Før utseendet på et barn, går mange foreldre ikke helt inn i detaljer om Mantoux-testen - hvor ofte foregår det, hva viser reaksjonen til Mantou? Men når unge mødre og dads må håndtere Mantoux-analyse hvert år på rad, er det bare nødvendig å vite alt om ham og de mulige resultatene.

Hva er Mantoux testen?

En Mantoux-test eller en tuberkulinprøve er ikke en vaksine. Dette er en teknikk for å studere intensiteten av immunitet mot Mycobacterium tuberculosis (en allergisk reaksjon av en forsinket type).

For å studere immunrespons hos et barn, injiseres tuberkulin intradermalt (indre overflate av midten av underarmen). Tuberkulin er en slags ekstrakt fra bakterier som er de forårsakende agenter av tuberkulose som tidligere er inaktivert ved spesielle metoder.

Når det tas inn, forårsaker tuberkulin utvikling av allergi med forsinket type, hvis kroppen tidligere var kjent med mycobacterium tuberculosis (BCG vaksinasjon eller infeksjon med tuberkulose). På injeksjonsstedet utvikler en reaksjon i form av rødhet eller papiller.

Mantoux-test utføres hvert år fra 1 til 14 år, hvis Mantoux-reaksjonen er negativ, blir tuberkulin-diagnosen utført 2 ganger i året, og hvis det er en pasient med tuberkulose i familien, så 3-4 ganger i året.

Formålet med tuberkulin diagnose:

 • påvisning av primær infeksjon med mycobacterium tuberculosis
 • studie av forekomsten av tuberkuloseinfeksjon blant befolkningen
 • utvalg av barn som trenger revaksinering av BCG
 • identifisering av barn med økt risiko for utvikling av tuberkulose

Evaluering av resultatene fra Mantoux-testen

Evaluer resultatene av Mantoux testen etter 72 timer etter produksjonen. Alle målinger gjør en gjennomsiktig linjal vinkelrett på aksen til overbenet.

Avhengig av papirstørrelsen er det 4 typer Mantoux-reaksjoner:

 • Negative. Diameteren på papullen når 0-1 mm, eller forsegling og hyperemi helt utenom. Dette resultatet betyr at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis, eller den beskyttende vaksineimmuniteten har allerede mistet sin styrke. I alle fall er Mantus negativ en indikasjon på re-introduksjon av BCG vaksine.
 • Tvilsomt. Det er bare hyperemi eller papulær opptil 2-4 mm. I slike tilfeller kan det ikke argumenteres for at kroppen er beskyttet mot sykdommen gjennom utvikling av immunisering etter vaksinering. Og det er mulig at patogenet penetrerte barnets kropp og forårsaket den primære infeksjonen. Tvilsom prøve er en indikasjon på repetisjon og videre undersøkelse for å utelukke infeksjon med tuberkulose.
 • Positiv. Papula når 5-16 mm i diameter. Dette betyr at kroppen er beskyttet av immunisering etter immunisering fra mykobakterier. Veibeskrivelse til TB-spesialisten for undersøkelse er ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å kontrollere Mantoux i dynamikken, unntaket er tuberkulinprøven.
 • Hyperergic. Papule når en diameter på 17 mm eller mer eller utvikler en infiltrering med nærvær av vesikler, pustler, nekrose. I dette tilfellet trenger barnet nødvendigvis konsultasjon med en fisiolog, spesielt det er nødvendig å være forsiktig etter foreløpige negative eller tvilsomme resultater.

Når man vurderer resultatene av Mantoux, bør legen huske om mulige falsk-positive og falske negative prøver, fordi det er viktig å gi barnets informasjon og helse så mye som mulig til spesialisten.

Diagnose av Mantoux testhyperemi

Som regel, i det første år av livet, vil barnet ha en voldsom reaksjon, som forklares av intensiteten av immunitet, siden nylig (i barselssykehuset) ble en BCG-vaksinasjon utført. I det første året er prosentandelen av svært positive Mantoux-reaksjoner derfor høy.

I det andre året og videre møter foreldrene vanligvis et slikt begrep som Mantou's hyperemi, som er skrevet inn på barnekortet i kolonnen - diagnose.

En kompetent ekspert vil forklare deg at en slik diagnose ikke er en grunn til å vurdere at barnet blir smittet med viruset.

Det viser seg at en allergisk reaksjon av kroppen til legemidlet utløses, noe som manifesteres av en rødhet av tuberkulininjeksjonen. I de fleste tilfeller betyr dette at immunforsvaret etter vaksinasjon fremdeles beskytter barnet mot sykdommen.

Frykt bør ha en slik diagnose som tuberkulinprøven. Dette er når det er en økning i Mantoux-reaksjonen sammenlignet med den forrige. Det er en tur som kan indikere at et barn er infisert med tuberkulose og krever henvisning til en TB dispensary for å klargjøre diagnosen.

Men i slike tilfeller er det mange faktorer som kan forvride resultatene av Mantoux og gi falske positive reaksjoner. For eksempel, en tidligere virusinfeksjon før eller en allergisk reaksjon av et barn.

Derfor, hvis barnet ditt ble diagnostisert med hyperemi i henhold til resultatene fra Mantoux-testen, er dette ikke en setning. Mest sannsynlig - dette er en normal reaksjon, som gjenspeiler tilstedeværelsen hos et barn med immunitet mot tuberkulose.

Hva skal jeg gjøre hvis et barn har en stor og rød Mantoux: hvorfor er det en dårlig reaksjon og hyperemi?

Mantu er en medisinsk test som avgjør om kroppens emne er immun mot kausjonsmiddelet for tuberkulose - Kochs stav. For å redusere risikoen for å inngå denne farlige sykdommen, må barn under 7 år gå gjennom prosedyren årlig.

Som enhver vaksine kan en tuberkulinprøve ha negative konsekvenser. Denne artikkelen vil fortelle unge foreldre hva du trenger å være forberedt på når du sender et barn til å gjøre Mantus.

Mantu er et obligatorisk mål for diagnose og forebygging av tuberkulose, og en positiv reaksjon på testen kan ikke bare snakke om infeksjonen, men også av allergi.

Hvordan lage en Mantoux test?

For å avgjøre hvor godt kroppen er klar til å bekjempe den forårsakende agenten av tuberkulose, blir det laget en spesiell injeksjon. Pasienten injiseres under huden med et stoff som kalles "tuberkulin". Sammensetningen av den organiske blanding, uten begrensning, Koch avfallsproduktene er pinner, på grunn av hvilket immunsystemet reagerer på det, så vel som for en fullstendig mykobakterier: allergi.

Tradisjonelt er Mantoux plassert på innsiden av underarmen, litt høyere enn hånden; Den lokale allergiske reaksjonen av kroppen til patogenet er også visuelt manifestert. På grunn av økt aktivitet av leukocytter, blir vevet nær injeksjonsstedet komprimert. Dannet en liten "pimple" - papule.

