorberes i systemisk sirkulasjon.

En del av den absorberte syren uendret utskilles av nyrene. Resten metaboliseres og kommer ut i form av dikarboksylsyrer (C5, C7) som oppstår som følge av beta-oksidasjon.

Antibiotika for akne i ansiktet. Les mer her.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Når du bruker Azelik acne gel, må du huske at det kan forårsake visse bivirkninger:

Legemidlet har ingen kontraindikasjoner bortsett fra forekomsten av individuell intoleranse overfor komponentene. For å sikre at en allergisk reaksjon på Azelik ikke forekommer, er det nødvendig å utføre en test før første bruk.

For å gjøre dette, påføres en liten mengde gel på albuebukken. Hvis noen få minutter senere er det ingen brenning, rødhet eller kløe, kan du trygt bruke stoffet på problemområdene i kroppen.

Siden Azelik kan øke hudens følsomhet overfor effekten av sollys, anbefales det å bruke en krem ​​med høy solbeskyttelsesfaktor ved behandling av akne i ansiktet. Dette vil bidra til å unngå utseendet på fregner.

Kanskje bruk av stoffet under graviditet og amming. Men før dette er det viktig å konsultere en lege.

analoger

Det er et ganske bredt spekter av aknebehandlinger med azelainsyre som en effektiv komponent. De er analoger av Azelik.

Den mest populære av disse verktøyene er Skinoren. Det er en gel som har lignende egenskaper og indikasjoner for bruk, men er forskjellig fra Azelik i sammensetning.

Med nesten samme effektivitet, varierer fondene i pris. Og sammenligningen er i favør av gel Azelik.

I tillegg til Skinoren er en rekke analoger legemidler:

 • Klenzit-C.
 • Aziks-Derm.
 • Azogel.
 • Skinoklir.
 • Azelainsyre.
 • Resorcinol.
 • Klindeks.
 • Kuriozin.
Alle disse stoffene varierer i konsentrasjonen av azelainsyre i sammensetningen og apotekets pris. For resten er de nesten identiske.

Interaksjon med andre legemidler

Sammen med Azelik er det mulig å bruke andre legemidler som har til formål å bekjempe akne.

Imidlertid bør det tas hensyn til produkter som inneholder syrer. Dette kan føre til tørrhet i huden og til og med kjemiske forbrenninger.

Hjelper det?

Basert på det store antallet positive vurderinger om verktøyet, som ikke bare ble forlatt av pasienter, men også av dermatologer, kan vi konkludere med at det er svært effektivt.

Dette fremgår også av de hyppige anbefalinger fra eksperter som anbefaler sine kunder til Azelik. Siden stoffet er tilgjengelig og trygt, er dets popularitet bare økende.

Imidlertid er det blant anmeldelsene også negative, hovedsakelig fra personer som lider av allergiske reaksjoner på gelkomponenter.

Sikkerhets forholdsregler

 1. Hvis produktet kommer i kontakt med slimhinner i øyne, munn og nese, skyll preparatet grundig med rikelig med rennende vann.
 2. Hvis du opplever bivirkninger i form av kløe og brennende, som er mulige i de første stadier av bruk av salven, bør du redusere dosen eller midlertidig avbryte behandlingen. Så snart sekundære symptomer forsvinner, kan behandlingen gjenopptas i henhold til foreskrevet dose.
 3. Siden stoffet øker lysfølsomheten i huden, er det tilrådelig å bruke det om kvelden, eller parallelt for å bruke solkrem. Denne merknaden er spesielt relevant i behandlingen i sommeren.

