Blå nevus (blå nevus Yadasson-Tiche) er en kjøpt pigmentert neoplasma av liten hud med en karakteristisk mørkblå eller blå farge. Denne formasjonen er som regel singel, men i noen tilfeller er det flere blå nevi. Denne nevus refererer til godartede, men melanoopaznymformasjoner. I sjeldne tilfeller kan det skade seg med utviklingen av melanom. Ved behandling av blå nevus følger vanligvis ventetaktikken og utfører fjerning av nevus bare med sin signifikante økning eller andre endringer som kan være et tegn på ondartet degenerasjon.

Blå Nevus

Blå nevus forekommer hos mennesker i alle aldersgrupper, men opptrer oftest under pubertet. Den er preget av langsom vekst og forårsaker ikke noen subjektive følelser i pasienten, derfor kan det forbli ubemerket i lang tid. Blant nevro er blå nevus mer vanlig enn blant menn.

Symptomer på blå nevus

Blå nevus er en veldefinert nodule med oval, avrundet eller spindelformet form inne i huden. Det har vanligvis en størrelse på opptil 1 cm i diameter, i noen tilfeller ble nevi på opptil 3 cm i størrelse observert. Mørkblå, blå eller blå-svart farge på nevus er ujevn og skyldes akkumulasjoner av en stor mengde melanin i de dype lagene i huden. En nevus kan stige litt over overflaten av huden eller ikke stikke ut i det hele tatt. Ser på ham, får man inntrykk av at det er en slags fremmedlegeme under huden. Overflaten på en blå nevus er jevn uten hårvekst, konsistensen er tett og elastisk.

Liggende nevus på baksiden av føttene og hendene, på bena og underarmene, på baken, mindre ofte - på ansiktet eller i munnen. Det forårsaker vanligvis ikke kløe, ømhet eller andre følelser. Blå nevus er årsaken til ubehag bare hvis den er lokalisert på et sted der det hele tiden er skadet. Man kan mistenke forvandlingen av et blått nevus til et melanom ved endringene som forekommer i den: akselerert vekst, fargeendring, reduksjon i konturens klarhet, utseende av ubehagelige opplevelser i nevusområdet.

Det er enkle og cellulære former for blå nevus, samt kombinert nevi. En enkel blå nevus er et enkelt knutepunkt opp til 1 cm i diameter med en jevn overflate og en tett elastisk konsistens. Det kan være av hvilken som helst farge fra lysegrå til svart og blått. Favorittstedet til en slik nevus er nakke, ansikt og hender, men utseendet på kroppen, slimhinne i munnen, livmorhalsen og skjeden er mulig.

Cellular blue nevus har en stor størrelse (1,5-3 cm) og mørk blå farge, overflaten kan være ujevn. På grunn av disse funksjonene, er det ofte feil for en ondartet neoplasma. I halvparten av tilfellene oppdages en mobil nevus på nedre rygg eller skinker, mindre ofte ligger den på føtter og hender. En kombinert nevus er en kombinasjon av en enkel blå nevus med en intradermal, borderline eller kompleks pigment nevus.

Diagnose av blå nevus

Liten størrelse, uttalt avgrensning og karakteristisk farge gjør det i mange tilfeller mulig å påta seg diagnosen blå nevus umiddelbart. For en mer nøyaktig diagnose utføres dermatoskopi - en visuell undersøkelse av nevusens dybde, grenser og struktur med økningen. Siascopic studie gjør det mulig å bestemme arten av fordelingen av melanin og studere nevusstrukturen. Blå nevus skiller seg med grense nevus, dermatofibroma, melanom. I komplekse tilfeller kan en ultralyd i huden-neoplasma brukes til differensial diagnose med melanom, som bestemmer dybden av spiring og ondartet infiltrativ vekst.

Histologisk undersøkelse utført etter fjerning av blå nevus, avslører akkumuleringer av melanocytter i midterste og nedre lag av dermis. En enkel blå nevus er preget av en gruppe melaninfylte celler. Cellular nevus er representert av store celler med lavt pigmentinnhold. Disse cellene er gruppert i holmer adskilt av bindevevsbroer.

Behandling av blå nevus

Med en jevn strøm av blå nevus uten brå endringer i størrelse og utseende, er det ikke nødvendig med fjerning av formasjonen. Eieren av nevus bør overvåkes og gjennomgå periodiske undersøkelser av en hudlege eller dermatolog. Kirurgisk behandling er også nødvendig i tilfeller der den blå nevus er lokalisert slik at den er permanent skadet, noe som kan provosere sin ondartede transformasjon i melanom. Fjerning av blå nevus kan utføres ved hjelp av radiobølge-metode, elektrokoagulasjon eller kryoktering. Påfør også fjerning av nevus av laseren. I tvilsomme tilfeller, når det oppstår vanskeligheter ved differensiering av blå nevus fra melanom, eller når nevusendringer forekommer, som tyder på mulig malignitet, utføres kirurgisk nevus ekskision. Excision av nevus utføres sammen med subkutan fettvev og en del av sunn hud 5-8 mm bred fra nevus synlige grense. Når du fjerner en nevus i ansiktet for en bedre kosmetisk effekt, kan bredden på det oppfangede området av sunn hud reduseres til 3-5 mm. Den fjernede nevus må gjennomgå en histologisk undersøkelse.

Hva slags trussel kan en blå nevus bære og hvordan skal den fjernes?

Blå nevus er et fostermerke som har en blå, blå, svart eller grå farge. Det skjer oftere i en enkelt kopi, men noen ganger møter folk unntaket når flere slike godartede formasjoner vises på kroppen på en gang.

Årsaker til dannelse og lokalisering

Utseendet til et blått nevus er forbundet med bevegelsen av melanoblaster i prosessen med prenatal utvikling. Dette betyr at et område vises på huden der cellene som produserer melanin er plassert.

De spesifikke årsakene til utseendet til det blå nevuset, samt andre lignende formasjoner, forblir ukjente. Forskere foreslår at grunnlaget er skade på kromosomene til individuelle celler i prosessen med føtal modning.

Dette skyldes påvirkning av:

 • miljøet
 • solstråling
 • sykdommer
 • virale infeksjoner
 • av preeklampsi.

I eldre alder manifesteres i overgangsalderen, graviditet. Folk som tilfeldigvis elsker å tilbringe mye tid i en solarium kan også ved et uhell oppdage det. Formentlig kan prevensjonspiller og allergier også påvirke utseendet til formasjonen.

