Antibiotika er medisiner som effektivt dreper eller stopper veksten og utviklingen av patogen mikroflora. Det er 4 hovedformer for produksjon av narkotika basert på antibakterielle molekyler: oral, intravenøs, intramuskulær og aktuell bruk. Sistnevnte inkluderer salver, kremer og geler, hvorav kjennetegnet er kjøpekjøp på apoteket uten legens resept. I et komparativt aspekt er denne form for frigjøring mest foretrukket i inflammatoriske prosesser på huden enn tabletter og kapsler.

Liste over salver med et bredspektret antibiotika

Valget av salve krever ikke en obligatorisk test for å isolere et smittsomt middel og bestemme følsomheten for et bredt spekter av antibiotika. Dette faktum skyldes det faktum at salver er utviklet på grunnlag av antibiotika med en omfattende liste over sensitive mikroorganismer.

I tillegg er de preget av en mindre liste over bivirkninger, som i de fleste tilfeller er begrenset utelukkende til individuell intoleranse (en umiddelbar type allergisk reaksjon).

De mest populære salver med aktive bakteriedrepende molekyler inkluderer:

Inkludert i listen over essensielle legemidler - den aktive komponenten av kloramfenikol, som dreper stafylokokker, streptokokker, neisseria, enterobakterier, shigella, klebsiella, yersinia, rickettsiae og visse grupper av store virus. I humanmedisin er den brukt til å behandle bedsores, patologiske lesjoner av de øvre lagene av menneskelig hud, inkludert hudnekrose. I tillegg er denne antibiotiske salven effektiv i kosmetisk og oftalmisk praksis.

Det aktive stoffet er tetracyklin. Med en bakteriostatisk virkningsmekanisme på patogene stammer. Det er aktivt mot de fleste representanter for betinget patogen mikroflora, som manifesterer sin aktivitet med en reduksjon i immunitet. Reseptet for behandling av mykoser, virus (herpes) og sykdommer forårsaket av gruppe A streptokokker er uakseptabelt. Salven har blitt utbredt som et resultat av etablert effekt og sikkerhet for behandling av inflammatoriske prosesser i øynene.

Levosin aktiv substans er et kombinert middel med antibakteriell (gram + og gram aerobic / anaerob mikroflora), antiinflammatorisk og smertestillende effekt. Det brukes til purulente lesjoner av sårflatene, inkludert nekrose-scenen. En antibiotisk salve hjelper også med akne og akne. Tillat utnevnelse av gravide under tilsyn av en lege. På grunn av 2-3 dagers bruk av medisinsk salve, blir såret renset og ødem avtar.

På grunnlag av erytromycin fra gruppen av makrolider. Det vurderes som det valgte stoffet når man diagnostiserer en allergisk reaksjon på penicilliner og tetracykliner. Baktericide effekt på gram + og grammikroflora, samt på intracellulære parasitter. Salve med erytromycin er foreskrevet for alvorlige purulente hudlidelser, akne, førstegradsforbrenninger og trofasår.

Zenerit - et av de mest populære og effektive midler for å bekjempe hudutslett. Salve med antibiotisk erytromycin for akne hemmer vitale prosesser av bakterier på grunn av irreversible metabolske forstyrrelser i cellen. Sammensetningen ble utviklet med sikte på en omfattende innvirkning på problemet: på den ene side - på patogene bakterier på den annen side - det er en nedgang i nivået av talgproduksjon.

Det bemerkes at stoffet har en ganske mild effekt og lavt toksisitetsnivå for humane celler, og det er derfor akseptabelt å administrere til pasienter under 14 år.

Hvordan virker antibiotiske salver?

Et karakteristisk trekk ved legemidler til ekstern bruk - en lavere absorpsjonsgrad sammenlignet med intravenøse eller intramuskulære injeksjoner. Til tross for den lokale effekten, diffunderer en liten dose av det aktive stoffet inn i blodet og sprer seg gjennom hele kroppen. Dette faktum krever behandling av tilknyttede sykdommer (lidelser i lever, nyrer, kardiovaskulær system og metabolisme).

Infeksjoner som truer pasientens liv krever kun ambulant behandling under oppsyn av en lege. Lang tid på å ta kan forårsake utvikling av bivirkninger av organismen: fordøyelsessykdommer, forvirret bevissthet, smerte, utvikling av candidiasis og dysbakteriose.

Viktig: antibiotiske salver har et lignende nivå av antimikrobiell aktivitet for huden som tabletter og injeksjoner. I tillegg, i nærvær av individuell intoleranse mot piller, vil det oppstå en allergisk reaksjon fra eksterne midler. Tilsvarende motstanden av patogener til alle former for narkotika. Dette skyldes en lignende aktiv ingrediens i alle former for frigjøring.

Det er nødvendig å nøye observere varigheten av kurset foreskrevet av legen og ikke bare bruke antibiotika salven for symptomatisk behandling. Det er forbudt å avbryte kurset alene, og også å hoppe over såret og forandre dressingen i mer enn 12 timer. En slik taktikk fører til dannelsen av antibiotikaresistente former for bakterier som fremkaller tilbakefall av sykdommer. Spredningen av motstand av prokaryoter er et globalt menneskehetsproblem som krever oppmerksomhet til hver person.

Kremer og geler med antibiotika

Kremet er forskjellig fra salver ved at det er laget på grunnlag av oljer og vann. Derfor er kremet egnet for behandling av gråt hudutslett, og salven er for tørr og skjellete. I dette tilfellet har kremen en lavere absorpsjonsgrad. Valget av krem ​​avhenger av den viktigste aktive ingrediensen og spekteret av dets aktivitet. Liste over kremer med antibakterielle ingredienser:

På grunnlag av aminoglykosider, aktive mot Pseudomonas aeruginosa, enterobakterier, Proteus, Klebsiella, samt stafylokokker og streptokokker. Påvirker ikke anaerob bakterier, mikroskopiske sopp og virus. Det er foreskrevet for behandling av allergisk og enkel dermatitt, psoriasis, bedsores, samt ichthyosis.

Det anbefales å begrense bruken av yngre pasienter i lys av påvist undertrykkelse av veksthormon gent av krem ​​acriderm.

Antibiotisk akne krem ​​viser antibakteriell effekt på menneskelig hud. For å oppnå maksimal effekt, må du rengjøre og tørke huden før du bruker kremet, og bruk den i retning, unngå kontakt med sunne områder. Det er viktig å fullføre kurset riktig. En skarp avbrudd vil føre til gjentakelse av akne, mens lesjonens område kan være storskala. Det er nødvendig å gradvis redusere konsentrasjonen av antibakterielle stoffer til fullstendig opphør.

Uavhengig utvikle en adekvat terapi og beregne timingen / doseringen er ekstremt vanskelig, derfor anbefales det å konsultere lege og kosmetolog.

Legg til dine helsepersonell! Gjør en avtale for å se den beste legen din i byen akkurat nå!

Krem til behandling av bakteriell vaginose natur. Den danner stabile komplekser med en stor ribosomal underenhet av patogene bakterier, som et resultat av hvilke oversettelsesprosessene forstyrres og den mikrobielle cellen dør. Bakterier resistente mot krem: gardnerella, bakterier og mykoplasmer.

