Velg leire for ansiktet blant mangfoldet av arter er lettere når du vet om de helbredende egenskapene til hver av dem. Hvit, blå, grønn, gul, rosa, rød - hver type påvirker huden på sin egen måte.

Velg et naturlig naturlig middel bør være basert på problemene som er opptatt av. Ansiktspleie krever en individuell tilnærming. Etter rådgivning med en skjønnhetspleie kan du nøyaktig bestemme hudtype og velge riktig type leire.

Leire er et universelt element som ikke bare brukes i konstruksjon, men også i kosmetikk. Det er hovedbestanddelen, som ofte inngår i sammensetningen av masker og komprimerer for ansiktet.

Kosmetisk leire er mye brukt både i salong og hjemmeomsorg. Det er mange typer av det (hver av dem har sine egne særegenheter):

Hver art påvirker huden på forskjellige måter. Leiren inneholder slike nyttige elementer som: jern, magnesium, kalsium, kobber. Dens bruk forbedrer utseendet på epidermis betydelig. Dette gjør det til et produkt som kan brukes av en person med hvilken som helst hudtype.

Rød leire er ideell for personer med sensitiv epidermis, mens grønn sliter med høyt fett. Hvit leire renser dypt fra smuss. Med sin evne til å fjerne døde celler, gjør det huden i ansiktet fornyet og strålende.

Kan penetrere dypt inn i cellene i epidermis, slik at huden ser frisk ut og elastisk. De antiseptiske egenskapene til grønn leire bidrar til å takle glans og betennelse. Det forhindrer ikke bare forekomsten av akne, men fjerner også virkningene. Ofte brukes til å behandle dermatitt og eksem.

Av de varianter som tilbys til forbrukeren, er grønn leire best egnet for behandling av akne og fet hudpleie generelt. Hun er i stand til:

 • dypt rent (på grunn av antibakterielle egenskaper);
 • absorbere overflødig sebum;
 • eliminere akne og svarte flekker;
 • tone opp;
 • smale porer;
 • fjern spor av arr igjen fra akne;
 • Ha en antiseptisk og beroligende effekt.

Ansiktsmasker er den beste måten å bruke et naturlig produkt på for å oppnå en sunn utseende og utstråling av dermis. For deres fremstilling brukes leire i pulverform. Det kan kjøpes på apotek eller dagligvarebutikk.

Masker må bare utarbeides i en plast- eller trebeholder, siden i stekeovner mister fjellet sine nyttige egenskaper.

Leirmasken har en tendens til å herdes. Leir anbefales ikke å holde ansiktet helt tørt. Du kan ikke skyte den i stykker. For å vaske komposisjonen helt, bør du bruke varmt vann.

Den universelle sammensetningen av masken, som passer for enhver hudtype, inkluderer 1 ss. l. grønn leire og en liten mengde vann. Ingredienser må blandes for å oppnå en kremaktig konsistens, gjelder i 10-15 minutter.

For behandling av betennelser og utslett kan du legge 2-3 dråper jojobaolje til masken, og mineralvann kan brukes i stedet for vanlig vann. Jojoba olje kjemper effektivt bakterier, mens leire fuktighet og mykner.

Rød (eller rosa) leire er ideell for sensitiv og tørr hud. Nyttige ingredienser har en beroligende og antiseptisk effekt, bekjempelse av peeling og irritasjon i ansiktet.

I kosmetikkens sammensetning er rød og rosa leire ansvarlig for en rekke viktige funksjoner:

 • celle ernæring;
 • oksygenmetning;
 • eliminerer brenning og kløe;
 • opprettholde elastinproteinivåer.

Rosa leire finnes ikke i ren form. Dette er en blanding av rød og hvit rase. Beauticians bruker rosa leire for sensitiv hud. Det virker forsiktig og delikat på dermis. Effektivt bekjemper irritasjon, forstørrede porer og fine rynker. Ofte brukes produktet til foryngelse.

Rød leire har en vulkansk opprinnelse. Den er rik på magnesium, kobber, silisium og jern. Gunstig effekt på problemhud. Effektivt bekjemper glitter og komedoner.

Ansiktet er det mest utsatte stedet for forurensning. Fra miljøets effekter, daglig sminke og vane med å røre hendene, blir porene raskt blokkert, og betennelse og flak vises. Hvit leire renser huden dypt, forhindrer spredning av bakterier, gjør dermiset fast og elastisk. Den er egnet for sensitiv og tørr hud. Effektivt bekjemper pigment flekker, virker hudfarge, glatter fine rynker.

Masker, som inkluderer hvit leire, brukes 1-2 ganger i uken. De pålegges for å hindre, opprettholde helsen og renheten av epidermis.

