I denne artikkelen kan du lese instruksjonene for bruk av stoffet Chloe. Presentert vurderinger av besøkende til nettstedet - forbrukere av dette legemidlet, samt meninger fra leger, eksperter på bruk av Chloe i deres praksis. En stor forespørsel om å legge til din tilbakemelding på stoffet mer aktivt: Medisinen hjalp eller hjalp ikke med å bli kvitt sykdommen, hvilke komplikasjoner og bivirkninger ble observert, kanskje ikke angitt av produsenten i notatet. Analoger av Chloe i nærvær av tilgjengelige strukturelle analoger. Bruk for prevensjon hos voksne kvinner. Indikasjoner, kontraindikasjoner og tilstedeværelse av graviditet og amming.

Chloe er en kombinasjon av lavdose monofasisk oral antikonceptionsmiddel med antiandrogen aktivitet. Virkemekanismen skyldes dets antiandrogene steroidpreparat - cyproteronacetat og oral østrogen-etinylestradiol.

Det har evnen til å konkurrere med naturlige androgenreseptorer (inkludert testosteron, dihydroepiandrosteron, androstenedion), som dannes i små mengder i kroppen av kvinner, hovedsakelig i binyrene, eggstokkene og huden. Ved å blokkere androgenreseptorer i målorganer, reduseres effekten av androgenisering hos kvinner (på grunn av forstyrrelsen av prosesser mediert av hormon-reseptorkomplekser i nivået med de viktigste intracellulære mekanismer). Dermed blir det mulig å behandle sykdommer forårsaket av økt dannelse av androgener eller spesifikk følsomhet overfor disse hormonene.

På bakgrunn av stoffinntaket, reduseres den forbedrede aktiviteten til talgkjertlene, noe som spiller en viktig rolle i forekomsten av akne og seborrhea. Etter 3-4 måneders behandling forsvinner eksisterende utslett vanligvis. Overdreven oljeaktig hår og hud forsvinner enda tidligere. Hårtap som ofte følger med seborrhea, blir også redusert.

Chloe terapi hos kvinner av reproduktiv alder reduserer de kliniske manifestasjonene av milde former for hirsutisme; Effekten av behandlingen bør imidlertid kun forventes etter flere måneders bruk.

Sammen med antiandrogene egenskaper har cyproteronacetat en gestagenaktivitet som etterligner egenskapene til corpus luteumhormonet. Inhiberer sekretjonen av hypofysegonadotropiske hormoner og hemmer eggløsning, noe som bidrar til prevensjonsvirkningen.

Styrker sentrale og perifere effekter av cyproteronacetat på eggløsning, opprettholder en høy viskositet av cervical mucus, noe som gjør det vanskelig for sæd å trenge gjennom livmoren og bidra til å sikre en pålitelig prevensjonseffekt.

Når du tar stoffet, blir syklusen mer vanlig, mindre hyppig smertefull menstruasjon, reduserer blødningsintensiteten, reduserer risikoen for jernmangelanemi.

farmakokinetikk

Etter å ha tatt stoffet inne i cyproteronacetat, absorberes det helt fra mage-tarmkanalen. Det er avledet hovedsakelig i form av metabolitter av nyrene og gjennom tarmene i forholdet 1: 2, en liten del - uendret gjennom tarmene. Med brystmelk utskilles opptil 0,2% av dosen av cyproteronacetat.

Etter å ha tatt stoffet, absorberes etinyløstradiol raskt og fullstendig fra mage-tarmkanalen. Etinyløstradiol utskilles i form av metabolitter: Ca. 40% av nyrene, 60% gjennom tarmene. Med morsmelk utskilles opptil 0,02% etinyløstradiol.

vitnesbyrd

 • prevensjon hos kvinner med androgeniseringsfenomener.

Androgenavhengige sykdommer hos kvinner:

 • akne (spesielt deres utprøvde former, ledsaget av seboré, inflammatoriske fenomener med dannelse av noder / papulær-pustulær akne, nodulær-cystisk akne /);
 • androgen alopecia;
 • milde former for hirsutisme.

Skjema for utgivelse

Tabletter, filmbelagt 35 mkg + 2 mg.

Instruksjoner for bruk og bruksmetoder

Legemidlet bør tas oralt 1 tablett per dag. Pillen tas uten å tygge og vaskes med en liten mengde væske. Det anbefales å ta stoffet samtidig, helst etter frokost eller middag.

Chloe startes på den første dagen av syklusen, ved å bruke en pille på den tilsvarende uken i kalenderpakken. Et daglig inntak av stoffet utføres ved å bruke tabletter fra en kalenderpakke i rekkefølge i retning av pilen som er trykt på folien, til alle tabletter er tatt. Etter at alle gul-oransje tabletter er tatt fra kalenderen, skal de resterende 7 tabletter tas de neste 7 dagene.

I løpet av de siste 7 dagene i behandlingssyklusen (28 dager), bør menstruell blødning forekomme (som følge av behandlingstiltak). Menstruasjon begynner vanligvis 2-3 dager etter den 21. dagen i legemiddelbehandlingssyklusen.

Neste pakke må startes neste dag etter at du har fullført tablettene fra den forrige pakken, uavhengig av blødningens fortsettelse / opphør.

Når du bytter fra kombinert orale prevensjonsmidler, skal du bruke Chloe neste dag etter at du har tatt den siste tabletten med de aktive ingrediensene i det forrige legemidlet, men ikke senere enn neste dag etter den vanlige 7-dagers pause i resepsjonen (for legemidler som inneholder 21 tabletter). Videre, som beskrevet ovenfor.

Hvis pasienten har tatt et daglig prevensjonsmiddel i 28 dager, bør Chloe gis etter at den siste inaktive pillen er tatt.

Ved bytte fra prevensjonsmidler som bare inneholder gestagenser, kan "Chili" startes uten avbrudd.

Når du bruker injeksjonsformer av prevensjonsmidler, bør Chloe brukes fra dagen da neste injeksjon skal gis.

Ved bytte fra implantat skal Chloe brukes så tidlig som dagen for fjerning.

I alle tilfeller må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene av bruk av stoffet.

Etter en abort i graviditetens første trimester kan en kvinne starte Chloe umiddelbart. I dette tilfellet er det ikke behov for ytterligere metoder for prevensjon.

Etter fødsel eller abort i 2. trimester av svangerskapet, bør bruk av stoffet startes på dagene 21-28. Hvis resepsjonen startet senere, må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene av bruk av stoffet.

Hvis en kvinne har hatt et seksuelt liv mellom fødsel eller abort og begynnelsen av bruk av stoffet, bør graviditet utelukkes først, eller du bør vente på den første menstruasjonen.

Den ubesvarte pillen skal tas så snart som mulig, neste pille på vanlig tid. Med en forsinkelse på 12 timer kan påliteligheten av prevensjon reduseres.

Hvis forsinkelsen med å ta pillene er> 12 timer (intervallet siden du tok den siste pillen> 36 timer) i løpet av 1. og 2. uke for å ta legemidlet, bør kvinnen ta den sist savnede pillen så snart som mulig: selv om det betyr å ta to tabletter på samme tid. Den påfølgende pillen skal tas på vanlig tid. I tillegg må du bruke en prevensjonsmetode for de neste 7 dagene.

Hvis forsinkelsen med å ta pillen er> 12 timer (intervallet siden du tok den siste pillen> 36 timer) i løpet av den tredje uken da du tok stoffet, bør kvinnen ta den sist savnede pillen så snart som mulig: selv om det betyr at du tar to tabletter samtidig. Den påfølgende pillen skal tas på vanlig tid. Ta pillen fra den nye pakken, bør begynne, på slutten av den nåværende pakken - uten pause. Sannsynligvis tilbakeslagsblødning vil ikke være til slutten av den andre pakken, men det kan være flekker eller gjennombrudd av livmorblodning på dagene som tar pillene.

Hvis en kvinne hadde oppkast innen 3 til 4 timer etter at legemidlet ble tatt, kan absorpsjonen av de aktive stoffene være ufullstendig. I dette tilfellet må du fokusere på anbefalingene når du hopper over pillen.

For å forsinke datoen for utbruddet av menstruasjon, bør en kvinne fortsette å ta piller fra en ny pakke av stoffet umiddelbart etter at alle pillene fra den forrige er tatt, uten avbrudd. Piller fra den nye emballasjen kan tas så lenge kvinnen ønsker (inntil emballasjen er over). Mens du tar stoffet fra den andre pakken, kan en kvinne ha spotting eller gjennombrudd av livmorblodning. Du bør begynne å ta pillene fra neste pakke når du er ferdig med å ta alle 28 piller.

For å utsette utbruddet av menstruasjon til en annen dag i uken, bør en kvinne forkorte neste pause i pillen i så mange dager som hun vil. Jo kortere intervallet er, desto større er risikoen for at hun ikke vil få tilbaketrekning blødning, og i fremtiden vil det bli flekker og gjennombrudd blødning mens du tar den andre pakken (akkurat som om hun ønsker å forsinke menstruasjonstiden).

Ved behandling av hyperandrogena tilstander bestemmes varigheten av bruk av legemidlet ved alvorlighetsgraden av sykdommen. Etter at symptomene forsvinner, anbefales det å ta stoffet i minst 3-4 måneder. I tilfelle tilbakefall et par uker eller måneder etter avsluttet kurs, kan du gjenta behandlingen med Chloe.

