Ufullkommenheten til din egen kropp gir mange problemer for mange mennesker.

En av dem er gåsebunter - goosebumps eller pimples på beina, som elsker å flaunt i korte kjoler og skjørt, vil ikke vise seg.

Knapphud på kroppen kan oppstå på grunn av endringer i lufttemperatur eller på grunn av psyko-emosjonell omveltning. Men hvis de ikke forlater bena under noen omstendigheter, betyr det at follikulær hyperkeratose er årsaken til denne feilen.

Egenskaper av sykdommen

Hver celle i menneskekroppen produserer en viss mengde protein, som inkluderer keratin. Som et resultat av noen avvik i helsen, opphører overflatelaget av epidermis å skille seg, men de kåtceller, derimot, begynner aktivt å proliferere og produsere keratin i overskudd.

Så svaret på spørsmålet om hvorfor gooseflesh er dannet på beina blir en kontinuerlig fortykning av epidermis. Fra de første få millimeter, når laget gradvis 5 cm i tykkelse.

Hyperkeratose i dermatologi er ikke tildelt en egen sykdom. Det er en patologi som følger med andre hudlidelser og kan utvikle seg i helt friske mennesker uten manifestasjon av bestemte tegn.

Eksperter sier at de fleste gåsehud forekommer på grunn av følgende sykdommer:

 • diabetes mellitus;
 • forstyrrelser i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • Keratoderma;
 • Lishi på kroppen;
 • erythroderma;
 • kronisk forgiftning;
 • genetisk begynnelse av patologisk keratinproduksjon.

Problemet med gåsebud kan oppstå på grunn av langvarig friksjon av huden på klær og økt press på det. I sjeldne tilfeller modnes den på bakgrunn av hyppig stress og angst.

Utseendet til gåsebud på barnets ben er mulig på grunn av mangel på vitamin A og C. Men en hudlege vil kunne bestemme den nøyaktige årsaken til problemet etter å ha mottatt svar fra tester tatt fra en baby.

Hvordan lider en hud av hyperkeratose?

De spesifikke symptomene på sykdommen er ikke så mye. I tillegg til å krype på kroppen, merker en person slike avvik som:

 1. tørr hud;
 2. peeling;
 3. i hårsekkene, røde tuberkler eller pimples hopper opp.

Skader eller klemming av elementene fører til dannelsen av en rød rand, noe som forklares av utslett av utslett.

Bildet viser gåsebudene på bena. Sammenligner det med dekslene dine, vil du forstå om du har hyperkeratose.

Dessverre har ikke medisiner mot denne plassen blitt oppfunnet. Men de fleste klarer å klare seg med det ved å korrigere metabolismen og gjennomføre prosedyrer ved hjelp av tradisjonelle oppskrifter.

For å forbedre tilstanden til huden, foreskriver legene medisiner med vitamin A og askorbinsyre. For ekstern behandling vises glukokortikosteroider, salicylsyre salve, Belosalik lotion, Akriderm SK salve.

Folk måter å løse problemet med hyperkeratose

Hvordan fjerne goose støt på føttene hjemme? Er det mulig å oppnå effekten av prosedyrene?

For å starte, bør reseptbeløpet diskuteres med legen. Hvis det ikke er kontraindikasjoner for bruken av fremtidig behandling, kan du begynne å forberede den. Effektivitet oppnås gjennom overholdelse av teknologi og gjennomføring av hele kurset.

Blå leireinnpakninger vil bidra til å kvitte seg med huddefekten. Effektiviteten av prosedyrene er uttrykt ved å utjevne integritets topografi, deres fuktighet og metning med mikroelementer. Midler til innpakning fremstilles fra følgende komponenter:

 • leire - 5 ss. l.;
 • vann eller melk;
 • essensiell olje avledet fra oransje - 5 dråper.

Leiret fortynnes med væske for å danne en kremaktig masse og kombineres med essensiell olje. Omhyggelig omrørt sammensetning er påført problemområder, innpakket med klamfilm og oppvarmet med et håndkle. Etter 40 minutter skylles av med varmt vann. Prosedyren anbefales å lage 2 s. per uke og gjennom hele måneden.

En god måte å behandle problemvev på, er peeling. Behandling av huden med preparater som inneholder frukt eller melkesyre, vil gjøre det glatt. For eksempel fjerner saltskallet huden fra overflødig hornete skalaer og gir fløyelsaktig. Verktøyet er utarbeidet ved å kombinere 50 eller 100 g havsalt (volumet avhenger av kilden) med massasjeolje tatt i en mengde 1 ss. l.

Før du bruker produktet, blir huden dampet med kompresjon, og deretter tas blandingen med en massasjehanske og i en sirkelbevegelse gni den på huden til den blir rosa. Manipuleringen er fullført ved å vaske føttene.

Video: Hvordan håndtere hyperkeratose.

Hvordan bli kvitt gåsehud på bena? Eksperter anbefaler å gni problemområder med en vaskeklut to ganger om dagen, og krydre dem med vitamin A-krem. Fremgangsmåten forandrer huden.

Gooseflesh på bena: årsaker

Innholdet i artikkelen

 • Gooseflesh på bena: årsaker
 • Hvordan slår du på?
 • Hvorfor goosebumps vises

Årsaker til gåsebud

Gåshud fikk navnet på grunn av dens likhet med en ganseskinn. Denne prosessen kalles også goosebumps.

Utseendet på gåsebud er en refleks som kalles polymorf. Denne prosessen styrer ryggmargen og oppstår på grunn av kulde eller under påvirkning av sterke følelser, som for eksempel frykt, opphisselse, følelse av tilfredshet.

Utseendet på gåsebud på beina kan også være mangel på vitamin A, C, E, metabolske forstyrrelser, dårlig kosthold, overdreven tørr hud, dårlig hygiene eller arvelighet.

På grunn av overdreven tørrhet i huden, tetter de øvre skalaene huden porene. Dette kan føre til utvikling av follikulær hyperkeratose.
Hvis gåsebudene er forårsaket av dårlig personlig hygiene, bør ulike prosedyrer utføres regelmessig, slik som peeling, ved hjelp av spesielle eksfolierende kosmetikk.

En av de vanligste årsakene til gåsebud er arvelighet. I dette tilfellet er det nesten umulig å bli kvitt denne huden minus. Ved hjelp av spesielle prosedyrer kan du bare redusere hudfeil.

Hvordan bli kvitt gåsehud?

