Cervikal hyperkeratose er en gynekologisk sykdom diagnostisert hos kvinner, manifestert av en endring i epithelets struktur, utseendet på selene i cervical-kanalen.

Gjennom en fysisk undersøkelse ser gynekologen segl på den glatte overflaten av livmorhalsen. Stykker av hvit klut, spesielle vekst, hva er det og hva er den største fare for fenomenet?

Hva er det

Cervikal hyperkeratose er en gynekologisk patologi som oftest diagnostiseres hos kvinner i overgangsalderen. Sykdommen er preget av utbredelsen av bindevev og fibrøst vev. Dens aktive vekst fører til utseendet av sel i epitelet.

Tetninger oppstår av ulike årsaker, de kan utvikle seg til onkologiske formasjoner, og gradvis forvandle seg til livmorhalskreft.

Ofte er utseendet på hvite flekker på overflaten av epitelet det første tegn på onkologi. Av denne grunn er leukoplaki en farlig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser og komplikasjoner.

årsaker til

Hyperkeratose har flere årsaker, oftest er sykdommen diagnostisert hos kvinner i overgangsalderen. I dette tilfellet utvikler sykdommen seg mot bakgrunnen av hormonelle endringer i kroppen (nivået av østradiol og progesteron minker).

Så hovedårsakene til leukoplakia:

 1. Kronisk inflammatorisk sykdom i reproduktive organer.
 2. Endokrine sykdommer, inkludert skjoldbruskkjertelproblemer og diabetes.
 3. Seksuelt overførte infeksjoner (klamydia, gonoré, etc.).
 4. Traumatiske skader (tårer) av livmorhalsen, som skyldes kraftig arbeidskraft.
 5. Feil installasjon av ektopisk helix med omfattende skade på epitelvev.
 6. Hormonproblemer i en kvinnes kropp.
 7. Kirurgiske operasjoner utført på kroppens organer generelt og spesielt på livmorhalsen (mindre ofte gynekologiske manipulasjoner utført i inspeksjonsperioden).
 8. Redusere aktiviteten til immunsystemet (inkludert forekomsten av sykdommer av autoimmun natur).
 9. Abort (i tilfelle at livmorhalsen ble skadet av dilatatorer under prosedyren).
 10. Bakterielle sykdommer i reproduktive systemet (forutsatt at prosessen er kronisk).

Ulike sykdommer, infeksjoner, betennelser, uhelbredte vevsbrudd kan forårsake leukoplaki. Ofte utvikler sykdommen som et resultat av endokrine sykdommer, manifestert i bakgrunnen av en nedgang i immunsystemets aktivitet.

Human papillomavirus kan også provosere utseendet av vekst i livmorhalsen. I dette tilfellet gjør HPV visse endringer i strukturen av bløtvev, som et resultat av hvilke vekst forekommer, som gradvis blir til svulstformasjoner.

symptomer

Hyperkeratose av flatepitelet i livmorhalsen i lang tid er asymptomatisk. Dette er hovedtrekk ved sykdommen. En kvinne føler seg ikke ubehag eller smerte, hun klager ikke på uregelmessig menstruasjon eller problemer med unnfangelse.

Men det er en rekke spesifikke tegn som pasienter sjelden betaler oppmerksomhet til. Følgende symptomer kan indikere forekomsten av leukoplaki:

 • en liten mengde blødning som oppstår etter samleie
 • rikelig leucorrhoea (utslipp av slimete karakter) med en ubehagelig lukt.

Hva det er hvitt - det er gjennomsiktige eller uklare utslipp, slimete natur, tykk konsistens som oppstår hos kvinner på bestemte dager i syklusen. Hvis mengden av slike utslipp kan karakteriseres som rikelig, så er det verdt å kontakte gynekologen. Den spesifikke lukten som kommer fra hvitere, bør også varsles.

Noen pasienter noterer også utseendet av blod eller brun utslipp etter kjønn. I dette tilfellet er utslippet moderat og ikke ledsaget av ubehagelige symptomer.

De første tegn på sykdommen er helt fraværende. På tidlig stadium vil rutinemessig undersøkelse av gynekolog hjelpe til med å gjenkjenne patologien.

Hvis sykdommen oppstår mot bakgrunn av hormonelle problemer i kroppen, kan det oppstå acykliske menstruelle blødninger eller menstruasjonsforstyrrelser.

Symptomatologi er sløret, en kvinne kan bare gjenkjenne nærværet av leukoplaki, med forsiktig oppmerksomhet til helse og regelmessige besøk til gynekologen, med sikte på å gjennomføre rutinemessig undersøkelse på stolen ved hjelp av speil.

diagnostikk

Hyperkeratose diagnostiseres i flere stadier, diagnosen består av:

 1. Standard undersøkelse av pasienten på stolen med speil.
 2. Undersøkelse, innsamling av symptomer og klager.
 3. Ultralyd undersøkelse av reproduktive systemet.
 4. Laboratorieanalyse av mikroflora for tilstedeværelse av patogene celler.
 5. Profiler for hormoner (blodprøve utført på bestemte dager i syklusen).
 6. Biopsier, epitelceller er tatt for analyse for å bestemme tilstedeværelsen av onkologi.
til innhold ↑

Gynekologisk undersøkelse

Eventuelt besøk til gynekologen begynner med ham. Pasienten sitter på en stol, legger inn speil og med hjelpen undersøker tilstanden til livmorhalsen.

Hvis legen ser hvite flekker av brennpunkt eller annen natur på overflaten av epitelet, kan han bestille en kolposkopi. Denne undersøkelsen vil bidra til å undersøke livmorhalsen i detalj og identifisere tilstedeværelsen av patologi.

Historie tar

Hvis en kvinne har noen klager, bør hun fortelle legen om dem. I tilfelle pasienten har merket utseendet av hvitere, blødning, ubehagelig lukt eller andre tegn, er det nødvendig å varsle gynekologen.

Legen vil gjøre de riktige notatene på kortet, søke etter alle klager, de vil bidra til å gjøre diagnosen og foreskrive pasienten en riktig behandling.

ultralydundersøkelse

Ultralydundersøkelse regnes som en av de mest nøyaktige diagnostiske testmetodene. Under transvaginal ultralyd er det mulig å oppnå den maksimale mengden informasjon som er nødvendig for å få en diagnose.

Ultralyd bidrar til å bestemme tilstedeværelsen av seler i livmorhalsen, hvis undersøkelsen utføres ved en transvaginal metode, vil resultatene være nøyaktige.

Ved utføring av ultralyd gjennom bukveggen, kan diagnosen føre til vanskeligheter. I en slik situasjon er det tatt hensyn til et sett med studier: Resultatene av en ultralydsskanning, gynekologisk undersøkelse og kolposkopi.

Smør på mikroflora

Studien utføres som følger:

 • en kvinne sitter på en stol;
 • Ta en vattpinne fra vagina på mikrofloraen.

