Høy kvalitet salve fra arr og arr skal trenge dypt inn i huden, myke det og gjøre det mer elastisk. Et slikt verktøy kan kjøpes på apoteket eller gjøre deg selv.

Salveanmeldelse

De vanligste salver for arr og arr, inkludert gamle, har en løsningsvirkning. Slike midler er laget på grunnlag av inert silikon. Dette stoffet reagerer ikke med andre stoffer, og har ingen negativ effekt på kroppen. Når du kjøper en salve, bør du nøye studere sammensetningen, da ikke alle produkter er laget av helt sikre ingredienser.

Vegetabilske kremer har ofte en svært svak effekt. De kan takle små hematomer, men arrene vil ikke påvirke. Derfor bør personer med betydelig hudskade ikke kjøpe produkter som bare er laget av naturlige ingredienser.

Kelofibraza

Kelofibraza er en silikonkrem produsert av et tysk farmasøytisk selskap. Legemidlet kan brukes til kolloidære arr, postoperative arr og hematomer. Kremet er ikke kontraindisert for gravide og ammende kvinner. Med det kan du fjerne strekkmerker som dukket opp etter fødsel.

Instruksjoner for bruk: Påfør et tett lag av stoffet på det skadede området 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar fra flere uker til seks måneder. De lengste postoperative suturene er løst.

Verktøyet er tilgjengelig i to variasjoner: 25 g eller 50 g. For din egen besparelses skyld anbefales det å kjøpe stor emballasje. Gjennomsnittlig pris på stoffet: 1500 rubler. Det kan bestilles fra nettbutikker.

Zeraderm ultra

Zeraderm Ultra (Zeraderm ultra) - anti-sebaceous salve basert på silikon. Inneholder aktivt oksygen, vitamin A og E. Det beskytter huden godt fra direkte sollys (SPF 15). Salven er egnet for behandling av masker etter operasjon, inkludert mangler igjen fra keisersnitt. Penetrerer dypt inn i huden, akselererer regenereringen.

Eksterne faktorer påvirker hudskader negativt: For mye luftfuktighet, direkte sollys. Narkotika basert på silikon danner en film som beskytter epidermis mot ekstern påvirkning.

Verktøyet må påføres 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar 2-3 måneder. En pakke inneholder bare 15 g, men på grunn av dens tette tekstur er kremet ganske økonomisk. Produktkostnad: 2000 rubler.

Lavendelolje fra MeiYanQiong

Meiyanqiongs naturlige lavendelolje nærer og myker huden. Produsenten hevder at verktøyet bidrar til å bli kvitt ulike feil, men dette er ikke helt sant. Lavendelolje kan brukes som et supplement til hoveddrogen. Bruken av dette produktet vil akselerere behandlingen.

Oljen skal legges til krem ​​(2-3 dråper) og påføres på de berørte områdene. Det anbefales å bruke 1-2 ganger om dagen. Det er et middel rimelig: ca 500 rubler for 10 ml. Du kan kjøpe i nettbutikker. Olje hjelper også med å bli kvitt akne og unormal pigmentering.

ScarGuard MD

Scargård (Skarsgård) er et medisinsk væske utviklet for å behandle gamle hudskader og forhindre nye. Det anbefales til profylaktisk bruk etter operasjon eller skade. Væsken absorberer raskt, etterlater ingen rester på klærne. Verktøyet hjelper til med å bli kvitt defekter på ansikt og kropp.

Legemidlet inneholder vitamin E, silikon og hydrokortison. Sistnevnte komponent har en uttalt helbredende effekt. Legemiddelvæske skal påføres 2 ganger daglig i 2-3 måneder. Produktet absorberes om 1 minutt, føles lett på huden innen 15 minutter etter påføring.

Minus av stoffet ligger i sin høye kostnad (6.000 rubler for 15 ml). Lignende i sammensetning betyr koster flere ganger mindre. Kjøp ScarGuard MD på produsentens offisielle nettsted.

Fermenkol

Fermencol - gel mot arr, hematomer og arr. Analog av stoffet er Countertubex. Enzym bør brukes på renset, skadet hud med et tykt lag. Du kan ikke gni gelen, den absorberes innen 10-20 minutter. Det er nødvendig å bruke midler 2-3 ganger om dagen i løpet av en måned. Du kan gjenta behandlingen 2 uker etter slutten av den første.

Fermencol er også tilgjengelig i form av et elektroforese kit. Leveres med tørt pulver og væske. En løsning er laget av disse ingrediensene. Det bør brukes på et serviett og påføres det berørte området. Forløpet av elektroforese behandling varer 10-15 dager. For implementeringen trenger du en spesiell enhet, som koster 2500 rubler (i gjennomsnitt).

Prosedyren tillater de aktive stoffene å trenge inn i dypere inn i huden. Elektroforese er det mest effektive middel til å bekjempe gamle arr.

Prisen på stoffet varierer fra 500 til 900 rubler. Du kan kjøpe i apotek og nettbutikker.

Kontratubeks

Countertubex er en vannaktig gel designet for å jevne og myke epidermis. Brukes til behandling av små skader, ineffektive mot dype og gamle arr. Gelen inneholder flere aktive stoffer: løk, allantoin, heparin. Verktøyet hjelper til raskt å bli kvitt hematomer (blåmerker, blåmerker). Den eneste kontraindikasjonen er individuell intoleranse over komponentene i sammensetningen.

Legemidlet bør brukes på skadede områder 1-2 ganger om dagen. Med den kan du lage medisinske dressinger. Behandlingsforløpet tar fra 1 til 3 måneder.

Kostnaden av midler: fra 400 til 800 rubler (avhengig av mengden emballasje). Legemidlet er solgt i apotek.

Klirvin

Clearwin - en krem ​​som hjelper med å bli kvitt alder, akne og arr. Ikke aktuelt for behandling av stillestående arr. Legemidlet er laget av naturlige ingredienser: urteekstrakter, vitamin E og antioksidanter. Verktøyet brukes til å kvitte seg med poser og mørke flekker under øynene.

Kremet skal påføres 2-3 ganger om dagen. Effekten vil bli merkbar etter 5-6 uker. Legemidlet virker ikke sammen med andre stoffer. Kostnaden for midler overstiger ikke 150 rubler. Du kan kjøpe den på apotek.

Dermatiks

Dermatiks - gel basert på silikon, designet for å korrigere ulike hudfeil. Det anbefales å bruke for brenner og skader, samt etter operasjoner. Verktøyet er tilgjengelig i to selskaper. Det anbefales å kjøpe stoffet fra produsenten MEDA, da det inneholder vitamin C.

Gelen skal påføres med et tynt lag direkte på huddefekten. Ikke gni. Midler tørker innen 5-10 minutter. Overflødig gel i hvilket tilfelle du kan fjerne servietten. Påfør medisinen bør være 2 ganger om dagen. Det konkrete resultatet vil manifestere seg i 5-7 ukers bruk, men hele behandlingsforløpet vil ta minst 2 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 1200 rubler til 15 mg. Du kan kjøpe i apotek og nettbutikker.

solkoseril

Verktøyet Solcoseryl er tilgjengelig i flere former for salve og injeksjonsvæske. Legemidlet er laget av blod av friske kalver. Legemidlet er ment for behandling av tørre og våte skader, inkludert trofasår. Solkoseryl har en direkte effekt på prosessen med vevregenerering. Før du bruker verktøyet, anbefales det sterkt å konsultere lege.