Det er akseptabelt å tildele gravide kvinner utelukkende av absolutte grunner og under tilsyn av en lege. Hovedversjonen av applikasjonen er utviklingen av trussel. Derfor anbefales komplekse terapi, kombinere dalacin, antimykotiske stoffer og immunostimulerende midler.

Gel med antibiotisk erytromycin for akne og akne på huden. Den synergistiske effekten av antibiotika og isotretionin er den samtidige effekten på sebaceous kjertler, og inhiberingen av veksten av patogen mikroflora. Et karakteristisk trekk ved gelen er behovet for en lang behandlingstid (fra 6 til 8 uker) på grunn av det lave absorpsjonsnivået for de aktive komponentene. Bruken av gelen kan provosere utviklingen av sensibilisering - overfølsomhet overfor UV-stråling. Tillat utnevnelse av pasienter fra 12 år.

Det er viktig å huske at salver, kremer og geler basert på antibakterielle stoffer ikke er kosmetiske produkter, men medisiner. Derfor er det viktig å huske riktig dose, varighet på kurset og spesielt oppmerksom på manifestasjonen av bivirkninger av kroppen til bruken av verktøyet. Ikke bruk medisiner uten akutt behov og råd fra en hudlege.

Instruksjon utarbeidet
Spesialist Mikrobiolog Martynovich Yu.I.

7 beste antibiotiske salver for sårheling

Gjennom våre liv står vi overfor ulike hudlidelser - slitasje, kutt, brannskader og hudsykdommer. Det er ganske enkelt å takle små sår, men hvis skaden påvirker et stort område av hud, kan man ikke unngå antibakteriell salve.

Katalia.ru vil snakke om de syv mest populære antibiotiske salver for å helbrede purulente sår.

Fordeler med antibakterielle salver

Når huden er skadet, er det stor risiko for at smittsomme stoffer kommer inn i kroppen. Patogener kan forårsake alvorlige inflammatoriske prosesser med ulike komplikasjoner.

Takket være antibakterielle og antiseptiske salver:

 • symptomer på infeksjon elimineres;
 • lindrer smerte;
 • inflammatoriske prosesser stopper;
 • akselererer helingsprosessen, metabolisme, aktiverer blodsirkulasjonen;
 • patogen mikroflora er ødelagt.

Indikasjoner for bruk

Viser antibiotisk salve for:

 • forbrenninger (kjemisk, kokende vann, etc.);
 • bedsores, trophic og varicose ulcers;
 • kronisk dermatose, dermatitt, streptoderma hos voksne og barn;
 • purulente sår;
 • akne, subkutan akne;
 • frostskader;
 • blåmerker, kutt, sprekker;
 • erosjon;
 • furunculosis, carbuncles;
 • erysipelas;
 • biter av dyr, insekter.

Liste over effektive salver

Vi vil vurdere 8 populære antibiotiske salver i sammensetningen:

 • Baneotsin;
 • Sintomycin salve;
 • levomekol;
 • Lincomycin salve;
 • Bactroban;
 • Oflokain;
 • Gentamicin.

Ikke foreskrive antibakterielle salver til deg selv eller dine slektninger på egen hånd. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Før du bruker dette eller det aktuelle produktet, bør du lese instruksjonene nøye, siden ulike legemidler kan ha kontraindikasjoner.

Baneotsin

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Det kombinerte stoffet med to antibiotika i sammensetningen - neomycin og bacitracin. Har en bakteriedrepende effekt. Pasienten tolererte godt.

Indikasjoner for bruk:

 • fokale hudinfeksjoner (karbuncler, kokker, stafylokokker, paronychia, purulent hydradenitt, dyp follikulitt);
 • bakterielle infeksjoner i huden av begrenset forekomst (sekundært infisert eksem, smittsom impetigo, sekundær infeksjon for kutt, dermatose, brannskader, hudtransplantasjon og plastikkirurgi, infiserte sår i nedre ekstremiteter);
 • infeksjonsforebygging etter operasjon.

Kontra:

 • omfattende hudskader
 • patologi av vestibular og cochlear (cochlea av det indre øre) apparatet;
 • alvorlige brudd på funksjonell aktivitet av nyrene (mot bakgrunn av hjerte- eller nyresvikt);
 • brudd på trommehinnen;
 • overfølsomhet overfor komponentene i sammensetningen;
 • Samtidig bruk av systemiske aminoglykosidgrupper med antibiotika.

Bivirkninger:

 • allergiske reaksjoner (tørrhet og rødhet i huden, kløe, utslett);
 • ved behandling av pasienter med omfattende hudlidelser - nefrotoksisk effekt, blokkering av nevromuskulær ledning, skade på cochlear og vestibulært apparat).

Hvordan brukes: verktøyet påføres den berørte huden 2-3 ganger om dagen, det er mulig under bandasjen. Dosering er foreskrevet individuelt!

Anmeldelser av salve positiv, folk har følgende fordeler:

 • effektiv for furunkulose, sekundær infeksjon (med atopisk dermatitt) og andre purulente infeksjoner;
 • rask og merkbar effekt;
 • kompakt rør;
 • praktisk applikasjon og distribusjon;
 • kan brukes til barn.

Av minusene var jernrøret en høy pris (180-380 rubler).

Sintomycin salve

Som en del av et bredt spektrum antibiotikum - kloramfenikol, har en bakteriostatisk effekt.

Indikasjoner for bruk:

 • koker;
 • purulente hudskader;
 • trophic ulcers;
 • brenner 2 og 3 grader;
 • brystvorten sprekker når du ammer.

Kontra:

 • blodsykdommer, alvorlig leverdysfunksjon, mangel på enzymet glukose-6-fosfat dehydrogenase, hudsykdommer (psoriasis, eksem, soppsykdommer);
 • graviditet, amming, barn opptil 4 uker (nyfødte);
 • Overfølsomhet overfor kloramfenikol, tiamfenikol, azidamfenikol.

Bivirkninger:

 • hudirritasjon;
 • allergiske reaksjoner (utslett, angioødem, urticaria).

Slik bruker du: Salve påført på det berørte området eller gasbindetampene. Toppbandasje. Hyppigheten av dressinger er foreskrevet av den behandlende legen (vanligvis etter 1-5 dager).

 • rimelig pris (ca 50 rubler);
 • rask sårheling;
 • hjelper med å bli kvitt akne.
 • kan forårsake avhengighet og allergiske reaksjoner;
 • tørker huden.

levomekol

Levomekol er en effektiv helbredende antibiotikumsalve for sår. Det er et kombinasjonsmedikament som lindrer betennelse og har en antimikrobiell effekt. Det er vist salve for purulente sår, inkludert de infiserte, i den første fasen av sårprosessen (purulent-nekrotisk).

Salvenes sammensetning inneholder to aktive stoffer:

 • kloramfenikol (antibakteriell effekt);
 • metyluracil (fremmer raskere sårheling).

Kontra:

 • tendens til allergiske reaksjoner;
 • individuell intoleranse.