I henhold til de kliniske og morfologiske egenskapene er tre former for blå nevus preget:

Den første typen har en liten diameter, glatt overflate. Noen ganger, under et mikroskop, melanin er funnet å spre seg til vaskulære vegger og nerveender. Denne typen er mer vanlig på ansikt, nakke, hender, noen ganger på slim og lymfeknuter.

Foto av en blå nevus på en hånd

En cellevulst er preget av en mørkere farge, en ujevn overflate og er opptil 3 cm i størrelse. På grunn av dette er det noen ganger feil for en ondartet svulst. Funnet på lumbosakralområdet og anklene. Slike neoplasmer er ikke så store, i sammenligning med den forrige type, mengden melanin.

Etter fjerning kan et slikt blått nevus komme igjen, men det gir sjelden metastaser.

Den kombinerte typen er på ansiktet og er en fusjon av et blått nevus med en intradermal, borderline, pigmentert. Kanten av denne formen kan ikke være veldig tydelig. Ofte lokalisert på baksiden av hånden på nakken.

Kliniske manifestasjoner

Blå nevus er en knutepinne av oval eller rund form. I sjeldne tilfeller når diameteren av en slik neoplasm 3 cm. Noen ganger stiger en nevus på huden eller ikke.

Forskjellig fra andre lignende sykdommer:

 • liten infiltrasjon
 • Tilstedeværelsen av blå nyanser
 • ensom fokus på nederlag.

Noen forskere mener at noen ganger er en blå nevus dannet av den vanlige komplekse pigment typen. Det skal bemerkes at denne arten er den eneste melanocytiske formasjonen som ikke er relatert til epidermis.

Ofte oppdager en person ingen kliniske manifestasjoner av sykdommen, og utdanningen i seg vokser veldig sakte, så det forblir ubemerket i lang tid.

Hva er farlig blå nevus hud?

I de fleste tilfeller blir nevi, når den er skadet, omdannet til en malign formasjon, melanom.

For å skille en blå nevus fra kreft, er det nødvendig å observere det. Godartet forandring praktisk talt ikke endres i størrelse, har en jevn farge. På en slik mole kan ikke sprekke eller hårvekst.

Hvis disse forholdene endres, er det nødvendig å konsultere en lege, siden det er mulighet for ondartet tilstand (transformasjon i en malign tumor).

Følgende faktorer kan øke risikoen for malignitet:

 • traumer flekker,
 • vanlig mekanisk stress
 • ansiktssted
 • Tilstedeværelsen av et stort antall steder påvirket av nevi,
 • immundefekt, hormonell ubalanse.
 • tegn på en ondartet prosess

Noen ganger kan du mistenke utseendet til en ondartet prosess alene. For dette må du se på molen. Den raske økningen, utseendet på sprekker og peeling kan tyde på en endring i prosessen. Også pasienter opplever ofte vondt, kløende følelser i neoplasma.

Dårlige tegn er tap av klare grenser, betennelse i de omkringliggende områdene, misfarging. Noen ganger vises en liten mengde blod.

diagnostikk

Ved diagnose er det vanligvis ikke noe problem, siden den blå nevus ser annerledes ut enn alle andre.

Noen ganger er det behov for å utføre ytterligere undersøkelser.

 • Dermatoskopi utføres ved hjelp av et spesielt verktøy som lar deg forstørre et bilde mange dusin ganger. En slik undersøkelse bidrar til å legge merke til endringene som foregår på overflaten av nevus. Metoden lar deg identifisere om utdannelse har blitt forvandlet til melanom.
 • Siascopy lar deg bestemme hvilken retning melanin distribueres på nettstedet. Prosedyren er å bringe et spesielt apparat til det berørte området. Nesten umiddelbart kan du avgjøre om sykdommen er farlig eller ikke.

Transformasjon og vekst av en blå nevus bestemmes ved bruk av ultralyd. Det er også noen ganger nødvendig å smøre fra det berørte området.

Behandling og fjerning av blå nevus

I de fleste tilfeller foreslås kirurgisk inngrep for en blå nevus. Det er foreskrevet av medisinske grunner eller på forespørsel fra pasienten. I det første tilfellet snakker vi om transformasjon av en mol i en ond formasjon.

Pasienter oppfordres til å utføre fjerning ved hjelp av flere metoder:

 • vev excision
 • cryodestruction,
 • laseroperasjon
 • electrocoagulation.

Den første typen utføres ved bruk av standard kirurgiske instrumenter. Fjernet hudpigmenter og område rundt.

Kryodestruksjon - vevfrysing, noe som fører til at cellene slutter å dele seg og forsvinner med tiden. Laser kirurgi brukes ofte. Kan brukes med et stort antall nevi. Elektrokoagulasjon kan ødelegge celler under påvirkning av elektrisk strøm.

Det anbefales også å være veldig forsiktig med blå nevus, for å forhindre skade. Men selv vedvarende overholdelse av disse reglene unngås ikke fra regelmessige besøk til legen. Pasienter med blå nevus bør få en konsultasjon en gang i året.

Funksjoner i kampen med blå nevi

Fødselsmerker på menneskelig hud i praktisk medisin kalles "nevi". Av natur kan slik pigmentering være medfødt eller oppkjøpt. En av varianter av fødselsmerker - blå nevus. Det kan ha en medfødt etiologi, og utvikle seg i løpet av en persons liv.

I de fleste tilfeller er de gunstige i strukturen. I unntakstilfeller, under påvirkning av faktorer, som vi beskriver nedenfor, kan de forvandles til ondartede svulster i huden.

Hvor farlig er denne pigmenteringen for en person? Hvilke eksterne endringer indikerer cellulær patologi? Hvilken behandling bør tas? Dette er nærmere beskrevet.

beskrivelse

Molen er en rund form av en blåaktig blå nyanse og ligger i de nedre lagene av epidermis. Innfødt utseende stikker ut over hudoverflaten. Vanligvis plassert alene, minst - i kolonier. Størrelsen i diameter overstiger ikke 1 cm, men det er også opptil 3 cm i diameter. Den blå molen er glatt, hårløs, elastisk og tykk. Oftest forekommer lokalisering i området:

 • Nedre ben;
 • baken;
 • underarm;
 • Rygg på fot og hånd.

Svært lignende vekst forekommer på ansikt og hode.

Den nye veksten gir ingen ubehag, utfordrer ikke kløe eller smerte. Hvis det ligger i lysken eller på leddene, kan det bli irritert under trening eller gåing. I medisinsk praksis forbinder ikke utseendet til slik hudpigmentering med kroppens aldring. Vanligvis kan blåmolene vises under puberteten og er vanlig blant kvinner.

