En av de mest farlige sykdommene i de kvinnelige reproduktive organene er cervikal hyperkeratose. Til tross for at denne patologien ikke forårsaker smertefulle symptomer og ubehag, er det et foreløpig stadium av kreft.

Oppdag problemet og start behandling i tide gjør det mulig å regelmessig undersøke en gynekolog, som anbefales å gjennomgå minst 2 ganger i året.

Tegn på cervikal hyperkeratose

Hyperkeratose er en patologisk fortykning av det hornete laget av epitelet. Det forekommer i form av foci av hvite plakk på slimhinnen i livmorhalsen. Et annet navn på sykdommen er leukoplaki.

I normal tilstand har slimhinnen en jevn rosa farge og en jevn struktur. Som et resultat av hyppige inflammatoriske prosesser blir lagene i epitelet tykkere, noen ganger forekommer keratinisering.

Farlig patologi fortsetter uten de uttrykte symptomene, ofte blir det avslørt i startskjemaet. Konsekvensen av leukoplaki i 30% av tilfellene er degenerasjon i onkologi.

Sykdommen rammer kvinner i fertil alder, tidligere pasienter var i fare i 40 år, nylig har det blitt observert hos unge jenter. I begynnelsen blir hyperkeratose av cervix-skavets epithelium lagt merke til av en lege når den undersøkes ved hjelp av et speil, men for å etablere diagnosen vil det bli nødvendig med en utvidet kolposkopi og en rekke tester.

Det finnes to typer patologi:

 • Enkel fokal cervikal hyperkeratose - et svakt stadium som dekker et lite område av slimhinnen, betraktes som trygt. Keratinisering påvirker kun det øvre laget av epitelet.
 • Dyskeratose eller polyferativ hyperkeratose er en kaotisk vekst av epitellaget som går dypt inn i slimhinnen. Endring av strukturen av vev fører til utseende av svulster. Det er klassifisert som en forstadig tilstand.

Avhengig av faktorene forbundet med leukoplaki, kan følgende symptomer oppstå:

 • kløe og brenning i kjønnsorganene forårsaket av sopppatologi;
 • forandring i farge og lukt av utslipp i nærvær av en bakteriell infeksjon;
 • Eksperter vurderer indirekte blødninger etter seksuell intimitet som indirekte bevis på leukoplaxi.

Årsaker til patologi

Listen over årsaker som fører til endringer i epitelet inneholder ulike sykdommer. Men den nøyaktige faktoren som utløser keratiniseringsprosessen av lagene, er ikke alltid mulig å etablere. Blant de viktigste årsakene til patologi er:

 1. Lokal slimhinneskader som oppstår ved medisinske prosedyrer (abort, hysteroskopi).
 2. Endokrine sykdommer - funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen og binyrene.
 3. Overførte sykdommer av smittsom og inflammatorisk natur: papillomavirus, klamydia, endometritis, vaginal candidiasis, gonoré, trichomoniasis og andre. Behandling av keratinisering av squamous epitel inkluderer behandling for tilknyttede sykdommer.
 4. Malign tumor (livmorhalskreft).
 5. Signifikant svekkelse av immunforsvaret, tegn på kronisk tretthet, tap av styrke, svak reaksjon på inflammatoriske faktorer.
 6. Feil i menstruasjonssyklusen kan forårsake unormal vekst av epitelet.
 7. Hyppig endring av partnere og tidlig oppstart av seksuell aktivitet anses også som mulige årsaker til leukoplaki.

Patologi er et av de vanligste problemene hos kvinner i moden alder. Denne trenden er knyttet til aldersrelaterte endringer i den hormonelle bakgrunnen og den naturlige mikrofloraen i skjeden.

En høy sannsynlighet for celledegenerasjon er notert når hyperkeratose påvirker vevene i det basale laget av epitelet. Leukoplakia kan ikke være begrenset til livmorhalsen, sykdommens fokus strekker seg til livmorhalskanalen, den vaginale slimhinnene.

Cervikal hyperkeratose under graviditet

Mens du bar et barn, overvåker en kvinne helsetilstanden, fordi hun er ansvarlig for to liv samtidig. Under en rutinemessig undersøkelse kan gynekologen avsløre forandringer og en lesjonfokus epitel av livmorhalsen.

Bestem graden av fare kan kun en erfaren spesialist på resultatene av studien smøre. Med små lommer med problemer, bør en kvinne ikke bekymre seg for tilstanden hennes. Graviditet og fødsel vil finne sted uten forstyrrelser, og behandlingen vil bli forsinket for postpartumperioden.

Hvis hyperkeratose er funnet som forberedelse til graviditet, kan behandlingen ikke utsettes. Endringer i hormon nivåer som oppstår under utviklingen av et barn i en kvinnes kropp er faktorer som fremkaller veksten av kreftvulster.

Behandling av sykdommen påvirker ikke oppfattelsen, hvis den oppdages i de tidlige stadiene, så er konsekvensene for kvinnens helse minimal. Hun blir gravid uten problemer og gjør en sunn baby.

Gynekologen merker de første tegnene i form av en eller flere voluminøse hvite flekker på livmorhalsslimhinnen ved hjelp av et speil. De er godt skilt på sunt og betent epitel. Men legen kan kun forskrive behandling etter en grundig undersøkelse.

For å bekrefte antakelsen om forekomsten av leukoplaxi, utføres en kolposkopi-prosedyre. Det er enkelt og vil bringe minst ubehag. Før det undersøkes, påføres en vandig løsning av jod på livmorhalsen ved å bruke en spesiell kolposkop-anordning. Stoffet flekker sunne celler, og det modifiserte epitelet forblir hvitt. Når foci av patologiske vevstransformasjoner oppdages, tar legen et stykke slimhinne for analyse eller utfører skraping.

Etter å ha bestemt hovedfunksjonen - tilstedeværelsen av berørte områder. Gynekologen foreskriver videre forskning for å velge en behandling:

 • anamnese, inkludert informasjon om tidligere sykdommer, fødsel, abort;
 • blodprøve for hormoner;
 • vevscytologi;
 • Ultralyd av bekkenorganene;
 • mikroskopisk undersøkelse og bakteriologisk sådd av sekresjoner;
 • X-ray - for å bestemme de tilknyttede patologiene.

Cytologisk analyse er alltid tildelt når cervikal hyperkeratose mistenkes, men på grunn av keratinisering, kan celler i de underliggende epitelcellene ikke komme inn i den. I dette tilfellet utføres en histologisk studie som gjør det mulig å undersøke fortykkelsen av epiteldekselet og dybden av penetrasjonen av patologien.