Hvordan ser en Mantoux papule ut - normale størrelser og avvik

Forstå at "dårlig" viste seg å være Mantoux eller "bra" viste seg å være vanskelig. Det er ikke nok å estimere diameteren av papulen selv og graden av rødhet. Eksperter er interessert i andre trekk ved prøven:

 • forholdet mellom hevelse til størrelsen på post-vaksinasjonsarret på injeksjonsstedet;
 • dynamikken i forskningsresultater i forhold til tallene i tidligere år;
 • Overholdelse av det demonstrerte bildet av reaksjonskarakteristikken til representanter for denne aldersgruppen.

Det siste punktet er spesielt veiledende. Spedbarn, for eksempel, viser ofte en falsk positiv reaksjon på tuberkulinprøven på grunn av en nylig BCG-vaksine. Foreldrenes oppgave i dette tilfellet er å gjøre seg kjent med spesielle materialer (som tabellen nedenfor) og for å avgjøre om resultatet av testen av barnet sitt er et av standardalternativene for barn i hans alder.

Etter hvilke resultater bør man begynne å besøke TB-legen? Hva er den verste reaksjonen på Mantu? De mulige typene reaksjoner på injeksjonen bør vurderes mer detaljert.

Negativ reaksjon

Negativ er Mantoux-reaksjonen, der pasienten ikke viser tegn på allergi mot tuberkulin. En postvaccin arr er nesten umerkelig, og papulen er fraværende helt eller ikke klart uttrykt: dens størrelse når ikke mer enn 1 mm i diameter. Hyperemi og andre "typiske" reaksjoner på Mantu har ikke blitt observert; hudpigmentering på injeksjonsstedet er normalt; blåmerker eller blåmerker er ikke dannet.

På grunnlag av en negativ test konkluderer doktoren at Koch-pinnene ikke er tilstede i legemet til pasienten som undersøkes. Denne reaksjonen indikerer også en sterk immunitet og redusert risiko for å oppnå tuberkulose.

Et falskt negativt testresultat er mulig når:

 • Nylig infeksjon med Kochs stav (hvis mindre enn 10 uker har gått siden patogenet har gått inn i kroppen);
 • Fraværet av den dannede immuniteten i subjektet (derfor er Mantu ikke gitt til barn under 6 måneder eller et år);
 • anergi, dvs. den passivitet av legemet til et hvilket som helst stimulus (dette er mulig hvis kandidaten lider av immunsviktvirus, vitaminmangel eller uttømming).

Tvilsom reaksjon

Dubious call Mantoux reaksjon, som er umulig å tolke utvetydig. I slike tilfeller er injeksjonsstedet, en svak rødhet i huden (flekk på ca 3-4 mm i diameter, sjelden - mer), men uten sine seler og noen hint av dannelsen av papler, som er tydelig selv i bildet. Postvaccinal arr vanligvis ikke uttalt.

Hvorfor er det en tvilsom reaksjon på Mantus? Noen ganger er det resultatet av en nyfødt infeksjon eller matallergi. Prøven kan også være tvetydig for de som feilaktig bryr seg om injeksjonsstedet (kamming av papula eller tillater det å bli vått).

Positive reaksjoner

Positiv er reaksjonen på inokuleringen, der vevet av epidermis på injeksjonsstedet er sterkt komprimert. Papulen danner samtidig en imponerende størrelse. Pigmentering av huden på injeksjonsstedet etter at den "positive" Mantoux er ødelagt. På den andre eller tredje dagen etter injeksjonen, kan du se at papullen rødt, og en liten blåmerke formet rundt den. Hyperemi utvikler seg ofte.

Det er flere typer positive reaksjoner på tuberkulinprøven. Du kan gjøre deg kjent med klassifiseringen ved hjelp av tabellen nedenfor.

En stor papule, som en reaksjon på Mantus, betyr ikke nødvendigvis at barnet har tuberkulose. For å avklare diagnosen foreskriver TB-legen ytterligere tester for unge pasienter.

Hvis Mantoux-metoden er ikke bare store, men også betennelse med sårdannelse, sannsynligheten for at barnet er smittet med Koch tryllestav i sin aktive form, nærmer seg 100%. Årsakene til øyeblikkelig legehjelp er:

 • utdanning nær papules av sår eller magesår;
 • nekrose av vev i injeksjonsområdet;
 • betennelse i lokale lymfeknuter.

Falsk positiv reaksjon

Som nevnt ovenfor, viser barnets kropp noen ganger en voldsom allergisk reaksjon på tuberkulin, selv om barnet ikke har blitt smittet med Kochs stokk. Mantoux-testen i slike tilfeller er en stor, betent, som med et positivt testresultat (vi anbefaler å lese: hva skal jeg gjøre hvis babyen har en positiv Mantou-test?). Huden rundt papulen er rød, smertefullt å reagere på palpasjon.

Hvordan skille en falsk positiv reaksjon fra en positiv? Uten et besøk til en spesialist og flere undersøkelser er det nesten umulig.

På bildet ser papulen og post-vaksinæret ut akkurat det samme som ved en positiv test, og det er mange grunner til en mulig feil i testresultatene:

 • Tålelig smittsom sykdom;
 • allergier eller andre sykdommer som forårsaker hudreaksjoner;
 • Feil omsorg på injeksjonsstedet.

Mulige årsaker til dårlig respons

La oss oppsummere det subtotale. Hvilke faktorer kan utløse en "dårlig" reaksjon på vaksinen? Hvis Mantu har blitt blå, rødt eller vist seg å være større i størrelse enn normalt, betyr dette vanligvis at du ser på:

 • smittet med Kochs stav
 • lider av allergier (kanskje direkte til tuberkulin);
 • fikk et substandard stoff.

Med andre ord er en stor Mantoux (spesielt i et barn under ett år) ikke en årsak til alarm. Fullstendig mangel på respons på tuberkulin er karakteristisk bare for voksne. Dessuten kan foreldrene ikke alltid holde rede på hvor grundig krummen er i samsvar med regler for vaksineomsorg, og dette har en effekt på testresultatene.

Hva skal jeg gjøre hvis barnet kammeret prøveplassen?

I det første år av livet kontrollerer barna ikke sine handlinger veldig bra, og følger ikke alltid foreldrenes ønsker, og derfor er kambering av tuberkulinprøven en vanlig ting for dem. Hva truer denne oppførselen?

Mantoux, riper, vanligvis økt. Noen ganger, på tidspunktet for testen, har det tid til å senke, men oftere gjør legene den observerte reaksjonen som positiv. For å unngå dette og redde barnet fra å måtte gjennomgå ytterligere tester for tuberkulose, bør foreldrene gjøre følgende:

 1. Gi barnet et antihistamin.
 2. Ta tiltak slik at barnet ikke berører injeksjonsstedet. Eldre barn, for eksempel, kan forklares at en stor kammet papir vil tvinge leger til å foreskrive flere flere smertefulle undersøkelser.
 3. Kle barnet i løse klær med lange ermer. Hvis babyen ikke stadig ser papula, vil hans ønske om å kamma ikke være så sterk. I tillegg gjør lange ermer det vanskelig for et barn å få tilgang til Mantoux.
Hvis et barn kjammet Mantoux for profylaktiske formål, anbefales det å gi ham et antihistamin, for eksempel Suprastin

Når er det verdt å kalle alarmen?