Eventuelle brudd i celleavdeling kan provosere utseende av ondartede neoplasmer. Derfor er alle typer nevi betinget delt inn i to grupper: farlig og ikke-farlig.

Følgende typer er klassifisert som ikke-farlige:

 • blå;
 • grensen;
 • giganten;
 • Melbiasis av Dubreus;
 • Nevus Ott
 • warty;
 • intradermal;
 • Nevus Setton.

I gruppen av blå nevi er det typer:

 1. Enkel. Liten pigmentformasjon med en jevn overflate i diameter opptil 1 cm. Fargen på denne molen kan være lysegrå eller svart og blå. En mole dukker opp på nakken, ansiktet, fingeren, hodet. Det kan vokse i kjønnsområdet av kvinner (livmorhals eller ved inngangen til skjeden);
 2. Cell. Liten, med en mørkblå farge, men overflaten av molen er grov og ujevn. Oftest kan den gjenfødes i en ondartet form. Lokalisert på baken og baksiden, sjelden på føttene og hendene;
 3. Kombinert. Fikk navnet på grunn av kombinasjonen av en enkel form med intradermal eller pigment. Denne kombinasjonen bestemte utseendet på mol.

årsaker

Utseendet på alle fødselsmerker er lagt i perioden med fosterutvikling. Hovedårsakene som fremkaller videre vekst eller degenerasjon av nevi er:

 • abnormaliteter av intrauterin utvikling;
 • sykdommer i genitourinary systemet under graviditet;
 • hormonelle endringer i utvikling (pubertet, graviditet, overgangsalder);
 • giftig forgiftning;
 • misbruk av soling;
 • konstant bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • hudsykdommer (allergisk dermatitt, psoriasis).

Til tross for at nevus er en godartet neoplasma, er det nødvendig med konstant overvåking og forsiktighet for skade.

Grunnen til å gå til en lege kan være:

 • Utseende av kløe eller smerte i pigmenteringsområdet;
 • en prikkende følelse på overflaten av huden;
 • spredning;
 • en endring i intensiteten til fargetoner eller farger;
 • peeling av huden rundt moles;
 • blødning ved kantene;
 • skiftende konturer og overflater.

diagnostikk

For å finne ut nøyaktig diagnosen og utelukke sannsynligheten for en ondartet degenerasjon av blåpigmenterte mol, bør man gjennomgå medisinske prosedyrer:

 • pigmentkonturmåling;
 • vevbiopsi;
 • ultralyd undersøkelse.

Grunnlaget for diagnosen maligne svulster er en konstant observasjon. Hvis mengden melantocider er ubetydelig, og endringen i farge og konturer av molen skyldes hormonelle sykdommer, brukes symptomatisk behandling og veksten fjernes ikke.

Legene er forsiktige med å behandle nevi med tradisjonelle metoder. Hvis du behandler en muldyr med urte-lotioner, er den bare under oppsyn av spesialiserte spesialister og i nærvær av godartet etiologi. I andre tilfeller, bruk av pigmentering fjerning ved hjelp av radikale kirurgiske behandling metoder.

Fjerningsmetoder

Fjern nevi i spesialklinikker eller på sykehus. Som en radikal behandling av blå nevus som brukes:

 1. Kirurgisk fjerning. Mole eliminert med subkutan fettvev. Utstrålingsradius er 5-7 cm, til sunn hud. Med ansiktsoperasjon reduseres eksisjonsområdet. Etter kirurgi utføres histologisk undersøkelse. Det negative punktet med denne metoden for å eliminere mol er en kosmetisk defekt. Etter excision kan arr bli igjen;
 2. Kriodekstruktsiya. Anestesi er ikke brukt til denne "kalde" prosedyren, da den er smertefri. Ved hjelp av flytende nitrogen, som påvirker molen innen 3 minutter, mørkner den, herdes. To uker senere vises et nytt vev ved fødselsmerket;
 3. Laserfjerning. Operasjonen består i den nøyaktige og presise effekten av en laser på nevusvev. Denne fjerningsmetoden brukes oftest til operasjoner på ansiktet;
 4. Radionozh. Med denne metoden blir ikke bare fødselsmerke og blødning eliminert, men desinfeksjon av den berørte hudoverflaten utføres;
 5. Electrocoagulation. Resultatet av en slik operasjon kan være arrdannelse i huden. Derfor brukes den ikke på ansikt, nakke og hodeskinn. Behandle pigmentflettene med høyfrekvente elektriske bølger.

Alle disse metodene for kirurgisk inngrep brukes for alle aldersgrupper, unntatt barn i barndom.

Generelt er en blå nevus iboende ikke en farlig hudlesjon. Men med eventuelle eksterne endringer, bør du konsultere en hudlege for råd for å utelukke mulig malign transformasjon.

Selvmedisinering kan forverre dynamikken til gjenoppretting.

Som et forebyggende tiltak bør du begrense oppholdet i solen. Om vinteren bør tanningstimer være begrenset.

Blå nevus: Faren for utdanning og om å fjerne den?

Muligheten for utvikling av den mest aggressive ondartede hudens neoplasma av melanom fra forskjellige typer eller mot bakgrunnen av melanocytisk nevus (pigmentmolekyl) er lenge etablert. Samtidig er det ingen klar ide om frekvensen av en slik transformasjon. I tillegg er ikke alle slike former en kilde eller forløper for melanom.

I praktisk medisin er kunnskapen og diagnosen av nettopp de melanocytiske formasjonene som er preget av den høyeste tilbøyelighet til malignitet (malignitet) spesielt viktig. En av dem er den dermale melanocytom, eller blå nevus, blå nevus av Yadasson - Tiche, neuronevus (synonymer).

Generelle egenskaper

Blå nevus er en oppkjøpt, liten, pigmentert, godartet neoplasma med karakteristisk blåttgrå eller mørkblå farge og lokalisering, ikke bare på huden, men også (ekstremt sjelden) i munnslimhinnen, livmorhalsen, skjeden og til og med i prostata. Til tross for at denne melanocytiske dannelsen av dermal opprinnelse er godartet, kan den, selv om det ganske sjelden, forvandles til en ondartet neoplasma i form av melanom. Noen ganger mot bakgrunnen av dette stedet kan melanom ikke utvikle seg fra det, men selvstendig, maskerer seg med sin karakteristiske farge.