Salve kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner.

Legemidlet bør påføres 2-3 ganger om dagen med et tynt lag. Kursets varighet: fra 1 til 4 måneder. Kostnaden av stoffet: 300-400 rubler for 20 gram. Solkoseryl selges i apotek, selges uten resept.

keratan

Keratan salve er designet for å glatte og gjenopprette epidermis. Produktet inneholder levometicin - en antibakteriell substans. Nøyaktig samme ingrediens er i sammensetningen av Levomekol. Keratan salve har en kosmetisk effekt i stedet for en terapeutisk. Det kan brukes til å myke og berolige huden.

Påfør produktet skal være 3-4 ganger om dagen. Behandlingsforløpet: fra 2 uker til 2 måneder. Kostnaden for salve: 890 rubler for 15 ml. Du kan kjøpe i nettbutikker.

Ichthyol salve

Universal og billig ichthyol salve brukes til å behandle arr, arr, sopp og dermatose. Verktøyet har en utpreget antiseptisk effekt. Legemidlet kjemper aktivt med patogene mikroorganismer på overflaten av huden. Salve er ikke anbefalt som primær terapeutisk middel.

Legemidlet bør brukes til renset hud 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet: fra 3 uker til 2 måneder. Kostnaden for salve: ca. 100 rubler. Du kan kjøpe på et apotek.

Vishnevsky salve

Vishnevsky salve brukes til å bekjempe ulike huddefekter: akne, akne, friske arr og slitasje. Legemidlet har en antiseptisk effekt. Verktøyet aktiverer blodmikrocirkulasjon på grunn av dets irriterende effekt. På grunn av dette blir prosessen med vevregenerering akselerert.

Salve skal brukes 2 ganger om dagen. Det bør påføres i et tynt lag på det skadede området av epidermis. Det anbefales ikke å gni. Behandlingsforløpet tar fra 3 uker til 2-3 måneder. Kostnaden for stoffet: ikke mer enn 100 rubler. Selges i hvert apotek, selges uten resept.

heparin

Heparin salve brukes til å behandle blåmerker, slitasje og hematomer. Det kan også brukes til å behandle små og friske arr. Salve akselererer vevregenerering og gir elastisitet til skadet hud. Produktet må ikke brukes på åpne sår eller våtskader.

Legemidlet bør brukes 1-2 ganger om dagen. Salven skal påføres med et tynt lag, ikke gni inn i huden. Behandlingsforløpet: fra 1 til 3 måneder. Det anbefales å bruke i symbiose med kraftigere medisiner. Kostnaden for heparinsalve: 70-80 rubler. Selges på apotek.

Madekassol

Salve Madekassol er laget i Tyrkia og Sveits. Det brukes til å behandle grunne tørre lesjoner av epidermis. Legemidlet har en antimikrobiell effekt, samt stimulerer regenerering. Verktøyet er egnet for å bli kvitt brannskader, postoperative arr.

Påfør Madecassol trenger 2 ganger om dagen. Før du bruker salven, behandle huden med et antiseptisk middel. Behandlingsforløpet varer ca 1,5-2 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 100 til 700 rubler (avhengig av kjøpssted). Den eneste ulempen: Det er veldig vanskelig å kjøpe Madecassol, i apotek er det ikke noe slikt middel. Du kan søke i nettbutikker.

Epitoneks

Epitonex er et multifunksjonelt hudpleieprodukt. Det brukes til resorpsjon av arr, akselerere sårheling og kvitte seg med alder flekker. Det beste middelet for mindre hudskade (i forhold til pris / kvalitet).

Kosmetisk produkt påføres det skadede området innen 2-3 måneder. Det bør brukes hver dag 2-3 ganger. Kremkostnad: fra 250 rubler til 35 ml. Selges i apotek og nettbutikker.

arr

Arret er en god salve for å myke kolloidale arr. Legemidlet akselererer vevregenerering, nærer og glatter huden. Verktøyet er ineffektivt mot dype arr. Det kan brukes til å behandle kontraktur (felles sykdom).

Salve skal brukes 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar fra 1 til 3 måneder. Kostnaden for stoffet: ca 400 rubler for 15 g. Du kan kjøpe i store apotek.

Lidaza

Under navnet Lidaz utgitt absorberbare preparater i form av salve og løsning. Det aktive stoffet i midlene er hyaluronsyre, som gjenoppretter hudvev. Lidaza gelproduktet fungerer på små hematomer og arr. Den medisinske løsningen injiseres intramuskulært og brukes til mer alvorlig skade.

Gelen skal påføres 2-3 ganger daglig i 1,5-2 måneder. Det bør smøres med et tynt lag og la til helt absorberes. Kostnaden for stoffet: fra 350 rubler. Selges på apotek.

Methyluracilum

Verktøyet Methyluracil er tilgjengelig i form av stearinlys, tabletter og salver. Legemidlet er en kraftig stimulator for vevregenerering. Salven inneholder petroleumjell, som har en gunstig effekt på hudens generelle tilstand. Den har en utpreget terapeutisk effekt: mykgjørende, helbredende og antibakteriell.

Tabletter kan kun tas på resept. Salve anbefales å bruke ikke mer enn 2 ganger om dagen. Påfør huden som er behandlet med antiseptisk. Behandlingsforløpet tar fra 5 uker til 3 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 300 rubler. Selges i apotek og nettbutikker.

Folkemidlene

Hjemme kan du lage en effektiv salve for arr og arr. For større effekt anbefales det å ta vitaminer fra gruppe A og E. Med deres hjelp vil huden gjenopprette mye raskere.

Mumiyo salve

For matlaging trenger du:

 • medisinsk petrolatum (100 gr);
 • mumiyo (5 gr);
 • renset vann (25 ml).

Mumiyo må blandes med vann og la i 10-15 minutter. Vaselin bør smeltes i et vannbad og tilsett løsningen med mumiyo. Blandingen bør smelte til petrolatum forandrer farge. Etter det kan pannen fjernes fra ovnen. Blandingen må saksøke til romtemperatur.

I stedet for vaselin kan du bruke baby krem ​​uten tilsetningsstoffer. Vaselin er kjent for sine myknings- og helbredende effekter, så det er mer egnet for denne oppskriften.

Hjemmelaget salve skal brukes 1-2 ganger om dagen. Det skal smøres med et tynt lag, ikke gni inn i huden. Mottak av mengden av blandingen er nok i 1,5 måneders vanlig bruk.

Blått leireprodukt

Blå leire myker og regenererer huden. Med hjelpen kan du lage en effektiv og sikker salve. Du må ta en pose med blå leire og tea tree olje. Shea smør kan også brukes.