Bivirkninger: hudutslett.

Påføringsmetode: Såret skal løst fylles med sterile gaze servietter gjennomvåt i salve. Du kan gå inn i verktøyet på det berørte stedet gjennom kateteret ved hjelp av en sprøyte, for dette må salven oppvarmes til 35-36 grader. Ligation utføres daglig til såret renses av purulent-nekrotiske masser.

I et stort antall anmeldelser er det sagt at Levomekol perfekt helbreder festering sår av forskjellig opprinnelse, en rimelig pris er en fin bonus (ca 110-140 rubler). Minusene markerer kvaliteten på røret selv - sprekker og lekkasjer.

Lincomycin salve

Lincomycin er et antibiotikum av linkozamidgruppen. I terapeutiske doser har en bakteriostatisk effekt, i høyere konsentrasjoner - bakteriedrepende.

Indikasjoner: purulent-inflammatoriske hudsykdommer.

Kontra:

 • alvorlige abnormiteter i lever og nyrer;
 • graviditet, amming;
 • overfølsomhet overfor clindamycin og lincomycin.

Bivirkninger: angioødem, urtikaria, anafylaktisk sjokk, eksfoliativ dermatitt.

Hvordan bruke: Påfør et tynt lag på den berørte huden.

 • helbreder sår raskt og reduserer betennelse;
 • er billig (ca. 100 rubler);
 • lindrer smerte.

Minuser blant vurderinger ikke funnet. Men det er naturlig at dette eller det aktuelle stoffet alltid er egnet for noen, men ikke for noen. Det må tas i betraktning.

Bactroban

Sammensetningen inkluderer et bredspektret antibiotikummupirocin, som har en bakteriostatisk og bakteriedrepende effekt (ved høye konsentrasjoner).

indikasjoner:

 • primære hudinfeksjoner - follikulitt, impetigo, furunkulose (inkludert med koker i øret), ekthyma;
 • sekundære hudinfeksjoner - infisert trauma og eksem, små sår og brannskader;
 • Forebygging av bakterielle infeksjoner ved ukontaminerte hudlidelser (slitasje, kutt).

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet overfor salverens komponenter.

Det er foreskrevet med forsiktighet ved nyrefeil (moderat og alvorlig), så vel som alderpatienter.

Bivirkninger: brennende, kløe, prikking, erytem, ​​tørrhet.

Påføringsmetode: En liten salve påføres såret med en bomullspinne eller gasbind 2-3 ganger om dagen. På toppen kan påføres en hvilken som helst enkel bandasje. Du kan ikke behandles med salve i mer enn 10 dager.

Verktøyet håndterer effektivt koker og andre purulente formasjoner på huden, har en rask terapeutisk effekt, lindrer alvorlig betennelse. Av minusene kan vi merke den lille størrelsen på røret og den høye prisen (ca. 400 rubler).

Oflokain

Kombinert forberedelse til ekstern bruk, som:

 • smertelindring (på grunn av lidokain);
 • gir antimikrobiell effekt (på grunn av innholdet av antibiotika ofloxacin).

indikasjoner:

 • kompliserte infiserte sår i den første fasen av sårprosessen (bedsores, abscesser, trophic ulcers, etc.) etter kirurgisk behandling;
 • forebygging og behandling av brannskader;
 • purulent-inflammatoriske hudsykdommer som utløses av ofloxacin-sensitiv bakteriell mikroflora.

Kontra:

 • overfølsomhet mot ofloksacin eller andre kinolonderivater, til lidokainhydroklorid og andre lokalbedøvelser av amid typen;
 • overfølsomhet overfor resten av legemidlet.

Ikke bruk stoffet under graviditet, amming, så vel som for behandling av barn.

Bivirkninger: hudirritasjon, kløe, brenning, utslett, gråt, hyperemi, allergiske reaksjoner.

Påføringsmetode: Etter forbehandling av det skadede området påføres salven på såret, en gassbindasje påføres på toppen. For purulente sår bør behandlingen brukes en gang daglig, for behandling av brannsår, avhengig av mengden sårutslipp (en gang daglig eller 2-3 ganger i uken).

Bedømmelse av vurderinger, håndterer salven perfekt oppgavene. Folk viser følgende fordeler:

 • helbreder sår raskt;
 • lindrer smerte;
 • praktisk emballasje;
 • billig pris (ca. 100 rubler).

Fra minusene er det mulig å fremheve det faktum at mange pasienter i de første minuttene opplever en brennende følelse (som om baking), samt at stoffet ikke skal brukes til barn under 18 år, gravide og ammende kvinner.

Gentamicin-Agos

Sammensetningen inneholder antibiotisk gentamicin, som har en bakteriedrepende effekt.

Indikasjoner for bruk: pyoderma (inkludert gangrenous), overfladisk follikulitt, furunkulose, sykose, paronyki, infisert seborrheisk dermatitt, akneinfeksjon, sekundær hudinfeksjoner, brannsår, trykksår, dårlig helbredende sår, infiserte varicose ulcers.

Kontra:

 • overfølsomhet overfor antibiotika i preparatet, så vel som andre antibiotika i aminoglykosidgruppen;
 • alvorlig nedsatt nyrefunksjon
 • uremia;
 • Nevrolitt av den hørbare nerven
 • bære en baby, amme.

Bivirkninger: allergiske reaksjoner (utslett, kløe, feber, urtikaria, angioødem).

Påføringsmetode: Salve brukes 3-4 ganger om dagen.

Folk merker følgende fordeler med stoffet:

 • hjelper raskt fra purulente betennelser etter myggbitt;
 • akselererer sårheling;
 • solgt til en rimelig pris (ca. 100 rubler).

Av minusene kan man merke at salven smeller på klærne.

konklusjon

Det er nødvendig å observere dosen som foreskrevet av legen, varigheten av behandlingen. På grunn av avbrudd av kurset vises brudd på bruksintervallet, bakterier som er resistente overfor antibiotikas virkemåte. Dette fører til en gjentakelse av infeksjon.

Antibiotika for akne i ansiktet: typer stoffer og deres virkninger

I tilfeller der standardmetoder for å bli kvitt hudbetennelse ikke virker, brukes antibiotika til å behandle akne, både for intern bruk og for ekstern bruk. I noen tilfeller viser kombinert bruk av hver doseringsform.

Effekten av bruk av antibiotika i nærvær av akne

Enkelt utslett på ansiktet eller andre områder av huden, selv om de representerer en kosmetisk defekt, er lettere å eliminere enn en avansert inflammatorisk prosess. Mellomstore og alvorlige former for akne, hvor fra 10 til 40 eller flere inflammerte lesjoner kan observeres, indikerer at patogene organismer har sluttet seg til prosessen, og skaper et gunstig miljø for reproduksjon av bakterier og dannelse av purulente masser.