De spesifikke årsakene til utseendet til blå nevus, som de fleste andre melanocytiske formasjoner, er ikke kjent. Det antas at grunnlaget er arvet skade på det kromosomale materialet til individuelle celler eller resultatet av visse forstyrrelser i perioden med prenatal utvikling.

Dette kan realiseres under påvirkning av ulike provokasjonsfaktorer av både endogen og eksogen natur - miljøets negative påvirkning, særlig solstråling, kronisk rus og somatiske sykdommer, virusinfeksjoner, en kvinne under graviditet, gestus av gravide. Årsaken kan være forskjellige inflammatoriske prosesser i huden eller slimhinnene, traumatiske skader, hormonelle lidelser eller endringer i visse perioder av livet, for eksempel puberteten, etc.

Disse stedene er som regel enkle, men noen ganger er det flere. De utvikler seg fra melanocytter som ligger i hudens hudlag og tilhører følgelig den intradermale form. Blå nevus er en formasjon i huden eller litt tøff over overflaten. Den har en halvkuleformet avrundet, spindelformet eller oval form, en tett elastisk konsistens og er tydelig avgrenset fra det omkringliggende vevet.

Ved visuelle og palpatoriske undersøkelser opprettes et inntrykk av nærværet av fremmedlegeme under hudens epidermis. Overflaten av blå neva er glatt, uten hår. Eksternt har det utseende på en knute med dimensjoner fra 4-10 mm. Noen ganger kan diameteren nå 30 mm.

Histologien til en blå nevus er preget av mange små foci med rike inneslutninger av melanin. De er representert av bunter av melanocyttceller som har en langstrakt, spindelformet og oval form, sparsom cytoplasma og langstrakte kjerner. Disse melanocyttene fra dermis dype deler kan spre seg til det subkutane fettvevet. Overvekt av cellulære elementer (melanocytter) i det histologisk studerte materialet indikerer deres proliferasjon (vekst) og utviklingen av en "mole", overvekt av fibrotiske elementer - om stadiet av fibrose eller regresjon (revers utvikling).

Fargen på nevronevene skyldes den dype beliggenheten (i retikulært eller retikulært, lag av dermis) av pigmentet (melanin) og dens overbelastning. Dette skaper forholdene for Tyndall-effekten, som er basert på den optiske effekten av diffusjon og overføring av dermale kollagenfibre reflektert fra melanocytlampe.

Blå "mole" kan forekomme i alle aldre, men oftest finnes den allerede ved fødselen eller under puberteten. Selv om det antas at det er mer vanlig hos kvinner, men i mange verk er det den samme hyppigheten av feilen hos kvinnene og mennene. Blå nevus forårsaker ikke subjektive følelser (smerte, kløe) og har en langsom vekst. Derfor, hvis det ikke er lokalisert på friksjonsplass ved klær eller ved å kontakte hudflater, er det ikke skadet av noe, da forårsaker det ikke noen følelser og går ofte ubemerket i lang tid.

Utdanningsformer

I samsvar med de kliniske og morfologiske egenskapene er det tre former for blå nevus:

enkel

Det er en enkelt knute med en diameter på ikke mer enn 10 mm med en jevn overflate. Det kan ha forskjellige farger i svart med en blå fargetone til lysegrå. Det histologiske bildet er preget av en overflod av pigment som nesten fullstendig fyller cellene, noe som gjør det enda vanskelig å bestemme cellekjernen. Ofte, under et mikroskop, er det mulig å oppdage spredningen av melanin i vaskulære vegger og fibre av nerveender. Melanocytter danner holmer separert av broer av bindevevsfibre. Den foretrukne lokaliseringen av en enkel nevus er huden i ansikt, nakke og hender, ekstremt sjelden - slimhinnen i spermatisk ledning og prostata kjertel, slimhinnene i skjeden og livmorhalsen, lymfeknuter.

Cellulær eller prolifererende

Den er preget av en betydelig elementstørrelse (fra 15 til 30 mm), en mørk blå farge og ofte en ujevn overflate, og derfor blir det ofte feil på en ondartet neoplasm. Den overordnede lokaliseringen er i lumbosakralregionens hud og i de indre og indre ankler i ankelleddene. Histologisk undersøkelse viser at melanocytter i denne formen, i motsetning til den forrige, inneholder en ubetydelig mengde melaninpigment, men har tegn på spredning (divisjon, proliferasjon).

Dette skjemaet kan gjenoppstå etter fjerning, men det sjelden metastasererer til regionale lymfeknuter. Imidlertid, i nærvær av atypiske skilt i form av store størrelser, rask vekst, mitotisk aktivitet og nekrotisk foki, er en radikal ekskisjon nødvendig.

kombinert

Elementet er lokalisert hovedsakelig i ansiktets hud og er en kombinasjon av en blå nevus med en annen type eller en blandet form av et melanocytisk "birthmark" -punkt.

behandling

Fjernelse av dermal melanocytoma utføres på forespørsel fra pasienten, dersom det er en kosmetisk defekt. Operasjonen kan utføres ved hjelp av noen av de beste metodene - kirurgisk, radiovann, laser, elektrisk ødeleggelse eller kryokjennomføring.

I andre tilfeller, med en "rolig" strøm, er det vanlig å følge taktikken til observasjon og venter. Hvis du mistenker utseendet på tegn på ondartet transformasjon - fremveksten av akselerert vekst, følelser av ubehag eller ubehagelige opplevelser i form av brenning, kløe, følelsesmessige følelser, fargeendring, utseende av nekrose, etc. - eller i tvilstilfelle tilfeller vises fjerning av blå nevus sammen med subkutant vev og en del av det uendrede området av huden i en avstand på 5-8 mm fra den visuelt definerte grensen til "molen".

Operasjonen i disse tilfellene skal utføres ikke i kosmetiske klinikker eller kontorer, men i en spesialisert (dermatologisk, kirurgisk eller bedre, onkologisk) institusjon. Flyttingen utføres bare ved en kirurgisk eller radiovågningsmetode, som tillater utrydding av det patologiske området med nærliggende sunne vev og underkastes dem en obligatorisk histologisk undersøkelse.

Hva slags trussel kan en blå nevus bære og hvordan skal den fjernes?

En blå nevus er en muldvarp som ikke utgjør en betydelig trussel. De eneste unntakene er de tilfellene der, under påvirkning av ulike faktorer, begynner den å degenerere til melanom. Bare rettidig, kompetent behandling kan stoppe denne prosessen. Derfor må eierne av blå nevus periodisk vurdere tilstanden til molen, og hvis noen endringer blir merkbare, gå straks til legen. Hva er de mest effektive behandlingene i dag?