Leire må fortynnes med vann (3: 1 forhold). Utgangen bør være en tykk blanding. Du kan legge til noen dråper essensielle oljer. Bruk denne salven skal være en gang om dagen i en måned.

For bedre effekt, bruk produktet på et gips og fest det skadede området av huden.

Bivoks og fargestoff

For fremstilling av verktøy trenger:

 • bivoks (50g);
 • granharpiks (50 g);
 • lard (30 gr);
 • smør (20 g).

Salo må smelte i et vannbad sammen med bivoks. Deretter tilsettes smør og gran tannkjøtt til den varme blandingen. Bland grundig og la i 20-30 minutter.

Den resulterende blanding skal påføres på huddefekter 1 gang pr. Dag i 1-2 måneder. Med denne salven kan du bli kvitt gamle arr og arr.

Det er en spesiell prosedyre - subcision, designet for å fjerne store, gamle og dype hudfeil. Noen mennesker lager også sine egne kollageninjeksjoner i kosmetiske klinikker. Denne metoden er egnet for fylling av grunne arr. Den siste radikale behandlingsmetoden: laser resurfacing.

Hva er bedre å velge for behandling av hudlesjoner? Det er nødvendig å bruke komplekse terapien som består av flere stoffer (1 hoved og 1-2 hjelpemidler). Det beste middelet velges individuelt for hver pasient av en hudlege.

Arr og arrsalve

Utseendet til arr eller arr på kroppen forstyrrer oss alltid, og nesten alle mennesker vil bli kvitt dem. For noen mennesker representerer de bare et kosmetisk problem, mens andre gir mye ubehag i form av kløe, brennende og smerte. Hvordan bli kvitt arr og arr? Hvilke farmakologiske midler kan hjelpe i slike tilfeller?

Arr på huden kan være atrofisk, normotrofisk, hypertrofisk eller keloid. Denne klassifiseringen er viktig når du velger en metode for å fjerne cicatricial endringer. Noen av dem kan fjernes ved hjelp av ulike salver, kremer og geler, og for å bli kvitt andre, kan det hende du trenger en kombinasjon av maskinvarekosmetikkteknikker ved hjelp av midler til ekstern behandling. I de fleste tilfeller reagerer normotrofiske arr godt på behandling med anti-arr-medisiner, og hypertrofiske, atrofiske og keloid-de er vanskeligere. Like viktig er årets alder: Friske arr er mye lettere å fjerne enn gamle.

I denne artikkelen vil vi se på de populære legemidlene for behandling av arr hos barn og voksne, og vi vil gjøre deg kjent med de viktigste indikasjonene og kontraindikasjoner til deres bruk og prinsippene for deres handling. Husk at valget av slike midler til ekstern bruk skal gjøres av en lege. Når du observerer alle sine anbefalinger, kan du forhindre feil og raskt bli kvitt stygge merker på huden.

Indikasjoner for utnevning av salver for arr

Salver fra arr og arr kan administreres i følgende kliniske tilfeller:

 • forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av arr etter operasjon;
 • normotrofe arr, som er et kosmetisk problem;
 • atrofiske arr utløst av dårlig helbredende kokker, kyllingpoks eller alvorlig akne;
 • strekkmerker etter graviditet eller plutselig vekttap;
 • hypertrofiske arr
 • keloid arr;
 • sene kontraktur etter skade;
 • ankylose forårsaker begrensninger i felles mobilitet;
 • Dupuytren er kontraktur.

Bivirkninger og hovedkontraindikasjoner for ordinering av salver fra arr og arr

Hvert preparat for behandling av arr og arr kan ha kontraindikasjoner, som avhenger av komponentene som utgjør det. Derfor skal hans avtale bare utføres av lege. Men alle salver for arr og arr har en rekke generelle kontraindikasjoner:

 • individuell intoleranse mot komponentene av stoffet;
 • Tilstedeværelsen av et åpent sår i arret;
 • Tilstedeværelsen av nekrotiske eller purulente prosesser i området med arret;
 • forekomsten av allergiske reaksjoner (utslett) i arret;
 • Tilstedeværelsen av kreftvulster i området med arret;
 • å finne et arr nær øyet eller slimhinnene;
 • Bruk av andre legemidler til arret (for å unngå bivirkninger forårsaket av interaksjon av legemidler).

Noen av legemidlene til behandling av arr og arr skal ikke brukes under graviditet eller amming, og har aldersgrenser for avtalen.

I de fleste tilfeller trenger salver, kremer og geler fra arr og arr ikke trenge inn i blodet og har ingen systemisk effekt på kroppen. Deres bivirkninger uttrykkes oftere som lokale reaksjoner:

Slike bivirkninger forekommer sjelden og forekommer oftere når det ikke overholdes regler for bruk eller på grunn av overfølsomhet overfor stoffet. De kan elimineres ved å følge alle anbefalingene fra legen for å bruke salven eller erstatte den med en annen.

Oversikt over populære arr og arr

For å sammenligne effektiviteten av forskjellige salver ble kremer og geler fra arr og arr ikke utført storskalaforskning. Men dermatologer og deres pasienter tildeles flere ubestridte "favoritter". I denne artikkelen vil vi gjennomgå bare slike legemidler fra arr og arr.

Kontraktubeks

Kontraktubex gel produseres av det tyske firmaet "MerzPharma" i rør av 10, 20 eller 50 g. Det er en gelaktig masse lysebrun farge, som har en nøytral lukt.

Sammensetningen av gel Kontraktubeks inkluderer slike aktive ingredienser:

 • allantoin;
 • løk ekstrakt Ceray;
 • heparinnatrium.

På grunn av deres komplekse effekter bidrar dette stoffet til:

 • oppløsningen av det øvre keratiniserte hudlaget på rummen;
 • akselerere dannelsen av sunne hudceller;
 • blodsirkulasjon forbedring;
 • vannretensjon i vev;
 • myke stiv arrvev;
 • bremser veksten av fibroblaster (bindevevceller som utgjør arret);
 • eliminering av allergiske og inflammatoriske reaksjoner i arrområdet.

Kontraktubex gel kan foreskrives for behandling av friske arr og forebygging av dannelsen (etter fullstendig helbredelse av såroverflaten). I slike tilfeller brukes det på arrområdet med lette gnidningsbevegelser 2-3 ganger om dagen. Behandling av slike arr er vanligvis ca 4 uker.

For å eliminere kroniske arr, brukes Kontraktubex gel med lengre kurs (fra 3 til 6 måneder). Produktet påføres på arrområdet 2-3 ganger om dagen, og i løpet av den siste søknaden (før sengetid) påføres et lufttett bandasje på arrområdet (for eksempel fra en plastpose).

Effektiviteten av dette middelet mot arr og arr er i stor grad avhengig av det regelmessige bruken av stoffet. Legemidlet bør brukes til skadeområdet daglig og flere ganger om dagen. For å øke effekten av gelen kan påføres etter damping av huden eller i kombinasjon med fysioterapi. Under behandling med dette stoffet bør eksponering av arr til direkte sollys, kald og intens massasje unngås.