En god måte er peeling med enzymer eller fruktsyre. Under denne prosedyren blir keratiniserte hudceller avskallet, noe som gjør plass til en ny. Effekten av denne prosedyren vises ikke umiddelbart. For å oppnå resultatet må det holdes minst ti ganger. Salt peeling er perfekt for føttene. Dette er en ganske rask og radikal løsning på problemet, etter hvert som saltet trenger inn i huden, polerer det. Men denne metoden anbefales ikke for personer med følsom hud på føttene, da det kan oppstå irritasjon. For dem, ideelt peeling fra massen av en kokos eller oransje. Disse fruktene renser ikke bare huden forsiktig, men også fuktiggjør den.

Hvis peeling ikke hjalp, kan du bruke en tangpinne. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å kvitte seg med gåsebud, men også mette huden med mikronæringsstoffer, vitaminer og mineraler. Det er mange andre typer wraps. For eksempel, honning, sjokolade, tranebær og andre.

Hvis analyser har vist at problemer med stoffskiftet eller i kroppen mangler vitaminer, kan legen foreskrive spesielle legemidler. For å oppnå best mulig resultat kan behandlingen kombineres med andre prosedyrer.

Også i kampen mot gåsebud hjelper ulike typer massasje. For eksempel, anti-cellulitt eller vakuum. Du kan bruke honningmassasje, som vil bidra til å stramme huden, forbedre utseendet og styrke immunforsvaret.

Folk med gåsebunger må spise mat som er rike på essensielle vitaminer.

Hvordan bli kvitt gåsehud på føttene: 6 måter

Mange mennesker kommer over gåsebud, men ikke alle av dem kjenner grunnene til at det ser ut og hvordan å bli kvitt denne funksjonen. Bena blir kjevehud når de er kalde, men i vårt tilfelle er situasjonen annerledes. Den epidermis tar ikke en normal tilstand etter oppvarming, derfor krever det andre kontrolltiltak. I vitenskapen er gåsebunter ansett som en dermatologisk sykdom kalt follikulær hyperkeratose.

Årsaker til gooseflesh på beina

 • langsom sirkulasjon i lemmer;
 • graviditet, postpartum, amming;
 • arvelig faktor;
 • mangel på vitaminer A, B, C, E og retinol;
 • dermatologiske sykdommer (dermatitt, ichthyosis, versicolor, etc.);
 • sykdommer i indre organer;
 • Krenkelse av proteininnholdet i kroppen (mangel eller tvert imot en overabundance);
 • feil fordøyelse.

Hvordan rengjøre gåsebøtten ved hjelp av farmasøytiske midler

Først fyll kroppen med manglende vitaminer. Kjøpe et kompleks med høyt innhold av elementer i gruppe A, C, E. Retinoider vil også bli påkrevet, som må tas internt og brukes eksternt.

Obligatorisk kjøpe en gel, salve eller krem ​​inneholdende hormonale kortikosteroider, for eksempel "SK Akriderm." Ikke bli overflødige kroppsrør basert på aspirin (acetylsalisylsyre). Hvis du er sikker på at gåsens støt dukker opp som følge av forstyrrelsen av de indre organene, utfør selve terapien eller konsulter en terapeut.

Hvordan fjerne goosebump ved folkemetoder

Analog av farmasøytiske preparater anses å være tradisjonell medisin, som ikke er dårligere enn dyre medisiner.

peeling
Foruten det faktum at prosedyren bekjemper med gåsebud, fjerner slitende partikler døde hudceller i epidermisene. Til slutt blir huden myk, fløyelsaktig.

For riktig forberedelse av blandingen, ta 75-80 gram. knust havsalt uten dufter og tilsetningsstoffer, bland bulkblandingen med 45 gr. naturlige oljer (mandler, havtorn, solsikke, etc.).

Ta en dusj for å dampe ut huden din så mye som mulig. Sett på en massasje mitten, skop en håndfull av produktet med det, masser problemområdene. Manipuler i 3-5 minutter til dermis får en karakteristisk rødaktig tone.

Etter alle manipulasjoner må du vaske komposisjonen med kontrasterende vann (først varm, så kaldt). Smør huden med en helbredende salve designet spesielt for slike formål.

Balansert diett
Riktig ernæring er grunnlaget for helse. Takket være en riktig formulert diett elimineres risikoen for vitaminmangel, aktiviteten til mage-tarmkanalen blir ikke forstyrret, og sykdommer i de indre organene utvikler seg ikke.

Fokuser på matvarer rik på vitaminer A, B, C, D, E. Ikke glem retinol, det finnes i gresskar, plommer, tomater, gulrøtter. Spis spinat, paprika, friske eller hermetiske erter, bønner. Bytt hvetebrød med svart, kast chips, kjeks, hurtigmat og andre "skadelige" produkter med høyt konserveringsmiddel.

Spis bare magert kjøtt (biff, kylling, kalkun, kanin), i sjeldne tilfeller er det lov å spise svinekjøttmasse. Inkluder sjømat i menyen, spis bakt poteter, frokostblandinger og belgfrukter, sesongmessige bær og frukt, friske / frosne grønnsaker.

bad
Det antas at gåsebud fjernes ved varmeeksponering. Ring et varmt bad som ikke vil bake epidermisene. Hell inn i det 75-100 gr. nåle ekstrakt og 45 gr. maisstivelse, bland for å oppløse krystallene. Ligge ned for å hvile i 20-25 minutter, mens du ser på vannstanden, bør den ikke stå opp over brystet. På slutten av den angitte perioden, gjør en massasje, smør dermis med en fuktighetsgivende krem.

massasje
Massasje er mye brukt til å kjempe mot gåsebud, så lenge det er vakuum eller anti-cellulitt. Kom inn i et apotek spesielle silikon krukker, som vil være prosedyren. Ta et varmt bad med essensielle oljer for å grundig dampe huden.

Smør kroppen med en dusjgel, kjør en boks opp og ned i området som er så kjølig som mulig. Ikke press verktøyet i hendene for mye, ellers vil blåmerker og blåmerker forekomme.

Utfør prosedyren til den første rødmen av huden, så snart som dette, skyll kroppen med varmt vann. Dekk huden med en myk lotion eller en spesiell salve med høyt innhold av acetylsalisylsyre.

Ta den nødvendige mengden honning, som er nok til å håndtere alle problemområdene. Fortynn produktet med vann i et forhold på 5: 1, hell deretter en pose gelatin, bland. Vent omtrent en kvart time til krystallene er fullt oppsvulmet.

Etter tiden smør huden, topp med matfilm, hvil deg i en halv time. Fullfør prosedyren med et varmt bad eller en dusj, dekk problemområdene med en nærende krem.