Innholdet

Et av de mest uvanlige fødselsmerkene som innbyggerne kommer over er den blå nevusen; ikke alle forstår hvordan det er å være med en slik neoplasma. Av denne grunn er det fornuftig å håndtere sine funksjoner og identifisere relevante handlinger når en slik mølle vises.

De viktigste forskjellene

Det er en rekke tegn som man kan forstå at man må håndtere en blå nevus:

 • den har klare grenser;
 • Utdanningsformen kan være i form av en timeglass, oval eller rund;
 • strukturen er jevn, tett, det er ikke noe hår på det;
 • størrelsene kan variere fra noen få millimeter til 3 cm;
 • fargen er i stor grad avhengig av mengden pigment og dybden som tumoren ligger på.

Blå nevus er oftest en ikke-farlig form for en muldvarp, selv om risikoen for gjenfødelse forblir

Er viktig. Blå nevus ligner andre moles og pigmenterte flekker, så det er viktig å skille det fra dem. Det er bedre å gjøre dette i klinikken, siden det er alle nødvendige forhold for en fullstendig diagnose.

Når det gjelder lignende manifestasjoner, forekommer de i Dubreus melanose, en gigantisk pigmentert nevus og borderline-mol.

diagnostikk

For å bestemme den spesifikke typen nevus, brukes følgende diagnostiske tiltak:

 • Dermoscopy. Det utføres for å studere dybden av neoplasmen, dens konturer og struktur.
 • Visuell inspeksjon av mol.
 • Histologisk undersøkelse, som gjør det mulig å nøyaktig bestemme typen nevus. Det utføres bare etter ferdigstillelse av eksisjonsprosessen.
 • USA. Nødvendig for studiet av infiltrativ vekst av utdanning og dens dybde.
 • Siascopic studie. Med det bestemmer legene graden av fordeling i pigmentcellene, som danner selve formasjonen.

Den tradisjonelle metoden for diagnose av nevus er dens excision og etterfølgende forskning, men takket være dermatoskopi er det mulig å bestemme typen av mol uten inngrep.

Merk. Blå nevus visuelt signifikant forskjellig fra andre arter, men en full diagnose er fortsatt nødvendig for å bestemme dybden og strukturen til svulsten.

Hvis vi vurderer de kliniske og morfologiske egenskapene ved blå nevus, kan vi skille tre nøkkeltyper:

 • Cell. Størrelsen på slike mol kan variere fra 1 til 3 cm. Overflaten selv er grov, og formen ligner en timeglass. Farge oftest mørkblå. Eksterne tegn på en slik nevus ligner melanom. Ofte er denne arten festet i baken eller bakre delen. Mye sjeldnere blir den dannet på baksiden av føttene og hendene.
 • Kombinert. Denne typen blå nevushud er annerledes ved at den kombinerer funksjonene til en standard- og kantmol, og noen ganger til og med kompleks segmentert utdanning.
 • Enkel. I dette tilfellet er størrelsen på molen begrenset til 1 cm, og overflaten er jevn. Den vanligste formen er rund. Farge kan variere fra mørk blå til lysegrå. Moles av denne formen finnes hovedsakelig i nakken, på hendene, ansiktet, sjeldnere - på munnslimhinnen.

Nevus av en cellulær art er den største, som skremmer folk og får dem til å gå til legen

Merk. Blå nevus kan enten være enkelt eller vises mange steder på kroppen.

Mulige farer

En av de første tiltakene som må gjøres med utseendet på noen mol, er å bestemme hvor sannsynlig det er å degenerere til en ondartet svulst. Det er dette faktum som avgjør om du skal fjerne en blå nevus.

Men den gode nyheten er at en slik mole er ekstremt sjelden omdannet til melanom.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å fjerne det blå nevuset, men den nøyaktige avgjørelsen gjøres først etter diagnosen.

Det finnes en rekke tegn som du selvstendig kan identifisere dannelsen av en ondartet formasjon:

 • uskarpe grenser vises rundt moles;
 • størrelsen på en nevus endres, og raskt;
 • strukturen endrer seg - hillyness vises;
 • sputum blir merkbar på overflaten;
 • Molens integritet er ødelagt;
 • smerte oppstår i neoplasma;
 • hår begynner å vokse på overflaten;

Et av tegnene på blå nevus degenererende til melanom er en fullstendig eller delvis forandring i fargen.

Hvis slike tegn blir merkbare, er det all grunn til å mistenke at den blå nevus gjenfødes til en ondartet svulst. Den sikreste tingen å gjøre i en slik situasjon er å besøke en lege og gjennomgå en grundig diagnose.

Det er også fornuftig å ta hensyn til faktorer som kan øke risikoen for gjenfødelse:

 • Konstant mekanisk innvirkning (en mølle er skadet av forskjellige gjenstander eller klær);
 • blå nevus dukker opp mange steder på kroppen:
 • hormonell ubalanse og nedsatt funksjon av immunsystemet;
 • dannelse av nevus i ansiktet;
 • traumatiske effekter på flekken.

Uavhengig avgjør tilstanden til en nevus er vanskelig, så med noen endringer er det bedre å gå til legen for å unngå problemer

Fjerningsprosess

Hvis de verste mistenkelsene ble bekreftet, eller molen "oppfører seg" slik at sannsynligheten for utseendet til en svulst er ekstremt høy, er det nødvendig å fjerne det blå nevuset.

Bruk av laser er en av de trygge og nøyaktige måtene å fjerne en blå nevus, men i noen tilfeller kan kirurgisk excision være nødvendig.

Det er flere måter å gjøre dette på:

 • Bruk en laser. Muldens kropp er "fordampet" i lag. Denne metoden lar deg få en svært nøyaktig innvirkning. Som et resultat blir nevus fjernet helt uten ar og kosmetiske feil.
 • Radiobølge metode. Nøyaktig og smertefri teknikk. Ved hjelp av en radio kniv kan du også utføre en histologisk analyse for forekomst av kreftceller.
 • Electrocoagulation. Sone rundt molen og selve neoplasma påvirkes av en kraftig elektrisk strøm. For å oppnå det nødvendige resultatet er en økt nok.
 • Cryodestruction. I dette tilfellet brukes flytende nitrogen til å fjerne blå nevus. Dens innflytelse fører til ødeleggelsen og etterfølgende avvisning av vevet av molen.
 • Kirurgisk excision. Her snakker vi om klassisk kirurgi. Denne teknikken har en stor ulempe: Etter ferdigstillelse av prosedyren forblir et arr.