Når hyperemi og induration av Mantoux blir en grunn til bekymring? For det første bør foreldrene være på vakt, hvis barnet har lignende symptomer på den aller første dagen etter injeksjonen. For det andre er det unormalt hvis rødhet etter en Mantoux-test ledsages av alvorlig kløe. I begge tilfeller bør foreldrene vise barnet til en spesialist for å utelukke muligheten for en allergisk reaksjon på tuberkulin.

Det er også viktig å straks ta barnet til legen, hvis det etter injeksjonen er dannelse av abscesser under huden og nekrose av lokalt vev. Disse og andre tegn på en hyperergisk reaksjon tyder på tuberkulose hos en baby med stor sannsynlighet.

Hyperemi manta reaksjon

Manthoux hyperemi er ikke en farlig diagnose

Før utseendet på et barn, går mange foreldre ikke helt inn i detaljer om Mantoux-testen - hvor ofte foregår det, hva viser reaksjonen til Mantou? Men når unge mødre og dads må håndtere Mantoux-analyse hvert år på rad, er det bare nødvendig å vite alt om ham og de mulige resultatene.

Hva er Mantoux testen?

En Mantoux-test eller en tuberkulinprøve er ikke en vaksine. Dette er en teknikk for å studere intensiteten av immunitet mot Mycobacterium tuberculosis (en allergisk reaksjon av en forsinket type).

For å studere immunrespons hos et barn, injiseres tuberkulin intradermalt (indre overflate av midten av underarmen). Tuberkulin er en slags ekstrakt fra bakterier som er de forårsakende agenter av tuberkulose som tidligere er inaktivert ved spesielle metoder.

Når det tas inn, forårsaker tuberkulin utvikling av allergi med forsinket type, hvis kroppen tidligere var kjent med mycobacterium tuberculosis (BCG vaksinasjon eller infeksjon med tuberkulose). På injeksjonsstedet utvikler en reaksjon i form av rødhet eller papiller.

Mantoux-test utføres hvert år fra 1 til 14 år, hvis Mantoux-reaksjonen er negativ, blir tuberkulin-diagnosen utført 2 ganger i året, og hvis det er en pasient med tuberkulose i familien, så 3-4 ganger i året.

Formålet med tuberkulin diagnose:

 • påvisning av primær infeksjon med mycobacterium tuberculosis
 • studie av forekomsten av tuberkuloseinfeksjon blant befolkningen
 • utvalg av barn som trenger revaksinering av BCG
 • identifisering av barn med økt risiko for utvikling av tuberkulose

Evaluering av resultatene fra Mantoux-testen

Evaluer resultatene av Mantoux testen etter 72 timer etter produksjonen. Alle målinger gjør en gjennomsiktig linjal vinkelrett på aksen til overbenet.

Avhengig av papirstørrelsen er det 4 typer Mantoux-reaksjoner:

 • Negative. Diameteren på papullen når 0-1 mm, eller forsegling og hyperemi helt utenom. Dette resultatet betyr at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis, eller den beskyttende vaksineimmuniteten har allerede mistet sin styrke. I alle fall er Mantus negativ en indikasjon på re-introduksjon av BCG vaksine.
 • Tvilsomt. Det er bare hyperemi eller papulær opptil 2-4 mm. I slike tilfeller kan det ikke argumenteres for at kroppen er beskyttet mot sykdommen gjennom utvikling av immunisering etter vaksinering. Og det er mulig at patogenet penetrerte barnets kropp og forårsaket den primære infeksjonen. Tvilsom prøve er en indikasjon på repetisjon og videre undersøkelse for å utelukke infeksjon med tuberkulose.
 • Positiv. Papula når 5-16 mm i diameter. Dette betyr at kroppen er beskyttet av immunisering etter immunisering fra mykobakterier. Veibeskrivelse til TB-spesialisten for undersøkelse er ikke nødvendig. Det er bare nødvendig å kontrollere Mantoux i dynamikken, unntaket er tuberkulinprøven.
 • Hyperergic. Papule når en diameter på 17 mm eller mer eller utvikler en infiltrering med nærvær av vesikler, pustler, nekrose. I dette tilfellet trenger barnet nødvendigvis konsultasjon med en fisiolog, spesielt det er nødvendig å være forsiktig etter foreløpige negative eller tvilsomme resultater.

Når man vurderer resultatene av Mantoux, bør legen huske om mulige falsk-positive og falske negative prøver, fordi det er viktig å gi barnets informasjon og helse så mye som mulig til spesialisten.

Diagnose av Mantoux testhyperemi

Som regel, i det første år av livet, vil barnet ha en voldsom reaksjon, som forklares av intensiteten av immunitet, siden nylig (i barselssykehuset) ble en BCG-vaksinasjon utført. I det første året er prosentandelen av svært positive Mantoux-reaksjoner derfor høy.

I det andre året og videre møter foreldrene vanligvis et slikt begrep som Mantou's hyperemi, som er skrevet inn på barnekortet i kolonnen - diagnose.

En kompetent ekspert vil forklare deg at en slik diagnose ikke er en grunn til å vurdere at barnet blir smittet med viruset.

Det viser seg at en allergisk reaksjon av kroppen til legemidlet utløses, noe som manifesteres av en rødhet av tuberkulininjeksjonen. I de fleste tilfeller betyr dette at immunforsvaret etter vaksinasjon fremdeles beskytter barnet mot sykdommen.

Frykt bør ha en slik diagnose som tuberkulinprøven. Dette er når det er en økning i Mantoux-reaksjonen sammenlignet med den forrige. Det er en tur som kan indikere at et barn er infisert med tuberkulose og krever henvisning til en TB dispensary for å klargjøre diagnosen.

Men i slike tilfeller er det mange faktorer som kan forvride resultatene av Mantoux og gi falske positive reaksjoner. For eksempel, en tidligere virusinfeksjon før eller en allergisk reaksjon av et barn.

Derfor, hvis barnet ditt ble diagnostisert med hyperemi i henhold til resultatene fra Mantoux-testen, er dette ikke en setning. Mest sannsynlig - dette er en normal reaksjon, som gjenspeiler tilstedeværelsen hos et barn med immunitet mot tuberkulose.

Mantus Hyperemia - hva er det hvis det ikke er papiller, men det er rødhet

Mantoux hyperemi er en av manifestasjonene i kroppens arbeid, hvor vi i intet tilfelle bør anta at barnet er smittet med tuberkulose. Vanligvis oppstår denne reaksjonen på grunn av manifestasjonen av visse forhold som forårsaker rødhet i huden.