Bivirkninger

 • engorgement, ømhet, utvidelse og utslipp fra brystkjertlene;
 • vektøkning;
 • intermenstruell blødning;
 • endringer i vaginale sekresjoner;
 • libido endring;
 • hodepine, migrene;
 • nedgang i humør;
 • kvalme, oppkast, gastralgi;
 • dårlig toleranse for kontaktlinser;
 • øyelokk ødem;
 • synshemming;
 • konjunktivitt;
 • hørselstap
 • allergiske reaksjoner;
 • tromboflebitt, tromboembolisme;
 • generalisert kløe;
 • gulsott;
 • utseendet på alder flekker på ansiktet (chloasma).

Disse bivirkningene kan utvikle seg i de første månedene av stoffet og reduseres vanligvis med tiden.

Kontra

 • trombose og tromboembolisme, inkl. historie (dyp venetrombose, pulmonal tromboembolisme, hjerteinfarkt, cerebrovaskulære lidelser);
 • forhold som foregår før trombose (inkludert forbigående iskemiske angrep, angina);
 • arteriell hypertensjon;
 • diabetes mellitus komplisert av mikroangiopatier;
 • Tilstedeværelsen av alvorlige eller flere risikofaktorer for venøs eller arteriell trombose;
 • sykdommer eller alvorlig leverdysfunksjon;
 • Levertumorer (inkludert i historien);
 • hormonavhengige ondartede svulster, inkl. svulster i brystkirtlen eller kjønnsorganene (inkludert en historie om);
 • medfødt hyperbilirubinemi (Gilbert, Dubin-Johnson, Rotor syndromer);
 • pankreatitt (inkludert historie), hvis den ble ledsaget av alvorlig hypertriglyseridemi;
 • uterin blødning av ukjent etiologi;
 • migrene, ledsaget av fokale nevrologiske symptomer (inkludert en historie);
 • seglcelleanemi;
 • idiopatisk gulsott eller kløe under sen graviditet;
 • otosklerose med forverring under graviditet;
 • hyperprolaktinemi;
 • amming periode;
 • graviditet eller mistanke om det;
 • alder over 40 år;
 • overfølsomhet overfor stoffet.

Hvis noen av disse tilstandene utvikles for første gang mens du bruker Chloe, skal legemidlet avbrytes umiddelbart.

Bruk under graviditet og amming

Legemidlet er kontraindisert i svangerskap, mistanke om graviditet og under amming.

Spesielle instruksjoner

Før du bruker Chloe, er det nødvendig å gjennomføre en generell medisinsk undersøkelse (inkludert brystkjertlene og cytologisk undersøkelse av livmorhalsslim), for å unngå graviditet, forstyrrelser i blodkoaguleringssystemet. Ved langvarig bruk av legemidlet, bør profylaktiske kontrollundersøkelser utføres hver 6. måned.

Hvis det er risikofaktorer, bør den potensielle risikoen og forventede fordelene med terapi nøye evalueres og diskuteres med kvinnen før du bruker legemidlet.

Den omtrentlige forekomsten av venøs tromboembolisme (VTE) ved bruk av østrogen orale prevensjonsmidler med lav dose (

Chloe instruksjoner for bruk vurderinger

Tabletter, filmbelagt, to typer.

Tablett, filmbelagt gul-oransje farge, rund, bikonveks (21 stk. I en blister).

Hjelpestoffer: laktosemonohydrat, povidon, natriumkarboksymetylstivelse (type A), vannfritt silisiumkolloiddioksyd, kolloidalt aluminiumoksid, magnesiumstearat.

Skalsammensetning: Opadry Yellow II OY-L-32901 fargestoff (Opadry II Yellow OY-L-32901) (laktosemonohydrat, hypromellose 2910, titandioxid, makrogol 4000, jernoksidgult, jernoksid svart, ferrioksidrødt, renset vann).

Tabletter (placebo) hvit, rund, bikonveks (7 stk. I en blister).

Hjelpestoffer: laktosemonohydrat, povidon, natriumkarboksymetylstivelse (type A), vannfritt silisiumkolloiddioksyd, kolloidalt aluminiumoksid, magnesiumstearat.

28 stk. - blemmer (1) - pakker kartong.
28 stk. - blemmer (3) - pakker papp.

Kombinert lavdose monofasisk oralt prevensjonsmiddel med antiandrogen aktivitet. Virkemekanismen skyldes dets antiandrogene steroidpreparat - cyproteronacetat og oral østrogen-etinylestradiol.

Det har evnen til å konkurrere med naturlige androgenreseptorer (inkludert testosteron, dihydroepiandrosteron, androstenedion), som dannes i små mengder i kroppen av kvinner, hovedsakelig i binyrene, eggstokkene og huden. Ved å blokkere androgenreseptorer i målorganer, reduseres effekten av androgenisering hos kvinner (på grunn av forstyrrelsen av prosesser mediert av hormon-reseptorkomplekser i nivået med de viktigste intracellulære mekanismer). Dermed blir det mulig å behandle sykdommer forårsaket av økt dannelse av androgener eller spesifikk følsomhet overfor disse hormonene.

På bakgrunn av stoffinntaket, reduseres den forbedrede aktiviteten til talgkjertlene, noe som spiller en viktig rolle i forekomsten av akne og seborrhea. Etter 3-4 måneders behandling forsvinner eksisterende utslett vanligvis. Overdreven oljeaktig hår og hud forsvinner enda tidligere. Hårtap som ofte følger med seborrhea, blir også redusert.

Chloe terapi hos kvinner av reproduktiv alder reduserer de kliniske manifestasjonene av milde former for hirsutisme; Effekten av behandlingen bør imidlertid kun forventes etter flere måneders bruk.

Sammen med antiandrogene egenskaper har cyproteronacetat en gestagenaktivitet som etterligner egenskapene til corpus luteumhormonet. Inhiberer sekretjonen av hypofysegonadotropiske hormoner og hemmer eggløsning, noe som bidrar til prevensjonsvirkningen.

Styrker sentrale og perifere effekter av cyproteronacetat på eggløsning, opprettholder en høy viskositet av cervical mucus, noe som gjør det vanskelig for sæd å trenge gjennom livmoren og bidra til å sikre en pålitelig prevensjonseffekt.

Når du tar stoffet, blir syklusen mer vanlig, mindre hyppig smertefull menstruasjon, reduserer blødningsintensiteten, reduserer risikoen for jernmangelanemi.

Etter å ha tatt stoffet inne i cyproteronacetat, absorberes det helt fra mage-tarmkanalen. Cmax i blodplasma nås etter 1,6 timer og er 15 ng / ml. Biotilgjengeligheten er 88%.

Cyproteronacetat er nesten helt bundet til plasmalbumin, i fri tilstand er ca. 3,5-4%. Siden proteinbindingen ikke er spesifikk, påvirker endringer i nivået av globulinet som binder kønsteroider (GSPS) farmakokinetikken til cyproteronacetat.

Biotransformert ved hydroksylering og konjugering er hovedmetabolitten 15b-hydroksylderivatet.

Farmakokinetikk av ziproteronacetat bifasisk: T1/2 er henholdsvis 0,8 timer og 2,3 dager for første og andre faser. Total plasmaklaring er 3,6 ml / min / kg. Det er avledet hovedsakelig i form av metabolitter av nyrene og gjennom tarmene i forholdet 1: 2, en liten del - uendret gjennom tarmene. Med brystmelk utskilles opptil 0,2% av dosen av cyproteronacetat. T1/2 for metabolitter av cyproteronacetat er 1,8 dager.

Etter å ha tatt stoffet, absorberes etinyløstradiol raskt og fullstendig fra mage-tarmkanalen. Cmax ca 80 pg / ml og oppnådd etter 1,7 timer. Biotilgjengelighet på ca. 45% har betydelig individuell variabilitet.

Binding til proteiner (albumin) av blodplasma er høyt: kun 2% er i plasma i fri form.

Etinyløstradiol øker leversyntese av GSPS og kortikosteroidbindende globulin (CSG) med kontinuerlig bruk. Ved behandling med Chloe øker serum-SSG-konsentrasjonen fra ca. 100 nmol / L til 300 nmol / L, og serumkonsentrasjonen av CGC øker fra ca. 50 μg / ml til 95 μg / ml.

I prosessen med absorpsjon og "første pass" gjennom leveren metaboliseres etinyløstradiol i stor utstrekning.

Farmakokinetikken til etinylestradiol bifasisk: T1/2 1-2 timer og ca. 20 timer, henholdsvis. Plasma clearance er ca 5 ml / min / kg. Etinyløstradiol utskilles i form av metabolitter: Ca. 40% av nyrene, 60% gjennom tarmene. Med morsmelk utskilles opptil 0,02% etinyløstradiol.

- prevensjon hos kvinner med androgeniseringsfenomener.

Androgenavhengige sykdommer hos kvinner:

- akne, spesielt deres uttrykt former ledsaget av seborré, inflammatoriske fenomener for å danne knutepunkter (papulopustular akne, nodulocystisk akne);

- Lette former for hirsutisme.