Kirurgisk excision er den mest presserende måten å fjerne en blå nevus hvis den allerede har begynt å degenerere til en malign tumor.

Merk. I de fleste tilfeller er fjerning av en blå nevus kirurgisk det mest akseptable alternativet, slik at du kan stoppe prosessen med gjenfødelse.

Den blå molen er en utdannelse som i de fleste tilfeller ikke utgjør en trussel. Men samtidig kan det degenerere til en ondartet svulst, uavhengig av personens alder. Av denne grunn bør en blå nevus overvåkes, og i tilfelle endringer, kontakt lege.

Blå Nevus

Innhold:

Hva er en blå nevus?

Blå nevus er en vanlig godartet svulst i huden og slimhinner, som ofte er et tett tuberkel eller knutepunkt. Flertallet av kjøpte pigment nevi melanocytter ligger på grensen til epidermis og dermis. Melanocytter i blått samles i dermis - et dypt lag av hud, akkurat som de ligger i nevus av Ota, Ito og Mongolsk sted. I motsetning til andre dermal nevi, er blå nevi vanligvis forhøyet. Den blåse eller gråaktig fargen på svulsten er en refleksjon av melanin dypt i dermis. Når den passerer gjennom huden, absorberes den røde delen av lysspektret, og den blå delen reflekteres av melanin, noe som gir en karakteristisk misfarging. De fleste blå nevi vises i den andre ti av livet, under puberteten. Imidlertid kan mol forekomme i alle aldre, kan være medfødt (svært sjelden). Det antas at en del av det blå er dannet fra det vanlige komplekse pigment nevuset. De aller fleste mennesker har ikke mer enn en blå nevus. Hovedstedene til lignende mol (opptil 50%) er: baksiden av hånd og fot, hodet, nakken og sakrumområdet. Blå nevi kan sjelden bli funnet på overflaten av huden på stammen og slimhinner, som konjunktiva, munnslimhinner, nese, vagina. En typisk lignende formasjon er veldefinert, fargen er blå, gråblå, blåaktig-svart, litt forhøyet over huden, kuppelformet, avrundet. Vanligvis er det et tett tuberkel eller knute, fra 0,5 til 1 cm i diameter. Overflaten på den blå nevus er jevn og symmetrisk, men noen ganger kan litt forhøyede høyder forstyrre denne glattheten. Blå nevus kan observeres med Carney syndrom.

Varianter av blå nevus på huden.

Ulike kliniske varianter av manifestasjonen av en blå nevus, forskjellig fra den klassiske typen, er beskrevet. Noen mol kan være grå, som skifer, eller gråbrun. Kan være i form av et sted eller plakk, sjelden finnes det arter i form av et mål eller en boble.

 • Cellular blue nevus er en art som preges av eksterne tegn og under et mikroskop. Den er funnet fem ganger mindre hyppig enn vanlig blå. Vanligvis plasseringen av den cellulære blå nevus på baken, på dorsum av hender, på beina, på ansiktet og på hodebunnen. I ca 25% av tilfellene er det observert et cellemarkus fra fødselen. De ser ut som tøffe knuter eller plaques som strekker seg fra 1 til 3 cm i diameter. Overflaten av svulsten kan være litt humpete.
 • Den sammensatte blå nevus er en sjelden variant der elementer av det blå og det vanlige melanocytiske er tilstede. Det kan forårsake angst med utseende, derfor blir det ofte fjernet.
 • Dyp penetrering er en annen sjelden type blå nevus som er mer vanlig på hodet og nakken. I utseende kan det være mørkblått eller svart med uregelmessige grenser. I denne forbindelse forårsaker det også mistanke om melanom.

Reinkarnasjon i melanom.

Den gradvise veksten av blå nevus er sjeldne og mistenkelige for melanom. Selv om reinkarnasjon i melanom, faktisk, sjeldne. Blå nevus har vanligvis typiske kliniske utseende. Ensartet fargestoffer og et symmetrisk utseende, stabilitet i utdanningen, vil bidra til å skille den fra melanom. Det plutselige utseendet til en blå nevus kan imidlertid gjøre det vanskelig å diagnostisere nodulært melanom. Ofte er det en gjenfødelse i melanom av den cellulære (cellulære) blå nevusen. Hårbunnen er det vanligste området. Veksten av en tidligere stabil nevus, utseendet på blødning, misfarging, ubehag, burde føre til mistanke. Vekst kan føre til en gradvis økning i svulsten til noen få cm i diameter og tuberøsitet. Lymfeknuter er påvirket av metastaser, eller lignende mindre fokaliteter av melanomform ved siden av. Blå nevi finnes i skjeden, på livmorhalsen, i lymfeknuter. Følgelig kan melanom oppstå der. En ekskisjonsbiopsi med fullstendig fjerning av nevus- og mikroskopisk undersøkelse er vist i tilfeller der diagnosen melanom ikke kan utelukkes. Melanom fra en blå nevus behandles på samme måte som alle andre, for det meste med kirurgisk metode.

Blå nevus og lignende hudtumorer.

Dermatoskopi er nyttig for å eliminere nevus reed og vaskulære lesjoner, som angiokeratom eller venøs innsjø. I tilfelle lakkfarging kan formasjonen være lik dermatofibroma, pigmentert basalioma eller intradermalt nevus. Det må også huskes at godartede svulster i hudtilskuddene, som trikoblastom og porom, ligner på blå nevus. Histopatologiske manifestasjoner av det blå nevus er forskjellig fra de fleste av de vanlige kjøpte pigmentale neviene, men ligner på histologi av andre dermale melanocytiske svulster (Ota, Ito nevus, Mongolian spot).

Fjerning av en blå nevus.

De fleste av de klassiske blå nevi forblir uendret og streng observasjon er ikke vist. Blå nevus mindre enn 1 cm i diameter, som ikke vokser, uten tegn på malignitet, som ligger i typiske anatomiske områder, fjerner ikke rørfjerning. Mens blå nevus ikke ser ut som melanom, er behandling ikke nødvendig. Selv om det skjer, sjelden, melanom. Spesielt i tilfelle av en cellulær variasjon av blå nevus. En plutselig økning i størrelse og sårdannelse kan indikere gjenfødelse. Enkel utjevning kan utføres for kosmetiske formål med en klassisk blå nevus. Pasienter med lignende mol på ansiktet vil ofte bli fjernet av kosmetiske årsaker. Videre kan et mobilblått nevus fjernes for profylaktiske formål eller i tilfelle mistenkelige endringer. Først og fremst bør en histologisk undersøkelse anbefales for en svulst som har oppstått fra ingensteds, en multinodulær tumor som ligner på en plakk, en skiftende tumor. Cellular blå nevus må fjernes helt for å utelukke melanom og forhindre melanom.