Med hjelp av stoffet Mantoux etablerer legene kroppens motstand mot tuberkulose. Denne testen bidrar til å studere intensiteten til immunsystemet til mykobakteriet som har penetrert inn i kroppen. Noen leger kaller tuberkulose-vaksinen en allergisk manifestasjon av langsom handling.

Essence Mantoux

Mantoux-vaksinen inneholder tuberkulosepatogener i svekket form. Det injiseres intrakutant i innsiden av underarmen. Ved hjelp av denne testen vil legen kunne skaffe seg nødvendig informasjon om tilstanden til immunitet hos barnet, og ta om nødvendig tiltak for å styrke den.

Tuberkulinmedisinet Mantoux er kunstig produsert fra tidligere nøytraliserte tuberkulosepatogener.

Takket være moderne teknologi har det blitt mer akseptabelt og trygt å skaffe et slikt stoff.

Å vise effekten av tuberkulin på kroppen kan være gjennom introduksjonen. De svekkede mykobakterier i den fører til utvikling av en allergisk reaksjon, som har egenskapen til langsom manifestasjon. En slik manifestasjon observeres ved en tidlig bekjentskap av immunsystemet med tuberkuløse mykobakterier. Vanligvis er injeksjonsstedet med tuberkulin litt rødt, eller det vises en papule på den.

Legene vaksinerer Mantoux regelmessig, i henhold til vaksineringsplanen. Denne vaksinasjonen påvirker barn fra det første år av livet til de fyller 14 år. I tilfelle et negativt resultat på den angitte prøven, er re-diagnose utpekt tuberkulinmedisin. Når en person som er smittet med lungetuberkulose bor nær barn, er en slik prøve foreskrevet minst tre ganger i året. Bare på denne måten kan du identifisere tidlig skade på kroppen av denne patologien.

Tidlig tuberkulin diagnose hjelper:

 1. Identifiser barn som har økt risiko for lungetuberkulose.
 2. Velg barn som trenger BCG-administrasjon.
 3. Undersøk antall personer som er rammet av tuberkulose.
 4. Identifiser primær infeksjon med tuberkulose mikrober.

Egenskaper av hyperemi

Med introduksjonen av stoffet med svekket tuberkulosepatogener opplever barnet i det første år av livet i de fleste tilfeller en voldelig reaksjon. Årsaken til dette er den økte intensiteten av immunsystemet på grunn av den nylig introduserte BCG. Basert på dette kom mange leger til den konklusjonen at testen i det første år av livet ofte gir et positivt resultat. Det er derfor mange leger vurderer denne vaksinen ubrukelig i det første år av livet.

På to år kan barnet oppleve en manifestasjon av Mantoux-hyperemi. En slik diagnose er ofte skrevet av barneleger for små pasienter. Selvfølgelig fører dette mange foreldre til panikk, på grunnlag av hvilke de begynner å vurdere at barnet deres er smittet med TB. Faktisk er alt ikke så ille, og denne panikken er unødvendig her.

Hyperemi er preget av utseendet av stor rødhet på stedet av vaksinen.

Denne rødheten oppstår på grunn av manifestasjon av en allergisk reaksjon på tuberkuløse mykobakterier injisert i kroppen. Dette er hovedgrunnen til å endre administrasjonsstedet for legemidlet i kroppen. På medisinsk språk betyr dette fenomenet tilstedeværelsen i kroppen av en baby etter immunisering, som beskytter mot utviklingen av denne patologien.

Mer farlig for barnets kropp er "sving av tuberkulinvaksinasjon." Denne diagnosen manifesteres hos noen barn hvis immunitet ennå ikke er dannet eller er svært svak. Med "bend av tuberkulinprøven" observeres en økt Mantoux, i motsetning til det tidligere resultatet. Denne diagnosen signalerer direkte til legen om smitte i barnets kropp med tuberkulosepatogener. Resultatet som har manifestert seg, må vises til en lege som vil foreskrive en spesiell behandling for et slikt barn. Vanligvis blir unge pasienter henvist til en TB dispensary, der ved hjelp av ekstra teknikker kan den mest nøyaktige diagnosen bli utført.

Ofte gir Mantoux-reaksjonen et feilresultat på barnets immunitet. Årsaken til dette er tilstedeværelsen i kroppen av spesielle faktorer som forvrenger de sanne resultatene. Derfor, i slike pasienter, er falsk positiv reaksjon ofte manifestert.

I rollen som faktorer som forvrenger, kan Mantoux-resultatet være:

 • allergisk;
 • virussykdom.

Når en baby har en hyperemi, bør du ikke behandle denne diagnosen dårlig, fordi det i virkeligheten ikke er noen grunn til bekymring. Mest sannsynlig er dette en manifestasjon av en normal reaksjon som gjenspeiler nærværet av en utviklet immunitet mot tuberkulosepatogener.

Mangel på papiller

Ofte, etter introduksjonen av tuberkulose-vaksinen, dannes et lite rødt punkt på injeksjonsstedet sammen med papulen. Hvis en slik utdannelse dukket opp uten papiller, bør du ikke bekymre deg for dette, siden det ikke skjedde noe alvorlig og forferdelig.

Hyperemi nær papulene forårsaker ekstern påvirkning på injeksjonsstedet. Dette skjer ofte i hverdagen, spesielt med barn. Det anbefales ikke å påvirke dette området når det ikke er papuler.

Foreldre bør nøye overvåke administreringsstedet til vaksinen på barnets hud. Enhver ekstern påvirkning kan føre til en sterk forvrengning av resultatene, som senere kan spille en grusom vits.

Det er best å forklare barna på forhånd om viktigheten av vaksine som injiseres i kroppen for egen helse og informasjonsinnholdet til legen.

Ifølge diagnosen av leger utføres en Mantoux negativ reaksjon i fravær av papiller og hyperemi. Vanligvis i slike tilfeller bestemmes injeksjonsstedet for en tuberkulinsubstans bare ved en injeksjonsreaksjon, hvis størrelse ikke overstiger 0,1 millimeter. Denne diagnosen er utarbeidet av legen under undersøkelsen av barna etter tre dager fra øyeblikket for subkutan administrering av tuberkulin.

Den negative negativ reaksjonen Mantoux indikerer fraværet av antall tuberkelbaciller i barnas kropp. Dermed er tuberkuløs lungebetennelse hos disse barna ikke.

Foreldre bør nøye overvåke stedet for introduksjon av Mantoux barn, da dette området skal vedlikeholdes, forsøker å forhindre inntrengning av vann eller andre flytende forbindelser. Dannelsen av hyperemi i dette området er også et signal for ytterligere behandling i en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen.

Red Mantoux reaksjon - norm eller patologi?