Det er lett å kvitte seg med gåsebud på beina, hvis du gjør alt riktig. Få effektive apoteker eller bruk hjemmelagde oppskrifter. Tenk på teknologien for å lage honning innpakning, salt peeling, furu bad. Balanse kostholdet, ta en massasje.

Hvordan ikke bli en fantastisk fugl? Goose hud: fastslå årsakene til feilen og bli kvitt problemet for alltid

Hver kvinne vil ha en vakker tonet kropp, rent, friskt ansikt og glatt, delikat hud. En drøm er en drøm, og virkeligheten bestemmer noen ganger sine egne regler: hver av representantene til det rettferdige kjønet virker ikke, og det vil være et par irriterende problemer som kan forgifte hennes eksistens. Vi vil berøre et av disse problemene, noe som forhindrer en kvinne i å føle seg vakker - dette er gåsebud. Unattractive områder på kroppen, dekket med små fremspringende tuberkulker grovt til berøring.

Bilder fra nettstedet: mymedicalportal.net

Sett overfor et slikt problem? Og kanskje har hun fortsatt deg fremdeles, og du skjuler den forsiktig fra andre, redd for å vise feilene dine? La oss se på årsakene til gåsebudene sammen og se etter måter å løse problemet på.

Goose bumps: årsaker og egenskaper av problemet

Mange av oss hadde sannsynligvis å håndtere slike opplevelser, da det virket som om tannhud løp gjennom kroppen. For eksempel, når en plutselig tremor, fra frykt som har falt, eller når vi hører en ubehagelig gnash, penetrerer til beinet. Bare på dette tidspunktet, under huden, går en nerveutløp gjennom og forårsaker at hårene stiger. Det er enda et uttrykk som dette - "håret sto på slutten". Det er i øyeblikket at hårsekkene stiger, danner en humpete lettelse på overflaten, som er lik i sin design for gåsebud (foto).

Bilder fra nettstedet: grif.kiev.ua

Men dette er all fysiologi. Og den kuperte lettelsen forlater umiddelbart så snart stimulansen forsvinner. Og det skjer også at stimulansen er fraværende, og huden ligner likevel en fugles hud. Dette fenomenet kalles follikulær hyperkeratose (foto). Gåshuden i dette tilfellet er lokalisert på hvilken som helst del av huden og passerer ikke lenge.

Bilder fra nettstedet: womanjour.ru

Utseendet på gåsebud hos mennesker skyldes flere grunner:

 • Arvelighet. Hvis en av slektningene led av denne feilen, kan i 50% av tilfellene gåsehud forekomme på kroppen din. Dette er ikke en sykdom, men bare et individuelt trekk ved keratinisering av huden. Beriberi. Årsaken til gåsebud i dette tilfellet er mangelen eller dårlig fordøyelighet av vitaminene A, E og C.
 • Forsømmelse av hygieneregler. Systematisk hoppebadprosedyrer, spesielt i den varme og tørre perioden, kan forårsake gåsebud på bena. Dette er de mest beryktede finnene som dannes i sone av grensesnittet. Har de samme gåsebudene på hendene? Årsakene er de samme.
 • Systematisk skade på huden. Har du en dårlig vane med å sitte, legger foten under deg selv? Eller står du ikke opp fra stolen i flere timer? Eller kanskje støtter du stadig på albuene dine, og haken din støttes av en håndflate, for mykhet, skjult i en ulled genser? Ikke vær overrasket hvis du i disse områdene (føtter, albuer, bakder, hake) har en mørk, grov, pimply hud.
 • Feil på det endokrine systemet. Mangelen på skjoldbruskkjertelhormoner kan også føre til dannelse av gåsebud, men behandlingen av den viktigste sykdommen vil lindre den kosmetiske feilen.
 • Endre prosessen med peeling av døde hudceller. Hvordan danner ganseskinn i dette tilfellet? Med alder, når huden ikke er så intensivt avskallet, eller i overgangsperioden, når sekretorisk aktivitet av talgkjertlene økes, holder de døde keratinskalaene seg til hverandre og som et resultat bretter den humpete hudavlastningen.

Det er områder som er mest utsatt for forekomsten av hyperkeratose, det er:

Årsaker til gåsebud på bena, armer, skinker, i tillegg til de ovennevnte faktorene, er knyttet til at de alltid er åpne for ytre påvirkninger og er utsatt for størst friksjon (fra klær, eller når det gjelder skinker fra lang sikt). Hvis defekten ble dannet på ansiktet, så er det som regel en følge av obvetrivaniya eller feilaktig omsorg.

"Diagnose" - gåsebud. Hvordan bli kvitt problemet?

Hvis du har gåsehud på hendene, føttene eller en annen del av kroppen din, av en eller annen grunn, ikke panikk. Problemet er ganske flyttbart. Det tar litt tid og krefter.

Bilder fra nettstedet: skindiagnos.com

La oss begynne med det faktum at det ville være fint å konsultere en hudlege. Han vil være i stand til å bestemme hva som er knyttet til sykdommen din - kroppssvikt eller denne banale kosmetiske feilen. I det første tilfellet vil en medisinsk behandling bli foreskrevet som et kurs for å ta multivitaminer (hvis problemet er forbundet med vitaminmangel) eller hormonbehandling (hvis det viser seg at årsaken er et brudd på det endokrine apparatet).

Noen ganger skjer det at utførelsen av et insolasjonsforløp er tilstrekkelig til å forsvinne et problem. Å være under naturlig eller kunstig UF-stråling har en gunstig effekt på huden.

Hvis problemet er rent kosmetisk, vil utførelsen av salongprosedyrer hjelpe deg. Skjønnhetssalonger tilbyr en rekke løsninger på hvordan du fjerner gåsebud, avhengig av plasseringen av lokaliseringen.

Hvordan bli kvitt gåshud på hendene

Hvis "sykdommen" er lokalisert på hendene, utføres slike prosedyrer som mykningsparafinbad som hjelper både å fjerne gåsebud på hendene og styrke neglene.

Bilder fra nettstedet: missbagira.ru

En annen effektiv løsning for hendene - maskehansker med mykende oljer.

Bilder fra nettstedet: www.mkotovskaya.ru

Exfoliating prosedyrer med frukt syrer har vist seg godt.

I alle fall bør en fuktighetskrem brukes i sluttfasen.

Hvordan bli kvitt gåshud på bena

Huden på bena er vanligvis roligere enn på hendene, og derfor begynner alle prosedyrer med peeling.

Bilder fra nettstedet: www.nairaland.com

I tillegg, i salonger for å fjerne gåsebud på bena, som i tilfelle med hender, vil mykningsbad bli tilbudt.