Når du bruker antibiotika for akne, kan du oppnå følgende effekter:

 • eliminering av betennelser
 • cauterization av sår;
 • desinfeksjon av huden;
 • rødhet reduksjon;
 • restaurering av celler av dermis dype lag;
 • hindre fremveksten av nye inflammatoriske prosesser;
 • rask helbredelse av gamle utbrudd;
 • sopp kontroll;
 • bekjempe interne infeksjoner
 • eliminering av akne merker

Det er viktig å huske at antibiotika i form av tabletter og salver kun kan brukes på anbefaling av lege. Ofte, i de mest avanserte tilfellene, anbefaler spesialisten bruken av antibakterielle midler i to doseringsformer samtidig.

Antibiotika for ansikts acne for utendørs bruk

Antibiotika i form av salver eller kremer, samt geler og snakkere, som kan kjøpes på apoteket, brukes ofte til de milde og midtre stadier av akne. Den mest effektive er følgende midler.

Zinerit

Den er produsert i form av et pulver, på basis av hvilket du kan lage din egen lotion. Zener har antibakterielle, antiinflammatoriske, tørkevirkninger (se. - Zinerit egenskaper av akne).

Dette er et kombinert legemiddel som inneholder erytromycin, et antibakterielt middel fra gruppen av makrolider og sinkacetat. På grunn av den første komponenten dør streptokokker og propionobakterier, som ofte forårsaker utslett. Når det gjelder virkningen av sink, reduserer det betennelse og øker beskyttelsesfunksjonen til huden.

Zener i preparert form skal påføres hele hudområdet, uavhengig av plasseringen av utslett. Med dette verktøyet kan du behandle akne, mild og moderat alvorlighetsgrad, samt akne.

Baziron

Dette legemidlet fremstilles i form av en gel. Den aktive komponenten av midlet er benzoylperoksid. Baziron produsert med forskjellige konsentrasjoner av aktive stoffer. Gelen fullstendig lindrer betennelse og ødelegger patogener, svekker Staphylococcus evne til å formere seg. Verktøyet har en ikke så uttalt tørkeeffekt, så den kan brukes like effektivt av eiere av tørr og fet hud.

Differin

Løsning for akne er tilgjengelig i form av krem ​​og gel. Den viktigste aktive ingrediensen er adapalen, en analog av vitamin A. Med dette verktøyet blir metabolismen i vev normalisert, den inflammatoriske prosessen elimineres, porene renses, og dermed ødelegger miljøet gunstig for utviklingen av patogen mikroflora.

Differin i form av en gel er mer egnet for oljeaktig og krem ​​- for tørr hud. Påfør stoffet på huden bør være 1 gang per dag, helst - før sengetid. Gni det inn i huden er ikke nødvendig, siden det er godt absorbert.

Dalatsin

Inneholder clindamycin. Denne antibiotika akne gel dreper bakterier som forårsaker utslett, kviser og koiler, og regulerer også talgproduksjonen. Dens overskudd skaper forhold for aktiv reproduksjon av patologiske mikroorganismer.

Skinoren

Gel og krem ​​for akne med et antibiotikum. Den aktive ingrediensen i stoffet er azelainsyre, som ødelegger epidermale stafylokokker og andre bakterier som forårsaker akne. Bruken av Skinoren vil ikke bare eliminere akne, men også redusere produksjonen av talg, smale porer og redusere fet skinn på ansiktet.

metrogil

Legemidlet inneholder metronidazol, som er i stand til å trenge inn i cellene til noen mikroorganismer og hemme syntesen av deres DNA. Den er produsert i form av en gel. Se her for mer informasjon om dette verktøyet.

Bactroban

Dette middel for aktuell bruk inneholder mupirocin. En antibiotisk salve for akne ødelegger proteinkjedene i bakteriecellen som utløser betennelse i huden.

Zerkalin

Den viktigste aktive ingrediensen i denne løsningen er et bredspektret antibiotika - clindamycin. Det er ansvarlig for å undertrykke bakteriens evne som forårsaker at den inflammatoriske prosessen forverres.

Tetracyklin salve

Midler uten hindringer når sebaceous kjertlene og akkumuleres i sine strukturer, og gir en kraftig antibakteriell effekt. Legemidlet blokkerer syntesen av bakterielle enzymer, noe som bidrar til å redusere inflammatorisk prosess. Les mer om hvordan du bruker denne salven til å bekjempe akne her.

Klenzit C

Denne gel inneholder adapalen og clindamycin. Disse stoffene løser fettete plugger, stopper utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Klenzit C hjelper effektivt med alvorlige former for akne.

levomekol

Akne salve inneholder antibiotikumet kloramfenikol, samt makrogol og metyluracil. Verktøyet trenger dypt inn i huden, lindrer betennelse, stimulerer cellefornyelse. Les mer om dette verktøyet her.

Det bør bemerkes at antibiotika i form av tabletter kan brukes som et eksternt middel for akne. For å gjøre dette må de slipe, bli til pulver og fortynne med en liten mengde kokt vann. Du bør få en tykk våt, som må behandle betennelse punktvis. Slike tabletter som Ampicillin, Doxycycline, Clindamycin, Erythromycin kan brukes til å forberede massen.

Antibiotika for aknepiller

Hvis en kraftigere effekt er nødvendig (dette er relevant for betennelsesprosesser som ikke går bort i lang tid og kompliseres ved tilsetning av bakteriell infeksjon), kan legen foreskrive oral antibiotika i form av tabletter. Hvis akne er tilstede, anbefales følgende stoffer:

 • Erytromycin. Tabletter lindrer betennelse på huden, behandler smertefull stor akne med purulent innhold, eliminere spor av akne. Virkningen av stoffet er basert på et brudd på protein metabolisme i bakterier. Fordelen med erytromycin er evnen til å påvirke den gunstige mikrofloraen i minst grad. Mangelen på midler - sannsynligheten for en allergisk reaksjon og dysbiose.
 • Dalatsin. Disse kapslene inneholder clindamycin. På grunn av sammensetningen behandler stoffet effektivt smittsomme sykdommer i huden og bløtvev, purulent betennelse, akselererer sårheling og fremmer regenerering av epidermis. Bivirkninger ved å ta Dalacin, så vel som andre antibakterielle midler, er dysbakterier og allergiske reaksjoner.
 • Cyproterone. Verktøyet er foreskrevet i tilfelle at årsaken til utviklingen av inflammatorisk prosess - hormonelle forstyrrelser. Dosering og varighet av terapi er avhengig av individuelle indikatorer.
 • Azitromycin. Dette verktøyet har en bakteriedrepende effekt, som virker direkte på fokus av betennelse.
 • Doksycyklin. Tabletter ødelegger ulike infeksjoner som fremkaller hudutslett.

Andre tabletter som også brukes i kampen mot akne er oppført i følgende artikkel: http://domadoktor.ru/749-tabletki-ot-pryshhej-i-ugrej.html.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Ved bruk av antibiotika for å behandle akne, kan følgende bivirkninger forekomme:

 • overdreven svette
 • hevelse av vev;
 • generell svakhet;
 • struma;
 • svekkelse av immunforsvaret;
 • svimmelhet;
 • oppkast;
 • alvorlige allergiske reaksjoner;
 • kløe;
 • hudutslett;
 • magesmerter
 • avhengighet av stoffet: noen tid etter at stoffet slutter å ha en effekt;
 • giftig effekt på leveren.