I vårt land i dag er spørsmålet om vaksinasjoner og diagnostiske tester uvanlig akutt, fordi antall tilfeller av smittsomme sykdommer som overføres fra person til person, avtar noe. Antallet komplikasjoner forårsaket av feil manipulasjonsteknikker eller kvaliteten på medisiner, tvert imot øker. For foreldre til barn i alle aldre blir Mantoux-reaksjonen, norm eller mangel derav et stort problem hvert år - uten resultat av en slik diagnose kan barn forhindres i å gå til barneinstitusjoner, og problemet med spredning av tuberkulose i det moderne samfunn er svært alvorlig.

Mantoux reaksjon - hva er det

Mantoux-reaksjonen, hvis hastighet kan variere over et ganske bredt område, er en intradermal diagnostisk test, hvor partikler av mikrobielle celler av mycobacterium tuberculosis blir introdusert i kroppen.

Når Kochs pinner kommer inn i kroppen, blir begge svekket, med en dose av BCG, og når de smittes med tuberkulose, begynner immunsystemet å syntetisere antistoffer som bør stoppe spredning av infeksjon. Følgelig er Mantoux-reaksjonen, hvis normer ikke er avhengig av pasientens alder, hjelper disse antistoffene å avsløre at en bestemt inflammatorisk reaksjon utvikler seg i huden under administrering av stoffer, i løpet av livet, aktivitet av tuberkulose produsert av mykobakterier. Det er som et resultat av dette at en "knapp" dannes på underarmens hud først, og deretter rødhet, hvor størrelsen er tatt i betraktning som et resultat av en diagnostisk test.

Hva skal være Mantoux-reaksjonen

Det må huskes at menneskets første kontakt med de menneskelige mykobakteriene i henhold til helsedepartementets instrukser skjer 2-4 dager i livet - før utslipp fra et barnehospital til et nyfødt barn, gis BCG vaksinasjon. Etter det begynner kroppen syntese av antistoffer utviklet for å beskytte kroppens eier fra angrepet av aktive mykobakterier som kan forårsake en aktiv infeksjon.

Problemet er at frekvensen av Mantoux-reaksjon i et barn ikke er fravær av rødhet på injeksjonsstedet i det hele tatt (som de fleste foreldre tror), men rødhet, begrenset i området. Hvis det første barnet er gitt et barn i en alder av ett år, har denne diagnostiske testen ikke forekommet, og hudhyperemi forekommer ikke på injeksjonsstedet, og det konkluderes med at vaksinen ble utført feil og det var ingen immunitet mot Koch-pinnene.

Hvert år blir denne kontrollen gjentatt, og Mantoux-reaksjonen, normen er en papule, hvis størrelse ikke bør overstige 2-4 mm (resultatet blir betraktet som tvilsomt). I prinsippet er det i pulmonologi og fisiologi ikke selve testresultatet som er viktig, men øyeblikket for å identifisere den såkalte tuberkulinprøven. Dette begrepet betyr at Mycobacterium tuberculosis i løpet av tiden som har gått siden den forrige Mantoux-reaksjonen, kom inn i pasientens kropp, og en spesiell inflammatorisk prosess begynte i den.

Hvem utfører testen Mantu

Hvert år, på samme tid av året (forskjellen mellom de to testene bør ikke overstige 13 måneder), må hvert barn i alderen 1 år og opp til 17 år ha en Mantoux-reaksjon. Normen oppnådd når man tar hensyn til resultatene etter 72 timer, gjør det mulig å identifisere kandidater for gjentatt revaksinering av BCG ved 7 og 14 år. Når det oppdages tuberkulinsving, skal prøver av barnet sendes til lege-TB-spesialisten for konsultasjon, som må utpeke en grundig undersøkelse av en liten pasient.

Men hver forelder til et mindre barn har rett til å nekte å utføre en test med tuberkulin i tilfelle pasienten hadde smittsomme sykdommer 2 uker før planlagt dato, inkludert akutte luftveisinfeksjoner, forverring av kroniske patologiske prosesser og allergiske reaksjoner. Selve prøven skal utføres av en lege eller en spesialutdannet sykepleier, som bør fortelle barnets familie om Mantoux-testen og om reglene for hudpleie på injeksjonsstedet.

Papule manta

Hvert år i skolene gjennomfører studentene reaksjoner Mantoux. Det er en diagnostisk test som bidrar til å oppdage tilstedeværelse av tuberkuloseinfeksjon eller kvaliteten på vaksinasjon mot denne sykdommen.

Metodikken i

I prosessen med å utføre injeksjonen injiseres en dose tuberkulin intradermalt, som bør starte prosessen med kroppens immunrespons. Resultatet av denne reaksjonen blir en papule etter Mantoux med en liten rødhet rundt knutepunktet.

Etter 72 timer vil legene evaluere testresultatene. Papirstørrelsen under Mantoux-testen i et barn er hovedkriteriet, hvor du kan finne ut om det er behov for å gå til en tubdispanser. Faktum er at et positivt resultat av en slik diagnose ikke betyr at barnet er syk. Mantoux-testen er en ganske kontroversiell måte å bestemme tilstedeværelsen av en sykdom på. Det medisinske samfunnet tenker stadig på å erstatte det med et mer pålitelig alternativ.

Tolkning av resultater

Hovedideen forfølges av denne diagnostiske testen er måling av verdien av den resulterende papulen. De mer infiserte cellene i kroppen, jo sterkere knuter økningen.

Det er et spesielt bord som vil hjelpe mer detaljert til å forstå prosessen i prosessen:

Legene bruker det til å bestemme alvorlighetsgraden av kroppens respons på tuberkulinet injisert.

Papula Mantoux. Norm hos barn og patologi

Hvordan måle Papula Mantu? Prosessen med å bestemme nodulens størrelse bør utføres med en gjennomsiktig linjal etter 3 dager fra injeksjons øyeblikk. Bare diameteren på selve seglet er tatt i betraktning. Rødhet rundt hudelementet kan måles bare i fravær av papulen selv.

I henhold til standardregler vurderes reaksjonen avhengig av nodulens størrelse:

1. Negativ. Dette skjer hvis det etter Mantoux-testen ikke er papuler, men det er rødhet eller et prikket spor (opptil 1 mm) fra injeksjonen.

2. Tvilsomt. En slik reaksjon vurderes når nodulens størrelse er 4 mm.

3. Positive. En lignende konklusjon er gitt når en 5 mm papule vises etter en Mantoux-test. Hva betyr dette for et barn? Er han syk? Dette er spørsmålene som plager foreldrene. Men denne situasjonen er 100% betyr ikke at barnet lider av tuberkulose. For utelukkelse eller bekreftelse er det nødvendig med ytterligere konsultasjon med en fisioterapeut. Det er viktig å vite at denne typen respons også er delt inn i:

 • Svakt positivt. Papiller varierer i størrelse fra 5 til 9 mm.
 • Moderat uttalt. Papir 10 mm Mantoux og opptil 14 mm.
 • Sterkt uttalt. Størrelse opptil 16 mm.