Etter at det mottatte materialet er sendt til laboratoriet. Et smet hjelper med å bestemme tilstedeværelsen av patogen mikroflora i skjeden, noe som kan indikere at en kvinne har betennelses-, smittsomme eller bakterielle sykdommer.

Et smear på mikrofloraen kommer inn i komplekset av differensiert diagnostikk, bidrar til å bestemme forekomsten av leukoplaki.

Hormonprofil

En blodprøve for hormoner utføres på forskjellige dager i syklusen. Det bidrar til å oppdage tilstedeværelsen av ubalanse i en kvinnes kropp. Alle pasienter som har nådd overgangsalder bør ta en profil for hormoner 1 gang per år.

I tillegg til en studie anbefales det dersom:

 1. Det er problemer med unnfangelsen.
 2. Bekymret for acykliske sekresjoner.
 3. Svikt i menstruasjonssyklusen (med jevne mellomrom).

Profil for hormoner passerer 2 ganger i måneden, på bestemte dager i syklusen. Når nøyaktig vil testen fortelle legen.

biopsi

Skrapepitel fra veggene i livmorhalsen. Undersøkelse utføres under lokalbedøvelse. I forskningsprosessen samler gynekologen biologisk materiale ved hjelp av en curette, et spesielt verktøy som ligner en løkke.

Når materialet samles inn (epithelets celler er nødvendig, som ligger i selene og ikke bare), sendes det til histologi til laboratoriet.

Etter noen uker vil resultatet av analysen være klar, det vil tillate å avgjøre om det er atypiske (kreft) celler i det biologiske materialet.

En biopsi utføres også som en kompleks undersøkelse, prosedyrens smertefullhet og varigheten av å oppnå resultatene betraktes som en minusprosedyre.

Resten av biopsien bidrar til å avgjøre om pasienten har kreft og andre sykdommer i et tidlig utviklingsstadium, noe som i stor grad letter behandlingen.

behandling

Medisinsk behandling

Behandling med bruk av medisiner, er å bruke medisiner:

 • antifungal;
 • antibakterielle;
 • et anti-inflammatorisk;
 • immunostimulerende karakter.

På et tidlig stadium av utvikling, behandles sykdommen med suksess, i de fleste tilfeller foreskriver gynekologer stearinlys. Suppositorier brukes i kurs, i 14 dager, etter at behandlingen er anbefalt igjen for å konsultere en gynekolog. Sammen med stearinlys bruker de vitaminer, immunostimulerende midler og lokale antiseptika (i form av løsninger).

Kirurgisk inngrep

Det finnes flere metoder som vil bidra til å redde en kvinne fra problemet. Hvis medisinering ikke hjelper, kan du ty til hjelp:

 1. Full amputasjon - hvis kvinnen har nådd overgangsalderen eller allerede har barn. Det kan anbefale amputasjon. Som følge av operasjonen fjerner legen fullstendig livmorhalsen, mindre ofte operasjonen for å fjerne livmoren.
 2. Elektrokonkonstruksjon - prosedyren utføres ved hjelp av varme elektroder, hvorved veksten skrapes av livmorhalsen. Denne metoden anses som den mest traumatiske, men forskjellig i relativt rimelig pris. Det anbefales for menopausale kvinner.
 3. Kryodestruksjon - eksponering for flytende nitrogen. Livmorhalsen er cauterized, forårsaker epitel med overskytende vev å dø. Ulempen med prosedyren er dens lave effektivitet, som er forbundet med manglende evne til å bestemme graden av påvirkning på de berørte områdene av epitelet.
 4. Laser terapi - laserstrålen kutter eller cauterizes det berørte vevet. Som et resultat dør epitelet, og deretter oppdateres det. Overflaten av livmorhalsen blir jevn og rosa igjen, noe som reduserer sannsynligheten for komplikasjoner, inkludert kreft.
 5. Ultralydbestråling - brukes i alvorlige tilfeller, er indikasjonen for gjennomføring av bestråling utseendet (deteksjon) av kreftceller i smeten.
 6. Kniv coanization - prosedyren innebærer fjerning av patogene vev, samt utskjæring av keglen av livmorhalsen, om nødvendig.

Alle disse metodene brukes i tilfelle at konservativ terapi ikke ga det ønskede resultatet. I en slik situasjon vil kirurgi bidra til å takle problemet.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Uradradisjonell behandling kan normalisere en kvinnes tilstand, men bare hvis den utføres i forbindelse med konservativ medisin, og erstatter ikke den.

Så hva kan brukes:

 • Douching urter kjøttkraft. Prosedyrene utføres regelmessig, det er tilrådelig å bruke avkok av følgende urter: calendula, celandine, johannesurt, kamille.
 • Bruk av oljer. Du kan bruke forskjellige oljer, de er impregnert med tamponger og settes inn i skjeden, prosedyrene utføres før sengetid, tampongen er igjen i skjeden over natten. Du kan bruke havtornolje, oliven eller vanlig solsikke.
 • Stearinlys tilberedt hjemme. Du kan lage helbredende stearinlys fra kakaosmør, det smelter i et vannbad. Når oljen blir flytende, legges det til forskjellige komponenter: te-treolje, havtornolje, vitamin A i flytende form, calendula-tinktur. Etter at den resulterende massen er omhygget, helles i en form og sendes til kjøleskapet. Når stearinlyset herdes, kan de brukes som beregnet.
til innhold ↑

Konsekvenser og komplikasjoner

Den mest forferdelige konsekvensen og komplikasjonen er kreft. Onkologi utvikler seg raskt og asymptomatisk. Når de første tegn på kreft oppstår, er det allerede for sent å utføre behandling, så det er verdt å besøke en gynekolog regelmessig og ta de nødvendige testene.

konklusjon

Cervikal leukoplaki er en farlig sykdom, hovedfaren ligger i det faktum at sykdommen ikke har noen symptomatiske symptomer, og under ugunstige forhold kan føre til utvikling av onkologi.

Cervikal hyperkeratose - behandling med medisiner, kirurgisk og diett

En lokal patologisk forandring - spredning av lag av flatt epitel av livmorhalsen - kalles hyperkeratose eller leukoplaki. Patologi er asymptomatisk, noen ganger ledsaget av rikelig kontakt sekresjoner. Hyperkeratose i gynekologi er behandlet ved hjelp av medisiner, kirurgiske metoder, samt folkemidlene.

Prinsipper for valg av terapeutisk taktikk

Behandlingsstrategien for cervikal hyperkeratose bestemmes primært av sykdomsformen og alvorlighetsgraden av det kliniske bildet.

Behandling av cervikal hyperkeratose

Avhengig av sykdommens etiologi og symptomene, er antibakteriell, antiviral og antiinflammatorisk medisinbehandling indisert. For å eliminere fokuset på hyperkeratose i gynekologi vellykket brukt:

 • kryogene effekter;
 • radio bølge ødeleggelse;
 • diatermokoagulering, etc.