For ernæring, som spesielt trenger sensitiv hud, er en maske med tilsetning av honning stor. Det er utarbeidet som følger:

 • på 1 ss. l. leire satt 1 ts. flytende honning;
 • tilsett kokt vann
 • bland ingrediensene til en homogen masse.

Masken holdes på ansiktet i 30 minutter. Skyll deretter av med varmt vann. Behandlingen er fullført ved å bruke en krem ​​til ansiktet.

Takket være absorberende stoffer, er det gule variasjonen mye brukt til å rense huden fra skadelige giftstoffer. Det har en trekkende effekt, nærer næring til cellene i dermis. Gul leire inneholder nyttige elementer: jern, kalium, sink, mangan, natrium og krom.

For å effektivt lette ansiktets lindring og opprettholde et sunt utseende av huden, anbefales det å bruke en agurk-leiremaske. Den inkluderer:

 • 1 fersk agurk;
 • 1 eggeplomme;
 • 2-3 Art. l. melk;
 • 2 ss. l. leire.

Fra agurk skal mashed, legg til eggeplomme og melk. Sammensetningen omrøres til en homogen masse, legger leire.

Mask påført ansiktet. La i 10 minutter. Deretter vaskes med varmt vann. Fuktighetskrem påføres ansiktet.

Masken fôrer og renser huden effektivt, og kremen gir den den nødvendige delen av fuktighetsgivende. Pålegg sammensetningen er anbefalt 2-3 ganger i uken. Med en slik periodicitet vil resultatet bli en jevn hudfarge, ren og elastisk hud.

Designet for å løse problemer som oppstår hos personer med epidermis av fett og kombinerte typer. Den har en absorberende effekt, renser bort urenheter, matter, gjør huden mer glatt og elastisk.

Blå leire er den mest effektive av alle slag. Den har en unik kjemisk sammensetning, inneholder mineralsalter og sporstoffer. På grunn av dets absorberende egenskaper, kan det ofte finnes i kosmetiske produkter. Slike pleieprodukter glatter rynker, renser og myker døde hudceller av dermis.

Etter eksponering for formuleringer som inneholder blå leire, kan huden redde litt. Dette er en normal reaksjon. Unntaket er individuell intoleranse mot produktet. Med en kraftig forverring i helse, brennende og andre ubehagelige opplevelser, bør leiren straks vaskes av. En slik allergisk reaksjon krever en medisinsk undersøkelse.

Det er ikke mye brukt i hjemmepleier på grunn av det faktum at det er utvunnet fra havets dyp. Mer egnet for moden hud, bidrar til å takle vanning og dype rynker. For å opprettholde optimal fuktighet og utjevning, kan en enkel maske med meieriprodukter gjøre. Den inkluderer:

 • 1 ss. l. leire;
 • 4-5 Art. l. melk;
 • 1 ss. l. rømme.

Leire skal blandes med melk til en tykk konsistens, tilsett surkrem. På ansiktet hold masken i 10 minutter. Vask av fortrinnsvis med varmt kokt vann.

Sjø leire er egnet for enhver type dermis, til tross for at den brukes oftere for fading hud. Det forårsaker ikke allergiske reaksjoner, effektivt bekjemper forurensning og pigment flekker, strammer porene, reduserer betennelse.

Magnesium og kalium, som er en del av svart leire, har en god effekt på blodsirkulasjonen, forbedrer metabolismen og rydder ut skadelige giftstoffer. Kosmetiske formuleringer som inneholder den, egnet for tørr og fet hud.

For problematiske epidermier anbefales det å bruke en leiremaske med tilsetning av aloe juice. Svart rock smalker forstørrede porene, forhindrer utseendet av akne, absorberer overskuddssummen. Aloe lindrer betennelse, reduserer spor av arr og arr etter akne. For dypere inntrenging av nyttige stoffer, er det tilrådelig å dampe ansiktet før du påfører masken.

Mot akne, en effektiv maske med tilsetning av dogrose buljong og avokado olje eller jojoba. I 100 g. Av svart leire de helles 6-7 ss. l. avkok (for å få konsistensen av rømme). Legg 5-6 dråper olje til masken. Hold på ansiktet i 15-20 minutter.

Etter prosedyren er det ønskelig å tørke ansiktet med lavendel eller agurk-lotion. Resultatet av denne masken er synlig umiddelbart: rødhet blir mindre merkbar.

Fet hud trenger omsorg hele året. En person med denne typen epidermis har alltid skinne på grunn av overdreven sebumproduksjon.

Økt fet hud er en konsekvens av hormonelle eller arvelige faktorer. Denne dermis trenger stadig rensing. Forurensninger kan bli tilstoppet i porene og forårsake akne.

Leire har en tørkeegenskap, så det er den beste måten å bekjempe fettete glans på. I tillegg til mattingseffekten har leire andre fordeler:

 • renser fra forurensning;
 • eksfolierer døde celler;
 • regulerer sebaceous kjertler;
 • hindrer utseendet av utslett og rødhet;
 • strammer porene;
 • mætter hudceller med gunstige stoffer.