Contractubex kan administreres til barn og voksne (inkludert gravide og ammende kvinner). Den eneste kontraindikasjonen til hans avtale er intoleranse for stoffets komponenter.

Zeraderm og Zeraderm Ultra (Zeraderm og Zeraderm Ultra)

Silikongeler Zeraderm og Zeraderm Ultra produsert av nederlandske Rofil medisinske estetikk i rør ved 15 g. Etter påføring på huden, danner de et lufttett silikonfilm fremmer raskere resorpsjon av arr.

Zeraderm Ultra er en forbedret versjon av Zeraderm Gel. Zeraderm gel inneholder polysiloksan (en høymolekylær silikonforbindelse), og Zeraderm Ultra er supplert med koenzym Q10, et ultrafiolett filter med SPF 15 og vitaminer K og E.

De aktive ingrediensene i Zeraderm og Zeraderm Ultra geler bidrar til:

 • skaper en lufttett film av polysiloksan som fremmer fuktighetsmetning, mykning, resorpsjon og flatering av arrvæv og øker lokal oksygenutveksling;
 • eliminering av inflammatoriske reaksjoner i kapillærene;
 • eliminere kløe eller brenning i arret;
 • akselerasjon av cellefornyelse i arrvevet;
 • eliminering av vedvarende eller postoperativ erytem (vitamin K i Zeraderm Ultra);
 • beskyttelse av vev fra skadelige effekter av ultrafiolette stråler (UV-filter i Zeraderm Ultra).

Bruken av disse gelene kan starte umiddelbart etter at såret har helbredet. Verktøyet påføres med et tynt lag til det rensede området av arret 2 ganger om dagen med myke gnidningsbevegelser. Varigheten av behandlingen avhenger av typen av hud, alder og struktur av arr og kan variere fra 2-3 uker til flere måneder.

Zeraderm og Zeraderm Ultra geler kan administreres til barn og voksne og tolereres godt av de fleste pasienter. Disse rettsmidler for arrdannelse kan foreskrives under graviditet og amming.

Dermatix og Dermatix Ultra (Dermatiks og Dermatiks Ultra)

Silikongeler Dermatiks og Dermatiks Ultra produsert av den nederlandske ICN PharmaceuticalsHolland BV i rørene 6 og 15, er de gjennomsiktige og luktfri gelatinøs masse, som etter tørking danner et arr på overflaten av lufttett silisiumfilm.

Gelen inneholder dermisixpolysiloksan og silikondioksid, og formelen Dermatiks Ultra suppleres med eter av vitamin C. Disse stoffene gir:

 • dannelsen av en lufttett film som setter opp arrvævet med fuktighet, myker dem og akselererer deres resorpsjon;
 • eliminering av ubehagelige opplevelser i området av arret (kløe, brennende);
 • reduksjon av rødhet og pigmentering.

Disse gelene kan påføres arret umiddelbart etter at såret har helbredet. Arret renses og tørkes grundig før bruk. Et tynt lag gel påføres på arret med forsiktige massebevegelser, som tørker raskt (etter 4-5 minutter). På dagen utføres 2 søknader. Varigheten av behandlingen avhenger av alder av arr, dens struktur og er vanligvis minst 2 måneder. Om nødvendig forlenges behandlingsforløpet.

Gels Dermatiks og Dermatiks Ultra tolereres godt av de fleste pasienter og kan administreres til barn og voksne. Narkotika kan brukes under graviditet og amming. Bivirkninger er ekstremt sjeldne.

Kelo-cote (Kelo-cat)

Kelo-cote gel og spray er produsert av det amerikanske selskapet Advanced Bio-Technologies i 6, 15 og 60 g rør eller i 50 og 100 ml aerosolflasker. De inneholder de samme stoffene som danner en lufttett film på huden.

De aktive ingrediensene i Kelo-cote gel og spray er polysiloksan og silikondioksid. På grunn av deres egenskaper har dette stoffet følgende effekter på arr og arr:

 • opprettholder vannbalanse i arrvev og elastisitet i huden ved siden av arret;
 • gjør arret flattere, mykere og jevnere;
 • eliminerer kløe og brenning i arret;
 • aktiverer kollagen syntese;
 • hemmer veksten av fibroblaster.

Gelen eller sprayen påføres på renset og tørr hud 1 eller 2 ganger om dagen. Etter at produktet tørker, kan du bruke solkrem eller sminke på huden. Varigheten av bruken er ca 2-3 måneder, og om nødvendig kan behandlingsforløpet forlenges.

Kelo-cote gel og spray er i de fleste tilfeller godt tolerert av alle pasienter og kan administreres til både barn og voksne. Bivirkninger på dette legemidlet er svært sjeldne. Kelo-cote kan om nødvendig gis til gravide og ammende kvinner.

Mederma

Gel Mederma er produsert av det tyske firmaet Merz Pharma i rør av 20 g. Det er en gjennomsiktig gelignende masse med en spesiell lukt.

Sammensetningen av dette middel for arr og arr inneholder slike aktive ingredienser:

 • cephalin (eller løkekstrakt Ceraye);
 • allantoin.

På grunn av deres komplekse effekter har Mederma Gel følgende effekter:

 • stimulerer produksjonen av kollagen;
 • akselererer fornyelsen av hudceller;
 • akselererer oppløsningen av keratinert arrvev;
 • hemmer dannelsen av fibroblaster;
 • beholder fuktighet i arrvevet og huden;
 • forbedrer blodsirkulasjonen;
 • bidrar til å eliminere blodpropper
 • eliminerer betennelse;
 • har en antibakteriell effekt.

Gel Mederma kan bare brukes til behandling av "unge" arr (ikke over 1 år):

 • strekkmerker;
 • kosmetiske arr etter akne, fjerning av svulster og tatoveringer;
 • arr etter termiske eller kjemiske forbrenninger;
 • postoperative arr
 • arr igjen etter aggressive kosmetologiske prosedyrer (mekanisk, kjemisk og laser peeling).

Gelen påføres på skrællet og tørket arrvev 3-4 ganger om dagen og gnides med sikksag og trykkbevegelser i 3-5 minutter til det er fullstendig absorbert. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt og kan være fra 3 til 6 måneder eller mer.

Legemidlet kan brukes til å behandle voksne og er ikke kontraindisert under graviditet og amming. Mesodermen av mykere handling for barn produseres allerede i USA, men i Russland har den ennå ikke kommet til salg.

I de fleste tilfeller er dette stoffet bra brakt av pasienter. Noen ganger kan allergiske reaksjoner som rødhet, kløe, utslett, prikking og følelse av stivhet forekomme.

Kelofibraza

Kremen produsert av den tyske bekymring Kelofibraza SandozPharmaceut GMBH i rør 25 og 50, har han en behagelig frisk duft, absorberes godt og ikke la innskudd på vomma og godt fuktet.

Sammensetningen av dette verktøyet fra arr og arr fører slike aktive ingredienser:

 • urea;
 • natrium heparin;
 • D-kamfer.
Behandling med dette middelet er effektivt.