- samtidig bruk med andre hormonelle prevensjonsmidler

- trombose og tromboembolisme, inkl. en historie (dyp venetrombose, pulmonær emboli, myokardialt infarkt, cerebrovaskulære forstyrrelser, for eksempel slag);

- tilstander før trombose (inkludert forbigående iskemiske angrep, angina);

- flere eller alvorlig venøs eller arteriell trombose risikofaktorer (herunder kompliserte klaffe defekter, atrieflimmer, cerebrovaskulær sykdom eller koronararteriene, ukontrollert hypertensjon, alvorlig dislipoproteinemia, subakutt bakteriell endocarditis, langvarig immobilisering, kirurgi på nedre ekstremitetene, nevrokirurgiske operasjoner, omfattende traumer, røyking, eldre enn 35 år, fedme med en BMI over 30 kg / m 2);

- Den avslørte arvelige eller ervervede predisponering for venøs eller arteriell trombose,
for eksempel motstand mot aktivert protein C (APC), antitrombin III-mangel, protein C-mangel, protein underskudd S, hyperhomocysteinemi og tilstedeværelsen av antifosfolipid antistoffer (antikardiolipin antistoffer, lupus antikoagulant);

diabetes mellitus med diabetisk angiopati

- alvorlig leversykdom er for tiden eller i historien eller alvorlig abnorm leverfunksjon ikke tidligere enn 6 måneder etter normalisering av leverfunksjonsindikatorer;

- levertumorer (godartet og ondartet)

- hormonavhengige ondartede svulster eller mistanke om dem, inkl. svulster i brystkirtlen eller kjønnsorganene (inkludert en historie om);

- blødning fra skjeden av ukjent etiologi

- pankreatitt med alvorlig hypertriglyseridemi (inkludert en historie);

- Tilstedeværelsen av en historie med migrene, som fulgte med fokale nevrologiske symptomer;

- graviditet eller mistanke om det

- ammende periode

- medfødt hyperbilirubinemi (Gilbert, Dubin-Johnson og Rotor syndromer);

- alder over 40 år

- laktoseintoleranse, laktasemangel, glukose / galaktosemalabsorpsjonssyndrom;

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Hvis noen av disse tilstandene utvikles for første gang mens du bruker Chloe, skal legemidlet avbrytes umiddelbart.

Chloe-stoffet er ikke beregnet til bruk hos menn.

Chloe skal brukes med forsiktighet i epilepsi, depresjon, ulcerøs kolitt, lever- og gallblæresykdommer, uterine myoma, mastopati, chorea, tetany, porfyri, multippel sklerose, åreknuter, tuberkulose, nyresykdom, i ungdomsårene (uten regelmessige ovulatoriske sykluser, dyslipoproteinemi, seglcelleanemi, idiopatisk gulsott eller kløe under en tidligere graviditet, otosklerose med nedsatt hørsel under en tidligere graviditet.

Legemidlet bør tas oralt på 1 tab. / Dag. Pillen tas uten å tygge og vaskes med en liten mengde væske. Det anbefales å ta stoffet samtidig, helst etter frokost eller middag.

I fravær av å ta hormonell prevensjonsmidler i forrige måned

Chloe startes på den første dagen i syklusen (dvs. på den første dagen i menstruasjonsblødningen) ved å bruke en pille på den tilsvarende uken i kalenderpakken. Det er lov til å begynne å ta 2-5 dager i menstruasjonssyklusen, men i dette tilfellet anbefales det å i tillegg bruke barrieremetoden for prevensjon i løpet av de første 7 dagene med å ta piller fra den første pakken.

Et daglig inntak av stoffet utføres ved å bruke tabletter fra en kalenderpakke i rekkefølge i retning av pilen som er trykt på folien, til alle tabletter er tatt. Etter hvert tas 21 tabletter i gul-oransje farge fra kalenderpakken, de resterende hvite tabletter skal tas de neste 7 dagene. I løpet av de siste 7 dagene i behandlingssyklusen (28 dager), bør menstruell blødning forekomme (som følge av behandlingstiltak). Menstruell blødning begynner vanligvis 2-3 dager etter den 21. dagen i legemiddelbehandlingssyklusen. Den neste pakken må startes neste dag etter fullført fullføring av pillene fra forrige pakke, uansett om blødningen fortsetter eller ikke.

Ved bytte fra kombinert prevensjonsmiddel (oral prevensjonsmidler (OCC), vaginal ring eller prevensjonsplaster)

Ta Chloe-legemidlet i gang neste dag etter at du har tatt den siste aktive tabletten av det forrige legemidlet, men i intet tilfelle senere enn neste dag etter den vanlige 7-dagers pause i dosen (for legemidler som inneholder 21 tabletter). Videre, som beskrevet ovenfor.

Hvis pasienten har tatt et daglig prevensjonsmiddel daglig i 28 dager, bør administrasjonen av Chloe-legemidlet startes etter at den siste inaktive pillen er tatt. Chloe bør tas på dagen for fjerning av vaginale ringen eller prevensjonsplaster, men senest dagen da en ny lapp skal settes inn eller en ny oppdatering sitter fast.

Ved bytte fra prevensjonsmidler som bare inneholder progestogener (mini-pili, injeksjonsformer, implantater, progestogenfrigivende intrauterin prevensjonsmiddel)

I overgangen fra "mini-drink" kan Chloe-stoffet påbegynnes å søke uten avbrudd.

Når du bruker injiserbare former for prevensjonsmidler, bør Chloe-stoffet brukes fra dagen da neste injeksjon skal gis.

Ved bytte fra implantat skal Chloe brukes så tidlig som dagen for fjerning.

I alle tilfeller må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene du tar stoffet.

Etter en abort i graviditetens første trimester kan en kvinne starte Chloe umiddelbart. I dette tilfellet er det ikke behov for ytterligere metoder for prevensjon.

Etter fødsel, i fravær av amming eller abort i andre trimester av svangerskapet, bør legemidlet startes på dagene 21-28. Hvis resepsjonen startet senere, må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene av bruk av stoffet.

Hvis en kvinne har levd seksuelt i perioden mellom fødsel eller abort, bør du først, før du begynner å administrere Chloe-legemidlet, utelukkes eller det er nødvendig å vente på den første menstruasjonen.

Tar tapte piller

Den ubesvarte pillen skal tas så snart som mulig, neste pille på vanlig tid. Med en forsinkelse på 12 timer kan påliteligheten av prevensjon reduseres. Jo flere piller er savnet og jo nærmere passet til 7-dagers pause i å ta piller, desto større er sannsynligheten for graviditet. I dette tilfellet kan du følge følgende to grunnleggende regler:

-stoffet bør aldri bli avbrutt i mer enn 7 dager;

-For å oppnå tilstrekkelig undertrykkelse av hypothalamus-hypofyse-ovarie-reguleringen krever 7 dager kontinuerlig administrasjon av legemidlet.

Følgelig kan følgende anbefalinger gis dersom forsinkelsen ved å ta tablettene var mer enn 12 timer (intervallet fra det øyeblikk du tok den siste tabletten, er mer enn 36 timer).

Den første uken med å ta stoffet

En kvinne skal ta den sist savnede pillen så fort hun husker (selv om det betyr å ta to piller samtidig). Følgende pille bør tas på vanlig tid. I tillegg bør du bruke en prevensjonsmetode for de neste 7 dagene. Hvis samleie fant sted i løpet av uken før tabletten blir savnet, må sannsynligheten for graviditet vurderes.

Andre uken med å ta stoffet

En kvinne skal ta den sist savnede pillen så fort hun husker (selv om det betyr å ta to piller samtidig). Følgende pille bør tas på vanlig tid.

Forutsatt at kvinnen tok pillene riktig innen 7 dager før den første tapte pillen, er det ikke nødvendig å bruke ekstra prevensjonsforanstaltninger. Ellers, i tillegg til å hoppe over to eller flere piller, må du i tillegg bruke barrieremetodene for prevensjon (for eksempel et kondom) i 7 dager.

Tredje uken for å ta stoffet

Risikoen for graviditet øker på grunn av den kommende tablettfrie intervallet, men hvis løpet av de 7 dagene før den første glemte tabletten, er alle pillene tatt på riktig måte, er det ikke nødvendig å bruke ytterligere prevensjonsmetoder.

1. Kvinnen skal ta den sist glemte tabletten så snart som mulig, så snart du husker det (selv om dette innebærer å ta to tabletter samtidig). Følgende tabletter tas på vanlig tid, til tabletter fra den nåværende emballasjen går tom. Følgende emballasje skal påbegynnes umiddelbart. Bleeding "avbryt" er usannsynlig frem til slutten av det andre brettet tabletter, men kan oppleve spotting og "gjennombrudd" blødning mens du tar p-piller.

2. En kvinne kan også slutte å ta piller fra den nåværende pakken. Hun skal da ta en pause i 7 dager, inkludert dagen hun savner pillen, og deretter begynne å ta pillene fra den nye pakken. Hvis en kvinne savner en pille, og så under en pause i resepsjonen, har hun ingen "uttak" blødning, det er nødvendig å utelukke graviditet.

Anbefalinger for gastrointestinale sykdommer

Hvis kvinnen hadde brekninger innen 3 til 4 timer etter å ha tatt stoffet, kan absorpsjonen av de aktive stoffene være ufullstendig. I dette tilfellet må du fokusere på anbefalingene når du hopper over pillen.

Endre dagen for menstruell blødning

For å forsinke utbruddet av menstrualnopodobnoe blødning, skal kvinnen fortsette å ta pillene fra en ny pakke med narkotika umiddelbart etter å ha tatt alle tablettene fra den forrige pakken, uten pause i resepsjonen. Tabletter fra denne nye pakken kan tas så lenge kvinnen ønsker (til pakken er ferdig). Mens du tar stoffet fra den andre pakken, kan en kvinne ha spotting eller "gjennombrudd" livmorblodning. Fortsett å ta stoffet Chloe fra en ny pakke bør være etter den vanlige 7-dagers pause.

For å utsette dagen for utbruddet av menstrual blødning til en annen dag i uken, bør en kvinne forkorte neste pause i å ta pillene i så mange dager som hun vil. Jo kortere intervall, jo høyere er risikoen for at hun ikke vil bli blødning, "avbryt" og vil fortsette å fange og "gjennombrudd" blødning mens du tar andre pakke (akkurat som når hun ønsket å forsinke utbruddet av menstrualnopodobnoe blødning).