4. Hyperergisk. Når knuten overstiger 17 mm hos barn og 21 mm hos voksne, sier de at intensiteten av reaksjonen er for sterk.

I følge denne klassifiseringen vurderes en normal situasjon når det etter en Mantoux-test er rødhet uten papiller, er det eneste tegn på injeksjon gitt. I alle andre situasjoner er behovet for konsultasjon med en fisiolog ikke utelukket.

Når skal du gå til legen?

Hovedformålet med forskningen etter diagnosen forblir papule Mantoux. Satsens størrelse er ikke alltid bevart, men dette betyr ikke at alle barn eller voksne som har en positiv reaksjon, er syke med tuberkulose. I de fleste tilfeller kan dette betraktes som bevis på forekomsten av mykobakterier i kroppen. Men under en normal immunforsvars tilstand, kan de ikke utvikle seg til en fullverdig sykdom.

Farlige aspekter er:

 • Den konstante økningen i følsomhet overfor Mantoux-reaksjonen fra år til år.
 • En kraftig økning i papules med mer enn 6 mm, sammenlignet med året før.
 • Friskt opphold i en ugunstig sone med høy risiko for infeksjon med tuberkulose.
 • Tilstedeværelse i pasientens familie eller kontakt med en pasient med åpen tuberkuloseform.

I alle disse tilfellene må du være ekstremt forsiktig og ikke nøl med en konsultasjon med en phthisiatrician. Ideelt sett viste Mantoux-testen hyperemi uten papiller, men hvis dette ikke skjedde, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose av patologi.

Stock Foto Papule Mantoux

For visuell memorisering kan du ta med flere bilder.

Etter Mantoux-testen oppstod rødhet uten papiller her, som fortsatt er en variant av normen.

Dette bildet av papule etter Mantoux tilsvarer en positiv reaksjon.

Dette bildet viser en sterk reaksjon på tuberkulin. Dimensjonering er ikke helt sant, fordi den bruker en ugjennomsiktig linjal.

Hva er en papule med Diaskintest?

En av analogene til tradisjonell tuberkulin er Diaskintest. Han gjentar nesten helt den vanlige måten, men har litt høyere følsomhet på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av spesielle antigener. Takket være dem er det mulig å skille en pasient med en BCG-vaksinasjon i historien og en smittet person. Diagnostiske feil forekommer ofte med tuberkulin.

Mange er interessert i hvilken papule er på Diaskintest. Foto eller utseende av injeksjonen etter diagnosen er nesten den samme som den vanlige Mantoux-reaksjonen. Det burde være slik. Et nytt stoff laget for å øke sensitiviteten til studien. Som med vanlig tuberkulin-diagnose, vises en papule etter Diaskintest.

Bildet nedenfor viser situasjonen når den vanlige Mantoux-reaksjonen reagerte på BCG-vaksinasjonen som ble utført tidligere, mens det nye stoffet forblir inaktivt.

Til tross for disse fordelene har Diaskintest ennå ikke blitt for utbredt.

Dermatologen er engasjert i behandlingen av hudsykdommer. Ønsker du å finne den beste hudlege i byen din? Bruk rangering av leger, som er basert på tilbakemeldinger fra pasientene.

Mantus hyperemi - hva er det?

Mantoux hyperemi er en av manifestasjonene i kroppens arbeid, hvor vi i intet tilfelle bør anta at barnet er smittet med tuberkulose. Vanligvis oppstår denne reaksjonen på grunn av manifestasjonen av visse forhold som forårsaker rødhet i huden.

Med hjelp av stoffet Mantoux etablerer legene kroppens motstand mot tuberkulose. Denne testen bidrar til å studere intensiteten til immunsystemet til mykobakteriet som har penetrert inn i kroppen. Noen leger kaller tuberkulose-vaksinen en allergisk manifestasjon av langsom handling.

Essence Mantoux

Mantoux-vaksinen inneholder tuberkulosepatogener i svekket form. Det injiseres intrakutant i innsiden av underarmen. Ved hjelp av denne testen vil legen kunne skaffe seg nødvendig informasjon om tilstanden til immunitet hos barnet, og ta om nødvendig tiltak for å styrke den.

Tuberkulinmedisinet Mantoux er kunstig produsert fra tidligere nøytraliserte tuberkulosepatogener.

Takket være moderne teknologi har det blitt mer akseptabelt og trygt å skaffe et slikt stoff.

Å vise effekten av tuberkulin på kroppen kan være gjennom introduksjonen. De svekkede mykobakterier i den fører til utvikling av en allergisk reaksjon, som har egenskapen til langsom manifestasjon. En slik manifestasjon observeres ved en tidlig bekjentskap av immunsystemet med tuberkuløse mykobakterier. Vanligvis er injeksjonsstedet med tuberkulin litt rødt, eller det vises en papule på den.

Legene vaksinerer Mantoux regelmessig, i henhold til vaksineringsplanen. Denne vaksinasjonen påvirker barn fra det første år av livet til de fyller 14 år. I tilfelle et negativt resultat på den angitte prøven, er re-diagnose utpekt tuberkulinmedisin. Når en person som er smittet med lungetuberkulose bor nær barn, er en slik prøve foreskrevet minst tre ganger i året. Bare på denne måten kan du identifisere tidlig skade på kroppen av denne patologien.

Tidlig tuberkulin diagnose hjelper:

 1. Identifiser barn som har økt risiko for lungetuberkulose.
 2. Velg barn som trenger BCG-administrasjon.
 3. Undersøk antall personer som er rammet av tuberkulose.
 4. Identifiser primær infeksjon med tuberkulose mikrober.

Egenskaper av hyperemi

Med introduksjonen av stoffet med svekket tuberkulosepatogener opplever barnet i det første år av livet i de fleste tilfeller en voldelig reaksjon. Årsaken til dette er den økte intensiteten av immunsystemet på grunn av den nylig introduserte BCG. Basert på dette kom mange leger til den konklusjonen at testen i det første år av livet ofte gir et positivt resultat. Det er derfor mange leger vurderer denne vaksinen ubrukelig i det første år av livet.

På to år kan barnet oppleve en manifestasjon av Mantoux-hyperemi. En slik diagnose er ofte skrevet av barneleger for små pasienter. Selvfølgelig fører dette mange foreldre til panikk, på grunnlag av hvilke de begynner å vurdere at barnet deres er smittet med TB. Faktisk er alt ikke så ille, og denne panikken er unødvendig her.

Denne rødheten oppstår på grunn av manifestasjon av en allergisk reaksjon på tuberkuløse mykobakterier injisert i kroppen. Dette er hovedgrunnen til å endre administrasjonsstedet for legemidlet i kroppen. På medisinsk språk betyr dette fenomenet tilstedeværelsen i kroppen av en baby etter immunisering, som beskytter mot utviklingen av denne patologien.