Nyttige tips

For å forbedre effektiviteten av krem-gel Azelik trenger å legge merke til noen få enkle tips for bruk:

 • Syren som finnes i produktet tørker ofte huden. For å unngå dette er det tilrådelig å velge en fuktighetskrem av høy kvalitet og bruke den etter behov.
 • Det er svært uønsket å trykke på akne i løpet av behandlingen med Azelic. Dette vil komplisere helbredelsesprosessen, samt øke sannsynligheten for ny akne;
 • Ikke avbryt behandlingen uten å vente på et varig resultat. Selv om de synlige problemene med huden har gått, er det tilrådelig å konsolidere effekten etter å ha fullført et ekstra behandlingsforløp;
 • For at ny akne ikke skal oppstå, og de gamle forsvinner heller, er det svært viktig å følge reglene for personlig hygiene: Fjern sminke i tid, bruk kosmetikk av høy kvalitet, tørk bare med et rent håndkle.

Video: Gjennomgang av populære rettsmidler for behandling av utslett

Kan jeg bruke under graviditet og amming

Sykepleiermødre og kvinner i posisjonen får lov til å bruke Azelik Gel, da stoffet har lavt toksisitetsnivå og systemisk biotilgjengelighet.

Ifølge resultatene fra eksperimentelle laboratorieundersøkelser har azelainsyre ikke negativ innvirkning på reproduksjonen.

Teratogene og embryotoksiske effekter ble heller ikke identifisert.

Azelik - akne gel

Azelik gel har en antimikrobiell effekt, reduserer antall betennelser, hemmer aktiviteten til talgkjertlene, og forhindrer også utseendet av pigmentflettene.

Ufullkommenhet i huden, samt fremveksten av ubehagelig akne, akne og akne blir et reelt problem for gutter og jenter. Videre kan dette problemet berøre både i ungdomsårene og i voksen alder på grunn av hormonelle forandringer i kroppen.

Mange kosmetikk er rettet mot å bekjempe dette fenomenet, men som betyr at arbeidet er et vanskelig spørsmål. Over hele verden anses azelainsyrebaserte preparater som de mest effektive for behandling av inflammatoriske lesjoner.

Azelik - sammensetning


Azelik gel er den rimeligste analogen av Skinoren salve. Ved fremstilling av det aktive stoffet - azelainsyre, som sterkt tynner og myker overflaten av epidermis. Dermed passerer de gamle cellene opp et sunt lag av hud.

Ytterligere komponenter av gelen: benzosyre, metylpyrrolidon, squalan, propylenglykol, dinatriumedetat, natriumhydroksyd, dimetikon, karbomerinterpolymer, renset vann og makrogol-cetostearat.

Azelik produseres i form av en gel for ekstern bruk, har en nesten gjennomsiktig tekstur og en liten spesifikk lukt. Legemidlet er pakket i forseglede aluminiumrør på 5 eller 30 g.

Indikasjoner for bruk

 • Forstørrede porer.
 • Acne.
 • Vanlige ål.
 • Rosacea.
 • Fet skinn.
 • Lukkede komedoner.

Kontra

Allergisk reaksjon eller overfølsomhet overfor komponentene.

Graviditet og amming

Bruk av Azelik gel er tillatt i denne perioden, siden eksperimentell testing ikke avslørte den negative effekten av azelainsyre på det kvinnelige reproduktive systemet.

Bivirkninger

I de tidlige stadier av behandling er kløe, peeling, brennende og erytem mulig, som går etter en stund.

Azelik - bruksanvisning

Azelik krem ​​brukes utelukkende eksternt. Det er nødvendig å påføre et tynt lag på en ren og tørr overflate av ansiktets hud to ganger om dagen. Behandlingsforløpet er vanligvis minst en måned.

Tips fra produsenter av gel Azelik

 • Det anbefales ikke å bruke flere produkter som har syre i det - det kan forårsake brannskader.
 • Huden må fuktes med kremer, termisk vann eller nærende geler for vasking.
 • På sommeren, på toppen av gel Azelik om sommeren må du bruke solkrem for ikke å bli brent.
 • Det viktigste i kampen mot akne er hygiene (et separat håndkle for ansiktet og rene hender).
 • Ikke klem acne under behandling, ettersom tynn hud helbreder i lang tid.