Hvordan behandle cervikal hyperkeratose

Valget av terapi er avhengig av formet av den identifiserte patologien, og behandling er også rettet mot eliminering av tilknyttede sykdommer. Etter å ha bestemt faktorene som forårsaket patologien, er en av terapiene foreskrevet:

 • antiviral;
 • antibakterielle;
 • anti-inflammatorisk;
 • immun~~POS=TRUNC;
 • soppdrepende.

Behandlingen av leukoplaki utføres på flere måter, de er utvalgt av gynekologen, avhengig av graden av mukosale lesjoner:

 1. Kryodestruksjon - retningsbestemt frysing av det berørte området. Dette er en av de vanligste behandlingene. Det er populært på grunn av smertefrihet, minimal komplikasjoner, mangel på arrdannelse, noe som medfører vanskeligheter med unnfangelse. Med alle tilgjengelige fordeler, er behandling ikke uten komplikasjoner for kvinnens kropp. Prosedyren kan føre til forkortelse av livmorhalsen, noe som gjør det vanskelig å bli gravid. Under helbredelsen av slimete sekresjoner blir overdreven rikelig, noe som gir kvinnen ubehag.
 2. Laser fordampning er essensen av behandling i ødeleggelsen av unormale celler ved å brenne med en laserstråle. Samtidig lider ikke sunt vev, tilbakefall er utelukket, og en gjenopprettingstid er ikke nødvendig. Bruken av en laser gir ikke arr, veksten av et sunt nytt epitel blir observert en måned etter prosedyren.
 3. Kjemisk koagulasjon er en minimal invasiv intervensjon basert på en medisinsk effekt på leukoplakia foci. Det kjemiske stoffet er skadelig for de berørte cellene, men det påvirker sunt vev.
 4. Elektrokoagulasjon er en tradisjonell metode for behandling av cervikal hyperkeratose. Det er en av de mest traumatiske metodene, cauterizing og sunt vev. Helbredelsesprosessen er lang og smertefull, ledsaget av blødning. Prosedyren anbefales ikke for jenter som planlegger graviditet, etter elektrokoagulasjon forblir det alvorlige arr igjen.
 5. Radiobølge ødeleggelse er en kontaktløs operasjon der modifiserte vev oppvarmes og fjernes med radiobølger. Behandlingen gir ikke smerte, skader de omgivende cellene minimalt.

Alle de ovennevnte prosedyrene utføres på poliklinisk basis. Pasienter anbefales å avholde seg fra seksuell aktivitet, strenge hygiene av kjønnsorganene, og varme bad er forbudt.

Tilbakevendelser av cervikal hyperkeratose er ikke utelukket, derfor bør kvinner som har hatt denne sykdommen regelmessig besøke en gynekolog for en rutinemessig undersøkelse.

Cervikal hyperkeratose er skummel, fordi patologien til en atypisk celledegenerasjon er en trussel mot livet til en kvinne. For å forhindre forekomsten av en skadelig sykdom, vil enkle anbefalinger hjelpe gynekologene til å gi sine pasienter:

 • ha en naturlig stoff undertøy;
 • bruk et hygieneprodukt som ikke tørker huden
 • begrense alkohol, krydret og salt mat;
 • rettidig behandling av erosjon og inflammatoriske prosesser;
 • observasjon av en gynekolog og overholdelse av sine anbefalinger.

Hva er cervical hyperkeratosis og hvordan å behandle denne sykdommen?

Cervikal hyperkeratose er en gynekologisk sykdom diagnostisert hos kvinner, manifestert av en endring i epithelets struktur, utseendet på selene i cervical-kanalen.

Gjennom en fysisk undersøkelse ser gynekologen segl på den glatte overflaten av livmorhalsen. Stykker av hvit klut, spesielle vekst, hva er det og hva er den største fare for fenomenet?

Hva er det

Cervikal hyperkeratose er en gynekologisk patologi som oftest diagnostiseres hos kvinner i overgangsalderen. Sykdommen er preget av utbredelsen av bindevev og fibrøst vev. Dens aktive vekst fører til utseendet av sel i epitelet.

Tetninger oppstår av ulike årsaker, de kan utvikle seg til onkologiske formasjoner, og gradvis forvandle seg til livmorhalskreft.

Ofte er utseendet på hvite flekker på overflaten av epitelet det første tegn på onkologi. Av denne grunn er leukoplaki en farlig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser og komplikasjoner.

årsaker til

Hyperkeratose har flere årsaker, oftest er sykdommen diagnostisert hos kvinner i overgangsalderen. I dette tilfellet utvikler sykdommen seg mot bakgrunnen av hormonelle endringer i kroppen (nivået av østradiol og progesteron minker).

Så hovedårsakene til leukoplakia:

 1. Kronisk inflammatorisk sykdom i reproduktive organer.
 2. Endokrine sykdommer, inkludert skjoldbruskkjertelproblemer og diabetes.
 3. Seksuelt overførte infeksjoner (klamydia, gonoré, etc.).
 4. Traumatiske skader (tårer) av livmorhalsen, som skyldes kraftig arbeidskraft.
 5. Feil installasjon av ektopisk helix med omfattende skade på epitelvev.
 6. Hormonproblemer i en kvinnes kropp.
 7. Kirurgiske operasjoner utført på kroppens organer generelt og spesielt på livmorhalsen (mindre ofte gynekologiske manipulasjoner utført i inspeksjonsperioden).
 8. Redusere aktiviteten til immunsystemet (inkludert forekomsten av sykdommer av autoimmun natur).
 9. Abort (i tilfelle at livmorhalsen ble skadet av dilatatorer under prosedyren).
 10. Bakterielle sykdommer i reproduktive systemet (forutsatt at prosessen er kronisk).

Ulike sykdommer, infeksjoner, betennelser, uhelbredte vevsbrudd kan forårsake leukoplaki. Ofte utvikler sykdommen som et resultat av endokrine sykdommer, manifestert i bakgrunnen av en nedgang i immunsystemets aktivitet.

Human papillomavirus kan også provosere utseendet av vekst i livmorhalsen. I dette tilfellet gjør HPV visse endringer i strukturen av bløtvev, som et resultat av hvilke vekst forekommer, som gradvis blir til svulstformasjoner.

symptomer

Hyperkeratose av flatepitelet i livmorhalsen i lang tid er asymptomatisk. Dette er hovedtrekk ved sykdommen. En kvinne føler seg ikke ubehag eller smerte, hun klager ikke på uregelmessig menstruasjon eller problemer med unnfangelse.

Men det er en rekke spesifikke tegn som pasienter sjelden betaler oppmerksomhet til. Følgende symptomer kan indikere forekomsten av leukoplaki:

 • en liten mengde blødning som oppstår etter samleie
 • rikelig leucorrhoea (utslipp av slimete karakter) med en ubehagelig lukt.