Bilder fra nettstedet: missbagira.ru

Også veldig effektiv varm wraps eller wraps med tang, som til alt annet, og til og med bidra til å bli kvitt cellulitt.

Bilder fra nettstedet: www.algotherm.ru

Det er godt etablert som en metode for å kvitte seg med gåseskinn på beinens maskinvakuummassasje. Den eneste kontraindikasjonen er åreknuter.

Bilder fra nettstedet: irecommend.ru

Hvordan bli kvitt gåsehud i ansiktet

Hvis det oppstod en irriterende feil på ansiktet, så er det i dette tilfellet laserprosedyrer, hudpolering og peeling brukt. Som regel, etter disse svært effektive metoder, forsvinner gåsebumper i de første øktene.

Bilder fra nettstedet: daroo.by

Som du kan se, er problemet løst og raskt løst. Men hvis utseendet på gåsebud ikke er forbundet med medisinske problemer, er det ikke nødvendig å ty til dyre tjenester av skjønnhetssalonger. Det er ganske effektive hjemmemekanismer som i deres ytelse ikke er dårligere enn profesjonelle prosedyrer. Om dem vil bli diskutert nedenfor.

Hvordan bli kvitt gås hud hjemme

Hjemme er slike prosedyrer veldig effektive:

 • Skrubbe, peeling.
 • Pakk.
 • Varme komprimerer.
 • Baths.
 • Masker.
 • Massasje.

Bilder fra nettstedet: zhitiebitie.ru

Lov om problemet er bedre i et kompleks. Handlingsordningen vil følge:

 • Den forberedende fasen - rensing og damping.
 • Mekanisk behandling av problemområdet - peeling eller skrubbing.
 • Bruke en terapeutisk sammensetning - innpakning, komprimerer, masker.
 • Forankring av resultatet - fuktighetsgivende og nærende hud.

Alle behandlinger begynner med å dampe på huden. Passer perfekt til bad. Hvis det ikke er mulig å besøke det, vil et varmt bad gjøre.

Bilder fra nettstedet: skin-health.ru

Dette følges av maskinbearbeiding av defekten. Den mest effektive hjemmeprosedyren i dette tilfellet er en skrubbe. Og det passer, både kjøpt i en butikk, og laget selvstendig, sistnevnte er enda mer effektive, det viktigste er å kunne forberede dem riktig. Vurder den mest effektive av dem.

For dette trenger du det fineste saltet. Mange oppskrifter sier at du må ta nøyaktig havsalt. Dette er urimelig. I det kosmetiske havsaltet er det allerede ingen nyttige stoffer, de er alle kunstig tilsatt, og selve saltet har heller grove og skarpe kanter som traumatiserer huden. Det er bedre å bruke vanlig matlaging. I saltet, for å forbedre effekten som du kan legge til forskjellige essensielle oljer.

Bilder fra nettstedet: krasotalife.ru

Virkningsmekanismen er som følger: Salt skiller huden og, takket være den irriterende effekten, øker blodstrømmen til huden og gir følgelig ekstra næring.

Fjerner også død keratin fra huden og toner huden. Det viktigste er å ta ferskt, men ikke sovende kaffe, der det ikke lenger er noen nyttige stoffer. Sliping - den minste.

Bilder fra nettstedet: omaske.ru

Bruk en hjemmelaget hjemmelaget skrubbe, unngå store, skarpe partikler som steinsalt, fruktben og malt kaffe. De kan traumatisere huden, noe som kan føre til infeksjon.

Etter skrubbe kan massasje gjøres med vakuumbeholder eller ved hjelp av honning ved hjelp av en patting teknikk (men bare hvis det ikke er noen problemer med fartøyene).

Bilder fra nettstedet: kapushka.ru

For å fullføre effekten, vil det hjelpe innpakning. For å gjøre dette påføres en mykningsforbindelse på den tidligere dampede og skalerte huden (for eksempel en avkok av havremel eller risstivelse) og hele saken er pakket inn i en matfilm.

Bilder fra nettstedet: omaske.ru

Da må du fukte huden med noe kosmetisk kroppsrør.

Disse prosedyrene vil bidra til å bli kvitt gåsehud på beina, som faktisk på baken og andre deler av kroppen.

Hvordan bli kvitt gåsehud på hender og ansikt? Omtrent det samme, men du må handle mer sparsomt. Varme bad med kamille er perfekt for å dampe huden på hender og dampbad for ansiktet.

Bilder fra nettstedet: tvoyaizuminka.ru

Så som en skarbe for slike delikate soner, er det bedre å bruke brus eller behandle områdene med gåsebud med fruktsyrer (sitrusjuice er egnet for dette, og du kan forbedre effekten ved å blande begge disse ingrediensene) eller kandisert honning. Sistnevnte kan gjøres lett pat massasje problemområder.

Bilder fra nettstedet: skrabim.ru

I stedet for innpakning brukes masker basert på eggeplanter, honning, olivenolje og rømme. Du kan erstatte masken med varme vevskompresser gjennomvåt i avkok av kamille eller salvie.

Bilder fra nettstedet: omaske.ru

På siste stadium brukes en nærende eller fuktighetsgivende krem.

Det er ikke nødvendig å bruke hele listen over prosedyrer. Du kan ta våpen på en av måtene, men i komplekset vil du oppnå resultatet raskere. Det viktigste er ikke å starte problemet og huske - det kan bare elimineres av lyst og utholdenhet.

Gåshud. Årsaker og behandlingsmetoder

I artikkelen vil du lære at gåsebud ikke bare er mangel på utseende, men en hudsykdom som krever behandling. Vi vil forstå hva som provoserer sykdommen og kan tjene som årsak. Bestem hvilke behandlingsmetoder som er mest effektive. Du vil forstå hvordan du løser problemet selv.

Definisjon av sykdommen

Gåshud er et allsidig begrep for gåspimples på overflaten av huden. I nome oppstår slike knusebumper fra kulden, med følelsesmessig reaksjon, berøring. Men hvis kuldegysninger er konstant tilstede - dette er en dermatologisk sykdom, som kalles follikulær hyperkeratose.

Det oppstår når huden er svært regenerert, det vil si at vev raskt oppdateres, døde partikler har ikke tid til å skrelle og danne en tett stratum corneum. Hårene på huden kan ikke bryte gjennom pluggene som tette hårsekkene, derfor forblir de under huden og danner små tuberkler. Slike vekst kan til og med bli betent. Hudfettdeponeringer kan også ikke bryte ut, fordi de samler seg under det kornede laget.