På scenen av de første tegn på leukoplaki og med mindre skade, er det antydet bruk av antiinflammatoriske legemidler for lokal administrering. Hvis fokal lesjon oppdages, anbefales kirurgisk inngrep for å fjerne den modifiserte delen av slimhinnen. Under behandling blir diett og seksuell hvile observert.

medisinering

Bruk av rusmidler er vist i nærvær av mindre endringer på livmorhalsens slimhinne. Brukte stoffer for systemisk (tabletter) og aktuell bruk (vaginale suppositorier, kremer, salver, kapsler). Narkotika er rettet mot å gjenopprette den hormonelle bakgrunnen, den vaginale mikrofloraen, eliminering av patogene mikroorganismer.

Cervikal hyperkeratose

Cervikal hyperkeratose er en patologi kjennetegnet ved komprimering og keratinisering av pladeepitelceller. Sykdommen manifesterer seg i form av hvit plakett på livmorhalsens slimhinne.

I medisinsk praksis anses hyperkeratose av skavets epitel i livmorhalsen å være en forstadig tilstand som krever umiddelbar diagnose og den mest effektive behandlingen. Det er mild og alvorlig sykdom.

Årsaker til sykdom

Det er mange faktorer som kan forårsake utviklingen av cervikal hyperkeratose, nemlig dens epitelpitel. De viktigste inkluderer:

 • human papillomavirus;
 • livmorhalskreft;
 • smittsomme og seksuelt overførbare sykdommer;
 • mekanisk skade eller skade på slimhinner;
 • forstyrrelser i hormonsystemet;
 • mange slektninger;
 • fjerning av erosjon ved å brenne med elektrisk strøm;
 • vitaminmangel;
 • promiskuøs sexliv.

I tillegg kan årsakene til sykdommen være dysfunksjon av endokrine kjertler (skjoldbruskkjertelen, binyrene, etc.), og tar orale prevensiver.

symptomer

Som regel er patologien til det flate epitelet svært vanskelig å identifisere, spesielt i de tidlige stadier av forekomsten. Oftest forekommer hyperkeratose av livmorhalsceller i form av rikelig sekresjon, ledsaget av en ubehagelig lukt og mindre blødning under og etter samleie.

Slike symptomer kan forekomme i mange andre sykdommer i genitourinary systemet. Derfor er det ikke nødvendig å engasjere seg i selvbehandling, det er viktig å kontakte en gynekolog for profesjonell medisinsk behandling i tide.

På senere stadier kjennetegnes sykdommen av en økning i fokuset på unormale celler, en ujevn komprimering av det skavamede epitelet, samt dannelsen av sår, erosjoner og papillomer på overflaten av cervical mucosa.

Kvinner som har blitt diagnostisert med cervikal hyperkeratose er interessert i hva det er, hvor farlig denne patologien er. Mye bestemmes av typen hyperkeratose.

 1. Parakeratosis. Ganske en sjelden form av flat squamous segl. Ofte oppstår på grunn av skade, hyppige aborter, med grov samleie, bryter under fødsel.
 2. Den sanne formen. Denne typen sykdom kalles også cervikal fokal hyperkeratose. Årsaken er mangelen på steroidhormoner i en kvinnes kropp. Som et resultat dannes det karakteristiske foci med den hvite blomst på flat epitelet, kondensene i slimhinnen.
 3. Dyskeratosis. Det regnes som den farligste sykdomsformen, som senere kan føre til utvikling av en ondartet cervikal tumor. Den er preget av rask og uregelmessig cellefordeling av plogepitelet, fortykning av stratum corneum.

diagnostikk

Siden cervikal hyperkeratose er nesten asymptomatisk, spesielt i begynnelsen av utviklingen, er det ofte mulig å legge merke til endringer i det flate epitel kun under gynekologisk undersøkelse. For å få mer fullstendig informasjon om pasientens tilstand, bør legen spørre om sykdommer, arvelige patologier, fødsel og tilstedeværelse eller fravær av aborter.

For å bekrefte diagnosen du trenger:

 • ta et smet fra kjønnsorganene på mikrofloraen, så vel som på STI med PCR;
 • donere blod og urin til generelle tester;
 • utføre utvidet kolposkopi
 • å gjennomføre en histologisk og cytologisk studie av biomaterialet;
 • donere blod for hormoner, tumor markører og spesifikke antigener til patogener av smittsomme sykdommer.

Alle disse laboratoriemetodene vil gi informasjon om mulige inflammatoriske prosesser i kroppen, tilstedeværelsen av et bestemt virus, samt et brudd på syntesen av hormoner i en kvinnes kropp.

Ethvert stadium av hyperkeratose krever en undersøkelse av bekkenorganene ved hjelp av ultralyd. Dette vil bestemme tilstedeværelsen av samtidig patologi av eggstokkene, endometrium og eggleder.

behandling

Etter at alle diagnostiske tiltak og gynekologisk undersøkelse er utført, foreskriver legen en behandling. Typen av terapi er avhengig av pasientens alder, graden og typen av vevskonsolidering, organismens fysiologiske egenskaper, og om kvinnen har født eller ikke.

Behandlingen av de første stadiene av cervikal hyperkeratose innebærer å ta medisiner. Disse kan være probiotiske preparater, vitamin E, A- og C-komplekser, folsyre, samt mikro- og makroelementer. Ved brudd på skjoldbruskkjertelen, binyrene og eggstokkene, foreskrives hormonelle legemidler, og når betennelse og betennelsesfokus oppdages, foreskrives antiinflammatoriske legemidler.

I moderate til alvorlige stadier av hyperkeratose, i tilfeller der legemidlene ikke har noen effekt, er det nødvendig å utføre kirurgi. Det er av flere typer.

 1. Cauterization laser. Det berørte området av plogepitelet påvirkes av en laser, noe som fører til alvorlig oppvarming og celledød.
 2. Knivkonisering. Denne metoden er kun egnet for pasienter i alderen 45-50 år. Fjerning av flatt epitel med en kirurgisk skalpell. Denne metoden er ikke egnet for jenter som planlegger graviditet.
 3. Cryodestruction. Skjønnhetsepitelet i livmorhalsen behandles med flytende nitrogen, noe som bidrar til frysing og ødeleggelse av de berørte cellene.
 4. Electroconization. Cellefjerning utføres ved bruk av en elektrisk sløyfe. Som regel utføres konisasjon med dysplasi og tilstedeværelse av HPV.

Denne typen behandling for cervikal hyperkeratose, som for eksempel elektrokoagulasjon, er ekstremt uønsket for jenter, siden et stort arr gjenstår etter prosedyren. Og dette kan i sin tur føre til problemer med å unnfange et barn og påfølgende graviditet.