Hva det er hvitt - det er gjennomsiktige eller uklare utslipp, slimete natur, tykk konsistens som oppstår hos kvinner på bestemte dager i syklusen. Hvis mengden av slike utslipp kan karakteriseres som rikelig, så er det verdt å kontakte gynekologen. Den spesifikke lukten som kommer fra hvitere, bør også varsles.

Noen pasienter noterer også utseendet av blod eller brun utslipp etter kjønn. I dette tilfellet er utslippet moderat og ikke ledsaget av ubehagelige symptomer.

De første tegn på sykdommen er helt fraværende. På tidlig stadium vil rutinemessig undersøkelse av gynekolog hjelpe til med å gjenkjenne patologien.

Hvis sykdommen oppstår mot bakgrunn av hormonelle problemer i kroppen, kan det oppstå acykliske menstruelle blødninger eller menstruasjonsforstyrrelser.

Symptomatologi er sløret, en kvinne kan bare gjenkjenne nærværet av leukoplaki, med forsiktig oppmerksomhet til helse og regelmessige besøk til gynekologen, med sikte på å gjennomføre rutinemessig undersøkelse på stolen ved hjelp av speil.

diagnostikk

Hyperkeratose diagnostiseres i flere stadier, diagnosen består av:

 1. Standard undersøkelse av pasienten på stolen med speil.
 2. Undersøkelse, innsamling av symptomer og klager.
 3. Ultralyd undersøkelse av reproduktive systemet.
 4. Laboratorieanalyse av mikroflora for tilstedeværelse av patogene celler.
 5. Profiler for hormoner (blodprøve utført på bestemte dager i syklusen).
 6. Biopsier, epitelceller er tatt for analyse for å bestemme tilstedeværelsen av onkologi.
til innhold ↑

Gynekologisk undersøkelse

Eventuelt besøk til gynekologen begynner med ham. Pasienten sitter på en stol, legger inn speil og med hjelpen undersøker tilstanden til livmorhalsen.

Hvis legen ser hvite flekker av brennpunkt eller annen natur på overflaten av epitelet, kan han bestille en kolposkopi. Denne undersøkelsen vil bidra til å undersøke livmorhalsen i detalj og identifisere tilstedeværelsen av patologi.

Historie tar

Hvis en kvinne har noen klager, bør hun fortelle legen om dem. I tilfelle pasienten har merket utseendet av hvitere, blødning, ubehagelig lukt eller andre tegn, er det nødvendig å varsle gynekologen.

Legen vil gjøre de riktige notatene på kortet, søke etter alle klager, de vil bidra til å gjøre diagnosen og foreskrive pasienten en riktig behandling.

ultralydundersøkelse

Ultralydundersøkelse regnes som en av de mest nøyaktige diagnostiske testmetodene. Under transvaginal ultralyd er det mulig å oppnå den maksimale mengden informasjon som er nødvendig for å få en diagnose.

Ultralyd bidrar til å bestemme tilstedeværelsen av seler i livmorhalsen, hvis undersøkelsen utføres ved en transvaginal metode, vil resultatene være nøyaktige.

Ved utføring av ultralyd gjennom bukveggen, kan diagnosen føre til vanskeligheter. I en slik situasjon er det tatt hensyn til et sett med studier: Resultatene av en ultralydsskanning, gynekologisk undersøkelse og kolposkopi.

Smør på mikroflora

Studien utføres som følger:

 • en kvinne sitter på en stol;
 • Ta en vattpinne fra vagina på mikrofloraen.

Etter at det mottatte materialet er sendt til laboratoriet. Et smet hjelper med å bestemme tilstedeværelsen av patogen mikroflora i skjeden, noe som kan indikere at en kvinne har betennelses-, smittsomme eller bakterielle sykdommer.

Et smear på mikrofloraen kommer inn i komplekset av differensiert diagnostikk, bidrar til å bestemme forekomsten av leukoplaki.

Hormonprofil

En blodprøve for hormoner utføres på forskjellige dager i syklusen. Det bidrar til å oppdage tilstedeværelsen av ubalanse i en kvinnes kropp. Alle pasienter som har nådd overgangsalder bør ta en profil for hormoner 1 gang per år.

I tillegg til en studie anbefales det dersom:

 1. Det er problemer med unnfangelsen.
 2. Bekymret for acykliske sekresjoner.
 3. Svikt i menstruasjonssyklusen (med jevne mellomrom).

Profil for hormoner passerer 2 ganger i måneden, på bestemte dager i syklusen. Når nøyaktig vil testen fortelle legen.

biopsi

Skrapepitel fra veggene i livmorhalsen. Undersøkelse utføres under lokalbedøvelse. I forskningsprosessen samler gynekologen biologisk materiale ved hjelp av en curette, et spesielt verktøy som ligner en løkke.

Når materialet samles inn (epithelets celler er nødvendig, som ligger i selene og ikke bare), sendes det til histologi til laboratoriet.

Etter noen uker vil resultatet av analysen være klar, det vil tillate å avgjøre om det er atypiske (kreft) celler i det biologiske materialet.

En biopsi utføres også som en kompleks undersøkelse, prosedyrens smertefullhet og varigheten av å oppnå resultatene betraktes som en minusprosedyre.

Resten av biopsien bidrar til å avgjøre om pasienten har kreft og andre sykdommer i et tidlig utviklingsstadium, noe som i stor grad letter behandlingen.

behandling

Medisinsk behandling

Behandling med bruk av medisiner, er å bruke medisiner:

 • antifungal;
 • antibakterielle;
 • et anti-inflammatorisk;
 • immunostimulerende karakter.

På et tidlig stadium av utvikling, behandles sykdommen med suksess, i de fleste tilfeller foreskriver gynekologer stearinlys. Suppositorier brukes i kurs, i 14 dager, etter at behandlingen er anbefalt igjen for å konsultere en gynekolog. Sammen med stearinlys bruker de vitaminer, immunostimulerende midler og lokale antiseptika (i form av løsninger).

Kirurgisk inngrep

Det finnes flere metoder som vil bidra til å redde en kvinne fra problemet. Hvis medisinering ikke hjelper, kan du ty til hjelp:

 1. Full amputasjon - hvis kvinnen har nådd overgangsalderen eller allerede har barn. Det kan anbefale amputasjon. Som følge av operasjonen fjerner legen fullstendig livmorhalsen, mindre ofte operasjonen for å fjerne livmoren.
 2. Elektrokonkonstruksjon - prosedyren utføres ved hjelp av varme elektroder, hvorved veksten skrapes av livmorhalsen. Denne metoden anses som den mest traumatiske, men forskjellig i relativt rimelig pris. Det anbefales for menopausale kvinner.
 3. Kryodestruksjon - eksponering for flytende nitrogen. Livmorhalsen er cauterized, forårsaker epitel med overskytende vev å dø. Ulempen med prosedyren er dens lave effektivitet, som er forbundet med manglende evne til å bestemme graden av påvirkning på de berørte områdene av epitelet.
 4. Laser terapi - laserstrålen kutter eller cauterizes det berørte vevet. Som et resultat dør epitelet, og deretter oppdateres det. Overflaten av livmorhalsen blir jevn og rosa igjen, noe som reduserer sannsynligheten for komplikasjoner, inkludert kreft.
 5. Ultralydbestråling - brukes i alvorlige tilfeller, er indikasjonen for gjennomføring av bestråling utseendet (deteksjon) av kreftceller i smeten.
 6. Kniv coanization - prosedyren innebærer fjerning av patogene vev, samt utskjæring av keglen av livmorhalsen, om nødvendig.