Under ingen omstendigheter bør du bruke produkter til intern eller ekstern bruk som inneholder antibiotika i følgende tilfeller:

 • graviditeten og laktasjonen;
 • nyre- eller leverdysfunksjon
 • barn opptil 12 år;
 • intoleranse mot komponentene som utgjør stoffet;
 • Tilstedeværelsen av blodsykdommer.

Regler for bruk av antibiotika ved behandling av akne

For ikke å skade indre organer og systemer, når du tar antibiotika under behandling av akne, er det viktig å huske følgende regler:

 • bruk av antibiotika i form av tabletter er bare i de tilfellene hvis akne har nådd middels tung eller alvorlig. I mildere former er det bedre å bruke midler til lokal handling i form av salver, geler.
 • Før du begynner å ta medisiner, bør du undersøkes: det er ganske mulig at den inflammatoriske prosessen på huden provoserte hormonelle lidelser. I slike tilfeller vil pasienten bli vist parallell hormonbehandling.
 • Varigheten av antibiotikabehandling bestemmes av legen og avhenger av alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen og den generelle tilstanden til personen.
 • antibiotika i form av en salve eller tabletter skal være en del av en kompleks terapi: monoterapi i hudbetennelsesprosesser vil ikke fungere.

Det er nødvendig å presisere antibiotika mot akne i ansiktet i avanserte tilfeller, siden den ukontrollerte utviklingen av den inflammatoriske prosessen ikke bare gjør huden uattraktiv og skaper risiko for dyp arrdannelse, men kan også forårsake blodinfeksjon når de patogene mikroorganismer trer inn i det inflammatoriske fokuset.

Hvordan antibiotika virker mot akne

Det er mange måter å håndtere med akne på ansikt og kropp.

Men hvis det er enkelt å takle enkle utbrudd ved hjelp av kosmetologiske og folkemessige virkemidler, kan alvorlig forsømt inflammasjon nesten ikke helbredes uten antibiotika.

Hvordan virker narkotika og er de alltid effektive? Hvordan søke antibiotika for akne i ansiktet? Alt i detalj.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Årsaker til akne

Årsakene til akne er mange.

De vanligste blant dem er:

 • fet hud;
 • hormonforstyrrelser og justering;
 • dårlig ernæring;
 • overdreven eksponering for ultrafiolett stråling;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet, endokrine og reproduktive systemer;
 • bytteforstyrrelser;
 • stress, følelsesmessig stress;
 • fysisk utmattelse;
 • svekket immunitet og avitaminose.

Er antibiotika for akne nyttig?

Avhengig av antall akne i ansiktet, er det tre former for akne:

 • lys - svarte flekker og enkelt utslett, deres antall overstiger ikke 10;
 • middels - på huden kan du se fra 10 til 20 betente sår;
 • alvorlig - flere papler og pustler på huden (40 eller mer), fusjon av inflammatoriske elementer i store foci.

Hvis du kan takle en mild form for utslett kosmetologiske og folkemessige rettsmidler, i behandling av moderat og alvorlig akne uten antibiotika kan ikke gjøre.

 • Imidlertid vil antibiotika for akne bare være effektivt på scenen når patogene bakterier begynner å vokse og formere seg i kanalene i talgkjertlene og hårsekkene.
 • Hvis utslett er forbundet med sykdommer i fordøyelsessystemet eller endokrine systemet, vil metabolske forstyrrelser ikke eliminere hovedårsaken til betennelse i huden, og derfor vil resultatene av behandlingen være kortvarig.
 • Også, antibiotika hjelper ikke med å rense huden fra åpne og lukkede komoneser, andre ikke-betente elementer.

Video: "Behandling av akne, akne på ansiktet"

Hva er det

Antibiotika er preparater av naturlig (animalsk, vegetabilsk) eller mikrobiell opprinnelse som kan undertrykke vekst og utvikling av visse typer mikroorganismer eller forårsake deres død.

 • Legemidlene er tilgjengelige i ulike doseringsformer for ekstern og intern bruk.
 • Avhengig av strukturen, er antibiotika klassifisert i flere store grupper.

Til ekstern bruk

Antibiotika for akne for ekstern bruk produsert i form av geler, kremer, salver, kremer.

Disse verktøyene brukes til lokal behandling av betent hud på ansikt, rygg og andre områder av kroppen.

De inneholder hovedsakelig komponenter som har en bakteriostatisk effekt.

Foto: En allergisk reaksjon på rusmidler

Disse stoffene bidrar til å bli kvitt akne, men har flere ulemper.

 1. De ødelegger ikke bakteriene helt, men undertrykker bare deres reproduksjon. Følgelig, etter fullføring av behandlingen, kan akne oppstå igjen.
 2. Lokale allergiske reaksjoner kan forårsake kløe, rødhet, peeling og hevelse i huden (for å eliminere ubehagelige symptomer, bør Suprastin eller annet antihistamin tas).
 3. De virker ødeleggende ikke bare på patogene mikroorganismer, men også på den nyttige flora, og derved reduserer beskyttelsesfunksjonene i huden.

Ofte foreskrevet antibiotika hudprodukter:

Foto: Produkter til utendørs bruk

 • Zinerit Lotion (erytromycin og sinkacetat);
 • løsninger Eriderm (erytromycin), Zerkalin (clindamycin);
 • Benzamycin geler (erytromycin og benzoylperoksid), isotreksin (isotretinin, erytromycin), Klenzit C (adapalen, clindamycin);
 • Clindovit krem ​​(clindamycin), Ucidin (fusidinsyre);
 • Bactroban salve (Mupirocin), Levomekol, Erytromycin og Tetracyclin Salve.

I tillegg til de ferdige stoffene kan påføres eksternt i form av tabletter.

 • For å gjøre dette må en antibiotisk pille (Ampicillin, Doxycyclin, Erythromycin, Clindamycin, Tetracycline) males til et pulver.
 • Bland med litt vann for å lage en slurry.
 • Den resulterende blandingen påføres på de betente lesjonene to ganger om dagen.

Et annet effektivt middel for akne er en antibiotisk skrubbe, Aspirin og Suprastin.

Antistoffet undertrykker patogen flora, Suprastin eliminerer kløe, rødhet og hevelse, Aspirin lindrer betennelse godt.

 • Forberedelse: Slip 1 tabletter av preparater, fortynn pulveret med vann til en pastaaktig konsistens.
 • Påfør blandingen på inflammerte lesjoner, massasje i et par minutter, skyll med vann.
 • På huden, bruk en krem ​​for problem hud.

For innenlands

Antibiotika til oral administrasjon fremstilles i form av tabletter, kapsler, pulver eller granulater for fremstilling av suspensjoner.

Legemidler virker på bakterier på samme måte som eksterne doseringsformer.

Foto: betyr for oral administrasjon

Men hvis en salve eller krem ​​bare virker i fokus på betennelse og praktisk talt ikke absorberes i blodet, så har legemidler til intern bruk en systemisk effekt på kroppen, noe som ofte fører til bivirkninger fra indre organer.