Cervikal hyperkeratose er hemmelig og asymptomatisk, men dens avanserte stadier kan føre til utvikling av squamous epithelial kreft. Det er ekstremt viktig å diagnostisere sykdommen i tide og å gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet av en høyt kvalifisert spesialist.

Hyperkeratose av cervix-skavets epitel

Medisin har vært kjent med denne sykdommen siden 1887. Grekerne kalte det "hvit plakett", i oversettelse - leukoplakia. Denne patologiske prosessen bestemmer overskytende keratinisering av lag av epitelet, hvor dannelsen av keratinocytter er svekket. I dag kalles sykdommen cervikal hyperkeratose.

Overgangsdelen mellom skjeden og legemet er livmorhalsen. Det er en hul sylinder 3-4 cm lang og er delt inn i vaginale og supravaginale deler. Den vaginale delen av livmorhalsen kan føltes for hånd og sett ved hjelp av en vaginal spekulum.

Skudd ser en del av dens flerlags flat-epitelet, noe som i sin tur er sammensatt av overfladiske, mellomliggende og basal og parabasal lag. Hvis keratinisering oppstår i overflatelaget, oppstår cervikal hyperkeratose, som ser ut som en hvit flekk og kalles leukoplaki. Behandling av cervikal hyperkeratose avhenger av graden av epitelskader.

Hyperkeratose - Cervix uteriets patologi

Flat epitel i barnealderen er mettet med glykogen og godt differensiert. For gunstige bakterier skaper glykogen gunstige forhold og bidrar til bevaring av det sure miljøet i skjeden. Med alderen reduseres hormonnivåene, surhetsgraden reduseres, plungete epitelceller forkortes, og atrofi begynner.

Hypertrofi og spredning av vev bryter mot modning og reproduksjon av celler. Det er visse faktorer som bidrar til utviklingen av denne sykdommen.

Det er viktig! Cervikal hyperkeratose er en patologisk tilstand som tilhører prekerose sykdommer, som forvandles til en ondartet form av kurset.

Årsaker til hyperkeratose

Det er visse faktorer som kan bidra til utseendet av denne sykdommen:

 1. Endogen - prosesser i kroppen.
 2. Eksogen - resultatet av ekstern eksponering.

Endogene faktorer inkluderer:

 • redusert immunitet;
 • Krenkelse av hormonnivået i kroppen;
 • genetisk predisposisjon.

Eksogene faktorer er:

 • dårlig hygiene;
 • langvarig bruk av oral og vaginal prevensjon;
 • utbruddet av seksuell intimitet i ungdomsårene;
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • promiskuøs sex;
 • cervikal traumer under arbeidskraft;
 • kirurgi på livmorhalsen.

En kombinasjon av årsaker som fører til hyperkeratose av skjelettepitelet i livmorhalsen er mulig.

Mekanismen for dannelse av denne patologien er ikke fullt ut forstått. For å kunne diagnostisere denne sykdommen i tide, er det nødvendig å informere legen om problemene som har oppstått.

Symptomer på sykdommen

Sykdommen er asymptomatisk. Utbruddet av sykdommen kan lett bli savnet hvis du ikke gjennomgår en årlig rutinekontroll hos gynekologen. Gitt at det ikke er noen spesifikke klager, er symptomene på cervikal hyperkeratose, som manifesterer et visst ubehag, bemerkelsesverdige.

Første tegn

I noen tilfeller har en kvinne følgende manifestasjoner av sykdommen:

 • økt mengde hvitere;
 • ubehag under samleie
 • spotting etter intim kommunikasjon.

Keratinisering av skavepitelet kan være dystrofisk, og kan være begynnelsen på den ondartede prosessen.

I henhold til graden av keratinisering er stratifisert pladeepitel fordelt på følgende typer:

Mindre keratose

Dyskeratosis - patologisk en forhorning, som vises i de individuelle celler av stratifisert plateepitel epitel, noe som resulterer i et brudd på sin modning. Humant papillomavirus forårsaker dyskeratose. Under sin handling vises degenerative endringer i epitelet.

Fokal keratose

Hvis det keratiniserte epitelet opptar et helt lag, er det parakeratose. Den utvikler seg på grunn av visse grunner:

 • overførte inflammatoriske prosesser;
 • bruk av en lang periode med prevensjonsmidler;
 • cervikal trauma under abort, innføring av helix.

Ekstrem keratose

Den høyeste grad av keratinisering har et navn - hyperkeratose.

I dette tilfelle deler epitelceller seg i høy hastighet. Det keratiniserte epitelet overlapper og danner et tykt lag. Divisjonsprosessen kan bli ukontrollabel. Det er fare for transformasjon av godartede celler til en ondartet neoplasma.

Advarsel! Hvis det er mistanke om leukoplaki, er det obligatorisk å ta en biopsi av det berørte området for histologisk undersøkelse.

Hyperkeratose under graviditet: konsekvenser og komplikasjoner

Når du registrerer deg for en graviditet for en kvinne med diagnostisk formål, anbefales det å utføre en kolposkopi. Ved å identifisere hyperkeratosefaktorer blir det tatt hensyn til:

 • grad av leukoplaki;
 • graviditetsalder;
 • testresultater.

Komplekset inkluderer:

 • cytologisk undersøkelse av et smet fra livmorhalskanalen;
 • bakteriell såing av vaginal utslipp;
 • virologisk undersøkelse av blod av en gravid kvinne;
 • biopsi av livmorhalsen (om nødvendig);
 • kolposkopi.

Tilnærmingen til hver gravid kvinne skal være individuell. Cervikal keratose er ikke en indikasjon på abort. Spørsmålet om ferdigstillelse oppstår først når malignt løpet av prosessen er bekreftet. På lang sikt av graviditet behandles livmorhalskreft bare etter fødselen.

Behandling av hyperkeratose under graviditet, hovedsakelig lokal og er rettet mot å styrke kroppen.

Lokal behandling inkluderer:

 • anti-inflammatorisk lys (syntomycin, havtorn, metyluracil);
 • antifungal suppositorier ("Verzhinan", "Mikozhinaks", "Pimafutsin");
 • tonic ("Revitaksa", "Mumiyo");
 • probiotika for restaurering av flora i skjeden ("Vaginorm", "Vagisan" "Vagilak");

Under graviditeten reduseres immunsystemet i den kvinnelige kroppen. For å gjenopprette det trenger du vitaminer og god ernæring.

Foretrukne vitaminkomplekser hvor mengden nødvendige vitaminer er balansert er Elevit, Pregnavit.

Vitaminer fra gruppen "E", "C", "A", "B" bør være en del av dietten. De er i følgende produkter:

 • Vitamin B er rik på aprikoser, nøtter, poteter, grønne erter, bønner;
 • i fisk, lever, nøtter, biff, mye vitamin "E";
 • gulrøtter, egg, fisk, lever, koriander, ost, melk - kilder til vitamin "A";
 • Vitamin C finnes i sitroner, kiwi, solbær, kål, salat og spinat.