Ved behandling av hyperandrogena tilstander

Varigheten av behandlingen bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen. Etter at symptomene forsvinner, anbefales det å ta stoffet i minst ytterligere 3-4 måneder. I tilfelle tilbakefall et par uker eller måneder etter avsluttet kurs, kan du gjenta behandlingen med Chloe. Ved gjenopptak av stoffet (etter en 4 ukers pause eller mer), bør den økte risikoen for VTE vurderes.

Barn og tenåringer

Chloe-stoffet er først vist etter menarche.

Postmenopausale pasienter

Chloe er ikke indikert etter overgangsalderen.

Leverfunksjonsforstyrrelser

Legemidlet Chloe er kontraindisert hos kvinner med alvorlig leversykdom, så lenge indikatorene på leverfunksjonen ikke kommer tilbake til normal.

Nyresvikt

Chloe ble ikke spesifikt studert hos pasienter med nyreproblemer. Tilgjengelige data foreslår ikke dosejustering i slike tilfeller.

Bestemmelse av frekvensen av bivirkninger: svært ofte (≥1 / 10); ofte (≥1 / 100 til 2).

Risikoen for arterielle tromboemboliske komplikasjoner eller sykdomsforstyrrelser øker:

- med økende alder;

- når røyking (med intensiv røyking og økende alder, øker risikoen ytterligere, særlig hos kvinner over 35 år. Kvinner over 35 bør sterkt anbefales å slutte å røyke hvis de vil ta Chloe-legemidlet);

- med hypertensjon

- med valvulær hjertesykdom;

- med atrieflimmer;

- med en familiehistorie (dvs. med en historie om tilfeller av arteriell trombose i en relativt ung alder med foreldre eller nære slektninger). Hvis det er mistanke om arvelig predisponering, bør en kvinne konsultere en spesialist før han tar stilling til hormonell prevensjon.

Perifere sirkulasjonsforstyrrelser kan også forekomme i diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus, hemolytisk uremisk syndrom, kronisk inflammatorisk tarmsykdom (nemlig Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt) og seglcelleanemi.

Det er nødvendig å ta hensyn til økt risiko for tromboemboli i postpartumperioden.

En økning i frekvensen eller alvorlighetsgraden av migreneanfall under bruk av Chloe-legemidlet (som kan være en forløper for en cerebral sirkulasjonsforstyrrelse) er en årsak til umiddelbar seponering av legemidlet.

Når det gjelder den potensielle rollen til åreknuter og overfladisk tromboflebitt i utviklingen av venøs tromboembolisme, er det ingen konsensus.

Biokjemiske faktorer som kan indikere arvede eller ervervede predisposisjon for venøs eller arteriell trombose inkluderer resistens mot aktivert protein C (APC), hyperhomocysteinemi, antitrombin III-mangel, protein C-mangel, protein underskudd S, antifosfolipid antistoffer (antikardiolipin antistoffer, lupus antikoagulant).

Ved vurdering av risiko / nytteforholdet bør legen vurdere at riktig behandling av den underliggende patologien kan redusere risikoen for trombose. Kvinner som tar Chloe bør gjøres oppmerksom på behovet for å informere den behandlende legen om rett tid om eventuelle symptomer på trombose. Ved trombose eller mistanke om forekomst, bør behandling med Chloe stoppes. På grunn av teratogeniciteten til koagulanter (coumariner), bør du begynne å bruke tilstrekkelige prevensjonsmetoder.

Hos kvinner med hypertriglyseridemi, mens de tar KOL (hvis det er denne tilstanden i slektshistorien), kan risikoen for pankreatitt øke.

Forholdet mellom COK og arteriell hypertensjon er ikke fastslått. Hvis vedvarende arteriell hypertensjon oppstår, må Chloe avbrytes og passende antihypertensiv behandling foreskrevet. Opptak prevensjonsmiddel kan fortsette med normalisering av blodtrykk.

Ved unormal leverfunksjon kan det være nødvendig å midlertidig ta ut Chloe før normalisering av laboratorieparametere. Gjentatt kolestatisk gulsott, som utvikler seg for første gang under graviditet eller tidligere inntak av kjønnshormoner, krever at COC avsluttes.

Selv om COC har effekt på insulinresistens og glukosetoleranse, er det vanligvis ikke nødvendig å korrigere dosen av hypoglykemiske legemidler hos pasienter med diabetes. Imidlertid må denne pasientkategori være under nøye medisinsk tilsyn.

Kvinner med tendens til chloasma mens de tar COC, bør unngå langvarig eksponering for solen og eksponering for ultrafiolett stråling.

Hvis kvinner med hirsutisme nylig har utviklet symptomer eller har økt betydelig, bør andre faktorer, som androgenproduserende svulster, medfødt dysfunksjon av binyrene vurderes ved utførelse av differensialdiagnose.

Under administrering av Chloe kan uregelmessig blødning noen ganger forekomme (spotting eller gjennombrudd blødning), spesielt i løpet av de første månedene av behandlingen. Derfor bør uregelmessig blødning bare vurderes etter en tilpasningsperiode på ca. 3 sykluser.

Hvis uregelmessig blødning gjenoppstår eller utvikles etter tidligere vanlige sykluser, bør ikke-hormonelle årsaker vurderes, og tilstrekkelig diagnostiske tiltak bør utføres for å utelukke ondartede svulster (inkludert diagnostisk kardett i livmorhulen) eller graviditet. I noen tilfeller kan utblødning ikke utvikle seg under en pause i å ta piller. Ved uregelmessige piller eller i fravær av to menstruelle blødninger på rad, bør graviditet utelukkes før du fortsetter å ta stoffet.

Du kan endre resultatene av hudallergietester, redusere konsentrasjonen av LH og FSH. På grunn av det faktum at prevensjonsvirkningen er fullt manifestert av den syvende dagen fra starten av legemiddelinntaket, anbefales ytterligere ikke-hormonelle metoder for prevensjon i den første uken.

Det anbefales å foreskrive stoffet etter fødselen i fravær av amming bare etter ferdigstillelsen av den første normale menstruasjonssyklusen.

Behandlingen må stoppes 3 måneder før den planlagte graviditeten.

Ved diaré og oppkast reduseres prevensjonsvirkningen (uten å avbryte legemidlet, er det nødvendig å bruke andre ikke-hormonelle metoder for prevensjon).

Det er rapporter om økt risiko for livmorhalskreft med langvarig bruk av COC. Forbindelse med å ta COC er ikke påvist. Det er fortsatt et kontroversielt spørsmål i hvilken grad disse funnene er forbundet med livmorhalsens patologi eller med karakteristikkene for seksuell oppførsel (sjeldnere bruk av barrieremetoder for prevensjon). Den viktigste risikofaktoren for livmorhalskreft er vedvarende HPV-infeksjon. En meta-analyse av 54 epidemiologiske studier har vist at det er en noe økt relativ risiko for å utvikle brystkreft diagnostisert hos kvinner som tar COCs for tiden (relativ risiko 1,24). Den økte risikoen forsvinner gradvis innen 10 år etter at disse legemidlene er avsluttet. På grunn av det faktum at brystkreft sjelden oppdages hos kvinner under 40 år, er en økning i antall brystkreftdiagnoser hos kvinner som tar COC nå eller som nylig har tatt det, ubetydelig i forhold til den generelle risikoen for denne sykdommen. Hans tilknytning til KOC er ikke bevist. Den observerte økningen i risiko kan også skyldes en tidligere diagnose av brystkreft hos kvinner som bruker COC. Kvinner som noen gang har brukt COC, oppdager tidligere stadier av brystkreft enn kvinner som aldri har brukt dem.

I sjeldne tilfeller ble det observert utvikling av levertumorer, som i noen tilfeller førte til livstruende intra-abdominal blødning, mot bakgrunnen av bruk av COC. Dette bør vurderes ved utførelse av en differensialdiagnose ved alvorlig smerte i magen, forstørret lever eller tegn på intra-abdominal blødning.

Bruk av COC kan påvirke laboratorieresultater, inkludert biokjemiske indikatorer for leverens, skjoldbruskkjertelen, binyrene og nyrene, konsentrasjonen av plasmaproteiner, for eksempel kortikosteroidbindende globulin, samt lipid / lipoproteinsammensetningen av blodet, karbohydratmetabolismen og blodkoagulasjonsparametere. Vanligvis forblir imidlertid avvikene innenfor rekkevidde av normale laboratorieverdier.

Legemidlet er kontraindisert i svangerskap, mistanke om graviditet og under amming.

Chloe instruksjoner for bruk vurderinger

Beskrivelse fra 02.12.2016

 • Latinsk navn: Chloe
 • ATC-kode: G03HB01
 • Aktiv ingrediens: Ziproteronacetat + Etinylestradiol (Cyproteronacetat + Etinylestradiool)
 • Produsent: Zentiva, k.s. (Tsjekkia); Laboratorios Leon Farma S.A (Spania)

struktur

Cyproteronacetat, etinylestradiol, laktosemonohydrat, natriumkarboksymetylstivelse, povidon, kolloidalt vannfritt silisiumdioxid, kolloidalt aluminiumoksid, magnesiumstearat, ravineregul, hypromellose, laktosemonohydrat, makrogol, titandioxid, svart oksid, vann, vann,

Tabletter (placebo): laktosemonohydrat, natriumkarboksymetylstivelse, povidon, kolloidalt vannfritt silika, kolloidalt aluminiumoksid, magnesiumstearat.