Påføringen av en bestemt type leire avhenger av problemet som må løses. Hvite, grønne og rosa varianter har en tørkeeffekt. Leir gul, rød og blå vil bidra til å takle betennelser og utslett på ansiktet.

Egenheten av den kombinerte typen hud er utseendet av fet skinn i T-sonen og tørrhet i kinnområdet. Omsorg for blandet derma krever en bestemt tilnærming, ikke alle kosmetikk kan brukes.

Jenter med kombinasjonshud står ofte overfor problemer som:

 • peeling og tørrhet i kinnområdet;
 • fettete glans i T-sonen (nese, panne, hake);
 • poreforurensning;
 • slaphet i huden.

Leire er et naturlig produkt, det er i stand til å regulere arbeidet med talgkjertlene og fukte epidermisene.

Kosmetologer anbefaler å bruke hvit, blå og grønn leire. Hver av varianter har verdifulle sporstoffer som trekker skadelige giftstoffer fra huden, danner rens, lindrer betennelse og tørre fete områder.

Jenter med tørr hud vet hva som er forkjølelse, mangel på fuktighet og overfølsomhet. For å løse disse problemene, anbefaler kosmetologer å bruke rosa, rød og grå leire. Det er disse 3 varianter som inneholder elementer som beskytter huden mot miljøpåvirkning, blanke alder flekker, fuktighet, næring, gjenopprette elastisitet og sunt utseende.

Tørr hud er utsatt for tidlig aldring, så det er veldig viktig å inkludere leiremasker i ansiktsbehandlinger. Vel jevner rynker, toner og forbedrer elastisiteten til det rosa sortimentet.

For å forberede en foryngende maske trenger du:

 • 5 dråper av stoffet Aevit;
 • rosa leire;
 • vann.

Bland først leire med vann, og legg deretter til et vitaminkompleks. Den resulterende masken holdes på ansiktet i ikke mer enn 15 minutter. Allerede etter første bruk mottar huden en del fordelaktige vitaminer og sporstoffer. Med konstant omhu blir fine linjer og rynker mindre merkbare, fargen blir utjevnet.

Det er mulig å bruke leire for ansiktet både i ren form og som en del av kosmetikk. I det første tilfellet får epidermis mer fordelaktige sporstoffer. Hjemmemasker - den rimeligste og mest effektive måten å få huden på plass.

Kosmetisk leire i ansiktspleie - det beste og effektive middel

Hei kjære lesere. Alle kvinner tar vare på huden deres. I ungdomsårene bekjemper de akne og fet hud. Deretter - ser etter et middel for å nærme og fukte. Og i voksen alder blir kampen med de første rynker relevant. Og det ville være flott å ha det eneste universale middelet for alle stadier. At det var billig, tidsprøvd og naturlig. Og dette alternativet eksisterer - det er leire. Leir er en finkornet stein. Den dannes under bergedødeleggelsesprosessen, og blander med vann danner en pastaformig masse. Det er nettopp med sin rike mineralsammensetning at leire har oppnådd popularitet i kosmetikk. Og overhodet av visse komponenter er hovedforskjellen mellom forskjellige varianter. De vanligste er to typer leire - hvite og blå.

Kosmetisk leire for ansiktet - som er bedre, typer, hvilken du skal velge

Vurder alle typer leire, som brukes i kosmetikk.

Svart leire

Ekstremt rik på Sr, K, Mg og Fe. Et utmerket valg for rensing og reduksjon av porer. Bidrar også til debugging av den normale operasjonen av epidermale celler.

Svart leire brukes ikke bare som en maske for ansiktet, men også for å bekjempe fettstoffer, og selvfølgelig hovedproblemet - cellulitt, da det starter prosessen med å brenne fett og forbedrer lymfatisk sirkulasjon. Så dette er en fin måte å overvinne overskytende mengder.

Hvit leire

Den har en pulverformig konsistens, en sammensetning som virker fettete å berøre. Farge, hvis ikke ren hvit, men med en grå eller gulaktig glans.

Perfekt til å behandle fet eller kombinert hudtyper. Leire absorberer en overdreven mengde hudbeskyttende beskyttelsesfett, reduserer og renser porene.

Det har ikke bare en tørkeeffekt, men effektivt også strammer huden. Men det er viktig å vite at denne typen leire ikke anbefales for bruk i rosacea.

Når du velger å fokusere oppmerksomheten på leirens farge, antas det at jo mørkere det er, desto bedre renser huden din mot overflødig fett. Og også, det kan kurere flass og gjøre håret tykkere og sterkere.