Behandlingsperioden er lang og stressende. Familiemedlemmer bør gi en behagelig tilstand for kvinnen som vil bringe litt glede til huset. For å skape forholdene er det ønskelig:

 • organisere kveldsturer
 • ta over leksene;
 • overvåke ernæring;
 • omgir med forsiktighet og kjærlighet.

Det er ikke noe vanskelig i dette, bare hyggelige gjøremål.

Hvis en gravid kvinne har hyperkeratose i det stratifiserte pletepitelet i de tidlige stadiene, med riktig behandling, vil det ikke være noen konsekvenser. En kvinne kan fortsette løpet flere ganger.

En komplikasjon er regenereringen av pladeepitelceller, fra godartet til ondartet neoplasma. Graviditet provoserer divisjonen, det blir kaotisk og ukontrollert.

Hyperkeratose er ikke en indikasjon på abort

Diagnose av pletepitel

Hyperkeratose av cervix-skavets epitel er en lumsk sykdom. Diagnose av denne sykdommen gir visse vanskeligheter.

Ikke glem! Sykdommen har ingen karakteristiske symptomer. Bare en lege kan identifisere denne patologien.

Legen er ansvarlig for kvinnens liv, som avhenger av riktig undersøkelse og behandling. Under resepsjonen holdes:

 1. Samle anamnese av sykdommen.
 2. Ekstern eksamen.
 3. Vaginal undersøkelse i speilene.
 4. Utnevnelsen av ytterligere eksamensmetoder.

Korrekt oppsamlet historie er halvparten av diagnosen. Oppmerksomhet er trukket på:

 • antall fødsler og skader under dem;
 • mengden og kvaliteten på abortene;
 • Varigheten av prevensjonsbruk (hormonell, lUD, vaginal);
 • gynekologiske betennelsesprosesser;
 • overført smittsomme sykdommer (venereal, viral, bakteriell);
 • tilstanden i immunsystemet (hyppighet og varighet av sykdom);
 • tilgjengeligheten av kirurgiske inngrep;
 • genetisk predisposisjon.

Når ekstern eksamensverdi har:

 • hudfarge;
 • Athletic;
 • forekomst av eksterne skader (postoperative arr, kroppsutslett, papillomer);

Den mest informative er en vaginal undersøkelse i speilene. Det er lettere å mistenke hyperkeratose på denne måten. Vær oppmerksom på tilstedeværelsen av:

 • nakke skade;
 • fargeuniformitet av livmorhalsepitelet;
 • vevsuniformitet.

For den endelige diagnosen vil det bli behov for flere forskningsmetoder:

 • smear mikroskopi;
 • screening for virusinfeksjon;
 • cytologisk analyse av skrapinger fra livmorhalskanal og vagina;
 • biopsi av det mistenkelige nakkeområdet;
 • kolposkopi;
 • ultralydsundersøkelse av bekkenorganene.

Kompleks undersøkelse gir et komplett bilde av sykdommen. Graden av lesjonen kan bekreftes ved biopsi og kolposkopi.

En cervikal biopsi utføres etter forbehandling med antiseptiske midler. Et stykke vev er "bitt av" av et konchotom og sendt til histologisk laboratorium. En grundig undersøkelse av materialet avslører tilstedeværelsen eller fraværet av ondartede celler i MPE og dybden av organskader.

Biopsi utføres umiddelbart etter menstruasjonens slutt. Ved denne tiden er livmorhalsen mest egnet for undersøkelse og kvinnen utelukket graviditet.

Metoden er ganske informativ, men tar tid. Raskt og ikke mindre effektivt er kolposkopi - undersøkelse av livmorhalsen med et mikroskop.

Kolposkopi utføres etter forbehandling av livmorhalsen med en 3% Lugol løsning (Schillers test). Størrelsen på det berørte vevet har et stort utvalg. Ved hjelp av en colposcope, bør hyperkeratose se ut som en finkornet overflate med klare kanter uten blodårer. Og i tilfelle av ondartet degenerasjon er atypiske celler synlige. Dekoding av resultatene av kolposkopi er nødvendig for korrekt diagnose.

Etter en korrekt diagnose er foreskrevet behandling av cervikal hyperkeratose.

Mulig diagnose av sykdommen

Behandlingsmetoder

Keratoseformen avhenger av strategien for behandling. Først utføres antiinflammatorisk terapi, blir bakgrunnssykdommer fjernet. I noen tilfeller er dette nok.

medisin

Enhver konservativ behandling inkluderer:

 • aktuell behandling (douches, suppositorier, salve tamponger, vaginale tabletter);
 • immunostimulerende legemidler;
 • vitaminterapi.

Salver for tamponger:

Folkebehandling av cervikal hyperkeratose

Kjemikalier hjelper godt, men ikke alle er egnede. Nylig forårsaker mange stoffer en allergisk reaksjon. I dette tilfellet kommer den populære behandlingsmetoden til redning.

Sprouted hvetekorn, melke tistel frø kan brukes til å forbedre immuniteten. Tinkturer, decoctions, urteekstrakter brukes, som: ginseng, calendula, eucalyptus.

For vaginal tamponger er det bedre å bruke rosehip olje, havtorn, kakao.

Fra ferdige urtepreparater tilbyr apotekene Immunal, Immunorm.

Vi husker! Hyperkeratose refererer til presancerøse forhold. Det er ingen tid for eksperimenter. Tradisjonell medisin erstatter ikke konsultasjon av en spesialist.

Hvis keratose ikke behandles, kan sykdommen eksistere i lang tid, men når minst en atypisk celle oppstår, utvikles utviklingen av ondartet degenerasjon.

Kirurgisk behandling

Den mest effektive formen for behandling er kirurgi:

 • kryoterapi;
 • laser valorization;
 • radio bølge ødeleggelse;
 • kjemisk koagulasjon;
 • diatermi.

Minimalt invasive typer ødeleggelser utføres på poliklinisk basis. Inspeksjonen utføres i en måned. For denne perioden anbefales det å motstå seksuell hvile, for å overvåke hygiene.

I tilfelle en dyp invasjon av den patologiske prosessen, mistanke om sykdommenes malignitet, utføres nærvær av arr på livmorhalsen:

Behandlingen var vellykket, men oppfølging pågår. Hver 6. måned er en kvinne tvunget til å besøke en lege. I resepsjonen tar legen et smør fra en pasient for bakteriologiske, cytologiske, virologiske studier og utfører kolposkopi.

Hvis indeksene forblir tilfredsstillende innen to år, blir pasienten fjernet fra oppfølgingsvakt og overført til normal modus. Prognosen etter behandling for hyperkeratose er vanligvis gunstig.

forebygging

Gitt årsakene til sykdommen, for å forhindre utvikling av denne patologien er det nødvendig:

 • unngå uformelt sex;
 • bruk barrierepreventjon (kondomer);
 • tid til å justere menstruasjonssyklusen;
 • rettidig besøke en gynekolog;
 • spis godt
 • vedlikeholde hygiene;
 • gjør sport.