Blå nevus hud: hva er det, foto, fjerning

Fødselsmerke blå nevus hud: foto og fjerning, prognose.

Fødselsmerke, som ligger på huden av en person, i medisinsk praksis har ordet "nevus".

Nevus er av sin natur en godartet formasjon som oppstår som følge av bevegelsen av melanoblaster i perioden med prenatal utvikling.

Det er mange typer nevi og klassifiseringen skjer i henhold til gruppene - melanohazard og ikke-farlig.

Den første gruppen inkluderer forekomsten av en slik formasjon som en blå nevus, som har et annet navn - den blå nevusen Yadasono-Tiche.

Kliniske manifestasjoner av blå nevus

Blå nevi er ikke i fare for noen aldersgruppe av mennesker, men oftere enn de andre opptrer de under hormonell justering av en tenårers kropp.

Siden utseendet og veksten av en blå nevus ikke får en person til å føle seg ubehagelig, er det ikke alltid mulig å gjenkjenne forekomsten umiddelbart.

Lokaliseringen på kroppen er karakteristisk for dorsum av føttene og hendene, samt bena, baken og underarmene.

På ansiktet opptrer en blå nevus ekstremt sjelden.

Denne formasjonen er vanligvis oval og visuelt lik nodulen.

Konturene er klare, men fargen på mørkblå eller blå er ujevn på overflaten.

Størrelsen på den blå nevusen overstiger ikke 1 cm, et sjeldent unntak er 3-sentimeterformasjonen.

I dette tilfellet kan utseendet på stedet forårsake følelser av å være under en fremmedlegems hud.

Årsaker til blå nevus

Hittil har årsakene til blå nevus ikke blitt klart formulert av forskere, men det faktum at denne pigmentformasjonen har en tilegnet karakter, og ikke en medfødt, er nettopp etablert.

Kanskje årsakene til utseendet på denne formasjonens kropp er under de samme faktorene som det vanlige fødselsmerket:

 • hormonelle forandringer i kroppen (ungdomsår, graviditet, overgangsalder);
 • påvirkning av ultrafiolette stråler (langvarig eksponering for sol eller solarium);
 • tar prevensjonsmidler
 • allergiske eller inflammatoriske sykdommer i huden.

Typer av blå nevus

Medisinsk praksis deler den blå nevus i tre underarter:

 1. Enkel - ikke mer enn 1 cm, med en jevn overflate og tett i konsistensen. Det kan vises på kroppen (vanligvis hendene), ansiktet (inkludert décolleté) og slimhinner (livmor, skjede, munnhule).
 2. Cellular - kan nå størrelser på opptil 3 cm, har en mørk blå farge med uregelmessigheter. For denne underarter er bare kroppen vanligvis plassert (lumbale, balder, hender og føtter).
 3. Kombinert - i dette tilfellet er det blå nevus kombinert med andre typer farlige og ikke-farlige moler.

Hva er farlig blå nevus?

Slik utdannelse som en blå nevus kan være en harbinger av utbruddet av melanom.

Selv om det i medisinsk praksis er slike tilfeller ekstremt sjeldne, ikke vær frivoløse om denne molen.

En av underarter av blå nevus kan være opptil 3 cm i størrelse.

Symptomer på en ondartet prosess

Ondartet blå nevus vil gi seg bort med følgende endringer:

 • den raske veksten av en blå mol;
 • manifestasjon av smerte når man presser på en slik utdanning;
 • brennende, kløe og peeling av flekker;
 • endre fargeskygge;
 • ujevn overflate;
 • hårvekst i en muldvarp;
 • frigjøring av væske (blod) fra nevus.

Mesteparten av den ondartede prosessen er denne typen oljer som ligger på kroppen i sonen med en traumatisk risikofaktor (lumbale, hender i mansjettområdet, nakkeområdet og også på ansiktet).

Ujevn kanter av utdanning - en grunn til å konsultere en lege for forskning.

Behandling og fjerning av blå nevus

I tilfelle når den blå nevus ikke har noen ondartede symptomer, er behandlingen ikke nødvendig.

Behandling ved å fjerne formasjonen brukes når stillingen er ubeleilig (som bærer risikoen for skade) eller det er en trussel om forvandlingen av blå nevus til melanom.

Slik utdanning kan behandles med ulike metoder, avhengig av plasseringen av lokalisering og størrelse:

 • radiobølge metode;
 • kriodistruktsiya;
 • laser fjerning;
 • electrocoagulation.

Hvis det ikke er mulig å diagnostisere et blått nevus (ligner på melanom), er kirurgisk excisjon nødvendig.

Samtidig må en del av de friske cellene under huden også fjernes. Etter operasjonen sendes prøver av utdanning for histologisk undersøkelse.

Er blå nevus farlig?

 • Typiske tegn på en blå mol
 • En nøyaktig diagnose er viktig.
 • Nevus fjerning metoder

Pigmentær blå nevus (mole) - en godartet neoplasma av overveiende lyseblå eller mørk blå. I kromatisk skala av nevus kan det være grå og svart farge eller mettede nyanser av dype lag med havåpne områder. Alt avhenger av størrelsen på mol, tykkelsen og konsentrasjonen av celler som inneholder melanin. Blå nevus påvirker ikke menneskers helse vesentlig, og det fjernes derfor kun med risiko for skade eller en betydelig økning i skader på huden.

Typiske tegn på en blå mol

Det andre navnet på neoplasma - nevus Yadasson-Tiche er knyttet til navnene på tyske og sveitsiske forskere fra første tredjedel av det tjuende århundre, som først beskrev denne typen pigmentspot og bestemte sin dermal melanocytiske opprinnelse. De uvanlige farge nyanser skyldes den høye konsentrasjonen av melanocytter i de dype lagene i dermis-cellene som produserer melanin, som absorberer den røde delen av spektret av synlig stråling og reflekterer det blå. Med en økning i antall celler blir fargene på svulsten mørkere. En av teoriene om opprinnelsen til melanocytter antyder at de er embryonale celler i nevralkammen, som ikke kunne migrere til epidermis på vanlig måte.