Blå leire

Ikke bare renser, men fungerer også som et desinfeksjonsmiddel for epidermis. Leir er rik på K, Mg, Ra, fosfat, Fe og N. Ved å bruke leire i et eget område, forbedres metabolske prosesser, og forbedrer også blodsirkulasjonen.

Hud elastisitet og farge avhenger av kvaliteten på blodsirkulasjonen. Blå leire har en helbredende effekt, så vel som - bidrar til å redusere betennelse i epidermis. Ved hjelp av hvit leire, kan du forhindre utseende av kviser, delvis eliminere uønsket pigmentering og forhindre utseendet på "etterligne rynker."

Og det brukes også til å aktivere hårsekkene, noe som fører til hårvekst. Og vel hjelp til behandling av ulike soppsykdommer.

Gul leire

Gul ler er din assistent for utryddelse av hudormer. Etter påføring av masker fra denne typen leire, blir epidermis fjernet fra slagg og kroppen fjerner akkumulerte toksiner.

Masker bidrar til å berikke cellene i epidermis med oksygen. Fargen på huden får en sunn nyanse. Også, effektivt for å bekjempe appelsinskall. Spesielt anbefalt for usunn hud, så vel som for eiere av fet hud, og ved de første tegn på aldring.

Grønn leire

Den har en veldig rik mineralsammensetning. Inkludert inkluderer den sølv. Dette er en svært effektiv løsning på problemet med fet hud, spesielt i kombinasjon med hvit og blå leire.

Grønn leire har bakteriedrepende egenskaper, det bidrar også til å eliminere fettete skinn, krympe porene, gjenoppretter balansen mellom vann i cellene i epidermis og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Det har også en stramningseffekt og tørker problemområder.

Rød leire

Sammensetningen er rik på oksider av jern og kobber. Perfekt for personer med jernmangel. Dette er et egnet middel for å berolige problemhud, lindre kløe, peeling. Passer til tørre hudtyper.

Det vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og mette epidermiscellene med oksygen. Og også, det er et godt verktøy for å bekjempe fet seboré.

Rosa leire

Rosa leire - et universelt middel. Etter appliceringen blir huden stramere, renset og mottar ytterligere næring. Dette er et svært effektivt middel for seieren over fine rynker. Passer også for de som ønsker å stramme huden.

Blå leire

Universelt middel for alle hudtyper. Stimulerer metabolismen i cellene i epidermis. Det whitens huden, forynker og reduserer porestørrelsen.

Hvilken leire er bedre fra akne i ansiktet og mer effektivt

Akne behandling, hvilken type leire å velge?

Den beste hjelpen for å bli kvitt akne er en kombinasjon av hvit og blå leire. Svart leire vil også hjelpe mye. Huden mottar rensing, og dette er hovedforebygging.

Disse typer leire tørr oljeaktig hud, som vil bidra til å lindre betennelse fra kvise. Og selvfølgelig normaliserer de metabolske prosessene i huden.

Etter å ha fjernet kviser, kan en liten flekk forbli, og leirens bleking effekt kommer til å bli reddet her. Disse typene er egnet for hud i eldre alder, da de nærer huden med mikroelementer og lindrer små rynker.

Når du velger mellom de to alternativene, vurderer hvilken leire som er best for akne, vær oppmerksom på utseendet av akne. Hvis de er for store, bør du foretrekke leireblåen.

Men noen masker skal være forberedt og riktig brukt. Viktig: sikt leire så forsiktig som mulig.

Ansikt, før du bruker masken, må du fjerne. Det anbefales å bruke en myk skrubbe. Påfør masken i 20 minutter, og unngå denne tiden i løpet av denne tiden. Det er bedre å vaske av masken uten å ty til såpe. Bruk våtservietter.

Grunnleggende Mask Oppskrifter

1. Bland 15 gram blå leire og 5 gram bodyaga. Rør sammen med 15 ml vann. Konsistensen skal være ensartet.

2. Her må du klemme saften fra en agurk. Bland en skje med vann og en skje med agurkjuice. Tilsett 30 gram blå leire og et par dråper sitronsaft. Bland godt.

3. Bland hvit leire med druesaft og legg til litt honning.

4. Bland 15 gram hvit og 15 gram blå leire. I stedet for vann, bruk avkok av kamille, calendula, nettle eller hypericum.

5. Bland den piskede egghviten med 30 gram svart leire og tilsett rent vann for å danne en pasta.

6. Oppløs bergsalt i rent vann. Noen få krystaller er nok. Legg til hvit, blå eller grønn leire til en pasta.

7. For å eliminere flekker etter kviser. Bland blå leire med litt vann til konsistensen av krem. Legg til en klype kanel.

For å gjøre disse masker bør ikke være mer enn 2 ganger på 6-7 dager for fet hudtype. Og ikke mer enn en gang i 7 dager, for kombinasjon og utsatt for tørr hud.