På grunn av virkningen av de aktive ingrediensene har Kelofibraz krem ​​følgende effekt:

 • regulerer hudfuktighet
 • øker elastisiteten, myker og fukter de herdede områdene av arret;
 • forbedrer blodsirkulasjonen i arret;
 • stimulerer regenereringsprosesser;
 • justerer og jevner de fremtredende delene av arret
 • reduserer vævssvulst;
 • eliminerer blodpropper;
 • akselererer resorpsjonen av arrvæv;
 • har anti-inflammatorisk og smertestillende effekt.

Kelofibraz krem ​​kan brukes både for behandling og for forebygging av arrdannelse og strekkmerker.

Preparatet påføres med et tynt lag på cicatricial endringer 2-4 ganger om dagen og gniddes med lett masserende bevegelser til den er fullstendig absorbert. Løsningen brukes til de "unge" arrene 2 ganger om dagen, og for flere gamle eller herdede arr er hyppigere påføring av preparatet krevd (3-4 ganger) og komprimerer med krem ​​for natten.

Chelofibrase kan foreskrives for voksne og barn eldre enn ett år. Det anbefales ikke utnevnelse av stoffet for behandling av arr i ansiktet hos små barn, gravide og ammende mødre. Dette middelet mot arr og arrdannelse gir sjelden uønskede reaksjoner.

Fermenkol

Gel Fermenkol er produsert av OAO NPK High Technologies (Russland) i rør av 20 g. Det samme verktøyet er produsert i form av sett for elektroforese (2 flasker hver med 4 g tørrpulver).

Gelen er en gjennomsiktig masse bestående av enzymblandingen 9 kollagenolytisk proteaser avledet fra fordøyelses marine invertebrater (krabber et al.). På grunn av egenskapene sprer stoffet noen aminosyrer som er inkludert i keloid- og hypertrofiske arr og gjør dem mer elastiske, flate og mindre synlige. Underveis eliminerer Fermencol kløe og smerte i arret.

Gelen påføres i et tynt lag på det tidligere renset og tørket område av arret 2 ganger om dagen. Produktet gnides ikke inn i huden og får tørke i seg selv. Behandlingens varighet er 30 dager. Om nødvendig, ikke tidligere enn etter 15 dager, kan behandlingsforløpet gjentas.

Fermencol gel kan administreres til voksne og barn i alle aldre. Dens bruk er kontraindisert ved overfølsomhet overfor kollagenase og i hypotrofiske og atrofiske arr.

Legemidlet forårsaker sjelden uønskede reaksjoner som rødhet, brenning eller kløe i arret. De blir raskt eliminert alene etter at Fermencol ble kansellert.

Scarguard (Skärgård)

Scarguard flytende krem ​​er en væske som består av silikon, hydrokortison og vitamin E. Produktet påføres på arrområdet med en spesiell børste og etter tørking danner den en film på den som fungerer som en klemmeforbinding.

De aktive komponentene i medikamentet bidrar til aktivering av kollagensyntese og raskere mykning og resorpsjon av arret. Scarguard krem ​​brukes på det rensede og tørke området av arr 1-2 ganger om dagen i 30 dager. Etter tørking kan solkrem eller sminke påføres huden. Om nødvendig kan behandlingsforløpet forlenges opp til 6 måneder.

Scarguard Liquid Cream kan brukes til behandling og forebygging av alle typer arr og sjelden har bivirkninger. Legemidlet kan administreres til voksne og barn over 2 år. Utnevnelsen under graviditet og amming anbefales ikke.

Scar Esthetique ® (Skar Estetics)

Scar Esthetique ® -krem er produsert av det amerikanske selskapet ScarHeal i rør med 4 og 10 g. Den inneholder silikon og 23 aktive ingredienser (løkekstrakt, koenzym Q10, arnica, bisabolol, sheasmør, vitamin A og C, palmitoyltetrapeptid, palmitoyloligopeptid, beta karoten, kitosan, etc.).

På grunn av effekten av aktive ingredienser oppstår mykning og utjevning av arrvæv, utseendet på arret forbedres, og kollagenproduksjonen aktiveres. Scar Esthetique ® krem ​​kan brukes til å behandle post-brenne, postoperative og post-traumatiske arr i ulike typer og eliminere strekkmerker.

Kremet påføres på det rensede og tørre området i arret 3-4 ganger om dagen med myke massebevegelser. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt og kan være 3-4 måneder.

Scar Esthetique ® krem ​​kan foreskrives for behandling av voksne. I sjeldne tilfeller forårsaker stoffet bivirkninger i form av utslett og rødhet, som elimineres etter kansellering.

RejuvaSil (Regivasil)

RejuvaSil gel produseres av det amerikanske selskapet ScarHeal i rør av 4, 10, 15 og 30 ml. Sammensetningen av dette medium av arr er ikke bare silisium, men også andre aktive ingredienser: Emu olje, squalen og vitamin C. Disse stoffer gjør det til et middel for å arr mer effektive enn konvensjonelle silikongeler arr.

RejuvaSil gel påføres i et tynt lag på den rengjorte og tørkede arr 2-3 ganger om dagen, det område av arr og tillates å forsiktig massert til det er helt tørt. Etter det kan du bruke solkrem eller sminke på huden. Behandlingsvarigheten er minst 2-3 måneder og kan forlenges avhengig av alder av cicatricial endringer.

Legemidlet kan administreres til voksne, gravide og ammende mødre. Hvis du opplever bivirkninger i form av rødhet og utslett, bør bruken avbrytes.

Velge salver arr må utføres hudlege, som kan ta hensyn til alle indikasjoner og kontraindikasjoner, og å vurdere den sannsynlige effekten av stoffet.

I noen tilfeller kan kompleks behandling ved hjelp av kosmetiske prosedyrer og bruk av eksterne legemidler anbefales å eliminere arrvev. Denne tilnærmingen til behandling av arr og arr vil ikke bare spare deg for penger, men også spare deg for å kaste bort tid og uønskede bivirkninger av stoffet. Husk dette og vær sunn!

Hvilken lege å kontakte

Hvis en person har et arr eller arr, som han vil bli kvitt, må du først og fremst kontakte en hudlege. Legen vil gi råd om legemidler som er vist for ulike typer arr. I tillegg til narkotikabehandling, kan du fjerne formasjonen på huden på kosmetikkkontoret, og i noen tilfeller - ved kirurgi.

Kremer for arr og arr på ansiktets hud. Topp 10 Healing Cures Rating

Ulike kosmetiske og helbredende kremer for arr og arr påvirker huden og lagene på forskjellige måter, spesielt når det gjelder ansiktet.

Hvordan kremer for arr og arr?

Virkningen av disse midlene bestemmer tilstedeværelsen i sammensetningen av visse stoffer og hvordan de påvirker såret:

 • En gruppe kremer er foreskrevet for å forebygge arrdannelse, desinfeksjon og regenerering. Slike kremer hindrer såret fra å feste, dets vekst og minimere de inflammatoriske prosessene og smertefulle opplevelser av offeret.
 • Den andre gruppen er påført i begynnelsen av arrdannelsen i lesjonsfokuset. De har en regenererende effekt og forhindrer betennelse, bidrar til produksjon av kollagen og elastin.
 • Andre brukes til gamle formasjoner etter skader på huden - deres virkningsmekanisme er den mest komplekse.