Vanlige berørte områder

Oftest er gåsebud funnet i følgende områder av kroppen:

 • hender, mulig utslett over hele overflaten av hender, bare på hendene eller små områder - opp til albuen eller over albuen;
 • bena er også utsatt for sykdom;
 • lår eller skinker, uten betent follikler, gåsebud kan forveksles med banal cellulitt;
 • Det er mindre vanlig i ansiktet, det er viktig å ikke forveksle det med akne.

Det er viktig! Gåshud er en kosmetisk defekt som ikke påvirker kroppen. Sykdommen er ikke smittsom, den overføres bare genetisk.

symptomer

Det første symptomet på gåsebud er tørrhet. Manifestasjonen er oftere symmetrisk - hvis lesjonene er på den ene siden i en viss sone, vil den andre hånden bli slått på samme måte.

Hårfargene blir ofte betent, og i tillegg til "puppene" opptrer akne også. Sykdommen er kosmetisk i naturen og påvirker ikke det generelle trivselet.

Akne kan forekomme ikke bare på armer, ben eller ansikt, det kan også forekomme på baksiden. Hvordan bli kvitt dem, les her.

Men over tid, uten skikkelig behandling, kan lesjonene vokse, huden blir roligere og tettere, og faste, betente nodler med knust hår eller såkalt "spike" vises. En liten kløe er mulig.

årsaker til

De nøyaktige årsakene til utseendet på gåsebud har ennå ikke blitt identifisert. Denne kroniske sykdommen kan forsvinne etter behandling, så dukker opp igjen. Blant de mulige forutsetningene for utseendet, vurderes faktorene nedenfor.

arvelighet

Predisponering for overdreven hudregenerering kan overføres genetisk fra generasjon til generasjon. Dette er en trivial feil som ikke kan helbredes i det hele tatt.

allergi

Goosebud kan virke som en reaksjon på visse kosmetikk. Spesielt i fare for tørking av preparater - geler og skum.

beriberi

Vitaminmangler, spesielt A og E, påvirker helsen på hudens overflate negativt, siden disse vitaminene er ansvarlige for rettidig regenerering. Med mangel på disse vitaminene oppstår tørrhet og flak, noe som kan føre til hyperkeratose.

C-vitaminmangel er spesielt skadelig, da askorbinsyre påvirker produksjonen av naturlig kollagen, et stoff hvor huden beholder sin elastisitet og fasthet.

Mangel på vitamin D har en effekt på hele kroppen - det endokrine systemet, immunitet, nyrefunksjon. Derfor uttrykkes en akutt mangel på huden som en feil i kroppen som en helhet.

Endokrine sykdommer

Disse er patologier av skjoldbruskkjertelen, hypofysen, bukspyttkjertelen - hypertyreose, diabetes mellitus, hyperprolactinemia og andre. Det endokrine systemet er ansvarlig for ungdom og helse i kroppen som helhet. Forstyrrelser i produksjonen av hormoner fører til forstyrrelse av organene, noe som påvirker helsen til huden.

Hormonale legemidler

Langvarig bruk av hormoner provoserer også gåsebud. Disse kan være hormonene kortikosteroider - "Dexamethason", "Prednison", foreskrevet for behandling av de viktigste sykdommene - anemi, autoimmune reaksjoner, astma, iskias. Også hormonelle prevensjonsmidler som regelmessig brukes av kvinner - "Logest", "Three-Regol", "Regulon" har en effekt.

Hormonale salver behandler ikke bare sykdommer, men kan også forårsake alvorlig skade på kroppen. Før bruk er det bedre å konsultere en lege.

Funksjonssykdommer

Hud er en refleksjon av menneskers helse. Når funksjonelle plager i kroppen, som gastrit, pyelonefrit, nyresvikt, cholecystitis, tørr hud vises, noe som kan føre til dannelse av gåsebud.

Dårlige vaner

Den skadelige effekten på huden på røyking og alkohol er kjent - disse stoffene fremkaller tørrhet og vanning av huden, noe som kan føre til sykdom. Ukontrollerte stive dietter for vekttap kan også ha en slik effekt, med mangel på diett av essensielle aminosyrer og fettstoffer. Å provosere en forverring av keratose kan regelmessig stress.

diagnostikk

Dermatologen diagnostiserer gåsebud eller follikulær hyperkeratose. Oftere er diagnosen gjort etter visuell inspeksjon av pasienten. Det er viktig å ikke forveksle denne sykdommen med akne (på ansiktet), cellulitt (på lår og rumpe). Hvis diagnosen er vanskelig, utføres en histologisk undersøkelse. For å gjøre dette, skrape fra det berørte området av huden - ta partikler for detaljert forskning. I tilfelle sykdom vil laboratorietekniker se de keratiniserte cellene i dermis.

Ofte er gåsebud en konsekvens av den underliggende funksjonelle sykdommen, så en endokrinolog, en gastroenterolog og en generell og biokjemisk blodprøve kan tas på hovedindikatorene.

Dermatologist kandidat for medisinsk vitenskap Menshikova G. V vil fortelle deg om follikulær hyperkeratose hos barn:

behandling

Til tross for at gåshuden bare er en kosmetisk defekt, er behandling nødvendig for å unngå psykisk ubehag og komplekser. Det er nødvendig å forstå nøyaktig hva som vil hjelpe til med behandling, og hva som kan og gjør skade.

Dårlige råd

  • Peelings og scrubs. Det antas at hvis huden er dekket med et kåt lag, er det nødvendig å eksfoliere. Ulike midler brukes fra mekaniske skreller, hvor skalene fjernes ved hjelp av friksjon av små partikler, til kjemiske peeling, hvor den keratinøse delen av huden oppløses litt syreoppløsninger.
   Etter slike prosedyrer, er effekten øyeblikkelig merkbar, huden blir jevnere og mykere. Det er imidlertid en fangst. Når du fjerner stratum corneum, øker hudregenerasjonen, vokser alle tørre døde celler med en ny kraft, og etter noen dager kan du se at det bare har blitt verre. Videre er enhver friksjon og irritasjon av huden med klær, en vaskeklut for personlig hygiene og så videre kontraindisert.
 • Bad og badstue. Dette, selvfølgelig, velværebehandlinger som fjerner giftstoffer. Men ved høye temperaturer blir huden dehydrert. Igjen er den øyeblikkelige effekten åpenbar - dampet hud ser fuktig og mykgjort, men senere kan motsatt effekt bli lagt merke til.
 • Soling og solarium. Det antas at med gåsebud er slike tiltak ekstremt nyttige - kroppen er mettet med D-vitamin. Men tørrhet kommer igjen. Risikoen for solbrenthet er farlig, det forårsaker en forverring av sykdommen. Solkrem skal brukes på de berørte områdene og unngå direkte sollys.