Konklusjon - hyperkeratose av livmorhalsen oppe er ikke onkologi. Med riktig oppførsel og regelmessig eksamen kan en stressende situasjon i livet unngås.

Hva er cervikal hyperkeratose?

Årsakene til utviklingen av sykdommen

For øyeblikket er den eksakte årsaken til cervikal leukoplaki ikke klart. Imidlertid er det sikkert kjent at følgende faktorer kan utløse sykdommen:

 • Hormonal ubalanse: Økt østrogeninnhold fører ikke bare til en akselerert vekst av epitelet, men også til en endring i strukturen (lokal komprimering);
 • Kroniske smittsomme sykdommer;
 • Traumatiske effekter på livmor slimhinnen under arbeid, abort, kirurgiske prosedyrer;
 • Sen behandling av andre patologier av livmorhalsen (for eksempel erosjon, endometriose);
 • Brystkreft i livmor, vagina;

Det er også antatt at hyperkeratose av pletepitelet på livmorhalsen i noen tilfeller ikke er årsaken, men konsekvensen av utviklingen av atypisk hyperplasi, karsinom eller andre typer kreft.

Derfor anbefales det ikke å ignorere sykdommen selv i det tidligste stadiet. Det er bedre å umiddelbart gjennomgå en biopsi, og å forstå om cervikal dyskaryose har begynt (forandringer i cellekernens morfologi).

Leukoplakia forårsaker både sykdommer (årsaker) og kroppsforhold (faktorer).

Årsakene til cervikal hyperkeratose inkluderer:

 • livmorhalskreft -1/3 av alle tilfeller av deteksjon av "hvite flekker";
 • papillomavirus - den nest ledende årsaken til leukoplaki. Det forårsaker kronisk betennelse, og som et resultat - en patologisk reaksjon av epitelet i form av vekst og keratinisering;
 • bakterielle infeksjoner - klamydia, gonoré. Mekanismen for skade er den samme som i virusinfeksjoner;
 • traumatisering (fødsel) uten kontroll av helbredelse.

Utseendet til sykdommen kan føre til:

 • permanente skader av livmorhalsslimhinnen;
 • smittsomme sykdommer i reproduktive organer.

I sjeldne tilfeller er hyperkeratose av pletisk epitel et medfødt trekk og er ikke en patologi.

I noen pasienter, i ganske sjeldne tilfeller, vises hvitaktig plakett på slimhinnen med utvikling av dysplasi eller livmorhalskreft. Derfor er det viktig i deteksjonen av denne patologien å lage en cytologisk analyse av epitelet, for å utelukke ondartede prosesser.

Cervikal hyperkeratose: symptomer på sykdommen

Cervikal hyperkeratose kan utvikle seg som følge av mange faktorer. Dette kan skyldes en rekke sykdommer, eller på grunn av de spesifikke funksjonene til den kvinnelige kroppen.

Hva er årsakene til hyperkeratose? Det er forskjellige meninger. De fleste er tilbøyelige til HPI (HPV) - den humane papillomavirus, den inflammatoriske prosessen, skader (med gynekologisk inngrep, samleie) og livmorhalskreft.

Dannelsen av ulike typer cervikal dysplasi påvirkes av en rekke årsaker, blant hvilke smittsomme sykdommer og hormonelle sykdommer har en ledende stilling.

Med hensyn til hyperkeratose av skavepitelet, er de nøyaktige årsakene til utvikling ennå ikke fullstendig studert, men det har vist seg at visse forhold forårsaker overdreven keratinisering av cellene. Disse inkluderer:

 • kroniske karsykdommer;
 • variert og promiskuøst sexliv;
 • hyppig endring av seksuelle partnere;
 • virale og bakterielle lesjoner, spesielt HPV;
 • treg nåværende candidiasis og andre soppsykdommer;
 • mislykket kirurgisk inngrep, inkludert abort;
 • flere fødsler;
 • tidlig begynnelse av seksuell aktivitet;
 • tilstedeværelsen av prevensjonskonstruksjoner;
 • mottak av feil utvalgte hormonelle stoffer;
 • røyking (inkludert passiv);
 • skødesløs personlig hygiene.

Varianter av keratose

Navnet på sykdommen har mange synonymer. For eksempel, i utenlandsk medisinsk praksis, er avviket ofte kalt cervikal dyskeratose (forkortet ASM). Men i hovedsak er dette den samme patologiske prosessen, ledsaget av keratiniseringen av det skavete epitelet.

Klassifiseringen av sykdommen blant innenlandske og utenlandske eksperter varierer også. I de post-sovjetiske landene brukes den såkalte Yakovleva-klassifiseringen, vedtatt i 1977, fortsatt.

Dyskeratose som har utviklet seg på livmorhalsen er delt inn i enkel (bakgrunn) og med tegn på atypi. I utlandet kalles DSM uten atypi cervikal hyperkeratose, og den atypiske formen av sykdommen refererer allerede til cervikal intraepitelial neoplasi.

Også dyskeratose er konvensjonelt delt inn i skumlet og enkelt. I den sistnevnte formen av sykdommen protesterer ikke atypiske vev utover kanten av svelgen, derfor er de ekstremt vanskelig å oppdage.

Skalaktig dyskeratose kan utvikle seg på livmorhalsens ytre vegger, slik at du kan merke det selv uten spesialutstyr, under en rutinemessig bekkenundersøkelse.

Stadiene av hyperkeratose er heller ikke klart skissert i medisinsk litteratur. Generelt er de patologiske forandringene i vevet ikke synlige med det blotte øye i begynnelsen. Diagnose uten kolposkopi og biopsi er umulig.

Gynekologen kan legge merke til at hvite, ugjennomsomme og ujevne områder vises på overflaten av livmorhalsen (ikke mer enn 1 cm i diameter). Det forstadierte stadium kan karakteriseres ved flere spredning av hvite flekker.

Overflaten på de berørte områdene blir vanligvis grå og tykk. Ujevne grenser med omkringliggende sunn rosa slimhinne er også kjent.

Symptomer på hyperkeratose

Enkel dyskeratose på livmorhalsen er vanligvis asymptomatisk og kan til og med forsvinne selv, uten ytterligere behandling. Den atypiske formen av sykdommen er vanligvis komplisert ved endometriose eller cervikal erosjon, og kan derfor ledsages av sjeldne, knappe blodsekretjoner.

Tydelige tegn på epithelial endringer i de tidlige stadiene vil bli lagt merke til bare av en laboratorie tekniker som undersøker resultatene av en biopsi. Under en vanlig undersøkelse ved hjelp av et speil, vil gynekologen kun kunne legge merke til scaly dyskeratosis på utviklingsstadiet.