Utgivelsesskjema

Tabletter i filmdeksel, to typer i blisterpakningen i kartongpakning nr. 28:

 • Tabletter av rund form, bikonveks gul-oransje farge i filmdeksel i blisterpakning nr. 21;
 • Tabletter (placebo) er rundformet, bikonveks hvit i blisterpakning nr. 7.

Farmakologisk aktivitet

Prevensjonsmiddel med antiandrogen virkning.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

farmakodynamikk

Chloe er et monofasisk lavdosis kombinert oralt prevensjonsmiddel med antiandrogen aktivitet. Virkningen er basert på dets aktive ingredienser: cyproteronacetat med antiandrogen effekt og etinylestradiol (oral østrogen).

Tsiproteronacetat - Virkningsmekanismen skyldes evnen til å binde seg effektivt med reseptorene av naturlige androgener (androstenedion, dehydroepiandrosteron, testosteron), produsert i kroppen av kvinner i små mengder, hovedsakelig i eggstokkene og binyrene. På grunn av sin evne til å blokkere androgenreseptorer, forstyrrer cyproteronacetat hormonreceptorprosesser ved nivået av intracellulære mekanismer, og reduserer dermed manifestasjonene av androgenisering hos kvinner, noe som gjør det mulig å behandle sykdommer basert på økt dannelse av androgener eller høy følsomhet overfor disse hormonene. I tillegg til den antiandrogene effekten har cyproteronacetat en histogen effekt som etterligner hormonelle egenskaper av corpus luteum, hemmer hypofysekresjonen av gonadotrope hormoner og hemmer eggløsningsprosessen, og dette skyldes antikonceptionsvirkningen.

Etinyløstradiol - forbedrer effekten (synergisme) av cyproteronacetat på eggløsning, opprettholder en høy viskositet av slim i livmorhalsen, noe som gjør det vanskelig for sæd å komme inn i livmoren, slik at påliteligheten av prevensjonsvirkningen blir sikret.

Chloe reduserer funksjonen til talgkirtler, hvis produkter er aktivt involvert i forekomst av seboré og akne. Å ta stoffet i 3-4 måneder fører til at utslaget som har oppstått, øker fet hud og hår. Mens du bruker Chloe, blir menstruasjonssyklusen mer regelmessig, smerte og intensitet av blødning, noe som reduserer risikoen for jernmangelanemi. Inntak av Chloe etter flere måneders behandling reduserer de kliniske symptomene på milde former for hirsutisme.

farmakokinetikk

Cyproteronacetat absorberes raskt og fullstendig fra mage-tarmkanalen. Cmax i blodet etter å ha tatt 1 tablett Chloe inne kommer i 1,5 timer. Biotilgjengelighet - 88%. Høybinding med albuminblod. Biotransformert i leveren i to faser ved konjugering / hydroksylering med dannelsen av en 15b-hydroksylmetabolitt. Utskilt av nyrene og gjennom tarmene i form av metabolitter. T1 / 2 for første fase er 0,8 timer og den andre er 2,5 dager.

Etinylestradiol absorberes fullstendig og raskt fra mage-tarmkanalen. Høy grad av forbindelse med blodalbumin. Farmakokinetikken til etinylestradiol inkluderer 2 faser. I den første fasen av stoffskiftet i leveren metaboliseres etinyløstradiol omfattende, noe som bestemmer dets biotilgjengelighet i nivået på 45%. T1 / 2 av begge faser i gjennomsnitt er 20 timer. Ekskret fra kroppen gjennom tarmene og nyrene i form av metabolitter.

Indikasjoner for bruk

 • For formålet med prevensjon hos kvinner med kliniske manifestasjoner av androgenisering;
 • Ved behandling av androgen-avhengige sykdommer hos kvinner i reproduktiv alder: alvorlig form for akne ledsaget av seborré, papulopustular akne, nodulocystisk akne, androgen alopesi, milde former for hirsutisme.

Kontra

Samtidig administrasjon med andre hormonelle midler, prevensjonsmidler, tromboemboli, venøs, hjerteinfarkt, angina, slag, ukontrollert hypertensjon, cerebrovaskulær sykdom, langvarig immobilisering, fedme, omfattende traumer, diabetes, hormon-avhengige ondartete tumorer og leversvulster, blødning fra skjeden av ukjent etiologi, pankreatitt, migrene med fokale nevrologiske symptomer, graviditet, amming, medfødt hyperbilirubinemi, laktasemangel, laktoseintoleranse.

Bivirkninger

Chloe, bruksanvisning (metode og dosering)

Chloe tatt oralt, 1 tablett per dag, fra den første dagen i menstruasjonssyklusen. Tygk ikke tabletter, drikk vann eller annen væske. Legemidlet må tas hver dag på samme tid. Resepsjonens varighet - 21 dager, deretter 7 dager pause.

Når du hopper over tar piller, bør du ta stoffet de neste 12 timene. Hvis intervallet til mottak av mer enn 36 timer pålitelig kontraseptiv effekt ikke er garantert og anbefales det å bruke ikke-hormonelle metoder for prevensjon. Behandling av androgeneringssymptomer krever mange måneder med å ta stoffet og ytterligere 3-4 sykluser etter at sykdommen er forsvunnet.

I tilfelle et tilbakefall er re-behandling mulig. Hvis ingen / svak effektiviteten av behandlingen av alvorlig akne eller seborré, 6 måneder etter injeksjon, eller 12 måneders behandling av hirsutisme og alopecia kan tilsettes cyproteron.

overdose

Mindre vaginal blødning, kvalme, oppkast.

interaksjon

I en felles mottakelse med Chloe barbiturater, hydantoiner, karbamazepin, primidon, rifampicin, okskarbazepin, felbamat, griseofulvin og topiramat øker risikoen for gjennombrudd uterin blødning, kan det føre og redusert antikonsepsjonssikkerheten.

Samtidig mottak av Chloe med rifampicin, ampicillin og tetracykliner reduserer antikonsepsjonssikkerheten dramatisk.

Chloe instruksjoner for bruk vurderinger

Kombinert lavdose monofasisk oralt prevensjonsmiddel med antiandrogen aktivitet. Virkemekanismen skyldes dets antiandrogene steroidpreparat - cyproteronacetat og oral østrogen-etinylestradiol.

Det har evnen til å konkurrere med naturlige androgenreseptorer (inkludert testosteron, dihydroepiandrosteron, androstenedion), som dannes i små mengder i kroppen av kvinner, hovedsakelig i binyrene, eggstokkene og huden. Ved å blokkere androgenreseptorer i målorganer, reduseres effekten av androgenisering hos kvinner (på grunn av forstyrrelsen av prosesser mediert av hormon-reseptorkomplekser i nivået med de viktigste intracellulære mekanismer). Dermed blir det mulig å behandle sykdommer forårsaket av økt dannelse av androgener eller spesifikk følsomhet overfor disse hormonene.

På bakgrunn av stoffinntaket, reduseres den forbedrede aktiviteten til talgkjertlene, noe som spiller en viktig rolle i forekomsten av akne og seborrhea. Etter 3-4 måneders behandling forsvinner eksisterende utslett vanligvis. Overdreven oljeaktig hår og hud forsvinner enda tidligere. Hårtap som ofte følger med seborrhea, blir også redusert.

Chloe ® terapi hos kvinner av reproduktiv alder reduserer de kliniske manifestasjonene av milde former for hirsutisme; Effekten av behandlingen bør imidlertid kun forventes etter flere måneders bruk.

Sammen med antiandrogene egenskaper har cyproteronacetat en gestagenaktivitet som etterligner egenskapene til corpus luteumhormonet. Inhiberer sekretjonen av hypofysegonadotropiske hormoner og hemmer eggløsning, noe som bidrar til prevensjonsvirkningen.

Styrker sentrale og perifere effekter av cyproteronacetat på eggløsning, opprettholder en høy viskositet av cervical mucus, noe som gjør det vanskelig for sæd å trenge gjennom livmoren og bidra til å sikre en pålitelig prevensjonseffekt.

Når du tar stoffet, blir syklusen mer vanlig, mindre hyppig smertefull menstruasjon, reduserer blødningsintensiteten, reduserer risikoen for jernmangelanemi.

farmakokinetikk

Etter å ha tatt stoffet inne i cyproteronacetat, absorberes det helt fra mage-tarmkanalen. Cmax i blodplasma nås etter 1,6 timer og er 15 ng / ml. Biotilgjengeligheten er 88%.

Cyproteronacetat er nesten helt bundet til plasmalbumin, i fri tilstand er ca. 3,5-4%. Siden proteinbindingen ikke er spesifikk, påvirker endringer i nivået av globulinet som binder kønsteroider (GSPS) farmakokinetikken til cyproteronacetat.

Biotransformert ved hydroksylering og konjugering er hovedmetabolitten 15b-hydroksylderivatet.

Farmakokinetikk av ziproteronacetat bifasisk: T1/2 er henholdsvis 0,8 timer og 2,3 dager for første og andre faser. Total plasmaklaring er 3,6 ml / min / kg. Det er avledet hovedsakelig i form av metabolitter av nyrene og gjennom tarmene i forholdet 1: 2, en liten del - uendret gjennom tarmene. Med brystmelk utskilles opptil 0,2% av dosen av cyproteronacetat. T1/2 for metabolitter av cyproteronacetat er 1,8 dager.

Etter å ha tatt stoffet, absorberes etinyløstradiol raskt og fullstendig fra mage-tarmkanalen. Cmax ca 80 pg / ml og oppnådd etter 1,7 timer. Biotilgjengelighet på ca. 45% har betydelig individuell variabilitet.