Som de sier, er anmeldelser på Azelik gel det mest populære og effektive stoffet som brukes til å behandle akne og akne.

De fleste pasienter sier at virkningen av stoffet blir merkbar 21 dager etter starten av bruk. I løpet av denne perioden er ansiktets hud synlig renset, betennelse og ytre manifestasjoner av sykdommen reduseres.

Spesialistanmeldelser

Jeg foreskriver ofte Azelik gel som min egen pasient for å kvitte seg med akne og akne. Men verktøyet er kun egnet for forståelse for denne personen bare i løpet av den andre uken av søknaden, så i begynnelsen anbefales det å kjøpe et lite rør. I løpet av behandlingen elimineres ikke bare akne, men også irritasjon, peeling, arr og røde flekker.

Mine klienter klager ofte på akne, som i varierende grad vises på ansiktet og ødelegger livet deres. I tillegg til kosmetiske prosedyrer, anbefaler jeg dem å bruke Azelik Gel, som har en demokratisk pris og passer de fleste av folkene som nærmet meg. Jeg kan si at dette stoffet er bedre å bruke i den kalde årstiden, fra eksponering for sollys, i kontakt med de aktive stoffene i gelen, kan stygge flekker og irritasjon oppstå.

Hvis vi snakker om bivirkninger, er de ekstremt sjeldne. Anmeldelser fra mine klienter snakker om fenomenene økt irritasjon eller individuell intoleranse over komponentene i stoffet. Derfor, hvis det er mistanke om uforenlighet med dette stoffet, er det derfor bedre å gjennomgå ytterligere kliniske studier.

Kundeanmeldelser

Min hud er problematisk, og reklame på TV snakker bare om Skinoren gel. Jeg trodde jeg skulle kjøpe den, men etter å ha lært prisen bestemte jeg meg for å se etter analoger. Og jeg fant det ganske raskt! Azelik ble produsert i Moskva-regionen og koster fra 350 rubler per rør. Jeg bruker det som per instruksjon, om morgenen og om kvelden, for den tredje måneden allerede. Huden på ansiktet ble mye renere og den fettete glansen forsvant. Sann, tørr gelen på huden, men ikke mye.

Jeg har aldri hatt akne, selv som en tenåring. Men etter denne vinteren ble hele mitt ansikt dekket av lukkede komedoner. Hvem vet ikke - det er usynlige hvite baller, som er en håndfull på haken, på vingen av nesen og på pannen. Det er ubrukelig å knuse dem, bare store inflammerte sårrester, og komedien forblir på plass.

Etter å ha slitt meg, kjøpte jeg Azelik gel i apotek og har brukt det de siste to månedene. I de første ukene av bruk rødmet huden merkbart, den tørket godt ut, men da passerte den. Jeg merker at fettinnholdet i huden er borte, og komedoner passerer gradvis. Jeg fortsetter å bruke gelen til fullstendig kur, jeg håper...

Emnet for akne i dag er nesten lukket for meg, men her er arrene fra dem, og det er fortsatt røde flekker. Derfor begynte jeg å kjøpe Azelik, som det er mange positive vurderinger på Internett.

Gelrøret er veldig lite, men økonomisk. Lagen lukter som medisin er ikke veldig hyggelig, men tålelig. Fargen på suspensjonen er hvit, konsistensen er som den av en krem, men den etterlater flekker når den påføres, og du må rengjøre dem med en bomullspute. Ja, selv gelen er veldig lett å klemme ut, så du må bruke den nøye.

Hvis vi snakker om søknaden, brukte jeg det slik:

 • Vasket etter søvn, legg krem ​​og gnidd i en sirkelbevegelse. Til å begynne med stank han litt, men det gikk fort.
 • Etter 20 minutter slettet hun flekkene med en tørr bomullspute og satte på fundamentet.
 • På kvelden, det samme, bare skilsmisse ikke gjorde rent, puten ikke flekker.