Alle disse metodene brukes i tilfelle at konservativ terapi ikke ga det ønskede resultatet. I en slik situasjon vil kirurgi bidra til å takle problemet.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Uradradisjonell behandling kan normalisere en kvinnes tilstand, men bare hvis den utføres i forbindelse med konservativ medisin, og erstatter ikke den.

Så hva kan brukes:

 • Douching urter kjøttkraft. Prosedyrene utføres regelmessig, det er tilrådelig å bruke avkok av følgende urter: calendula, celandine, johannesurt, kamille.
 • Bruk av oljer. Du kan bruke en rekke oljer, av impregnert vattpinner og settes inn i skjeden, er prosedyren utføres før du går til sengs, la tampongen inn i skjeden om natten. Du kan bruke havtornolje, oliven eller vanlig solsikke.
 • Stearinlys tilberedt hjemme. Du kan lage helbredende stearinlys fra kakaosmør, det smelter i et vannbad. Når oljen blir flytende, legges det til forskjellige komponenter: te-treolje, havtornolje, vitamin A i flytende form, calendula-tinktur. Etter at den resulterende massen er omhygget, helles i en form og sendes til kjøleskapet. Når stearinlyset herdes, kan de brukes som beregnet.
til innhold ↑

Konsekvenser og komplikasjoner

Den mest forferdelige konsekvensen og komplikasjonen er kreft. Onkologi utvikler seg raskt og asymptomatisk. Når de første tegn på kreft oppstår, er det allerede for sent å utføre behandling, så det er verdt å besøke en gynekolog regelmessig og ta de nødvendige testene.

konklusjon

cervical leukoplaki - en farlig sykdom, er den største fare for at alvorlige symptomer på sykdommen ikke har, og kan føre til utvikling av kreft under ugunstige omstendigheter.

Cervikal hyperkeratose - behandling med medisiner, kirurgisk og diett

En lokal patologisk forandring - spredning av lag av flatt epitel av livmorhalsen - kalles hyperkeratose eller leukoplaki. Patologi er asymptomatisk, noen ganger ledsaget av rikelig kontakt sekresjoner. Hyperkeratose i gynekologi er behandlet ved hjelp av medisiner, kirurgiske metoder, samt folkemidlene.

Prinsipper for valg av terapeutisk taktikk

Behandlingsstrategien for cervikal hyperkeratose bestemmes primært av sykdomsformen og alvorlighetsgraden av det kliniske bildet.

Behandling av cervikal hyperkeratose

Avhengig av sykdommens etiologi og symptomene, er antibakteriell, antiviral og antiinflammatorisk medisinbehandling indisert. For å eliminere fokuset på hyperkeratose i gynekologi vellykket brukt:

 • kryogene effekter;
 • radio bølge ødeleggelse;
 • diatermokoagulering, etc.

På scenen av de første tegn på leukoplaki og med mindre skade, er det antydet bruk av antiinflammatoriske legemidler for lokal administrering. Hvis fokal lesjon oppdages, anbefales kirurgisk inngrep for å fjerne den modifiserte delen av slimhinnen. Under behandling blir diett og seksuell hvile observert.

medisinering

Bruk av rusmidler er vist i nærvær av mindre endringer på livmorhalsens slimhinne. Brukte stoffer for systemisk (tabletter) og aktuell bruk (vaginale suppositorier, kremer, salver, kapsler). Narkotika er rettet mot å gjenopprette den hormonelle bakgrunnen, den vaginale mikrofloraen, eliminering av patogene mikroorganismer.

Hyperkeratose av cervix-skavets epitel

Medisin har vært kjent med denne sykdommen siden 1887. Grekerne kalte det "hvit plakett", i oversettelse - leukoplakia. Denne patologiske prosessen bestemmer overskytende keratinisering av lag av epitelet, hvor dannelsen av keratinocytter er svekket. I dag kalles sykdommen cervikal hyperkeratose.

Overgangsdelen mellom skjeden og legemet er livmorhalsen. Det er en hul sylinder 3-4 cm lang og er delt inn i vaginale og supravaginale deler. Den vaginale delen av livmorhalsen kan føltes for hånd og sett ved hjelp av en vaginal spekulum.

Skudd ser en del av dens flerlags flat-epitelet, noe som i sin tur er sammensatt av overfladiske, mellomliggende og basal og parabasal lag. Hvis keratinisering oppstår i overflatelaget, oppstår cervikal hyperkeratose, som ser ut som en hvit flekk og kalles leukoplaki. Behandling av cervikal hyperkeratose avhenger av graden av epitelskader.

Hyperkeratose - Cervix uteriets patologi

Flat epitel i barnealderen er mettet med glykogen og godt differensiert. For gunstige bakterier skaper glykogen gunstige forhold og bidrar til bevaring av det sure miljøet i skjeden. Med alderen reduseres hormonnivåene, surhetsgraden reduseres, plungete epitelceller forkortes, og atrofi begynner.

Hypertrofi og spredning av vev bryter mot modning og reproduksjon av celler. Det er visse faktorer som bidrar til utviklingen av denne sykdommen.

Det er viktig! Cervikal hyperkeratose er en patologisk tilstand som tilhører prekerose sykdommer, som forvandles til en ondartet form av kurset.

Årsaker til hyperkeratose

Det er visse faktorer som kan bidra til utseendet av denne sykdommen:

 1. Endogen - prosesser i kroppen.
 2. Eksogen - resultatet av ekstern eksponering.

Endogene faktorer inkluderer:

 • redusert immunitet;
 • Krenkelse av hormonnivået i kroppen;
 • genetisk predisposisjon.

Eksogene faktorer er:

 • dårlig hygiene;
 • langvarig bruk av oral og vaginal prevensjon;
 • utbruddet av seksuell intimitet i ungdomsårene;
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • promiskuøs sex;
 • cervikal traumer under arbeidskraft;
 • kirurgi på livmorhalsen.

En kombinasjon av årsaker som fører til hyperkeratose av skjelettepitelet i livmorhalsen er mulig.

Mekanismen for dannelse av denne patologien er ikke fullt ut forstått. For å kunne diagnostisere denne sykdommen i tide, er det nødvendig å informere legen om problemene som har oppstått.