Binding til proteiner (albumin) av blodplasma er høyt: kun 2% er i plasma i fri form.

Etinyløstradiol øker leversyntese av GSPS og kortikosteroidbindende globulin (CSG) med kontinuerlig bruk. Ved behandling med Chloe ® øker serum-SSB-konsentrasjonen fra ca. 100 nmol / L til 300 nmol / L, og serumkonsentrasjonen av CG øker fra ca. 50 μg / ml til 95 μg / ml.

I prosessen med absorpsjon og "første pass" gjennom leveren metaboliseres etinyløstradiol i stor utstrekning.

Farmakokinetikken til etinylestradiol bifasisk: T1/2 1-2 timer og ca. 20 timer, henholdsvis. Plasma clearance er ca 5 ml / min / kg. Etinyløstradiol utskilles i form av metabolitter: Ca. 40% av nyrene, 60% gjennom tarmene. Med morsmelk utskilles opptil 0,02% etinyløstradiol.

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

Tabletter, filmbelagt, to typer.

Tablett, filmbelagt gul-oransje farge, rund, bikonveks (21 stk. I en blister).

Hjelpestoffer: laktosemonohydrat - 68,8 mg, povidon - 2 mg, karboksymetylstivelsesnatrium (type A) - 1,5 mg, silikondioksid, vannfri kolloid - 0,188 mg, aluminiumkolloidaloksid - 0,04 mg, magnesiumstearat - 0,375 mg.

Skalsammensetning: Opadry Yellow II OY-L-32901 fargestoff (Opadry II Yellow OY-L-32901) - 3 mg (laktosemonohydrat, hypromellose 2910, titandioxid, makrogol 4000, jernoksidgult, jernoksid svart, renset vann).

Tabletter (placebo) hvit, rund, bikonveks (7 stk. I en blister).

Hjelpestoffer: laktosemonohydrat, povidon, natriumkarboksymetylstivelse (type A), vannfritt silisiumkolloiddioksyd, kolloidalt aluminiumoksid, magnesiumstearat.

28 stk. - blemmer (1) - pakker kartong.
28 stk. - blemmer (3) - pakker papp.

Doseringsregime

Legemidlet bør tas oralt på 1 tab. / Dag. Pillen tas uten å tygge og vaskes med en liten mengde væske. Det anbefales å ta stoffet samtidig, helst etter frokost eller middag.

I fravær av å ta hormonell prevensjonsmidler i forrige måned

Mottak av Chloe ® begynner på syklusens første dag (dvs. på den første dagen i menstruasjonsblødningen) ved bruk av en pille på den tilsvarende uken i kalenderpakken. Det er lov til å begynne å ta 2-5 dager i menstruasjonssyklusen, men i dette tilfellet anbefales det å i tillegg bruke barrieremetoden for prevensjon i løpet av de første 7 dagene med å ta piller fra den første pakken.

Et daglig inntak av stoffet utføres ved å bruke tabletter fra en kalenderpakke i rekkefølge i retning av pilen som er trykt på folien, til alle tabletter er tatt. Etter hvert tas 21 tabletter i gul-oransje farge fra kalenderpakken, de resterende hvite tabletter skal tas de neste 7 dagene. I løpet av de siste 7 dagene i behandlingssyklusen (28 dager), bør menstruell blødning forekomme (som følge av behandlingstiltak). Menstruell blødning begynner vanligvis 2-3 dager etter den 21. dagen i legemiddelbehandlingssyklusen. Den neste pakken må startes neste dag etter fullført fullføring av pillene fra forrige pakke, uansett om blødningen fortsetter eller ikke.

Ved bytte fra kombinert prevensjonsmidler (perorale prevensiver (PDC), vaginal ring eller prevensjonsplaster)

Inntak av Chloe ® skal startes neste dag etter at du har tatt den siste aktive tabletten i det forrige preparatet, men ikke noe senere enn neste dag etter den vanlige 7-dagers pausen (for preparater som inneholder 21 tabletter). Videre, som beskrevet ovenfor.

Hvis pasienten har tatt forrige prevensjonsmiddel daglig i 28 dager, bør bruk av Chloe ® startes etter at den siste inaktive pillen er tatt. Chloe ® bør tas på dagen for fjerning av vaginale ringen eller prevensjonsplaster, men ikke senere enn dagen da en ny lapp skal settes inn eller en ny lapp limes.

Ved bytte fra prevensjonsmidler som bare inneholder progestogener (mini-pili, injeksjonsformer, implantater, progestogenfrigivende intrauterin prevensjonsmiddel)

Ved bytte fra minedrikk kan bruk av Chloe ® startes uten avbrudd.

Når du bruker injeksjonsformer av prevensjonsmidler, bør Chloe ® tas fra dagen da neste injeksjon skal gis.

Ved bytte fra implantat skal Chloe ® påføres dagen da den fjernes.

I alle tilfeller må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene du tar stoffet.

Etter en abort i graviditetens første trimester kan en kvinne begynne å bruke Chloe ® umiddelbart. I dette tilfellet er det ikke behov for ytterligere metoder for prevensjon.

Etter fødsel, i fravær av amming eller abort i andre trimester av svangerskapet, bør legemidlet startes på dagene 21-28. Hvis resepsjonen startet senere, må du bruke en ekstra barriere metode for prevensjon i løpet av de første 7 dagene av bruk av stoffet.

Hvis en kvinne har levd seksuelt i perioden mellom fødsel eller abort, bør du først ta ut den første menstruasjonen før du tar stoffet Chloe ®.

Tar tapte piller

Den ubesvarte pillen skal tas så snart som mulig, neste pille på vanlig tid. Med en forsinkelse på 12 timer kan påliteligheten av prevensjon reduseres. Jo flere piller er savnet og jo nærmere passet til 7-dagers pause i å ta piller, desto større er sannsynligheten for graviditet. I dette tilfellet kan du følge følgende to grunnleggende regler:

-stoffet bør aldri bli avbrutt i mer enn 7 dager;

-For å oppnå tilstrekkelig undertrykkelse av hypothalamus-hypofyse-ovarie-reguleringen krever 7 dager kontinuerlig administrasjon av legemidlet.

Følgelig kan følgende anbefalinger gis dersom forsinkelsen ved å ta tablettene var mer enn 12 timer (intervallet fra det øyeblikk du tok den siste tabletten, er mer enn 36 timer).

Den første uken med å ta stoffet

En kvinne skal ta den sist savnede pillen så fort hun husker (selv om det betyr å ta to piller samtidig). Følgende pille bør tas på vanlig tid. I tillegg bør du bruke en prevensjonsmetode for de neste 7 dagene. Hvis samleie fant sted i løpet av uken før tabletten blir savnet, må sannsynligheten for graviditet vurderes.

Andre uken med å ta stoffet

En kvinne skal ta den sist savnede pillen så fort hun husker (selv om det betyr å ta to piller samtidig). Følgende pille bør tas på vanlig tid.

Forutsatt at kvinnen tok pillene riktig innen 7 dager før den første tapte pillen, er det ikke nødvendig å bruke ekstra prevensjonsforanstaltninger. Ellers, i tillegg til å hoppe over to eller flere piller, må du i tillegg bruke barrieremetodene for prevensjon (for eksempel et kondom) i 7 dager.

Tredje uken for å ta stoffet

Risikoen for graviditet øker på grunn av den kommende tablettfrie intervallet, men hvis løpet av de 7 dagene før den første glemte tabletten, er alle pillene tatt på riktig måte, er det ikke nødvendig å bruke ytterligere prevensjonsmetoder.

1. Kvinnen skal ta den sist glemte tabletten så snart som mulig, så snart du husker det (selv om dette innebærer å ta to tabletter samtidig). Følgende tabletter tas på vanlig tid, til tabletter fra den nåværende emballasjen går tom. Følgende emballasje skal påbegynnes umiddelbart. Bleeding "avbryt" er usannsynlig frem til slutten av det andre brettet tabletter, men kan oppleve spotting og "gjennombrudd" blødning mens du tar p-piller.

2. En kvinne kan også slutte å ta piller fra den nåværende pakken. Hun skal da ta en pause i 7 dager, inkludert dagen hun savner pillen, og deretter begynne å ta pillene fra den nye pakken. Hvis en kvinne savner en pille, og så under en pause i resepsjonen, har hun ingen "uttak" blødning, det er nødvendig å utelukke graviditet.

Anbefalinger for gastrointestinale sykdommer

Hvis kvinnen hadde brekninger innen 3 til 4 timer etter å ha tatt stoffet, kan absorpsjonen av de aktive stoffene være ufullstendig. I dette tilfellet må du fokusere på anbefalingene når du hopper over pillen.

Endre dagen for menstruell blødning

For å forsinke utbruddet av menstrualnopodobnoe blødning, skal kvinnen fortsette å ta pillene fra en ny pakke med narkotika umiddelbart etter å ha tatt alle tablettene fra den forrige pakken, uten pause i resepsjonen. Tabletter fra denne nye pakken kan tas så lenge kvinnen ønsker (til pakken er ferdig). Mens du tar stoffet fra den andre pakken, kan en kvinne ha spotting eller "gjennombrudd" livmorblodning. Fortsett å ta stoffet Chloe ® fra en ny pakke, bør være etter den vanlige 7-dagers pause.