Det er viktig! Når gåsebud ikke kan bruke skrubber, irritere huden, bruk klær laget av grovt vev som kan gni det.

Rasjonal terapi

 • Vitaminbehandling. Først av alt blir de tildelt enten komplekse vitaminer - "Alfabet", "Vitrum", "Supradin", eller behandling med vitamin A og E i injeksjoner. Også påført påføring av oljeløsninger av disse vitaminene på den berørte huden.
 • Fuktighetsgivende og ernæring. Et godt alternativ til de aggressive effektene av peeling og scrubs. Disse kan være noen nærende og fuktighetsgivende kosmetiske kremer - "Nivea", "Johnson's".
 • Hormonalve. Ofte brukes lokale preparater basert på glukokortikosteroider - hormoner som raskt lindrer betennelse, myker huden. Sammensetningen av salven inneholder antibiotika som kjemper mot den sekundære bakterielle floraen. Men de må brukes med nøyaktige kurs, det er kontraindikasjoner og en negativ effekt på kroppen i tilfelle misbruk - Langvarig bruk av hormoner kan forstyrre arbeidet i binyrene, som produserer disse hormonene på en naturlig måte. Disse stoffene inkluderer: "Akriderm SK" - en krem ​​basert på hormonet betametason og salicylsyre desinfeksjonsmiddel; "Kremgen" er en krem ​​basert på hormon fluokinonid og antibiotika gentamicin.

Det er viktig! Salver basert på kortikosteroider kan kun foreskrives av en hudlege.

 • Retinoider. Disse er derivater av vitamin A. De bruker slike legemidler som "Etretinat", "Isotretinoin", "Atsitretin" (kontraindisert for gravide og kvinner i fertil alder).
 • Nylig effektiviteten av salver for psoriasis med gåsebud. Dette er en salve med det aktive stoffet Calcipotriol basert på vitamin D3 - "Dayvoneks", "Psorkutan". Også salve med 5-fluorouracil "Efudix".

Aggressiv terapi

Når sykdommen forsømmes, brukes moderne kosmetologiske prosedyrer for å rense huden:

 • Dermabrasion. Dette er en kosmetisk peeling. I motsetning til mekanisk peeling, utført hjemme og bare skadet overflaten av huden, fjerner dermabrasjon et imponerende lag. Regenereringsprosesser påbegynnes, i noen tilfeller med gåsebud, normalisering av regenerative funksjoner og fullstendig kur oppstår. Dyp dermabrasjon innebærer fjerning av hele det øvre laget av huden, som er traumatisk, men effektivt.
 • Laser polering. En prosedyre som ligner på dermabrasjonen, fjerner det øverste laget av epidermis, bare ved hjelp av spesielle lasere. De "fordamper" hudcellene.

Folkemidlene

yoghurt

ingredienser:

Hvordan bruke: Påfør yoghurt på den berørte huden, la den tørke i 10 til 15 minutter. Vask av med nøytral såpe.

Resultat: Mørkesyren som finnes i yoghurt, myker huden perfekt, renser den av døde partikler. Fett nærer huden. Resultatet vil bli merkbart etter 3 søknader.

Pine nål og stivelse bad

ingredienser:

 1. Barnextrakt 50 ml;
 2. Stivelse 0,5 kg.

Slik lagrer du: bland barnekstrakt og stivelse. Skriv et varmt bad, legg tilberedt blanding til vannet.

Slik bruker du: ta et bad 10 - 15 minutter daglig etter en dusj.

Resultat: Nålene desinfiserer og myker huden perfekt. Potetstivelse har lett peeling egenskaper. I en uke vil huden bli merkbart jevnere.

Honning og grapefruktolje

ingredienser:

 1. Honning 3 ss. l;
 2. Grapefruktolje 2-3 dråper.

Slik lagrer du: bland smør og honning.

Slik bruker du sammensetningen til de berørte områdene, gni huden grundig om noen minutter. Vask av rester med nøytral såpe, påfør et lag fuktighetskrem. Gjenta daglig.

Resultatet: honning nærer huden, og grapefruktolje er en kilde til vitamin C. Etter flere bruksområder vil huden bli jevn og myk.

Spørsmål svar

Jeg har en gåshud siden barndommen. Jeg smør med fettkrem, jeg drikker vitaminer, alt går. Etter en stund kommer tilbake igjen. Hva å gjøre for å gjenopprette helt?

Dessverre, i de fleste tilfeller er det helt umulig å bli kvitt gåsehud. Bruk de midler som passer deg, ta vitaminer og hold deg til riktig ernæring.

Jeg har gooseflesh på armene og bena mine. To ganger i uka gjør jeg en skrubbe av havsalt på badet. Men jo lenger blir den raskere tørre hårde huden igjen. Hvorfor skjer dette?

En grov mekanisk effekt på gåseskinn med skrubb gir alltid motsatt effekt. Når det syke laget er fjernet, blir regenerering akselerert og gåsebudene kommer igjen. Med hyppig irritasjon mulig infeksjon med bakteriell infeksjon.

Scrubs og bad med salt bør tas med forsiktighet og ikke ofte, fordi denne måten du kan tørke ut huden din.

Jeg ble anbefalt å gå til solarium eller sole seg i solen. Er det effektivt?

Sollys er kontraindisert for gåsebud, de tørker epidermis og bidrar til forbedret dannelse av døde celler.

Acrider salve hjelper en venn, hun har blitt utnevnt av en hudlege. Kan jeg bruke det selv?

"Akriderm" er et hormonelt middel basert på betametasonkortikosteroid. Salve kan faktisk være effektiv. Imidlertid bør legemidler basert på hormoner foreskrives av en lege, idet man tar hensyn til kontraindikasjoner og bestemmer det optimale behandlingsforløpet. Disse midlene forårsaker avhengighet av huden og påvirker kroppen, med langvarig bruk kan det være brudd på binyrene som produserer kortikosteroider.

Gooseflesh på bena - hvordan å fjerne?

Kanskje kan noen få gåsehud (små støt)? Hun har torturert meg siden barndommen! På hendene passerte huden med alderen og huden jevnet, men bena under knærne er alle i en liten kvise, noe som er veldig plagsomt. Tidligere reddet epilering, men over tid forsvant effekten fra epilatoren ikke bare, men forverret også situasjonen - huden ble tørr og grov.

Del kunnskap hvis du møter et lignende problem.