Symptomer på sykdommen

Sykdommen er asymptomatisk. Utbruddet av sykdommen kan lett bli savnet hvis du ikke gjennomgår en årlig rutinekontroll hos gynekologen. Gitt at det ikke er noen spesifikke klager, er symptomene på cervikal hyperkeratose, som manifesterer et visst ubehag, bemerkelsesverdige.

Første tegn

I noen tilfeller har en kvinne følgende manifestasjoner av sykdommen:

 • økt mengde hvitere;
 • ubehag under samleie
 • spotting etter intim kommunikasjon.

Keratinisering av skavepitelet kan være dystrofisk, og kan være begynnelsen på den ondartede prosessen.

I henhold til graden av keratinisering er stratifisert pladeepitel fordelt på følgende typer:

Mindre keratose

Dyskeratosis - patologisk en forhorning, som vises i de individuelle celler av stratifisert plateepitel epitel, noe som resulterer i et brudd på sin modning. Humant papillomavirus forårsaker dyskeratose. Under sin handling vises degenerative endringer i epitelet.

Fokal keratose

Hvis det keratiniserte epitelet opptar et helt lag, er det parakeratose. Den utvikler seg på grunn av visse grunner:

 • overførte inflammatoriske prosesser;
 • bruk av en lang periode med prevensjonsmidler;
 • cervikal trauma under abort, innføring av helix.

Ekstrem keratose

Den høyeste grad av keratinisering har et navn - hyperkeratose.

I dette tilfelle deler epitelceller seg i høy hastighet. Det keratiniserte epitelet overlapper og danner et tykt lag. Divisjonsprosessen kan bli ukontrollabel. Det er fare for transformasjon av godartede celler til en ondartet neoplasma.

Advarsel! Hvis det er mistanke om leukoplaki, er det obligatorisk å ta en biopsi av det berørte området for histologisk undersøkelse.

Hyperkeratose under graviditet: konsekvenser og komplikasjoner

Når du registrerer deg for en graviditet for en kvinne med diagnostisk formål, anbefales det å utføre en kolposkopi. Ved å identifisere hyperkeratosefaktorer blir det tatt hensyn til:

 • grad av leukoplaki;
 • graviditetsalder;
 • testresultater.

Komplekset inkluderer:

 • cytologisk undersøkelse av et smet fra livmorhalskanalen;
 • bakteriell såing av vaginal utslipp;
 • virologisk undersøkelse av blod av en gravid kvinne;
 • biopsi av livmorhalsen (om nødvendig);
 • kolposkopi.

Tilnærmingen til hver gravid kvinne skal være individuell. Cervikal keratose er ikke en indikasjon på abort. Spørsmålet om ferdigstillelse oppstår først når malignt løpet av prosessen er bekreftet. På lang sikt av graviditet behandles livmorhalskreft bare etter fødselen.

Behandling av hyperkeratose under graviditet, hovedsakelig lokal og er rettet mot å styrke kroppen.

Lokal behandling inkluderer:

 • anti-inflammatorisk lys (syntomycin, havtorn, metyluracil);
 • antifungal suppositorier ("Verzhinan", "Mikozhinaks", "Pimafutsin");
 • tonic ("Revitaksa", "Mumiyo");
 • probiotika for restaurering av flora i skjeden ("Vaginorm", "Vagisan" "Vagilak");

Under graviditeten reduseres immunsystemet i den kvinnelige kroppen. For å gjenopprette det trenger du vitaminer og god ernæring.

Foretrukne vitaminkomplekser hvor mengden nødvendige vitaminer er balansert er Elevit, Pregnavit.

Vitaminer fra gruppen "E", "C", "A", "B" bør være en del av dietten. De er i følgende produkter:

 • Vitamin B er rik på aprikoser, nøtter, poteter, grønne erter, bønner;
 • i fisk, lever, nøtter, biff, mye vitamin "E";
 • gulrøtter, egg, fisk, lever, koriander, ost, melk - kilder til vitamin "A";
 • Vitamin C finnes i sitroner, kiwi, solbær, kål, salat og spinat.

Behandlingsperioden er lang og stressende. Familiemedlemmer bør gi en behagelig tilstand for kvinnen som vil bringe litt glede til huset. For å skape forholdene er det ønskelig:

 • organisere kveldsturer
 • ta over leksene;
 • overvåke ernæring;
 • omgir med forsiktighet og kjærlighet.

Det er ikke noe vanskelig i dette, bare hyggelige gjøremål.

Hvis en gravid kvinne har hyperkeratose i det stratifiserte pletepitelet i de tidlige stadiene, med riktig behandling, vil det ikke være noen konsekvenser. En kvinne kan fortsette løpet flere ganger.

En komplikasjon er regenereringen av pladeepitelceller, fra godartet til ondartet neoplasma. Graviditet provoserer divisjonen, det blir kaotisk og ukontrollert.

Hyperkeratose er ikke en indikasjon på abort

Diagnose av pletepitel

Hyperkeratose av cervix-skavets epitel er en lumsk sykdom. Diagnose av denne sykdommen gir visse vanskeligheter.

Ikke glem! Sykdommen har ingen karakteristiske symptomer. Bare en lege kan identifisere denne patologien.

Legen er ansvarlig for kvinnens liv, som avhenger av riktig undersøkelse og behandling. Under resepsjonen holdes:

 1. Samle anamnese av sykdommen.
 2. Ekstern eksamen.
 3. Vaginal undersøkelse i speilene.
 4. Utnevnelsen av ytterligere eksamensmetoder.

Korrekt oppsamlet historie er halvparten av diagnosen. Oppmerksomhet er trukket på:

 • antall fødsler og skader under dem;
 • mengden og kvaliteten på abortene;
 • Varigheten av prevensjonsbruk (hormonell, lUD, vaginal);
 • gynekologiske betennelsesprosesser;
 • overført smittsomme sykdommer (venereal, viral, bakteriell);
 • tilstanden i immunsystemet (hyppighet og varighet av sykdom);
 • tilgjengeligheten av kirurgiske inngrep;
 • genetisk predisposisjon.

Når ekstern eksamensverdi har:

 • hudfarge;
 • Athletic;
 • forekomst av eksterne skader (postoperative arr, kroppsutslett, papillomer);

Den mest informative er en vaginal undersøkelse i speilene. Det er lettere å mistenke hyperkeratose på denne måten. Vær oppmerksom på tilstedeværelsen av:

 • nakke skade;
 • fargeuniformitet av livmorhalsepitelet;
 • vevsuniformitet.

For den endelige diagnosen vil det bli behov for flere forskningsmetoder:

 • smear mikroskopi;
 • screening for virusinfeksjon;
 • cytologisk analyse av skrapinger fra livmorhalskanal og vagina;
 • biopsi av det mistenkelige nakkeområdet;
 • kolposkopi;
 • ultralydsundersøkelse av bekkenorganene.