Mer farlig for barnets kropp er "sving av tuberkulinvaksinasjon." Denne diagnosen manifesteres hos noen barn hvis immunitet ennå ikke er dannet eller er svært svak. Med "bend av tuberkulinprøven" observeres en økt Mantoux, i motsetning til det tidligere resultatet. Denne diagnosen signalerer direkte til legen om smitte i barnets kropp med tuberkulosepatogener. Resultatet som har manifestert seg, må vises til en lege som vil foreskrive en spesiell behandling for et slikt barn. Vanligvis blir unge pasienter henvist til en TB dispensary, der ved hjelp av ekstra teknikker kan den mest nøyaktige diagnosen bli utført.

Ofte gir Mantoux-reaksjonen et feilresultat på barnets immunitet. Årsaken til dette er tilstedeværelsen i kroppen av spesielle faktorer som forvrenger de sanne resultatene. Derfor, i slike pasienter, er falsk positiv reaksjon ofte manifestert.

I rollen som faktorer som forvrenger, kan Mantoux-resultatet være:

 • allergisk;
 • virussykdom.

Når en baby har en hyperemi, bør du ikke behandle denne diagnosen dårlig, fordi det i virkeligheten ikke er noen grunn til bekymring. Mest sannsynlig er dette en manifestasjon av en normal reaksjon som gjenspeiler nærværet av en utviklet immunitet mot tuberkulosepatogener.

Mangel på papiller

Ofte, etter introduksjonen av tuberkulose-vaksinen, dannes et lite rødt punkt på injeksjonsstedet sammen med papulen. Hvis en slik utdannelse dukket opp uten papiller, bør du ikke bekymre deg for dette, siden det ikke skjedde noe alvorlig og forferdelig.

Hyperemi nær papulene forårsaker ekstern påvirkning på injeksjonsstedet. Dette skjer ofte i hverdagen, spesielt med barn. Det anbefales ikke å påvirke dette området når det ikke er papuler.

Det er best å forklare barna på forhånd om viktigheten av vaksine som injiseres i kroppen for egen helse og informasjonsinnholdet til legen.

Ifølge diagnosen av leger utføres en Mantoux negativ reaksjon i fravær av papiller og hyperemi. Vanligvis i slike tilfeller bestemmes injeksjonsstedet for en tuberkulinsubstans bare ved en injeksjonsreaksjon, hvis størrelse ikke overstiger 0,1 millimeter. Denne diagnosen er utarbeidet av legen under undersøkelsen av barna etter tre dager fra øyeblikket for subkutan administrering av tuberkulin.

Den negative negativ reaksjonen Mantoux indikerer fraværet av antall tuberkelbaciller i barnas kropp. Dermed er tuberkuløs lungebetennelse hos disse barna ikke.

Foreldre bør nøye overvåke stedet for introduksjon av Mantoux barn, da dette området skal vedlikeholdes, forsøker å forhindre inntrengning av vann eller andre flytende forbindelser. Dannelsen av hyperemi i dette området er også et signal for ytterligere behandling i en medisinsk institusjon med det formål å undersøke kroppen.

Hva er Mantoux hyperemi og hvorfor forekommer det?

Diagnosen Mantoux hyperemi refererer til rødhet og herding av huden på injeksjonsstedet av et legemiddel som inneholder tuberkulin. Denne prøven er ikke en vaksine og er ikke relatert til vaksinasjon. Innføringen av tuberkulin bidrar ikke til utvikling av antistoffer og beskytter ikke mot sykdommen. Legemidlet er introdusert for å diagnostisere intensiteten av immunitet med hensyn til staven Koch.

Hva er det

For å utvikle immunitet mot tuberkulose forårsaket, blir BCG vaksinasjon gitt to ganger til barn (første gang er opptil 12 måneder, den andre er 7 år gammel). Leger vurderer denne vaksinen en effektiv forebygging av sykdommen.

Tuberkulinprøven gjøres årlig for barn fra 12 måneder til 14 år for å kontrollere hvor godt eller dårlig kroppen er beskyttet mot Kochs pinner.

Utseendet av hyperemi etter Mantoux-testen er en allergisk reaksjon på tuberkulin. Legemidlet inneholder svekkede mykobakterier som forårsaker forsinket hudallergi. Rødhet oppstår på grunn av den tidlige bekjennelsen av kroppen med den forårsakende agenten av tuberkulose (BCG-vaksine). Hvis et vaksinert barn ikke endrer fargen på epidermis på tuberkulininjektionsstedet, kan dette tyde på manglende immunitet.

For tuberkulin diagnose er en akseptabel tid på året høst. Mantoux test er gjort en masse i barnehager og skoler en gang i året.

Mantoux test kan være:

 1. Negative. Dette antyder at kroppen aldri har opplevd mycobacterium tuberculosis eller BCG-vaksinen ikke lenger fungerer. En negativ Mantoux-reaksjon utføres hvis det ikke er noen hudendringer på injeksjonsstedet.
 2. Tvilsom. En slik reaksjon er preget av rødt uten papiller (infiltrering). Det kan være en tetning (2-4 mm). Dette er ikke alltid et tegn på immunitet produsert. Noen ganger signaliserer dette resultatet den første fasen av sykdommen. Derfor sendes barnet til ytterligere eksamen.
 3. Positiv (mild, moderat intensitet eller alvorlig). Dette er et tegn på immunitet etter vaksinasjon. Unntaket er tuberkulinprøven - en økning i papules med 6 mm eller mer i forhold til tidligere resultater eller overgangen fra en negativ Mantoux til en positiv.
 4. Hyperargisk (overdreven). Reaksjonen er karakterisert ved alvorlig hyperemi, papules 17 mm eller mer, samt tilstedeværelse av pustler, vesikler og nekrose. Dette er grunnen til en umiddelbar appell til TB-legen.

Hyperemi og papiller måles av det medisinske personalet 72 timer etter innføringen av tuberkulin. Inntil denne tiden er det forbudt å klø, bandasje, gni og behandle injeksjonsstedet med antiseptika. Vanninntrengning til Mantu øker risikoen for infeksjon i såret, noe som kan forvride resultatet.

Det er mulig å vaske injeksjonsstedet, men det bør gjøres nøye.

Er det verdt plaget

Hyperemi i seg selv er ikke en grunn til bekymring. Det er nødvendig å følge det i dynamikk. Indikatorer er individuelle for hvert barn. Både falskt positive og falske negative resultater er notert. Foreldre skal gi legen detaljert informasjon om barnets helse og vaksinasjoner som er gitt til ham.

Énårige barn har ofte et falskt positivt resultat. Dette er en følge av den nylig introduserte BCG-vaksinen og immunitetsspenningen.

En voldsom reaksjon på innføring av tuberkulin hos barn under 5 år kan enten være et tegn på infeksjon eller en variant av normen. Noen ganger er det nødvendig med konsultasjon av fisiologen og forebyggende behandling. Hvis dette skjer, bør foreldrene nøye overvåke barnets tilstand.