Jeg sliter også med dette problemet hele mitt liv, bare jeg lider mer med hendene mine (((Og for nylig har jeg merket at "gås" -huden er forsvunnet. Fra det jeg konkluderer med at dette problemet tilsynelatende krever intensiv hydrering. Nå bruker jeg den polynesiske blomstens dusjgel Yves Rocher, og huden på underarmene mine har blitt mye mindre grov. Jeg var også veldig nyttig i å glatte hudoverflaten med en krem ​​for å oppfriske huden fra kroppen fra Dr.Pierre Ricaud. Jeg bruker depilatory kremer Ipa Eveline, huden blir mykere og jevnere.

Jeg har det samme problemet på bena og armene mine. Appellert til forskjellige leger, men alt i en stemme sier at det ikke behandles. Dette er en slik "sykdom" (glemte det eksakte navnet), som er arvet. Faren min har det samme, så jeg gikk videre. Legen sa at dette problemet kan håndteres, men resultatet blir bare for kort tid, og selv da ikke helt. Solen hjelper, riktig ernæring og god pleie, men igjen, helt fra "gåsebudene" vil ikke bli kvitt. Så, jenter, satt opp =))

Jeg vet ikke noe om hårfjerning. Etter min mening er det ingen sammenheng i det hele tatt.

Kjæresten min har det samme problemet. Kremer, skrubber, peeling, epilering hjelper bare midlertidig og ikke 100%. Men på sjøen, forsvinner dette problemet bare. Fra hvilken hun konkluderte: solen, vannet og luften)))) Jeg kjøpte et luftfukterhus, to ganger i uken saltbad og et solarium. Huden har blitt, faktisk bedre))

Når det gjelder sykdommen tviler jeg veldig mye på det, selv om det genetisk overføres det på samme måte som tørr hud eller hårfarge. Min mor kjempet i sin ungdom med smeltet goosefett - en populær oppskrift. Jeg hadde av og til en slik hud, spesielt i "ungdommen" (opptil 20 år) om vinteren, men fettet hjalp, men det var veldig stinkende, i sommer gikk gåsehudseffekten av seg selv. Da visste jeg ikke hvordan jeg skal bekjempe det, som et resultat, nå har jeg funnet en måte - godt fuktighetsgivende og nærende kremer for tørr hud og saltskrubb hjelper veldig mye.

Jeg har 100% effekt neste dag etter denne prosedyren: saltskrubbe (kan blandes med kaffe, honning og olivenolje for å smake, men du kan bare gjøre med salt, salt blir gnidd i den vaskede huden), det viktigste er å vente 10-15 minutter I løpet av denne tiden produserer huden noe slags fettvæske, sier slagg. Derefter vaskes det av med gelen, du kan skylle med litt eddiksyre (1 spiseskje per liter (det har bakteriedrepende egenskaper, dessuten gjør huden enda jevnere). Deretter smelter alle steder med gåseskinn med fett vinterkrem, jeg har nylig brukt niveya i hvitt en krukke med et blått deksel Q10. Så sov og om morgenen kan du allerede nyte resultatet - myk og silkeaktig hud - bedre enn salt enn salt med en så merkbar effekt som jeg ikke vet ennå. Lykke til!

Jenter, tusen takk for informasjonen))

Faktisk er meninger om gåsebudene motstridende for alle: Legen som jeg også sa at den ble overført med generene (min far har en slik hud), men han sa at det skal ta opptil 30 år med hormonelle endringer, men så langt det skjedde. Solen og vannet virker virkelig bra for dette problemet, men dette er ikke et 100% resultat og er midlertidig, og jeg vil bli kvitt denne irriterende misforståelsen for alltid)

Hovedårsakene til gåsebud på hender, føtter, bunn og måter å kvitte seg med henne

Gåshud (på medisinsk språk, follikulær hyperkeratose) er en hvit støt som kan bli funnet på hendene, spesielt albuene og skuldrene, lårene, baken og til og med under de nederste øyelokkene. Du kan kvitte seg med sykdommen eller gjøre det mindre merkbart både hos kosmetologen og hjemme.

Hvorfor skjer det?

Gåshud på hendene, føttene og andre deler av kroppen fikk navnet på grunn av dens likhet med en ganseskinn. Noen ganger kalles det goosebumps. En slik effekt kan være midlertidig og fremstå som følge av kald, frykt, under påvirkning av andre sterke følelser forårsaket av for eksempel vakker musikk, seksuell opphisselse og følelsesfullhet. Imidlertid er den synlige fortykkingen av hårsekkene noen ganger permanent.

Denne feilen skyldes følgende faktorer:

 1. Følelser, kaldt. Før utseendet av gåsebud, oppstår en pilomotorisk refleks. Denne prosessen styres av ryggmargen. Det består i eksitering av vegetative perifere nerveender, som er ansvarlige for sammentrekning av muskulaturen av hårsekkene.
 2. Mangel på vitaminer A, C, E i kroppen.
 3. Hvis det er dannet på hendene, kan årsaken til dette være feil diett.
 4. Metabolske sykdommer.
 5. Overdreven tørr hud. I dette tilfellet tetter øvre skalaer hele tiden huden porene, noe som fører til utvikling av follikulær hyperkeratose.
 6. Dårlig personlig hygiene. Det øverste laget av huden inneholder keratin. Med vanlig hygiene, peeling, skiller bruken av ulike kosmetiske pleieprodukter keratin av. Hvis dette ikke skjer, blir hårsekkene tilstoppet og tannkjøttet ser ut.
 7. Arvelighet. Dette er den minst vanlige årsaken. Men hvis det er en genetisk predisposisjon, er det mye vanskeligere å kvitte seg med sykdommen. Ved hjelp av spesielle prosedyrer kan du bare redusere de synlige manglene.

Gåsebumper på armer og ben

Gåseskinn på bena og armer kan i stor grad ødelegge eierens liv. Mennesker som har en slik mangel, blir tvunget til å gjemme problemets kroppsdeler hele tiden for å unngå utsikten fra utenforstående. Utseendet på gåsebud på bena og i armene skyldes de samme årsakene som i andre deler av kroppen. Du kan bli kvitt problemet på flere måter, som skal brukes i komplekset.