Kompleks undersøkelse gir et komplett bilde av sykdommen. Graden av lesjonen kan bekreftes ved biopsi og kolposkopi.

En cervikal biopsi utføres etter forbehandling med antiseptiske midler. Et stykke vev er "bitt av" av et konchotom og sendt til histologisk laboratorium. En grundig undersøkelse av materialet avslører tilstedeværelsen eller fraværet av ondartede celler i MPE og dybden av organskader.

Biopsi utføres umiddelbart etter menstruasjonens slutt. Ved denne tiden er livmorhalsen mest egnet for undersøkelse og kvinnen utelukket graviditet.

Metoden er ganske informativ, men tar tid. Raskt og ikke mindre effektivt er kolposkopi - undersøkelse av livmorhalsen med et mikroskop.

Kolposkopi utføres etter forbehandling av livmorhalsen med en 3% Lugol løsning (Schillers test). Størrelsen på det berørte vevet har et stort utvalg. Ved hjelp av en colposcope, bør hyperkeratose se ut som en finkornet overflate med klare kanter uten blodårer. Og i tilfelle av ondartet degenerasjon er atypiske celler synlige. Dekoding av resultatene av kolposkopi er nødvendig for korrekt diagnose.

Etter en korrekt diagnose er foreskrevet behandling av cervikal hyperkeratose.

Mulig diagnose av sykdommen

Behandlingsmetoder

Keratoseformen avhenger av strategien for behandling. Først utføres antiinflammatorisk terapi, blir bakgrunnssykdommer fjernet. I noen tilfeller er dette nok.

medisin

Enhver konservativ behandling inkluderer:

 • aktuell behandling (douches, suppositorier, salve tamponger, vaginale tabletter);
 • immunostimulerende legemidler;
 • vitaminterapi.

Salver for tamponger:

Folkebehandling av cervikal hyperkeratose

Kjemikalier hjelper godt, men ikke alle er egnede. Nylig forårsaker mange stoffer en allergisk reaksjon. I dette tilfellet kommer den populære behandlingsmetoden til redning.

Sprouted hvetekorn, melke tistel frø kan brukes til å forbedre immuniteten. Tinkturer, decoctions, urteekstrakter brukes, som: ginseng, calendula, eucalyptus.

For vaginal tamponger er det bedre å bruke rosehip olje, havtorn, kakao.

Fra ferdige urtepreparater tilbyr apotekene Immunal, Immunorm.

Vi husker! Hyperkeratose refererer til presancerøse forhold. Det er ingen tid for eksperimenter. Tradisjonell medisin erstatter ikke konsultasjon av en spesialist.

Hvis keratose ikke behandles, kan sykdommen eksistere i lang tid, men når minst en atypisk celle oppstår, utvikles utviklingen av ondartet degenerasjon.

Kirurgisk behandling

Den mest effektive formen for behandling er kirurgi:

 • kryoterapi;
 • laser valorization;
 • radio bølge ødeleggelse;
 • kjemisk koagulasjon;
 • diatermi.

Minimalt invasive typer ødeleggelser utføres på poliklinisk basis. Inspeksjonen utføres i en måned. For denne perioden anbefales det å motstå seksuell hvile, for å overvåke hygiene.

I tilfelle en dyp invasjon av den patologiske prosessen, mistanke om sykdommenes malignitet, utføres nærvær av arr på livmorhalsen:

Behandlingen var vellykket, men oppfølging pågår. Hver 6. måned er en kvinne tvunget til å besøke en lege. I resepsjonen tar legen et smør fra en pasient for bakteriologiske, cytologiske, virologiske studier og utfører kolposkopi.

Hvis indeksene forblir tilfredsstillende innen to år, blir pasienten fjernet fra oppfølgingsvakt og overført til normal modus. Prognosen etter behandling for hyperkeratose er vanligvis gunstig.

forebygging

Gitt årsakene til sykdommen, for å forhindre utvikling av denne patologien er det nødvendig:

 • unngå uformelt sex;
 • bruk barrierepreventjon (kondomer);
 • tid til å justere menstruasjonssyklusen;
 • rettidig besøke en gynekolog;
 • spis godt
 • vedlikeholde hygiene;
 • gjør sport.

Konklusjon - hyperkeratose av livmorhalsen oppe er ikke onkologi. Med riktig oppførsel og regelmessig eksamen kan en stressende situasjon i livet unngås.

Hva er farlig hyperkeratose av skjoldbrusk epitel av livmorhalsen

Livmorhalsen ser ut som en sylinder, har målinger vist at dens lengde beløper seg til 3 - 4 cm og en diameter på 2 -. 2, ser ut 5 cm normale og sunne cervix som glatt rosa slimhinneoverflate og er lokalisert på 12 cm fra den vestibyle, veggtykkelsen skjede 3-4 mm. Interne kjønnsorganer varierer med menstruasjonssyklusen, alderen på kvinnen, men det skjer ofte at årsaken til endringene er sykdommen. Hyperkeratose av livmorhalsen eller leukoplaki er en patologisk prosess som manifesterer seg i keratinisering av vevet. Underlagt hyperkeratose kvinner etter 35 - 40 år.

Innholdet

Innholdet

Sykdomsklassifisering

Hyperkeratose av cervix-skavets epitel

Dette er keratinisering av epitelceller. Hvit film, klare grenser, som ikke kan fjernes mekanisk. Når hyperkeratose av MPE (stratified squamous epithelium) av livmorhalsen påvirker alle lag: basal, parabasal, mellomprodukt, overflatelag. Både delen av slimhinnen og hele epitellaget av livmorhalsen er utsatt for ødeleggelse av vevet.

Fokal hyperkeratose

Dette er en alvorlig mangel på kvinnelige hormoner. Ser ut som veldefinerte hvite flekker med en matt glans på livmorhalsen. Denne tilstanden kalles også pseudo-erosjon.

Parakaratose av livmorhalsen

En av de patologiske prosessene er parakeratose. Dette er en endring i slimlaget, et brudd på keratinisering av organforingen. Det er mye mindre vanlig enn hyperkeratose av squamous epitel. Oppstår som følge av skade på kvinnens indre kjønnsorganer under ujevn sex, samt i medisinske prosedyrer: installasjon av helix, rengjøring, abort. Vevcellen under parakeratose opphører å produsere keratogalin, som er ansvarlig for elastisiteten til epitellaget, derfor er slimhinnen mer utsatt for skade og skade.

dyskeratosis

Skiller seg fra andre typer ved at cellene er delt tilfeldig ved en høy hastighet, neoplasmer vokse og er like av utseende til en blomkål, som vokser på epitellaget. Siden eksfoliering av de cornified cellene ikke forekommer, danner de lag bak skalaen - størrelsen på svulstene blir imponerende. Dyskeratose er farlig fordi en kort tidsperiode kan føre til ukontrollert vekst av tumorceller. Human papillomavirus (HPV) og HIV-infeksjoner er viktige, de øker risikoen for at celler blir transformert fra godartet til ondartet.

fare

Sykdommen utgjør en trussel mot helsen og livet til en kvinne. Hvis det ikke oppdages under fokal keratose, forekommer atrofi av livmorhalsen. Hormonet østrogen er redusert, epitelet er undertrykt, vevet glattes. Atrofisk vaginitt er et vanlig fenomen. Postmenopause er en av årsakene. Ofte oppstår på bakgrunn av onkopatologi. De mest gjenkjennelige symptomene er ikke-permanent blødning, så vel som vaginal tørrhet, konstant trang til å urinere.