Akne er oftest foreskrevet antibiotika av følgende grupper:

 • lincosamides (Clindamycin, Lincamycin);
 • makrolider (erytromycin, azitromycin);
 • tetracykliner (doxycyklin, metacyklin, unidox solutab).

Hvordan handle

Penicillin er det første antibiotikumet, som ble studert av den engelske forsker Alexander Flemming.

Nå behandles medisinske forbindelser utsatt for mikroorganismer av farmasøytiske selskaper, hvorav halvsyntetiske antibiotika produseres, som har en effekt:

 • bakteriostatisk (stopp veksten og reproduksjon av bakterier);
 • bakteriedrepende (ødelegge patogen flora).

Behandlingsmetoder

Metoder for å behandle akne bestemmes av alvorlighetsgraden av de inflammatoriske prosessene i huden.

Foto: sitron og honning kan tilberedes maske

 1. Mild grad Enkle akne, svarte flekker er godt behandlet med legemidler basert på benzoylperoksid og salicylsyre, folkemiddagsmidler med antimikrobiell virkning (løk og hvitløk, timian, ginseng, St. John's wort og havtorn, tea tree, honning og sitron, kamille, oregano, calendula).
 2. Middels form. Behandlingen utføres ved hjelp av eksterne midler på grunnlag av tetracyklin, erytromycin, clindamycin. I noen tilfeller anbefales en kombinasjon av antibiotika og lokale retinoider.
 3. Alvorlig betennelse. Den vanskeligste, vanskelig å behandle, form for akne. Behandlingen utføres i et kompleks, inkluderer bruk av retinoider og antibiotika (i form av tabletter, injeksjoner), fysioterapi økter.

Foto: antibakteriell behandling kan kombineres med bruk av retinoider

Som er bedre

Kombinerte anti-akne preparater, som i tillegg til antibiotika inneholder andre aktive ingredienser, og følgelig har en kompleks effekt på huden, er preget av den største effektiviteten.

Følgende medisiner for akne er ofte foreskrevet og etterspurt.

 1. Zener. Lotionen basert på erytromycin og sinkacetat har en utpreget antibakteriell, anti-inflammatorisk og tørkende effekt. Men som praksis har vist, etter bruk av Zinerit, kan akne komme igjen på kort tid.
 2. Kpinesfar. Et middel basert på retinoid (tretinin) og antibiotika (erytromycin). Legemidlet normaliserer talgkjertlene, senker fet hud, hemmer bakterier, lindrer raskt kløe og betennelse. Allerede 10 dager etter behandlingsstart reduseres antall purulente akne med en tredjedel.
 3. Benzamitsin. Legemidlet inneholder erytromycin og benzoylperoksid, har en utpreget antibakteriell og antiinflammatorisk effekt. Under behandling kan tørr hud og ubehag forekomme.
 4. Dalatsin-T. Behandler betennelser og purulent akne, akne, cyster. Den brukes både uavhengig og i kombinasjon med andre eksterne agenter. Legemidlet tørker ikke ut i huden, forårsaker ikke flaking.

Bivirkninger

 1. Dysbacteriosis. Med intern bruk av antibiotika har en negativ innvirkning ikke bare på skadelige mikroorganismer, men også på den gunstige tarmfloraen. Som et resultat dysbiose utvikler, er det andre fordøyelsessykdommer. I tillegg svekker dysbakteriøs immunsystemet.
 2. Leverfunksjon. Å ta antibiotika fører ofte til forstyrrelser i leveren. Toksiner blir ikke skikkelig utskilt fra kroppen, og glykogenproduksjonen reduseres også. Som et resultat øker sløvhet og irritabilitet, øker appetitten.
 3. Allergi. Kløe, peeling, rødhet og hevelse i huden oppstår når ekstern bruk av antibiotika og legemidler i tabletter og kapsler for intern bruk kan provosere generelle allergiske reaksjoner.

Spørsmål og svar

Hvorfor ikke alltid effektiv i behandlingen av

Antibiotika kan ikke fungere hvis de velges på egen hånd, uten hjelp av en lege.

Faktum er at hvert antibiotika virker på en bestemt gruppe mikroorganismer.

Og før du begynner behandling, må du passere laboratorietester for å bestemme den eksakte typen bakterier som forårsaker betennelse.

Og tar hensyn til typen patogen du trenger for å velge riktig stoff.

Hvordan bli kvitt akne merker på ryggen? Finn ut her.

Er det mulig å bli kvitt akne for alltid

Det er umulig å si nøyaktig hvor lenge resultatene av behandlingen vil være.

 • Alt avhenger av årsakene til akne og alvorlighetsgraden av betennelse, valg av medisiner og mottaglighet av organismen til det foreskrevne legemidlet.
 • Det er ikke alltid mulig å bli kvitt utslett etter bruk av antibiotika: i 30% av tilfellene gjenoppstår problemet med tiden.
 • For å redusere risikoen for tilbakefall av utslett, er det viktig å ordentlig ta vare på huden din, rengjør den regelmessig.

Hva er forskjellig fra antimikrobielle legemidler

Mange refererer til gruppen antibiotika alle antimikrobielle midler.

 • Men det er viktig å forstå at antibiotika er stoffer som produseres på halvsyntetisk måte eller forbindelser produsert av mikroorganismer, planter.
 • Mange stoffer, som nitrookolin, furazolidon, palin, biseptol, furacilin, har en antimikrobiell effekt og er ikke antibiotika. Dette betyr syntetisk opprinnelse, som preges av et smalere handlingsspektrum sammenlignet med antibiotika, har en omfattende liste over mulige bivirkninger og forårsaker dem oftere.

Hva er vanedannende

Under behandling dannes resistens mot en eller annen type antibiotika gradvis i noen bakterieart.

Følgelig er stoffets destruktive effekt tapt, de blir ineffektive med sykdommer forårsaket av resistente arter av patogener.

Avhengighet kan forekomme mot bakgrunn av hyppig og ukontrollert bruk av antibiotika, eller som følge av avbrudd av behandlingsforløpet på forhånd.

Hvorfor ikke avbryte behandlingen

 • Hvis behandlingsforløpet med et antibiotikum avbrytes, vil bakteriene ikke bli fullstendig ødelagt.
 • Samtidig vil denne typen patogener utvikle motstand mot dette stoffet.

Som et resultat vil det ikke være mulig å bli kvitt akne helt, og når du fortsetter å ta medisinen, vil den ikke lenger være effektiv.

I tillegg, hvis den patogene flora ikke er fullstendig ødelagt, kan de inflammatoriske prosessene bli kroniske.

Konsekvenser etter selvbehandling

Uavhengig utvalg av et antibakterielt stoff kan føre til følgende konsekvenser:

 • mangel på positive resultater av behandling (på grunn av at antibakterielle midler er valgt uten å ta hensyn til den spesifikke typen patogen);
 • utvikling av bivirkninger (allergier, fordøyelsessykdommer, leverfunksjon, etc.);
 • dannelsen av resistens i bakterier og effektiviteten av behandlingen med den neste behandlingen med dette legemidlet;
 • svekkelse av immunsystemet, redusere kroppens motstand mot virus og sopp mikroorganismer.