Viktig å vite! I hjertet av hver krem ​​mot arr er aktive stoffer som øker hastigheten på blodsirkulasjonen og dannelsen av kollagen, det er stoffer fra silikon som passer for alle typer arr og et sett med essensielle oljer, vitaminer, mikroelementer.

Hvilke egenskaper skal en god krem ​​ha?

Egenskaper som hver krem ​​skal ha mot arr og arr:

 • Eliminering og forebygging av betennelse;
 • Bevaring av fuktighet, hindring av fordampning;
 • Rapid regenerering av hudceller;
 • Lettning og rensing av skadet hud;
 • Returen av elastisitet og elastisitet i huden.
Hvis du velger en krem, bør du nøye undersøke sammensetningen av det kosmetiske produktet, test det for nærvær av en allergisk reaksjon, for ikke å få en negativ effekt fra bruken.

Forsiktig! Returen av kollagen i epitelet kan være farlig hvis kolloidale arr allerede har dannet seg. I en slik situasjon er produksjonen av ekstra protein kontraindisert.

En god krem ​​mot arr og arr skal inneholde følgende komponenter:

 • Heparin - hjelper til med å gjenopprette huden, fukter og myker arr;
 • Panthenol, allantoin hjelp helbrede ulike skader, lindre smerte;
 • Kollagen og elastin bidrar til å gi elastisitet og elastisitet til langvarige arr;
 • Hyaluronsyre bidrar til å opprettholde normal vannbalanse;
 • Løk ekstrakt beskytter mot nye arr;
 • Urea gjør det mulig å oppløse selv de mest irriterende arrene;
 • Silikon er svært molar og beskytter skade, samtidig som den nødvendige fuktigheten og luften kan passere gjennom.

Det er viktig å huske at for en rask gjenoppretting er det nødvendig å skjule arrene og arene fra solens stråler under klærne.

Topp 10 beste kremer (salver), helbredende arr og arr på huden

Counter-gel gel

Countertubex er produsert i Tyskland og er foreskrevet for mindre skader på huden. Også hjelper denne salven med å bekjempe spor av kyllingpokke eller akne, da det raskt regenererer nye celler, myker arret ved å stoppe veksten av bindevevceller.

Contractubex er en av de mest effektive kremer for arr og arr i ansiktet.

Legemidlet har en positiv effekt på blodsirkulasjonen, har en desinfiserende effekt, virker mot betennelse og allergiske reaksjoner. Countertubex inneholder en aktiv substans - ekstrakter av løk, sera, heparin og allantoin.

For frisk skade, bruk krem ​​innen en måned hver dag 2-3 ganger. For å bli kvitt gamle arr, tar det tid til seks måneder. For å øke effekten av krem, anbefaler eksperter samtidig å gjennomgå ultralydprosedyrer eller påfør kremet etter å ha dampet huden med varmt vann eller damp.

Countertubex kan brukes til å bli kvitt arr hos barn og gravide. Den eneste kontraindikasjonen er høy følsomhet for kremets sammensetning. Rørets volum er vanligvis lik 20 g, og gjennomsnittsprisen er 450 rubler.

Skar Estetikk

Skar Estetikk er produsert i USA. Denne kremen for arr og arr på ansiktet inneholder en rekke komponenter: silikon, løkekstrakt, koenzym Q10, bisabolol, sheasmør, betakaroten og mange andre.

Krem mykner arrene, forbedrer utseendet og øker veksten av nye celler.

Verktøyet anbefales å bruke for å eliminere arr fra brannskader, etter operasjon og skade.

Påfør på tørr hud 3-4 ganger daglig, gni forsiktig med stoffet. Brukstid - 3-4 måneder. Noen ganger kan det føre til rødhet, og i så fall bør du slutte å bruke. Kostnaden for 60 ml av midler - 1600 rubler.

Kelo coot

Kelo-Kout - en krem ​​for arr og arr i ansiktet, produsert av amerikanske produsenter, er i form av gel og spray. Heals og har en forebyggende effekt på nesten alle typer arr og arr. Grunnlaget for slike aktive stoffer som polysiloksan og silikondioksid.

Legemidlet virker på en slik måte at en film som beholder fuktighetsformer i det skadede området, myker arret, lindrer ubehag og øker hastigheten på celleutvinningen.

Vær oppmerksom på! Krem for arr og arr kan brukes på ansiktet, og på andre deler av kroppen, forårsaker det ikke allergier og forhindrer ubehagelige effekter.

Eksperter anbefaler å benytte Kelo-Kouts ar og arrskrem for å eliminere postoperative arr, helst i kombinasjon med laser resurfacing prosedyrer. Prisen på stoffet er høyt, en 15 g gelslang vil koste et gjennomsnitt på 2000 rubler, 60 g - 8 000 rubler og en 100 ml spray over 3.500 rubler.

Zeraderm

Zeraderm (eller Zeraderm Ultra) er en annen krem ​​for arr og arr på ansiktet fra nederlandske produsenter. Operasjonsprinsippet er dannelsen av en beskyttende film på rommen. Sammensetningen innbefatter forbindelser av silikon, koenzym Q10, vitaminer K og E og oksygen.

Zeraderm er en av de beste rettsmidler for arr og arr i ansiktet, da det beskytter huden mot de skadelige effektene av ultrafiolett stråling og kosmetikk kan brukes på toppen av det.

De gjenværende handlingsprinsippene er ikke veldig forskjellige fra andre kremer mot arr, som er basert på silikon. Voksne og barn kan bruke det så snart såret helbreder. Du må søke 2 ganger om dagen i 2 uker eller mer, avhengig av personens alder, hudtilstand, arrkonstruksjon og individuelle egenskaper. Prisen på røret varierer fra 500 til 700 rubler, volumet er 20 g.

Kelofibraza

Celofibrase - en krem ​​for arr og arr i ansiktet, produsert av det tyske selskapet Sandoz Pharmaceutics. Dens sammensetning omfatter heparin, kamfer og urea.

Disse komponentene har smertestillende og antiinflammatoriske effekter på arret, forsiktig oppløses. Verktøyet gjør at du kan gjøre huden jevn og glatt i arret, øke hastigheten på cellereparasjon og forbedre blodsirkulasjonen.

Krem hjelper også med å bekjempe hudens strekkmerker som fremkommer som følge av graviditet eller raskt vekttap. Det kan ikke brukes under svangerskapet og i barndommen.

For å eliminere de nylig dannede arrene, anbefaler leger at man bruker krem ​​2 ganger om dagen. For å bekjempe gamle arr skal antall søknader i løpet av dagen økes og suppleres med komprimerer om natten. Legemidlet er dyrt: for 50 g må du gi 2500 rubler.

Fermenkol

Fermencol - krem ​​fra russiske produsenter, kommer i form av en gel og i form av et tørt pulver for prosedyre for elektroforese.