Atrofi av livmorhalsen forårsaker infertilitet og cervicitt, som er preget av purulent utslipp, smerte under samleie og vannlating. Livmor og skjede har en inflammatorisk prosess som ofte utløses. Hvis et par ønsker å få barn, må du først kurere cervisitt, ellers kan barnet bli født med utviklingshemming.

Men den farligste er dyskeratose. På kort tid kan ukontrollert vekst av tumorceller forekomme. Human papillomavirus (HPV) og HIV-infeksjoner er viktige, de øker risikoen for at celler blir transformert fra godartet til ondartet.

Symptomer på cervikal hyperkeratose og diagnose

Anomalien som helhet går uten noen symptomer, nesten uten å vise seg selv. Tilstanden til kvinnen er tilfredsstillende, slik at diagnosen keratose oppstår under et besøk til legen ved en rutinemessig medisinsk undersøkelse. Men likevel eksisterer noen tegn på leukoplaki. Hvis en infeksjon i organene i det reproduktive systemet provoserte hyperkeratose, kan det være:

 • vaginal kløe, brennende;
 • utslipp med en ubehagelig lukt;
 • ubehag og smerte under eller etter samleie.

Under undersøkelsen oppdager den kvinnelige legen en lesjon av livmorhalsslimhinnen i form av hvite plakk. Den hvite patina er lokalisert i vaginaldelen, i vulvaområdet. Gynekologi identifiserer flere former for denne sykdommen:

 • flatt eller enkelt;
 • vorte eller verrukoznaya.

Hvis du ikke behandler flat leukoplaki, blir patologen gjenfødt i en vorteform og ser ut som en nodulær lesjon av en hvit slimhinne.

Diagnosen

For å etablere typen leukoplaki utføres en serie undersøkelser. Det kliniske bildet av en biopsi, en ultralydsskanning, et smitte for onkocytologi og et smet for histologi, vil mest gjenspeile det kliniske bildet. Elementer av hyperkeratose er atypiske celler som kan gi progressiv utvikling og bli til onkologi. Behandlingsstrategien avhenger av den identifiserte form.

Årsakene til sykdommen

Statistiske tabeller viser at vaginal keratose vokser hos kvinner.
Patologiske mutasjonsfaktorer er:

 • alvorlige og kroniske former for karsykdommer
 • Det langsiktige løpet av candidiasis i skjeden;
 • prevensjonsmidler;
 • et stort antall abort eller fødsel;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • promiscuity;.
 • erosjon;
 • inflammatoriske sykdommer som kolpitt eller vaginitt;
 • svak immunitet
 • virussykdommer.

behandling

Keratosisbehandling er foreskrevet individuelt og avhenger av graden av mucosal infestation, lokalisering og resultatene av cytologi.

Narkotikametode

Ta medisiner gjenoppretter epitelet og slike stoffer inkluderer:

 • pre- og probiotika;
 • hormoner;
 • immun~~POS=TRUNC;
 • antiinflammatoriske legemidler;
 • makro-og mikronæringsstoffer, vitaminer;
 • antibakterielle midler;
 • antivirale legemidler.

Kirurgisk metode

Men i de fleste tilfeller løses problemet ved kirurgisk inngrep:

 • diatermokoagulering - termisk cauterization ved elektrisk strøm;
 • kjemisk koagulasjon - brennende med syrer: "solkovagin" og "vagotyl";
 • elektrokonisering - fjerning ved hjelp av en elektrisk sløyfe;
 • laser terapi - terapeutisk bruk av laserlys;
 • radio bølge terapi er den mest effektive og minimal smertefulle metoden der fjerning skjer ved hjelp av en høyfrekvent bølge elektrode;
 • knivkonisering - fjerning av fragmenter med en skalpell;
 • Kryodestruksjon - påvirkning på senteret med ekstremt lave temperaturer;
 • Amputasjonsorganet fjernes.

For å unngå ardannelse, bruker unge kvinner:

 • radiokirurgisk behandling;
 • laser fordampning;
 • cryo ødeleggelse.

Ved behandling er det veldig viktig å spise riktig. Norm av vitamin A - er en av de viktige betingelser: lever, svin og oksekjøtt, ost, cottage cheese, krem, eggeplomme, fiskeolje, torsk eller kveite, som medisinsk. Betakeratin finnes i gulrøtter, gresskar, aprikoser, grønnsaker og svinbær, og fra det syntetiserer kroppen retinol av seg selv. Fra kostholdet kreves å fjerne krydret, krydret, salt mat. For å styrke immunforsvaret er nødvendige vitaminer som finnes i grønnsaker og frukt. I tillegg, i 4 til 8 uker, er seksuell hvile, alkohol og røykeslutt, riktig hvile og riktig hygienisk behandling foreskrevet.

Graviditet og vaginal hyperkeratose

Mild leukoplaki påvirker ikke evnen til å bli gravid. Hvis sykdommen har gått ut i et alvorlig stadium, tar doktoren avgjørelsen om behandling individuelt etter undersøkelser.

I tilfelle av leukoplaki oppdaget under graviditet, er det ikke nødvendig å få panikk. Først må du bestå alle de anbefalte testene: blodutstryk, cervical område på histologi, tsirvikometriya, undersøkte bukhulen ved hjelp av et ultralydapparat. Cervikal keratose er ikke årsaken til abort. Raskt progressiv kreft kan fungere som en indikasjon på abort, og selv i dette tilfellet spiller uken med graviditet en rolle. De fleste eksperter insisterer på å opprettholde graviditet. Fosteret er under regelmessig sykdomskontroll.

Narkotikabehandling er valgt avhengig av trimesteren, hvis terapien ikke er effektiv, skjer kirurgi etter fødselen. Hvis fokuset på de hvite flekkene er lite, kan de forsvinne uten noen medisiner og medisinske manipulasjoner, uavhengig av hverandre.
Kvinner hører ofte diagnosen redd, så de vil umiddelbart lese informasjon på Internett, som hadde det og hvordan de klarte å overvinne sykdommen. Et forum hvor kvinnelig sex ofte finner kommunikasjon kan sterkt anbefale folkemessige løsninger.