For å utsette dagen for utbruddet av menstrual blødning til en annen dag i uken, bør en kvinne
forkort den neste pillebryten i så mange dager som hun vil. Jo kortere intervall, jo høyere er risikoen for at hun ikke vil bli blødning, "avbryt" og vil fortsette å fange og "gjennombrudd" blødning mens du tar andre pakke (akkurat som når hun ønsket å forsinke utbruddet av menstrualnopodobnoe blødning).

Ved behandling av hyperandrogena tilstander

Varigheten av behandlingen bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen. Etter at symptomene forsvinner, anbefales det å ta stoffet i minst ytterligere 3-4 måneder. Ved tilbakefall innen få uker eller måneder etter avsluttet kurs, kan du motta gjentatt behandling med Chloe ®. Ved gjenopptak av stoffet (etter en 4 ukers pause eller mer), bør den økte risikoen for VTE vurderes.

Barn og tenåringer

Chloe ® er kun indikert etter at menarche er startet.

Postmenopausale pasienter

Chloe ® er ikke angitt etter overgangsalderen.

Leverfunksjonsforstyrrelser

Legemidlet Chloe ® for kvinner med alvorlig leversykdom til indikatorene for leverfunksjonen går tilbake til normal.

Nyresvikt

Chloe ® har ikke blitt spesifikt studert hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Tilgjengelige data foreslår ikke dosejustering i slike tilfeller.

overdose

Symptomer: kvalme, oppkast, liten vaginal blødning.

Behandling: Utfør symptomatisk behandling. Det er ingen spesifikk motgift.

Drug interaksjon

Ved samtidig anvendelse Chloë ® med induktorer av mikrosomale leverenzymer (hydantoiner, barbiturater, primidon, karbamazepin og rifampicin, samt eventuelt med okskarbazepin, topiramat, felbamat og griseofulvin) øker clearance av etinyløstradiol og cyproteronacetat, som kan føre til "gjennombrudd" uterin blødning eller redusere påliteligheten av prevensjonen.

Når det brukes samtidig med ampicillin, rifampicin og tetracykliner, reduseres Chloe-antikonceptionssikkerheten.

Bivirkninger

Bestemmelse av frekvensen av bivirkninger: svært ofte (≥1 / 10); ofte (≥1 / 100 til ®)

Siden kardiovaskulærsystemet: venøse tromboemboliske lidelser, arterielle tromboemboliske lidelser, hjerneslag, økt blodtrykk.

På den delen av metabolisme: hypertriglyseridemi, nedsatt glukosetoleranse eller effekten på perifer insulinresistens.

På fordøyelsessystemet: Levertumorer (godartet og ondartet), nedsatt leverfunksjon, pankreatitt, cholecystitis.

På den delen av huden og underhudet: chloasma.

Allergiske reaksjoner: hos kvinner med arvelig angioødem kan eksogene østrogener forårsake eller forverre symptomene på angioødem.

Fra nervesystemet og sensoriske organer: sløret syn, svimmelhet.

Utseendet eller forverring av tilstander, som har sammenheng med bruk av PDA-er (som inkluderer legemiddel Chloë ®) ikke er ubestridt: gulsott og / eller kløe forbundet med kolestase; dannelsen av gallestein; porfyri, systemisk lupus erythematosus; hemolytisk uremisk syndrom; Chorea Sydenham; herpes under en tidligere graviditet; hørselstap forbundet med otosklerose; Crohns sykdom; ulcerøs kolitt; livmorhalskreft.

Hyppigheten av diagnose av brystkreft hos kvinner som bruker PDA (som inkluderer stoffet Chloe ®), økes svært lite. Brystkreft er sjelden observert hos kvinner under 40 år, overskytelsesfrekvensen er ubetydelig i forhold til den generelle risikoen for å utvikle brystkreft. Kausalt forhold mellom brystkreft og bruk av PDA har ikke blitt fastslått.

vitnesbyrd

- prevensjon hos kvinner med androgeniseringsfenomener.

Androgenavhengige sykdommer hos kvinner:

- akne, spesielt deres uttrykt former ledsaget av seborré, inflammatoriske fenomener for å danne knutepunkter (papulopustular akne, nodulocystisk akne);

- Lette former for hirsutisme.

Kontra

- samtidig bruk med andre hormonelle prevensjonsmidler

- trombose og tromboembolisme, inkl. en historie (dyp venetrombose, pulmonær emboli, myokardialt infarkt, cerebrovaskulære forstyrrelser, for eksempel slag);

- tilstander før trombose (inkludert forbigående iskemiske angrep, angina);

- flere eller alvorlig venøs eller arteriell trombose risikofaktorer (herunder kompliserte klaffe defekter, atrieflimmer, cerebrovaskulær sykdom eller koronararteriene, ukontrollert hypertensjon, alvorlig dislipoproteinemia, subakutt bakteriell endocarditis, langvarig immobilisering, kirurgi på nedre ekstremitetene, nevrokirurgiske operasjoner, omfattende traumer, røyking, eldre enn 35 år, fedme med en BMI over 30 kg / m 2);

- Den avslørte arvelige eller ervervede predisponering for venøs eller arteriell trombose,
for eksempel motstand mot aktivert protein C (APC), antitrombin III-mangel, protein C-mangel, protein underskudd S, hyperhomocysteinemi og tilstedeværelsen av antifosfolipid antistoffer (antikardiolipin antistoffer, lupus antikoagulant);

diabetes mellitus med diabetisk angiopati

- alvorlig leversykdom er for tiden eller i historien eller alvorlig abnorm leverfunksjon ikke tidligere enn 6 måneder etter normalisering av leverfunksjonsindikatorer;

- levertumorer (godartet og ondartet)

- hormonavhengige ondartede svulster eller mistanke om dem, inkl. svulster i brystkirtlen eller kjønnsorganene (inkludert en historie om);

- blødning fra skjeden av ukjent etiologi

- pankreatitt med alvorlig hypertriglyseridemi (inkludert en historie);

- Tilstedeværelsen av en historie med migrene, som fulgte med fokale nevrologiske symptomer;

- graviditet eller mistanke om det

- ammende periode

- medfødt hyperbilirubinemi (Gilbert, Dubin-Johnson og Rotor syndromer);

- alder over 40 år

- laktoseintoleranse, laktasemangel, glukose / galaktosemalabsorpsjonssyndrom;

- Overfølsomhet overfor stoffet.

Hvis noen av disse tilstandene utvikles for første gang mens du bruker Chloe ®, skal legemidlet straks avbrytes.

Chloe ® er ikke beregnet til bruk hos menn.

Chloe ® skal brukes med forsiktighet i epilepsi, depresjon, ulcerøs kolitt, lever- og galleblæresykdommer, uterine myom, mastopati, chorea, tetany, porfyri, multippel sklerose, åreknuter, tuberkulose, nyresykdom, i ungdomsårene (uten regelmessig ovulatorisk sykluser), dyslipoproteinemi, seglcelleanemi, idiopatisk gulsott eller kløe under en tidligere graviditet, otosklerose med nedsatt hørsel under en tidligere graviditet.

Bruk under graviditet og amming

Legemidlet er kontraindisert i svangerskap, mistanke om graviditet og under amming.

Søknad om brudd på leveren

Kontraindisert bruk av legemidlet for sykdommer eller markert nedsatt leverfunksjon, levertumorer (inkludert historie), medfødt hyperbilirubinemi (Gilbert, Dubin-Johnson, Rotorsyndrom), idiopatisk gulsott eller kløe under sen graviditet.

Med forsiktighet bør du bruke stoffet for sykdommer i leveren og galleblæren.

Søknad om brudd på nyrefunksjon

Med forsiktighet bør du bruke stoffet for nyresykdom.

Bruk hos eldre pasienter

Spesielle instruksjoner

Før du begynner å bruke Chloe ®, er det nødvendig å utføre en generell medisinsk undersøkelse (inkludert brystkjertlene og cytologisk undersøkelse av livmorhalsslim), for å unngå graviditet, forstyrrelser i blodkoaguleringssystemet. Ved langvarig bruk av legemidlet, bør profylaktiske kontrollundersøkelser utføres hver 6. måned.

Hvis det er risikofaktorer, bør den potensielle risikoen og forventede fordelene med terapi nøye evalueres og diskuteres med kvinnen før du bruker legemidlet.

Med økende alvorlighetsgrad, forsterkning eller den første manifestasjonen av noen av følgende forhold eller risikofaktorer, må du kanskje avbryte stoffet.

Bruk av stoffet Chloe ® øker risikoen for venøs tromboembolisme (VTE), sammenlignet med risikoen for kvinner som ikke tar stoffet. Den ekstra risikoen for VTE er høyest i løpet av det første året med bruk av Chloe ® eller ved gjenopptak av bruk etter en pause på 4 uker eller mer. VTE i 1-2% av tilfellene kan være dødelig. Den omtrentlige frekvensen av VTE når man tar orale prevensiver med lav dose østrogen (mindre enn 50 μg etinylestradiol) er opptil 4 per 10 000 kvinner per år sammenlignet med 0,5-1 per 10 000 kvinner som ikke tar CPC. Samtidig er frekvensen av VTE når du tar PDA mindre enn frekvensen av VTE i forbindelse med graviditet (6 per 10.000 gravide kvinner per år).

Epidemiologiske studier har vist at forekomsten av VTE er 1,5 til 2 ganger høyere hos kvinner som tar Chloe ® sammenlignet med PDAer som inneholder levonorgestrel, og ligner PDAer som inneholder desogestrel / gestoden / drospirenon. Pasienter med polycystisk ovariesyndrom har en økt risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom. Epidemiologiske studier har også vist en forbindelse med bruk av hormonelle prevensjonsmidler med økt risiko for å utvikle arteriell tromboembolisme (hjerteinfarkt, forbigående iskemiske angrep).