I nærvær av tuberkuloseinfeksjon er reaksjonen rundt injeksjonsstedet ikke alltid voldelig. Hvis det er en positiv reaksjon, og resultatene fra tidligere Mantoux-tester var negative eller tvilsomme, kan dette også indikere infeksjon. Derfor anbefales det ikke å forlate den årlige gjennomføringen av tuberkulindiagnose.

Frykt forårsaker situasjoner når, sammenlignet med resultatene av Mantouxs tidligere års tester, blir hyperemi mer eller utvikler infiltrering. Barnet sendes for undersøkelse til TB dispensary.

Manifestasjonen av en hyperergisk reaksjon etter tuberkulinprøven er ikke en bekreftelse på infeksjon, men en grunn til å utføre ytterligere tester. Barnet bør undersøkes av en fisiolog.

Hva å gjøre med denne diagnosen

Hyperemi er ikke en farlig diagnose. Det er ikke nødvendig å ta drastiske tiltak. Foreldre skal vente 3 dager fra injeksjons øyeblikk og vise barnet til barnelege. Legen vil evaluere resultatet av hudprøven, sammenligne den med tallene fra tidligere år. Legen undersøker også pasienten for forekomst av sykdommer som kan påvirke det kliniske bildet.

Ved negative resultater er det nødvendig med konsultasjon med barnelege. Utseendet til hyperemi, papiller, nekrose eller pustulær er ikke alltid et tegn på infeksjon med tuberkulose.

Det er nødvendig å i tillegg sende blodprøver, urin, avføring. Noen ganger foreskriver legen røntgenrøntgen.

Mange foreldre er interessert i Dr Komarovskys mening om barn og resultatene av tuberkulinprøven. Den berømte legen anbefaler ikke å bekymre deg hvis barnet har en voldsom reaksjon. Ofte er dette bare en manifestasjon av en allergi mot svekket mycobacterium tuberkulose.

Hva betyr Mantoux hyperemi, er det dårlig eller ikke

Mantoux test er en av de vanligste medisinske testene, som gjør det mulig å oppdage tubercle bacillus i kroppen. Denne prosedyren forårsaker sjelden komplikasjoner, men mange foreldre nekter å bli gjort til barnet sitt. Årsaken - mangelen på kunnskap om hva resultatene av testen kan være - en overdreven økning i papules eller Mantoux hyperemi, samt frykt for mulige bivirkninger. Likevel anbefaler leger sterkt å sette en tuberkulinprøve på alle barn eldre enn tolv måneder. Forekomsten av uønskede symptomer etter injeksjon skjer ekstremt sjelden, og evnen til raskt å oppdage tilstedeværelsen av Koch-pinner i en baby og begynner behandling er ekstremt viktig.

Hva er Mantoux testen?

Mantoux-testen har blitt brukt i mer enn sytti år i alle utviklede land, det vil si at den tredje generasjonen av menneskeheten har gått gjennom denne medisinske prosedyren. Tuberkulinprøven er ikke en vaksine, så mange tror feil. Det danner ikke immunitet mot tuberkulose hos et barn, men utfører andre oppgaver. Mantoux test er en slags immunologisk test. Legemidlet, som injiseres subkutant i midten av underarmen, inneholder fermenterte og steriliserte avfallsprodukter av Koch-pinner, samt elementer av dens habitat. Hvis immuniteten til babyen noen gang har kommet over en tuberkelbacillus, så har leukocyttene som hadde "kjennskap til" det, en tendens til administrasjonsstedet for legemidlet. I dette tilfellet øker papulen (injeksjonsstedet) betydelig i størrelse, svulmer og rødhet. Dette er reaksjonen på prøven som en kvalifisert medisinsk faglig skal vurdere.

Det er svært viktig å huske at injeksjonsstedet må håndteres riktig. Når du utarbeider en prøve, må legen advare foreldrene om dette. Brudd på betingelsene for behandling av papiller kan føre til både falsk positive og falske negative resultater.

Maksimal immunrespons på administrert legemiddel oppnås den tredje dagen etter testen, slik at resultatene vanligvis måles etter denne tiden.

Hva skal ikke gjøres innen tre dager etter injeksjonen:

 1. Ikke la papirene komme i kontakt med vann eller andre væsker. Hvis dette skjer den første dagen etter injeksjonen, kan stoffets komponenter bli vasket ut fra under huden og ikke reagere med immunsystemet. I dette tilfellet vil resultatet av testen med høy grad av sannsynlighet være falsk negativ.

Hvis du våt "knappen" på den andre eller tredje dagen, kan det forårsake overdreven irritasjon og rødhet på injeksjonsstedet. Dette kan oppstå på grunn av penetrasjon av bakterier under huden i en stor mengde inneholdt i rennende vann. Det medisinske personalet kan ta en slik reaksjon på testen som et positivt resultat. Derfor bør foreldre advare legen om at reglene for behandling av papiller er blitt krenket.

 1. Det er umulig å smøre "knappen" og området rundt den med strålende grønt, kaliumpermanganat, hydrogenperoksid, jod og andre antibakterielle og desinfiserende preparater. På grunn av dette kan det forekomme rødhet og utslett som gjør det vanskelig å oppnå et pålitelig resultat.
 2. Lim ikke injeksjonsstedet med tape. Barnet kan klø rundt papullen og forsøke å kamme det. For å unngå dette, forsøker foreldre noen ganger å forsegle "knappen" med gipset slik at barnet ikke har mulighet til å berøre det. Men i dette tilfellet kan du få resultatet motsatt hva du vil. Under pustepastaen puster huden ikke, og papullen kan øke og bli rød.
 3. Mange leger anbefaler i tre dager etter at injeksjonen utelukkes fra kostholdet til barn sitrusfrukter, jordbær, sjokolade, røkt kjøtt, karbonatiserte drinker. Disse og andre tunge produkter kan være forårsaket av allergier, hvorav en av symptomene kan være rødhet og økning i papules.
 4. Det er strengt forbudt å kamme injeksjonsstedet og irritere det.
I tillegg må det huskes at det er kontraindikasjoner for Mantoux-testen:

 • nylig overførte sykdommer (catarrhal, viral). Du kan ikke sette en Mantoux-test, hvis ikke 30 dager har gått siden gjenoppretting. Før du godtar en tuberkulinprøve, er det nødvendig å advare legen om at barnet nylig har hatt en sykdom. Ikke alle sykdommer er kontraindikasjoner til Mantoux-testen, men bare en medisinsk faglig bør bestemme muligheten for en injeksjon;
 • kort tid etter BCG-vaksinasjonen. Denne injeksjonen er gjort for å danne en persons immunitet mot staven Koch. Hvis umiddelbart etter det å lage en Mantoux-test, er resultatet sannsynligvis falskt positivt.

Hvis du følger disse enkle reglene, er det i overveiende tilfeller ingen bivirkninger fra Mantoux-testen, og resultatet er pålitelig og objektiv.

Flere Artikler Om Typer Acne