Jeg likte effekten og etter to måneders bruk sluttet jeg å bruke gelen. Men et år senere ble jeg igjen angrepet av akne, med stor subkutan og over hele ansiktet mitt. Jeg husket Azelik... Jeg brukte den i omtrent en måned, hjalp gelen igjen. Jeg holder den i førstehjelpsutstyret bare i tilfelle.

Jeg pleide å bruke Baziron og Differin for å bli kvitt akne, men dette komplekset hjalp ikke mye. Jeg bestemte meg for å endre metoden og kjøpte Azelik, som i form av sammensetning fullstendig gjentar den dyre Skinoren. De første tre dagene var det irritasjon, tørrhet, forferdelig peeling, og så begynte huden å forandre seg. Jeg bruker gel om kveldene og huden om morgenen er veldig godt vedlikeholdt. Jeg har veldig ofte subkutan akne, og stoffet har lettet meg helt av dem, som jeg ikke kan si om abscesser. Generelt er verktøyet fornøyd og fortsetter å bruke hvis det er nødvendig.

Jeg ble kvitt et rør av Azelik i en måned og oppdaget nesten ikke effekten. I to uker gikk jeg med et rødt ansikt, og resten av tiden skyllet huden min med flak. Minner mareritt, leter etter et nytt verktøy.

Jeg likte gelen Azelik! Til å begynne med kjøpte jeg det på anbefaling av min hudlege, til hvem jeg måtte kontakte om det svært smertefulle utslettet på pannen min. Det var ikke noe slikt med meg før, men tilsynelatende, på grunn av graviditet og fødsel, fantes en alvorlig hormonell tilpasning, noe som førte til en slik feil.

Jeg brukte azelic en gang om dagen for natten. Det tørker huden perfekt, gjør akne mindre merkbar, men de forsvant etter mer enn en uke med bruk av stoffet. Hva kan jeg si om gelen selv? Prisen er rimelig, lukten er akseptabel, etter å ha påført jeg føler meg litt kløe, men det kan tolereres. Jeg kan trygt anbefale denne gelen for å eliminere akneproblemer.

Nylig dukket opp mild akne på ansiktet, tilsynelatende på grunn av varmen. En venn begynte å smøre meg Azelik gel hver dag, hun bruker det ofte. Først var det en prikkende og brennende følelse på stedet der krem ​​ble påført, men så gikk alt bort. I noen uker ble akne forsvunnet, men i deres sted dannes skummel flekker som fuktighetskrem bidro til å bli kvitt. Det viktigste er resultatet, jeg fikk dette stoffet.

Azelik Gel: detaljerte instruksjoner og anbefalinger for bruk av akne, effektivitet, gjennomgang av analoger og vurderinger

Azelik Gel er et stoff for å behandle akne, eliminere komedoner og akne. På grunn av det lave antallet kontraindikasjoner, er verktøyet aktivt brukt i dermatologi og kosmetologi. Kursapplikasjonen av gelen forbedrer tilstanden til huden, bidrar til å avlaste dens lettelse, misfarging av pigmentflettene. Azelik regulerer aktiviteten til talgkjertlene, forhindrer utviklingen av en hemmelighet som tetter porene.

Men den viktigste terapeutiske effekten av stoffet er ødeleggelsen av patogene bakterier som fremkaller betennelse. Med hjelp av Azelik er det mulig å raskt bli kvitt hovedårsaken til dannelsen av akne, svarte flekker og akne. Hud er ryddet, utslett, fettete skinn, puffiness og irritasjon forsvinner, hudfarge forbedres.