Trombose av andre fartøy, nemlig vener og arterier i leveren, mesenteri, nyrer, hjerne eller netthinnen, er svært sjelden rapportert hos personer som tar hormonelle prevensjonsmidler.

Pasienten skal advares om at hvis symptomer på venøs eller arteriell trombose utvikles, bør man umiddelbart konsultere en lege. Disse symptomene inkluderer ensidig smerte i underbenet og / eller hevelse; plutselig alvorlig brystsmerte som utstråler til venstre arm eller uten bestråling; plutselig kortpustethet; plutselig hoste opp noen uvanlig, alvorlig, langvarig hodepine; økt frekvens og alvorlighetsgrad av migrene; plutselig delvis eller fullstendig tap av syn dobbeltsyn; inartikulær tale eller avasi; svimmelhet; kollaps med / eller uten delvis anfall svakhet eller betydelig tap av følsomhet, som plutselig vises på den ene siden eller i en del av kroppen; bevegelsesforstyrrelser; symptomkompleks "akutt underliv".

Risikoen for VTE øker:

- med økende alder;

- når røyking (med intensiv røyking og økende alder, øker risikoen ytterligere, særlig hos kvinner over 35 år. Kvinner over 35 bør sterkt anbefales å slutte å røyke hvis de ønsker å ta Chloe ®);

- med en familiehistorie (dvs. med en historie om tilfelle av venøs tromboembolisme i en relativt ung alder blant foreldre eller nære slektninger). Hvis en arvelig predisponering mistenkes, bør en kvinne konsultere en spesialist før han tar stilling til hormonell prevensjon.

- under langvarig immobilisering, kirurgi på nedre lemmer, nevrokirurgiske operasjoner eller omfattende traumer. I disse situasjonene er det nødvendig å slutte å bruke (ved planlagt operasjon minst 4 uker), og ikke fortsette den inntil 2 uker etter fullstendig gjenoppretting av motoraktivitet. Hvis bruk av Chloe ® ikke ble stoppet på forhånd, bør spørsmålet om antitrombotisk behandling vurderes;

- med fedme (BMI over 30 kg / m 2).

Risikoen for arterielle tromboemboliske komplikasjoner eller sykdomsforstyrrelser øker:

- med økende alder;

- når røyking (med intensiv røyking og økende alder, øker risikoen ytterligere, særlig hos kvinner over 35 år. Kvinner over 35 bør sterkt anbefales å slutte å røyke hvis de ønsker å ta Chloe ®);

- med hypertensjon

- med valvulær hjertesykdom;

- med atrieflimmer;

- med en familiehistorie (dvs. med en historie om tilfeller av arteriell trombose i en relativt ung alder med foreldre eller nære slektninger). Hvis det er mistanke om arvelig predisponering, bør en kvinne konsultere en spesialist før han tar stilling til hormonell prevensjon.

Perifere sirkulasjonsforstyrrelser kan også forekomme i diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus, hemolytisk uremisk syndrom, kronisk inflammatorisk tarmsykdom (nemlig Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt) og seglcelleanemi.

Det er nødvendig å ta hensyn til økt risiko for tromboemboli i postpartumperioden.

Økningen i frekvensen eller alvorlighetsgraden av migreneangrep under bruk av stoffet Chloe ® (som kan være en forløper for cerebral sirkulasjon) er årsaken til at stoffet øyeblikkelig trekkes tilbake.

Når det gjelder den potensielle rollen til åreknuter og overfladisk tromboflebitt i utviklingen av venøs tromboembolisme, er det ingen konsensus.

Biokjemiske faktorer som kan indikere arvede eller ervervede predisposisjon for venøs eller arteriell trombose inkluderer resistens mot aktivert protein C (APC), hyperhomocysteinemi, antitrombin III-mangel, protein C-mangel, protein underskudd S, antifosfolipid antistoffer (antikardiolipin antistoffer, lupus antikoagulant).

Ved vurdering av risiko / nytteforholdet bør legen vurdere at riktig behandling av den underliggende patologien kan redusere risikoen for trombose. Kvinner som tar Chloe ® bør bli oppmerksom på behovet for rettidig rapportering.
til legen din om forekomsten av mulige symptomer på trombose. Ved trombose eller mistanke om forekomsten, bør behandlingen med Chloe ® seponeres. På grunn av teratogeniciteten til koagulanter (coumariner), bør du begynne å bruke tilstrekkelige prevensjonsmetoder.

Hos kvinner med hypertriglyseridemi, mens du tar PDA (med denne tilstanden i slektshistorien), kan risikoen for pankreatitt øke.

Forholdet mellom å ta PDA og arteriell hypertensjon er ikke fastslått. Hvis vedvarende arteriell hypertensjon oppstår, bør Chloe ® kanselleres og foreskrevet passende antihypertensive behandling. Opptak prevensjonsmiddel kan fortsette med normalisering av blodtrykk.

Ved unormal leverfunksjon kan det være nødvendig å midlertidig ta Chloe ® inntil normalisering av laboratorieparametere. Gjentatt kolestatisk gulsott, som utvikler seg for første gang under graviditet eller tidligere administrering av kjønnshormoner, krever opphør av PDA.

Selv om KKP påvirker insulinresistens og glukosetoleranse, er det vanligvis ikke nødvendig å korrigere dosen av hypoglykemiske legemidler hos pasienter med diabetes. Imidlertid må denne pasientkategori være under nøye medisinsk tilsyn.

Kvinner med tendens til chloasma mens du tar en PDA, bør unngå langvarig eksponering for solen og eksponering for ultrafiolett stråling.

Hvis kvinner med hirsutisme nylig har utviklet symptomer eller har økt betydelig, bør andre faktorer, som androgenproduserende svulster, medfødt dysfunksjon av binyrene vurderes ved utførelse av differensialdiagnose.

Mens du bruker Chloe ®, kan det forekomme uregelmessig blødning (flekker eller gjennombrudd) noen ganger, spesielt i løpet av de første månedene av behandlingen. Derfor bør uregelmessig blødning bare vurderes etter en tilpasningsperiode på ca. 3 sykluser.

Hvis uregelmessig blødning gjenoppstår eller utvikles etter tidligere vanlige sykluser, bør ikke-hormonelle årsaker vurderes, og tilstrekkelig diagnostiske tiltak bør utføres for å utelukke ondartede svulster (inkludert diagnostisk kardett i livmorhulen) eller graviditet. I noen tilfeller kan utblødning ikke utvikle seg under en pause i å ta piller. Ved uregelmessige piller eller i fravær av to menstruelle blødninger på rad, bør graviditet utelukkes før du fortsetter å ta stoffet.

Du kan endre resultatene av hudallergietester, redusere konsentrasjonen av LH og FSH. På grunn av det faktum at prevensjonsvirkningen er fullt manifestert av den syvende dagen fra starten av legemiddelinntaket, anbefales ytterligere ikke-hormonelle metoder for prevensjon i den første uken.

Det anbefales å foreskrive stoffet etter fødselen i fravær av amming bare etter ferdigstillelsen av den første normale menstruasjonssyklusen.

Behandlingen må stoppes 3 måneder før den planlagte graviditeten.

Ved diaré og oppkast reduseres prevensjonsvirkningen (uten å avbryte legemidlet, er det nødvendig å bruke andre ikke-hormonelle metoder for prevensjon).

Det er rapporter om en viss økning i risikoen for å utvikle livmorhalskreft med langvarig bruk av CPC. Kommunikasjon med mottak av KKP er ikke bevist. Det er fortsatt et kontroversielt spørsmål i hvilken grad disse funnene er forbundet med livmorhalsens patologi eller med karakteristikkene for seksuell oppførsel (sjeldnere bruk av barrieremetoder for prevensjon). Den viktigste risikofaktoren for livmorhalskreft er vedvarende HPV-infeksjon. En meta-analyse av 54 epidemiologiske studier har vist at det er en noe økt relativ risiko for å utvikle brystkreft diagnostisert hos kvinner som tar CPC for tiden (relativ risiko 1,24). Den økte risikoen forsvinner gradvis innen 10 år etter at disse legemidlene er avsluttet. På grunn av det faktum at brystkreft sjelden oppdages hos kvinner under 40 år, er en økning i antall brystkreftdiagnoser hos kvinner som for tiden tar eller tar KKP, ubetydelig i forhold til den generelle risikoen for denne sykdommen. Hans forbindelse med mottak av KKP er ikke bevist. Den observerte økningen i risiko kan også skyldes en tidligere diagnose av brystkreft hos kvinner som bruker PDA. Kvinner som noen gang har brukt KKP, oppdages tidligere stadier av brystkreft enn kvinner som aldri har brukt dem.

I sjeldne tilfeller, mot bakgrunnen av bruk av PDA, ble utviklingen av levertumorer observert, noe som i noen tilfeller førte til livstruende intra-abdominal blødning. Dette bør vurderes ved utførelse av differensialdiagnose ved alvorlig magesmerter, leverforstørrelse eller tegn
intra-abdominal blødning.

Bruk av PDA kan påvirke resultatene av laboratorietester, inkludert biokjemiske indikatorer for effektiviteten av leveren, skjoldbruskkjertelen, binyrene og nyrene, konsentrasjonen av plasmaproteiner, for eksempel kortikosteroidbindende globulin, samt lipid / lipoproteinsammensetningen av blodet, karbohydratmetabolismen og blodkoagulasjonsparametere. Vanligvis forblir imidlertid avvikene innenfor rekkevidde av normale laboratorieverdier.

Flere Artikler Om Typer Acne