Hvis du etter en maske har negativ reaksjon i form av rødhet, peeling, kløe eller generell følelse av tørrhet i huden, bør du legge til litt naturlig olje i masken og fullføre hele prosedyren ved å bruke en nærende krem.

Leir for rynkets ansikt - som fortsatt er bedre

Hva trenger du for å holde huden ung? Bruk leire til ansiktet av rynker, noe som hjelper.

1. Fjern giftstoffer og slagg.

2. For å sikre normal ernæring av huden med mikronæringsstoffer.

3. Sørg for god blodsirkulasjon.

4. Gi celler med oksygen.

5. Normaliser metabolske prosesser i celler.

Alle de ovennevnte problemene løser leiremasker. Dessuten består mer enn halvparten av silisiumoksyd, som stimulerer produksjonen av kollagen, noe som forbedrer hudtone.

De fleste arter inneholder magnesium, som bare er nødvendig for å hindre vanning. Og kobberet inneholdt i leire er nødvendig for produksjon av keratin, som er ansvarlig for dannelsen av kollagenlaget.

På grunn av den rike kjemiske sammensetningen passer den best fra moskinen: hvit, blå, grønn og rød leire. Alle arter har en rik mineralsammensetning. For å forbedre effekten kan du kombinere flere typer.

Her er flotte masker, hvor hovedkomponenten er leire

1. Oppløs 30 gram rød leire med varm melk til en pasta. Legg også til 5 milliliter av aloe juice og en banket kyllingegulv. Bland alt grundig. Påfør om 20 minutter. Ettervask og skyll ansiktet med kaldt vann. Og best av alt - å kombinere i kombinasjon med andre masker og anti-aging kremer.

2. Ta surkål, hogge. Tørk juice i en separat bolle. Bland den hvite leire med eggeplommen og tilsett 15 milliliter juice.

3. Rist halvparten av eplet på en fin rist. Legg til rosa leire blandet med eggeplomme. Hvis du har fet hud, så er disse ingrediensene nok. Men hvis huden er forskjellig, bør du legge til et par dråper olivenolje.

4. Bland varm melk og rosa leire til en tilstand av rømme. Også for foryngelse, kan du bruke maske nummer 4 fra forrige seksjon.

Tørr hud i ansiktet, hva slags leire som skal brukes

For tørr og sensitiv hud, fokus på masker av rød og rosa leire, så vel som grønn.

1. Mask for å myke. Rør 30 gram hvit eller rosa leire med krem ​​til kremaktig masse. Påfør et tynt lag på ansiktet ditt og vent 10 minutter. For å forbedre ernæringen, kan du legge til masken 5 milliliter olivenolje. Honning er også egnet.

2. For å fukte. Bland en eggeplomme med 30 gram rosa leire, legg til et par dråper av den essensielle oljen av sandeltre eller ylang-ylang.

3. Bland 5 ml honning med 35 dråper sitronsaft og 15 gram hvit leire. En hvit grøt skal dannes, hvis fuktighet ikke er nok, så kan vann legges til. Påfør masken i en halv time. Ettervask med kaldt vann og gni huden med et stykke sitron. Den perfekte slutten av økten er en kald komprimering. Masken skal gjøres ikke mer enn et par ganger hver 7. dag.

4. Hudernæring. Rør 30 gram grønn leire med 15 gram havregryn. Tilsett 45 ml vann.

5. Mørk agurk på en fin riper. Bland 30 gram av den resulterende agurkemassen med 30 gram hvit leire. Gurkemasker har en positiv effekt ved fuktighet og forfriskning av huden.

Hvilken leire er bedre for fet hud, for problem og med forstørrede porer?

Leire for å eliminere komedoner og ta vare på fet hud.

Når du tar vare på fet hud, er det viktig å rengjøre det regelmessig. Før du bruker masken, prøv å utvide porene. Og ikke overdrive det med masker som tørker huden. Så du gjør bare et problem til et annet.

Kompetent og moderat kombinere rensing, tørking og nærende ansiktsmasker. Hvit leire, blå og gul er perfekt for å behandle akne.

1. Rensing og friskhet. Rør 30 gram hvit eller grønn leire med mineralvann uten gass. Det må være en grøtaktig masse. Tilsett 5 ml sitronsaft og et par dråper tea tree olje. Søk om i 15 minutter.

2. Bland 15 gram hvit leire, 5 gram stivelse, 2 pinner av sinkoksid, 10 gram magnesia, 10 gram talcum, en klemme av alunpulver. Påfør om 10-15 minutter.

3. Bland 15 gram talcumpulver, 20 gram risstivelse, 20 gram hvit leire, en klype borsyre i pulverform, to pincher av alun. Ved 10 gram av denne blandingen tilsettes peroksydoppløsningen. Maskens konsistens skal være i tetthet, som rømme. Påfør masken, la den stå i 15 minutter. Deretter - fjern først med en tørr bomullspute og deretter med en våt.