Narkotikabeskrivelse

Azelik er produsert i form av en geléaktig salve, en hvit farge med en gulaktig tinge. Gelen har en svak lukt, som forsvinner umiddelbart etter at produktet er påført huden. Den aktive ingrediensen er azelainsyre, som er til stede i en liten mengde i menneskekroppen. Denne organiske forbindelsen blir fremstilt ved utveksling av lipider (fett), og er dets mellomprodukt. Azelainsyre har ingen toksisk effekt, forårsaker sjelden korkeffekter. Men hun har mange positive egenskaper:

 • ødeleggelse av frie radikaler - en av årsakene til for tidlig aldring av huden;
 • rensing av epidermis fra smittsomme midler, hindrer deres penetrering i porene;
 • eliminering av overskytende talg, absorberende støv og rester av dekorative kosmetikk.

Azelik bidrar til å kvitte seg med alle former for akne: papiller, pustler, komedoner. Bevist effektiviteten av stoffet i behandlingen av små røde akne og formasjoner med purulent innhold. Dermatologer anbefaler å bruke en punktgel ved de første symptomene på akne - rødhet i huden. Dette vil forhindre ikke bare dannelsen av akne, men effekten av akne (arr, bukser, blemishes). Etter påføring av stoffkomponentene har det raskt en terapeutisk effekt, og deretter utskilles fra kroppen.

Klinisk farmakologisk gruppe

Azelik - en representant for den kliniske og farmakologiske gruppen av legemidlet med antiproliferativ og antibakteriell virkning. Legen for ekstern bruk er ment for behandling av akne og hyperpigmentering av epidermis.

Farmakologisk aktivitet

Den kliniske aktiviteten til gel Azelik 15% er basert på egenskapene til den aktive substansen - azelainsyre. Organisk forbindelse karakteriseres av keratolytisk, antibakteriell, anti-inflammatorisk terapeutisk effekt. Azelainsyre hemmer patogene gram-positive propionibacterium aknes, stafylokokker, streptokokker. Etter penetrering i epidermis er produksjonen av proteiner som er nødvendige for bygging av mikrobielle membraner, blokkert. Samtidig blir syntesen av bakteriell RNA og DNA forstyrret, noe som fører til at patogene mikroorganismer dør. Azelainsyre har også følgende farmakologiske virkninger:

 • anti-inflammatorisk. Azelik Gel Ingredient hemmer enzymet oxidoreductase, reduserer produksjonen av frie radikaler. Den inflammatoriske prosessen reduseres på grunn av opphør av ødeleggelse, oksidering av cellene i dermis;
 • keratolytiske. Azelainsyre regulerer keratinisering, reduserer syntesen av cellulære proteiner. Som et resultat av å senke divisjonen av keratinocytter, blir dannelsen av komedoner stoppet;
 • oppklarende. Den organiske forbindelsen blokkerer enzymet tyrosinase, hemmer veksten av unormale melanocytter og reduserer aktiviteten. Jo mer inneholdt i stoffet Azelik azelainsyre, jo høyere er dets lysende egenskaper.

Undertrykkelse av betennelse og ødeleggelse av bakterier bidrar til normalisering av blodsirkulasjon i skadede vev. Deres celler er mettet med næringsstoffer, mikroelementer, fett og vannoppløselige vitaminer. Metabolisme og følgelig regenerering er betydelig akselerert i vev.

Frigi form og sammensetning

Azelik produseres på den russiske farmasøytiske fabrikken Akrikhin. Den leveres i en pakke med 5 og 30 g pakket i aluminiumrør med en skruehett. Hver er vedlagt i en pappkasse sammen med bruksanvisningen. Den aktive ingrediensen i gelen er azelainsyre. Hjelpesammensetningen av Azelik er representert av følgende komponenter:

 • benzoesyre;
 • metylpyrrolidon;
 • propylenglykol;
 • dinatriumedetat;
 • squalan;
 • natriumhydroksyd;
 • dimetikon;
 • karbomerinpolymer;
 • makrogol;
 • tsetostearatom
 • renset vann.