Ved hjelp av en colposcope kan en lege nøyaktig avgjøre beliggenheten og naturen av en fokalskader.

Cytologisk undersøkelse av biomaterialet utføres, hvis resultater bestemmer typen av sykdommen.

Behandling av mistenkelige områder med jodpreparater.

Cervical vev påvirket av keratose akkumulerer ikke glykogen. Dette fører til det faktum at patologiske vev er flekkete og sunne - beholder farge. Sannheten må tas i betraktning at områder med erosjon også kan flekke.

Vanligvis utført med colposcopy; Legen fjerner et lite element av patologisk vev for å videreføre en histologisk studie. Denne biopsien tillater deg å bekrefte eller utelukke forekomst av kreftceller.

Som det ble klart, er diagnosen av livmoderhals dyskeratose ikke vanskelig, selv for en gynekolog som ikke har dyrt utstyr. Derfor er det ikke nødvendig å utsette de planlagte inspeksjonene, og minst 2 ganger i året for å gjennomgå en eksamen.

Ingen symptomer overhodet. En kvinne vil finne ut om hennes diagnose under en rutinemessig undersøkelse av en lege når gynekologen ser patologi med egne øyne.

Eller hvis resultatet av onkocytologi (Pap test, cytogram) viser hyperkeratose. Under mikroskopet ser legen vektene i stedet for gjennomsiktige celler, som om han undersøker huden i stedet for slimhinnen.

Når en gynekolog oppdager en mistenkelig formasjon når han undersøker en pasient i en stol - en hvit konvekse plakk, en tett og asymmetrisk hals, kan han så "ved øyet" knipe et stykke vev for analyse uten ytterligere undersøkelser.

Dette kalles en biopsi. Og hvis resultatene avslører en forstadierstilstand, og i tilfelle hyperkeratose, er dette sannsynligvis leukoplaki, foreskrive fjerning.

Metoden for behandling av hyperkeratose er alltid bare kirurgisk. Hvis en kvinne ikke har en vanlig patologisk prosess, er det ingen mistanke om neoplasi (kreft) - koagulering vil være nok - cauterization.

Men valget av fjerningsmetoden er bak legen. Han vet bedre.

Det er også mulig å fjerne leukoplaki ved hjelp av radiokniv (Surgitron) eller laser. Etter dette kirurgiske inngrep, anbefales en kort avholdenhet (innen 2-4 uker), blodig utslipp er mulig.

Diagnose av leukoplaki

Allerede på undersøkelsen vil gynekologen se at livmorhalsen ikke er i orden - hvite flekker vil vises på den. Han vil ta de nødvendige strøkene og utføre en kolposkopi for en detaljert undersøkelse av livmorhalsen. Etter undersøkelsen vil legen samle anamnese, nemlig:

 • lærer hva pasienten er syk og syk av;
 • hvor mange fødsler var i fortiden;
 • om det var aborter;
 • finn ut om det er en arvelig faktor.

Om nødvendig vil en ultralydundersøkelse bli utført og en henvisning til analyse vil bli gitt. Ofte foreskriver de en polymerasekjedereaksjon (PCR). Denne metoden er ganske nøyaktig. Med det kan du bestemme et stort utvalg av smittsomme patogener.

Som nevnt tidligere er årsaken til hyperkeratose kronisk betennelse, malignitet eller papilomavirus. Oppdag leukoplaki ved undersøkelse av gynekolog.

Et diagnostisk tegn på det når det ses i speil er et hvitt punkt, eller flere flekker mot bakgrunnen av betent eller uendret epitel.

Diagnose av cervikal hyperkeratose består av følgende komponenter:

 • Medisinsk historie (livshistorie, sykdom, arvelighet, allergiske reaksjoner, fødsel og graviditet);
 • Generell undersøkelse (eksterne tegn på endokrine lidelser);
 • Gynekologisk undersøkelse i speilene (for definisjon av leukoplaki selv);

Keratose Behandlingsmetoder

Behandling av noen form for cervikal hyperkeratose utføres vanligvis på poliklinisk basis og er rettet mot å eliminere patologisk forandret vev. På grunn av det faktum at den nøyaktige årsaken til avviket ikke er kjent, er det ingen medisiner for å stoppe hyperkeratose.

Taktikken for behandling av hyperkeratose bestemmes av årsakene deres. Hvis keratinisering av huden skyldes eksterne faktorer, er det nødvendig å eliminere dem eller minimere skadelige effekter. Så vil tilstanden bli bedre.

Behandling av hyperkeratose i huden

Behandling av hyperkeratose i huden forårsaket av systemiske sykdommer eller soppinfeksjoner bør rettes mot eliminering av den underliggende patologien i utgangspunktet.

 • I arvelige sykdommer vil det ikke være mulig å fullstendig bli kvitt hyperkeratose, du kan bare glatte ut manifestasjoner.

De generelle prinsippene for behandling av keratinisering av huden reduseres til fjerning av døde områder og fuktighet av integumentet. For follikulær hyperkeratose bør effekten være forsiktig.

Scrubs og aggressive peeling er forbudt, det er tillatt å bruke frukt eller melkesyrebaserte produkter. De bidrar til forsiktig fjerning av keratinisering. Også nyttig er lokal bruk av narkotika med vitamin A og E, samt deres kursopptak.

Når hyperkeratose av føttene er viktig for å eliminere alle de traumatiske effektene. Det er mulig å fjerne grovt vev med spesielle filer, kniver og grinders både hjemme og i kosmetikksalongen.

 • Nyttige kremer med urea (Foretal Plus), med sopplidelser - antimykotika (Loceryl, Lamisil).

Behandling av hyperkeratose av pletepitel

Terapi leukoplaki bør være omfattende. Ved kroniske kjønnsinfeksjoner vises antibiotika og antivirale legemidler. I overgangsalderen eller endokrine sykdommer, bør hormoner korrigeres.

Men uansett årsak til hyperkeratose av skavepitelet på livmorhalsen, er fjerning av døde områder nødvendig. I gynekologens arsenal betyr moderne smertefri:

 • Kryodestruksjon (brennende med flytende nitrogen);
 • laser cauterization;
 • radio bølge terapi.

Solkovagin brukes ofte til å cauterize de cornified områdene av squamous epithelium. Dette verktøyet løser faser av hyperkeratose når det brukes topisk.

Hyperkeratose av det skavialte epitelet av livmorhalsbehandlingen krever ofte operativ hvis lesjonen er alvorlig. Etter kirurgisk behandling er prognosen ofte gunstig.

Når du velger en behandlingsspesialist, er det avhengig av følgende faktorer:

 • pasientens alder;
 • var det fødsel i historien og hva er dine planer for fremtiden.

Det siste punktet er svært viktig, fordi det brukes mer milde metoder for kvinner som ikke har født. Disse inkluderer laser fordampning. Kjernen i prosedyren er at ved hjelp av en sterk oppvarming av laserstrålen fjernes unormale celler.