 1. Peeling. Effekten av denne prosedyren vises ikke umiddelbart. Peeling bør gjentas flere ganger for å oppnå synlige positive endringer. For å oppnå en god effekt, må du ha minst 10 prosedyrer utført tre ganger i uken. For de som ikke vet hvordan å bli kvitt gåsehud på føttene, er saltskalling egnet. Gåsebukk på hendene krever en mykere måte. For børster, albuer og skuldre, kan du bruke peeling kokosmasse og oransje. De vil ikke bare bli kvitt hudssykdom, men også rense og fukte hendene.
 2. Wraps. Det er best å bruke taupakke. Dette virkemidlet vil ikke bare bli kvitt gåsebumper, men også mette huden med gunstige sporstoffer. I salongene eller hjemme kan du prøve andre typer wraps: tranebær, sjokolade, honning.
 3. Medisiner. Hvis tester har vist at stoffskiftet er unormalt eller kroppen din mangler noen vitaminer, kan du ta spesielle medisiner etter å ha konsultert legen din. Narkotikabehandling bør kombineres med andre prosedyrer.
 4. Daglig pleie. Du må velge midler som passer for deg: geler, lotioner, balsam, kremer, tonics. Vi må ikke glemme den nyttige kontrastdusjen, den kan tas om morgenen og om kvelden. Etter å ha fullført vannprosedyrer, er huden dekket med goosebumps smurt best med en fuktighetsgivende krem.

Gåseskinn på baken

De som lider av follikulær keratose på baken, opplever konstant ubehag. Kvinner må unngå å ha på seg en åpen badedrakt og korte shorts for å skjule et problemområde i kroppen. Ved behandling av tannkjøtt hjemme, bør grove skrubber basert på kaffe, salt og frøkorn unngås, da de kan forårsake irritasjon og rødhet i huden. I perioden med bruk av masker, wraps, bad, massasje skal baljene smøres med fuktighetsgivende eller nærende krem.

For å fullstendig slippe av gåsehull på presten eller for å minimere manifestasjoner, kan du kontakte en spesialist som vil holde vakuum og anti-cellulittmassasje. Effektivt avlaster tøff på bakken badstue eller bad. Ved høye temperaturer, hudporer utvides, blodforsyningen forbedrer, giftstoffer kommer ut, huden er glatt og mykgjort. For å oppnå best effekt og fiksering, bør badprosedyrer utføres regelmessig.

Du kan ty til naturlige løsninger, for eksempel vil havregryn bidra til å bli kvitt gåsebud på baken. Det kan legges til varmt vann mens du tar et bad. I dette tilfellet trenger du 8 glass frokostblandinger. Og du kan lage en utmerket massasje: Havregryn skal helles i en ullsokk, som deretter plasseres i kokende vann. Etter noen få minutter bør sokken fjernes, avkjøles litt og tørke av problemområdene med den.

Effektiv maske av muskatmos, en spiseskje som skal fylles med to kopper varmt vann. Flere ganger om dagen må den resulterende våpenet påføres baken, og etter 30 minutter skylles. Du kan oppløse sandeltrepulver i en liten mengde kamferolje. Den resulterende blanding skal være smurt gåshud to ganger om dagen. Masker for skinker må brukes i minst to uker.

Goosebumps på paven vil forsvinne raskere hvis kosmetiske prosedyrer kombineres med riktig diett. Kostholdet bør inkludere matvarer rik på vitaminer A, B, E, C: gulrøtter, blåbær, spinat, druer, gulrøtter, appelsiner. Du kan lage juice fra disse ingrediensene eller legge dem til vanlige retter. Daglig forbruk av meieriprodukter vil bidra til å bedre assimilere de nødvendige vitaminene.

Fighting tips

For å opprettholde effekten av jevn hud i lang tid, er det nødvendig å følge enkle regler:

 1. I alle kosmetikkene som du bruker daglig, legg til oljeløsninger av vitamin E og A. Kapsler kan kjøpes på apoteket. De trenger å stikke en nål og klemme innholdet i en del av krem, lotion eller maske.
 2. For å forbedre blodsirkulasjonen og åpne porene, damper du ofte ut huden. Hvis du ikke kan besøke badstuen, kan damping gjøres hjemme. På samme tid for problemområder kan du bruke harde vaskekluter, peeling, scrubs.
 3. Etter å ha dampet huden, bruk en enkel peeling av hjemmet. Påfør opp natron på en hard mitten, fortynn den med vann for å oppnå en slurry og gni den på stedet, dekket med gåsebud. Denne metoden er egnet for de som har gåsehud, er mer uttalt på beina. Ikke gni sodaflaten eller andre ømmeområder for ikke å skade huden.

Årsaker til gåsebud hos barn

Goose støt kan oppstå på armene, lårene, baken, underlivet på et barn, og til og med i ansiktet. Det manifesterer seg i form av utslett, fargen er ikke forskjellig fra huden. Sykdommen kan vises som nyfødt og tenåring. I enkelte barn er sykdommen sesongmessig, og øker i den kalde årstiden og forsvinner om sommeren.

Utseendet til denne feilen har de samme grunnene som i en voksen: en reaksjon på kulde, en arvelig predisposisjon og mangel på vitaminer. Imidlertid er det andre faktorer som påvirker forekomsten av sykdommen hos barn. Før behandling påbegynnes, må barnet bli vist til en spesialist for å fastslå den sanne årsaken til gåsebud. Sykdommen i barndommen kan forekomme i tilfelle av:

 • feil omsorg. Meget følsom barns hud er utsatt for ulike skader. Brudd på huden kan oppstå på grunn av overoppheting av kroppen eller overdreven avkjøling, et langt opphold i våt tilstand, med misbruk av kosmetikk;
 • lav luftfuktighet i rommet;
 • goosebumps, inkludert de på barnets føtter, kan oppstå på grunn av ulike hudsykdommer: Deverji sykdom, hårlag, atopisk dermatitt og andre.

Hvordan behandle barns sykdom?

Goosehud i et barn krever behandling avhengig av årsaken til forekomsten. Hvis rommet har tørr luft, bør foreldrene kjøpe en spesiell luftfukter. Når du bader en baby, er det bedre å bruke ikke kosmetikk, selv beregnet for barn, men avkok av urter: kamille, celandine, timian og arv. Det er nødvendig å overvåke temperaturen på vannet: for varmt kan forårsake gåsebumper. Etter vannprosedyrer bør barnets tørre hud smøres med babyolje eller krem ​​som kan fukte.

Under turen bør foreldrene bære babyen for været. I løpet av aktiv søndag bør børnshuden smøres med solkremkrem eller kremer. Når en baby er mangelfull i vitaminer, er det nødvendig å gi det et spesielt kompleks anbefalt av legen. Hvis årsaken til permanente goosebumps er en hudsykdom, bør barnet overvåkes av en hudlege til fullstendig kur.

Før du bruker noen midler, bør du konsultere en spesialist. Foreldre bør huske at uten vitnesbyrd fra en lege, kan du ikke selvstendig behandle barnet, samt tilby ham vitaminkomplekser.

Flere Artikler Om Typer Acne