En av de viktigste supplerende ingrediensene i Azelik er squalane. Dette hydrokarbonet finnes i mange medisinske og kosmetiske produkter. Det akselererer regenerering av skadede celler, beskytter dem mot ødeleggelse av frie radikaler. På grunn av forekomsten av squalane Azelik har en uttalt fuktighetsgivende effekt. Hydrokarbonet stimulerer også lokal immunitet, har antiseptisk aktivitet.

Vilkår for lagring

Azelik bør oppbevares på et sted som er beskyttet mot sollys ved romtemperatur. Hvis disse betingelsene ikke følges, lagrer gelen, endrer farge, lukt, blir uegnet til behandling. Legemidlet kan ikke fryses. Ved lave temperaturer endres dets fysisk-kjemiske egenskaper. Holdbarhet - 24 måneder etter at primæremballasjen er åpnet, er den begrenset til 3-4 uker.

Instruksjoner for bruk

Til tross for produktets relative sikkerhet, bør den bare brukes som foreskrevet av lege. I bruksanvisningen for bruk av behandling anbefales Azelik å gjennomføre etter undersøkelse av en hudlege. Legen vil foreskrive en rekke biokjemiske studier for å identifisere årsaken til akne. I noen tilfeller behandles pasienter med de viktigste patologiene som fremkaller akne. Et utslett på ansiktet oppstår ofte når en forstyrrelse av endokrine kjertler, mage-tarmkanalen.

Ved diagnostisering av alvorlige former for akne, er andre lokale og / eller systemiske legemidler foreskrevet med azelisk. Noen ganger er det nødvendig med ytterligere bruk av antibakterielle, antimykotiske salver, geler, kremer.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Azelik anbefales for å eliminere akne fra hud og ansikt og kropp. Det er inkludert i terapeutiske regimer for å diagnostisere rosacea. Såkalt kronisk tilbakevendende sykdom i epidermis, preget av rødhet, utvidelse av små og overfladiske kar. Bruken av en gel i det tidlige stadium av rosacea bidrar til å forhindre dannelsen av pustulære utbrudd og fortykning av dermis.

Gelen brukes ofte til akne av all alvorlighetsgrad og lokalisering. I medisinsk linje inneholder Azelik krem ​​med en 20% konsentrasjon av azelainsyre. Dette verktøyet er tildelt pasienter for å fjerne pigmentplettene fra huden.

Kontraindikasjoner for legemiddelbehandling - individuell intoleranse mot ingrediensene. Under graviditet og laktasjon kan gel bare påføres med samtykke fra legen.

Dosering og administrasjon

Legemidlet er ment for langvarig behandling. Den positive effekten observeres kun etter en måned med regelmessig bruk av midler. Da er stoffet brukt i flere måneder for å fikse resultatet. Metoden for bruk av Azelik, samt doseringsregimet, bestemmes av en hudlege. Det er nødvendig å bruke gel i henhold til denne algoritmen:

 • vask med varmt vann med hygieniske midler;
 • Påfør et gelpunkt til inflammet akne eller røde flekker;
 • Gni forsiktig til det er fullt absorbert av epidermis.

For alvorlige former for akne anbefales forbehandling av huden med antiseptiske løsninger. De mest brukte er Miramistin og Chlorhexidine.

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Instruksjonene indikerer at bruken av krem ​​Azelik kan øke intensiteten av symptomene på akne. Kløe, brennende, peeling, hevelse og rødhet av dermis. Dette er et midlertidig fenomen, som forsvinner etter noen dager med behandling. Tilfeller av utvikling av lokal allergisk reaksjon som oppstår ved type urticaria, er notert. I slike tilfeller erstatter Azelik narkotika med andre anti-akne komponenter.

Priser og helligdager fra apotek

Når du kjøper Azelik, er det ikke nødvendig å presentere resept fra legen til apoteket. Den gjennomsnittlige kostnaden for gel i apotek er 500 rubler.

analoger

Azelik-analoger presenteres av Skinoren, Skinoclar, Azix-Derm. Baziron, Tsinovit, Zenerite har en lignende effekt.

Flere Artikler Om Typer Acne