Det brukes til å eliminere akne merker, gamle og friske arr. Grunnlaget for midlene - kollagen, isolert fra marine og ferskvannsorganismer.

Denne sammensetningen av stoffet tillater deg å bryte ned aminosyrer som inngår i proteinbasen av arr, for å eliminere ubehag, kløe. Det anesteserer og desinfiserer også skaderens fokus.

Det er interessant å vite at denne kremen for arr og arr i ansiktet ikke bare bidrar til eliminering av defekter, men også for å lette huden, og øke dens elastisitet.

Fermencol har ingen kontraindikasjoner for bruk hos barn eller voksne. Det er bedre å forlate bruken av midler for atrofisk arr og individuell intoleranse. 10 g av stoffet koster 700 rubler.

Mederma

Mederma er et middel for et tysk selskap, tilsvarende i sammensetningen til Contractubex, unntatt heparin. Legemidlet er anbefalt for bruk i arr dannet for mer enn et år siden, for eksempel strekkmerker, arr fra brannskader, peeling. Med hypertrofiske arr blir effektiviteten ikke for høy.

Legemidlet bekjemper betennelse, fremmer veksten av nye celler, forbedrer blodsirkulasjonen og desinfiserer.

Varigheten av stoffet er foreskrevet individuelt, oftest tar behandlingsprosessen 3-6 måneder. I løpet av dagen skal brukes 3 ganger krem. Det er ingen kontraindikasjoner for bruk av produktet til barn og gravide, men det er en mulighet for allergi. Krem er tilgjengelig i rør av 20g, prisen - fra 500 rubler.

Scarguard Liquid Cream

Scarguard krem ​​inneholder vitamin E, hydrokortison og silikon. Påfør kremet med en børste, tørker umiddelbart og en film med en klemmeform på øyets overflate.

Under denne filmen øker produktkomponentene produksjonen av kollagen, noe som bidrar til rask resorpsjon av det herdede arret.

Det er viktig! Når kremet fra arr og arr i ansiktet tørker, kan solkrem eller sminke påføres huden - dette er en stor fordel i forhold til mange andre arr og arr i ansiktet.

Verktøyet må brukes til barn fra 2 år, men det er nødvendig å forlate bruken under graviditet og amming. Påfør på kremen to ganger daglig i 1 til 6 måneder. Kostnaden for et 15 ml rør er høyt - ca 6000 rubler.

Cream Dermatiks

Cream Dermatiks produksjon av USA, er et unikt stoff som har en positiv effekt på skadet vev av huden. Finnes i gelform i rør. Handlingen er å skape en beskyttende film og skape optimale forhold for resorpsjon av arret.

Verktøyet har mange positive egenskaper:

 • Rask fjerner støt på huden, helbreder vel arr og arr i ulike grader av resept;
 • Opprettholder fuktighet, forhindrer at huden tørker ut;
 • Lindrer ubehag (kløe, tetthet, brennende);
 • Kremet for arr og arr på ansiktet lyser også pigmenteringen;
 • Det tolereres godt på hud med overfølsomhet.

Det er lov å søke midler for barn og voksne, på alle deler av kroppen og ansiktet. Det er nødvendig å bruke 2 ganger om dagen i 2 måneder på den tidligere rengjorte huden. Røret er 15 g, kostnaden er ca 1500 tusen.

Piyasil

Piyasil - en krem ​​av innenlandsk produksjon, som ikke har noen analoger over hele verden. Fremmer resorpsjon og utjevning av arr. Sammensetningen inkluderer frysetørket medisinsk leechpulver.

Piyasil kan brukes både til å fjerne arr i ansiktet, etter akne, kosmetiske prosedyrer og på hele kroppen.

Interessant å vite! Piyasil krem ​​kan brukes til ansiktsmasker, unngå området rundt øynene. Etter 3-4 prosedyrer blir ansiktets hud jevnere og jevnere.

Bare individuell intoleranse kan fungere som en kontraindikasjon for bruk. Produktet er tilgjengelig i bokser, volumet på 60 ml koster ca 700 rubler, 200 ml - 1300 rubler.

Topp 10 arr og arr behandlinger

Kjennetegn i rangeringen

Tilstedeværelsen av arr og arr i ansiktet eller kroppen er et alvorlig problem for de fleste. Og for mange er det ikke bare en kosmetisk feil, men en hel plage, uttrykt av ubehagelige opplevelser: kløe, brennende, smerte. Å takle dem under kraften av spesialverktøy, hvorav vår rekkevidde er ganske bred.

Forberedelsene varierer i sammensetning, handlingsspekter og prisklasse. Før du begynner å velge riktig produkt, må du huske hovedregelen: kjøpet må baseres primært på anbefalinger fra hudlege. Etter å ha fått råd fra en spesialist, kan du undersøke vurderinger fra ekte forbrukere. Nedenfor er noen kriterier som vil bidra til å bestemme valget av et effektivt stoff.

 1. Salven, krem ​​eller gel skal svare til utseende og alder av arret, samt årsakene til dannelsen.
 2. Ethvert produkt må inneholde fuktighetsgivende midler. I tillegg til å eliminere betennelse, fremme rask celleregenerering, rens huden og returner den til elastisitet.
 3. Pass på å ta hensyn til holdbarhet og sammensetning. Strukturen bør inkludere naturlige ingredienser. I utgangspunktet er disse salver laget på grunnlag av inert silikon.
 4. Kjøp stoffet bare i apotek. Før du kjøper, konsultere en lege og studere brukerens meninger.

Dessverre har ikke spesiell vitenskapelig forskning blitt utført for å fastslå de mest effektive legemidlene. Men takket være estimatene til dermatologer og deres pasienter, var vi i stand til å gi de beste midler mot arr og arr. Deres liste er oppført nedenfor.

Beste arr og arrskrem

Kremet kreves mye mot arr. Rimelig og relativt trygg for helse. For å oppnå et resultat er det imidlertid nødvendig med langvarig bruk.

3 Scar Esthetique

En god måte å forbedre hudtilstanden på. Egnet til behandling av arr og arr som skyldes skader, brannsår og operasjoner. Kan også brukes til å bekjempe strekkmerker. Kremens struktur inneholder mange aktive stoffer, inkludert vitamin A og C, silikon, Shea smør, løkekstrakt, bisabolol, chitosan, arnica og andre.

Det har en aktiv effekt på arr av forskjellig opprinnelse. Bløder og jevner huden, forbedrer utseendet. Anbefales for behandling av voksne. Noen ganger kan det forårsake bivirkninger, uttrykt av utslett og rødhet. Dette er trolig den eneste ulempen. Ellers vurderinger av stoffet positivt. Han er klarert av mange kjøpere.

2 Chelofibrase

Kremet er egnet for både forebygging og behandling av arr. Tysk ingeniør har heparinnatrium i struktur, kamfer og urea. Takket være disse stoffene fuktes verktøyet perfekt, fuktiger huden, myker overflater, gir elastisitet og forbedrer blodsirkulasjonen. Gunstige effekter inkluderer stoffets evne til å utøve en nøytraliserende og antiinflammatorisk effekt.