En annen måte å bekjempe cervikal hyperkeratose på er behandling med kryo-destruksjon. Denne prosessen er forskjellig fra den forrige ved at den bruker lave temperaturer opprettet med delaktighet av flytende nitrogen.

Ved kjemisk eksponering for stoffet Solkovagin er det mulig å forhindre utseende av arrvæv. Elektrokirurgisk metode betraktes som mer traumatisk, men samtidig billig. Ofte er denne metoden tilbudt til kvinner som ikke lenger skal føde eller har gått inn i overgangsalderen.

Ofte blir hormonelle, antibakterielle, antivirale, immunostimulerende og antifungal behandlinger ofte vist i forbindelse med en kirurgisk metode.

I tilfelle at oncableter ble funnet under undersøkelsen, krever hyperkeratose av livmorhalsutløpet en helt annen behandling.

medisiner

Hvis den patologiske prosessen er svak, vil kvinner bli tilbudt vaginale suppositorier som har flere egenskaper samtidig: antibakteriell, antifungal og antiprotozoal. Disse inkluderer:

 • Neo-Penotran;
 • metrogil;
 • Metromikon-neo;
 • Epigenes;
 • Ichtyol;
 • Mikozhinaks;
 • Ketokonazol.

Ofte brukes stearinlys 1-2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen. Det varer ikke lenger enn to uker, men alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen og effektiviteten av behandlingen.

Når en kvinne har to forhold samtidig - cervikal hyperkeratose og graviditet, er det nødvendig å nøye studere instruksjonene for stoffet for ikke å skade fosteret.

De fleste vanlige antiinflammatoriske legemidler er:

Spesielt populære ikke-steroide midler. Hvert stoff har sine egne begrensninger og kontraindikasjoner, som legen må advare. Hvis cervikal hyperkeratose er ledsaget av en bakteriell infeksjon, kan følgende legemidler foreskrives:

 • loracarbef;
 • ampicillin;
 • meropenem;
 • Ticarcillin
 • metronidazol
 • benzylpenicillin og andre.

Husk igjen at valget av stoffet, doseringen og varigheten av behandlingen bare bestemmes av den tilstede gynekologen etter en full undersøkelse og diagnose.

Hvis konservativ terapi har vist seg ineffektiv, så fortsett til radikale kirurgiske metoder, som vi diskuterte ovenfor. En erfaren spesialist vil kunne gjøre alt så nøye at nærliggende sunt vev ikke vil bli påvirket.

Behandlingsplanen for leukoplaki oppdaget avhenger av skjemaet. Behandling av hyperkeratose med atypi er fundamentalt forskjellig fra den vanlige form. Behandlingsforløpet avhenger også av pasientens alder, fødselsfakta, historien til anamnesen.

Behandlingen av enkel, ikke-proliferativ hyperkeratose inkluderer etiotropisk terapi (med sikte på å eliminere årsakene) og symptomatisk.

Tradisjonell medisin behandler kun denne tilstanden dersom en cytologisk undersøkelse avslører dysplasi, noe som er en forkalkelig tilstand. I andre tilfeller, ifølge leger, krever hyperkeratose av komplameepitel ikke spesiell terapi.

Tradisjonell medisin gir en rekke verktøy og anbefalinger for behandling av hyperkeratose. Denne behandlingen er trygg for helse, har ingen negative bivirkninger og har en positiv effekt på tilstanden til det skavialte epitelet av cervical mucosa.

For behandling av hyperkeratose er det viktig å normalisere dietten.

Avhengig av sykdomsformen etablerer gynekologen behandling av cervikal hyperkeratose.

En enkel form for leukoplaki kan elimineres ved å gjennomgå et konservativt behandlingsforløp, som består av etiotropisk (sykdommene som provoserer hyperkeratose elimineres) eller symptomatisk behandling (legemidler foreskrives for å eliminere kløe).

Etiotropisk terapi innebærer administrering av legemidler som er rettet mot bekjempelse av ulike bakterielle patogener. Disse kan være spesielle antibakterielle eller antifungal medisinske produkter.

Tilstedeværelsen av en proliferativ precancerøs form, hyperkeratose er gjenstand for fjerning. Noen ganger er det tilfeller av cervikal fjerning.

Disse ekstreme tiltakene benyttes når sykdommen rammer store områder og patologien er i avansert form. Behandling av foci i en klinisk setting kan utføres på forskjellige måter:

 • laser fordampning;
 • diatermi;
 • radio bølge ødeleggelse;
 • cryosurgery.

Når man velger en behandlingsmetode, tas hensyn til faktorer som kvinnealderen, hennes reproduktive funksjon og graden av patologi.

Terapi for cervikal hyperkeratose kan deles inn i metoder for generelle og lokale effekter. Den første kategorien er administrasjon av legemidler som har en reduserende effekt på epitelceller.

Disse inkluderer grupper av vitaminer A og C, pro- og prebiotika, folsyre og andre komplekser. Denne terapien er foreskrevet for mild dysplasi.

Den andre kategorien inkluderer medisinering (konservativ) behandling og kirurgi. Konservative metoder omfatter primært metoden for kjemisk koagulasjon, populært referert til som "cauterization". Imidlertid brukes den i en tilstand av mild og moderat alvorlighetsgrad.

Som imidlertid, og mottar et stort antall forskjellige stoffer basert på mineralsalter og urte ingredienser, som også er et alternativ for medisinsk behandling. Generell og konservativ behandling brukes oftest til pasienter uten fødselshistorie og / eller abort.

Kirurgisk inngrep utføres i henhold til strenge indikasjoner og inkluderer følgende metoder:

 • elektrisk konisering;
 • kald fordeling (kryokirurgi);
 • laser eksponering;
 • radio bølge terapi;
 • Ultralydbestråling;
 • knivkonisering;
 • amputasjon.

Hver av disse metodene har sine egne spesifikke indikasjoner og forbud, og behovet for kirurgisk inngrep bestemmes av arten, omfanget av lesjonen, resultatene av laboratorietester og data fra en fullstendig omfattende undersøkelse av pasienten.

Forebyggende tiltak av hyperkeratose

I utgangspunktet reduseres tiltak for å forhindre cervikal hyperkeratose til normalisering av livsstil, inkludert seksuell og personlig hygiene.

I tillegg bør du prøve å spise riktig, drikke nok væske, lene mindre på søtt, krydret og salt. Det anbefales å glemme røyking og å minimere passiv innånding av tobakkrøyk, og hvis ikke helt glem alkohol, prøv å kontakte så lite som mulig med den.

Siden deteksjon av dysplasi i de fleste tilfeller oppstår under en ansikt-til-ansikt-undersøkelse av en spesialist, gjelder regelmessige besøk til gynekologien også for forebyggende tiltak.

Flere Artikler Om Typer Acne