Med hyperkeratose er ikke sjokket. Sykdommen er veldig alvorlig. For å unngå leukoplaki er det nødvendig å kurere selv mindre sykdommer, ikke å underkaste de indre kjønnsorganene (spiraler, aborter) til skader, å observere hygiene riktig og ikke å glemme å bli sjekket hvert sjette år av en gynekolog.

Cervikal hyperkeratose

Cervikal hyperkeratose er en patologi kjennetegnet ved komprimering og keratinisering av pladeepitelceller. Sykdommen manifesterer seg i form av hvit plakett på livmorhalsens slimhinne.

I medisinsk praksis anses hyperkeratose av skavets epitel i livmorhalsen å være en forstadig tilstand som krever umiddelbar diagnose og den mest effektive behandlingen. Det er mild og alvorlig sykdom.

Årsaker til sykdom

Det er mange faktorer som kan forårsake utviklingen av cervikal hyperkeratose, nemlig dens epitelpitel. De viktigste inkluderer:

 • human papillomavirus;
 • livmorhalskreft;
 • smittsomme og seksuelt overførbare sykdommer;
 • mekanisk skade eller skade på slimhinner;
 • forstyrrelser i hormonsystemet;
 • mange slektninger;
 • fjerning av erosjon ved å brenne med elektrisk strøm;
 • vitaminmangel;
 • promiskuøs sexliv.

I tillegg kan årsakene til sykdommen være dysfunksjon av endokrine kjertler (skjoldbruskkjertelen, binyrene, etc.), og tar orale prevensiver.

symptomer

Som regel er patologien til det flate epitelet svært vanskelig å identifisere, spesielt i de tidlige stadier av forekomsten. Oftest forekommer hyperkeratose av livmorhalsceller i form av rikelig sekresjon, ledsaget av en ubehagelig lukt og mindre blødning under og etter samleie.

Slike symptomer kan forekomme i mange andre sykdommer i genitourinary systemet. Derfor er det ikke nødvendig å engasjere seg i selvbehandling, det er viktig å kontakte en gynekolog for profesjonell medisinsk behandling i tide.

På senere stadier kjennetegnes sykdommen av en økning i fokuset på unormale celler, en ujevn komprimering av det skavamede epitelet, samt dannelsen av sår, erosjoner og papillomer på overflaten av cervical mucosa.

Kvinner som har blitt diagnostisert med cervikal hyperkeratose er interessert i hva det er, hvor farlig denne patologien er. Mye bestemmes av typen hyperkeratose.

 1. Parakeratosis. Ganske en sjelden form av flat squamous segl. Ofte oppstår på grunn av skade, hyppige aborter, med grov samleie, bryter under fødsel.
 2. Den sanne formen. Denne typen sykdom kalles også cervikal fokal hyperkeratose. Årsaken er mangelen på steroidhormoner i en kvinnes kropp. Som et resultat dannes det karakteristiske foci med den hvite blomst på flat epitelet, kondensene i slimhinnen.
 3. Dyskeratosis. Det regnes som den farligste sykdomsformen, som senere kan føre til utvikling av en ondartet cervikal tumor. Den er preget av rask og uregelmessig cellefordeling av plogepitelet, fortykning av stratum corneum.

diagnostikk

Siden cervikal hyperkeratose er nesten asymptomatisk, spesielt i begynnelsen av utviklingen, er det ofte mulig å legge merke til endringer i det flate epitel kun under gynekologisk undersøkelse. For å få mer fullstendig informasjon om pasientens tilstand, bør legen spørre om sykdommer, arvelige patologier, fødsel og tilstedeværelse eller fravær av aborter.

For å bekrefte diagnosen du trenger:

 • ta et smet fra kjønnsorganene på mikrofloraen, så vel som på STI med PCR;
 • donere blod og urin til generelle tester;
 • utføre utvidet kolposkopi
 • å gjennomføre en histologisk og cytologisk studie av biomaterialet;
 • donere blod for hormoner, tumor markører og spesifikke antigener til patogener av smittsomme sykdommer.

Alle disse laboratoriemetodene vil gi informasjon om mulige inflammatoriske prosesser i kroppen, tilstedeværelsen av et bestemt virus, samt et brudd på syntesen av hormoner i en kvinnes kropp.

Ethvert stadium av hyperkeratose krever en undersøkelse av bekkenorganene ved hjelp av ultralyd. Dette vil bestemme tilstedeværelsen av samtidig patologi av eggstokkene, endometrium og eggleder.

behandling

Etter at alle diagnostiske tiltak og gynekologisk undersøkelse er utført, foreskriver legen en behandling. Typen av terapi er avhengig av pasientens alder, graden og typen av vevskonsolidering, organismens fysiologiske egenskaper, og om kvinnen har født eller ikke.

Behandlingen av de første stadiene av cervikal hyperkeratose innebærer å ta medisiner. Disse kan være probiotiske preparater, vitamin E, A- og C-komplekser, folsyre, samt mikro- og makroelementer. Ved brudd på skjoldbruskkjertelen, binyrene og eggstokkene, foreskrives hormonelle legemidler, og når betennelse og betennelsesfokus oppdages, foreskrives antiinflammatoriske legemidler.

I moderate til alvorlige stadier av hyperkeratose, i tilfeller der legemidlene ikke har noen effekt, er det nødvendig å utføre kirurgi. Det er av flere typer.

 1. Cauterization laser. Det berørte området av plogepitelet påvirkes av en laser, noe som fører til alvorlig oppvarming og celledød.
 2. Knivkonisering. Denne metoden er kun egnet for pasienter i alderen 45-50 år. Fjerning av flatt epitel med en kirurgisk skalpell. Denne metoden er ikke egnet for jenter som planlegger graviditet.
 3. Cryodestruction. Skjønnhetsepitelet i livmorhalsen behandles med flytende nitrogen, noe som bidrar til frysing og ødeleggelse av de berørte cellene.
 4. Electroconization. Cellefjerning utføres ved bruk av en elektrisk sløyfe. Som regel utføres konisasjon med dysplasi og tilstedeværelse av HPV.

Denne typen behandling for cervikal hyperkeratose, som for eksempel elektrokoagulasjon, er ekstremt uønsket for jenter, siden et stort arr gjenstår etter prosedyren. Og dette kan i sin tur føre til problemer med å unnfange et barn og påfølgende graviditet.

Cervikal hyperkeratose er hemmelig og asymptomatisk, men dens avanserte stadier kan føre til utvikling av squamous epithelial kreft. Det er ekstremt viktig å diagnostisere sykdommen i tide og å gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet av en høyt kvalifisert spesialist.

Flere Artikler Om Typer Acne