Pasienter oppdaget en signifikant forbedring i tilstanden av arr etter å ha påført kremet. Puffiness er redusert, prosessen med arrresorpsjon har akselerert, utjevning av fremspringende hudområder har skjedd. Chelofibrase forårsaker sjelden bivirkninger, det kan brukes til barn eldre enn ett år.

1 Scarguard

Sammenlignet med andre, har Scarguard en væskekonsistens. Kremets særegenhet er at etter tørking danner det en slags dressing, på toppen av hvilken du kan bruke sminke eller solkrem. Dermed er stoffet trygt for delikat hud. Men anbefales ikke for barn under 2 år.

Laget på grunnlag av vitamin E, silikon og hydrokortison. På grunn av disse komponentene, blir produksjonen av kollagen forbedret, noe som akselererer resorpsjonen av arr og myker overflatelaget. Kjøpere elsker stoffet for effektiv handling og ingen bivirkninger. Det har ingen skadelige stoffer i sammensetningen. Prisen for en liten flaske Scarguard er absolutt høy, men det er helt rettferdiggjort.

Beste arr og arr-gel

Den vanligste måten å bekjempe arrskade er geler. Dette formatet er veldig praktisk å bruke. Heliumpreparater akselererer helingen av arr og er en utmerket metode for å forhindre dannelsen.

4 Mederma

Gelen ble utviklet av et tysk selskap og har en rekke aktive ingredienser i sin struktur, som har en gunstig effekt på helbredelsen av skadet hud. Allantoin og cepalin er blant dem. Mederma har en kompleks effekt: det akselererer prosessen med cellefornyelse og forhindrer utviklingen av fibroblaster, oppløser døde hudceller og fremmer produksjonen av kollagen.

Pasienter velger stoffet fordi det fukter epidermis og forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer blodpropper. Aktivt bekjemper betennelse, har antibakterielle egenskaper. Ulempen med gelen er dens effektivitet bare ved behandling av friske arr. For den "gamle" er det ikke egnet. For å bli kvitt arret, må verktøyet brukes i minst seks måneder.

3 Fermencol

Midler av russisk produksjon har stor fordeling og etterspørsel i markedet. Egenheten ligger i den spesifikke sammensetningen, som inneholder kollagenese, oppnådd fra ferskvann og marine organismer. De bidrar til rask nedbrytning av aminosyrer som danner grunnlag for arrlignende skade. På grunn av dette er det en utjevning av huden, og kløe stopper.

Kjøpere bemerket smertestillende og desinfiserende effekt av stoffet. Det kan brukes til å behandle både gamle og friske arr. Etter påføring har ansiktet synlig lyst, huden har blitt elastisk, defektene er mindre uttalt. En frustrerende ting er den høye prisen på gelen. Men i forhold til effekten som oppnås av Fermencol, kan man lukke øynene til denne nyansen.

2 Contractubex

Kontraktubeks er ettertraktet middel. Dette er ikke å si at det har en rask effekt. Dens effektivitet avhenger av hyppigheten av bruk. For eksempel kan den systematiske behandlingen av hans friske arr få en positiv effekt på bare en måned. Mens gamle arr krever en lengre, vanlig omsorg (helbredelse finner sted seks måneder senere).

Brukere anbefaler en gel å kjøpe. Men det anbefales at du bruker det ordentlig, strengt i henhold til instruksjonene. Da vil Kontraktubex gi et konkret resultat. Det glatter arr, fukt huden, forbedrer blodsirkulasjonen og akselererer dannelsen av nye celler. Under behandling er det nødvendig å unngå direkte sollys, hypotermi og massasje.

1 Zeraderm Ultra

Gelen inneholder en forbedret formel, sammenlignet med forrige versjon. I tillegg til den høymolekylære forbindelsen av silikon inneholder sammensetningen et ultrafiolett filter med SPF 15, koenzym Q10 og vitamin E og K. Det har evnen til å lage en spesiell film som ikke lar luft gjennom. Takket være henne, huden er mettet med fuktighet, arrene myker og oppløses, blir flatere.

Zeraderm Ultra er i stand til å håndtere de fleste typer arr og arr på kort tid. Det forhindrer betennelse, eliminerer brenning og annet ubehag i skadeområdet. Fremskynder celleregenerering, og metter dem med oksygen. UV-filter beskytter huden mot skadelige effekter av stråler. Gelen er indisert for bruk av både barn og voksne. I de fleste tilfeller er stoffet godt tolerert av pasientene.

Den beste salven for arr og arr

I de fleste tilfeller har salver for arr en løsnings effekt. Deres viktigste oppgave er å redusere størrelsen på arr og eliminere rødhet. En karakteristisk funksjon er en lengre effekt (i motsetning til en gel eller krem) på det skadede området av kroppen eller ansiktet.

3 solkoseryl

Salve er i stor etterspørsel blant den russiske befolkningen. Selges kun i apotekskjeder, solgt uten resept. Egnet til behandling av våte og tørre skader. Det har en utmerket effekt på restaureringen av huden. Vel løser arr og arr. Det er produsert på grunnlag av blodet av sunne kalver. Dette er forskjellen fra analoger.

Brukere la merke til at etter bruk av Solcoseryl ble små arr blitt utjevnet. Huden lyser, oppnådd en jevnere farge, ble elastisk. Før du kjøper, anbefaler forbrukerne sterkt å konsultere en lege. Salve er kraftig, kan forårsake en allergisk reaksjon. For prisen er ganske rimelig, noe som tydelig gir det en fordel.

2 Dexpanthenol

Spesialisert verktøy som håndterer arr igjen, for eksempel ved en sykdom som vannkopper. Strukturen av salven inkluderer naturlige ingredienser: havtornolje, petrolatum, vitaminer i gruppe B, lanolin, sitronsyre og andre nyttige stoffer. På grunn av deres komplekse handling, blir huden raskt restaurert.

Dexpanthenol utfører perfekt oppgavene oppgitt av produsenten. Heals arr, glatter epidermis. Det er et kraftig stoff, så det må brukes strengt i henhold til instruksjonene. Det anbefales ikke å øke doseringen uten å konsultere lege. Salve lett fjernes fra kroppen, kan sjelden forårsake allergiske reaksjoner. Ingen bivirkninger ble notert.

1 Madecassol

Sterkt effektivt middel Madecassol anbefales for behandling av grunne lesjoner. Den har en sterk antibakteriell effekt, brukes mot arr som skyldes brannskader eller operasjoner. Den har vegetabilsk opprinnelse, så det er trygt for barn. Fordelen er tilstedeværelsen i sammensetningen av Centella asiatiske. Takket være henne er det en rask regenerering av celler.

Ifølge brukerne er Madekassol ikke bare et annet annonsert stoff, men en virkelig effektiv salve. Arr fra brann eliminerer helt. I Russland er det vanskelig å finne, det er bedre å bestille via Internett. Verktøyet har et bredt spekter av handlinger. Ved siden av arr fjerning, kjemper den aktivt mot åreknuter og dermatitt.

Flere Artikler Om Typer Acne