4. Dyp rensing. Bland 5 ml sitronsaft med 5 ml infusjon av kalendula. Legg til svart leire for å få blandingen til å ha en slurry konsistens.

5. Å normalisere sebumsekresjonen. Bland 45 gram grønn leire med 15 milliliter hasselnøttolje og 5 milliliter vann. Bland godt.

Tips og triks

For huden er veldig nyttig leire. Hvis ansiktets hud ikke er overfølsom, kan du bruke nesten alle slags hud for å nærme huden. For rensing, stopp ditt valg på grønn, blå og hvit leire.

Hvis ansiktets hud er veldig øm og sensitiv, bruk deretter rosa eller rød leire. Rød leire er spesielt bra for blek hud.

Ved bruk av noe betyr viktig regelmessig tilnærming. Gjør derfor masker minst en gang hver syv dager.

Når du tar vare på en hvilken som helst type hud, bør du ikke være begrenset til å bruke en maske, også - bruk en riktig valgt krem.

Vurder også kostholdet ditt, kanskje kroppen din mangler vitaminer. Ikke misbruk de bleking masker og verktøy som tørker huden.

Forholdsregler og kontraindikasjoner

Hvis du bruker dem oftere 2 ganger på syv dager, risikerer du å skade huden. Og selvfølgelig er det en rekke kontraindikasjoner.

1. Ikke bruk en maske hvis du er allergisk mot noen av komponentene.

2. Ikke legg masken på området rundt øynene og leppene.

3. Når du fjerner masken, bør det ikke være smerte. Derfor ikke prøv å fjerne den hvis den er tørr.

4. Under prosedyren er det best å legge seg ned.

Du kan legge til masker og andre komponenter, avhengig av deres egenskaper. En flott mulighet til å lage din egen unike maske, ved hjelp av gressdekok i stedet for vann. Derfor studerer de fordelaktige egenskapene til planter og eksperimenter.

Leir for ansiktets hud: hva fra hva, oppskrifter

VIKTIG Å VITE! Lukten fra munnen er en konsekvens av parasitter. De kommer ut hvis du drikker en skje.

Leire er en gammel kosmetikk. Dens forskjellige typer varierer ikke bare i farge, men også i egenskaper. Sammensetningen av dette produktet inkluderer mineraler som gunstig påvirker tilstanden til huden. Leire for ansiktet er veldig populært, fordi det danner rent, fuktighet, gjenoppretter strukturen til dermis, glatter rynker. For at de beste egenskapene skal kunne manifesteres fullt ut, er det nødvendig å velge riktig type og kombinere den med andre komponenter.

Leire varianter

For å vite nøyaktig hvilken leire du skal velge, må du ha informasjon om sin mineralsammensetning. Visuelt varierer pulver i farge, dette skyldes opprinnelsen.

Typer kosmetisk leire:

 1. Hvit (kaolin). Ingredienser: kaolinitt, silisium, aluminium, kalsium, magnesium. Dette er det mest populære varianten, det rydder perfekt og bleker. Gjør forsiktig, ikke riper på huden, så pulveret blir ofte lagt til barnas kosmetikk. Kaolin er tatt som grunnlag for fremstilling av masker for rensing, bleking, tørking og nærende hud. Fra det skape helbredende salver og pastaer, legg det til tørre deodoranter og pulver.
 2. Blå. Hovedkomponentene er kobolt, kadmium. Pulveret er også rik på silisium, kalsium, nitrogen, fosfat, magnesium og kalium. Vannindikator - 7.2. Hovedformålet med kosmetologi: rensing, desinfeksjon, stimulering av lokal blodstrøm.

desinfeksjon, blodstrømstimulering, bleking og tørking, rensing, normalisering av metabolske prosesser, rensing og bleking

forbedre fettmetabolismen, rensende toner, evensfargen fjerner irritasjon, gjenoppretter fuktighet, desinfiserer

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Kosmetisk leire har en gunstig effekt på huden, forbedrer utseendet. Lerebehandling, problemer og typer mineraler som brukes:

 • Akne (kaolin, blå, gul).
 • Pigment flekker (blå).
 • Fet hud, brede porer (kaolin, blå).
 • Tørr hud (glaukonittisk, grå, rød).
 • Følsom type (rød).
 • Etterligne og dype rynker (kaolin, blå, glaukonitt eller rød leire).

akne: blå eller gul leire forstørret porer, fet hud: blå tørr hud: rød eller grå rynker: grønn eller rød

For å rette opp en gunstig effekt på epidermis, velg leiret, med tanke på hudtype og problemene som er tilstede.