I enkle former vises et blått nevus som en samling av celler med høyt innhold av melanin og er en oval eller rund enkeltflate som strekker seg i størrelse fra 2 til 15 mm, tøff over huden. Åsen har en glatt overflate og er malt i forskjellige farger: fra grå til blå svart. Denne typen hudhamartoma (godartet svulstdannelse) i nesten halvparten av kliniske tilfeller ligger på baksiden av hånden, ansiktet (foto 1, 2) eller i nakken. Men medisinsk praksis markerte forutsetninger, da den typiske formen av en blå nevus ble funnet på livmorhalsen eller vaginal slimhinnen.

Celleformen av en lignende formasjon forener cellene i et nodular type hamartomvev i en enkelt helhet. Moles representert i denne gruppen er større enn enkle former av nevus og noen ganger når 3 cm. Fargene på cellemolen er mørkblå, overflaten er mindre tett, ikke-uniform, derfor er en blå nevus ofte ansett som en melanohazardøs formasjon. Dannelsen av Yadasson-Tiche-celleformen forekommer oftest på de gluteale og sakrale områdene i kroppen eller på baksiden av bena.

Blå (blå) hudhamartoma skiller seg fra andre:

 • farge: blå, lys grå, mørk blå;
 • klare grenser;
 • homogen, men ikke for tett konsistens;
 • visshet om skjemaet (sirkel, ovalt eller "mønster" av en timeglass);
 • mangel på hår på overflaten;
 • liten høyde over huden eller mangel på det;
 • ensom (singel), ikke-gruppe manifestasjon.

Hud nevus forekommer hos kvinner to ganger oftere enn hos menn, vanligvis i alderen 20-40 år, men dens medfødte utvikling eller forekomst på pubertetsstadiet er også sannsynlig. Den blå flekken av utdanning forårsaker ubehag bare hvis den er lokalisert der det er en jevn risiko for skade. Skade på integriteten til veksten kan bidra til omdannelsen av denne typen nevus til ondartet melanom, men ingen av dens former overføres fra en person til en annen.

En nøyaktig diagnose er viktig.

Diagnose blå nevus med hensyn til egenskapene, slik at du kan skille den fra en rekke andre problemer av dermis:

 • glomus svulster;
 • purulente granulomer;
 • skleroserende hemangiom;
 • ochronosis;
 • skader fra tatoveringer;
 • seborisk keratose;
 • Kaposi sarkom og andre.

Ved diagnose er det en mangel eller mindre infiltrering av en blå (blå) nevus i forhold til de angitte sykdommene, fargen og den tradisjonelle ensomme lesjonen bestemmes. For en nøyaktig diagnose brukes:

 1. Visuell inspeksjon av nevus er den viktigste form for diagnose, oftest er det nok.
 2. Dermoskopi - In-depth studie av utdanning, dens struktur ved hjelp av spesialverktøy.
 3. Siascopic undersøkelse (spektrofotometrisk analyse av huden) - skanning av pigment-neoplasmer, bestemmelse av distribusjonsgraden av melanin og ytterligere analyse av vekstmønsteret.
 4. Ultralydundersøkelse, som bidrar til å analysere graden av spiring og veksten av en infiltrativ tumor.
 5. Histologisk undersøkelse - Identifikasjon av naturen til nevus.

Blå nevus bør ikke forveksles med en annen type hudskader. De er ikke det samme i type, men de har samme navn. I motsetning til den beskrevne hamartoma, er nevus av talgkjertlene i Yadasson en medfødt hudlesjon, en organoid nevus som lokalt påvirker ansiktet og hodebunnen. Denne nevus har en gulaktig eller rødaktig tinge og papilomiform form (bilde 3). Å bli født som en flat plakk, øker dette utseendet av en hudsykdom gradvis i størrelse, samtidig som den glatte og skinnende overflaten forandres til en "våt", tykk og grov.

Nevus fjerning metoder

Det antas at dannelsen av blå farge svært sjelden gjenfødes i melanom, men slike tilfeller i medisinsk praksis har skjedd. Et tegn på ondartet melanom som oppstår fra den blåfarvede celleformen er den raske økningen til noen få centimeter. Overflaten kjøper en karakteristisk nodulær karakter (bilde 4). Du bør være oppmerksom på forekomsten og manifestasjoner av andre typiske symptomer:

 • smerte i vorteområdet;
 • forandring av fargeskala av nevus
 • utseendet på håret på fødselsmerket, uvanlig for denne form for vekst;
 • Tilstedeværelsen av skadeutdanning;
 • hovne lymfeknuter;
 • Tilstedeværelsen av våt utslipp på overflaten av stedet.

Det anbefales å holde veksten av blå under konstant tilsyn av en hudlege, og brukeren av denne form for hudsykdom bør forsøke å hindre mulig skade på hamartomas, for ikke å utløse mekanismer for godartet degenerasjon og ondartet transformasjon. Når disse symptomene opptrer, er det nødvendig å søke kirurgisk behandling med den obligatoriske histologiske undersøkelsen av stedet vevet.

Plasseringen av en blå nevus på steder der det er fare for mekanisk skade, er grunnen til en kosmetisk natur også en grunn for å henvise til en spesialist og mulig fjerning av utdanning: under neglene på lymfeknuter, munnslimhinnen. De er mindre vanlige, men kan ha en tendens til malignitet (celledegenerasjon).

Nevus Yadasson-Tiche fjernes ved hjelp av radiobølger, en laser eller elektrokoagulasjon. Den effektive metoden for kryoforstrukking blir brukt - eksponering for lave temperaturer. I vanskelige og uklare tilfeller, i nærvær av vanskeligheter ved å differensiere en blå nevus, utføres kirurgisk excision. For kvalitativ fjerning av melanomceller under kirurgisk inngrep påvirkes ikke bare overfladisk, men også subkutant vev, inkludert 5-8 mm sunt hud og fett subkutant vev. Den samme fjerningen av det blå flekken for å oppnå en kosmetisk effekt oppstår med en mindre bredde av den intakte dermis.

Alle behandlinger er tilgjengelige for pasienter i alle aldre. Hvis det ikke er indikasjon for umiddelbar fjerning av en nevus, kan folk med tilsvarende utdanning ikke bekymre deg for dårlig prognose og fokus på forebygging bare. Det anbefales ikke å være i solen lenge, ikke delta i en solseng og ikke la skade på den blå molen.

Flere Artikler Om Typer Acne