Nyttige tips

For at tabletter og eksterne midler skal være effektive og ikke skadelige, er det viktig å følge noen anbefalinger under behandlingen.

 1. Bruk kun legemidler som foreskrevet av legen.
 2. Ikke overskrid den foreskrevne dosen, ikke øke bruksfrekvensen og varigheten av behandlingsforløpet, spesielt når du tar antibiotika innvendig.
 3. Ikke avbryt behandlingsforløpet, unntatt i tilfeller av allergi.
 4. Før du bruker antibiotika, studer nøye instruksjonene for stoffet, spesielt informasjon om bivirkninger og kontraindikasjoner.
 5. I kombinasjon med antibiotika, ta forberedelser til normalisering av tarmflora, antifungale midler og hepatoprotektorer.

Men hva skal jeg gjøre for å opprettholde positive resultater og forhindre forekomsten av akne?

Bilder: Matvarer som skal inkluderes i kostholdet

Det er viktig:

 • korrigere næringsrik kosthold (mindre baking, søtsaker, fett, krydret og salt mat, flere grønnsaker og frukt, greener);
 • velg høy kvalitet kosmetikk basert på hudtype;

Foto: Det er nødvendig å forlate kosmetikk av lav kvalitet

 • ikke misbruke dekorative kosmetikk;
 • Ikke rør ansiktet unødvendig med skitne hender;
 • Skikkelig pleie for huden din, rengjør den regelmessig;
 • styrke immunforsvaret;
 • gi opp dårlige vaner.

anmeldelser

Anmeldelser av akne behandling med antibiotika kan bli funnet forskjellige.

I ett tilfelle klarte stoffene effektivt å løse oppgaven, i andre fikk behandlingen ikke de forventede resultatene.

Dette bekrefter igjen behovet for kompetent valg av stoffet.

Antibiotika er potente medisiner for å eliminere akne.

Hvordan behandle ungdoms akne hos gutter? Finn ut her.

Hvorfor vises akne på puben hos kvinner? Les her.

Ellers vil behandling ikke bare hjelpe, men vil også forverre situasjonen.

Hva er den beste antibiotika akne salve?

På det farmasøytiske markedet er det mange forskjellige metoder for ekstern bruk, som inkluderer antibiotika som kan lede sin innflytelse på behandling av akne eller akne. Det kan være geler, pastaer, lotioner, kremer, balsam, samt helbredende salver. Hvis du trenger å velge en antibiotisk salve for akne, er det første å konsultere en hudlege om dette. Et hvilket som helst antibiotika er en sterk substans med uttalt effekt og effekter som, hvis de ikke er administrert eller selvbehandlet, kan føre til uønskede bivirkninger.

Fordeler med akne behandling med antibiotisk salve

Som med ethvert legemiddel, har salven, der det er spesielle antibiotika for å eliminere akne, sine egne fordeler. Når leger skal foreskrive antibiotika for akne til en person med sår hud, kan dette bare bety en ting - helsesituasjonen er mer alvorlig enn det viste seg i begynnelsen. Og dette skjer vanligvis når ulike midler allerede er brukt, som ikke inneholdt noen antibiotika.

Fordelene med antibiotika salver for behandling av acne er som følger:

 1. Høy garanti for å eliminere akne og hudormer, i motsetning til rusmidler, uten antibiotika.
 2. Stort utvalg av slike salver.
 3. Formen av antibiotika som inngår i sammensetningen av en bestemt salve, velges alltid av legen.
 4. Hvis stoffet ikke passer for noen grunn, kan det endres til et annet alternativ med sikkerhet for helse.
 5. Virkningen av salver og ønsket effekt er notert raskere enn bruken av produkter uten antibiotika.
 6. Det brede fokuset på antibiotika kan ødelegge andre bakterier, virus og infeksjoner i kroppen som kan og har ingenting å gjøre med hudbetennelse.

Rask effekt er faktisk garantert i behandling av akne med salver, som inkluderer ett eller annet antibiotika. For eksempel kan et antibiotikum som makrolitt i løpet av få dager fjerne akne og kviser i alvorlig form. Men bare riktig valgt salve kan kurere uten noen konsekvenser.

FOR REFERENS: Antibiotika er rettet mot å ødelegge bakterielle, virale og smittsomme former for provokatorfaktoren, som skyldes ulike betennelser i menneskekroppen.

Ulemper med antibiotika akne

I tillegg til fordelene ved antibiotiske salver, er det også verdt å merke seg de ulemper som kan bli funnet ved bruk av slike anti-akne preparater. Hvis pasienten ikke forstår noe om antibiotika, forstår ikke hva det er, men skal kjøpe en salve med et antibiotika for akne, da er det en stor del av sannsynligheten for at produktet valgt på apoteket ikke vil fungere for ham. Og så, selvfølgelig, det beryktede emnet dukker opp som antibiotika - «behandle en ting og kreve den andre!» Imidlertid er hovedårsaken at salven ble valgt feil eller ble tilfeldig valgt. Det samme gjelder de tilfellene hvor legene behandler sine plikter på en urettferdig måte, og kan misforstå ved å velge antibiotika i en bestemt salve for pasienten. I tillegg til denne faktoren, som indirekte kan kalles en ulempe, er det ulemper som allerede er direkte relatert til bruken av slike salver:

 1. Visse antibiotiske varianter er dårlig kombinert med andre medisinske stoffer.
 2. Prisen for noen typer slike salver kan oppblåses enn for andre rettsmidler.
 3. Utsatt til bruk av slike salver bare i ekstreme tilfeller.

Hvis legen før du tar salven ikke tar noen foreløpige tester, for eksempel bakposevy, og ikke sjekker resultatene sine, er det bedre å ikke vende seg til en slik medisin igjen. Du kan ikke foreskrive en alvorlig medisin uten å analysere problemene og identifisere årsakene. Og slike salver, der det finnes antibiotika - dette er ikke et leketøy og ikke en enkel uskadelig krem!

7 effektive antibiotika akne salver

For å eliminere problemet i lang tid og med en dyp penetrasjon av terapeutiske stoffer i kroppen, foreskriver dermatologer salver til pasienter på grunnlag av sterkere komponenter enn bare vegetabilske urtemidler. Vi snakker om slike inneslutninger i salven, som antibiotika for akne. Det er deres innflytelse som viser sin effektivitet, utholdenhet av resultatet og til og med den tilhørende kur av andre skjulte former for enkelte sykdommer. Blant det store antallet forskjellige varianter av slike legemidler til ekstern bruk, kan flere av de mest populære og effektive legemidler noteres:

 1. "Zenerit" (analog - "erytromycin"). Hovedkomponenten i salvenes sammensetning er sinkacetat, som aktivt fremmer sårheling og resorpsjon av arr. Den andre hovedkomponenten er antibiotikumetrytromycin (erytromycinum). Dens oppgave er å blokkere syntesen av bakterieproteiner, og dermed stoppe veksten, aktiveringen, og derfor vil den inflammatoriske prosessen også falme.
 2. "Dalatsin C". Antimikrobielt legemiddel. Den kan brukes både i form av geler, og i ideen om en salve eller krem. Har effekten av dyp gjennomtrenging og fjerner - drenge vulgære ål, når hullene i flere ål sammenfaller, så vel som indurerende akne og akne, som er dypt innebygd i lagene av epidermis. Det fjerner også røde papler (røde knuter), pustler (purulent foci), phlegmoser (alvorlig form for sår).
 3. "Clindamycin" (analoger - "Delavit", "Clindovit"). Kan brukes i noen form - krem, gel, salve. Fjerner stafylokokker, propinobakterier. Synlig resultat oppstår etter 1-2 måneder med aktiv bruk av produktet. I alvorlige tilfeller fortsetter behandlingen i 6 måneder med korte intervaller, som bestemmes av legen. Påfør ikke mer enn 2 ganger om dagen.
 4. "Skinoren". Krem behandler akne og akne. Sammensetningen inneholder azelainsyre, som undertrykker veksten av melanocytter, som registreres som unormal. Påfør om morgenen og kvelden. Påfør bare på ren hud!
 5. Salve "Sinoflanovaya." Et bredt spekter av effekter - kan kurere ikke bare akne, akne, akne, men også allergisk utslett, herpes, psoriasis, nevrodermatitt og andre hudsykdommer, som er beskrevet i detalj i instruksjonene. Det kan brukes 3 ganger om dagen. Ikke bruk syntetiske klær mens du bruker denne salven.
 6. "Differin". Gel som inneholder antibiotika, retinsyre og andre aktive ingredienser som er ansvarlige for den antiinflammatoriske effekten. Vanligvis foreskrevet for behandling av akne, men kan også brukes mot akne. Påfør et ømt punkt på huden 1 gang daglig i løpet av behandlingen - 3 måneder. Du kan ikke gni gelen!
 7. "Acyclovir". Salven er perfekt for de akne som har herpes viral natur av utseende og utvikling. Tillatelse til bruk på barn. Spred agenten 3-5 ganger om dagen til utslett forsvinner helt.

"Zener", som enhver annen salve, er lett å kjøpe på apoteket, de blir nesten alltid solgt uten lege resept. Spesielt er Zener påført huden i en enkeltdose på 0,5 ml. Frekvens av bruk per dag - 2 ganger. Varigheten av behandlingsforløpet er 10 uker. Det er ingen kontraindikasjoner for gravide eller ammende mødre. Når det gjelder instruksjonene for bruk av de resterende antibiotiske akne salver, er alle anbefalinger og bruksregler alltid i pakken. Produsenter må handle i henhold til GOST og sette instruksjoner i esken i nærheten av røret, der alle advarsler og doser er beskrevet.

FOR REFERENS: Det er nødvendig å forstå at noen ganger leger og farmakere selv med begrepet "salve" også betyr slike terapeutiske midler som geler og kremer.

Mulige bivirkninger, avhengighet, effekter av avbrudd i behandlingen
Ikke alle antibiotika kan forårsake ekstreme grader av bivirkninger, eller noen komplikasjoner. Det er imidlertid verdt å nevne de viktigste manifestasjoner i pasientens kropp som kan oppstå hvis slike salver ikke brukes riktig. I tillegg til de manifestasjoner som vanligvis beskrives i instruksjonene som er vedlagt slike varer som kremer, geler eller andre midler, som inkluderer antibiotika.

Bivirkninger av overdose eller misbruk

De vanligste bivirkningene ved overdosering eller feil bruk av stoffet kan være:

 • svakhet, kvalme, svimmelhet, oppkast og diaré (diaré);
 • kløe i huden med et lite utslett;
 • hevelse i huden på steder der det var en salve eller i nærheten;
 • vektreduksjon;
 • overdreven svette.

En avhengighet av en biologisk prosess regnes som vanlig. Bakterier elsker å stadig tilpasse seg, fordi de er inkludert i gruppen av parasitter som lever på bekostning av den viktigste donororganismen. Det er denne høye grad av tilpasning som tillater dem å tolerere antibiotikkens destruktive effekt normalt. Oppstår i kroppen såkalte "vanedannende" til et bestemt stoff. Derfor bytter ofte ofte en salve til en annen. Og hvis du tar hensyn, ble den første salven administrert med ett antibiotikum, og deretter med en annen.

Når akne salve med antibiotika er herdet, og deretter stopper prosedyrene plutselig, så kan motsatt effekt begynne - utslettet gjenoppstår og muligens i større grad enn det var. Hvis det oppdages tørr hud forårsaket av noen salve, må du ikke slutte å bruke salven, men du kan også i tillegg bruke fuktighetskrem, tonic eller lotion.

Bruk av stoffet for det tiltenkte formål - dette er en kompetent tilnærming til bruk av salve, der det finnes antibiotika for å fjerne akne eller akne. Derfor, svar på spørsmålet, hva slags salve, der det er et antibiotika, det beste, bør besvares: "Dette, som er riktig valgt av legen!". Dette betyr at alle stoffer er gode, deres valg er dårlig, det er han som kan skade en person. Så, hvis du finner en utmerket spesialist i akneproblemer og følger hans anbefalinger, kan du være sikker på at han vil velge riktig salve med antibiotika inni, i sammensetningen.

Noen anmeldelser av antibiotiske salver

"Ivana, 25 år gammel, Ulyanovsk. Jeg var redd for å begynne å ta antibiotika i det hele tatt, men jeg hadde ikke akne lenge. Det var da jeg ble foreskrevet "Erytromycin", da begynte huden mer eller mindre å forbedre seg. Legene endret ikke mine alternativer for meg. De sa at alt går bra (jeg snakker regelmessig med en hudlege og kosmetolog). Bivirkninger merket ikke. Nå forekommer pimples noen steder, men utslettet selv er ikke lenger i stor skala. "

Svetlana Ivanova, 19, Krasnodar. Dalatsin salve ble foreskrevet for meg for akne. Jeg salvede henne i ca en uke, ingen tilsynelatende effekt skjedde av en eller annen grunn! Da ble jeg utnevnt til Zener, og først etter ham begynte ålene å forsvinne fra kinnene. Nå har jeg ikke dem i det hele tatt. Sann, samtidig måtte jeg bytte diett, og jeg renset også kroppen gjennom tarmene. Jeg vet ikke, kanskje alt hjalp. Men her etter Zinerit var effekten merkbar!

Maria, 20 år gammel, Omsk. Jeg hadde engang et dårlig ansikt, jeg måtte også trekke ut en tann på grunn av dette, så superkjølt i turen. Som et resultat - den gjenværende effekten - akne på kroppen gikk, spesielt på beina, hender og ansikt. Personlig ble jeg tømt "Tetracycline salve", hun hjalp meg veldig bra da. Alle inflammerte områder bokstavelig talt etter et par dager begynte å gradvis falme. Og etter en og en halv time forsvant nesten. Videre viste jeg oppmerksomhet, mens akne, som det var, ikke ville "gå vekk" i kroppen, men ville modnes til slutten, og ville gi ut pus. Jeg setter pris på det, det betyr at rensing fra noe dårlig i kroppen skjedde!

Flere Artikler Om Typer Acne