Leire er en naturlig, naturlig substans, som i seg selv ikke forårsaker en allergisk reaksjon. Kontraindikasjoner, heller, relaterer seg til de ekstra komponentene som er en del av kosmetikken. Derfor er det første trinnet å gjøre deg kjent med pulverets sammensetning, og hvis det er komponenter som forårsaker allergi, må du ikke bruke produktet. Før bruk, test for følsomhet.

Nyttige egenskaper av leire

For å finne ut hvilken leire som er best for ansiktet, må du gjøre deg kjent med egenskapene. Mineraler har forskjellige effekter på epidermis, det avhenger av deres sammensetning.

Kaolin (hvitt pulver) har følgende egenskaper:

 • absorberer overflødig fett, tørker huden
 • reduserer brede porer
 • eliminerer betennelse;
 • lyser ansiktet, bekjemper fregner, alder flekker;
 • toner opp;
 • glatter, strammer.

fregner brede porer

Det blå pulveret er rik på mineralsalter og verdifulle elementer som skyldes det:

 • eliminerer betennelse;
 • dyp rensing;
 • absorberer overflødig fett;
 • gir ut hudfarge
 • toner opp;
 • forynger;
 • fjerner alder flekker og fregner;
 • regulerer hudmetabolisme;
 • stimulerer lokal blodstrøm.

blå leire fra pigment flekker og for fet hud

Så, hvis spørsmålet oppstår, hvilken leire er egnet for fet hud i ansiktet, så er det bedre å velge blått.

Egenskaper av grønt mineralpulver:

 • gjenoppretter hydrobalansen av tørr og innsnevret hud;
 • strammer ansiktskonturen;
 • mykner, glatter rynker;
 • forbedrer lokal blodgass;
 • justerer fargen på epidermis.

Grønn leire kan blandes med blå. I tillegg kan de erstattes gjensidig, siden egenskapene er svært like.

grønn leire for tørr hud og jevn hudfarge

Rødt pulver er uunnværlig for eiere av sensitive hudtyper:

 • lindrer betennelse når huden er flakete, rød og kløende;
 • myker, toner;
 • fyller med nyttige stoffer;
 • regulerer hydraulisk balanse;
 • glatter, strammer;
 • fjerner overskytende væske fra det ekstracellulære rommet;
 • forbedrer blodsirkulasjonen og cellulær metabolisme;
 • Ansikts kontur blir klarere.

rød leire hvis huden er flakket og rødt

Egenskaper av rosa mineralpulver:

 • glatter, forynker, strammer;
 • myker, nærer;
 • fukter.

Gul leire - det beste alternativet for dermis kombinert eller fetttype:

 • fjerner giftige stoffer fra det ekstracellulære rommet;
 • dyp rensing;
 • eliminerer betennelse (akne);
 • forbedrer cellemetabolisme;
 • toner, oppdaterer;
 • Den forynger.

rosa leire fukter huden gul ler med akne

Black Clay Funksjoner:

 • absorberer giftige stoffer, forurensning;
 • reduserer porene;
 • absorberer overflødig fett;
 • eliminerer akne.

Svart - nærer tørr hud, tørker fet.

Hvis huden er tørr, er det foretrukket å foretrekke grå leire. Dens hovedegenskaper - fuktighetsgivende, berikelse, ernæring.

Vilkår for bruk

 1. Metallredskaper er ikke egnet for blanding av leiremaske, blandingen vil forringes innen få minutter etter tilberedning. Bruk til æltning av glass, keramikk eller plastfat.

IKKE: Iron kan være keramisk eller glass

Fjern rester av leire med bomullsputer eller servietter og fukt huden med en krem

Hvis du har fet, normal eller følsom hud, gjenta prosedyren med 7 døgn, og tørr, en gang i uken.

Kaolin-applikasjon

Ofte brukes dette hvite mineral til fetttype-epidermis.

 • For å lage en klassisk maske, ta 20 g leire og kokt vann, rør pulveret til tykk krem. Hvis porene er brede, bruk tomatjuice i stedet for vann.
 • For å fjerne akne, bruk aloe juice og mineralvann som en flytende komponent (i halvparten).
 • Å hvite huden, oppløs 20 g leire i juice av agurk eller persille. Masken kan berikes med sitronsaft.
 • Hvis du har en fett type epidermis, ta 20 g leire, 50 ml yoghurt, et par persilleplisser, 5 ml sitronsaft. Kryss persille, bland ingrediensene til konsistensen av rømme, gjelder på huden. Hold laget løs.

20 g hvit ler 50 ml yoghurt
et par persille spreds 5 ml sitronsaft

20 gram leire 20 gram bananpuré
vegetabilsk olje rømme

Blue Clay Oppskrifter

 • Dyp rensing: Ta 40 gram leire og samme mengde rismel. Sift tørre ingredienser, fortynn med kokt vann.
 • For å fjerne akne, ta 60 ml av en klassisk leiremaske (20 g pulver fortynnes med vann til en krem), 30 ml vodka, 5 ml sitronsaft. Bland ingrediensene, behandle ansiktet med en blanding.
 • Mask for normal hudtype: 60 g leire, 30 g havregryn, 20 g stivelse, 5 g brent alum. Bland tørre ingredienser, tilsett kokt vann, til du får en kremaktig blanding. Bruk bare kaldt vann til å skylle masken.
 • Maske av leire for ansiktet av akne. Løs opp 20 g pulver i rosa vann til tykk rømme.
 • Mask for fading hud.

Kamille lavendel Linden salvie

Ta kamille, lind, lavendel, salvie 10 g hver, hell kokende vann til konsistensen av krem, la den brygge, etter 10 minutter legger leir for å lage en tykk blanding. Del det i en halv, varme en del i et vannbad, og kjøl det andre. Begge blandingene bør legges ut på forskjellige deler av gasbind, foldet i halv eller fire ganger (avhengig av stoffets tetthet). Øyne vattert med bomullsputer. Først, bruk en varm blanding på ansiktet ditt, og etter 5 minutter - en kald blanding, som du må tåle i samme tid. Deretter vasker du ansiktet.

Bruk av grønt mineralpulver

 • Rengjør leiremaske for alle hudtyper. Ta 25 g pulver, 10 g tørt gjær, 1 medium agurk. Hakk agurk på et rist, legg til de tørre ingrediensene, bland godt sammen. Behandle huden.
 • For å rengjøre fet hud, bland 60 g pulver, 5 ml hasselnøttolje, 5 ml mineralvann.

grønn leire, 60 g hasselnøttolje, 5 ml mineralvann, 5 ml

Red Clay Oppskrifter

 • Du kan berolige og myke huden ved hjelp av følgende maske. Fortyn leiret i melken til en kremtykkelse, tilsett 5 ml aloe juice.

rød lermelk 5 ml aloe juice

rød leire, 20 g gulrotjuice
hytteost, 17 g honning, 5 ml

Rosa lerapplikasjon

 • Grunnmasken (leire, fortynnet med vann) kan berikes med sitronsaft, protein og honning. Denne blandingen vil bidra til å eliminere betennelse, dyprens epidermis, selv ut fargen. For tørr hud, bland den klassiske masken med eggeplomme og avokadoolje.
 • Hvis du har normal eller fet hud, kan du forberede følgende anti-aldringsblanding. Løs opp 60 g leire i vann eller urte-avkok for å oppnå en kremaktig konsistens. Tilsett 4 knuste tabletter av acetylsalisylsyre til blandingen. Rør grundig, behandle huden.

rosa leire, 60 g urteavkok av acetylsalisylsyre, 4 tab.

Gul Clay Oppskrifter

 • Forfriskende og toningmaske: fortynn leire i vann, tilsett 3 dråper appelsin og mandarinolje, 5 ml jojobaolje. Bland forsiktig ingrediensene til en tykk pasta, gjelder huden.
 • Gul kosmetisk leire for fet hud. Bland 15 g leire, 5 ml eple essens, 5 ml sitronsaft og honning. Tilsett litt vann for å oppnå en kremaktig konsistens.

15 g gul ler 5 ml eple essens
5 ml sitronsaft honning

Svart leire i hjemmet kosmetologi

 • For å helbrede epidermisene, klargjør denne masken: fortynn 20 g leire i 10 ml eplecidereddike, tilsett 3 dråper tea tree olje. Om nødvendig kan kokt vann tilsettes til blandingen for å oppnå en kremaktig konsistens.
 • For å dype rent og tone huden, bland 20 g pulver, 15 g honning, 7 g tørr sennep, tilsett kaldt kokt vann. Påfør ansiktet, varm med matfilm. Det anbefales å motstå 40-50 minutter.

svart leire, 20 g tørr sennep, 7 g
honning i en bolle, 15 g kaldt kokt vann

Grå mineral pulver applikasjon

 • For å nærme huden, oppløs 20 g leire i fersk melk til en tykk krem, tilsett 20 ml flytende honning, 5 ml mandelolje og 3 dråper sitronsaft. Bland godt ingrediensene, behandle huden.
 • For å bli kvitt akne, lag en klassisk maske: Løs leire i kaldt kokt vann for å få en kremaktig konsistens. Påfør et tynt lag på huden, masser i 3-5 minutter.

grått leire avkjølt vann

Nå vet du hvilke egenskaper ulike kosmetiske leire har avhengig av, og du kan velge et verktøy for din hudtype. Følg reglene for å lage masker, og huden din vil være attraktiv, sunn og velstelt!

Flere Artikler Om Typer Acne